Är det vår på gång, må tro?

Dagens ordspråk: Rikedom är som havsvatten; ju mer vi dricker desto törstigare blir vi.

Åh, nu håller äntligen snön på att tina bort här, härligt! I andra städer har det säkert varit vår längre, med blomster och fint väder. Här har det också varit fint väder, men snön har varit ihärdig i år och inte velat tina bort. Förrän nu, hoppas jag! Nu vill jag verkligen inte ha någon mer snö. Det var länge sedan som vi hade en så bra vinter med mycket snö. Jag hoppas att det betyder att vi kommer få en väldigt bra och fin sommar! Nu har vi haft två regninga somrar med dåligt väder, nu tycker jag att den trenden kan bytas, och att det blir fint istället!

Kort dag, igen. Relativt kort dag i alla fall. Vi började vid kl 08.40 och hade kulturhistoria. Vi har ju prov i det imorgon, men som tur var fick vi plugga på till provet då! Det är bra för då sparar jag lite tid hemma, där jag kan göra andra saker. Jag har bland annat gjort lite engelska och spelat klarinett. Och vilat, såklart. Det känns som om provet kommer gå bra imorgon för jag har gjort alla instuderingsfrågor och läst på ordentligt. Då är proven aldrig svåra, när man kan dom.
Skoldagen slutade sen redan vid kl 14.30, skönt!

Första april är det imorgon, också! Det går hur fort som helst nu. Vart tog egentligen mars vägen? Det känns som om april kommer gå lika snabbt. Sen så fort man kommer in i maj så går allt med världens fart, för då har det börjat bli varmt ute, träden har fått gröna löv och det luktar så gott när man är ute! Då är det inte heller så mycket kvar av skolan och sommarlovet kommer med stormsteg. Nästa år den här tiden kommer det nog gå extra fort, för då är det bara några månad kvar innan jag tar studenten! Det kommer bli spännande och roligt. Jag tror att 2:an är det jobbigaste året på gymnasiet, i alla fall upplever jag det så. I ettan var allting nytt och då var det både spännande och roligt, fast det är det såklart nu också, och då hade vi också mycket läxor, men inte alls som nu. 3:an tror jag kommer bli roligast, gå snabbast och vara minst jobbig! Det verkar så, i alla fall. Om man inte ligger efter i något så går det nog bra. Jag får hoppas att mina antaganden stämmer. Det blir upp till bevis nästa år!

Kort måndag, det gillar jag!

Dagens ordspråk: Folk lyckas förväxla nyheter med vad de läser i tidningarna.  -J Liebling

Då var det måndag igen, då! När jag gick upp i morse kände jag på mig att det skulle bli en lång och jobbig dag i skolan, som det alltid är, eftersom att vi går till kl 16.20 då. Den tanken ändrade sig ganska snabbt, eller ja, någon gång runt kl 13.00 ändrades den till det bättre. Då fick vi nämligen veta att vi inte hade någon kör idag! Jag tycker om att sjunga och jag tycker att kör är väldigt roligt, men nu när den är som sista lektion och alla är så trötta och man bara vill gå hem, då är den inte lika rolig längre. Men idag så slapp vi den och det berodde på att våran körlärare skulle ha utvecklingssamtal med sina ettor! Då blev jag glad, för då fick jag sluta efter engelskan vid kl 15.15 istället. Det är lätt att göra mig glad!

Så när jag kom hem vilade jag en stund, för att senare orka ta itu med allt skolarbete som jag har! Det är tur att det är lov snart, kan jag lova, för det känns att det verkligen behövs! Jag är i stort behov av det. Först gjorde jag klart alla instuderingsfrågor till provet i kulturhistoria på onsdag, och sen spelade jag lite på mina klarinettläxor. Jag blev klar för en liten stund sen, så jag har hållt på med det ganska länge. Men just nu spelar det ingen roll hur länge jag satt med läxorna, för nu kan jag äntligen koppla av och göra någonting annat. Som att blogga, till exempel!

Nu innan jag skulle börja blogga, så var jag nere en liten stund. När jag sen skulle gå upp till övervåningen där jag har mitt rum och min dator, höll jag på att köra huvudet in i väggen. Bokstavligt talat, ja, men inte med flit. Hela min högra vrist vek sig, och jag ramlade ner på golvet, några centimeter från väggen. Jag ramlade ju förra veckan, i fredags, på isen och slog i knänen, och självklart gjorde jag det idag med plus tårna på den högra foten. Min vrist lever sitt egna lilla liv ibland, utan min vetskap. Lite läskigt, för man vet aldrig när det händer. Annars är jag väldigt duktig på att snava också. Det kan räcka med att ett hårstrå ligger fel för att jag ska trilla omkull. I alla fall brukar jag skylla på det, hårstrån alltså.

Rolig och trevlig söndag!

Dagens ordspråk: Om du går igenom ett helvete, fortsätt gå.

Hallå!

Släckte ni all onödig el igår kväll då, vid kl 20.30-21.30? Det gjorde vi här hemma i alla fall! I min definition av onödig el ingår inte TV:n, inte igår i alla fall. Vi hade nämligen tv:n på och kollade på Robinson. Men släckt alla lampor och ljus, det hade vi gjort! Vi satt med tända ljus som lyste upp istället. Det var jättemysigt! Helt fel med earth hour är det inte.

När jag gick upp i morse, hade tiden bestalt oss en timme. Jag kände ingen skillnad imorse, men imorgon när jag går upp till skolan kommer jag definitivt att göra det. Då blir det tidigt väckning, men som tur var så tar det inte lång tid att vänja sig med sommartid. Det är härligt att det bara kommer bli ljusare ute och att våren och sommaren har tagit sig ett steg närmre!

Idag har jag och mamma haft Chenfei och Wei, på besök hemma hos oss! Chenfei är en av mina bästa kompisar, och Wei är hennes mamma! Vi har varit hemma hos dem några gånger och nu var det våran tur att bjuda hem dem till oss igen och bjuda på mat och fika! Det var jättetrevligt och roligt! Mycket skratt och skoj har vi haft. Tiden gick verkligen jättefort, som den gör när man har roligt. Det har varit en väldigt kul och trevlig dag!

Det som återstår nu av dagen, är att göra lite instuderingsfrågor i kulturhistorian. Jag känner mig inte alls på plugghumör den här helgen. Om man nu någonsin gör det, haha! Alltid annars brukar det gå bra, men nu har jag känt mig trött och inte alls haft någon ork eller lust till att plugga. Jag har gjort det mesta av frågorna och har inte så många kvar, så det borde gå ganska fort att göra klart det. Prov i det har vi på onsdag innan lovet. Det känns så skönt att bli av med det innan vi går på påsklov, för då behöver man inte alls tänka på det eller på skolan. Det kan verkligen behövas!


Earth Hour

Dagens språkgroda: Ge inte kritikerna någon uppmärksamhet, du ska inte ens ignorera dem. Samuel Goldwyn

Sköna, lugna lördag igen!
Idag har det varit en riktig slappardag för min del. Jag har varit jätteseg idag och inte orkat gjort någonting nästan, haha!
Har kollat på film och så på dan, men på eftermiddagen dammade jag mitt rum och gjorde i ordning det och gjorde lite läxor. Så helt sysslolös har jag inte varit idag! Imorse fick jag huvudvärk och jag hoppades på att det inte skulle hålla i sig hela dagen som det gjorde både lördag och söndag förra helgen, men den gick över ganska snabbt! Tur där.
Det är konstigt, men ibland har jag mer värk på helger än vad jag har under veckorna. I alla fall när det gäller huvudet. Förra året när jag gick i ettan, hade jag väldigt ofta så, att det gjorde mer ont på helgerna än på veckodagarna. Jag tror att det kan ha och göra med att jag slappnar av mer när det är helg. Om det är så, är en helt annan femma, men det är min teori.

Idag, eller rättare sagt ikväll, är det två saker som händer. Den första händelsen är att det är earth hour ikväll! Jag har läst ganska många bloggar som har skrivit om det idag, och sämre kan jag ju inte vara än att jag också ska skriva några rader om det. Mellan kl 20.30-21.30, är det som kallas för just Earth Hour. Under den timmen släcker lampor och ljus, apparater m.m, ner över hela världen! Det är för att uppmärksamma våra miljöproblem. Jag har hört att Kungen ska släcka ner hela slottet i Stockholm bland annat. Här hemma ska jag och mamma också släcka ner under den timmen. Vi ska sitta med tända, levande ljus och titta på Robinson. Okej, egentligen ska man väl kanske stänga av TV:n också, men vi nöjer oss med att släcka ner alla ljus istället. Det blir mysigt! Det ska bli kul och se om grannarna också har bestämt sig för att "fira" Earth Hour och släcka ner, haha! Nejdå, skoja bara.

Den andra händelsen som händer idag, (nu lät det som om det var något riktigt stort som skulle hända, kanske lät så när jag skrev om earth hour också? Äh, skitsamma) är att inatt vid kl 02.00 drar vi fram klockan till 03.00 istället, och går över till sommartid! Tänk om det ändå vore så härligt att all vår vinter som vi har här nu, bara tog sitt pick och pack och drog någon annanstans, och vi plötsligt fick sommar här istället! Vore inte det härligt? Men precis, det är för bra för att vara sant. Men observera att jag skrev "tänk om"!
I alla fall kan vi konstatera en sak, när vi nu vet att det inte helt plötsligt kommer ske en totalomvändning och vi får sommar imorgon, utan att det kommer bli riktigt, riktigt jobbigt att gå upp till skolan på måndag. Jag som i vanliga fall går upp kl 05.45 på måndagar, kommer få gå upp kl 04.45 (om det hade varit vintertid, då). Det blir...ehum... trevligt!
Är det inte fler än jag som tycker att skolan borde anpassa sig lite efter det och ge oss sovmorgon tills vi har vant oss?

Vad ska ni göra ikväll då? Ska ni också släcka ner i era hushåll för att uppmärksamma våra miljöproblem? Tända ljus är ju faktiskt mysigt!


Magnus tog hem segern om glasskon i Let's Dance 2009!

Nu är årets Let's Dance vinnare 2009 korad!  Magnus Samuelsson och Annika Sjöö tog hem segern igår.
Från att komma från noll och ingenting när det gäller danserfarenhet, vann Magnus och hans partner över Laila och Tobias. Jag trodde att det var avgjort när Laila och Tobias hade gjort deras shownumer, men det var det inte! Världens starkade man tog i alla fall hem titeln som Let's Dance vinnare och glasskon!

 

Igår trodde jag att det var Laila och Tobias som skulle vinna, och att det skulle vara mer rättvis eftersom att hon är duktigare på att dansa än Magnus. Nu har jag faktiskt ångrat mig lite, Magnus har utvecklats väldigt mycket och för att vara världens starkaste man med en kropp på 150 kg är han ju skitduktig! Laila var också väldigt duktig, och deras shownummer var ju så fint! Det var jättevackert och de var så duktiga. Även om de bara kom tvåa, så har de kommit långt.

Här regnar inte blogginläggen tätt

Dagens ordspråk: Människan föredrar att tro på det hon föredrar ska vara sant.

Hallå!


Här regnar det inte tätt med blogginlägg, märker jag. Det har blivit lite få för jag har haft så mycket att göra den här veckan med läxor och skolarbeten, mycket mer än vad jag först i veckan trodde att jag skulle ha. Därför har det inte blivit alltför långa inlägg och inte heller allt för många. Men nu är jag tillbaka igen och har all tid till att blogga!
 
Anledningen till att det inte blev något bloggande igår, var för att jag hade en stor uppsats i naturkunskap att skriva klart. Den skulle vara på ett antal sidor och det tog sin tid att skriva den, men nu är den inlämnad och klar! Jag var lite stressad över det igår, för jag blev klar med den så sent. Idag på lektionen var det bara jag som lämnade in den, haha! Den skulle vara inlämnad idag och jag slet hårt igår, och så var det bara jag. Vår naturkunskapslärare sa att de andra fick lämna in den sen och att det är ju skönt för mig för då ligger jag inte efter med någonting. Det tycker jag också är skönt och bra. Han sa också att om det är någon som inte lämnar in sina arbeten i tid, utan är lite lat, så bedömmer han inte hur lång tid det tog, utan på det arbetet man gjorde. Då frågade jag vad han tyckte om en elev som inte var någon latmask utan lämnade in sina arbeten i tid. Då sa han att då skulle den eleven göra läraren väldigt glad. Så jag får hoppas att mitt hårt slitande gjorde honom glad!

Igår var det jättefint väder ute och jag kände hur pigg och på vilket bra humör jag blev på! Jag älskar våren och sommaren för då kommer värmen och då blir min värk, ibland, inte lika jobbig. Fast det beror på, men i alla fall. Imorse när jag gick upp och skulle till skolan var jag också pigg och på bra humör, MEN, det var fullt med snö ute!
Snö har vi väl haft hela mars, för den har aldrig smält bort riktigt, men vi har ändå haft fint väder och plusgrader ute. Men tydligen har snön bestämt sig för att vara segdragen i år, och i morse kom det alltså bara mer snö. Och inte bara det, det snöar än! Det har snöat precis hela dagen, tråkigt. Nu vill jag ha vårsol och varmt väder! Får hoppas på att det blir så nästa vecka, efter vad de på vädret har sagt.
När jag skulle till taxin hade snön lagt sig över isen, som jag självklart inte såg då, så jag ramlade rätt ner på knänen. Jag hann inte reagera innan jag låg där. Jag har jättesvårt för att komma upp när jag sitter ner på backen, eller som i det här fallet, på knä, så jag höll på att inte ta mig upp. Det gjorde ont i knänen också. Taxischauffören hade inte sett att jag hade ramlat, annars hade han kunnat hjälpa mig. Jag tänkte ringa in till mamma först, men då kom jag äntligen upp!
Tror det är första gången jag ramlar på isen i år. Och så ramlar jag i snön när det egentligen borde vara bar backe med blommor som sticker upp ur rabatten. Nu när jag skrev det här så började jag fundera över om jag hade tyckt att det var bättre att ramla om det hade varit just bar backe, haha. Inga kommentarer.

Ikväll blir det att ta det lungt framför TV:n och titta på finalen av Let's Dance! Nu har alla veckor gått och endast två par återstår, Laila Bagge och Magnus Samuelsson. Min personliga åsikt är att Laila borde vinna alltihopa, för hon är den som är duktigast av dem båda! Visst, Magnus är stor och det är verkligen beundransvärt att han kan dansa så bra med den kroppen han har, men är han bättre på att dansa än Laila, bara för det? Han är duktig, men inte som på Lailas nivå. Det är vad jag tycker och hoppas, men allting kan hända. Jag blev förvånad förra veckan när Morgan åkte ut, det trodde jag inte.
Vem tror ni kommer vinna Let's Dance 2009?


Bättre dag utan migrän

Dagens ordspråk: En nörd är en person som använder en telefon till att pra med andra människor om telefoner. - Douglas Adams

Idag har det varit en mycket bättre dag än vad det var igår! Dagen i sig var det inget fel på, men jag hade en så jobbig huvudvärk som inte ville ge med sig. Idag har jag inte lidigt av  någon huvudvärk alls, så det har varit skönt!
Började dagen gjorde jag med sovmorgon!  På onsdagar börjar jag inte förrän vid kl 09.30. Det är för mig en vardagslyx, speciellt när vi inte går längre än till kl 15.05 heller. Imorgon är det ännu bättre, för då börjar jag skolan vid kl 12.00. Jag har nämligen ingen klarinettlektion imorgon, för min lärare ska vara i Degerfors då för att det är prova-på-vecka nu!

Prova på vecka innebär att kulturskolan har öppet hus, där man i alla åldrar kan få gå och prova på alla aktiviteter som kulturskolan har! Allt från musik till teater och bild, musikdata och en massa andra roliga saker! Jag kommer ihåg när jag själv gick dit, bara 8 år gammal och provade på nästan alla instrumenten som de hade att erbjuda. Fastnade gjorde jag för fagotten, som är ett väldigt stort instrument. Fastnade för den gjorde jag av den enkla anledningen - att den just såg stor och väldigt häftig ut! Jag valde den inte först på listan, den kom nog på plats nr 2 tror jag, men när det var dags för terminen att börja fick jag ett brev där det stod att jag hade blivit antagen till fagotten. Då blev jag jätteledsen och ångrade mig hur mycket som helst över att jag inte kom in på klarinett istället! Jag ville inte alls spela fagott. Mamma ringde till kulturskolan och frågade om det fanns någon plats kvar på klarinettlistan. Jag var jättenervös kommer jag ihåg över svaret. När mamma hade lagt på telefonluren sa hon att det var en kille som hade hoppat av från klarinetten, och att jag kunde börja där istället! Var det kanske ödet, som såg till att jag kom in på klarinetten? Vad det än var, så är jag glad för att det blev som det blev. Fagotten hade nog inte riktigt blivit min grej. Kanske hade jag slutat efter några år bara. Nu har jag spelat klarinett i 9 år och är väldigt nöjd med det!Först kom jag in på fagotten, när terminen
på kulturskolan skulle börja när jag var 8 år.
Jag ångrade mig som bara den, men som tur var..
          .   ´                      
...fanns det en enda plats kvar på klarinettlistan!
Nu har jag spelat klarinett i 9 år och är jättenöjd med det!

Kalla dagar i mars

Dagens ordspråk: Få saker är så uppmuntrande som en olycklig lottovinnare.

Imorse när jag gick upp efter att jag hade haft sovmorgon innan skolan började, tittade jag ut genom fönstret och såg att det hade kommit jättemycket snö ute. Om det nu var så där jättemycket kan man ju kanske disskutera, men när det är mars och det är snö ute, då är allting mycket, för den borde inte vara där alls. Istället borde det vara varmt och soligt och fint ute! Fint och soligt var det ju i och för sig, men det berodde mer på att det var så kallt ute! Hela -7 grader. Förra veckan hade vi samma siffra fast med ett plustecken framför, så det blev nästan som en shock när man kom ut. Som tur var hade jag vantar!

Igår skrev jag ju att jag gick hem från skolan för att jag inte mådde bra och trodde att jag eventuellt hade feber. Det hade jag inte som tur var, och imorse när jag gick upp mådde jag mycket bättre! Det var skönt. Så jag gick iväg till skolan och slutade efter en kort dag vid kl 14.30. Det känns så skönt nu när vi inte har förberedelser inför restaurangshowen på tisdagseftermiddagarna som vi hade förut. Då får vi komma hem tidigare istället och det är ju aldrig fel!
Väl hemma har jag tagit det lungt och vilat lite. Jag är alltid så trött när jag kommer hem efter skolan, och för att orka göra någonting annat så måste jag först vila för att orka det. Idag hade jag väldigt ont i huvudet när jag kom hem (som i princip är borta nu, yes!) så vilostunden blev lite längre. Efter den gick jag upp hit till min dator och skrev lite på min naturkunskapsuppsats som ska lämnas in på fredag! Jag känner mig lite stressad, även fast jag har börjat och skrivit en del, men jag är så självkritisk och vill få det så bra som möjligt. Det händer ganska så ofta att jag skriver om mina texter några gånger för att jag ska bli nöjd. Tur att jag älskar att skriva, annars hade det nog blivit väldigt jobbigt! Jag ska fortsätta med den en liten stund till efter att jag har skrivit klart det här inlägget. Resten får jag göra imorgon och på torsdag!

Jag gör alltid mina läxor och allt pluggande så tidigt som möjligt efter skolan. Eftersom att jag har mycket värk så behöver jag min tid på kvällen för att slappna av. Jag skulle inte vilja sitta sent på kvällarna och plugga för jag behöver min vila för att orka med morgondagen när jag ska vara tillbaka till skolan och vara pigg. Jag kan lova att det är mycket skönare att vara klar med det tidigt, istället för att dra ut på det och ha ångest för att det är så jobbigt och tråkigt att ha kvar sen. När jag är klar med allting kan jag ju göra vad jag än känner för, och känna att jag har gjort allt jag ska!
Det här stod bland annat med på mina pluggtips, som jag skrev upp i bloggen för ett tags sen! Om det är någon som skulle ha missat det, så tror jag att det finns under kategorin "Tips"!

Nej, nu ska jag svara på kommentarer och fortsätta med uppsatsen. Vi hörs imorgon! Ha en trevlig kväll, =)

http://www.photofunia.com/

Förut hittade jag en rolig sida där man kunde göra om sina bilder och få en ny, snygg bakgrund!
Det fanns många att välja på och resultaten blev väldigt bra och roliga!
Kanske vill du ha din bild på en reklampelare? På ett pussel eller på ett omslag av Vouge?
Det är bara att välja en bakgrund och sen ladda upp en valfri bild - prova och se det snygga resultatet!
Sidan heter http://www.photofunia.com/ ! Och självklart är det gratis!

Här är några av mina bilder:Snöblask och måndag

Dagens ordspråk: Ju mer vi gräver ner oss i vår olycka, desto större skada kan den göra oss.

Då var det måndag igen! Helgen bara rusar iväg, men det har faktiskt den här dagen också gjort. När man väl har gått upp på morgonen så går dagen fort! Snart är det helg igen!

Igår på kvällen hade jag ingen feber som tur var. När jag gick upp i morse hade jag inte heller feber, men jag var lite varmare innan jag skulle gå iväg till skolan, men det var fortfarande inte feber.
Så imorse gick jag iväg till skolan för att prova och se om jag mådde bra eller inte. Vi hade inga vanliga lektioner för vi hade brytdag istället! På brytdagar får vi jobba med det som vi ligger efter i eller har missat, göra prov eller bara göra läxor för att få tiden att gå. Jag hade ett prov i idrott som jag skulle göra, för det är lite svårt att hinna med det på lektionerna som jag har idrott på schemat, för den lektionen är bara i 30 minuter. Så det gjorde jag idag, så nu är det en sak mindre att ta itu med!
Under och efter provet kände jag mig febrig till och från. Ibland var jag varm och ibland kändes det som vanligt. Jag stannade kvar tills brytdagen var slut vid kl 14.20, och sen gick jag hem. Jag skulle egentligen ha haft kör, men jag mådde inte bra då så jag sjukanmälde mig istället.
Jag ska se om jag har feber ikväll och imorgon, och bestämma utifrån det om jag ska gå till skolan eller inte. Det kanske är så att febern inte bryter ut riktigt, att den bara kommer till och från hela tiden. Om jag nu ska bli sjuk så hoppas jag på att den bryter ut direkt, istället för att hålla på så där så att jag blir frisk fortare. Vi får se hur det blir, hoppas att det inte blir någonting! =)

Förresten, nu snöar det fortfarande! Imorse var det ingenting, men för några timmar sedan började det igen. Jag som ville ha vår nu på en gång! Hur är vädret hos er? Ostabilt med snöblask eller fint vårväder?


Vinterland i mars?

Dagens ordspråk: God etikett är konsten att få gästerna att känna sig hemma när du önskar att de vore det. - George Bergman

Då var helgen slut för den här gången igen! Fast inte riktigt än, det är några timmar kvar i alla fall.
Idag har min syster Malin och hennes sambo Adde varit här! De kom hit vid 14-tiden. Då bjöd vi på mat och sen åt vi tårta eftersom att både jag och Anders har fyllt år! Jag fick ett presentkort  på Guldfynd från Malin&Adde och Mikael&Sonja, som jag hade önskat mig! Jag blev jätteglad och nöjd över det! Fick även ett kort också som Malin hade gjort med hjälp av scrap booking, (stavas det så? skitsamma, jag stavar så) och det var jättefint! Det var ett gammalt kort på mig på, det var jätteroligt att se! Vet inte hur gammal jag har kunnat vara då, men det var för många år sedan i alla fall.

Innan de kom så pluggade jag lite idrott, för jag har ju teoriprov imorgon på kapitlet kroppen! Det har tyvärr inte gått lika bra att plugga idag som det brukar göra, för jag har haft en sådan där jobbig huvudvärk idag igen, som jag hade igår. Jobbigt har det varit och jag provade att ta tempen då för att se om jag hade feber. Jag låg på febergränsen så jag ska ta tempen nu ikväll igen för att se hur det är nu. Hoppas att jag inte blir sjuk, det är så tråkigt och jag blir alltid så stressad då när det är skola. Imorgon gör det ju inte så mycket om jag skulle vara sjuk, för vi har något som vi kallar Brytdag.  På brytdagar får vi ta igen det som vi eventuellt ligger efter i eller inte har gjort. Jag ligger inte efter i någonting, så jag hade bara tänkt att göra mitt prov i idrott och lite läxor, så att jag slipper göra dem senare. Därför gör det inte så mycket, för jag missar inga "vanliga" lektioner, mer än filosofin som vi har först på morgonen. Men jag hoppas att det inte blir så, utan att jag är frisk och kry imorgon och inte har någon jobbig huvudvärk. Jag hoppas på det bästa!

Mulet har det varit här idag, och inte bara det! Det har även snöat här - hela dagen! Usch, jag som ville ha bort all den snön som inte hade smält bort än och så kommer det ny. Jaja, det är i alla fall plusgrader ute så det är ju ingenting som kommer ligga kvar. Förhoppningsvis...

Nej, nu ska jag läsa igenom idrotten igen så att jag är säker på den tills imorgon!
Ha det bra allesammans!


Min syster Malins fina kort som hon hade gjort till mig! Kul med bilden
på kortet, vet inte hur gammal jag var där, haha!

Lördag bestående av migrän och vila

Dagens ordspråk: Godheten är lättare att känna igen än att beskriva.

Hallå!

Idag har det inte blivit mycket bloggande, även fast det är lördag och jag inte har haft mycket för mig!
Orsaken till det är att jag har haft sådan huvudvärk hela dagen. Imorse när jag klev upp mådde jag bra och hade inte ont någonstans. Sen lite senare på förmiddagen började jag få migrän och det har jag haft i stort sätt hela dagen nu. Det gör kanske inte lika ont som förut, men släppt helt har det inte. Så min dag har mest bestått av att bara vila och titta på film.
Jag är jättetrött nu känner jag, men orkar blogga, det gör jag! I alla fall lite grann.

Tur i oturen var det ju i och för sig att jag hade migrän idag, för imorgon ska min syster Malin och hennes sambo Adde komma hit! Vi ska bjuda på mat och tårta och fira mig och Anders eftersom att vi har fyllt år. Det ser jag fram emot, det är alltid lika roligt att träffa dem! Jag hoppas att jag kommer vara piggare imorgon och inte ha migrän. Då måste jag även plugga lite idrottsteori för jag har prov på kroppen på måndag. Har inte blivit så mycket pluggande idag på grund av att jag har behövt vila hela dagen, men det tar jag igen imorgon innan de kommer, och sen när de har åkt hem. Det löser sig!
Min syster Malin är ju gravid med sitt första barn och i slutet av april väntas barnet komma! Det ska bli så roligt och spännande, gissa om jag längtar! Jag ska bli moster! Det känns verkligen jätteroligt! Det är inte långt kvar nu, tiden går ju så fort! Vårväder börjar vi också få. Eller vårväder och vårväder, det är i alla fall fint väder ute och solen skiner och temperaturen ligger på plus! All snö är inte borta än, men den försvinner nog snart vad det lider. Då ska jag börja och cykla igen, det har jag längtat efter hela vintern! Nu har jag ju en cykeldator också, som jag bland annat fick nu när jag fyllde, så jag kan se hur långt jag cyklar! Ungefär som en stegräknare, men som räknar antal kilometer jag cyklar, istället. Och nu är det inte långt kvar till påsk heller. Det är bara den här veckan kvar och sen nästa, sen är det redan påsklov! Tänk vad fort det går, då är vi redan inne i april.Då kommer min bror Mikael hem från Stockholm också!
När väl april är slut är vi inne i maj då det är så varmt och skönt och sen är vi inne i juni innan vi vet ordet av!
Nej, den tiden vi har framför oss nu är utan tvekan den bästa tiden på hela året. Nästan, i alla fall.

Ikväll blir det att titta på expedition Robinson! Efter flera års väntan drar det äntligen igång igen. Nu är det nya regler (förmodligen) ,nytt folk, nya pakter och intriger att följa. Jag ska kolla på det ikväll och jag har högra förväntningar på att det ska vara bra.

Hur ser er lördagskväll ut? Blir det att sitta hemma framför Robinsom eller göra någonting annat kul?

Shopping på Lindex!

Här är den snygga fransväskan och de ljusa jeansen som jag köpte på Lindex idag!
Jag blev verkligen jättenöjd, och båda sakerna verkade ha varit populära för det fanns inte så många kvar utav dem.
Den svarta fransväskan fanns det bara en kvar utav, sen fanns det vita. Jag blev nöjd med mina kap idag!


 


Här är min svarta fransväska som ser ut som skinn! Den har ingen dragkedja
utan bara en rem som man drar åt. Smidigt!Förut har jag varit lite anti-fransar. Nu har jag ändrat åsikt och tycker att det
bara är snyggt!


Fransväskan som jag köpte finns även i vitt!

Jeansen som jag också köpte på Lindex! De var riktigt snygga och hade den
färgen och sliteffekten som jag ville ha.


 
Egentligen var det de här armbanden som jag var ute efter, men de fanns inte.
Istället fick jag ett par riktigt snygga jeans och en väska som jag älskar!

Fredag och shopping

Dagens språkgroda: Du har delvis helt rätt. - Samuel Goldwyn

Då var det äntligen veckans bästa dag, fredag, igen! Som jag har längtat!
Förra veckan den här tiden var jag i full gång med att stå på scenen inför fullsatt publik på restaurangshowen. Nu sitter jag framför min laptop och skriver blogg som jag tycker är så roligt! Även fast restaurangshowen var grymt kul, är det skönt att bara vara hemma också, för det sliter när man ska göra en bra och lyckad show. Mycket arbete krävs det.

Idag hade jag en kort skoldag som började med sovmorgon till kl 08.35 där vi hade naturkunskap. Just nu håller vi på och skriver en uppsats om olika biom. Ett biom kan vara tex öken och så, som jag skriver om. Jag skriver om öknen som finns i Peking i Kina. Jag tycker att det känns konstigt att tänka på såna saker, som här i Sverige har vi inga jordbävningar, inga sandstormar, inget krig. Om vi kollar i andra länder har de det och de håller på och krigar medan vi sitter i våra TV-soffor och tittar på video och dvd tex. Det känns konstigt. Vi ungdomar har i-landsproblem som handlar om vi har en dålig hårdag eller om sminket sitter som det ska, medan  barn i andra länder oroar sig för att de kanske inte har mat för dagen eller om de måste ut i krig. Det är konstigt, vi lever i samma värld men helt olika liv. Vet egentligen inte varför jag kom in på det här ämnet, men det har inte så stor betydelse, för det är viktiga saker att prata om.
Jag har en tendens till att spåra in på lite andra ämnen när jag pratar eller skriver om någonting, haha!

I alla fall, slutade gjorde jag efter engelskan vid kl 10.45. Det är skönt att ha såna korta dagar, speciellt på fredagar.
Jag åkte hem en stund och efter det åkte mamma och jag till stan! Jag hade sett några fina armband på Lindex hemsida som jag ville ha, men när vi kom dit så fanns de inte. Men jag hittade däremot andra saker som jag tidigare har letat efter, men inte hittat! Jag hade nämligen en ny väska! Kommer ni ihåg när jag för ett tag sedan skrev om att min väska hade gått sönder? När jag då letade så hittade jag ingen som föll mig i smaken, men det gjorde jag idag! En snygg svart fransväska! Jag har varit lite anti-fransar förut. Jag vet inte varför, men nu har jag ändrat åsikt. Den jag köpte var i svart material som såg ut som skinn, skitsnygg!
Jag hittade inte bara en väska, utan ett par snygga, ljusa jeans också! Jag har länge letat efter det, efter ett par som det inte är hål i, för det har jag redan. Utan resultat har jag hittat några, fram tills idag. De fanns på Lindex och de var jättebra, så de fick också följa med hem. Det bästa av allt var att jag hade en rabattcheck på 25% på hela köpet, så jag fick väskan nästan gratis! Billigt i alla fall. Det är bra när man kan göra fynd! Jag ska bara föra över bilderna till datan så ska jag visa upp dem för er!


Om jag kunde drömma

Förresten, jag fick de två första böckerna i Twilightserien igår! Om jag kunde drömma och När jag hör din röst.
Satte tänderna i den första igår och ska ta reda på om de är så bra som alla säger, det tror jag säkert att de är!
Det står ju till och med beroendeframkallande på baksidan av boken! ;)


Klarinettprovspelning för en audition!

Dagens ordspråk: Det sägs många kloka saker på skämt, men det är ingenting mot de dumheter som sägs på allvar.

Nu är det torsdag igen och vi är en dag närmare helgen. Det är skönt tycker jag, för jag har varit så trött den här veckan (tröttare än vanligt ;)) eftersom att vi har haft restaurangshowen förra helgen. Helgen kommer verkligen väl till pass nu, om jag säger så.
Idag var min första lektion en privatlektion i klarinett! Det är nog bland det bästa med estet, vi får en timmes privatlekion i vårat instrument av en lärare på kulturskolan i veckan! Det är en otrolig förmån, faktiskt. Jag har ju gått på kulturskolan ända sedan jag var 8 år och då hade man bara 20 minuters lektioner en gång i veckan. Nu på estet har vi en timmes lektion i vårat instrument (som kan delas upp i en halvtimme vardera om man spelar två instrument som jag gjorde förra terminen, klarinett och gitarr) och vi behöver inte betala ett ruttet korvöre för det! Det är något jag råder er till som ska börja gymnasiet i höst. Om ni spelar något instrument och vill ha en bra utbildning som ger samma behörighet som sam till universitetet - sök estet. Det finns ju fler inriktningar än bara musik, som tex bild, dans och akrobatik också, har jag hört! Här där jag bor har vi dock bara musik och bild inriktningar. På estet får ni 3 roliga år fulla av lärdom samtidigt som ni har roligt varje skoldag! Låter det inte som en dröm inom skolvärlden? Jo, jag trodde väl det.

När min lärare kom så gick vi förbi en anslagstavla där det står om olika konserter och sånt som är i stan. Min lärare brukar alltid titta på det för han är intresserad av sånt. Idag såg han en affisch om att man kunde provspela till en orkester. Jag hade inte sett den affischen men hört talas om det. Han sa att han tyckte att jag skulle åka dit och provspela! Jag skrattade litegrann för det skulle kännas konstigt att åka på en audition så där och provspela för en orkester. Jag menar alltså allvar! sa han då. Jag blev väldigt glad när han sa så, att han tyckte att jag skulle åka och provspela! Han tycker ju att jag är duktig och att jag skulle klara av det, och det blir man ju alltid glad av. Det kändes bra. På lektionen pratade vi lite om vilken låt jag skulle kunna provspela och så. Nu tror jag faktiskt inte att jag vill åka och provspela för någon orkester. Inte för att det inte är kul och skulle vara en upplevelse och så, naturligtvis inte, men jag känner inte riktigt för det. Känner inte att jag har ork och tid just nu. Men att han på allvar ville att jag skulle gå på audition för orkestern, var lite coolt!

Dagen rullade på i övrigt och nu sitter jag här framför datorn. Jag har tittar på våran bios hemsida och kollade om en Shopaholics Bekännelser går på bio här också imorgon, eftersom att den har premiär den 20 mars! Tyvärr hade den dessvärre inte det här. Särskillt förvånad blir jag väl inte, men det är tråkigt att det ska dröja ett tag innan filmerna kommer hit. Då har ju alla andra redan sett dem. Men det brinner inte i knutarna, jag sitter inte i sjön, det är ingen ko på isen, så jag väntar tills den förr eller senare kommer hit!
Har någon av er tänkt att gå på en Shopaholics Bekännelser på premiären imorgon?


Fin morgon

Godmorgon!

Jag tänkte passa på att skriva ett inlägg innan skolan börjar. Jag har sovmorgon ända till kl 10.25, inte illa pinkat va?
Det är jättefint väder ute så jag känner mig pigg! Hoppas att snön försvinner snart så det blir cykelväder!
Tänk förut när det var mörkt som natten när man skulle gå upp, nu är det ljust och fint istället! Och ljust ganska länge på kvällen också. Vid kl 18-18.30 kanske det har börjat mörkna lite. Men vi går sakta men säkert åt ljusare tider, gott folk!

Nej, nu ska jag fortsätta att göra mig i ordning. Kände bara för att skriva ett kort inlägg. Skriver mera när jag kommer hem. Slutar vid kl 16.00 så det är en lång dag idag. Men inte så lång som det skulle ha kunnat vara om jag inte hade en lång sovmorgon! ;)

Ha en bra dag allihop!

Onsdag den 18 mars

Dagens ordspråk: Det kostar en förmögenhet att se så här billig ut. - Dolly Parton

Denna dag för 18 år sedan kom jag till världen... nej, vi skippar det. Idag fyller jag i alla fall hela 18 år och blir myndig!
Under dagen har jag fått frågor om hur det känns. Om jag ska vara ärlig så känner jag mig inte så mycket mer äldre än igår och inte särskilt mycket vuxnare heller. Men att jag fyller år idag, det känns i alla fall! På engelskan sjöng de för mig, haha! Kändes lite som i småskolan men det var för att alla sa grattis och då började de att sjunga också. Det var trevligt! Har fått jättebra och roliga presenter också, jag är verkligen så nöjd! Det känns jätteroligt! I skolan fick jag ett jättesött armband av Chenfei och duschkräm, vad glad jag blev! Det är kort och gott roligt att fylla år!

Började inte skolan förrän vid kl 09.30, skönt! Då bar det av till kulturskolan där vi hade ljudteknik. Efter det rullade lektionerna på ända tills kl 15.05 då vi fick gå hem. Det är skönt med sovmorgon och sen sluta relativt tidigt. Det gillar jag! När jag sen kom hem så vilade jag en stund och spelade klarinett. Jag är helt slut nu efter restaurangshowen, jag är så trött och jag har väldigt ont i ryggen. Det kommer surt efter nu och kommer nog kännas ett par dagar till innan det återgår till det "normala",så att säga. Även fast det är träligt att jag får mer ont nu efter, så ångrar jag inte restaurangshowen för det var så grymt roligt! Även fast jag tycker att det är skönt att den är över, haha! Skulle jag säga något annat skulle jag ljuga.

Ikväll blir det att kolla på TV och äta tårta! Jag har ju den turen jag idag! ;)
Vad ska ni hitta på ikväll?

18 år idag!

Idag fyller jag 18 år! =)


Vilken blogg skriver du som?

Jag såg på startsidan idag att det fanns en sida som heter Blogmap som kollar vilken blogg man skriver som!
Jag blev givetvis nyfiken och klickade in där direkt och fick fram mina resultat. Antingen kunde man söka på ett valfritt ord eller mening, eller bara skriva upp sin bloggadress. Mina resultat blev dessa:

1.Charlotte Perelli: 15
2.Kenza: 13
3.Prinsessans dagbok: 11
4.Stina-Lee: 9
5. Blondinbella: 6

Jag är alltså en Charlotte Perelli bloggerska!
Nyfiken på vilken blogg du skriver som? Gå in på http://blogmap.se/ och titta!

Vad är konst, egentligen?

Dagens ordspråk: Man ska aldrig närma sig en tjur framifrån, en häst bakifrån eller en idiot från något håll.

Hallå där!

Veckans första dag, alltså måndag, är alltid seg och när man har kommit förbi den så går resten av veckan i ett naffs sen. Är det bara jag som tycker det? Denna dag har, enligt mig, gått väldigt fort. Jag började vid kl 08.40 och slutade redan vid kl 14.30! Det är enligt mig tidigt, eftersom att vi andra dagar går till mycket senare på dagen. Förut slutade jag inte förrän vid kl 15.45 på tisdagar men det var för att vi hade scenisk musikprojekt där vi förberedde oss inför restaurangshowen. Nu är restaurangshowen slut och därför har vi ingen sådan lektion längre så nu för tiden slutar vi vid kl 14.30 efter Musik&Gehörläran. Det är verkligen jätteskönt och jag är så nöjd med det!

På kulturhistorialektionen idag pratade vi om vad som egentligen är konst. När vi fick den frågan tänkte jag först att det påminde om en filosofilektion där vi pratar om vad olika saker egentligen är och vi definerar dem. Sen började jag också fundera på vad konst är, egentligen. Är klotter konst? Är graffiti konst? Är ett sträck som man målar på ett papper konst?
Anledningen till att vi pratade om det är för att vi nu ska prata om 1900-talets konst och musik, eftersom att vi går den estetiska linjen med två olika inriktningar, bild och musik. Vad är egentligen konst då? Det är inget som man brukar fundera på, eller i alla fall inte jag. Om vi säger så här, om någon målar ett sträck på ett papper i flera timmar, är det konst då? Eller är det konst att måla ett sträck på två sekunder , och sen vara färdig? Vi i klassen disskuterade om vad konst var och jag tror att vi kom fram till att det är någonting som man gör av mening. Man har någon idé om vad det är man ska måla, det har ett budskap eller en mening. Och om det är välgjort, då är det konst. Min lärare frågade mig om graffiti är konst. Om det är konst att måla graffiti på en tunnelbana, tex. Jag sa att det beror ju på hur man ser på det hela. Det man har målat kan ju vara konst, men andra kanske tycker att det är sabotage när man målar det på en tunnelbana. De tycker kanske att det förstör. Men det kan väl ändå vara konst för det? Bara för att man väljer att måla sin konst på ett visst ställe som andra kanske tycker är oacceptabelt så kan det väl ändå vara konst? Det tycker jag att det är. Samma sak med en konstnär som gör ett brott och hamnar i fängelse, är inte den personen längre konstnär då? Det tyckte vi i klassen. Det kan ju inte förändra någonting.

Vad tycker ni? Vad är egentligen konst? Och vem har rätt att bestäma om vad som är konst?

Kanske är ett konstigt ämne att ta upp i bloggen, kanske vissa av er tycker. Men jag tycker att det är intressant att fundera över såna saker, som man i vanliga fall kanske inte gör. Svara gärna om ni har någon idé om vad som är konst, eller vad ni tycker!
Innan jag avslutar det här blogginlägget måste jag bara säga att jag firar min sista dag som 17-åring idag. Imorgon blir det ändring på den fronten, för då fyller jag 18 och blir myndig!


Vad är konst, egentligen?

Bra dag med matteresultat!

Dagens ordspråk: Var snäll mot dina barn; de kommer att välja ditt ålderdomshem.

Då var det sega, lugna måndag igen! Jag kom allt upp i morse, även fast jag var trött och seg som deg, så gick det.
Igårkväll somnade jag nästan på en gång, jag var så himla trött! Det är nu som restaurangshowen tar ut sin rätt. Jag känner att nu kommer all värk surt efter. Det jag gör får jag betala för, som jag brukar säga, vilket stämmer väldigt bra just nu. Jag hade inte så ont i lördags, även fast jag hade ont, efter att vi hade haft sista showen men nu känns det lite mer. Jag har ont i ryggen när jag står upp för länge och det känns i armarna. Det är smällarna som man får ta!

Det har inte bara varit jobbigt idag med värk och trötthet, utan det har varit väldigt, väldigt bra och roligt idag också! Vi fick nämligen reda på våra nationella matteprovresultat idag! Eftersom att vi var på restaurangshowen i två veckor så fick vi reda på det senare än de andra, men bättre sent än aldrig! Det var i klassrummet som vi fick våra misstankar om resultaten. Vår lärare delade ut kuvert till några i klassen med matteresultaten. Jag fick inget kuvert så jag blev jätteorolig, jag frågade min lärare flera gånger;
-Har inte jag fått något kuvert? Är du säker?
-Nej, det finns inget kuvert med ditt namn här.
-Okej...hm..

Efter en stund blev jag väldigt glad och lättad över att jag inte fick något kuvert. Det var nämligen så att de som hade fått kuvert hade inte klarat provet, och vi kuvertlösa hade klarat det! Det var i alla fall vad vi trodde, men jag och några till i klassen gick till våran mattelärare och frågade om vi hade fått G om vi inte fick något kuvert. Svaret vi fick var att om vi inte hade fått något, hade vi antingen fått G eller mer. Lärarna hade inte rättat klart VG och MVG delarna än eller något sånt, så därför fick vi inte se proven. Det får vi kanske göra imorgon eller på onsdag. Men jag blev så glad, det var nästan så att jag tog ett glädjeskutt när jag fick reda på det! Matte är mitt sämsta ämne som jag har svårast med. För vissa faller det naturligt med all den där algebran (borde heta algeblä. Vem kom på att det skulle heta algebra?) och funktionerna och allt vet det heter och som är med i Matte B, men för mig är det lite svårare så jag behöver kämpa lite mer. Matte är det ända ämne som jag nöjer mig med ett G i och nu fick jag ju det, minst! Skräll, skräll om jag skulle få VG, haha.
Så det kommer jag leva länge på. Jag har haft ont i magen för det där matteprovet men då hade jag inte så fel när jag tyckte att det kändes bra när jag hade gjort det. Snacka om nöjd jag är, jag har tjatat om det där hela dagen. Men det tycker jag att jag får, för det gjorde mig så glaaad!

Något annat som också gör mig glad, är att jag fyller 18 år om bara två dagar! Den 18:e fyller jag 18. Det är once in a lifetime, att fylla det talet som datumet är. Det ni!

Budapestrulle!

Idag på kalaset provade mamma att göra en ny tårta som hon aldrig har gjort förut. Budapestrulle heter den och är jättegod! Den kommer vi allt att göra fler gånger! Den är väldigt enkelt att göra och jag har receptet ifall någon mer skulle vilja göra den! Bra, va?

Budapestrulle

Det här behövs till 8 portioner:
6 äggvitor
3 dl strösocker
1 ½ dl hasselnötskärnor
50 g marsanpulver, kallrörd


Fyllning:
4 dl vispgrädde
½ l jordgubbar eller andra bär som tex hallon eller blåbär. Vi hade mandariner och vindruvor, mums!

Ugn: 175 grader


Gör så här:
1. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning.
2. Vispa till en blank maräng. Hacka nötterna och blanda hälften med marsanpulver och rör ner i marängen.
3. Bred ut på en bakpappersklädd plåt. Strö över resten av nötterna och grädda i 20 minuter.
4. Låt svalna och stjälp upp på papper. Vispa grädden och bred på det mesta över bottnen.
5. Ta undan några jordgubbar (eller annan frukt) till garneringen, skiva resten och strö över grädden. Rulla ihop från långsidan och lägg på ett fat med skarven ned.
6. Garnera med resten av grädden och jordgubbar.


Smaklig måltid!

Mamma gjorde den här tårtan för första gången och den blev jättebra! Så vågra prova du också! 

 
Budapestrulle, mums! Den uppskattades
verklgien på kalaset!


Fint väder och kalas

Dagens ordspråk: Det regnar på den gode och det regnar på den onde, dock långt mera på den gode, ty den onde stjäl hans paraply.

Hallå!

Usch och fy och blä, vad jag är trött idag! Det känns att de här restaurangshowskvällarna har tagit hårt på mig och min kropp. Jag är så trött att jag har ångest för att gå till skolan imorgon, haha! Jag känner hur hela kroppen gör motstånd. Jag hoppas att den här kommande veckan kommer gå fort så att det blir helg snart igen. Det gör det säkert för det gör det alltid. Det jobbigaste hindret är imorgon när vi börjar kl 08.00 och slutar kl 16.20. Det tror jag att jag tar och förtränger till morgondagen.

Igår var ju som sagt den sista showkvällen, skönt! Allting gick bara bra och jag gick hem efter att jag hade kört mina låtar. Det kändes skönt för jag var så trött! När jag kom hem tittade jag på det som återstod av Melodifestivalen! Jag trodde stenhårt på Snälla, snälla eller Måns låt Hope and Glory! Det gick ju hur bra som helst för dem båda i början. Sen såg jag både Karolina och Måns chans åka förbi när de hade fått tittarnas röster. Hur trallvänlig är Malenas operalåt på en skala? Jaja, det är som det brukar vara. Den jag vill ska vinna svenska melodifestivalen vinner aldrig. Vi får hoppas på att det går bra för henne i Eurovision i alla fall, även om hennes låt inte var bra. Den slår i varje fall inte Snälla, snälla och Hope and Glory!

Idag har jag tagit det lungt nästan hela dagen. Vilade en stund på förmiddagen och på eftermiddagen kom några ur släkten hit och grattulerade mig eftersom att jag fyller 18 år på onsdag! Det var trevligt att de kom. Vi fikade och åt tårta och pratade. Sen när de åkte hem vilade jag en liten stund och nu sitter jag här och pluggar lite. Har nämligen ett läxförhör i idrott imorgon och jag har inte hunnit plugga någonting under de här två veckorna medan vi har arbetat med showen. Det får gå som det går imorgon, jag har ett prov på det i alla fall om en vecka så jag tar igen det då!

Vilket fint väder det har varit idag, förresten! Det har varit blå himel och solen har skinit hela dagen. Varmgrader har det varit också. Tyvärr har vi fortfarande snö här ute men om vädret fortsätter att vara fint så är den nog borta på nolltid! Hoppas det i alla fall!


Så här fint var det ute idag! Tyvärr är det snö ute kvar, men om vädret håller
i sig kommer den nog försvinna på nolltid!

Restaurangshowen igår, restaurangshow lördag 14 mars

Dagens ordspråk: Tonåringar är Guds straff för att man har haft sex.

Då var det lördag igen, skönt! Fast det är ingen vanlig lördag, inte för min del i alla fall. Det är nämligen Restaurangshow ikväll igen! Fast tyvärr är det också den sista. Lite blandade känslor kring det. Det är tråkigt och ledsamt eftersom att vi har jobbat med det här sen första terminen i 2:an och för att det har varit så himla kul! Det bästa med estet musik programet är helt klart showerna, det kommer jag att sakna. Men ingen idé att deppa för det, nästa år är det ju dags igen!
Det som är skönt med att det är sista showen idag är att man kan få vila sen. Det sliter på oss alla, både lärare och elever, att hålla på med det här flera kvällar i rad. Att vara nervös innan framträdandena, vara så koncentrerad på det man ska göra. Men samtidigt tror jag att det kommer kännas tomt när alla shower är slut. Vi har ju jobbat så insensivt med det här och kommit varandra mycket närmare än förut. Den här upplevelsen att få vara med i restaurangshowen är i alla fall ett väldigt fint minne och en bra erfarenhet som jag kommer bära med mig! Tänk när jag ska stå och göra mitt projektarbete i 3:an när jag ska stå på scenen och berätta om mitt handikapp. Det kommer gå skitbra, har jag klarat av restaurangshowen för en fullsatt publik så kommer jag klara det också!

Igår var ju mamma och Anders och kollade på restaurangshowen och även en kompis till mig var med i publiken! Jag såg dem allihopa, det var kul. Det värsta med att känna någon i publiken är att man blir så nervös! Jag tänker hela tiden att nu ska jag göra så bra ifrån mig som möjligt, ännu bättre än vad jag har gjort tidigare. Det sätter verkligen nerverna på spel. Men allting gick hur bra som helst så jag behövde inte vara nervös! Och det som jag nästan är mest stolt över är just min nervositet. Jag brukar vara så nervös och få såna spassmer att benen hoppar höjdhopp upp i luften, men det har inte hänt under någon av showerna. Snacka om skön känsla när det inte blir så.

Mamma gick och tog en massa bilder på oss som spelade igår när vi var på scenen. Det var roligt, då har man minnen på bild! Det var inte alltid jag såg henne och jag ser jättekoncentrerad ut på bilderna, haha! Det var även svårt att få kort på mig ibland för jag satt på kanten av scenen eftersom att jag satt på en stol och det var så många som var uppe på scenen samtidigt. Men vi fick till många bra kort i alla fall! Jag vet inte om jag får visa bilderna på bloggen för de andra esteterna som de är med på, så jag visar bara upp dem som jag vet att jag får.

I varje låt skulle vi ha olika kläder på oss och vad vi skulle ha berodde på vad det var för låt. På första låten som var Y.M.C.A skulle alla vara något yrke. Jag valde att vara konsnär och hade därför på mig en vit skjorta och en röd basker på huvudet. Jag skulle egentligen ha haft en pensel och palett också men det gick inte när jag spelade. Vi var några som skojade och sa att jag kanske kunde ha en pensel i bröstfickan på skjortan, men jag hade ingen. Då sa vi att jag kunde vara en munmålare men det gick inte heller för där hade jag klarinetten. Då återstod det bara fötterna kvar där tårna skulle kunna håla penseln men där hade jag stövlar. Så någon pensel blev det inte. På Walking on sunshine skulle vi ha färgglada kläder och då hade jag min korallfärgade top från Vero Moda. På min sista låt som var It's a long way to the top skulle vi ha något som liknade skoluniformer och då bestämde vi oss i bandet för att ha på oss vit skjorta och svart slips. Så mellan alla låtar blev det klädbyten men jag hade det inte så stressigt som några av de andra hade. De fick springa mellan låtarna och byta om. Vi hade bland annat med ABBA-låten Gimmie Gimmie Gimmie och där hade en av tjejerna på sig den blåa dräkten som hon i Abba hade i melodifestivalen! Det var samma dräkt som Blondinbella hade på sig på hennes halloweenfest på båten, då kanske ni vet vilken jag menar. Det var roligt att se den dräkten i alla fall!

Ikväll är det ju som sagt show igen och då åker jag hem efter att jag har haft mina låtar. Jag stannade kvar hela kvällen igår och jag blev helt slut efter det. Jag vill inte få mer ont än nödvändigt och måste hushålla med mina krafter. Jag tror att de ska städa allting där idag också, vilket betyder att de måste rådda ner allt ljud, ljus och scenen och allting. De kanske inte kommer hem föränn vid kl 02.00 eller så, och det kommer jag aldrig klara av, då är jag mer i vägen än till hjälp.
Så ikväll blir det lungt efter showen och imorgon blir det vila och kalas med släkten eftersom att jag fyller 18 år den 18 mars på onsdag!


Chenfei i AC/DC-horn, haha! Hon fick låna dem, en av medlemarna i bandet
på It's a long way to the top skulle använda dem.
Här sitter vi backstage.


Jag och Chenfei innan Y.M.C.A där vi skulle ha olika yrken. Jag var konstnär
medan hon var Sjuksköterka! Hon har ett rött kors på mössan men det försvann
av någon konstig anledning när vi tog kortet.

     

 

 

  
Menyn för tre rättersmiddagen var :
Förrätt: Skagenbakelse med salladsbädd
Varmrätt: Helstekt fläskfilë med rostade rotfrukter 
och senapssås.
Efterrätt: Vaniljpanacotta med hallonsås
    
 
Jag, på första bilden Walking on sunshine
och på andra Y.M.C.A som konstnär.


Biljett till showen

Restaurangshowen fredag 13:e mars

Dagens ordspråk: En äkta vän står aldrig i vägen för dig, om du inte råkar vara på väg nedåt.

Hejsan!

Åh, vad det har varit skönt att vila idag. Jag börjar inte förrän kl 18.00 så jag har hunnit vila och ta det lungt hela dagen. Det har varit jätteskönt och välbehövligt. Sov en stund förut på dan så nu är jag lite piggare inför kvällens show!

Igår var det premiär av våran Restaurangshow som vi har jobbat med i flera veckor nu! Valet av låtar och allting gjorde vi i början och terminen och har jobbat med showen sen dess. Igår hann jag inte berätta så mycket om genrepet för 9:orna mer än att det gick bra, så idag ska jag berätta lite mer detaljeret om genrepet och den riktiga showen som var igår!

Genrepet för 9:orna: Eftersom att showen för 9:orna bara skulle vara en timme hade vi gjort en speciell låtlista där inte alla låtar var med, för det tar flera timmar. Av alla låtarna hade jag med två av mina, Y.M.C.A och It's a long way to the top. Innan vi skulle spela sa lärarna till oss att det här skulle bli vårat svåraste framträdande för 9:orna är vår svåraste publik. De klappar inte så värst mycket i händerna och de kan se ganska uttråkade ut även fast de inte är det och i själva verket kanske tycker att det är skitbra! Jag tycker att 9:orna var en bra publik i alla fall, de var roliga att spela för! Hela showen gick skitbra! Lärarna var skitnöjda och sa att om vi presterar minst lika bra som vi gjorde då så skulle showen på kvällen på kanon! Innan vi fick åka hem efter genrepet fick vi reda på att alla biljetter till showen nästan hade sålts slut! Det var 40 biljetter kvar till torsdagskvällens show, och 15 biljetter kvar till lördag och söndag. Hur många det är kvar nu vet jag inte, hoppas på att det är slutsålt!

Restaurangshowen på kvällen: Nu var det dags att köra showen "på riktigt" Allting kändes mer riktigt eftersom att det nästan var fullsatt i hela lokalen och det var folk överallt! Åh, så roligt det var! Jag var inte så nervös som jag brukar vara, vilket var jätteskönt! Jag oroade mig lite för att någonting skulle gå fel, som man alltid gör, men det har aldrig gått så bra som det gjorde igår! Allting satt som ett smäck och blev superbra! Det kändes skitbra! Efter att vi hade kört It's a long way to the top som var min sista låt, gjorde vi high five alla som var med och körde låten! Jag var inte med efter att jag hade kört mina låtar för då åkte jag hem. Det var för att jag skulle samla mina krafter så att jag orkar med de två showerna som är kvar.

Ikväll är det ju dags för show igen och då ska min mamma och Anders komma och titta! Det ska bli jätteroligt, tycker jag. Jag vet även att en kompis ska dit och kolla, så det känns bra! Jag ska alldeles strax åka iväg nu för vi ska samlas vid kl 18.00. Ha det så bra allesammans så hörs vi imorgon!

Restaurangshow torsdag 12:e mars

Okej, nu är det snart dags för show! Ska alldeles strax byta om och sen ska jag åka iväg till Folkets Hus! Det ska verkligen bli jätteroligt ikväll med den första showen! Jag känner mig inte så nervös just nu, så jag hoppas att det förblir så under hela kvällen också. Imorgon kommer jag att berätta allt som rör showen, hur det gick och hur det är bakom scenen där vi är när vi inte spelar. Kolla in i bloggen imorgon igen!

Ha en fortsatt bra dag och kväll!

Hemma en snabbis

Hallå!

Nu är jag hemma en snabbis. Vi har nyss haft genrep för 9:orna och det gick superbra!
Nu behöver jag inte åka till Folkets hus förrän vid kl 18.00 och showen börjar 19.00.
Ska snart äta lite och sen ska jag vila en stund. Det känns skönt att vi fick ett sånt långt hål!
Imorgon kommer jag berätta om allt hur showen gick ikväll!

Ha det så bra allihop, sköt om er!

Genrepet igår gick kanon, idag är den premiär av showen!

Dagens ordspråk: Människor kan indelas i två grupper, en som går före och uträttar något och en som kommer efter och kritiserar.

Godmorgon!

Det var tur att jag slänge iväg ett inlägg igår på morgonen innan jag skulle iväg på rep, för när jag kom hem var jag helt slut! Vi kom till Folkets Hus vid kl 13.00 där vi först hade en samling och pratade igenom lite saker. Där kom det bland annat fram att vi skulle ha våra scenkläder på oss på genrepet som vi skulle ha på kvällen, vilket jag inte visste om förrän dem hade sagt det! Det blev bara att ringa mamma igen så att hon fick komma med mina kläder. Efter samlingen körde vi igenom alla låtar men bara början av dem, för vi skulle öva på att komma på och av scenen snabbt. När det var avklarat hade vi hål en stund. Då kom orkestern och övade deras låtar som de ska köra på showen och efter det var det dags för genrep!

På genrepet hade vi bjudit in frisörerna som ska styla oss innan showena, men det var inte bara de som kom. Det var massor med folk där! Det var andra gymnasieelever som hade fått reda på att vi skulle ha genrep så de kom och tittade också. Det var roligt, det fick det hela att kännas mer "på riktigt". Jag trodde att jag skulle vara jättenervös men det var jag inte! Allting gick superbra, mycket bättre än vad jag trodde att det skulle göra. Jag åkte hem sen när jag hade kört mina låtar, då var klockan runt 20.00 ungefär. Jag sa till lärarna att jag gick hem för jag behövde verkligen vila för att jag ska orka med ala showerna nu. Det gick bra för dem såklart för de vet ju om det. Kändes som om det hade blivit en lång dag för att vi började vid kl 13.00 och slutade runt 20.00. Eller jag slutade då, de andra kanske höll på till 21.00-21.30 eller så.

Idag vid kl 13.00 är det skolkonsert för 9:orna här i stan. Jag kommer ihåg själv när jag gick i 9:an och fick se restaurangshowen, jag tyckte att det var skitbra och det såg ut som att de som stod på scenen hade det så roligt! Nu vet jag med all säkerhet att de hade roligt, eftersom att jag nu står det själv och ska göra samma sak. Inte trodde jag i 9:an att jag själv skulle stå där en dag och spela, men det gör jag nu!
Efter skolkonserten får vi nog åka hem en stund innan det är dags för den riktiga showen som är på kvällen! Jag hoppas att jag inte kommer bli så där farligt nervös. Jag tror inte det, jag tror att jag kommer tycka att det är skitkul istället!
Jag ska i alla fall passa på att dricka mycket idag så att jag inte får ont i huvudet. Det kan förstöra en hel föreställning. Inte roligt att spela med migrän, så det ska jag inte lyckas få!
Igår på genrepet så satt jag precis granne med rökmaskinen. Jag såg inte att den var där först, förrän jag såg och kände röken överallt. Men sen när jag väl visste att den var där var det bara att gilla läget, värre hade det ju kunnat va!

Jag vet inte om jag kommer hinna skriva något mer senare idag, men om jag hinner så gör jag det!
Det blir nog kanske lite mer tid till att skriva imorgon, hoppas det i alla fall!
Ni får ha det så bra så hörs vi antingen senare eller imorgon!
Önska mig lycka till!


Först skolkonsert vid kl 13.00. Vid 19.00 är det show på
riktigt!

Restaurangshowens låtlista!

Dagens ordspråk: Bättre ett ärligt nej än ett falskt ja.

Hallå!

Idag har jag ju som sagt sovmorgon till kl 13.00 igen. Då är det samling på Folkets Hus för rep och såna saker. Jag tror att de som ska vara konfransierer för showen ska vara med och köra deras rep idag också, kul!
Det blir en ganska lång dag idag för vi ska repa ända till kvällen så jag vet inte om jag kommer hinna blogga någonting mer idag, tyvärr. Jag lovade ju igår att jag skulle skriva upp låtlistan för er och då tänkte jag att jag kan göra det nu! Klart man håller det man lovar. Här är låtlistan uppifrån och ner:

1.
Y.M.C.A
Vindarna viskar
Walking on sunshine
You and Me
Laglöst land
Rockabilly man

2
I feel good
Whiskey in the jar
Leva livet
Leende guldbruna ögon
Angels
Burning Love
Overjoyed
Fever
It's a long way to the top
Time of my life

3
Show must go on
Hotta brudar
Cheek to Cheek
Jolene
Rosanna
Gimme Gimme Gimme
Eloise
Johnny B good
What a feeling

Dessa 25 låtar ska vi spela på restaurangshowen! Anledningen till att det står 1,2,3 och ett mellanrum mellan låtarna är för att det är 3 olika sätt. Mellan varje set är det en paus där publiken kommer få in sina rätter och under seten får de äta god mat och samtidigt underhållas av våran show. Bra va?
De låtarna som är skrivna med fet text är dem låtarna som jag ska vara med på!

Om jag inte hinner blogga någonting mer idag så hörs vi igen i morgon. Då ska jag försöka hinna blogga en gång i alla fall. Då är det först skolkonsert vid 13.00-14.00 och sen börjar showen kl 19.00. Hoppas vi får komma hem en stund innan showerna, hur det än blir så löser det ju sig!

Ha en bra dag allihop! =)

Lyxvecka

Dagens ordspråk: Om du tänker för länge på nästa steg, kommer Du att tillbringa livet på ett ben.

Nu är jag hemma igen från mina rep i Folkets hus! Eller om jag ska vara ärlig så har jag faktiskt varit hemma i flera timmar. Det var egentligen tänkt att jag skulle åka dit vid kl 13.00 för att vi skulle ha en samling då och sen komma tillbaka vid kl 18.45 för att repa igenom min låt It's a long way to the top. Så blev det inte, för lärarna bestämde sig för att köra ett genomrep av alla låtarna istället! Jag drog en lättnadens suck kan jag säga, det var tur att jag kom dit vid samlingen. Jag tänkte att det var lika bra så att jag inte skulle missa någonting och tur var väl det. Så vid kl 15.40 ungefär var vi klara med genrepet och då fick jag åka hem och vila. Jag behövde inte vara med på repet av min låt som vi skulle ha senare på kvällen för lärarna vet att jag får mer ont ju längre det går på dagen. Jag får betala för allt som jag gör, om man säger så. Därför är det viktigt att jag hushåller med mina krafter som jag har. Jag fick ju repa igenom alla mina låtar i alla fall så det blev ju en extra bonus!

Imorgon börjar jag kl 13.00 igen, vilken lyxvecka jag får med sovmornar! Fast eftersom vi börjar senare blir skoldagen också senare. Som det ser ut nu går jag nog till kl 19.30 imorgon. Då är det genomrep och så som gäller. Dagen blir ju ganska långt, men man kan se det som att man flyttar fram hela skoldagen bara. Börjar senare och slutar senare. Det ska nog allt gå bra! Sen är det fruktansvärt roligt också! Får spela musik hela dagarna samtidigt som man är med sina kompisar. Kan det bli bättre? =)

Idag när jag kom till Folkets hus hade mediaeleverna satt upp en stor projektorduk där vi som medverkar är med på! De ska nämligen spela in hela showen och under showerna också för vi ska inte bara synas på projektorduken utan på platt-tvapparater också! Det blir nästan som på riktigt när man är på konsert, där det finns storbildstv överallt!
Det kommer nog bli hur bra som helst. Det enda som är lite träligt är att det är en väldig massa sladdar överallt, jag vet inte hur många gånger jag har fastnat i dem på grund av att de ligger överallt. När de som inte ens har svårigheter med att gå till och med ramlar och snubblar och tycker att det är svårt, då är det himla mycket svårare för mig. Jag får titta 1000 gånger mer vart jag sätter fötterna så att jag inte snavar någonstans. Inte för att det skulle göra någonting men jag tycker alltid att det är så pinsamt även fast jag inte borde tycka det. Det är ju absolut ingenting jag kan rå för. Men skulle det inträffa så tar jag det då, det löser sig. Alla är så hjälpsamma och hjälper mig hela tiden när det behövs, så det går nog superbra! =)

Nu ska jag snart gå ner och titta på TV och ta det lungt en stund. Vad ska ni göra ikväll?
Ni får ha det så bra, så hörs vi igen imorgon!
Sovmorgon mitt i veckan är aldrig fel

Godmorgon!

Här sitter jag framför datorn och tar det lungt medan jag gör mig i ordning! Jag har nämligen sovmorgon idag till kl 13.00 så jag gör mig ingen brådska med någonting. Det är inga fel att ha en lång sovmorgon mitt i veckan kan jag tala om, haha!
Vid kl 13.00 är det samling på Folkets Hus som jag tänkte att jag skulle gå på och efter det får jag åka hem i några timmar innan jag ska iväg dit igen för att repa en av mina låtar. Mina låtar som jag spelar är Y.M.C.A, Walking on Sunshine och It's a long way to the top. Utöver mina låtar är det 22 till så sammanlagt spelar vi 25 låtar. Vilka alla låtarna är ska jag avslöja här i bloggen, men inte riktigt än. Jag håller lite på det tills imorgon kväll, tror jag!

Nej, nu ska jag fortsätta att göra mig i ordning. Ska spela lite klarinett innan jag ska iväg också, jag ska kolla så att jag kommer ihåg rätt nu när vi spelar utan noter.

Hörs senare idag! Ha det så bra så länge!

Sofis Mode Klubb

Varje måndag kommer ett nytt nummer av Sofis Mode ut som bilaga med aftonbladet. Jag tycker att det är en jättebra tidning och jag läser den varje vecka! En till sak som är bra med Sofis Mode är också att man kan bli medlem i Sofis Modes klubb! I den klubben får man gratis stylingtips, inspiration och bra erbjudanden! Och det bästa av allt, man får ta del av dessa bra erbjudanden och stylingtips - helt gratis!


Gå in på Sofis Mode på aftonbladet och läs mer om hur du blir medlem på Sofis Modes klubb!
http://www.aftonbladet.se/sofismode/klubb/
Ljus kostar sjukt mycket pengar

Dagens ordpsråk: Vill du veta något om vägen du har framför dig, fråga den du möter.

Då var det måndag igen och en helt ny vecka! Nu är det nya kunskaper som kommer läras in, nya spännande saker som kommer hända och ja...DET ÄR RESTAURANGSHOW DEN HÄR VECKAN!
Nu gäller det att träna hårt, nu ska allting sitta och på torsdag kör vi igång med ett genrep för 9:orna först på dagen och sen show på kvällen. Sen går det i ett svep fredag och lördag. Jag tror att det kommer bli en upplevelse och en väldigt bra sådan. Jag har stått på scen många, många gånger förut med orkestern, men det är inte samma sak som det är nu. Då har jag haft ett notställ att blänga ögonen i och då var vi så många som spelade på samma gång. Jovisst, det är vi på restaurangshowen nu också, men nu är jag ensam på mitt instrument. Fast inte helt ensam på blåsinstrument då förstås. Det kommer även finnas tvärflöjt, blockflöjt, trumpet och trombon. Och så en stor symfoniorkester! Är det bara i mina öron som det låter grymt i?

Idag började vi dagen i folkets hus vid kl 09.30. Först när vi kom så fick vi vänta en stund innan vi drog igång dagens sysslor som bestod av att fixa med ljuset! Vi var ju igång och repade förra veckan men då fick vi inget ljus för det kostar så mycket. Jag har inte den exakta siffran i huvudet, men ljus kostar 10.000 tals kronor, kan jag be att få tala om, och ändå får skolan ett kompispris. Men idag fick vi det i alla fall och vi fick sätta upp det och så. Det var många tunga saker att bära och jag är ju inte till så värst stor hjälp då eftersom att jag inte kan bära så tunga saker. Jag fick hjälpa till med det jag kunde helt enkelt, =) Men det är inte fy skam det heller!
Efter lunch sen när vi kom tillbaka var det genomrep som gällde! Det kändes bra och då behövde jag inte sitta i två timmar utan attt göra någonting. Nu längtar jag till torsdag då det är dags för showerna att börja! Men samtidigt som jag tänker på det så blir jag så nervös. Det riktigt pirrar i magen, hjälp! Fast nervositeten brukar lugna sig efter en stund, peppar peppar ta i trä, haha! Det är ingen idé att ta ut bekymmer i förtid. Glöm dina bekymmer, du får nya i morgon!
Där ni, fick ni ett andra dagens ordspråk!

Imorgon har jag sovmorgon ända till kl 13.00! Det ska bli så skönt, jag är jättetrött när jag kommer hem från repen varje dag så en sovmorgon är inte helt fel. Då vid kl 13.00 blir det samling då vi pratar lite grann och sen ska några låtar repas. Kommer få ett hål mitt upp i dagen höll jag på att skriva, en av mina låtar kommer att repas lite senare på kvällen runt kl 18.00 eller så. Det känns bra att det inte blev senare, för symfoniorkestern håller på ända till kl 21.00 och det gör några av de andra esteterna som måste repa deras låtar då också. Så jag är mer än nöjd med min reptid, =)

8 mars - internationella kvinnodagen

Dagens ordspråk: Det är omöjligt att njuta helt av sysslolösheten om man inte har mycket att göra.

Idag är det den 8 mars. Denna dag firas inte bara för att det är 10 dagar kvar innan jag fyller 18 år och blir myndig, utan för att det är den internationella kvinnodagen idag! Jag tycker att den här dagen är bra att den uppmärksammas. Och varför uppmärksammas den då? Jo, det är för att det inte är jämställt här i världen och för kvinnors situation i olika länder. Igår när jag var på stan så stod det på Lindex skyltfönster att man kunde skänka 5 kr för den kvinnliga sexslavshandeln. Imorse vid frukosten såg jag en reklamfilm på 4:an från Lòreal Paris, som önskade alla hos kvinnor en bra dag och att vi var värda den här dagen. Även fast de självklart gjorde reklam för sitt eget märke, så var det ju en fin och bra tanke.

Förutom att den är den internationella kvinnodagen idag, så är det ju faktiskt också söndag. Sista dagen på den här veckan. Imorgon väntar en helt ny vecka och för min del ingen skola utan rep inför restaurangshowen. Vi på estet har ingen praktik, men våra restaurangshowsveckor räknas som praktik för oss. När restaurangshowen är över tror jag att det kommer kännas skönt, eftersom att vi jobbar så intensivt med det, men samtidigt lite tomt. Här har vi repat i två veckor och sen helt plötsligt är vi tillbaka i skolbänken. Men vi behöver inte deppa, nästa år är det våran tur igen!

Imorgon börjar vi vid kl 09.30 tror jag för då ska vi ha samling. Kanske är restaurangeleverna där imorgon också,  vi har inte träffat dem än. Blir nog att vi får åka hem en stund sen, för vid kl 14.00 ska vi köra genomrep av alla låtarna. Det kommer bli lite olika tider den här veckan och det är bra för då slipper vi vara där borta hela dagarna. Det kan ju vara skönt, =)

När det är mars så förväntar ju i alla fall jag mig lite solsken och framför allt ingenting på backen. I alla fall ingen snö.
Idag har det snöat nästan hela dagen här! Usch, jag vill ha bort snön. Snö hade vi innan idag också som inte har smält bort än och nu kommer det mer blötsnö. Nej, nu vill jag ha vår på riktigt och där ingår det ingen snö!

Hur är det där ni bor? Har ni fortfarande snö kvar?


Vinterland i mars? Nej tack! Tyvärr lyssnar
inte vädret på vad jag tycker.
Bild från google

En shopaholics bekännelserSophia Kinsellas bok En shopaholics bekännelser har blivit film och har den 20 mars biopremiär!
Jag har läst många av hennes böcker och jag tycker att de är jättebra! Det är alltid kul att se filmen av en bok, men det är ju inte alltid som den blir lika bra som boken. När jag läser får jag en egen bild av hur huvudpersonen ser ut och omgivningen runt om och då kan den förstöras när man ser filmen. Mycket av handlingen kan ha gått bort också och man får aldrig reda på en persons tankar i en film. Men som jag sa, det är alltid roligt att se hur filmen blir! Så fort filmen kommer hit till min stad ska jag sitta där i biosalongen och titta!

Någon mer som har läst En shopaholics bekännelser av Sophia Kinsella och har tänkt att gå på filmen när den kommer på bio? =)


En shopaholics bekännelser har blivit film och har biopremiär den 20 mars!

Lung och skön lördag

Dagens ordspråk: Gör inga andra dumheter än dem som du har verkligt nöje av.

Hallå!

Då var det lördag igen, skönt!
Just nu sitter jag och kollar på reprisen av Lyxfällan på 3:an. Det är en tjej som bloggar som är med i programet, som har ett väldigt stort shoppingbehov. Hon har under hela sitt liv fått varenda sak hon har pekat på och aldrig förut fått ett nej. Det är ett ganska så intressant program att se, så jag kollar på det medan jag bloggar!

Idag har det varit en lung och skön dag, började med att först ta en sovmorgon. Jag har varit jättetrött under den här veckan som vi har repat hela dagarna inför restaurangshowen, så det har varit skönt att sova ut. På förmiddagen var vi nere på stan en stund och kollade lite! Efter det har jag mest bara tagit det lungt. Har inte spelat någonting idag heller utan tagit en paus från det. Det har varit skönt och bra!

Ikväll är det Melodifestivalen igen, fast andra chansen! Det ska bli spännande att se vilka som tar sig vidare till finalen. Själv hoppas jag på det bandet som sjöng I got you, jag tror i alla fall att den hette så! Sen hoppas jag på att Karolina af Ugglas går vidare med Snälla, Snälla, eller Star Pilots låt! Vem det blir som går vidare, får vi se ikväll. Vilka två tror ni kommer gå vidare, och vilka hoppas ni på?

Äntligen veckans bästa dag - Fredag!

Dagens ordspråk: Människan kan inte upptäcka nya oceaner förrän hon har fått modet att förlora kusten ur sikte.

Nu är det äntligen fredag igen, som jag har längtat!

Den här veckan har känts ganska lång eftersom att vi håller på och repar inför restaurangshowen hela dagarna.
Har börjat vid kl 09.00 och slutat vid kl 16.00 varje dag och det känns faktiskt. Men nu är det som sagt helg och det är dags att  koppla och slappna av! Eftersom att jag kan mina låtar så bra nu behöver jag inte repa stenhårt under helgen, utan kan ta min lediga tid och göra någonting annat på, som att tex vila. Det tar jag mig friheten till, även fast jag ska repa lite också. Men...nu är det fredag och då ska jag fira att det äntligen är helg!

Idag har vi hållt på och övat  på och av gångar på scenen! Som lärarna sa så kändes det som lite dagisbarn aktigt att hålla på med att öva vilket håll man ska gå av och på scenen, men det är faktiskt viktigt. För att det inte ska se rörigt och ogenomtänkt ut måste man öva såna saker som man annars kanske tycker är självklara. Allt för att resultatet ska bli så bra som möjligt!
Nästa vecka är det ju rep fram tills torsdag då vi först har en skolkoncert för 9:orna då vi kör ett genomrep. Då kommer det säkert folk ifrån skolan också och tittar, roligt! Sen senare på kvällen vid 19.00 ungefär börjar showen. Då gäller det att allting blir rätt! Jag tror att allt kommer gå finnemang! Jag kan i alla fall mina grejer och idag så repade vi utan noter och det gick skitbra! Jag kunde det jag skulle. Det var bara på Y.M.C.A som jag hade noter, eftersom att jag fick noterna igår. De är inte så svåra och jag kan redan ganska så mycket redan nu av dem, men jag ville inte chansa på genrepet.
Så nästa vecka blir det lite andra tider, för då ska synfoniorkestern vara med och repa också! De ska spela stråkinstrument och de har övat på deras låtar i flera veckor och nu ska vi sätta ihop allting. De kommer vara i Folkets hus ända från kl 16.00-21.00. Jag själv kommer inte vara där ända till 21.00, för vi har fått ett schema där det står vilka låtar vi ska spela och vilken tid och mina ligger relativt tidigt ändå. Trött kommer jag bli och min värk kommer ta lite stryk av det, men jag har pratat med en av lärarna och sagt att jag kanske inte är med på repet alla kvällar när det blir sent. Det har han full förståelse för, han vet mina "ramar" så att säga. Jag var jätteorolig för det i början för jag ville att de skulle förstå att det är på grund av värken som jag inte kan och inte på grund av att jag inte vill! Viljan har jag där, det kan jag lova. Jag blir ledsen när det blir såna missförstånd, men det har det inte blivit nu. Allting löser sig, som vanligt!

Ikväll blir det att kolla på Let's Dance! Det var Carl-Jan som åkte ut sist, va? Tyvärr är det väl säkert Elisabeth som åker ut den här fredagen, men hon har jobbat på bra hittils. Tänk er själva att dansa i hennes ålder inför alla dessa tittare.
Jag tycker i alla fall att Morgan, Laila och Magnus är de bästa i tävlingen! Tänk att dansa i Magnus kropp, den är ju hur stor som helst av alla muskler! Men rätt fränt är det också, att en så stor människa som inte ser så smidig ut kan dansa så bra!
Vad tycker ni? Vem/vilka förtjänar att vara kvar i finalen och vilka borde åka ut?

Ha en bra fredagskväll alla, ta hand om er!

Handikappade får vara påhittiga!

Dagens ordspråk: Det är vänner som man kan ringa till klockan tre på natten som räknas.

Hallå igen!

Nu är jag hemma igen och har inte bråttom iväg till skolan som jag hade i morse när jag skrev mitt korta inlägg om att det är klarinett som jag spelar!
Igår sa en av musiklärarna att jag kunde få en till låt om jag ville, jag svarade att jag gärna ville se noterna först och bestämma mig sen. Så imorse när jag kom fick jag noterna till den nya låten som var Y.M.C.A! Noterna var inte alls svåra så jag bestämde mig för att ta den också. Jag har inte repat så mycket med bandet på den låten idag, men det får jag göra imorgon så det kommer nog bli bra! Idag körde vi igenom alla låtar som ska vara med i showen så jag fick lite mer att göra idag än igår, vilket var jätteroligt! Innan jag skulle gå upp och spela på låten It's a long way to the top, kom min klarinettlärare förbi och tittade till hur det gick för mig! Han visste att jag är lite nervös och ville kolla så att allting var bra. Det var väldigt snällt tycker jag! Jag fick även lite tips av honom som jag kommer använda mig av, det var mycket bra!
Dagen rullade på och när alla låtar var genomrepade några gånger så var klockan 16.00 och då fick vi gå hem, skönt!

När jag kom hem vilade jag först en liten stund, jag är helt slut när jag kommer hem! Lärarna säger att de är trötta, vilket är ganska bra för då förstår de att vi också är det, hehe. Eftersom att jag är lite nervösspänner jag mig i hela kroppen. Jag har nästan ont i huvudet hela tiden, men det kan också bero på att det hela tiden spelas en massa ljud. Det är hela tiden gitarrer som är kopplade till förstärkare, trummor, sång och allting. Igår när jag kom hem var jag jättestel i hela nacken och axeln för att jag hade spännt mig så, det är ingenting som jag tänker på. Det viktigaste i såna lägen är i alla fall att jag är ordentligt varm! Det kan jag lova att jag är, så det är skönt.
Idag när jag kom hem så märkte jag att jag hade ont i min högra fot. Det värker i den och är inte alls skönt. För en stund sen kom jag på vad det beror på, det är för att jag stampar takten under mina låtar som jag spelar, och då ligger det troligtvis en sladd eller flera under foten som jag då hela tiden stampar på. Jag kom på det för att jag hade ont precis där i foten. Problemet går väl inte direkt att lösa på scenen eftersom att det är en massa sladdar och det är svårt att ändra på, men jag ska göra vad jag kan här hemma för att få den att bli bättre. Det blir att smörja på ordentligt med Zoon på foten och ha en vetevärmare på! Det ska nog göra susen, =)

När jag är på scenen i mina låtar så får jag hela tiden sitta på en stol. Jag har sagt att det är mitt krav, jag kan inte spela annars. Om jag står upp när jag är nervös får jag stora spassmer och då är chansen att jag ramlar ihop väldigt stor eftersom att jag inte kan styra över dem, och inte heller rå för att de kommer. Det blir även svårt för mig att stampa takten om jag inte sitter ner. Men det är ingen som har problem med det, alla förstår ju att jag måste ha det.
Att stampa takten i en hel låt kan vara ganska så jobbigt det också, och jag måste hela tiden byta fot som jag stampar med under låten, haha! Jag börjar med höger men får byta efter en stund när foten blir trött och byta till vänster. Det är så när man är handikappad och inte kan, då får man hitta på sina egna lösningar! Ibland när jag inte orkar stampa alls, då använder jag fingrarna och slår med dem på klarinetten så att jag håller takten. Det gäller att vara påhittig!

Imorgon blir det ett lite mer seriösare rep, som lärarna har uttryckt sig. Då ska vi spela utan noter och det ska vara som ett riktigt framträdande. Vi får tänka oss att vi har en stor publik framför oss. Vi ska även träna på hur vi går upp och ned på scenen och såna saker. Det är morgondagens sysslor!

Nu får ni ha den bra kväll så hörs vi imorron! =)

Klarinett, det spelar jag!

Godmorgon!

Tänkte bara slänga in ett inlägg här lite snabbt, innan jag måste åka iväg till dagens rep i Folkets hus!
Jag har ju skrivit här att jag repar varje dag inför restaurangshowen, men inte vilket instrument jag spelar! Jag har fått en hel del nya läsare och helt enkelt inte tänkt på det förrän nu att jag kanske ska ta och berätta det igen. Klarinett spelar jag, i alla fall nu under restaurangshowen! Jag spelar lite gitarr också, men klarinett är mitt huvudinstrument som jag har spelat i 9 år. Jag läser noter flytande som om det vore bokstäver i en bok och jag tycker att det är ett roligt instrument att spela!

Om det är någonting ni undrar över så tveka inte att fråga! =)


Hörs lite senare idag när jag kommer hem, ha en bra dag alla!

Musikbranchen - Inte bara att stå på scenen

Dagens ordspråk: Bättre tända ett ljus än att förbanna mörkret.

Hallå allihopa!

Det har blivit lite sent med bloggandet nu ett par dagar och det är för att jag varje dag slutar kl 16.00 nu med restaurangshowsveckorna, och när jag kommer hem vilar jag först en stund innan jag repar lite på mina låtar. Men bloggar gör jag ju i alla fall och det är huvudsaken! Jag tycker att det är så roligt så det vill jag ju inte missa! =)

Idag var det samling på Folkets hus ungefär vid kl 09.30, som vanligt. Vi gick i genom vilka som var borta och så där, och då kom det fram att magsjukan går bland oss. Det var verkligen inget roligt besked, men den insjukne var inte där idag som tur var. Är "portad" tills det har gått 36 timmar och inte kan smitta mer. Om vi alla skulle insjukna i magsjukan så skulle vi vara körda. Då skulle det inte bli någon restaurangshow och det vill vi ju inte!

För mig blev det inget rep idag, utan mest bara en massa dötid. Jag tittade på när de andra repade sina låtar och så. Jag är ju bara med på 2 låtar, som nu kanske ska bli till 3! Fick reda på idag att jag ska få en ny låt imorgon, så jag får se hur det blir om jag ska spela den också. Det får morgondagen utvisa. Jag kan i alla fall mina låtar och det känns skönt för då är det lättare när man ska spela med bandet sen. Har man ingen låt att repa på så blir det ju ganska tråkigt, men samtidigt är det roligt att lyssna på de andra. Musikbranchen innebär inte bara att stå på scenen hela tiden, utan en viss väntan också! Imorgon blir det nog lite mer rep för mig, för då ska vi köra igenom alla låtar i ett svep som ska vara med. Det är 25 stycken tror jag. Sen nästa vecka kommer ljuset och säkert även dansarna som ska dansa till våra låtar.
Det är redan snart torsdag, och om en vecka och 1 dag, är det premiär!

Fullt ös, medvetslös!

Dagens ordspråk: Man kan inte vara nere med en ballong.

Hallå!

Idag var det rep i Folketshus igen istället för skola, eftersom att vi nu repar för fullt inför Restaurangshowen! Fullt ös, medvetslös har varit vårat motto idag, så det har spelats igenom många låtar! Eftersom att jag bara är med på två utav låtarna har jag fått suttit och väntat mest hela dagen på att mina låtar skulle bli repeterade, men imorron kommer det nog att bli ett schema uppsatt istället, så att det inte blir lika mycket dötid! Får i alla fall hoppas på det. Det är väldigt många bra låtar med i showen så det är roligt att lyssna! Har haft ganska så ont i huvudet idag bara, det är ju så mycket ljud överralt. Därför är det väldigt skönt att vara hemma nu! Om en stund kommer Sanna hit, ska bli roligt! Ska passa på att vila en stund före bara, så det får bli ett kort inlägg idag.

Hörs mera imorron! Ha det så bra allihopa! =)

Restaurangshows repetioner!

Dagens ordspråk: Vi har alltid nog med tid om vi bara använder den rätt.

Då är den sköna helgen slut och nu är det dags för en ny vecka att ta itu med!
Den här veckan ser inte riktigt ut som dem annars brukar göra, för nu är vi esteter i full gång med att repa inför Restaurangshowen! För er nya läsare kan jag berätta att Restaurangshowen är ett sammarbete mellan esteter på musikinriktningen som går i 2:an och 3:an, frisörer och hotell&restaurangelever! Tillsammans sätter vi ihop en show tillsammans som heter restaurangshowen, där vi esteter står för musiken, restaurangeleverna lagar en tre rätters middag och serverar, och frisöreleverna stylar oss inför uppträdandet! Den här showen har funnits i flera år, men nu är det äntligen våran tur att vara med!

Eftersom att vi ska börja repa inför showen nu som är i Folkets Hus källare, var allt musikmaterial tvunget att flyttas dit från Kulturskolan och våran skola som vi går på. Det var en hel del tunga grejer som förstärkare och monitorer som behövde flyttas, och eftersom att jag har kronisk värk i hela min kropp, behövde inte jag vara med och flytta några saker. Så medan alla andra började vid kl 09.00, fick jag sovmorron till kl 10.00 och började min dag på Folkets Hus!
När jag kom dit höll alla på att bära saker och jag hjälpte till med lite lättare saker som sladdar och så där. När allting var inflyttat så började de sätta ihop scenen och rodda allting. Det blev ganska mycket dötid, för vi tvåor som aldrig har varit med förut hade ingen aning om vad vi skulle göra eftersom att vi inte kunde någonting. Vi fick hjälpa till med lite andra saker istället! Efter lunch när vi alla hade samlats igen, blev det lite tid till att repa. Jag trodde inte att jag skulle få repa någonting idag, men som tur var hade jag med mig min klarinett och jag fick spela mitt solo! Jag ska spela på låten It's a long way to the top med AC/DC där säckpipssolot är. Jag ska även spela på låten Walking on sunshine, men den hann vi inte repa på idag. Det kändes skönt att jag fick spela med bandet för då försvann lite av nervositeten. Jag visste att jag kunde spela mina grejer och då är det alltid skönt att få sätta ihop allting med bandet!
Efter att jag hade spelat klart, samlades vi en kort stund igen och efter det fick vi gå hem för dagen! Då var klockan ungefär 16.00. Så imorron blir det att börja vid kl 09.30 ungefär och gå till 16.00 igen.
När jag slutar imorron så ska jag va med min kompis Sanna! Hon kommer hit på eftermiddagen och sover över här för jag är själv hemma då. Blir roligt att träffa henne, det blir ju så långt mellan varven. Ska bli roligt!

Idag kom förresten min Veckorevyn som jag beställde från Blonbinbellas blogg förra veckan! Den kom fortare än vad jag hade trott och det var helt gratis. Ni andra som också har beställt får säkert era snart också om ni inte redan har fått dem.
Och till er som inte hann få någon tidning, det kommer säkert fler såna erbjudanden snart, så var inte ledsna! =)

Isadora Apricot Coral 609

Här är mitt nagellack från Isadora som jag köpte igår, med färgen Apricot Coral 609.
Jag tycker att det är jättefint! Kanske blir det vårens färg?Nagellack från Isadora, Apricot Coral 609

Vårmånaden mars

Dagens ordspråk: Jag är bra i sängen, jag kan sova hela dagen.

Nu är vi äntligen inne i vårmånaden mars! Det känns härligt tycker jag, det är nu som allt kommer gå om möjligt ännu fortare. Det gör det alltid när det börjar bli fint och varmt ute. Det härligaste med våren är när alla träd får gröna löv igen och det lukar så gott ute av gräset och blommor. Och, så är även min födelsedag i mars, idag är det bara 17 dagar kvar som jag har som 17 åring. Den 18 mars är det min tur att fylla 18. Då blir jag myndig och får göra precis vad jag vill och känner för, jag får teckna mitt eget mobilabonemang, gå på krogen, skaffa pass och massor med andra saker! Men bara för att man fyller 18 år och får ta alla sina beslut själv, så finns det ju ingenting som säger att man inte kan fråga om råd på vägen. Det kanske är som 18 åring som man behöver råden som mest?

Denna söndag till ära har jag skrivit en novell, som vi hade som uppgift att göra i svenskan. Vi började med det för någon vecka sedan i skolan på lektionerna, men jag kunde absolut inte komma på någonting att skriva om. Här sitter jag och skriver blogginlägg dagligen om allt mellan himmel och jord, och så kan jag inte komma på ett ämne att skriva en novell om. Konstigt var det, men under sista lektionen vi hade i svenska den här veckan kom jag på ett ämne, så idag har jag hållt på och skrivit klart min novell. Jag blev riktigt, riktigt nöjd med den när den var klar. Jag skrev om en tjej som vann en stor novelltävling och ett pris på 20.000 kr. Jag blev lite inspirerad från när jag själv vann uppsatstävlingen förra hösten, där 10 utvalda uppsatser vann ett pris på 1000kr för bästa uppsats här i Karlskoga. Gissa om jag blev glad då! Det levde jag på länge, och gör det fortfarande!

Har inte bara skrivit en novell idag, har även spelat lite på mina Restaurangshowslåtar. Imorgon kör vi ingång på allvar med repandet innan showerna som är den 12:e,13:e och 14:e mars! Det ska bli jätteroligt, men om jag skulle säga att jag inte var nervös, skulle jag ljuga. Allting känns nog bättre imorron när vi har börjat med allting!
Berättar mer om det gör jag imorron när jag kommer hem från skolan, =)

Just nu sitter jag här och målar mina naglar i den där färgen från Isadora som jag köpte igår på stan! Färgen var riktigt snygg, så jag blev nöjd! Det håller på att torka nu, men jag ska lägga upp en bild på restultatet. Det kommer i nästa inlägg!

RSS 2.0