Somrig måndag!

Dagens ordspråk: Om det du gör inte fungerar, gör då något annat.

Hallå!

Idag har jag inlett den näst sista skolveckan på gymnasiet! Jag kan inte fatta det, att det är vi som springer ut nästa fredag. Det känns jättekonstigt! I två år har vi sjungit Studentsången för alla studenter (jag går musik estet) och i år är det vår tur att bli sjugna för. Overklig känsla, men åh så kul!

Måndagar innebär en väldigt kort skoldag och det gjorde även denna! Vi hade vår sista Arkolektion idag (Arrangemang och komposition) och då fikade vi lite och pratade om vad vi ska göra i sommar! Det känns så härligt, för sommaren är verkligen nära! Att vi inte har någon Arkolektion mer gör att jag blir nästintill ledig på fredag, för då har jag bara en lektion. På måndag har jag bara klassråd i 20 minuter och sen är jag ledig resten av dagen! Om det känns onödigt att gå dit dem dagarna? Oja! Men de går ju väldigt fort och då får vi spendera den lilla tiden som är kvar med klassen, =)

Strålande väder har det varit idag med! Det gör mig så glad! Jag åkte ut på en cykeltur förut på 8 km och det tog 29 minuter. Det känns hur bra som helst! Jag är ju rörelsehindrad, jag har en handikapp som gör att jag har svårt att gå, men cykla, det kan jag banne mig! Jag blir jätteglad när jag gör det och efteråt, det känns alltid så skönt då!

Vad har ni haft för er denna somriga måndag? =)
Mors Dag

Dagens ordspråk: Sagt ord och kastad sten kan inte tas tillbaka.

Hallå!

Idag är det Mors dag, då alla mammor ska firas! Självklart har jag firat min kära mamma idag ♥!
Det gjorde vi redan i fredags när min fina syster Malin var här, ♥

Vilket underbart kanonväder det har varit idag! Redan när jag vaknade imorse var det strålande fint väder och det har hållit i sig hela dagen. Vi skulle åka till min mormor idag och fira henne, men innan dess satt vi ute i solen. Det blev ungefär två timmar, dock när solen är som starkast (tror det är mellan 11.00-15.00 ungefär) och det har verkligen visat sig nu att solen var vass! Jag är röd hela jag och det är inte heller allt för skönt kan jag säga. Jag såg brun ut först, men det röda kommer ju alltid till kvällen. Hoppas det lägger sig snart! Blir ju fint när det är brunt sen i alla fall, =)

På eftermiddagen åkte vi som sagt hem till min mormor och firade henne eftersom det är mors dag!
Det var jättetrevligt och kul och vi firade med en "Bröllopstårta" eftersom att det är lysning idag! (Skämt å sido kanske att det var just för den anledningen, men det stämmer in bra i alla fall!)

Annars idag, förutom att ha firat mamma och mormor och bränt mig i solen, har jag städat lite grann! Jag tyckte att det behövdes och det blev väldigt fint. Nu ska jag bara sitta vid datorn, ta det lugnt och se lite på TV. Imorgon väntar den sista "riktiga" skolveckan! Det är bara veckan som kommer nu imorgon och nästa vecka kvar innan jag tar studenteeeeen!

Såhär fint är det ute nu! Nu förstår jag varför grönt alltid har varit mammas favoritfärg. Visst är det nu det är som bäst?
Foto: MammaFredag och lördag!

Dagens ordspråk: Man lär så länge man lever.

Hallå!

Igår blev det inget skrivet här på bloggen, för jag hade verkligen fullt upp hela dagen!
Först var jag i skolan, jag fick börja lite tidigare än vanligt för vi skulle se på en teater först i aulan! Teatern hette "Guds Clown" och spelades upp av en enda person, som var en komiker som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på. Han var väldigt speciell i alla fall tycker jag, för han gick omkring med en rockring hela tiden runt magen, halsen, armarna (fast inte på samma gång) och gjorde konstiga poser, gick runt i aulan bland publiken, gick i trappan samtidigt som han rockade och andra konstiga saker. Han pratade och skojade lite också. Var roligt att se!

Skoldagens slut blev lite tidigare än vanligt, för vi hade ingen filosofilektion för att vi är klara med allt. Därför fick vi börja vår sista lektion tidigare och sedan sluta! När jag skulle åka hem kom mamma, min syster Malin och hennes lilla bebis Lowe och hämtade mig! Eller, man kan kanske inte kalla Lowe för bebis när han har fyllt 1 år för 2-3 veckor sedan, men han är så go! Vi åkte i alla fall och handlade lite på Ica Maxi innan vi åkte hem till oss!

Väl hemma lekte vi med Lowe hela tiden. Han älskar att vara ute och igår plockade han maskgrosor och plockade upp stenar från vår grusgång, det tyckte han var jätteroligt, haha! Han var så söt och det var så roligt. Han lärde sig ju att gå vid 9 månaders ålder (!!) och nu springer han runt och är överallt. Det var så kul! På kvällen sen åkte de tyvärr hem och då var jag jättetrött.

Idag då, tog vi oss en spontanresa in till Örebro! Det var inget vi hade planerat först, utan vi åkte dit för att Media Markt har öppnat i Örebro vid Marieberg! De hade ju en massa lockpriser, såklart, men när vi kom dit var allting slut. Vi hörde senare att de hade beräknat få 66 000 besökare till Media Markt i helgen och det tror jag då verkligen. Det var bilar överallt, svårt att få parkering och jättemycket folk!
Efter Media Markt åkte vi över till Marieberg en stund. Jag köpte mig en jättefin tunika på Gina Tricot och även en kjol! Jag tycker jättemycket om volanger och den kjolen hade det med ett jättefint mönster som jag älskade! "Blustunikan" gillade jag också jättemycket, den var jätteskön, fin och riktigt somrig!


Kjol från Gina Tricot! Jag tycker mönstret är jättefint och jag älskar volanger! =)


"Blustunika" från Gina Tricot! Den är mycket finare IRL, för den var en aning svår att ta kort på.
Den ville inte fastna!


Doplomering Blå Hallen 2010

Dagens ordspråk: Allt är inte guld som glimmar. (Fast igår var det det)

Hallå!

Igår blev det inte någon uppdatering här på bloggen, eftersom att jag var i Stockholm! Det var den tredje gången den här månaden (först hälsa på brorsan och shoppa, sen helgen efter se Lady Gagas konsert i Globen) för igår var vi nämligen på min storebror Mikaels Diplomering i Blå Hallen, (Statshuset) där Nobelfesten brukar hållas!!

Min bror Mikael flyttade upp direkt efter studenten till Stockholm för att börja på KTH (Kungliga Tekniska Högskolan) och igår tog han sin examen i Blå Hallen. Vi åkte upp till Stockholm på förmiddagen, vid 11.00 ungefär, och kom efter en matrast och flera timmars bilsittande äntligen dit. När vi kom dit hämtade vi upp Sonja, hans flickvän, vid KTH (hon går där) och körde sedan hem till dem för att byta om (det var klädkod. Svart kostym för killar/män och klänning för tjejer/kvinnor). Efter det gick vi till tunnelbanestationen för att åka till Blå Hallen, statshuset.

Blå Hallen, eller Statshuset som det kanske egentligen heter eller kallas, jag vet inte, var det inte alls blått som man kan tro av namnet. Det var heller inte lika stort som det ser ut på TV, men otroligt häftigt var det i alla fall att vara där! När alla hade kommit som skulle komma, var det nästan helt fullsatt. Det fanns ett fåtal platser kvar, men mer var det inte. Under själva cermonin höll KTH:s rektor tal, en kör sjöng olika låtar (bland annat Pippi Långstrump) och alla som tog examen fick gå upp för den stora trappan till scenen för att ta emot diplomet. Det var jättemånga som skulle få sitt diplom, så det tog flera timmar och det var väldigt varmt där inne, men det var jättehäftigt när brorsan skulle ta emot sitt diplom! Han fick gå uppför den stora trappan själv och ta emot diplomet, så häftigt!

Efter att alla hade fått sina diplom, var det mingel i "Den Gyllene salen". Namnet var verkligen passande, för allt var i guld där inne! De hade guldmosaik och målningar över väggarna och det var en upplevelse att bara se den salen. Där inne bjöds det på snittar och mousserande vin. Minglet höll på i en halvtimme ungefär och sedan var det slut. Men innan minglet var slut såg vi KTH:s rektor och vi tog kort på honom tillsammans med Mikael! Det blev jättefina kort och han var nog väldigt stolt!

När vi kom hem igen åt vi mat innan det tyvärr var dags för oss att åka hem. Alla var jättetrötta efter den långa dagen (och inte allra minst Mikael, för han hade repeterat under dagen hur de skulle göra på kvällen) och en lika lång bilfärd som det var dit väntade hem. Vi kom hem sent på natten men det var väldigt skönt att få komma hem! Vi hade en så otroligt rolig dag och det var verkligen en upplevelse som jag alltid kommer komma ihåg!


Statshuset i StockholmInne i Statshuset innan alla hade satt sig.


Den långa och stora trappan.Utanför Statshuset, så fint var det!Den gyllende salen levde verkligen upp till sitt namn, det var bara guld där!


Stockholm imorgon

Dagens ordspråk: Att vara eller inte vara, det är frågan.

Hallå på er!

Idag var det den näst sista skoldagen gjord för mig - den här veckan!
Imorgon åker vi nämligen upp till Stockholm igen för att den här gången se min bror Mikaels diplomering i Statshuset! Han har tagit examen från KTH (Kungliga Tekniska Högskolan) och ska imorgon få ett diplom för sin examen och det görs i Statshuset. Ska bli superroligt!

Idag hade jag en jättekort skoldag. Jag hade bara svenska som började vid kl 09.50 och sen samhällskunskap till kl 11.30 ungefär. Riktigt så här kort brukar inte skoldagen vara (brukar gå 25 minuter längre på tisdagar) men vi fick sluta tidigare för att vi hade halv friluftsdag! Jag fick sluta vid den tiden för jag har ju läst Idrott och Hälsa teoretiskt, men jag är inte med på de fysiska delarna eftersom att jag är rörelsehindrad. Därför kunde jag med gott samvete gå hem då för dagen! Jag vet inte om friluftsdagen blev inställd för de andra, för det regnade jättemycket och tanken var att de skulle spela kubb eller cykla runt sjön.
Det har varit en riktigt kall och inte så solig vår i år! Hoppas värmen och det fina vädret tar fart snart!

Imorgon åker vi tidigt till Stockholm, redan vid kl 11.00. Det är bra för då kommer vi i tid dit och hinner byta om och så i lugn och ro innan vi ska iväg. Vi kommer hem redan samma dag sedan, på onsdag natt, men jag är ledig från skolan på torsdagen för jag kommer nog vara väldigt trött då och inte orka gå upp så tidigt när jag inte har varit hemma. Men jag har några lektioner inställda på torsdag, som tur är, så jag missar inte så mycket!

Ha en jättetrevlig kväll nu så hörs vi antingen en kort sväng imorgon eller på torsdag! =)
Kram!


Skoldagarna blir allt färre

Dagens ordspråk: När katten är borta dansar råttorna på bordet.

Hallå!

Visst är det typiskt när det är fint väder på måndagar när det inte är helg, tycker ni inte det?
När jag kom hem från skolan satte jag mig i solen, men då hade solen precis gått i moln. Typiskt, haha!

Skoldagarna blir allt färre och idag var det dags för måndag igen! Hade en kort skoldag från kl 10.00-13.15, var jätteskönt! Den här veckan blir väldigt kort för mig, för jag är nämligen ledig på onsdag och torsdag! På onsdag ska vi åka upp till Stockholm (tredje gången för mig den här månaden) och gå på min bror Mikaels diplomering i statshuset! Det ska bli jättekul och spännande och dagen efter är jag ledig för vi sover inte över och kommer nog därför hem rätt sent på natten. Så det är bara imorgon och på tisdag kvar för mig den här skolveckan! Sen är det bara en hel vanlig vecka kvar, innan studentveckan kommer! Jag tror den veckan kommer gå fortare än vad någon vecka har gjort på de här tre åren...

Idag då har jag gjort lite skolarbeten! Det är de sista inlämningsarbetena nu, förutom ett litet i samhällskunskap som ska in nästa vecka. Det känns jätteskönt och nu är jag klar med uppgifterna i både Historia B och Svenska B! De skulle egentligen in på onsdag respektive torsdag, men då är jag ju ledig och kan inte lämna in dem. Men det gör inget att det blir några dagar innan. Då blir jag ju klar fortare!

I lördags köpte jag ju ett nytt nagellack och igår målade jag på det! Jag brukar ofta ha rosa nagellack för jag tycker det är så fint, men nu provade jag ett blått. Jag tycker att det är väldigt häftigt och snyggt! Från H&M:s egna! =)


Blått nagellack från H&M och ring (den stora) från Glitter!


Jag älskar att pyssla!

Dagens citat:Sluta aldrig att uppvakta dina vänner, de ska hålla lika länge som ett par Louboutins - nämligen för resten av livet. - Charlotta Flinkenberg

Hallå!

Som jag alltid brukar säga när en helg är slut - vad fort det har gått!
Den här helgen har gått i raketfart likt alla andra helger. Men roligt har det varit!

Igår var det strålande fint väder på eftermiddagen och efter en runda på stan med lite ärenden uträttade, satte jag mig i solen. Jag hade hoppats på lika fint sommarväder idag igen, men tyvärr har det blåst väldigt mycket och inte alls varit lika fint. Men jag fick mig allt mycket färg igår! Jag var jätteröd i både ansiktet (är det lite idag också) på armarna, bröstet och benen igår, men idag var jag riktigt brun istället! Jag har väldigt lätt för att få färg, vilket jag inte har ett dugg emot! ;)

Så istället för att vara ute i solen har jag pysslat lite idag! Jag älskade att pyssla när jag var mindre och jag kunde sitta i flera timmar på min kammare och pyssla ihop fina saker. Idag har jag gjort fina halsband istället av lite smyckespärlor som vi köpte på Blå Stolen som finns i Fellingsbro i närheten av där syrran bor! Den affären har tyvärr slagit igen nu, men de hade lite allt möjligt och bland annat halsband och armbands-set. Det var riktigt kul och det blev jättefint! Vi har mer kvar och mer pyssel lär det bli!

För en liten stund sedan målade jag mina naglar i den fina blå färgen som jag köpte på H&M igår! Det blev jättesnyggt och väldigt häftig för färgen var verkligen intensiv och jättefin. Jag har tyvärr inte lyckats ta något kort än (jag har redan kvaddat två naglar och målat om dem) så jag försöker mig på det imorgon istället! Jag tycker att det var häftigt i alla fall, =)

Vad har ni gjort denna söndag då? Ha en jättetrevlig kväll allihopa så hörs vi mer imorgon! =)

Here comes the sun!

Dagens ordspråk: Gräset är inte alltid grönare på andra sidan.

Hallå!

Åh, vilken jättehärlig, fin och rolig dag det har varit idag! Idag har jag gjort någonting som jag har längtat väldigt mycket efter, nämligen...

...solat!
Idag på förmiddagen var vädret inte sådär jättebra, så jag och mamma tog en sväng på stan för att uträtta lite ärenden. Det var väldigt varmt i alla fall, men solen sken inte så mycket då. Jag hade en rabattcheck på H&M för att jag är med i H&M Club och då passade jag på att köpa ett jättefint nagellack därifrån! Får visa är när jag har målat. Vi passade på att handla lite också innan vi åkte hem. När vi hade varit hemma sedan en stund började det skina upp och det gick alldeles utmärkt att sola! Det var hur skönt och varmt som helst och idag har det verkligen känts som sommar, mot igår då det regnade som bara den. Hoppas det håller i sig och blir lika fint väder imorgon!

Har ni också haft en bra lördag? =)Vid Ullriksdals slott förra året


Allting löser sig - sa hon som sket i vasken.

Dagens ordspråk: Allting löser sig, sa hon som sket i vasken.

Hallå!

Jag brukar oftast ha en baktanke med alla mina dagens ordspråk. Antingen passar det till inlägget, till något som har hänt eller så tycker jag själv det är roligt och jag vill roa andra. Idag är dagens ordspråk verkligen riktat till mig själv, för att peppa mig. Jag har inga planer på att skita i vasken direkt, men som ordspråket säger, hade jag gjort det hade det löst sig ändå.

Det jag är nervös för är att jag ska till doktorn imorgon. Jag har haft febertoppar väldigt länge nu, i flera veckor har jag mätt temperaturen och jag har nästan alltid förhöjd kroppstemperatur och feber. Det är väldigt jobbigt, för feber är ju varken kul eller bra och det tar då verkligen energi. Speciellt när det är mellan 20-25 grader ute också och väldigt kvavt. Så imorgon ska jag till doktorn och antagligen ta lite prover för att se vad som är fel. Det är nämligen där som skon klämmer - att ta prover. Jag är fruktansvärt rädd för blodprov, stick och nålar och jag har ju skrivit en inlägg http://mariestayreal.blogg.se/2010/april/utkast-april-21-2010.html#comment om min blodfobi. Jag blir svimfärdig, illamående, trött och jag skakar som bara den och kan inte tänka på något annat innan det är gjort. Det är jätteobehagligt, men jag tror att det kommer gå bra!

Har ni någonting som ni är riktigt rädda för?

Lediga onsdagar - check!

Dagens ordspråk: Den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket.

Hallå!

Jag gillar verkligen onsdagar. Det kanske låter konstigt, för det är ju varken helg då eller något annat spännande, men det är mitt i veckan! Jag tycker det är bra, för då vet jag att imorgon är det torsdag (logiskt i och för sig) och att det bara är en dag kvar till helgen! Så onsdagar är näst bäst efter fredag och helg. Kanske.
I alla fall, det som gör den här onsdagen så bra, är att jag nu återkommande onsdagar kommer vara ledig från skolan! Jag avslutade just idag en kurs till idag nämligen, närmare bestämt ljudteknik. Så från och med nu (de här veckorna som är kvar) kommer jag vara ledig på onsdagar. Så skönt! Så blir det när man snart ska ta studeenteen!

Idag när jag kom hem tog jag mig en cykeltur! Det var jätteskönt men det var verkligen varmt kan jag lova er!
Jag blir alltid så glad när jag får cykla, jag blir alltid på mycket bättre humör och jag tycker att det är väldigt skönt under cykelturen och såklart efteråt när det är gjort. Varför man blir så glad beror på att kroppens eget lyckohormon, endorfiner, som virvlar runt i kroppen. Det är faktiskt sant att de gör det, virvlar runt, för när man tränar så frigörs dem. Brukar ni bli på bättre humör och bli gladare när ni har tränat eller motionerat?
Min vanliga tisdagstidning

Dagens ordspråk: Det finns inget ont som inte har något gott med sig.

Hallå!

I lördags pratade jag om att sommaren var här, eller i alla fall att det kändes som att den var på väg!
Idag har det varit riktigt varmt här, men tyvärr inte så fint som om det vore sommar. Vi har haft riktigt kvavt ute och det har känts som att det har varit åska i luften. Kom en riktigt regnskur förut, men under dagen har vi haft mellan 20-25 grader varmt! Hoppas det håller i sig och att solen kommer också. Jag mår bra när det är varmt (fast det är ju jobbigt med tryckande värme som när det ska till och bli åska) för då får jag mindre ont i min kropp, och det är väldigt, väldigt positivt!

Idag hade jag en kort skoldag, gick bara ungefär två timmar! Det blir så nu när kurserna börjar ta slut och det är jätteskönt. Både igår och idag har jag fått reda på betyg i tre stycken kurser sammanlagt och jag är så nöjd och så jätteglad! Det kunde inte bli bättre och nu är det verkligen bevisat att hårt slit lönar sig. Det ska bli så skönt med sommarlov och att få sluta skolan, och då känns det mer än bra att veta att man har gjort bra ifrån sig!

Förutom skolan idag då, har det inte blivit så mycket annat. Jag har pluggat lite inför den sista slutspurten i skolan. Snart är alla inlämningar gjorda och det är så skönt! Annars har jag bara varit till affären en sväng och köpt Sofis Mode som är min vanliga tisdagstidning, haha! Jag älskar tidningar och Sofis Mode och CHIC är de bästa modetidningarna enligt min mening! Har ni också tidningar som ni bara måste läsa?


Sofis Mode och CHIC är mina favorittidningar!


Tacka vet jag Converse!

Dagens citat: Det är lustigt att med de relativt få ord som finns i språket går det att säga så mycket dumheter. - Robert Storm Petersen

Kommer ni läsare som har följt min blogg ända sedan början ihåg varför jag startade min blogg?
Jag har skrivit det några gånger här på bloggen förut, och det har faktiskt med skor att göra.
Innan jag startade min blogg, hade jag varit i Stockholm en helg på sommaren till min bror Mikael. Vi hade gjort jättemycket roligt den helgen och bland annat gått en hel del och det tar ju väldigt hårt på fötterna. Dock tog den resan extra hårt på mina fötter den gången och det berodde på att jag hade på mig alldeles fel skor. Jag hade nämligen på mig röda tygskor, sådana där låga ni vet, som finns i alla möjliga färger som fortfarande är väldigt moderna. De var inte alls bra, för de var inte så stadiga för mina fötter, för jag behöver stöd när jag går. Jag har nämligen låga fotvalv på mina fötter och jag går lite innåt på fötterna utan stöd och det gör väldigt ont, kan jag lova er. Det gjorde att jag efter den resan fick ha bandage på fötterna för de var väldigt svullna och ömma. Men, det finns en räddning! Och det är...

...converse! För mig är det väldigt bra, för i sådana skor kan jag ha inlägg i som hjälper till att få upp foten där fotvalvet är och converse är stadigare och ger ett bättre stöd. När vi var i Stockholm nu i slutet av april till början av maj, då köpte jag mig ett par äkta, röda och fina converse. Jag älskar rött och nu vet jag att jag kan använda dem till skillnad från de röda tygskorna som jag hade i Stockholm sommaren för två år sedan, haha! Det var av den anledning jag skapade den här bloggen, för att kunna berätta hur min vardag som ung och handikappad ser ut. Och hur det gick med de röda tygskorna? De var sönder och samman och jag kommer aldrig mer ha sådana skor för de är inte bra för mina fötter. Tacka vet jag Converse, oäkta som äkta!I lördags invigde jag mina nya, röda och fina Convers


Igår kände jag en bris av sommar

Dagens ordspråk: En konflikt har alltid åtminstone två sidor.

Hallå!

Igår kände jag en varm bris av sommar, men idag var den helt som bortblåst. Borta med vinden. Putsväck.
Idag skulle det fortsätta vara fint väder, men istället har det varit regn och grått. Men hoppas sommarvärmen och solen inte är alltför långt borta!

I onsdags kändes det så skönt, för då var det skolveckans sista dag och det var långhelg i fyra dagar! Nu är det söndag igen och de där fyra dagarna har gått ruskansvärt fort, tycker jag. Imorgon väntar skolan igen, men det är inte alls långt kvar nu! Likt veckodagarna går ju även veckorna väldigt fort och nu är studenten inte långt borta!

Idag har jag varit ute på en cykeltur, trots det dåliga vädret! Jag tog mig en tur på förmiddagen och gjorde av med lite överenergi på 8 km. Det var jätteskönt! Dock fick jag ont i byxlinningen på slutet, kan vara för att jag busade så mycket med Lowe igår. Jag har känt av lite i armarna också, men annars har det varit bra! Jag brukar ibland skoja och säga att jag har bra värk och dålig värk. Dålig värk är när jag har ont utan att göra någonting (som är ungefär hela tiden, eftersom jag har en sjukdom som heter Ehlers Danlos Syndrom som ger mig kronisk värk i muskler och leder) och bra värk är när jag får ont när jag gör någonting som jag själv vill eller tycker är roligt! Till exempel leka och bära runt på Lowe! =) <3

Vad har ni haft för er denna söndag då? =)


Lowes 1-års dag!

Dagens ordspråk: Den som ger sig in i leken får leken tåla.

Grattis Lowe på 1-års dagen! <3

Idag har världens go'aste lilla kille fyllt 1 år! Den 15:e maj förra året föddes han och nu har det gått en helt år. Det har gått så fort, jag vet inte alls vart tiden har tagit vägen! Jag kommer ihåg när vi sa att nu är han fyra månader, nu är han fem, nu är han ett halvår... och nu är han helt plötsligt 12 månader! Tiden går fort i alla fall när man har roligt, <3

Idag var vi alltså på födelsedagskalas hos Lowe! Vi var väldigt många där, hela 12 personer. Min bror Mikael och hans flickvän Sonja var där, Lowes gammalfarfar, gammelfarmor, gammelmormor och vi. Det var riktigt trevligt och Malin hade bakat den fina tårtan ovan! Den var verkligen god!
Lowe fick hur mycket paket som helst och han tyckte att det var riktigt kul att öppna. Av mig fick han en Alfons Åbergs bok som var signerad av författaren! Han fick jättemycket leksaker, bland annat en leksaks keyboard som spelade olika ljud och han diggade till musiken och dansade, haha! Det var riktigt kul att se! När vi hade fikat klart gick vi och busade med Lowe lite och vi blev alldeles svettiga allihopa, haha! Lowe skrattade som bara den men när det blev för varmt gick vi ut lite. Det känns som om det har varit sommar idag (var 30 grader i solen) och ute gick Lowe ut med mormor (min mamma alltså) och gick och han drog en leksaksgräsklippare som han fick efter sig också, haha. Han tyckte att det var jätteskoj! Jag också bör väl tilläggas, jag känner mig som barn på nytt!

Vi har haft en riktigt, riktigt rolig dag men nu blir det att ta igen sig lite! Jag har gjort över med all energi flera gånger om och det var så kul! Jag hoppas vädret håller i sig till i morgon också, för då blir det en dag i solen!
Kram på er alla!


Jag stödjer inte elakheter!

Dagens ordspråk: Behandla andra som du själv vill bli behandlad.

Hallå!

Ännu en dag med skitväder, vad tråkigt det är! Igår var det uppehåll stora delar av dagen men idag har det regnat mest hela tiden. Tråkigt när det blir så, jag vill ju vara ute och kunna sola och cykla! Fint väder vill vi ha! =)

Idag har jag varit en sväng på stan för att låna lite nya böcker på biblioteket! Jag älskar att läsa och jag måste alltid göra det varje kväll innan jag går och lägger mig, annars kan jag inte sova. Jag har alltid älskat böcker och när jag var liten brukade mamma få bära hem runt en 20 barnböcker åt mig efter en vistelse på biblioteket. Nu lånar jag inte riktigt så många böcker längre, men nu är de ju desto tjockare istället. Jag fick med mig några hem så nu har jag något roligt och bra att läsa igen förhoppningsvis!

Imorgon väntar en riktigt rolig dag, då fyller nämligen Lowe 1 år! Det är min systerson och det ska bli så roligt att åka dit. Tänk att ett år kan springa iväg och gå så fort! Det är inte klokt, jag kommer fortfarande ihåg när jag höll i honom som nyfödd och nu fyller han år för första gången. Ska bli hur roligt som helst och han kommer få en toppendag, det kan jag lova!

På tal om någonting helt annat, brukar ni titta på Bella och Tyra Show på torsdagskvällarna? Jag brukar titta på det och igår var Kisse gäst där. Jag brukar inte läsa Kissies blogg, jag har bara varit inne på hennes blogg en gång och tittat men ändå har jag ju fått en slags "uppfattning" om henne eftersom att det pratas och skrivs en hel del om henne. Hon var som sagt kvällens gäst igår och jag förstår inte hur hon orkar vara elak och otrevlig hela tiden. Hon var inte alls trevlig i gårdagens program och inte när hon hänger ut folk heller. Jag säger som Bella, hur kan hon sova om kvällarna när hon är så taskig? Jag skulle må jättedåligt om jag gjorde det och hon säger att hennes samvete är på topp och att det bara är för att provocera. Jag förstår att hon får mycket läsare av det och att det i sin tur ger pengar, men är pengar verkligen allt? Är man verkligen beredd på att gå så långt att man riktigt sårar människor för pengar? Det går ju att få en stor blogg på andra sätt, det finns andra vägar att gå. Jag läser inte Kissies blogg och jag kommer aldrig göra det heller för jag tycker att man stödjer hennes elakheter då. Hon kommer bara längre och tjänar mer på att folk går in på hennes blogg och då kan hon fortsätta leva på sina elakheter.
Vad tycker ni? Läser ni Kissies blogg och såg ni avsnittet med henne i Bella och Tyra Show igår?

Avslutar det här inlägget med en bild på vår fina orkidé som tappade sin blomma idag. Ha en bra fredagskväll allihopa! =)


Grådassigt väder

Dagens ordspråk: Lär sig något gör man bara då och då, men glömmer gör man hela dagen.

Hallå!

Det var ingen vidare värst bra inledning på den här långhelgen, om man kollar vädermässigt! Det har varit lite tråkigt väder med gråmulen himmel, men det har inte regnat så mycket i alla fall. Jag hoppas på mycket finare väder imorgon!

Förutom grådassigt väder, har de varit en skön och bra dag! Det är hur härligt som helst att vara ledig och bara få göra precis vad man vill. Jag har tagit igen lite vila efter de här båda roliga helgerna (första helgen Stockholm hos min bror, andra helgen Stockholm på Lady Gaga) och varit en sväng på Ica Maxi! Vi har ju fått det hit nu och vi har haft det några veckor så jag har hunnit vara där förut, men det är roligt att ha en ny affär som har lite allt möjligt! Utöver det har jag inte gjort så mycket, mest bara tittat på film och så. Jag har haft en jobbig huvudvärk som följt efter mig hela dagen, men den börjar släppa lite nu. Hoppas den inte kommer tillbaka!

Vad har ni haft för er idag? Har ni haft fint väder och sol? =)

Långhelg

Dagens ordspråk: Man ska inte ropa hej före man är över bäcken.

Hallå på er!

Det känns som att det var jättelänge sedan som jag bloggade nu, eftersom att jag inte har skrivit några "vanliga inlägg", eftersom att jag var på Lady Gaga i helgen och har berättat om det! Som ni säkert har sett delade jag upp inlägget i två delar, med en med bilder och en med text från resan, för att det inte skulle bli för stort. Tyvärr fick jag inga bilder på Lady Gaga, men en hel del bilder på andra saker!

Idag var sista skoldagen den här veckan! Åh, vad det känns skönt, känns som en riktig lättnad!
Det är ju Kristihimmelsfärd imorgon och klämdag på fredag och det passar mig hur bra som helst att vara ledig. Det känns som att det har varit mycket nu när jag inte har varit hemma på två helger, ska bli skönt att få vara hemma lite och vila! På lördag blir det en riktigt rolig dag, för då ska vi åka till min syster Malin och hennes pojkvän Adde för deras son, och min systerson, Lowe fyller 1 år! Jag förstår verkligen inte vart det här året har tagit vägen, att han fyller år för första gången. Det ska bli hur kul som helst och det ska bli så kul att träffa dem! Det ser jag fram emot!

Idag då, har jag gått i skolan på förmiddagen. Jag slutade tidigt och åkte därför till stan en stund för att inhandla lite nödvändiga saker. Efter det vilade jag en stund och sen tog jag mig faktiskt en cykeltur! Jag cyklade 8 km och det var jätteskönt, verkligen! Jag hann cykla innan regnet kom också, så det kändes väldigt bra. Nu blåser och regnar det och har sig, jättetråkigt, jag vill ha sol och värme! Det ser ut att bli dåligt väder imorgon men jag hoppas att resten av helgen bjuder på fint väder. Får hålla tummarna!
Ikväll ska jag bara ta det lugnt och njuta av att det är helg och att jag är ledig. Hela veckan (och veckor innan dess) har jag hållit på med min uppsats i affärsjuridik. Igår blev jag äntligen klar, för den skulle lämnas in idag, och det kändes så skönt så det kan jag inte förklara! Den har varit ett stressmoment för den landade på 15 dataskrivna sidor, så ni kan ju tänka er vilket jobb det var. Men igår blev den äntligen klar och nu kan jag släppa tankarna på den och bara ha det skönt! Låter inte helt fel, va? =)

Vad har ni haft för er idag då? Ska ni göra något speciellt i långhelgen?Bilder från vår Lady Gaga resa i Stockholm 8/5 2010

Bilder från vår Lady-Gaga resa i Stockholm, 8/5 2010:

På X2000-tåget upp till Stockholm. Förväntansfull och trött efter den tidiga uppstigningen. Tåget gick kl 07.46!


På Hötorget var det Idol-audition! Det var en så grymt lång kö, fick inte med alla på bilden. Det var jättehäftigt att se och vi hörde några sjunga! En kille sjöng jättebra. Hoppas han kom med!På stan hittade jag en fin topp på Gina Tricot!I Stockholm regnade det som bara den! Här är vårt hotell, Rica Talk Hotel i Stockholsmässan, Älvsjö.
Vi bodde på våning 14 av 18.


Från vårt hotellrum kunde vi se Globen!


På hotellet hälsades jag välkommen, haha! (Rummet var bokat i mitt namn)


Så här såg hotellrummet ut.


De hade en jättegod lotion i badrummet!


Vi bodde på nr 1419 på 14 våningen.
På kvällen (vid 19.30) började konserten i Gloen med ett förband från "New York Motherfucking City"
(kommer inte ihåg vad dem hette mer än att de kom därifrån) och vid 20.30 kom självade Lady Gaga! Var såå grymt!
Här är logen vi satt i och på bilden är trappan ner till fönsterrutan eller vad man ska säga där vi såg hela showen. Vi såg faktiskt riktigt bra!


I logen bjöds det på godis, dricka, chips och frukt!


Innan konserten började, då det gick någorlunda bra att ta bilder. När Lady Gaga kom var hela Globen fullsatt!


Konserten var hur cool som helst. Lady Gaga bjöd verkligen på en show utan dess like. Jag kommer nog aldrig se något likande igen, för Lady Gaga är verkligen originell och udda, haha! Och cool!
Här är min biljett och logebeviset.Dagen efter checkade vi ut från Rica Talk Hotel.


På Centralstationen innan vi åkte hem igen, passade jag på att köpa lite smycken på Glitter. Bland annat den här coola och fina ringen!
På förmiddagen packade vi ihop våra saker, tog Taxi Stockholm till Centralstationen och åkte hem igen.
Borta bra men hemma bäst! Tack för en jättefin, häftig, underbar, fantastisk, rolig och hur bra helg som helst, Min Stora Dag! Ni gjorde min helg!


Lady Gaga 8/5 2010 - GRYMT!

Dagens citat: Lady Gaga kan inte beskrivas, hon måste upplevas. - Marie (jag själv efter gårdagens konsert, 8/5 2010)

Hallå!

Jag vet inte riktigt hur jag ska börja det här inlägget om mitt och mammas äventyr som vi hade igår.
Som jag skrev i mitt förra inlägg, "Lady Gaga Tonight", var jag på Lady Gagas konsert igår i Globen. Det var hur häftigt, coolt, grymt, fantastiskt och underbart som helst! Det var en sådan upplevelse, ni skulle ha varit med! Mitt dagens citat idag kommer från mig själv och jag sa det direkt efter konserten: "Lady Gaga kan inte beskrivas, hon måste upplevas!" Det kommer bli riktigt svårt att med ord beskriva hela den enormt häftiga, coola, grymma, fantastiska och underbara konsert och även dag som vi hade igår i Stockholm! Men självklart ska jag göra mitt bästa! Och jag erkänner... jag är perfektionist! En sak är säker i alla fall efter gårdagskvällen, det här kan jag leva länge på!

Igår åkte jag och mamma till tågstationen i Degerfors. Det blev en tidig uppstigning för tåget till Stockholms Centralstation gick vid kl 07.47. Det var väldigt bra för då fick vi så mycket tid som möjligt i Stockholm!
Väl på tåget tog det bara 1 h och 50 minuter till Stockholm, för vi åkte med x2000. Jag har aldrig åkt tåg förut men det var verkligen inget märkvärdigt med det. Det var bättre än att åka buss i alla fall som härifrån till Stockholm skulle ta runt 4-5 h. Nu gick tågresan jättefort och vips var vi i Stockholm! Jag har aldrig varit på Stockholm Centralstation förut, men jag och mamma följde strömmen och kom ut där en förbokad taxi stod och väntade på oss. Vi fick åka Taxi Stockholm under hela helgen, verkligen lyxigt! Taxin körde oss till vårt hotell, Rica Talk i Älvsjö! Vi hade ju sett hotellet på bild och det var ännu finare i verkligheten! Vi tyckte att det var väldigt skönt att åka taxi dit för det har varit jättedåligt väder i Stockholm. Det blåste och var riktigt kallt (förutom när jag fick febertoppar) och det regnade hur mycket som helst senare på dagen och kvällen. Riktigt tråkigt, hade ju varit skönare med bra väder!

När vi kom till hotellet var klockan bara lite efter 10.00, så vi kunde inte checka in då för rummet var inte rent. Däremot kunde vi ställa in vår packning i deras bagagerum och efter att vi hade gjort det tog vi pendeltåget in till Stockholm Centralstation igen för att gå på stan! När vi kom in till Stockholm City var det lite svårt att hitta. Det var inte svårt egentligen, kom vi på senare, men vi gick lite fel i början och fick oss en extra släng motion. När vi väl hittade rätt sen (efter att ha varit uppe och gått på någon konstig bro) var det jättelätt att hitta och vi kom rätt! När vi kom till Hötorget möttes vi av en jättelång kö (har aldrig sett så lång kö i verkligheten, tror jag) och det var "blivande eller förhoppningsvis blivande" idoldeltagare, för det var kön till Idol-audition! Det var hur coolt som helst att se hela den ringlande kön och det var jättemånga som tog kort, även vi. Det var en kille som sjöng och spelade gitarr och han var riktigt, riktigt bra. Jag återkommer om honom om han kommer med i Idol sen, haha!
På stan så tittade vi lite i affärer (vi shoppade ju ordentligt förra helgen när vi var i Stockholm och hälsade på min bror Mikael) och vi hittade fynd på Gina Tricot! Förra helgen hade de Spring Sale från 49:- och nu var det från 29:- Vi hade jättetur och hittade jättefina och söta toppar där inne, vilket var jätteroligt! Vi var även bland annat inne i en H&M Trend butik! Fanns hur mycket fint som helst där! På stan gick vi i flera timmar innan vi tog pendeltåget tillbaka till hotellet igen!

På hotellet, innan konserten, vilade vi oss en stund och torkade oss efter allt spöregn! Vi gjorde oss i ordning inför konserten och vid 18.30 ungefär hämtade en Taxi upp oss igen och körde oss till Globen. Vi fick gå på röda mattan i ingången Golden Gate! Där väntade volentärerna från Min Stora Dag och efter ett tag kom de andra tjejerna som också skulle se konserten. Vi åkte tillsammans upp till Min Stora Dags Loge, där vi skulle få se konserten! Det fanns jättemånga loger där uppe och jag tror det var VIP-loger. I Logen fanns det som två plan, kan man säga. Ett uppe och ett längre ner, vid fönserrutan. Mamma och jag satt vid fönserrutan och vi såg jättebra! Vi såg ut över hela scenen och vi hade även en stor storbildstv som vi tittade på. Vi satt liksom ovanför alla andra, så vi såg alla som trängdes framför scenen och de som satt på läktarna. Jag har inte varit i globen förut och jag tyckte att det inte såg så stort ut först, inte som jag trodde att det skulle göra, men det var nog för att vi inte stod nere på golvet. Först såg det inte ut att vara så mycket folk där, när vi tog kort, men när Lady Gaga kom var det FULLSATT i hela Globen!
Själva konserten började inte förrän kl 20.30, då Lady Gaga kom ut, men innan henne var ett förband. Jag vet inte vad de hette, pinsamt nog, men de kom från "New York Motherfucking City" i alla fall, sa dem. De var ganska bra, speciellt den ena gitarristen! Han tog verkligen gitarrspelandet till en ny nivå, hahah! Han låg ner på rygg med benen upp i luften, han snurrade runt och var helt galen, haha! Han var i alla fall skitkul att se på.

Vid 20.30 kom Lady Gaga! Hon kom faktiskt i rätt tid, jag blev verkligen imponerad! Jag fick inga bra bilder på henne eftersom att vi hade en glasruta framför oss och för att det var mörkt, men det var hur häftigt som helst! De flesta vet ju att Lady Gaga klär sig väldigt speciellt, för att utrycka sig milt, och även fast Lady Gaga kanske inte är en av mina största idoler (fast jag tycker att hon är grymt bra!) så bjöd hon på en urhäftig show med alla sina galna outfits och underliga saker. När konserten började kom de in med en kraschad bil, och i motorhuven fanns det ett piano. Lady Gaga började själv spela (hon var så musikalisk! Mer om det snart) och hon spelade introt till Just Dance till allas stora glädje. Hon rev av den låten och hennes outfit då vad jag tror någonting med riktigt markerade axlar med axelvaddar. Hennes "grundklädsel" eller vad man ska kalla det, var en bh i svart skinn med stringtrosor i svart skinn och med nätstrumpbyxor och höga klackar. Hon kom in i de mest galnaste outfits och jag kan inte alls förklara dem, får ni tillfälle att se henne live någon gång, gör det! Hon är verkligen speciell och en gång kom hon in i något som såg ut som en vit lampskärm från 80-talet med fransar. Hon såg jätterolig ut och hennes kläder kan inte ha varit helt lätt att ta på sig. En gång såg hon ut som en vacker älva också och hon stod på en plattform som åkte högt upp i luften, jättehäftigt! Hon hade ofta solglasögon på sig också och ibland masker till och med. Ofta ser man henne på bilder med en lång och blond peruk, men på konserten var hennes hår kort, blont och med lite gult i. En annan outfit som jag kommer ihåg (av jag vet inte hur många, helt sjukt många i alla fall) var när hon hade på sig som någon gardinstång såg det ut som med vinrött tyg över. Jag försöker att komma ihåg alla outfits hon hade, men det är svårt! Kommer jag på mer, säger jag till.

Jag nämde ju även att Lady Gaga var väldigt musikalisk! Hon spelade jättemånga instrument, bland annat piano, gitarr och någon sorts pianofiol. Hon spelade några låtar på piano och jag tycker nog att de var allra bäst! Då hörde man mer av hennes röst och hon spelade verkligen bra piano! Jag tror att en av låtarna hon spelade på piano hette Speachless. På den låten stod hon upp på pianostolen, med ena foten på pianotangenterna och spelandes på pianot och med hela röven i vädret, haha! Det såg väldigt kul ut och väldigt svårt, vilken talang! Det kanske inte låter som någon talang, att stå där med röven i vädret och med ena foten på pianot och sen spela och sjunga samtidigt, men det var det! Jag har alldeles för svårt att beskriva hur allting var för att ni ska kunna förstå, men det var verkligen grymt häftigt!
I slutet av konserten sjöng hon Pokerface! Jag kan lova er att hela globen hoppade under den låten, ingen stod still! Till och med de på läktarna stod upp och hoppade och sjöng med. Det var grymt att se! Hon bad även publiken hoppa och det gjorde de utan att tveka. När konserten nästan var slut spelade hon en låt och sa sen "Godnight Sweden" eller något liknande, men hon kom ut efter en stund igen och då spelade hon Bad Romance som sista låt. Då hoppade hela Globen igen och det var hur häftigt som helst! Under den låten började många nere på golvet gå, för att fort komma ut. När vi gick ut blev det nästan rusning till hissen bland alla logerna och vi åkte nog ner alldeles för många i hissen, haha! Efter konserten fick vi åka taxi tillbaka till hotellet och då var klockan runt 22.45. Lady Gaga var med och sjöng och dansade under hela konserten som var i två timmar! Hon sjöng nog inte hela tiden, men hon var hela tiden igång och var aldrig still. Hon bjöd verkligen på en riktig show, nästan som en teater ibland!

Efter taxituren till Rica Hotel tog vi det lugnt. Taxichauffören tyckte inte att det var så värst kul att köra från Globen, skulle jag tro, för det var fullt! Han visste inte hur han skulle ta sig ut därifrån men vi kom till slut hem. Dagen därpå gick vi upp på morgonen, gjorde oss i ordning och åt hotellets goda frukost. Det är nästan det bästa med att bo på hotell, man får så god frukost! Allting är redan i ordninggjort och det är bara att ta för sig, haha. Efter frukosten packade vi ihop allting och gick ner till receptionen och väntade på taxin som skulle ta oss till Centralen igen för att gå på tåget tillbaka hem igen. Innan tåget gick passade vi på att gå in på Glitter som fanns inne på Centralen, där jag bland annat köpte en jättefin ring!
Vi åkte med SJ x2000 hem också och efter 1 h och 50 min var vi äntligen på stationen, reda för att åka bil hem igen. Det var så skönt!

Avslutningsvis vill jag tacka stiftelsen Min Stora Dag för att vi fick åka på det här! Vi betalade inte för någonting och vi hade så sjukt roligt, det är en upplevelse jag alltid kommer bära med mig och jag tror den här konserten med Lady Gaga var once in a lifetime. Jag lär aldrig se något liknande igen, ingen slår henne i kategorin "originell och udda", haha. Vi hade det så roligt och jag har inte smält allting än. Tack så jättemycket, Min Stora Dag. Ni gjorde verkligen min dag och helg!

Bilder från vår resa kommer i nästa inlägg så att det här inte blir för stort. Observera att jag inte har några bilder på Lady Gaga, då det var för mörkt och för svårt att ta bilder från logen.
Inlägg kommer ikväll

Godmorgon på er!

Jag förstår att ni är nyfikna på att höra om min helg i Stockholm där jag bland annat var på Lady Gagas konsert?
Ni ska få höra om allting, jag lovar! Tyvärr kunde jag inte skriva och berätta något om det igår för jag var så trött så jag var yr i huvudet. Men jag lovar att berätta allt för er ikväll! Jag kan säga så här, det var GRYMT!


Lady Gaga Tonight

Stockholm, (för andra helgen i rad) here I come!


Lady Gaga imorgon, 8/5, i Globen!

Dagens ordspråk: Anfall är bästa försvar.

Hallå!

Åh, vad jag är glad idag! Det är fredag och helg och imorgon väntar en sjudundrandes rolig dag!

För ungefär två veckor sedan berättade jag (för första gången) om att mamma och jag hade fått ett jätteroligt erbjudande och present från stiftelsen "Min Stora Dag" som hjälper och uppmuntrar barn och ungdomar som är rörelsehindrade eller svårt sjuka och gör så att de får göra någonting riktigt roligt. Vi fick då reda på att vi imorgon, den 8/5 2010, ska få gå på Lady Gagas konsert i Globen! Jag blev så glad och så chockad när vi fick reda på det så jag blev helt skakis i hela kroppen, haha. Av dem fick vi det och inte nog med bara konserten, fick vi även gratis tågresa dit och hem och hotellövernattning på Hotel Rica Talk i Stockholm! Vi fick ju som sagt reda på det för två veckor sedan, och nu, imorgon, är det dags att få åka iväg på det äventyret!

Imorgon åker vi iväg med tåget från tågstationen i Degerfors vid kl 07.50 ungefär. Vi åker med ett X200-tåg så vi är i Stockholm efter två timmar ungefär! Jag tycker att det är jättekul för då får vi ju mer tid i Stockholm också innan konserten börjar (kl 19.30) och jag har ju aldrig åkt tåg heller, så för mig blir ju bara det en upplevelse! När vi kommer till Centralstation i Stockholm hämtar en taxi upp oss och kör iväg oss till hotellet. Den är redan bokad och beställd så vi får åka iväg direkt, lyxigt!

Innan konserten börjar blir vi upphämtade av en taxi igen som kör oss till Globen och sen möts vi alla som ska titta på konserten vid kl 19.00 ungefär. Vi ska få sitta i en Loge och vi kommer antagligen se jättebra ut över konserten! Det är så häftigt och jag är hur glad som helst! Tänk att få se Lady Gagas galna outfits live, höra henne sjunga och dansa och få vara med där direkt, utan att se det på TV. Det kommer bli så coolt!

Eftersom att vi ska åka så tidigt imorgon, vet jag inte om jag hinner skriva någonting innan vi åker. Men en sak kan ni skriva upp, jag ska då verkligen skriva om konserten när jag kommer hem!!!

Om vi inte hörs något imorgon passar jag på nu att önska er en riktigt trevlig helg! Det kommer jag att ha i alla fall, ;)

Imorgon, den 8/5, är det jag som ser Lady Gaga Live i Globen!!


Läs inte för långsamt - läs snabbt!

Dagens ordspråk: När en politiker säger att vi sitter i samma båt, så se upp! Det betyder att han är kapten och att det är du som ska ro.

Hallå!

Idag tänkte jag att "Dagens ordspråk" var väldigt passande, för det är både val i år och imorgon har vi prov i samhällskunskap på statsskicket. Kanske ganska långsökt egentligen, men jag tyckte att det passade bra, hur som helst!

På tal om dagens ordspråk, jag vet inte hur länge jag har kört med det på min blogg nu. Det är över ett år i alla fall! Jag tycker att det är riktigt roligt för de alla har någonting att säga. Ibland kan de vara roliga, sanningsenliga som ovan, konstiga eller mitt i prick! Jag tycker i alla fall att det är lite småroligt, hoppas ni också gillar det! =)

Idag har jag inte hunnit med så mycket mer än skolan och läxor! Vi har prov imorgon i samhällskunskap och jag har tränat in det sista på det idag. Det värsta är när det inte alls vill sätta sig, hur mycket man än försöker och hur mycket man än läser. Jag läste i en tidning en gång att om man läste någonting som man inte fick in i huvudet, då skulle man läsa det igen - fast snabbare! Det är tydligen, enligt den artikeln, en anledning till att vi inte får in det vi läser, när vi läser för långsamt. Då ska man prova att läsa snabbare istället! Tyvärr kommer jag inte ihåg varför man skulle göra det just nu, haha. Kanske läste jag artikeln just för långsamt? ;)
Skämt å sido, men när jag inte får in någonting försöker jag göra någonting annat en stund och låta det jag precis har läst sjunka in. Att sova på saken brukar också vara ett bra knep! Har man pluggat på kvällen eller på dagen så brukar det ha sjunkit in efter natten. I alla fall för mig! Funkar ni också så? =)

Nu ska jag titta på TV en stund och sen läsa tidningen CHIC! Den och Sofis Mode är de allra bästa modetidningarna tycker jag. Jag blir alltid så avslappnad när jag läser på kvällarna (måste läsa innan jag lägger mig, kan inte somna annars!) och genom att ta det lugnt laddar jag inför skolveckans sista dag. Och inför lördag! Då jag ska på Lady Gagas konsert! Gaaah!

Ha det jättebra allihopa så hörs vi mer imorgon! =)

Lady Gaga och Hotel Rica Talk 8/5

Dagens ordspråk: Den som tiger han samtycker.

Hallå!

Förra veckan, i måndags, berättade jag för er här i bloggen att jag hade fått ett riktigt roligt erbjudande att göra den här veckan! Jag fick nämligen en present från stiftelsen "Min Stora Dag" om att jag och mamma skulle få följa med till Stockholm om vi ville och se Lady Gagas konsert i Globen den 8 maj, alltså nu på lördag! Min Stora dag ger barn och ungdomar som är rörelsehindrade och svårt sjuka chansen att få göra någonting riktigt roligt och bli uppmuntrade. Gissa om de lyckades!

Jag har ju berättat om det här förut i bloggen, men idag ringde de ifrån Min Stora Dag och berättade lite mer om hur vi ska ta oss till Stockholm och vilket hotell vi ska bo på. Vi ska åka tåg till Stockholm på lördag förmiddag och vi ska bo på ett hotell som heter Rica Talk Hotel som ligger vid Stockholmsmässan. Där ska vi få sova över en natt efter Lady Gaga konserten (fatta vad coolt!) och det ser jättefint ut på bilderna som jag har hittat! När vi kommer med tåget till stationen hämtar en taxi upp oss och kör till hotellet och sen får vi taxi till konserten när den börjar! Åh, det ska bli hur roligt som helst, jag längtar som bara den! Det kommer bli en superbra helg!

Någon som har varit på Hotel Rica Talk och som vet något om Stockholmsmässan? =)


På lördag ska mamma och jag bo på hotel Rica Talk i Stockholm efter......att vi har sett en konsert med Lady Gaga i Globen!!


Jag tror stenhårt på att ha mål, det är viktigt!

Dagens ordspråk: Jag kan inte ge något recept på framgång, men däremot ett på misslyckande: försök att vara alla till lags.

Hallå!

I fredags lämnade vi april och i lördags gick vi in i månaden maj! Jag vet att vi gjorde ett månadsbyte alltså i helgen, men jag har inte pratat om det i bloggen förrän nu. Jag tänkte nämligen extra mycket på det igår, eftersom att det var måndag och skola och för att jag tar studenten i år. Igår var det 1 månad och 8 dagar kvar till studenten och idag är det exakt 1 månad och 1 vecka kvar tills vi står där i skolan en sista gång, vi tjejer klädda i vitt och killar i svart. Det är inte alls långt kvar nu, och det är så skönt!

När vi kom hem från Stockholm i söndags var det jättefint väder här hemma och jag hoppades idag på att det skulle vara lika fint! Jag slutade nämligen väldigt tidigt idag (kl 11.55) och hade mer än gärna velat sitta ute i solen och njuta och ha det skönt! Tyvärr var det inte alls så fint som jag hade hoppats på, typiskt! Får hoppas att det blir det någon annan dag istället!

Idag har jag jobbat med en hel del läxor! Jag har ganska mycket nu känner jag som ska lämnas in men jag jobbar och står i! Jag pluggar väldigt mycket men det är för att jag har ett mål. Mitt mål är att komma in på socionomprogrammet eller någon annan universitetsutbildning som jag har sökt och jättegärna vill komma in på, för det är inte helt lätt när det är höga intagninspoäng som krävs. Jag tror stenhårt på det här med att ha mål. Jag tror att det är fruktansvärt viktigt och till och med avgörande ibland för om man når dit man vill eller inte. Vi kan ta mig själv som exempel för enkelhetens skull. Som jag sa är ju mitt mål att komma in på de program som jag har sökt på universitetet och det krävs bra betyg för att komma in där. Om jag inte hade haft något mål att söka till universitetet direkt efter studenten, då kanske jag inte skulle plugga lika mycket som jag gör nu. Jag kanske inte skulle se allt det som jag nu anser som viktigt, att tex lämna in arbeten i tid, att göra mitt bästa hela tiden eller så. Jag kanske inte skulle lägga ner så mycket tid eftersom att jag ändå inte hade några mål med det jag gjorde. Genom att ha ett mål tror jag att man driver mig själv till att uppnå det man vill! Mina mål får mig att kämpa mer i alla fall, =)

Tror ni att det är viktigt med mål? Vad har ni för mål? Berätta gärna!
Trötter idag!

Dagens ordspråk: En gång är ingen gång, två gånger är en gongong.

Hallå!

Snacka om att jag har varit trött idag efter vår helg i Stockholm! Det har verkligen tagit på krafterna att shoppa i två dagar men vi hade så roligt och det var jättekul att hälsa på och träffa min bror! Dock känns det som sagt nu, men det är bara att ladda inför den här helgen då vi ska på mer äventyr!

Hade skönt nog sovmorgon imorse till kl 10.00 innan det var dags att börja skolan! Måndagar den här terminen är väldigt bra för jag börjar kl 10.00 och slutar vid kl 13.15. Förra terminen började jag 08.00 istället och slutade inte förrän kl 16.40. Gissa om det kändes som att bestiga Mount Everest varje måndag och att det nu känns som att åka en skön nedförsbacke! 
Jag trodde att jag skulle få sätta mig i solen när jag kom hem, för det var hur fint väder som helst på förmiddagen men tyvärr molnade det på lite så jag vilade en stund istället (välbehövligt!) och tog sedan tag i min affärsjuridik-uppsats-som-ska-bli-härligt-långa-15-till-20-sidor-långt-arbete. Jag kom väldigt långt långt och det känns skönt nu!

På tal om någonting helt annat, så visade jag ju er min hallonröda tröja som jag köpte på Gina i Stockholm. Jag använde den i lördags när vi var på stan och när vi var inne på leksaksaffären stod jag och vilade under en fläkt för att det var så varmt. Jag stod där i godan ro när det plötsligt kom en kvinna och började prata om bollar. Det var inga tennisbollar och inga vanliga bollar heller, jag vet inte vad hon pratade om, men hon trodde att jag skulle göra det för hon trodde att jag arbetade där! Haha! De riktiga arbetarna där hade också röda tröjor som jag så hon trodde helt enkelt att jag också jobbade där. När jag sa att jag tyvärr inte gjorde det, kollade hon uppifrån och ner på mina svarta jeans och röda tröja och förstod att jag bara hade liknande klädsel, haha!

Nu ikväll blir det att ta det lilla lugna och se till att bli utvilad tills imorgon! Jag kommer vara lika trött nästa måndag när jag och mamma har sett Lady Gaga i Globen! Åh, det ska bli så kul! Jag fattar inte att vi har fått det här helt gratis, konserten, gratis övernattning på hotell en natt och tåg dit och hem samt taxi dit vi ska. Jag brukar inte ha sådan här tur, men det ska bli så roligt som allra helst! Bara det att jag inte riktigt har fattat det än... Men det kommer. Det kommer... Jag förstår ju förhoppningsvis när vi är där, haha!

Ha en jättebra måndagskväll allihopa! =) 
Hemma från Stockholm!

Hallå!

Borta bra men hemma bäst, det stämmer så väl! Vi har hur roligt som helst den här helgen och jag är så glad, men samtidigt är jag väldigt trött och jag tycker det är jätteskönt att vara hemma!

Vi åkte ifrån min bror Mikael i Stockholm på förmiddagen, vid 11.30 ungefär. Lika tråkigt som alltid att säga hejdå, men vi ses ju snart igen! Vi hade bestämt oss att åka förbi syrran Malin, Adde och Lowe på vägen hem i Fellingsbro, men innan det tog vi oss ett stopp i Västerås! Det finns ett roligt varuhus där som heter Nisses och dit åkte vi för att titta lite. Vi gick där en stund innan vi åkte vidare till Mallan och lilla söta och goa Lowe!

Jag har ju skrivit väldigt mycket i bloggen om vår helg, men jag tänkte ändå ta en genomgång igen för de som har missat! (Vi har haft så kul, vilket är kul att skriva om!) Jag börjar med fredag:

Vi åka iväg till Stockholm på förmiddagen och när vi kom dit åkte vi först till Kista Galleria! Där finns de flesta butikerna som man kan önkska sig och det är alltid så kul att gå där! De hade väldigt mycket rea och speciellt inne på Gina Tricot! Det låg tyvärr jättemycket kläder på golvet, kan inte vara särskilt kul för de som jobbar där. Men det gick verkligen att fynda ändå på deras "Spring Sale!" Vi gick ganska många timmar på Kista och jag hittade väldigt mycket där! Jag visar er lite i bloggen, men inte allt!
Efter Kista åkte vi hem till Mikael! Vi umgicks och hade det jättrevligt, mös och hade det roligt!

Lördag: Idag bestämde vi oss för att åka in till Stockholm City! Vädret var inte sådär på topp, det var ganska kallt och blåsigt. Eftersom att det var första maj såg vi ett demonstrationståg som gick utanför Kungshallen och där gick de med sina plakat. Vi stannade en stund för att titta (mest för att det var svårt att ta sig över) och sedan gick vi och tittade lite mer. Jag fyndade lite till på Gina Tricot också! De hade olika reor på olika Gina butiker, faktiskt! Här hittade jag saker som inte fanns på Kista. Jag hittade även lite mer saker på stan som jag blev jätteglad över!

Söndag: Idag åkte vi alltså hem och som jag berättade ovan åkte vi förbi syrran och gulliga Lowe och innan dess tog vi oss en tur till Nisses i Västerås. Vi kom hem vid 18-snåret ungefär och nu är vi jättetrötta! Ska bli riktigt skönt att ha sovmorgon imorgon, =)

Här kommer några bilder från min shopping. Jag tog inte bild på allt, det här är bara en del av shoppingen!


Shopping! It's still cheaper than theraphy!
Kylskåpsmagnet hos brorsan. Mitt nya motto för att förhindra ågren när man har handlat för mycket!


Jättesött topp från MQ! Älskar färgerna!


Hallonfärgad overzise tröja från Gina Tricot (ursäkta skrynklet på bilden)
Jättefin färg, älskar den!


T-shirt från Gina Tricot med dragkedjor


Klänning från H&M! Den ska jag ha på min brors diplomering i Blå Huset i maj, =)
Älskar den!


Hemgång

Dagens ordspråk: Följ dina drömmar, de är ditt liv.

God förmiddag!

Här sitter jag morgonpigg och väntar på att tyvärr få åka hem från Stockholm!
Vi har varit här hela helgen hos min bror och vi ska åka hem nu på förmiddagen för att komma hem i lagom tid ikväll. Det har varit jättekul att vara här! När jag kommer hem ska jag berätta mer och visa bilder på min shopping och så. Nu ska jag göra mig i ordning, för vi ska snart åka iväg!

Ha en jättebra söndag så hörs vi nog ikväll! =)
"Jalla Jalla! Jobb åt alla"

Hej igen på er!

Åh, vad roligt det är här i Stockholm! Jag känner mig jätteglad för vi har haft så kul, men jag är riktigt trött i fötterna nu efter en heldag på stan. Jag har ont i huvudet också och i mitt knä. Mitt knä går "bakåt" ibland, för jag har överrörliga leder och ibland kommer den i ytterläge. Men det går bra ändå, vi är ju hemma så nu blir det vila!

När jag skrev i morse berättade jag ju att vi skulle åka till Stockholm City, men vi tänkte även ta oss en tripp till Gärdet där det skulle vara en stor loppis med vintage, kläder, prylar och mycket annat. Vi tyckte att det skulle bli jättekul och vi laddade in adressen på GPS:en och åkte dit. Efter mycket om och men kommer vi dit (tror jag vi gjorde i alla fall, haha!) men vi hittade ingen loppis alls. Tråkigt, men då fick vi åka in till stan istället!

Eftersom att det är 1:a maj idag (Skönt med maj!) var det demonstrationer på stan. Vi fastnade på gatan när hela paraden kom och vi fick höra bland annat en ramsa, "Jalla, jalla! Jobb åt alla!" Det var väldigt många som gick där med plakat och skyltar och det var även många som stod och tittade (med brist på plats att ta sig över gatan, kan jag tänka mig.) När vi såg vår chans att gå igenom en glipa av folksamlingen som demonstrerade gick vi vidare!

Igår berättade jag ju att jag hittade mycket saker på Kista Galleria som jag verkligen behövde! Det händer lite roliga saker i maj och jag behövde bland annat en klänning till brorsans diplomering i Blå Hallen som jag hittade igår. Idag hittade jag resten av de saker som jag behövde ha, så jag är supernöjd! Jag hittade även lite mer saker, var jätteroligt för jag gjorde många fynd! Jag fyndade på Gina Tricot igår och idag var vi inne i några fler och hittade mer fynd. Rean skiljde sig verkligen mellan olika Gina Tricot butiker och rean var bra, så den rekomenderar jag verkligen!

Ikväll ska vi nog titta på film här och mysa och ha det trevligt! Imorgon åker vi hem igen, tråkigt nog. Helgerna går ju så oändligt fort! Men på vägen hem åker vi förbi min syster Malin, hennes pojkvän Adde och deras gullepluttbebis Lowe! Åh, som jag har längtat! Det var ett tag sen nu och det ska bli så roligt. (Malin, om du läser det här, vi längtar efter er!! =)<3)

Nu ska jag gå och göra lite annat en stund! Vi hörs mer imorgon någon gång. Ha en jättebra lördagskväll allihopa! =)


Snart in till Stockholm city!

Dagens ordspråk: Låt inte munnen överbelasta ryggen.

God förmiddag!

Nu sitter jag återigen här vid brorsans dator i Stockholm! Vi kom hit igår och ska vara här hela helgen.
Idag blir det att åka in till Stockholm City och vi håller som bäst på att göra oss i ordning. Eller ja, jag är i ordning, det är bara brorsan kvar så när han är färdig blir det att sätta sig i bilen och åka iväg!

Ha det så bra allihopa så hörs vi mer ikväll! Då får jag berätta vad vi har haft för oss idag. Simma lugnt och håll i hatten!


RSS 2.0