GOTT NYTT ÅR!

GOTT NYTT ÅR ALLESAMMANS!

ADJÖSS 2008, VÄLKOMMEN 2009!



NU HÖRS VI NÄSTA ÅR IGEN!

Nu är julen över för i år


Hallå!

Idag har jag inte hunnit blogga på hela dagen, och det har varit för att mina syskon har varit här hos oss med deras respektive sambo! Det har varit jättetrevligt och roligt idag, när vi alla har varit samlade! Vi har bland annat ätit mat, spelat Buzz, umgåtts och bytit julklappar! Eftersom att mina syskon firade jul hos deras sambos familj i år, så har vi inte hunnit byta med varandra än. Så därför passade vi på att göra det idag! Nu har jag firat julafton i flera dagar, och nu kan man verkligen säga att julen är över för i år!

Och imorron är det nyårsafton! Då säger vi adjöss till 2008, och välkommen till 2009!


Reafynd på stan


Heej!

Jag fick många kommentarer igår om bilden som jag lade ut på hängmattan som hängde mellan två palmer. Det var många som tyckte att det var en fin och härlig bild, och att det skulle vara skönt med värme istället för kyla! Det håller jag verkligen med om, bort med snö och vinter, hit med sommaren istället! Jag tycker att bilden ser ganska avslappnande ut, och det var precis vad dagen var igår!

Idag kom min bror och hans sambo till stan, men de kom inte hit idag för de skulle till min brors pappa. Men imorron kommer de hit istället, och då kommer även min syster och hennes sambo också hit! Det blir roligt, för då är vi alla syskon samlade!
Så idag har jag varit på stan och kollat på vad de hade på rean här! Var där på förmiddagen, och det var väldigt kallt. Var säkert en -10 minusgrader då vi åkte, och på morronen var det väl runt -13 kanske. Men det är bara att klä på sig då så att man inte fryser! Jag hade lite ont i morse när jag gick upp, och jag funderade på om det var för att det var så kallt ute, eftersom att jag ibland kan få mer ont då. Men det gick över och nu har jag inte speciellt ont. Skönt!
På stan så hittade jag i alla fall en grå lång kofta på Lindex! Det var en Cardigan. Färgen var fin tyckte jag och den var skön, så det fick följa med mig hem! Hittade lite andra småsaker också som jag köpte. Här i stan finns det inte alls mycket affärer, men det är en alldeles lagom runda, även fast man blir trött på att vi har ett så litet utbud. Men men!

När jag var inne på Blondinbellas blogg tidigare idag, så såg jag att hon hade en frågestund! Jag har aldrig kommenterat eller frågot något på hennes frågestunder förut, men jag gjorde det idag bara för att prova! Min fråga var vad hon skulle göra om hon helt plötsligt förlorade sin förmåga att gå över en natt, och vad hon skulle göra då. Anledningen till att jag frågade hade inte med att göra att hon är känd, utan för att jag var nyfiken om hon skulle svara. Än har hon inte besvarat frågan, men det stod att fler svar på frågor skulle komma senare. Så jag får hålla ögonen öppna och se om hon svarar! Om ni ser något svar på den frågan, så vet ni vem som har ställt den! =)

Slöardag


Hejsan!

Idag har det varit en riktig slöardag då jag inte har gjort så mycket alls. Jag har mest tagit det lungt och tittat på film och så. Det behövs ibland, och för mig behövs det kanske oftare för än för andra!
Eftersom att jag har kronisk värk (min myalgi+nervvärk) så blir jag tröttare och jag har inte lika mycket energi som andra har. Det har jag ju inte heller på grund av mitt rörelsehinder, jag orkar ju inte gå och vara igång lika mycket som andra. Det gör att jag ibland måste säga nej till mina kompisar när de vill hitta på saker, och det gör ju både dem och mig själv ledsen. Jag blir ledsen för att jag inte orkar, fast jag så gärna vill, och när jag ska förklara det för mina kompisar så tar de det ibland på fel sätt, som att jag inte vill vara med dem. Det gör mig ännu ledsnare, för det är ju inte alls så det är!
Men jag måste lyssna till min kropp och hushålla med mina krafter. Därför är det så skönt med lov, för då finns det inga jobbiga "måsten". När man har lov har man tid att vila upp sig och samla krafter till att göra något man tycker är roligt!

Men nog talat om det! Imorron kommer min bror Mikael och hans sambo Sonja hit! De bor i Stockholm för de går båda två på KTH (Kungliga Tekniska Högskolan) och Sonja går även på Handelshögskolan och därför träffar vi inte dem så jätteofta eftersom att de bor en bit bort. Därför ska det bli himla roligt att de kommer hit imorron!
Det blir att byta julklappar(jag får fira julafton många gånger i år) och umgås och så. Det kommer bli hur bra som helst!

Och imorron är det ju måndag igen, och julen är över för det här året. Och på onsdag är det nyårsafton, och då går vi in på 2009 istället! Det känns alltid så bra, för man vet aldrig i förväg hur det nya året kommer att bli. Jag ser fram emot 2009!

Nu när julen är slut, så kommer frågan: Hur har er jul varit? Har den varit bra, eller känns det som om den är över för fort?


Slappa behöver man göra ibland.

Mellandagsrea


Heej!

Idag har jag och min familj varit i Örebro på mellandagsrean! Vi åkte in till stan för en gångs skull, istället för Marieberg, och tur var nog det tror jag. På Marieberg var det nog ännu mer folk än vad det var på stan!
Åkte in gjorde vi ungefär vid 11.00, och kom inte hem förrens vid 17.30 tror jag.

I affärerna är alla som tokiga, och de drar och sliter och köerna är jättelånga. Det är varmt och alla trängs och ingen tar hänsyn till någon. De knuffas och slåss och gud vet allt, men ändå fast man vet det så vill man ju åka dit!
Inne på Gina Tricot såg jag en tröja som jag ville titta på, och då kom det en tjej och drog i min tröja som jag höll i! Vad håller hon på med tänke jag, men jag drog tillbaka och fick den. Haha! Sen när vi skulle ut ur den Gina Tricot (finns nämligen två i stan) så mötte vi Chenfei och hennes mamma! Vilken överraskning det var, jag visste inte att hon var där! Det var mamma som såg henne först, och då såg jag dem också. Var jätteroligt att träffa dem igen, men jag ska träffa Chenfei på lovet också. =)

Vi gick in i nästan alla affärer, och i alla var det lika mycket folk och köer. Men jag tror faktiskt att det var mer folk igår än vad det var idag, även fast det var mycket nu också. Men jag gjorde några fynd i alla fall, som jag blev riktigt nöjda med!
Jag köpte två par toppar på Gina Tricot, jättefina var dem! Sen köpte jag ett par jeans som jag gillade på Lindex, och örhängen på Glitter och snygga svarta hårnålar! De ser inte ut som vanliga hårnålar, och jag har letat länge efter såna som jag vill ha, och idag hittade jag det. Så det var bra!

Har ni varit på mellandagsrean någonting än?
Men mitt bland allt folk som är, så ser jag folk som kollar på hur jag går. Det är något som gör mig fruktansvärt irriterad, och jag fattar inte varför folk aldrig lär sig att de inte ska glo så förbannat mycket! Små barn som tittar, bryr jag mig inte lika mycket om. Jag tänker att de är barn, men jag glor lika mycket tillbaka på dem.  Dem som är i min ålder säger jag till på ett lika otrevligt sätt som jag tycker att de är när stirrar på mig när jag går. Men det som jag tycker är allra värst, är när vuxna glor! Jag tycker att de borde veta bättre att man inte stirrar ut någon som har svårt att gå, eller har något annat funktionshinder eller vad det nu kan va. De borde fatta att man inte ska göra det. Men de gör de inte. Det gör mig väldigt arg, och därför går jag ibland fram till dem och säger vad jag tycker. Kan vara tex: Vad glor du på? Har du fått ögonen i julklapp? eller andra saker, det beror på. Ibland tittar jag bara på dem så att de ser att jag har sett vad de har kollat på.

Nu när vi kom hem så har jag tittat på en film och vilat. Jag var så trött efter allt springade i affärerna, så det var skönt att ta igen sig en stund. Nu ska jag snart gå fran datorn och göra någonting annat!
Ni får ha en fortsatt bra dag alla!



Har ni varit något på mellandagsrean än?

Gratismode.se







Jag har hittat en jättebra internetsida som jag nu har testat! Sidan heter gratismode.se, och det är en sida där man ska samla ihop poäng så att man kan få gratis presentkort i en mängd roliga och bra affärer! Det enda man behöver göra är att samla ihop poäng, och det gör man exempelvis genom att besöka gratissidor, göra gratiserbjudanden och värva fler medlemmar! När man har fått ihop tillräckligt med poäng, så kan man välja presentkort från Superpresentkortet, som ger möjlighet att själv välja från vilken butik man vill ha presentkort ifrån! Några exempel är Siba, Gina Tricot, H&M, Cubus, MQ, Guldfynd m.m!  En bra sak att ge bort eller behålla själv!

Just nu finns det även en tävling, där de fem första som har värvat 100 nya medlemar som blir aktiva, vinner 1000kr!
Låter inte det bra?

Om du blir medlem via mig, så får du 50 poäng att börja med! Registrera dig på den här länken: http://www.gratismode.se/?c=27206



Annandag jul


Hallå där!

Idag har det varit en jättebra dag! Min syster och hennes sambo Adde har varit här idag, och nu har de nyss åkt hem.
Vi har bytit julklappar med varandra, umgåtts och ätit jättegod mat och efterrätt! Nu är jag så otroligt mätt bara, det blir man alltid vid jul. Vi har även spelat Buzz, och vi spelade megaquiz, tror jag. Jag kommer inte ihåg om det hette så eller någonting annat, men tror att det var det i alla fall! Det är ett jätteroligt spel tycker jag, och vi har även spelat musikfrågor till det, men inte idag. Roligast av allt är det att spela många! Har ni spelat buzz? Och i så fall, tycker ni att det är ett roligt playstation spel?

Innan syrran och Adde kom idag, så målade jag fransk manikyr på min andra hand. Det gick mycket bättre nu än vad det brukar göra! Men det tog väldigt lång tid, för jag är en perfektionist och vill att det ska bli så bra som möjligt. Vågar nästan inte säga hur länge jag har suttit med det där, haha. Men nu är det i alla fall klart!
Nu ikväll blir det att först kolla på Körslaget, och sen på Selma som går på svt1 vid 21.00! Jag tror att det kan vara en bra serie faktiskt, och jag gillar såna serier som de visar runt jul. Får hoppas att det är bra i alla fall!
Och imorron ska vi ju åka till Örebro och gå på mellandagsrean! Vad jag längtar, det ska bli riktigt roligt att åka dit!
Fast det är det ju i och för sig alltid...

Ha en fortsatt bra kväll så hörs vi imorron!


Juldagen!


Hejsan!

Åh, vilken underbar och mysig julafton jag hade igår! Det var en jättebra dag! Jag hoppas att ni har haft en lika bra julafton som jag har haft, =)

Igår när jag vaknade så snöade det ju, som jag skrev igår! Jag hade hoppats så på att få snö, men jag trodde inte att det skulle bli någon, eftersom att det har regnat dagarna innan och för att vädret har sagt att det inte skulle bli snö. Men det blev det! Visserligen inte så mycket, men för mig har inte det någon betydelse. Det lilla som kom gjorde ju så att vi kände julstämning i alla fall! Utanför mitt hus har vi en alldeles perfekt pulkabacke, och barnen var ute och åka på den lilla snön som fanns. Mysigt!

När Kalle Anka var på TV:n så åt vi julmat! Det är ju så gott, tycker jag! Även fast jag kanske inte äter så mycket av det, men det som jag tycker om smakade hur bra som helst! Man blir fruktansvärt mätt bara, men så är det ju alltid. Det var riktigt trevligt!
Sen senare på julaftonen så delade vi ut julklapparna! Jag tycker att det är lika roligt som jag tyckte när jag var liten!
Jag fick en massa bra och roliga saker som jag hade önskat mig! Jag blev verkligen jätteglad och nöjd över det som jag fick! Några av sakerna var en klocka, manikyrset, Victoria Backhem parfymen och hudlotion som luktar hur gott som helst! böcker, spa-produkter och en massa mer saker! Det var verkligen jätteroligt! Och på kvällen satt vi och mös och åt godis och vi provade på en ny sak som vi aldrig har gjort förut. Nämligen saffranspannkaka! I den har man naturligtvis saffran i, risningsgröt, ägg, socker, salt och säkert någonting mer. Smakade faktiskt gott!
Om jag skulle sammanfatta hela julaftonen som var igår, så skulle det bli med orden otroligt roligt och hur mysigt som helst!

Idag på juldagen, har vi ätit rester av julmaten från igår! Jag tycker att julmaten alltid är godare dagen efter, jag vet inte varför. Även fast den är god på julaftonen, så är den mycket godare på juldagen. Det bara är så helt enkelt!
Tagit det lungt har jag gjort idag också, och börjat måla fransk manikyr på ena handen! Jag har inte hunnit med andra handen än, för jag är så noga och vill att det ska bli bra.
Imorron kommer min syster Malin och hennes sambo Adde hit, så ska vi byta julklappar med dem! De var inte här igår, för de firade jul hos Addes familj igår. Vartannat år är de här, och vartannat år är de hos honom. Nästa år kommer det bli ännu roligare när de är här, för då har de ju också fått en bebis! Kommer bli hur kul som helst! Så imorron ska vi byta med dem och umgås och äta god mat, men det blir inte julmat en tredje dag. Kommer bli roligt!
Min bror som också firar jul hos sin sambo Sonja i år, var inte heller här igår. De har också varannat år där och här. Men de kommer antingen på söndag eller måndag, ska bi jätteroligt att träffa dem också! Och på lördag ska vi åka på mellandagsrean i Örebro! Det är verkligen ett måste varje år! =)

Nu ikväll ska jag titta på Stjärnorna på slottet som är kl 20.00 i svt1 tror jag! Det är ett väldigt bra program tycker jag, och det går alltid vid jul. Så det ska jag snart titta på.
Nu får ni ha en fortsatt bra juldag, så hörs vi imorron!


Julafton!

GOD JUL   GOD JUL   GOD JUL   GOD JUL   GOD JUL   GOD JUL   GOD JUL   GOD JUL  

GOD JUL TILL ER ALLA!



Nu är det äntligen julafton!
Åh, vad det känns bra! Kommer bli en underbart rolig dag!
Imorse när jag vaknade så trodde jag att det regnade ute, men när jag tittade ut så såg jag att det var SNÖ ute, och det snöade! Vad glad jag blev, äntligen snö på julafton, kommer inte ihåg när det var snö på julafton sist!

Idag kommer jag inte skriva så mycket blogg, men jag ville ändå berätta varför jag inte skrev något mer igår som jag sa att jag skulle. Och anledningen till det var, att jag helt enkelt glömde bort! Jag var inne här på bloggen och svarade på alla kommentarer, och sen kom min kompis Ida hit en stund, och efter det glömde jag helt enkelt bort att skriva blogg! Att jag hade glömt det, kom jag på innan jag skulle sova, haha.

Men nu får ni ha en riktigt underbar, mysig, och superduper bra julafton!
God Jul ännu en gång!


GOD JUL ALLESAMMANS!

Tidig morgon


Godmorgon!

Idag är jag uppe tidigt, för mamma och jag ska snart åka iväg och handla, och sen åka iväg till min mormor!
Vi tänkte att det var bäst att handla på förmiddagen, för då är det inte lika mycket folk, och för att min syster och hennes kille ska komma till oss sen på förmiddagen!
Nu ska jag bara göra mig i ordning, och sen ska vi åka iväg! Hörs senare idag!

Volumaster!


Förut idag så provade jag min Volumaster! Jag har självklart provat den förut, för jag köpte den två helger sedan, men när jag gjorde själv så blev inte resultatet så bra. Jag fick ju till volym, men det var mycket lättare när man fick hjälp! Så jag bad mamma att göra det på mig, och nu blev resultatet mycket bättre!
För att få till volymen ska man ta volumastern (som ser ut som en våffeltång) i underhåret och bygga volym. Men man får passa sig, för man får inte komma för nära hårbotten och benan. Först ska man touppera håret, och sen ta små slingor och våffla dem med volumastern. När man har gjort det i hela håret, har man en häftig volym sen!

Här är några resultat i mitt hår från volumastern:









Det som blir våfflat i håret, går att kamma bort sen! Och det går att locka eller platta håret efteråt också.
Jag gjorde ingenting med mitt hår efteråt, jag satte bara upp det med några hårnålar.

Snart är det dopparedagen!


Hejsan!

Idag har jag inte bloggat tidigare, men det har berott på att jag har haft ont idag och vilat lite. När jag vaknade i morse hade jag ont i armar, nacke och axlar. Jag brukar inte känna direkt när jag vaknar att jag har ont, eller det är inte så ofta i alla fall. Men det gjorde jag idag. Nu senare på dagen så har det i alla fall blivit bättre, skönt det!
Och den andra anledningen till att jag inte har kunnat blogga idag, är för att vårat internet har trasslat lite. Men nu funkar det som det ska igen så nu kan jag blogga!

Nu är det dan före dan före dopparedagen! Alltså är det bara 2 dagar kvar till julafton. Idag har mamma gjort i ordning julskinkan, och det luktar så gott tycker jag! Julskinkan är min absoluta favorit på julbordet, och det beror nog på att jag är lite kräsen, och för att jag älskar kött! Älskar kött har jag gjort ända sedan jag var liten. Så det är min favorit!
Vilken/vilka maträtter är era favoriter på julbordet?


Julstädat


Nu är det söndag igen, och fjärde och även sista advent, för det här året!
Jag tycker inte att det var länge sedan jag skrev om att det var första advent. Fort går det, och nu är det bara 3 dagar kvar till julafton!

Idag har jag julstädat mitt rum! Det behövdes verkligen, för under veckorna när jag går i skolan lägger jag alla saker på skrivbordet eller någon annan stans, och då blir det så stökigt. Och då är jag så stressad att jag låter det vara där.
Men nu har jag som sagt städat och gjort det fint här! Jag har även rensat och slängt en massa grejer som jag inte har någon användning för. Känns bra att ha det gjort, så slipper jag göra det någon annan dag!

Vad har ni haft för er idag?


Idag har jag julstädat!

Julklappsbyte!


Hallå!

Vad skönt det är med jullov nu! Även fast jullovet kanske inte har börjat riktigt än, om man tänker sig att det gör det på måndag, så känns det ändå så skönt! Det känns att det är lov, för jag kan koppla av och vet att jag inte ska till skolan efter helgen.  Det kommer bli ett riktigt bra och skönt jullov, det känner jag på mig!

Idag har jag varit med en av mina bästa kompisar Sanna! Hon kom till mig idag på eftermiddagen, för vi skulle byta julklappar! Det gör vi varje år, och det är alltid lika roligt tycker jag! Av henne fick jag ett chokladljus och ett ljusfat!
Ljusen var så coola, för de såg ut som en riktig chokladkaka! Det var fyra rutor som inte var delade, och på dem stod det upp hjärtan! Har aldrig sett såna ljus förut, riktigt fina var dem! Hon berättade att man kunde bryta rutorna också, så att man kunde elda ett i taget! Till ljusen fick jag ju som sagt ett ljusfat, och det var också jättefint! Det var svart med fina blommor på! Det är alltid så kul att byta julklappar! Spännande att öppna paketen för man vet aldrig vad man får.
Så nu har jag bytit julklappar med mina två bästa kompisar, Chenfei och Sanna! Nu är det bara julafton kvar! Längtar! =)

Och på tal om julafton, så är det ju inte långt kvar nu! Bara fyra dagar kvar, det går fort! Jag vet när man var liten, då var julafton bästa dagen på året, och sin födelsedag förstås. Man blev så glad över alla paketen och det var så spännande och man tjatade om julafton flera veckor före. Var nästan svårt att sova dagen innan. Nu tycker jag fortfarande att det är lika kul, men det är minst lika kul att ge, om inte roligare! Att se vad dem tycker om julklapparna, och att umgås och äta julmaten och allting! Och en sak till som jag tyckte var roligt på julafton, det var snön! Om det var någon snö på julafton, vill säga. Jag tycker fortfarande som jag tyckte när jag var liten, att det ska vara snö på julafton! Det blir sån stämning av snön, det blir mycket finare! Helst av allt ska det ju snöa när man vaknar på julaftonsmorgonen.
Nu när jag tittar ut så regnar det ute och är plusgrader. Får hoppas på att det blir snö på julafton, än är det ju 4 dagar kvar, så vi får hålla tummarna för en vit jul!



Sanna och jag för flera år sedan.
Här gick vi nog i 9:an tror jag.
Måste ta lite nya bilder. =)

Äntligen jullov


Nu är det äntligen jullov, som jag har längtat!
Ett nästan tre veckors lov väntar, och det känns helt underbart!

Idag började vi skolan som vanligt vid kl 08.35 och hade den första lektionen som var naturkunskap. Jag hade ju hoppats på att vi skulle få lite längre sovmorron, men det fick vi inte. Men första lektionen var inte så jobbig, vi pratade mest om jul och traditioner blandat med rymden som vi höll på och arbetade med förut.
När vi hade första lektionen, gick alla esteter upp till bildsalen, för vi skulle ha en gemensam avslutning där!
Vi satt och fikade, och hade julklappsbyte. Lite lustiga presenter var det ju, som tex toapapper av alla saker man kan välja att köpa, haha! Men är man bland esteter, så blir man inte förvånad. Haha!

Efter att vi hade varit uppe i bilden, gick vi ner till aulan! Alla i hela skolan skulle samlas där, för vi skulle lyssna på rektorernas tal, och lite musik som några esteter stod för! En av dem som spelade på avslutningen, var min bästa kompis Chenfei, och en tjej som heter Madelene som går i estetettan! Chenfei spelar piano, och jag har nog aldrig hört någon som spelar lika bra piano som hon gör! Hon har spelat många gånger för mig, och jag tycker att det är lika bra varje gång. Hon är verkligen skitduktig på piano! Madelene spelade cello till, och hon spelade också skitbra! Och det passade så bra till varandra, det var verkligen jättefint. De spelade en japansk låt som är filmmusik, och den var jättefin!
När de satt och spelade i aulan, så satt alla helt tysta och lyssnade. Det var roligt!
Efter Chenfei och Madelenes framträdande, pratade rektorn lite och en av våra utbytesstudenter på skolan kom upp på scenen och pratade! Hon har varit här i Sverige i ett år nu, och ska åka hem igen till Nya Zeeland. Så hon höll ett tal, fint var det! Lite senare så var det en till estet som spelade piano, och sen blev det ett sång och dansframträdande!
Det var en tjej från estet som sjöng All I want for christmas is you, hon sjöng jättebra! Och bakom sig hade hon dansare som dansade till.
När alla framträdanden var klara, fick vi gå från aulan och ta jullov!

Men innan jag och Chenfei åkte hem, så böt vi julklappar med varandra! Jag fick ett par skitsnygga och coola örhängen från henne, jag blev jätteglad för dem! De var jättefina, det var roligt!
Sen skjutsade vi hem henne innan vi åkte hem. Får träffa henne någon dag på jullovet igen!
Och imorron ska jag träffa Sanna, då ska vi byta julklappar! Det ser jag också fram emot, det ska bli roligt!

Gårdagens bästival


Heejsan!

Igår hann jag inte skriva så mycket blogg, och därför skrev jag inget heller om Bästivalen som var i skolan idag!
Bästivalen är en tävling som vi har varje år innan jul, dit man kan anmäla sig om man vill vara med och göra ett framträdande. Det var ganska många som hade anmält sig faktiskt, och det var roligt! Modigt att så många ville vara med.

Det som var tråkigt med bästivalen, var att det hände lite grejer som inte får hända när man ska göra ett framträdande!
Det handlade inte om att någon tappade text eller så, det var snarare att tekniken trasslade lite.
Det hela började med att en tjej skulle börja, och hon skulle spela gitarr och sjunga en egen låt som hon hade gjort!
Hon var jättenervös sa hon innan hon skulle börja, och det blev ju inte bättre av det som hände, direkt. När hon skulle spela, märke de vid mixerbordet att hon hade fel sladd till förstärkaren, och de fick byta. Det tog en liten stund, och sen fick hon börja igen. När hon väl kom igång och började spela så lät det jättebra, och det var en jättefin låt som hon hade skrivit! Väldigt modigt att våga framföra den. Efter henne var det några andra på tur, och några som var med gick i min klass! Var roligt att se när de var med och lirade.
Efter några nummer så var det dags för en tjej och en kille att framföra deras låt. Killen skulle spela gitarr, och tjejen skulle sjunga. Från början så gick allting bra, tills mickrofonen slutade att fungera! Den bara tvärdog, men hon fortsatte att sjunga. Men efter en liten stund gick ridån ihop, och de fick sluta att spela. Då fick några musiklärare gå och göra någonting, och de blev lovade att få spela igen lite senare i programet. Och sen när de skulle få spela upp sin låt igen i slutet av programet, så händer samma sak igen! Hennes mickrofon slutar att fungera! Åh, va pinsamt. Jag skulle inte ha klarat av att gå upp dit och sjunga en gång till efter första gången det hände. För tänk er själva, man är nervös och så händer någonting sånt och man tvingas avbryta. Men hon gick upp igen, och det var väldigt bra gjort av henne!

När alla hade framfört sina nummer, skulle jurryn gå iväg och bestämma vilka som skulle få pris. Jurryn bestod av elever i skolan som själva hade anmält sig. Under tiden som de bestämde, fick vi kolla på julkalendern som Media 3:orna hade gjort! Den var roligt och fick alla i publiken att skratta. Sen när jurryn kom tillbaka, fick alla medverkande komma upp på scenen. Jurryn delade ut ganska många priser, som tex för Bästa försök, Det seriösaste, Det mest publikvänligaste, och Det mest förbereddaste, och några till. Och gissa vilka som vann! Tjejen och killen som hade haft såna problem med mickrofonen, de vann! Och det var de värda också, för hon sjöng otroligt bra och han spelade väldigt bra gitarr.
Eftersom att de hade vunnit, fick de framföra deras låt igen. Och den här gången funkade allt som det skulle, som tur var!


Bästivalen var i skolan igår. Det kom även folk från
en annan gymnasieskola och tittade!

Jag har fått en award!

Hejsan!




När jag nu för en liten stund sedan loggade in på bloggen, så såg jag att jag har fått en award av Chacha
Chacha är en jättegullig person, och jag blev så glad när jag fick hennes award. Det var verkligen jättekul!
"Tänkte bara säga att du har fått en award i min blogg för att jag gillar att läsa din blogg, kollar den dagligen och även för att du är en så otroligt gullig person!"

Tack så jättemycket, det värmer enormt mycket!

Reglerna är
1 De som mottagit awarden ska lägga upp en bild på den
2 Länka till den bloggen du fick den ifrån
3 Ge den vidare till sju andra bloggare och länka till deras sidor
4 Lämna ett meddelande i deras bloggar, så de vet att de fått awarden

Tyvärr har jag bara 4 favoritbloggar här på blogg.se, och de här fyra är värda varsin award:
Louise
Marielle
Alexandra
Matilda

Sista "riktiga" skoldagen gjord


Hallå!

Nu är ännu en skoldag gjord, och nu återstår det bara 2 dagar kvar av terminen!
Idag var sista dagen i skolan som vi hade vanliga lektioner, känns jätteskönt!
Vi hade vanliga lektioner hela dagen, och på engelskan fick vi se på film och fika, för våran engelska lärare hade bakat brownies till oss! Hon hade stått och bakat ändå till kl 21.00 igår bara för att det skulle bli klart, det var gulligt tycker jag!
Efter engelskan hade vi en muntlig redovisning i kulturhistoria och svenska! Det var ett ganska stort arbete som vi har hållt på med nu ett tag, och idag skulle vi berätta för de andra i klassen vad vi hade gjort. Det känns alltid så bra efter att man har redovisat sitt, för då släpper den nervositeten som man hade innan! Tyvärr var en i våran grupp sjuk, men vi var tre till i gruppen och vi redovisade vårat och gjorde så gott vi kunde. Jag tycker att det gick bra i alla fall, som tur är!

Imorron har jag inga lektioner, för min klarinettlärare kunde inte ha lektion, och min idrott&hälsa lektion är också inställd för jag har redan gjort klart allting i det ämnet för den här terminen. Så jag är ledig ända fram tills kl 13.00! Det är ingen dålig sovmorron det inte. Jag ska va i skolan kl 13.00, för då har vi bästivalen där! Det är en tävling dit man kan anmäla sig om man tex vill uppträda med en låt eller liknande. Det är det enda som händer i skolan imorron, och efter bästivalen får vi gå hem! Men jag ska till skolan tidigare än 13.00, kanske redan vid 12.00 eller så. Det är för att jag ska dit och träffa mina kompisar och äta tillsammans med dem innan bästivalen börjar. Det blir roligare så!

Nu ska jag snart gå ner från datorn, jag skriver mera imorron istället!
Ha en fortsatt bra dag och kväll allihopa!

Bloggen har fått mig att tänka

Hej!


Igår såg jag en dokumentär på 5:an kl 20.00, som handlade  om världens minsta tonåring!
Hon var 13 år gammal, och vägde bara 8 kg. Hur lång hon var kommer jag inte riktigt ihåg, men det var något på 80 cm. Tror jag. Helt sjukt att vara så liten och väga så lite, man tror inte att någon kan göra det.
Jag tycker att dokumentären var intressant, för man fick se hur hon levde sitt liv och vilka operationer hon fick göra för att det var fel på hennes ryggrad. Är det inte konstigt att så himla mycket kan gå fel?

Sen jag har börjat blogga om mitt handikapp, så har jag börjat tänka på det mycket mer än vad jag gjorde förut.
Men jag tänker alltid på det som någonting bra, för det är ju en del av mig!
Som i filmen Livet är en schlager,frågar den killen i som är CP-skadad i filmen transan ungefär så här:
- Om du fick leva om ditt liv, skulle du vara transa då?
Och transan svarar:
- Om du fick leva om ditt liv, skulle du vara CP då?
Och killen svarar:
-Ja, annars skulle det ju inte vara jag.

Och precis så är det med mig! Om jag fick leva om mitt liv, så skulle jag vara handikappad då med. Det är en del av mig, så är det bara. Jag tror att mitt handikapp har gjort mig till den personen som jag är idag. Om jag inte skulle ha varit handikappad, kanske jag skulle ha varit någon helt annan, vilket jag tror att jag skulle vara. Jag har ett annat sett att se på saker än vad andra har, och jag tänker annorlunda. Jag vill hjälpa andra handikappade som är i min situation och göra livet lättare för dem. Om jag inte skulle ha varit handikappad, hade jag kanske inte alls velat göra det. Jag tycker att det är bra att jag vill hjälpa andra. Som de som jobbar på sjukhus, de gör ju ett fantastiskt jobb genom att hjälpa alla!
Jag vill inte jobba som doktor, men jag vill hjälpa andra med det jag kan. Jag har handikappad och har mina erfarenheter, som ingen som inte är handikappad har. Jag har svaren på hur det är att vara handikappad i tonåren, för jag är där nu. En som inte är handikappad kan bara gissa sig till hur det är!
Som i skolan tex, där kan jag inte göra allting som andra kan. Jag kan inte vara med på idrotten, och måste därför ha teorilektioner för annars kan jag inte söka in till universitetet. Lärarna på min skola har aldrig haft teorilektioner i idrott, och därför har det tagit tid för mig att få det. Det finns fler exempel att ta på saker som inte har varit ordnade förut, som har blivit det nu tack vare mig. Det har varit jobbigt ibland för mig att få till dem sakerna som jag har behövt, och det har gjort mig ledsen. Men jag får tänka som så, att när nästa handikappade elev kommer, så är de sakerna redan fixade för att jag redan har varit där och gjort det! På det viset har jag hjälpt någon annan, och det gör mig glad.

Men det finns fler saker som jag ibland tänker på, som inte har med att hjälpa andra att göra.
Det är att jag så gärna skulle vilja prova på att gå som alla andra, bara för en endaste dag! Jag vet att jag inte går så mycket annorlundare än alla andra, jag har bara svårare och jag orkar inte. Och så har jag min muskelvärk och nervvärk varje dag. Det är min vardag, medan alla andra kan gå precis som vanligt och inte ens tänker över det.
Jag skulle aldrig tänka på åh, nu går jag normalt jag har inget funktionshinder, om jag gick som alla andra.
Och varför, skulle man göra det? Det finns ju ingen anledning att göra det. Men jag tänker, att om jag fick gå som alla andra, bara för en endaste dag, så skulle jag tänka på det och uppskatta det hur mycket som helst! Självklart skulle jag göra det, för det är ju min dröm att kunna göra det.
Men så tänker man ju om man inte har något som andra har. De som har glösögon tex, de tänker säkert att det skulle kännas mycket bättre om de inte hade glasögon. Medan de som inte har glasögon, inte tänker på det alls.

Men det är inte ofta som jag tänker på att jag inte kan gå som andra. Jag tänker istället på allt jag kan göra!
Jag kan gå, jag kan cykla! Jag behöver inte kunna springa och hålla på med sporter och spela fotboll, för det är inte säkert att jag skulle vilja hålla på med det om jag kunde det heller. När jag var liten förstod jag inte det riktigt, när mamma sa det till mig. Hon sa alltid att när jag blir äldre så kommer inte jag tycka att det är viktigt att hoppa och springa.
Då förstod jag inte det, för då ville jag också kunna göra det. Men nu förstår jag det, för jag tycker inte att det är ett dugg viktigt. Nu har jag andra intressen och saker som jag vill göra! Varför ska man vara ledsen över det man inte kan göra?
Det är bara onödigt, och därför gör jag inte det!

Inne på sista veckan


Hallojs!

Åh, nu är vi inne på sista veckan innan jullovet!
Bara några dagar kvar, det kommer gå ännu fortare än vanligt!
Imorron är det ju redan tisdag, =)

Idag började jag kl 08.00, för vi hade psykologi första lektionen, som också är den sista!
Vi läser bara den kursen en termin, och nästa termin på våren läser jag istället filosofi!
Får hoppas att den kursen också är rolig som psykologikursen var, men det är den säkert. På filosofin kommer vi prata om varför vi finns, varför världen finns och såna saker, tror jag i alla fall. Det blir nog bra!
Egentligen skulle vi ha slutat vid kl 16.20 idag, men vi hade sån tur att vi fick sluta tidigare! Som jag berättade igår så ska vi ha Bästivalen på torsdag, och då vill dem som ska vara med träna och det gjorde de i aulan där vi egentligen skulle ha haft kör. Men våran musiklärare sa att vi kunde skippa körlektionen idag, så vi fick gå hem vid 15.15 istället! Det var verkligen jätteskönt, den tiden gör mycket att få gå hem tidigare. Det är alltid så jobbigt att gå så sent på dagarna, och speciellt på måndagarna. Men idag hade vi tur, som sagt!

När jag kom hem så vilade jag en stund, och nu håller jag på att träna inför redovisningen som vi ska ha på onsdag i svenska och kulturhistoria. Har ganska mycket text som jag måste träna in, men jag har fått in en hel del i huvudet redan! Jag ska lära mig allting, men det kanske jag gör imorron. Det löser sig alltid!

Nu ska jag snart gå ner från datorn och sätta mig och titta på TV istället!
Hörs imorron!

Kalas hos min mormor


Hejsan!

Idag är det söndag igen, och tredje advent!
Nästa söndag är det fjärde advent, så nu är det inte långt kvar till julafton!

Idag har vi varit hos min mormor och firat henne, för hon fyllde ju år igår på Lucia!
Vi kunde ju inte fira henne igår för att alla inte kunde komma då, men idag kom vi.
Min syster Malin och hennes sambo Adde var där, och min morbror och hans tjej, det var jättetrevligt!
Adde har också nyss fyllt år, så vi passade på att fira honom också.

När vi kom hem från kalaset, så har jag gjort lite läxor. Vi har inlämningsuppgifter i svenskan att göra, och nu är jag färdig med dem! Nu har jag troligtvis inga mer läxor innan lovet, det är så otroligt skönt! Det enda som är kvar nu, är en redovsning på onsdag i kulturhistoria och svenska. Sen är det inget mer. Och på torsdag har jag inga lektioner, för min klarinettlärare skulle spela på sjukhus och ålderdomshem sa han, så då har vi ingen spelning. Jag har ingen idrott&hälsa lektion heller, för vi har inget mer att göra där nu den här terminen. Men helt ledig är jag inte, för vi har någonting som heter Bästivalen på våran skola som alla ska kolla på! Till Bästivalen kan man anmäla sig om man vill göra något framträdande, som att spela och sjunga. Jag var inte på det förra året för då mådde jag inte bra, men då var två av mina kompisar med! Jag var ledsen över att jag inte kunde se dem, men i år får jag kolla på bästivalen i alla fall!
Och på fredag är det ju julavslutning! Jag har längtat efter den jättelänge nu, och äntligen är den här!
Det ska verkligen bli skönt att gå på jullov! =)

Imorron har jag min sista psykologilektion, och vi börjar kl 08.00. Känns jobbigt att börja så tidigt och gå så sent på dan, men eftersom att det bara är den här måndagen nu så gör det ju ingenting!
Nu ikväll blir det till att ta det lungt och titta på TV!
Ni får ha det så bra allihopa, så hörs vi imorron!

Shopping i Örebro!


Idag har jag och min familj varit i Örebro, nästan hela dagen!
Vi åkte ganska tidigt imorse, och först åkte vi till Jysk här hemma, för att kolla på julrean!
Vi har varit på jysks julrea andra gånger, och vet att den är ganska bra och rolig, så vi åkte dit först och tittade.
Där köpte vi lite saker, och sen åkte vi iväg till Örebro istället!

När vi kom till Örebro, så åkte vi först till IKEA! Var där ganska länge, och det var ganska roligt även om det inte är min favoritbutik direkt. Efter IKEA åkte vi vidare till Elgiganten som låg brevid! Jag skulle köpa mig en volumaster från OBH NORDICA hade jag tänkt mig! Det var ett specialerbjudande där, men när vi kom dit så fanns den inte kvar. Såg ju reklam på den senast igår, men Elgiganten är kända för att inte ta in så jättemycket av samma vara. Lite synd, men jag fortsatte mitt letande på Marieberg istället, som vi åkte till efteråt!

På Marieberg var det jättemycket folk, och det var det ju även på IKEA. Men mitt bland allt folk så träffade jag min kompis Madelene! Vi har inte träffats på snart ett år säkert, så det var verkligen jättekul att träffa henne! Hon kände knappt igen mig sa hon, för jag har ju både ändrat frisyr och hårfärg sen vi sist träffades. (Förra året hade jag brunrött och långt hår)
Så det var roligt. På Marieberg hittade jag en spetstopp på Gina Tricot som jag köpte! Och till den köpte jag ett linne inne på Indiska! Marieberg har ju inte haft indiska förut, bara i stan, så det är roligt att det har kommit dit nu!
Efter en stund så gick vi även in på Din sko! Och där såg jag ett par svarta stövlar som jag tyckte var jättefina!
Så jag var tvungen att prova dem, och de satt verkligen skitbra! Jag har ju så svårt att hitta stövlar och skor över huvudtaget, för jag har ju opererat min högerfot för jag har haft en halgusvalgus ( vet inte om det stavas så) knöl på den foten på grund av att jag har gått på tå förut. Jag har även svårt att styra ner fötterna i skor, så när jag hittar skor eller stövlar som är lätta att komma in i och sitter bra, då blir jag jätteglad! Så jag köpte dem stövlarna, och jag blev verkligen skitnöjd! Det är roligt, =)
Efter din sko så gick vi efter en stund in på Siba! Jag skulle kolla där om de hade en volumaster, och det hade de!
Det var specialpris på den också, fast den var lite dyrare än på Elgiganten. Blev glad när jag hittade den!
När vi hade gått klart i alla affärer, och skulle åka hem, så träffade vi även på min kompis Sanna! Var länge sen jag träffade henne också, så det var jättekul det med! Så jag stod och pratade med henne en stund.
Sen när vi var klara på Marieberg, åkte vi till en sista affär och sen åkte vi hem!

Nu när jag har varit hemma, har jag provat min volumaster! Fick även med en DVD där det fanns tips om hur man skulle använda den! Det är kanske lite svårt första gången, men den var skitcool tycker jag! Jag ska prova igen imorron, när jag är lite piggare. Då kanske jag lägger upp ett resultat här på bloggen också! =)


En volumaster från OBH NORDICA köpte jag idag! =)



Så här mycket snö är det hemma nu, jättefint!
Bilden är tagen av min mamma, och den som jag la ut är också tagen av henne!
=)

Lucia idag!


Idag är det Lucia!


Jag kommer aldrig glömma när jag var lucia i 9:an!
Det är något som jag var fruktansvärt stolt över, och fortfarande är!
Jag har svårare att gå än andra, men ändå klarade jag av att gå med brinnande ljus i håret, utan att ramla.
Jag var så nervös att jag skakade i hela kroppen, har nog aldrig varit så nervös förut.
Men inte heller så stolt, eftersom att jag klarade av det! =)


Och idolvinnaren är...


Och idolvinnaren 2008 är...

                                             KEVIN BORG!

Ett stort grattis till Kevin som vann Idol igår! Han har varit bra i hela programet, och nu äntligen vann han!
Kevin har ju varit min favorit från början, men även Alice har varit det! Jag tyckte att hon var skitbra igår, och det var synd att hon inte vann. Jag tycker att båda var och är värdiga vinnare. Även fast Alice kom 2:a, så har hon ju kommit så otroligt långt ändå! Hon kom med bland alla sökande, och kom 2:a i programet! Det är verkligen inte illa, inte när man är 16 år!
Jag tror att det kommer gå bra för Alice ändå, med hennes röst kan hon komma långt! Som tex när Daniel vann, då kom Darin tvåa. Och vem gick det bäst för? Jo, för Darin. Vem säger då att det inte kan gå bra för Alice? Jag är helt övertygad om att hon kommer lyckas ändå!

Idolfinalen har jag ju bara sett på TV, men när Fame Factory gick för flera år sedan, så var jag faktiskt på en av deras finaler! Det var 2004, när bland annat Jimmy Jansson och Sara Löfgren var med. Då var jag på finalen i Hovet i Stockholm, och satt på den 11 raden! ( Jag kommer fortfarande ihåg det, men inte stolsnumret) Jag tyckte att det var skitgrymt! Jag hade aldrig varit på något sånt innan, och sen så var det ju tvinspelning. Det är en upplevelse som jag aldrig kommer att glömma!


Kevin, årets idolvinnare! Var det bra eller dåligt? Skulle Alice ha vunnit
istället? Vad tycker ni?

Idolfinalen 2008


Idag är det ju final i Idol 2008!
Kevin och Alice är de finalisterna som tävlar om att kamma hem titeln som årets idol!
Det kommer bli spännande, och jag har ingen aning om vem som kommer att vinna eller inte.
Jag tror att båda två kommer att lyckas, hur det än går i finalen. Det är ju inte alltid positivt att komma etta, för vi har ju sett förut att den som blir tvåa ibland lyckas bättre. Vem som vinner, återstår att se idag!


I årets idol är det Kevin och Alice som tävlar mot varandra i finalen.
Vem tror du kommer att vinna?

Ingen brandkår i år på Lucia i skolan!


Hejhej!

Nu är det äntligen fredag igen, och exakt en vecka kvar till jullovet!
Nu är det inte alls långt kvar, härligt!
Och snöat massor har det gjort idag!

Idag i skolan samlades alla inne i aulan för att se på luciatåget!
De som var med var tjejerna från estet trean på skolan, och de gjorde det jättebra!
Det var jättefint, och de sjöng flera låtar. De sjöng solo och i olika stämmor och de gjorde det jättebra, så det var roligt att titta på. Förra året var det ju den 13 december på fredagen, och då hade vi också luciatåg på skolan.
Det var bara det att flera saker inte blev som lärarna hade tänkt sig. Det hela började med att brandlarmet gick, och alla fick gå ut. Vi trodde först att det bara var en övning, och tyckte att det var olämpligt att ha det just då, när alla skulle in i aulan och det var jättekallt ute. Men det visade sig att det inte var en övning, och brandkåren fick komma!
Hela skolan stod inte i lågor, det var glöggen i kafeterian som hade kokat över, haha. Det var det som hade utlöst larmet, och därför fick vi alla gå ut. När brandkåren hade varit där, fick vi gå in i aulan igen. Då trodde vi att vi skulle få se på ett luciatåg, men så blev det inte. Det var flera stycken som hade haft lussevaka på torsdagen in till fredagen, och var fulla.
Rektorn blev jättearg och bad dem gå hem och sova istället. Så hela luciatåget blev inställt tills efter lunch. Då fick vi titta på luciatåget. Men då var det inte lika mysigt när det var ljust ute...

Aja, luciatåget gick ju bättre i år i alla fall!
Efter att vi hade varit i aulan, fick vi gå ut till kafeterian där det bjöds på glögg, lussebullar och pepparkakor.
En stund efter det, var det dags att gå in i aulan igen! Vi skulle ju ha en temadag idag, som handlade om antidroger.
Det var en föreläsaren som berättade för oss om folk som har provat droger, och har dött av det. Föreläsaren pratade inte bara om droger, utan också om alkohol. Föreläsningen tog ungefär en timme, och sen fick vi gå till våra klassrum.
Jag tyckte att föreläsningen var bra, men ändå inte. Anledningen till att jag inte tyckte att den var så bra, var för att jag trodde att han skulle prata mer om olika droger, och konsekvenserna för vad som händer om man använder dem.
Visserligen så pratade han ju om att dem dog, men inte vad som mer kan hända. Det var inte bara jag som tyckte så, utan några andra trodde också att det skulle handla mer om det. Men annars tyckte jag att det var bra!
Efter föreläsningen fick vi gå in i våra klassrum för vi skulle efterarbeta, och det gick ut på att vi skulle sätta oss i en ring, och lyssna på olika påståenden och byta plats med varandra om vi tyckte att dem stämde, eller sitta kvar om vi inte tyckte att de stämde. Jag tycker inte att det var så roligt, mest onödigt. Men det blev ganska intressanta diskussioner angående påstendena i alla fall! Och efter det efterarbetet, så fick vi gå hem. Skönt!

När jag kom hem, blev det att vila en stund. Jag har haft, och har fortfarande jätteont i min högra arm. Ända uppifrån axeln ner till underarmen. Jag hoppas att det snart slutar, och blir bättre imorron istället.
Och imorron ska jag och min familj åka in till Örebro! Vi ska åka till Marieberg och IKEA och så, det ska bli roligt!
Och imorron fyller min mormor år, och henne ska vi åka och fira på söndag. De andra som också ska fira min mormor, kunde inte imorron, så därför firar vi henne på söndag istället. Det blir nog bra!


Tyvärr har jag ingen bild på hur mycket snö det har kommit nu, men det
här är en bild från förra året, några dagar innan jul! Då var det jättefint
med frost och is ute, men tyvärr så stannade det inte kvar under julen...

Nu har det blivit vinter


Heejsan!

Som jag sa i morse så snöade det ju, och det har det gjort hela dagen!
När jag kom hem från skolan var det ganska så mycket snö ute, hoppas att den ligger kvar bara!
Halt var det också,usch. Det är alltid lika otäckt att gå när det är halt ute. Har man otur så sitter man där på rumpan om man har halkat på en isfläck. Får verkligen hoppas att det inte händer, det är alltid så pinsamt när man ramlar.
Jag vet att man inte kan rå för det, men det spelar ingen roll, för det är lika pinsamt för det. Men man behöver inte vara handikappad för att ramla, det kan hända vem som helst! Än så har jag stått på benen i alla fall!


Idag hade jag ju sovmorron till 10.25, vilket var jätteskönt! Det behövdes nog också, för skoldagen blev väldigt lång idag.
Nu när vi har psykologi så brukar vi sluta lite efter 16.00, men idag var jag kvar i skolan ända till 16.30! Anledningen till det var ju för att vi hade ett test i psykologin idag. Vet inte om man kan kalla det prov direkt, men läraren sa test, och det var typ som uppgifter som vi skulle lösa. Vi hade läst på innan, och allting handlade om det kognitiva perspektivet, och vi fick ha våra böcker och anteckningar med på lektionen. Jag vet inte om jag tyckte att uppgifterna var så svåra, men det gäller att vara så nogrann som möjligt! Texten vi skulle läsa, handlade om att vi skulle analysera en tjejs beteende, och använda oss av kognitiva termer som vi har fått lära oss. Jag ville inte missa någonting, så därför delade jag upp texten i flera bitar, för att analysera bitarna var för sig så att jag inte skulle glömma någonting. Tyckte att det var bäst att göra så, för att det skulle gå så bra som möjligt. Vi fick sitta ända till 16.40 om vi ville, och det var ändå övertid, men jag satt till 16.30 ungefär då jag kände mig färdig. Var väldigt skönt att komma hem efter den här långa dagen! Var trött när jag kom hem, så det blev att vila en liten stund. Efter det satte jag mig här vid datorn! =)

Imorron i skolan går vi lite längre än vanligt, men det är bara 45 minuter så jag ska inte klaga.
Först på morronen ska vi ha luciafirande i aulan, där ett luciatåg ska sjunga för oss. Det är nog mest esteter som är med tror jag, så det blir kul att se! Efter luciafirandet ska vi ha en tema dag, och temat är antidroger tror jag. Vi ska få lyssna på en föreläsning om det, och sen ska vi jobba lite med det. Sen får vi gå hem, och då är det bara en vecka kvar till JULLOV!

Nej, nu ska jag snart gå ner och titta lite på tv och ta det lungt!
Ha det så bra allihoppa så hörs vi imorron!
Då skriver jag lite om helgens planer och så!


Sovmorron


Godmorgon!

Idag har jag sovmorron till 10.20, skönt!
Det är en stund kvar innan jag ska iväg, och nu gör jag mig iordning.
Blir inte en lika kort dag idag, som det var förut på torsdagar. Nu har vi våra inviduella val igen efter praktiken, så idag har jag psykologi. Slutar vid 16.20 ungefär, efter att vi har fått vårat test i psykologin.
Har ont i mina armar idag, får hoppas att det snart går över!

Imorse när jag gick upp, så snöade det ute! Det gör det nog nu också. Det har kommit snö så att det täcker marken i alla fall, mysigt är det! Får se om det är ännu mer snö när jag kommer hem.

Ha en bra dag allihopa, så hörs vi när jag kommer hem!


Ute snöar det för fullt!

9:or på besök


Heej!

Idag i skolan hade vi 9:orna på besök! De var på våran skola för att de skulle kolla på vilka program vi har, inför gymnasievalet som de har framför sig nästa år. Vi i våran klass fick inte träffa dem så mycket, för vi hade inga lektioner som var typiskt "estetiska", och därför fick 3:orna ta hand om dem istället! Jag kommer ihåg när jag själv gick i 9:an, och gick och tänkte på vilket program jag skulle välja! Från början var jag jättesäker på vad jag ville gå, och det var media.
Jag tyckte att media verkade vara ett intressant program som jag trodde skulle passa mig jättebra! Där får man ju skriva, filma, ta bilder och göra en massa roliga saker. Jag var säker på att jag skulle gå media, tills jag ändrade mig och ville gå Sam istället. Ändrade mig gjorde jag för att jag trodde att sam skulle vara en bättre linje. Där skulle jag kunna läsa många ämnen och få en bred utbildning och kunna läsa vidare på universitetet. Det var bara det, att jag ändrade mig och bestämde mig för att gå estet musik istället! Och det är jag jätteglad över att jag ändrade mig till!

När vi gick i 9:an, var det några musikesteter som skulle komma till våran skola och spela i aulan! Alla 9:or gick dit och lyssnade och självklart spelade de jättebra. Men det var inte deras spelande som fick mig att vilja välja estet, det var det som rektorn sa, som fick mig att ändra mig! Rektorn sa att det inte var många som hade valt estet, och att hon tyckte att det var väldigt synd. Hon sa också att när man går estet så får man samma behörighet att läsa vidare till universitet som man får när man går sam! Det hade jag ingen aning om att man fick, och därför hade jag aldrig ens övervägt tanken att gå estet musik. Jag trodde att det var ett flumprogram, där man spelade musik istället för att plugga så att man kunde läsa vidare sen. Trodde att det var ett skitdåligt program, men att man hade roligt.
Men det var när rektorn sa att det gav samma behörighet som sam, som jag bestämde mig för vilket program jag ville gå. Och det valet, har jag aldrig ångrat!

När man ska välja gymnasieprogram, så tycker inte jag att man ska välja samma som sin kompis, om man inte är intresserav av just det programet! Vad är det för mening med att plugga på ett program som man tycker är skittrist, och ändå inte vill gå? Varför då inte gå ett program som man vill istället, så att man känner att man har hamnat rätt!
Kompisar får man ju ändå, man lär känna jättemycket folk! Och sina kompisar från högstadiet har man ju kvar. Det är ju inte säkert att man hamnar på samma jobb som sin kompis, bara för att man har gjort "kompisval", för att inte gå ensam på ett program. Jag tycker att det viktigaste är att man trivs på sitt program, och att man tycker att det är roligt! Man gör ju mycket bättre ifrån sig om man är intresserad och vill, än om man gör någonting som man tycker är tråkigt.

8 skoldagar kvar

Hallå!

På tisdagar har ju jag alltid orkester, och idag skulle vi ha en julkonsert som var våran avslutning.
Jag skrev om det förra veckan i bloggen, och jag skulle ha gått men idag mådde jag inte bra.
Jag har haft jätteont i armarna och nacken, så därför orkade jag inte åka dit.
Tråkigt, men de klarar det nog bra ändå! Jag får ta nya tag och hoppas att jag mår bättre efter jul när orkestern börjar igen!

Idag gick jag i skolan från 08.40 till 15.45! Tur att vi hade sovmorron, för det har känt som en lång skoldag idag.
Det är så mörkt när man ska hem att man nästan kan tro att det är natt ute. Men snart äntligen vänder det, och blir ljusare och ljusare! Det blir skönt, man känner sig så mycket piggare när det är ljust ute, och det blir lättare att gå upp på mornarna.
När jag kom hem från skolan så vilade jag en stund och tog det lungt. Sen senare har jag pluggat lite, för på torsdag har vi ett test i psykologi på kognotiva perspektivet. Det är sista uppgiften nu innan jul då kursen avslutas, så då gäller det att ligga i! Men det ska nog gå bra, tror jag! =) Är inte så jättemycket nu som ska vara klart innan jul. Lite konstigt är det, för det brukar alltid vara så mycket inför lov. Men jag ska absolut inte klaga, det är skönt när det inte är mycket!
Har en redovisning i svenska och kulturhistoria nästa onsdag, och lite läxor. Annars är det inte så mycket mer, alla prov är redan avklarade! Hoppas att lärarna inte hittar på någonting mer nu, när det bara är 8 skoldagar kvar! =)

Körtkort och symaskiner

Heejsan!

Usch, vilken trist måndag det är idag.
Det bara regnar och ingen snö kommer, och det är bara allmänt tråkigt.
Men tur är det väl att man kan vara innomhus i värmen istället och ha det bra!

Det är många i skolan och kompisar som pratar om övningskörningar och körtkort.
Jag och de i min klass fyller ju 18 år nästa år, och får därför ta körtkort och då är det ju inte konstigt att så många pratar om detta. De pratar om va skönt det kommer bli när de kan ta bilen själva och köra vart dem vill utan att be någon hemma om skjuts, och vilken bil de vill ha m.m. Jag själv kan ju inte göra så mycket mer än att drömma om körkort i nuläget i alla fall, för det är faktiskt lite mer komplicerat för mig att ta körtkort!

Eftersom att jag har ett funktionshinder, som gör att jag har svårt att gå och så, gör också att jag inte är lika snabb i benen. Jag har aldrig provkört någon bil, men jag vet att jag inte skulle klara det. Jag skulle ha problem med att kunna gasa och bromsa, för jag är inte snabb nog i fötterna. Om vi exempelvis skulle säga att jag skulle behöva tvärnita, är det inte säkert att jag skulle hinna att sätta foten på bromsen fort nog. Och det är ju både farligt för mig själv och för andra.
Men givetvis finns det sätt för oss som är rörelsehindrare också att ta körtkort! För att jag ska kunna köra bil, måste jag ha allting på ratten, som gas och broms. Då behöver man inte ha en gaspedal, utan då kan man trycka direkt på ratten.
Jag kommer alltså att behöva en bil som är uttrustad med alla de sakerna på ratten, och även övningsköra på en sån bil.
Här där jag bor, finns det ingen körskola som är uttrustade med såna bilar, det finns i andra städer.
Så även fast jag fyller 18 år nästa år, kommer inte jag vara en av dem som kan berätta att jag har ett körkort.
Jag kommer ta ett körkort när jag är äldre och har den möjligheten att jag kan bo tillfälligt i den staden där jag kan övningsköra och ta körkort. Nu är det ju svårt när jag går på gymnasiet, och efter gymnasiet ska jag ju läsa vidare på universitetet. Men om jag känner ett behov av att kunna köra bil, och om jag vill ha det, så skaffar jag det då! Jag är inte ett dugg ledsen över att jag inte kan övningsköra nu som alla andra. Jag är inte intresserad av det, och jag vet att det inte går. Jag klarar mig bra utan det, och jag är glad att jag inte är ledsen över det. Bättre att lägga den energin på något annat istället! Det är ju verkligen inte omöjligt för mig som rörelsehindrad att ta körtkort, så jag har ingen anledning att vara ledsen över det!

Jag kommer ihåg när jag gick i högstadiet, och hade syslöjd. Då fick vi olika uppgifter som gick ut på att vi skulle sy på maskin. Vi skulle tex sicksacka runt kanterna på en tygbit. Alla andra tyckte att det inte var så svårt, de tyckte att det var en lätt uppgift. Men det tyckte inte jag! När jag skulle sy på symaskin, hade jag väldigt svårt att kontrollera hastigheten.
Det som var svårt, var att inte trycka för hårt på den där plattan som gör att symaskinen går igång. Antingen tryckte jag alldeles för hårt, eller så tryckte jag inte tillräckligt hårt. Jag kunde inte kontrollera hastigheten, för jag kunde inte trycka så att det blev lagom. Eftersom att jag hade så svårt att reglera hastigheten, blev det svårt att styra och hänga med, vilket ledde till att det inte alls blev rakt och fint som alla de andras.
En gång när vi hade en vikare, skulle vi visa upp det vi hade sytt. Vi hade även en tant där med som hjälpte till.
Jag tyckte väldigt mycket om henne, för hon var alltid så snäll och trevlig. När jag hade sytt klart mitt, visade jag det för henne först. Hon såg nog att det inte var så bra som det egentligen skulle va, men hon sa att hon tyckte att det såg Okej ut. Jag gick för att visa vikarien också vad jag hade sytt. Hon blev jättesur på mig när jag visade vad jag hade sytt!
Hon sa: Om du skulle lägga upp ett par byxor och sy så här, så skulle ingen vilja ha dem!
Det var ju inte direkt det snällaste sättet man kunde säga det på, att det inte var bra. Då blev jag ledsen, för jag gjorde ju så gott jag kunde. Jag sydde ju inte snett med flit! Men jag tror att den där tanten som var med och hjälpte till, såg och förstod att jag inte hade det så lätt. Hon var i alla fall mycket mycket trevligare!
Sen efter ett tag sa jag till att jag inte kunde sy på en vanlig symaskin när vår riktiga lärare kom tillbaka.
Då fick jag en symaskin som man reglerade hastigheten med nacken istället för fötterna med!
Om man lutade fram huvudet så gasade den. Jag tyckte att det lät som en bra idé, men när jag fick prova så fick jag jätteont i nacken. Typiskt, men tanken var ju bra i alla fall! Och att det finns, den kan ju hjälpa många andra.

Men anledningen till att jag tog upp det här med syslöjden och symaskinen, var för att förklara att det nog inte skulle vara så lätt med att köra bil, när jag inte kan sy på en symaskin. Men det finns ju andra saker som man kan vara duktig på istället! Jag kan inte sy på symaskin, men jag är väldigt snabb på att skriva på skrivbordstangenterna tex.
Det har jag nog lärt mig från klarinetten. På klarinetten kan man ju inte titta på vad man gör och spela samtidigt.
Så när jag sitter vid datorn kan jag skriva jättesnabbt, samtidigt som jag kollar på skärmen hela tiden istället för på tangenterna. Likadant är det med mobilen, skriver sms där med utan att titta på tangenterna.
Ingen vidare värst speciell talang, men det är det inte att sy på symaskin heller!

Andra advent

Heej!

Idag är det söndag igen, och andra advent!
Mysigt det, tycker jag! Det som är mindre mysigt, är väl att det inte finns någon snö här idag.
Igår på kvällen snöade det ganska mycket, jättestora snöflingor! Men imorse när jag vaknade var den borta.
Så länge det inte är minusgrader så ligger den ju inte kvar. Får hoppas på en vit jul i alla fall, än finns det ju tid kvar för det!

Idag har jag mest tagit det lungt och gjort lite läxor som jag har haft under helgen.
Imorron börjar ju också psykologin igen efter praktiken, och vi fick som läxa att läsa igenom det kognotivaperspektivet.
Så det har jag gjort idag, så nu är jag förberedd för morrondagens psykologilektion!
Har också slingat mitt hår igen idag! Jag brukar göra det med en månads mellanrum, för att inte få någon utväxt.
Så nu är det fint igen, och ljusare än vad det var förut. Det blev fint och bra, så jag är jättenöjd!

Nu ikväll blir det att titta lite på TV och ta det lungt.
Imorron är det skola ända från kl 08.00-16-20. Det blir en lång dag, så det gäller att vara utvilad tills imorron!
Ha en fortsatt bra första advent!

Varit på stan och shoppat!


Heej!

Denna lördag har jag och mamma varit på stan och shoppat! Vi kollade lite efter julklappar, och nu är jag faktiskt i princip klar med mina! Det känns jätteskönt, då behöver jag inte stressa runt och trängas bland alla andra dagarna före julafton. Det ser jag som väldigt positivt!
Jag köpte inte bara klart mina julklappar, utan också ett par byxor på H&M! De var svarta och jättesnygga tycker jag, jag behövde ett par nya svarta byxor och blev jätteglad att jag hittade ett par idag som jag tyckte om! Det var roligt.
När vi hade gått klart i alla affärer och köpt det vi skulle, så åkte vi hemmåt!

Resten av dagen så har jag tagit det lungt och vilat. Jag har haft lite ont i axlarna idag, så det har varit skönt att tagit det lungt. Jag är även så trött, blir ju alltid det efter att ha gått en vecka i skolan. Därför är det tur med två dagars vila!
Även fast jag inte skulle klaga alls om helgen vore lite längre. Men som tur är, är inte jullovet allt för långt borta!
Det är ju redan andra advent imorron, mysigt!


När det är december och julen är påväg, är det alltid blåa ljus uppsatta
i rondellen i stan. Det blir väldigt fint tycker jag, när det lyser upp lite!
Tyvärr har snön som kom i veckan regnat bort nu, för det är plusgrader
ute...

Kevin och Alice i final


Jag fick jag som ville i gårdagens semifinal i Idol 2008!
Nu är det Alice och Kevin som är i final, de som jag från första början ville ha i finalen!
Synd var det att Robin åkte ut, för som jag sa igår så har han faktiskt utvecklats under tävlingens gång.
Men det finns ingenting som säger att det inte är bra att komma trea heller, för det finns inte bara fördelar med att vinna idol. Vi har ju förut sett andra idoldeltagare som inte har vunnit, som har tagit sig mycket längre fram än vad de som faktiskt har vunnit idol har gjort. Så det kan gå bra för Robin också!


Nu är det Kevin och Alice som är i finalen i Idol 2008.
Vem tror ni kommer vinna, och varför? Och var det rätt att Robin åkte ut
igår?

Fredagskväll


Heej!

Skönt med fredagskväll nu, kan inte bli bättre!
Nu är det helg igen, och bara två veckor kvar i skolan innan det blir jullov.
Nu är det verkligen inte långt kvar!

Ikväll är det ju idol igen, och semifinal! Nu är det bara Alice, Kevin och Robin kvar!
Förra veckan glömde jag att skriva om idol, men då åkte äntligen Johan Palm ut!
Åh va skönt, han borde ha åkt ut från första början, eller inte varit med alls tycker jag.
Han var inte alls i samma klass som de andra, och det är ju därför som han inte är kvar längre.
Mina favoriter har ju under hela tävlingen varit Alice och Kevin, och jag hoppas att det är de som går till final, men allting kan hända! Jag tycker även att Robin har utvecklast enormt under tävlingen. I början tyckte jag inte att han var speciellt bra, och jag trodde att han skulle åka ut tidigt. Nu står han här bland de tre bästa, och jag tycker att han sjunger mycket bättre och rör sig mycket bättre på scen nu än vad han gjorde förut. Därför tror jag att allting kan hända ikväll, och att det kommer bli svårt att veta vem som kommer att gå till final. Det blir helt enkelt att titta och se ikväll!
Det är ju jurryn som väljer idolernas tema ikväll! En låt de ska briljera i, och en utmaning. Får se hur det går!

Vilka tror ni kommer gå till den stora finalen i Globen nästa vecka? Vem tror ni kommer få lämna Idol?


Magnetkameraröntgen


Heejsan!

Igår i kvällens inlägg glömde jag att skriva att jag skulle på magnetkameraröntgen idag på lasarettet.
Det föll direkt ur minnet, men som tur är så kom jag ju på det nu och kan skriva om det idag!

Idag vid 07.45 hade jag alltså tid för magnetkameraröngen. Lite träligt kändes det ju allt, eftersom att jag hade sovmorron ända till 10.25 idag, men det är inte mycket att göra åt. Bättre att få det gjort innan skolan börjar, så att jag inte missar någonting!
Magnetkameraröngen har jag gjort två gånger tidigare när jag har varit vaken, och sen när jag har varit liten och varit sövd. Det är jätteviktigt att man ligger helt stilla för att bilderna ska bli bra, och man får ligga på en sorts brits som man åker in på genom en tunnel. Undersökningen är inte obehaglig alls, brukar jag tycka. Men det tyckte jag inte idag!

När vi kom dit fick jag först byta om, och medan jag gjorde de så sa en sköterska att de skulle sätta en infart, för att jag skulle få någonting insprutat i blodet för att det skulle synas på bilderna. Jag hade ingen aning om att jag skulle ha en infart i armen, det har jag aldrig fått tidigare på en magnetkameraröngen, och jag trodde verkligen inte att jag skulle få det nu heller. Jag har tidigare skrivit om att jag under höstlovet skulle ta en influensaspruta, men att jag inte var så nervös då. Det stämde, jag var inte så nervös, för då var jag förberedd på att jag skulle få en spruta. Men nu var jag inte förberedd alls på att få en infart, och jag är otroligt stickrädd. Jag har alltid varit stickrädd, och tyckt att det är det obehagligaste i hela världen att vara med om. Jag blir så nervös att jag får jättestora och jobbiga spassmer i båda benen, som jag inte kan kontrollera. Det är fruktansvärt jobbigt, för jag blir jättetrött efteråt och det är svårt att stå.
Eftersom att jag var så stickrädd, så fick jag emlakräm och plåster. Det är bedövning som gör att sticket inte ska kännas, och det ska sitta på en timme innan man ska ta sticket. Sköterskan såg att jag var jätterädd, och jag berättade för henne vilken otrolig rädsla jag har för att ta stick. Och hon var jättesnäll, och tog på en hel tub med emlakräm och satte på ett plåster på varje armveck. Det blev så mycket kräm att det rann ut på armarna, men jag blev glad över att hon tog mig på allvar och tog på så mycket för att jag skulle känna så lite som möjligt.

När jag hade fått på plåstrerna så tog vi de första bilderna, där jag inte behövde ha någon infart för att de inte behövde spruta in någonting just då. Det gick jättebra, jag fick stora hörlurar där jag fick lyssna på radio i. Fick till och med välja radiokanal. Men jag hade fortfarande väldiga spassmer under de första bilderna, för att jag var så nervös inför att sätta in infarten sen. De skakade jättemycket, och jag försökte spänna benen för att få dem att sluta skaka. Det gjorde dem visserligen, men det är jobbigt att ligga och spänna dem också. När jag slappnade av blev de bara ännu värre, men sköterskan sa att det gjorde ingenting för bilderna skulle inte bli dåliga på grund av det. Mina spassmer är ju inget jag kan rå för, och det förstod hon.

När de första bilderna var klara, var det dags att sätta in infarten. Usch vad jag var nervös, jag ville absolut inte ha någon infart i armen, men den andra sköterskan som satte in den gjorde det så försiktigt och det gick jättebra.
När den väl satt där, slutade mina spassmer för då hade jag ingenting att vara nervös för.
De sista bilderna tog ungefär bara 10 minuter att ta, och sen var det färdigt!
Det kändes jättebra, och då tog de bort infarten, och det kändes ännu bättre. Jag var väldigt trött och slö efteråt, så jag hade nästan svårt att sätta mig upp. Men efter en stund blev det bättre, och senare kunde jag gå iväg till skolan!
Snacka om skönt att denna dag och undersökningen är gjord nu!

Nu kan jag blogga


Heej!

Nu har jag ingen orkester och inget engelskaprov att plugga till, så nu kan jag blogga!
Det enda som jag har gjort i läxväg idag är att spela på mina klarinettläxor som har bestått av jullåtar, läst lite i min idrott&hälsa bok, och pluggat in lite av min muntliga bokrecension i engelska som jag ska ha på fredag. Mer än det har jag inte gjort idag, och det har varit skönt!

Slutade skolan vid kl 15.05 idag, skönt! Klockan 15.00 är faktiskt tidigt och en kort dag tycker jag, i alla fall om man jämför med att gå till kl 16.20 tex. Då känns en dag till kl 15.00 inte så lång. Innan jag började med läxorna idag vilade jag en stund, annars hade jag aldrig orkar göra dem. Jag är så trött när jag kommer hem efter skolan, så innan jag sätter igång med läxorna måste jag vila. Om jag inte vilar innan, orkar jag inte göra läxorna och de blir inte lika bra. Då tjänar jag på att vila före!

Imorron börjar jag kl 10.20 och går till 14.25, ännu bättre dag! Men det är bara sista torsdagen jag gör det nu, för nästa vecka börjar psykologilektionerna igen efter APU:n. Men det är inte mycket kvar nu, nästa vecka så är det ju bara två veckor kvar, och sen är det lov. Kan inte beskriva med ord hur skönt det kommer bli!
Men även fast det är före ett lov nu, så har vi inte så mycket att göra och det är inte lika stressigt som det annars kan vara.
Vi har ett grupparbete i kulturen som är ganska stort och som ska redovisas muntligt, annars är det inte så mycket annat som är på gång, vad jag vet och kommer ihåg nu vill säga.
Men hur som helst ska det bli skönt med jullov. Då blir det att ta nya tag nästa termin och så har vi hela våren och sommaren framför oss. Jag vill ha det nu! Eller efter julafton i alla fall....

Dålig uppdatering


Godmorgon!

Jag är ledsen, men igår hann jag inte skriva någonting i bloggen, för direkt efter skolan skulle jag till orkestern, och när jag kom hem igår var jag tvungen att plugga till ett engelskaprov som vi ska ha idag. Därav den dåliga uppdateringen, men den ska jag försöka ta igen idag istället!

Idag har jag sovmorron, börjar vid 09.30 idag med ljudteknik på kulturskolan. Slutar ganska tidigt också, redan vid 15.05. Ska bli skönt att komma hem tidigt och ta det lungt!
Snöar gör det också ute nu, mysigt! Tyvärr är det ju plusgrader, så den kommer säkert inte ligga kvar.
Var skithalt igår ute på grund av all blötsnö.

Nu ska jag göra mig i ordning det sista, och så hörs vi när jag kommer hem istället!
Ha en bra dag alla!

Första december



Hallå!

Idag är det första december, och nedräkningen till julafton och jullovet har börjat!
Idag åt jag första chokladbiten i chokladkalendern ( ja, jag har en sån än, det växer man aldrig ifrån) och det är bara 23 stycken kvar innan det är julafton, och 18 kvar tills jullovet. Nu har nedräkningen verkligen börjat!
Imorse när jag gick upp, så snöade det lite ute! Blev glad, för det blir så mysigt då och allting känns så mycket juligare på något vis. Tyvärr regnade den bort under dagen, men jag tror det ska snöa någon mer dag i veckan, så får hoppas att den stannar kvar!

Idag hade jag sovmorron till 09.40, och det var jätteskönt! Passade på att njuta, för nästa vecka börjar vi kl 08.00 när psykologin börjar igen. Men i alla fall, när jag satt och åt frukost så tittade jag på första avsnittet av julkalendern, för vi har TV i köket. Årets julkalender heter Skägget i brevlådan, och den var inte alls bra!
Jag tycker synd om alla barn som har längtat ett helt år efter julkalendern, och sen får se den här som är världens bevikelse. Jag brukar inte titta på julkalendern längre, men idag såg jag ju första avsnittet och kan jämföra den med andra julkalendrar som jag såg när jag var liten. Inget slår Mysteriet på Greveholm och Julens hjältar tex, och absolut inte den här julkalendern som är nu. När vi var mindre var det mycket bättre julkalendrar, barnen som kollar på dem nya som är nu, vet inte vad dem har gått miste om. Och tur är väl det kanske. Eftersom att man är äldre så tycker man ju inte att barnprogram är roligt längre, i alla fall inte jag, men jag tycker att de barnprogramen som är nu, inte alls är lika bra som när vi var små. Så på den här punkten, så var det faktiskt bättre förr. Det tycker i alla fall jag. Vad tycker ni? Vilken är eran favoritkalender?































Första december idag! Bild från google

Nu ska jag gå ner och vila en stund och ta det lungt.
Har inte haft så jätteont idag, bara i nacken för den spänner sig av sig självt, inte alls skönt.
Nu blir det att läsa veckans nr av Sofis Mode och titta på TV.
Ha en fortsatt bra dag!
så att det nästan blir kramp.

RSS 2.0