Highlights of 2009!

Dagens ordspråk: Bättre med en fågel i handen är tio i skogen.


Idag är den den 31 december 2009, nyårsafton och den sista dagen på detta år, men även detta decenium!
När denna dag går mot sitt slut, säger vi adjöss med det gamla året och inviger det nya 2010. För er som inte bara nöjer er med att fira in det nya året med festklänningar, glitter och glamour och raketer, utan ska säga ett nyårslöfte, till er vill jag bara påminna, att det här kommande året är lika lååångt som de föregående åren alltid har varit! 

Innan vi lämnar år 2009, vill jag dela med mig av mina highlights från det här året. För mig har det varit en mycket bra år! Vissa saker var inte alls planerade och vissa saker kunde jag inte förutspå hur det skulle bli innan det hände. Vad exakt det är jag menar, får ni strax veta, när jag delar med mig av mina highlights of 09!

Den 18 mars var en onsdag, men inte en helg vanlig dag, för det var nämligen min 18-årsdag!
Jag längtade väldigt mycket till min 18-årsdag, för det är faktiskt någonting speciellt med att fylla just 18! Man blir myndig, får helt plötsligt gå på krogen och man får hem posten i sitt eget namn, istället för "Till målsman för..."
Min födelsedag var den bästa och jag fick en dag som jag verkligen tycker är en av mina highlights detta år!


Den 18 mars, var det jag som blev ett år äldre, 18 år och myndig!Min syster håller på med scrapbooking och hade gjort ett jättefint kort.


Fredagen den 15 maj, var vi uppe hos min bror i Stockholm för att hälsa på och shoppa i huvudstaden!
Men det är inte det som är märkvärdigt med den här dagen, utan att vi fick tillökning i familjen, av världens finaste, sötaste och gulligaste bebisen! Lowe, min systerson föddes denna dag! Jag höll i honom första gånger när han var endast två dagar gammal och det är något jag aldrig kommer glömma. Han var så liten och jag var så rädd för att tappa honom! Nu idag är han 7 månader gammal, tiden har verkligen gått hur fort som helst, men har även varit hur bra som helst! <3Lowe, endast två dagar gammal.

Här höll jag Lowe för allra första gången! Han var två dagar gammal här.


Midsommar är också en av mina highlights!
Vi hade grillfest här hemma och vi hade bjudit in Chenfei och hennes mamma Wei!
Den här tiden var väldigt orolig, vi visste inte hur det skulle bli Chenfei, men allting gick bra, du är fortfarande här! <3

Den 26 juli till den 2 augusti var den bästa veckan under hela det här året! Då var vi i Turkiet i staden Side!
Jag kommer ihåg när vi skulle beställa resor, de bara försvann rätt framför näsorna på oss, men vi fick tag på den här och det kunde verkligen inte bli bättre! 40-45 grader varmt varje dag, 27 grader i havet. Jag mådde så otroligt bra där, jag hade inte ont en enda gång under den veckan! Vi solade och badade på dagarna och gick ut och åt på goda restauranger på kvällarna och gick på marknaderna. Det var poolparty sista dagen på hotellet, New Garden, och nästan alla hoppade i med kläderna på! Det var hur skönt som helst. Jag har sagt det förr, sol&bad, effes, 40-45 grader, 27 grader i havet, poolparty, shopping. The lovely Turkey! <3


Första dagen, på balkongen.


Jag kunde simma! Jag provade i poolen och det gick några vändor, men
det gjorde ont i kroppen, men jag KUNDE SIMMA! Verkligen en highlight
bara det, <3


Vi hade poolparty på hotellet den sista dagen. Här är jag blöt och glad!
Brun var jag också, och bränd på kinderna, näsan och hårfästet, haha!
Men underbart var det! =)


Nästa highlights kanske många kommer tycka är konstig, men för mig är den verkligen självklar!
Vi började med projektarbetet i slutet av tvåan och började med det på riktigt i trean.  Mitt projektarbete var att skriva en bok om mitt handikapp, vilket jag håller på med just nu. Jag har velat skriva den här boken så fruktansvärt länge, och nu har jag äntligen fått min chans!


När jag ändå är inne på ämnet skolan, ska jag avsluta ännu en av mina höjdpunkter. Det har gått jättebra för mig i skolan, betygen är på topp! Nästa år ska jag söka in till socionomlinjen vilket kräver sina poäng och antal VG:n och MVG:n, och under det här året har det gått super!Bloggen platsar också in här! Nu har jag skrivit i den i över ett år och jag verkligen älskar det!
Jag skriver om min vardag som kanske inte är så olik andras, mer än att jag har kronisk värk i mina muskler och har ett rörelsehinder som gör att jag har lite svårt att gå, även fast jag kan gå. Genom att blanda allting med mina intressen visar jag er alla, att även om man är handikappad är man som vilken tonåring som helst!


Min sista highlight får bli att Malin, Adde och Lowe kommer hit ikväll och firar Nyår!GOTT NYTT ÅR ALLIHOPA!!
Bokrecension av boken Blod

Nu tänkte jag recensera en bok som jag nyss har läst, som jag fick i julklapp!
Boken heter Blod, och är skriven av Åsa Anderberg Strollo, som även är författare till boken Bryta om.

Blod handlar om Ida som är 14 och en helt vanligt tjej. Hon umgås med sina bästa kompisar i skolan och har det bra hemma, tills hon en dag hittar ett brev, som hennes mamma av misstag har låtit ligga framme.
Brevet är ifrån en man som heter Manne, som skriver till Idas mamma för att de tidigare har känt varandra. Han skriver att han har en undran, ifall det kan vara så att han är Idas egentliga pappa, och inte David som Ida har levt med i hela sitt liv och trott varit sin pappa. Ida blir väldigt orolig och vill ha svar av sin mamma på vad mannen i brevet menar, men istället för att svara undviker hon gärna ämnet. Ida tar då själv tillsammans med sina bästa kompisar Nisa och Julia, och även Finn, reda på hur det egentligen ligger till med sanningen.

Jag tycker att boken är väldigt bra. Språket är skrivet på ett sätt som får mig att bli inspirerad till att skriva själv, det stannar aldrig upp och blir aldrig tråkigt. Boken är spännande och tar upp både kärlek, intriger mellan föräldrar och kompisar och situationer som är lätta att känna igen sig i på flera olika sätt. Den är inte förutsägbar och man vet inte vad som kommer hända på nästa sida förrän man har läst den och kommit dit.
Den handlar om Idas väg till att få veta vem som är hennes egentliga pappa och vägen dit är lång innan både hon och vi som läser den får veta. Den handlar inte bara om det, utan om mycket annat som kärleken till hennes bästa kompis Nisas bror, Finn. Jag är ju äldre än huvudpersonen Ida i boken, men det är ingenting som jag störs av, för den märks inte av så mycket. Jag tycker att det är en väldigt bra bok som jag tror passar de flesta!
Om ni har Åsa Anderberg Strollos första roman, Bryta om, kan jag lova er med all säkerhet att ni även kommer tycka om Blod!

Om ni är nyfikna på Åsa Anderberg Strollos tidigare bok Bryta om, eller Blod och vill se bilder från böckerna eller läsa om hennes skrivande, kan ni göra det här, på hennes hemsida: http://www.anderbergstrollo.se/
Blod, skriven av Åsa Anderberg Strollo
Bokrecension av Marie, http://mariestayreal.blogg.se/


Jag lär inte dö nyfiken!

Dagens tidningsgroda: Fram mot kvällen kan det bli kallare i södra Götaland på grund av omslag till kallare väder. - Expressen

Idag var det en riktigt isande och bitande kyla ute, som tog tag i allt den kunde, som kinder, läppar, hals och ben.
Den lämnade ingen orörd, alla som var ute berövades på värmen som de hade innombords och blev kallare än is.

Haha, det där hade kunnat bli en bra inledning i en spökhistoria, va, som handlade om vinterns iskalla kyla?
Skämt åsido, jag var bara tvungen. Jag tänkte på hur jag skulle skriva en inledning om att det har varit förbaskat kallt idag, och sen fantiserade jag iväg som vanligt och hittade på en liten snutt till.

Utan att svamla till det ännu mer, tänkte jag på ett lite seriösare sätt säga vad jag ville från början.
Idag när jag vaknade och steg ur sängen trappade jag ned för trappan och kollade på vilken temperatur det var ute. Det var inte någon nådig temperatur inte, utan -20 grader. Utan termometer hade jag förstått att det var kallt också, för snön glittrade sådär som den gör när det är kallt och det var klart väder ute. Hade det inte varit för snön och siffran 20 med ett minustecken före, hade jag fått lite vårkänslor av den blåa himlen!

Har blivit en lugn dag idag. Jag fick ju fyra böcker i julklapp och än har jag läst klart, Blod heter den, av Åsa Anderberg Strollo som skrev boken Bryta om. Jag har tänkt att jag ska skriva en recension av den i bloggen, så håll utkik här i dagarna! Jag började istället på en av de andra böckerna, som var Genom dina ögon, av Stephenie Meyer,som bekant har skrivit Twilightböckerna! Än har jag inte kommit så långt, har knappt läst 100 sidor av 606, men den verkar bra såhär långt! Den är inte så lätt att komma in i kanske i början, men det blir lättare efterhand. Jag tror att den kommer vara minst lika bra som Twilightböckerna. I alla fall hoppas jag på att den ska vara det, fast det kan bli svårslaget!

Vad har jag mer gjort idag då, då jag har skrivit om bitande bitter kyla? Jo, trots att temperaturen inte har blivit mildare gav vi oss ut på en promenad idag med, jag och mamma. Svängen blev något kortare än vad den brukar bli, kan jag ju sammanfatta den promenaden som. Det var iskallt, trots vantar och halsduk och mössa. Men det  var skönt att komma ut en stund och röra på sig! Jag slipper dö nyfiken nu i alla fall, när jag fick känna på hur kallt det faktiskt var.

Nu till någonting helt annat! Såg ni möjligtvis en dokumentär på 5:an igår, vid kl 20.00? Det gjorde jag, och det handlade om små gulliga och söta apor, som människor i USA hade som sina barn. De klädde dem i fina prinsessklänningar, lät dom äta godis som klubbor och tårtor och bananer som borde vara deras naturliga föda, tyckte i alla fall en av aporna inte om. Dokumentären var intressant, men det kändes ganska sjukt. Skulle ni vilja ha en apa? De berättade även på dokumentären att de kan leva upp till 50 år. Där har man en vän för livet!


H&M Spring Season

Dagens ordspråk: En gång är ingen gång, två gånger är en gång för mycket.

Hallå!

Imorse när jag vaknade hade det kommit ännu mer snö! Jag vet inte när vi hade så här mycket snö sist, vid jul dessutom, men ändå tycker jag att det är mysigt! Det har ju trots allt nyss varit jul och snart är det nyårafton, då tycker jag att det ska vara snö. Men om vi hade haft den här mängden snö i slutet av februari och början av mars, då hade det låtit annorlunda. Det lovar jag!

På tal om väder och vind, så fick jag den nya katalogen av H&M idag, vårkollektionen! Jag blev så glad när jag hittade den i brevlådan, för det är alltid kul att låta sig inspireras och tänka på varmare väder och tider.
I den fanns det mycket snyggt, minst sagt, och jag kunde inte låta bli att gå in på hemsidan och beställa en klänning som var med där i direkt! Jag fick ett presentkort i julklapp på just H&M, men det gick tydligen inte att använda på hemsidan. Det hade jag räknat med, men jag är inte ledsen för det, för då kan jag ju handla gratis i en H&M-butik istället! Om jag återigen kommer till ämnet klänningen, kommer den kanske användas vid ett speciellt tillfälle. Jag tror att den kommer passa väldigt bra där! När jag ändå var inne kollade jag på vad de hade på Rea-avdelningen. Jag hittade en cardigan där som jag har kollat på många gånger på hemsidan, för jag tycker den är så fin. Nu var den nedsatt från 299 kr till 79,50 kr! Gissa om jag blev glad! När det är såna bra priser är det svårt att låta bli, och den hade väldigt fina färger. Jag tror det kommer bli finnemang när jag får min beställning nästa vecka!

Fick den nya H&M-katalogen idag, Spring season 2010Finaste klänningen från H&M!
Finns i flera fina färger på hemsidan och i katalogen.Cardigan från H&M! Var på rea, kostade förut 299 kr och nu 79.50.
Har kollat på den många gånger!Endast provad Volumaster säljes!Säljer en endast provad Volumaster designad av Björn Axén från OBH Nordica.
Jag har den i orginalkartong med bruksanvisning och en DVD-skiva med tips på styling.

  • Volumaster är en revolutionerande produkt som lyfter håret från hårroten och skapar fantastisk volym.
  • Har keramisk beläggning för skonsam behandling.
  • Extra lång sladd: 2,8 meter.
  • Kan även användas som krustång!

Kostade när jag köpte den 599 kr.

Mitt pris: 350 kr, 48 kr i frakt

Skickar produkten med post, tar inget extra för emballaget. Vill du hämta den personligen är det också okej, den finns i Karlskoga, Örebro län. Köparen betalar frakten.


Jag blev en levande snögubbe

Dagens citat: Om du stjäl från en författare så plagierar du, om du stjäl från flera så gör du research. - Wilson Mizner

Hallå!

Nu blev det en sen start på det här inlägget som jag tänkte börja långt tidigare, men när man blir så uppslukad av någonting är det riktigt svårt att slita sig, och så var det för mig nu, när jag höll på med mitt projektarbete!
Ja, jag vet. Det har nyss blivit lov (speciellt för mig, som fick det så sent som två dagar innan julafton) men det var ju det där med att bli totalt uppslukad av någonting. Som projektarbete skriver jag en bok om mitt handikapp, och jag älskar verkligen att skriva! Idag har det inte blivit många rader på själva skrivningen, men det finns mycket runt omkring som man kan jobba med. Vad det är, avslöjar jag senare!

Idag var jag riktigt rastlös på förmiddagen! Jag var trött och kände mig inte sådär särdeles pigg, men ändå ville jag verkligen ha någonting att göra. Jag läste en stund och kollade sedan på film och slocknade till lite.
Det har varit skönt att vila också, för igår sprang vi ju runt och slogs och armbågade oss fram på mellandagsrean och så var det ju julafton innan dess. Men när man absolut vill göra någonting är det svårt att tänka så!

På eftermiddagen gick jag en promenad i alla fall! Det snöade jättemycket och jag såg ut som en livs levande snögubbe när jag kom in, men det var väldigt skönt med frisk luft och att vara ute! Promenaden tog en halvtimme ungefär, vilket är väldigt lagom för mig. Jag kan inte gå med stora kliv som sträcker en meter och jag kan inte gå springandes heller. Om jag går fort får jag väldigt ont i mina nyckelben. Det är konstigt, eftersom att jag går med benen och inte med överkroppen, men jag går med hela min kropp, och inte bara  med mina ben. Svårt att måla upp en bild för sig själv kanske, men det är det lättaste sättet jag skulle förklara det på.

Ett känsligt ämne för mig när jag är ute och går med någon, är om vi inte går i samma takt. Mina kompisar och familj går ju självklart i mitt tempo, men de som inte har träffat mig så många gånger innan kanske inte tänker på det. Det värsta jag vet är om jag går i ett stort gäng med någon, och så går de flera meter framför mig. Det gör mig otroligt ledsen, även om de kanske inte tänker på det, så gör jag det. Det känns jättepinsamt och man ser folk omkring som också ser det, att de jag gick med har gått för fort och att jag har halkat efter. Nu har det inte hänt speciellt många gånger, men det är ingenting som jag vill vara med om.
Mina vänner och familj behöver inte känna sig träffad av detta eller känna att "Oj, nu kanske jag har gjort fel" för ni anpassar er efter mig. Ni är guld värda <3


Den här bilden är inte tagit i år, utan förra året. Men det har kommit jättemycket snö nu!
Vi gick en promenad i området som vi bor i. Det är mysigt på vintern, sommaren också självklart! =)


Mellandagsreashopping!

Dagens citat: Är det här King Size eller? - Mamma, inne på Rusta där vi hittade en termos som såg precis ut som en dildo.

Hallå!

Såhär annandag jul, är det kanske många som sitter inne framför brasan eller TV:n och myser med familjen, kanske äter rester av Janssons Frestelse eller kalkon hos sin mormor, som jag själv alltid gjorde för några år sedan. Eller, så är det många liksom jag, såhär annandag jul, som har varit på annandagsrean och fyndat? Det har i alla fall jag!

Vi åkte in till Örebro för att fynda i butikerna inne på Marieberg. Vi kom dit vid halv- 12- snåret ungefär och det var jättemycket folk där! Självklart ville jag in på Gina Tricot och titta. Köerna där var jättelånga och det var många som tog ett steg tillbaka när de såg hur mycket folk det var där! Jag letade och såg mycket fint bland reaborden trots att allting ligger huller om buller och till och med på golvet. Jag hittade en tröja som hade volanger mitt på! Den var vit och jättesöt, och hade innan kostar 299 och nu kostade den bara halva priset, 149 kr. Den var värd att ställa sig i monsterkön för att få. En hel halvtimme och kanske mer där till fick vi stå och köa! Det kunde ha varit värre, för jag tror vi stod i den kortare kön.

Inne på Wear it hade de också jättestor rea! De hade ett stort bord med massa kläder och det var många som stod där och kollade på allt som fanns. Ur högen hittade jag två stycken tröjor, en vit enkel tröja och en annan tröja som var grå med lite ränder och sånt! Den tröjan fanns i olika färger och jag såg flera stycken som höll i likadana. Dem två fick det bli där. 60 kr styck båda två, det är som roligast när man får fynda!

Efter att ha gått mycket i affärer tog vi oss en paus i shoppandet och satte oss på Espresso House! Det var skönt att ta igen sig en stund och samla nya krafter innan det var dags att gå iväg!
Det vi hade kvar då var några småaffärer och sen DinSko. Jag har svårt att hitta skor, framförallt stövlar, för jag har svårt att styra ner fötterna och eftersom att mina fötter är breda kan det vara lite svårt, men DinSko brukar både ha snygga och bra skor! Jag hittade ett par boots/stövlar där inne som var på rea och som var jättefina och bra! De hade många spännen och lite nitar och sånt faller mig verkligen i smaken, så dem fick det också bli!

När vi skulle ut från Marieberg såg jag Palmen (Hon heter egentligen Veronica, men jag började kalla henne Palmen på grund av hennes efternamn för att vi brukade umgås med en till tjej som heter Veronica, och sen började alla kalla henne det också) hennes kille David och sen Veronica den andra! Roligt att se dem också innan vi åkte därifrån!

Innan vi lämnade Örebro åkte vi förbi Rusta en sväng! Vi gick där inne en stund och sen åkte vi hemmåt.
En rolig och väldigt bra dag!

Nu ikväll blir det att bara ta det lungt och kolla på Robinson. Jag känner mig lite vimmelkantig nu när jag skriver det här, för som jag tidigare har berättat blir jag lite lullig av den nya medicinen för värken, det är biverkningarna som jag har fått. Så om det är lite svårt att hänga med i svängarna i det här inlägget så vet ni vad det beror på!

Hoppas ni har haft en lika bra dag som jag har haft idag! God fortsättning på er allihopa! =)


Söt tröja med volanger från Gina Tricot! Blev kär i den direkt, tycker
den var väldigt fin! =)Vit tröja från Wear It!


Den här tröjan är också ifrån Wear It! Tycker den var cool, och urringningen
var snygg!


Skor från DinSko! De syns inte så bra på bilden, men de har mycket
remmar och en mudd upptill. Älskar dem!


Julafton i ord, meningar och bilder

Dagens citat: Present...Vadå? Hon fick ju Zlatan. - Zlatan Ibrahimovic´. Svarar på frågan vad flickvännen fått i födelsedagspresent.

God Jul på er!

Hade ni en bra, underbar, trevlig och minnesvärd julafton igår? Det hade jag!
Jag är verkligen jättenöjd med gårdagen och jag vill inte ändra på någonting! Till och med en vit jul fick vi i år. I alla fall här. På nyheterna sa de att vi inte har haft en vit jul på 7, 8 eller till och med 9 år! Då var det verkligen dags nu då, =)

Igår blev det ju inte mycket till bloggning, men å andra sidan var det julafton och det här året var vi hos min syster och firade jul!
På morgonen här hemma dukade vi upp en julfrukost när vi vaknade. Den bestod av skinksmörgåsar och lussebullar och pepparkakor! Vi hade tänt ljus och hade det jättemysigt! När vi hade ätit upp delade vi ut paketen som var till oss här hemma. Vi alla blev helnöjda, jag blev otroligt glad över mina julklappar! Jag fick bland annat en väldigt många böcker, nagellack, kläder, presentkort, armband, kalender och en massa andra julklappar! Jag är verkligen helnöjd! <3

Efter julklappsutdelningen och frukosten gjorde vi oss i ordning för att åka till Malin, Adde och Lowe!
De bor ju i Fellingsbro, så efter en timme ungefär var vi där. När vi kom fram såg jag Malin och Lowe i fönstret, och det lilla busfröt hade en röd skjorta och en lite för stor tomteluva, han var så söt så! Där inne hölls det för fullt på att göras i ordning mat inför julbordet. Eftersom mina matkunskaper inte är de bästa tog jag hand om Lowe istället! Han kryper på som bara den nu och det går fort! När han var lite mindre sa vi att han nog kryper till jul, för han är väldigt snabb i sin utveckling. Tänk att vi hade så rätt då när vi sa det!

Julbordet som vi åt var hur gott som helst! Jag är lite kräsen så jag äter varken Janssons Frestelse eller sill och såna saker, och absolut inte bruna bönor, men det jag åt var jättegott!
Efter några timmar blev det efterätt (alla var så förfärligt mätta) och då passade vi på att skrapa lite trisslotter! Vi köper aldrig lotter och kan därför inte klaga över att vi aldrig vinner något, men nu hade vi slagit till på stort! Tyvärr blev det bara vinst på 10 av lotterna, så Lowe fick en 100-ring ungefär!

Efter maten blev det dags för julklappsutdelning! Lowe är ju bara (allt annat än bara) 7 månader så han förstår ju inte att det är jul och han lär inte komma ihåg det tills nästa jul heller, men han hade fått så mycket paket!
Det var hur mycket som helst! Mamma och Pappa fick självklart hjälpa honom men han fick försöka lite i alla fall.
Han lekte med leksakerna och verkade jättenöjd! Även fast allt ska in i munnen, han som börjar få ännu mer tänder, han har 8 stycken redan.

Mamma fick en jättefin julklapp av Malin och Adde! Hon fick en tavla med ett foto på Lowe! På kortet ler han jättemycket och ser hur go och fin ut som helst, och väldigt lik sin Pappa. Man blir verkligen glad att se det kortet! Hon fick även en DVD-film med Lowe, från att han var 0 månader tills nu, då han är 7 månader. Jag och mamma tittade på den idag, den var 1h och 40 minuter ungefär och den var så söt och fin!

Kort och gott kan jag säga att den här julaftonen var så bra, fin, roligt och bäst som helst! Jag är så nöjd med mina julklappar som jag har fått. Lowe förgyllde verkligen dagen också, han som inte fanns förra året, men som var i magen med oss då, <3


Vår Julgran! =)


Julgranen


Jag hos syrran! Här ser ni även min hårfärg, efter färgningen, =)


Här sitter Lowe och försöker öppna paket! I det stora paketet finns en
Lära-gå-vagn, som syns lite på andra bilden, =)Lowe, finaste killen!<3


Jag fick finaste nagellacket från OPI! Tyvärr gör bilden inte färgen
rättvisa, men den är hur fin som helst IRL!


JULAFTON!

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR, ALLESAMMANS!


Dan före dopparedagen!

Dagens ordspråk: TV är det enda sömnpiller som man tar genom ögonen.

Hallå!

Idag är det dan före dopparedagen! Nu är det endast en dag kvar till den dagen vi har längtat till under hela december (förutom nyårsafton) nämligen julafton!

Eftersom att jag så klokt julstädade mitt rum för några dagar sedan, har jag inte behövt gjort det idag, utan har kunnat ta det lugnt hela dagen, min första lovdag. Igår hade jag feber för att jag får visdomständer som jag antagligen har någon infektion i, men idag har jag ingen feber alls! Jag tog Listerine igår som tar bort bakterier, och det bedövade min tandvärk! Det var jättekonstigt, helt plötsligt kände jag inte av den alls, hur märkligt som helst, men lättnaden var stor! Tog det imorse också och det blev likadant. Visdomständer älskar Listerine!

Imorgon ska jag till min syster Malin, hennes sambo Adde och deras bebis Lowe och fira jul! Under flera år har vi firat jul här hemma, men nu ska vi fira hos dem istället. Känns lite konstigt, men det ska bli hur kul som helst!
Det är ju en bit att åka dit, så vi åker någon gång på förmiddagen så att vi får ut så mycket av dagen och kvällen som möjligt. Det blir att dela ut paket, äta god julmat och umgås allihopa och ha det riktigt roligt!

När jag var liten kommer jag ihåg att vi syskon här hemma la oss tidigt dagen före julafton, för att det skulle bli den 24:e december fortare. När vi vaknade tassade vi upp och kollade på paketen under granen som hade kommit dit efter att vi hade lagt oss. Läste på paketen och kände och klämde. Väntan tills julklapparna delades ut kändes alltid så lång och utdragen!

Jag tycker inte att det känns som julafton imorgon, men det brukar vara så, tycker jag. Men imorgon kommer det kännas som det! Ute snöar det för fullt och det är minusgrader och det verkar faktiskt bli en vit jul i år, som det inte har varit här på många, många år. Jag ska försöka hinna skriva ett inlägg i bloggen imorgon innan vi åker!
På morgonen innan vi gör oss i ordning ska vi äta en julfrukost och mysa!
Jag hoppas att ni alla där ute kommer få en riktigt bra och fin julafton imorgon. Julen kan för många vara ett orosmoment och inte alltid vara som det ser ut i sagornas värld, så jag hoppas extra för er att morgondagen kommer bli speciell och minnesvärd. På ett bra sätt!
Imorgon är det julafton! God Jul!


Feber av den mest löjligaste anledning

Dagens ordspråk: Den som spar han har.

Hallå!

Idag var det julavslutning i skolan, så nu har jag äntligen jullov! Känns helt fantastiskt underbart, jag har gjort varenda liten grej som ska vara klart och jag kan bara gotta mig i att jag har ledigt i nästan tre veckor!

Idag har jag haft feber, och jag har det kanske nu också. Anledningen till det är den löjligaste man kan tänka sig, faktiskt! Min systerson Lowe fick feber när han fick sin första tand, och nu sitter jag här och också har det för att jag får två nya VISDOMSTÄNDER! Haha, det känns som om jag går bakåt i utveckligen när jag får mer tänder och får feber på det. Ni som har fått visdomständer vet säkert hur ont det gör, om det inte har passerat er utan vetskap. Det kan faktiskt göra det, för alla känner inte att de får nya tänder. Jag ska ta en slurk bakteriedödande medel sen, Listerin eller vad det nu heter. Hoppas det får bort de onda bakterierna som har skapat en eventuell infektion!

Vi hade som sagt julavslutning i skolan idag! På morgonen hade de flesta inviduella val, men jag hade inget så jag fick sovmorgon, skönt! Avslutningen bestod av att vi fikade med klassen och sen fick vi gå in i aulan. Vi som går i estetkören skulle sjunga Betlehemsstjärna, så de gick upp och gjorde det, sjöng jättefint! Jag satt tyvärr i publiken, eftersom jag hade feber och inte mådde så bra.
Det bästa under hela avslutningen var när Chenfei spelade! Jag har nog skrivit om henne flera gånger, hur duktig hon är på piano. Hon har spelat sedan hon var 5 år gammal, åtta timmar per dag satt hon vid pianot när hon var liten och hade sommarlov för att träna inför spelprov när skolan började igen. Då är man sjukt duktig och hon spelar som en gud! Bästa vän!

Efter avslutningen passade jag och Chenfei på att byta julklappar! Till henne hade jag köpt ett halsband och av henne fick jag ett jättefint och sött armband som jag blev jätteglad över! Det var jättegulligt med tre olika berlocker. Chenfei vet precis vad jag vill ha, haha!

Nu är det dan före dan före dopparedagen! Imorgon är det endast en dag kvar tills julafton och snart behöver vi inte vänta på vad som ligger i paketen som vi har tittat och känt på sedan de lades under granen!
Vi hörs självklart imorgon, men jag önskar er redan nu en God Jul! Ha en trevlig kväll!

Detta fina armband fick jag av Chenfei i julklapp! Jag tycker det är så fint och sött med berlockerna som hänger.
Tack än en gång, Chenfei!

På fyllan

Dagens ordspråk: Älska din granne men sätt upp ett staket. - Ryskt ordspråk

Hallå!

Idag har jag varit ordentligt på fyllan i skolan! Ja, alltså, inte på grund av alkohol då, vill säga.
Som jag har berättat för er har jag ju börjat med en ny medicin mot värken, eftersom att jag är inne i en dålig period som jag brukar kalla det, då jag har väldigt, väldigt ont. Den här nya medicinen ska trappas upp varannan dag tills jag har kommit upp i den dosen jag ska ha, och det är vissa biverkningar av den som jag känner mig lite konstig av. Man kan välja att kalla det lullig eller full sådär. Och hade det varit så att jag 1) hade varit full, hade jag aldrig skrivit "Åh, jag har varit full!" och 2) jag gillar att inleda inlägg på lite roliga sätt!

Det var på Globalkunskapen, som var min första lektion, som jag började känna mig konstig. Jag var väldigt trött och kände efter en stund hur jag nästan började bli yr, det snurrade lite och det kändes som om ögonen stod åt alla håll och kanter. När jag sen skulle resa mig och gå upp därifrån när lektionen slutade, kändes det som om golvet snurrade och det var en väldigt obehaglig känsla. När jag sedan satte mig ned kändes det bättre, men jag övervägde ett tag att åka hem. Men "seg" som jag är, stannade jag kvar hela dagen. Började må bättre igen efter en stund!

Varje år när det vankas jul har vi något som heter "Bästivalen" på skolan. Det är som en show där man får anmäla sig till ifall man vill göra något slags uppträdande. Det brukar alltid vara roligt att titta på och det var även folk ifrån den andra gymnasieskolan här och tittade! I år var det många duktiga med och jag tyckte att flera stycken var värda att vinna. Jag är imponerad av alla som vågade ställa upp inför hela skolan och göra sitt uppträdande. Jag som är estet tycker det är nervöst alltid när jag ska gå upp, och då har jag kanske liiite mer scenvana än en del som var med här. Så cred för det tycker jag alla ska ha!

Imorgon är det då äntligen julavslutning! Jag har ingen lektion på morgonen så jag har sovmorgon till kl 09.40 och jag slutar redan kl 11.00. Det ska bli så otroooligt skönt med jullov så jag kan inte bärga mig inför morgondagen, haha!

Ha en jättetrevlig kväll allihopa, så hörs vi mer imorgon! =)
Tävling hos LiiCee

 


Nu är jag med i en tävling hos LiiCee, där hon lottar ut två presentkort hos Dinsko värde 1000:- styck!
Om ni som jag vill vara med och vinna ska ni gå in på hennes blogg:
http://liicee.blogg.se/2009/december/draft-dec-20-2009.html#comment. Tävlingen avslutas på julafon!


Visdomständer?

Dagens ordspråk: Hoppet är det sista som överger en.

Hallå!

Söndagar brukar vara perfekta för att slappa på och ta det lugnt och inte göra någonting.
Det är tvärtemot vad man kan säga att jag gjorde här på förmiddagen, när det säkert var många som låg och grisade och sov. Jag tog tag i mitt rum och städade det ordentligt, hör och häpna! Jag tog fram dammvippan och lämnade inte ett ställe orört. Jag tog faktiskt ut varenda CD-skiva och dammade av dem för att sedan sätta dem i CD-stället. Det flög damm lite här och var, om man säger så. Men fint blev det, så nu har jag julstädat!

För mindre än ett år sedan skrev jag ett inlägg om visdomständer. Jag hade ett par i överkäken som började komma upp, och nu börjar jag få här nere också. Det ömmar, svider och värker och jag känner mig svullen i hela munnen. Jag har känt det i några dagar nu att det har varit svårt att tugga och idag gjorde det ont när jag borstade tänderna. Lowe, min systerson, blev 7 månader i tisdags och han har fått hela fem stycken tänder redan. När små barn får tänder blir de griniga och dreglar floder. Än har jag salivet kvar i mun och tänderna har inte tärt på humöret, även om det inte är kul när de ploppar upp sådär ovälkommna eftersom det inte finns mer plats för dem. Jaja, det är bara att borsta dem nogrannt för de är lättare att få hål i, nämligen. Jag har aldrig haft några hål i mina tänder och jag har inte tänkt börja få några nu heller!

Urdrag ur min blogg från februari, då jag fick mina första visdomständer:

Dagens fråga: Varför får man egentligen visdomständer? De är alldeles förstora och när de växer gör de ont och ömmar i hela munnen. De får mig inte att känna mig mer vuxen och inte värst mycket visare heller för den delen. Kanske är det snarare som så att de får mig att känna mig barnsligare istället. Jag menar, det var ju många år sedan som det växte ut nya tänder. Är det verkligen nödvändigt att få nya när man är 17, snart 18?


Visdomständer ömmar och gör
ont, och inte får de mig att känna
mig mer vuxen och visare. Istället
känner jag mig mer barnslig.


Har ni fått några visdomständer än?Julshopping

Dagens ordspråk: Man ska aldrig säga aldrig.

Hallå!

Idag har jag fått rikligt med motion, efter att ha varit ute på en ganska så lång promenad och en vända på stan med alla andra människor som också är ute och julshoppar såhär års!
Jag höll på att få en mindre chock imorse när jag vaknade, när jag såg att det var -17 grader ute. Jag vet inte när vi hade så kallt senast innan jul! Måste ha varit ett bra tags sen. Jag visste att jag behövde åka ned till stan idag så det var bara att ta på sig varma kläder! Var absolut värt det, för roligt var det!

Mina ärenden på stan som jag hade att uträtta var att köpa en julklapp och ett par jeans till mig själv!
Jag hade sett ett par snygga jeans på H&M för ett tag sedan då jag också behövde nya jeans, men jag köpte inte dem då för jag hittade ett annat par som jag tyckte var snyggare. När jag idag gick in där fanns dem till min lycka kvar! Jag hade ångrat mig lite innan för de var jättesköna och väldigt snygga, så idag fick dem följa med istället. Jag hade 20% rabatt där också, eftersom jag är med i H&M Club, som jag fick när jag handlade min guldiga tunika. Den gällde från och med idag till julafton, och jag trodde först att jag hade slängt den. Jag tänkte när jag fick den att jag inte skulle köpa något innan julafton, men som tur var låg den kvar i plånboken. Så det var tur!

Måste berätta en rolig sak som hände när jag var inne i provrummet på H&M! Jag ropade på mamma för jag ville visa hur bra jeansen satt. När provrummet öppnades såg jag inte vem som kom in, utan jag började prata och såg när jag tog upp blicken att det var en tant som hade öppnat istället för mamma, för hon såg inte att jag var där. (Fråga mig inte varför, mina fötter var kanske osynliga.) "Åh Gud, förlåt!" sa hon. Det gjorde ingenting, jag hade ju jeansen på mig, jag blev bara generad för att jag trodde att hon var min mamma. Det kunde ju faktiskt ha varit värre, likt att en kille hade öppnat provrumsdörren och jag hade sagt någonting i stil med: Ser min rumpa bra ut i de här jeansen?"


Mina nya jeans från H&M! Det var väldigt svårt att ta kort på dem,
antingen blev det för mörkt eller inte bra, men den här visar hyffsat
hur dem ser ut! De är väldigt blanka och jättesköna! Stuprör också,
vilket jag tycker bäst om, särskillt så här i vintertider då det är lättast
att stoppa i bootsen och stövlarna! :)MVG i slutbetyg, ja tack!

Dagens ordspråk: Kärleken är blind.

Hallå på er allihopa!

Nu är den sista riktiga skolveckan gjord för det här året! Nu återstår bara måndag och tisdag nästa vecka, sedan är det jullov för hela slanten! =)

Jag berättade ju för er i tisdags att jag var hos doktorn, eftersom att jag är inne i en dålig period då jag har väldigt mycket värk, och att jag fick ny medicin då. Idag hade jag sovmorgon och tog den när jag gick upp. Jag duschade och gjorde mig i ordning som vanligt och kände ingenting, förrän efter 2 timmar efter att jag hade tagit den, ungefär. Då märkte jag att jag blev väldigt trött och dåsig och att jag inte såg så bra. Jag har fullt fungerande syn annars, men idag hade jag mer dimsyn och det kändes som om jag hade någon konstig hinna för ögonen, som jag inte kunde se riktigt klart igenom. När jag skulle gå till skolan kände jag mig lite skakis i kroppen och var i ena stunden kall och i den andra varm. Var lite obehagligt fram tills lunchdags, då började det kännas lite bättre. Mina ögon kändes mer vakna då och jag kände mig mindre lullig!

I alla fall, nu mår jag bättre, fast jag är lite trött. Jag läste på lappen till tabletterna och det är vanliga biverkningar som man kan få, men som försvinner sedan. Något farligt är det absolut inte, men det var lite svårt att ta bort svarta sminkrester som hade hamnat lite fel utanför ögonen, haha!

Nu till något roligare! Idag fick jag tillbaka mitt religonsprov som jag skrev igår! Jag blev så glad när jag fick det, för likt förra gången hade jag bara 4 poäng ifrån maxpoängen! Jag hade inte fyra fel, utan fyra poäng ifrån. Jag blev jätteglad och självklart var det ett solklart MVG, som min lärare uttryckte det. Eftersom att kursen är slut nu för att vi inte ska läsa den mer nästa termin, fick vi veta slutbetyget. Jag har fått MVG på varenda uppgift jag har lämnat in, på proven och på redovisningarna och som inte så konstigt fick jag ett tre-bokstavigt betyg. Jag måste skryta lite, för hårt slit ger resultat!

Åh, måste berätta att min bror Mikael och hans sambo Sonja åker utomlands idag! Nu sitter de troligtvis på flyget till Istanbull i Turkiet. De ska inte dit, bara på mellanlandning, för de ska till Hongkong i Kina! I två veckor ska de vara bortresta och åka till flera olika länder. Först ut är Kina, sen blir det bland annat Filipinerna och Thailand och säkert någon mer stans. Jag är så avundsjuk så, jag vill också resa och det nu! Jag pratade med brorsan förut idag och önskade dem en trevlig resa och han mig God Jul och Gott nytt år! Jag tycker det är riktigt roligt att de ska få ut och resa, de som sliter så hårt med jobb och studier. (Mikael jobbar som civilingengör efter att ha gått klart KTH i somras, och Sonja går både på både KTH och Handelsuniversitet.) Jag hoppas att de har det bäst i solen och med varandra!


Rolig bild som jag hittade på Google. Jag är MVG!


Paketinslagning

Dagens ordspråk: Med tiden läker alla sår.

Hallå!

Nu har jag tagit en paus i julstressen, höll jag på att skriva! Jag har hållt på och slagit in paket och gjort dem fina, och gissa om det tog lång tid! Jag tycker om att slå in paket och lägga ned tid på dem så att de blir bra, men det tar sin lilla tid för speciellt duktig på det är jag nog inte. Vi har en apparat hemma som gör att paketsnöre blir i strimlor, sådär fint som det blir i affärer, ni vet? Jag har inte lyckats lärt mig hur man använder den! Jag vet inte hur mycket snöre jag har avverkat, men jag kom på en annan, lite mer tidskrävande metod, nämligen att ta ett snöre och klippa det i två delar i mitten! Det tar lite mer tid, men det blir fint när man sätter ihop det med många andra! Jag kanske ska ta tillbaks det där om att jag inte är bra på att slå in paket, hm...

Hade mitt sista prov för terminen idag! Det var i religion där vi skulle kunna Buddhismen och Hinduismen och det känns som att det gick riktigt bra faktiskt! Jag skriver alltid så långa svar så den lilla platsen man fick att skriva på räckte inte till. I ärlighetens namn skulle jag nog behöva ett papper per fråga, då hade jag blivit nöjd, haha!
Som tur var kunde man skriva på baksidan. Imorgon får jag reda på provresultatet och slutbetyget i kursen!

Fick reda på idag att vi tjejer som går i kören (det är ett av våra esteters ämnen) ska vara med och uppträda på julavslutningen! Vi ska sjunga två stycken låtar, det känns faktiskt roligt! Vilka det är kan jag avslöja på tisdag, då vi har vår avslutning. Det är väldigt sent i år, och om man inte vore sur över det innan blir man inte gladare av att de i Degerfors slutar imorgon och får jullov! Men Sanna, om du läser det här, vi tar studenten två dagar tidigare än er, haha!

Tänkte avsluta det här inlägget med att bjuda på en vacker vinterbild! Det har kommit en hel del snö här nu och det är hur kallt som helst. Gäller att ha på sig ordentligt med kläder! Jag har inte hunnit och fota ute än, men den här bilden tog min mamma förra året på Lucia. Den är riktigt fin, med det fina vädret som var just den dagen!


Bild från förra året kring området där jag bor. Tagen av mamma!


BÄSTA JULKLAPPEN säljer VOLUMASTERBÄSTA JULKLAPPEN!


Säljer en endast provad Volumaster designad av Björn Axén från OBH Nordica.
Jag har den i orginalkartong med bruksanvisning och en DVD-skiva med tips på styling.

  • Volumaster är en revolutionerande produkt som lyfter håret från hårroten och skapar fantastisk volym.
  • Har keramisk beläggning för skonsam behandling.
  • Extra lång sladd: 2,8 meter.
  • Kan även användas som krustång!

Kostade när jag köpte den 599 kr.

Mitt pris: 350 kr, 48 kr i frakt

Skickar produkten med post, tar inget extra för emballaget. Vill du hämta den personligen är det också okej, den finns i Karlskoga, Örebro län. Köparen betalar frakten.


ELLE

Dagens ordspråk: Att lära utan att göra, är som att älska utan att röra.

Hallå!

Det är värst vilket vinterland jag vaknade upp till i morse! Igår snöade det hela kvällen (säkert natten också, med tanke på all snö) och lite idag med. Den ligger fortfarande kvar, för det är ungefär -7 ute och det blåser nordan.
Tur att det är varmt och skönt inne!

Har precis lagt ifrån mig religionsböckerna! Har prov imorgon i både Hinduismen och Buddhismen. Jag har läst och pluggat på alla anteckningar flera gånger om så nu lär det mesta sitta inpräntat i skallen. Det känns så skönt, för imorgon är det sista provet innan jullovet! Jag är så glad att jag gjorde min redovisning i globalkunskap i måndags och mitt anförande i Svenska, nationella provet, för annars hade jag behövt gjort allting i morgon.
Idag hade jag min korta onsdag, den sista för det här läsåret är jag rädd. Började vid klockan 08.00 och slutade vid 11.10. Nästa termin lär det bli omkastning i schemat rätt rejält, hoppas det innebär fler korta dagar och sovmorgnar! På tal om sovmorgon har jag det på fredag, för jag hade sista historialektionen i B-kursen (inviduellt val) idag. Bättre fredag är svårt att få!

Har förutom att plugga idag tagit det rätt så lugnt. Jag har haft ont i huvudet och försökte få bort den, är något bättre nu. Jag fick också min ELLE-tidning, som jag hade en engångs-prenumeration på! Jag fick det eftersom jag köpte en prenumeration, fick välja en tidning gratis och fick hem den idag. Brukar inte läsa ELLE, så det var just därför som jag tog den. Jag läser alltid Sofis Mode och ibland (läs: oftast, nästan varje nummer) av CHIC och tänkte att jag då kan prova på denna modetidning, då den kostar lite mer i vanliga fall, och nu i mitt fall, var gratis!

Brukar ni också läsa modetidningar eller magasin?


Fick mig idag ett gratisexemplar av tidningen ELLE!


Min värk

Dagens ordspråk: Bättre att dö stående än att leva på knä.

Hallå!

Idag har varit en väldigt bra dag - på många olika sätt!
Jag blev otroligt glad när jag hade Svenska imorse i skolan, för då gjorde jag min muntliga del i det Nationella provet.
Jag var självklart nervös innan, men jag visste allt jag skulle säga till punkt och pricka och fick ur mig allting i rätt ordning. Jag drog några djupa andetag och gjorde precis vad jag hade tränat in! Vi var tre stycken som gjorde det idag, och när alla var klara sa vår lärare: "Jag kan inte sluta le, jag är så chockad! Jag har aldrig varit med om bättre redovisningar under alla mina år här på Bregårdsskolan!" Gissa om det fick mig att känna mig varm inombords och stolt som en tupp. Att jag, bland annat, hade gjort så bra ifrån mig att vår lärare blev alldeles till sig. Med dem orden kan jag räkna med det betyget jag vill ha!

I min presentation står det att min blogg ska vara som en öppen dagbok, gällande mitt handikapp och min värk.
Jag vill ge er en inblick i hur det är, för att jag vill hjälpa andra handikappade och skriva av mig och för att jag helt enkelt älskar att skriva! På sistone har jag skrivit att jag har haft väldigt mycket migrän - men inte så mycket mer om hur jag mår just nu. Jag känner att det ska bli ändring på det, just nu i denna stund.
För att kunna ge en inblick i hur det är att vara jag - att ha kronisk värk i musklerna - måste jag berätta hur det är när jag mår dåligt och när jag mår bra.
Just nu mår jag inte bra. Jag mår inte alls bra, om sanningen ska komma fram. Jag har inte mått så bra med värken ända sen september, men nu har det bara blivit värre och värre för varje dag. Jag sköter skolan och gör alla uppgifter och har aldrig någon frånvaro (har inte fått det nu heller) men det är mer av viljekraft än av ork som jag klarar av det. Min värk sitter mestadels i överkroppen och är i stort sett överallt där. De ställena som jag har mest ont på är armarna, nacken, nyckelbenen, bröstmusklerna, magen, huvudet, käkarna, handleder, höfterna, knäna, armbågar, fingrar, mitt i handflatan. Listan kan göras hur lång som helst - så för att förklara det på ett enkelt sätt brukar jag säga så här: Ont i hela kroppen utan snoppen, för det har jag ingen. Men hade jag haft en, hade jag haft ont där med.

Under hösten skickades en remiss till reaumatologerna för att utreda om jag hade fibromyalgi eller inte. När man har fibromyalgi har man ont i musklerna och i lederna. Man har vissa "punkter" på kroppen som gör ont att trycka på. Man kan även ha andra sympton som magvärk, som kan undersökas men man hittar inga fel (jag har gjort många undersökningar, hittade inga fel eller förklaringar kring det) huvudvärk, torra  och rinnande ögon och ögonlock (även dem hittar man inte fel på, kan vara ett sympton för fibromyalgi. Jag har undersökt dem, har som eksem på ögonlocken och ögona rinner och svider ofta) och dimsyn bland annat (som jag också har. Speciellt när jag är trött. Måste då blinka många gånger för att se bra igen). Punkterna heter "triggerpunkter" och är 18 stycken om jag minns rätt. Jag har ont på de som jag vet om, och ibland kan jag skrika ifall någon bara nuddar mig på de punkterna med en armbåge eller arm eller finger eller vad som helst. Det känns på mig som när man springer in i ett dörrhandtag, då det gör ont jättelänge. Massage går bra ibland, men inte två dagar i rad tex. När jag var yngre grät jag om någon ens försökte lägga händerna på ryggen och massera, för att det gjorde så ont.

Angående fibromyalgi så har jag inte blivit undersökt för det, för remautologerna gör inte det längre, utan jag får gå till en neurolog istället. Idag var jag hos min doktor och pratade om hur jag skulle göra för att jag mår väldigt, väldigt dåligt av min värk just nu. Jag fick andra tabletter som jag ska äta och någon gång i januari ska jag få komma till en neurolog för att bli undersökt. Jag började nästan gråta när vi var hemma av LÄTTNAD för att jag hade varit där. Nu ska jag prova någonting nytt och se om det fungerar till jag kommer dit. Sen får jag se vad neurologerna säger.

Någonting som jag vill att ni ska veta, är att jag absolut inte vill ha något medlidande eller "tyck-synd-om-mig-snälla-du" för det är inte alls dit jag vill komma med det här. Jag skriver det här för att få skriva av mig och för att andra som lider av samma sak som mig, kronisk värk, ska kunna känna igen sig och få känndedom att det finns andra som mår precis som dem. Jag tycker det är jätteviktigt att utbyta erfarenheter och prata om det. Jag får ut av det lika mycket som den som vill prata. Är det någon som känner att de vill prata med mig går det alltid att maila mig på mariestayrealblogg@hotmail.com.


Snart jul!

Dagens ordspråk: Som man bäddar får man ligga.

Hallå!

Äntligen måste jag få lov att säga (varje vecka) att den här måndagen snart är slut!
Förra veckan var det uppspelningen för estet som jag var nervös för och imorse var det inför min redovisning jag skulle hålla i Globalkunskap. Jag vet ju att det alltid går bra och att det inte är så farligt, men ändå går pulsen upp varje gång som en ful ovana och skrämmer upp mig. Jag kunde allt jag skulle säga och det gick hur bra som helst! Själva redovisningen skulle vara i ungefär fem minuter, men jag fick stå där framme vid tavlan mellan 25-30 minuter, jag skojar inte! Mitt arbete var en landrapport om Kina, och i anslutning till presentationen skulle vi ha en diskusionsfråga. Min var: "Vad tror ni om Kinas framtid, kommer det bli demokrati eller inte?" Kanske fick jag skylla mig själv, då det är en svår fråga att besvara då ingen av oss kan se in i framtiden (nästan ingen i alla fall) och att man inte kan diskutera klart den på bara några få minuter. Men jag får se det positiva i alltihop, ingen kan se min redovisning som för kort!

Har pluggat här hemma som en jag vet inte vad, för imorgon har jag troligtvis min andra muntliga redovisning då jag ska prata om mitt tema i det nationella provet! Jag har inte haft så mycket tid att plugga in det innan (men har skrivit klart det för länge sedan) för igår pluggade jag inför redovisningen idag och för ett muntligt prov i Nutida konst, så det fick helt enkelt bli idag. Som tur var har jag ett väldigt bra minne och efter mycket om och men tror jag att jag vet allt jag ska säga! Det är lite läskigt att stå framför spegeln och kunna rabbla upp en hel redovisning för sig själv från början till slut. Får hoppas att det går framför klassen imorgon också, men det vet jag att det gör!

På tal om någonting helt annat så är det ju jul snart! Jag tycker att julen är en väldigt trevlig och mysig högtid, det har jag alltid tyckt. Vara tillsammans allihopa och känna gemenskapen och glädjen tillsammans! Och självklart paketen då, haha. I år ska jag inte vara hemma på jul, vilket känns konstigt för vi har nästan alltid varit det innan, för i år ska vi till Fellingsbro istället och fira jul hos Malin, Adde och Lowe! Nu när de har fått en liten bebis tycker de inte att det är så kul att köra, det är ju faktiskt lättare för oss att åka dit istället! Jag tycker det ska bli ännu roligare i år, då lilla Lowe är med också. Förra veckan när jag var i Örebro köpte jag en leksak till honom, som jag hoppas han blir glad över! Det är ju svårt för en bebis att visa glädje över något sånt kanske, han kan ju inte direkt berätta det, men jag tror han kan ha mycket glädje för den både nu och de kommande åren. I alla fall är det så jag hoppas! Måste bara nämna att det kändes väldigt konstigt att gå in på BR Leksaker och kolla runt där. Att ta påsen i handen var ännu konstigare! När köpte jag leksaker senast liksom? Det var nog när jag pekade på allting i hela butiken och sa: "Den här vill jag ha!"
Har mitt alldeles egna minne från Lucia

Dagens språkgroda: Om historien upprepar sig så tror jag att vi kan vänta oss samma sak igen. - Terry Vanables

"Lusselelle, lussellele...11 näätter kvar till juuul!"

Då var det både Lucia och 3:e advent idag!
Lucia har blivit en dag då jag minns tillbaka när jag gick mitt sista år på högstadiet. Jag var med i skolkören och när det vankades jul och Luciatåg var det dags att öva på sångerna och kröna Lucian. I gruppen var vi bara två stycken som ville vara Lucia, och jag var en av dem, och jag blev den som fick bära Luciakronan inför min klass och alla andra klasser inför hela skolan. Jag var så nervös så jag undrade vad i helvete jag hade gett mig in på minutrarna innan, jag ville bara kasta av mig Luciakronan med de tända ljusen och springa därifrån. Det är nog det nervösaste jag någonsin har gjort, men samtidgt en av de stunder som jag är mest stolt över. Jag gick med tända ljus, ramlade inte (Jag hade övervägt att gå med sockerplast, så ni förstår min rädsla) och jag kom ihåg texten till vårt Luciasolo. (Vi var tre tjejer som sjöng Last Christmas, med Wham) Något jag aldrig glömmer!

Idag har jag tittat på vår nyinköpa TV, haha! Det är inte klokt vilken bild det är. Inne på Expert hade de ju hur många tv-apparater som helst och då blev man nästan blind av alla skärpor, men med den här hemma kan vi inte längre klaga över dålig bild. Roligare att se på en bra film nu!

Den 13:e december varje år fyller min mormor år, och i år var självklart inget undantag. Syrran, Adde och Lowe kom förbi innan vi skulle åka dit på kalas, så de åt här och så. Lowe hade en jättesöt overall på sig!
När vi skulle till mormor var det fullt hus när alla hade kommit. Det var vi, och sen min första morbror och sen min andra med hans respektive och min kusin! Jag har inte sett honom på år och dag, vet inte när det var sist. Var roligt att vi var så många samlade! Alla ville gosa med Lowe såklart, för alla hade inte sett honom än. En sak kan vi garantera och det är att det är inte bara jag som tycker att han är go'ast och sötaste ungen, haha!
Han älskar att vara i centrum för allas uppmärksamhet och det fick han verkligen idag.

Imorgon väntar den sista "riktiga" skolveckan. Veckan efter går vi två, onödiga (enligt min åsikt) dagar innan det äntligen är lov! Jag tänker inte skriva om den något mer för nu är jag så trött på den med alla läxor, hehe. Men snart, efter ett halvår är den ett minne blott! Fast jag börjar universitetet då istället, ehum,

Ha en riktigt trevlig fortsatt Lucia och 3:e advent! Må gott så hörs vi imorgon, =)Spontanshopping

Dagens ordspråk: Som man ropar får man svar.

Hallå!

Den här helgen har verkligen börjat bra! Imorse när vi vaknade visste vi inte alls vad vi skulle hitta på för tokigheter idag, men som dagen senare utvisade. Kan ge er en ledtråd och säga att det först började med julrea på Jysk men att det slutade med storköp! Men... som vanligt tar jag det från början!

Igår sov Sanna över hos mig! Det var väldigt länge sedan som vi sov över hos varandra och som vanligt var det alldeles för länge sedan som vi sågs. Vi båda är väldigt upptagna med skolan och hinner inte ses så ofta eftersom vi inte bor i samma stad längre, men nu var det som tur bara några veckors mellanrum sen sist vi sågs.
Vi tittade på film, pratade och skrattade och hade det jättekul och trevligt!

Idag då, skulle vi ut och handla. Vi skulle först till Jysk där de har den berömda julrean varje år! De säljer allt som har med julen att göra för minst halva priset, så det är alltid så kul att gå där och kolla och se om det finns något att ha. När vi hade varit där skulle vi åka till Ö&B. Den butiken kom till oss i våras ungefär och i anslutning till det kom det fler butiker. Vi passade på att kolla in i nästan alla idag, vilket inkluderar Expert och Elgiganten. Vi har länge tänkt här hemma på att köpa en platt-tv, eftersom vi kollar mycket på film och så. Vi tittade på flera stycken inne på Expert och de hade många bra erbjudanden. Efter att ha pratat med dem och jämfört olika tv-apparater kom vi ut med en Plasma TV från Samsung med 42 tum. Spontanshopping i allra största grad!

Nu står TV:n i vardagsrummet! Jag måste säga att den passar väldigt bra där inne, haha. Jag blev helt chockad för det är verkligen stor skillnad mellan en platt-tv och en tjock-tv. Nu var vår tjock-tv inte 42 tum direkt, men det finns så många andra skillnader. Det känns konstigt att titta på den med så bred skärm, känns konstigt. Men efter en vecka kommer det väl kännas som att jag aldrig har sett på något annat. Det här blev verkligen en julklapp till oss själva! Jag tror att en sån TV skulle göra sig riktigt, riktigt bra i mitt rum också. Det är inga problem, jag kan slänga ut min gamla helt själv, ;) Haha, skoja bara!

Imorgon blir det fullt hus här, höll jag på att säga! Blir det inte hos oss egentligen, utan rättare sagt hos min mormor. Hon fyller år imorgon, på Lucia, så vi ska åka och fira henne! Men först kommer syrran, Adde och Lowe hit och äter söndagslunch! Ska bli riktigt mysigt. Tredje advent och Lucia på det!
Nu saknas det bara lite mer snö, fast det har faktiskt snöat lite här idag, och jag tror att det gör det än!Den här spontanshoppade vi idag på Expert! Vi har velat ha en Plasma Tv länge, och idag fick vi en.


Kort fredag

Dagens ordspråk: Ett gott omdöme beror på erfarenhet, och erfarenhet får man på grund av dåligt omdöme.

Hallå!

Då var det minsann härliga fredagen igen!

Eftersom att min klass och alla esteter var i Göteborg igår, hade vi väldigt många lektioner inställda idag! Jag för min del har inte så många lektioner i vanliga fall heller på fredagar, och idag hade jag bara en lektion som började klockan 12.30. Att den bara varade i 45 minuter var ännu bättre!

Fick höra vad de gjorde igår i Göteborg. Bildesteterna hade gått på någon fotoutställning och musikerna hade fått kolla backstage på Göteborgsoperan. Där blev jag väldigt avundsjuk, hade varit häftigt att se det! På kvällen hade de sett på Trollflöjten och den var väldigt bra, tyckte dem. De har haft lite otur med det förut, att de inte har varit bra, men nu var de tydligen det. Satt gjorde de i såna där "balkonger" som man har sett på TV. Måste ha varit mäktigt att se därifrån! Dock kom de hem vid klockan 02.00 på natten så det är jag inte lika avundsjuk på, haha! Inte heller för att de fick shoppa, det gjorde jag ju också igår, och i en storstad var jag ju i för några veckor sedan!

Om en stund kommer min kompis Sanna hit! Hon ska sova över här idag för jag är själv hemma. Ska bli jätteroligt! Antagligen kommer vi prata hela natten och se på en massa filmer och sånt. Kvällen kommer nog också bjuda på en hel del skratt, det kan jag garantera!

Ha en jättetrevlig fredag så hörs vi mer imorgon! Simma lugnt!

Julklappsshopping

Dagens ordspråk: Det blir aldrig som man har tänkt sig.

Hallå!

Vilken rolig dag jag har haft, trots att jag inte har varit med min klass på opera i Göteborg. Den har nog börjat nu, får hoppas att de har haft en bra och rolig dag de också!

Har varit i Örebro idag, för mamma skulle in dit på lite ärenden och eftersom att jag var ledig passade jag på att följa med! Vi åkte bland annat till Marieberg, vilket var väldigt bra, för nu har jag fixat alla mina julklappar som jag inte var klar med tidigare! Jag hittade en jättefin julklapp till Lowe, som jag tror han kommer bli glad över, fast han inte förstår att han får det för att det är julafton. Blev väldigt nöjd med den i alla fall!

Att gå i ett stort köpcentrum på en vardag är verkligen att rekomendera! Vi behövde inte alls trängas med en massa personer utan kunde kolla runt i lugn och ro utan att någon var i vägen eller drog i samma tröja, hehe.
Jag gick in på Kicks en sväng för att kolla lite, och det första jag slängde ögona i var såklart ett armband. Jag älskar kombinationen av rött och svart i övrigt, och det här hade de båda färgkombinationerna tillsammans med silver! Det var så fint, så jag köpte det. Väl hemma provade jag det med mitt armband som jag köpte på Indiska när vi var i Stockholm och de passade jättebra ihop! Gick in på H&M en sväng också för att kolla på smink, och då såg jag en jättefin tunika. Jag vet att jag har sett den på någon och undrat vart den är köpt och nu hittade jag den. De fanns i både guld och silver så jag köpte en i guld och mamma som också tyckte om dem köpte en i silver. Då kan vi bytlånas och ha båda färgerna!

När vi kom hem ifrån Örebro har jag vilat och tagit igen mig. Har jobbat en hel del med läxor också och fått mycket gjort. Känns så skönt att det bara är en vecka kvar nu nästan och att det sen är tre veckors jullov. Bättre kan det faktiskt inte bli!


Det fina armbandet kommer ifrån Kicks! Jag älskar färgerna och att
det var så många och fina berlocker. Är helnöjd! Passar till min stora
och svarta ring från guldfynd, =)


Tunika från H&M! Fanns i både silver och guld. Jättefin!


Den är kortare fram och längre bak, =)


Bra värk vs Dålig värk

Dagens ordspråk: Kvällstidningar är lättläsning för trögtänkta.

Hallå!

Då har veckan gått sådär fort igen och redan för bara någon dag sedan var det måndag och nu är det onsdag!
Inte mig emot, för då blir det snabbt helg och jullov! Jag har en känsla av att den här veckan kommer gå ännu fortare, för imorgon är jag ledig då min klass ska på opera i Göteborg. Jag kan inte följa med, dels för att jag har svårt och gå och för att det lär bli en hel del långa sträckor, och för att jag inte mår så bra just nu med värken. Men annars hade det varit jättekul att åka med. Hoppas alla får roligt!

Hade en kort skoldag som slutade redan vid klockan 11.10! Det är en alldeles lagomt! Kom hem och efter en stund kom min systeryster och hennes bebis Lowe! De har varit i Ullared några dagar nu och de kom förbi innan de skulle åka till Fellingsbro igen. Jag blir alltid så glad, för det är så kul när Lowe är här! Jag har aldrig haft en bebis i min närhet förut, då jag är det yngsta barnet i vår syskonskara. Vi träffar dem väldigt ofta, men mellan de korta varven har Lowe lärt sig många nya saker och fått ännu mer tänder! Okej, kanske inga mer tänder sen sist, men han har i alla fall fem stycken och han blir 7 månader nästa vecka. Nu kryper han som aldrig förr också, så man får se upp vart han är så att han inte slår i huvudet någonstans!

Jag kan inte låta bli att bära runt på Lowe, fast han väger allt sina kilon nu. Han tycker det är jättekul att hoppa när jag håller i honom och när jag tar upp honom i luften tjuter han av förtjusning! Det tar dock redigt på krafterna, haha! Fast jag tränar med hantlar (fortsätter fortfarande med det. Går att läsa gamla inlägg under kategorin Träning!) säger det ibland stopp. Jag får ont av det också, men jag brukar säga att det är bra värk. Dålig värk är all värk naturligtvis, men bra värk är när jag får göra något som jag faktiskt vill (!) fast jag får ont av det. Så att lyfta upp Lowe några gånger är jobbigt men något jag vill, det är ju så korta stunder. Givetvis finns det fler roliga saker jag vill göra, som att följa med min klass till Göteborg imorgon, men riktigt så går det inte att resonera. Det är värk som jag får under en mycket längre tid. Vill man så kan man - funkar inte för mig.

Ikväll ska jag njuta av att jag har sovmorgon imorgon och kan vara uppe hur länge jag vill! Kan jag i och för sig alltid annars, men om man går upp klockan 05.45 varje morgon har man sina begränsningar med vad man orkar med, ;) Ha en trevlig torsdagskväll allihopa!


Lämna aldrig in provpapper i en enda stor hög till läraren

Dagens citat: En synonym är ett ord man använder när man inte kan stava till det första ord man kom att tänka på. - Burt Bacharach

Hallå!

Idag har det inte varit några nervösa inslag i skolan, som det var igår då vi hade uppspelning, utan den här tisdagen har varit riktigt bra för min del!
Hade ett prov i Arbetsmiljö&Säkerhet som jag tror gick riktigt bra! Vi hade 1,5 timmar på oss att göra provet, vilket jag trodde var gott om tid och att jag skulle hinna klart lite före lektionens slut. Jag hann klart med provet, men det med nöd och näppe, kan jag få be att tala om! Provet hade ganska så många frågor och några "case" som man skulle klara upp, och det tog sin lilla tid att få ned allt för hand. Fem eller sex handskrivna sidor senare var jag klar med provet och då var jag lite stressad, för det var bara några minuter innan min klarinettlektion skulle börja. Jag hade ändå tagit god tid på mig att lägga alla papper i ordning så att det skulle bli lätt för min lärare att rätta det. Vad händer inte då? Jo, jag tappar alla mina iordninglagda papper på golvet och får lämna in allting i en enda stor hög med papper som spretar åt alla håll och kanter. Jag ursäktade mig med att jag bara hade några minuter kvar till nästa lektion och gick fort därifrån. Pjuh, så går det när man endast har 1,5 timme på sig att skriva prov!

Någon snö har det inte kommit heller, trots att det är december och allt. Jag tycker synd om alla barn som förväntar sig snö på julafton, men de lär nog vara vana vid det här laget att det alltid är torrt på backen.
Om det inte finns julstämning ute, får man fixa det inne! Mamma bakade nämligen lussebullar idag!
Jag snodde några kort på dem, men jag kan tyvärr inte skryta med att jag har gjort dem själv. Hade jag haft mer tid kanske jag hade hjälpt till, det är ju kul att baka! Jag vet när jag var liten, då skulle vi alltid baka pepparkakor vid jul och det tog flera, flera timmar innan vi blev klara för att jag ville använda all deg (den jag inte stoppade i magen, vill säga) så att det blev så många pepparkakor som möjligt, haha!


Mamma bakade lussebullar i år. Utan det blir det ingen jul!


Uppspelning

Dagens citat: Jag tycker verkligen att TV:n är väldigt allmänbildande, så fot den slås på går jag in i biblioteket och läser en god bok. - Groucho Marx

Hallå!

Jag måste börja dagens inlägg med att säga hur skönt jag tycker det är med att det är måndagskväll nu!
Jag har varit nervös hela morgonen och en liten del på förmiddagen, och önskade när jag gick upp i morse att dagen skulle gå både bra och fort. Det har den gjort nu! Men för att jag inte ska prata osammanhängade hela tiden ska jag berätta vad det är jag har varit nervös för.

Varje år har esteterna som läser B eller C-kurs på sitt huvudinstrumt (man kan ha ett biinstrument också. I ettan spelade jag tex gitarr jämsides med klarinetten.) en uppspelning för Kulturskolans lärare och för de andra esteterna. Jag var med på det för första gången förra året och idag var det alltså dags igen. Jag hade tränat in två stycken låtar som jag kunde jättebra, men jag var ändå nervös för att något skulle gå fel. Att jag skulle få något konstigt ljud i klarinetten, att jag skulle spela fel, tappa bort mig... Ja, ni vet. Sådant som man tänker när man är nervös! I alla fall, när det blev min tur presenterade jag vilka låtar jag skulle köra (A swinging safari och en bit ur ett stycke från Magnani) och började spela. Det gick hur bra som helst! Jag spelade inte fel, tappade inte bort mig och fick inget konstigt ljud i klarinetten. Att var bra, från början till slut! All min nervositet släppte när jag fick tacka för applåderna och sedan gå och sätta mig på min stol igen. Skön känsla av att ha klarat det!

Idag har jag haft ont i mina händer, i mitten av handflatorna, närmare bestämt. När man har ont så får man ofta mindre kraft där. Jag har bland annat svårt för att låsa upp dörrar som är sega för jag har inte kraften att vrida om nyckeln (fast det varierar från dag till dag, förstås) och idag kunde jag inte öppna ytterdörren till skolan för det kändes som om jag helt plötsligt tappade all kraft i händerna. Ganska svårt att förklara om man inte har varit med om det själv, men anledningen till att jag skriver det kan vara för att det finns andra som läser min blogg, som är eller har varit med om samma sak! Då kan det vara bra att utbyta erfarenheter!

Nu ska jag bara koppla av och känna att allt som jag har varit nervös för är borta. Njuta av att måndagen som alltid är en lång skoldag är slut och att jag imorgon har sovmorgon till klockan 09.50. Tro mig, sovmorgnar gör mycket! Ha en fortsatt trevlig måndag!Blanda svett med varandra

Dagens ordspråk: Le, det smittar!

Hallå!

För en vecka sedan tände vi det första ljuset i adventsljusstaken, om man har en sådan vill säga, och idag är det dags för att tända det andra. Det går fort mellan varven och det är nu 17 dagar kvar till jul!
Här har minusgraderna bytts ut mot plusgrader och det bara regnar. Men än har snön några dagar på sig att komma för att infinna den riktiga julstämningen!

Idag har det varit en riktig plugg-söndag för mig. Jag har gjort jättemycket läxor och tränat inför min redovisning i Globalkunskap imorgon och för uppspelningen med alla esteter. Nu är jag så trött på noter och globala problem att jag inte vill se det något mer idag. Är även trött på PM inför anförandet i svenska vi ska hålla som jag skrev klart idag. Men jag har, tack och lov, inte bara pluggat utan tagit det lugnt och vilat! Jag fick den nya filmen av Harry Potter och Halvblodsprinsen igår och har kollat på den idag! Jag kommer ihåg att jag och Ida såg den i somras, en vecka innan vi åkte utomlands till Turkiet. Jag har hunnit glömma bort mycket av filmen så det var roligt att se den igen!

Nu till någonting helt annat. Igår frågade ju jag er om ni visste vad gnussa var! Det är ingen som har prickat in rätt svar, så jag ser ingen annan utväg än att jag måste berätta det för er. Gnussa är när två människor blandar svett med varandra. Bokstavligt talat, ja. Gnussa är en dans som två personer gör genom att dansa väldigt tätt ihop och lägga pannorna mot varandra! Jag fick själv lära mig det ordet igår och jag fick världens bild i huvudet, haha! Jag försökte hitta en bra bild på google men jag misslyckades, men ni förstår säkert hur det ser ut. Det är inte så konstigt att ni eller jag inte visste om vad det var, för det dansar man till dansbandsmusik och det vet vi ju vilken åldersgrupp som brukar göra. Jag började fundera på om det är deras version till vår "tryckare" haha!
Det vi kan konstatera är att det är ett väldigt konstigt ord. Jag tycker det låter som en blanding mellan "gnugga" och "pussa". Kanske stämmer det, när man dansar så konstigt och nära ihop!

Har ni något roligt ord som ni vill dela med er av, som ni tror att ingen vet vad det är?


Vet du vad "Gnussas" är?

Dagens fråga: Vet du vad gnussas är för något?

Hallå mina vänner!

Det sägs att man lär sig någonting nytt varje dag. Det är inget som jag brukar tänka på om jag gör, men det kanske man gör undermedvetet, vem vet!
Som ni förhoppningsvis har sätt, har jag (bara för idag) bytit ut Dagens ordspråk till Dagens fråga! Varför har jag gjort det, undrar ni. Har jag tröttnat eller fått ordspråk-stillestånd och inte kommer på några fler? Svar nej på båda där! Jag tog Dagens fråga idag för att jag har fått lärt mig ett nytt ord som jag undrar om ni vet vad det är. Gissa på så säger jag imorgon vad det rätta svaret är! Även om ingen kan eller svarar, så tycker jag att ni ska få lite betänketid.

Eftersom att jag igår skrev om semifinalen i Idol, tänkte jag kommentera de två finalisterna. Jag trodde stenhårt på att det var Tove och Erik som skulle gå vidare, men istället blev det Erik och Calle! Vadå skräll?
Erik fick jättebra låtar att glänsa och utmana sig i, vilket jag inte tycker Tove fick. Den andra låten var alldeles för svår för henne och kanske tycker jag att det var orättvist för att Erik gjorde så otroligt bra ifrån sig på sin utmaningslåt. Det är svårt att veta vilket, men det var kul att Calle gick vidare också. Jag tror att det blir Erik som vinner, men efter en sån här skräll vet man aldrig vad som kan hända!

Denna dag har tillbringats med nära och kära! Min syster har varit här och hälsat på, för hon ska till Storfors för att imorgon åka ned till Ullared! Hon och Lowe kom hit på förmiddagen och åt mat och busade, och vid fikadags åkte vi till Lowes morfar där även hans gammelfarmor och gammelfarfar var! Vi hade trevligt allihopa och det var så mysigt att träfa Lowe igen! Den blir nästan varje vecka, och nästa är heller inget undantag för de kommer hit igen på onsdag när de ska hem igen från Ullared och sen ses vi på söndagen igen för då fyller min mormor år och vi ska fira henne! Lowe-abstinens har vi här hemma! Bebisar är så söta och goa när de är små så det är inte klokt!

Har för en stund sedan slagit igen alla mina skolböcker. Jag har fått en hel del gjort idag, men nu tänker jag inte läsa en rad till. Nu ska jag titta på Robinson och bara ha det bra och njuta av att det är helg och att jag kan sova ut hur läääänge jag vill imorgon! En skön och mysig lördagskväll helt enkelt! Vad ska ni göra?

Ha en trevlig lördagskväll så hörs vi mer imorgon då jag även ska berätta för er vad gnussa är! Får se om någon av er kommer på det. Håll i hatten!I love fridays!

Dagens ordspråk: Gör som en anka, brukade mamma alltid säga. Håll dig lugn på ytan, och paddla utav bara helvete där under.

Hallå!

Då är det fredag och veckans absoluta bästa dag, eller vad säger ni?
En hel skolvecka har lidit mot sitt slut och nu är det bara två hela skolveckor kvar (plus måndag och tisdag den 21:a och 22:a december. Var det någon som sa sent?) och sen är det jullov! Det behöver både min kropp och själ!

I helgen för min del, kommer det bli en hel del plugg, vad det känns som nu i alla fall. Början av nästa vecka kommer bli tuff, i alla fall måndagen. Först ska alla vi som går på Estetprogramet med inriktning Musik ha en uppspelning! Det är för alla som läser en B eller C kurs i sitt instrument, som ska spela upp ett stycke för alla de andra. Varför vet jag inte riktigt, men det är bra för både scenvanan och för att visa vad man kan!
Det är på förmiddagen, men innan det har jag en muntlig redovisning i Globalkunskap. Vi har haft uppehåll i den kursen i fyra veckor på grund av att andra klasser har haft praktik, men på måndag börjar vi igen efter uppehållet. Vi fick som uppgift att skriva en rapport om ett land, där jag valde Kina, och förutom att redovisa det muntligt ska vi lämna in det skriftligt. Jag har gjort den skrivna delen redan och håller nu som bäst på att träna in det muntliga! Jag gillar inte att stå framför en hel klass och prata, men om jag vet vad det är om och jag är påläst inom ämnet och kan det jag ska säga utantill brukar det gå bra! Framför allt känns det otroligt bra efteråt, när man har gjort någonting som man har tyckt ska bli jobbigt, och sen klarat av det! Egentligen spelar det ingen roll alls hur det går, utan det viktigaste är att man vågade. I alla fall så känns det så nu i skrivande stund utan vidare värst mycket eftertanke, men jag tror det är en riktig boost för självförtroendet i alla fall att ha gjort det och att man inte fegade ur!

Nog pratat om skola, plugg och läxor. Nu är det trots allt fredag och helg och det finns mycket roligare saker att både fundera på och skriva om!
En aktuell händelse som säkert många kommer kolla på idag, är semifinalen i Idol! Under hela hösten har vi fått följa dem i deras utveckling och framsteg och nu är det bara tre kvar, Calle, Erik och Tove. För min del tror jag det kommer bli Erik och Tove som kommer få stå på scenen i Globen nästa vecka och tävla om årets Idoltitel, men man vet ju aldrig riktigt! Calle tycker jag har utvecklats enormt mycket från att inte kunna hålla ögonkontakt med publiken till att röra sig på scenen och sjunga riktigt bra! Hur det än blir har dem ju alla kommit långt, och som vi alla vet går det ju bäst för den som kommer 2:a i alla fall. Om det inte blir någon ändring på det i år, vill säga!


Vilka två tror ni kommer ta sig till finalen i Globen nästa vecka i Idol 2009?


Bra julklappstips!

Dagens citat: De flesta människor uppskattar sin handstil på samma vis som sina fisar. - W.H Auden

Hallå!

Denna torsdag har bjudit på minst lika kallt väder som det var igår! December börjar inte med någon mjukstart på något sätt alls. Dagarna går fortare än vad man hinner med och tänka och idag kom det några få, fina snöflingor dalande från himlen!

Dagen har som vanligt bjudit på skola. Hade utvecklingssamtal idag med min lärare, vilket gick riktigt bra! Vi pratade bland annat om mitt projektarbete där jag skriver en bok om mitt handikapp, och jag fick många bra idéer! Jag har alltid gillat att skriva och ha en bok tryckt som man själv har skrivit hemma i bokhyllan, hur coolt är inte det?

Har fått mig en dos av motion idag också, lite oplanerat sådär på skoltiden. Det var för att det vankas ju Luciatåg snart på skolan, och vi som går estet hade fått i uppdrag att ta oss till Kulturskolan. Jag ska inte vara med på Luciatåget men vad jag och flera till fattade som skulle vi gå dit i alla fall och vara med. Jag brukar vanligtvis få skjuts dit, eftersom att jag har svårt att gå dit och speciellt om det är under liten tidspress, men idag hade jag inte tillgång till skjuts och vi hade väldigt mycket tid så vi tog oss en promenad dit. När vi väl var framme fick vi veta att vi inte alls skulle vara där, och då var det bara att vända på klacken och gå tillbaka till skolan igen, haha!
Som det kan bli, men det finns ingenting som inte för någonting gott med sig. Jag fick visserligen gå dit i onödan, men jag fick motion och en nypa frisk luft och det var riktigt skönt att gå!

Nu efter skolan har jag pluggat en hel del, så nu har jag unnat mig lite tid till att inte göra någonting annat än det jag vill göra. Jag har varit inne på www.gebortentidning.se och beställt en prenumeration till någon som har varit snäll i år, och på köpet fick beställaren, alltså jag, en valfri gratis tidning! Jag brukar ju läsa CHIC varje gång den kommer ut, men eftersom jag ändå köper den valde jag att få ett gratis ex av ELLE istället. Den kommer väl hit när det nya numret kommer ut den 14:e december, så då får jag något kul att läsa!
Jag kan ju passa på att tipsa er om att ge bort en tidning i julklapp, för just nu har de erbjudanden att man får en valfri prenumeration för 159 kr! Det spelar alltså ingen roll vilken tidning det är, det är samma pris för alla.
Jag älskar tidningar och det gör säkert någon i din närhet också, om du inte gör det själv vill säga och känner för att ge dig själv en egen julklapp!

Jag beställde en julklappsprenumeration på www.gebortentidning.se och fick ett gratisexemplar av tidningen ELLE!
På den sidan kostar varje prenumeration 159:- ovasett vilken tidning du väljer.Man ska vara försiktig med vad man önskar, jo tack!

Dagens citat: Jag skvallrar aldrig, men jag kan berätta vilka som gör det. - Judy Hampton

Hallå!

Man ska vara försiktig med vad man önskar heter det ju, eftersom att det kan slå in. Jag har önskat mig mycket saker på sistone, som mer tid till att göra roliga saker, plagg ifrån Gina Tricot och H&M, att bli värkfri...men ingenting av det har slagit in! Förutom igår, då jag önskade mig julkänsla. Då jag ville att det skulle vara minusgrader i december bara för att det känns mer julaktigt än att det ska regna hela den här månaden också. Gissa vad jag fick? 7 minusgrader när jag skulle till skolan imorse. Jag höll på att frysa ihjäl!

Hade en kort skoldag idag! Började vid klockan 08.00 och slutade vid klockan 11.10. Mina onsdagar ser alltid ut så här, lyxiga och bra. Tyvärr har jag haft en hel massa arbeten att göra också, så jag har fått jobba en hel del i alla fall, men jag har fått väldigt mycket gjort också! Det är alltid skönt att få den känslan, att man har gjort bra ifrån sig och att det inte går att göra någonting mer förrän imorgon (jag intalar mig det, jag orkar inget mer nu.)

På torsdag nästa vecka kommer jag vara ledig! Det är inte fy skam, det är inte ofta man är ledig helt sådär utan vidare från skolan. Det är jag inte heller, för det beror på att min klass ska åka på opera i Göteborg! I vår utbildning ingår det att åka på sånt, men jag har aldrig följt med. Anledningen till det är att jag helt enkelt inte orkar. De ska åka dit tidigt på morgonen och gå på museum eller liknande, och sen ha fri tid i några timmar. När operan sedan börjar vid kl 19.30 någon gång är den inte slut förrän vid 22.30 och det betyder att de är hemma ungefär fyra timmar senare. Jag skulle aldrig orka upp på morgonen då, jag skulle vara alldeles för trött (vilket alla är) och ha alldeles för ont. Att gå en hel del för mig är jobbigt, speciellt om det är på något sånt här, att det inte är på "mina villkor" så att säga. Är jag tex i Örebro på stan med någon kompis, kan vi vila hur ofta vi vill genom att sätta oss en stund eller ta en fika. Det går inte riktigt här när man har ett program och jag orkar inte gå i samma tempo som klassen när vi går på guidade turer om det är någonting sånt. Jag kommer ihåg när vi var i Stockholm med klassen i 9:an för att gå runt och kolla på Riksdagen, där gick guiden så fort att jag och Sanna missade allting han sa för att jag inte hann med och för att hon självklart väntade på mig. Det är väldigt påfrestande för min kropp att gå fort, och eftersom det är ansträngande för mig att gå överhuvudtaget får jag ont i musklerna på grund av min värk.

Självklart tycker jag att det är väldigt synd att jag inte kan följa med dit, jag skulle verkligen vilja gå på opera, jag tror det är häftigt! Men samtidigt måste jag tänka på mig själv och på vad min kropp klarar av. Av en sån här resa kan jag få ont i flera veckor efteråt, eftersom att min värk funkar så, jag får betala för det jag gör.
Jag tänker istället på hur ledsen jag hade blivit om jag följde med och inte orkade och fick må dåligt i flera veckor. Det hade kostat mer än vad det hade smakat, och tänker jag så blir jag allt annat än ledsen. Jag stannar hellre hemma och har ont än vad jag har det i Göteborg!Första december

Dagens ordspråk: Kom ihåg: för hunden är du en familjemedlem, för katten är du en betjänt.

Hallå!

Är det möjligtvis någon mer än jag som har öppnat den första luckan i årets chokladkalender i år?
Jag vet att jag är 18 år (snart 19. Fyra månader kvar!) och kanske inte borde ha en, men det är en tradition som har hängt med enda sedan jag var liten, och traditioner ska man ju hålla på, eller hur? Haha, jag vågar erkänna att jag har en i alla fall!

Dagen till ära, den första december, har det varit en gnugga kallt på morgonen. Det var -1 minus i alla fall, vilket är en liten påminnelse om att det faktiskt är december nu. Förutom alla adventsljusstakar som lyser i fönstren och alla julstjärnor och liknande, känns det inte som någon direkt julstämning. Jag menar, hela november har ju varit regnig och det är ingen snö ute. Inte ens kallt ute har det varit, förrän idag, då det i alla fall var EN minusgrad. Jag vill inte ha minusgrader och kyla, absolut inte, jag vill bara ha julstämning! Därav minusgraderna...

Började skoldagen med en sovmorgon och slutade vid klockan 15.00 efter klarinettlektionen! Jag hade fått huvudvärk då och var rädd för att jag skulle få migrän när jag kom hem, för ni kan ju tänka er hur det är att blåsa och vara väldigt fokuserad med huvudvärk som bankar och gör sig ständigt påmind, men efter lite vila hemma gick det faktiskt över!

Har varit med i några tävlingar idag, från julkalendrar fram till jul! CHIC, som jag läser varje gång den kommer ut, hade en tävling där man kunde vinna en parfym idag. Man skulle skriva ett chict julrim och svara på en fråga, så det gjorde jag! Jag har ju redan vunnit en parfym, från Sofis Modes korsord förra veckan, men man kan aldrig få för många! Skulle vara med i Kenzas tävling också, men den var för full av kommentarer att jag inte kunde dela med mig av mitt bästa skönhetstips! Jag är alldeles för snål för att skriva det här, ifall någon skulle kunna gå in och skriva det, så jag får avslöja det någon annan gång. Men bra, det är det!

Har ni haft en bra första december? =)


Julstjärnan som pryder mitt fönster!RSS 2.0