Att bära Converse

Dagens citat: Lillbabs är den enda som har legat på topplistan och Lasse Berghagen på samma gång. - Lotta Engberg

Hallå!

Idag är det sista dagen på mitt sista sportlov, någonsin! Nästa år går ju jag på universitetet och då har man inga sportlov och därför är det här mitt sista. Som säkert som de flesta andra har jag lite ångest för att gå iväg till skolan imorgon, haha! Jag vill ha mer lov! Men jag har i alla fall haft en jättebra och rolig vecka! Jag har varit och sovit över hos syrran Malin i Fellingsbro och varit med hennes och Addes bebis Lowe, klippt mig, varit med Sanna till Örebro, varit på bokrean, varit på stan och vilat! Jag har verkligen samlat nya krafter och laddat upp! Och det är ju faktiskt bara 5 veckor kvar tills nästa lov! =)

Igår var det ju den sista deltävlingen av Melodifestivalen! Jag kände redan igår att jag var tvungen att skriva om det idag på bloggen, för jag upptäckte en grej! När Anna Bergendahl från Idol gick upp och sjöng hennes låt, hade hon en jättefin klänning och strumpbyxor och till det - converse! Var det någon mer än jag som såg att hon hade på sig röda converse istället för tex högklackade skor? Jag reagerade på det på en gång när jag såg det - men på ett positivt sätt! Jag kan inte gå i högklackade skor för jag har svårt att gå och jag tyckte att det var så coolt att hon hade på sig platta skor. Hon som spelar Bella Swan i Twilight, Kristen Stewart, hade ju också på sig converse på röda mattan. Jag tycker det är coolt. Och bra!

Kristen Stewart (Bella i Twilight) hade på sig Converse på röda mattan, likt Anna Bergendahl hade igår på sitt framträdande på Melodifestivalen. Det tycker jag är coolt och bra!





Regn i vintern?

Dagens citat: De flesta människor uppskattar sin handstil på samma vis som sina fisar. - W.H. Auden

Hallå!

Igår skrev jag ju om att det var plusgrader ute - och det är det idag också! Det känns verkligen konstigt, när vi har haft så kallt hela vintern. Men det konstigaste av allt måste ändå vara att det har REGNAT här idag! Japp, ni läste rätt. På förmiddagen regnade det ute och det gjorde det igår med, fast det glömde jag nog bort att skriva, haha! Nu har det nog övergått till mera snö, skulle jag tro. Jag trodde det skulle bli minus igen, för de sa det på nyheterna för någon dag sedan, men jag har ingenting emot om det blir vår! Ingenting alls! =)

Idag har jag varit en snabbsväng på stan. Jag hade lite ärenden som jag var tvungen att uträtta! När jag hade fixat det gick jag igenom Kappahl och sprang på ett jättefint armband! Ni vet ju hur jag är gällande accessoarer, jag kunde inte låta bli. Det var finfint!

Melodifestivalen ikväll då! Jag har inte någon koll på vilka som ska vara med innan jag har sett programet. I alla fall har jag inte så stor koll idag, mer än att jag tror att Pernilla Walhgren ska vara med? Jag tycker att deltävlingarna inte har varit så bra än, får hoppas att den som är idag är bra. En som jag gillar som har varit med är i alla fall Andreas Johnsson! Är det bara jag som tycker att han är snygg? Alla säger att han ser så sliskig ut, men jag tycker han är skitsnygg, haha! Han har god parfym också, i alla fall när jag träffade han på en spelning och signering i Örebro för några år sedan, ;)


Mitt nya armband från Kappahl! Jag tycker det är skitsnyggt, speciellt IRL!




SÅLD!



Säljer en endast provad Volumaster designad av Björn Axén från OBH Nordica.
Jag har den i orginalkartong med bruksanvisning och en DVD-skiva med tips på styling.

  • Volumaster är en revolutionerande produkt som lyfter håret från hårroten och skapar fantastisk volym.
  • Har keramisk beläggning för skonsam behandling.
  • Extra lång sladd: 2,8 meter.
  • Kan även användas som krustång!

Kostade när jag köpte den 599 kr.

MITT NYA PRIS: 350 kr, inklusive frakt! Frakten är inbakad i priset!

Mitt pris: 350 kr, 48 kr i frakt. Totalt 398 kr.

Skickar produkten med post, tar inget extra för emballaget. Vill du hämta den personligen är det också okej, den finns i Karlskoga, Örebro län. Köparen betalar frakten.


Eee PC

Dagens ordspråk: Allt som är värt något, är värt att vänta på.

Hallå!

Det pratas för fullt överallt om hur vädret är nu, inte allra minst på nyheterna där de tar upp att många har det svårt nu ute i trafiken på grund av allt snökaos. Vi fick lite snö igår, men idag har det blivit väderomslag och varit plusgrader! Verkligen skillnad mot all denna kyla som vi har haft nu ett tag! Jag tror dock inte att snö ska smälta bort, däremot bli halare kanske, för minusgraderna är nog på väg tillbaka snart.

Idag har det varit en ganska lugn och skön dag! Vi var en sväng till Jysk på förmiddagen bara, annars har jag mest varit inne. Jag har läst ganska mycket och kopplat av. Jag samlar krafter nu innan skolan börjar igen och det är inga fel! Jag behövde ta det lugnt det här lovet kände jag, utan att hålla på med en massa läxor. Jag har ju gjort en hel del kul också, som att sova över hos syrran och träffat Sanna för en shoppingrunda i Örebro och bokrean igår! Och än är ju faktiskt inte lovet slut!

Är det någon som ska se Let's Dance, ikväll? Det ska jag tror jag! Elin Kling åkte ut förra gången om jag inte minns helt fel. De jag tycker är bäst är Claudia och Mattias! Kan vara någon mer, men just nu har jag glömt bort namnen, haha! Får se vem som åker ut den här fredagen!

Just ja, för några veckor sedan köpte ju jag en ny dator, en minipc, närmare bestämt! Den är hur bra som helst tycker jag och jag såg i tidningen CHIC igår, det nyaste numret, att de har en tävling om en likadan dator som jag har i en goodiebag med en massa annat roligt i också! Tänkte bara tipsa er om det, samtidigt som ni får se en liten bild av den, eftersom att jag inte hittade någon bra bild på internet när jag köpte den, =) 

Tidningen CHIC lottar ut en Goodiebag med en likadan minidator som jag har!



Bokrean, stan och promenad!

Dagens ordspråk: Man kommer inte fortare fram för att man har bråttom.

Hallå!

Dagarna bara flyger fram och det har redan hunnit bli torsdag! Idag är det ju den 25:e februari och det betyder att bokrean har börjat idag! Jag som är en riktig bokmal har givetvis uppmärksammat detta och faktiskt längtat till det här datumet, haha! Jag var på Coop Forum på förmiddagen för att jag hade sett några böcker där som jag ville ha, så jag kom hem med några stycken. Jag har alltid älskat att läsa och gör det varje dag, jag kan inte somna om jag inte får läsa först! Läser lika mycket som jag var liten gör jag kanske inte, för det har jag inte tid till, men mycket blir det! När jag var liten kunde jag låna 20 stycken böcker på biblioteket! Nu har jag kanske lite mer, vad ska jag säga...realistiska bokantal som jag lånar.

Har även hunnit med en promenad idag och en sväng på stan! Jag och mamma letade efter en present och hittade det också! När vi skulle gå till bilen ramlade jag oturligt nog. Jag gjorde det i tisdags också när jag skulle till frissan, för hennes garageuppfart var hur hal som helst! Jag hade hittils klarat mig utan att landa i snön i vinter men nu var det tydligen dags. Det gick bra i alla fall!

Förutom bokrean, stan och promenaden har jag tagit det lugnt senare på dagen. Jag har haft ont i mina leder idag. Mitt högra knä känns svullet och gör ont och det känns som om jag har träningsvärk i armarna. Det kan vara för att vi var hos syrran i början på veckan och jag kan ju inte låta bli att bära runt på Lowe! Om jag får ont av att bära på Lowe brukar jag säga att det är "bra värk" för då har jag i alla fall fått gjort något som jag tycker är roligt, än att få ont över något som jag exempelvis måste göra, som att gå i skolan. =)

Hur har eran dag varit? Har ni tittat förbi bokrean också? Köpt någon rolig bok? :D


Rolig dag!

Dagens ordspråk: Man ska aldrig säga aldrig.

Hej på er!

Idag har jag haft en riktigt rolig och trevlig dag! Jag har tillbringat den med min kompis Sanna och vi har tagit oss en tripp in till Örebro! Vi brukar göra det på loven för att umgås och kolla i lite affärer och shoppa! Idag blev det inte så mycket shopping, för någon av oss. Jag hittade inte så mycket men jag hittade ett jättesött halsband och givetvis ett par örhängen! Halsbandet köpte jag på Ur&Penn. Jag har tittat på det förut och gillat det jättemycket men jag köpte inte det då, för jag köpte ett annat halsband istället. Jag har faktiskt ångrat mig och undrat varför jag inte köpte det, så gissa om jag blev glad när det fanns idag! Till extrapris dessutom, alla halsband kostade 30 kr! På Glitter blev det ett par stora örhängen som är i form av rosor! De var så söta och gulliga och jag älskar örhängen som är stora, blaffiga och lite annorlunda, haha! Jag hade sådan tur också, för jag hade en rabattkuponpå Glitter som jag hade fått för att jag får deras nyhetsbrev och den gick ut nu i februari. Tur ska man ha ibland!

Jag blev väldigt glad också när jag och Sanna gick in på Krämaren (galleria i Örebro), för jag såg att en av mina favoritaffärer ska öppna där snart, nämligen Monki! Åh, jag älskar den affären. Den 25:e mars slår de upp dörrarna och öppnar även där. Som jag har längtat! Nu behöver jag inte åka till Stockholm för att få handla där!

Den här gången när jag och Sanna skulle på bussen var den inte så full så vi fick plats! Första gången vi åkte in tillsammans till Örebro med bussen, fanns det inga platser för någon av oss på vägen hem. Jag blev nervös för jag kan inte stå upp i bussen, jag måste sitta ned eftersom jag har svårt att stå och gå! Jag och Sanna pratade om det då och det var en väldigt snäll kvinna som hörde att jag sa att jag behövde sitta ned. Hon frågade om jag behövde sitta ned och jag sa att det skulle vara jättesnällt eftersom att jag är rörelsehindrad. Då fick jag som tur var sitta ned, det var snällt av henne den gången att offra sin plats!

Nu ikväll blir det nog att ta det lilla lugna. Jag har väldigt ont i mina fötter för när jag går mycket kan jag få som blånaglar på mina tår. Det gör fruktansvärt ont och är inte speciellt skönt. Jag har lite ont i en tå idag men jag tror det har gått ganska bra i alla fall. Fotbad brukar vara en bra hjälp mot onda och ömma fötter!


Örhängena är ifrån Glitter! De var svåra att ta kort på men det är söta rosor!

Sött halsband från Ur&Penn


Klart bra start på sportlovet!

Dagens ordspråk: En frisör centimeter är en decimeter.

Hallå!

Nu är jag hemma igen!
Igår åkte jag och mamma till min syster Malin och hennes pojkvän Adde och deras lille son Lowe för att sova över där en natt! Vi åkte på förmiddagen efter att vi hade gjort oss i ordning och lite ärenden och så. Det var så kul att vara där! Vi har hittat på jättemycket bus och härjat med honom, haha! Det är så roligt, för vi alla går ner på hans nivå och lägger oss på golvet och jagar honom, han tycker det är jättekul! Vi fick även se honom gå igår! Han är bara 9 månader men kan det redan!

När vi vaknade imorse gick vi in till Malin och Adde för vi hörde att de var vakna. Lowe sken upp som en sol och blev så glad att vi var kvar! Ibland åker vi ju när han sover eftersom att de bor en bit bort, men idag sov vi ju som sagt över. Han var så mysig och ville kramas hela tiden! Känns inte alls roligt att åka därifrån, blir alltid så jobbigt. Men vi ses ju snart igen!

Idag har jag varit och klippt mig också! Jag behövde toppa håret för jag har inte gjort det sen sommaren och mitt hår har växt som ogräs. Jag sa att jag skulle toppa av en 3 centimeter ungefär. Jag hade tänkt säga 5 först, men jag sa 3 av taktiska skäl för frisörer klipper alltid kortare än vad man säger, konstigt nog, haha! Det känns som att det föll av en bra bit men det är bara skönt för det behövs. Frissan sa även att mitt hår såg mycket friskare ut nu, att det var jättefräscht sen jag blev brunett! Inte så konstigt, eftersom att blekmedel sliter som in i bängen på håret. Alltid roligt att höra att ens hår ser skinande, fint och välmående ut!

Imorgon ska jag göra något roligt, jag ska träffa min kompis Sanna och vi ska åka till Örebro! Vi ses så sällan, eftersom att vi båda är flitiga i skolan, bor en bit bort ifrån varandra (vi bodde bara 5 minuter bort med cykel förut) och för att jag har en period med väldigt mycket värk nu. Men imorgon ska vi i alla fall träffas! Vi kommer ha mycket att prata om, kommer behöva slåss för att få ordet, haha! Det blir roligt att få umgås en stund!

Nu blir det att bara ta det lugnt och ha det skönt! Vi myste så igår men jag är ändå så trött idag. Det tar på krafterna att bära på Lowe hela tiden, :D (jag kan ju inte låta bli!) Han gillar när vi springer runt och säger "titt ut!" Nej, nu ska jag sluta att skriva om allt vi gör för då saknar jag de bara ännu mer! Nu ska jag ta ochläsa min nyinköpta Sofis Mode-tidning istället!

Ha en jättebra kväll allihopa!


Frågor om mitt handikapp?

Dagens ordspråk: Man kan aldrig vara nere med en ballong. - Nalle Puh

Hallå!

Igår yrade snön utanför och det var ett riktigt oväder. Idag har istället solen varit framme hela dagen och det har varit jättefint och ljust ute! Mamma och jag tog tillfället i akt och tog oss en promenad, det var jättehärligt! Förutom att det blåste nordan då, men annars var det hur bra som helst!

Jag har tänkt på en sak här med bloggen. Jag skriver inte sådär jättemycket om mitt handikapp och min värk just nu, och det är för att jag håller på med min bok och inte kan samköra texterna. Det är jättesvårt att göra det och därför skriver jag om en hel del annat här istället! När jag är klar med boken kommer det att bli en ändring, såklart. Men jag tänkte om ni undrar någonting över mitt handikapp och min värk, om ni kanske har några frågor gällande det? Om ni kom med lite frågor och funderingar kanske det skulle bli lättare, för då skulle jag kunna svara på det ibland när det passar. Skulle det vara en bra idé, tror ni?

Imorgon är det min första dag på sportlovet! Då ska mamma och jag åka till min syster Malin, hennes pojkvän Adde och deras son Lowe och sova över hos dem till tisdagen! Det ska bli jätteroligt! Då kan vi umgås lite längre än vad vi brukar när vi bara hälsar på, för de bor en bit bort. Det blir en jättebra start på lovet!

Har ni också sportlov till veckan? =)


Melodifestivalen på G!

Dagens ordspråk: Vi har alltid nog med tid om vi bara använder den rätt.

Hallå!

Hur är det med er? Har ni också ett riktigt snöoväder hemma hos er? Här har vädret levt rövare hela dagen och snöat och blåst i ett! Har inte varit uppehåll en enda minut. Jag har inte gått utanför dörren idag och det har nog varit lika bra det. Inte så kul att ta en promenad i det här vädret inte eller göra någonting annat ute. Jag såg på nyheterna att det hade varit någon kaninvisning eller någonting sånt, och att snön hade kraschat taket så att några av kaninerna inte hade överlevt. Hur hemskt som helst! Nu tycker jag att det får sluta snöa, det ställer till med mer än vad det är roligt att det äntligen har blivit vinter på många, många år.

Istället för att ha varit ute idag har jag tagit det lugnt och myst inne! Jag har läst lite böcker, vilat och tittat på film. Jag har skrivit en hel del på min bok också! Det kommer kännas så konstigt när den är färdigskriven, vad ska jag då skriva? Kommer kännas jättekonstigt... Men bloggen, den har jag ju kvar som tur är! <3

Nu blir det att skynda sig ner för att titta på Melodifestivalen! Det blev lite sent med bloggningen nu i vanlig ordning, men jag har gjort lite andra saker innan. Jag kommer blogga mer på lovet när jag har tid, det känns roligt! Om vi återgår till Melodifestivalen igen, vem hejjar ni på idag? Är det någon bra låt eller artist med idag?

Ha en jättebra och trevlig kväll så hörs vi mer imorgon!

Studentmössa och sportlov!

Dagens ordspråk: Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

Hallå!

Åh, vad jag är glad! Nu är det äntligen fredag och sportlov! Det känns så bra att veta att jag har en hel vecka framför mig som jag inte behöver gå iväg till skolan utan kan göra precis vad jag vill! Hur härligt som helst!

Idag var skoldagen uppdelade i två delar, kan man säga. Jag var i skolan på förmiddagen och sen gick jag hem en stund på lunchen för jag hade ett så långt hål! När jag sedan kom tillbaka hade de andra i min klass fått sina studentmössor! Jag såg imorse några sam:are ha sina mössor och jag hade hört det ryktas om att de skulle komma den här veckan. När jag kom tillbaka efter lunchen gick jag och hämtade min studentmössa hos vaktmästaren, men jag fick då höra att jag var tvungen att kontakta en tjej som hade hand om alla mössor på skolan, så hon visste att jag hade tagit min. Jag hade inget nummer till henne och inte vaktmästaren heller. Jag gick då upp till expeditionen för att fråga om numret, men då var de på lunch! Jag visste inte alls hur jag skulle göra, haha! Jag fick till slut tag på en lärare som kunde låsa upp ett klassrum så jag fick låna en dator och söka hennes namn på hitta.se. Fick fram det och skickade iväg ett sms och så var den saken fixad!
Min studentmössa var jättefin, om jag får säga det själv, haha! Det stod mitt namn, klass, året jag går ut och så hade den ett lila band och en lila "diamant" (estetlinjens färger) var jättefint! Nu längtar jag bara tills jag får använda den! Mössan får ni se sen, ;)

Nu till helgen tror jag det blir lugnt. Tydligen ska det bli något snöoväder, usch! Jag vill att snön ska smälta bort och att det ska bli vår istället men tydligen har vädret andra planer. Vi hade egentligen tänkt att hälsa på syrran Malin, Adde och lillplutten Lowe, men de är lite sjuka och mår inte så bra. Tråkigt! Jag hoppas att de snart blir bättre och att vi istället kan åka dit till veckan på lovet! Det ser ut så nu i alla fall att vi ska det. Det blir säker jättebra, =)

Vad har ni för planer för lovet? Om ni har sportlov nu, vill säga? =)

 


Idag fick jag äntligen min studentmössa! ES3, shalalala!




Ledig torsdag

Dagens ordspråk: En politiker är som en krokdil. Stor i käften men har inga öron.

Hallå!

Både igår och idag har jag varit ledig ifrån skolan och det har verkligen varit välbehövligt! Jag har haft en hel del uppgifter att göra men nu är jag äntligen klar med dem. Det har allt tagit sin tid (läs: timmar) men nu är jag som sagt färdig!

Jag var till Vårdcentralen på morgonen till doktorn på återbesök och det gick jättebra! Jag slapp ta blodprover, vilket jag var nervös för. Jag blir som kokt spagetti när jag ska göra det. Jag är så otroligt stickrädd och håller på att svimma för att jag glömmer bort att andas. Som tur var behövde jag inte göra det idag, skönt!

Imorgon är sista skoldagen för den här veckan och sedan är det Sportlov! Åh, vad skönt det ska bli! Jag har verkligen längtat och nu är det äntligen dags. Jag tycker att det har gått jättefort sedan vi hade jullov, men det kan aldrig bli för mycket lov eller för ofta. Inte vad jag utan närmare eftertanke tror i alla fall! Det ska bli skönt att vila, för det behöver jag för att samla nya krafter. Blir att göra lite roliga saker också!

Nu ska jag titta på TV en stund och ta det lugnt! Jag har pluggat så mycket att jag inte orkar sitta framför datorn och skriva längre, haha! Älskar att skriva i bloggen men jag är för trött för att komma på något riktigt bra att skriva om. Det får bli imorgon istället så får ni ha det superbra så hörs vi snart igen! =)




Vinst från CHIC!

Dagens ordspråk: Gratis är gott.

Hallå!

Pjuh, nu är jag alldeles slutkörd! Bara för att man har en dag ledig med inställda lektioner, betyder det inte att man kan ligga på latsidan hela dagen. Det har jag verkligen blivit varse om! Jag har fått jättemycket gjort så det känns jätteskönt! =)

Det sägs ju att man lär sig någonting nytt varje dag, eller hur? Det jag har lärt mig idag, eller inte lärt mig direkt... jag visste det i och för sig förut, är att det lönar sig att vara med i tävlingar! Är man inte med och tävlar kan man ju inte heller vinna någonting. På senaste tiden har jag varit med i en hel del, jag är med både i bloggar, tidningar, Sofis Modekryss och så. För några veckor sedan var jag med i en tävling som tidningen CHIC hade, och idag fick jag reda på att jag hade vunnit!

Jag gick ut till brevlådan och skulle kolla posten och då märkte jag att jag hade fått ett paket. Jag tyckte att det var konstigt för jag hade inte beställt någonting. Jag anade då att jag kanske hade vunnit någonting, för jag fick ett liknande paket när jag vann Gwen Stefanis parfym i höstas från Sofis Modekryss (jag vinner aldrig någonting annars, men nu har jag haft riktigt tur på sistone!) När jag gick in och öppnade såg jag att jag hade vunnit boken "Supernova" av Marika King! Jag blev jätteglad, för jag älskar att läsa böcker och det var en Chiclit bok som jag tror är väldigt bra efter att ha läst på baksidan! CHIC hade skickat med ett meddelande också där de önskade mig ett stort grattis! Tävlingen av boken var inte alls svår att vara med i. Man skulle bara skicka ett mail med sitt namn och adress och svara på frågan vad en supernova är för något. Vet man inte svaret tävlingarnas frågor går det ju alltid att googla!

När jag har läst ut boken kan jag skriva en recension av den, om ni vill! =)


Idag i postlådan hittade jag en vinst med chiclit boken "Supernova" ifrån CHIC!
Jag älskar böcker så jag blev hur glad som helst!



Boken Supernova av Marika King



Endast testat Volumaster säljes!




Säljer en endast provad Volumaster designad av Björn Axén från OBH Nordica.
Jag har den i orginalkartong med bruksanvisning och en DVD-skiva med tips på styling.

  • Volumaster är en revolutionerande produkt som lyfter håret från hårroten och skapar fantastisk volym.
  • Har keramisk beläggning för skonsam behandling.
  • Extra lång sladd: 2,8 meter.
  • Kan även användas som krustång!

Kostade när jag köpte den 599 kr.

Mitt pris: 350 kr, 48 kr i frakt. Totalt 398 kr.

Skickar produkten med post, tar inget extra för emballaget. Vill du hämta den personligen är det också okej, den finns i Karlskoga, Örebro län. Köparen betalar frakten.


Fettisdagen

Dagens ordspråk: Att veta sina mål är första steget mot att uppnå dem.

Hallå!

Idag har det varit en superbra dag!
Förra veckan hade jag en inte alltför bra vecka och den var väldigt stressig. Jag hade två prov på fredagen vilket var väldigt jobbigt, då båda låg på morgonen med en kort rast emellan. Idag fick jag reda på de två provresultaten och det gick så bra! Jag är verkligen jättenöjd! Jag fick MVG på mitt prov i samhällskunskap som jag hade!
Vi fick även reda på resultaten från våra nationella prov i svenska som vi hade i höstas och innan jul! Provet bestod av en muntlig del och en skriftlig. Jag hade inte behövt vara orolig, det gick strålande också! Det känns så bra och peppande att göra bra ifrån sig! En av de (många) bästa saker som finns!

Efter skolan tog jag en runda på stan. Hittade äntligen mina byxor på H&M som jag har letat efter! Efter det blev det en sväng förbi Bagarn's Brödbod! Det är ju fettisdagen idag, så det var en ordentlig kö där inne. Jag har inte ätit en enda semla i år och kände att jag verkligen var värd det efter alla fin resultat idag, haha! =)

Imorgon har jag en väldans tur och är ledig! Jag har inga lektioner imorgon för de flesta är inställda så jag har fått hemuppgifter. Det känns väldigt skönt för jag vet ju att jag gör allt jag ska och det är ju alltid skönare att kunna ta en lång sovmorgon! Även på torsdag är jag ledig, för då har hela skolan friluftsdag. Jag kan ju inte vara med och jag har ju inte heller idrott, så jag kan ägna dagen till vad jag vill! Det blir äntligen ett besök på vårdcentralen då. Känns konstigt att säga "äntligen" för jag gillar inte direkt att gå till doktorn, men nu ska jag få en utredning på min värk. Det gick ju inte så bra förra veckan då jag hade fått en remiss till neurologen som inte ens visste varför jag var där (så bra skriven var remissen alltså) men nu hoppas jag få ordning torpet! Blir nog kanoners det! =)

Avslutningsvis måste jag fråga er; Har ni eller ni äta en semla idag på Fettisdagen? =)


Idag är det Fettisdagen!


Filmen "Tilda"

Dagens ordspråk: Be inte krokodilen hjälpa dig över floden.

Hallå!

Då var det måndag och ny vecka igen! Jag tycker att det känns riktigt, riktigt bra, faktiskt! Nu är det bara en vecka kvar tills vi får sportlov. Jag tror att den här veckan kommer gå jättefort, eller jag vet att den kommer göra det. Sen när vi har haft sportlov, då är vi redan inne i mars! Då händer det mycket roligt, bland annat fyller jag 19 år! Det blir även fullt upp med Restaurangshowen redan en vecka efter sportlovet. Då startar repetionerna och veckan efter det har vi estet vår stora show som brukar hållas varje år! Jag har räknat ut att när vi kommer tillbaka efter Restaurangshowsveckorna (de är två stycken och då har vi inga andra lektioner) går vi i skolan två veckor innan det är påsklov. Då är det ju varmt ute (förhoppningsvis!) och då kommer det gå så fort till studenten! Känns riktigt bra!

På måndagar har jag en kort dag i skolan! Börjar klockan 10.00 och slutar vanligtvis vid klockan 13.15. Jag skrev vanligtvis för idag var vår sista lektion inställd och därför slutade vi redan vid klockan 11.30!
På morgonen när jag började, samlades alla klasser i aulan. Vi gjorde det idag för vi skulle se en film som hette "Tilda". Den handlade om en tjej som precis hade tagit studenten, var duktig i skolan och inom segling och som hade hela livet framför sig. Så länge var det bra, men efter studenten åkte hon till London för att börja jobba och utveckla sin engelska. Hon bodde ihop med två andra tjejer och på sin sista dag i London festade hon och hennes vänner på kvällen/natten. De tog knark, Tilda tog först en hel ecstacytablett och sedan en hel till för hon kände ingenting först. Efter det tog de även en lina kokain. Tilda började må väldigt dålig och de åkte därför hem. Framåt morgonen somnade hon men hennes kompisar upptäckte försent att hon inte andades. De ville inte ringa polisen innan på kvällen för de var rädda att åka dit. Hela filmen, som var mellan 20-25 minuter lång, slutade med att Tilda dog. Filmen var en sann berättelse.

När i hade sett klart filmen fick vi diskutera den i klassrummet. Det var en väldigt stark film och tyvärr är det här ju sant! Vi matas med den här informationen varje dag och den är väldigt viktig. Jag tycker att det är hur hemskt som helst. Jag skulle aldrig prova självmant. Jag tror att det är så här, och det är min åsikt, att antingen är man nyfiken och är benägen att testa, eller så är man det inte. Jag kan helt ärligt säga att jag aldrig ens har testat att röka. Jag har kompisar som röker men de vet vad jag anser om det. Det är upp till dem. Nu kan man ju inte jämföra rökning med att ta droger, men jag menar att jag är inte speciellt nyfiken av mig på de planen. Jag vet att cigaretter är skit, att det smakar skit och är förbannat svårt att lägga av med om man är beroende. Dessutom luktar det inte gott (jag har svårt för röklukt) det sätter sig i kläder, hår, andedräkt och allt. Genom att röka sätter man ju eld på pengarna också, bokstavligt talat.

Med det sagt menar jag inte att framställa mig själv som "duktig" för att jag inte röker. Jag säger bara vad jag anser, det är ju min blogg. Jag ville bara ge min syn på saken, =)


Alla hjärtans dag!

Dagens citat: Kärlek är att älska någon oavsett deras fel och brister.

Hallå!

Glad alla Hjärtans dag på er allihopa! Har ni haft en bra och fin dag? Även om man inte har pojkvän eller flickvän att dela denna dag med så är det en fin dag i alla fall, tycker jag, att dela med allihopa som man tycker om!
Den 14:e februari betyder inte bara alla Hjärtans dag, utan även att min kompis Miriam fyller 20 år idag! Grattis till henne! =)<3

Idag har jag utnyttjat det fina vädret som har varit ute! Det var minusgrader imorse men lite senare på dagen blev det plusgrader i takt med att solen sken! Jag var ute och promenerade och det var hur skönt som helst! Väldigt behagligt och inte kallt alls. Det droppade ifrån taken och träden och istapparna som har varit farligt långa blev lite kortare i värmen. Säkert skönt för de som har istappar som täcker hela fönstren! Vi gick förbi en hel del fönster som hade det idag. Inte så roligt, kanske!

Söndagar brukar vara en bra dag att plugga på och det har jag gjort idag! Jag blir så lätt stressad och tycker därför att det är skönt att få så mycket som möjligt gjort. Det fick jag idag! Jag kommer inte plugga eller läsa en enda rad i någon skolbok på lovet (som jag inte heller brukar göra) för jag fixar allt sådant innan. Som tur var var nog förra veckan värre än vad jag tror att den här veckan kommer bli, så det blir nog inte så farligt i alla fall!

Nu ska jag gå ner en stund och ta det lugnt. Jag hoppas att ni har haft en jättebra alla Hjärtans dag och att den fortsätter vara fin och härlig!




Hoppas ni har haft en jättebra alla Hjärtans dag!


Endast provad Volumaster säljes!




Säljer en endast provad Volumaster designad av Björn Axén från OBH Nordica.
Jag har den i orginalkartong med bruksanvisning och en DVD-skiva med tips på styling.

  • Volumaster är en revolutionerande produkt som lyfter håret från hårroten och skapar fantastisk volym.
  • Har keramisk beläggning för skonsam behandling.
  • Extra lång sladd: 2,8 meter.
  • Kan även användas som krustång!

Kostade när jag köpte den 599 kr.

Mitt pris: 350 kr, 48 kr i frakt. Totalt 398 kr.

Skickar produkten med post, tar inget extra för emballaget. Vill du hämta den personligen är det också okej, den finns i Karlskoga, Örebro län. Köparen betalar frakten.


En dag på stan

Dagens citat: Själva poängen med citat är att man kan förödmjuka någon med hjälp av andras ord. - Amanda Cross

Hallå!

Åh, vad det är skönt med helg! Efter den här veckan som har varit rätt stressig känns det jätteskönt att få vara ledig. På måndag är det bara en vecka kvar innan jag går på sportlov också, så skönt! Som om inte det vore nog är jag även ledig två dagar nästa vecka. Jag njuter för fullt!

Har varit jättefint och härlig väder idag! Jag var på stan på förmiddagen och kände vad härligt det var att komma ut i den friska luften med solen skinandes och klar himmel. Det gjorde mig pigg! Jag letade efter ett par byxor på H&M som tillhör deras bas-kollektion, men de hade inte kommit in än. Jag har ju presentkort där inne så jag gott vänta! Jag var även inne en sväng på biblioteket och lånade lite böcker. Har ni läst Gossip Girl serien? Jag ar ju missat den på TV men håller på att beta av böckerna i alla fall. Jag hittade även en till bok som CHIC:s chefredaktör Charlotta Flinkenberg hade skrivit! Man kan hitta så mycket bra på biblioteket. De har massor av hyllor som jag aldrig har utforskat. Tänk vad mycket man har gått miste om! Tur att det finns tid att utforska vad de mer har att erbjuda.

Annars har det varit ganska lugnt här idag. Jag har skrivit lite på min bok och så, det är ju så kul! Har inte gjort så mycket annat än stan, skrivit och vilat, men det är skönt och viktigt det också. Förra helgen var vi ju hos Lowe och då hade han ju lärt sig att ta ett steg. Nu i veckan, tror det var onsdags, då tog han 4, 5, 6 steg, sa syrran! Han är så duktig och så före med allting! Han blir 9 månader på måndag och har redan lärt sig gå, liksom. Jag fattar för övrigt inte vart de här månaderna har tagit vägen för oj så fort det har gått! Jag kommer ihåg när han var en liten bebis och jag knappt vågade hålla honom och snart behöver jag inte ens hålla honom i handen när han går för han kan det själv... Tiden går fort mina vänner, men det är roligt att se allt utevecklas!


Hur har eran lördag sett ut, vad har ni haft för er för roligt? =)


Jag älskar örhängen!

Dagens citat: Lyckan är som en svensk solnedgång. Den finns där för alla men de flesta av oss tittar åt fel håll och går miste om den. - Mark Twain

Hallå!

Jag har många gånger här i bloggen berättat att jag har en stor samling av örhängen. Jag köper ofta nya för jag tycker det är roligt men egentligen har jag alldeles för mycket. Om man nu kan ha för mycket av någonting... vill säga ;)
Jag kom därför på en väldigt rolig idé, att jag skulle visa min örhängessamling för er läsare! Jag satt i över en timme och sorterade och lade ut alla. Det här kom ja fram till:

* 47 olika par örhängen
* En hel massa udda örhängen, vissa har kommit bort.
* Jag har därför över 94 örhängen. Summan blir nog över 100!
* Jag har över 100 stycken bakstycken till mina örhängen.
*Jag har hittat nya favoriter som jag hade glömt bort att jag hade.
*Jag kan ha olika örhängen varje dag. En till varje outfit. Vilket jag har också, är en viss mening med färgerna och formerna på dem alla.
*Jag trodde jag hade MER örhängen än vad jag i själva verket hade!
Kan ju därför fylla på min skatt lite, ;)

Jag tog bild på allihopa, här är dem!













Slutligen, Jag Älskar Örhängen!


Tandläkare skräms

Dagens språkgroda: Arbetsgivarna och arbetarnas intressen överrensstämmer i nio fall av tio - jag skulle rentav vilja säga i nittionio fall av tio. - Lord Curzon

Hallå!

Var det någon mer än jag som tittade på Uppdrag Granskning igår? De pratade bland annat om att det finns tandläkare som inte kan sina jobb, men som ändå har patienter och att deras lagningar och annat går sönder på en gång. Det var riktigt intressant, tills jag kom på att jag skulle till tandläkaren dagen efter, som idag alltså...
Tur att jag går till Folktandvården och det de tog upp handlade om någon annan!

Hade egentligen sovmorgon till klockan 09.35, men eftersom att jag hade ett tandläkarbesök inbokat vid klockan 07.45, fick jag inte mycket till sovmorgon. Jag hade ju kunnat bokat om tiden, men jag tyckte att det var lika bra att få det gjort! Jag har aldrig haft hål i tänderna förut och hade det inte idag heller. Skönt!

Åh, äntligen är det fredag imorgon! Jag har två prov på förmiddagen och det ska bli så skönt när de är över. Jag har pluggat lite idag nu på kvällen, men inte så mycket eftersom jag har tränat så mycket innan. Jag tror att det kommer gå bra, hoppas på det!

Hur har er torsdag varit idag? =)


Lyxig onsdag

Dagens ordspråk: Den som spar han har.

Hallå!

Det är någonting speciellt med att bara ha fyra-dagars-vecka känner jag, haha!
Förra veckan hade jag en dag ledig, för att jag inte hade några lektioner och nu i måndags var jag ju på ett läkarbesök i Örebro. Skoldagarna går väldigt mycket snabbare när de bara är fyra dagar!

Idag hade jag en lyxig skoldag - jag hade bara en lektion! Hade sovmorgon till klockan 09.40 och hade då Ljudteknik. Det vara bara jag och Chenfei där för vi ska göra egna projekt i studion där vi spelar in egna låtar. Det var vår tur idag och vi fick hjälp av vår lärare att köra igång. Vi ska spela låten My Heart Will Go On med piano, klarinett och tvärflöjt! Det instrumentet vi började med var klarinett, som jag spelar och därför fick jag börja. Gissa om det var nervöst! Jag har aldrig spelat in i en studio förut och även om det bara var ett skolarbete så kände jag hur fingrarna darrade lite extra, haha. Men det gick bra! Känns jätteskönt att ha det gjort nu, den första lektionen. Nästa gång som lär bli om några veckor, får vi sköta allting själva!

Fick ett telefonsamtal idag också ifrån Neurologen som jag var hos i måndags. Han sa då att han trodde att jag kanske hade en sjukdom som hette Ehlers Danlos Syndrom (min värk har inte med min värk att göra, fick jag konstaterat där) och idag sa han att det var så. Jag är inte alls så säker på att jag har den. Lite passar in, men inte allt. Jag tror fortfarande att jag har Fibromyalgi och jag ska ju till Vårdcentralen och få det uträtt. Fibromyalgisymptomen passar in på väldigt, väldigt många punkter på mig och därför tror jag fortfarande att det är vad jag har. Tror man att man har någonting annat har man alltid rätt till en "seccond opinion". Vad jag än har, kommer jag få reda på det! Känns bättre nu än i måndags, vilket är jätteskönt! Nu är jag glad igen! =)

Nu ska jag gå till TV:n och varva ned lite. Jag har pluggat som bara den inför mina två prov på fredag och andra uppgifter som vi har. Hörs igen gör vi imorgon. Ha det så bra så länge och håll i hatten!


Lite bättre idag

Dagens ordspråk: I de lugnaste vattnet simmar de fulaste fiskarna.

Hallå!

Det är riktigt skönt att gårdagens dåliga dag har övergått till denna tisdag, som i alla fall är aningens bättre!
Det hjälpte verkligen att skriva av sig i bloggen igår, jag fick ur lite av min frustration och det kändes mycket bättre. Om jag ska vara riktigt ärlig mår jag inte sådär jättebra idag heller. Jag är fortfarande ledsen över att få bli bollad från den ena doktorn till den andra utan något mer resultat än bakslag, men allting kommer ordna sig inom en snar framtid, förhoppningsvis!

Jag tror att det redan kommer lösa sig den här veckan, och om det inte gör det så vet jag att det gör det nästa torsdag. Vi ringde nämligen Vårdcentralen idag och sa att jag behövde en tid så att de kan utreda min värk istället och skicka en remiss till Reumatologen så att jag får komma dit. De tyckte också att det var sjukt att jag inte ens hade fått komma dit. Jag fick ingen tid idag, men de satte upp mig på Återbudskön och om jag inte hinner få någon tid innan nästa torsdag, så får jag i alla fall hjälp då. Jag ska på återbesök då till min doktor för att kolla upp mina ögonlock igen som jag har problem med och så. Då tar vi det andra också! Så löser sig gör det ju. Jag blir bara frustrerad för jag vill ha en tid så fort som möjligt så att remissen till Reumatologen kommer fram fort och att de i sin tur kan utreda den och sen ge mig en tid. Det tar tid, men som jag sa igår, JAG GER ALDRIG UPP!

Idag hade jag bara en lektion i skolan! Jag hade Affärsjuridik imorse och fick sedan reda på att svenskan blev inställd. Då skulle jag ha haft hål i över en timme men jag pratade med min samhällskunskapslärare för hon sa i förra veckan att vi kunde få ägna den här dagens lektion till en uppgift som vi hade fått, och den kunde vi få göra hemma. Så det gick bra! Hon var inte i hennes arbetsrum när jag skulle fråga bara och därför gick jag och några i klassen till det klassrummet hon var i. Hon hade genomgång men jag tänkte om jag sa hennes namn ganska kanske hon komma (dörren var öppen) men hon hörde inte och jag fick istället knacka på. Gissa om det var pinsamt, jag hade först sagt hennes namn och hade en hel klass som stirrade på mig och så fick jag knacka på i alla fall, haha! Jaja, den bjöd jag på, ;)

Har sedan jag kom hem vilat. Jag var jättetrött och sov ganska länge. Har även spelat klarinett och pluggat. Jag har nämligen två prov på fredag, ett i samhällskunskap och ett i historia b:n. Det värsta är nog att de är efter varandra, med bara en tjugo-minutersrast emellan. Men jag tror det kommer gå bra! Tänk vad skönt när de båda proven är över och jag har klarat dem jättebra. Då kommer det kännas skönt!

Nu blir det att titta på TV en stund, tror jag. Blir att ta det lugnt för jag tycker min kropp känns konstig, känns att jag är lite ledsen över efter igår och


Åt helvete med denna jävla måndag

Dagens ordspråk: Det blir aldrig som man har tänkt sig.

Hallå!

Igår skrev jag ju i bloggen att jag skulle åka till Neurologen för att utreda min värk. Jag har haft ont i 8 år nu och det blir inte bättre utan bara sämre och i ett års tid har jag försökt få hjälp med att veta varför jag har ont och utreda ifall jag har Fibromyalgi eller ej.

I höstat skickades en remiss till Reumatologen för att de skulle få utreda min värk. Efter några månader fick jag ett brev där det stod att de inte tog emot mig - för de trodde att det var ett neurologist problem som hänger ihop med mitt handikapp. Jag blev jätteledsen men istället skickades en remiss till en neurolog för att vi skulle få en utredning av dem. Dit åkte jag idag och nu är jag så helvetes, jälva, skitförbannad, så jävla ledsen, besviken, deprimerad, frustrerad, irriterad och jag vet inte vad jag ska ta mig till.

När jag kom in till Neurologen visste han inte ens varför jag var där. I remissen hade det inte framgått att jag ville utreda min värk och han kunde inget om Fibromyalgi, vilket är förståeligt eftersom han är en specialist på neurologiska problem och inte på muskelproblematik. Jag hade förväntat mig att vi skulle gå igenom alla mina triggerpunkter och att jag skulle få berätta hur jag mådde men eftersom han inte kunde utreda min värk blev det ingenting sådant. Jag började gråta direkt, för jag var så jävla glad för den här dagen, för att jag äntligen skulle få svar på varför jag har så in i vassens ont. Hela min värld rasade samman, jag grät och hulkade och tårarna gick inte att hejda. De bara rann och rann nedför mina kinder. Det enda vi kom fram till var att jag har överrörliga leder, vilket man har vid Fibromyalgi (!!) och ingenting annat. Eller jo, en sak. Och det är att min värk har ingenting att göra med mitt HANDIKAPP! Jag har en sjukdom som ger mig värk. Det har vi trott hur länge som helst men ingen annan. FATTA DET NU, NEUROLOGEN SA DET!

På vägen hem bara grät och grät och grät jag ännu mera. Mina ögon var hur röda som helst och min näsa var hur stor och svullen som helst av allt jag hade gråtit. Det blev många svordomar och jag bara kände (och fortfarande känner) att jag inte orkar få mer bakslag nu. Det kändes som att slå huvudet i en vägg. Vilken förlorad dag! Man blir väldigt känslig av att ha ont och det är precis vad jag är nu. Jag är gråtfärdig nu när jag skriver det här men samtidigt är det så skönt att få skriva av sig, fast jag har pratat om det hur mycket som helst. Jag tror stenhårt på att jag har Fibromyalgi, alla sympton och allt stämmer. Hur fan kan man som reumatolog bara se inom ramarna av sin jävla box och neka mig att komma, bara för att de TROR att min värk har med mitt handikapp att göra som det INTE HAR! Jag tycker det är så jävla diskriminerande, de bara antar en massa saker utan att ens ha träffat mig. Jag fattar inte...

Ni får inte bli rädda av det jag skriver nu, jag är bara på dåligt humör nu för jag är så less på att bara få bakslag och aldrig få veta varför jag har ont! Har man väntat på att få veta det i 8 år och sen tror att man ska få veta det en dag och att det då visar sig vara ännu en motgång, då blir man inte glad. Men en sak kan jag lova er, jag ger inte upp! Jag ska få reda på varför jag har ont. Även om det tar ännu ett år!




Ljustankat

Dagens ordspråk: Om din ovän förargar dig - ge trumpeter till hans barn.

Hallå!

Usch vad tråkigt det är när man skriver ett inlägg och så blir det inte publicerat! Jag skrev ett igår och när jag idag loggar in ser jag att det inte ligger uppe på bloggen - men att det finns under mitt arkiv med publicerande inlägg.
Konstigt, men nu ligger det uppe igen. Jag publicerade det en gång till och då fungerade det! Har ni också haft problem med er blogg?

Vilken jättehärlig dag det har varit idag! Ända från morgonen till att solen gick ned har det varit jättefint väder här. Himlen har varit helt blå utan ett enda moln och solen har skinit hela dagen och faktiskt värmt! Jag var ute och gick en promenad förut och det var så härligt och fint. Riktigt skönt! När det är klart ute är det självklart kallt men solen värmde i alla fall i ryggen. Härligt när man får tanka ljus! När vi gick såg vi även vad istappar det är här. Det hänger ned över hela fönstren på vissa av husen! Vissa ser riktigt farliga ut, det är inte bra att få en sådan där stor och tung istapp i huvudet. För några år sedan här, vet inte hur många, var det istappar ända ned till backen! Jag har tyvärr ingen bild, men det om något, var häftigt!

Förutom att ha "ljustankat" har jag pluggat en hel del. Jag har två prov nästa fredag - efter varandra. Ett i Historia B och ett i Samhällskunskap. Jag tror att det kommer gå bra, eller jag vet att det kommer göra det! Men självklart blir det mycket att plugga. Tur att det är inom olika områden. Jag skrev ett arbete inom Idrotten också om stress, vilket var väldigt lärorikt! Jag fick läsa lite om det först och sedan svara på frågor. Alltid bra när man kan få nya tips!

Har även tagit det lugnt idag. Har varit skönt! Imorgon väntar ingen skola för då ska jag ju till Neurologen. Jag är så glad över att jag äntligen ska få komma dit och som jag skrev för några dagar sedan - eftersom jag inte vet vad jag ska göra, vet jag inte vad jag behöver vara nervös för heller! Det är ju alltid bra! Jag tror det kommer gå finnemang imorgon!

Vad har ni haft för er i helgen? =)


Spenderat dagen med Plowen

Dagens citat: Grönsaker är sånt som barn använder för att balsansera tallriken till och från middagsbordet.

Hallå!

Det är värst vad fort en dag kan ränna iväg egentligen! Vart den här lördagen har tagit vägen vet jag inte, men vi har verkligen haft det roligt!

På förmiddagen åkte vi iväg till Fellingsbro, där min syster Malin och hennes familj bor! Vi träffade dem för två veckor sedan, men Lowe, deras 8-månaders gamla bebis utvecklas så otroligt fort så det hinner hända så mycket på så kort tid! Vi kom dit vid 12-snåret ungefär och kom hem för bara en kvart sedan typ! Snacka om att jag slängde mig över min bloggdator för att kunna blogga, haha! Lowe var hur go och glad som helst idag! Han skulle kramas och mysa och vi har legat på golvet allihopa och lekt med honom. Precis som vanligt då, haha! Jag berättade ju att han i tisdags tog sitt första steg och idag tog han ett steg också ibland! Om han år hålla en i pekfingrarna går han jättebra och släpper man helt kan han ta ett steg ibland i alla fall. Stå lull (stå utan att hålla i sig i någon eller något) kan han jättebra nu! Han gjorde det för första gången på nyårsafton när de var här. En liten stund innan vi skulle åka hem blev han så trött efter allt bus vi hade haft för oss och då somnade han i mina armar. Mys!

Då är det ju första deltävlingen i Melodifestivalen idag också! Ska ni se på det? Jag kommer titta, jag tycker det är roligast att se alla bidragen. För några år sedan när Jimmy Jansson var med (Han var min största idol. Älskar honom fortfarande!) ringde jag och sms:ade, men nu brukar jag nöjda mig med att bara titta. Jag har inte direkt jättekoll på alla som ska vara med, men det blir spännande att se sen!

Ska ni också se på Melodifestivalen? Vem/vilka hejar ni på?


Kommentera de andra inläggen om det inte får att kommentera detta

Dagens ordspråk: Nu ska vi se sa den blinde till den döve när den lame hoppar stavhopp.

Hallå!

Det verkar ha varit något vajsing med blogg.se igår, för när jag hade tänkt gå in och bloga gick det inte att logga in. Jag försökte massor av gånger men det gick helt enkelt inte så det var inte så mycket att göra åt det, tråkigt nog. Kommentarerna verkar det också vara något fel på för det går inte att kommentera alla mina inlägg. Det är jättekonstigt!

 Svmorgon ända till 09.40 och fick efter lunch reda på att vi inte hade någon Filosofi B lektion, för vår lärare var sjuk. Jag skulle egentligen ha haft tre timmars hål då till den sista lektionen, men vi hade sådan tur att vi fick börja tidigare! Vår lärare hade också hål och vi håller på och jobbar självständigt så det gick hur bra som helst att flytta fram lektionen. Vi fick då glatt plocka ihop böckerna vid klockan 13.15 och gå hem! Härligt när man kan få sluta en hel och en halv timme tidigare än vanligt!

Igår fick jag reda på en riktigt rolig sak som gjorde mig så glad! Jag berättade ju här i bloggen att jag snart skulle få träffa en neurolog för att utreda min värk och att jag hade satt upp mig på återbudslistan. Vi ringde förra veckan och igår ringde de och sa att jag hade fått en tid på måndag om jag kunde ta den! Absolut kunde jag det, åh vad skönt att äntligen få komma dit! Jag har velat komma till någon och kolla upp värken ända sedan september men reumatologen som vi trodde skulle utreda det gjorde inte det och därför skulle jag istället gå till en neurolog. Allt tar ju tyvärr så lång tid men på grund av återbudstiden fick jag komma dit tidigare! Jag vet inte vad de ska göra, och tur är väl det för jag oroar mig för allting. De ska antagligen trycka på mina punkter, de så kallade triggerpunkterna, som man har ont på vid Fibromyalgi. Jag kommer nog få riktigt ont den dagen efteråt, för jag är så otroligt känslig på kroppen för att jag har så ont och har man ont på de 11 eller liknande av de 18 punkterna (kommer inte ihåg det exakta antalet av vare sig de punkterna man ska ha ont på eller hur många de är, kan vara rätt men också fel) har man troligtvis Fibromyalgi. Jag har läst allt om Fibromyalgi på nätet, i alla fall väldigt, väldigt mycket, och jag tror starkt på att jag har det. Att komma dit och få en utredning på varför jag har ont (fick värken när jag var 11 år efter en influensa) kommer bli en så otrolig lättnad. Jag kanske inte får reda på det direkt, men åh så glad jag kommer bli när jag får veta det!

Ikväll blir det bara att ta det lugnt och kolla på Let's Dance, känns skönt! Imorgon ska vi åka till Fellingsbro där min syster bor med hennes pojkvän Adde och deras bebis Lowe! Åh, det ska bli så kul! Alltid lika spännande att åka dit för alltid har han lärt sig någonting nytt, Lowe. Vi åker någon gång på förmiddagen och kommer väl hem frammåt kvällningen. Blir en heldag, helt enkelt!

Nu får ni ha det så bra så hörs vi mer imorgon! Simma lungt!

Konsten att lära sig gå

Dagens ordspråk: Erfarenhet är vad vi kallar summan av våra misstag.

Hallå!

Åh, vad skönt det har varit med en helt ledig dag idag!
Jag har nämligen inte haft en enda lektion, för igår fick jag reda på att vår Ljudteknik var inställd eftersom att Kulturskolan, där lektionen är, hade studiedag idag. Några andra lektioner hade jag inte heller på schemat, för i både Historia B:n och i Affärsjuridiken har vi fått hemuppgifter i!
Att det var just den här dagen som jag var ledig på var väldigt bra, för det har varit ett sådant snöoväder ute. Det har blåst och snöat nästan hela dagen och inte alls varit särskilt trevligt. Jag har inte stuckit ut nästan en enda gång idag och tur var väl kanske det. Då har jag ju i alla fall inte snöat och blåst bort!

Jag hade tänkt ta en lång sovmorgon imorse eftersom att jag inte behövde gå upp, men jag vaknade ganska så tidigt i alla fall. Jag hade ont i huvudet och kunde inte sova längre än till klockan 08.00 ungefär. Jag hade väldigt ont i huvudet igår och när jag får det har jag ofta ont dagen därefter också. Det gick i alla fall över efter en stund och jag har kunnat plugga på dagen! Betade av klarinettläxan, uppgifterna i Affärsjuridiken och har skrivit rent några av mina kapitel på min bok! Skrev det på min gamla laptop för att jag hade allt sparat där. Det är en väldans skillnad mellan att skriva på min stora laptop och på den här lilla som jag skriver på nu. När jag fick den hade jag inte riktigt lärt mig vart tangenterna satt, men nu går det bara bättre och bättre!

Min syster ringde förresten hit idag och berättade en rolig sak om min systerson Lowe! Han är bara 8 månader, (blir 9 månader den 15:e februari) och tog igår sitt första steg! 8 månader och håller redan på att lära sig gå! Det är inte klokt, han lär sig allting så jättefort! När jag tar studenten i vår lär han springa omkring på skolgården. Jag tycker det är så roligt! Han har även kommit på att han kan klappa händerna, om man gör det själv och säger "Klappiklapp" eller något liknande, haha! Vi ska åka dit på lördag och hälsa på. Även fast det bara har gått två veckor sedan vi sågs sist har han lärt sig så mycket nytt! Om vi kommer in på ämnet gå igen, brukar man ju vanligtvis inte göra det förrän man är ett år ungefär. Tänk er, ett år och han är bara 8 månader! Jag lärde mig gå efter ett års ålder ungefär. När jag blev 2,5 år blev jag ju dock förlamad eftersom att jag fick ett förkylningsvirus i ryggmärgen. Efter ett halvår kunde jag gå lite igen, så jag har lärt mig att gå fler än en gång! När jag kunde gå igen gick jag på tå, för jag hade för korta hälsener. När jag sedan förlängde dem i en operation fick jag lära mig gå på nytt igen. Så 3 hela gånger har jag lärt mig att gå! Det är inte alla som kan skryta med. Som tur är, måste jag tillägga. Jag hoppas att Lowe bara behöver lära sig gå en gång, som han håller på med nu!

Lowe fick i julklapp en "Lära gå vagn". Igår tog han för första gången sitt första steg alldeles själv!


Vinterland

Dagens ordspråk: Att ta medicin är inte roligt, men att ha roligt är bra medicin.

Hallå!

Jag hade ju tänkt att visa en bild på all snön som jag sa att vi fick igår, men det glömde jag helt bort när jag pratade så mycket om stress och om olika tips för att motverka den. Kom på det senare igår, så jag tänkte att jag fick ta det idag istället. Stressen gick över efter en stund också, vilket var väldigt skönt!

På tisdagar brukar jag börja skolan klockan 08.00 och sluta runt klockan 12.00, ha en riktigt kort dag!
Idag blev det inte så, för vi skulle ha ett möte om Restaurangshowen vid klockan 13.00 med bland annat frisörerna för att se vilka frisyrer och kläder vi som uppträder ska ha. Det är bara sångarna som blir stylade med frisyrer och liknande om inte hela bandet ska ha en speciell outfit eller så. Därför gick vi igenom alla låtarna (vilket var bra, jag kom inte alls ihåg hur alla gick, haha) och checkade av efter varje. Vi fick slutade vid klockan 15.00 ungefär så det var ju inte riktigt så länge som till 16.00, som vi först trodde att det skulle vara!

Väl hemma har jag fått tagit det lugnt stora delar av dagen, för jag har haft en sådan huvudvärk. Det ingår i min värk att ha ont i huvudet, vilket jag väldigt ofta får och det leder tyvärr ibland även till migrän. Det har gått över ganska så bra nu i alla fall så jag hoppas att det inte kommer tillbaka! Vad jag har för värk vet jag ju egentligen inte, jag har aldrig fått det uträtt. Jag vet bara att jag kan ha Myalgi, som är muskelvärk, men jag tror att jag har Fibromyalgi, då man har ont i musklerna och lederna. Jag ska få det kollat snart, förhoppningsvis. Jag ska till en neurolog för att kolla upp det och jag är med i listan bland återbudstiderna, så jag hoppas att de snart ringer och säger att jag får komma! Att veta varför man har ont är någonting jag tror är väldigt viktigt, för det skulle nog hjälpa mig på halva vägen i alla fall. Det är alltid lättare att acceptera någonting om man vet vad det är!

Imorgon har jag den turen att jag inte behöver gå iväg till skolan! Jag kan med andra ord ha sovmorgon hela dagen, haha! Nej, så blir det nog inte. Jag är morgonpigg! Historian får vi jobba hemma i och likaså Affärsjuridiken. Det är skönt, för jag har självdiciplin och vet att jag verkligen gör allting jag ska. Vi skulle egentligen ha haft Ljudteknik också, men Kulturskolan där vi har den lektionen, har studiedag imorgon så den är också inställd! Men jag klagar inte direkt. Alltid skönt att få en dag ledig!




En bild på all snö som kom igår. Hade snö ända upp till knäna!


Mina tips mot stress!

Dagens citat: Bry er aldrig om vad kritikerna säger, kom ihåg att en staty aldrig har rests för att ära en kritiker. - Jean Sibelius

Hallå!

Hjälp, nu har det verkligen blivit vinter här!
Igår när jag lade mig på kvällen såg jag att det snöade lite och imorse när jag vaknade fick jag verkligen mig en syn, haha! Det har verkligen snöat hela natten här och imorse var det så mycket snö att trappstegen på trappan inte syntes ute och man fick pulsa sig genom snö ända upp till knäna för att komma fram. Det var helt sjukt!
Har fortsatt och snöat stora delar av dagen också. Jag har aldrig upplevt så här mycket snö i mitt snart 19 åriga liv, kan jag be att få tala om. Det har inte varit så här mycket snö på 23 år här. Helt sjukt!

Det är nog många som tycker att det är tråkigt med all den här snön och visst ställer den till rikligt med bekymmer, minst sagt! Bilar är helt igensnöade, det är dåligt plogat och ingen vill ha vår och sommar mer än nu kanske. Men när jag skulle åka till Kulturskolan för att ha en lektion där idag, fick jag och några i klassen skjuts av en lärare dit. När vi skulle gå ur bilen var det snö jäms med bildörren, den fick nästan ploga för att vi skulle komma ut först, haha! Fast jag hade snö till knäna kunde jag inte hålla mig för skratt. Har aldrig varit så glad för att jag har haft på mig vinterstövlar förut och inte boots!

Sedan jag kom hem idag har jag tagit det lugnt och även pluggat. Jag har väldigt mycket läxor och uppgifter att göra nu känner jag och jag blir jättestressad. Jag vet att jag ligger bra till, jag gör allt i tid och jag hinner med minsta lilla grej som vi ska göra. Ändå blir jag så stressad. Jag har idag betat av affärsjuridiken, spelat klarinett och gjort uppgifter som vi har i Historia B:n. Nu orkar jag inte göra någonting mer och tänker inte göra det heller.
Jag har några saker som jag alltid gör och tänker på när jag är stressad och jag tänkte att jag kan dela med mig av det till er! Det är jätteskönt att skriva av sig lite plus att jag då ser att jag gör allt jag kan. Ni kan säkert också ta lärdom av mina tips!

1.Jag gör alltid mina läxor före jag gör någonting annat. Vila är ett undantag, för det måste jag göra för att orka med. Det tar på krafterna att ha ont, det blir man väldigt trött av. Därför vilar jag varje dag för att orka.
2. När jag har vilat gör jag mina läxor. Känner jag att jag har svårt att koncentrera mig och känner att "Åh, jag måste in och kolla bloggen" eller "Jag måste in på msn eller kolla en viss blogg" m.m, så gör jag det. Allt går ju lättare om man kan koncentrera sig och när jag har kollat det jag vill kan jag koncentrera mig igen!
3. Jag gör de uppgifter som jag har tänkt mig. Kanske gör jag de en viss tid för att hinna med mer saker, som andra läxor eller andra saker jag vill göra. Jag har planerat innan och skrivit upp när saker ska göras så att jag har koll på det. Kalender är ett måste för mig. Man blir faktiskt mindre stressad av att skriva upp när saker ska vara klart så att man har koll på det!
4. Jag gör det jag vill göra också. Jag älskar att skriva och skriver därför jättemycket på mitt projektarbete som är att göra en bok.
5. Jag pluggar inte längre än till 19.00 eller 20.00 på kvällen. Jag brukar kalla det för "Min tid" efter de klockslagen för att jag ska få slappna av, vilket är väldigt viktigt för mig eftersom att jag har ont. Jag får bara mer ont om jag är stressad.

Det här är i alla fall några av mina tips! Jag pluggar självklart inte bara, jag gör andra saker också men jag planerar och ägnar mycket tid åt skolan. Jag vill komma in på Socionomlinjen efter gymnasiet vilket kräver bra betyg. Jag ska inte sticka under stol med att jag tycker det är roligt ibland också, haha! Bra prestationer ger bra och goda resultat och det är alltid roligt!



RSS 2.0