Snart jul!

Dagens ordspråk: Som man bäddar får man ligga.

Hallå!

Äntligen måste jag få lov att säga (varje vecka) att den här måndagen snart är slut!
Förra veckan var det uppspelningen för estet som jag var nervös för och imorse var det inför min redovisning jag skulle hålla i Globalkunskap. Jag vet ju att det alltid går bra och att det inte är så farligt, men ändå går pulsen upp varje gång som en ful ovana och skrämmer upp mig. Jag kunde allt jag skulle säga och det gick hur bra som helst! Själva redovisningen skulle vara i ungefär fem minuter, men jag fick stå där framme vid tavlan mellan 25-30 minuter, jag skojar inte! Mitt arbete var en landrapport om Kina, och i anslutning till presentationen skulle vi ha en diskusionsfråga. Min var: "Vad tror ni om Kinas framtid, kommer det bli demokrati eller inte?" Kanske fick jag skylla mig själv, då det är en svår fråga att besvara då ingen av oss kan se in i framtiden (nästan ingen i alla fall) och att man inte kan diskutera klart den på bara några få minuter. Men jag får se det positiva i alltihop, ingen kan se min redovisning som för kort!

Har pluggat här hemma som en jag vet inte vad, för imorgon har jag troligtvis min andra muntliga redovisning då jag ska prata om mitt tema i det nationella provet! Jag har inte haft så mycket tid att plugga in det innan (men har skrivit klart det för länge sedan) för igår pluggade jag inför redovisningen idag och för ett muntligt prov i Nutida konst, så det fick helt enkelt bli idag. Som tur var har jag ett väldigt bra minne och efter mycket om och men tror jag att jag vet allt jag ska säga! Det är lite läskigt att stå framför spegeln och kunna rabbla upp en hel redovisning för sig själv från början till slut. Får hoppas att det går framför klassen imorgon också, men det vet jag att det gör!

På tal om någonting helt annat så är det ju jul snart! Jag tycker att julen är en väldigt trevlig och mysig högtid, det har jag alltid tyckt. Vara tillsammans allihopa och känna gemenskapen och glädjen tillsammans! Och självklart paketen då, haha. I år ska jag inte vara hemma på jul, vilket känns konstigt för vi har nästan alltid varit det innan, för i år ska vi till Fellingsbro istället och fira jul hos Malin, Adde och Lowe! Nu när de har fått en liten bebis tycker de inte att det är så kul att köra, det är ju faktiskt lättare för oss att åka dit istället! Jag tycker det ska bli ännu roligare i år, då lilla Lowe är med också. Förra veckan när jag var i Örebro köpte jag en leksak till honom, som jag hoppas han blir glad över! Det är ju svårt för en bebis att visa glädje över något sånt kanske, han kan ju inte direkt berätta det, men jag tror han kan ha mycket glädje för den både nu och de kommande åren. I alla fall är det så jag hoppas! Måste bara nämna att det kändes väldigt konstigt att gå in på BR Leksaker och kolla runt där. Att ta påsen i handen var ännu konstigare! När köpte jag leksaker senast liksom? Det var nog när jag pekade på allting i hela butiken och sa: "Den här vill jag ha!"




Kommentarer
Postat av: Sofie

det hoppas jag också :)

2009-12-14 @ 20:34:08
URL: http://sofieomnell.blogg.se/
Postat av: Sofie

vad gör du då? :)

2009-12-14 @ 20:53:26
URL: http://sofieomnell.blogg.se/
Postat av: A L E X A N D R A





jadå den har varit lugn och bra :D perfekt

2009-12-14 @ 23:18:55
URL: http://alexandradr.blogg.se/
Postat av: LIENE

sv: klarinett är najs:D

2009-12-15 @ 07:12:33
URL: http://lienes.blogg.se/
Postat av: Sofie

nu har jag nyss kommit hem från jobbet :)

2009-12-15 @ 13:43:10
URL: http://sofieomnell.blogg.se/
Postat av: Erika

sv: åh, plasma-tv lät toppen :D

Själv när jag var o shoppade så hanaldes det lite som jag ska få i julklapp som jag var tvungen att vara med o välja ^^

& ja, the holiday är en superbra film :)

2009-12-15 @ 17:05:40
URL: http://icanpikan.blogg.se/
Postat av: Emma

Ja det är riktigt mysig med luciakonsert i globen! älskar det:)

Jag har haft konserter där 5 år nu:D

2009-12-15 @ 18:37:32
URL: http://emmichs.blogg.se/
Postat av: jessica

Jag har haft "lov" ett bra tag nu :( börjar bli tjatigt -.-

2009-12-15 @ 18:42:31
URL: http://saywhatyouwant.blogg.se/
Postat av: Sofie

ja :D

2009-12-15 @ 19:55:49
URL: http://sofieomnell.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0