Första advent


Heej igen!

Idag är det äntligen första advent, det är jättemysigt tycker jag!
I våra fönster här hemma lyser det julstjärnor och adventsljusstakar, och ute har vi ett ljusnät i häcken.
Det är så fint med allt ljus som lyser upp, och lite av det julpyntet som kommer upp.
Nu är det inte långt kvar till julen!

Idag har jag pluggat och gjort lite läxor, men jag hade inte så mycket den här helgen som jag ibland annars kan ha. Skönt är väl det! Jag har också slagit in lite julklappar som jag köpte igår. När man köper julklappar i affärer, så brukar de fråga om de ska slå in paketen, men jag brukar oftast säga nej till det. Det är mycket roligare att slå in dem själv hemma, där man kan välja ett fint julpapper, och sätta på snören och anstränga sig för att paketen ska bli fina!
Det är mycket roligare då tycker jag, än att de i affärern ska slå in det i rött och vitprickigt papper och det inte blir något fint...

Nu ikväll blir det att mysa framför TV:n med tända ljus och njuta över att det fortfarande är helg.
Imorron väntar en ny skoldag, men tack och lov så har vi sovmorron!

Ha en jättebra dag och första advent allesammans!


Min adventsljusstake!


Heldag i Västerås


Hejsan!

Nu har jag klantat mig igen som jag har gjort en gång förut. Igår skrev jag ett inlägg om att jag skulle till Västerås till Nisses, men jag glömde publicera det, och istället blev det bara sparat som ett utkast. Så det kom upp idag istället!
Aja, bättre sent än aldrig brukar man ju säga!

Gårdagen i Västerås var jätterolig! Det var så roligt att åka iväg till Västerås, och hela Nisses var fullt med julpynt från golv till tak nästan. Det var jättemysigt och roligt att vara där! Jag har aldrig varit i Ullared, men jag vet att Nisses är mindre, men ändå är det ett jättestort varuhus! Om ni någon gång får vägarna förbi Västerås, så kika in på Nisses!
De säljer jättemycket saker och allting är billigt. De har jättemycket fina muggar och glas, köksgrejer, ridgrejer, plastblommor, skor, väskor, parfymer, leksaker, spel och ett café och en resaurang och en massa mer saker. De har hur mycket saker som helst, helt enkelt! Jag köpte en del julklappar där nere, och en jättegod parfym som var kopia av en av Paris Hiltons parfymer. Den luktade verkligen jättegott!

Efter att vi hade varit på Nisses i flera timmar, åkte vi till IKEA som också fanns i Västerås. Där gick vi också länge och tittade, och åt god mat. Sen när vi hade varit på IKEA, gick vi över till Hälla Shopping, som låg alldeles intill!
Det var ett shoppingcenter som typ är som Marieberg där de har olika affärer. Men vi var bara inne på Guldfynd och Lindex, för jag mådde inte alls bra. Jag hade inte så ont i fötterna eller resten av kroppen, men huvudet gjorde desto ondare! Jag fick migrän och mådde jätteilla, så jag orkade inte gå så mycket inne på Hälla Shopping av den anledningen.
Det var som mamma sa: När Marie säger att hon inte orkar gå i affärer mer, då mår hon verkligen dåligt.
Haha, jag tycker att det var kul, för det stämmer verkligen! Även fast jag har ont, så har jag viljan att fortsätta att gå i affärer.
Men inte igår, för då värkte huvudet väldigt mycket. Det var därför jag inte skrev något igår när vi kom hem, för då vilade jag istället. När jag hade vilat en stund så var huvudvärken borta! Det var så skönt, verkligen en lättnad.

Men dagen i Västerås var verkligen jättekul igår! Vi får snart åka dit igen och kolla. Igår var vi där en heldag, vi åkte ungefär vid 09.40 och var hemma vid kl 18.30. Riktigt roligt var det!

Västerås


Godmorgon!

Sitter här och gör mig iordning lite, för idag ska vi ju åka till Västerås till Nisses! Det ska bli jättekul!
Vi ska snart åka, och som tur är så är jag nästan klar. Jag kommer berätta mer när vi kommer hem!
Ha det så bra så länge!

Då var det fredag igen!



Hallojs!

Åh, va skönt att det äntligen är fredag!
Nu väntar en efterlängtad helg, som alltid!

Idag i skolan hade vi brytdag, som jag har berättat i tidigare inlägg. Brytdag har vi ungefär en gång per termin, där vi får en chans att komma ifatt det vi ligger efter i, eller göra läxor eller annat om man inte har något annat speciellt att jobba med. Det är bra att vi har brytdagar och att vi får den chansen och inte behöver göra det på våran fritid eller så, även fast jag tycker att brytdagar är lite sega. Men ändå helt klart bra att dem finns!
Slutade gjorde vi vid kl 14.00. Om det hade varit en vanlig fredag hade vi slutat vid 10.45, men jag ska inte klaga.
Vi fick ju i alla fall våran sovmorron till kl 09.35!

När jag kom hem från skolan tog jag det mest lungt, för jag var så trött! Efter att ha gått i skolan en hel vecka blir jag trött på fredagarna, och särskillt idag när vi gick lite längre än vanligt. Så det blev att ta det lungt en stund. Nu njuter jag av att det är fredag och helg!

Imorron ska jag och min familj åka till Västerås! I Västerås finns det ett jättestort varuhus som heter Nisses, där de säljer allt möjligt som jättefina möbler och inredningssaker till böcker, väskor, parfymer och hundra gånger mer saker. Det är i alla fall roligt att gå där, och det finns andra affärer utanför Nisses också! Så dit ska vi imorron och kolla, riktigt roligt ska det bli! Fast det är en bit att åka dit härifrån, men jag ska ladda mobilen full med musik så att jag har någonting att lyssna på under tiden. Första gången vi var i Nisses, var när vi skulle åka till Stockholm till min bror Mikael för några år sedan.
Då stannade vi vid Nisses bara för att kolla vad det var, och då fastnade vi för det. Så det blir andra gången vi åker dit nu, efter den gången vi var i Stockholm. Kommer bli roligt imorron!

Allt bra framför oss


Tjingeling!

Sitter här vid datorn och filar naglarna blanka medan jag lyssnar på lite musik och tar det lungt!
Är jättetrött nu känner jag, så därför satte jag på lite musik för att piggna till lite tänkte jag!

Skoldagen idag var kort, hade min härliga sovmorron till kl 10.25 och slutade redan efter fyra timmar vid 14.25 för att vi inte har inviduella val nu. Några mer som säkert tyckte att det var skönt med en kort skoldag idag, var nog mina klasskamrater som var i Stockholm och såg på Hamlet på Dramaten! De kom hem jättesent igår, och somnade inte förrens vid kl 03.00 någon gång, och var tvunga att gå upp idag och gå till skolan. Men alla började nog inte vid 10.25 som jag, utan kanske lite senare, för jag har min klarinettlektion då! Och idag började vi att spela lite jullåtar, det var roligt.
 Men tillbaka till ämnet, de var ju och såg Hamlet igår och de tyckte att den var jättebra! Det var faktiskt en del kända skådespelare med i pjäsen. Jag kommer inte ihåg namnet på alla, men några har i alla fall varit med i Beck.
Roligt att se dem på riktigt och inte genom rutan! De hade även fått tid i Stockholm till shopping och annat, och det blir man ju lite avundsjuk på. Det finns så mycket affärer där, men jag tror ändå inte att jag hade orkat gå med i alla fall.
Jag kommer ju till Stockholm andra gånger, så det finns ingen anledning till att sörja!

Imorron är det fredag igen, och den här skolveckan är slut. Det känns nästan bara som att man går måndag, onsdag och sen är det fredag och veckan är slut! Jag förstår inte vart dagarna tar vägen. Men skönt är det i alla fall, vi kommer bara närmare och närmare jullovet! Åh, vad det ska bli skönt! Då har man tid att vila upp sig på, och göra roliga saker!
Och sen börjar vårterminen, och det blir ljusare och ljusare ute för varje dag som går, och sen kommer den underbara sommaren tillbaka! Åh vad jag längtar! Fast riktigt så snabbt går det kanske inte, vi är inte där bara för att vi knäpper med fingrarna. Men nästan! Alla vet ju att vårterminen går fortare än höstterminen (i alla fall känns det så) och att det är mer lov och lovdagar då, och att man får vårkänslor (och kanske andra känslor ;)) och att det är lättare att gå upp på mornarna när det är ljust ute. Så vi har allt bra framför oss, faktiskt!
Och inte att förglömma, min 18-års dag i mars! ;)

Ledig dag



Hallå!

Idag har jag varit ledig ifrån skolan, eftersom att de andra från estetprogramet är i Stockholm.
Det har verkligen varit jätteskönt att ha varit ledig, inga fel alls! Imorse sov jag ut, och senare på dagen så har jag kollat på den där filmen som jag fick låna igår, som skulle handla om Shakespear och Hamlet.
Den var bara 30 minuter lång, men jag fick ändå reda på en del saker som jag inte visste förut och det var ju bra!
Svenskan som de pratade var lite svår att förstå bara. De använder inte den ordföljden som vi använder idag, och en massa konstiga ord. Tur att vi inte använder oss av såna ord idag!
Har även gjort lite andra skolarbeten, och tagit det lungt och vilat. En dag ledigt i veckan borde man allt ha oftare, tycker jag!

Imorron är det vanlig skoldag igen, och då får jag höra hur de hade det i Stockholm!
Har ju hört att det har varit oväder i Stockholm tidigare i veckan, så hoppas att det inte var alltför dåligt väder idag i alla fall.
På fredag så är det inte riktigt en vanlig skoldag, för då ska vi ha Brytdag. När vi har brytdag går vi inte efter schemat ( bara på första lektionen) och sen får vi gå till olika klassrum och få hjälp och göra klart det som man ligger efter i.
Tex om man har missat några prov, eller något annat. Läxor kan man ju också passa på att göra!
Nackdelen är bara att vi går längre nu på fredag än vad vi brukar, kanske till kl 14.00 eller så, och i vanliga fall går vi till 10.45. Känns lite surt, men men. Det är ju bra att vi får tid i skolan till att göra klart saker, för då slipper man ju göra det hemma eller någon annan gång. Så fördelar finns det ju självklart också!

Skönt att vara hemma


Åh, va skönt att vara hemma!
Nu har jag avverkat skolan och orkestern för idag, och nu kan jag koppla av och bara ta det lungt. Skönt!
Jag blir trött efter att först gå i skolan till 15.45, och sen börja orkestern vid 17.00 och helst ska man vara där en stund före också för att sätta ihop sitt instrument och stämma det. Men jag har klarat det med, och nu väntar inget mer idag!

Imorron är jag ju som sagt ledig, för att de andra på estetprogramet ska till Stockholm till Dramaten och se Hamlet.
Tråkigt att jag inte kan följa med, men jag vänder på det till någonting posivit istället.
Jag får ju en ledig dag mitt i veckan som jag kan ta det lungt och plugga på, och jag slipper få mer ont än vad jag redan har eftersom jag inte ska följa med. Det är onödigt att vara ledsen för någonting man ändå inte kan göra någonting åt.
Och dessutom fick jag en film av min lärare som handlar om Hamlet och Shakespeare som jag ska titta på imorron, så att jag också kan göra en recension!

Nu ikväll ska jag bara ta det lungt och njuta över att jag har en dag ledig imorron!
Ni får ha det så bra allihopa!

Vinterland


Heej!

Åh, nu har det verkligen börjat på att snöa här ute!
Det har snöat hela dagen idag, ända från morronen när jag gick upp, tills nu. Det kanske fortsätter att snöa ännu längre, det får man se imorron när man vaknar! Det är i alla fall riktigt mysigt ute nu, även fast snön ställer till det ute i trafiken tex.
Det blir halt och händer lätt olyckor, usch, det är det som inte är bra med snö.
Om vi inte tänker på det, så hoppas jag att snön kommer att ligga kvar ett tag till. Jag har hört att det ska bli plusgrader senare i veckan, men vädret ändras ju ganska snabbt ibland. Än så är det ju bara måndag, så vi får väl se!

Idag gick jag till skolan ända till kl 16.20. Jag blir så trött över att gå så länge, men det är i alla fall bättre än vad det brukar vara, för att vi har inget inviduelltval nu i två veckor till och därför får vi sovmorron istället för att börja kl 08.00.
Så när jag kom hem vilade jag en stund för att jag var så trött. Skönt att jag inte har några läxor att göra idag!

Och imorron är det skola och efter det är det orkesterrep. Men på onsdag, så är jag ledig och behöver inte gå till skolan.
Det är för att min klass och de andra på estetprogramet ska till Stockholm och gå på Dramaten och se Hamlet!
Varje år gör estetprogramet en resa, för det ingår i våran utbildning att få göra det.
Men jag kan inte följa med, och det gjorde jag inte förra året heller, för jag orkar inte en heldag inne i Stockholm där jag måste gå långt och mycket, och inte kan få sitta och vila när jag vill. Det är skillnad när jag åker med familjen, för då kan vi vila så ofta jag behöver, och det blir lättare. Jag skulle även få jätteont av en sån resa. Om jag har otur så kanske jag skulle få ont i flera veckor efteråt. Som när vi var i Stockholm i somras, då fick jag ju så ont i min högra fot och den blev svullen och jag behövde ha bandage och allsolsprit på i flera veckor. Därför är det absolut inte värt det, för mig att göra det.
Hamlet som de ska gå och se på Dramaten, börjar vid kl 19.00 och jag vet inte när den slutar. Jag vet bara att de beräknas vara hemma vid 02.00 på torsdag. Jag skulle aldrig orka upp samma dag och gå i skolan. Jag behöver sova ordentligt för att jag ska orka med. Visst är jag ledsen för att jag inte kan följa med, det skulle ju va skitcoolt att se Hamlet på Dramaten! Men eftersom att jag mår som jag mår, är det inte värt det. Jag skulle vara mer ledsen om jag följde med, och jag fick sitta på bussen hem och ha så ont att jag skulle tjuta. Och att jag skulle må så dåligt efteråt.
Dramaten finns ju kvar, och Hamlet också för den delen så det finns ingen anledning att vara ledsen över det.
Jag kan ju se en teater på Dramaten en annan gång, på "mina egna vilkor", så att säga!

Julkänslor


Hallå där!

Det var värst vad fort det blev vinter nu, tycker jag. För några dagar sedan regnade det jättemycket, och nu är det snö och flera minusgrader ute. Det är inte alls någon värme ute, det känns!
Händer och läppar blir torrare och torrare och man får inte slarva med att smörja in sig!
Men det är mysigt att det har blivit vinter också, tycker jag. Man blir så fruktansvärt trött på när det bara ska regna, nu är det nästan så att man längtar efter att det ska komma mer snö!
Ute har jag sett att folk har börjat sätta upp ljus i buskar och granar, det blir så fint med lite ljus!
Nästa söndag är det ju första advent, och då kommer ju mer julsaker upp som adventsljusstakar och adventsstjärnor och det lyser så fint i allas fönster. Det skapar en riktig julkänsla tycker jag! Speciellt om det är snö ute, får hoppas att det kommer lite mer. Nu är det nästan bara så att det täcker gräset, i alla fall här.
Men det är inte bara julpynt som skapar julkänsla, det är ju även julklappshandeln, lussebullar, julmust och pepparkakor!
Doften av lussebullar och pepparkakor blandat med julmust, är bland det godaste som finns på julen.
Det skapar väl julkänsla om något! Och att det snart är jullov, gör att allting blir ännu roligare!
Och imorron är det bara en månad kvar till julafton!

Vad tycker ni skapar julkänsla? Vad får er att känna att det snart är jul?Skriv och berätta om vad ni tycker!


Pepparkakor hör verkligen julen till, tycker jag.
Vad ger er julkänsla?


Shoppingrunda



Heej!

Usch, det var inte alls någon skönt väder ute, när mamma och jag var ute på stan.
Det var kallt, ingen värme alls. Men man får upp värmen av att gå i affärer i alla fall, och det är ju bra!
Snöa började det också att göra lite efter en stund, men det kom inte så mycket.
På stan var det mycket folk idag, det var många som verkade vara ute och julklappshandla.
Det var långa köer i affärerna och folk överallt. Tänk när det blir skyltsöndag, nästa vecka, då lär det väl vara ännu mer folk!
Men jag och mamma julklappshandlade faktiskt också! Jag hittade flera saker som jag skulle ge bort i julklapp, så det var jättebra! Det är alltid så roligt att gå i affärer och handla julklappar. Det är faktiskt som ordspråket säger, det är roligare att ge än att få! Självklart är det roligt att få också, naturligtvis, men det är så roligt att ge bort saker och se glädjen hos den personen man ger bort det till. Det är alltid lika roligt!
Jag hittade även ett par vantar från H&M, som jag köpte! De var stickade, och de var tvåfärgade i en röd och vinröd färg! De var jättefina, och passar jättebra till min svarta jacka som jag har. Det är fint att bryta av någonting svart med färg!

När vi kom hem från stan, så har jag rensat lite i mitt rum!
Jag har en massa gamla tidningar som ligger och skräpar i mitt rum som tar upp en alldeles onödigt stor plats, och dem har jag slängt idag! Jag vet inte hur många det var, men det blev två stora svartsäckar i alla fall.
Jag köper alla sorters tidningar, som Sofis Mode, Veckorevyn, CHIC och en massa andra, och det blir nya hela tiden så det är inte konstigt att det tar upp plats. Men nu är i alla fall alla de gamla tidningarna borta! Dags att köpa nya alltså!
Haha, nejdå. Skoja bara!

Idol-Anna åkte ut, och idag blir det en runda på stan!

Godmorgon!

Idag ska mamma och jag gå en runda på stan och kolla runt lite i affärer. Det ska bli roligt!
Snön som kom igår, ligger fortfarande kvar här. Mysigt faktiskt. Jag är så trött på regn och rusk att jag nu bara vill ha snö istället!

Igår skrev jag ju ett inlägg om Idol, och om vem jag trodde skulle hänga löst och om vem jag ville skulla åka ut.
Rätt hade jag verkligen om vem som skulle hänga löst, och det var Anna! Tyvärr hängde hon inte bara löst, hon åkte ut också. Johan Palm hängde också löst, men han fick vara kvar! Jag förstår inte, han kan inte sjunga och har aldrig kunnat göra det heller, och Anna sjunger och har en röst som är hur bra som helst, men ändå är det hon som åker ut!
Om juryn skulle få vara med och rösta, då tror jag att det skulle se annorlundare ut.
Visst, de säger att de tycker om Johan, men frågan är ju om dem tycker att det är rätt att han ska få vara kvar, istället för Anna?
Jag läste förut på aftonbladet, att det bara skiljde drygt en procent mellan deras resultat! Johan sitter inte alls så säkert som han kanske tror, vi får hoppas att det är han som åker ut nästa gång!
Idol är ju bara en musiktävling, och eftersom att det är upplagt på det viset att tittarna enbart ska få rösta, så åker ju kanske "fel" personer ut, enligt en själv. Det är bara en tävling, men det är ändå dåligt tycker jag, att de som är flickfavoriter men som inte kan sjunga, får vara kvar istället för de som verkligen har talang.
Men men, man kan inte alltid få som man vill!


Igår fick Anna lämna idol. Bra eller dåligt?

Idol med Kärlekstema


Fredagar innebär inte bara korta sköna dagar. Det innebär ju att det är Idol också på tv4 kl 20.00!
Idag är temat Kärlek, och idolerna ska sjunga kärlekslåtar. Mysigt!
Personligen så tror jag att Alice och Kevin kommer göra bra framträdanden, det gör de alltid och de sjunger bra och just därför är de mina favoriter! Den som jag tycker kan åka ut är Johan Palm, det har jag tyckt ända sen starten.
Han kan inte sjunga bra, och han är inte alls på samma nivå som de andra sångsmässigt!
Så jag hoppas att han åker ut, men jag tror tyvärr att Anna kan hänga löst också.

Vem tror ni kommer åka ut? Tycker ni att Johan Palm är bra? Och vem tror ni kommer vinna alltihopa?
Skriv vad ni tror, så får vi se sen hur det blir!


Idag i idol är det kärlekstema. Jag tror att Alice och Kevin kommer göra
bra ifrån sig, och att Johan Palm snart kommer att åka ut!
Vad tror ni?

Underbara fredag!


Underbara fredagen, är här igen!
Som jag alltid brukar säga, veckans bästa dag!


Fredagar betyder en kort skoldag, från kl 09.35-10.45. Kan det bli bättre? Få sovmorron, och ändå sluta tidigt.
Det känns skönt att gå till skolan, och veta att man får gå hem tidigt, att man inte behöver stressa, och att man inte har något skolarbete som man absolut måste göra för att man har så mycket annat som ligger och väntar på att bli gjort.
Det är det absolut bästa med fredagar, och att man kan ta lungt resten av dagen och i två dagar framåt!

När jag kom hem från skolan idag, så började det att snöa ute! Och ganska ordentligt också, för den delen.
Det vräkte ner snö och det blev genast grått ute. Sen efter en stund avtog snöandet lite, och himlen blev blå.
Just nu i skrivande stund tror jag inte att det snöar. Det är kallt ute också! Det var minusgrader i morse, och när jag kom hem också. Usch, det är inte roligt med kyla, men får hoppas att den här snön som kom idag inte slaskar bort, för om det fryser på igen så kommer det bli jättehalt! Halt tycker jag redan att det är ute, det är läskigt att gå för man vet aldrig om man går på en hal fläck, innan man ligger där på alla fyra och ska försöka ta sig upp.
En sak som kan göra mig irriterad är när det inte är sandat överrallt heller. Det kan vara jättehalt, men det är inte sandat för det. Tänk va många det kunde vara som kanske skulle kunna hålla sig kvar på benen om det i alla fall var lite sand.
Jag är jätterädd för att ramla ute, för jag har ju svårare att ta mig upp än vad andra har, och speciellt om jag är själv och inte har någon hjälp. Men om man ramlar så kan det ju gå så illa, man kan stuka foten och bryta sig och andra saker.
Nu ska man inte tänka det värsta, men det är såna saker som jag är rädd för. Man behöver inte vara handikappad för att ramla ihop. Men det är aldrig roligt när det inträffar!


Den här bilden tog jag när jag kom hem från skolan.
Frostiga löv, som efter en stund blev täckta med snö.

Nervvärk


Hallojsan!

Riktigt skön dag har det varit, har bara varit i skolan i fyra timmar.
Det är det som gör dagen så bra, för vi börjar sent och slutar tidigt.
Anledningen till att vi slutar tidigt nu på torsdagar, är för att vi inte har någon psykologi, för att de andra klasserna har praktik, och därför får vi ledigt istället. Men vecka 50 drar det igång igen, så det gäller att njuta medan man kan!


Idag har jag en jobbig nervvärk i mina knän. Jag har haft det i några dagar nu, så antagligen har värken bestämt sig för att sätta sig just där. Det dunkar och det känns som om någonting rör sig där innanför. Det är en väldigt obehaglig känsla, och det är jobbigt när man ska sova. Det gäller att hela tiden tänka på någonting annat. Får hoppas att nervvärken bestämer sig för att lämna knäna, och sätta sig någon annanstans så att jag får lite variation!

Här på bloggen har jag bestämt mig för att göra lite flera och nya kategorier, där jag kan lägga mina inlägg som jag skriver, så att det blir lite lättare att hitta olika inlägg som man vill läsa om! Anledningen till att jag inte har gjort det förut, är för att jag inte har haft tid och för att jag inte har kommit på vilka kategorier jag vill ha.
Men nu här framöver så kommer jag göra lite flera, så ni får hålla utkik och se om det kommer upp någonting nytt!

Inte så långt kvar som man kan tro


Hallå där!

Åh vad jag känner mig trött nu!
Jag har precis gjort klart läxan som jag hade i idrott idag och spelat klarinett.
Kände att jag blev jättetrött nu efter det, så nu blir det att bara koppla av och inte göra någonting.
Det kan verkligen behövas ibland!

På eftermiddagen idag kom det snö här!
Vi i klassen satt inne på lektionen när det började falla ner lite snöflingar, och efter en stund så snöade det ganska så mycket. Det är mysigt att sitta inne där det är varmt och kolla ut genom fönstret och se på när det snöar.
Jag vet inte hur länge det snöade, men efter en stund så började det att regna istället! Så trist, att vädret aldrig kan bestämma sig för en sak. Det värsta är om det här slasket kommer att frysa på. Då blir det inte roligt att gå ut imorron!
Men nu ska vi inte ta ut sorgerna i förskott, imorron kanske det är är plusgrader istället för minusgrader!

Idag på engelskan fick vi en planering där det stod vad vi ska göra på lektionerna fram tills jul.
När man först tittar på pappret så ser man ingenting speciellt, men sen så ser man att det faktiskt inte står så många datum på pappret! De datum som står är bara fram tills jul, och sen står det inget mer. Det är faktiskt inte alls långt kvar till jullovet! Det är inte alls många veckor kvar, det kommer gå jättefort den här sista tiden som är kvar!
Det känns kanonbra verkligen, för snart har man ett nästan ett  tre veckors lov framför sig. Bättre kan det inte bli!
Och när vårterminen börjar igen, så har jag och min klass bara halva gymnasietiden kvar! Då har vi redan gått 1,5 år, och har lika mycket kvar. Jag tycker att den här tiden har gått jättesnabbt nu, och resten av tiden kommer ju gå lika snabbt den! Snart är det den 9 juni 2010(vår lärare har redan sagt vilket datum vi tar studenten) och vi har gått klart skolan.
Det känns konstigt faktiskt, att man har gått så många år i skolan och sen är det helt slut.
Sen måste man börja leta jobb eller söka in till olika utbildningar (i mitt fall socionomutbildningen på Örebro universitet) och klara sig på egen hand. Då har man ingen skola som faktiskt är en trygghet, man har någonting att gå till varje dag.
Det finns  säkert många som tycker att skolan är trist och jobbig, men när den inte finns kvar så kommer det att kännas också. Efter att ha gått 12 år i skolan och sen inte veta vad man ska göra sen, kan inte vara lätt.
Men nu säger jag inte att det inte ska bli skönt att ta studenten, det kommer ju kännas underbart och vara skitkul!
Året som man har räknat ut för flera år sedan, det året man ska ta studenten. Dagen som alla längtar till.
Det jag säger är bara att det förmodligen( jag vet ju inte det nu) kommer kännas konstigt att inte längre ha någonting att gå till varje dag, om man inte fixar ett jobb eller en utbildning. Men vad vet jag, det här är ju bara mina egna tankar och funderingar.

Uppspelningen



Hallojs!

Nu är äntligen musikuppspelningen gjord, åh så skönt det känns! Nu är det en sak mindre att tänka på!
Igår lovade jag att jag skulle berätta om hur spelningen gick idag, och det ska jag göra nu!
Vi hade vanliga lektioner från kl 08.40 till 9.25, då vi fick åka till kulturskolan för det var där uppspelningen skulle vara.
När vi kom dit ställde vi i ordning alla saker, och jag värmde upp klarinetten lite genom att spela några teknikövningar för att klarinetten skulle bli ordentligt varm och mina fingrar också för den delen.
När allting var klart, var det dags att börja! Och gissa vem som var först ut, jag!
Jag skulle spela låten The entertainer ur filmen Blåsningen och min klarinettlärare skulle spela andrastämman till, och till det fick vi pianokomp! Jag var nervös eftersom att jag var först ut, men allting gick jättebra så jag hade ju inte behövt vara nervös! När jag hade spelat klart låten var det jätteskönt att få sätta sig ner vid de andra, och att jag var klar med mitt!
Det kändes bra, för då kunde jag lyssna på de andra istället. Det var många som spelade gitarr, men även piano och sång fick vi höra. Alla var verkligen grymt duktiga, så det var jättekul att lyssna på. När alla hade spelat klart fick vi åka tillbaka till skolan igen, och det spöregnade ute! Usch, det är inte roligt alls med sånt väder. Då vill man bara stanna inne och inte gå ut alls.

Efter skolan som slutade vid 15.40 åkte jag hem en stund, innan det blev dags att åka iväg till orkesterrepet!
Det blir ganska stressigt att komma hem från skolan, och sen äta innan jag måste åka iväg igen.
Men det går ganska bra ändå. Det är väldigt skönt när man väl är hemma sen och kan koppla av och veta att det inte är någonting mer man ska göra! Och inga läxor har jag idag heller, för engelskaläxan gjorde jag redan igår.
Det är skönt att i alla fall ha en dag i veckan då man inte behöver göra några läxor.

Nu ska jag ta det lungt för idag och koppla av och titta på TV sen.
Ni får ha det så bra, så hörs vi imorron!

Minusgrader och frost



Hej!

Imorse när jag skulle till skolan så var det jättekallt ute, usch!
Det var några minusgrader ute och det kändes verkligen. Man möts av kall luft och det var frost på gräs och tak.
Men som tur var så finns det ju kläder för det med!
Vinterjackan har jag tagit fram för några veckor sedan, och snart kryper även mössa och vantar fram. I alla fall vantar.

Skolan slutade jag kl 16.20 idag, det känns länge för att vara måndag, men det är skönt när dagen är gjord och man inte behöver gå i skolan lika länge de andra dagarna. Dessutom hade vi sovmorron idag för att psykologin var inställd, och då började vi inte förrens vid kl 09.40 istället för 08.00! Så det blev verkligen en mycket bättre måndag än vad det hade blivit om vi hade börjat vid kl 08.00!

Nu när jag har kommit hem från skolan så har jag tagit det lungt en stund. Men det varade inte så länge, för vi fick engelskaläxa idag som ska vara klar tills på onsdag, och imorron hinner jag inte göra den för att jag har orkester efter skolan. Så den har jag gjort klart nu, det känns bra att inte ha det hängades över mig imorron när jag har slutat orkestern.

Och på tal om imorron, så är det ju uppspelningen för alla de andra esteterna!
Vi ska ha uppspelningen vid kl 09.20-11.30, så vi blir klara med det redan på förmiddagen.
Det känns bra, för det är alltid så jobbigt att ha kvar sånt till senare på dagen. Då känns det bättre när det är gjort istället!
Jag har inte övat någonting på låten idag, dels för att jag kan den så bra att jag inte behöver det, och för att jag behöver min energi till att vila och ta det lungt istället. Spelningen kommer gå bra ändå!

Nu ska jag gå ner och titta på TV snart, och efter det blir det att läsa veckans nr av Sofis Mode och modetidningen CHIC, som jag köpte igår.
Ni får ha det så bra, så hörs vi imorron! Då skriver jag om hur uppspelningen gick!

Och så var det söndag igen


Hallå!

Då var det söndag igen då! Veckorna går bara snabbare och snabbare, och helgerna lika så.
I den här takten är det inte långt kvar till jullovet, va skönt det ska bli!
Och idag är det bara 2 veckor kvar innan vi får tända första ljuset i adventsljusstaken. Mysigt!

Idag har jag mest tagit det lungt och vilat, men jag har även pluggat matte och spelat klarinett.
Vi har ju musikuppspelning på tisdag, men jag känner att jag kan min låt så bra så det kommer inte alls bli några problem på tisdag när jag ska spela upp. Det känns alltid bra att vara väl förberedd och veta att man kan det man ska göra!

Idag när vi satt och åt mat började det snöa utanför! Visserligen var det snöblandat regn men man såg flingorna virvla runt där ute i alla fall. När det är mulet och regnit ute, längtar jag till snön och vintern! Det är konstigt, för jag gillar inte snö så mycket egentligen, jag tycker mest att det är mysigt före och under jul och nyår, men att det sen inte spelar så stor roll så länge det inte är slask ute. Men anledningen till att jag längtar är väl för att det är mycket mysigare med snö än regn, och att det snart är jul.
När jag var liten var snön det bästa jag visste! Jag var alltid ute och åkte pulka här utanför( vi har en jättebra pulkabacke utanför huset) och tyckte att det var jättekul även fast det blev varmt och svettigt och jobbigt att springa upp för pulkabacken hela tiden. Jag åkte inte bara pulka, utan också längskidor! Jag kunde inte åka särskillt bra, jag gick mest med skidorna på, men det spelade ingen roll för mig för jag tyckte att jag kunde åka ändå. Även spark åkte jag när jag var liten, det var också kul. På den tiden kunde jag vara ute i snön och bygga snölyktor och snökojor i flera timmar i sträck, även fast det var många minusgrader ute, för att det var så roligt.
Men nu har jag ju växt ifrån att leka i snön, och jag tycker att den mest är i vägen. Det är jobbigt att gå i snö, det är kallt och halt och jag ramlar lätt. Men snö på jul och nyår ska det allt vara, för det blir sån julstämning då.
Jul och nyår utan snö vill jag inte ha, då vill jag ha snö i stora lass!
Vad tror ni, tror ni att vi får en vit jul i år?
Det hoppas jag på att vi får!


Snö i stora lass vill jag ha till jul!

Trevlig och rolig dag i Örebro!



Hejsan!

Nu är vi hemma från Örebro, vi har verkligen haft en jätterolig och bra dag!
Kom till Örebro gjorde vi vid ungefär kl 11.00 och där mötte vi Malin och Adde.
Det första vi gjorde i Örebro var att åka till Musikbörsen! Det är en jättebra affär, det finns massor med fina gitarrer och andra instrument med tillbehör. Men vi skulle inte köpa något instrument den här gången, jag skulle köpa en metronom!
En metronom håller pulsen, och man kan ställa in den på vilken puls man vill och spela efter den.
Jag har ju svårt att stampa takten själv när jag spelar, jag orkar inte så länge och jag kan inte stampa olika takter heller.
Därför tyckte jag att en metronom skulle vara till en bra hjälp för mig, och därför åkte vi till Musikbörsen för att titta på en!
Jag hade kollat lite på hemsidan innan, men jag visste inte vilken jag skulle köpa för jag ville ha en lätthanterlig och enkel metronom, och det var svårt att veta vilken man skulle välja på hemsidan. Därför åkte vi dit, och där fick vi den hjälpen vi behövde. Han som jobbade där tog fram en metronom som såg ut som en stämapparat, och visade alla funktioner. På den metronomen kunde man välja bland många olika tempon, och man kunde även få den att spela bland annat åttondelar och trioler, och det är bra. Det var även en display på, och det var ju ännu bättre.
Så jag tyckte att den metronomen var bra så jag köpte den! Jag har kollat på den här hemma nu och den verkar jättebra och jag kommer nog ha stor nytta av den, tror jag! =)

Efter att vi hade varit på Musikbörsen, åkte vi vidare till Ö&B och Rusta och kollade lite där.
När vi hade varit där åkte vi sen vidare till IKEA och efter det vidare till Marieberg!
Så efter att vi hade varit på alla ställen som vi skulle till så åkte vi hem.
Jag var jättetrött på vägen hem efter allt vi hade gått, men när vi kom hem så tittade vi på film och vilade en stund så nu är jag inte lika trött.
Det var jättekul och trevligt i Örebro, och jag köpte inte bara en metronom utan även lite julklappar! Måste börja i tid. =)


Örebro och Idol


Godmorgon!

Idag ska vi här hemma åka in till Örebro för att träffa min syster Malin och hennes sambo Adde!
Vi ska gå på IKEA och på lite andra ställen också, det kommer bli roligt!
Vi ska möta dem inne i Örebro vid kl 11.00 så vi kommer väl att åka om en liten stund.


Igår i Idol så åkte Robin E ut. Jag tycker att det var synd, för han har mycket bättre röst än vad Johan och Robin B har, som också hängde löst. Men det är väldigt utseendefixerat, och den som har bra röst men som kanske inte ser lika bra ut som de andra får åka ut. Det är ju en musiktävling och ingen top model såpa.
Men jag tror att Robin E kommer klara sig bra ändå, han har ju en bra röst som han säkert kan komma långt med.
Som när Danny och Ola åkte ut för några år sedan i idol, dem klarade ju sig bra ändå.
Det här är vad jag tycker. Tycker ni att rätt person åkte ut, och att rätt personer hängde löst?


Robin E åkte ut idol igår. Bra eller dåligt?

Framträdanden




Nu är det helg, helg, helg, åh va skönt!
Två dagar ledigt utan att stressa runt och behöva tänka på vilka böcker man ska ta med sig till nästa lektion, nu är det bara att koppla av och göra vad man vill!

Fredagar är alltid korta i skolan, det är verkligen uppskattat!
Idag hade vi redovisning i naturkunskap, där jag skulle prata om paratisten binnikemasken.
Alltid inför muntliga redovisningar så blir man nervös och tycker att det är jobbigt, helst av allt vill man ju bara lämna in sitt arbete och slippa stå och prata inför hela klassen och läraren, eller hur? 
Men jag tycker att det känns mycket bättre att stå inför klassen och redovisa nu, än vad det gjorde förut. Det känns inte lika jobbigt som det gjorde förut när man t.ex gick i 9:an. Då var ju muntliga redovisningar det värsta som läraren kunde hitta på. Men nu tycker jag att det känns bättre, och det har nog med att göra att jag har börjat estet och fått bättre självförtroende. På estetprogramet får vi ju hela tiden redovisa det vi gör i form av musik eller bild, beroende på vilken inriktning man går. Vi musiker får stå på scen och spela inför andra, och bildarna får visa upp det de har målat och gjort.
Och självklart slipper vi inte ifrån att redovisa det vi har gjort på lektionerna heller.
Men vi vänjer oss och övar ju hela tiden på att visa vad vi gör inför varandra, och då blir man ju inte lika nervös nästa gång för att man vet att det går så bra. Som en av våra lärare sa när vi började i ettan:
- När ni går i 3:an och ska göra erat projektarbete och redovisa det i ett antal minuter, då kommer ni vara så vana med att stå inför andra och prata, att det inte kommer kännas jobbigt och nervöst.
Och jag tror faktiskt på det, för efter varje redovisning eller framträdande vi gör så lär vi oss att det inte är något farligt och att vi inte behöver vara nervösa.
I 3:an ska ju jag göra mitt projektarbete som går ut på att jag ska stå på skolans aulas scen och prata om mitt handikapp, och det kommer verkligen att kräva ett stort mod! Jag kommer vara jättenervös och skakig i benen, men eftersom att jag går estet och har stått på scenen innan, så tror jag det kommer gå bra!
Om jag t.ex skulle gå ett annat program, då kanske det skulle kännas omöjligt att göra en sån sak, men det gör det inte för mig nu. Nu vet jag ju hur det är att stå på scenen, och har jag vågat göra framträdanden förut så kommer jag våga det nu med! Jag är så fast besluten att jag ska göra det, och det kommer jag göra också!
Har jag vågat börja skriva den här bloggen om mitt handikapp, som jag aldrig skulle kunna tänka mig att göra för några år sedan, så kan jag göra det här också. Tanken att starta bloggen var min egen idé, och den har gjort att mitt självförtroende har stärkts, och att jag har blivit mer och mer beslutsam om att jag ska göra det.
Det kommer vara väldigt bra för mig själv att göra det. Jag längtar tills jag får skriva i bloggen här att jag har gjort det.

En annan sak som gjorde mig säkrare på mig själv var när jag i 9:an var skolans Lucia!
Jag och Sanna var de enda i kören som ville va Lucia, och vi bestämde oss att vara Lucia två gånger vardera.
Jag har nog aldrig varit så nervös i hela mitt liv som jag var då. Jag var nervös för att gå ett luciatåg där jag själv var Lucian inför hela skolan, och ha brinnande ljus i håret. Gissa om tanken att ramla slog mig många gånger.
Jag var rädd för att mitt hår skulle börja brinna och att det inte alls skulle gå bra, och jag var orolig för vårat Luciasolo som vi hade, där jag och två tjejer till sjöng.
Samtidigt som jag aldrig har varit så nervös förut i mitt liv, så har jag nog heller aldrig kanske varit så stolt.
Allting gick jättebra, jag ramlade inte alls, mitt hår började inte brinna och vårat luciasolo lät bra alla gångerna.
Det kändes så bra att ha gjort det, jag blev jätteglad över att ha klarat av det! Det var nog många som blev förvånade över att jag var Lucia, men jag var så glad att jag hade vågat göra det. Den dagen betydde mycket för mig, och jag kommer nog aldrig glömma det heller.
Och jag kommer inte heller glömma dagen då jag står i aulan och pratar om mitt handikapp heller!





Bra dag


Heej!

Vilken bra dag det har varit idag, jag började kl 10.25 och slutade 14.25! Det är en alldeles lagom skoldag tycker jag, bara 4h. Och det som gör den här dagen ännu bättre, är att jag inte behöver sitta med några läxor idag!
Det ända som jag har gjort är att träna in redovisningen i naturkunskap som vi har imorron, där vi ska redovisa om parasiter där jag har valt att arbeta om binnikemasken. Mer än det har jag inte gjort, det kan inte bli bättre! Att i alla fall få en dag som man inte behöver sitta med läxor och plugga! =)
Och imorron är det fredag! Det ska bli jätteskönt med helg igen, den här veckan har gått så fort!
Har verkligen varit en bra vecka, eftersom vi var lediga i måndags. Då blev inte veckan lika lång och jobbig.
En extra dag att vila och samla nya krafter på är aldrig  fel!

Och nästa vecka är det musikuppspelning för alla 2:or och 3:or på estet-musik programet.
Det innebär att alla som spelar B eller C kurser på sina instrument, ska spela upp för alla de andra esteterna och musiklärarna. Eftersom att jag går i 2:an nu, så har jag aldrig gjort det förut, och det är lite nervöst men samtidigt inte.
Jag ska spela en låt  som heter The entertainer ut filmen Blåsningen!
Låten har jag spelat upp förut i andra samanhang, men aldrig för de andra esteterna och det är lite nervöst med själva framträdandet. Men jag vet att det kommer att gå bra, så jag har ingen anledning till att vara nervös. Men som vanligt så är man ju det ändå. Men då känns det så skönt efteråt när man vet att man har klarat det och det är gjort!
Låten som jag ska spela är tvåstämmig, och därför frågade jag om min klarinettlärare ville vara med och spela andrastämman, för då blir låten mycket bättre! Och det ville han, och det var okej för de andra musiklärarna också.
Men till det ska vi få komp av en annan musiklärare på piano! Jag tror att det kommer bli jättebra och roligt.
Det blir roligt att se vad de andra esteterna ska hitta på att spela, för alla är ju så grymt duktiga!
Det blir till att vänta och se på tisdag! =)






Musikuppspelning på tisdag för alla estet 2:or och 3:or

Ibland blir inläggen inte som man hade tänkt sig



Hello everybody!

Idag är det den efterlängtade onsdagen som jag pratade om förra veckan, fast egentligen så pratade jag ju då om torsdagen, som var så bra för att det var helg dagen där efter. Men jag skrev också att jag alltid brukar tänka på onsdagar att det inte är långt kvar till helgen då heller, och det är just precis det jag tänker nu också!
Och en annan sak som jag också tänker på, är att jag har världens bästa sovmorron imorron!
Ända till kl 08.00 kan jag sova, det är veckans största lyx!

Idag när jag skulle åka hem från skolan så regnade det jättemycket! Det blåser och är kallt, och är inte alls något roligt väder. Det är mörkt när man ska till skolan, och mörkt när man ska hem igen! Därför är november inte en så rolig månad om det bara regnar och blåser, det blir ju roligare om det kommer lite snö som lyser upp det hela!
Det är ju mysigare att sitta inne med tända ljus om det snöar och är fint ute, än när det regnar och blåser.
Tänk när det blir första advent, och folk sätter upp och tänder  adventsljusstakar och julstjärnor och allt vad man pyntar med i fönstren, och det är en massa folk på stan som går i affärer och trängs och julhandlar och det spelas julmusik.
IKEA har ju redan börjat med julsaker, det gör de ju långt innan det är jul. Men det blir inte samma sak när affärerna börjar sälja en massa julpynt och julsaker och spelar julmusik, om det är i tex oktober. Man får inte samma julkänsla då.
Men det är en annan sak med att börja köpa julklappar tidigt, då blir det ju inte lika stressigt dagarna innan jul.
Allt det här började jag tänka på när jag tänkte på hur vädret var idag, haha! Det gav mig julinspiration på något sätt.
Hur tycker ni, tycker ni att det känns som julstämning i oktober när ni hör julmusik och ser julpynt i affärerna?

Nu ska jag koppla av och snart gå ner och titta på TV, istället för att tänka på julen.
Det är inte alltid som blogginläggen blir som man hade tänkt sig, haha!
Ha en fortsatt bra dag! =)


Endel affärer har redan börjat med julpynt.
Vädret idag fick mig att tänka på vitare och juligare tider.

Att koppla av är viktigt



Hallå!

Va konstigt det kändes att gå upp i morse, när man har fått en extra dag ledigt.
Jag hade gärna sovit längre om jag hade kunnat, men jag hade sovmorron till 08.40 idag, så jag slapp gå upp kl 05.45, och allting är bättre än det!

Skolan slutade vid 15.45 idag, och efter det var det tänkt att jag skulle åka iväg på orkesterrep som jag alltid gör på tisdagar. Men när jag kom hem hade jag så ont i huvudet att jag inte orkade gå iväg. Det var en sån där jobbig huvudvärk som inte släpper i första taget. Nu känns det lite bättre i alla fall, tur det.
Så idag har jag tagit det lungt efter skolan, istället för att ha suttit med en massa läxor!
Jag har inte haft några läxor att göra idag, och det känns så otroligt skönt. Någon gång måste man ju få koppla av och bara göra det man känner för istället.
Nu i 2:an har det blivit mycket mer läxor och plugg än vad det var i 1:an, och det märks verkligen.
Jag känner det för jag är jättetrött efter skolan och när jag har gjort mina läxor, är helt slutkörd. Men samtidigt är lättnaden när man har gjort klart allting en väldigt skön känsla, då man vet att allting är gjort!
 Min sista energi efter skolan går åt att göra läxorna innan jag kan koppla av, och för mig är skolan viktig för att klara av mina framtida mål som är att gå på Örebros universitet på socionomutbildningen.
Men när jag har gjort alla läxorna så är det viktigt att jag kopplar av. Det gör jag bland annat genom att skriva här i bloggen! Jag tycker att det är jättekul att skriva blogg, och när jag gör det kopplar jag av!
Hur är det för er i skolan nu, har ni också mycket plugg och läxor att göra?


Homework list. Bild från google

Skönt med en ledig dag

Heej!

Nu har inte jag skrivit i bloggen på hela dagen, men det har varit för att jag har haft det fullt upp idag!
Jag har gjort klart tentan som vi hade i psykologi och gjort samhällskunskapsläxan som handlade om USA.
Det har varit två stora arbeten som jag har gjort och skrivit rent på datorn, men nu är dem äntligen klara och jag kan koppla av!

Det har verkligen varit skönt att vara ledig idag! Det har verkligen behövts, och jag har fått båda mina arbeten gjorda.
Hade det varit skola idag så hade jag blivit klar med dem mycket senare, så det var skönt att få tid till det idag.
Men jag har vilat och tagit det lungt också idag och tittat på film. Skönt med en extra vilodag eftersom vi gick i skolan i lördags. Förra året när vi hade öppet hus, fick vi jullov en dag tidigare. Det var såklart skitbra! Men då var det jobbigt att gå i skolan direkt på måndagen efter. Så jag är glad att det blev så här i år, jullov får vi ju i alla fall den 19 december, :)

Nu blir det att bara  ta det lungt! Jag är jättetrött efter läxorna och känner att jag bara  behöver ta det lungt.
Imorron är det skola igen och jag får ta nya tag!

Shopping i Örebro


Heej!

Nu är jag hemma ifrån Örebro! Vi åkte först till IKEA och sen åkte vi till Marieberg.
Det har varit en jätterolig dag och vi var i Örebro i flera timmar och kollade i olika affärer.
Inne på Gina tricot hittade jag en jättefin stickad kofta som man knäppte med ett skinnspänne!
Den var jättesnygg tyckte jag! Till den köpte jag också en vinröd topp med svarta och röda detaljer som jag också tyckte om! Den blir jättefin att ha under koftan och till ett par svarta jeans.
Ett par örhängen köpte jag också ifrån Glitter! Ett par stora pärlörhängen för mina gamla har gått sönder. Så jag blev nöjd, =)
Efteråt fick jag jätteont i fötterna efter allt vi hade gått, men det har gått över nu och det känns bättre.

När vi kom hem från Örebro vilade jag mig en stund, och efter det gjorde jag lite läxor.
Vi fick ju en hemtenta i psykologi förra veckan, och den ska lämnas in nu i veckan så den har jag gjort.
Jag har inte gjort klart den för det tar verkligen lång tid, och det hade psykologiläraren rätt i.
Men jag började med den igår, så det är inte så mycket kvar nu!
Jag har även gjort lite andra läxor som också ska in ni i veckan.
Men nu ska jag ta det lungt och njuta över att det är söndag och att jag är ledig imorgon!
Det kommer kännas så skönt, eftersom att måndagen är så lång annars i skolan.
Öppet hus är ju inte helt fel, det har ju sina fördelar ;)

Ha en fortsatt bra helg nu allihopa!

Örebro


Godmorgon!

Usch vad det är grått och trist ute, inget roligt väder alls.
Men det gör ingenting, för idag ska jag och mamma åka in till Örebro till Marieberg och gå i affärer!
Det ska bli jättekul som alltid! Och det passar alltid bra att göra det på söndagar, för det är alltid en sån trist dag.

Vi hörs senare idag när jag har kommit hem!
Ha en bra söndag!

Öppet hus



Hejsan!

Nu har min helg börjat "på riktigt". Helgen började ju igår, men eftersom att vi var i skolan idag så kännes det inte riktigt som helg igår. Men nu har jag i alla fall varit i skolan de där 3 timmarna och får vara ledig på måndag. Det känns skönt! =)

När jag och Chenfei kom till skolan, visste vi inte vad vi skulle göra. Vi hade inte fått något schema, bara fått reda på att vi skulle vara där vid 10.00. Men vi såg våran musiklärare och han gav oss ett schema. Där stod det vilka tider vi skulle hålla reda på och så, och först skulle vi in till aulan och lyssna på när några musik-esteter från 3:an spelade!
De spelade fyra olika låtar, men jag kommer inte ihåg namnet på alla. Men de gjorde det i alla fall jättebra, och det var folk som hade kommit hit på öppet hus som lyssnade, och vi andra på skolan som också ville höra.
Efter det gick vi ut och minglade lite i rasthallen, pratade med kompisar och så. Vi träffade även på några stycken som pratade med våra lärare på estet om musikprogramet, så vi pratade lite där också.
Lite senare skulle vi ha lektion, och vi fick göra rytmövningar på kongastrummor!
Vi skulle trumma i olika takter och göra någonting speciellt med det, med trioler och fjärdedelar och lite annat.
Tyvärr kunde jag inte vara med hela tiden på övningen, för att jag får jätteont i armar och händer av att slå på kongastrummorna, så jag fick titta på lite. Men det är nyttigt det med så det gjorde ingenting!
Efter den lektionen fick vi gå ut och mingla igen innan det var dags att gå hem!

De är inte alla som vet att estet faktiskt är en bra linje. Många pratar om en "ordentlig" linje som samhäll och såna saker, men estet är minst lika bra som sam, för vi får samma behörighet till universitet och högskolor efter gymnasiet, och det är det som inte många vet! Skillnaden mellan estet och sam, är bara att sam läser språk och vi läser musik istället.(Men vi läser ju självklart engelska och svenska A och B, och man kan välja till språk)
Annars är det ingen skillnad. Jag trodde också att estet inte var någon bra linje först, och jag tänkte absolut inte välja den linjen, men när jag fick höra att estet var som sam, då blev mitt första val estet! Om man ändå spelar på fritiden och vill läsa en bra utbildning och ha tre roliga år, då tycker jag att man borde gå estet. Vi får ha roligt varje dag, stå på scen och göra det vi vill, samtidigt som vi får behörighet till att utbilda oss på universitet och högskolor m.m. efteråt.
Och det är ju inte bara estet musik man kan gå, man kan även gå bild och andra inriktningar. På min skola kan man bara välja mellan inriktningarna bild och musik, men i andra städer kan man bland annat välja dans och teater. Jag tror även att jag har läst någonstans om att man kan välja akrobatik också, men jag ska inte säga att jag är säker.
Jag tycker i alla fall att estet är en jättebra linje, och har ni några frågor om estet-musik programet så är det bara att fråga!



Det här var en av skyltarna som var vid Estet!
Det fanns andra skyltar med, men dem fick jag inga kort på.
Där stod det bland annat att "Estetare är hetare" , det stämmer bra! ;)

Känns som fredag igen


Godmorgon!

Här sitter jag och har precis gjort mig i ordning. Om en stund ska jag åka till skolan och ta sällskap med Chenfei.
Konstigt nog känns det inte som lördag, det känns som om det är fredag istället, men det är nog bara för att vi ska till skolan idag igen för att det är öppet hus.
Jag har ont i armarna nu, men det går nog över snart hoppas jag!

Jag skriver mera senare idag när jag har kommit hem från skolan!
Ha en bra lördag!

Jag älskar fredagar!



Hello!

Äntligen fredag! Det är absolut veckans bästa dag, när man kommer hem tidigt från skolan och vet att man har två dagar framför sig som man kan göra vad man vill på, utan att behöva gå till skolan. Det känns alltid så skönt, och man känner hur man slappnar av. Det är vad jag tycker som är det bästa med fredagar! =)

Slutade som sagt tidigt idag, började kl 8.35 och slutade 10.45. Det är en lagom skoldag, nästan bara att vända dit och hem. Fredagar ska vara korta dagar, tycker jag.
Nu när jag har varit hemma har jag mest tagit det lungt. Jag är så trött efter en hel skolvecka, och då måste jag ta igen mig.
Som jag tidigare har skrivit här i bloggen, så betyder en avklarad skoldag mycket för mig. För några år sedan när jag fick värken, hade jag så ont att jag ofta fick gå hem från skolan för att jag inte orkade på grund av värken. Nu orkar jag mer än vad jag gjorde då, och jag blir så glad när jag har klarat av en skoldag utan att gå hem, och framför allt en hel skolvecka! Det är ju högsta vinsten för mig, att klara av det. Jag var ju ledsen när jag inte klarade av det förut, men nu när jag klarar av det så blir jag ju jätteglad! Det betyder mycket för mig, och därför glädjs jag över det.

Imorron är det ju öppet hus på skolan, där vi ska vara med och visa vad vi gör på våra olika program!
Vi har inte fått veta än vad vi ska göra för något under de tre timmarna vi är där, från 10.00-13.00, men det får vi reda på imorron. Vi ska ha på oss en tröja där det står vilket program vi går och så.
Jag kommer berätta imorron efter att vi har varit i skolan om vad vi har gjort.
Jag tycker att det helt klart är värt att vara där i 3h, för då är vi lediga hela måndagen!

Nu ska jag snart gå ner och kolla på Idol!
Blir spännande att se vad som händer idag, och vad juryn säger till Lars, och vem som åker ut.
Det återstår att se!
Ha en jättebra fredagskväll nu!

Nöjd


Heejsan!

Vad skönt det är med torsdag idag, för då är det inte långt kvar till helgen!
Jag brukar alltid tänka på det när det är onsdag, att det inte är långt kvar till helgen, för då är det mitt i veckan.
Så fort torsdagen har gått, så är det ju fredag och helg!
Visserligen ska vi gå i skolan nu på lördag, men det är bara 3h och det går rätt så fort. Istället får vi ju då ledigt på måndag, och vi får våran helg ändå!


Idag har det varit en bra dag, för jag har inte haft så ont. Lite ont i nacken och så bara, men annars nästan ingenting.
Jag blir jätteglad när jag har bra dagar utan värk, det uppskattas verkligen.
Och något som jag också blir glad över, är att jag har börjat med den här bloggen!
Som jag har sagt förut, så skulle jag aldrig gå ut med på internet att jag är handikappad för några år sedan om någon hade frågat mig. Tanken att skriva om det skulle aldrig ha slagit mig då, men nu så känns det jättebra!
Idén till att skapa den här bloggen var min egen.
Jag tror att det är väldigt bra för mig själv att jag skriver det, för det stärker mig och mitt självförtroende enormt.
Sen hjälper jag säkert andra som också är handikappade, genom att jag skriver om mitt eget handikapp.
När jag tänker såna här tankar, blir jag jätteglad. Då använder jag mina egna erfarenheter som handikappad till någonting bra som kan hjälpa andra. Det är en fin tanke, tycker jag.
Den här bloggen har fått mig att tänka på mitt handikapp mer, och att det inte bara hjälper mig utan också andra.
Kort och gott, kan man säga att jag är väldigt nöjd över den här bloggen! =)

Presidentvalet i USA är avgjort!



Nu är presidentvalet i USA redan klart för länge sen!
Igår sa jag att man skulle se vem som hade vunnit så fort man satte på datorn eller tv:n, och det hade jag ju rätt i!
Jag hade sovmorron till 7.00 idag, och när jag gick upp och satte på tv:n så såg jag att Barack Obama hade vunnit över John Mc Cain. Och på samhällskunskapen idag fick vi se Barack Obamas tal. Det var dags för en svart president!
Så den 20 januari 2008 tillträder Barack Obama i kraft som USA:s nye president!



Barack Obama, USA:s nye president.



Det gick lättare än vad jag trodde!


Heej!


Vad den här dagen gick lättare än vad jag trodde att den skulle göra!
Jag oroar mig alldeles för mycket för allting, för i slutändan så ordnar sig ju allting som man oroar sig för.
Jag måste verkligen lära mig att det är så!
Anledningen till att jag trodde att den här dagen skulle kännas lång och jobbig, var för att jag skulle sluta kl 15.45 och vara vid orkestern innan 17.00 för orkesterrep. Jag trodde att jag skulle vara jättetrött och inte alls orka åka dit efter skolan, när jag inte skulle hinna vila innan.
Men det var där som jag hade fel! Okej då, jag erkänner att jag var trött efter skolan innan jag skulle iväg till orkestern, men det gick lättare än vad jag trodde.  Jag var ganska pigg, och det beror nog på att jag inte har haft så ont idag!
Tänk om jag hade vetat det i morse hur bra allting skulle gå, då hade jag inte behövt lägga ner den energin på att oroa mig.
Det är lätt att vara efterklok, som man brukar säga!

Idag är det presidentval i USA, något som det har pratats mycket om i skolan idag.
Vi har haft samhällskunskap två gånger, och där har vi pratat om det, kollat på debattklipp på youtube och läst lite texter om det på internet. Imorron har vi i uppgift att ta reda på vem som vann valet. Det kommer nog inte vara så svårt, det lär vara det första man läser om på datorn, och det första man ser på TV:n.

Något annat som aftonbladet.se har skrivit om, som inte handlar om presidentvalet, är om Lars i Idol.
Han har ju skrivit saker om idol i sin blogg, som jag inte har läst, och då har det blivit en stor diskussion kring detta.
Det pratas om att man vill att Lars ska hoppa av, och Marie Picasso som var idolvinnare förra året, har också sagt att hon vill att han ska hoppa av.
Vad tycker ni, tycker ni att Lars framträdande i fredas när det var schlagertema, och framträdandet för två veckor sedan när det var ABBA-tema, var bra eller dåligt? Tycker ni att han ska hoppa av eller stanna kvar?



Trötter imorse


Heejsan!

Gissa om det var jobbigt att gå upp kl 05.45 imorse!
Det kändes inte alls roligt, på lovet har jag kunnat sova hur länge jag vill och nu måste jag ställa klockan.
Men så är det om man börjar kl 08.00 och vill göra sig iordning innan! Men man vänjer sig fort med att ha lov och kunna sova ut varje morgon. Men nu är det slut på lovet!

Första lektionen imorse var psykologi! I vanliga fall skulle vi få göra någon uppgift i grupper eller gå igenom någonting nytt, men så var det inte idag! Istället fick vi höra att vi skulle få en hemtenta att göra. På hemtentan var det tre olika uppgifter, en för G, en för VG och en för MVG som man skulle välja. Ville man bara ha G skulle man nöja sig med att göra den uppgiften, och ville man ha VG skulle man hoppa över G-uppgiften, och för MVG skulle man göra VG+MVG.
Anledningen till att vi inte fick göra tentan i skolan, var för att tiden inte skulle räcka till, sa våran lärare.
Och då har vi ändå 3h lektionstid i skolan, så man kan tolka det som att vi måste sitta mer än 3 timmar med uppgifterna.
Eftersom att vi ska göra tentan hemma, så behöver vi inte gå på psykologilektionen på torsdag, och då slutar jag 14.25 istället! Det känns jättebra, för då får jag komma hem tidigare och ägna min tid åt någonting annat.
Men det är inte bara på torsdag som vi inte har psykologi, vi kommer inte att ha det vecka 46-49 heller, för att det är praktik för vissa gymnasieprogram i gruppen, och därför har vi ingen. Det innebär sovmorron på måndagar till 09.20, och att vi slutar 14.25, fyra torsdagar framåt! Det kan inte bli bättre! =)

Idag slutade vi skolan vid 16.20. Egentligen ska vi sluta vid 16.35 för då är våran kör slut, men det är en orkester som börjar kl 16.30 där i aulan som vi är, och därför måste vi sluta tidigare. Det är inte så mycket tidigare, men det känns bra ändå för då är jag redan hemma när vi egentligen skulle ha slutat!
Nu när jag har varit hemma har jag tittat på TV och vilat en stund. Jag har inte haft så jätteont idag, lite i nacken och armarna bara. Men jag är ändå fruktansvärt trött när jag kommer hem. Det tar mycket energi från mig att gå en sån lång dag i skolan.
Men en sak som är bra, är att vi i min klass har alla lektioner i ett och samma klassrum för att jag ska slippa gå i trappor!
Det är väldigt uppskattat, för om jag går för mycket i trappor får jag jätteont i ryggen. Men jag kan gå i trappor, bara att det blir jobbigt om jag går för många gånger. Det finns hiss också på skolan, och det är bra när jag inte orkar gå i trappor.
Konstigt nog blir det att man går i trappor i alla fall, om man bara ska upp för en eller två, för att det går mycket fortare än att ta hissen. Då är man lat, även fast man tar trapporna. Om ni förstår vad jag menar. =)

Nu ikväll blir det att ta det lungt. Jag ska bläddra lite i nya numret av Sofis Mode och titta på Färjan på 5:an vid kl 20.00.
Det är faktiskt ett ganska kul program, när man får se alla göra bort sig! Det är aldrig kul att göra bort sig själv, men att se andra är roligare! Kollar ni på Färjan?


Sista dagen på höstlovet



Idag är det sista dagen på höstlovet! Imorron börjar skolan igen med läxor, plugg och allt vad det innebär, och vi börjar inte heller med någon mjukstart( vi börjar alltså kl 08.00 utan sovmorron) och dessutom går vi i skolan på lördag!
Det innebär att idag när det är sista dagen, så ska det njutas!  Ska bara ta det lungt och koppla av. Och det kan jag göra den här söndagen, för jag gjorde alla mina läxor förra helgen för att jag skulle slippa göra allt under lovet eller idag.
Det känns skönt att det är gjort redan! =)

Anledningen till att vi går i skolan nu på lördag är för att vi ska ha öppet hus på skolan, där man kan gå och titta på alla programen och se vad vi gör, för vi har vanliga lektioner då. Vi börjar kl 10.00 och slutar vid 13.00, och i utbyte så får vi vara lediga på måndagen! Det är verkligen inte helt fel, för att gå 3 timmar på en lördag, och vara ledig på måndagen när vi går 8,5 h är en bra deal, tycker jag. Den här veckan blir ju lång, men veckan efter det så går vi ju bara 4 dagar, så det känns rätt bra ändå. Förutom att det kommer vara segt att gå upp på lördagen för att gå till skolan...

Det är en sak som jag tänkte att jag skulle förtydliga. Många som skriver till mig tror att jag lider av sjukdomar, men det gör jag inte. Jag tar aldrig illa upp om någon säger sjukdomar, men jag rättar bara för att det inte stämmer och för att jag själv tycker att det är en stor skillnad. Att jag har svårt att gå är ingen sjukdom, för det fick jag när jag var 2,5 år och plötsligt bara blev förlamad över en natt, och det blev jag på grund av förkyldningsviruset som satte sig i min ryggmärg.
Att jag har myalgi är inte heller någon sjukdom, det fick jag som en restskada när jag blev sjuk. När man har en ryggmärgsskada så får man lätt nervvärk och ont, så det är inte ovanligt att man drabbas av det då.
Det var det här som jag tänkte att jag skulle förtydliga, men som sagt, jag tar inte illa upp om någon skulle säga sjukdomar. Jag rättar då bara. =)

Om ni vill läsa mer om mitt handikapp, kan ni välja kategorin "Bakgrund/första inlägget" och läsa mer.

Första november idag


Vilket fint väder det har varit här idag!
Det har varit blå himmel och sol, och lite av snön som kom för några dagar sen ligger kvar.
I alla fall på vissa ställen, där snön inte har smälts bort av solen. Kallt har det varit också, så det har varit is här utanför.
Usch, det är inget roligt för man vill inte ramla och slå sig. Det är det som är det värsta varje år när det är vinter, att det är så halt ute! Man blir rädd för att ramla och slå sig, och man spänner sig hela tiden för att vara på sin vakt.
Jag har ramlat många gånger när det har varit halt, men aldrig brötit någonting som tur är! Det är den största rädlsan.
Men det är otäckt i alla fall, och jag har svårt att resa mig upp själv om jag ramlar. Så det bästa man kan göra när det är halt är att hålla armkrok med någon och få stöd!

Idag har jag mest vilat och tagit det lungt. Jag har kollat på filmen Juno, som var en av filmerna som syrran hade med sig hit. Jag tycker inte att den filmen var sådär jättebra, men den var rolig att se på ändå!
Sen har vi här hemma varit i Kristinehamn! Vi åkte dit för att vi skulle till Ica Maxi. Det är en så stor affär och de har mycket saker förutom mat. Blandannat har de ju en smink och parfym hörna blandat med andra tillbehör, skor, kläder, julsaker, böcker och en massa annat. Jag köpte mig faktiskt en parfym där! De hade jättemånga parfymer från olika kända märken, men jag fastnade för Adidas Fruity Rhytm, som jag köpte! Jag har köpt Adidas parfymer förut, för jag tycker att de luktar så gott, och det gjorde även den här!
På vägen in till Kristinehamn låg det snö i dikena, mycket mer än vad vi har här hemma! Här har det mesta ju smält bort, men jag tror att de har fått mer än vad vi fick. Det såg ut så i alla fall.

Nu medan jag sitter och bloggar, är jag inne på lite skosidor och kollar på stövlar!
Jag vill köpa mig ett par nya stövlar och kollar på vilka det finns att välja mellan.
Eftersom att jag har svårt att gå, kan jag inte gå i höga klackar, det skulle aldrig mina fötter klara av, och inte heller min balans. Jag kan gå i jättelåga klackar, men att bara komma i ett par stövlar är stort för mig!
Jag har svårt att få in mina fötter i stövlar som inte har någon dragkedja på insidan. Problemet är att jag har svårt att styra in mina fötter i skorna, och därför blir det svårt. Därför blir jag jätteglad när jag hittar skor där det är en dragkedja på insidan! Annars får man hålla på ett tag. Jag kommer ihåg när jag var yngre och jag red och skulle få på mig ridstövlarna. Det var inte lätt, men det gick! Är man tillräckligt envis så!

Ikväll är det Självmord på is på Tv4 kl 20.00.
Det heter ju stjärnor på is, men igår när de visade reklam för programet så tyckte vi att det lät som om de sa självmord på is. Jag tycker inte att det är ett speciellt bra program, Let's dance var roligare att titta på, och det påminner ju lite om varandra. På sjärnor på is dansar de ju också fast på skridskor, och på let's dace dansade dem i höga klackar istället.
Skillnaden var bara att Let's dance var roligare. Vad tycker ni, tycker ni att stjärnor på is är ett bra program, och i så fall, vem tycker ni är bäst?




Tänk när det kommer vara fullt med snö ute.
Men än är det bara höst! Fast det är 1:a november
idag. =)

RSS 2.0