I love fridays!

Dagens ordspråk: Gör som en anka, brukade mamma alltid säga. Håll dig lugn på ytan, och paddla utav bara helvete där under.

Hallå!

Då är det fredag och veckans absoluta bästa dag, eller vad säger ni?
En hel skolvecka har lidit mot sitt slut och nu är det bara två hela skolveckor kvar (plus måndag och tisdag den 21:a och 22:a december. Var det någon som sa sent?) och sen är det jullov! Det behöver både min kropp och själ!

I helgen för min del, kommer det bli en hel del plugg, vad det känns som nu i alla fall. Början av nästa vecka kommer bli tuff, i alla fall måndagen. Först ska alla vi som går på Estetprogramet med inriktning Musik ha en uppspelning! Det är för alla som läser en B eller C kurs i sitt instrument, som ska spela upp ett stycke för alla de andra. Varför vet jag inte riktigt, men det är bra för både scenvanan och för att visa vad man kan!
Det är på förmiddagen, men innan det har jag en muntlig redovisning i Globalkunskap. Vi har haft uppehåll i den kursen i fyra veckor på grund av att andra klasser har haft praktik, men på måndag börjar vi igen efter uppehållet. Vi fick som uppgift att skriva en rapport om ett land, där jag valde Kina, och förutom att redovisa det muntligt ska vi lämna in det skriftligt. Jag har gjort den skrivna delen redan och håller nu som bäst på att träna in det muntliga! Jag gillar inte att stå framför en hel klass och prata, men om jag vet vad det är om och jag är påläst inom ämnet och kan det jag ska säga utantill brukar det gå bra! Framför allt känns det otroligt bra efteråt, när man har gjort någonting som man har tyckt ska bli jobbigt, och sen klarat av det! Egentligen spelar det ingen roll alls hur det går, utan det viktigaste är att man vågade. I alla fall så känns det så nu i skrivande stund utan vidare värst mycket eftertanke, men jag tror det är en riktig boost för självförtroendet i alla fall att ha gjort det och att man inte fegade ur!

Nog pratat om skola, plugg och läxor. Nu är det trots allt fredag och helg och det finns mycket roligare saker att både fundera på och skriva om!
En aktuell händelse som säkert många kommer kolla på idag, är semifinalen i Idol! Under hela hösten har vi fått följa dem i deras utveckling och framsteg och nu är det bara tre kvar, Calle, Erik och Tove. För min del tror jag det kommer bli Erik och Tove som kommer få stå på scenen i Globen nästa vecka och tävla om årets Idoltitel, men man vet ju aldrig riktigt! Calle tycker jag har utvecklats enormt mycket från att inte kunna hålla ögonkontakt med publiken till att röra sig på scenen och sjunga riktigt bra! Hur det än blir har dem ju alla kommit långt, och som vi alla vet går det ju bäst för den som kommer 2:a i alla fall. Om det inte blir någon ändring på det i år, vill säga!


Vilka två tror ni kommer ta sig till finalen i Globen nästa vecka i Idol 2009?


Kommentarer
Postat av: emelie

jag tror tove och erik, det e dom jag hejar på också ;) fast gillar kalle med

ps fin blogg

2009-12-04 @ 19:58:00
URL: http://eblomkvist.blogg.se/
Postat av: Emmelist

ja det är ju jättekul med färgade linser tycker jag :D

2009-12-04 @ 20:18:41
URL: http://emmelist.blogg.se/
Postat av: mina

God kväll gumman..Hoppas att din fredag är en skön kväll..Erik kommer vinna hela Idol i år..Ha en skön helg söta.kram kram

2009-12-04 @ 22:04:48
URL: http://blondis81.blogg.se/
Postat av: Erika

sv: Fast så blev det visst inte :P

2009-12-04 @ 23:25:29
URL: http://icanpikan.blogg.se/
Postat av: LIENE

sv: okej då så:)

Nej tyvärr gjorde hon inte, men vi ska till affären imorgon! (överglad)



Tycker det är synd att Tove inte fick gå till final:( så orättvist..

Vad tycker du om dom som gick till final då?

2009-12-04 @ 23:34:29
URL: http://lienes.blogg.se/
Postat av: Emma

så dåligt att tove åkte:(

2009-12-04 @ 23:41:51
URL: http://emmichs.blogg.se/
Postat av: Erica

Jag trodde också att det skulle bli Erik och Tove, men är väldigt glad att Calle är i final! :D

2009-12-05 @ 01:25:27
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: malin

hehe aa jag titta inte x)

2009-12-05 @ 16:55:23
URL: http://malinjaans.blogg.se/
Postat av: elin hallmaan

sv: Ja den var fräck faktiskt, men jo visst känns det som den skulle passat in bättre på vuxenavdelningen ;)

2009-12-05 @ 19:33:03
URL: http://elinhallman.blogg.se/
Postat av: Z A N D R A :)

Gookväll! :D

allt bra idag?

2009-12-05 @ 19:41:15
URL: http://decevven.blogg.se/
Postat av: Emmelist

ja eller hur :D

2009-12-05 @ 19:53:45
URL: http://emmelist.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0