Åt helvete med denna jävla måndag

Dagens ordspråk: Det blir aldrig som man har tänkt sig.

Hallå!

Igår skrev jag ju i bloggen att jag skulle åka till Neurologen för att utreda min värk. Jag har haft ont i 8 år nu och det blir inte bättre utan bara sämre och i ett års tid har jag försökt få hjälp med att veta varför jag har ont och utreda ifall jag har Fibromyalgi eller ej.

I höstat skickades en remiss till Reumatologen för att de skulle få utreda min värk. Efter några månader fick jag ett brev där det stod att de inte tog emot mig - för de trodde att det var ett neurologist problem som hänger ihop med mitt handikapp. Jag blev jätteledsen men istället skickades en remiss till en neurolog för att vi skulle få en utredning av dem. Dit åkte jag idag och nu är jag så helvetes, jälva, skitförbannad, så jävla ledsen, besviken, deprimerad, frustrerad, irriterad och jag vet inte vad jag ska ta mig till.

När jag kom in till Neurologen visste han inte ens varför jag var där. I remissen hade det inte framgått att jag ville utreda min värk och han kunde inget om Fibromyalgi, vilket är förståeligt eftersom han är en specialist på neurologiska problem och inte på muskelproblematik. Jag hade förväntat mig att vi skulle gå igenom alla mina triggerpunkter och att jag skulle få berätta hur jag mådde men eftersom han inte kunde utreda min värk blev det ingenting sådant. Jag började gråta direkt, för jag var så jävla glad för den här dagen, för att jag äntligen skulle få svar på varför jag har så in i vassens ont. Hela min värld rasade samman, jag grät och hulkade och tårarna gick inte att hejda. De bara rann och rann nedför mina kinder. Det enda vi kom fram till var att jag har överrörliga leder, vilket man har vid Fibromyalgi (!!) och ingenting annat. Eller jo, en sak. Och det är att min värk har ingenting att göra med mitt HANDIKAPP! Jag har en sjukdom som ger mig värk. Det har vi trott hur länge som helst men ingen annan. FATTA DET NU, NEUROLOGEN SA DET!

På vägen hem bara grät och grät och grät jag ännu mera. Mina ögon var hur röda som helst och min näsa var hur stor och svullen som helst av allt jag hade gråtit. Det blev många svordomar och jag bara kände (och fortfarande känner) att jag inte orkar få mer bakslag nu. Det kändes som att slå huvudet i en vägg. Vilken förlorad dag! Man blir väldigt känslig av att ha ont och det är precis vad jag är nu. Jag är gråtfärdig nu när jag skriver det här men samtidigt är det så skönt att få skriva av sig, fast jag har pratat om det hur mycket som helst. Jag tror stenhårt på att jag har Fibromyalgi, alla sympton och allt stämmer. Hur fan kan man som reumatolog bara se inom ramarna av sin jävla box och neka mig att komma, bara för att de TROR att min värk har med mitt handikapp att göra som det INTE HAR! Jag tycker det är så jävla diskriminerande, de bara antar en massa saker utan att ens ha träffat mig. Jag fattar inte...

Ni får inte bli rädda av det jag skriver nu, jag är bara på dåligt humör nu för jag är så less på att bara få bakslag och aldrig få veta varför jag har ont! Har man väntat på att få veta det i 8 år och sen tror att man ska få veta det en dag och att det då visar sig vara ännu en motgång, då blir man inte glad. Men en sak kan jag lova er, jag ger inte upp! Jag ska få reda på varför jag har ont. Även om det tar ännu ett år!




Kommentarer
Postat av: Maria

Åh, vad jobbigt. Det är sjukt att läkarna inte förstår att du verkligen vill veta varför du har ont, och istället kommer de med såna där luddiga svar.

Hoppas verkligen att det reder upp sig! Jag håller tummarna för dig.



sv: Tack så mycket :D



Nu verkar det nog funka igen, med tanke på att det gick att kommentera i det här inlägget.



Haha, precis. Fast man borde sluta tänka på sånt där och bara gå ut och slänga sig i snön eller nåt. Tillåta sig själv att vara barn. :P

2010-02-08 @ 19:59:23
URL: http://various.blogg.se/
Postat av: LIENE

Låter inte kul:/

men du det är bra att du inte ger upp!

2010-02-09 @ 19:02:24
URL: http://lienes.blogg.se/
Postat av: Linda - ndaiL

härligt!



ja, jag hade en grymt bra helg :)

2010-02-09 @ 19:38:56
URL: http://ndail.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0