Shopping lördag

Dagens ordspråk: Att ta första steget är den viktigaste delen av varje upptäcksfärd och utan tvekan det mest betydelsefulla.

Hallå där!

Innan jag åkte iväg till stan så lade jag upp en kluring här på bloggen. Jag har fått olika svar från er om vilket håll hon egentligen snurrar åt, och jag kan inte svara på det själv heller för hon byter hela tiden. Om ni tycker att den går som klockan använder ni höger sida av hjärnan, och tycker ni att den går mot klockan använder ni er av den vänstra sidan.
Jag kan titta på den där hur länge som helst och jag blir inte ett dugg klokare.

I alla fall, på stan idag skulle jag ju leta efter en mascara och en ny väska eftersom att min gamla har gått sönder lite grann. En ny mascara hittade jag men någon ny väska såg jag inte. Hittade ingen som föll mig i smaken så jag lät bli att köpa någon. Förutom mascaran så hittade jag en hel del andra roliga saker istället som fick följa med hem! I vanliga fall brukar jag säga att det inte finns någonting här i Karlskoga för utbudet är så litet. Det är fortfarande sant, men hittar grejer här, det gör jag allt minsann! Det började med att mamma och jag gick till Kappahl och där ser jag en skitsnygg brun skinnjacka! Jag har redan en skinnjacka som är svart med äkta skinn som jag tycker om, men den är så himla tung och så är den fruktansvärt varm också. Den är enbart byltig att ha på sig. Den här skinnjackan som jag hittade nu på Kappahl var inte av äkta skinn men det spelar absolut ingen roll för mig, den blir ju bara lättare då. Den var inte heller lika varm som min gamla är. Den var helt perfekt för mig, och snygg! Jag tycker jättemycket om den, det var mitt bästa köp idag inom alla kategorier! Dessutom hade vi 30% där som gällde nu över helgen, så det passade bra!
Inne på H&M köpte jag min mascara The Colossal volum' express från Maybelline. Jag tycker att H&M har ett bra utbud på smink faktiskt och de har billigare smink där än vad de exempelvis har på Lindex även fast det är samma märke. Varför betala mer för någonting som ändå är av samma märke? Det förstår inte jag. När vi stod där vid sminkhyllan såg jag även ett fint nagellack från Isadora. Jag är tokig i nagellack och örhängen, jag vet. Det kan inte hjälpas, haha! Den här färgen är nog ny för våren skulle jag tro, och den heter Apricot Coral! Väldigt fin var den. På H&M hittade jag även en rosa topp som var jättefin i färgen! Gillade den färgen väldigt mycket och den kostade bara 49.50kr. Billigt för en T-shirt!
Blev även en tidning inne på H&M, deras nya vår magasin! Jag såg den igår på deras hemsida och den var gratis så jag tog den med. Har jag någon gång nämnt att jag älskar att läsa? ;)

Efter stan åkte vi vidare till JYSK och tittade lite där innan vi åkte och handlande och sen åkte hem. Jag tycker att det är riktigt mysigt och roligt att åka ut på lördagarna och gå på stan och så och vara ute i det fina vädret som det var idag.
Det piggar upp! Nu ikväll blir det bara att kolla på Melodifestivalen och så. Det är ju sista deltävlingen idag!
Vem/Vilka tror ni att det kommer gå bra för ikväll? =)Skinnjackan som jag köpte på Kappahl! Jag tycker den är jättefin, och
den är inte alls lika tung, klumpig och varm som min andra skinnjacka är.
Blir snyggt till våren!


Enkel och snygg topp från H&M! Korallfärgad!


Nagellack från Isadora med färgen 609 Apricot Coral. Blir snyggt till
solbrännan!


Mascara från Maybeline The Colossal Volume Express

Gratis tidning från H&M Magazine

Mycket reportage och bilder i, som en riktig tidning, =)

Och till sist CHIC och korsordstidningen Kors &Tvärs

Dagens kluring

Jag tänkte lägga ut en kluring här på bloggen som ni kan få försöka lösa! Eller kluring, en synvilla är det i alla fall!
Hoppas att ni är ordentligt vakna nu på lördagsmorgonen, för här kommer dagens synvilla:

Vilket håll roterar damen åt? Clockwhise eller Anti-clockwhise?
Klicka på den här länken
http://www.news.com.au/dailytelegraph/story/0,22049,22535838-5012895,00.html om ni vill läsa mer. Lycka till!


Härligaste vädret på länge

Godmorgon allihopa!

Vilken härligt fin dag det är idag! Solen skiner ute och himlen är klarblå. Det enda som saknas nu är att snön ska smälta bort helt och hållet, för nu vill jag ha vår! Jag får sån lust att åka ut och cykla för att vädret är så härligt och för att det var så länge sedan. Det har varit fint väder några dagar nu och igår ville jag jättegärna åka ut och cykla! Men sen när jag tittade ut genom fönstret så kommer jag genast ihåg att det fortfarande är fullt med snö och is på backen ute...
Men men, den lär väl försvinna snart! Enda haken med att det är fint väder idag, är att det är -9 minusgrader också...

Idag blir det en tur på stan! Jag ska lämna in lite biblioteksböcker som jag har lånat. Måste även kolla efter en ny väska och en mascara. I tisdags gick min väska sönder  och min mascara börjar ta slut. Blir härligt att komma ut i vårvädret! Vilka vårkänslor jag får! =)

Såg ni på Let's Dance igår, förresten? Stackars Laila fick höra många kommentarer om hennes och Niclas förhållande så hon blev generad ganska många gånger, haha! Det är smällarna man får ta! ;)

Innan jag ska iväg till stan ,som inte blir en på en stund för vi är inte klara här hemma, så tänkte jag lägga ut en kluring till er! Eller kluring, det är en synvilla! Jag lägger in den i nästa inlägg så får vi se vad ni säger!

Ha en bra lördag tills jag kommer hem och skriver nästa gång!

Koncentrera sig på att njuta istället!

Dagens ordspråk: På tidens vingar flyger sorgen bort.

Hallå där!

Är det bara jag som tycker att varje vecka bara rusar förbi? Nyss var det måndag då jag klagade över att det var första skoldagen efter lovet och nu är det helt plötsligt fredag och helg! Vart tiden tar vägen spelar egentligen ingen roll, det som spelar mer roll är att det faktiskt är fredag nu och helg! Jag tycker att vi koncentrerar oss mer på det istället och njuter!

Fredagar betyder korta skoldagar och idag var det självklart inget undantag. Började skoldagen vid kl 08.35 och slutade redan vid kl 10.45, härligt! Den här veckan var också den sista innan vi ska börja dra igång på allvar med Restaurangshowen! Nästa vecka är det rep hela veckan lång, och veckan därpå ska vi repa från måndag-onsdag, och sen på torsdagen är det showkvällar ända till lördag! Roligt ska det bli, men samtidigt lite nervöst också. Jag tror att lite av nervositeten kommer släppa när vi har repat och när vi vet hur allting ska bli. Allting kommer visa sig hur det ska vara, så det blir nog bra!

På måndag ska vi starta med att packa ner saker från Kulturskolan och Bredgårdsskolan och åka till Folketshus där vi repar men också har showen vecka 11. Förstärkare ska flyttas, notställ ska packas ner och en massa saker ska till Folketshus. Eftersom att jag har så ont i kroppen och har svårt att gå, så behöver jag inte hålla på och bära runt på en massa saker. Jag vet inte ens i min vildaste fantasi hur jag ska orka bära en förstärkare. Det enda jag vet är hur ont jag skulle ha i kroppen efter att jag hade gjort det. Visserligen tränar jag mina armar, men nej, så roligt ska vi inte ha. Så jag pratade med en av lärarna om det och han förstod och sa att jag kunde börja en timme senare istället. Så jag får sovmorron till kl 10.00 på måndag, inte helt fel kan jag säga er! Kommer nog att bli rätt sena dagar när vi repar, men jag har redan sagt att jag kan inte stanna kvar ända till sent på kvällen alla dagar, då funkar inte min kropp nästa dag. Då kommer jag att ha jätteont eftersom att allt jag gör får jag betala för efteråt, så att säga. Men till en 16.00 får jag nog räkna med, men då har vi ju sovmorron också. Sen när det är showkvällar kommer det nog också att bli sent, om vi säger att showen kanske kommer sluta kl 23.00 varje dag under de dagarna. Men det har jag också pratat med lärarna om, att jag kommer inte vara kvar tills showen är slut alla tre dagarna, så det är de medvetna om. Jag kommer även att få sitta ner när vi spelar och det är en enorm lättnad för mig. Jag får såna spassmer i mina ben när jag är nervös och då är det svårt att både koncentrera sig på vad jag ska spela och på mina men som jag inte vill ska vika sig så att jag ramlar omkull. Men det är ingenting som jag behöver fundera på för nu är det problemet löst! =)
Allting om restaurangshowen kommer jag berätta om så att ni får läsa om det här på bloggen. Kommer nog upp en ny kategori mer det namnet!  =)

Ikväll blir det att kolla på Let's Dance! Tror att det var Scott som åkte ut förra fredagen om jag inte minns helt fel.
Blir spännande att se vilka som dansar bra idag och vilka som inte gör det. Jag läste förresten lite skvaller om att Laila Bagge och Niclas Wahlgren har blivit ett par! Härligt med kärlek, och de är ju inte heller de första paren som har kärat ner sig i varandra i Let's Dance historia!

Vem tror ni kommer åka ut Let's Dance ikväll? Själv har jag ingen aning. De jag tror kommer vara i finalen är i alla fall Laila, Magnus och Morgan! Om jag har rätt, återstår att se!
Ni som inte ska se Let's Dance, hur ska ni roa er denna fredagskväll då? =)

Angående dagens ordspråk

Dagens ordspråk: Livet ger oss inte större bördor än vad vi orkar bära.

Jag tänkte prata lite om dagens ordspråk som jag har valt. Det är en mening som jag har hört flera gånger, och som jag tycker fungerar som en väldigt bra tröst. När jag var 2,5 år fick ju jag ett förkyldningsvirus i ryggmärgen som gjorde mig förlamad över en natt. Det här förkyldningsviruset har fört med sig att jag idag kan gå, men inte riktigt som alla andra. Jag har lite svårare att gå, orkar inte gå lika fort som andra och inte heller lika långt. Jag lärde mig att gå när jag var 1 år, och då hade ju varken jag eller min familj någon som helst aning om att jag skulle få det här förkyldningsviruset i ryggmärgen, eftersom att jag inte var född med det. Om någon säger att jag är född med mitt handikapp, så rättar jag alltid den personen. Visst, jag var liten när det hände, men jag är långt ifrån född med det. Men det har inte med saken att göra i just det här som jag tänkte ta upp nu.
Jag tycker att det funkar som en tröst att tänka så, att livet inte ger oss större bördor än vad vi orkar bära. Jag kanske fick det här handikappet för att jag är en stark person i mig själv. Någon annan som hade fått det kanske inte hade orkat med det, men det gjorde jag och därför fick jag det. Nu finns det säkert folk som undrar varför jag tänker på såna saker, men jag tycker att det är bra och att det funkar som en slags tröst. Jag ser ingen mening med att grubbla på varför jag blev handikappad och fastna i det träsket. Det är som det är och det måste jag acceptera. Allting blir ju lättare om jag gör det. Jag är precis som vilken 17 (snart 18) åring som helst! Jag är som alla andra, bara att jag har lite svårare att gå. Mitt handikapp är en del av mig, en del av min personlighet. En annan slags tröst som jag brukar tänka är, att jag kanske inte skulle vara samma person som jag är idag, om jag inte var handikappad. Nu kanske jag skulle vara precis som jag är, vilket jag faktiskt också tror, men jag kanske inte skulle ha samma förståelse för handikappade eller andra personer som inte riktigt är "som alla andra". Och att vara som alla andra, vad innebär det då? Jag ser inget fel i att vara den jag är. När jag var mindre blev jag ofta mobbad över mitt handikapp. Jag kunde få höra ord som "din handikappade jävel" och "du går så jävla konstigt". Ibland blev jag även kallad "cp-barn" och att jag var "så jävla dum i huvudet". Av folk som jag inte ens kände. Vad hade jag gjort dem? Jag hade bara gått förbi dem och råkat komma i deras väg, någonting annat hade jag inte gjort. Jag vågar vara precis den som jag är. Jag ändrar inte mina åsikter för att någon annan inte tycker som jag, och jag tänker inte ändra på mig för att jag inte är som "dem är". Om jag någon gång fick chans att fråga dem personerna som har mobbat mig för mitt handikapp, då skulle jag göra det. Jag skulle fråga vad fan jag hade gjort dem. Fråga om det var för att jag var handikappad? För något annat skäl fanns det väl inte att mobba mig för?

Barn är så oerhört grymma. Jag blir förbannad bara jag tänker på hur dumma och elaka barn kan vara. Och vuxna, det finns ingenting som säger att de inte kan mobbas eller att de har bättre förstånd än vad vi unga har.
Man kan bli mobbad för precis vad som helst, att man är tjock, har glasögon, ser ut på ett visst sätt, att man har fel föräldrar som andra anser "konstiga", för att man är udda, för precis allting!
När jag var yngre hade jag ett fruktansvärt dåligt självförtroende. Det var inte alls bra. Nu är mitt självförtroende mycket, mycket bättre. Skulle någon säga till mig idag att jag är dum i huvudet bara för att jag har svårt att gå, så skulle jag inte tveka en enda sekund över att fräsa tillbaka. Jag vet ju att det inte är mig det är fel på, utan dem, de som mobbar. De kanske har det svårt själva, och därför mobbar för att inte bli mobbade själva. Jag har aldrig varit i den situationen, men jag undrar varför man inte ber om hjälp då. Om man själv mår så dåligt, varför vill man att någon annan ska komma ner och må så dåligt som en själv då för? Det förstår inte jag. Mobbing har alltid funnits, ända sen våra föräldrar var små och när deras föräldrar var unga och så vidare. Förut kanske det inte fanns något namn för det, men visst fanns det. Jag är fast bestämd över att jag vill hjälpa andra som har det svårt. Och om det fanns någon lösning på hur man får bort mobbing, så skulle jag göra det på en gång. Mobbing kommer nog alltid att finnas, men hjälp och stöd kommer också alltid att finnas.

Onsdagen gjord

Dagens ordspråk: Ungdomen varar mycket längre än vad ungdomar tror.

Godagens!

När jag skulle gå upp i måndags till skolan trodde jag att den här veckan skulle gå långsamt, bara för att vi hade en skön veckas lov veckan innan. Jag börjar undra om såna tankar kommer upp bara för att jag absolut inte vill gå upp ur sängen och gå till skolan när jag under en hel vecka innan har kunnat sova hur länge jag vill, och tycker att skolan är pest och pina just då, fast jag i vanliga fall inte tycker det. Som en protest likson. Jaja, hur det än är så går alltid veckan fortare än vad jag brukar tänka innan, och det har vi väl ett bevis på nu? Det är redan onsdag, dagen i veckans mittpunkt! Imorron är det torsdag och då är vi bara en dag ifrån den efterlängtade helgen. Kan inte bli bättre!

Idag hade jag en skön sovmorron innan jag skulle iväg till Kulturskolan, där vi har våran första lektion på onsdagar. Eller om det ska vara helt korrekt, så är det min första lektion på onsdagar, eftersom att min klass lektion i idrott innan.
På Kulturskolan har vi ljudteknik, och där har vi under en period fått gjort musik i ett program som heter Cubase, till ett litet filmklipp! Det är faktiskt ganska kul när man väl kommer igång och lär sig programet, och idag skulle vi spela upp våra låtar som vi har hållt på och arbetat med! Alla hade inte valt samma filmklipp och det gjorde redovisningen av låtarna mycket roligare. Vissa av oss hade valt samma filmklipp, men vi hade tolkat filmen på flera olika sätt.
I det filmklippet som jag hade valt, var det en kille som i stort sett i hela filmen blev jagad av två andra killar. Jag hade tänkt att den här killen som jagar ligger riktigt illa till, och ut efter det hade jag gjort min musik rätt så allvarligt. Som läraren sa, man förstod genom musiken att killen låg illa till. De andra som hade valt det filmlippet hade tolkat filmen på helt andra sätt och gjort deras musik ut efter deras tolkning. Det var riktigt roligt att kolla på de andras i alla fall, och se hur olika vi hade gjort. Musiken är ju till för att förstärka scenerna i filmen!

Slutade gjorde jag vid kl 15.05, det kändes skönt. Att sluta klockan 15.00 känns faktiskt relativt tidigt, när vi går så sent andra dagar i veckan. När jag kom hem spelade jag lite klarinett och vilade. Jag var så trött idag när jag kom hem, fast det brukar jag ju i och för sig vara. Har haft en konstig värk i benen idag som är lite ovanligt, för det är inte så ofta som jag har det, längre. När jag började få ont i kroppen startade värken i benen och gjorde så ont att jag inte kunde gå. Nu är det ytterst sällan som jag har ont i benen, men när jag har det är det inte så roligt. Förövrig har jag inte haft så mycket värk idag, som är jätteskönt verkligen! Hela dagen blir bättre om jag inte har så där jätteont. Dock har jag kvar den där konstiga nervvärken i knäna. All min värk går i perioder. Ibland har jag nervvärk och ibland har jag inte. Vissa dagar har jag mer ont, och andra inte. Det pendlar ganska mycket på dagen också. Om jag tex skriver här att jag inte har ont nu, så kan jag ha ont om en timme eller så. Omväxling, det är vad det är! Men med det är det inte sagt att omväxling är någonting dåligt. Fast det kanske är roligare om det inte handlar om värk och smärta, förstås! =)

Bokrean

Idag är det fettisdagen, men inte bara det! Idag är det även start på Bokrean som är varje år i februari!
Jag älskar att läsa böcker och det har jag gjort enda sedan jag var liten. Då kunde jag gå till biblioteket och låna 20 böcker som jag ville att mamma skulle läsa högt för mig, haha! Jag kanske inte läser lika mycket böcker som jag gjorde då, men att sluta läsa böcker helt kommer jag aldrig att kunna göra!

Så idag efter skolan åkte jag och mamma till Coop Forum och handlade, där de också har bokrea, och där hittade jag boken Sanningen om diamanter, som är skriven av Nicole Richie. Det är en roman som är baserad på hennes eget liv! Jag tyckte att den verkade intressant och bra, så den köpte jag! När jag har läst ut boken ska jag säga vad jag tyckte, =)

Har ni varit något på starten av bokrean idag?


Sanningen om diamanter, skriven av Nicole Richie

Tillbaka i rutinerna

Dagens ordspråk: Det är en märklig sak med livet; om du vägrar att acceptera något annat än det bästa så kommer du väldigt ofta att få det.

Hallå allihopa!

Nu är det tisdag igen och jag är tillbaka i mina rutiner i skolan. Det känns nästan som om vi inte har haft något lov alls, så fort går det alltså, som det brukar göra efter att man har haft lov...
Dagen startade i alla fall med en skön sovmorron till kl 09.40 och skoldagen slutade ungefär vid kl 16.00. Eftersom att vi inte har några mattelektioner mer, eftersom att vi har gjort vårat slutprov i Matte B, så har vi fått börja med vårat Projekt Arbete istället! Här i min blogg har jag ju tidigare skrivit om vad jag vill göra som projektarbete, som jag har vetat enda sedan ettan att jag ville göra, och det är att stå i aulan och prata om mitt handikapp inför alla skolans elever! Det är någonting jag vill göra för jag tror att det kan stärka mig själv något enormt (vilket det har gjort att bara våga starta den här bloggen som jag tycker är jätteroligt!) och det känns bra att kunna stå där framme och berätta för alla hur det är. Jag själv som är handikappad, skulle tycka att det var intressant om någon annan handikappad kom och berättade för oss i min skola hur det är att vara det, men det kanske beror på att jag själv är just handikappad. Jag kanske inte hade tänkt lika om jag inte hade varit det själv, det är svårt att veta nu. Men jag hoppas i alla fall att andra kan tycka att det är lika intressant som jag! Mer går att läsa om det i mitt första inlägg som ni hittar i kategorin Bakgrund/första inlägget!
I alla fall, på vår första projekt arbetes lektion, kom det två tjejer från Ungt Företag (tror det heter så, men jag är inte hundra) och berättade vad de håller på med! Det är ett företag som hjälper gymnasieelever som själva vill starta ett eget företag som projektarbete. Om man tex har någon jättebra uppfinning eller idé om någonting, kan man starta ett eget företag och eventuellt tjäna pengar på det! Den ena tjejen berättade om några killar som hade gjort en hel plångbok - med bara silvertejp! Hela plånboken var gjord av silvertejp, och den var väldigt välgjord kan jag säga er, för den hade fack och allting som en vanlig plånbok har. Den var riktigt häftig. Hon hade även fler exempel på folk som hade gjort en egen skiva, som de marknadsförde med hjälp av sitt egna företag. Hon pratade om väldigt många saker som olika personer hade gjort, och det lät faktiskt riktigt intressant! Hon sa även att det är ett stort plus att det står på ens CV att man har haft ett eget företag, som det då gör om man har haft det som projektarbete. Inte illa va?

Sista lektionen på dagen, var sceniskt musikprojekt där vi håller på att repa inför restaurangshowen. Nästa vecka ska vi repa inför showen och sätta upp scenen och såna saker, och eftersom att vi ska göra det så har vi fått tröjor som gör reklam för restaurangshowen! Tröjorna var riktigt snygga, i alla fall på baksidan. Jag har inte hunnit att ta kort på min än, men jag ska göra det och visa den för er i bloggen när jag har gjort det! På lektionen idag pratade vi mest om vilket låtordning vi ska ha, våra scenkläder och om noter och så. Jag tror att allting kommer att gå jättebra, och alla orosmoln som jag hade idag inför nästa vecka, är nu som bortblåsta!

En sketen måndag blev till en toppenbra måndag!

Dagens ordspråk: Gårdagen kan vi inte få tillbaka, men morgondagen är vår att vinna eller förlora.

Nu är sporlovet slut och det är dags att återgå till det normala rutinerna i skolan igen. Att gå upp tidigt på morgonen, sluta sent på dagen, vara trött...
Ja, det där vanliga. När jag vaknade imorse hade jag nästan ångest. Jag ville stanna kvar i sängen och sova vidare, jag var så trött! Så när jag gick upp gjorde hela kroppen motstånd och jag tänkte på vilken sketen måndag det skulle bli idag.
MEN, det var när jag kom till skolan, och framför allt hem från skolan, som jag upptäckte att den här måndagen inte alls var sketen!

Började skolan gjorde jag vid kl 08.00 med filosofi. Jag har nog gått och tänkt filosofiska tankar hela lovet tror jag, haha! Det kommer upp någon tanke och då kan den helt enkelt fastna i mitt huvud och då tänker jag på det, som tex ibland funderar jag över dagens ordspråk, vad det egentligen betyder. Ibland finns det ju dolda budskap, och de är roliga att tyda!
Jaja, i alla fall så var det första som var roligt när jag kom till skolan att träffa alla kompisar igen! Man är så van att träffa varandra varenda dag när man är i skolan, och då blir det alltid så kul att träffa alla igen i skolan när man kommer tillbaka.
Andra saken som var kul i skolan, var att vi fick tillbaka våra engelskaprov som vi gjorde på fredagen den 13:e innan lovet. Jag hade lite ångest inför det provet, för jag hade inte riktigt tränat lika mycket som jag brukar eftersom att vi hade ett stort slutprov i mattematik B några dagar före. Men idag när vi (spänningsfullt) väntade på att få se provresultaten, så såg jag att det hade gått hur bra som helst! Jag hade mycket bättre på provet än vad jag hade anat, (under omständigheterna, så att säga) så jag blev jätteglad! Det är roligt när man blir positivt överraskad, =)

Sen när jag hade slutat skolan vid kl 16.20 och kommit hem, märkte jag den roligaste saken som hade hänt under hela dagen! Kan ni gissa vad det var? Ni som har kollat noga på blogg.se hemsida kan nog det!
När jag kom hem hade MITT INLÄGG om att få en GRATIS VECKOREVYN med BLONDINBELLA blivit PUBLICERAT PÅ BLOGG.SE HEMSIDA! Gissa om jag blev glad! Jag hade fått jättemånga kommentarer, och statistiken var underbart rolig att titta på! Shit, vad jag blev förvånad! Det var jätteroligt att se att så många hade besökt min blogg! Jag är fortfarande lika glad som när jag såg det, man skulle kunna säga att en liknelse är ett barn på julafton. Det var otroligt roligt i alla fall!
Tyvärr hann jag inte se mitt eget inlägg på startsidan, men jag vet att det var där för det fick jag reda på!

Så min förutfattade mening om hur denna måndag skulle bli, kan jag erkänna var helfel. Dagen blev inte alls sketen, utan en toppendag! Det är lätt att göra mig glad, =)

Hoppas att eran dag också har varit bra! Nu ska jag svara på lite kommentarer och sen gå ner och kolla på TV en stund.
Hörs imorron igen!

Slut på ledigheten

Dagens ordspråk: Tala är silver, tiga är guld.

Nu är det den här dagen som jag förra söndagen inte ville skulle komma. Sista dagen på sportlovet. Imorron blir det till att gå upp kl 05.45 och gå iväg till skolan som börjar kl 08.00 och inte sluta förrän vid 16.20. Det var så skönt med lov, men nu är det dags att ladda upp batterierna igen och bita i det sura äpplet!

Idag startade jag dagen med att sova ut, det kändes skönt. Det är så konstigt, för när det är lov då kan jag inte sova. Då vaknar jag jättetidigt fast jag vill sova länge. Men det är skillnad på att vakna upp vid ett klockslag själv, än att bli väckt den tiden. Jag är kvällstrött och morronpigg, men när jag vaknar vet jag i alla fall att jag är utvilad!
Har blivit ytterst lite plugg idag, har inte haft så mycket att göra i läxväg och det känns skönt. Har i läxa tills imorron att lära mig musklerna som vi har i kroppen. Jag tänkte på det förut idag, att jag vet nästan vart jag har alla musklerna i kroppen eftersom att jag har så ont i dem, men jag vet banne mig inte vad dem heter, haha! Men nu är det ändring på det, för nu har jag 18 muskler att lära mig till imorgon. Det är inte så svårt, det är nästan som att lära sig glosor! Fast man ska veta vart namnen sitter, förstås. Mer muskler finns det ju i kroppen, men jag är tacksam över att jag inte behöver lära mig alla!

Just nu håller jag på och städar lite inne i mitt rum! Damråttorna anfaller mig nästan när jag kommer innan för dörren till mitt rum. Nejdå, så farligt är det inte. Men det var dags att damma av i alla fall, om jag säger så. Sen om en stund blir det väl till att kolla lite på TV och träna armarna med hantlarna kanske, det beror på om jag fortfarande har ont i dem idag. Har haft lite ont i armarna ett par dagar nu, så jag får se hur det blir!

Ni får ha en fortsatt bra söndag, så hörs vi imorgon lite senare på dagen när jag har kommit hem från skolan!

Gratis nummer av Veckorevyn med Blondinbella!

Idag när jag gick in på Blondinbellas blogg, såg jag att man kunde få ett gratis nummer av Veckorevyn nr 5, där hon är med i en stor intervju! Det var bara att klicka på en länk så man kom till veckorevyns hemsida och skriva in sina uppgifter, och sen var det klart! Hur enkelt som helst! Gå in på http://blondinbella.se/ du med och beställt ett nummer idag!


Heldag i Örebro nu igen

Dagens ordspråk: Bete dig som du skulle vilja vara och du kommer snart att vara som du beter dig.

Nu är jag hemma igen från Örebro och IKEA. Mötte Malin och Adde där vid kl 11.00 och gick där inne en stund. IKEA är väl inte direkt min favoritaffär om man säger så, det ligger för mycket vuxenpoäng där. Jag kommer ihåg när min bror Mikael bodde hemma, då hatade han att gå in på IKEA. Det var den värsta affären att gå in på, enligt honom. Nu när han är sambo och har flyttat hemifrån till Stockholm, så låter det tvärt om. Nu älskar han IKEA och tycker att det är en jättebra affär.
Njae, själv är jag tveksam. Någon gång kanske jag också kommer lära mig att uppskatta IKEA, men än så ligger det en bit bort i framtiden.

Efter att vi hade besökt IKEA åkte vi vidare till Babyproffsen. Min syster Malin och Adde ska ju ha barn i april, så vi smet in där och kollade lite. Det finns hur mycket saker som helst för små bebisar. Det ska verkligen bli spännande att bli moster, kan jag lova!

Efter Babyproffsen åkte vi vidare till Marieberg en stund. Där hade vi lite ärenden i lite olika affärer och så. Jag själv var på jakt efter en ny plånbok, för min gamla hade gått sönder. Jag köpte en fin plånbok på Wedins i somras på rea, men nu efter ett halvår så har den gått sönder. Synd, men så är det ibland! En ny hittade jag i alla fall på Accent! Jag stod och valde mellan en svart liten plånbok som hade en söt rosett på sidan, men den blev det inte för den hade så få fack för kort. Men istället hittade jag en annan snygg plånbok från märket Fiorelli! Den var svart och snygg, liten och behändig.
Den fick det bli och jag blev verkligen jättenöjd! Hon i kassan sa direkt när jag kom med den att hon tyckte att Fiorelli hade fina plånböcker. Hon tipsade även om att de hade väskor från samma väskor, men en ny väska har jag inget behov av nu. Fick även ett bonuskort från Accent! Det kostade ingenting, och man får bonus för varje krona som man handlar för. Tyckte att det lät bra så jag tog ett sånt! Som tur var behövde jag inte vara 18 år för att få ett, som det är på ganska många andra ställen. Där var det 16 år som gällde istället. Hade det varit 18 år hade jag fått komma tillbaka om en månad, för då har jag fyllt 18 och blivit myndig! Den 18 mars är det min tur att bli 18!

Förutom plånboken på Accent så köpte jag två par söta örhängen från Ur&Penn som hade slutrea! Jag älskar örhängen, och jag har så många att jag kan öppna en hel affär och sälja, som mamma brukar säga, men det är ändå svårt att motså. De jag köpte tyckte jag var jättefina och söta!
När vi hade varit på Marieberg åkte vi bara förbi Ö&B och Rusta. Rusta hann vi knappt gå in på innan vi blev utkörda, höll jag på att skriva, för de hade ändrat sina öppettider och stängde tidigare än vanligt. Men vi fick betala dem varorna som vi hade som tur var. När vi gick ut sen så var det folk på väg in, som blev lika snopna som vi över att de stängde så tidigt.
Men men, så kan det vara ibland!Min nya plånbok från Accent med märket Fiorelli! Den var svart, snygg och
liten och behändig!Örhängen från Ur&Penn, söta!


De här är också från Ur&Penn och lika söta och fina dem!

Örebro igen

Godmorgon!

Idag blir det till att åka till Örebro igen, för min syster Malin och hennes sambo Adde ska in till IKEA och så, och då tänkte vi att vi också kunde åka in dit och träffa dem! Så det blir att åka in dit idag! Vi ska möta dem vid kl 11.00 så det är en stund kvar. Just nu håller jag på och gör mig i ordning tills vi ska åka!

Ni får ha det så bra idag, så hörs vi när jag kommer hem! =)

Dagens ordspråk - Något att fundera över


Dagens ordspråk: Det är vad vi tror vi redan vet som hindrar oss från att lära oss nytt.

När jag tittar på dagens ordspråk och tänker efter, så tänker jag att det är ju faktiskt sant. Det var av just den anledningen som jag valde det idag. Det var inte någon speciell anledning till varför jag valde det idag, det är just bara av den anledningen till att jag tycker att det stämmer, i alla fall i vissa fall. Ibland är vi människor för rädda för att testa någonting nytt, bara för att vi har en egen bild i vårat huvud av hur det kommer att se ut. Varför är det så egentligen? Vi kanske skulle vara jätteduktiga på någonting, om vi bara provade! Tänk vad mycket man missar egentligen, genom att ha färdiga bilder av hur någonting kommer se ut innan man vet det. Är inte det konstigt? Ett ganska intressant ämne att fundera kring, tycker jag.


Idag har det varit en lung och skön dag igen då jag mest bara har slappat hela dagen. Efter helgen är sportlovet slut, och det känns så bra att jag har vilat så mycket samtidigt som jag har gjort en del roliga saker också! Jag har alltid fått höra att jag måste hushålla med mina krafter för att orka, och jag känner verkligen att det stämmer. Det har varit hur skönt och bra som helst att vila och tagit det lungt på lovet, för det har varit så himla mycket läxor och plugg i skolan, så jag känner att jag har behövt det. Om lovet hade varat en vecka till så hade det ju inte gjort någonting, haha! Men jag tycker att det har varit ett väldigt bra lov, även fast det alltid känns för kort! Håller ni med mig?

På tal om någonting helt annat, så har ju H&M fått en ny kollektion! De har börjat med heminredning och säljer saker som kuddar, handdukar, filtar! Första gången jag läste om att de skulle börja med heminredning, var nog i tidningen CHIC tror jag och nu har jag läst om det i lite olika bloggar. Jag tycker att det är coolt att de har börjat med heminredningsprylar också, det är alltid roligt med någonting nytt som överraskar! Jag tror att varorna från deras nya kollektion bara säljs på deras hemsida hm.com i alla fall än så länge. Men jag har varit inne och beställt deras katalog för heminredningen på hemsidan, så den kommer någon gång i mars! Ska bli spännande!H&M:s nyaste kataloger! Den ena för
deras klädkollektion och den andra
för deras nystartade inredningskollektion!
Jag har båda och dem beställer man
på H&M:s hemsida
hm.com

Slappar-torsdag


Dagens ordspråk: Förståndet har sina gränser, endast dumheten är gränslös.

Halloj!

Nu sitter jag här framför datorn och fönar håret. Jag har precis färgat hårväxten med blonda slingor!
Det var ett tag sen sist, så nu var det dags att göra någonting åt det. Förut har jag färgat hela håret med slingor, men eftersom att jag vill att min riktiga hårfärg ska träda fram lite mer, så har jag bara färgat hårväxten nu. Jag tror att det kommer bli jättebra, om inte annat så ser jag ju det när håret är torrt!

Idag har jag mest tagit det lungt och inte gjort så mycket alls. Det har varit skönt, eftersom att vi var i Örebro hela dagen igår. Jag hade ju jätteont i fötterna igår kväll, men efter att jag hade gjort fotbad så kändes det bättre. Imorse när jag gick upp gjorde det inte alls ont i fötterna, så det kändes bra. Jag har inte haft så ont nu på några dagar heller, jag vet inte om det beror på att det är lov och att jag kan vila mycket mer nu. Ibland brukar jag ha mer ont på helger för att jag slappnar av, men inte nu. Det som jag har haft mer än vanligt nu ett tag, är nervvärk i mina knän! Det kommer på kvällarna innan jag ska sova och när jag vilar, inte rör benen, och det är så fruktansvärt obehagligt. Det känns som om det skulle vara 1000 maskar i mina knän som ålar sig hit och dit, eller som kugghjul som arbetar förfullt. Jag vet inte ens om det är den rätta förklaringen, för det är en känsla som jag inte kan beskriva. Det kommer och går i perioder. Men som jag brukar säga, det är bra med omväxling, så att det tex inte bara gör ont på ett ställe, utan att det varierar lite!

Förutom att vila idag så har jag spelat klarinett. Jag håller på och tränar förfullt inför restaurangshowen som vi ska ha i mars! Nu efter lovet går vi i skolan en vecka, och sen vecka 10 är vi borta från skolan och repar, och vecka 11 är det show på torsdag, fredag och lördag! Inte långt kvar nu!

Inte hunnit blogga


Dagens ordspråk: Vänner är som en behå. Nära hjärtat och bra som stöd.

Idag har jag inte kunnat blogga på hela dagen, men det är för att jag kom precis hem nu för en stund sen.
Mamma och Anders skulle åka in till Örebro idag hem till Anders, och då tänkte jag att jag kunde följa med och då frågade jag Sanna också. Vi har inte hunnit träffas på länge, så det var jätteroligt att umgås! Vi åkte in till Örebro ganska tidigt och kom nog inte hem förrän vid kl 19.00 ungefär. Tiden sprang verkligen iväg idag. Medan mamma och Anders åkte hem till honom, åkte vi ner till stan. Det var roligt! Vi gick runt väldigt mycket, något som jag känner av i mina fötter nu. De gör jätteont, inte roligt alls. Jag har väldigt lätt att få blånaglar på tårna när jag går mycket, av någon konstig anledning, och därför har jag plåster på varje tå för att skydda dem lite i alla fall. Men jag ska snart  gå ner och göra fotbad, så då känns det förhoppningsvis lite bättre i dem. =)
Inne på Vero Moda hittade jag en jättefin top med en väldigt härlig färg, så den fick det bli!
När vi hade varit på stan och kollat klart, så åkte vi också hem till Anders. Där tog vi igen oss en stund och spelade Buzz innan vi skulle åka hem.


Den här tröjan blev det från Vero Moda!  Jag tyckte om färgen väldigt
mycket, =)

Besök

Dagens ordspråk: Mod är ofta brist på kunskap, medan feghet i många fall är baserad på god information.

Idag har min syster Malin och hennes sambo Adde varit hemma hos oss!
De kom vid middagstid ungefär och åt mat och så hos oss, det var riktigt trevligt och roligt, som alltid!
Malin ska ju ha barn i april och jag kände på hennes mage idag, det ska bli så roligt med en bebis i familjen! Nu kommer jag bli moster för första gången och det riktigt spännande! Ser fram emot det i vår, =)

Åkte ut och handlade gjorde vi också idag och då passade jag på att köpa hårfärg till mitt nyklippta hår.
Jag köpte blonda slingor, som jag redan har, men jag måste färga utväxten bara. Jag börar få fram min naturliga hårfärg nu och det tycker jag är kul, för jag har inte haft den på flera år. Det är knappt så att jag kommer ihåg hur den ser ut, haha.
Så därför har jag slingor i mitt hår blandat med min naturliga hårfärg, men nu ska jag inte slinga hela håret utan bara hårväxten, så att min riktiga hårfärg får träda fram lite mer. Det är många som tror att jag har en ganska mörk hårfärg, eftersom att jag har mörkbruna ögon och svarta ögonfransar och ögonbryn, men jag är i själva verket inte så mörk i min egen hårfärg. Men inte heller jätteljus. Jag har nog ljusbrun eller mörkblond hårfärg, skulle man nog kunna säga!


 


Post från Gina Tricot


Heej!

Idag kom äntligen mina jeansleggins som jag beställde från Gina Tricot i fredas, med posten.
Jag blev jätteglad över att de kom, och de var jättefina! De såg precis ut som de gjorde på hemsidan, och de var väldigt sköna. Det är så smidigt att beställa från Gina Tricots hemsida och det tar inte många dagar innan dem kommer. Och det som nästan är bäst av allt, är att frakten bara ligger på 34,90, oavsett hur mycket man beställer för. Kommer i brevlådan gör de också, om beställningen inte är för stor. Smidigt va?


Jeansleggins från Gina Tricot!

Träning med 1kg hantlar


För några veckor sedan skrev jag om i bloggen att jag hade börjat träna mina armar med ett par 1kg hantlar!
Då när jag började träna armarna med hantlarna (som var några veckor innan jag skrev det i bloggen) så började jag med 15 reps och 3 set. Eftersom att det gick så bra och för jag inte fick så ont, så har jag nu ökat repsen i antalet!
Nu kör jag på 20 reps istället och 3 set. Det känns faktiskt i musklerna att jag har lagt till några nu, men det är faktiskt väldigt roligt! Det känns bra att träna dem, och jag känner att det ger resultat. Träning är som bäst när det inte gör ont, men självklart ska det kännas lite att musklerna får jobba!

Jag kör lite olika övningar, och tillsammans blir det 360 reps om dagen! =)
Men då kör jag ju med 1kg hantlar och mer reps än set.


Visdomständer - visare eller barnsligare?


Dagens ordspråk: Två fel gör inte ett rätt

Dagens fråga: Varför får man egentligen visdomständer? De är alldeles förstora och när de växer gör de ont och ömmar i hela munnen. De får mig inte att känna mig mer vuxen och inte värst mycket visare heller för den delen. Kanske är det snarare som så att de får mig att känna mig barnsligare istället. Jag menar, det var ju många år sedan som det växte ut nya tänder. Är det verkligen nödvändigt att få nya när man är 17, snart 18?


Klippningen som jag berättade om tidigare idag gick jättebra! Jag var där vid kl 12.00 och behövde inte vänta för hon hade ingen kund innan. Eftersom att jag trivs så bra i page så behöll jag den frisyren och toppade håret lite bara. Jag sa att hon fick ta 3-4cm av håret, så hon tog 4cm ungefär, sa hon. Det kändes skönt för då blev håret ungefär som när jag klippte av det förra gången. Då tog hon nog mer än en "frisörcentimeter", som hon vid ett annat tillfälle sa betyder en hel decimeter.

Efter klippningen så har jag mest tagit det lungt och vilat lite. Nu när jag har lov så behöver jag verkligen det och hushålla med mina krafter. Det är inte så dumt det heller, alla gånger. För en stund sen la jag en ansiktsmask och nu håller jag på att fila naglarna så att de blir blanka och fina!

Vad har ni haft för er denna måndag då? Har ni också den turen att ni har lov nu?


Visdomständer ömmar och gör
ont, och inte får de mig att känna
mig mer vuxen och visare. Istället
känner jag mig mer barnslig.

Klipptid


Hallå!

Vad härligt det var att vakna upp i morse, och känna att det är lov nu! En hel vecka där jag kan göra precis vad jag vill och inte behöva tänka en endaste liten tanke på skolan. För er som inte har lov nu, kan jag berätta att det känns väldigt bra! ;)

Har precis fönat håret torrt nu, jag ska ju till frissan sen vid kl 12.00. Jag har så tjockt hår så om jag skulle låta det självtorka, skulle det ta flera timmar. Blir till att ha samma frisyr som förut (page) men att toppa det en 3-4cm. Det blir nog bra skulle jag tro!

Hörs lite senare när jag har kommit hem och så.
Ha det så bra allihopa!

Dagen före lovet

Dagens ordspråk: När man är ute på djupt vatten är det klokt att hålla munnen stängd.


Nu är det söndag igen, men inte skola imorron, som jag höll på att skriva!
Imorron blir det ingen tidig uppstigning, för nu har jag äntligen sportlov!
Idag har jag kunnat njuta av att det är söndag utan att tänka på att det är
dags för ännu en skolvecka igen. Känns väldigt bra att ha lov nu i en vecka, kan jag be att få tala om! =)

Idag har jag mest tagit det lungt och vilat. Eftersom att jag nu har lov, så har jag i princip inte behövt plugga någonting idag. Eller jag har inte gjort det, rättare sagt. Jag har bara letat efter information om en filosof som vi hade i uppgift att göra i torsdags istället för att ha lektion. Och det har jag nu gjort, så nu är det ur världen! Lov behövs verkligen, för helgerna är alldeles för korta att vila upp sig på. Om jag hade gått på universitetet nu, så hade jag antagligen inte haft något sportlov. Där har man bara jullov och sommarlov, jag tror i alla fall att det är så det funkar. Min bror Mikael som går på KTH  (Kungliga Tekniska Högskolan) i Stockholm, har i alla fall inga lov. Och om jag hade arbetat, så hade jag inte heller haft sportlov nu, om jag inte hade tagit ledigt. Men vart tror ni att jag vill komma med att skriva det där? =)
Jo, nämligen att vi har det nämligen väldigt bra nu när vi går i skolan. Visst, det är jobbigt med allt plugg och alla läxor, det håller jag verkligen med om till 110%. Men det går att se fördelarna med det också. Nu när vi går i skolan har vi lov, vi får studiebidrag för att vi faktiskt går i skolan (om man inte väljer att skolkar bort det, förstås), vi behöver inte oroa oss för att gå hemma och vara arbetslösa. Vi har någonting att gå till varje dag, någonting att göra. Det kommer aldrig bli så lätt som det är nu att läsa, det säger alla. Den orken som vi faktiskt har, och för oss är det gratis att gå i skolan. Vi behöver inte ta några studielån. När vi har lämnat skolan och ska ut i arbetslivet, då är det inte lika enkelt längre. Vi har det faktiskt bra som vi har det, fast det kanske inte alla kommer på förrän senare i livet.

Nu finns det säkert människor som säkert tycker att det finns en hel massa negativa saker med skolan också. Men fine, det spelar ingen roll för mig. Nu ville jag bara ta fram de positiva delarna.

Imorron som är första dagen på lovet, ska jag åka och klippa mig! När vi hade höstlov sist, klippte jag av mig håret. Nu var det inte så drastiskt att jag rakade av mig vartenda hårstrå på huvudet, men jag klippte av en bra bit. Jag har alltid haft långt hår, men då bestämde jag mig för att klippa page istället! En ganska lång page, men en stor förändring för mig. Jag var jättenervös när jag skulle klippa mig, jag visste ju inte om jag skulle ångra mig när håret var borta. Men det gjorde jag faktiskt inte, för nu ska jag iväg till frissan igen för att toppa håret! =) Det har växt ut ganska mycket, och nu vill jag få bort det slitna och klippa mig igen. Det tror jag blir jättebra! Så klippningen är det första jag ska göra nu i veckan, sen kommer det hända mera saker, men det berättar jag om senare! =)

Andra deltävlingen i Melodifestivalen
Igår var det ju andra delfinalen i Melodifestivalen 2009!
Artisterna som var med var:
Lili och Susie
Lasse Lindh
Jennifer Brown
H.E.A.T
Markoolio
Amy Diamond
Cookies n´beans
Måns Zelmerlöw

Personligen tyckte jag att delfinalen igår var ganska tråkig, det var inte så där jättemånga bra bidrag med. Men den som verkligen livade upp stämningen och gjorde en show av sitt framträdande var ju helt klart Måns Zelmerlöw!
Han har verkligen allt som en artist ska ha tycker jag, han rör sig på bra så scen, sjunger otroligt bra, glimten i ögat och han är galet snygg att titta på, haha. ;) Hans låt Hope and Glory var väldigt bra, den var lika trallvänlig som Cara Mia var tycker jag. Han gick (givetvis!) vidare till finalen i Globen tillsammans med H.E.A.T. Jag tror att Måns kommer bli farlig i finalen, men E.M.D som ska vara med nästa vecka, kan nog också vara farliga om de kommer med i finalen. Det blir roligt att se! För övrig så tycker jag ju som sagt att de andra bidragen inte var så bra. Lasse Lindh tycker jag låter som om han försöker härma Håkan Hellström men totalt misslyckades, och Markoolios låt var ju väldigt otippad. När ska rappen komma tänkte jag hela tiden. Det är roligt när man blir lite överraskad också!

Vad tyckte ni om den andra delfinalen i Melodifestivalen igår?

Fin vinterdag


Dagens ordspråk: Gå ofta hem till din vän, för en oanvänd stig växer snart igen.

Jag tyckte att dagens ordspråk passade ihop ganska bra med dagen idag, eftersom att det är alla hjärtans dag! =)

Idag har det blivit en lung och skön dag, och det har varit jättefint väder ute! Jag var ute en liten sväng på förmiddagen, och då var det klarblå himmel och solen lyste. Inte bara lyste förresten, den värmde faktiskt också mitt i den iskalla luften!
Igår när mamma och jag var på stan, var det också så där fint väder som det var idag, och solen lyste och värmde. Det var jätteskönt, och det fick mig att längta ännu mer till våren och sommaren. Men på ett vis är det faktiskt bra att det inte är vår än, för det är ju nu som vi har allting framför oss! Hela sommaren och våren. Visst är det en fin tanke?
  Nu i år i februari, har det blivit en riktigt vinter här, och så här mycket snö som det är nu har det inte varit på flera år! Jag hoppas verkligen att vi kommer att få en varm och fin sommar nu också, det skulle vara underbart! Våren och sommaren är den tiden på året som jag mår som allra bäst. Värmen hjälper till min värk, och man blir så himlans mycket piggare!
  Varje dag som går nu, så kommer vi närmare solen och värmen, sommaren och våren, bort från mörkret, allting i små steg. Sakta men säkert, =)


Så här härligt blå var himlen idag! Bakom mig har jag solen i ryggen, och den
värmde på bra i den iskalla luften! Fint var det ute idag, =)

Alla hjärtans dag!

Idag är det alla hjärtans dag! Det är en mysig dag på året tycker jag, då man kan visa lite extra kärlek till dem i sin omgivning! Ha en bra alla hjärtans dag allihopa!

      


Jeansleggins från Gina Tricot


Idag när jag var på stan så letade jag efter ett par jeansleggins! Jag gick in i varje affär, men hittade inga. På Jon&Jonna, som säljer märken som Vila, Only och kläder från Vero Moda, hade inga där heller. De sa att de kanske skulle få in några från märket Vila, nästa vecka. Men jag tänkte att jag vet inte hur dom ser ut, och jag vill så gärna ha ett par jeansleggins, så jag gick in på Gina Tricots hemsida och beställde ett par! Jag tycker att deras webbshop är jättesmidig och bra att handla ifrån, och det är billigare än bensinen till Örebro är. Frakten kostar bara 34,50 kr, och då tillkommer ingen annan kostnad! Beställer man från tex H&M måste man betala frakten plus någon avgift från posten tror jag, så på det sättet är Gina Tricot bättre. Jag tyckte att de här jeansleggisen var snygga!


Har ni några jeansleggins, tycker ni att det är snyggt? =)

Fredag, shopping och sportlov

Dagens ordspråk: Det är inte allt som räknas som går att räkna, och inte allt som går att räkna som räknas

Nu är det äntligen fredag! Och inte bara det, nu är det en veckas sportlov också! Här ska det njutas för fulla muggar!

Idag är det fredag den 13:e, olyckans dag. En del påstår sig ha otur, och andra inte. Det är ju bara skrock egentligen, men jag reagerar alltid när jag ser att det är fredag den 13:e bara för att det sägs att det är en otursdag då. Men min fredag den 13:e har inte alls varit en dålig dag, tvärtom! Jag hade bland annat prov i engelska idag och jag var lite nervös inför det, för jag har inte hunnit plugga så mycket inför det som jag brukar, eftersom att vi hade ett stort matteprov i onsdags. Men det visade sig att jag kunde provet jättebra, för det var inga svåra frågor med alls utan provet var jättelätt! Kanske gick det så bra eftersom att jag använde mig av mina bästa pluggtips som jag tipsade om igår? ;)
I alla fall, min dag har varit väldigt bra idag. Och jag har inte haft så där jätteont idag heller! Det är skönt och det gör mig på mycket bättre humör. Blir mycket piggare och gladare. Hoppas att ni andra med värk där ute också har haft en lika bra värk-dag som jag har haft idag! =)

Efter provet i engelska, så slutade jag skolan för det var min sista lektion. Så klockan var ungefär bara 10.15 när jag gick hem, bättre kunde det inte bli! Men hem åkte jag inte på en gång, för mamma och jag tog oss en sväng på stan innan. Det var roligt!
Vi gick till lite olika affärer och inne på H&M så fick vi en 20% rabatt check! Jag hade redan fått en sån på mailen, så jag blev förvånad när mamma och jag fick en varsin i affären också! Men lika glad för det var ju jag förstås!
Tittade runt lite och såg att de hade fått in mycket kläder från H&M katalogen som jag hade beställt och fick hem i tisdags. Tycker ibland att H&M här hemma är lite seg på att få in nya saker, men inte idag. Så det var roligt att de hade fått in massa nya saker! Det blev lite små accesoarer som jag köpte. Jag älskar smycken och det har jag alltid gjort, ända sedan jag var liten. Då kunde jag ha ringar på alla fingrarna och jag hade på mig halsband och allt möjligt, haha! Jag tycker att det är roligt med accesoarer, för det piggar upp! Men jag använder inte ringar på alla fingrar nu längre. ;)
På stan idag blev det lite örhängen, en hårklämma, hårnålar och ett rosa
naggellack!
Alla accesoarer är från
H&M, och nagellacket är från Ojojoj,
eller Smartys
som det hette förut! Har andra nagellack som är rosa från
Isadora och Viva la Diva, men det här var en annan färg som jag tyckte var
fin! =)

Mina bästa pluggtips!

Dagens ordspråk: Den som ställer många frågor ökar mångas vidsom.


Nu har veckan sprungit iväg igen, nu är det redan torsdag!
Idag hade jag en kort dag i skolan. Började vid kl 10.25 och slutade redan vid kl 13.25. Att sluta så här tidigt på torsdagarna hör ju till ovanligheterna, men idag fick vi göra det för våran filosofilektion var inställd. Det är ju inte bara vi på våran skola som har inviduellt val, och de på den skolan hade friluftsdag idag. Så våran lärare gav oss istället en hemuppgift, så att de som hade friluftsdag inte skulle missa något av det vi gjorde på lektionen. Men eftersom att vi inte har några mattelektioner nu (yes!) efter att vi har haft nationelltprov och läst klart kursen, så fick vi sluta ännu tidigare för att den lektionen är innan filosofin. Så min dag blev kort och bra!

När jag kom hem så vilade jag en stund så att jag skulle bli lite piggare. När jag hade vilat en stund var det bara att börja plugga engelska! Vi har prov imorron, på fredag den 13:e dessutom, så jag behövde plugga lite till det. Nu kan jag allt som jag ska kunna, så det känns bra!
Känns skönt att det bara är imorron kvar och att det är lov sen. Tro mig, det är välförtjänat! ;)

Igår lovade ju jag att jag skulle ge er mina pluggtips! Jag har skrivit ner några tips som jag själv brukar använda mig av som funkar bra för mig! De kanske inte blev så många, men fullt så användbara istället. Titta om det är något som kanske passar för just dig! Återkommer om jag kommer på några mer, =)


Mina pluggtips:

1. Gör läxorna tidigt - Det är aldrig roligt att sitta uppe sent på kvällarna och plugga eller göra läxorna. Då är du oftast trött och kan inte koncentrera dig lika bra. Jag gör alltid mina läxor tidigt, för då kan jag koppla av resten av kvällen och sova i rimlig tid. Jag behöver hushålla med mina krafter för att orka!
2. Ta en paus om du behöver - När jag gör mina läxor brukar jag göra en paus när jag byter ämne. Om det exempelvis är någon spännande blogg jag vill läsa, eller någonting jag vill kolla upp på internet så gör jag det föst, för annars är det svårt att koncentrera sig på det man ska, när man istället tänker på någonting annat. Då är det lättare att koppla bort de sakerna. När du har kollat det och tagit en paus, börja plugga igen!
3. Va i en miljö du kan jobba i- Om du bäst lär in saker genom att ha TV eller musik på, så ha det. Men om du tittar mer på TV:n än på skolböckerna, och tänker för mycket på musiken, stäng av. Om du lär in saker bäst när det är tyst, så är det ju den bästa miljön. Tänk vad saker du kan lära dig på 20 minuter om du sitter i en tyst miljö, istället för att plugga framför TV:n och kolla mer på den än i boken. Då lär du dig inte så speciellt mycket. Kanske känns lite onödigt att sitta med en och samma läxa i flera timmar, för att du har tittat mer på TV istället?


Bild från Google

Matte B provet gjort

Dagens ordspråk: Ett leende kostar mindre än ett elekriskt ljus och ändå lyser det upp mer i ett hem.

Äntligen är denna dagen gjord!
Dagen började kl 08.00 med ett nationellt prov i Matte B. Jag var nervös innan eftersom att det är vårat slutprov i Matte B, men när jag väl hade gjort provet så kändes det faktiskt bra! =)
Provet bestod av två olika delar, där vi under första delen skulle lösa uppgifterna utan miniräknare och under andra delen fick  använda miniräknare. Eftersom att delarna var ganska stora, så fick vi sitta jättelänge och skriva provet. Jag satt nog i fyra timmar tror jag. Jag har ju alltid en speciell stol som jag sitter på som gör att jag sitter bra, och den fick jag ha under provet också även fast vi var i en annan sal än den vi brukar vara i . Det var tur att jag fick sitta på den, för jag fick så ont i ryggen efter att ha suttit alla de där timmarna och spänt mig under matteprovet. Hade jag suttit på en vanlig stol vet jag inte om jag hade klarat av det. Men då var det skönt att jag fick ha den i alla fall. Jag fick även väldigt ont i händerna av allt skrivande, det sved i fingrarna och värkte. När provet väl var över kunde jag koppla av och då blev värken lite bättre! =)

Efter provet hade vi två lektioner till, engelska och historia. När dem lektionerna var slut fick vi äntligen gå hem. Jag var helt slut när jag kom hem, haha! Det blev till att vila en stund och efter det spelade jag klarinett och engelska. Har nämligen engelska prov på fredag, så jag pluggade inför det. När vi har haft ett stort matteprov är det dags att plugga för nästa, usch! Haha. Men på fredag är det äntligen sportlov, så det ska nog gå vägen!


Jag tänkte komma med lite plugg-tips som jag har kommit på som jag brukar använda mig av.
 Men dem får ni läsa om imorron!

Ledig dag


Dagens ordspråk: Vi skulle bry oss mindre om vad andra tänker om oss,
om vi insåg hur sällan de faktiskt gör det.


Idag har jag varit ledig hela dagen, det har varit jätteskönt!
Anledningen till att jag är ledig, är för att min skola har friluftsdag idag och eftersom att jag bara läser teoretisk idrott och inte är med på de fysiska idrottslektionerna, så fick jag vara ledig idag. Inte mig emot om jag säger så, för imorron har vi nationellt prov i Matte B kursen. Vi har läst Matte B under en termin, och nu är det dags att ha prov på våra kunskaper från hela boken. Så idag har jag pluggat så mycket matte att det snurrar i hela huvudet nu, haha. Känner mig jättetrött, så nu blir det att koppla av och ta det lungt resten av kvällen. När jag pluggar gör jag allting på dagen, så att jag ska slippa sitta sent på kvällarna och plugga och göra läxorna. Den tiden behöver jag till att koppla av och ta det lungt.

För någon vecka sedan så beställde jag H&M katalogen från hm.se. Nu idag ramlade den ner i brevlådan, så jag har kollat igenom den lite grann. Det finns så mycket fint i den, helst av allt vill jag beställa hela katalogen, haha! Att beställa katalogen kostade ingenting, så om ni också är sugna på att beställa hem H&M katalogen så kan ni göra det gratis på hm.se , =) Observera, det var gratis när jag beställde den. Ifall det skulle ha blivit ändrat, men det tror jag inte!

Nu ska jag ta det lungt resten av kvällen, ni får ha det så bra allihopa! =)


H&M Katalogen hade ramlat ner i min
brevlåda idag som jag beställde för
någon vecka sedan, =)

Ny vecka igen, bara att jobba på!


Dagens ordspråk: Var dig själv. Alla andra är redan upptagna.

Nu är det slut på helgen och en ny vecka igen. Bara några få dagar kvar, sen är det sportlov! Det ska bli så skönt med en veckas lov att ta igen sig på, en helg går så fort, men jag ska inte klaga för jag vill inte byta ut dem mot skoldagar!

Idag började jag skolan tidigt utan sovmorron, redan vid kl 08.00. Hade lektioner fram tills lunch ungefär, och efter det fick vi esteter gå in i aulan och lyssna på en skolkonsert som Hoven Droven, Folkrock ensemblen och Bredbandet höll i! Hoven Droven är ett band som spelar folkmusik, och bredbandet består av två orkestrar med stråk och blås från Karlskoga och Degerfors. Folkrock ensemblen, (kommer inte ihåg om de hette så) är några killar från estet som spelar! Vi fick kolla på konserten för att de höll skolföreställningar, och eftersom att vi är esteter fick vi också gå in och titta! De spelade många låtar som var jättebra och de var roliga att se på. Det var kul att vi fick också fick titta! =)

Eftersom att det var skolföreställningar i skolan hela dagen, fick vi sluta tidigare från skolan för vi skippade kören. De höll på och bära ut förstärkare och instrument och grejade med sladdar. Det skulle ta ett tag innan allt blev i ordning gjort och därför bestämde vår lärare att vi inte skulle ha någon kör. Jag tycker att kör är väldigt roligt, men lektionen ligger så sent och vi slutar kl 16.20 och därför blir det så sent så alla blir så trötta, och därför känns det ganska skönt när vi får slippa kören. Så jag fick gå hem vid kl 15.15 istället, vilket jag var mycket glad över! Då vilade jag först en stund när jag kom hem och sen har jag pluggat matte. Har nationellt prov i matte på onsdag så därför måste jag plugga mycket de dagarna som är kvar nu.

Imorron är det ingen skoldag för mig, för då är jag nämligen ledig! Det är så att hela skolan har friluftsdag, och eftersom att jag inte har någon idrott (läser bara teoretisk idrott) behöver jag inte gå iväg till skolan! Så jag får en hel ledig dag hemma, då jag ska plugga matte inför provet. Inte helt fel med en ledig dag, kan jag lova!

Läxor i stora lass


Dagens ordspråk: Om du vill ha rikedom, så bygg först upp en rikedom av kunskap.

Idag tycker jag att dagens ordspråk stämmer in ganska så bra på mig. Nu har jag pluggat i flera timmar, och nu har jag lärt mig massor med nya saker. Eller kanske inte riktigt lärt mig så mycket nytt, men pluggat in det jag redan kan har jag gjort i alla fall! Blev precis klar, och har sysselsatt mig nu i några timmar med att skriva klart en filosofiuppgift, räkna matte, skriva klart naturkunskapen och göra mina svenska uppgifter. Det har tagit lång tid, men hellre det än att slarva. Nu vet jag i alla fall att allting är ordentligt gjort, och jag kan börja slappna av!

För en två månader sen skulle jag tycka att det var jättemysigt med en hel massa snö. Nu i februari när vi har en hel massa snö, är jag inte lika glad åt det. Det har snöat hela dagen verkligen och det slutar aldrig! Vet inte hur mycket snö det har kommit, 1,5 decimeter kanske. Om det kommer att snöa på ännu mer nu under natten, så kan vi nog räkna med en hel del till!

Imorron är det skola igen och en lång dag väntar. Börjar vid kl 08.00 och slutar vid 16.00. Men det gör inte så mycket egentligen, för efter den här veckan så är det sportlov sen! Skoja inte om att det kommer bli skönt! Jag räknar ner dagarna redan nu, haha!

Vad har ni haft för er då denna söndag? =)

Hallååå, den udda fågeeln!


Hallååå, den udda fågeeln!

Ha! Tji fick jag igår kan jag verkligen säga, när jag sa att Shirley Clamp med hennes låt Med hjärtat fyllt av ljus, skulle gå vidare. Hon kom inte ens vidare någon gång. Så konstig var det kanske inte heller, om ni frågar mig, för hennes låt var faktiskt inte bra. Visst, det var en jättefin text och allt det där, men jag hade förväntat mig en fartfylld pop-låt av henne. Något i stil med Min Kärlek kanske, men så blev det inte. Däremot fick Emilia en finalplats i Globen och det var hon verkligen värd! Hennes låt var jättebra, och den svängde mer än vad en del andra låtar gjorde. Jag tyckte även mycket om
Caroline af Ugglas låt,  Snälla snälla! Det var en fin text som säkert har ett bra budskap om man skulle skriva ut den på papper och tolka den, och själva musiken var ju mysig! Kan inte riktigt förklara hur jag tyckte att musiken lät, men den var jättemysig och bra i alla fall! Sen kanske inte själva låten riktigt tillhör Melodifestivalen men den var bra ändå.
Caroline af Ugglas klarade sig ju till och med bättre än vad Marie Sernholt gjorde, som säkert många blev förvånade över. Jag tyckte att det var bäst när Caroline stod vid Emilia och sa: Hallååå, den udda fågeeln! eftersom att hon hade kommit med så långt. Det lät lite roligt tyckte jag, hehe! Tyvärr kom ju inte Caroline af Ugglas till finalen i Globen men hon kom till andra chansen tillsammans med Scotts, plus att hon blev den internationella favoriten! Det var väldigt roligt! Så Emilia kom till finalen och sällskap med henne dit kom också Alcazar!

Tyckte ni att Melodifestivalen var bra igår, var det rätt personer som kom till Globen? Vad tyckte ni om programledaren Petra Mede?


Melodifestivalen 2009
Ikväll är den årliga Melodifestivalen på svt1. Självklart kommer jag att titta, jag är alltid nyfiken på vilka bidrag det är som är med. Hoppas att det inte är några dåliga och sega låtar med i årets melodifestival, det återstår att se!

De som är med i del 1 är följande:
*Nina Söderquick - Tick tock
*Jonathan Fagerlund - Welcome to my life
*Shirley Clamp - Med hjärtat fyllt av ljus
*Scotts - Jag tror på oss
*Emilia - You`re my world
*Alcazar - Stay the night
*Caroline af Ugglas - Snälla snälla
*Marie Serneholt - Disconnect me

Hur tror ni att det kommer gå för dem? Någon som ni redan tror kommer ta sig vidare till finalen i Globen?
Om jag själv ska gissa, så tror jag nog på Shirley Clamp, men vi får se!Ärenden uträttade

Dagens ordspråk: Lär dig att säga nej. Låt inte munnen överbelasta ryggen.

Nu var det lördag igen då, härligt!
Jag började dagen med en sovmorron och det är ju alltid skönt! Det är den bästa starten på dagen om ni frågar mig!
Idag var vi ute på lite ärenden på förmiddagen. Vi skulle först åka till Bjelkes och kolla på lite färg, för vi ska nämligen måla våran trapp! På Bjelkes har de allt möjligt, allt från färg och tapeter till skor, kakel och brädor. När vi hade hittat allt som vi skulle ha där, åkte vi vidare till stan för att göra lite ärenden där också. Jag ville hoppa in en snabbis på Guldfynd och kolla lite när vi ändå var där, så det gjorde vi. Där hittade jag ett jättegulligt armband med hjärtan på! Jag tyckte att det var fint, så jag köpte det. Men det blev inte bara ett armband, utan ett silverörhänge också! Då kanske ni undrar varför jag bara köpte ett örhänge, för det brukar jag ju inte göra i vanliga fall. Men jag ville köpa en ny silverring till mitt hål i örat som jag har längst upp. Jag har fyra hål i det högra örat, och ett i det vänstra. Jag har ringar i de andra hålen förutom de längst ner, men jag kände för att ha en liten tjockare ring i det hålet i högra örat som sitter längst upp! Jag tycker att det är snyggare om ringen är lite tjockare, och så syns den ännu mer. Så den blev det också! När vi hade varit inne på Guldfynd så gick vi in på Barnvagnen, som är en affär som säljer barnkläder här i stan. De hade jättemycket fina kläder, och även barnvagnar och barnleksaker. Min syster Malin ska ju ha barn i april, och därför har vi börjat köpa lite saker till barnet för det är så roligt! En vet vi inte vad det blir för någon, men det är oerhört spännande! Så i april någon gång kommer jag alltså att bli moster! Det ska bli jätteroligt! =)
Där inne på Barnvagnen hittade vi lite småsaker, och bland annat ett par jättesöta kanintofflor! De hade små öron och ögon och var otroligt söta! Om jag hade varit en liten bebis hade jag varit säker på att jag ville ha såna för de var så söta, haha!Fynd från Guldfynd!


Mitt armband som jag köpte på Guldfynd! =)


Söta kanintofflor från Barnvagnen! =)

Gratis Mode - ett lätt sätt att få gratis presentkort på
Jag har hittat en jättebra internetsida som jag nu har testat! Sidan heter gratismode.se, och det är en sida där man ska samla ihop poäng så att man kan få gratis presentkort i en mängd roliga och bra affärer! Det enda man behöver göra är att samla ihop poäng, och det gör man exempelvis genom att besöka gratissidor, göra gratiserbjudanden och värva fler medlemmar! När man har fått ihop tillräckligt med poäng, så kan man välja presentkort från Superpresentkortet, som ger möjlighet att själv välja från vilken butik man vill ha presentkort ifrån! Några exempel är Siba, Gina Tricot, H&M, Cubus, MQ, Guldfynd m.m!  En bra sak att ge bort eller behålla själv!

Just nu finns det även en tävling, där de fem första som har värvat 100 nya medlemar som blir aktiva, vinner 1000kr!
Låter inte det bra?

Om du blir medlem via mig, så får du 50 poäng att börja med! Registrera dig på den här länken: http://www.gratismode.se/?c=27206

OBS! Det ska vara helt gratis att samla ihop poäng, men vissa erbjudanden kan kosta. Så läs alltid igenom villkoren för de sidorna ni blir medlem på, m.m.

Gratis Mode - ett lätt sätt att få gratis presentkort på
Jag har hittat en jättebra internetsida som jag nu har testat! Sidan heter gratismode.se, och det är en sida där man ska samla ihop poäng så att man kan få gratis presentkort i en mängd roliga och bra affärer! Det enda man behöver göra är att samla ihop poäng, och det gör man exempelvis genom att besöka gratissidor, göra gratiserbjudanden och värva fler medlemmar! När man har fått ihop tillräckligt med poäng, så kan man välja presentkort från Superpresentkortet, som ger möjlighet att själv välja från vilken butik man vill ha presentkort ifrån! Några exempel är Siba, Gina Tricot, H&M, Cubus, MQ, Guldfynd m.m!  En bra sak att ge bort eller behålla själv!

Just nu finns det även en tävling, där de fem första som har värvat 100 nya medlemar som blir aktiva, vinner 1000kr!
Låter inte det bra?

Om du blir medlem via mig, så får du 50 poäng att börja med! Registrera dig på den här länken: http://www.gratismode.se/?c=27206

OBS! Det ska vara helt gratis att samla ihop poäng, men vissa erbjudanden kan kosta. Så läs alltid igenom villkoren för de sidorna ni blir medlem på, m.m.

Dagens ordspråk


Dagens ordspråk: Det enda huvudet utan bekymmer sitter på en fågelskrämma.

Jag har bestämt mig för att införa en ny grej här på bloggen, nämligen dagens ordspråk! Det finns otroligt många ordspråk, och många av dem har faktiskt en rolig poäng. Så idag börjar jag med ett nytt ordspråk som jag nyss har läst, som jag skrattade ganska gott åt när jag läste det!

Under hela dagen idag har det snöat! När jag gick upp i morse såg jag att det hade kommit mer snö under natten, och att det fortfarande höll på att snöa. När jag gick i väg imorse och kom hem från skolan, så snöade det fortfarande. Tro inte att det har snöat nu heller, det håller fortfarande på. Om det inte ger sig snart så kommer det bli jättemycket snö.
Visst är det mysigt och fint med snö, men då ska det vara runt jul och nyår tycker jag. Inte i februari när jag vill ha vår istället. Men men, vädret är ingenting man kan rå för hur mycket man än vill. Det är roligt för de små barnen som får åka pulkla i alla fall!

Har ni snö där ni bor?


Här har det snöat hela dagen så att det nästan ser ut som ett julkort!
Den här bilden tog mamma den 13 december 2008, =)


Restaurangshowen 2009


Heejsan!

Härligt med fredag idag, eller vad säger ni? Det tycker i alla fall jag att det är!

Dagen började med skola från kl 08.35-10.45. Mina fredagar är underbara för att de är så korta. Jag är jättetrött när jag har gått en hel vecka i skolan, och när jag kommer hem om fredagarna är jag helt slut. Nu har jag äntligen en helg att vila upp mig på igen, och sen är det bara en vecka kvar innan det är sportlov! Det kan helt enkelt inte bli bättre!

Idag i skolan fick jag äntligen mina noter till Restaurangshowen som vi ska ha i mars, närmare bestämt den 12,13,14.
Jag har ju varit lite stressad tidigare, eftersom att nästan alla har fått sina noter för flera veckor sedan, men inte jag. Men idag fick jag dem i handen, så nu känns det jättebra! Låtarna jag fick var It's a long way to the top, och Walking on sunshine. Jag vet inte om jag ska få några mer låtar, men det känns bra att ha fått de här nu i alla fall. Jag har provat att spela igenom dem, och de gick bra! De var lätta att spela och roliga, så restaurangshowen kommer nog att gå skitbra! Det känns skönt, =). 

Biljetterna är redan släppta nu, så det är bara att boka för dem som vill komma! De är lite dyra, 350kr/person, men i det priset ingår en trerättersmiddag och underhållning, alltså det vi spelar. Tror även att det finns lite billigare biljetter om man bara vill stå i baren och kolla. Men jag ska inte säga säkert!


Restaurangshown 2009! Glömde förresten
att säga att temat för i år är film! =)

Dun-industrin


Hallå där!

Dagen började med sovmorron till kl 08.00, skönt! Att börja dagen med sovmorron är en bra start på dagen! Eller vad säger ni? =)
Började skolan gjorde jag vid kl 10.25, och slutade dagen kl 16.00 efter filosofilektionen! När jag kom hem så vilade jag en liten stund och pluggade, och nu sitter jag här och skriver blogg och svarar på kommentarer!

På tal om kommentarer, så fick jag en kommentar om vad jag tycker om dun-industrin. Ingenting ont mot den som frågade, jag tyckte bara att det var en väldigt intressant fråga! =) Bra där!
Det har ju kommit fram att fåglar i Kina från sina fjädrar plockade när dem är livs levande som gör väldigt ont på dem. Jag skulle då aldrig vilja att någon plockade fjädrar ifrån min kropp, om jag nu hade några vill säga, för det gör nog ohyggligt ont och är nog väldigt otrevligt. Jag blir arg när jag hör såna här saker, för jag tycker att det är djurplågeri!
Jag förstår inte varför människor ska testa saker på djur, som smink och så vidare. Jag förstår inte heller varför de ska plocka fjädrarna från fåglar och speciellt inte när de lever. Jag tycker att det är hur hemskt som helst, och jag tycker att det är bra att det uppmärksammas! Jag har varken dunjacka eller duntäcke och ingenting annat med dun heller för den delen. Om jag skulle mot förmodan köpa det någon gång, så skulle jag kolla upp hur det hade producerats. Jag hade inte velat köpa ett duntäckte där jag visste att fåglar hade plågats för min skull. Så kul är det inte att ha ont, det vet jag. Jag hoppas och önskar att dunindustrin kommer skötas på ett bättre och klokare sätt inom en snar framtid!

Jag kände att jag ville ta upp det här ämnet, för det är viktigt. Jag tycker inte att man ska blunda för såna här saker, och därför är det bra att det faktiskt har tagits upp nu i tvprogram m.m!

Lättnad genom hela kroppen - Ingen stress alltså


Hallå!


Sovmorronen som jag pratade om i inlägget i morse var inte alls fel! Det gjorde att jag kände mig mycket piggare under dagen, och jag är inte lika trött nu heller som jag var igår! Så det var bara fördelar med det, och det bästa av allt är att jag har en lång sovmorron imorron också!

Hade prov i historia på sista lektionen också. Det kändes bra, och nu är det en sak mindre att plugga inför!
Om man skriver upp alla saker som man har att göra på ett pappar, som plugg och saker som man tycker är jobbiga, så är det jätteskönt att kunna stryka över dem sakerna sen när dem är klara! Då brukar jag känna hur lättnaden sprider sig genom kroppen, och tänker att nu är det äntligen över! Inte en helt fel sak att göra faktiskt, om du frågar mig. =)

Nu ikväll blir det bara att ta det lungt och slappa framför TV:n. Har inga mer prov den här veckan, så det känns skönt. Fick ju reda på igår när jag skulle få mina låtar till restaurangshowen också, och det känns bra att veta att jag får dem nu på fredag. Jag har varit lite stressad över det, men nu när jag vet känns det mycket bättre! Jag får ju bara mer värk när jag är stressad, för då spänner jag mig mer. Men nu när jag vet när låtarna ska komma, och historiaprovet är över, så kan jag koppla av. Det mår jag och min värk mycket bättre av, =)

Vad har ni haft för er idag då?

Sovmorron till 11.15

Godmorgon!

Åh, va skönt det är med sovmorron! Idag börjar jag inte förrän vid kl 11.15, för att vi inte har någon ljudteknik.
Jag gick upp vid kl 08.00 ungefär, och nu håller jag på att göra mig i ordning. Tänkte plugga lite innan historiaprovet som vi har senare idag också! Jag bloggar senare idag när jag kommer hem, och så får ni ha en jättebra dag sålänge!

Trötter


Heej!

Nu sitter jag här igen och är så där trött som jag var igår! Jag brukar inte vara så här trött när jag kommer hem efter skolan, men det är nog för att jag inte har hunnit vila så mycket idag. Idag när jag kom hem från skolan så vilade jag en liten stund, och sen gick jag och spelade klarinett, och nu sitter jag och pluggar inför ett historiaprov som vi ska ha imorron på första världskriget och mellankrigstiden! Tog en liten paus nu, för jag kände att det var dags att göra någonting annat, och då är det aldrig fel att skriva blogg!

Sista lektionen hade vi idag på Kulturskolan, för vi håller på att repa inför Restaurangshowen som vi ska ha i mars!
Jag har inte fått mina noter till mina låtar än, och är inte hundra på vilka jag ska vara med på, men så fort jag får reda på det ska jag skriva upp det här i bloggen! Det ska bli roligt att vara med i restaurangshowen, för när vi gick i ettan fick vi inte vara med. Restaurangshowen görs ju bara av tvåor och treor från Estetprogramet, Hotell och Restaurang och Frisörprogramet! Nu är allting så nytt, men det är samtidigt lite spännande också. Jag tror att allting kommer bli jättebra i alla fall! Mina noter kommer jag att få på fredag, och då kan jag börja repa. Kan ju säga att det inte är lite nervöst nu när jag inte har noterna! Men det ordnar sig nog som allting annat, =)

Imorron lär jag inte vara lika trött när jag ska till skolan i alla fall, för vi har nämligen sovmorron till kl 11.15! Nu ska våra musiklärare vara borta igen på studiedag och därför har vi ingen ljudteknik. Jag gjorde ju klart min låt för några gånger sedan, och därför behöver jag inte gå dit imorron! Den sovmorronen kommer inte sitta fel, och då går vi bara i fyra timmar innan vi får gå hem igen. Lite tur ska man allt ha ibland!

Ett kilos hantlar


För någon vecka sedan så provade jag att träna mina armar med ett par hantlar!
Eftersom att jag har myalgi (kronisk värk i musklerna) så har jag ju svårt för att träna armarna så att jag inte får ont i dem. Men vi köpte hem ett par 1kg hantlar, och med dem har jag tränat och det har gått ganska bra! För att jag inte ska få ont i armarna, så gör jag 15 reps och 3 set med båda armarna. Det är roligt att träna, och känna hur musklerna arbetar.
Och så fort det gör ont, slutar jag. Att träna när det inte gör ont är roligt! =)


Redan februari!


Hallå där!

Nu har det redan blivit februari, vad fort det går! Och idag är den februari den andra, för första var ju igår. Tänk, om det går så här fort som det har gjort nu ett tag, så har vi snart våren och sommaren här på nolltid! Våren är så bra, för då har man hela sommaren framför sig! Och våren är ju en väldigt fin och härlig årstid i sig. Kort och gott, vi har allt bra framför oss nu! =)

Imorse när jag skulle gå till skolan var det jättekallt ute, över -10 grader. Har vant mig lite nu vid att det inte är så många minusgrader ute, för det har varit lite slaskigt här ett tag. Men nu har det kommit lite snö i alla fall, och temperaturen har frusit fast vid minusgrader. Men det positiva med denna kalla dag (om det finns någonting positivt med kyla?) är att solen har varit framme! När det är kallgrader ute brukar det vara fint och klart väder, och det är precis vad det har varit idag! Det får mig att längta till våren ännu mer! Vädret får mig att bli så mycket piggare! När det är mulet och grått ute blir jag så trött, men så fort solen och himlen visar sig lite, så blir livet mycket lättare att leva! ;) Haha!

Skoldagen rullade på som vanligt och vi fick sluta lite tidigare! Klockan 16.00 blev vi utkörda från aulan där vi har kör, för att en orkester skulle repa där inför några konserter som ska hållas nästa vecka. Och lika glad för det var ju jag, haha!
Jag har varit så trött idag, så när jag kom hem så var jag nära på att somna. Det kommer nog inte bli att vara upp länge idag inte!

Vad har ni gjort idag då? =)

Slapp söndag

Heej!

Nu har vi kommit till den här sköna, slappa söndagen igen!
Det är skönt att bara ta igen sig och vila upp sig inför en ny kommande skolvecka!
Idag tog jag en lång och skön sovmorron igen. När jag var yngre hade jag jättesvårt att sova länge på mornarna, men nu sover jag lite längre. Sov till kl 10.00 idag, och det är nog det längsta jag brukar sova till, haha. Jag är helt enkelt en morronpigg människa! Huvudsaken är ju att jag är utvilad i alla fall, =)

Dagen har bestått av en hel del pluggande, hade ganska mycket den här helgen. Men nu är allting gjort, och känslan efter att ha gjort allting är jätteskön! Då är det ingenting jag behöver tänka på mer, och jag kan koppla av istället!
Men jag har inte bara pluggat idag, utan jag har varit en tur på stan också. Vi har ju alltid söndagstängt här, och det tycker jag är så tråkigt! Vi har bara öppet på söndagar när det är en månad kvar till jul. Men jag var där idag för biblioteket är i alla fall öppet på söndagar! Eller, riktigt sant kanske det inte var i alla lägen. Det är söndagsöppet mellan oktober och mars! Jag tycker att det borde vara söndagsöppet alla dagar, men så är det inte. I alla fall, vi åkte dit och jag lånade hem några böcker! Jag hade tänkt att låna böckerna som ingår i Twilightserien, men de var tyvärr utlånade. Men jag reserverade den första boken i alla fall! Jag vill ju ta reda på om de böckerna är lika bra som alla säger. De verkar ha blivit jättepopulärare, och böcker är ju alltid roligt! Jag har tyckt om att läsa böcker enda sedan jag var liten. Då kunde jag låna 20 böcker som mamma fick läsa högt för mig, innan jag själv hade lärt mig att läsa. Nu läser jag inte lika mycket som jag gjorde när jag var yngre, och det är för att jag har inte lika mycket tid till det längre. Nu är jag ju så trött efter att  jag har läst i skolböckerna, och sen är jag ju med kompisar och gör annat, så det blir inte lika mycket tid till läsning längre. Men varje kväll innan jag går och lägger mig läser jag en stund, annars kan jag inte sova! Men det blir inte bara böcker som jag läser, det blir mycket tidningar. Jag älskar tidningar, och läser ganska många. Det är allt från Sofis Mode varje måndag som är en bilaga från aftonbladet till CHIC och Glaze, och ibland lite olika skallertidningar som se&hör o.s.v. Och självklart läser jag en massa bloggar också!

Tycker ni om att läsa? Läser ni mycket böcker, eller är ni som jag som sällan missar ett nummer av era favorit tidningar?

RSS 2.0