Bulgarien 29/6-6/7



Vi hörs när jag kommer hem från Bulgarien och Sunny Beach! =)


Bulgarien imorgon!!

Dagens ordspråk: Gå inte över ån efter vatten.

Hallå!

Nu är det endast en dag kvar innan jag åker till Sunny Beach i Bulgarien! I år bokade vi en sista-minuten resa dit, fyra dagar innan vi skulle åka. Förra året var jag i Side i Turkiet och då tjatade jag i flera veckor om resan vi skulle göra. Ni kan vara så säkra på att ni kommer få veta allting när jag kommer hem!

Idag har jag fixat allting inför imorgondagen som att bland annat uträtta ärenden och packa resväskan. Nu är det mesta klart och vi är redo att åka! Vi ska upp riktigt, riktigt tidigt imorgon  och jag är så förväntansfull att jag nästan inte alls kan skriva! Åh, det ska bli såå kul och underbart! Jag är sååå glad!

Nu får ni ha det riktigt bra i en vecka, så skriver jag mer när jag kommer hem! Kram! =)

Shopping inför resan

Dagens ordspråk: Finns det hjärterum så finns det stjärterum.

Hallå på er!

Hur mår ni idag? Jag mår hur bra som helst! Igår skrev jag ju på min blogg att jag hade migrän, och jag har ont i huvudet nu med, men jag mår ändå mycket bättre än vad jag gjorde igår! Jag ska ju till Sunny Beach i Bulgarien på tisdag så jag kan inte må annat än prima skinka! :D

Idag har vi varit till Marieberg i Örebro! Det är ju jättemycket rea där nu som det alltid brukar vara efter midsommar, och nu passade vi på att handla det vi behövde till vår resa! Vi bokade på midsommar då alla andra dansade runt midsommarstången (vi skyller på att vi inte hade någon, så därför satt vi vid datorn) så vi fick tag på en sista-minuten som går på tisdag! Det ska bli så roligt och jag finner inte ord, jag kan inte beskriva hur oerhört glad jag är! Jag kommer må så otroligt bra i värmen, inte ha det allra minsta ont! (jag har en sjukdom som ger mig kronisk värk i hela kroppen och i lederna, men det blir bättre av värme.) Det här behöver jag verkligen! Vårt hotell är hur fint som helst och allting känns så bra!

I alla fall, på Marieberg gick vi och tittade i affärerna. Jag hittade bland annat en bok som jag ska ha med mig (jag är världens bokmal) och ett jättefint linne/tunika inne på Gina Tricot! Det var vitt och med lite broderier och knappar, så fint! Jag hittade även ett nagellack på Lindex i mintgrön färg som kostade mig gratis! Jag hade nämligen en bonuscheck där på 50 kr som jag har fått för att jag är med i Lindex Club. Som kassören på Lindex sa: Det var bra handlat!

Ikväll blir det att bara ta det lugnt och äta jordgubbar! Jag ska ladda krafter och vila inför tisdag då planet lyfter till Sunny Beach! Imorgon blir det att uträtta lite ärenden, packa resväskan, fixa med det som behövs och ta det lugnt. Vi åker jättetidigt på tisdag morgon, redan vid kl 05.00 ungefär. Vi ska ju till Arlanda och det är en bit att åka och dessutom ska vi ju vara där en stund i förväg. Men det kommer bara bli jättekuuul! Snart åker jag :D

Har ni också haft det bra? =)

Bulgarien!!

Dagens ordspråk: Det blir aldrig som man har tänkt sig.

Hallå!

Åh, vad jag är glad just nu! Jag kan inte med ord beskriva hur jag känner och hur glad jag är, för jag förstår nog inte riktigt själv än, vad jag ska göra redan nu på tisdag. Jag ska berätta för er, men först ska jag berätta om min midsommar igår!

På midsommarafton brukar det nästan aldrig vara fint väder, fråga mig inte varför, men det känns nästan som en oskriven lag att det ska regna och vara kallt. Men igår var det inte så, för vädret var faktiskt riktigt fint och det var varmt och skönt! Till oss kom min syster Malin, hennes pojkvän Adde och deras 13 månaders son Lowe hit för att fira midsommar! Vi grillade och hade det jättekul och trevligt! Lowe älskar att vara ute och igår härjade han riktigt rejält med sin stackars moster (mig), haha! Han sprang runt överallt, tog av sig skorna och skulle leka med grannens utesaker. Det märks att han lärde sig gå när han var 9 månader, för nu springer han verkligen överallt!

På kvällen igår, satt jag och mamma framför datorn. Vi tittade nämligen på Sista-minuten resor! Vi ville så gärna åka iväg på en resa, för jag mår så otroligt bra i värmen (jag har en sjukdom vid namn Ehlers Danlos Syndrom som ger mig kronisk smärta i hela kroppen) och det är ju hur skönt och underbart som helst att vara utomlands! Efter mycket letande och diskuterande hittade vi en resa till ett jättefint hotel i...Sunny Beach i Bulgarien! Hotellet var jättefint, såg jättebra ut och det låg nära till både centrum och stranden! Jag förstår nog inte att vi ska åka i år igen (vi var i Turkiet förra året) men nu ska vi alltså åka igen! Eftersom att det var en restresa går den ju ganska snart, så vi ska åka redan nu på tisdag. Ååååh, det ska bli så kul! Jag har redan resfeber! Så den 29 juni-6 juli är vi på Sunny Beach i Bulgarien. Först till kvarn för att följa med i resväskan? ;)

Jag ska berätta ALLT om resan när vi kommer hem! Just nu har jag migrän, men jag ville så gärna visa hotellet, =)

Hit ska vi bo i en vecka i Sunny Beach, Bulgarien! Vi åker på tisdag och är borta i en vecka. Jag har redan resfeber!


Glad midsommar! =)

GLAD MIDSOMMAR PÅ ER ALLIHOPA! =)


Dagen före midsommar!

Dagens ordspråk: Det sista som överger en är hoppet.

Hallå!

Idag har det inte alls varit en lika solig dag som det varit igår, men nog så varm om inte ännu mer!
Jag trodde på förmiddagen att det skulle bli en dag i solen, men det var lite molnigt så jag bestämde mig för att istället följa med här hemma och uträtta lite ärenden inför imorgon, då det är midsommar!

På midsommar brukar det väldigt sällan vara fint och varmt ute, men förra året var det faktiskt rätt bra väder! Det var väl lite molnigt blandat med sol, men det var varmt och det gick att vara ute hela tiden! Då var Chenfei och Wei här och grillade och det var så mysigt, roligt och trevligt! Lowe var bara drygt en månad då och nu är han helt plötsligt 13 månader. Mycket hinner hända på ett år!

En insekt som ser ut som någon sorts fjäril som satt på vår dörr till staketet! Den fick mig smått att rysa, kan jag erkänna, men den var ändå häftig att se på! Hade den suttit på en björk hade den nog dock inte gått att se, för den var verkligen kamouflagefärgad!




Underbara sommar

Dagens ordspråk: Tiden går fort när man har roligt.

Hallå!

Det superhärliga och fina sommarvädret fortsätter! Jag är så glad för jag har väntat länge på att det ska bli varmt och skönt och nu är det äntligen det! Jag njuter av varje sekund av sommaren!

Idag har vi haft Malin, Lowe och Adde här! De sov över igår och åkte tyvärr hem idag igen. Det går så fort när de är här! På förmiddagen när vi hade gjort oss i ordning åkte vi ner till stan en sväng för att titta in på Guldfynds rea! Syrran var på jakt efter en klocka och hittade en jättefin!
När vi kom hem igen satte vi oss i solen en stund! Lowe plaskade och lekte i poolen och han tyckte att det var så kul! Han älskar att vara ute över huvudtaget, han vill inte alls gå in. Förstår honom, det är så härligt att vara ute när det är varmt och fint och man kan springa utan skor!

När de tyvärr åkte hem (de kommer ju snart igen!) vilade jag en stund för jag var så trött. Efter det började jag städa lite i mitt rum och jag håller fortfarande på. Jag tog en paus för att blogga bara, haha. Det är inte speciellt kul att städa, men det är desto roligare när det är gjort och det är fint!

Vad har ni haft för er idag då? =)

Lowe är här!

Dagens ordspråk: Där orden tar slut tar nävarna vid.

Hallå!

I mitt förra inlägg skrev jag i rubriken "Solen frånvarar". Idag, så här lagom i efterhand, kom jag på att det låter som att solen har frånvarat i många dagar. Det kanske den har också, några i alla fall, men idag har solen verkligen inte lyst med sin frånvaro!

På förmiddagen gick jag ut och la mig i solen! Det var hur varmt som helst så jag passade på samtidigt som jag väntade på att min syster Malin, hennes pojkvän Adde och deras son Lowe skulle komma! De kom efter en stund och eftersom att det var så fint väder satte vi oss ute allihopa i solen! Jag blåste upp en pool som vi har köpt till Lowe som han så glatt badade i! Han såg så gullig och söt ut och han hade verkligen jättekul där plaskandes i vattnet! Jag solade på riktigt länge och nu har jag blivit lite röd och fått lite mer färg. Härligt!

Nu snart ska jag gå ner och vara med de andra en stund! Malin och Lowe sover över här ikväll och åker hem imorgon! Jag och syrran ska förbi stan en sväng imorgon på förmiddagen för att titta på Guldfynds rea. Hon ville dit så jag följer så gärna med! Blir roligt! =)

Nu får ni ha en jättebra kväll allihopa, så hörs vi snart igen!


Solen frånvarar

Dagens ordspråk: Dra inte alla över en kam.

Hallå!

Imorse när jag vaknade förberedde jag mig för en heldag ute i solen! Väderleksrapporten igår sa att det skulle bli strålande fint väder idag, men solen har tyvärr lyst med sin frånvaro. Det var inte alls så fint som det skulle vara. Tråkigt, jag vill ju sola! Och inte bara sola, jag vill bada!

Idag har jag istället för att sitta ute i solen träffat min kompis Sanna! Vi har inte träffats på så länge, men idag tog vi oss en cykeltur. Det är bra och roligt att cykla tillsammans, för vi hinner prata jättemycket samtidigt som vi gör någonting som är väldigt kul och nyttigt! När vi hade cyklat en stund stannade vi och pratade lite innan hon tyvärr blev tvungen att åka hemmåt. Får bli att ses mycket längre nästa gång!

Imorgon blir det fullt hus här igen! Då kommer min syster Malin, hennes pojkvän Adde och deras son Lowe hit!
Lowe är alltid så full av liv och han är så söt och go så det blir superkul! De sover över också till på onsdag så vi hinner umgås mycket!

Vad har ni gjort idag? =)

Cykeltur

Dagens ordspråk: Den som viskar han ljuger.

Hallå!

Nu har en hel vecka gått sedan vi fick sommarlov, vad fort det har gått! Jag har i och för sig varit en dag före hela veckan och trodde att det var söndag igår, men det gör mig ingenting alls att det inte var det. Det är bra om dagarna inte går för fort, jag vill hinna ha lite ledigt innan tiden bara svischar förbi, ;)

Idag har jag mest tagit det lugnt och haft det skönt! Jag har inte gjort någonting speciellt, utan bara varit. På eftermiddagen tog jag mig i alla fall en efterlängtad cykeltur! Det var ett tag sedan och jag blev så sugen på att ta mig en tur så det gjorde jag på 8 km. Snacka om att jag blir på så bra humör efteråt, det är alltid så skönt att cykla!Jag tog det lite lugnt idag eftersom att jag har varit förkyld, mend et gick jättebra! Jag har lite rethosta kvar men det kan man ju få dra med ett tag. Annars mår jag mycket bättre! Det var nog många studenter som för en vecka sedan var sjuka och krassliga efter kombinationen halvdåligt väder och för lite kläder. Men nu så, nu är vi lyckliga och friska studenter, :D

Imorgon blir det att träffa Sanna tror jag! Vi har inte träffats på jättelänge så vi ska göra det imorgon. Blir nog att sola också, för jag tror det ska bli jättefint och varmt imorgon. Hoppas! Det är ju även midsommarafton på fredag, så jag hoppas att vädret blir kanon då också!

Ha en jättebra och trevlig kväll allihopa så hörs vi snart igen! =) Hoppas ni mår bra!




Bröllopet mellan Viktoria och Daniel!

Dagens ordspråk: Bättre dåligt minne än dåliga minnen.

Hallå!

Idag är det den 19 juni 2010 och som nog ingen har missat är det en historisk dag! Idag har Kronprinsessan Victoria sagt ja i kyrkan till sin Daniel Westling! Jag bestämde mig långt i förväg att jag skulle se brölloppet och självklart har jag gjort det idag! TV:n har varit på hela förmiddagen här, men jag har inte tittat aktivt förrän vi på eftermiddagen åkte hem till min mormor! Vi åkte dit med tårta eftersom att min mamma fyllde år igår och så tittade vi tillsammans på vigseln. Jag tycker att Victorias klänning var så otroligt fin! Hela hon var så vacker för hon strålade verkligen och hon såg verkligen lycklig ut med sin Daniel. Hon verkar så omtänksam också och mån om att han ska må bra, det märks i allt hon gör, från handtryckningar till ömma smekningar på handen och kinden till varma leenden. Det jag tyckte var mest kul att se var när de stod i kyrkan och sa ja och lovade varandra evig kärlek i nöd och lust! Det såg verkligen jättefint ut!

När själva vigseln var över, tittade jag på när de åkte kortegen genom Stockholm. Det var otroligt mycket människor där som tittade på och de såg så lyckliga ut! Victoria strålade hela hon, vilket Daniel också gjorde men han såg väldigt nervös och lite stel ut också. Att han var stel och nervös har han all rätt i världen att göra, för Victoria har ju fått träning i att vara kunglig hela livet och han är ju en vanlig kille från "folket". Jag tänkte på det när Victoria tog på hans ring på fingret, vad nervös han var, för hela hans hand skakade. Jag hade varit hur nervös som helst och säkert svimmat på kuppen också. Jag kunde även när jag tittade inte låta bli att tänka på vad som händer om de blir akut kissnödiga där i kyrkan. Det går ju inte direkt att göra så mycket åt det då. Men det kanske bara är jag som tänker på  sådana där konstiga scenarium som kan inträffa, haha!Det är nog ganska typiskt mig.

Har ni kollat på bröllopet mellan Victoria och Daniel idag? =)


En vecka sedan!

Dagens ordspråk: Det viktigaste är inte att vinna utan att kämpa väl.

Hallå!

Idag var det inte alls lika fint väder som det var igår då jag solade riktigt ordentligt, för idag har det regnat lite, varit mulet men stundtals fint. Typiskt, då jag verkligen hade beställt fint väder eftersom att min fina och kära mamma fyller år idag! Grattis på födelsedagen Mamma! <3

Eftersom mamma fyller år idag, firade jag henne imorse! Förra helgen när jag tog studenten firade jag och mina syskon henne eftersom att vi alla var samlade, men självklart blev hon firad idag också! På förmiddagen kom även min syster Malin, hennes pojkvän Adde och deras goa och söta 13-månaders son Lowe hit! Lowe lärde sig att gå vid 9-månaders ålder och nu springer han så mycket att jag knappt hinner med, haha! Han älskar att vara ute och blir helt salig när vi är ute och leker!

Idag är det exakt en vecka sedan jag tog studenten, vad fort det har gått! Det känns inte som att det var för sju dagar sedan som jag gick ut skolan och aldrig ska återvända till gymnasiet igen. Lika underbart som det känns, lika konstigt känns det också! Efter 12 år i skolan är jag klar med grundskolan och gymnasiet. Men till hösten blir det ju förhoppningsvis fortsätta studier. Det är vad jag vill!



Här gick jag ut allra första klass! =)
Observera! Det är faktiskt min naturliga hårfärg, fast jag har så mörka ögon.


Och här gick jag ut allra sista klass!  Studenten 2010!


Repris på igår

Dagens ordspråk: Min dräng hade också en dräng och begge var dem lata.

Hallå!

Idag har det varit en repris på gårdagen med det jättefina och härliga vädret! Det har varit hur skönt som helst att sitta ute i solen och bara vara. Jag satt ute i några timmar idag också och nu har jag blivit röd och fått så jag tiger (för idag i alla fall). Tyvärr verkar det som att vädret ska bli sämre imorgon, men det hoppas jag inte stämmer. Hur som helst har jag verkligen utnyttjat det fina vädret idag i alla fall!

När jag satt ute i solen kom jag på ett tips som jag skulle blogga om idag - som har med solen att göra! Det var verkligen jättevarmt idag och då kan det bli jobbigt att ligga och sola. Jag vill ha färg på mig och jag tycker att det är så skönt att vara ute i solen, så jag brukar alltid ta med mig en bok. Det är jättebra, för då försvinner jag in i en annan värld och jag tänker inte lika mycket på hur varmt det faktiskt är. Det gör att jag orkar sola längre än bara 10 minuter!

Förutom solningen idag, har jag bara tagit det lugnt och skönt! Sommaren brukar innehålla lata och sköna dagar för mig och det har den verkligen gjort idag, jag har njutit till fullo! Jag är väldigt förkyld så jag vill inte anstränga mig vidare värst mycket heller, för jag hostar (mest på morgon och kväll) och har ont i halsen. Därför kommer inte cykling alls på tal nu, för det skulle bara göra det hela värre. Att bara ta det lugnt har jag ingenting emot. Det är ju faktiskt sommarlov!

Jag måste även passa på att grattulera min bror Mikael på min blogg också! Han fyller nämligen år idag! När han var här förra helgen när jag tog studenten, firade vi honom eftersom att han bor i Stockholm. Imorgon, den 18 juni, fyller även min mamma år! De fyller väldigt tätt intill varandra, så jag passar på att skriva grattis till er båda. GRATTIS! <3



Älskar att sola!

Dagens ordspråk: Man lär sig någonting nytt varje dag.

Hallå!

Åh, vilket strålande och jättehärligt väder det har varit idag! Jag har väntat riktigt länge på att det ska bli så här fint igen och idag kom det. Jag älskar sommaren!

Trots att det är sommarlov blev det idag tidig uppstigning. Jag hade nämligen ett möte inbokat med Arbetsförmedlingen, eftersom att jag skrev in mig där i måndags. Jag trodde att det vara var ett inskrivningssamtal, där jag skulle få berätta att jag skulle läsa i höst på universitetet och därför inte söker något jobb nu. Så var det också, men dock gick det inte så fort som jag trodde! Jag trodde att det kanske skulle ta en kvart, eller möjlitvis en halvtimmme, eller en timme, ifall det skulle ta lång tid. Dock fick jag reda på att alla de tiderna jag trodde det skulle ta var helfel, för jag fick nämligen vara där i 1,5 timme! Anledningen till det var att vi skulle prata fler studenter eller arbetssökande (jag var tydligen den enda nybakade studenten) om hur man söker jobb m.m. Det fick jag reda på när jag kom dit att jag skulle lyssna på och att jag sen skulle få ett inskrivningsmöte. Handläggaren sa när vi kom som skulle lyssna att det "i runda slängar" skulle ta 1,5 timme. Jag som inte hade någon lust att gå dit från början (mycket man måste göra som man inte vill eller har lust med när man är vuxen) höll på att dö när jag hörde att det skulle ta så lång tid, haha! Men det gick bra i alla fall och när han hade pratat och visat klart berättade jag att jag ska studerna vidare till hösten och visade vad jag hade sökt och så. Efter det var det bara att åka hem igen. Skönt, nu har jag alla måsten avklarade!

När jag kom hem, kastade jag av mig kläderna och satte mig i solen, höll jag på att skriva. Vädret var ju så fint och det var jättevarmt så jag solade i några timmar, det var hur skönt som helst! Det blåste lite också så det var inte så ansträngande att sitta där, utan det var jätteskönt istället! Jag passade även på att läsa lite, vilket inte alls var fel!

Vad har ni gjort idag? =)


Stressar ner

Dagens ordspråk: Var dig själv, alla andra är redan upptagna.

Hallå!

Åh, vad det är härligt med sommarlov! Det är bara andra dagen på sommarlovet och visst sa jag imorse att det kändes som att det lika gärna kunde ha varit helg än så länge (eftersom att lovet bara är inne på sin andra dag), men det är ändå så skönt för jag vet ju att det är både lov och sommar! Att bara kunna göra precis vad jag vill och känner för och inte behöva prioritera fritiden på grund av läxor, det är riktigt skönt det. Jag njuter som bara den, i fulla muggar!

Imorse trodde jag att det skulle bli en dag ute i solen, men det var inte sådär värst varmt och lockande. I solen var det säkert varmt om man jämför med skuggan där jag stod, men när det kom lite moln också bestämde jag mig för att ta en tur på stan! Jag skulle kolla inne på KICKS om de hade något fint eftersom att jag fick presentkort därifrån, men jag hittade ingenting idag. Därför bestämde jag mig för att spara det istället tills jag hittar någonting nästa gång!

Annars idag då, har jag mest tagit det lugnt. Jag är lite småkrasslig i halsen för jag har ont i den och har hosta. Det beror antagligen på fredagens bravader (studenten) men det blir säkert bättre snart! Det har varit jätteskönt att bara ta det lugnt och inte göra något speciellt, för jag känner att jag behöver det. Jag har varit stressad en längre period och nu när jag inte har några måsten vill jag bara ta det lugnt, ha det skönt och njuta!

Vad har ni gjort idag då, andra dagen på sommarlovet? =)


Första dagen på sommarlovet och första arbetslösa dagen

Dagens ordspråk: Visdomen har långa öron och kort tunga.

Hallå!

Vet ni vad det är för dag idag, på riktigt? Det är måndag, det vet vi, till och med den 14:e juni (och inte 16:e som jag på något konstigt vis trodde att det var idag) år 2010. Men det är inte bara måndag den 14 juni 2010, utan det är också den första dagen på mitt sommarlov eter studenten och också min första arbetslösa dag!

Den första dagen efter studenten som är den arbetslösa dagen, ska man gå till Arbetsförmedlingen om man inte har något sommarjobb. Jag har inget och jag ska ju läsa på universitetet i höst (får svar i mitten av juli) och därför gick jag iväg dit idag för att skriva in mig! Jag tyckte det var bäst att gå dit redan på förmiddagen när de öppnade vid kl 10.00 för att slippa kön. Först var det ingen där, men sedan ramlade det in väldigt många ungdomar innan kl 10.00 som hade samma tanke som jag att få det fort överstökat. Jag stod dock först i kön (always in time som min gamla engelskalärare sa) och därför kom jag in direkt! Det gick jättefort att bli klar, för jag gjorde själva inskrivningen hemma. Nu på onsdag ska jag dit igen för att ha ett inskrivningssamtal med min handläggare, för att visa vem jag är, berätta om mig och mina planer och så, antar jag.

Att gå till Arbetsförmedlingen och ha ett samtal med dem på onsdag känns ju inte sådär himla jätteroligt precis och jag har ingen särskild lust till det, men det är lika bra att få det gjort! Det är en del av att bli vuxen, att vända blad i livet och komma till nästa kapitel. Jag förstår verkligen vad min kära mamma menade när hon sa att det aldrig kommer bli lika lätt som det var när man fortfarande gick i skolan. Då slapp man möten på Arbetsförmedlingen, ta ansvar och viktiga beslut och ditten och datten. Men samtidigt är det ju viktigt att stå på egna ben också och komma ut i vuxenlivet! Även om det är på darriga ben och med ovisshet om allt som man gör det. Men det får man lära sig!

Så, förutom att ha varit på Arbetsförmedlingen så har jag tagit det ganska lugnt idag! Studentfirandet har tagit
ut sin rätt i kroppen märker jag, för jag har väldigt ont i halsen nu och hosta! Jag skrek inte så mycket (förutom vid utsläppet då) men det var inte så fint väder så det kanske var en blandning av det och för lite kläder. Jag är väldigt trött och sliten också så det är riktigt skönt att bara ta det lugnt! Jag är inte ensam om att vara lite småkrasslig direkt, för jag pratade med Sanna förut som också tog studenten i fredags, och hon är sjuk nu! Krya på sig får hon göra! <3 Annars mår jag hur bra som helst, för jag kan inte med ord beskriva hur skönt det är att ha sommarlooooooooov, :D

Hur mår alla ni andra då? =)

Blommor och Studentpresenter (Del 2)

Dagens ordspråk: En bild säger mer än tusen ord.

På Studenten (11 juni 2010) fick jag så otroligt mycket fina blommor, gosedjur och presenter! Jag blev så glad att det inte är klokt, jag fick så mycket fint och jag bara älskar alltihop och er allihop! Tänkte visa lite bilder ifrån det också, eftersom jag visade Studentbilderna igår, =)

































 
TACK ALLA! <3


Studenten 11 juni 2010 (Del 1)

För jag har tagit studenten, för jag har tagit studenten. För jag har tagit studeenteeeeen! Fy fan vad jag är bra!!!!

Igår var det en alldeles magisk och helt underbar dag! Efter 12 år i skolan har jag nu äntligen tagit studenten igår! Jag kan inte klaga på någonting, allting var sååå bra och jag är så nöjd, så glad och så lycklig! Jag har verkligen kämpat alla år i skolan (speciellt det sista) och jag har fått världens bästa betyg! Jag kan inte vara annat än så jäkla nöjd, glad, lycklig och stolt!

Dagen igår var väldigt, väldigt lång. Den började vid kl 05.30 då jag gick upp för att göra mig i ordning. Jag duschade, sminkade mig, plattade håret och tog på mig min fina, fina och vackra studentklänning som jag var så stolt och nöjd över! Vid kl 08.30 åkte vi och hämtade upp Chenfei, min bästa kompis, för att åka till Andrea där vi skulle ha vår champagnefrukost! Där åt vi tårta, skålade, skrattade, lyssnade på musik och hade det så roligt och trevligt! Efter att ha samlats hela klassen åkte vi tillbaka till skolan för att ta studentfoton! Saxin tog studentkorten ute och jag tror det blev jättefint! Efter det åt vi smörgåstårta i skolan tillsammans med lärarna där vi gav dem blommor som tack för alla tre åren. Innnan klockan slog 11.30 gick vi ner till aulan där vi samlades alla studenter för att få se vår allra sista skolavslutning. Estetkören sjöng för oss, rektorn höll sitt tal, stipendier delades ut (Grattis Chenfei!!!) och till sist blev det mösspåtagning och att sjunga Studentsången. Så värst mycket sång blev det nog inte, då de flesta skrek, men när den hade sjungits fick vi våra betyg av vår lärare och en ros. Sedan var det bara att gå ut från aulan till rasthallen där vi fick ta varsin ballong och vänta på att dörrarna öppnades tills vi skulle springa ut. Det var en sådan känsla att få springa ut från skolan, att känna att vi hade tagit studenten och gjort vårt!

På skolgården sjöng vi Studentsången en gång och släppte alla våra ballonger i luften. Efter det fick vi springa till alla våra nära och kära (jag såg dem inte först bland allt folk så de fick hämta mig, haha!) Det var så fint att alla stod där för att se mig och jag blev så glad!!!!!!!! Jag fick hur mycket fina blommor som helst runt halsen, champagneflaska och glas, gosedjur och presenter! Tack, tack, tack! På skolgården fotades jag, kramade alla mina nära, kära och älskade tills en fanfar spelades upp! När den hade spelats åkte vi upp till stan! Där var det tänkt att vi skulle åka flak. Det gjorde resten av klassen, men inte jag. Jag hade tänkt vara med och sitta på en stol, men jag hade alldeles för ont i fötterna, armarna, kroppen, var trött, skakis och jag frös som jag vet inte vad. Det var jättesynd, men det var nog samtidigt väldigt bra för jag hade nog inte orkat. Jag har märkt nu idag att jag antingen har en bruten tå (gör fruktansvärt ont!) eller en spricka i den, så det var nog lika bra att jag inte åkte.

När jag kom hem sedan tog vi bilder i trädgården! Tyvärr regnade det lite, men det blev så fina kort ändå!!
Hemma samlades vi alla för att grilla jättegod mat och äta tårta och fira att jag hade tagit studenten! Jag fick massor med presenter och jag var gladast och lyckligast i världen! Min fina, fina Ida kom också och lämnade blommor. Det var en så fin bukett, jag har aldrig sett så fina blommor förut, tack!!! Tack alla ni för världens bästa dag!!!!!!!

Så här i efterhand känns det konstigt att jag har tagit studenten. Det känns inte som det! Det kommer kännas så konstigt i höst när vi inte längre kommer träffas varje dag, det kommer bli jättekonstigt. Men samtidigt är jag gladast i världen för jag tycker det ska bli så kul och härligt i sommar och det ska bli så kul till hösten med! Jag är nöjdast och stoltast över mina betyg och jag mår så bra just nu! Jag har världens finaste minnen från min student!

Det här är del 1 av alla bilderna! Mer kommer! Så här kan det gå på studenten. Jag bröt en tå, men å andra sidan tar man bara studenten en gång i livet!


















Fy Fan Vad Jag Är Bra!!!

Idag tar jag studenteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dagen innan Studenten

Dagens ordspråk: Fint folk kommer alltid försent.

Hallå!

Idag är det dagen före morgondagens stora dagen D. Idag har jag avverkat den allra sista skoldagen, imorgon tar jag studenten! Det känns inte alls som att det är jag som ska stå där ute och sjunga Studentsången, stå på flaket och sjunga "För jag har tagit studenten, för jag har tagit studenten. För jag har tagit studenteeeen! Fy faan vad jag är bra!" Det känns helt enkelt jättekonstigt, men så roligt! Det är sorgligt också, eftersom att vi i klassen efter tre år ska skiljas och olika håll, men jag tror allting kommer bli bra ändå! Imorgon ska det verkligen firas att jag har gjort bra ifrån mig i tre år och jag är så nöjd och stolt över mig själv!

Jag hinner tyvärr inte skriva så mycket mer just nu, för min bror Mikael har precis kommit hit från Stockholm! Min syster Malin och Lowe är här också för de ska se på mig imorgon och därför sover de över här ikväll! Imorgon ska jättemånga titta på mig på utsläppet och jag kan inte beskriva hur kul jag tycker det ska bli! Jag hoppas att det blir fint väder bara och uppehåll, men hur det än blir kommer det bli en oförglömlig dag! ♥

Ha en jättefin och underbar student alla ni andra som också går ut imorgon! ♥


Spray-tanning!

Dagens ordspråk: Vill man vara fin får man lida pin.

Hallå!

Den här veckan har skoldagarna verkligen varit korta! Det beror ju på att vi snart tar studenten (på fredag!!) och betygen är ju redan satta så det blir inte att vi gör så mycket på lektionerna. Idag var inget undantag, för idag var i bara i skolan för att städa ut skåpen! För allra sista gången har jag tömt mitt skåp och det är även sista gången som jag har fått ett skåp. På universitetet får man gå och bära sin väska själv, vare sig man vill det eller inte, höll jag på att skriva, haha!

Innan jag åkte hem från skolan, träffade jag min klarinettlärare för sista gången! Jag lämnade tillbaka lite notböcker och så som jag har fått lånat. Det känns lite konstigt, för jag har tagit klarinettlektioner ända sedan jag var 8 år och nu är jag 19, och nu ska jag inte ta lektioner mer. Det känns riktigt konstigt, men självklart ska jag fortsätta spela! Det är alldeles för kul att spela för att sluta och jag har lärt mig så grymt mycket på alla mina år som jag har spelat.
Musik gör mig verkligen glad och jag kommer alltid att hålla på med musik, tror jag!

Efter skolan idag, gjorde jag en sak som jag aldrig någonsin har gjort förut! Jag har läst om det på bloggar bland annat och sett bilder på det, men aldrig gjort det själv. Blondinbella är en känd bloggare som har gjort det bland annat när hon var med i Let's Dance. Kan ni gissa vad? Jo, Spray-tanning! Det är ju student för mig på fredag och självklart vill jag vara brun då, även om jag har fått färg ute i solen. Jag bokade tid för det för flera månader sedan, fast i Örebro, för det var innan jag fick reda på att det hade kommit hit till Karlskoga! Det var på Knopp som dem hade det, som är en butik som både säljer blommor (de är florister) och som har en frisersalong, allt i samma butik! Spray-tanning är som soldusch som fanns för några år sedan (kanske finns nu med, jag vet inte) men spray-tanning går ut på samma sak som soldusch, med enda skillnaden att det är en spraytantekniker (tror det heter så) som manuelt går in och sprutar på färg så att det blir jämt och fint! Jag var nervös innan för att jag aldrig hade gjort det förut, men det gick hur bra som helst och blev hur fint som helst! Man fick välja om man ville stå i bikinitrosor och bikinibh eller om man bara ville stå i trosor och sen topless. Själva färgningen gick till så att jag fick smörja in händerna med någon kräm (antagligen för att det inte ska bli fläckar där) och sedan stå på en handduk i en sorts dusch. Efter det kom en tjej in som sprutade på färg (det såg ut som en dammsugare där färgen kom ur!) och hon sa att det skulle vara lite kallt. Det stämde så verkligen för jag frös lite där när hon sprejade på, haha! Jag fick snurra runt där medan hon sprejade på och det  gick hur snabbt som helst så var jag klar! Efter det fick jag ha på mig lössittande kläder för att inte färgen ska skavas bort. Den färgar också lite och därför är det bra att ha oömma kläder!

Nu har jag nog lite överskottsfärg, men den tvättar jag bort imorgon! Idag får jag nämligen inte vara i kontakt med vatten så mycket, inte på 8 timmar och jag får inte heller träna på den tiden. Jag lev hur nöjd som helst med spray-tanningen och på Knopp där jag gjorde det kostade det 250 kr för helkropp! Jag är supernöjd verkligen! =)

Att tänka på innan man gör en spray-tanning:
* Skrubba eller peela hela kroppen så att döda hudceller kommer bort.
* Raka benen
* Inte ha på sig smink vid sprayningen
* Inte heller ha på sig någon bodylotion den dagen man ska sprayas.

Ni får jättegärna ställa frågor om det är något ni undrar över! =)


Fika i skolan

Dagens ordspråk: Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder.

Hallå!

Nu är jag inne på den sista skolveckan på gymnasiet och dagarna bara flyger fram känns det som! Idag gick jag till skolan för att ha två lektioner, svenska och samhällskunskap (eller lektioner och lektioner, sitta och prata och så) men det blev egentligen ingen lektion alls! Vi hade ingen svenska på morgonen så då satt vi några i klassen och pratade så och hade det trevligt! Vi har planerat vår champagefrukost som vi ska ha på fredag och även hur vi ska göra med vagnen som vi ska åka på! Det känns så overkligt att vi ska ta studenten tycker jag, men det ska bli så kul!

Efter svenskan som vi skulle ha haft, gick vi iväg till vår lärare som vi har i samhällskunskap. Hon frågade om vi ville ha fika och bjöd oss på rulltårta, jättesnällt! Där satt vi också och pratade, bland annat om vad vi ska göra efter studenten och så i höst och i sommar. Vi alla ska göra olika saker och det kommer kännas så konstigt att vi inte ska träffas varje dag längre som vi har gjort i tre år nu! På sommarloven brukar man ju inte heller träffas hela klassen varje dag, men det kommer kännas konstigt till hösten när vi inte ska komma tillbaka igen och sitta i skolbänkarna tillsammans. Men vi har ju några dagar kvar i alla fall och vi som har hållit ihop i tre år kommer ju fortsätta träffas, <3

Efter skolan idag då har jag mest tagit det lugnt! Jag sparar alla krafter jag kan få nu, för jag kommer verkligen behöva dem till fredag då vi tar studenten. Vi ska ju stå på ett flak som alla treor gör och åka runt stan och det kan säkert bli jobbigt att stå upp, men det kommer lösa sig på bästa sätt! Allt kommer vara så otroligt kul och underbart den dagen så det kommer inte bli några problem. Jag längtar som bara den, jag vill ha fredag nuuuuu! :D

Någon mer än jag som längtar till studenten? ;)


Njuter av den sista tiden vi har tillsammans!

Dagens ordspråk: Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

Hallå!

Efter en hel vecka med jättefint och strålande väder har det idag var lite molnigare och kyligare! Visst är det typiskt när det är studenten på fredag? Jag tror att det kommer bli fint och jättebra i alla fall! Jag vill helst slippa 30 graders värme och gassande sol, för det blir väldigt jobbigt, men fint väder vill jag ha! Det tror jag det kommer bli också!

Idag är den allra sista skolveckan för mig på gymnasiet. I 12 år har jag nu gått i skolan och snart är det slut! Det känns så otroligt konstigt, jag har nog inte riktigt fattat det att jag tar studenten på fredag! Idag hade jag bara en lektion, klassråd och det varade knappt i 20 minuter ens en gång. Kan tyckas lite onödigt att gå dit, men just nu vill jag bara njuta allt vad jag kan av den sista tiden med klassen som vi har tillsammans! På fredag kommer vi vara hur glada som helst att skolan är över (fast jag ska läsa vidare i höst) men samtidigt kommer det kännas sorgligt att skiljas efter 3 år tillsammans!

Hur tycker ni andra som ska ta /har tagit studenten att det känns? =)


Sveriges Nationaldag

Dagens ordspråk: Det är roligare att ge än att få.

Hallå!

Vilken helg det har varit! Det har inte varit lugnt en enda sekund, men det har verkligen varit hur kul som helst!
Min systerson Lowe har ju varit hos oss ända sedan i fredags och idag åkte de tyvärr hem igen. De åkte efter lunch någon gång, men innan dess hann vi vara ute och leka, busa och ha skoj. Jag berättade ju igår att Lowe kunde ta sig upp alldeles själv för soffan nu och han vet även hur man kammar håret, haha! Han fick min hårborste när jag kammade mig imorse och då tog han den till sig eget hår och borstade. Hur söt får man bli!

När Malin och Lowe åkte hem gick jag och vilade en stund! Jag var trött efter allt bus (det var vi nog alla, Lowe somnade innan de skulle åka) och efter det färgade jag håret. Mitt växer som ogräs och utväxten likaså och det var bara att färga om! Nu är håret sådär härligt mörkt igen som jag gillar!

Just ja, på tal om något helt annat, idag är det ju Sveriges Nationaldag, den 6 juni! Det är ju egentligen en röd dag, vilket det är idag också för att det är söndag, och vi är ju faktiskt lediga som man ska vara på Nationaldagen nu (sen de ändrade.) Men jag hade kanske hellre sett att det vore den 6 juni imorgon istället, så att vi var lediga då... ;)
Istället har jag det sista klassrådsmötet på gymnasiet i 20 minuter, sen slutar jag för dagen! Nu är det snart s-t-u-d-e-n-t!

Ha en jättefin söndagskväll allihopa så hörs vi mer imorgon! =)



Full rulle!

Dagens ordspråk: Ingen kan allt, men alla kan något.

Hallå!

Idag har det varit en riktigt rolig dag, precis som det var igår! Då kom nämligen min syster Malin med hennes son Lowe hit och de är kvar idag också! Vi har haft roligt hela dagen, busat och lekt och varit ute!
Jag följde med syrran och besiktigade hennes bil på förmiddagen och sen åkte vi till Överskottsbolaget och kollade lite där. På eftermiddagen kom Lowes farmor och farfar och fikade en stund. Det har gått i ett hela dagen, men roligt har det verkligen varit!

Ikväll blir det att mysa lite framför TV:n och ha det bra! Lowe är inte still en sekund och nu har han lärt sig att ta sig uppför soffan helt själv! Allting går i rasande fart för honom att lära sig och det är så roligt! För att inte tala om att han redan har 13 tänder...och inte ens är 13 månader! Här går det undan!

Vad har ni gjort idag då? =)


Fint hela veckan

Dagens ordspråk: Ju närmare källan, desto klarare vatten.

Hallå!

Åh, vad skönt att det är freeedaag! Nu är det inte långt kvar, nästa fredag är det vi som tar studenten!

Den här veckan har det verkligen varit sommarväder och passande är väl det när vi nu är inne i juni månad, tycker ni inte? Idag har jag solat en hel del och det var så skönt! Det svider lite nu, men det är inte så farligt som förra helgen. Jag läste i det nya numret av CHIC som kom ut igår att man blir röd ungefär 8 timmar- (kommer inte ihåg det andra antalet timmar) efter att man har solat! Det stämmer bra in på mig, för jag brukar alltid bli röd frammåt kvällen. Då brukar det kännas om jag har suttit ute länge!

Idag har vi även fått finbesök! Min syster Malin och hennes son Lowe är här och hälsar på! Lowe är snart 1 år och en månad och han är så go! De ska vara här hela helgen och det är så roligt! Vi har varit ute och lekt och busat och nu är han nere i vardagsrummet och leker. Jag ska gå dit snart igen, men jag tog en liten paus mitt i allt, för svettigt blir det när man håller på och busar i ett, haha! Lowe lärde sig ju gå vid 9 månaders ålder och nu springer han! Vi har en stor backe utanför oss och gissa om den är populär att springa/gå nerför!

Nu ikväll blir det att bara ta det lugnt och leka och mysa med de andra! Imorgon blir det nog en repris på den här dagen fast på förmiddagen ska jag med syrran och besikta hennes och Addes bil!

Ha en jättebra och trevlig fredagskväll allihopa så hörs vi mer igen! =)




Studenten är nära!

Dagens språkgroda: Jag sätter aldrig på mig ett par skor innan jag har gått in dem ett par månader. - Samuel Goldwyn

Hallå!

Då var det veckans näst sista skoldag idag! Tänk att det nästa vecka är studenten för oss treor, det känns så overkligt! Hur tycker ni andra blivande studenter att det känns, förutom att det ska bli riktigt hejdundrandesskönt att ta studenten? Jag tycker att det ska bli jätteskönt att lämna gymnasiet och gå vidare, för till hösten ska jag läsa vidare på universitetet. Jag vill börja på något nytt, men samtidigt lämnar vi vår trygghet som vi har haft i 12 års tid nu. Ingen slussar oss längre vidare eller säger åt oss vad vi ska göra, för nu tar vi klivet in i vuxenvärlden själva på allvar. Det känns riktigt läskigt, för vi kommer aldrig mer få det lika lätt som vi har haft. Men samtidigt, innan allt sånt ska vi väl hinna med ett riktigt skönt och fint sommarlov!

Idag hade jag bara en lektion i skolan! Det var svenska och då fick vi tillbaka saker som vi gjorde när vi började ettan! Vi hade tydligen skrivit ett brev till vår lärare (som jag helt hade glömt bort) och berättat om oss själva, vår familj och vad vi gillade att göra på fritiden och vilka förväntningar vi hade på vår gymnasietid. Det var så kul att få läsa det nu! Jag var 16 år när jag skrev det då och nu är jag 19. Skrämmande vad fort tiden går!

Eftersom jag slutade så tidigt idag så...gick jag ut i solen, haha! Ni kan nog gissa det vi det här laget. Chenfei sa i skolan här om dagen: När det var fint väder i helgen tänkte jag att du nog var ute och solade! Haha, hon hade så rätt!
Jag älskar att sola! Jag tror det kommer bli fint resten av helgen också, så då kan ni ju gissa vart jag sitter!

En bild från när när jag gick ut 9:an. =)













Ledig dag

Dagens ordspråk: Många bäckar små blir snart en stor å.

Hallå på er!

Åh, vilken härlig dag det har varit idag! Jag har inte haft en enda lektion i skolan, och därför varit ledig hela dagen. Det har varit så skönt, kan jag lova! Det känns som en försmak på sommarlovet, att bara kunna vara och göra precis vad jag vill och känner för!

Dagen till ära solade jag en liten sväng på förmiddagen! Jag har solat flera dagar i rad nu, vissa dagar längre och andra kortare och det ger verkligen resultat! Det har varit fint hela veckan och det verkar som att det ska hålla i sig de resterande dagarna och helgen också. Härligt!
När jag inte orkade sola mer åkte vi ner en sväng till stan för att uträtta lite ärenden! Jag skulle lämna tillbaka böcker på biblioteket (och självklart låna nya!) och hämta ett par jeansshorts från Lindex som jag beställde på deras hemsida som kom direkt till butiken! Jag fyndade även en bikinibh på H&M där de hade 10% rabatt för medlemar!

Bikinibh från H&M!


Snygga jeansshorts från Lindex som jag klickade hem förra veckan från Shoponline! Älskar dem!




1:a juni!

Dagens ordspråk: En knuten näve kan varken ge eller ta.

Hallå!

Äntligen är den den 1:a juni! Kan ni tänka er? Jag tycker att maj har gått fruktansvärt fort faktiskt, jag vet inte vart den månaden har tagit vägen. Kanske är det för att det har hänt så himla mycket! Jag har varit i Stockholm 3 gånger. Först för att hälsa på min bror Mikael och shoppa i huvustaden, sen Lady Gagas konsert i Globen (Så häftigt!) och tredje gången var vi och såg Mikaels dilomering i Blå Hallen. Sen har Lowe fyllt 1 år också och vi har varit i Örebro och så. Det har hänt något nästan varje helg, men det är bara roligt!

Idag hade jag bara en lektion, samhällskunskap, för på svenskan var jag och Chenfei och pratade med rektorn. Det lät allvarligt men det var det inte, för vi var på en slags intervju där vi fick berätta om vad vi tycker om estetprogrammet och våra 3 år där! Det var faktiskt väldigt bra tycker jag, för även om vi går ut trean nu och i alla fall inte ska gå där något mer, så kan vi hjälpa andra som ska börja och vi fick även chans att berätta och få ur oss vad som faktiskt har varit bra och dåligt. Det tyckte jag var bra och vi pratade faktiskt en lång stund!

Efter samhällskunskapen, där vi höll en politisk debatt!, slutade jag för dagen och gissa om jag passade på att sola i det fina vädret, haha! Jag var lite röd innan och blev ännu mer röd av att sola nu, så det blev inte en så lång stund.
Det är så härligt med allt det fina vädret! Annars har jag bara tagit det lugnt idag för jag fick en jobbig huvudvärk förut som inte har gett med sig än. Imorgon har jag den turen att jag är ledig från skoan för jag har inga lektioner! Det käns hur bra som helst!

Har ni haft en bra tisdag och start på den nya månaden? =)


RSS 2.0