Idol


Ikväll är det Idol igen och temat denna vecka är schlager!
Vem tror ni kommer hänga löst och åka ut denna vecka, och vem tror ni kommer vara den som får mest beröm av jurryn?Schlagertema i Idol ikväll!

Ej kunnat bloggaHeej!

Nu har jag inte bloggat på hela dagen, jag vet, men jag har haft en sådan jobbig huvudvärk att jag inte har orkat med det.
Jag har fortfarande ont i huvudet och det släpper inte. Jobbigt när det blir så, men det går väl över nån gång. Om inte annat får jag väl sova bort den!

Idag har jag gjort nya slingor i mitt hår! Det blev blonda såklart, och resultatet blev jättebra! Jag är så nöjd, det känns skitbra! Förra gången när jag slingade håret som var för ungefär en månad sen, så tyckte jag också att det blev bra, men nu blev det ännu bättre, tycker jag! Det blev ljusare och mycket finare! Förra gången använde jag Loreal, men nu använde jag mig av ett slingpaket från Mood istället. Jag har använt Mood förut, och den är jättebra + att den är billigare än andra märken men minst lika bra!

Igår berättade jag ju att det snöade här, och imorse när jag gick upp så låg det snö fortfarande kvar!
Jag trodde att det slulle slaska bort, men där hade jag fel. Det har snöat i flera timmar idag, från att jag gick upp till 14.00 eller så. Känns ju lite tidigt, men det är ju faktiskt 1:a november imorron! Jag som tyckte att det var nyss som vi gick in i oktober... Tiden går fort när man har roligt!


Idag har det snöat ute i flera timmar!
Men den här bilden är tagen förra året utanför skolan.
Gulligt med hjärtan!

Jag ser det snöar!

Heej igen!

Nu har Malin och Adde varit här! Det var jättekul och trevligt, som alltid när de kommer!
De tog med sig en film till mig också, det var roligt tycker jag!
En stund efter att de hade åkt hem, åkte jag och mamma och köpte hårfärg!
Jag ska göra mer blonda slingor i mitt hår, så vi köpte det idag och tar håret imorron.
Det känns fortfarande ovant med mitt hår, när man ska kamma det! Det blir nästan så att man kammar i luften, av gammal vana! Haha, nejdå men nästan.

Åh, nu snöar det ute!
Jag skrev ju i det tidigare inlägget att det var så fint ute med frost, och nu så såg jag att det snöade ute!
Och vi är bara inne i oktober...
Det är mysigt och så med snö, men jag vill inte ha vinter än! Men det behöver jag nog inte vara orolig för nu heller.
Men lite roligt är det ju att det snöar.

Nu ska jag snart gå och kolla på "Du är vad du äter" på 3:an.
Ha en fortsatt bra dag allihopa!

Rastlöshet och cykeltur

Heejsan!

Imorse när jag vaknade var det jättefint ute, för det var frost överallt! På träden, på gräset och på taken, det såg så vintrigt och mysigt ut, tycker jag. Som på en vinterdag när det är vitt och fint ute. Det är vinterns stora plus, att det är så mysigt och fint ute. Och på tal om vintern, så åt jag årets första mandarin idag! Det hör höstern och vintern till! Speciellt nu när de är kärnfria! ;)

För en liten stunds sen var jag ute och cyklade! Jag var så rastlös så jag kände att jag behövde gå ut och röra på mig.
Det var väldigt kallt ute, så jag fick ta på mig fingervantar. Man blir ju så torr och narig om händerna också när det är kallt ute. Men det var skönt att komma ut i alla fall, och det känns alltid bra när man har varit ute och rört på sig.
Jag passade på att cykla nu också, för att min syster Malin och hennes sambo Adde ska komma hit idag!
Vi ska bjuda på mat och så, det ska bli roligt! =)
Eftersom att jag redan har cyklat så vet jag ju att jag har hunnit med det, för jag vet inte om jag hade gjort det om jag hade åkt efteråt. Då vet jag att jag med gott samvete kan vara inne sen!

Nu ska jag gå ner en stund, jag tror att de kommer snart.
Hörs senare ikväll!


Fingervantarna har fått tagits fram!

Hemma från Örebro


Heej!

Nu är jag hemma ifrån Örebro!
Äntligen, skulle man kunna säga. Vi har haft det jätteroligt och en jättebra dag, men jag har väldigt ont i fötterna och armarna nu efteråt. När jag går mycket i affärer, får jag lätt blånaglar på tårna. Det gör förfärligt ont, men jag har alltid plåster på innan jag åker iväg så att jag vet att dem klarar sig något bättre i alla fall.
Men nu är jag i alla fall hemma och kan vila!
Jag hade ju sett fram emot att köpa jättemycket saker, men gissa vad som hände då?
Jag hittade ingenting som jag ville ha, trist. Men jag köpte i alla fall ett par örhängen på glitter!
Det är inget ovanligt, för jag köper alltid örhängen när jag är ute någonstans. Har alltid varit mycket för sånt där.
Men men, jag hittade ju lite nytt förra helgen, och åker säkert snart in och shoppar igen så jag hänger inte läpp för det!


Här kommer två bilder på mitt hår, en bild före och en efter.
Jag har ingen bild där man ser hela håret, bara hur det ser ut bak.


De här ovala ringarna köpte jag på Glitter idag!


Mitt hår innan klippningen


Mitt hår efter klippningen.
Jag ska ta bilder så att hela håret syns!

Nöjd med klippningen!Hallå!

Nu har jag bytt frisyr helt och hållet!
Jag lovade ju att jag skulle berätta efteråt hur jag klippte mig, och eftersom att jag inte gjorde det igår efter klippningen, så får jag väl lov att göra det nu istället!
Jag klippte en lång page! Jag har velat skaffa page jättelänge, men jag har inte varit säker på om jag skulle våga eller inte.
Men igår blev håret klippt och jag är verkligen jättenöjd! Det blev jättefint och mycket bättre än vad jag hade kunnat föreställa mig. Jag har ju en lång page och inte en kort, men ändå så tycker jag att håret är kort! Jag har aldrig haft kort hår förut, så jag tyckte att det var väldigt nervöst igår när jag skulle klippa mig! Jag hade fjärilar i magen, men det hade jag ju inte behövt. Nu ser håret mycket fräschare ut än vad det gjorde innan när det var så slitet!
Bilder på håret kommer kanske upp, men det får i sånna fall bli lite senare när jag har bilder. Men jag har en före-bild i alla fall, bara efter-bilden som saknas!


Idag ska jag ju åka in till Örebro med Sanna! Det ska bli jätteroligt, och vi tar bussen som går vid 12.35 från busstationen! När man ska dit så får man plats att sitta, men när man ska hem så kan det bli lite svårare, i alla fall ibland.
Jag kan verkligen inte stå och åka buss, då får jag ont och blir trött i benen och det blir jättejobbigt. Men när det blev så för mig att det inte fanns plats(har bara hänt en gång) så var det en kvinna som flyttade på sig så att jag fick sitta istället! Det var jättesnällt, för det behövdes verkligen. Men jag hoppas att det inte ska bli något sånt i dag. Och det är ingen idé att göra bekymmer i förväg!
Ska i alla fall bli jätteroligt, det finns nu mycket mer affärer i Örebro än vad det finns här hemma, så därför är det så roligt.
Jag kommer säkert ha ont när jag kommer hem sen tyvärr, men då är det bra att det är i mitten av veckan och inte i slutet, för då kan jag vila mig innan skolan börjar ifall jag skulle få ont i fötterna eller så. Det blir nog bra!

Nu ska jag göra i ordning väskan så att jag inte glömmer någonting!
Ha det bra allesammans!

Ps! En sak som jag har fått lärt mig av min frisör förut, det är att en frisörcentimeter, är en decimeter! Ds!


Känns bra när det är överHeej heej!

Nu har jag varit och tagit influensansprutan! Det tog 2 sekunder och sen var det klart. Det gick snabbt och lätt, skönt det!
Det var jobbigt att vänta på förmiddagen för jag ville bara få det gjort, men nu är det ur världen och jag slipper tänka på det mer!
En sak som var lite roligt, var att när hon som skulle ge mig sprutan skulle hämta mig, så sa hon:
-Här är hon som har fått pris!
Det var roligt, för då hade hon sett mig i tidningen när jag var med där förra veckan. Kul! =)
Vid 19.30 ska jag åka till frisören och klippa håret! Ser fram emot att få det klippt, men det är lite nervöst i förväg innan man vet hur det kommer att bli. Men det blir säkert bra!

Imorron ska jag och Sanna ta bussen in till Örebro och gå i affärer! Det ska bli jätteroligt, tycker jag.
Hörs senare ikväll eller imorron!

Gårdagens misstag och ett nytt inlägg för idag


Hejsan!

Igår skrev jag ett inlägg här på bloggen, som jag sedan sparade i ett utkast för att jag skulle göra lite ändringar och fortsätta med det senare. När jag hade gjort det, så trodde jag att jag hade publicerat det också, men det upptäckte jag idag att jag inte hade gjort!  Så går det när man är 17 år och senil! Nejdå, haha men ibland börjar man undra.
Får väl tänka som så att det blir två inlägg istället för ett idag då. =)

Idag är första dagen på mitt höstlov! Det känns så skönt att ha en hel vecka att vila upp sig på så att det inte är sant.
Jag började dagen med att ta en sovmorron, det var jätteskönt. Men bara för att man får sova, så brukar man inte kunna göra det. Men då har man i alla fall vaknat av sig själv och inte av någon irriterande väckarklocka!
Jag har också gjort mina uppgifter i samhällskunskap som jag hade, så nu är jag helt fri från skolarbete. Känner att jag verkligen behöver det nu!
Cyklat har jag också gjort idag! Det var jätteskönt att få komma ut och cykla för det blir inte lika ofta nu som det blev förut.
Det beror ju på att jag har så ont, och att jag har så mycket läxor att göra. Har jag tex inte ont, då har jag en stor hög med läxor, och har jag ont, har jag inga läxor, typ.
Men idag kom jag ut på en tur i alla fall! Det börjar bli kallare nu i luften och det mörknar tidigare och tidigare.
Men jag cyklade vid 15.00 ungefär och då var det fortfarande ljust ute, och fint väder också för den delen!
Senare vid 17.00 ungefär så började det mörkna, och nu är det nästan nattsvart ute. Det är inte roligt, men det hör ju hösten till!

Imorron ska jag till lasarettet för att ta en influensaspruta! Jag tog den förra året, och nu är det dags igen.
Den influensan som man kan bli drabbad av i år, är värre än den som var förra året.
Jag tycker att det är viktigt att ta en sån spruta, för jag vill verkligen inte ha influensa eftersom att jag redan lider av värk. Skulle jag få influensan skulle jag må jättedåligt och vara sjuk länge och inte kunna gå till skolan.
Min värk som jag har, fick jag just efter att jag hade varit sjuk i influensan. Innan dess hade jag ingen värk, och det är just därför som jag anser att det är så viktigt. På två sekunder är sprutan över, och sen behöver jag inte oroa mig över den mer!
Jag ska även klippa mig imorron! Vid 19.30 har jag beställt klipptid hos min frisör som jag brukar gå hos.
Det ska bli skönt att klippa håret, för det behövs verkligen nu för håret börjar bli slitet.
Jag kommer inte avslöja här i bloggen än hur jag ska klippa mig, men jag kan säga att det kommer bli en förändring!

Lov utan läxor är ett bra lov


Hallå hallå!

Inatt övergick sommartiden till vintertid!
Nu finns det ingen återvändå till sommaren längre, höll jag på att säga. Det finns det ju aldrig, men nu är det höst!
Det som är bra med vintertid är, att man vinner en timme. När det blir sommartid förlorar man ju istället en timme, och då kan det bli jobbigt för dem som jobbar skift. Då får dem en timme mindre att sova innan de ska iväg att jobba igen.
Men nu är det ju som sagt vintertid, och imorron får vi igen en timme!

Idag har jag gjort klart nästan alla mina läxor som har jag nu.
Jag hade psykologiläxa som skulle mailas in på onsdag eftersom att vårat lov börjar imorron, och den gjorde jag klart i morse! Psykologiläxorna brukar ta mest tid, och det gjorde även denna, men det tog inte lika lång tid som det ibland annars kan göra. Skönt var väl det!
Jag har även gjort min läxa som jag hade i idrott och hälsa. Där hade jag som uppgift att skriva ett arbete om ett kroppsideal, och jag valde anorexia och bulimi! Det är två hemska sjukdomar, usch! Men det är samtidigt intressant att läsa om dem och få en inblick i hur dem har det. Det arbetet tog ganska lång tid att göra, men nu är jag äntligen kvar!
Det enda som jag inte har hunnit att göra idag, är några frågor i samhällskunskapen om USA. Men det är inte så mycket, så det fixar jag snabbt imorron! Det som är bra med att vara klar med alla läxorna är att jag inte behöver ägna mig åt att göra det på lovet! Då kan jag ägna den energin till att göra någonting roligare istället för att hänga framför böckerna.
Det har varit så mycket nu i skolan tycker jag, och jag behöver verkligen vila och ta igen mig och då passar det jättebra med lov den här veckan!

Vad har jag mer gjort idag då, förutom att ha gjort mina läxor?
Jag har tagit det lungt och vilat, det har varit sånt busväder ute med både blåst och regn så jag har inte kunnat åkt ut och cyklat som jag annars hade velat gjort idag. Istället har jag varit inne och myst.
Jag kollade på en dokumentär på 4:an förut, som hette "Världens längsta tonåring". En intressant dokumentär var det faktiskt. Den handlade om två killar och om en tjej, som var väldigt långa för sin ålder.
En av killarna som var 19 år mätte hela 2,30 meter! Han var verkligen jättelång, och han höll på att bli Världens längsta man. Jag tror att dem sa att världens längsta man var 2,35 m, så han var ju inte långt ifrån. Tjejen som dokumentären också handlade om, var 12 år och 1,85 m lång! Hon led av sin längd, och det förstår man ju. Det kan inte vara roligt att vara så lång, och speciellt inte när man är 12 år.
När jag tittade på dokumentären började jag fundera på vilket som var värst, att vara dvärg och kort, eller vara 2,30 m och jättelång! Jag tror att bägge alternativen är väldigt jobbiga, och att det faktiskt är dolda handikapp!
Det är inte alla handikapp som är synliga. Titta bara på dyslexi när man har svårt att läsa och skriva, det ställer ju till det för folk i vardagen. Samma sak är det ju med dem som tex har panikångest, och inte kan vara på ställen tillsammans med många människor. Och hur handikappande är det inte att tex ha en fobi? Tänk dig att du har en fobi för hissar, och du ska till ett ställe där det bara finns hiss och inte trappor? Det gör ju också att det blir svårt.
Det finns många fler exempel på dolda handikapp, som man kanske inte tänker på.
Jag har ju ett fysiskt handikapp där det syns att jag har svårigheter med att gå. Men att det också kan vara handikappande att tex vara laktosintolerant kanske man inte tänker på. Eller att vara allergisk.
Som sagt, det finns massor med exempel! Kommer ni på något som kan vara ett dolt handikapp?


Det blåste mer än vad jag trodde


Hej igen!

Det där jag sa imorse, om att det inte verkade blåsa så jättemycket idag, var helt fel!
Det blåste som bara den och var kallt, usch. Men det regnade inte i alla fall! Man får vara glad för det lilla =)
Att gå runt i affärer och prova kläder, det blir man varm av i alla fall!

Mamma och jag gick in i alla klädaffärer och kollade vad dem hade.
Och det var riktigt roligt, för jag hittade lite saker!
Vi gick först in på H&M, och där hittade jag en jättefin lång brun kofta som jag tyckte väldigt mycket om!
Så den fick följa med hem. Jag kollade även på en sminkväska, och då fick jag syn på en massagefigur!
Jag har letat länge efter en sån, för det är bra när man ska massera, och så hittade vi en på H&M!
Det var jättebra, för då köpte vi en sån också. Då behöver vi inte leta efter det mer. =)
Efter att vi hade varit inne på H&M gick vi in i de andra affärerna, och på Lindex köpte jag två långärmade toppar!
En i svart och en i vit, dem var också fina tyckte jag. Det var roligt att jag hittade lite nytt på stan!

  

Härligt med lördag


Godmorgon!

Va skönt det är med lördag! Att kunna gå upp när man vaknar och veta att det inte är skola. Det är en härlig känsla!
Idag blir det att gå på stan med mamma och kolla runt lite, det ska bli roligt!
Jag älskar att gå i affärer, och jag blir aldrig trött på det. Därför är det kul och trevligt att gå på stan på lördagar!
Hoppas att vädret är bättre idag än vad det var igår. Igår blåste det så, och framåt kvällen så började det regna.
Men det regnar inte nu i alla fall, och det ser inte ut att blåsa jättemycket heller. Det blir nog bra!

Nu ska jag göra mig i ordning.
Vi hörs senare!

Skönt det är med fredag!


Halluu!

Åh, vad skönt det är med fredag idag!
Jag kan inte med ord beskriva vilken lättnad det känns över att det är fredag och helg, och att det är lov nästa vecka.
Nu har jag gjort klart alla 4 prov som vi hade den här veckan, och nu tänker jag ha ett bra och välförtjänt lov!
Gissa om det kommer kännas skönt på söndag, då jag vet att jag inte behöver gå upp tidigt nästa dag! =)

Skoldagen började idag med ett prov i naturkunskap, och det kändes bra!
Jag var nervös innan, men när jag fick provet så kändes det bättre. Då kunde man dra en suck av lättnad när alla proven var klara.
Efter provet, skulle vi egentligen ha engelska som var sista lektionen. Men det skulle vara en konsert i aulan med Folkhögskolelever som skulle spela, så vi fick gå på det istället! Jag kommer inte ihåg vilken folkhögskola det var, tyvärr, men de berättade att de studerade musik där, och att de under 10 veckors perioder, spelar en viss genre och sen åker ut på turne och spelar på skolor, och våran skola var sista stoppet. Den genren som de spelade nu var blues.
Blues är ju verkligen inte min musiksmak, men de spelade och sjöng så otroligt bra att musiken blev bra!
Det var 2 olika band som spelade, och vi fick sitta med på scenen när de spelade! Det var coolt, för då kom vi så mycket närmare och det blev  mycket bättre kontakt. De spelade ungefär 3 olika låtar var, och de som spelade gjorde det jättebra, och de som sjöng gjorde det också superbra! De spelade munspel, gitarr, bas, piano, trummor och en tjej spelade faktiskt klarinett! Det var roligt att se. Jag tror att blues är en väldigt svår genre att spela, och just därför så blev ju deras framträdanden ännu bättre!
Eftersom att vi fick gå och titta på det här, slutade vi lite senare än vanligt. Vi brukar ju sluta vid 10.45 på fredagar, men nu slutade vi ungefär 11.40, men det var det ju värt. Vi fick ju kolla på någonting roligt istället för att ha lektion!


Efter skolan har jag mest tagit det lungt. Mamma och jag var bara en snabbsväng på stan innan vi åkte hem, och det blåste jättemycket och det var kallt! Det var inget roligt väder, och nu har det börjat regna också. Då är det skönt att vara innomhus.
Jag har varit jättetrött idag efter hela den här veckan, och jag har ganska så ont också.
Värken flyttar runt och besöker kroppen som när man går runt i alla rum för att hälsa på alla när man är på besök hos någon. Men nu är det ju som sagt helg och lov en vecka, och då kan jag ta det lungt!
Jag ska se till att försöka göra dem läxorna som jag har över lovet, att göra dem under helgen så att jag slipper det under veckan. Under lovet ska jag bara göra det jag känner för, och inte göra en massa läxor!
Jag ska ta det lungt och sova ut ordentligt, klippa håret och vara med kompisar, och vi ska ta bussen in till Örebro och gå på shoppingrunda på stan! Det kommer bli hur kul som helst!

Ikväll blir det att kolla på Idol på TV!
Förra veckan åkte ju Yasmina ut, och vi får se vem som åker ut idag.
Jag för min egen del tyckte inte att det gjorde något att Yasmina åkte ut. Jag håller på mina favoriter och det är främst Alice och Kevin! Speciellt Alice tycker jag är bra, hon ser så självsäker ut på scenen, och hon sjunger jättebra!
Vem tror ni kommer åka ut den här veckan, och var det rätt person som åkte ut förra veckan?
Vem som åker ut ikväll, återstår att se!

Ha en bra fredagskväll allihopa!

Äntligen snart lov!


Heej!

Åh, va skönt jag tycker att det är att den här dagen snart är slut!
Jag har varit spänd hela dagen fram tills jag har haft mina två prov, i svenska och idrott&hälsa.
Men det hade jag ju inte behövt vara! Det gick mycket bättre än vad jag trodde, och proven var lättare än vad jag hade föreställt mig att dem skulle vara. Va synd det är att man inte vet sånt i förväg. Tänk vad energi man skulle spara då!

Idag har jag haft ont i min högra axel och nacke. Jag tror att det till mesta dels beror på att jag har varit så spänd.
När man spänner sig så får man ju mer ont, och det har jag verkligen känt idag. Inget roligt alls, men nu känns det bättre!
Kom hem från skolan vid 16.20 ungefär, för vi slutade sista lektionen som var psykologi vid 16.00.
När jag kom hem tittade jag på TV en stund och sov lite, jag var så fruktansvärt trött.
Nu är jag piggare och jag har precis lagt ifrån mig naturkunskapsböckerna, för jag har prov i det imorron.
Det kommer verkligen kännas som en lättnad imorron, när alla prov är klara och det efterlängtade lovet äntligen är här!
Den här veckan har jag ju haft fyra stycken prov. Det känns som mycket, kanske just för att vi i min klass inte är så vana att ha så många prov på en och samma gång, och därför känns det jobbigare!
I andra länder som tex Kina, kan man ha 4 prov på en dag! Dem skulle säkert säga att 4 prov på en vecka är lyx.
Och på universitetet kan man ha två tentor på en dag, där man kanske minst måste sitta 4 timmar på varje.
Så man kan verkligen säga att allting är relativt, vad man tycker är jobbigt, vad som är lyx och vad som inte är det.
En sak som är bra att tänka i såna lägen är, att det finns alltid dem som har det värre! Det är en väldigt bra tröst, det tycker i alla fall jag! Med det menar jag inte att man ska glädjas över att andra har det värre, men det känns bra att tänka så. Om jag har en jobbig dag med värken, kan jag tänka på att jag har haft det mycket värre förut när jag var mindre, eller att det finns andra som har mycket värre värk än vad jag har. Det ger faktiskt en tröst. Vad tycker ni?
Prisutdelningen


Hejsan!

Nu har jag pluggat klart, nu orkar jag inte läsa en rad till i mina böcker!
Imorron har jag prov i Idrott & hälsa, och i svenska på Upplysningen. Jag har pluggat så länge nu, så jag tror att det ska gå bra!
Idag i skolan fick vi sluta tidigare, redan vid 13.45, för våran sista lektion i Samhällskunskap var inställd.
Istället skulle vi göra lite hemuppgifter, men jag tog med mig fel block hem och fick inte med dem pappren så jag kunde inte göra det. Kanske var det någon mening med det också, då fick jag ju mer tid till att plugga!

Imorse skrev jag att det blev så sent igår, och att jag därför inte kunde skriva om hur det gick på spelningen.
Men det berodde på att det tog längre tid än jag trodde, och på en annan rolig sak. Jag ska dra ut på det hela, och inte berätta än vad det roliga var. Jag börjar helt enkelt från början.

Vi i orkestern möttes i Bregårdsskolans aula vid 18.00, för vid 18.10 skulle vi spela igenom dem låtarna som vi skulle spela vid kl 19.00 när allting började.
Repetionen gick jättebra, och när det var klart vilade vi innan vi skulle spela.
 Lite innan kl 19.00 gick vi in och satte oss på scenen och sen började allting med att vi började spela.
Vi spelade en låt ur filmen Pirates of the Caribbean, en låt ur Narnia och Napoleons march.
Till våran musik hade vi drillare till! Det var roligt att dem också var med.
När vi hade spelat klart, fick vi gå ner från scenen. Jag satte mig i publiken för att lyssna på en föreläsning eller vad man ska kalla det,som kom efteråt, och det handlade om ord och språket. Det var roligt och intressant att lyssna på, och det blev många skratt. Efter det var det mer framträdanden, blandannat tre tjejer som sjöng, och två olika dansgrupper som dansade. När dem hade sjungit och dansat klart, var det dax för prisutdelningen till de 10 bästa bidragen i uppsatstävlingen om Alfred Nobel! De 10 eleverna som hade skrivit bäst uppsatser skulle belönas med Svenska Akademins Ordbok och en penningåva på 1000 kr.
Det var en kvinna som läste upp alla namnen på dem eleverna som hade vunnit. Och gissa vad som hände sen....

MITT namn blev uppropat! Jag fick komma upp och ställa mig på scenen bland de andra 9 som också hade vunnit.
Jag blev jätteförvånad, men samtidigt jättejätteglad! Det var jättenervöst att gå upp och ställa sig på scenen och mina ben och händer skakade.
När alla stod uppradade på scenen, fick vi höra våran motivering till varför vi vunnit. Efter det fick vi ett paket där Svenska Akademins Ordbok låg i, och ett kuvert med pengarna och ett diplom.
När alla hade fått sitt pris, fick vi frågor om våra uppsatser och fick svara i en mickrofon. Det är inte lätt ska jag säga er, att komma på något fyndigt att säga när man är jättenervös och skakis, haha! Men det gick bra ändå =)
Kvinnan som hade ropat upp alla våra namn, sa också att tidningen ville publicera våra uppsatser i tidningen!
Det var jätteroligt att höra! Lite häftigt att få det publicerat i tidningen, tycker jag. Så vi ska maila in våra uppsatser. Vilken tur att man har den kvar, annars hade det kanske blivit lite svårt!
Mitt pris som jag fick igår. Jag var en av de 10 som hade skrivit bäst
uppsatser om Alfred Nobel.

Överraskning!


Godmorgon!

Igår hann jag inte skriva någonting mer efter spelningen, för det tog mycket längre tid än vad jag trodde att det skulle göra!
Men jag ska berätta allting senare idag när jag har slutat skolan och pluggat. Jag har en väldigt rolig sak att berätta som jag ska dela med mig av till er! Det handlar om någonting jättekul som hände igår! Men det får ni reda på senare idag, =)


Ha en bra dag!

SpelningHeejsan!

Nu sitter jag här i mina paradenkläder som vi ska ha på oss idag när vi ska spela!
Idag ska vi bara ha på oss svarta byxor, svarta skor och strumor, och paradentröjan. Men ibland har vi på oss uniformer och byxor med en guldlinje på. Det ska bli roligt att åka iväg och spela, vi ska vara där vid kl 18.00 och allting börjar kl 19.00. Som tur var så har jag inte så ont nu, bara i huvudet och så. Men jag hoppas att det snart går över!

Nu ska jag snart iväg.
Ha en bra kväll så berättar jag mer senare!

ProvHallå där!

Nu har jag precis slagit igen matteboken för idag. Jag har pluggat jättelänge och jag orkar inget mer nu!
Anledningen till att jag har pluggat så mycket matte, är för att jag har prov i matte B imorron på algebra och funktioner.
Provet börjar kl 8.00 och vi får skriva tills kl 10.30. Det är bra med mycket tid!
Alla andra program som också ska ha provet, ska sitta i aulan men jag får sitta i ett klassrum så att jag får min special stol att sitta på. Det känns bra, för annars kanske jag får ont i ryggen och då är det svårare att koncentrera sig på provet. Och så är det självklart skönt att slippa bli störd när alla andra ska resa på sig och gå ut!

Idag slutade jag skolan kl 16.20. Det är alltid så långa dagar på måndagar, usch! Men efter veckans gång så blir det bättre, för då får jag längre sovmornar i alla fall. Idag på klassrådet som var den andra lektionen, var min arbetsterapueft där! Vi hade bestämt att hon skulle komma, för hon skulle göra lite inställningar på min stol, och så fick jag ett armstöd!
Det armstöder jag fick, hängde man på bänken och det var i samma höjd som när man har en dator framför sig.
Jag får så ont i mina armar och om jag har armarna på bänken så blir dem avlastade och då gör det inte lika ont!
I skolan får vi jobba mycket med datorer, och då är det skönt att ha armarna i samma höjd som datorn.
Men jag har fortfarande problem med nacken och axeln. Idag har jag haft väldigt ont i nacken när jag har suttit i bänken. Jobbigt att det aldrig ska ge sig någon gång. Men ibland är det bättre, och ibland är det sämre. Jag får vara glad för att det inte är dåligt alla dagar i alla fall!

Imorron kväll vid kl 18.00 ska jag till Bregårdsskolans aula och spela med orkestern!
Förut för några veckor sen, har jag skrivit om en uppsatstävling som alla 2:or på gymnasieskolorna här har deltagit i, och skrivit om Alfred Nobel. Imorron ska dem 10 eleverna som har vunnit och skrivit bäst uppsatser få sitt pris, och då ska vi i orkestern spela! Jag har ju inte spelat med orkestern på några veckor nu, för att jag har varit på röntgen, mått dåligt, haft temavecka och såna saker, men nu kan jag äntligen vara med igen. Det känns roligt!
Jag slutar ju skolan 15.45 imorron, men eftersom att vi inte ska vara där förrens vid 18.00, så hinner jag vila en stund före. Det är väldigt uppskattat, vill jag lova!

Nu ska jag gå ner och titta lite på TV!
Jag orkar inte plugga något mer idag.
Men nu i veckan har jag 4 prov!
Imorron är det Matte B prov, på Torsdag Idrott&Hälsa prov och svenska prov och på Fredag Naturvetenskapsprov.
Skönt att det bara är den här veckan kvar, och att det är ett välförtjänt lov sen efter det!

Ha en bra måndagskväll, allihopa!

Plugg och cykelturNu har jag tagit tag i bokhögen!
Jag har läst psykologi, svenska och pluggat matte!
Det har tagit tid, men det känns alltid så skönt när man är klart och man vet att man har gjort det!
Jag föredrar att göra det på söndagen, istället för att högen ska bli ännu större när veckan börjar igen.
Nu har jag i alla fall gjort någonting åt den!

Det fina vädret som har varit här, har stannat och inte åkt förbi som det gjorde igår.
Det har varit fint hela dagen och varit härligt. Jag åkte ut på en cykeltur och det var jätteskönt! Lagom tempratur och inte för mycket motvind. Jag hinner inte cykla lika mycket nu som jag gjorde förut. Nu slutar jag så sent om dagarna i skolan, och jag har läxor och ibland orkar jag inte på grund av värken eller av att jag är trött. Men idag har jag inte haft så ont! Lite små ont som har förflyttat sig, men inte mer än det. Skönt det, hoppas det fortsätter så den här skolveckan också!

Den här veckan som kommer nu är schemat som vanligt i skolan. Ingen temavecka, bara vanliga lektioner och en väldans massa prov. Men jag tror att det kommer gå fort, veckorna brukar ju gå väldigt fort annars!
Och på fredag kommer det kännas jätteskönt, för då vet jag att jag har en hel helg + en veckas lov sen efteråt!
Det ska bli så otroligt skönt! Få sova ut om mornarna hur länge man vill, och inte behöva stressa runt. Det kommer bli kanonbra! Bara en vecka till och sen är vi där! När har ni lov?


Cykla bör man, annars dör man!
Nejdå, men jag älskar att cykla!
Bild från i våras tror jag!

Fin söndagHeej!

Åh, vilket fint väder det är ute här idag! Det ser jättehärligt ut, faktiskt!
Tänk om det vore sånt här väder som det är nu, fast varmare ute. Då hade det kunnat vara vår istället för höst.
Men på ett sätt är det ju bra att det är höst, för då har man allting framför sig! Den som väntar på nåt gott....

Idag skulle jag tro att det blir en cykeltur i det fina vädret. Men jag måste även plugga för böckerna ligger på hög på mitt skrivbord. Det kommer bli skönt med höstlov när man inte behöver tänka på skolan och man kan göra det man känner för varje dag i en vecka! Då är det inga böcker som ligger på hög, bara nu innan lovet för då brukar det alltid vara mycket.
Men efter höstlovet så är det bara 5 veckor kvar till jullovet, tror jag! Och 5 veckor går ju faktiskt ganska fort, så snart är vi där! Det är alltid så mysigt när det börjar dra ihop sig till jul. Affärernas skyltfönster, adventsljusstakar, snö, julmusik och allt julpynt som man har hemma! Det är härligt. Får snart börja köpa julklappar! Men jag har köpt en julklapp  i alla fall. =)

Nu ska jag ta tag i bokhögen på skrivbordet!
Skriver lite senare!
Ha en bra söndag!

Kalasfirande


Hallojs!

Nu har jag varit och firat min kära syster på 26-års dagen!
Det firades med presenter och bullar och tårta, så nu är jag jättemätt!
Det var väldigt trevlig och roligt att vara där! Kom hem vid 19.00 ungefär, så jag har inte varit hemma så länge.

Nu sitter jag och kollar på en sida som heter studera.nu, och det är faktiskt en väldigt intressant sida ska jag säga er!
Där kan man söka på olika utbildningar och kurser på olika universitet och läsa om dem.
Jag vill ju läsa på Örebro universitet efter gymnasiet, och där vill jag läsa någon form av socionomprogramet, men det finns även andra saker som intresserar mig! Man kan antingen välja Socionomprogrammet eller Socionomprogrammet med inriktning åldrande och funktionshinder! Jag har läst om de båda programen, men jag tycker att intriktningen med åldrande och funktionshinder låter intressantast! Jag vill ju jobba med handikappade och med människor, och jag tror att det skulle passa mig väldigt bra. Jag vill jobba antingen som socionom eller kurator och såna saker. Det är såna jobb som intresserar mig. Men det finns säkert andra program som jag också skulle vilja söka.
Det finns också en kurs som jag skulle vilja gå, och den heter handikappvetenskap. Jag har varit inne och läst där också, och det låter också spännande. Den kursen kanske är på ungefär 8 veckor, men jag tror att det skulle vara väldigt lärorikt, spännande och intressant att gå den kursen! Är du intresserad av universitetsutbildningar och kurser? Gå då in på www.studera.nu och läs om vilka utbildningar och kurser det finns på det universitetet som du vill gå på!

Ikväll blir det att sitta framför TV:n och mysa och se på någon bra film! Vilken vet jag inte än. Igår tittade jag på Idol, och då hade vi många tända ljus, och det var jättemysigt! Blir nog att ha det idag med!

Ha en bra lördagskväll!Presenter till Malin som fyllde år! Fast jag tog inget kort på hennes
paket. Det här paketet med det fina pappret och snöret, var en julklapp
som jag köpte förra året och tog kort på för att det var så fint!


Och givetvis blev det JK tårta också!

Kalas


Godmorgon!

Va skönt det är med lördag!
Jag känner mig mer avslappnad när det är helg, för då behöver jag inte stressa och då spänner jag mig inte lika mycket och  jag får mindre ont. Den enda nackdelen med helg är att den är för kort och går för fort!

Idag ska vi ju till min storasyster Malin och hennes sambo Adde, för att Malin fyllde 26 år i onsdags!
Det ska bli jätteroligt att träffa dem, och min mormor ska också följa med. Roligt att se henne också såklart! =)
Vi kommer att åka någon gång mellan 13 och 13.30, för det tar ungefär en timme att åka dit.

Nu ska jag göra iordning lite saker innan vi ska iväg.
Hörs senare!

Framträdandet


Heej!

Nu kommer jag inte att vara tråkig och säga att jag ska skriva senare om hur det gick med framträdandet.
Anledningen till att jag inte gjorde det förut var för att jag var så trött efter skolan och skulle vila en stund.
Men nu tar jag nya tag!

Jag kom till skolan vid 09.30 då vi skulle börja och mötte min grupp. Det första jag fick göra var att skriva på ett "kontrakt", där det stod alla våra rättigheter som vi hade fixat för att få spela våran låt. Att fixa rättigheter ingick i allas uppdrag att göra för att det skulle vara som på riktigt.
När det var klart skulle vi repa inne i aulan och då bärde de andra grupperna in förstärkare, mickrofoner och instrument till aulan. Jag gick och packade ihop min klarinett och när allt var klart gick vi upp på scenen. Jag var så nervös att jag skakade i både händer och ben, för de andra grupperna satt och tittade på när vi skulle repa. Jag ställde mig bakom ett mickrofonstativ som stod nästan längst fram och vi började spela. Allting gick jättebra, och jag spelade inte fel en enda gång.

Efter att vi hade repat var det lunch. När vi hade ätit fick vi reda på av bildarna att vi inte skulle ha bakåtslickat hår.
Det kändes inte som en besvikelse, utan ganska skönt. Jag hade inte velat veta hur det skulle se ut, haha!
Men vi körde på vit skjorta och slips i alla fall.
När klockan var 12.30 skulle alla in i aulan igen för då började hela redovisningen!
Bildesteterna som var våra managers fick visa vårat skivomslag och en affisch som de hade gjort.
När de hade presenterat oss, var det våran tur att framföra våran låt och vi var först ut!
Men konstigt nog var jag inte nervös alls den här gången när jag skulle upp på scenen.
Då hade jag ju redan stått och spelat på genrepet inför publik, och därför var det inte så farligt den här gången.
Vi gick upp och spelade våran låt och det gick jättebra! Jag spelade inte fel den här gången heller och jag hördes bra i mickrofonen! Jag blev jättenöjd med vårat framträdande och jag hade skitkul! Det kändes bra. Efter det fick vi redovisa våra rättigheter( det var det Stimföreläsningen gick ut på, att vi skulle lära oss om vilka rättigheter vi har) och sen spelade lärarna upp våran studioinspelning som vi gjorde igår. Sen var vi klara och vi fick gå ner från scenen. Tyvärr, kan jag ju säga eftersom att det gick så bra så var det ju lite synd, hehe.
Sen fick vi sitta ner och lyssna på de andra gruppernas framträdanden. De var vädligt bra och underhållande och det blev många skratt! Några grupper hade fått i uppdrag att göra en egen låt, och en grupp skulle göra om en psalm och översätta den till engelska. Alla framträdanden var så bra och det var så roligt! Det här var den roligaste dagen på hela temaveckan.

Efter den här roliga dagen så är det skönt att det är helg nu, tycker jag.
Och när nästa vecka är gjord så är det äntligen höstlov! Det ska bli så otroligt skönt!
Men nu i helgen så ska jag till min syster Malin imorron som fyllde 26 år i onsdags!
Vi ska fira henne med paket och tårta, det kommer bli roligt, =)
Men jag kommer nog bli tvungen att plugga lite i helgen också kanske. Nästa vecka har jag 4 prov att se fram emot!
Det brukar vara mycket innan loven. Men men, det tar jag itu med nästa vecka!

Nu ska jag njuta av att det är fredag!
Ha en bra helg!
Jag när jag var 7 år gammal! Här har jag stått på scen
för första gången med min klass när vi har gjort ett
sångframträdande på skolavslutningen i ettan.
Jag kanske fastnade för musik och framträdanden på
scen redan då!

Nu är det gjort!


Nu har vi gjort vårat framträdande i skolan!
Jag ska berätta hur allting gick till, men ni får vänta tills lite senare, för då kommer jag att berätta det!
Hörs sen!

Inte nervös- än


Godmorgon!

Nu ska jag snart till skolan, men jag tänkte att jag hinner blogga före.
Jag har sminkat mig och plattat håret, och nu är jag snart färdig.
Jag är inte så nervös inför vårt framträdande nu! Det känns jättebra. Får hoppas att det håller i sig så.
I värsta fall blir jag nervös senare, men det ska nog gå bra.
Sitter och funderar på hur vi kommer se ut på scenen, om vi ska ha bakåt slickat hår eller inte, haha.
Får försöka ta lite bilder om vi ska ha de, så kanske jag kan visa bilderna här sen!

Nu ska jag göra klart det sista.
Ha en bra dag!

Studioinspelning


Halluu!

Idag har det faktiskt varit en riktigt rolig dag!
Skolan började vid 9.30 för att vi skulle ta kort till vårat skivomslag som vi ska ha.
Vi hade ju pratat om att vi skulle vara sminkade som kiss för att vi har gjort om deras låt I was made for lovin' you till en dansbandslåt, men vi ångrade oss och bestämde att vi inte skulle vara sminkade, just för att det kanske inte skulle se så dansbandsaktigt ut. Lite synd kanske, men det gör ingenting! Vi körde i alla fall på svarta byxor, skjorta och slips.
På kortet skulle vi le mycket också så att det skulle vara dansbandsaktigt, haha! Som bakgrund hade vi den röda ridån som finns i aulan på vår skola. Det blev nog bra!
Imorron ska vi framföra våran låt live inför de andra esteterna, och då ska vi ha samma kläder på oss som på kortet.  Kanske ska vi ha bakåt slickat hår, men det vet man aldrig. Vi får se hur det blir imorron med den saken!

När vi hade tagit kort var det dax att gå till Kulturskolan för att spela in våran låt i studion!
Jag har aldrig spelat klarinett i en studio, och aldrig spelat klarinett med en mickrofon heller.
Lärarna frågade mig om jag visste hur vi skulle micka den, men jag hade ingen aning. Det hela slutade med att jag spelade och så var det en kondensator mickrofon. En kondensator mick tar upp väldigt mycket ljud, och då behövde jag inte stå så nära när jag spelade. Först tog vi en soundcheck, och efter det skulle vi spela in "på riktigt".
Jag var faktiskt nervös, för jag ville ju inte spela fel även fast det inte skulle göra någonting, men vi hade bara en halvtimme på oss. Men jag hade inte behövt vara nervös, för jag spelade inte fel en enda gång och allting gick jättebra!
Det enda som var lite jobbigt när vi spelade in i studion var att jag stod upp, och då har jag svårt att stampa takten med foten. Eftersom att jag var nervös också, så var jag lite skakig i benen. Men jag kom på en bra idé, att jag behövde ju inte stampa takten med foten. Jag kunde ju klappa takten med pekfingret på klarinetten! Det gjorde jag, och då gick det mycket bättre. Det finns ingenting som inte går att lösa! Man får tänka till lite bara. Det är samma sak som när jag cyklar, när kraften inte räcker till i benen får jag ta till armarna. Här kunde jag klappa med fingret istället för att stampa takten med foten!

Imorron är ju sista dagen på den här temaveckan, och då ska vi spela upp våran låt live inför de andra.
Som tur var, så har jag ju scenvana för jag har ju spelat med orkestern flera gånger. Det är bara det, att när man spelar med orkestern så är man flera som spelar samma instrument och då är jag aldrig nervös. Men imorron ska jag spela klarinett själv, och det är nervöst! Men jag vet ju att jag kan låten, och att det säkert kommer gå jättebra.
Jag kommer ihåg en gång när jag gick i 6:an, då skulle jag spela solo på ett förspel på en låt. Jag var så nervös att jag inte kunde sova kvällen innan, haha! Men då var det för hela skolan, och nu spelar jag med flera.
Och i 9:an var jag skolans Lucia! Jag och Sanna fick turas om att vara Lucia två gånger var, och då hade vi levande ljus i håret och sjöng solo med en tjej till. Om jag har gått med levande ljus i håret och sjungit inför hela högstadiet, då kommer jag klara spelningen imorron hur bra som helst!

Bra dag


Hallojs!
 
Nu har jag precis spelat klart klarinettläxan och läst sidorna i psykologiboken.
Jag har både spelat klarinett i skolan, och nu hemma igen och det känns i läpparna.
Nu har jag spelat klart för idag!

I skolan repade vi på våran dansbandslåt igen, och i morgon ska vi spela in låten i studion!
På kulturskolan har dem en studio, och där ska vi spela in låten. Det ska faktiskt bli spännande!
Vi har en mini studio i musiksalen på skolan, där vi har spelat in en gång när vi har sjungit i ettan, men nu kommer det bli roligare när man spelar ett instrument! Det gäller verkligen att sätta varje ton rätt imorron, för vi har bara en halvtimme på oss i studion! Men det är ingen idé att jag oroar mig för det nu, för då kommer det verkligen inte gå bra.
Vi ska även ta kort imorron, för bildarna ska göra ett skivomslag till våran låt, där vi musiker ska vara med på bilden.
Vi ska ha på oss vita skjortor, finbyxor och vara sminkade, tror jag. Det blir inget vanligt smink som mascara och sånt inte, det blir lite annat! Får se hur det blir imorron, och självklart skriver jag det här hur vi såg ut och hur inspelningen gick till!

Idag har jag haft en bra dag med värken. Jag har inte haft så ont och det är jätteskönt! Blir glad då, när man i alla fall får en bra dag med inte så mycket värk. Kanske beror det på att jag är så koncentrerad på det vi gör i skolan nu med temaveckan, och därför inte tänker på det, eller hur man ska förklara. Om man har ont, så är det bästa man kan göra att koncentrera sig på någonting annat och inte tänka på värken!

Nu får ni ha en fortsatt bra onsdagskväll så skriver jag mer imorron om hur det gick i studion!
Önska mig lycka till!


Imorron blir det studioinspelning av våran låt!


Stim föreläsning


Hej igen!

Nu har jag vilat, och huvudvärken känns bättre.
Jag somnade en stund och det var skönt för jag var så trött.
Nu ska jag ta nya tag och berätta om vad vi har gjort idag!

Vi började vid 9.30 idag, vilket kändes jättebra för då kunde jag sova till 7.00 istället för 05.45( jag går alltid upp tidigt för jag vill hinna att göra mig i ordning och inte behöva stressa alltför mycket)  Då började vi med att repa våran låt som våran grupp har valt. Vi höll på med det till lunch ungefär, och efter det skulle vi gå in till aulan för att lyssna på en föreläsning om Stim! Stim står för Svenska Tonsättares Internationella Musikbyrå. Det var en kille därifrån som berättade om vad dem håller på med. Stim förvaltar musikers upphovsmän och musikförlagens ekonomiska rättigheter enlig upphovsrättslagen och andra saker också. Han som var och föreläste för oss, pratade om vilka rättigheter man har när man spelar musik, hur man gör om man vill översätta en utländsk låt till svenska och om man får göra det.
Han pratade om att man inte kan ta över någons låt innan den personen har dött, och då måste man vänta ytterligare  70 år till innan man får göra det. Han pratade även om hur mycket man tjänar när ens låt spelas på radio. Jag kommer inte ihåg vilken radiokanal det var, men på den radiokanalen  tjänade man 65kr/min varje gång låten spelades.
Om det skulle vara en låt som spelades på en lokalradio, skulle man bara tjäna 28kr/min. varje gång den spelades.
Det var en intressant föreläsning och det tog ungefär 1,5 h.

Och ingen orkester blev det idag heller!
Igår frågade jag min klassföreståndare om jag skulle få sluta tidigare idag för att kunna gå med orkestern, men då fick jag reda på utan en annan lärare att under den här veckan ska vi inte ha någon ensemble, som i mitt fall är orkester.
Jag bad dem på expeditionen att ringa till min klarinettlärare och berätta det för honom, för jag var inte säker på att han hade fått reda på det. Jag får helt enkelt gå nästa gång då!


Sluta tidigare


Hejsan!

Idag hade jag sådan tur att vi fick sluta tidigare idag också!
Egentligen skulle vi ha slutat 16.00, men vi gick vid ungefär 15.00 istället.
Det var skönt, för nu har jag väldigt ont i huvudet.
Jag ska vila en stund, så skriver jag mer sen ikväll om vad vi har gjort idag och om STIM-föreläsningen som vi har haft idag!
Hörs om ett tag igen!

Temavecka


Hallå hallå!

Temaveckan som började idag, blev faktiskt bättre än vad jag trodde!
Jag trodde ( som säkert många andra) att det kanske inte skulle bli så där jättekul, men nu känns det bättre.
Skoldagen började  först kl 8.00 med psykologi. Efter det skulle vi gå till Kulturskolan som ligger ganska nära våran skola, för där skulle alla ester samlas för att ha klassråd och även få reda på vad vi ska göra den här veckan.
Det var hemligt innan, så ingen visste vad det handlade om.
Först blev vi indelade i grupper där det var blandat med ettor, tvåor, treor och bild och musikesteter. Sen fick vi dra lott om ett "uppdrag" som varje grupp skulle få. Våran grupp fick ett uppdrag där vi skulle göra om en rocklåt till en dansbandslåt. Vi ska göra om låtens engelska text till svenska, och leta reda på noter och ackord och spela låten själva.
Låten ska framföras live och spelas in på skiva. Vi ska göra ett skivomslag där vi är med på bilden, och vi ska ta reda på alla rättigheter som man har. Tex om man får göra om en engelsk text till svenska, och om vad man får heta och så vidare. Det ska vara "som på riktigt", som lärarna sa.
Vi musiker i gruppen ska stå för låten och göra klart den, och bildarna ska bestämma hur våran bandlogga ska se ut, hur vi ska vara stylade på skivomslaget och sånna saker.
Nu har vi i våran grupp bestämt att vi ska göra om Kiss's låt I was made for lovin' you och göra den dansbandsaktig.
Vi ska ha med elbas, elgitarr, trummor, piano, sång, och jag ska spela klarinett!
Jag tror att det kommer bli bra när allting är klart, för det ska redovisas på fredag.
Min slinga som jag ska spela har jag jobbat lite med nu när jag har kommit hem, jag måste skriva om alla noter så att det passar för min klarinett och dem som ska spela till. Repa mera med gruppen ska vi göra imorron!

Det var tänkt att vi skulle gå till kl 16.00 idag, men min grupp gjorde upp om att vi skulle sluta vid 15.00 istället för vi kände oss bra förberedda inför imorron. Jag var väldigt trött när jag kom hem, och jag fick lägga mig och vila. Jag har haft ont i armar och händer, och axeln och nacken idag. Det har blåsit väldigt mycket ute idag, kanske har varit därför för vi har varit ute lite grann. Men när man håller på med någonting roligt och koncentrerar sig på någonting annat så glömmer man bort värken. Det är väldigt bra!

Nu ikväll blir det att kolla lite på TV. Vet inte om det är något bra att se, men något blir det väl i alla fall.
Imorgon börjar vi kl 9.30 så vi har sovmorron. Det känns jättebra!
Söndag


Heej!

Nu sitter jag här framför datorn och bloggar medan jag målar naglarna. Jag brukar göra det på söndagarna, för då har nagellacket börjat flagna lite, och då målar jag på nytt igen. Färgen är rosa, jag har fastnat för den för jag tycker att det blir så fint när det är klart! Jag använde förut en rosa färg från Isadora, men nu verkar det som om den har utgått, men jag hade sån tur att jag hittade en färg från Viva la diva som såg exakt likadan ut! Man ska ha tur ibland, =)

Idag har jag varit duktig och städat mitt rum och gjort min psykologiläxa som jag ska lämna in imorron.
Psykologi är minsann inte ett så lätt ämne som man kanske tror att det är. Läxorna som vi får kräver mycket tid och engagemang. Jag brukar få sitta 1,5 h minst för att göra dem, men då blir det ett bra resultat också.
Jag är envis när jag gör mina läxor, för även om det är svårt så vill jag klara det!
Som igår, då satt jag nästan 2 h och gjorde matte och vissa mattetal var på engelska! Matte är inte det roligaste och inte heller mitt bästa ämne, men jag försöker och jag är envis och då går det bra tillslut! Man ska inte ge upp för lätt.
Bara man har lite tålamod så går det!

Efter att jag hade städat idag som verkligen behövdes, ringde jag till en av mina bästa kompisar som heter Sanna!
Jag frågade om hon hade lust att va en stund, och de hade hon! Så hon cyklade hem till mig. Det var jätteroligt att träffa henne, det var länge sen och vi hade jättemycket att prata om. Det är roligt. Efter en stund så åkte vi ut och cyklade.
Det har varit bra väder här och jag har inte haft så ont idag, så det gick jättebra. Luften var kall ute och när man ska cykla så är det väldigt bra, i alla fall för mig. Jag blir så lätt varm och jag mår dåligt av värmen, och då orkar jag inte lika mycket. Det är därför det är lättare att cykla på tex hösten än sommaren.

Och imorron är det skola igen då och jag börjar kl 08.00.
 Vi ska ha temavecka som börjar imorron där vi inte ska ha våra vanliga lektioner förutom  våra inviduella val, och därför börjar jag kl 08.00. Jag hoppas verkligen att vi inte behöver gå lika länge som vanliga skoldagar, utan att vi får gå hem lite tidigare. Jag får nog ett schema över det imorron. Får hoppas på det bästa!

Nu ska jag gå ner och titta på TV en stund.
Ha en bra söndagskväll!

Värken ställer till med problem i sociala sammanhang


På grund av min värk så vet jag aldrig hur jag kommer att må en dag.
På morronen kanske jag är jättepigg och inte alls har ont, och på eftermiddagen måste jag kanske vila för att jag har för ont. Att bestämma någonting i förväg som jag ska göra är väldigt svårt, för det kan leda till att jag faktiskt inte kan göra det som jag har bestämt.

Om någon kompis frågar mig om vi kan hitta på något speciellt ett visst datum, så vet jag aldrig vad jag ska svara.
Det är aldrig det att jag inte vill, det är det att jag inte kan för att jag inte orkar.
Jag kanske har en bra period och en jättebra dag med värken när min kompis frågar, men det är ingen garanti för att jag kommer må bra den dagen vi ska hitta på något. Om jag säger ja, vi kan göra det, kanske jag måste lämna återbud till den kompisen för att jag inte mår bra. Istället har jag börjat säga att jag vågar inte lova någonting, ifall jag inte kan då p.g.a värken. Om jag måste lämna återbud till någon och säga, att nej, tyvärr jag kan inte idag. Då blir mina kompisar jätteledsna och besvikna. Och det förstår jag ju, det skulle ju ja med ha blivit! Men jag blir också ledsen, jag mår
jättedåligt av det. Jag får dåligt samvete och känner skuld. Jag kan älta det en hel dag och tänka på att nu blev den kompisen ledsen. Men det är ingenting jag gör för att jag vill göra någon ledsen. Jag försöker förklara hur det ligger till, att jag aldrig kan veta i förväg hur jag kommer att må. Mina kompisar har svårt att förstå det och det gör mig ledsen när de tar det på fel sätt. Först och främst måste jag fråga mig själv hur jag mår och om jag klarar av det.
Det är inte alls lätt att inte kunna göra vad man vill och när man vill för att man har för ont.

Värken ställer verkligen till med problem i sociala sammanhang!

Runda på stan


Heej!

Mamma och jag klarade oss utan vidare värst mycket regn på stan.
Det duggade mest bara, vi hade tur!
Vi lämnade tillbaks böcker på biblioteket och sen gick vi lite i affärer.
Jag hittade två tröjor som jag tyckte om som jag köpte!
En svart och vitrandig från Lindex och en urringad tröja på Kappahl som också var randig.
Alltid lika roligt att hitta någonting nytt tycker jag!

Vi var på stan ganska länge och när vi kom hem så vilade jag en stund. Jag hade huvudvärk och var trött, men det blev bättre sen. Jag har inte haft så ont idag, inte vad jag kommer ihåg i alla fall. Ibland värker det bara till en kort stund och går över, och då är det svårt att komma ihåg det senare. Men att det är höst och dåligt väder känner jag verkligen av.
Värken kommer mer och mer nu, och det är inte alls roligt. Jag vill ha en mild höst och vinter så att jag kan må så bra som möjligt. Får hoppas på det bästa!


Den här tröjan köpte jag på Lindex! Jag tyckte att den var jättefin, och
den var varken för tjock eller för tunn. Det är bra!


Jag köpte även denna tröja från Kappahl!

Höstdag


Godmorgon!

Usch, vilket väder det är här!
Det regnar och det blåser, riktig höstdag med andra ord. Men inte en fin sådan.
Jag känner av att det börjar bli höst och kallare ute nu, för jag får mer ont.
Men en sak som är som är bra som jag och några i klassen pratade om igår, är att veckorna går så fort och då är vi snart av med hösten! Det gäller att tänka positivt!

Idag ska jag och mamma gå på stan. Jag hoppas att vädret blir bättre, men om det inte blir de så får man väl ta med paraply! Vi ska lämna tillbaka lite böcker på biblioteket och kolla lite i affärerna. Skriver nog senare idag igen!

Idol

Hallå där!

Nu är jag lite piggare än vad jag var imorse.
Jag hade ont då med, men jag hade ju som tur var en kort dag i skolan.
Efter skolan har jag mest tagit det lungt. Jag har kollat på TV och sovit lite.
Så nu känns det bättre, nu har jag inte lika ont som i morse. =)

Ikväll är det Idol igen! Förut var det ju varje dag, och nu har man nästan glömt bort att det är idol idag. Men det är det ju faktiskt! Jag har inte fått någon favorit än, det är många som har bra röster, och några har mindre bra. En favorit för många tror jag är Johan, men jag tycker inte att han är bra! Han har inte den bästa sångrösten och han är ingen favorit för mig. Men jag tycker att Alice är bra, och även LouLou!
En annan sak som jag har tänkt på, är att juryn tycker aldrig samma sak som en själv! Om man tycker att någon sjunger falskt och inte alls är bra, då tycker dem att den artisten är jättebra. Tycker man däremot att en artist är väldigt bra, då tycker dem att den suger. Smaken är ju som baken, delad. Men ibland undrar man om det dem säger kanske inte stämmer. Jag menar, att de kanske säger att en artist är bra(fast den inte är så bra just den gången) för att de vill ha kvar den artisten i programet och att den inte ska röstas ut. Jag vet inte, det är bara en teori jag har!
Vad tycker ni? Och vem är eran favorit? Och vem tror ni röstas ut ikväll?


Ikväll är det idol igen! Vem är eran favorit, och vem tror ni åker ut ikväll?

OntGodmorgon!

Igår skrev jag att jag skulle skriva lite senare på dagen, men det blev aldrig så.
Anledningen till det var att jag hade så ont igår, och då vilade jag istället.
Jag hade ont i armarna, nacken, axeln, fingrarna och på fler ställen. Jag har ont i dag också, men som tur är så är det en kort dag i skolan! Jag börjar kl 8.35 och slutar 10.45. Då får jag vila och hoppas på att värken har gått bort lite!


Nu ska jag göra iordning håret!
Ha en bra dag!

StudiedagHejsan!

Va skönt det är med studiedag, måste jag säga!
Idag behövde jag inte ställa klockan och gå upp tidigt.
Visserligen skulle jag inte ha börjat förrens kl 10.25, men det är i alla fall bättre att vara ledig!

Imorse vaknade jag lite av och till för att jag hade så ont i mina nyckelben. Jag var tvungen att byta sida några gånger men lyckades tillslut somna om. Nu när jag har varit uppe en stund så känns det bättre.

Nu ska jag ta och föna håret!
Skriver lite senare!

Hushålla med krafterna


Halluu!

Vad härligt det känns idag, när jag vet att jag har studiedag imorron!
Då kan jag slappna av och veta att jag har en dag imorron då jag kan ta det lungt och inte behöver gå upp tidigt på morgonen. Det känns jättebra!

Idag har det varit en ganska bra dag med värken.
Jag har inte haft så där jätteont, men inte varit helt smärtfri heller. Imorse när jag gjorde mig i ordning fick jag jätteont i nacken på höger sida, och när jag tog där så kändes det som om det var ett öppet sår. Inte att det var ett öppet sår, men att det gjorde så ont när jag rörde där som om jag skulle ha haft ett där.
Det är närvvärken som gör att det gör ont när jag tar vid det. Men det var bara tillfälligt och gick snabbt över!
Senare på dagen när jag var i skolan fick jag ont i vänster käke. Jag har värk även i käkarna och det är jätteobehagligt för det gör fruktansvärt ont. Idag gjorde det ont när jag tuggade tuggummi på den sidan. Då var det bara att tugga på andra sidan istället!

Efter skolan har jag vilat och spelat klarinett, och nu snart så ska jag göra lite läxor.
När man har ont blir man trött på ett annat sätt än vanligt, som är svårt att förklara.
Klart att man blir trött på att ha ont, men det är inte så jag menar.
Det tar på krafterna att ha ont, kanske man kan säga.
Därför måste jag vila varje dag efter skolan för att få ny energi och för att jag och min kropp ska orka.
Värken gör att jag inte alltid har ork för att vara med mina kompisar, även fast jag vill!
Jag har inte samma ork och krafter som alla andra, och ibland är det svårt att förklara det så att mina kompisar inte tar det på fel sätt. Mina krafter måste jag hushålla med på ett annat vis än vad andra måste, och det är därför som jag inte alltid orkar. Det är även därför jag måste vila varje dag efter skolan!

Nu ska jag göra lite läxor så att jag inte behöver göra allt imorron!
Ha det bra! =)
Ingen orkester för mig idag

Hejsan!

Idag slutade jag skolan kl 15.40, för vi har fått en till lektion på tisdagar som heter Scenisk musikprojekt!
På den lektionen idag pratade vi om en show som vi ska sätta upp nästa år vecka 10, som kallas Restaurangshowen!
Restaurangshowen är varje år och den sätts ihop av dem som  går i 2:an och 3:an på estetprogramet,hotell och restaurang och frisörprogrammet. Det är  alltså en show där vi musikesteter spelar, där hotell och restaurangprogramet serverar och lagar mat, och frisörerna stylar oss!
Givetvis är det också dansare med!
Jag har kollat på restaurangshowen en gång när dem hade en skolkonsert, och det var jätteroligt!
Ännu roligare kommer det att bli att medverka i showen själv!
På lektionen pratade vi lite om tema och om låtar och såna saker. Lektionen drog ut lite på tiden och det gjorde att jag kom hem senare från skolan än vad det var tänkt.
När jag kom hem hade jag väldigt ont i mina armar, min nacke och min högra axel som jag har problem med, så jag ringde till min lärare och sa att jag inte kunde komma, och att jag behövde vara hemma och vila.
Jag sa även att jag inte kan komma på konserten imorron som vi har för Världens barn, för att jag kommer nog inte orka det, för vi ska först repa i 2,5 timmar och sen är själva konserten.
Jag måste hela tiden hushålla med mina krafter och se vad jag orkar och klarar av.
En dag kanske jag är jättepigg och inte alls har ont, och ibland har jag mer ont och klarar inte lika mycket.
Men jag får hoppas att jag mår bättre nästa vecka och kan gå på orkestern då!


Skolkatalogen har äntligen kommit idag!
Det här året fick vi inte reda på när vi skulle ha skolkort förrens samma dag, och det var inte så roligt.
Man vill ju förbereda sig inför skolkort med rätt kläder och att håret ser ut som det ska, men det var lite svårt att göra någonting åt då. En hårborste fick jag tag på i alla fall, haha! Tur det.
Skolkatalogen är alltid rolig att kolla i hur ens kompisar ser ut och allt det där.
Jag har bara bläddrat igenom den lite snabbt, men sen ska jag kolla i den igen!

Och imorron är det redan onsdag igen!
Jag kan inte sluta tjata om hur fort jag faktiskt tycker veckorna går!
När onsdagen väl har kommit så är det torsdag nästa dag och sen vips så är det fredag!
Sen när det väl är helg så går det ännu fortare.
Men den här veckan känns bra för det är studiedag på torsdag, och igår hade vi sovmorron.
Jag har sån tur att jag har sovmorron varje dag, utan måndagar så igår hade jag extra lyx!
En annan sak som gjorde mig glad idag, var när vi fick tillbaka våra historieprov som vi skrev förra veckan.
Jag trodde inte att det gick så bra, men det gjorde de! Jag fick det betyget jag ville ha och det var bättre än jag trodde!
Då blev jag nöjd, det är roligt. =)

Projektarbetet i 3:an


Heej!

Sovmorronen idag till 09.20, var inte alls dum!
Att sova en timme längre än vanligt gör faktiskt jättemycket. Det känns mycket bättre att gå upp då!
Skoldagen varade till kl 16.20 tills det äntligen var dags att gå hem.
När jag kom hem gick jag och vilade en stund för jag var så trött!
Jag har haft lite ont i nacken och axeln idag, jag hoppas att det kommer att ge sig snart för det är jobbigt att ha ont där.
I vanliga fall brukar min värk flytta runt hela tiden. Ena stunden har jag ont i armen och i andra har jag ont i lillfingret, typ.
Men i axeln och nacken gör det ont i väldigt ofta. Får hoppas på att det släpper helt snart!

Jag måste verkligen tacka för alla fina kommentarer som jag får!
Jag blir jätteglad av dem, och det värmer verkligen.
Min blogg har jag för att jag ska förbereda mig inför mitt projektarbete i 3:an då jag ska stå i aulan och prata inför alla klasser om mitt handikapp och om min värk. Det kommer krävas mod, och bloggen hjälper mig att samla ihop mod!
Om någon för några år sedan skulle föreslå att jag skulle skriva en blogg om mitt handikapp,då skulle jag säga nej utan att tveka. Förut ville jag inte skriva om mitt handikapp, och jag ville inte att någon skulle få läsa någonting om det heller.
Men nu i somras när jag började skriva så var det jag själv som ville skriva om mitt handikapp och om min värk!
Jag tror att det är bra för mig själv att skriva om det, samtidigt som det kanske hjälper andra som är handikappade.
Jag ångrar aldrig att jag har börjat med den här bloggen. Jag tycker att det är jättekul! Och att jag har fått så fina kommentarer är också roligt.
Jag ser fram emot dagen då jag ska redovisa mitt projektarbete i aulan! Få se allas miner som aldrig trodde att jag skulle göra någonting sånt. Det kommer bli en bra dag, det vet jag!I aulan på våran skola ska jag stå på scenen och berätta om mitt handikapp
inför skolans elever och lärare. Det ser jag fram emot!

Efter regn kommer solsken!


Det blev fint väder idag i alla fall!
På eftermiddagen sprack molntecket upp och solen kom fram, härligt!
Då gick jag och tog fram cykeln och tog en cykeltur.
Men det blev inte så långt som jag hade tänkt mig, för jag fick vända hem igen efter en bit.
Jag brukar ju cykla en speciell runda varje gång, men idag fick jag så ont i armleden och armen att det var lika bra att åka hem igen.
Först började armleden göra ont, och sen gick det vidare ner i armen.
Jag tar ju i så med mina armar när jag cyklar, och när jag blir tröttare och inte har tillräckligt med kraft i benen får jag ta till armarna, och därför tänkte jag att det var lika bra att vända hem så att jag inte skulle få mer ont.
Tråkigt att jag inte kunde cykla hela rundan, men jag fick cykla en bit i alla fall, och det är mycket mer än ingenting!

Nu efter cykelturen så har jag spelat klarinett och målat mina naglar rosa.
Jag kommer inte ha klarinettlektion den här veckan, för på torsdag när jag har min lektion är vi lediga för att vi har studiedag. Men jag måste träna ändå för på onsdag är det konsert!
Det är en konsert  som heter Ge världens barn världens chans där det samlas in pengar till Världens barn. Jag tror att det är ungefär 150 st medverkande i konserten, så det är roligt!
Men det kommer bli jobbigt, för på tisdag har vi orkesterrep och på onsdag är konserten. Det blir två kvällar i rad som jag måste spela efter skoltid, och det är jobbigt för mig. Men som tur är så har jag ju studiedag på torsdag, så jag får vila då!På onsdag blir det att medverka i konserten Ge världens barn världens chans!

Regn och rusk


Usch vilket väder!
Det regnar och blåser hela tiden, det är nästan storm ute.
Tråkigare kan det inte bli, bort med regn och rusk!

Imorron är det skola igen, snabbt helgerna går!
Har ingen psykologi imorron, så jag får sovmorron till 9.40!
Åh, va bra det känns att kunna gå upp kl 7.00 istället för 05.45, som jag hade gjort om jag hade börjat kl 8.00.
Vi fick en hemuppgift att göra istället, det gillar vi!
Och på torsdag är det studiedag! Då är jag ledig hela dan,  det kan inte bli bättre!

Idag vet jag inte vad jag ska göra.
Det blir väl att plugga lite och ta det lungt.
Den som lever får se!
Vad ska ni själva göra idag, har ni bättre väder än vi?
Jag hoppas i alla fall på bättre väder här snart, och att det inte bara blir dagsregn idag.

Ont i hela kroppen utom...


Som min kära mamma brukar säga:
-Ont i hela kroppen utom snoppen. För det har jag ingen. Hade jag haft en, så hade jag säkert haft ont där med.


Imorse skrev jag att jag hade lite ont i vänstra axeln, men det gick över.
På eftermiddagen idag fick jag så ont i högra axeln så att jag började grina, och det är inte ofta att jag har så ont så att jag gråter.
Jag satt helt normalt, och helt plötsligt så fick jag kramp mellan högra axeln och nacken, och nästan halsen!
Det körde till och gjorde så ont, något sånt har jag aldrig varit med om.
Det krampade ett tag, och sen gick det över, trodde jag. Efter en liten stund hände samma sak igen.
Mamma gick och värmde en vetevärmare åt mig så jag fick ta den om axlarna.
Jag grät för att det gjorde så ont, men sen när det gick över kändes det bättre.
Då gick jag och vilade en stund.
Nu känns det bättre i axeln och nacken, har bara lite ont i huvudet.
Jag hoppas att det inte händer så igen.

Efter att vi hade kommit hem från stan blev vädret bättre och det sken upp lite!
Jag blev cykelsugen men då hände de där med axeln och då kändes det bäst att vila.
Det hade inte varit kul om det hade hänt så när jag hade cyklat.
Men som tur var så var jag ju hemma när det hände!

Vid kl 20.00 blir det att kolla på stjärnor på is, tror jag det heter.
Det är kändisar som är med, och det kan alltid vara kul att titta på!
När jag hör namnet sjärnor på is, så ploppar det upp ett minne från när jag var mindre!
Vi skulle åka till Nobelhallen med skolan och åka skridskor!
Att prova på att åka skridskor var någonting som jag jättegärna ville göra när jag var liten.
Jag förstod att jag inte skulle kunna åka som alla andra, men jag ville ju så gärna prova i alla fall.
Och det gjorde jag!
Jag fick hjälp av min idrottslärare, men det gick inte så bra. Jag ramlade hela tiden och det var jättesvårt.
Men envis som jag var (och fortfarande är) så försökte jag ändå.
När jag såg att jag kunde stå på skridskorna utan att jag höll i någonting, eller att någon höll i mig, så blev jag jätteglad!
Även fast jag inte kunde åka, så var jag glad att jag fick prova.

LördagHejsan!

Middagen igår med kompisarna var trevlig och det var jätteroligt!
Det blev mycket skratt och god mat, det kunde inte bli bättre!
Skrev ingenting här i bloggen när jag kom hem, för jag var så trött då.

Va skönt det är med lördag idag.
En hel dag då man kan vila och göra det man känner för istället för att plugga.
Jag hade lite ont i vänstra axeln i morse när jag gick upp, men nu känns det bättre.
Har varit en sväng på stan idag och kollat lite, men det regnade och blåste så det var inget skönt väder.
Fast det är ju inte så konstigt att det är kallare och så ute nu, vi är ju redan inne i oktober!
Men nu är jag inne i värmen igen!

Middag med kompisarna


Hallå!

Förlåt för en dålig uppdatering, men igår slutade jag sent och efter det hade jag fullt upp med att plugga.
När jag hade pluggat klart höll vi på med vårat internet, och därför kunde jag inte skriva.
Men idag är jag läxfri och vårat internet fungerar!

Jag slutade skolan kl 10.45, och det kan inte kännas bättre!
Hela den här veckan har varit jättejobbig, för jag har haft mycket att plugga och göra, och nu är jag jättetrött.
Jag känner att jag verkligen förtjänar att ha helg nu då jag får ta det lungt!
Har lite smått ont i huvudet men det går nog över snart, hoppas jag.
Ikväll ska jag vara med några kompisar och äta middag!
Det ska bli jättetrevligt och roligt, det ser jag fram emot. Innan dess ska jag vila så att jag orkar med kvällen.

Ha en trevlig fredagskväll alla!
Kanske skriver jag lite senare igen.

Behovet tillfredställtHej där!

På psykologin i skolan har vi pratat om vilka behov människan har, och hur viktigt det är att få tillfredställa dom.
Om jag har ett behov att plugga för att det ska gå bra i skolan, och jag har pluggat och gjort mina läxor, då har jag tillfredställt mitt behov. Och det är precis vad jag har gjort nu, för nu har jag pluggat färdigt för idag!

Ganska kort skoldag idag, skönt!
Började som vanligt med ljudteknik, och idag pratade vi om mikrofoner!
Det är faktiskt ganska intressant, för det finns så mycket som man inte vet.
Att det går att sjunga och prata i dem vet ju alla, men att man tex kan få samma ljud från dem oberoende från vilket håll man står, kanske inte alla vet.
Fast det beror ju självklart på vilken sorts mikrofon det är, och lite andra saker.
Kanske inte är så vanligt heller att man pratar om en njure, eller supernjure på en mikrofon?
Det har vi pratat om idag, och det var faktiskt lite intressant. I alla fall om man är intresserad! ;)

Idag har jag inte haft så ont, inte under dagen i alla fall.
Jag kan få mer ont på kvällen, men ibland klarar jag mig utan det också.
Har faktiskt bara haft ont i huvudet idag, man får vara glad för det lilla, det kunde ju ha varit värre!

Snart är det helg också, ska bli skönt!
Känns som om jag gör läxor varje dag, så det är skönt att ta det lungt och slippa det under helgerna.
Nu är det ju inte heller så långt kvar tills vi har lov, och nästa torsdag har vi studiedag!
Men det som nästan är bäst den här skolveckan är att jag har sovmorron till 10.25 imorron! Det kan inte bli bättre!
RSS 2.0