Valborg

Trevlig valborgsmässoafton på er allihopa! =)


En sån här klocka borde alla ha!

Dagens ordspråk: Jag ber inte om en lättare börda, utan om en starkare rygg.

Veckans näst, näst, näst bästa dag idag! Jag gillar onsdagar, för då är vi mitt i veckan och efter morgondagen är det bara en dag kvar till helgen. Hoppas att ni hängde med där i mitt ihoptrasslande sätt att försöka säga att...nej vänta nu! Det är ju bara imorgon kvar och sen är det första maj och vi är lediga!

Dagen började med sovmorgon till kl 09.30, välbehövligt! Började med ljudteknik på kulturskolan men hann bara att ha lektion i ungefär 45 minuter innan vi var tvunga att åka tillbaka till skolan igen. Det skulle vara någon teater i aulan som var obligatorisk att gå på så därför blev första lektionen så kort. Teatern hette "Blond Koltrast" och var en enmannateater som handlade om väldtäkter och misshandel. Jag tyckte faktiskt att den var väldigt bra, speciellt av han som gjorde den! Själva handlingen tyckte jag väl var sådär, men han gjorde ett väldigt bra jobb genom att ensam ha en teater och spela två personer. Han stod först på ena sidan med armarna hängande och i nästa sekund stod han på andra sidan med armarna i kors. Modigt att göra en sån teater!

Sista lektionen bestod av muntliga redovisningar i kulturhistoria. Som jag sa igår så tycker jag inte överdrivet mycket om det, men det är en bra träning för min föreläsning nästa år. Den här redovisningen var verkligen inte som vanligt, för idag blev vi filmade medan vi gjorde den! Jag trodde att det var ett skämt först, men det var det såklart inte. Våran svenskalärare som skulle vara med på redovisningen, kunde inte komma så därför blev vi filmade. Kändes ganska konstigt. Vår historialärare sa att vi någon gång kanske får se på det, för det kan ju vara nyttigt och se vad man kan göra bättre tills nästa gång. Jag däremot hoppas inte på att den gången kommer, haha!

Efter skolan har jag bara varit hemma och pluggat. Har så mycket som behövs göras nu! Jag är jättetrött och känner inte alls för att plugga, men det är lika bra att ligga i nu i slutet. Tänk vad skönt det ska bli med sommarlov, helt obeskrivligt!
Jag hade hellre tagit en cykeltur i det fina vädret. Det har blivit väldigt grönt ute nu på bara några dagar! Det är så fint när allting börjar grönska och det är fint väder ute. Det är absolut någonting speciellt med våren!

Vad är det bästa med våren enligt er?

                                         
Förresten, en sån här klocka tycker jag att alla borde ha!
Tyvärr har jag ingen själv heller, men jag tycker att den är ganska cool.Dienstag

Dagens citat: Lärare är en person som i stället för att lära eleverna att ställa morgondagens frågor, lär dem gårdagens svar.

Hallojs!

Denna tisdagsmorgon i skolan började med ett nationellt prov i B-kursen i engelska. Idag var det uppsatsdelen som vi skulle köra och ämnet var Gender gap in the 21st Century. Vi fick två olika alternativ att välja mellan och skriva om, och jag tycker faktiskt att det gick väldigt bra! Jag var nervös innan för att alternativen inte skulle vara bra, men jag tog det första och jag fick med det jag ville och visade allt jag har lärt mig. Alltid skönt att ha en känsla av att det gick bra, efter ett prov! =)
Fick ha dator den här gången också, som jag visserligen fick förra året med när vi också hade nationellt prov, men då hade läraren sagt helt fel sal till mig, och innan jag kom till rätt hade det gått mer tid än vad det borde av min skrivtid. Men idag funkade allting perfekt, skönt!

Har blivit lite plugg nu när jag har kommit hem från skolan. Har en muntlig redovisning imorgon i kulturhistorian. Jag kan inte med gott samvete säga att jag älskar muntliga redovisningar över allt annat, för det gör jag verkligen inte, men det är faktiskt nyttigt! Jag ser varje muntligt redovisningstillfälle som någonting bra, för jag behöver verkligen träna tills jag ska ha min föreläsning i aulan om mitt rörelsehinder nästa år, (mitt projektarbete). Finns ingenting som inte för någonting gott med sig, sägs det!

Igår hade jag ju tänkt att visa en härlig bild på jordgubbar, när jag skrev om mitt sommarjobb som jag hade förra sommaren. Jag glömde givetvis det, men idag ska jag ge er riktiga sommarkänslor och visa den! Det finns verkligen fler fördelar med att vara jordgubbsförsäljare än vad jag sa igår, men en av dem är att man får sitta och lukta på jordgubbar hela dagarna. Oerhört läskande, men jag var ju tvungen att smaka på jordgubbarna varje dag för att kunna svara på kundernas frågor om de var söta och goda, ;)


Av den här bilden får jag riktiga sommarkänslor!
Och riktiga jag-vill-ha-jordgubbar-nu-känslor.


Behöver mina sommarlov

Dagens ordspråk: En äkta vän står aldrig i vägen för dig, om du inte råkar vara på väg nedåt.

Hallå!

Ny vecka och en ny måndag igen, vad fort det går egentligen! Den här veckan kommer nog gå fortare än vanligt, eftersom att vi är lediga på fredag. Gött!
Började gjorde jag kl 08.00 med filosofi, hade ett litet test där idag på vad vi har gått igenom inom etik, och riktigt så svårt som jag trodde att det skulle vara, var det  faktiskt inteinte, som tur är. Det gäller bara att ha bra och hållbara argument för sina åsikter!
När jag kom hem efter att jag hade slutat, vid kl 16.20, var jag jättetrött, vilket jag fortfarande är. Helst av allt hade jag bara velat sova, haha, men jag behövde göra lite läxor så jag gick upp och gjorde det istället. Det var nog bra, för då blir jag mindre stressad sen. Skönt att få allting gjort också!
Varmt har det varit här idag också. Inte så soligt hela dagen, men ändå har det varit varma tempraturer. När jag kom hem från skolan var det +21 i skuggan! Jag hoppas verkligen att det håller i sig, inte alls fel med värme.

På tal om vårtider, så är det väl många som säkert har sökt sommarjobb, eller till och med fått jobb.
Förra året såg jag en annons i tidningen om att Värmlands Bär AB sökte jordgubbsförsäljare under sommaren. Jag tänkte att jag kunde prova och söka det, och efter ett tag fick jag ett telefonsamtal där de sa att jag hade fått jobbet!
Att jobba som jordgubbsförsäljare är faktiskt väldigt bra, för man tjänar mycket pengar. För Värmlands Bär AB som jag jobbade för, tjänade jag mer än vad jag hade gjort om jag hade jobbat lika lång tid hos kommunen. Och det var en väldigt rolig och bra erfarenhet! Det var skönt att sitta ute och sälja och träffa mycket nytt trevligt folk. Det jobbiga med det var bara att jag jobbade väldigt mycket. Jag jobbade där 4 veckor sammanlagt och hade bara 4 dagars ledigt under hela den tiden. Det slet mycket på min kropp och värken, och jag märkte att jag behöver mina sommarlov för att vila upp mig på.
Därför har jag inte sökt något sommarjobb i år, men det var en väldigt rolig och bra erfarenhet. En upplevelse faktiskt!

Har ni sökt något sommarjobb i år?


Gråmulen söndag

Dagens ordspråk: Vi har alltid nog med tid om vi bara använder den rätt.

Idag har det varit en gråmulen söndag hela dagen, förutom nu lite senare på dagen. Då har solen kommit fram lite, efter några droppars regn. Men bara för att solen inte har varit framme så har det inte betydigt att det har varit kallt, det har faktiskt varit ganska varmt ute! Skönt det, då är vi på rätt väg i alla fall. Tur har det nog varit för min del att det inte har varit sol idag, för jag blev verkligen röd av allt solande igår, haha! Såg ut som ett knallrött plommon och hade solfrossa. Idag är jag fortfarande röd, men förhoppningsvis är det bättre till imorgon.

En lung och skön söndag har det varit idag! Jag har inte gjort så mycket alls, mest tagit det lungt och så. Har känt att jag behöver det. Har inte gjort så mycket läxor heller och det har varit skönt om något! Jag trodde att nästa vecka skulle bli stressig, men vi fick reda på att ett stort arbete som vi gör i historia och svenska inte ska vara klart den här veckan, utan nästa. Vi ska bara ha en muntlig redovisning av en liten del av arbetet på onsdag, sen får vi mer tid på oss med det andra. Mycket välbehövligt!
Nationella prov i engelska B är det på tisdag också, då ska vi skriva en uppsats om gender gap. Vi vet bara att det är det ämnet, men vad vi ska skriva om det har vi inte fått reda på. Hoppas att det är ett ämne som inte är så svårt att skriva om, men det brukar det inte vara! Kort vecka är det också, kan inte kännas bättre! Jag tror att veckan kommer gå fort, speciellt när väl måndagen är över, som jag brukar säga. ;)

Vad har ni haft för er idag, då? =)


Sommarvärme kommer lastat!

Dagens ordspråk: Det finns inga dumma yrken, men väl dumbommar i alla yrken.

Vilken härlig dag det har varit denna lördag!

Ida vaknade jag av att solen sken in i mitt rum, men det gjorde inte så mycket för jag älskar när det är fint och soligt ute.
Det blev så fint som meterologerna hade lovat! Det har varit strålande sol, varmt och inte ett enda moln på den blåa himlen! Nu känns det som värmen som var under påsk, det gillar jag! Igår sa de på vädret att det inte skulle bli fint väder imorgon, utan lite molnigt och kanske regnigt. Jag hoppas verkligen att de har fel, men om de inte har det så har jag solat för både idag och imorgon. Jag gick ut redan vid kl 11.00 (jag vet, jag är morgonpigg fast jag är tonåring) och har suttit där nästan hela dagen! Det är så skönt, för det känns verkligen att solen tar. Nu är jag visserligen väldigt röd, men det är smällarna man får ta! Får hoppas på fint väder imorgon också, annars får jag vänta och hoppas det blir fint till nästa helg också! Då det faktiskt är långhelg, =)

Varit ute och cyklat idag har jag också gjort! Jag kom in för en stund sedan efter en tur. Visserligen är det väldigt, väldigt varmt idag (har känts som sommarvärme hela dagen) men när jag cyklade fläktade det litegrann. Kanske var det för att jag cyklade så snabbt idag, ;) Haha, nejdå. Men jag slog faktiskt mitt förra resultat med en 4-5 minuter! Det känns bra att få upp konditionen lite. Jag vill ju också kunna röra på mig som vem som helst kan och därför tycker jag att det är så roligt att cykla! Mina klasskamrater kan ibland säga att det är tur att jag inte har idrott för de tycker det är så tråkigt, men jag tycker precis tvärtom. Jag skulle jättegärna ha idrott! Det brukar vara så, när det är någonting som man inte kan göra. Konstigt, men också rätt logiskt.

Ikväll blir det till att titta på Robinson! Jag tycker att det är ett bra program och det är alltid roligt att se vad nästa program ska innehålla. Nu ska det väl bli någon form av sammanslagning. Vem tror ni kommer klara er bra och vem tror ni kommer att få lämna ön?
Vad ni än ska göra ikväll, önskar jag er en fortsatt bra dag!

Fredag och lite shopping

Dagens ordspråk: Själviskhet är inte att leva som man själv vill, utan att tvinga någon annan att leva som man själv vill.

Åh, vad skönt med fredag!
Ännu en vecka har gått i skolan, veckorna blir bara färre och färre och snart behöver vi inte vänta länge på sommarlovet. Nästa vecka kommer bli väldigt skön, för då är vi lediga på fredagen eftersom att det är första maj då! Ingenting alls att klaga på där inte! =)

Idag hade jag först skolan, började kl 09.35 med naturkunskap och slutade 10.45 efter engelskan. En alldeles lagom skoldag, tycker jag! Efter skolan åkte jag hem en stund och sen åkte mamma och jag ner till stan! Vi hade lite ärenden att uträtta där först och sen gick vi lite i affärer. Inne på Lindex hittade jag en jättefin och söt virkad väst! Jag har kollat på såna förut på andra affärer och idag köpte jag den. Jag tycker jättemycket om den så det var ett bra köp! Jag kollade på Lindex hemsida förut för jag skulle se om de hade någon bra bild på den, men den var slutsåld där! Den fanns fortfarande i svart, men inte i vitt. Så jag fick ta en bild själv istället, gör ju ingenting det, det är bara roligt!
Nu längtar jag tills vi ska till Stockholm den 15 maj! Vi åker dit på fredagen och sover över hos min bror Mikael som vi ska hälsa på, fram tills söndag och sen åker vi hem. Det ska bli så roligt! Kommer att bli lite slitigt för fötterna, som det alltid blir när jag går mycket. Men jag har mina knep för att skona dem lite i alla fall! Jag får nämligen blånaglar av någon konstig anledning på mina tår när jag går mycket, men då brukar jag ta på några plåster på dem som är värst drabbade. Det hjälper lite i alla fall! I år kommer jag inte att gå i tygskor där i alla fall, som jag gjorde förra sommaren. Då fick jag så ont i fötterna och fötterna blev så svullna så att de inte ens fick plats i skorna. Som tur var hade jag med mig andra skor den gången, som jag bättre! Nu har jag andra skor som jag ska använda, det var inte alls roligt att vara ägare till mina fötter förra sommaren efter den resan. Tygskor har avskräckt mig rejält, och den smärtan de orsakade. Jag förstår inte de som kan gå timmar ut och in i högklackat! Visst, det är jättesnyggt men det måste ju slita enormt på fötterna. Nu kan jag ju såklart inte gå i skor med hög klack och därför kanske inte förstå hur andra kan det, för givetvis är de ju vana. Men ändå, det gör ont i mig bara jag tänker på det. Men jag är inte ledsen över att jag inte kan gå i högklackat, jag kan ha snygga skor ändå och få en betydligt bättre känsla i fötterna efter en shoppingtur.

Jättefint och soligt väder har det varit idag! Inte ett enda moln på himlen. Imorgon och på söndag ska det bli ännu bättre väder och över 20 grader varmt! Snacka om härlig helg! Idag har jag inte suttit ute något i solen eftersom att vi var på stan, och för att jag har haft en sådan jobbig huvudvärk. Jag har haft ont i huvudet i flera dagar nu, inte roligt alls. Jag misstänker att det är stressen i skolan som spökar som ger mig den huvudvärken. Skönt att det inte är många veckor kvar nu!


Köpte en vit och fin virkad väst på Lindex idag!  Den är nog vitare IRL, kritvit.
=)


Kalabalik när Ö&B kom till Kga!

Dagens citat: En politiker är en akrobat som håller balansen genom att göra motsatsen till vad han säger. - Maurice Barres

Härliga torsdag igen!

Idag hade jag sovmorgon till kl 10.25, som jag alltid har på torsdagar. Skönt att få sova ut lite mitt i veckan, det är lyxigt!
Började skoldagen med klarinettlektion, sen rullade hela dagen på bra. Slutade vid kl 16.00, det kändes väl kanske lite segt i ärlighetens namn, eftersom att det har varit så fint väder här idag! Jag tycker väldigt mycket om att vara ute och sola, som ni nog förstår haha, och hade hellre föredragit att sitta i solstolen. Men jag fick en glimt av solen på lunchrasten, i alla fall!

Efter skolan åkte vi till Musikpalatset, men det var inte för att spela den här gången. Istället var vi där för att kolla in de nya affärerna som har kommit hit! Vi har bland annat fått Elgiganten, Netto, Skopunkten och Överskottsbolaget (Ö&B). Det är några affärer till, men alla har inte öppnat och där i bland netto då, som vad jag har fattat för är någon mataffär. I alla fall, när vi kom dit till de affärerna, blev vi väldigt chockade. Det var så enormt mycket folk! Först såg vi att hela parkeringen vid Musikpalatset var ockuperad, och sen såg vi att hela parkeringen vid affärerna också var helt smockad med bilar! De hade till och med parkeringsvakter, så det säger väl en del om att det var mycket folk. När vi hade kommit ut ur bilen fick vi dagens andra chock, när vi såg att det var en lång kö in till Ö&B med securitasvakter! Haha, det såg verkligen jättedumt ut. Kön var så lång att den var ivägen för igången till skokanonen. Att det var så mycket folk kan också bero på att det stod ett korvtält brevid. De hade mycket besökare där också, folk blir som galna när det är någonting gratis...
Efter några minuters köande fick vi i alla fall komma in till Ö&B. Det var väldigt stort där inne, större än vad det är i Örebro. Det var så mycket folk överallt så det var svårt att se alla prylarna, men det blir nog bättre till nästa gång man kommer dit, kanske. Fick en toffefee-ask också i kassan när vi hade köpt våra varor, det var ju snällt!
Blev en slovisch inne på Elgiganten och Skokanonen också innan vi åkte hem. Synd att det inte var skopunkten vi hade fått istället. Det är ju lite roligare. Men vi får vara glada för det vi får!


Överskottsbolaget till våran stad! Mycket folk och köande så att till och med securitasvakter fick vara där, haha.

Kort och bra onsdag

Dagens sportgroda: Vi vet alla att om man står stilla i fotboll så går man bakåt. - Peter Reid

Hallå!

Denna onsdag började med en skön sovmorgon ända till kl 09.30. Ju längre veckan går, desto bättre blir sovmornarna, haha! Imorgon börjar jag inte förrän kl 10.25 med klarinettlektion. Skönt att få sova ut lite och nu när det är ljusare ute så gör det också att det blir lättare att gå upp om dagarna!
När klockan sedan slog 15.05 var min skoldag slut och jag gick hem för dagen!

Idag har det inte blivit något roligt efter skolan, bara plugg och åter plugg. Idag har läxhögen bjudit på lite klarinettläxor, historia, svenska och lite engelska. Vi som läser engelska B har nämligen nationelltprov i det nästa tisdag, då är det uppsatsdelen! I år har vi fått reda på vilket ämne vi ska skriva om och det är Gender  in the 21st Century. Vi har fått ett häfte där det står lite om det och jag tror det är lika bra att plugga på det häftet så jag får lite inspiration. Om vad jag ska skriva har jag ingen aning om, för de olika alternativen har vi inte fått reda på. Det löser sig då!

Ni andra som läser engelska i B kursen, har ni fått några idéer om vad ni kanske ska skriva om? =)


Därför är jag glad och positiv!

Dagens citat: Att musik är folkmusik - jag har aldrig hört någon hästmusik. - Louis Armstrong


Då var det tisdag igen!
Denna tisdag har inte bjudigt på mycket sol, har varit snålt om det. Däremot har den bjudit på snö!
När jag skulle åka iväg till skolan imorse trodde jag att det först regnade, men sedan såg jag att det var små snöflingor som ramlade ner på backen. Som tur var så var de ju bara små och de stannade inte kvar på backen vidare värst lång stund. Känner mig bortskämd nu med det fina vädret, men det är ingen idé att deppa över det, för jag har nämligen hört att det ska bli strålande sol och över 20 grader varmt i helgen. Inte illa pinkat, va?

Jag tänkte ta upp en sak här i bloggen som handlar om mig och min vardag som ung och handikappad. Jag fick ju ett förkyldningsvirus i ryggmärgen när jag var 2,5 år gammal, som gjorde mig förlamad över en natt. Det gjorde mig förlamad i ungefär 6 månader, innan jag kunde börja gå lite igen med hjälp av stöd. Nu kan jag gå igen, men kanske inte exakt som jag gjorde innan. Frågan som jag brukar få, är hur jag kan vara så glad och positiv, trots att det förkyldningsviruset har gett mig restskador som gångsvårigheter och värk.

Svaret är samma varje gång och det är inte alls så komplicerat. Tänk så här, om jag skulle vara ledsen och nedstämd varje dag över att jag har svårt att gå och har ont i hela kroppen ungefär hela tiden, vad skulle det förbättra? Jag skulle knappast kunna gå bättre eller ha mindre ont.  Självklart har jag också dåliga dagar som vilken annan människa som helst har. Det är klart att jag då funderar på varför just jag har svårt att gå, och varför jag har så ont när ingen annan av mina kompisar har det. Men att tänka så, hjälper mig inte i det långa loppet. Jag tänker istället att vilken tur jag har som faktiskt kan gå! Av de tre personerna som råkar ut för samma sak som mig, varje år, kan bara 1/3 gå normalt igen och den andra 1/3 delen kan aldrig lära sig att gå igen. Jag fick det näst bästa, för jag kan gå. Jag försöker att inte tänka på hur ont jag kan ha, jag försöker att hela tiden tänka bort värken. Jag hade jättesvårt för det när jag var yngre, och det är klart att det fortfarande är svårt, väldigt svårt, men jag tycker själv att jag lyckas lite bättre med det nu. Om jag skulle tänka hela tiden på hur ont jag hade och vart jag hade ont och riktigt känna efter, då skulle jag hamna i en ond cirkel. När jag har ont försöker jag göra någonting som jag tycker om, någonting som kan leda bort tankarna på värken. Ibland kanske jag spelar klarinett, tittar på någon film eller sitter vid datorn och bloggar. Jag gör allt som kan hjälpa mig, inte tvärtom. Därför är jag glad och positiv. För det hjälper mig.

Men en sak som ni inte får misstolka, det är ett tips som jag har skrivit i min blogg för ganska länge sedan. Jag har skrivit ett inlägg som handlar om hur jag skrev värk-dagbok när jag var yngre och började få min värk. Då skrev jag ner varje dag hur jag hade mått under dagen och hur värken kändes. Den boken har hjälpt mig väldigt mycket under mina dåliga värkperioder, men också dem bra. Den boken brukar jag läsa när jag har väldigt ont, och det fungerar som en jättebra tröst! Då ser jag att nu har jag väldigt ont, men det är hästlängder ifrån hur ont jag hade då. Då brukar det kännas bättre. Så på det viset är det inget fel i att känna efter hur man mår, men att hela tiden tänka på det och tycka synd om sig själv, gör ingen nytta. Om ni vill läsa det inlägget eller se bilder från min värk-bok, gå till kategorien "Tips", där finns de inläggen.Läx och jobbrik vecka!

Dagens ordspråk: Om du gör ett snedsteg, se åtminstone till att njuta av det.

Åh, vad skönt att äntligen sitta framför datorn och blogga nu!

Idag hade jag en lång dag som det alltid brukar vara på måndagar, slutade vid kl 16.20.
Det var så skönt att komma hem för jag var så trött. Först vilade jag en stund och tittade på TV. Efter det spelade jag klarinett en stund på de låtar och teknikövningar som jag har fått i läxa, och nu har jag precis skrivit klart ett arbete i idrotten, där jag skulle skriva lite historia om en idrott. Jag valde att skriva om varpan, som har en liknelse med boule. Hur som helst, nu sitter jag äntligen här vid datorn och bloggar, och behöver inte göra något mer skolarbete den här dagen i alla fall! Det känns bra!

Jättefint väder har det varit idag, härligt! Blir mycket piggare av det och det är mycket roligare än om det hade regnat. Det är visserligen lite kallt, blåser och så, men fint är det ju i alla fall. Förra veckan skrev jag att jag inte hade en enda läxa, men den här veckan däremot ser ut att bli den exakta motsatsen, haha! Jag har böcker som ska läsas, läxor som ska lämnas in, redovisningar och en slutuppgift i filosofi. Okej, vissa saker ska inte in förrän nästa vecka, men det bygger på att jag har läst på och pluggat. Jag hade gärna gått ut och cyklat idag i det fina vädret, men dels är jag så trött och har läxor, så jag bestämde mig för att göra det imorgon istället, om jag orkar då! Jag tänkte i alla fall att jag skulle göra klart idrotten som ska lämnas in nästa vecka, för då har jag en mindre sak att tänka på. Att göra saker i tid och få det gjort, är mitt bästa tips! Vem blir tillfredsställd av en massa skolarbeten som ligger efter och släpar?

Säkra vårtecken!

Säkra vårtecken! =)

    
 

Inte bara en latmask-söndag

Dagens ordspråk: När en politiker säger att vi sitter i samma båt, så var på din vakt - det betyder att han är kapten och att det är du som ska ro.

Då är det helgens sista dag igen, söndag. Jag trodde att det skulle bli en dag ute i solstolen idag med, men så blev det inte. Det har varit fint men lite molnigt och med en väldigt kall vind. Det var inget utesittarväder direkt, så jag har fått hållt mig inne istället! Har inte gjort så mycket alls, mest bara tagit det lungt. Det brukar bli så på söndagar. Men jag har inte bara latmaskat mig idag! För en liten stund sedan var jag ute och tog mig en cykeltur. Jag trodde att vädret skulle passa perfekt, för att det var blåsigt och inte för varmt. Blåsigt stämde verkligen, det var motvind nästan hela vägen! Vinden slog mot ögonen så jag blev alldeles tårögd, haha! Härligt var det i alla fall, speciellt när det var gjort! ;)
Då känner jag mig så glad och nyttig. Det är skönt att komma ut och röra lite på sig! Jag cyklar bättre än vad jag går, kan man säga. Jag skulle aldrig kunna gå 8.5 km, som jag cyklade idag. Och vilken värk jag skulle få då ska vi nog inte tala om. Cykla är ganska snällt mot kroppen, i alla fall mot min. Jag får inte så där jätteont utav det, kan bli lite i armarna och så bara. När min kraft i benen inte räcker till helt, då tar jag till min teknik med armarna istället! Om det exempelvis är en jobbig backe och benen inte orkar, då drar jag mig upp, kan man säga, med armarna. Jag har faktiskt blivit stark i armarna utav cyklingen, kan jag säga er! Jag har fått en muskel på högerarmen, för det är i den som jag drar mest.
Jag kan få väldigt, väldigt ont i den ibland, vilket jag har haft tidigare. Men den är bra att ha, när benen säger ifrån och behöver mera kraft från annat håll.

Då är det skola imorgon igen, då! Den här veckan blir kanske inte lika slapp som den förra, då jag inte hade några läxor alls. Är ju även en hel vecka nu också, men bara två ynka helgdagar. Men det är bara den här veckan, sen är det första maj nästa vecka och då är vi lediga! Skönt med en lite längre helg. Tänk att vi är ända inne i maj då, vad fort det går!
Den 15 maj som är en fredag, åker jag och min familj till Stockholm till min bror Mikael! Det ska bli jätteroligt, behöver jag ens tillägga att jag längtar?

En till sak som är himla roligt och spännande, är att om en vecka ska min syster Malin och hennes pojkvän Adde bli mamma och pappa åt en liten bebis! Den är beräknad till 27 april, och det är nästa måndag. Den kan ju bli både senare- och tidigare, det spelar ingen roll när den kommer, det ska bli så roligt i alla fall! Jag har ju aldrig haft något mindre syskon, eftersom jag är minst, och därför ska det bli extra roligt! Jag tycker jättemycket om barn! Jag är ju lite för ung för att skaffa mig egna, haha, så det är roligt att Malin och Adde ska få barn nu. Jag tror att de kommer bli världens bästa föräldrar!

Solning och cykling

Dagens Tidningsgroda: Tyst minut passerade helt ljudlöst. - Dagens Nyheter

Vilken härlig dag det har varit idag!
I mitt tidigare inlägg skrev jag ju att jag det skulle bli en dag i solstolen om det var fint och varmt ute och så blev det verkligen! Det var inte alls kallt som jag trodde att det var, det var bara luften som var kall, men solen var allt annat än det. Den var väldigt varm och skön! Har nog fått lite färg idag också, är lite röd om kinderna. Jag hoppas på att morgondagen blir lika solig den!

På eftermiddagen var jag ute och tog mig en cykeltur! Jag har ju inte cyklat på nästan en vecka nu, eftersom att det har varit skola och för att jag har haft ont och så. Idag kände jag att jag mådde bra och då tyckte jag att det var en bra idé att ta fram cykeln. Jag känner mig fortfarnade seg, haha. Jag måste nog cykla ett tag till innan jag känner att jag får upp konditionen. Men jag har inte bråttom, det viktigaste för mig är att det är roligt och att jag mår bra av att cykla!
Jag kör förbi Nobelhallen (ishall) och sen ner och genom stan och sen hem. Jag körde även förbi Musikpalatset där de håller på att bygga lite nya affärer. Vi ska få Ö&B, Skokanonen, Team Sportia och Elgiganten och någon ny mataffär där. Jag var lite nyfiken över hur det såg ut, för Ö&B ska ha premiär nästa vecka. De hade kommit riktigt långt!
Nackdelen med att cykla förbi där, var bara att det är en så otroligt jobbig och seg backe som jag måste ta mig uppför. Usch, den är inte roligt. Tyvärr var den vägen några meter kortare också än den sista biten som jag brukar ta hem. Gjorde väl inte så mycket, men jag trodde att det skulle vara ungefär lika, när jag hade slitit så med den dumma backen! Det skillde bara 19 meter från den vanliga sista biten som jag brukar ta. Jag vet, jag är noga och petig. Jag får väl tänka som så att jag får muskler av att ta den backen. Haha!

Strålande väder!

Hallå på er!

Idag är det strålande väder ute! Det ser jättefint ut, så jag hoppas på att det är varmt också. Kanske inte lika varmt som det var förra helgen, men fint väder är ju bättre än ingenting! Så om det är varmt ute, blir det nog en dag i solstolen, skulle jag tro. Ni får ha det så bra, så hörs vi senare under dagen! =)

Finally Friday, veckans bästa dag!

Dagens ordspråk: Det löser sig, sa hon som sket i vasken.


Finally Friday! Veckans absoluta bästa dag, skönt att den är här! Känns som om det har varit en väldigt kort skolvecka och väldigt lung också, eftersom att jag inte har haft några läxor. Nästa vecka blir det som vanligt igen, i några veckor till, innan sommarlovet är här!

Idag var vår första lektion som är naturkunskap, inställd. Vi fick som tur var reda på det redan igår, så vi slapp komma så tidigt och upptäcka det idag. Det innebar att jag idag inte började förrän kl 09.55, så skönt! Då fick jag igen den sovmorgonen som jag missade lite igår, när vi skulle se på 3:ornas projektredovisningar, ;)
Vår första, och sista, lektion var då engelska. Vi har börjat med de nationella proven i engelska och första delen är speaking. Min grupp och jag hade det idag, och det gick faktiskt jättebra! Ämnet vi skulle disskutera var integritet och teknik. Jag tog bland annat upp att jag skriver blogg och att jag då skriver om mig själv m.m, men att jag behåller mina privata saker för mig själv och på så sätt har integritet. Jag var väldigt nervös i början, för engelska och matte är de ämnen som jag inte är lika duktig i. Jag har utvecklats mycket i engelska sen högstadiet och nu går det mycket bättre! Nervositeten släppte ganska snabbt när vi hade kommit igång med samtalet och vi fick reda på betyget direkt. Jag blev så glad och nöjd över mitt betyg, mycket bättre än förväntat!
Eftersom att vi hade engelska som sista lektion, skulle min skoltaxi komma och hämta mig några minuter efter att jag hade slutat. Provet drog över lite på tiden, och när vi var klara gick min engelskalärare till taxichaffufören och bad han vänta på mig, bara för att det hade dragit över någon minut på tiden. De brukar nämligen åka om jag skulle råka vara 2 minuter sen någon gång. Lite kul att hon gick och pratade med honom, haha! Taxichaffufören frågade om provet gick bra och på den frågan kunde jag ju svara glatt ja!

Fint väder har det varit här idag också! Visserligen har det blåst litegrann, och det ryktas om att det ska komma in en kallfront imorgon, men jag tror ändå att vädret ska vara fint! Kanske kan passa på att sola lite då. Jag hade egentligen tänkt att cykla idag, men jag har fortfarande så där träligt ont i armarna idag igen som jag hade igår, så jag hoppade över det idag. Jag vill ju inte få mer ont, för så roligt är det ju faktiskt inte, så att jag ber om det! ;)


En ensam tussilago i vårsolen!Börja tidigt och sluta tidigt!

Dagens ordspråk: Lycklig den som inte sörjer över vad han saknar, men som glädjs åt vad han har.

Idag blev det att börja skoldagen tidigare än vanligt, för vi skulle lyssna på esteternas redovisningar av deras projektarbeten! Först fick vi gå in till musiksalen och lyssnade på musikesteterna. De hade gjort mycket blandade projekt, och om jag inte redan hade bestämt mig för vad jag ville göra som projektarbete, hade jag nog tagit några av deras idéer och gjort någonting av! Bland annat var det två tjejer som hade som syfte att under ett års tid lära sig ett  varsit nytt instrument; trumpet och elbas. Det var en bra idé till ett projektarbete tycker jag, fast jag hade nog valt saxofon då, eftersom att det är rätt likt klarinett, i alla fall om man ser på tekniken!
När vi hade lyssnat på musikernas redovisningar, fick vi gå upp på bilden och lyssna på deras. De hade också gjort blandade arbeten, vilket gjorde det hela mycket intressantare att lyssna på! Några hade gjort en konstutställning med sina egna foton och tavlor, några andra hade gjort barnböcker med fina bilder i och en diktsamling! De hade varit iväg till olika tryckerier och fått sina böcker trycka och så. Det tycker jag var coolt!

Projektarbetesredovisningarna höll på från kl 09.00 till 11.30 ungefär. Då hade vi lunch och efter det var det vanliga lektioner! Fast det blev bara en lektion för mig idag, för eftersom att det var redovisningar hela förmiddagen hade jag ingen klarinettlektion, och efter lunchen hade vi svenska. Det var min enda och sista lektion, visade det sig. Sista lektionen skulle det vara inviduella val men min filosofilärare var hemma för sjukt barn. Så då fick jag sluta och gå hem!
Det gjorde mig absolut ingenting, för jag hade väldigt, väldigt ont i mina armar då. Det var längesedan som jag hade så ont som jag hade idag. När jag kom hem sen blev det till att vila, och nu är värken över. Tur det!

Och det bästa av allt, imorgon har jag bara en lektion på hela dagen, engelska. Vi har nämligen ingen naturkunskap då, för den ska vara inställd så jag får sovmorgon till kl 09.55! Och efter engelskan som slutar kl 10.45 har jag ingen mer lektion så då börjar min helg, härligt va? Engelska lektionen är väldigt viktig imorgon, för då ska jag göra mitt nationella prov i engelska, speaking-delen. Skönt att få det gjort och speciellt innan helgen! =)Jag är som vilken tonåring som helst!

Dagens ordspråk: Kvickhet är konversationens krydda, inte själva födan.

Hallå!

Redan onsdag, härligt! Det känns som om den här veckan har gått jättefort, eftersom att vi började skolan igår och hade ledigt i måndags. Egentligen har ju inte veckan gått fortare än vanligt, men det känns så, och då blir det fortare helg!
Idag slutade jag skolan vid kl 15.05, tidigt och bra. Nu när jag har varit hemma har jag bara vilat och tagit det lungt, för jag har inga läxor idag heller! Vi hade inställd engelskalektion, men det vi egentligen skulle ha gjort på lektionen gjorde jag på ett hål, så att jag inte skulle ha något när jag kom hem. Det känns bra, då kan jag lägga den tiden på någonting annat!

Jag har börjat få mer läsare här på bloggen, det är jätteroligt! Fina kommentarer får jag också och det värmer verkligen! För mig spelar läsarantalet ingen större roll, det som är viktigt för mig är att de som läser tycker att det jag skriver är bra, och att det kanske kan hjälpa eller glädja någon annan!

I den här bloggen skriver jag ju om mig själv, om mitt liv som ung och rörelsehindrad, som det står på min header. Jag tar inte alls illa upp om någon frågar om det, jag tycker bara att det är bra att ni frågar om ni undrar över något. Det är ju det min blogg går ut på, att skriva om det. Men som ni säkert har märkt, så skriver jag inte bara om att jag har ett rörelsehinder och att jag har kronisk värk. Jag vill inte bara skriva i stil med att "nu har jag ont där, nu gör det ont där", utan om andra, viktiga saker också! Något som jag starkt vill förmedla i min blogg, och även till andra handikappade och andra människor också såklart, är att jag är precis som vilken annan tonåring som helst, även fast jag har ett rörelsehinder! Man kan ha osynliga handikapp, som tex att man har dyslexi, läs och skrivsvårigheter, eller att man har svårt med saker, även fanns det inte syns. Men även om man har det, vem säger då att man inte kan vara som en vanlig tonåring? Jag har ofta varit med om att folk förknippar mitt handikapp med att jag skulle vara dum i huvudet. De kan prata med mig som om jag vore det, eller anta att jag hade något fel där uppe. Jag har hört saker som "Du är ju dum i huvudet", "Ditt jävla CP-barn", av folk som inte ens känner mig.  Vad vet dem om det? Jag fick ett förkyldningsvirus i ryggmärgen när jag var 2,5 år som gjorde mig förlamad över en natt. Precis, det satte sig i min ryggmärg, inte någon annanstans. Mitt fel sitter inte i huvudet, utan i benen. Vart deras fel sitter någonstans kan vi ju disskutera.

I ettan fick jag ofta höra av lärare att "du ser så fräsch ut Marie! Du sminkar dig varje dag och du är alltid så fin i håret."
Okej, tack, tack säger jag då. Det jag börjar fundera på då, är varför jag inte skulle sminka mig eller kamma håret? Jag har att rörelsehinder i benen och jag har kronisk muskelvärk. Sen då? Måste jag se ut som sju svåra år, bara för det? Jag menar, jag är en tonåring som är precis som alla andra. Varför skulle jag inte sminka mig? Det är många som sminkar sig i min ålder, men även många som inte gör det. Ska vi då anta att de som inte sminkar och kammar håret har ett rörelsehinder eller kronisk värk? Så tänker inte jag. Folk menar säkert ingenting illa när de säger så, det förstår ju jag med, men det kan uppfattas lite konstigt.

På tal om dum i huvudet, så kan jag märka det på lite olika ställen. Det kan hända att jag får intrycket av att folk tror att jag är det, när jag åker skolskjuts, tex. Vissa verkar tro att jag har något fel där uppe då med. Nu har jag ju typiskt nog inget bra exempel på det, i skrivande stund, men så fort jag kommer på något kan jag skriva om det här sen. Det är sådant man märker, utan att analysera vartenda ord dem säger.

Så här i min blogg skriver jag alltså inte bara om mitt handikapp och min värk. Jag skriver om allt möjligt, om det jag shoppar, om det jag gör i skolan, kompisar, fritid m.m. Jag skriver om det för att det intresserar mig och för att jag tycker det är roligt! Jag skriver om sånt som alla andra unga tjejer gör på deras bloggar. Varför? Jo, för att jag är precis som vilken annan tonåring som helst. Fast, jag har ett rörelsehinder och daglig värk. Men det gör mig inte till mindre tonåring för det.


Jag är som vilken annan tonåring som helst- fast jag har ett rörelsehinder!
Men det gör mig inte till mindre tonåring för det. Som mitt bloggnamn
heter, Marie Stay Real.

Mjukstart i skolan!

Dagens ordspråk: Alla som någon gång har gått barfota i en barnkammare på natten, hatar Lego.

Då var det tisdag och första skoldagen efter lovet. Jag trodde det skulle bli segt att gå upp i morse, men det gick faktiskt ganska bra! Trött var jag ju så klart, men inte så illa som jag kanske hade befarat. Började vid kl 08.40, så jag fick en liten sovmorgon i alla fall! =)
Efter första lektionen fick vi reda på att hela skolan skulle samlas i aulan. Det berodde inte på att det var något hemskt som hade hänt eller så, det var bara rektorerna som ville att vi skulle städa upp i skolan! De tyckte att det hade blivit så skitigt och klottrigt och med en massa fimpar överallt, så rökarna fick plocka upp fimparna och vi icke-rökande elever fick städa inomhus. Vi i våran klass kom nog ganska lindrigt undan, tror jag!

Slutade gjorde vi vid redan vid kl 14.30! Det kändes skönt att ha en relativt kort skoldag, efter att vi har haft lov.
När jag kom hem vilade jag en stund och njöt av att jag inte har en enda läxa eller skolarbete att göra. Det känns hur bra som helst! Mjukstartar i skolan, det gillar jag! =)

På torsdag blir det att börja skoldagen lite tidigare, för då ska vi få lyssna på redovisningen av 3:ornas projektarbete! Vi fick lyssna på det förra året också och det var intressant, så jag ser fram emot att lyssna på det i år med. Först får vi lyssna på musikernas redovisningar, och sen får vi gå upp till bilden och lyssna på deras.
Jag längtar tills det är våran tur att redovisa vårat projektarbete. Då jag, ska stå framför hela skolans elever och lärare i aulan och prata om mitt handikapp. Då kommer jag vara så stolt! Om jag inte skulle ta den chansen, då skulle jag nog ångra mig senare tror jag. Nervös kommer jag vara, kan nog inte ens föreställa mig den nervositeten nu. Men den känslan jag kommer få, den kan jag få en liten, liten inblick i nu, tror jag i alla fall. Jag blir ju glad varje dag jag skriver i min blogg! Och stolt! För att jag vågar. Det var inte självklart alls för några år sedan, men nu har det blivit det. Och det är jag mycket nöjd över, det kan ingen ta mig ifrån mig.

Skön söndag, eller jag menar måndag...

Dagens ordspråk: Lita på din intution. Oftast bygger den på fakta som arkiveras strax under medvetandenivån.


Idag har det känts som en riktigt söndag och det har varit så skönt! På sätt och vis är det ju som söndag, dagen är i alla fall röd och ses som en söndag utan öppna affärer och allt. Tackar för det gör jag, för om det inte hade varit röd dag idag, hade vi inte varit lediga från skolan. Har varit skönt med en extra dag!

Idag har jag inte gjort så mycket, jag har mest vilat och bara tagit det lungt. Njutit av den sista lediga dagen till fullo!
Jag funderade på förut om det hade känts bättre om vi hade haft lov en vecka till, om det hade känts bättre att gå till skolan nästa måndag istället. Troligen inte, för då hade jag säkert önskat mig en ledig vecka till. Vi får väl se det som så, att det inte är långt kvar innan sommarlovet är här nu!

Igår när jag skulle lägga mig tyckte jag att det var tur att det inte var skola idag, haha! Det var inte för att jag var trött eller så, utan för att jag var så fruktansvärt röd i ansiktet, av allt solande. Jag är fortfarande röd nu, så jag hoppas verkligen att det har lagt sig lite till i morgon. Om inte annat får jag väl gå och se generad ut hela dagen tills det ger sig! ;)

Vad har ni gjort idag då, på er sista lediga dag? Om ni inte har den turen att ni har lov med början imorgon, förstås.


Mår bra av solen

Dagens citat: Varför kallas det rusningstrafik, när ingenting rör på sig? - Robin Williams

Hallå!

Ännu en solig dag har det varit här! Det är nästan så att vi har blivit bortskämda med vårsolen, men skönt är det!
Idag har det blivit en riktig slappardag ute i solen igen, och jag har blivit ännu rödare än vad jag var igår, haha!
Jag mår så bra i värmen, har inte riktigt lika ont då. Nu har jag lite ont i armar och axlar och lite i ryggen, annars är det inte så farligt. Tror att det ska bli lite dåligare väder imorgon, mulet i alla fall. Får hoppas på att det blir fint snart igen!

Idag åkte min bror Mikael hem till Stockholm. Det känns alltid så konstigt, för när han är här känns det inte som att han inte har varit här på flera månader. Men det gör inte så mycket att han åkte hem idag, för om ungefär en månad så träffas vi igen! Den 15 maj åker vi upp till honom i Stockholm, det ska bli jätteroligt! Jag älskar Stockholm, det är en så fin stad, speciellt på sommaren, och det finns så mycket affärer som vi inte har här på flera mils avstånd. Andra sevärdigheter finns det ju också naturligtvis, som är roliga att se när man kommer dit! Och jag kan ju på sätt och vis säga att det var helgen som vi var i Stockholm förra sommaren, som gjorde att jag började blogga! Det var då idéen kom lite mer på allvar, när jag hade så ont i fötterna eftersom att jag hade gått i tygskor hela helgen. När jag skulle sätta på mig dem dagen där efter gick fötterna verkligen inte i. Det värkte som jag vet inte vad, jag kan inte beskriva den känslan. Jag vet bara att jag aldrig någonsin mer ska ha såna skor när jag gör någonting långvarigt. Lida pin för att vara fin, är det alltid inte värt att vara. Jag måste ta hand om mina små fossingar, och det gör jag bäst i rejäla, breda och stadiga skor!
Så jag tror att det står i mina första inlägg, eller bland dem första i alla fall, att jag har väldigt ont i fötterna. Får kolla upp det!


Idag har jag gjort precis som TELE2 säger. Jag har inte suttit inne och
surfat, utan suttit ute i solen. Himlen har varit lika blå som sittunderlaget!

Varm påskafton!

Dagens språkgroda: Nu har jag tränat två pass i veckan, varje dag.

Efter att jag hade skrivit klart mitt inlägg tidigare idag, då jag skulle svara på mina  kommentarer, kom det två påskkärringar till oss igen. Jag blev så full i skratt, för de stod i vårat dörrhål med armarna helt utsträckta med ett varsit påskbrev i händerna. När jag hade kommit fram med godisskålen skrek de "Glad Påsk!" Haha, det såg så roligt och gulligt ut på samma gång! I år har vi nog haft mer påskkärringar här än vad vi har haft på flera år. Roligt!

I mitt förra inlägg skrev jag ju också att jag skulle gå ut och sola efter maten, och att man nog behöver passa sig lite för solen är nog väldigt vass idag. Nu i efterhand kan jag säga att båda sakerna stämde till punkt och pricka. Jag gick ut efter maten, satt nog i solen någon timme till, och solen var väldigt vass.  Jag skrev ju också att jag blir brun väldigt lätt, vilket är sant, men nu kan jag konstatera att jag kan bli väldigt röd också. Nu är jag röd som en kräfta i ansikte och är jättevarm, haha! På armarna har jag faktiskt fått färg och blivit brun. Det syns vart jag har haft klockan någonstans, för där är jag alldeles vit. Jag hoppas på att det blir en lika varm, solig och fin dag imorgon också, det hade varit skönt. Fast jag kan ju hoppas på lite mindre röd färg då, kanske...

Ute och cyklat för tredje gången det här året har jag varit också! Jag visste inte om jag skulle orka först eftersom att det är så varmt ute idag. Tror det har varit runt en +16 i skuggan.  Det säger nog rätt mycket om hur varmt det måste ha varit i solen. Men jag beslutade mig för att cykla i alla fall och det gick bra!
Jag tänkte att jag skulle ta en annan runda för att se hur lång den var. Eller det är samma runda, bara att man byter av till en annan väg vid ett ställe. Det visade sig sen att det var 40 m längre än den andra. Det roliga var i alla fall att jag cyklade på några sekunder kortare tid idag, fast det var några meter längre, haha! Det är roligt att se nu, när jag inte har cyklat på så länge. Vanligvis brukar jag cykla den rundan som jag kör nu, fast två varm. Samma runda två gånger. Men det får ta och vänta tills jag har fått upp flåset lite mer. Jag ska ju känna att jag inte har för ont och att jag orkar också. Det är det viktigaste!

Tid: 36 min 08s
Km/h i genomsnitt: 8km/h
Sträcka: 8km 45m
Dessa resultat blir det att skriva upp i min bok idag. Roligt att ha och kolla på sen!


Glad Påsk!

Hej på er, och glad påsk!

Har ni blivit våldgästade av några påskkärringar och påskgubbar än idag då? Nejdå, skoja bara. Här har det kommit några påskkärringar än så länge, men inte så många. Jag minns när jag var liten, då älskade jag att måla påskbrev!
Jag började att måla dem direkt efter jul, och frammåt påsk hade jag nog målat en 100 stycken. Varje år. Det var mycket roligare att måla dem och längta till påskaftonen, men inte lika roligt när man gick ut, för då var dagen slut så fort.
Men då var det bara att måla mer påskbrev till nästa påskafton!

Det är så härligt väder här idag! Det är soligt,  jättevarmt och jättefint ute! Jag har suttit ute i 1.5 timmar i sträck, men jag gick in nu en stund för det blev så varmt. Ska snart göra ett avbrott för maten och sen blir det nog att gå ut och sätta sig igen. Jag har så lätt för att bli brun, så jag har redan fått ränder från min tröja! Haha, här går det undan. Men det gäller att sola försiktigt, för solen är nog väldigt vass nu!

Nu får ni ha en Glad Påsk och en bra påskafton så hörs vi senare ikväll!


Cykeldatorn!

Dagens ordspråk: Det är bättre att misslyckas i originalitet än att lyckas i imitation.

Idag är det då långfredag. Jag tycker att det känns som vilken annan fredag som helst, tack och lov, men för många år sedan så var det ju inte så. Då spelades det  sorgessam musik på radion, inga affärer var öppna, ingen var ute, det var stillsamt... Och för många, många år sedan fick man väl inte ens använda telefon på långfredagen. Eller? Säg gärna emot mig om det är fel, men jag har för mig att det var så i alla fall. Som tur var får vi ju spela vilken musik vi vill nu, i alla fall mataffärerna är öppna, och stillsamt... ja, det kanske det är på vissa ställen och andra inte. Men långfredag är det i vilket fall som helst!

Jag trodde att det skulle bli en solig dag idag då jag kunde sitta ute och sola. Tyvärr blev det inte så, det har varit fint men med lite för mycket moln och lite kall vind. Så idag har jag inte varit ute och solat, får hoppas på att det blir så imorgon istället! Så idag har jag mest tagit det lungt, vilat och inte haft så mycket för mig. Det har varit jätteskönt, och välbehövligt!
Men nu lite senare på dagen var jag faktiskt ute och tog mig en cykeltur! Det var perfekt cykelväder idag, inte för blåsigt, inte för varmt och inte heller för kallt. Det var riktigt skönt att vara ute och cykla! Jag cyklade ju i början av veckan, i måndags närmare bestämt, men skillnaden från idag och då, är att jag nu vet hur långt jag cyklade! Och inte bara det, jag vet även hur lång tid det tog och vilken hastighet i genomsnitt jag hade. Jag har nämligen installerat min cykeldator som jag bland annat fick jag när fyllde år! Det var så roligt att den kom på nu äntligen, för då kan jag se alla dem sakerna. Så jag satte mig på cykel och när jag kom hem såg jag att jag hade fått dessa resultat:

Tid: 36min 46s
Km/h i genomsnitt: 8km/h
Sträcka: 8.05 km


Dem här resultaten fick jag upp på min cykeldator och dem har jag nu skrivit upp i ett block. Jag har tänkt skriva upp alla resultat jag får, så jag kan se mina förbättringar. Det är alltid roligt! Nu är det andra gången det här året som jag cyklar, men jag tycker att det var bra och roliga resultat. Nu är det inte resultaten som är viktiga, jag tycker bara att det är roligt att se! Och som ni ser har jag varit väldigt, väldigt noga när jag har skrivit upp dem. Jag hade kunnat skriva att det tog 37 minuter istället för 36min och 46 sekunder, men om jag skulle slå det och det skulle stå 36min och 45s, så är det ett resultat! Därför har jag varit så noga.

Under tiden som jag cyklade såg jag resultaten hela tiden. Som mest kom jag upp i 31km/h, men det var i en nedförsbacke, haha! Som näst mest kom jag upp i 23km/h, men då trampade jag på som en blådåre tills jag fick mycket fart. Som ni ser, jag tycker att det var mycket roligt med den här cykeldatorn!


Påsklunch med hela familjen samlad!

Dagens ordspråk: Ett virus är ett latinskt ord som av läkare översätts med "Inte katten vet jag"

Hallå!

Då var det torsdag igen, och om jag ska vara extra noga så är det ju faktiskt skärtorsdagen! Det som känns bra med den här torsdagen är att halva påsklovet fortfarande är kvar, om man räknar med idag. Det känns skönt!

Idag har min syster Malin och hennes sambo Adde varit här! Vi bjöd på en riktig påsklunch, och eftersom att Mikael är här nu under påsken, var det extra roligt för då är vi alla i familjen samlade! Så vi åt mat, fikade, pratade och umgicks. Det var mysigt! Nu har Malins mage blivit jättestor för snart är det dags för den lilla bebisen att komma ut. Det känns verkligen spännande tycker jag, för jag ska ju bli moster! Och för första gången också, dessutom. Jag tror att det är ungefär tre veckor kvar nu innan den är beräknad att komma ut. Sen får vi väl se om den vill ut och utforska världen tidigare eller senare. Det får tiden utvisa. Roligt ska det bli i vilket fall! Händer mycket kul i vår nu. =)

Örebro med Sanna

Dagens ordspråk: Det är trist att alla som egentligen begriper hur landet ska skötas jobbar som taxichaufförer och frisörer.

Hallå!

Usch, vilket regnigt och dåligt väder det har varit idag! Efter två fina och soliga dagar börjar det självklart regna. Tråkigt, men får hoppas att vädret blir desto bättre till påsk istället! För mig har det inte gjort så mycket att det har regnat idag, för jag och Sanna har varit inne i Örebro och gått på stan hela dagen! På förmiddagen var det rätt okej väder, men efter en stund när vi hade kommit in till stan, började det regna. Vissa stunder var det inte så farligt för då kom det inte så mycket, och andra stunder vräkte det ner. Men vi hade garderat oss med paraply i alla fall, så vi blev inte så blöta som vi garanterat hade blivit om vi hade struntat i dem!

På stan hittade jag inte så mycket, inte Sanna heller för den delen. Jag köpte en vit top inne på H&M, som jag ska ha till min rosa tunika som jag köpte i lördags! Någonting mer blev det inte, men vi hade väldigt roligt och trevlig när vi gick på stan, trots att det regnade. Jag för min del tycker att det är ganska skönt när det inte är gassande sol när jag ska shoppa, för jag blir varm väldigt lätt eftersom att jag inte bara går med benen, utan med hela kroppen. När det regnar och är mulet blir det mycket behagligare! Även fast jag också föredrar när det inte regnar då, förstås! ;)Lugn och skön tisdag!

Dagens citat:
 -Hur försörjer du dig?
-Jag är politiker.
-Jag tycker inte heller om att arbeta.


Då är det tisdag och lovets andra lediga dag! Idag har det också varit fint väder ute, men inte samma klarblåa himmel som igår, utan lite mål som har täckt den annars fina vädret.  Så idag har det inte blivit någon solning direkt, men jag har njutit av lovet i alla fall, även om jag inte har gjort det ute i solen. Jag har mest tagit det lungt idag och inte gjort så mycket alls. Det har varit jätteskönt! Att bara njuta av ledigheten och slippa alla jobbiga måsten så som läxor och inlämningsarbeten. Jag har inget sånt alls att göra och det är det som är så skönt! Jag behöver verkligen min vila för att samla nya krafter och ta nya tag. Jag tycker att vi borde ha lov oftare, men efter det här lovet är det inte alls långt kvar till sommarlovet. Nedräkningen har självklart redan börjat!

Imorgon blir det att åka in till Örebro med Sanna! Vi ska ta en heldag där inne och gå i affärer, umgås och prata. Det ska bli roligt! Jag tror inte att det ska bli finare väder då än idag, och det känns bra för annars så blir det så varmt att gå i alla affärer. Värmen är något som verkligen tar hårt på mig och det gör det bara ännu jobbigare att orka med och gå. I dem stunderna är det viljan som är den största drivkraften! Men jag tror att det skulle bli fint väder på långfredagen och påskafton! Jag hoppas på det, för då ska jag sola igen. Det är ju så härligt!

Vad har ni för planer på påsklovet?


Första dagen på påsklovet!

Dagens språkgroda: Jag ska säga dig en sak - det är ganska tråkigt, men det är intressant.

Idag är det måndag utan ångest! Ingen skola, inga läxor, inga måsten. Bara en helt vanlig måndag, och påsklov!
Det har varit jätteskönt idag, att bara kunna ta det lungt och bara kunna göra det som faller mig in. Det är det absolut bästa med lov!

Idag har det varit jättefint väder här! En repris på lördagens väder, så härligt! Jag skrev ju i lördags att om ifall det skulle vara fint väder någon mer dag, så skulle jag sitta ute med nästan i vädret. Och det är precis vad jag har gjort idag! Jag har nog suttit ute 2 timmar i solen i alla fall, jättehärligt har det varit! Solen är ju som starkast nu på våren, och efter mitt utesittande i solen har jag blivit röd i ansiktet. Ser fram emot att bli lite brun! Förutom det, har jag tagit det ganska så mycket lungt idag också. Min bror Mikael har varit här hela dagen också, roligt!

Just ja, jag måste berätta om vad jag gjorde för en liten stund sedan. Kan ni gissa vad? Jag var ute och cyklade!
Jag har inte cyklat på hela vintern och inte långt för det heller, men idag äntligen när snön är borta och allt, tog jag mig en tur! Jag ville prova att cykla och se hur jag mycket skulle orka. Eftersom att konditionen är en färskvara, var ju inte den på topp nu, men det viktigaste är ju inte hur snabbt jag kör. Jag behöver inte cykla som en blådåre, jag är glad att jag över huvudtaget kan cykla!
Cykla var något som jag lärde mig ganska sent. Eller sent och sent, det beror på hur man menar. Jag har ju alltid kunnat cykla på en trehjuling, men inte bara på två hjul. Det tog ganska så många år innan jag lärde mig det. När jag var 7 år provade jag för första gången att cykla bara på två hjul. Jag kommer ihåg hur mamma sprang och höll i pakethållaren medan jag satt på cykeln och trampade. Vi tränade ofta och länge, tills jag äntligen kunde hålla balansen, lite vingligt men själv! Jag kommer fortfarande ihåg idag hur det var. Mamma sprang och höll i, och så plötsligt sa hon att hon hade släppt.
-Marie, du cyklar själv nu! Du cyklar själv?
-Va? sa jag. Vad menar du, cyklar jag själv?
-Ja, det gör du!
-Okej...

Dunk. Så ramlade jag, men jag hade i alla fall cyklat själv! Sen fick jag träna och träna, och nu behöver jag inte längre träna om varje vår och sommar hur man cyklar. Nu kan jag det. Och jag är så glad över att jag kan det. Jag kommer aldrig glömma hur hårt jag slet för att lära mig det, som alla andra barn hade lärt sig flera år tidigare. Men det var och är inte viktigt för mig. Det viktiga är att jag kan.

En till grej som jag tänkte ta upp här på bloggen, är att jag har gjort om en liten, liten detalj i bloggen. Jag har nämligen skrivit om texten i min header och bytit ut ordet "handikappad" till "rörelsehindrad" istället. Det beskriver ju på ett litet bättre sätt vad jag har. Det har ramlat in ganska många frågor här på bloggen om vad det är för rörelsehinder jag har. Jag har skrivit om det i mitt första inlägg, som finns i kategorin "Bakgrund/Första inlägget", men jag tänkte att jag kan skriva det igen. Inte för att det gör något att ni frågar, men i alla fall!

När jag var 2,5 år gammal fick jag ett förkyldningsvirus som satte sig i min ryggmärg och som under bara en natt, gjorde mig förlamad från midjan och neråt. Det är något som händer ungefär 3 personer per år. Den första 1/3 som får det viruset, blir förlamad och kan aldrig mer gå igen. Den andra 1/3 delen kan gå igen efter viruset och blir helt återställd. Den sista 1/3 blir som jag, kan gå igen men blir inte helt återställd. Jag kan gå, men jag kan inte riktigt gå på milimetern lika som andra kan. Jag orkar inte heller gå lika lång och inte lika fort. Ett halvår efter att jag hade fått det här förkyldningsviruset, kunde jag gå igen med hjälp av stöd. Fast då gick jag inte på hela foten, utan på mina tår, för jag hade för korta hälsener. Jag kommer ihåg att om jag försökte stå på hela foten, så ramlade jag ihop som ett korthus. Om jag försöker att stå på tå nu, så händer samma sak också, för när jag var 7 år blev mina båda hälsener opererade, så nu kan jag gå på hela foten! Det är den absolut bästa operationen jag har gjort. Även fast jag bara har gjort 2, men det är en annan femma. Min andra operation gjorde jag när jag nyss hade fyllt 13, då opererade jag bort en halgus valgus på min högra fot. Det är en sån knöl som man kan få om man går i alldeles för trånga skor, vilket jag råder er till att inte göra, för den knölen har skapat mig väldigt, väldigt mycket värk och smärta.
Det är vad mitt rörelsehinder innebär, men jag har även kronisk värk i mina muskler och nervvärk. Jag har mest ont i överkroppen men inte lika mycket i benen, det hade jag mest bara när jag började få min värk.
Det här var en kort beskrivning av mitt handikapp, men en mer detaljerad beskrivning finns i kategorin Bakgrund/Första inlägget, där det även står om varför jag skriver min blogg. Kolla gärna in den kategorin!

En sak till, en tjej som heter Matilda har skrivet ett väldigt bra inlägg om barncancer, som jag tycker att ni ska läsa!
Gå in på hennes blogg här: http://elitecyclist.blogg.se/

Ny bloggdesign!

Dagens ordspråk: Bättre sent än aldrig.

Hallå, allihopa!

Idag stämmer dagens ordspråk in på mitt bloggande. Bättre sent än aldrig. Att det har blivit lite sent med det idag, har berott på lite olika saker. Det har delvis berott på att min bror Mikael från Stockholm, har kommit hit till oss! Han har varit här hela dagen, och är kvar än. Roligt, tycker jag! Den andra anledningen till att det har blivit sent, är för att han har hjälpt mig med att göra en bloggdesign, här på bloggen! Jag har velat ha en så länge, men jag har inte alls vetat hur man ska bära sig åt. Jag frågade honom om han kunde, och efter många om och men så gick han med på det! Och visst blev det fint? Jag är supernöjd! Det har varit värt att vänta länge på att få den, för resultatet blev så bra!

Trädgårdsmässa och shopping

Dagens ordspråk: Pengar är roten till all ondska, men människor behöver sina rötter.

Hallå igen!

Nu är jag hemma igen efter en heldag i Örebro!
Vi åkte iväg vid 10.00 snåret tror jag, och kom hem ungefär vid kl 18.00. Så en heldag, kan man lungt säga att det blev!

Först åkte vi in till Komventum, där det var en trädgårdsmässa som vi skulle gå på. Jag tror aldrig att jag har varit på någon mässa, i alla fall ingen trädgårdsmässa. I alla fall, där inne fanns det jättemycket fina blommor, trädgårdsmöbler och krukor m.m! Det var olika affärer som ställde ut, bland annat Bauhaus och Blomsterlandet. Fast bara blommor och trädgårdsmöbler var det inte, utan andra företag var också där! Det var några som hade satt upp massagekuddar stolar, som var så sköna! Vi provade massagekuddarna och hade dem bakom nacken, och de knådade riktigt nacken som vid riktig massage! Ju hårdare man tryckte mot kudden, ju hårdare arbetade den.  Passar utmärkt till mig som ofta har ont i nacken. En sån skulle inte alls vara helt fel att ha, den skulle passa riktigt bra hemma hos oss, haha!

På trädgårdsmässan var vi i kanske bara en timme. Vi trodde att det skulle vara mycket mer än vad det i själva verket var, så det gick ganska fort att gå runt. Men roligt var det i alla fall! Efter vårat besök på konventum, åkte vi vidare till IKEA. Vi trodde inte att vi skulle hinna in på så många affärer efter mässan, för vi hade räknat med att det skulle ta ett par timmar, men nu när den inte gjorde det så fick vi tid till annat också! Efter IKEA åkte vi till Skopunkten, för det ligger alldeles i närheten. Jag skulle kolla på ett par nya skor till våren, men istället hittade jag ett par sommarskor! Jag har verkligen jättesvårt att hitta skor som passar, eftersom att jag har opererat bort en halgusvalgus knöl  på högerfoten, och har breda fötter som inte klarar av vad som helst. Så när jag hittar skor som verkligen är bra, är det lika bra att slå till direkt! Gör jag inte det, hittar jag kanske inga bättre skor. Där hittade jag ett par ballerinaskor som var breda och som såg ut som ett par gymnastikskor, blandat med ballerina då. De var stadiga också, för jag kan inte ha tygskor för de håller inte emot på sidorna. Jag hade tygskor förra året när vi var i Stockholm, och det resulterade i att jag fick ha bandage med ahlsolsprit i flera veckor och väldigt, väldigt ont. Den smärtan och det besvärliga som det förde med sig, är något som jag gärna undviker nu i sommar igen. Så de här skorna var jättebra! Det är jobbigt att gå i ett par varma skor på sommaren, bara för att de inte ska vara för slappa på sidorna, vilket de här inte var. Kanon!

När vi hade lämnat IKEA och Skopunkten, åkte vi vidare till Marieberg! De har fått in mycket nya vårkläder, så det var roligt! De har haft Marieberg under ombyggnad, och det är nästan alltid någon ny affär när man kommer dit. Roligt när det händer något! Inne på Gina Tricot hittade jag en jättesöt, rosa tunika! Den passar perfekt att ha över en t-shirt nu på våren. Den var väldigt fin, så den köpte jag! Jag köpte även ett par fina örhängen inne på Indiska! Jag köpte även en sjal inne på Pieces Accesoaries, för jag använde min nya skinnjacka idag, och då märkte jag att den skavde lite i halsen. Det kan jag rätta till med en sjal tänkte jag, och jag hittade en jättefin inne på på Pieces, som tillhör Vero Moda, så den fick det också bli! Och eftersom att jag inte hittade några skor inne på Skopunkten, så hittade jag istället ett par på Din sko! De var jättemjuka och sköna, och samtidigt snygga! Det är det bästa, att de kan vara sköna och snygga på samma gång.

Det sista som jag köpte, var ett halsband och ett armband inne på Guldfynd. När jag fyllde 18 år för ungefär 2 veckor sedan, fick jag ett presenkort av min syster Malin, hennes sambo Adde, och min bror Mikael och hans sambo Sonja. Jag gick in och tittade där om jag hittade något jag gillade, och det gjorde jag! Jag hittade ett jättesöt, fint och gulligt halsband i silver. Vi bad att få titta på det, och då var det ännu finare. Jag beslöt mig för att köpa det, och då fick jag reda på att armbandet i samma som halsbandet, fick man med på köpet, om man köpte halsbandet! Då blev jag jätteglad, för det var så fint! Det var en väldigt, väldigt fin födelsedagspresent som jag fick av mina syskon och deras respektive pojk/flickvän. Åh, vad glad jag blev!

Förresten, det har varit ett jättehärligt och fint väder idag! Det har varit så skönt! När vi åkte med bilen kollade jag på temperaturen, och då var det +18! Och det är ju ändå på backen, där det inte är så varmt. Jag ser fram emot mer såna dagar på lovet, då ska jag sitta ute med nästan i vädret. Det är ett som är säkert!Den fina sjalen från Pieces Accesoaries!
Söt tunika från Gina Tricot! Härlig färg!Örhängen från Indiska

Det fina, fina halsbandet från Guldfynd, där jag dessutom fick ett matchande armband till på köpet, som ser likadant ut! Fin 18-års present!

De svarta skorna köpte jag från Din sko! De var väldigt mjuka och sköna och ger ett bra stöd åt foten.


De här vita skorna köpte jag från skopunkten! De ger också foten ett bra stöd, samtidigt som de är breda, snygga och väldigt sköna! Precis som en sko ska vara, helt enkelt!

Mässa i Örebro

Godmorgon, på er!

Nu är jag uppe ganska så tidigt, i alla fall för att vara lördag, men det är för att idag ska vi in till Örebro en sväng!
Det är nämligen en trädgårdsmässa där idag, och dit ska vi och titta! Jag är kanske inte så intresserad av blommor och trädgårdsmöbler, men jag tror det kan bli roligt i alla fall! Och efter att vi har varit där, ska vi åka in till Marieberg och kolla!
Det kan man ju säga att jag är mest intresserad av då, haha!

Jag vet inte riktigt när vi ska åka, men jag ska göra mig i ordning det sista nu. Jag skriver mer när jag har kommit hem. Ni får ha en toppenlördag då så länge så hörs vi sen!


Äntligen fredag och lov!

Dagens citat: Vad kallar du en "Spice Girl" med två hjärnceller? Gravid. - Sporty Spice (Melanie C)

Nu är äntligen dagen här, som jag har längtat så länge till! Nu lät det väldigt dramatiskt, och fullt så allvarligt är det väl inte, men nu är det äntligen fredag och starten på påsklovet börjar på måndag! Kan det bli bättre?

Imorse var jag jätteseg när jag skulle till skolan. Jag hade ingen lust alls att gå dit, haha! Jag tror att det var för att vi bara har två lektioner på fredagar och att det nästan är som att åka dit och gå hem igen. Men å andra sidan är det ju bra, för då går dagen snabbt! Extra segt kändes det säkert också för att det var sista dagen innan lovet, och jag hellre hade varit hemma. Men jag tog mig dit, och när jag väl var där, kändes det bra och inte lika segt!

Vad skönt det var att komma hem sen igen! Det känns alltid så bra att få något jobbigt gjort. Nu är det lov i 10 dagar, skönt! Det känns som om det har varit mycket i skolan nu och jag har varit så trött. Nu kommer det 10 sköna dagar, då jag kan göra precis det som faller mig in! Det kommer bli mycket vila, vilket jag behöver.
Idag när jag kom hem från skolan funderade jag först på om jag skulle gå ut och ta mig en cykeltur, nu när snön äntligen är borta! Det skulle kännas kul, men jag gjorde inte det och jag tror att det var ett ganska bra beslut. Jag har haft lite ont i dag, nämligen. Ont har jag ju alltid, men lite mer ont på fler ställen samtidigt. Jag har haft ont i båda mina armar, nacken och huvudet. Det har inte gjort ont i hela tiden, utan bara vissa stunder, antingen långa eller korta. Hoppas på att det snart går över, och inte gör lika ont i morgon! =)

Fint väder har det varit idag också! Det var lite mulet på dagen, men framåt eftermiddagen kikade solen och den klarblåa himlen fram! Och vet ni vad det bästa av allt är? Det är fortfarande ljust ute! Det är skönt om något, blir så mycket piggare av det! Jag ser verkligen fram emot ett varmt, skönt och fint påsklov!
På tal om påsklov, så kom min bror, Mikael, hem från Stockholm idag! Han har tagit ledigt över påsk från sitt Examens jobb som han har genom KTH, (kungliga tekinska högskolan) eftersom han har gått klart där till sommarn, men han får inte sin examen förrän till julen, tror jag. Så nu ska han vara här under lovet, det är jätteroligt tycker jag! Tyvärr kan inte hans sambo Sonja följa med, för just nu är hon i Kina! Tror hon är i Peking just nu. Hon går också på KTH, men även på handelsuniversitetet i Stockholm, så hon pluggar på två universitet! I hennes utbildning ingår det att plugga i ett annat land och då har hon valt Kina. Det är coolt, tycker jag. Jag skulle också vilja besöka Kina. Det verkar vara ett häftigt land!

En dag närmare lovet!

Dagens ordspråk: Rädsla för polisen är början till visdom.

Nu är vi en dag närmare lovet! Det kan tolkas på minst två olika sätt, kom jag på nu, precis när jag skrev det.
Första tolkningen kan vara: Att det nu har gått en dag (eller ja, snart i alla fall) till, och att vi på så sätt är en dag närmare lovet.
Andra tolkningen kan vara, och den tolkningen som jag menade: Att det nu är torsdag och att det är fredag imorgon och det är lov!  Hur som helst, skönt är det i vilket fall som helst, vilken tolkning man än väljer att gå efter.

Hade en skön sovmorgon idag till kl 10.25! Det är så skönt att få sova ut innan skolan, och ännu bättre är det ju att det är så fint och härligt väder när man vaknar! Denna dag har varit en repis från igår, vädermässigt. Det gillar jag!
Slutade gjorde jag efter tre lektioner vid kl 16.00. Jag har ett hål mitt på dagen innan sista lektionen, eftersom att vi nu längre inte har matte. Det tackar jag för, och jag lever fortfarande på att jag fick G i matte B kursen!
Efter skolans slut åkte mamma och jag ner till stan en stund. Vi hade lite ärenden där att fixa, och när de var uträttade, åkte vi hem! Det var skönt, för jag hade fått så ont i huvudet då. Jag har haft ont i huvudet väldigt ofta nu, på senaste tiden. Jobbigt och irriterande är det, men jag tror att huvudvärken har med min värk att göra. Som om jag inte hade nog med värkområden, kan jag tycka, men som jag alltid brukar säga, variation är bra!

Vad har ni haft för er då, denna soliga och sköna dag? =)

Mitt projektarbete

Dagens citat:  Det är tur att jag föddes till kvinna, annars hade jag fått vara drag-queen. - Dolly Parton

Hallå, igen!

Det fina vädret som jag skrev om i morse, har hållt i sig hela dagen. Riktigt härligt har det varit! Soligt hela dagen och nästan +10 grader! Än är det fortfarande minusgrader på nätterna och morgnarna, men snart blir nog de också varmare. April kan ju vara en lurig månad med vädret, men vi får hoppas att det fina vädret håller i sig!

På tal om april, har ni blivit lurade idag? Jag har varken kommit på något aprilskämt eller råkat ut för ett, och därmed sluppit höra "april, april, din dumma sill, jag kan lura dig vart jag vill!" Men dagen är ju inte slut än, så vi får se vad som händer!

Idag på min första lektion som var ljudteknik, håller vi på med en inspelning. Vi gör det för att vi ska lära oss uppmickningar och hur studion fungerar och så, det är roligt! Idag fick vi avbryta det en stund, för vi skulle gå in till en av kulturskolans replokaler och lyssna på några killar som kommer från någon folkhögskola som spelar musik! De var riktigt duktiga, men vi hann bara lyssna på några låtar innan vi var tvunga att gå och fortsätta med inspelningen igen. Men estet treorna var kvar och lyssnade. Jag tyckte att trummisen i bandet var rolig, för han spelade samtidigt som han blundade, haha!
Det såg väldigt roligt ut, men det var ju bra att han levde sig in i musiken. Först så började jag fundera på om han var blind eller inte, innan han öppnade ögonen. Haha, så kan det va!

Nu kom jag på någonting som jag har glömt att berätta i bloggen! Eller något som jag inte har skrivit så mycket om, på senaste tiden. Nu när vi har gjort klart våran Matte B, har vi fått börja med projektarbete istället! Mitt projektarbete går ut på att jag vill ha en föreläsning i aulan där jag pratar om mitt liv som ung och handikappad! Det har jag vetat att jag vill göra ända sedan ettan, och nu är det dags att börja sätta igång tankeverksamheten kring detta. Jag vill bjuda in någon annan som också är handikappad och som kan prata om sina erfarenheter som handikappad, också. Det tror jag skulle bli väldigt intressant! Eftersom att jag går estet med inriktningen musik, måste mitt projektarbete ha en anknytning till detta. Jag tänkte först att min anknytning är att mitt handikapp gjorde så att jag började med musiken och mitt spelande! Eftersom att jag inte kunde gå på någon annan fritidsaktivitet när jag var liten, som tex fotboll, så började jag spela istället. Den anknytningen kommer jag att ha, men min lärare föreslog att jag kunde ha ett bildspel med musik till också! Ett bildspel hade jag redan tänkt ut att ha, för jag har många bilder som symboliserar mitt handikapp, som tex när jag sitter i rullstol eller på en ståbräda när jag var förlamad för att belasta skelettet. Det var en bra idé som jag fick av henne!
Jag tror att mitt projektarbete kommer bli skitbra! Och förberedd inför det framträdandet blir jag ju varje dag, eftersom att jag skriver dagligen om mitt handikapp här, på bloggen!

Ni andra som går i 2:an och har börjat med ert projektarbete, vad har ni tänkt er att göra?

Första april

Godmorgon!

Nu är det onsdag och jag har den turen att jag har sovmorgon till kl 09.30, inga fel!
Det är jättefint väder ute idag också, solen skiner och himlen är blå, precis som det borde vara i april!
Jag blir på så bra humör när det är fint väder, börjar få lite vårkänslor i alla fall!
Och på tal om första april, är det någon som har tänkt sig att lura någon idag?

Nej, nu ska jag göra mig i ordning, det sista, och sen ska jag plugga på lite till inför provet som vi har på sista lektionen idag! Ni får ha det så bra, så hörs vi senare!

RSS 2.0