Min första dag!

Dagens ordspråk: Friskt vågat häften vunnet.

Hallå!

Vet ni vad jag har gjort idag? Jag har klarat av min första dag på universitetet!

Idag började jag alltså på Medicinska sekreterarprogrammet på Örebro universitet! I våras tog jag studenten och nu är jag universitetsstudent. Om det känns konstigt? Det kan ni skriva upp! Men det känns samtidigt så otroligt roligt och nu när jag har varit där första dagen känns det mycket, mycket bättre och jag är inte alls lika nervös!

Kl 13.15 började jag min första skoldag. Jag visste i vilken sal jag skulle vara i och vilket hus (finns väldigt många olika på universitetet i Örebro) men jag hade ingen aning om vart salen var. Jag fick orientera mig runt och som tur var hittade jag dit ganska snabbt! Det var det som jag var mest nervös för innan jag åkte dit, att jag inte skulle hitta salen. Men det gick galant och där satt det många mer, antagligen lika nervösa som jag, studenter som också skulle börja på Medicinska sekreterarprogrammet. Vi fick där lyssna på en lärare som vi skulle ha som hälsade oss välkomna och även lyssna på en student som hade gått klart utbildningen i våras. Vi fick även presentera oss för varandra och det kändes bra. Jag märkte ganska fort att jag var en av de yngsta där, men det fanns några mer än jag som också kom precis från gymnasiet. Så det kändes ju skönt!

Vi gick även igenom lite om de två första kurserna vi ska läsa, nämligen Hälso-och sjukvårdsadministration A och Medicin A. Det känns jättespännande och imorgon ska jag börja med HSA, som är helt webbaserad. På måndag ska jag till universitetet igen för att läsa Medicin A och på onsdag torsdag ska jag göra fältstudier på vårdcentralen och lasarettet! Jag har passat på att beställa kurslitteratur idag också, och jag kan verkligen säga att det inte är billigt!
Men det är ju något som man måste ha och det ska bli väldigt spännande att läsa! =)

Nu skrev jag mest bara allmänt om min första dag, och det är för att jag har så fruktansvärt ont i huvudet och ska vila! Jag ska skriva mer detaljer sen när huvudet inte är så ansträngt, men jag kan säga att det har varit en jätterolig dag i alla fall, även fast den var väldigt, väldigt pirrig i början, ;)

Det känns så bra!

Dagens ordspråk: Man hör vad man vill höra.

Hallå!

Idag är jag lika sprudlande glad som jag var igår, då jag fick reda på att jag blev antagen på Medicinska sekreterarprogrammet på Örebro universitet! Åh, vad det känns bra! Men än har jag sommarlov, tills på tisdag, ;)

Nu känns det verkligen att hösten är på väg! Det var jättefint väder på förmiddagen och det såg ut att bli en riktigt fin dag, tills molnen kom och täckte över den klarblå himmeln. Det har inte heller varit varmt, det märks verkligen att den här "go'a" sommarvärmen (jag är ju från värmland!) har försvunnit. Men det var i alla fall ett väldigt bra väder för att gå ut och gå i! Jag tog mig en promenad på eftermiddagen och det var verkligen jätteskönt. Inte alls för varmt och inte heller för kallt när man fick upp värmen i kroppen. Var alldeles perfekt!

Vad har ni gjort denna lördag då? =)


Yes, jag blev antagen!!!

Dagens ordspråk: Ju fler kockar, desto sämre soppa.

Hallå!

Åååååååh, vad jag är glad idag! Den här fredagen började bra, men den blev bara bättre och bättre! Jag är oerhört glad och lättad och allting känns såå bra just nu! Tänk om jag hade vetat det här tidigare! Vad det är jag är så glad över ska jag berätta nu!

Jag var ju i Örebro i onsdags för att kolla på Örebro Universitet och få information om mitt program som jag skulle gå, Systemutvecklarprogrammet. Det ar väldigt intressant att vara där och roligt, men

När jag sökte in till Universitetet i våras, hade jag två program som jag var intresserad av och jättegärna ville gå på, nämligen Socionomprogrammet och Medicinsk sekreterarprogrammet. Socionom har jag velat gå ända sedan högstadiet, men Medicinska sekreterarprogrammet var ett nytt program som jag upptäckte på gymnasiet att jag ville gå och till dem sökte jag in! När jag fick mitt antagningsbesked, blev jag däremot varse om att jag varken kom in på Socionom eller Medicinska sekreterarprogrammet, utan istället Systemutvecklare, som inte direkt var mitt förstahandsval. Jag blev besviken men tänkte att jag kunde komma in på reserv på någon av mina andra program, bland annat medicinsk sekreterare, eftersom jag var behörig till det! Det var bara att vänta och se.

Förra torsdagen var det dags att registrera sig på det program eller kurs man skulle gå, som i mitt fall då var Systemutvecklarprogrammet. Jag registrerade mig och fick reda på att jag efter en vecka, alltså igår då det var den sista dagen att registrera sig, skulle få veta om jag hade kommit in på en reservplats eller inte. Jag hade fler linjer som jag hoppades på och jag har idag gått runt med mobilen på högsta volym och i högsta hugg ifall de skulle ringa på eftermiddagen och erbjuda mig en plats någonstans! Telefonen ringde inte och jag kollade mailen flera gånger, men ingenting fanns där. Tills jag kollade på mailen på eftermiddagen och såg...

...att jag hade kommit in på MEDICINSKA SEKRETERARPROGRAMMET!!!! Jag såg rubriken på mailet som antydde att jag hade blivit erbjuden en plats där och kunde inte tro mina ögon när det i mailet stod att jag hade kommit in där. Aaah, vilken lycka! Jag tackade ja på en gång och nu är jag så glad och kan inte förstå att jag verkligen ska gå det programmet, som jag har hoppats så på! Systemutvecklarprogrammet kändes inte riktigt som "jag", även fast det säkert skulle vara jättebra, och därför blev jag så glad när jag kom in på medicinska sekreterarprogrammet istället! Jag har inte smält det än men jag är så glad och kan inte prata om något annat här hemma, haha! Jag har redan beställt en bok från kurslitteraturlistan för Systemutvecklarprogrammet, men vet ni vad? Det gör mig inte ett skit!
På tisdag börjar jag på Medicinska sekreterarprogrammet på Örebro Universitet! Vilken lycka!


Universitetsstudent

Dagens ordspråk: Det man inte vet får man ta reda på.

Hallå!

Nu har jag varit på Örebro Universitet och kollat in läget! Jag var där igår på Välkomstdagen för att få viktig information om skolan och om mitt program! Det var riktigt spännande (och nervöst!) och även jättekul! Tänk att jag på måndag blir universitetsstudent. Universitetsstudent på 19 vårar!

Välkomstdagen började med att jag och en hel massa andra studenter gick in i aulan för att lyssna när rektorn och några andra pratade. De hälsade oss välkomna och under tiden kom det in bara fler och fler studenter och en del hade även resväskor med sig! De var verkligen välpackade för de hade ingen bostad. Det måste kännas riktigt jobbigt att inte ha en bostad när man ska börja på universitetet, men jag tror man kan söka "akut bostad" eller något liknande, så förhoppningsvis löser det sig för dem!

Efter aulan var det rundvandring över skolan! Jag hamnade i en grupp med kanske 30 studenter och tillsammans gick vi och kollade runt utanför och i alla husen. Tyvärr gav rundvandringen inte så mycket, för vi var så många och det blev väldigt rörigt. Dessutom kommer jag ha glömt bort allting på måndag i alla fall, haha! Men systemet över salar och hus verkar inte sådär jättesvårt så det går nog att ta reda på själv. Det var väldigt välskyltat i alla fall, så det var ju bra!

Det sista som skulle göras på Välkomstdagen var att få information i en av skolans många hörsalan, om mitt program!
Det var väldigt intressant och då fick jag ju även se mina blivande klasskamrater. Nu var säkert inte alla där då välkomstdagen inte var obligatorisk, men rätt många var där i alla fall! På måndag eftermiddag har vi vår första lektion tillsammans då vi ska lyssna på en föreläsning! Gaah, låter inte det här vuxet, så säg? Jag är universitetsstudent!Bokmal

Dagens ordspråk: Ordning och reda, pengar på fredag.

Hallå!

Igår kändes det som att sommaren fortfarande var kvar, med jättefint väder och värme! Men det varade bara i ett enda kort andetag, för idag har det verkligen känts som höst ute! Det har regnat hela dagen och inte alls varit något trevligt ute. Igår gick det att använda korta jeansshort och idag blev det att ta fram långärmade (långbenta?) leggins!
Men än hoppas jag på fler fina sommardagar!

Idag har det varit en ganska så lugn dag för min del! Jag har varit ute på lite ärenden på förmiddagen och tagit det lugnt mest på eftermiddagen. Jag var en sväng på stan bland annat för att hämta ut en bok som jag reserverade sist jag var där, nämligen Flickan från tjugotalet av Sophie Kinsella! Jag har läst alla hennes böcker (senast En shopaholic i väntans tider) och nu den här! Det känns alltid så bra när man får läsa en bok som man verkligen har längtat efter. Jag är en riktig bokmal!

Imorgon väntar andra äventyr, då jag ska åka in till Örebro för att kolla in mitt universitet! Det är "välkomsdagar" där och jag ska gå dit för att få en rundtur och förhoppningsvis veta lite mer om mitt program, Systemutvecklarprogrammet. Blir en väldigt tidig uppstigning imorgon men en väldigt rolig dag väntar!

Vad har ni gjort idag då? =)

Magnetkameraröntgen

Dagens ordspråk: En olycka kommer sällan ensam.

Hallå!

Hur är det med er? Jag har haft en jättebra helg! I lördags var jag hos min syster Malin, hennes pojkvän Adde och deras söta lilla son Lowe! Vi hade hur kul och mysigt som helst!

Idag har jag gjort någonting annat som inte alls var lika kul, men något som jag ändå har längtat och väntat efter!
Jag var nämligen på lasarettet och gjorde en magnetkameraundersökning på mina käkleder. Jag har överrörliga leder och just nu har jag problem med mina käkar. Jag har svårt att äta, öppna munnen, gäspa och leden hamnar lätt "ur läge" och den gör väldigt ont. Så idag fick jag äntligen tid till magnetkameran!

Jag har gjort mangetkameraröntgen flera gånger förut och det är aldrig speciellt kul. Tvärtom är det väldigt obehagligt, för man åker in i ett rör och det känns som att man är i ett fängelse under tiden. Det är ett väldigt högt ljud där inne och man får ha öronproppar eller hörselskydd på sig. En bild tar mellan 1 minut till 10 minuter och man får inte röra sig under tiden utan måste ligga alldes jättestilla! Dessutom kan det vara många bilder man ska ta. När jag gjorde magnetkameraröntgen sist, gjorde jag misstaget att titta när jag åkte in i röret och det var väldigt obehagligt. Men man får lyssna på musik när inga bilder tas och då går det bättre att koppla av tycker jag!

Däremot hände det inte en så rolig sak när jag skulle ta sista bildserien! Då var jag tvungen att ha någon sak i munnen så att de kunde ta bilder medan jag gapade. Eftersom jag har sådana problem med min käke är det väldigt svårt att gapa och att hålla munnen öppen så pass länge är om möjligt ännu svårare. När jag var klar och äntligen skulle få ta av mig öronpropparna och allt, kunde jag inte stänga munnen! Min käke satt fast! Käkleden hade gått ur led och jag fick jätteont och det går ju inte att prata med öppen mun heller. Jag blev jätterädd för att jag inte kunde röra leden, men det var bara att tvinga leden och "bända loss" den och slå lite utanför för att det skulle gå tillbaka i rätt läge direkt. Han som gjorde röntgen frågade om det händer ofta, och det gör det tyvärr. Fast den har aldrig blivit så här förut! Så nu känns det lite i käken, men nu är det i alla fall gjort! =)En magnetkameraröntgen har jag gjort idag av mina käkleder! När jag var klar hade min käkled gått ur led, annars gick undersökningen bra.


Vulkanmarknaden

Dagens ordspråk: När katten är borta dansar råttorna på bordet.

Hallå!

I måndags i förra veckan skickade jag iväg ett paket till min bästa kompis Chenfei i Kina, som bor där ett tag. Jag skickade ett jättefint foto på oss som vi tog på studenten och igår fick jag ett meddelande om att det hade kommit fram! Åh, vad glad jag blev! Det är inte helt lätt att få en adress på kinesiska som man ska få till på paketet men iväg kom det och även fram! Tänk att skicka paket till andra sidan jorden och att det kommer fram på ungefär en och en halv vecka utan att det tar längre tid. Det tycker jag är häftigt!

Idag har jag varit i lilla staden Degerfors och gått på Vulkanmarknaden! Varje år ungefär vid den här tiden hålls det en marknad där och jag har varit på den marknaden ända sedan jag var liten. I år var inget undantag så på eftermiddagen åkte jag dit! Det var en hel del ungdomar där, men det fanns inte så mycket roligt att fynda direkt. Det är ungefär varje visa varje år att "de hade ingenting nu heller" men ändå är det så roligt att åka dit och titta! Och det verkade många andra tycka för det var mycket folk. Det var lite mulet när vi åkte dit, men när vi hade gått en stund blev det helt plötsligt fint väder och varmt! Var härligt att gå där bland allt folk och strosa, =)

Imorgon blir det att åka till Fellingsbro istället, där min syster Malin och hennes familj bor! Malin och hennes pojkvän Addes lilla son, Lowe, bor ju där och nu har mamma och jag fått Lowe-abstinens igen efter förra helgen när de var här, haha! Han är 15 månader gammal och världens sötaste och goaste. Han har nyss börjat på dagis och där har han redan charmat alla fröknarna, haha! Så det blir en heldag där inne! Det ska bli hur roligt och mysigt som helst!

Vad har ni gjort idag och vad har ni för planer för helgen? =)


Universitetet i höst!

Dagens citat: En del har tusen skäl till varför de inte kan göra vad de vill göra, när allt de behöver är ett enda skäl till varför de kan. - Mary Frances Berry

Hallå!

Tänka sig vad svårt det ska vara när man ska registrera sig någonstans på internet! Så fort det är någon webbregistrering som öppnar rasar den ihop samma dag och likaså den sista dagen. Det var så när man skulle anmäla sig till universitetet och det är så när man ska registrera sig på det programmet man har kommit in på. Är det inte typiskt? Tröttsamt, är vad det är i alla fall!

Varför pratar jag om webbregistreringar i dagens blogginlägg? Jo, det är för att jag nu ska avslöja att jag ska börja på universitetet i höst! Jag har i och för sig alltid pratat om universitetsstudier i min blogg (vad jag vill gå och när jag sökte in) men nu har jag sedan länge fått antagningsbeskedet och den 30 augusti börjar jag på Örebro Universitet!

Det programmet jag ska börja på heter Systemutvecklarprogrammet. Det är ett program där man får jobba med datorer och utveckla system m.m. Systemutvecklarprogrammet var inte mitt förstahandsval, för det var Socionomlinjen, men den kom jag inte in på. Det var så otroligt många som sökte in och genom att bara söka ett universitet blir det ju ännu mer begränsat, vilket jag gjorde då jag bara valde Örebro. Men jag kom i alla fall in på Systemutvecklarprogrammet och idag tänkte jag registrera mig där för att behålla min plats, men sidan kraschade ihop totalt redan på förmiddagen, hehe. Det brukar vara så och det är lika typiskt varje gång, men det blir nog bättre snart!

I alla fall, Systemutvecklarprogrammet börjar jag ju på den 30 augusti. Eftersom att det inte var mitt förstahandsval har jag andra program som jag är reserv på, så jag hoppas att jag kommer in på någon av dem! Det får jag reda på nu efter webbregistreringen och efter några veckor när jag har börjat. Jag ser fram jättemycket till att börja, det känns så spännande och även väldigt vuxet! Jag har längtat till universitet ända sedan högstadiet! Min bror började på KTH (Kungliga Tekniska Högskolan) direkt efter att han hade tagit studenten och det verkar så roligt och han har verkligen fått en fin utbildning och ett bra jobb nu! En av anledningarna till att jag har längtat till universitetet har varit för att där är man mer på "samma nivå". Där går alla för att de vill gå där och dett är förhoppningsvis mognare studenter som går där också. Det ska bli jättekul som sagt, men det är ju självklart nervöst också! Jag har ju aldrig gått på universitetet innan, jag vet ingenting om vilka rutiner man har eller hur det går till, men jag tror att det kommer bli superroligt!

En förberedelse som jag har gjort idag i alla fall inför mina universitetsstudier, är att jag har köpt pennor! Jag gick in på Bokia och köpte två riktigt snygga pennor (en bläck och en stiftpenna) som var riktigt bra! De var "tjocka" att hålla i vilket är bra för mig som får väldigt ont när jag skriver, eftersom jag har en sjukdom (Ehlers Danlos Syndrom) som ger mig kronisk värk. Så jag är jättenöjd! =)

Ska någon av er också börja på Universitetet i höst? =)
Promenader

Dagens ordspråk: Kärt barn har många namn.

Hallå!

Tänk vad snabbt vädret kan ändra sig, från att vara jättekallt och kyligt till att bli riktigt varmt och soligt! Igår fick jag använda jacka för första gången i sommar och idag var det jättevarmt ute. Konstigt det där, men jag föredrar verkligen sol och värme! Därför passade jag idag på att ta en promenad ute i det fina vädret! Det var jätteskönt och som alltid känns det så bra efteråt! Jag har ju lite svårt att gå, eftersom jag har ett rörelsehinder, men jag går korta sträckor i min takt som jag klarar av! Den sträckan som jag gick idag tar ungefär 30 minuter för mig och den är alldeles lagom, inte alls för lång och inte heller för kort. Det viktigaste är att göra det man själv klarar av och tycker är roligt!

På tal om någonting helt annat, är det någon mer än jag som tycker att veckorna går oändligt fort? Det brukar de i och för sig göra, men jag tycker att det nyss var måndag och imorgon är det helt plötsligt torsdag. Det går skrämmande fort ibland. Snart är det redan helg igen! Missförstå mig inte, det är absolut inget fel på helg, men det går så fort. Jag lovar att jag om några veckor om jag skulle se tillbaka på att jag just skrev "Snart är det redan helg igen!" skulle tänka "Åh, vad skönt att veckodagarna går så fort!" Haha, ;)


Friska vindar

Dagens ordspråk: Gräv inte upp större sten än du kan bära.

Hallå!

Efter flera månader av varmt och fint väder, fick jag idag för första gången använda jacka igen. Den här sommaren har varit jättevarm och fuktig (speciellt i helgen!) men idag blåste det friska vindar och då var det för kallt för att inte använda något varmare om armarna. Men än är inte sommaren slut, än finns det många fina dagar kvar! Det tycker jag i alla fall, =)

Idag blev det en kortsväng på stan för att lämna tillbaka en jacka. Jag tokfyndade ju på Kappahl i helgen (en militärgrön, kort och skitsnygg jacka, för bara 99.50 kr!! Det var halva reapriset) och dagen innan en jacka på Lindex. Jackan från Lindex var hur snygg som helst den också, men den slog inte den militärgröna och jag har inte användning av fler. Så därför lämnade jag tillbaka den!

Annars idag har jag mest tagit det lugnt! Min öroninflammation börjar bli bättre och jag tar till vara på dagarna som är kvar innan allvaret börjar igen. Vad för allvar det är kan ni ju fundera på ett tag, ;)

Vad har ni gjort idag då? =)

(P)Lowis-besök

Dagens ordspråk: Nöden har ingen lag.

Hallå!

Idag har vi haft besök av vår lilla Lowe, som är min syster Malins lilla son, som idag firar hela 15 månader!
Han är den sötaste, go'aste och charmigaste ungen som finns, det kan jag lova! De var här hela familjen idag och det är alltid lika roligt när de kommer och hälsar på! Dessutom var det väldigt varmt idag (men inte tillnärmelsevis så varmt som det var igår, då var det verkligen varmt!) så vi kunde vara ute och leka en hel del! Lowe blir så fascinerad när man klipper gräset så vi stod en lång tid och tittade på det, haha. Jag blev dock väldigt rädd när vi gjorde det, för plötsligt ser jag Lowe ha en geting på armen som han bara plockar bort som ingenting med fingrarna! Ah, tänkte jag, nu får han väl känna på att få ett getingstick för första gången! Men det gick bra (åh, vilken tur!) och jag slapp bli ihjälskrämd och kunde ta ett lättande andetag. Jag själv har blivit getingstucken två gånger, båda när jag var liten. Det första var i foten och det andra var konstigt nog mitt i prick i hakan! Jag satt och åt äpple på någon gunga när en geting susade förbi och stack mig där. Tur att den inte prickade in munnen i alla fall! (Sen bör väl nämnas att jag har blivit biten av en tusenfoting nu i sommar i Bulgarien. Det glömmer jag aldrig! Tre gånger till och med!!!) Har ni blivit getingstuckna många gånger?

Vad har ni gjort idag då? =)

Militärgrön

Dagens ordspråk: Många bäckar små gör en stor å.

Hallå!

Igår berättade jag ju om vilka bra fynd som jag och mamma hade gjort på stan! Vi hittade jättesnygga jackor båda två och fick de till ett riktigt bra fyndpris! Det är bara det att idag har jag också gjort ett fynd...på en till jacka! Haha! Det här var ett ännu bättre fynd och den var mycket finare än den jag köpte igår (även om den också är skitsnygg!) och jag blev så glad! Jag hittade den på Kappahl, där de hade kläder för halva reapriset! Jag hade sådan tur att jag hittade en militärgrön, kort skitsnygg jacka där och nu kostade den bara 99.50 kr. Jag skojar inte! Världens tur hade jag, jag är så nöjd! Kommer bli perfekt till hösten och även till nästa vår! =)
Militärgrön jacka från Kappahl! Färgen är mycket finare och ljusare IRL än vad den är på bilden.
Fyndpris var det också, älskar den! =)


Fint fynd!

Dagens ordspråk: Varje ny månad som börjar på en söndag innehåller alltid åtminstone en fredag den 13:e.

Hallå!

Idag är det fredag den 13:e, otursdagen! Har ni haft någon otur idag eller har ni rent av haft tur? Vissa har ju det också denna dag. Jag har inte alls haft otur idag, utan snarare tur, om man bortser från att jag fortfarande har öroninflammation. Fast den kom ju inte idag, så det räknas inte!

Det jag har haft tur med idag är ett fynd på stan! Jag skulle dit för jag var tvungen att lämna tillbaka böcker på biblioteket och då passade jag på att titta lite i butikerna också, eftersom de fortfarande har rea! Det blev verkligen ett impulsköp, både för mig och mamma! Mamma fyndade som bara den inne på Kappahl, en skitsnygg skinnjacka (fuskskinn)! Det var verkligen ett fynd och hon hade sån tur, för hade inte vi sett den hade den var väldigt snabbt borta.

Jag och andra sidan impulsshoppade och fyndade inne på Lindex! Jag hittade mig också en jacka, haha! En svart, kort jacka med puffärmar på! Åh, den var skitsnygg och jag fastnade för den direkt! Jag hade sådan tur med att jag hade en rabattkupong på 30% (är Lindex clubmedlem) och det gjorde att jag fick den mycket billigare! Jag är hur glad och nöjd som helst, inte ofta man fyndar så här bra!

Bilder kommer imorgon, för jag har inte hunnit ta det än! Då ska jag visa er vilken snygg jacka jag köpte! =)
Hoppas allt är bra med er!

Öroninflammation

Dagens ordspråk: Fyra öron hör bättre än två.

Hallå bloggen!

Hoppas allting är bra med er! Med mig är det lite sådär, och därför har det blivit lite si och så med bloggningen.
Förra veckan var jag hos Vårdcentralen för att jag har en käkled som trasslar, som bland annat hoppar ur läge, knakar när jag äter och värker och som gör att jag får ont i huvudet, nacken och ögat och öronen. Den är inte bra än, utan snarare sämre, och idag fick jag besöka vårdcentralen igen. Denna gången har jag dragit på mig en öroninflammation! Så jag har lite feber och väldigt ont i öronen och därav att jag kanske inte bloggar varje dag nu. Men annars mår jag bra och när jag mår bättre (eller känner att jag orkar!) kommer jag blogga så mycket det bara går!

Hoppas allt är bra med er i alla fall och att era öron är välbehållna! =) ♥ Kram!


Mitt nya motto

Dagens citat: Det gör inte ont. Det bara känns så.

(Angående dagens citat: Jag hörde det på TV:n någon gång, tror det var en tandläkare som sa det! Haha, jag tycker det var så bra så det är från och med nu mitt nya motto, ;))

Hallå!

Tänk vad man kan bli lurad av väderleksrapporter! Igår när jag såg på vädret sa de att det skulle bli jättefint väder här idag, vilket det inte alls har varit. Jag är alltid taggad på att sitta i solen, men istället för fint väder som utlovat har det varit gråmulet hela dagen. Fram tills nu, typ... Av någon anledning skiner det alltid upp till kvällen! Någon som känner igen sig? =)

Annars idag, har jag skickat iväg mitt paket till Chenfei i Kina! Det kändes jättekonstigt att skicka brev till andra sidan jorden, men jag hoppas verkligen att det når fram. Jag vet inte alls hur de sköter sin post där, men jag hoppas att det inte ska vara allt för komplicerat att få iväg det till rätt adress. Allt jag kan göra nu är att hoppas att det kommer dit i alla fall! Och att det hamnar i rätt händer... Annars har jag skickat en studentbild på mig och Chenfei till någon helt främmande person, haha!

Förutom att skicka paket, har jag kollat på tapeter idag! Vi ska tapetsera om vårt kök och idag hittade vi en jättefin tapet som vi tror ska passa! Det är alltid så svårt att välja tapeter, tycker jag, för det finns ju så många och snygga! Och hittar man någon snygg så passar den inte in i just det rummet, eller så skulle det passa till en fondvägg och inte till ett helt rum...Det är svårt det där, men vi gjorde i alla fall ett riktigt bra val så jag tror det kommer bli jättebra!

Vad har ni haft för er idag? =)
Ska skicka brev

Dagens ordspråk: Inte ens den allra duktigaste kan slicka sig själv på ryggen.

Hallå!

Idag har jag gjort någonting som är riktigt spännande! Eller...som kommer bli ganska så spännande när det är klart!
Kan ni gissa vad det är? Jag tycker det är kul och spännande för jag har aldrig gjort det förut...

...nämligen att skicka ett paket till Kina! Jag skrev ju ett inlägg för ett tag sedan om min bästa kompis Chenfei som har fått åka tillbaka till Kina för att ansöka om uppehållstillstånd igen i Sverige. Hon åkte tillbaka dit i juli och nu ska jag skicka mitt allra första paket dit. Skickat vykort från när jag har varit utomlands har jag ju alltid gjort, men aldrig ett paket från Sverige till andra sidan jorden, i Kina! Jag ska skicka det imorgon på posten och idag gjorde jag i ordning allt. Och kan ni tänka er att jag skrev adressen på kinseiska, med kinesiska tecken?! Nej, det gjorde jag faktiskt inte, det var verkligen överkurs så jag fick lösa det ändå!

Jag tror inte Chenfei kan läsa min blogg i Kina, så jag tar en rövare och berättar vad det är! Jag har gjort i ordning ett jättefint kort till henne som vi tog på Studenten (som hon inte har sett, så det är extra roligt!) och satte det i en jättefin ram. På kortet är det hon och jag som står med alla våra blommor och betyg och ser helt lyckliga och saliga ut för att vi hade tagit S-TU-D-E-N-T-E-N! Jag hoppas hon blir jätteglad och att paketet kommer fram! Imorgon ska det postas, får se hur det går. Håll tummarna! =)

Turkiet (09) och Bulgarien (10)

Dagens ordspråk: Idioten gör som idioten säger.

TA MIG TILLBAKA TILL SIDE, TURKIET (SOMMAREN 2009) OCH SUNNY BEACH (SLUTET PÅ JUNI-BÖRJAN AV JULI 2010)!

Jag längtar redan till nästa års utomlandsresa! Hoppas det blir något varmt och fint ställe då med, =)

Turkiet, Side
Bulgarien, Sunny Beach
Dagvilsen

Dagens ordspråk: En gång är ingen gång. Två gånger är en gongong.

Hallå!

Idag har det varit riktigt varmt här, vilket var ett tag sedan, känns det som! Jag tycker det är hur härligt som helst och vädret har varit ganska fint, men inte riktigt så fint att det är sitta-i-bikini-och-gassa-och-bättra-på-brännan-väder.
Kom en regnskur på eftermiddagen också, men annars har det varit fint!
När det inte var riktigt solväder idag, åkte jag ner till stan istället! Jag hade ett paket att hämta ut från Lindex som jag hade beställt, så det fixade jag och lite andra ärenden!

Jag tycker inte alls att det känns som fredag idag, jag är väldigt dagvilsen känner jag! Jag tycker alltid att det blir så på sommaren, att man antingen är en dag före eller en dag efter. Det kan vara lite förvirrande ibland, haha! Brukar ni också bli dagvilsna på sommaren?

Har ni gjort någonting roligt idag? =)


Spökande käkled

Dagens ordspråk: Var och en är sin egen lyckas smed.

Hallå!

Nu blir det blogginlägg igen! Jag har inte bloggat på några dagar nu, men det beror på att jag helt enkelt inte har hunnit och haft tid och för att jag inte har mått så bra. Men vi tar det hela från början!

Igår var jag på bio med min kompis Ida! Vi var på komedifilmen "Bröderna Karlsson" och den var hur bra och rolig som helst! Det blev väldigt många skratt i filmen och vi tyckte att den var jättebra båda två, verkligen sevärd! Det är så mysigt att gå på bio tycker jag, och att det inte blir så ofta gör att det blir ännu mysigare! Vi hade en toppenkväll och det var verkligen jätteroligt!

Idag då, har det inte varit riktigt lika roligt, för jag har nämligen varit hos doktorn på Vårdcentralen. Jag fick i år en diagnos som heter EDS - Ehlers Danlos Syndrom (den överrörliga sorten) som är en bindvävssjukdom som gör att jag får väldigt ont i mina muskler och leder. Jag har haft ont sedan jag var 11 år, så det tog alltså 8 år för mig att få min diagnos. I alla fall, ett av symptomen på EDS är överrörliga leder och där har jag bland annat problem med mitt ena knä och min käke. Det som jag hade det extra besvärligt och smärtsamt med idag, var min ena käke. Jag har haft det en period nu och den hoppar ur läge, det knakar i hela munnen när jag äter och gäspar och den känns väldigt svullen samtidigt som den värker hela tiden. Dessutom har värken spridit sig till huvudet så jag får huvudvärk och ont under ögat, ont i örat och i nacken. Det är verkligen inget roligt och idag fick jag en tid när vi ringde dit. Doktorn kände och tryckte på min käke och det gjorde fruktansvärt ont! Hon var orolig över ifall jag hade en infektion i käken, för det är inte bra att få bakterier där, så jag fick ta ett blodprov. Som jag har skrivit förut har jag en enorm fobi för blod och nålar och det är det värsta jag vet, alla kategorier, att ta blodprov. De senaste gångerna jag har gjort det har det gått bra, trots att jag har varit svimfärdig, superskakig och nervös, och idag gick det också bra! Det går bättre och bättre för varje gång. Kanske beror det på att jag blev biten av en tusenfoting nu i somras i Bulgarien (3 gånger till och med!!) och då sa jag att den hade "botat" min blodfobi, för det gjorde mycket ondare än ett blodprov. (Och var mycket obehagligare, jag menar, vem vill ha en 15 cm lång tusenfoting innanför jeansshortsen och tröjan?!) Så ja, det kanske funkade, ;)

I alla fall, blodprovet visade inte att jag hade någon infektion, vilket gjorde både mig och doktorn oerhört lättade! Tänk om jag hade haft bakterier i käken och de hade vandrat upp till hjärnan eller någonting, usch vad hemskt! Det som återstår att göra nu med min käke är att röntga den och träffa en bettfysiolog som ska titta på min käke för att jag kanske behöver en bettskena. (Man biter i regel ihop käkarna när man sover, det gör de flesta om jag har fattat saken rätt). Får hoppas att den snart blir bättre!

Hoppas allt är bra med er i alla fall, så ni inte har någon käke som spökar för er, =)


Mondaay

Dagens ordspråk: Att gå i uppförsbackar ger starka ben.

Hallå bloggen!

Tänk att det redan är augusti nu. Eller den 2:a augusti, till och med! Det känns konstigt att vi har gått in i en ny månad för jag tycker det känns som att juli har varat ganska så länge! Den 1:a juli var jag inte hemma, för då tillbringade jag tiden i en varm och skön solstol (nära en fruktansvärt iskall pool, har aldrig varit med om värre) i Bulgariens Sunny Beach! Jag och mamma åkte dit från Stockholm Arlanda den 29 juli och kom hem den 6 juli! Vi hade det hur härligt och bäst som helst! Likaså förra året när vi var i varma Side i Turkiet. Det var grejer det! När jag tänker efter så kom vi hem från Turkiet exakt det här datumet förra året. Behöver det nämnas att jag har bra minne för datum?

Idag har jag inte gjort så mycket alls, utan mest tagit det lugnt och skönt! Kan behövas också ibland och då passar det superbra att slappa med en bra bok eller tidning! Det har tyvärr inte varit något bra solväder här på några dagar för regnet har har bara hägrat, men det hoppas jag det blir ändring på för jag är riktigt solsugen! Det är ju så skönt att ligga i solen och bara njuta!

Vad har ni haft för er denna måndag? =)

Smyckesfavoriter!

Dagens ordspråk: Den som söker han finner.

Hallå!

Jag har nog skrivit otaliga gånger på min blogg hur mycket jag älskar accessoarer. Jag har visat upp min örhängessamling (som säkert har utökats en del sen dess) men aldrig min samling av ringar! Jag älskar stora och fina silverringar och jag har samlat på mig en hel del. De är köpta på lite olika ställen, och två av mina favoriter som jag bär varje dag köpte jag i Sunny Beach i Bulgarien, där jag var på semester nu i sommar! Jag visar en bild med alla mina ringar och vart dem är köpa. Dagens outfit för första gången i min blogg, fast med ringar! ;)Från vänster till höger:
1. Silverring från Bulgarien
2. Ring från Glitter
3. Turkos silverring från Glitter
4. Ring från Guldfynd
5. Silverring med svart sten från Guldfynd
6. Silverring från Klockmaster (favorit!)
7. Silverring från GuldfyndRSS 2.0