Värmeskyddandespray


När vi var och handlade idag, så köpte jag bland annat en värmeskyddandespray från Loreal Studio Line! Värmeskyddandespray är ju precis som det låter till för att skydda håret, men jag har aldrig provat det förut. Jag har trott att det kanske inte hjälper så mycket, och det kanske det inte heller gör. Men det lilla det hjälper är väl nog så bra i så fall! Jag fönar mitt hår med en hårtork varje dag, för annars skulle det aldrig torka eftersom att det är så tjockt. Det sliter ju också på håret som allt annat. Och ibland plattar jag håret också när det är lite krokit (jag har rakt hår, på min profilbild har jag saltvattenhårspray i håret! Det ger fina vågor och en saltvattenslook, snyggt till sommaren!) och när jag vill göra det extra fint, och det sliter. Så jag tänkte testa och se om det är bra! Det finns olika värmeskyddsprayer, beroende på vad man gör med håret. Det finns för locktänger, plattänger och hårföning m.m. Och det som är så bra, är att det finns från nästan vartenda märke också! Jag tror inte på att man behöver köpa produkter som kostar flera hundralappar bara för att det ska vara bra, det räcker med vanliga märken som är billigare. Varför köpa dyra produkter, när det finns budget alternativ som är minst lika bra?

Kör ni med värmeskyddandespray innan ni stylar håret?


Den här värmeskyddande sprayen köpte jag idag, fast min är för
hårfön och plattång! Den som är på bilden är för locktång, och märket
är L'oreal Paris Studio Line. Jag köpte från det här märket, för att jag
såg den från en tidnign!

Lung och skön lördag


Hallojs!

Idag har det varit en lung och skön lördag, för min del. Började dagen med att ta en sovmorron som aldrig sitter fel!
Lite senare på dagen åkte vi och handlade, och sen har jag mest tagit det lungt och pluggat lite. Jag har mycket att plugga nu i helgen känns det som, det är historia, matte, naturkunskap, filosofi och klarinettläxor. Men då är det skönt att varva det med vila och ta det lungt! Har nämligen historiaprov på första världskriget och mellankrigstiden på onsdag, så jag har svarat på lite studiefrågor. På historieprov gäller det att läsa på mycket innan, och sen på provet skriva så mycket som man bara kan! På vissa frågor kan det gömma sig "dolda frågor", tycker jag! Det beror helt enkelt på hur man läser dem. Som tex den här frågan: Beskriv hur det var i Tyskland under 20-talet. Då kanske man tex har skrivit anteckningar på lektionen om att det var bra tider i början under 20-talet, och att det kallades det "glada 20-talet" ! Men, det var inte bara bra tider under 20-talet i Tyskland och det är det som är den "dolda frågan" enligt mig! Det finns ju mer saker som hände, mer saker som står i historieboken om det, som också ska besvaras. Om man tänker på det, så är det lättare att få full poäng på frågorna. Ett litet tips bara, som jag har kommit på! Det är inte alltid som frågorna är ytliga så att säga. Det kan dölja sig mer bakom! Ett litet tips bara!

Hotmailadress för frågor


Jag har skapat mig en hotmaidadress som ni kan kontakta mig på, om ni har några frågor om bloggen eller om ni själva har något funktionshinder och vill prata med mig och vara anonyma här i bloggen!
Den är mariestayrealblogg@hotmail.com. Den står även på Min Profil.

"Jag har hört att du bloggar"


Hello!

Vad skönt det är med fredag! Nu har veckan gått så där fort igen och rusat fram till veckans bästa dag!
Men det klagar vi inte över, det är bara skönt med helg igen!

Idag har jag inte varit i skolan, och det var för att jag hade en tid hos ortopedern inne i Örebro på Barn&Ungdomshabiliteringen! Där har jag inte varit på flera år, men ändå ser det sig likt ut! Anledningen till att jag var där idag, var för att jag röntgade mina fötter i höstas. Jag har ju opererat min högra fot för att jag har haft en knöl där (den heter halgusvalgus, men stavningen kan vara fel) när jag nyss hade fyllt 13 år. Den knölen fick jag för att jag hade gått på tå innan på båda fötterna på grund av att jag hade för korta hälsener, som jag opererade när jag var 7 år. En sån knöl kan man också få om man går i för trånga skor. Jag led väldigt mycket av den knölen då, och hade väldigt väldigt ont. Det var svårt att hitta skor också som passade, eftersom att jag inte ville ha specialskor. Men när jag var 13 år som sagt, så fick jag operera bort den för att min fot hade växt färdigt då. Jag är så otroligt nöjd över den operationen, för nu har jag så sällan ont i den! Kan bli någon enstaka gång bara.
Så idag var vi där för att prata om jag jag har besvär av den, och jag sa att jag inte har det, så någon operation är inte aktuell, vilket känns jätteskönt! Så roligt är det inte att operera sig för skojs skull, om man säger så. En sak som jag tyckte var lite roligt under läkarbesöket, var vad han sa när vi skulle gå in till undersökningsrummet:
Ortopedern:
-Jaha, jag har hört att du skriver en blogg.
Jag:
-Ja...det gör jag!
Ortopedern:
-Hur länge har du hållt på med det då?
Jag:
-Ett halvår!
Ortopedern:
-Okej.


Jag tyckte att det var jättekul att han sa så, och att han visste om det! De på Barn&Ungdomshabiliteringen i Karlskoga har ju min bloggadress, och det tycker jag är jätteroligt! Jag vill att de ska sprida den till andra funktionshindrade, som känner att de vill läsa min blogg eller ta kontakt med mig! Det känns jättebra! Så efter att vi hade varit på läkarbesöket, så kom jag och mamma på att vi kunde lämna min bloggadress i expedition! Vi sa att de kanske kunde sätta upp den på anslagstavlan, men hon i expedition visste inte om det var tillåtet. Men hon skulle sprida den till sjukgymnastnar i alla fall sa hon! Det känns så roligt, för jag vill att andra ska läsa min blogg om de känner att det kan vara en hjälp för dem, eller för att de tycker det är intressant att se hur jag har det eller så! Det känns otroligt bra att kunna skriva en blogg om det!
Och varför skulle jag inte kunna skriva en blogg om det? Jag är ju precis som vilken tonåring som helst, bara att jag har lite svårt att gå!

Vi pratade även om skor där borta, om vart jag hade köpt mina. Jag har sneakers som är breda och bra för mina fötter, som de får plats i. Jag tycker att de är snygga, för de är svarta och det är även sidenband som skosnören! Eftersom att jag har breda fötter och dem är opererade, så kan jag ju inte gå i vad som helst. Men de här svarta skorna som jag har köpt på Din sko, är båda snygga och sköna! Ett tips till er som också har svårt att hitta skor som passar! =)


Här är de skorna som jag använder nu! Dem är sköna, breda så att fötterna får plats och SNYGGA!
Kostar 199kr nu står det på hemsidan.


Här är även ett par nya skor, i samma modell som de skorna jag har!
De här tillhör vårnyheterna från din sko. De är också snygga! Finns
säkert i fler färger än svart! Kostar 349kr.
Jag kommer slå till på de här också!

H&M katalogen!


Idag har jag varit inne på H&M:s hemsida www.hm.com och beställt deras katalog!
Är det någon av er som också har beställt den?


StudentumDå var det torsdag igen, då!

Idag har det varit en vanlig skoldag, utan något roligt tema och lektioner som vi inte brukar ha. Men det har sina fördelar det också. Som jag säkert förut har nämt, det finns fördelar och nackdelar med allting!

Idag på svenskan kom syon till våran klass, för vi skulle få valblanketter till de inviduellavalen som vi ska välja till trean! Jag har bestämt mig vad jag ska välja nu, och det blir de här 50 poängskurserna:

*Rättskunskap
*Affärsjuridik
*Svenska C
*Filosofi B


Och om jag inte skulle få mina förstahandsval, så kommer jag att välja Naturkunskap B och Historia B som båda är 200 poängskurser! Givetvis vill jag ha mina förstahandsval, men om jag inte får dem så tror jag inte att andrahandsvalen skulle sitta så himlans fel dem heller!

Jag passade även på att fråga syon vad det var för intagningspoäng på socionomlinjen (när jag frågade i 9:an var det ungefär 16) och hon svarade 17. Men vi gick in på hemsidan studentum, där det visade sig att på Socionomlinjen med inriktning på åldrande och funktionshinder, hade 13.30 poäng! Och om det bara var på Socionomlinjen, så var det 15.64 poäng! Det känns bra att kunna gå in på den sidan och veta hur mycket poäng som krävs. 15 poäng är i alla fall VG rakt igenom! Hon visade mig även att man kan gå in på studenum och räkna ut hur många poäng man har! Men eftersom att jag bara går i 2:an så kan jag bara skriva in de betyg som jag redan har, och de betygen som jag tror att jag kommer få i ämnena. Ett smidigt och enkelt sätt att ta reda det på!

Och om ni också vill gå in där, så är hemsidan denna : www.studentum.se !


Skoldagen gick fort


Hallå!

Idag började vi skolan vid kl 08.00 igen, för vi skulle ha temadag idag också!
Upplägget var samma som igår, först var vi i aulan och sen fick vi gå runt till lite olika klassrum. Vi fick blandannat tävla i en frågesport, göra ett test i hur våran pojkvän/flickvän skulle se ut, och lyssna på en tjej som hade en egen hemsida som hette Eros&Afrodite! När vi hade gått runt till alla klassrum fick vi gå in i aulan igen och skriva utvärdering hur vi tyckte att de här två dagarna hade varit! Och efter det fick vi ta lunch och ha vanliga lektioner. För min klass var det bara två, och vi slutade vid 15.05. Så det kändes som om skoldagen gick riktigt fort! =)

Nu när jag har kommit hem så har jag spelat klarinett och läst lite filosofi! Imorron ska våran lärare kolla oss så att vi kan alla grundbegrepp från det första kapitlett. Jag ska titta lite till på det innan jag slår igen boken och har pluggat klart för idag! =)

Temadag


Heej!

Idag blev det tidigt uppstigning på morgonen, för idag började vi skolan redan vid kl 08.00. I vanliga fall på tisdagar brukar vi ha en kort sovmorron till kl 08.40, men så blev det inte idag! Anledningen till detta var för att vi som går i 2:an har temadagar den här veckan, idag och imorron, och temat är sex och samlevnad! Det hela började med att vi samlades inne i aulan, där vi fick information om dagen. Vi skulle få jobba med och lyssna om de negativa delarna med sex och samlevnad fram tills lunch. Och det första vi fick göra var att sitta i aulan och lyssna på två tjejer som kom från kvinnohuset i Karlskoga. En utan dem jobbade där, och den andra hade varit där under en tid för hon hade varit tillsammans med en man som hade misshandlat henne både psykigt och fysiskt. Det var en hemsk historia hon hade att berätta, jag rös i hela kroppen. Men samtidigt som det var hemskt så var det intressant att lyssna på! Jag tycker att det är oerhört starkt att stå inför så många människor och berätta det för. Jag beundrar henne verkligen för det, och det är ju precis det som jag vill göra som projektarbete, stå på scenen och berätta om mitt handikapp!
När vi hade lyssnat på hennes historia, fick vi gå runt till olika klassrum. Det första klassrummet vi kom till var hos en polis, som berättade om våldtäkter och statistik och lite andra saker. Efter det fick vi gå till ett annat klassrum, där vi fick klippa och klistra i tidningar och göra en plansch som skulle förmedla en känsla med de negativa delarna av sex och samlevnad, som otrohet m.m. När vi hade gjort det, fick vi gå till det sista klassrummet där vi fick se en program ur Insider, som handlade om Alexandramannen, som har köpt sex av väldigt många kvinnor. Det var ett väldigt intressant program det också. När vi hade sett klart det, var våran temadag slut och det var dags för lunch!

Efter lunchen hade vi historia i ungefär en halvtimme. Längre blev det inte, för vi musikesteterna i klassen skulle iväg till aulan igen för att prata om Restaurangshowen! För nya läsare kan jag berätta att restaurangshowen är ett samarbete mellan estetprogramet, hotell och restaurangprogramet och frisörprogramet, där vi tillsammans sätter ihop en show med dans och musik, och en tre rätters middag, där frisörerna fixar vårat hår och smink! Restaurangshowen har satts ihop i många år, men nu är det äntligen våran tur att få vara med! Idag pratade vi lite om vilka kläder och frisyrer som vi vill ha till våra låtar och så. Vi pratade i nästan tre timmar innan vi var klara, och då fick vi gå hem! Det tyckte jag var skönt, för jag hade så himla ont i huvudet. När jag kom hem sov jag en liten stund, och nu känns det mycket bättre!

Imorron har vi temadag igen, och då ska det handla om de positiva delarna i sex och samlevnad. Berättar mer om det imorron efter skolan!

Filosofiska frågor

Hallå!

Nu är det måndag igen, och en ny vecka har börjat. Nu är det faktiskt inte långt kvar till sportlovet, bara 3 veckor kvar!
Det ska bli jätteskönt med lov. Och efter att vi har haft sportlov, så går vi en vecka i skolan innan vi ska dra iväg och repa inför restaurangshowen i två veckor! Tiden kommer bara springa iväg, och efter restaurangshowen är det bara tre veckor kvar till påsklovet. Och någonstans mitt i kommer jag att fylla 18 år! Det är mycket roligt som händer nu!

Igår var det många som skrev och sa att de önskade att helgerna skulle vara längre. Jag önskar det också, det hade varit jätteskönt! Men bara måndagen är gjord, så brukar veckan gå ganska fort ändå. Det säger bara svish och så är det helg igen!
Jag tänkte på en grej till igår, angående det där om man inte skulle upp på måndagen efter helgen till skolan eller jobbet, om man skulle tycka att helgerna gick lika snabbt då? Det jag tänkte på var, om man skulle tycka om att inte ha någonting att göra om dagarna heller. Att tex ha ett evigt liv. Leva i 200 år, skulle man vilja dö då? Om man inte hittade någon mening med livet? Om vi skulle leva i 200 år, skulle livet se annorlunda ut då? Och om vi inte ens skulle ha tid, hur skulle det se ut då? Skulle vi vara lika stressade som vi är idag då? På de här frågorna finns det ju inget rätt eller fel. Jag tycker bara att det är intressant att tänka på. Jag kommer nog slänga ut såna här filosofiska frågor i bloggen ibland, bara för att det är lite intressant. Och svara gärna på vad ni tror! Det är alltid lika intressant att läsa om vad ni har att säga!

Idag började jag skolan vid kl 08.00 med filosofi, och slutade dagen med kör till 16.20. Vi har inte haft kör på två veckor nu, och därför så känns det så segt. Jag vänjer mig fort vid att sluta tidigt, haha! När jag kom hem blev det att vila lite, och nu sitter jag här vid datorn. Imorron börjar vi tyvärr också vid kl 08.00, för vi ska ha samlevnadsdagar imorron och på onsdag. Har det som temadagar. Känns lite surt att vi har det, för vi missar våra mattelektioner som är så otroligt viktiga nu innan det nationella provet i Matte B. Men det är inte mycket att göra någonting åt, det löser sig säkert ändå för det gör det alltid!

Njutit av söndagen till fullo


Hallu!

Nu är helgen snart över, igen!  Hinner knappt säga att det är helg innan den är över. Om det inte vore så att man skulle gå till skolan eller jobbet efter helgen, skulle man tycka att helgerna inte gick lika snabbt då? Det kanske bara är för att man ska gå upp tidigt dagen därpå och gå iväg. Kanske är det därför som helgerna känns korta?
Det känns som om jag har fastnat i "filosofi-tänkande" nu, efter att jag har börjat med filosofikursen. Jag vet inte, haha!

Men jag har i alla fall njutit av söndagen fullt ut idag! Imorse tog jag en härlig sovmorron och sov ut. Det var riktigt skönt! Under dagen har jag vilat en del, men jag har även gjort ganska mycket läxor! Både pluggat filosofi, matte och gjort lite svenska. Nu har jag pluggat klart och är jättetrött, så nu är det dags att ta det lungt igen! Imorron är det en ny skolvecka, och vi börjar kl 08.00. Blir en lång dag för vi går ända till kl 16.35, men det går allt det med!

Hur har ni sysselsatt er då denna söndag? =)

Mitt första blogginlägg

Hej!

Här är min blogg och det är jag som är Marie!


Jag har länge gått och funderat på att börja skriva blogg. Skriva ner det man tycker och tänker och dela med sig av saker om sig själv för att andra ska kunna läsa det. Jag har läst andras bloggar som handlar om deras liv och om vad dom sysslar med. 
   Men det var för några dagar sedan, som jag funderade på vad jag egentligen skulle vilja skriva om. En blogg är som en öppen dagbok där alla kan läsa vad man har skrivit. I en dagbok öppnar man sig och skriver vad som faller en in. Om jag ska börja skriva en blogg, då vill jag vara helt ärlig med vem jag är. Jag skäms inte över mig själv, och inte över det jag tänker berätta.
  Om jag skulle skriva en presentation om mig själv så skulle det ungefär bli så här:
Jag är en tjej på 17 år som heter Marie. Jag ska börja mitt 2:a år på Musik-Estetiska programmet. Jag spelar klarinett och har gjort det sedan jag var 8 år, och jag spelar gitarr som jag har gjort i ett år.
Jag är en glad och trevlig person som tycker om att träffa nya människor, lyssna och spela musik, vara med mina kompisar och gå på stan och shoppa.
Jag är precis som vilken vanlig tonåring som helst fast jag har ett funktionshinder som gör att jag har svårt att gå.
När jag var 2,5 år gammal fick jag ett förkylningsvirus som satte sig i min ryggmärg som gjorde att jag blev förlamad från midjan och neråt.
Förlamningen gick över och efter ca 6 månader så kunde jag gå igen med hjälp av stöd. Jag kunde då inte gå på hela foten, utan jag gick på tå för att jag hade för korta hälsenor. Dom opererades när jag var 7 år gammal och nu går jag på hela foten igen.
  Det som jag fick när jag var väldigt liten är någonting som kanske händer 3 människor/år. 1/3 som blir drabbade kan gå igen normalt, en annan 1/3 kan bli förlamade hela livet, och den sista 1/3 delen blir som mig som kan gå igen men inte exakt som förut.
  När jag blev 10 år började jag få värk i kroppen som först satte sig i benen. Det gjorde så ont att det blev svårt att gå och jag undrade vad det var. Det visade sig sen vara någonting som heter Myalgi som betyder muskelvärk. Jag har nevvärk och muskelvärk i hela kroppen men mest i överkroppen som armar, nacke, nyckelben m.m. Nervvärk är inget ovanligt att man få om man är ryggmärgsskadad.
  Om jag ska försöka förklara min värk hur det är så brukar jag säga att det känns som om jag har tandvärk i hela kroppen hela tiden. Om jag är spänd eller stressad så blir min värk ännu värre. Jag har också bra och dåliga perioder där jag har väldigt ont eller mindre ont. På  våren och sommaren när det är varmt ute får jag mindre värk, men på hösten och vintern får jag mer ont, och det är oftast då jag har dåliga perioder. Ibland har jag en bra dag då jag inte har lika ont och orkar göra mer, och ibland har jag en dålig dag då jag har vädligt ont och inte orkar göra någonting.

Anledningen till att jag har börjat att skriva en blogg är att jag i framtiden vill hjälpa andra människor som är handikappade som vill och behöver prata med någon som har gått i genom allt det som dom går igenom.
  Ett jobb som socionom eller kurator eller någonting annat som jobbar och hjälper andra människor är självklart för mig, för någon som inte är handikappad har inte min erfarenhet och kan inte ge andra samma svar som jag kan, eftersom att jag själv är handikappad.
  En annan anledning till att jag skriver den här bloggen är att förbereda mig själv inför ett projektarbete som jag ska göra i trean. Det kommer gå ut på att jag vill hålla ett föredrag för skolans elever och berätta om mig själv och om hur det är att vara ung och handikappad.

Ett halvår idag


Nu kommer mitt lilla speciella inlägg, som jag har berättat skulle komma. Och det här inlägget handlar helt enkelt om att jag nu har bloggat i ett halvår!

Den 24:e augusti 2008 publicerade jag mitt första inlägg här på min blogg mariestayreal. Att starta den här bloggen var ett beslut som jag gjorde några dagar innan jag började skriva på mitt första inlägg. Det var ett ganska lätt beslut just då, för jag tyckte att det kändes helt rätt! Om någon hade kommit på idén att jag skulle blogga om mitt handikapp förut, så hade jag kollat konstigt på den personen och sagt nej utan att tveka. För flera år sen så trodde jag aldrig att jag skulle kunna tänka mig att skriva om det, då skulle jag aldrig våga visa det för någon, och absolut inte för mina kompisar! Jag undrade vad de skulle tycka och tänka och så där. Jag hade ju berättat för dem om mitt handikapp, och var bara glad om någon frågade något, för jag tycker mer om det än att folk själv ska gå och filosofera om vad som är fel. Då skulle jag aldrig kunna tänka mig att skriva om mitt handikapp. Men det är ju precis det som jag gör nu! Varje dag skriver jag blogg om det, hur min vardag ser ut som ung och handikappad. Jag har till och med bild på mig själv, jag visar vem jag är!
Och vet ni vad? Jag är så fruktansvärt nöjd över mig själv, att jag skriver om det! Jag är så otroligt stolt och glad över att jag gör det. Det hjälper både mig själv, och andra handikappade som läser min blogg! Och det gör mig så glad, för jag kanske kan hjälpa någon annan genom att ge en inblick i mitt liv. Det är ju precis det jag vill göra! Och när jag började med den här bloggen, så var det för att det skulle hjälpa mig att komma närmare en dröm som jag har. Att stå och prata om mitt handikapp som projektarbete i 3:an, inför alla i aulan. Och genom att varje dag skriva här, så kommer jag ju närmare det! Kort och gott, jag är skitnöjd.

Och att jag började skriva blogg just den dagen som jag började, hade faktiskt med att göra att jag hade jätteont i min högra fot. Jag hade ont i den för att vi hade varit i Stockholm en helg hos min bror Mikael och hans sambo Sonja. Vi hade gått mycket, och jag hade kanske inte de bästa skorna, som jag märkte när jag hade fått så ont i dem. Det hela slutade med att jag hade jätteont i den foten, och den var svullen och jag hade alsolsprit och bandage om den i flera veckor. Och jag vet att jag skrev på bilddagboken om hur vi hade haft det i Stockholm, men jag kände inte att jag ville skriva om där vilka svårigheter det var för mig som handikappad och det där. Det kändes inte bra, men att skriva en blogg om det kändes bättre, så jag gjorde det! Men i början visade jag inte min blogg så mycket för andra. Den stod på min msn ibland, för jag var lite osäker på om jag ville att alla skulle se min blogg. Men det har förändrats nu, nu står min bloggadress på bilddagboken och på msn, och jag vill mer än gärna visa den!

Jag kommer även ihåg att jag frågade mamma flera gånger om hon kunde läsa mitt första inlägg. Frågade om det var tillräckligt bra, om jag skulle ändra på något och om det verkligen var en bra idé. Men hon tyckte att det var jättebra, och då publicerade jag det! Och tur var väl det, för nu har jag ju min blogg, och jag tycker det är jättekul! =)

I nästa inlägg publicerar jag mitt första inlägg!

Rolig dag i Örebro

Heejsan!

Vilken rolig dag det har varit idag!
Vi har varit i Örebro nästan hela dagen, kom hem för en stunds sen. Så därför har jag inte hunnit blogga tidigare, och mitt "speciella" inlägg kommer alldeles strax att komma, jag ska bara berätta om våran dag i Örebro först!

Vi var på ganska många olika ställen i Örebro, allt från Rusta till Ö&B och Lågprismagasinet och lite andra ställen! När vi hade varit där, så åkte vi vidare till Marieberg! På Marieberg har de ju hållt på och byggt om ganska mycket, och det är väl inte riktigt klart än. Men det är mycket finare och fräschare, och de har fått många nya butiker också! Varje gång man kommer dit så är det någonting nytt som har kommit dit, roligt! Och än har inte alla butiker kommit, det är fler påväg tror jag. Det ska bli 110 butiker och caféer när det är klart, så det kommer nog bli jättebra! Vi var inne i jättemånga affärer, och eftersom att jag hade fått presentkort på MQ så gick vi in dit och tittade! De hade jättemycket rea där, från 50%-70%! Men det jag fastnade för var en svart lång kofta från märket Zoul! Jag tyckte att den var jättefin, och det var halva priset på den också. När vi kom fram till kassan så sa hon att alla i personalen hade köpt den koftan, för att de tyckte att den var så snygg! Hon tyckte att det var lite surt att det var halva priset på den nu, när hon själv köpte den för fullpris. Men så är det när man inte väntar, som hon sa! Men det blev lite fel i kassan, för det gick in fel pris på tröjan, som vi märkte efteråt! Den blev dyrare, och vi gick tillbaka och kollade på de andra tröjorna och jämförde. Då visade det sig att det stod olika pris på tröjorna, fast det var likadana! En var dyrare, och en billigare. Men vi gick tillbaka och sa att det hade blivit fel, och då fick vi de pengarna som skillde tillbaka. Den lönar sig att välja "rätt" tröja! ;)

Efter MQ så gick vi in i väskaffären Pragt Design! Jag har länge letat efter en liten väska med lång axelrem! Jag tycker att såna väskor både är fina, och praktiska! För mig är det vädligt praktiskt, för det blir lätt tungt att bära en stor väska och det orkar inte jag med värken. Och inne på Pragt Design hittade jag en jättefin väska, och det var den enda som fanns kvar också! Den var svart i skinn och var mycket finare än andra såna väskor som jag har tittat på. Så jag blev jättenöjd!

När vi sen hade varit i alla affärer vi ville in i, så åkte vi hem. Ömmande fötter hade vi nog allihopa tror jag. Så det är skönt att vara hemma nu och vila! Vad har ni sysselsatt er med idag då? =)


Min långa kofta från Zoul från MQ! Jag tycker om att det var tre rader med
knappar, snyggt!


Och här är väskan som jag köpte! Den var både snygg och praktiskt,
perfekt helt enkelt!

Morrn Morrn

God morgon!

Tänkte att jag skulle slänga iväg ett inlägg nu innan vi åker till Örebro! Vet inte riktigt när vi ska åka, det gör vi väl när alla är klara! Jag hade rätt om det där med vädret igår, för det har snöat under natten, och det snöar fortfarande och blåser. Men det är inte så många minusgrader, men det är säkert kallt ändå på grund av blåsten.

Igår lovade jag att jag skulle skriva ett "speciellt" inlägg, vilket jag också ska! Men jag hinner inte riktigt det nu, men jag skriver det sen när jag kommer hem istället, så ni får kolla senare under dagen i bloggen! =)

Let's Dance var ju igår också, och den här gången åkte Blondinbella ut! Jag trodde inte att hon skulle åka ut, jag hade hoppats mer på att Kitty skulle göra det faktiskt. Men jag tycker inte att Blondinbella var en av dem bästa heller på att dansa, men det är ju inte roligt att bli utröstad. Mina favoriter i tävlingen är nog Lila, Morgan, Magnus och George! George kom av sig igår i tävlingen, stackarn. Men jag tycker att han var bra ändå!

Nu får ni ha en bra dag, så hörs vi senare!

Går fort mellan varven

Fredag Fredag Fredag!

Nu sitter jag här igen och skriver om att det är fredag, det går fort mellan varven! Men vad gör det egentligen, eftersom att det är fredagar som vi gillar mest? Eller okej då, fredag är en av dagarna som jag gillar allra mest!

Dagen började med uppstigning vid 06.15. Jag tycker att sovmornarna blir bättre ju längre veckan går, men när det gäller fredagar så är det väl sissodär. Det slår ju verkligen inte sovmorronen till kl 08.00 som det är på torsdagar, men å andra sidan så slutar jag inte heller vid kl 10.45 på torsdagar, som jag gör på fredagar! Det finns fördelar och nackdelar med allting. Men jag vet inte om jag föredrar att börja senare och därmed sluta senare, eller börja tidigare och då också sluta tidigare? Båda två är ju bra, men vilken är bäst? Det är jätteskönt med sovmorron, men det är så skönt att sluta tidigt också. Vad tycker ni? Hellre sovmorron och sluta senare, eller börja tidigt och sluta tidigare? Och beroende på vad ni svarar, kan ni motivera varför? En ganska intressant fråga tycker jag, men jag vet inte vad jag själv kommer fram till för svar. Inte än i alla fall.

I helgen blir det att plugga lite grann, och imorron ska vi åka in till Örebro! Det ska bli roligt! Hoppas att det inte blir snöstorm under natten bara, för det verkade som om det var risk för att det skulle komma snö under natten och imorron, efter vad de sa på vädret. Vi har ju lite snö här nu redan, och det är jättehalt! Vädret har inte kunnat bestäma sig i några dagar, för om det ska vara minusgrader eller plusgrader ute. Och i och med detta har snön frusit på och blivit hal. Det har kommit ett litet lätt snöpuder idag, och det gör ju att man inte ser de hala fläckarna lika lätt. Det gäller att se upp vart man sätter fötterna alltså! Men en så länge har jag inte ramlat och slagit mig, får hoppas att jag inte gör det heller!

Nu ikväll blir det att kolla på Let's Dance! Förra veckan åkte ju Linda Haglund ut, och det ska bli spännande att se vem det är som åker ut idag. Vi får se vem det blir. Förresten, glöm inte att kolla i bloggen imorron under dagen, för det kommer att komma ett litet "speciellt" inlägg då! Jag kommer inte berätta mer om det idag, utan ni får kolla under morgon dagen.


Ha en bra fredagskväll allihopa!

Gratis Mode, enkelt att samla ihop poäng till gratisprylar!

Det är inte så svårt att samla ihop poäng faktiskt! Har du tex en blogg och en bilddagbok så får du 20+20=40 poäng!Jag har hittat en jättebra internetsida som jag nu har testat! Sidan heter gratismode.se, och det är en sida där man ska samla ihop poäng så att man kan få gratis presentkort i en mängd roliga och bra affärer! Det enda man behöver göra är att samla ihop poäng, och det gör man exempelvis genom att besöka gratissidor, göra gratiserbjudanden och värva fler medlemmar! När man har fått ihop tillräckligt med poäng, så kan man välja presentkort från Superpresentkortet, som ger möjlighet att själv välja från vilken butik man vill ha presentkort ifrån! Några exempel är Siba, Gina Tricot, H&M, Cubus, MQ, Guldfynd m.m!  En bra sak att ge bort eller behålla själv!

Just nu finns det även en tävling, där de fem första som har värvat 100 nya medlemar som blir aktiva, vinner 1000kr!
Låter inte det bra?

Om du blir medlem via mig, så får du 50 poäng att börja med! Registrera dig på den här länken: http://www.gratismode.se/?c=27206

OBS! Det ska vara helt gratis att samla ihop poäng, men vissa erbjudanden kan kosta. Så läs alltid igenom villkoren för de sidorna ni blir medlem på, m.m.


Bloggen får mig att piggna till


Hallojs!

Just nu känner jag mig jättetrött, så jag tänkte att jag skulle sätta mig här vid datorn och skriva ett blogginlägg så att jag piggnar till lite. Bloggen får mig alltid på bra humör och gör mig piggare!

Imorse blev det en härlig sovmorron till kl 08.00! Det är så skönt att vakna och känna att man är utvilad (så utvilad man kan bli när man måste ställa klockan för att gå upp till skolan vill säga) och veta att man inte börjar förrän kl 10.25, och har mycket tid att göra sig iordning på utan att stressa! Det en anledning till att torsdagar är min favorit dag i skolveckan, och för att det snart är fredag! Jag brukar tänka på onsdagar, att nu har halva veckan gått och snart är det äntligen helg igen! Bara måndagen som är lagomt seg har gått, så brukar resten av veckan gå fort den också!
Slutade gjorde jag efter filosofin vid 16.00, och det kändes som om jag hade packat ner hela skåpet i min väska när jag skulle hem. Alla tunga böcker plus att jag har min klarinett att släpa på varje torsdag också. Som tur är, så åker jag ju skoltaxi och behöver inte gå alltför långt med mina saker! Det finns ingenting ont som inte för någonting gott med sig!

Hur har eran dag varit idag?

Onsdag


Heejsan!

Dagen började med ljudteknik på Kulturskolan vid kl 09.30. Våran lärare var inte där idag, så vi fick jobba själva och det gick jättebra! Våran uppgift är att göra film musik till ett filmklipp! Vi arbetar i ett program som heter Cubase, och där kan vi spela in egna ljud och "rita" in ljud och så. Ganska roligt när man kommer igång, och idag blev jag i alla fall nästan klar med min låt! Skoldagen rullade på, och vi slutade vid kl 15.05, skönt! Sista lektionen som var historia, fick vi lyssna på ett föredrag om en tjej som har varit i Bolivia och jobbat! Bolivia är ett väldigt fattigt land, och hon berättade om tiden hon var där och om vad hon gjorde. Riktigt intressant var det! Och när det var klart, så fick vi sluta!

När jag kom hem sen, så gjorde jag klart min svenska och engelskaläxa. Skönt det känns när allt är klart! Spelade också klarinett, för jag har klarinettlektion imorron. Klarinett har jag spelat i 9 år, och det är så roligt för det finns alltid nya saker att lära sig! Färdiglärd blir man nog aldrig på sitt instrument, och det är ju ganska spännande det också. Då vet man att det alltid finns någonting nytt att lära sig!

Har förresten köpt en ny mössa och halsduk! Mössan är i en lång modell så att den hänger ner lite där bak.
Jag tycker att färgen var så fin! Gillar rött! (=

Historisk dag


Idag är det den 20 januari, och det betyder att Barack Obama svär eden och blir  USA:s president! Jag kommer ihåg när jag skrev om att han hade vunnit presidentvalet här i bloggen, och att han skulle svära eden den 20 januari. Och det är ju idag! Och därför tänkte jag att jag skulle skriva det. För idag är en historisk dag!

Skoldagen idag var väldigt kort, för ovanligheternas skull! Vi började dagen med sovmorron till kl 08.40, och slutade redan vid kl 13.20. Vi fick sluta tidigare för att de två sista lektionerna var inställda, men det visste vi om att de skulle vara. Om de inte hade varit det, hade vi slutat vid kl 15.45. Kändes skönt med en kort dag!

Imorron trodde ju jag att jag skulle få sovmorron ända till kl 11.15! Gissa om jag var glad, det skulle ju vara jätteskönt med en sån lång och lyxig sovmorron. Tyvärr blev det inte så, för vi skulle ha ljudteknik i alla fall även fast våran lärare inte är där. Men men, så kan det gå! Man får ju inte bli för "bortskämd" med sovmorron och inställda lektioner, när vi har slutat tidigare två dagar den här veckan på grund av det. ;)

Hur har eran dag varit idag då? Hoppas att den har varit bra!

Måndag igen


Hallå där!

Nu är det måndag igen, förstår inte vart dagarna tar vägen. Men på ett sätt är det skönt också, för då går det snabbare till våren och sommaren, årets skönaste årstider! Och dessutom, det går fortare till min 18-årsdag! Igår var det bara 2 månader kvar. Det går undan nu, =)

När jag kom till skolan idag, så trodde jag att det skulle bli en hel del inställda lektioner den här veckan. Det hade jag också rätt i, för det blev det! Bara det att det inte riktigt blev som vi i klassen trodde, men det blev bra i alla fall!
Idag slutade vi vid kl 14.15, vilket var jätteskönt! Det var för att vi inte hade någon kör, och för att våran engelska var inställd. Vi gick en hemuppgift att göra istället för att ha lektion, och den var jag så duktig och gjorde igår redan, så jag skulle slippa det idag! Så nu när jag har varit hemma, så har jag kopplat av och vilat istället. Imorron slutar vi också tidigare, för vi har inga musiklektioner imorron, för våra musiklärare är på kurs! Det betyder att imorron slutar vi vid kl 13.20! Det känns så skönt att sluta tidigare, det är verkligen inte dumt. Och sen kom ändringen på onsdagen, som vi i klassen trodde skulle se annorlundare ut. Vi trodde att vi inte skulle ha någon ljudteknik, för att musiklärarna fortfarande är på kurs, och att vi skulle få ha längre sovmorron då istället. Tyvärr blev det inte så, för idag fick vi reda på att vi skulle ha den lektionen i alla fall, och göra klart våran uppgift som vi har. Känns väl lite surt, eftersom att jag skulle ha fått sovmorron till 11.15 då, men det är inget att göra åt! Jag får se det från den ljusa sidan, att då blir jag kanske klar med min uppgift och får jobba med någonting annat nästa gång! Det löser sig, det är onsdagens bekymmer.

Temadagar var det inte den här veckan heller, det kanske är nästa vecka eller någonting sånt. Jag vet inte, det blir nog bra. Jag är fullt övertygad om att den här skolveckan kommer att gå fort ändå!


Och eftersom att det är måndag idag, så kom min favorittidning Sofis Mode ut! Jag tycker att det är en så bra tidning, för där finns det med nya kläder för veckan, och det är alltid roligt att se och läsa om! Står en massa annat om kändisar också, och tips om olika saker. Den tidningen blir det att läsa ikväll!


Läser ni Sofis Mode? Om ni gör det, vad tycker ni i så fall om den?
Kommer ni förresten ihår när Sofis Mode gick på TV, för några år sedan?Sofis Mode, en av mina favorittidningar!

Slut på slappardagen


Hejsan!

Nu är snart denna sköna slapp-söndag slut, och imorron väntar en ny skolvecka!
Idag har jag varit duktig och pluggat matte, gjort mina läxor i engelska, spelat klarinett, och pluggat på idrottsläxan. Känns så skönt när allting är gjort, och det ända som återstår är att slappna av och inte behöva plugga mer. Varvat med pluggandet har jag vilat och kollat på film. Har varit skönt. Imorron väntar ju som sagt en ny skolvecka, men det blir inte riktigt en så lång måndag som det brukar bli! Vi har nämligen inställd engelska (gjorde hemuppgiften idag så jag slipper den imorron) och också inställd kör på grund av att våran musiklärare ska ha utvecklingssamtal med ettorna. Så det innebär att jag kommer sluta vid 14.15 ungefär! Inte dumt alls. Och tisdag blir också en bra dag, för då slutar jag vid 13.20! Det är för att vi inte har någon musik&gehörlära lektion, och inte heller någon sceniskt musikprojekt lektion. Och på onsdag får jag sovmorron till kl 11.15. Kan veckan bli bättre? Tror inte det. Glömde att tillägga att vi har halv tema dag, på onsdag och torsdag också, tror jag. Känns som om den här veckan kommer att gå fort!

Nu ska jag snart gå och slappa framför TV:n lite. Ha en fortsatt bra söndag, så hörs vi imorron!

Hushålla med krafterna


Heej!

Vad skönt det har varit med lördag idag!
Imorse tog jag sovmorron och sov ut ordentligt, det känns så skönt att göra det efter att ha gått en vecka i skolan!
Har inte gjort något speciellt senare idag heller, bara njutit av att det är lördag och helg. Har gjort lite läxor och räknat lite matte. Det är faktiskt ganska så kul att räkna matte, när man förstår vad det är man gör, och tioöringen faller ner och det bara flyter på, då är det faktiskt roligt! Det är ju alla ämnen när man väl förstår dem! Men jag har inte bara räknat matte och gjort läxor idag, jag har även tagit det lungt och vilat. Jag behöver verkligen vila när det är helg, för då måste jag samla ihop ny energi till nästa skolvecka, när jag har förbrukat min energi veckan innan. Jag har alltid fått höra att jag måste hushålla med mina krafter, och det är ju faktiskt sant! För att orka göra roliga saker, så måste jag vila och ta det lungt innan för att jag ska orka. Det är bara så, och det måste jag acceptera. Men det är inte så svårt, för min kropp säger ifrån när den inte orkar mer, för då får jag mer ont än vad jag brukar ha. Därför vilar jag mycket på helger, och det är väldigt skönt det också ibland!

Vad har ni läsare haft för er idag då? =)

Helgerna är helt enkelt bäst!


Heej!

Nu ska det minsann inte bli några missar med inläggen här inte! Nu ska jag verkligen se till att det jag skriver blir publicerat!

Äntligen är det fredag, igen! Veckorna går så fort, och det tackar jag för! Det känns alltid så bra att komma hem från skolan på fredagar, (slutar kl 10.45) och veta att nu är det äntligen helg, och nu har jag två lediga dagar och två sovmornar som bara väntar på att få bli förbrukade! Inte känns väl det fel, va?
Nu i helgen ska jag sova ut och ta det lungt, och plugga lite matte och göra lite läxor. Nationella provet i Matte B närmar sig, nu är det bara 4 veckor kvar! Men det ska bli otroligt skönt när det är gjort, för då behöver jag aldrig mer öppna en mattebok, om det inte är så att jag själv vill! Kommer kännas underbart, då är det ett ämne mindre att bry sig om, och det känns skönt!

Ikväll blir det att kolla på Let's Dance! I dagens program kommer någon av dansarna att åka ut, undra vilka.
Och tyvärr har Mojje fått lämna programet, för han har fått en hjärtinfarkt! Jag tycker otroligt synd om honom, och hoppas att han snart mår bättre. Han var ju så ung också, bara 36 år och har redan fått en hjärtinfarkt, usch. Men eftersom att han tyvärr måste lämna Let's Dance, så hoppar Niclas Wahlgren in istället! Honom har man ju sett i barnprogram när man var liten i Nicke och Mojje, och på någon Rix Fm Festival. Därför ska det bli intressant och se om han kan dansa! Men eftersom att han håller på med musik, så borde han ju ha taktkänsla i alla fall. Det blir att titta och se helt enkelt!

Vad har ni för planer inför helgen?

Missar

Godmorgon!

I det förra inlägget står det att jag inte hann skriva blogg i onsdags, och därför skrev jag ett inlägg igår istället.
Men det blev fel i alla fall, för jag glömde bort att publicera det, haha. Men nu är det framme i alla fall!
Nu ska jag snart till skolan, så jag skriver mer senare idag. Men nu har ni fått en förklaring i alla fall!

Mycket att göra


Heej där!

Igår blev det inget bloggande, och det berodde på att jag hade så mycket att göra igår! Jag pluggade, gjorde läxor och spelade klarinett. Jag kom på att jag inte hade bloggat igår, när jag skulle gå och lägga mig. Var lite sent på tänkt då, och därför blev det inget inlägg. Men det tar jag igen idag istället!

I vanliga fall på torsdagar, så börjar jag ju kl 10.20 och har en lång och skön sovmorron, som jag gärna inte vill byta bort mot någonting annat. Men idag blev jag tvungen att göra det i alla fall, fast det var motvilligt kan jag försäkra er om!
Men vi började kl 08.00 idag, och det var för att vi skulle gå till olika klassrum och lyssna på vilka inviduella val som vi kan välja i trean, som jag berättade om tidigare i veckan. Det var lika bra att komma vid kl 08.00, för annars hade nog lärarna blivit sura. Så vi var där, och jag och några kompisar gick till ganska många klassrum och lyssnade på de olika valen! Bland annat var det naturkunskap B, affärsjuridik och rättskunskap, globalkunskap, svenska C och till lite andra ställen.
Jag var ju inne på blandannat affärsjuridik och rättskunskap innan, och när jag fick höra om det så blev jag faktiskt mer intresserad. Rättskunskap handlar om vilka rättigheter man har som privatperson, och affärsjuridik om konsumentlagar o.sv. Läraren sa att det var ett pluggämne, men det passar mig bra! Så det blir nog att jag väljer det, kanske. Men vi läser även 100p till, så jag är inne på att läsa svenska C också. Och eftersom att det bara är en 50p kurs också, så funderar jag på att läsa filosifi B med! Jag pratade med min filosofilärare om det, och hon berättade lite om den kursen, och jag tycker att den verkade jätteintressant! Hon sa också att även om man inte har läst Filosofi A, så skulle man egentligen kunna hoppa direkt till B-kursen ändå. MEN, det är lättare att få bra betyg om man har läst A-kursen först. Så jag tror att det kommer bli superbra!

Nu snart ska jag gå ner och kolla på TV. Det är inte så mycket bra vid kl 20.00, men jag ska i alla fall se Antikrundan som går vid 20.00 på SVT1!  Där kommer folk med olika föremål som de får veta mer om. Ibland är det intressant, och ibland inte. Men det kan vara lite intressant, för endel saker som man köper på loppis kan ju faktiskt vara bra! Det är ju samma sak som att köpa kläder på seccond-hand. Där kan du köpa snygga kläder, som ingen annan har!
Och den största anledningen till att jag ska se antikrundan idag, är för att programet är från Karlskoga, där jag bor! De var här i slutet av sommaren förra året, och idag ska det sändas. Ska bli roligt att se. Kanske dyker det upp någon som man känner igen, haha!

Ha det så bra nu allihopa! Så hörs vi imorron!

Denna dag gjord


Heej!

Nu är jag lite piggare i alla fall, än vad jag var när jag skrev imorse. Skoldagen gick ganska fort ändå, och det gjorde orkestern efter skolan också! Nu känns det skönt att vara hemma, och veta att det inte är något mer i dag som väntar!
Det känns så skönt, för imorron är det redan onsdag igen och efter det går det alltid så snabbt till helgen. På torsdag då jag egentligen har sovmorron till kl 10.25, måste jag börja kl 08.00 istället! Det är för att vi ska välja vilka inviduella val vi vill ha när vi börjar trean, och då måste vi vara i skolan tidigt och gå runt till olika klassrum för att få information om de olika ämnena som vi kan välja mellan. Vi har fått en lista med ämnen vi kan välja, och det är ganska intresanna ämnen, faktiskt! Till trean ska vi läsa inviduellt val med 200 poäng, och därför blir det två kurser (100p vardera) eller fyra 50p kurser. Helt säker på vad jag ska välja är jag inte än, men jag är intresserad av några! Jag tycker att rättkunskap och affärsjuridik låter ganska intressant, och även webbdesign. Men jag vill helst läsa teoretiska ämnen, för jag tycker att det är lättare att få bra betyg i de ämnena. I tex historia, där är det ju bara att läsa! Under högstadiet tyckte jag att det var ett så ointressant och  jobbigt ämne. Nu har jag ändrat inställning, för det är så lätt att få bra betyg i såna ämnen! Det är inte som i tex matte, där man måste förstå vad det är man gör, eller i engelsk gramatik då man måste förstå varför det blir som det blir. I historia är det bara att läsa, och om man tänker efter så är det faktiskt inte så ointressant. Det är roligt att veta hur andra levde förr i tiden, faktiskt!

Önsketänkande

Godmorgon!

Idag har jag sovmorron och börjar inte förrän vid kl 08.40. Imorse när jag skulle gå upp vid 06.15 var jag helt död! Haha.
Först så kändes det som om det var lördag morgon, och jag började fundera på varför jag skulle gå upp. Sen kom jag på att det faktiskt bara är tisdag, och att det är skola. Jag hade nog lite önsketänkande där när jag trodde att det var lördag.
I alla fall, slutar skoldagen vid 15.45 och sen har jag orkester vid kl 17.00-18.30. Skriver mer när jag kommer hem sen!
Ha en bra dag så länge så hörs vi!

Skoldagen började med hål


Heejsan!

Idag började jag skolan redan vid kl 08.00, men när jag kom dit så insåg jag att jag hade kunnat fått ha sovmorron ända till 10.20! Hade jag vetat det innan så hade jag varit jätteglad, men nu blev det ju inte så. Men det gick bra ändå!
Anledningen till detta var att våran första lektion som var filosofi, var inställd. Våran lärare som redan var förkyld i torsdags, hade blivit sjuk. Istället för att ha vanlig lektion fick vi läsa första kapitlet i boken. När vi hade gjort det, fick vi gå.
Sen när nästa lektion skulle börja, som var klassråd, så fick vi veta att våran klassföreståndare hade blivit tvungen att åka iväg lite hastigt. Så den lektionen var också inställd. Men det var ju inget vi visste i förväg, men vi fick lite kompensation för det sen, fast det visste vi inte då!
Men vi körde på fram tills lunch, och efter det fick vi reda på att våran sista lektion på måndagar som är kör var inställd, och då fick vi sluta tidigare istället! Det kändes mycket skönare att få reda på att vi skulle få sluta tidigare istället för att ha ännu mer hål. Så vid 15.15 var det bara att gå hem, och snacka om att det var skönt! I vanliga fall hade vi fått sluta 16.35, så det var ett roligt besked!

Nu när jag kom hem från skolan så vilade jag en stund. Efter det spelade jag lite klarinett och gjorde en läxa som vi fick i engelska, och nu sitter jag här vid datorn! Ikväll blir det att titta på TV och läsa Sofis Mode som kommer ut varje måndag med aftonbladet! Den tidningen är jättebra, och piggar alltid upp på regninga och blåsiga måndagar som denna!
Ni får ha det så bra alla läsare, så hörs vi imorron!

Tiden går fort

Heej!

Helgerna går så fort, för fort till och med! Nu sitter jag här och det är redan söndag, tycker inte att det var länge sedan som jag skrev om att det äntligen var fredag. Men i den här takten, så är det ju snart fredag igen!
Jag har mest tagit det lungt idag också, det har varit jätteskönt! Har inte haft så ont i ryggen idag heller, jag hoppas att det är på bättringsvägen. Det känner jag imorron om det är eller ej. Imorron är det en lång skoldag, ända från kl 08.00-16.20.
Men det går nog bra, =)

Det är skönt att vi är inne på vårterminen nu, tycker jag. Det känns som att allting går mycket snabbare då, och det är även roligare! På vårterminen blir det ljusare och ljusare ute, som drar med sig att det blir lättare att ta sig upp på morgnarna, och man blir mycket piggare och orkar mer! Det är även mer lov på vårterminen, sportlov och påsklov, och vissa helgdagar. Och något som gör mig piggare på vårkanten är att jag fyller år i mars! Och i år fyller jag 18 och blir myndig! Det känns konstigt faktiskt, tiden går så fort. Men det ska bli otroligt roligt!
Och efter påsklovet så går det mesta i skolan fort, och sen är det äntligen sommarlov! Det ska bli så skönt och härligt med sommar igen, jag längtar jättemycket! Och efter det blir det för min del, att börja sista året i gymnasiet. Bara bra saker att se fram emot. Fast just nu känns det kanske långt till sommaren. Vi hade snö här för några dagar sedan och minusgrader, och nu är det slask och plus istället. Om det inte är snö nu i januari, så tycker jag att det kan kvitta också för den delen. Nu vill jag ha vår istället!

Lugn lördag


Hallå där!

Det känns hur bra som helst att det är lördag nu, efter en skolvecka som bara bestod av två dagar.
Vad skönt det vore om det alltid skulle vara så! Men frågan är då hur mycket man skulle lära sig egentligen...
Vi har det nog bra som vi har det, även fast jag inte tackar nej till fler veckor med bara två skoldagar, bort i mellan åt!


Dagen till ära har jag mest tagit det lungt hela dagen. Jag har känt att jag har behövt det, för jag har fortfarande så ont i ryggen. Att jag sträckte mig i ryggen gjorde väl så att det började göra ont där, och nu har värken beslutat sig för att sätta sig där också och göra det hela ännu smärtsammare. Men jag har haft lite variation i alla fall, har haft ont i armarna, nacken och huvudet också. Ni som har ständig värk, förstår nog vad jag menar med att det är skönt med omväxling. Att det bara mal på och värker i ett och samma ställe hela tiden, är ingen höjdare direkt.
Men det bästa man kan göra i den situationen, är att hela tiden försöka tänka bort värken! Göra någonting roligt, koncentrera sig på någonting annat! Saker som jag brukar göra när jag har ont, är att spela klarinett, läsa, titta på film, skriva blogg, chatta med kompisar på msn, eller andra saker som gör att jag inte tänker på vart det gör ont. Och i värkperioder där jag har väldigt ont, läser jag min värkbok som jag skrev när jag var 10-11 år ungefär och började få värken. Då skrev jag ner i detalj hur det kändes. Det hjälper mig enormt i jobbiga värkperioder. Då brukar jag tänka att nu har jag jätteont, men det är ingenting emot vad jag hade då, när jag skrev det där! Det är en tröst, som funkar väldigt bra!
Ett år har jag skrivit hur värken var på julafton, och då skrev jag att jag inte hade ont alls och att jag var så glad över det, bara för att det var julafton! I boken har jag även gjort ett självporträtt där jag är glad, och så står det "Marie utan värk =)".
Jag blir glad när jag läser den boken, och jag blir glad över att jag faktiskt skrev den! Det tycker jag att alla borde göra, som har värk. För då kan man jämföra med hur det kändes förut, och hur det känns nu. Det kanske inte funkar för alla, men det gjorde det för mig!


Urdrag ur Min Värk Bok


Urdrag ur Min Värk Bok


Gratis mode!
Jag har hittat en jättebra internetsida som jag nu har testat! Sidan heter gratismode.se, och det är en sida där man ska samla ihop poäng så att man kan få gratis presentkort i en mängd roliga och bra affärer! Det enda man behöver göra är att samla ihop poäng, och det gör man exempelvis genom att besöka gratissidor, göra gratiserbjudanden och värva fler medlemmar! När man har fått ihop tillräckligt med poäng, så kan man välja presentkort från Superpresentkortet, som ger möjlighet att själv välja från vilken butik man vill ha presentkort ifrån! Några exempel är Siba, Gina Tricot, H&M, Cubus, MQ, Guldfynd m.m!  En bra sak att ge bort eller behålla själv!

Just nu finns det även en tävling, där de fem första som har värvat 100 nya medlemar som blir aktiva, vinner 1000kr!
Låter inte det bra?

Om du blir medlem via mig, så får du 50 poäng att börja med! Registrera dig på den här länken: http://www.gratismode.se/?c=27206

OBS! Det ska vara helt gratis att samla ihop poäng, men vissa erbjudanden kan kosta. Så läs alltid igenom villkoren för de sidorna ni blir medlem på, m.m.

Gårdagens Let's dance!


Gårdagens Let's dance, var bra igår tycker jag! Jag måste säga att jag tycker att de har fått en härlig blandning av folk i alla fall, haha. De som jag inte trodde skulle vara bra på dansa, var de som nästan var bäst av alla, tycker jag! Som Magnus tex, världens starkaste man, vem trodde att han skulle kunna vara mjuk i kroppen och dansa bra? Jag trodde inte det, men det visade sig att jag hade fel. Han var jättebra på att dansa, och han fick höga poäng!

Jag tyckte ju att det skulle bli intressant att se Blondinbella vara med i Let's dance, och det var det också. Jag tyckte att hon dansade bra, men hon fick inga vidare värst bra poäng från juryn. Men eftersom att man inte själv vet vad som är bra i tävlingsdans, så är det ju svårt att bedöma själv.
Vad tyckte ni om gårdagens Let's dance? Vilka tyckte ni var bra, och vilka var mindre bra?


Let's dance!

Ingen har väl missat att Let's dance ska köra igång igen? Alla TV reklamer som har visats om det.
Jag kommer kolla ikväll, för jag tycker att det är ett bra och roligt program, och det är roliga deltagare som ska vara med!
Kommer bli spännande och se vilka som gör bra ifrån sig, och vilka som inte gör det. Och vem som åker ut först.
Ska ni titta på Let's Dance? Och i såna fall, vem tror ni kommer vara bra/dålig?

Deltagarna är:                                                                                         
Morgan (Skådespelare/regissör)                                                         
Mojje Johansson (Musiker,programledare)                                      
Hasse Aro (Journalist)                                                                           
Kitty Jutbring( Programledare,radiopratare,krönikör)                    
Linda Haglund( Lärare, konstnär)                                                         
Magdalena Graaf (författare)                                                                 
George Scott (Tränare, boxningsskribent)                                          
Magnus Samuelsson (Kraftsport)                                                          
Carl Jan Granqvist (Professor i måltidskunskap)                             
Isabella Löwengrip "Blondinbella" (bloggare, egen företagare)                               
Laila Bagge (Manager,jurymedlem i Idol)                                             
Elisabet Höglund (Journalist)                                                                


Alla deltagarna i Let's Dance 2009

Älskade fredag

Hallå!

Åh, den älskade fredagen är äntligen här! Veckans bästa dag, som jag alltid brukar säga.
Nu är den här första skolveckan klar! Att det bara har varit två dagar, har varit hur bra som helst, för nu känner man att man är inne i skolan igen, samtidigt som man får en helg direkt och kan vila upp sig på! Det känns skitbra, och jag får nästan tre dagars helg nu, eftersom att jag slutar kl 10.45 varje fredag! ;)

Imorse när jag gick upp, hade jag ont i ryggen igen som jag hade igår! Det gör så ont att vissa rörelser blir svåra, som att lägga upp ena benet på det andra för att ta på sig strumporna. Men jag tror nu att jag vet vad det beror på, eller att jag kanske vet det i alla fall! Jag berättade ju här i bloggen att jag ramlade över datastolen för några dagar sedan, och skrapade upp båda knäna. Jag tror att jag kan ha sträckt någon muskel i ryggen då när jag ramlade, och det är antagligen därför jag har ont. Imorse tvekade jag om jag skulle gå till skolan, eftersom att gå upp från en stol var svårt bara, men jag gick i väg i alla fall. Det var ju en så kort dag idag, och det gick bra i alla fall. Nu när jag har varit hemma, har jag vilat ryggen och inte ansträngt den. Får hoppas att den blir bättre snart!

Har ni läsare redan börjat skolan, eller börjar ni på måndag efter helgen?

Stressbollar!


När jag kom hem från skolan så såg jag att min kofta från Gina Tricot som jag beställde i måndags, hade kommit idag!
Den kom direkt i brevlådan som ett paket, hur smidigt och enkelt som helst! Det var snabb leverans, plus att frakten bara var på 34.90kr! Mycket billigare än vad bensinen blir om man åker till Örebro.

Idag har jag även köpt mig några stressbollar! Stressbollar trycker man på för att få en muskelavslappnande effekt som gör att man blir lung! Det ska jag verkligen testa, för jag tror att det kan vara bra. Idéen fick jag från Blondinbella, när hon för ett tags sen skrev om vardagsknep, och då var stressbollarna med! Jag ska verkligen ge dem en chans! =)
Den enda som förlorar på att inte prova, är ju en själv!

Här är koftan som jag beställde från Gina Tricot
som kom hem direkt i brevlådan idag! Snabbt
och enkelt!


Och här är stressbollarna, i olika styrkor! Lätt, mellan och hård.


Första skoldagen


Heejsan!

Idag var det första skoldagen efter jullovet, och den gick mycket bättre och fortare än vad jag trodde att den skulle göra!
Jag lyckades att somna i tid igår kväll (som alltid är så svårt efter ett lov) och vaknade utvilad vid kl 08.00 eftersom att jag inte började förrens vid 10.25!
Men imorse var jag inte lika säker på att dagen skulle gå lika bra som den gjorde. Anledningen till detta var för att jag hade så ont i ryggen när jag gick upp, och jag visste inte om jag skulle klara av att gå till skolan. Det gjorde ont i ryggen typ vid byxlinningen, och det bara värkte och gjorde jätteont vid vissa rörelser. Det var svårt att gå upp i trappan och jag tänkte hur det skulle gå i skolan, eftersom att den näst intill bara består av trappor. Men som tur var så släppte värken efter en stund. Det var jätteskönt, otroligt lättande! Nu känner jag av den lite igen, men det är kanske för att jag är lite stel.
Att värken har satt sig där, kan bero på att det har varit så kallt här nu några dagar. Jag får hoppas att det snart släpper och byter ställe!

Men eftersom att värken i ryggen blev bättre, så blev skoldagen det också! Jag började med klarinettlektion, och sen rullade det på tills sista lektionen som var filosofi! Jag läste ju psykologi förra terminen, och eftersom att den kursen bara var på 50 poäng, så måste jag läsa en till 50 poängs kurs. Då tyckte jag att det skulle passa bra med filosofi, så jag valde det! Jag tror att det kommer bli jättebra, för kursen verkar verkligen intressant! Vi kommer att disskutera mycket om de stora frågorna i livet, som "Varför finns vi, varför finns det en värld", "finns det liv utanför jorden", om etik och moral och massa annat. Jag tror att det kommer bli jättebra! Idag på lektionen fick vi olika frågor och påståenden som vi skulle disskutera i grupper och sen redovisa för klassen vad vi hade kommit fram till! Vi i min grupp fick frågan, "Vad är tid?", och "existerar tiden?" Det ä frågor som inte är helt enkla att svara på om man inte går riktigt djupt in och funderar.
Jag menar, vem funderar i vanliga fall på vad tid är, och om den existerar? För oss är det ju så självklart att tid finns, det är ju ingenting som man funderar på. En annan grupp fick ett påstående där det stod att Hitler är ond. Vem kan bestämma om han är ond eller ej? Hur många personer måste ta reda på det, för att vi ska veta att Hitler är ond är en sanning? Och för alla är inte Hitler ond. En människa som är precis som Hitler och tycker och tänker lika som honom, tycker ju att han är en hjälte naturligtvis. Och vi som inte tycker som honom, tycker ju att han är ond. Och vem kan avgöra om han är ond eller ej? Samma sak är det med påståendet norrlänningar är tystlåtna. Hur vet vi det, hur många norrlänningar måste vi träffa för att veta att det är sanning? Om man inte vill dra alla över en kam, så måste man ju givetvis träffa alla norrlänningar för att veta det. Det är intressanta frågor tycker jag, som man i vanliga fall inte tänker på. I alla fall inte jag.


Boktips!

I julklapp fick jag boken Babbeldrottningen, som är skriven av Meg Cabot! Meg Cabot har tidigare skrivit ungdomsböcker som En prinsessas dagboken, men Babbeldrottningen är en av hennes vuxenböcker!
Jag tycker att den här boken är jättebra, för den är rolig och man skrattar ofta, och man känner igen sig i vissa situationer.
Boken handlar om Lizzie Nichols, som har ett stort problem, som är att hon har en förmåga att säga fel saker, vid alldeles fel tillfällen. Hennes talförmåga för med sig att hon blir utan både pojkvän, bostad och pengar. Hur ska hon lösa det?


Babbeldrottningen av Meg Cabot

Är det någon som har läst boken? Skriv vad ni tycker om den!

Sista dagen på lovet

Heejsan!

Idag är sista dagen på jullovet. Det hade inte alls varit fel om det hade varit längre, men ändå så känns det som att det har varit ganska långt, och det har framför allt varit bra, roligt, skönt och välbehövligt! Jag har vilat mycket, och det har jag verkligen behövt. Skolan tar mycket energi, och jag har ju ett rörelsehinder och kronisk värk som tar energi från mig också. Därför behöver jag mina lov till att återhämta mig och samla nya krafter, och det har jag fått gjort nu!

Så eftersom att det är sista dagen idag, så har jag mest tagit det lungt! Men inte bara det, jag har även städat rummet också. Det kändes bra, för idag orkade jag det, och då slipper jag ju göra det en annan dag när jag känner att jag har mindre ork, och vill göra någonting annat istället! Och nu sitter jag här framför datorn och bloggar, medan jag filar upp naglarna glansiga och fina!

Börjar ni också skolan imorron? Eller har ni haft oturen att ni har börjat redan?

Värme är mitt bästa tips!


Heejsan!

Nu är det bara två dagar kvar på jullovet, på torsdag är man tillbaka till allvaret igen. Det har varit så skönt med lov, att kunna koppla bort skolan och inte tänka på den alls. Att kunna slappna av och inte känna sig stressad hela tiden. Men nu är det dags igen, och det blir ju en mjukstart! Vi går bara torsdag och fredag, och sen är det helg igen! Det känns skönt, då vet man att inte första veckan blir så blodig. Och sen nästa vecka när vi börjar igen, så är det bara fem veckor kvar till sportlovet! Det kommer gå hur snabbt som helst (tro det eller ej, men det gör det) och efter det lovet är det bara fem veckor kvar till påsklovet! När man tänker på vad man har framför sig, så känns allting mycket lättare!

Idag på förmiddagen så åkte vi till Jysk för att kolla lite! Vi skulle kolla på en värmedyna där, för det var med i ett annonsblad som har kommit i brevlådan! Så vi åkte dit för att se om den fortfarande fanns kvar, och det gjorde den! En värmedyna är precis vad det låter som att det är,en dyna som ger värme helt enkelt. Den är jättebra att använda när man har ont, för värme hjälper till att lindra smärtan. Det är mitt bästa tips, att ha värme när man har ont. Det kan vara i form som en vetevärmare. Det är viktigt att vara varm i alla fall, för om du är kall så spänner du ju dig och får mer ont.
Och det som är så bra med den här värmedynan, är att den inte blir för varm (att det känns som om det kokar och är för varmt är ju aldrig skönt) och så stänger den av sig efter 90 minuter! Det är ju jättebra, för då är det ingen risk att det händer någonting!


Värmedyna

Hemma från Örebro


Heej igen!

Nu har jag varit ute i kylan tillräckligt för idag, känner jag! Det var himlans kallt när jag och Sanna tog bussen in till Örebro på förmiddagen, men det gick bra ändå! När vi kom fram till Örebro gick vi för att möta Madelene! Det var så länge sedan jag träffade henne (förutom när vi möttes på Marieberg i december) och därför var det så roligt att ses igen och ta en heldag på stan! Så när vi hade mött upp henne började vi gå i affärer. Eftersom att det var så kallt ute, var det skönt att röra på sig och få upp värmen genom att gå in i olika affärer. Det var inte alls lika mycket folk idag som det var sist när vi var i Örebro, men då var det ju förstås början på mellandagsrean. =)

Vi gick på stan i flera timmar och pratade och hade jätteroligt! Gick in och värmde oss gjorde vi också, det var skönt. När vi kände att vi hade gått klart i butikerna, tog vi bussen hem igen. Det var roligt att träffa Madelene och Sanna och vara i Örebro, så det får vi göra om snart igen! =)
Men det blev inte att jag köpte någonting, för jag hittade inget som jag kände att jag ville ha. Innan vi åkte till Örebro såg jag en snygg cardigan på Gina Tricots hemsida! Jag tänkte att jag skulle kolla efter den på Gina butikerna i Örebro, men den hade inte kommit in än. De skulle kanske få in dem senare i veckan, men jag bor ju inte i Örebro som dem trodde. Men när jag kom hem, så gick jag in på Gina Tricots hemsida och beställde den istället! De har ju haft en webbshop där en längre tid nu, och då tänkte jag att jag lika gärna kunde beställa hem den istället. Frakten låg bara på 34,90:- , mycket billigare än vad jag trodde. Så den kommer väl om 2-3 dagar, skulle jag tro! =)


Den här tröjan från Gina Tricot, tyckte jag var fin!

ShoppingHeejsan!

Idag ska ju jag och Sanna åka till Örebro och träffa våran kompis Madde!
Vi ska åka vid 12.35 så just nu gör jag mig i ordning. Det kommer bli en jätterolig dag, men det är fruktansvärt kallt ute! Det är -20 idag också, fy! Det blir att ta på sig ordentligt alltså. Det är inte roligt att frysa någonstans, så det är lika bra!
Jag skriver mer om hur dagen har varit när jag kommer hem, =)

Roligare om det hade varit +20 i januari istället


Hallå hallå!

Om jag tyckte att det var kallt ute igår, så var det inte ens i närheten så kallt som det var imorse, och så kallt som det är nu. När jag vaknade var det -20 grader, usch och fy och blä! Jag förstår inte varför det ska vara så kallt ute, det är inte roligt alls. Roligare hade det varit att skriva om det var +20 ute (och speciellt om det hade varit i januari) och inte tvärt om som det är nu. Men men, värre hade det ju kunnat vara! I vissa länder är det lika kallt ute som det är inne, för att det inte finns någon värme. När det är så kallt här som det är nu, så är det ju tur att det finns varma mysiga koftor! =)

När jag skulle gå och duscha imorse, så skulle jag gå förbi datastolen. Det är ju inget märkvärdigt med det, men det var bara det att jag ramlade över den. Jag fastnade helt i stolsbenet och ramlade pladask ner på mina knän och tog i mot mig med händerna. Det gjorde rejält ont i knäna, det var inte roligt alls. Jag har ju väldigt lätt för att ramla, det kan räcka med att ett hårstrå ligger på golvet för att jag ska ramla över det. Skämt o sido, men det är inte mycket som krävs för det. Jag var jätterädd för att jag skulle slå i min högra stortå, för jag har opererat den eftersom att jag hade en halgusvalgus på den förut (en knöl som man kan få av att tex gå i för trånga skor, men som jag i mitt fall fick av att jag gick på tå när jag var liten) och har slagit i den hårt många gånger förut så att den har svullnat upp och blivit blå så att jag har fått sitta i rullstol i 1-2 månader för att jag inte har kunnat gå på den foten. Men idag klarade jag mig, jag slog inte i den. Istället blev jag lite röd och öm på knäna. Det gjorde ont ganska länge efteråt, men nu känns det bättre. Det gäller att hålla koll på fötterna!

Imorron är det måndag, och då ska jag och Sanna åka in med bussen till stan i Örebro! Där ska vi möta upp våran kompis Madelene, som precis har flyttat till Örebro. Så vi ska ta en runda på stan och kolla runt lite, det ska bli roligt!
Vi tar bussen vid 12.35 ungefär och är där en timme senare. Får berätta mer om det imorron när vi är hemma! =)

Ni får ha en fortsatt bra dag allihopa!

Snö igen!


Hejsan!

Jag har fått många kommentarer för bilden på mig och Jimmy Jansson som togs för några år sedan. Roligt att så många tyckte att den var fin! Jag har träffat lite andra kändisar också som jag har kort på med mig och dem tillsammans.
Bland annat har jag det med Idol-Ola och Andreas Johnson! Men jag har träffat Idol-Danny och Snygg-Erik och fått signerat av dem, så det kanske kommer upp i bloggen någon gång. Ni får hålla utkik! =)

Idag har det varit en ganska lugn dag, har inte gjort så mycket alls, men det har varit skönt! 
Nu har min bror Mikael och hans sambo Sonja åkt hem till Stockholm igen. Det åkte hem i fredags för de hade tentor som de var tvugna att göra. Det har varit jättekul att de har varit här, och jag saknar dem redan. Men får träffa dem snart igen säket, =)

Imorse när jag vaknade så hörde jag skrik från småbarn ute. Jag förstod nästan direkt att det måste ha kommit snö, för då är det alltid barn som är ute och skriker och tjoar och åker i pulkabacken här utanför som jag själv gjorde när jag var i deras ålder! När jag gick upp och tittade ut, så såg jag att det stämde, det hade kommit snö! Nu när jul och nyår är över, så känns det inte lika roligt med snö. Förut längtade jag efter snön för det blir mycket mer julstämning då, men nu vill jag ju istället ha vår och inte snö! Men det är ju i alla fall fint, och det är mycket bättre än regn!

Jag kommer ihåg när jag var liten, då åkte jag lika mycket i backen som barnen gör ute nu. Det var det bästa jag visste på vintern, att vara ute i snön och leka och åka pulka och tefat och allt var det var! Jag kunde vara ute med kompisar och bygga snögrottor även fast det var -20 ute, haha! Jag åkte även längdskidor, eller försökte att åka i alla fall! Det var nog mer att jag hade skidorna på och gick med dem istället, haha! Jag kunde inte åka som alla andra, men jag gjorde det på mitt sätt! Även fast jag gick med dem, så var ju jag lika glad för det och tyckte att det var lika kul ändå. Jag provade även på att åka skridskor när jag var liten. Det var när vi i skolan skulle ha friluftsdag på lågstadiet, och jag ville så gärna försöka! Och det gjorde jag, även fast det inte gick så där jättebra. Jag kunde inte få något glid och åka, det ända jag kunde var att stå på skridskorna själv utan att någon höll i mig. Jag provade att åka med min idrottslärare, men det gick inte så bra när han höll i mig heller. Men jag försökte i alla fall, och hade jag inte gjort det så hade jag ju aldrig vetat hur det skulle ha gått!

Förresten! Jag är ju medlem på gratismode.se, där man kan samla ihop poäng för att få gratis presentkort från tex Gina Tricot, MQ, Siba, Cubus och en massa andra affärer! För att få poäng kan man besöka gratissidor, värva medlemar, och göra gratiserbjudanden. Det mesta är helt gratis, och det finns ingen hake! Klicka på den här länken http://www.gratismode.se/?c=27206 och registrera dig, så får du 50 poäng av mig!


Jag har provat på både skridskor och längdskidor. Skridskorna gick inte
så bra, och med längdskidorna gick jag med. Men jag har provat i alla fall!

Jimmy och Jag


Här är förresten bilden på mig och Jimmy Jansson som jag pratade om i förra inlägget.
Va liten jag var där! Var nog 13-14 år skulle jag tro. Det var lite svårt att huka sig ner brevid
honom, men jag tycker om bilden ändå även fast den är gammal! =)Jag och Jimmy Jansson!


Kristinehamn


Hallå där allihopa!

Nu är det fredag igen, och nu är alla julhelger och nyårshelger över. Nu är det vanlig vardag igen, men det är ändå helg imorron igen. Det är inte konstigt att man blir dag vilsen här inte! Igår trodde jag att det var fredag när det var torsdag, och idag kändes det som söndag helt plötsligt. Aja, det är skönt att det bara är fredag än i alla fall!

Imorse när jag vaknade så hade jag jätteont i min vänstra arm. Jag är ju van vid att min värk flyttar omkring hela tiden. Ena stunden dunkar det i fingertoppen och i andra så har jag jätteont i armen eller så sticker det i tummen när jag tvättar händerna, typ. Men nu gjorde det ont i armen hela tiden, det bara malde på. Det är väldigt jobbigt när det blir så, inte roligt alls. Tycker bättre om när det är variation. Men när jag gick ner så märkte jag att det inte var så konstigt att jag hade ont, för det var jättekallt ute! Kommer inte riktigt ihåg hur kallt, men det var nog ungefär -13 ute. När det är kallt ute, så får jag ju ännu mer ont än annars. Det är därför som jag längtar så till sommaren, för det är då jag mår som bäst. Men värken i armen gick över efter en stund, skönt det.

Men den kom tillbaka när jag gick ut senare på dagen! Det var så att vi tänkte åka och handla, och eftersom jag inte gjorde något speciellt tänkte jag att jag kunde följa med. Men det blev inte att vi åkte och handlade här, vi åkte till Ica Maxi i Kristinehamn istället! Maxi är ju stort, och de har mer saker än bara mat och då blir det ju genast mycket roligare. Så vi titta runt där lite och så på deras smink och parfymavdelning och på alla andra ställen. Det hela slutade i alla fall med att jag köpte några filmer, några böcker ( jag älskar att läsa), en ram och lite andra saker! Ramen som jag köpte var i silver och väldigt fin! Jag köpte den för att när jag var 13-14 år ungefär, träffade jag min stora idol som jag hade då, Jimmy Jansson. Vet inte vilken gång i ordningen det var, för har träffat han 5 ggr, men han hade en skivsignering på Najz Prajz i Örebro! Då tog jag med mig en blomma till honom, och så tog Sanna som också var med ett kort på honom och mig! Jag tycker att det kortet är fint, och så har jag det på fotopapper så jag ramade in det. Därför tyckte jag ramen passade så bra!

Jag minns 2008, som om det vore igår...Jag minns 2008, som att det vore igår...
 ;)Heej allihopa, och gott nytt år!
Nu är det nytt år igen, 2009!

Jag tror att det här året kommer bli lika bra som det förra året var, men vem vet, kanske blir det här året mycket bättre?
Förra året, 2008, hade jag mitt första sommarjobb. Jag sökte ett jobb som jordgubbsförsäljare, och jag väntade länge och väl tills jag fick ett telefonsamtal där jag fick höra att jag fick jobbet! Även fast det var jobbigt att gå upp tidigt på mornarna, eller att gå till jobbet på eftermiddagen, så var det faktiskt riktigt roligt! Jag träffade så mycket folk och det var roligt! Och jag blev en erfarenhet rikare!

Förra året i augusti, tog jag mod till mig och startade den här bloggen som handlar om mig och mitt handikapp! Det var något som jag aldrig i min vildaste fantasi trodde att jag skulle göra för några år sedan. Då kändes det jättekonstigt, inte alls lika självklart som det känns nu! Nu har jag chansen att hjälpa andra handikappade som är i samma situation som jag, som vill veta om hur andra har det och att de inte är ensamma om att vara unga och handikappade. Något som jag själv kanske hade velat haft förut, om jag tänker tillbaka, men nu är det jag själv som kan hjälpa andra och det känns så otroligt bra! Och jag hjälper mig själv lika mycket! Jag har börjat tänka mer på mitt handikapp, jag har fått bättre självförtroende eftersom att jag nu har tagit steget till att skriva om mitt handikapp. Det är något som gör mig så otroligt stolt över mig själv, och det kan ingen ta ifrån mig någonsin, det kan jag lova er!

Jag vann ju även en uppsatstävling förra året där jag fick ett pris på 1000kr och svenska akademins ordlista för att min uppsats var en av de bästa bland 10 utvalda, från gymnasieskolorna här i Karlskoga.
Eftersom att jag alltid har gillat att skriva, så uppmuntrade det ju mig till att skriva ännu mer!

Det är mycket som hände förra året, och det här är några händelser men som jag tycker är bra!


Nu får ni ha en fortsatt bra dag på det nya året! så hörs vi imorron! =)

RSS 2.0