Kort inlägg

Dagens ordspråk: Som man känner sig själv känner man andra.

Hallå!

Nu sitter jag här igen och skriver på min nya dator, det är så kul! Jag skrev ju inte så mycket om den igår, men jag har Windows 7 bland annat! Det är en annan design mot Windows XP som jag hade förut, så allting har jag inte hunnit lära mig och utforska. Men jag har ju tid på mig! Jag har en massa olika spel också, finns nog mycket att underhålla sig med!

Idag har jag tagit det lugnt ganska mycket, men på förmiddagen färgade jag mitt hår! Jag färgade på mellanbrun som förra gången, för jag har fått en utväxt sen sist. Resultatet blev jättebra så jag är nöjd!
Har för övrigt pluggat lite, spelat klarinett och städat mitt rum!

Det blir ett ganska kort inlägg nu, för jag har inte riktigt tid att blogga just nu. Jag hade tänkt att göra det tidigare men det blev lite senare än vad jag hade tänkt mig. Är nämligen en dokumentär som jag vill se på TV just nu, haha! Det kändes dumt att inte blogga alls, så det blev några rader istället för inga alls.

Ha en fortsatt bra söndag allihopa så hörs vi mer imorgon!


Min Mini PC!


Dagens citat: Det är roligare att ge än att få, exempelvis bröllopspresenter. - H.L. Menecken

Hallå!

Åh, vad jag är glad just nu! Det har varit en jättebra och rolig lördag för min del idag. Som jag tidigare har berättat ska jag ju läsa på universitetet till hösten efter gymnasiet. Där är det bra att ha en dator med sig som man kan skriva på, speciellt för min del som får väldigt ont av att skriva för länge för hand. Jag har en laptop hemma, men den väger alldeles för mycket för att jag ska orka bära på den. Med datorn, väskan, laddare och alla tillbehöver väger den över 6 kg. Jag har därför länge velat ha en Mini PC eller en så kallad "bloggdator" för att de är små och nätta och inte väger så mycket. Så nu kan ni kanske gissa vad jag har gjort idag och varför jag är så glad? Jag har köpt mig en alldeles egen minipc!

På Expert köpte jag min dator! Det var en som Expert rekomenderade och den vägde 1,27 kg och den hade bra med minne och allt som en dator bör ha och den var skitsnygg! Jag blev så himla nöjd! Den har även ett ergonomiskt tangentbord, den är lite upphöjd så att man inte ska få ont när man skriver! Det passar ju mig jättebra som är väldigt känslig och lätt får ont. Jag har fått igång den nu och allting fungerar hur bra som helst! Den är lite svår att skriva på bara, haha! Jag är inte riktigt van med hur tangenterna sitter, det brukar ju vara så när man sätter sig vid en ny dator. Min gamla laptop står bredvid på mitt skrivbord och den är världens skillnad! Känns jättekonstigt men jag är verkligen supernöjd. Den här kommer bli perfekt till universitetet!


Bild från datorns kartong. Finns i fler färger än svart som jag tog!

Mini PC från märket Eee! Inbyggd webbkamera och en massa bra och
användbara saker. Jag hittade ingen bild på den på internet från Experts hemsida.
Sugen på att cykla

Dagens språkgroda: Det var omöjligt att starta en konversation eftersom alla pratade så mycket. - Yogi Berra

Hallå!

Åh så var det äntligen fredag, eller vad säger ni?

Jag skrev ju ett inlägg innan jag åkte iväg till skolan imorse och att jag då tyckte att jag hade en lång dag till mötes. Det står jag fortfarande fast vid, för det är lite sent att sluta 14.30 på en fredag, men jag måste säga att jag tycker att dagen har gått väldigt fort! Lektionerna bara rullade på och vips var det slut på den sista! Det är bra när det kan vara så också!

Har inte gjort sådär jättemycket sedan jag kom hem. Jag tittade på gårdagens avsnitt av Robinson, missade ju det igår eftersom att jag hade så ont i huvudet. Nu är det ju bara ett avsnitt kvar imorgon och då får vi veta vem av dem som tar hem det. Jag vet inte riktigt vem jag hoppas på ska vinna. Jag tycker det är mest spännande att titta bara, haha! Får klura lite på det imorgon.

Nu till helgen har jag inga direkta planer på något jag ska göra. Blir nog att ta det lugnt och plugga lite. Är inte helt fel att vila och ta igen sig heller. Tidigare idag sken solen väldigt mycket och det var ljust och fint ute och jag blev så sugen på att ta ut cykeln ur förrådet och cykla! Det hade varit jätteskönt, åh vad jag längtar till våren! Än är det ju lite för mycket snö och halka. Jag har svårt ändå att hålla mig på benen så jag vill inte hitta på något som kan leda till en olycka. Men kul som bara den skulle det vara!

Vad har ni för planer till helgen? Ska ni hitta på någonting roligt? =)

Åh, vad jag blev sugen på att cykla idag när solen sken ute!


Sovmorgon

Godmorgon!

Det är inte ofta jag skriver här i bloggen på morgonen innan jag ska till skolan, men idag har jag faktiskt sovmorgon!
Jag börjar klockan 09.40 och tänkte att jag skulle slänga iväg ett inlägg, eftersom att jag inte skrev någonting igår. Jag hade så ont i huvudet och låg därför bara och vilade. Men nu känns det bra igen!

Ska bli väldigt skönt att ta helgen sen efter den här skoldagen! Jag tycker att veckan har gått jättefort, men det är verkligen skönt när helgen kommer! Slutar ganska sent idag, i alla fall för en fredag, vid klockan 14.35. Men jag tror att det kommer gå rätt så fort ändå. Det brukar det göra!

Nu ska jag fortsätta och göra mig i ordning innan jag ska iväg. Är runt -10 grader idag så det blir att klä sig varmt, då skolan kan vara väldigt kylig. Ha en jättebra fredag så länge så hörs vi när jag kommer hem!


Bok som projektarbete

Dagens citat: Förlåt dina fiender, men glöm inte bort deras namn. - John F. Kennedy

Hallå!

Imorse gick jag iväg till skolan som vanligt. Började klockan 08.00 så det blev en tidig uppstigning och när jag väl är där upptäcker jag att jag bara har en lektion. Hade Historia B på morgonen men det vi håller på och jobbar med får vi göra hemma så vi behöver inte vara där på lektionen, fick vi reda på idag. Nästa lektion skulle egentligen ha varit Ljudteknik, men vi håller på och spelar in egna låtar i studion och det är inte min tur förrän nästa vecka så jag behövde inte gå på den heller. Sedan återstod bara den sista lektionen och den hade jag också fått hemuppgifter på. Så jag fick gå hem tidigt! Men det gjorde ingenting, faktiskt, det är ju inte varje dag man har sådan tur! =)

Vilken snöväder det har varit här idag! De varnade på nyheterna om att det skulle komma mycket snö tidigare idag, men det har inte varit värre än att det bara har snöat i flera timmar i sträck. Kunde ju ha varit riktigt oväder med blåst och kyla men temperaturen är bara runt -1 grad, förut i alla fall. Det är riktigt mycket snö här nu, den har legat kvar ända sedan julen. Om det snöar i den här takten kommer det vara mycket att skotta imorgon. Det är jobbigt att pulsa genom all snö, men om det betyder att vi får en väldigt fin sommar, får det snöa hur mycket det vill!

Jag satt nyss och skrev på mitt projektarbete som är min bok om mitt handikapp! Jag trodde i början att det kanske skulle blir runt 50 dataskrivna A5, men jag vet inte om det kommer räcka. De som känner mig vet att jag älskar att skriva långt och inte kan korta ned någonting, så det är nog ingen som är särskilt förvånad.
När boken är klar skulle jag vilja att alla mina bloggläsare fick läsa mina texter! Jag tror att den kan hjälpa jättemycket och det finns så mycket där i som jag själv skulle vilja läsa av någon annan som var handikappad.
Jag önskar något innerligt att det kan bli möjligt en dag!

Ni andra som går i trean eller har gått ut gymnasiet, vad gjorde ni som projektarbete?Som projektarbete skriver jag en bok om mitt handikapp!


Författarbesök och stan

Dagens språkgroda: Man kan inte göra det gjorda ogjort, men man kan verkligen låta bli att upprepa det. - Bruce Willis

Hallå!

Visst är det typiskt när man verkligen vill skriva någonting och det absolut inte går att få fram. Känner ni igen er?
Så var det för mig igår, men ändå lite annorlunda. Jag skrev ett inlägg här på bloggen och skulle publicera bilder som var tvugna att vara med. Vad händer då? Jo, mitt redan sega internet blir ännu segare och bilderna går inte alls att ladda upp här på bloggen. Jag försöker och försöker, klockan blir för mycket, jag hinner inte och jag får låta det vara. Tråkigt när det blir så, men nu har jag i alla fall publicerat gårdagens inlägg med alla de rätta bilderna. Det handlar om mitt tips till bättre, strålande och mycket finare och renare hud, nämligen mikrofiberdukar. Bläddra ned och läs det direkt - ni blir inte besvikna. Jag lovar att det funkar!

Nog pratat om igår. Idag började jag klockan 08.00 med Affärsjuridik. Jag tycker det är jätteintressant och kul faktiskt! Något som kanske inte var lika kul var att det endast var jag och min lärare där. Det gjorde ingenting, då får jag ju mer hjälp och hon är jättetrevlig, men det är ju roligare om man är några fler. Vi är ganska få i gruppen och är någon borta märks det väldigt väl!

Min andra lektion var svenska, och idag var den väldigt spännande och intressant! Vi hade nämligen en författare på besök - Magnus Nordin. Han har bland annat skrivit Djävulens märke, Förföljaren, Prinsessan och mördaren, Årstamördaren och sen tog mitt minne slut. (Den sista var ingen titel). Han berättade om sina böcker och om hur han blev författare och vägen dit. - Gissa om jag satt som hypnotiserad! Jag håller ju på att skriva en bok just nu och jag blev riktigt inspirerad av honom, det började klia i fingrarna efter att få skriva på en gång. När han hade pratat klart fick vi ställa lite frågor och så. Jag kom oturligt nog inte på någon fråga, fast jag hade chansen. Han skriver deckare och skräckromaner och har jobbat som lärare! Nu föreläser han bara och skriver böcker. Låter riktigt roligt och det var en väldigt bra föreläsning!

När sista lektionen var avklarad åkte jag först hem en liten stund och sedan till stan. Jag behövde köpa lite grejer och hittade en del av det men inte allt. På Lindex fyndade jag i alla fall en sminkväska och en nessesär! Jag har länge behövt dem båda och har frågat mig varje gång jag behövt någon varför jag inte har köpt mig det. Nu var det så billigt så nu införskaffade jag mig äntligen det. Sminkväskan hade tidigare kostat 129 och var nu nedsatt till halva reapriset och gick väl på 30 kr eller så. Nessesären gick på en tjuga, tror jag!

Väl hemma efter staden vilade jag en stund för jag hade så ont i huvudet, det började ända ifrån nacken. Efter att ha sovit en stund hade det i alla fall gått över och jag gick upp och pluggade! Har betat av både klarinettläxan och filosofin. Jag jobbar väldigt mycket med mina läxor och uppgifter varje dag, som min bok tex som jag skriver som projektarbete. Jag blir stressad om jag inte gör allting jag ska och jag har tydliga mål med vad jag vill göra efter gymnasiet, så jag måste ligga i. Jag har vetat sedan 9:an vad jag ville göra efter gymnasiet och det var att läsa på socionomlinjen. Hårt slit lönar sig och det finns inget roligare än att få höga betyg!


Nessesär och sminkväska från rean på Lindex!


Mikrofiberdukar ger strålande fin hy

Dagens citat: Den mest trovärdiga delen av en tidning är annonsdelen. - Thomas Jefferson

Igår skrev jag ju i min blogg att jag hade någonting som jag skulle tipsa om under veckan, och det tänkte jag göra idag! Jag vill inte låta som någon dålig TV-reklam, men det jag ska tipsa om köpte jag för några veckor sedan och det har verkligen varit jättebra. Vad jag pratar om är en mikrofiberduk för ansiktet!

När man har på sig smink som puder och foundation varje dag, mår huden inte sådär jättebra eftersom att man täpper till porerna, även fast man använder mineralsmink. Det kan leda till finnar, kvisslor, pormaskar och andra tråkigheter som ingen vill ha eller att man inte känner sig riktigt ren fast man har tvättat sig med tvål och vatten. När jag för några veckor sedan var på Rusta, sprang jag av en händelse bara på Mikrofiberdukar för ansiktet. Jag undrade vad det var för någonting och läste vad det stod på förpackningen. Det stod att man skulle fukta mikrofiberduken i vatten och sedan ta den i ansiktet med cirkulerande rörelser för att få blodcirkulation i huden. Det skulle ta bort orenheter i huden och rena på djupet. Jag tyckte att det lät väldigt bra och tänkte att jag kunde testa. Förpackningen kostade endast 10 kr så jag tyckte att det var värt det.

Nu har jag använt mikrofiberduken sedan jag köpte den och jag har aldrig provat något bättre, jag lovar er!
Huden blir jättemjuk av endast en användning och den ser jättebra ut! Huden är renare och tar bokstavligt och ärligt talat bort pormaskar och andra orenheter. Jag märkte skillnad på bara en vecka. Det var det här jag menade med att jag inte ville låta som någon dålig TV-reklam, för att jag pratar så gott om den. Men det är faktiskt sant! Jag provade den för att den var så billig som 10 kr och jag har aldrig provat något bättre för att få finare hy. Allt behöver inte kosta mycket pengar för att vara bra. Mikrofibrerdukar är bra för städning också, kanske ni har hört? Den är lika bra och effektiv för huden. När jag använder den blir jag alldeles röd i ansiktet en liten stund för att jag får blodcirkulation. När jag är klar är huden mjuk. Går jättesnabbt och är så bra! 


Min mikrofiberduk är köpt på Rusta för 10 kr. Jag har aldrig provat något
bättre!

Idag har jag bloggat i 1,5 år!

Dagens ordspråk: Väck inte den björn som sover.

Hallå!

Nu har jag suttit vid datorn väldigt, väldigt många timmar idag, känner jag nu. Jag har inte ägnat bloggen så mycket uppmärksamhet trots att jag har suttit här, men jag har renskrivit några kapitel till min bok! Jag har skrivit allt för hand för att jag då tycker det är lättare att komma igång, men jag vill ju ha det på datorn också. Det blev ett tio-tal dataskrivna sidor vilket gick ganska fort att skriva (jag kan skriva utan att titta på tangenterna och det går väldigt fort. Beror på att jag spelar klarinett utan att se vad jag gör och därför har jag väl övat upp muskelminnet. Skriver sms utan att titta på knapparna också) men det finns ju mer saker att göra än att bara skriva allting rätt upp och ned! Nu är jag i alla fall klar efter mycket om och men då texterna har hoppat fram och tillbaka helt fel på utskrifterna.

Förutom att ha (word)datanördat idag har jag inte gjort så mycket! Jag har tagit det lugnt och vilat och läst en hel del. Min lilltå blev ju väldigt svullen igår och även stortån och de är lika stora idag. Har som tur var inte haft ont så i dem i alla fall! Jag har inte utmanat ödet med att ta en promenad, som jag gärna ville, men tänkte att det inte var någon bra idé för att risken att de kommer göra ännu mer ont än vad de redan gör är ganska stor.
Men genom att vara inne har jag ju fått en hel del annat gjort, som läxor och klarinettspelande. Finns fördelar och nackdelar med allting!

Vet ni vad jag kom på nu, medan jag skrev här! Jag hade tänkt påbörja en annan mening först men då slog det mig att idag har jag bloggat i 1,5 år! Jag har nämligen skrivit upp det i min allmenacka för jag ville inte glömma bort det, haha! Jag uppmärksammar det för jag tycker det är så roligt att blogga! Jag har läst igenom gamla inlägg som jag har skrivit och många av dem, i alla fall som jag själv tycker, är riktigt bra! Det har inte blivit några sådana inlägg på ett tag som handlar om tips och hur jag tänker på saker som mitt handikapp och min värk, men jag lovar att det är påväg och att det kommer snart! Jag har inte haft så mycket tid bara, men det får jag snart! Jag riktigt längtar tills jag får göra det, de inläggen brukar vara populära!

Nu till det jag hade tänkt skriva! Till veckan kommer jag tipsa om en riktigt bra sak som jag köpte för några veckor sedan! Jag har inte skrivit om det förut så ni vet inte vad det är, men jag kan lova er att ni verkligen inte vill missa det! Det är en sak som är till för att hjälpa och som verkligen gör det! En ledtråd kan vara att det handlar om skönhet, men det är inte bara för tjejer utan passar även finfint för killar! Mer säger jag inte, ni får gå in och läsa min blogg under veckan, kanske rent av imorgon, då får ni se vad det är jag så gärna vill tipsa om!

Ha nu en fortsatt trevlig söndag och kväll så hörs vi mer imorgon!

IKEA och Marieberg Galleria

Dagens citat: Man kan inte köpa kärlek, men man kan få betala dyrt för den. - Henny Youngman

Hallå!

Idag har jag haft en toppenbra, rolig och finfin lördag!
Vi här hemma åkte in på förmiddagen till Örebro för att möta upp Malin, Adde och lilla Lowe för att gå på IKEA och Marieberg! Jag vet ärligt talat inte vart de här timmarna och den här dagen har tagit vägen, men roligt, det har vi haft!

Vid halv 11-snåret åkte vi in på IKEA och mötte som sagt upp min syster Malin, Adde och deras 8-månaders gamla bebis Lowe! Vi hade bestämt att vi skulle träffas där idag för att umgås lite och göra någonting roligt, samtidigt som vi behövde inhandla lite på IKEA. När vi skulle gå in sov Lowe, men det dröjde inte länge innan han vaknade och då blev det lek och bus för hela slanten! När vi fikade och Lowe åt mat var han mer intresserad av att kolla på mig och slå och banka i bordet än att äta. Han vet hur man lockar fram barnungen i mig, haha!

När de andra skulle gå och betala det de hade köpt, gick jag och bar Lowe och försökte hitta någonstans att sitta. Det var en tjej som stod i närheten av mig och hon sa att han höll på att tappa sin strumpa. Det var bra att hon sa, för det hade jag ingen koll på! Innan hon gick sa hon till sin kompis att Lowe var så söt att hon bara fick lust att pussa på honom, haha! När vi väl hittade en plats att sitta på, kom det en tjej med sin lilla flicka och satte sig bredvis oss. Lowe blev helt fascinerad och tittade på henne, haha! Hon var lite äldre än honom och berättade att hon hette Molly. Mollys mamma och jag småpratade lite en stund innan de skulle vidare. Jag tänkte inte alls på hur jag satt med benen och helt plötsligt såg jag att flickan ramlade, över mina fötter! Jag har en tendens att alltid ha fötterna så långt ut utan att jag tänker på det. Jag blev helt förstörd och sa "Åh, förlåt, förlåt! Det var mina fötter hon ramlade över, åh, förlåt mig!" Flickan grät inte eller så och hennes mamma sa att hennes dotter borde ha tittat vart hon satte fötterna. Jag fick så dåligt samvete och har gått och tjatat om det hela dagen. Det känns så dumt, det var ju inte meningen! Tur att det gick bra i alla fall.
När Molly och hennes mamma hade gått, kom det en till flicka och hennes mormor eller farmor. De tittade på Lowe och de berättade att flickan som hette Greta, hade en lillebror som var ungefär lika gammal som Lowe. Det var roligt att sitta där och småprata lite om barn och allting. Lowe tyckte däremot att det var kul att ta av sig strumporna hela tiden medan jag satte på dem, haha!

Efter IKEA åkte vi förbi Rusta en sväng, de har ju byggt ut nu i Örebro! Hittade lite smågrejer som jag brukar passa på att köpa när vi är där. Efter det åkte vi vidare ut till Marieberg! Även fast mellandagarna är över sedan länge är det fortfarande mycket rea! Inne på Gina Tricot hade de skitmycket rea. Vissa väskor där kostade 49 kr, som det är fullpris på på internet i deras webbshop, tänkte bara tipsa om det ifall ni ska köpa någon! Jag sprang på en top med puffärmar på axlarna! Jag gillar trenden med markerade axlar och har två toppar från Monki som har det, men ingen av denna variant. Blev jätteglad när jag såg den, när även den kostaste 49 kr. Fynd, det gillar vi!

Åkte från Örebro vid klockan 18.00 ungefär efter att ha sagt hejdå till Lowe och Malin och Adde. Lowe har varit så glad hela dagen, han älskar att vara bland mycket folk! På IKEA stortrivdes han och skrattade och var så lugn hela tiden. Blev verkligen en heldag tillsammans med de vilket var jätteroligt! Får se när vi ser dem nästa gång. Med mitt och mammas begär efter Lowe lär det bli snart, ;)

Nu ikväll blir det att ta det lugnt. Jag har haft ont i foten under dagen, konstigt nog, och min lilltå har svullnat upp och blivit stor. Har ont i stortån också (har opererat den för att jag hade en halgusvalgus knöl p.g.a jag gick på tå när jag var liten och den är lite känslig) så den ska jag inte hitta på några dumheter med. Har tagit på salva så hoppas den mår bättre imorgon!


Min top med markerade axlar som jag köpte på Gina Tricot! Jag har
kollat på den förut på deras hemsida. Som tur var köpte jag den inte då,
utan idag, då den var på rea för 49 kr! Som hittat!

Marie hjärta Fredag och Helg

Dagens citat: Kärleken besegrar allt utom fattigdom och tandvärk. - Mae West

Hallå!

Äntligen får jag den äran att börja detta inlägg med att säga att det är fredag idag!
Fredagar är veckans bästa dag när man precis har lagt en skolvecka, eller inte allra minst en arbetsvecka, för er som jobbar, bakom sig och man kan börja planera för helgen. Det tycker jag är härligt!

Började skolan vid klockan 08.00 och slutade vid klockan 14.30, ungefär. Vi har längre fredagar nu än vi hade förra terminen, men vi slutar ju desto tidigare andra dagar, så det jämnar ut sig ganska bra. Jag tog med mig klarinetten till skolan idag och Chenfei hennes tvärflöjt, så vi provade att spela lite tillsammans på ett av våra hål, haha! Vi ska nämligen spela in en låt i studion på Ljudtekniken om några veckor och behövde därför träna. Om man spelar klarinett och tvärflöjt ihop måste man mixtra lite med noterna, för om vi spelar efter samma noter låter vi inte lika. Det går väldigt lätt att fixa, vilket jag har gjort nu här hemma genom att skriva nya noter till mig, i mitt notprogram Sibelius 5. Låten vi ska spela är My Heart Will Go On. Blir bara med klarinett, tvärflöjt och piano. Det låter väl fint?

Efter skolan åkte jag iväg till Polisstationen och hämtade mitt nya ID-kort! Jag tog ett nytt i måndags och redan i onsdags var det klart, fast jag hämtade det inte förrän idag. Det såg mycket annorlundare ut än mitt gamla, var med fingeravtryck från passet och även längd. Bilden kan man ju diskutera om den blev bra, haha! Blir aldrig särskilt naturligt på sådana kort, men utan att vara alltför skrytsam tycker jag att det blev rätt bra!
Det blev även en promenad sedan när jag kom hem! Det var en ganska mild temperatur ute och det var jätteskönt att vara ute och gå! Tyvärr har de plogat så dåligt att det blir svårt att gå, inte så kul eller lätt heller för den delen att pulsa i snö. Inte för mig i alla fall som har svårigheter att bara gå på plan backe utan att stå på näsan. Men det gick bra i alla fall!

Imorgon ska vi åka in till Örebro! Vi ska först till IKEA där min syster Malin, hennes pojkvän Adde och deras bebis Lowe ska komma! Ska bli roligt att träffa dem och Lowe får för första gången i sitt liv (tror jag) se väggarna inne på IKEA. Blir roligt! Efteråt blir det att åka till Marieberg för att gå och kolla där inne. Jag tror det kommer bli en väldigt rolig lördag!

Nu ikväll blir det för min del att bara titta på Let's Dance och ta det lungt! Brukar ni också kolla på det? Jag tycker det kan vara rätt roligt ibland, att se deltagarna bli bättre för varje gång som går (förhoppningsvis ;)) och höra jurryns kommentarer. Hurvida ni kommer se på Let's Dance eller inte eller göra något annat roligt, önskar jag er en riktigt trevlig kväll!Min förkylning har bokstavligt talat fastnat

Dagens ordspråk: Att lära utan att göra, är som att älska utan att röra.

Hallå!

Vad snabbt det känns som att den här dagen har gått idag, tycker jag!
Jag började dagen med en ganska så lång sovmorgon, för jag skulle inte till skolan på förmiddagen. Jag hade nämligen en tid hos Vårdcentralen vid klockan 10.00 och började därför inte förrän efter lunch, då jag hade ett långt hål. När jag kom tillbaka hade jag bara körsång och klarinettlektion kvar på schemat. Om jag ska vara helt ärlig kändes det lite jobbigt att gå dit. Ni vet, man sitter en stund i soffan, blir alldeles för bekväm, känner hur ögonlocken slås igen och man vill absolut inte ut i kylan och ge sig iväg till skolan. Hela kroppen känns som den gör motstånd...
Haha, nu överdriver jag! Riktigt så illa var det inte, det är alldeles för lätt att låta min fantasi flöda bara.
Men att det kändes skönt att komma hem efter de två lektionerna och veta att jag faktiskt var där, det var skönt!

Mitt besök på Vårdcentralen gick riktigt bra och jag hade en väldigt trevlig doktor! Jag brukar vara nervös för det mesta inom sjukvård när det kommer till saker som kan göra ont, som att ta blodprover till exempel. Jag behövde inte alls vara nervös för det, för det var inget som gjorde ont och det blev inget blod inblandat överhuvudtaget!
Jag hade fått en tid där för att jag har eksem på mina ögonlock. De har varit torra i flera år och aldrig blir det bättre, även fast jag har fått salvor. Hon tittade i alla fall på dem och gav mig en annan salva som skulle vara bra! Någon annat jag också behövde få hjälp med, var min näsa. Jag har gått och dragit med en förkylning både länge och väl och jag får ingen luft genom näsan! Den är så igen täppt och att vakna varje morgon ungefär samma tid för att man inte får luft är inte kul. Hon undersökte då min näsa och såg att min förkylning hade fastnat, bokstavligt talat. Jag var helt igenkorkad och mot det fick jag en nässpray. Hon sa att man kan få lättare att blöda näsblod av den. Jag hoppas verkligen att jag inte kommer göra det, då blod inte hör till de saker jag tycker om, men jag brukar inte ha lätt att blöda näsblod annars heller. Får hoppas på det bästa! Känns i alla fall skönt att få ha gått dit. Jag fick en tid för återbesök också för att se att det blir bättre, för det är ingenting som går över på en natt.

Nu ska jag snart gå ned och titta på vår storbilds TV! Jag brukar göra det på kvällarna för att först slappna av och sedan läsa tidningar och böcker. Det får mig att bli väldigt avslappnad vilket är skönt för då får jag inte lika mycket värk. Imorgon väntar den sista skoldagen och till helgen blir det att åka till Örebro och träffa Malin, Adde och Lowe, kolla i affärer och ha roligt!

Ha en riktigt trevlig kväll allihopa, så hörs vi mer imorgon! =)

Uppdrag Granskning

Dagens tidningsgroda: Hästen slogs med järnstång. - Kvällsposten

Hallå!

Förra veckan var det bara en fyradagarsvecka för min del, eftersom att vi fortfarande hade jullov på måndagen. Jag tyckte att den veckan gick fort, fast det var lite segt att vara tillbaka i skolan igen, men den här veckan har också gått väldigt fort! Den är visserligen inte slut än, men med tanke på att det redan är torsdag imorgon och då en dag kvar till helgen, har det ju inte gått helt långsamt i alla fall!

Idag har jag haft en kort och skön onsdag! Hela höstterminen hade jag korta onsdagar och slutade vid klockan 11.00, men nu till vårterminen har jag fått affärsjuridik på eftermiddagen. Idag var ett undantag och jag fick sluta tidigt, för vår sista lektion var inställd! Vår lärare sa igår att vi kunde få det och läsa hemma istället, vilket passade mig super eftersom att jag har hål i 3,5 timma innan den lektionen. Känns som gamla tider igen!

Har varit effektiv nu på eftermiddagen och både läst filosofi, spelat klarinett och jobbat med mitt projektarbete! Jag tycker alltid att det är skönt att få det man ska göra gjort på en gång. Jag skjuter aldrig upp saker, jag är alldeles för mycket kontrollmänniska för det. Men genom att få undan det jag ska göra skapar det mindre stress än om jag skulle ha en massa uppgifter i arslet istället. Jag mår som bäst då i alla fall!

Nu ska jag snart gå ned för att titta på Uppdrag Granskning! Jag måste börja titta och intressera mig mer för sådana samhällsprogram och så, eftersom att jag efter gymnasiet ska söka till Socionomlinjen, då måste jag ha koll! Det kan faktiskt vara riktigt intressant, många bra ämnen som alltid ligger "rätt i tiden". Tror det ska handla om sjukskrivningar och så idag. Var det någon som såg föra veckans Uppdrag Granskning? Handlade om samma ämne även då, och det de tog upp var verkligen inte roligt. Tittar ni på Uppdrag Granskning också?


Rolig tisdag!

Dagens citat: Gå aldrig till en läkare på vars mottagning krukväxterna har dött. - Erma Bombeck

Hallå!

Åh, vad jag älskar att skriva!
Som ni vet skriver jag ju en bok om mitt handikapp som projektarbete, som jag ganska ofta pratar om.
Ibland går det jättebra att skriva, orden bara flyter på och rinner ut ur fingrarna snabbt som bara den för att inte bli någon vattenläcka och ibland, men riktigt sällan, går det trögt och det känns inte alls roligt. Idag är det en sådan dag då det går jättebra att skriva! Jag blir verkligen helt uppe i mitt projektarbete. Varför började jag inte skriva på min bok tidigare?!

Denna tisdag har jag tillbringat i skolan i några timmar, för den här terminen har jag jättekorta tisdagar! Började vid klockan 08.00 och gick glatt hem vid klockan 11.55! Vi hade en väldigt intressant svenskalektion idag, för vår bibliotikarie på skolan kom och pratade om en författare som heter Magnus Nordin, som ska komma på författarbesök till oss nästa vecka! När jag först fick reda på det tyckte jag att jag kände igen namnet, men jag var inte säker. Idag pratade i alla fall hon om några av hans böcker! De jag kommer ihåg hette Förföljaren och Prinsessan och mördaren (Alternativt Mördaren och prinsessan, men tror inte det). Hon jämförde honom med Steven King i alla fall! Böckerna hon pratade om verkade jättespännande och jag tror att jag har läst Prinsessan och mördaren någon gång för flera år sedan (Det var den jag tänkte på när jag fick reda på författarens namn)
Det var många i klassen som blev intresserade av böckerna så de gick ner till biblioteket direkt, haha! Det var nämligen kö där nere, när jag och Chenfei gick dit. Jag lånade ingen bok för jag har fullt upp med några hemma som jag dels fick i julklapp och en bok jag fick hem idag!

Den boken jag fick idag var "Ego Girl" av Carolina Gynning och Ingrid Carlqvist! Jag bestälde den från Adlibris i förra veckan och fick den idag, helt fraktfritt eftersom jag valde att inte ha så bråttom med att få den!
Jag har inte hunnit börja läsa i den än, men det ska jag göra ikväll. Jag såg att det var foton i den bland annat, vilket var väldigt kul att se! Carolina Gynning såg verkligen annorlunda ut för några år sedan mot nu. Fanns även med bilder från hennes barndom. När jag har läst klart boken kan jag skriva en bokrecension om den i bloggen!

Här på min blogg har jag ju ganska många kategorier, som jag har mina inlägg inplacerade i.
De flesta ligger under Allmänt, Vardag och Shopping men jag har även fler som det finns inlägg i. Jag kollade igenom min blogg idag och såg att jag hade väldigt många inlägg som jag tycker är läsvärda, som borde flyttas till kategorin Läsvärda inlägg. Jag ska försöka att göra det, för jag tycker det är viktigt. Jag har skrivit många inlägg om mitt handikapp, mina tankar kring det, peppande inlägg som jag tror är bra för alla att läsa!
Jag ska försöka göra det här när tid finnes, vilket ska bli snart, men tills det blir gjort får ni jättegärna läsa igenom gamla inlägg i bloggen! Kolla i de kategorierna som redan finns också, det finns minst ett inlägg i varje, =)


Monday again

Dagens citat: Man ska tro på allt som står i tidningarna - det gör dem mer intressanta. - Rose Macaulay

Hallå!

Då var det måndag igen och dags att ta nya tag!
Jag hade sovmorgon till klockan 10.00 imorse, vilket alltid är skönt, speciellt första dagen efter en helg!
Fick reda på att vi skulle göra en ändring i schemat, vilket skulle gynna mig väldigt mycket. Jag blev jättenöjd och glad, tills vi efter lunch fick reda på att ändringen som de redan hade gjort inte gick att genomföra, haha! Det var lite surt, men det är ingenting att göra någonting åt. Finns för-och nackdelar med allt!

Slutade vid klockan 13.15 och då åkte jag till polisstationen och fixade ett nytt ID-kort! Jag skaffade ett när jag gick på högstadiet, men i måndags förra veckan gick det ut. Det är smidigt att göra det hos polisen, det är bara att ta ett kort och skriva under och så kommer det inom några dagar! Jag hade tur, för det var ingen före mig i kön. Jag tror inte att det finns någon som är sådär värst nöjd med hur ens pass eller ID-kort ser ut. Jag lyckas aldrig bli naturlig på såna kort!

Jag fick förresten mitt eye cool stick från Make Up Store som jag beställde från Blondinbellas webbshop Bellme förra veckan! Jag provade det förut och tyckte att det var riktigt bra! Salvan kyler på området vid ögat och gör att det inte svullnar och tar bort mörka ringar. Jag använder det för att mina ögonlock är så torra. Känns som ett bra köp!

Vad har ni gjort idag då, denna måndag? =)


Besök i helgen

Dagens citat: Åttio procent av all framgång handlar om att bara komma i tid. - Woody Allen

Hallå!

Nu var det i torsdags som jag sist skrev här i bloggen! Har haft en bloggpaus på två dagar skulle man kunna säga, men inte för att jag hade planerat det utan för att det helt enkelt kom andra saker emellan.
I fredags när jag kom hem från skolan, mådde jag inte alls bra. Jag hade haft ont i huvudet sedan lunch och när jag kom hem hade det inte gått över utan övergått till migrän istället. Det var jättejobbigt, och när det äntligen hade gått över var jag väldigt trött och så hade ju min bror Mikael och hans flickvän Sonja kommit till oss!

Mitt andra försök att blogga, var igår, lördag. Jag skulle logga in på bloggen som vanligt, kom in, skulle svara på kommentarerna innan jag ångrade mig och ville skriva ett inlägg först istället. Då loggades jag ut från bloggen och kom inte in igen! Jag vet inte hur det kom sig, någon mer som har haft samma problem? Hur som helst, när jag inte kom in gav jag upp och bestämde mig för att försöka skriva idag istället. Så nu är jag tillbaka!

Brorsan och hans flickvän Sonja kom som sagt till oss i fredags! De bor i Stockholm och kom hit med tåget på eftermiddagen. Vi åt god mat, pratade, tittade på Let's Dance och hade det riktigt trevligt och mysigt!
På lördagen mådde jag mycket, mycket bättre, hade inte alls ont i huvudet då och vi hade en lika bra dag som fredagskvällen!

Idag åkte Mikael och Sonja hem, eftersom Mikael ska till jobbet imorgon och Sonja ska till sina skolor.(Hon går både på KTH, Kungliga Tekniska Högskolan och Handels, men skolorna ligger lite utspritt och på flera olika adresser) De åkte hem igen vid klockan 13.00. Känns tråkigt att de redan har åkt hem! Men det var så himla kul att de kom, det visste vi ju inte i början av veckan! Sonja sa att vi får ses i Stockholm nästa gång till mig. Sen kom hon på att vi kan ses i Kina istället och shoppa där! Hon berättade om sina fina fynd hon hade gjort och hur billigt det är på marknaderna. Helt sjukt att man kan få så mycket fint för så lite pengar! Hon hade köpt en Jimmy Choo-väska där som jag var måttligt avundsjuk på, minst sagt. Brorsan trodde att om jag kom till Kina skulle jag köpa hur mycket som helst. Det kan han skriva upp att jag skulle. Mer än jag (eller han) orkar bääära! Haha!


Hur har er helg varit? =)


Brorsan kommer till helgen!

Dagens citat: Djur är märkliga. Hunden ser upp till dig. Katten ser ner på dig. Bara grisen ser på dig som en jämlike. - Winston Churchill

Hallå!

Jag önskar att vi alltid kunde ha fyra-dagars-vecka i skolan, som den här. Det har verkligen känts som en mjukstart och nu imorgon är det ju redan fredag!
Veckorna brukar ju normalt sett gå väldigt fort, och den här terminen fram till studenten kommer vara den kortaste (vad det känns som i alla fall) som vi treor nog har upplevt. Det är ju från nu bara sex veckor kvar till sportlov, (för oss esteter går vi bara en vecka i skolan efter sportlovet innan vi har vår Restaurangshow, som räknas som vår praktik, då vi är borta två veckor) sedan är det ytterliggare sex veckor kvar till påsklovet och sedan mina vänner, går tiden i ruskansvärd galopp fram!

Hade idag sovmorgon till klockan 09.35, eftersom att vi inte läser religion längre. Alltid skönt att få sova lite extra på morgonen! Hade en väldigt kort dag, för jag slutade sedan vid klockan 14.30. Hade klarinettlektion som sista lektion. Jag kunde ju inte ha den i tisdags för att jag inte mådde bra, och nu har den blivit flyttad till torsdagar istället. Det är den bästa dagen enligt mig att ha instrumentallektionen på (vi på estet har en timmes undervisning i vårt/våra instrument i veckan) för den ligger bättre till och när man har haft lov och kanske inte varit flitigast på sitt instrument kan det vara skönt att inte ha lektionen på tex måndagen, ;)

Fick reda på igår att min bror Mikael och hans sambo Sonja kommer till oss i helgen! Vi såg de i november sist, eftersom de har varit ute och rest, men nu kommer de som sagt hem. Ska bli roligt att träffa dem igen och jag vill veta allt om deras resa!

Imorgon blir även min systerson, Lowe, 8 månader gammal! Det känns helt sjukt att han redan har blivit så stor! Tiden har gått enormt fort sedan han föddes! Jag hade aldrig kunnat förutspå hur det skulle bli att ha en bebis i familjen, eftersom att jag aldrig har haft något småsyskon själv, är ju minst, som sagt. Han kommer säkert börja gå snart, för han är så före i sin utveckling. Han har redan fått en gå-vagn och när jag håller han i händerna och går, går han också. Han har ju redan stått "lull" som jag har glömt berätta betyder att man står upp helt själv utan att hålla i sig i någon eller något! Kryper fram gör han redan så man får vara med och se vart han tar vägen!
Tänk när han blir ett år, den 15 maj! Det kommer bli roligt! Vi brukar busa massor när vi ses i alla fall och ibland skrattar han så att han nästan storknar! Jag också för den delen, som känner mig som någon konstig lekgumma, ;)

Ha en trevlig och bra torsdagskväll allesammans så hörs vi mer imorgon! =)

Bok och Smink

Dagens citat: Jag kan inte ge något recept på framgång, men däremot ett på misslyckande: försök att vara alla till lags. - H B Swope

Hallå!

Då var vi, för i alla fall min del, inne på den andra skoldagen den här veckan!
Onsdagar har för mig alltid inneburit korta dagar då jag börjar klockan 08.00 och slutar vid klockan 11.10. Nu har jag fått ett till ämne sent på dagen, så nu har jag istället hål från förmiddagen till klockan 14.40. Känns jobbigt att vänta så länge på att ha en lektion. Men jag åker hem på hålet och väntar istället. Då kan jag vila och samla krafter tills dess!

För en stund sedan var jag inne på adlibris hemsida, för att köpa en bok! Jag har länge velat läsa en självbiografi, eftersom att jag själv skriver en. Jag tycker det är intressant att läsa om andras liv och hur de har upplevt saker och ting, det är lite kul att veta! Den boken jag var inne på var Ego Girl av Carolina Gynning. Jag såg nämligen hennes andra bok Ego Woman för ett tag sedan och blev sugen på att läsa den här. Tur som man ska ha ibland hade jag på deras hemsida när boken fanns som pocket för 41kr! Billigt och bra och även fraktfritt! Väljer man bara att inte ha så bråttom med att få den behöver man inte betala något för frakten. Alltid något!

Efter adlibris gick jag in på Blondinbellas blogg som jag alltid läser. Hon har ju sin egen webbshop Bellme. Jag brukar titta vad det är alltid men inte lägga tänka något mer på det. Idag såg jag däremot att hon sålde ett Eye Cool Stick från Make Up Store! Jag har problem med mina ögonlock, som jag ska gå och kolla hos vårdcentralen nästa vecka. Jag är jättetorr på ögonlocken året runt, det är som eksem. När jag var i Turkiet (och även hemma i den glödheta solen) fick jag ha solskyddsfaktor på ögonen plus bomullstussar på ögonen för att inte bränna upp dem helt och hållet, för det gör ont som jag vet inte vad. Jag har fått en salva av ögonläkaren men den fungerar inte så bra, så jag smörjer in med fet salva där. Tänkte då idag att den här ögonkrämen, som ska vara som balsam för ögonen, kanske kan hjälpa till lite, som den feta salvan gör. Kan ju vara bra att testa, fast jag ska till vårdcentralen och förhoppningsvis får hjälp med dem!
Ögonkräm från Make Up Store på Blondinbellas webbshop Bellme. Erbjudandet gäller till klockan 00.00 ikväll om man ska köpa den där.


Ego Girl av Carolina Gynning köpte jag idag. Har länge velat läsa en självbiografi! 41 kr på Adlibris


Varning för vardag

Dagens citat: Tonåringar är Guds straff för att man har haft sex. - Patrick Murray

Hallå!

Idag var det nog många som var trötta imorse när väckarklockan ringde och störde!
För mig var det första skoldagen efter lovet och eftersom jag började klockan 08.00 fick jag så snällt stiga upp klockan 05.45. Det var verkligen jobbigt, men något som ledde mina tankar från att tänka att det var så tidigt, var att jag hade så förskräckligt ont i mitt högra ben. Jag hade känt av det när jag låg och sov, för jag vaknade av att det var svårt att vända sida och att jag hade så ont i benet att jag inte kunde ligga på det. När jag sedan gick upp kunde jag inte stödja på benet, för då höll jag på att ramla för att benet värkte så väldans! Mamma fick hjälpa mig ned. Det kändes lite bättre efter frukosten, men inte helt bra. Men sedan när jag skulle till skolan var det, tack och lov, borta. Har inte haft något mer besvär med benet sen imorse. Hoppas det bara var tillfälligt och inte kommer igen! Eftersom att jag redan har svårt att gå blir jag så rädd när jag får ont i benen och inte kan gå av den anledningen. När jag fick min värk satte den sig först i benen och gjorde att jag fick hoppa på kryckor tills värken kom till armarna och jag fick ta rullstolen för att förflytta mig.

Min första lekten var idag Affärsjuridik! Det var inte en enda människa där och jag började fundera vart både läraren och de andra som skulle läsa kursen var. Tillslut kom läraren och sen en till, så vi var sammanlagt två elever! Det var fler som skulle vara där, så förhoppningsvis kommer de till lektionen imorgon, lite pinsamt att ha lektioner för två stycken. Vi fick i alla fall reda på där att Affärsjuridik är B-kursen efter Rässkunskapen som tydligen är den första kursen. Hjälp, tänkte jag, men det gick bra ändå att läsa den utan att ha läst, för det var ingen av oss som hade gjort. Hon sa att vi skulle ta den "tuffa" delen nu först, med prov och sådant, sen blir det fika i slutet av terminen. Då kommer "belöningen" sa hon. Haha, det låter bra!

Slutade gjorde jag vid 11.55, jätteskönt! Inte lika skönt var att jag hade en till lektion vid kl 14.00, min klarinettlektion. Jag ska byta den tiden men tänkte gå dit för att spela och ändra tiden till en annan dag, så jag slipper två timmars hål, ensam i hela klassen. Hursomhelst kunde jag inte komma dit, för jag mådde inte bra. Det var inte benet den här gången, utan mitt huvud som värke. Jag var skakis i händer och ben, hade dimsyn och kände mig lite yr. Fick då säga till min klarinettlärare att jag inte kunde komma. Jag tror att det är för det var den första skoldagen och att det blev  för ansträngande, eftersom att jag fick ny medicin innan jul, som jag har berättat om, som har gjort mig lite yr och "lullig" och gett mig dimsyn. Hoppas att jag mår bättre imorgon och att jag klarar hela skoldagen då! Har hål mellan 11.10 till 14.40. Sådär lagom surt, men ska ha så hela terminen, haha! Som tur var får jag åka hem emellan och vila. Lite tur ska man väl ha ibland!

Ha en fortsatt fin kväll allihopa, så hörs vi mer imorgon! Hoppas er skoldag också har varit bra, =)Back to school. Varning för vardag.


Genom dina ögon - mycket bättre än vad jag trodde!

Dagens citat: Lycka är ett sätt att resa, inte en destination. - Roy Goodman

Hallå!

Idag är nog en dag då många har börjat skolan efter jullovet, men jag har haft sådan tur att jag har varit ledig idag! Den första skoldagen för mig är imorgon. Alltid skönt att få en dag extra!

Jag tycker faktiskt att jullovet har känts ganska långt i år! Visst har det gått fort, men inte sådär rasande fort som det ibland kan göra. Kanske beror det på att jag har tagit det ganska mycket lugnt och vilat. Jag har ju inte mått så bra under hösten med mycket värk, och därför har jullovet för mig varit en tid då jag har kunnat vila upp mig och samla nya krafter! Nu låter det ganska tråkigt, det är inte så att jag bara har suttit inne och läst hela lovet.
Det är jag alldeles för rastlös för. Helst ska det gå i ett för att jag ska trivas, haha!

Idag läste jag den sista sidan av Stephenie Meyers bok Genom dina ögon! Åh, jag vill inte att den ska vara slut!
Det är säkert många som har försökt att läsa den, men som har gett upp efter att början var väldigt seg och tråkig. Jag tyckte också det ibörjan, men jag ville inte ge upp, eftersom att jag hade höga förväntningar på boken och för att jag vet att Stephenie skriver så grymt bra! Jag blev lika trollbunden som när jag läste första Twilightboken, jag hoppas att det blir en fortsättning! Genom dina ögon handlar ju om utomjordingar istället för vampyrer. Jag var lite skeptisk när jag först hörde om boken, men jag trodde inte att det skulle vara bra att läsa om vampyrer heller först. Ack så jag bedrog mig, haha!

Har ni läst boken Genom dina ögon? Vad tyckte ni i så fall? Berätta! Jag tycker alltid det är intressant att veta, =)

Genom dina ögon av Stephenie Meyer var mycket bättre än vad jag trodde, jag blev verkligen positivt överraskad!


(P)Lowesjuka

Dagens citat: Små barn, små bekymmer. Stora barn, stora bekymmer.

Hallå!

Efter att det har gått en vecka sedan vi såg Lowe sist, min systerson, tyckte vi att vi hade hållt oss nog och kunde inte låta bli att åka till Fellingsbro för att hälsa på dem! Vi sa sist (i måndags) att vi skulle ses om tre veckor igen i Örebro för att gå på IKEA och Marieberg och träffas där, men det gick som sagt inte. Vi blev tvugna att åka dit idag också!

Kom hem för ungefär 40 minuter sedan. Vi åkte till Malin, Adde och Lowe vid 12-snåret ungefär och var där nästan hela dagen. Det är så mysigt där! Vi lagade mat tillsammans, eller ja, jag stod och lekte med Lowe, vi gick till affären syrran och jag, fikade och hade det trevligt och mysigt! Lowe älskar att hoppa och fara i luften när jag håller i honom och idag kom vi på en annan variant, han och jag. Han skrattade som bara den och blev jättetörstig efter allt vårt bus, haha!

På vägen hem var det jättekallt! Kylan har inte avtagit än, men jag tror att den snart ska vara på väg att göra det, om man ska tro väderleksrapporterna på internet. När vi skulle gå satte jag på Lowe min pälsmössa, som var aningens förstor, och han blev jättesöt! Såg ut som ett litet troll, haha!
Jag gjorde även ett quiz under tiden som vi var hos dem, som Adde hade gjort själv på internet, om Harry Potter! Jag tänkte att det blir ingen match, jag har läst alla böckerna, de flesta flera gånger, och jag trodde stenhårt på att jag skulle kamma hem alla poäng. Låt oss säga att det finns de som är mer insnöade på Harry Potter än jag, haha! Jag fick 8 poäng av 15. Försvarar mig med att jag inte kan komma ihåg alla förtrollningar utantill, de är ju lika svårstavade som, ja...jag vet inte vad!

Imorgon är den sista dagen innan skolan börjar. Det är med en suck som jag skriver detta, för det har ju varit så skönt och välbehövligt med lov! Jag har verkligen tagit vara på dagarna med att ta igen mig och samla ork och krafter. Jag ser det som att jag har 1/6 kvar av skolan. Jag har gjort 5 terminer av 6 möjliga. Blir något lättare då! Men det blir bra bara jag kommer dit. Kommer ju få några nya ämnen, kommer bli roligt!

Nej, nu ska jag ta igen mig en stund och titta på "I en annan del av Köping" vid 20.30. Det är ju världens sötaste serie! De är riktiga energiknippen och jag bler så glad att titta på dem bara, känna deras glädje som de så väl förmedlar genom vår platta plasma-tv-ruta. Härligt när det kan vara så! Jag har ont i huvudet också så jag ska inte anstränga det för mycket. Jag trodde jag skulle få migrän på vägen hem från syrran och Lowe, men jag klarade mig. Hoppas på att det snart är borta helt!

Ha en jättetrevlig söndagskväll allihopa och njut om ni som jag har en sista dag kvar på lovet imorgon! Annars önskar jag er resterande lycka till och en riktigt trevlig kväll!

Utmanad

Dagens ordspråk: Man taver vad man haver.

Hallå!

Att gå ute i -20 verkar vara något som jag föredrar, har jag märkt! Inte medvetet dock egentligen, det beror på hur man tolkar det. Vi var ute och handlade en sväng i kylan och efteråt gick vi en promenad. Det var inte så kallt när vi åkte, men när vi gick var det då inga snälla vindar eller temperaturer! Tur att det finns varma fårskinnstofflor, koftor och filtar.

Jag blev utmanad av Maria att göra en lista! Jag tycker att det är kul med listor, men tar mig aldrig för att göra några. Men nu när jag blev utmanad kan jag ju inte skylla på någon anledning att inte göra det. Kanske får ni svar ni aldrig kunde vänta er, haha!


VAD GJORDE DU FÖR 10ÅR SEDAN?
För tio år sedan var jag 8, snart 9 år, gick i andra klass och sysselsatte mig på fritiden med att spela klarinett och rida och vara i stallet!

VAD GJORDE DU FÖR 1ÅR SEDAN?
Då gick jag i tvåan på gymnasiet och pluggade för fullt, vi hade väldigt mycket att göra då. Utöver skolan var jag med kompisar, började läsa Twilightböckerna och bloggade för fullt!

FEM SNACKS DU GILLAR
- Sourcream & onion chips
- Popcorn
- Ostbågar
- Nötter
- Choklad

FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN PÅ UTANTILL
- I miss you like crazy - The Poets
- I'm a Barbie Girl - Aqua
- Last Christmas - Wham
- Blinka lilla stjärna
- Luciasången
(Asså, det är inte lätt att komma på låtar på rak arm sådär. Drog till med lite barnvisor, haha!)

FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU VAR MILJONÄR
- RESA!
- Skaffa bil och körkort
- Inte ta studielån
- Skänka till kompisar och familj och göra roliga saker med dem!
- Köpa kläder och annat (o)nödigt

FEM DÅLIGA VANOR
- Jag är kontrollfreak
- Jag gör allt jag ska i skolan för att inte "ha någonting i arslet", alltså ligga efter med något
- Jag stressar upp mig lätt
- Jag oroar mig för småsaker
- Jag kan lätt bli tjatig om jag verkligen vill någonting, haha!

FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA
- Vara med kompisar
- Läsa böcker och tidningar
- Shoppa
- Spela klarinett och gitarr
- Cykla

SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I ELLER KÖPA
- Fula kläder som jag inte gillar
- Kläder som är för små och sitter som korvskinn, haha
- Stora hattar
- Tantkläder
- Joggingbyxor

FAVORITLEKSAKER
Hm...datorn? Hehe, =)

Här är mina svar! Vissa frågor var något svåra att svara på och man fick ju bara svara fem stycken på vissa (vilket var tur. Vem vill skriva fler av sina dåliga ovanor? ;)) men det var en rolig lista i alla fall!


Let's Dance

Dagens ordspråk: Det finns alltid de som har det värre.

Hallå!

Jag har ju skrivit mycket om att jag håller på med mitt projektarbete som alla har i tredje och sista året på gymnasiet, där jag har valt att skriva en bok om mitt handikapp! Jag skriver nästan varje dag men har kommit av mig lite nu när det har varit jullov, då jag har haft mycket annat för mig och inte har gjort något skolarbete. (Jag är klar med allt, ligger inte efter med en enda grej, känns så skönt! Kan däremot inte hålla mig borta från att skriva på boken, för det är ju så kul!!) Men för någon dag sedan började jag skriva igen. Fast jag har hållt på mycket med boken runtomkring, vilket jag också har nämt i bloggen, men inte vad jag har gjort. Det tänkte jag avslöja nu!

Jag har på google letat upp flera olika förlag som jag har mailat till och frågat om de är intresserade av ge ut min bok! Det kanske låter stöddigt eller helt knäppt i andras öron, men jag tycker att det är en riktigt bra idé. Jag tror att min bok skulle kunna hjälpa otroligt många, att få läsa och känna igen sig och se att det finns fler som är handikappade och känner precis som dem. Att få se att det inte är någon skillnad ifall man har svårt att gå, är handikappad eller liknande, att man är precis som vilken annan människa som helst. Det är i alla fall värt att försöka!

På tal om någonting helt annat, så är det programstart för Let's Dance ikväll! Som jag har längtat, jag tycker att det är ett roligt program att kolla på, faktiskt. Inte allra minst för att det är kändisar och söta killar med som Rabih tex, haha! Och Willy från ByggLov! Han har "skrattgaranti" tycker jag, med alla hans roliga kommentarer.
Tycker i övrigt  att de har fått ihop en bra blandning av deltagare också. Låt oss hoppas att det blir en bra och rolig sesong!


Premiär av Let's Dance ikväll!


När inspirationen tryter och inte är på topp

Dagens citat: Man känner ingen dumheten på att den inte känner igen sig själv. - Curt Goetz

Hallå!

Nu har jag suttit och skrivit så länge på min bok att mina fingrar skulle dö om jag tog upp en penna och skrev en rad till. Tur att de dansar lätt på tangentbordet istället!

Med inte så många dagar kvar av lovet, har jag tagit väl hand om dagen, om jag får säga det själv, haha!
Jag har tittat på film, vilat och läst lite. Jag behöver samla krafter tills skolan börjar igen för att jag ska orka med det fysiskt, med kroppen och med min värk. Därför har det blivit en hel del vila på lovet!
Men det är fel att säga att jag bara har legat på latsidan, för jag har varit ute och gått idag också! Det blev en lite längre runda, för vi gick till affären istället. Det känns så bra att gå, för jag cyklar så mycket på våren och sommaren och går inte så mycket eftersom att det är svårare och tar mer energi. Så därför känns det bra att gå, för jag tycker det blir lättare att gå överhuvudtaget om jag gör det mer! Sen blir man piggare av att vara ute och röra på sig. Det var inte så kallt idag, bara -10. (Ja, jag säger bara. Det har varit det dubbla och mer där till de senaste dagarna.) Dessutom sken solen och det var ljust ute, så "tankat" ljus har jag verkligen gjort idag!

Nu ska jag gå och göra någonting annat en stund, känner att jag har suttit för mycket framför skrivbordet när jag har skrivit på boken och nu på bloggen. Jag har inte gjort så mycket idag, så det är antagligen därför som inspirationen tryter och inte är helt på topp. Så är det ju ibland och imorgon har jag förhoppningsvis mer att skriva om! Hoppas att ni har haft en bra dag i alla fall, så hörs vi mer imorgon! =) Trettondagen

Dagens citat: Gör inte vad du skulle vilja ha ogjort om du åker fast. - Leah Arendt

Hallå!

Ofta brukar jag börja mina inlägg med att säga hur kallt det är ute, och idag tänkte jag inte göra något undantag.
Jag såg på nyheterna för ett tag sedan att det har varit -38 grader här i Sverige idag, i någon stad runt Norrland eller där omkring. Det är tydligen det kallaste som det har varit den här vintern. Låt oss nu hoppas att det blir en riktig sommar när det har varit en riktig vinter! +38 grader eller mer? Ja, tack!

Idag har jag inte haft mycket för mig, har varit ute och gått en promenad och invigit min nya pälsmössa! Den var verkligen varm och passade bra i våra minus tjugo grader. Jag trodde nog inte för några år sedan att jag skulle ha en sådan, men jag tycker att jag passar bra i den och den är snygg! Blev en runda på en halvtimme ungefär, vilket var väldigt lagom. När det är såhär kallt märker jag skillnad i kroppen, jag får mycket mer ont och känner det nästan redan på morgonen när jag vaknar. Jag har ont i nyckelbenen och har svårt att sova på den sida som det gör ont och det känns i armarna bara jag går utanför dörren. Är det lite mildare känner jag det också. Jag kanske skulle passa bra som en metrolog, haha! På sommaren känner jag om det blir väderomslag från varmt till kallt väder eller tvärtom. Det får mig att tänka på filmen Mean Girls, den har ni sett, va? I slutet av filmen får vi se den ena tjejen, Karen, stå i piskande spöregn och känna temperaturen med sina bröst. Det tror jag inte att jag kan, men med resten av kroppen kanske skulle gå! ;)

Från skämt och skoj till en mycket allvarligare och viktigare sak. Jag tycker att ni ska gå in på en tjej som heter Matilda, på hennes blogg, där hon har skrivit ett otroligt viktigt och bra inlägg om cancer och vad man kan göra för att hjälpa till. Besök hennes blogg och länka gärna till hennes inlägg, precis som jag har gjort. Här är länken till hennes blogg. http://elitecyclist.blogg.se/2010/january/en-sang-for-alla-dem-som-vagar-dromma-och-hal.html#comment 


Ha det så bra allihopa så hörs vi snart igen! Simma lungt!


Beställning från H&M

Dagens citat: Nytt år, nya vill-ha. - Tidningen Sofis Mode

Hallå!

Nu har det verkligen slagit till och blivit vinter här! Snön ligger kvar ute och har gjort det riktigt länge nu, den verkar inte heller vara på bortgång, för fy vad kallt det är här! Imorse var det -24 och det är vad temperaturen ligger på nu också.  Har ni också såhär kallt hos er?

För en vecka sedan ungefär beställde jag ju mig en klänning och en kofta på H&M:s hemsida!
Jag har väntat på att få en sms-avisering men den har inte kommit. Jag har gått in på Min Sida och kollat, men jag har inte fått något kollinummer där det står om det har blivit skickat eller inte. Jag tänkte om det kanske hade blivit något fel och att jag hade fått en avisering med brev istället, så imorse tog jag på mig ytterkläderna och kollade i postlådan. Där låg det inget brev, men istället hittade jag ett paket från H&M! Jag blev så förvånad, aldrig att det har blivit så förut, bara från Gina Tricot som alltid hamnar i postlådan. Hur det än gick till var jag glad att det kom!

Klänningen var ännu finare i verkligheten och hur bra som helst! Den satt jättebra och såg skitsnygg ut, om jag får säga det själv! Ändamålet jag ska ha den till är nämligen till mitt bröllop! Eller nej, kanske inte. Studentklänning är det! Det är lika bra att vara tidig med att inhandla sådant, speciellt när man hittar något snyggt! Klänningen är redan slutsåld i flera storlekar i alla de tre färgerna.

Koftan som jag köpte var också jättefin! Den var ju på rea, kostade 79 kr och har förut kostar 299 kr. Den var lång och bra och jag älskar kombinationen med färgerna! Tyvärr var den väldigt svårfotad, men det finns bilder längre ned i bloggen på den hur den ser ut i sin helhet.Klänning från H&M. Älskar den!


Cardigan från H&M. Färgerna är verkligen jättefina ihop!Pälsmössa!

Dagens citat: Låt oss hoppas att insekterna, när de en dag tar över världen, med tacksamhet minns att vi alltid lät dem vara med när vi hade picknick. - Bill Vaughan

Hallå!

Igår vart det ju inte mycket skrivet i bloggen, men det har jag ju mina skäl till. Min syster Malin och hennes bebis Lowe kom ju hit! De sov över på kvällen och Lowe var hur go som helst! Han hade ett väldigt gott öga till mig igår, haha! Vi skrattade och busade om vartannat och han skrattade bara jag log! Vi sjöng sånger och höll på och det var riktigt mysigt! När syrran var hos frissan för att klippa sig och färga håret var jag och mamma barnvakt. När syrran kom hem sen hade hon ett riktigt "Hollywood svall" tycker jag, fluffigt och jättefint! Blev ljusa slingor i hennes bruna hår, jättefräscht och snyggt! Jag blev riktigt avundsjuk, fast jag älskar mitt bruna hår.
Frissan som hon gick till går jag också till, och hon frågade om syrran hennes (alltså jag) om jag var brunett nu eller om jag var blond. Haha, jag byter ofta, var därför hon frågade!

När syrran och Lowe tyvärr åkte hem på eftermiddagen, åkte vi ner till stan! Jag skulle lämna tillbaka lite biblioteksböcker och kunde inte låta bli att låna några nya, fast jag har fått många i julklapp som jag håller på och läser. I affärerna var det ganska tomt, var inte många själar där. Antagligen för att det var kallt ute och för att det är januari - när det har varit jul och dyra nyårsraketer. Inne på Lindex hittade jag i alla fall mig en mössa! Jag har velat haft en ny länge och idag var det rea på en pälsmössa som jag har tittat på tidigare, och även bloggat om! Det var halva priset. Jag tycker själv att jag passar väldigt bra i den, så jag tyckte det var ett toppenfynd!


Min pälsmössa som jag fyndade för halva priset på Lindex!


Stå lull?

Dagens citat: Det finns så mycket som vi skulle kasta ifrån oss om vi inte vore rädda för att andra skulle plocka upp det. - Oscar Wilde

Hallå!

Idag trodde jag att det skulle bli en vanlig söndag, lite tråkig och sådär.
Men på förmiddagen fick jag reda på att det inte alls skulle bli så - för Lowe och syrran kom!
De skulle egentligen komma hit imorgon, för syrran ska klippa sig och färga håret hos frissan här, men Adde, Malins pojkvän och Lowes pappa, skulle rollspela och skulle inte vara hemma på kvällen idag. Då tänkte hon att de kunde komma hit istället och sova över!

Har busat med Lowe och lekt med honom ända sedan de kom hit nästan. Han är ju för go!
Han har ju börjat krypa för ett tag sedan, men nu börjar han nästan på och gå också! Han ställer sig upp helt själv om han håller i något, och på nyårsafton stod han lull! Jag vet inte om ni har hört det uttrycket förut, det hade inte jag innan, så jag tänkte fråga er om ni visste det! I alla fall, jag har varit ute och "gått" med honom idag. Jag höll honom i händerna och då började han och gå frammåt! Det har han också gjort sen ett tag sedan, men han blir bara bättre och bättre. Roligt att se! =)

Idag blir jag nog inte så långvarig vid datorn, eftersom att de är här. Jag vill ju passa på att vara med Lowe!
Får skriva ett längre inlägg imorgon och önska er en trevlig kväll!
Men klura nu på vad "stå lull" betyder!


Rubrik-torka

Dagens citat: Jag kommer inte att bli lycklig förrän jag är lika känd som Gud. - Madonna

Hallå!

Nu är det äntligen vardag igen, tänkte jag skriva, fast det stämmer ju inte riktigt...
Idag är det ju lördag och så mycket helgdag som det kan bli, men det är varken julafton eller nyårsafton, det är så jag menar! Nu är snart alla julhelger slut, bara trettondedagsafton och trettondedag jul kvar. Då kanske det kommer bli något lättare att hålla koll på dagarna. Jag är helt dagvilsen! Som tur var kollade jag upp att det var lördag innan jag började skriva det här...

Idag har jag varit ute och flängt hela dagen känns det som! Kanske inte riktigt, men på förmiddagen åkte vi ut och handlade en stund. Var förbi Ö&B och Coop Forum där vi bland annat köpte kaffebröd för att åka och hälsa på min mormor en stund! Hon blev så glad att vi kom och där satt vi och fikade och pratade, mysigt! Efter det åkte vi hem och åt mat. Jag kollade lite på TV och utan att jag märkte det hade ögonen slagit igen och jag låg och sov.
Men skönt var det! =)

Idag kom min broder hem ifrån sitt två veckors långa äventyr ute i världen! Han åkte innan jul till Hongkong i Kina där han och hans sambo Sonja bodde hos en av hennes vänner.(Hon har bott i Kina i ett år, i Shanghai. Häftigt!)
Där åkte de världens största berg-och-dalbana! Jag vet inte hur lång den var och om den låg i Hongkong eller i Kina (Hongkong är ju mer brittiskt, eftersom att det länge har legat under deras styre, men de tillhör Kina om jag inte yrar i nattmössan) I alla fall, efter det åkte de över till Filipinerna! Det var varmt där, men inte i närheten av vad det var i Thailand, när de åkte dit! Tyvärr hann de bara vara där i två dagar, så det blev mest sightseen och shopping! Där var det väldigt varmt och fuktigt, men det var rena paradiset. Gaaaaah, jag är avundsjuk så det bara skriker om det!

Eftersom att jag inte är utomlands i något varmt och fint ställe (Exempelvis Thailand. Sa jag att jag var avundsjuk?) får jag nöja mig med att kolla på Robinson ikväll och drömma mig vidare till varmare vindar och stränder. Och sommaren, för all del! Nu blir det bara ljusare ute, för var dag som går. Jag vill ha sommar, nu, nu, nu! Fast... vem var det som önskade snö till jul och nyår? Det var jag, men inte -20! Det var någon annans önskning, jag lovar!

Ha en jättebra kväll så hörs vi mer imorgon! Simma lugnt!


Gott nytt 2010!

Dagens citat: Julen är den tid när du köper årets presenter med nästa års pengar.

Gott nytt år på er allesammans!

Hade ni en lyckad och bra nyårsafton igår? Det hade jag!
Något nyårslöfte gav jag inte i år heller, jag vet inte vad det i såna fall skulle vara som jag skulle lova i ett helt år. Har inte kommit på någonting, och är det något jag vill ändra på så ska det nog gå att göra det ändå! =)

Idag har det varit en lugn och skön dag! Det var ju nyårsafton igår och det blev sent och då finns det ingenting skönare än att bara ta det lugnt och göra det man känner för. Systeryster Malin, Adde och Lowe var ju här igår och sov över till idag, så jag fick busa runt med busungen och mata honom innan de skulle iväg. Han somnade i mina armar precis innan de skulle åka, så vi fick ta på honom overallen ändå, fast han inte var vaken. Han var så söt så i full utrustning för att gå ut i kylan, haha! Det har inte varit så kallt idag, om man jämför med de tidigare dagarnas -23, men det har snöat en hel del! Det började igår på kvällen till tolvslaget, så det har blivit lite mer i snövallarna.

Förutom att lata mig har vi varit ute på en promenad! Det är så skönt att gå ut och gå vår lilla runda, den är inte så lång men man hinner få frisk luft, röra på sig och bli piggare! Jag har ju visat bilder på hur jag bor, och jag har fått höra att det ser ut lite som "Barnen i Bullerbyn!" Det kan jag hålla med lite om, faktiskt! Vi brukar gå mellan husen och det är så mysigt att se alla tända ljus och adventsstjärnor och ljusslingor i julgranarna!

Igår visade jag ju mina höjdpunkter från det gågna året, 2009, som jag minns som om det vore igår, ;)
Jag tog dock inte upp så mycket om mina förhoppningar inför detta nya år, och även decenium! År 2010 tror jag kommer bli grymt bra! Jag kommer ta studenten i sommar och till hösten kommer jag börja mitt första år på universitetet. Det känns jättekonstigt att jag snart efter alla år i skolan snart är klar och att jag sen ska ut i vuxenlivet och armbåga mig fram. Som syrran sa idag "Det känns så konstigt att du börjar bli så stor!" Det tycker jag med, eftersom jag har sett mina syskon ta studenten allihopa, en efter en. Nu är det snart min egen tur.
Fler förväntningar som jag har är att min bok som jag skriver om mitt handikapp ska bli otroligt bra! Än är det många oskrivna blad som ska fyllas med ord och meningar och kloka budskap. Det är förresten just vad 2010 är, oskrivna blad som snart kommer fyllas på med händelser och nya minnen. Jag tror det kommer bli ett minst lika bra år som 2009, om inte ännu bättre!


Nu är det 2010!


RSS 2.0