Vykort från Shanghai

Dagens ordspråk: Blod är tjockare än vatten.

Hallå!

Tänk vad glad man kan bli för ett vykort. Det blev i alla fall jag, när det här i veckan ramlade ner ett vykort i min postlåda från min bästa kompis Chenfei, i Kina. Ja, ni läste rätt! På andra sidan jorden, där bor min bästa kompis.

Jag och Chenfei träffades första året på gymnasiet, när hon började Estet Musik efter att ha provat på Sam. Hon hade inte bott i Sverige så länge då och hennes svenska var ganska begränsad, men den blev mycket bättre med tiden och nu pratar hon flytande och superjättebra svenska! Nu i sommar tog vi studenten, och kort därefter blev hon utvisad till Kina. Hennes uppehållstillstånd hade gått ut och hon fick inte längre stanna. Hon fick lämna allt hon hade här, alla sina vänner, Sverige, och kanske svåraste av allt: sin pojkvän och sambo. Hon fick lämna Sverige och tryggheten till Kina där hon inte hade någonting eftersom att hon inte har bott där på flera år. I Kina, där man till och med måste ha utbildning för att få vara städerska...

I alla fall, nu i veckan fick jag ett vykort från henne och jag blev så glad! Jag saknar henne jättejättemycket, men jag vet i alla fall att hon mår bra och att vi snart kommer få ses igen! Hon kommer tillbaka till Sverige igen och jag hoppas att det blir snart! Det finns inte något positivt alls med att ha sin bästa kompis på andra sidan jorden, ingenting alls! Om jag måste komma på något så är det att det är ganska coolt att brevväxla, chatta och sms:a med någon som bor i en helt annan världsdel! Annars finns det ingenting positivt.

Chenfeis vykort piggade i alla fall upp mig jättemycket och åh så glad jag blev! Jag tycker att bilden på kortet är jättehäftig! Jag glömde nämna att hon bor i Shanghai. Ni kan ju bara gissa hur mycket folk det är där och vilken shopping det finns sen! Aaah! Chenfei, om du läser det här: Jag saknar dig, min bästa vän! <3

Min bästa kompis bor i Shanghai i Kina! I veckan fick jag ett vykort från henne. Chenfei, om du läser det här: JAG SAKNAR DIG, BÄSTA VÄN! <3



Regn och rusk!

Dagens ordspråk: Etikett är konsten att veta hur man gör fel sak på rätt sätt.

Hallå!


Idag har det regnat nästan hela dagen, precis som det gjorde igår. Nu vill jag ha sol och varmt väder istället för regn och rusk! Att vilja ha fint väder är jag nog inte ensam om, speciellt inte nu när det är festival här i Karlskoga! PIP-festivalen är här (Putte i Parken) och de har haft jättedåligt väder hela tiden. Tråkigt, för det är ju inte alls lika roligt då! Speciellt inte för de som tältar, bör väl tilläggas, det lär vara väldigt blött för dem. Förra året var det också dåligt på PIP tror jag, men då var jag i 45-grader varma Turkiet, så då led jag verkligen inte av något regn! =)

På tal om Putte i Parken...jag var på stan idag och det var väldigt mycket folk där. Vi hade lite ärenden att uträtta och på Lindex gick väldigt många regnkappor och regnbyxor åt kan jag lova, haha! Det var många som köpte det och på Hemtex gick det istället åt lite handdukar, haha! Jag kan tänka mig att det går åt mycket regnskydd nu också, när det har regnat så ofantligt mycket på dem som har tältat. På Lindex fyndade förresten jag och mamma lite på rean, för de hade ett erbjudande om att man fick ta 2 plagg och betala för 1! Hur bra som helst och jag hittade en jättefin randig topp! Den fick följa med hem. Alltid roligt när man kan fynda riktigt, riktigt bra!



Reafynd från Lindex!


Fynd från Nelly.com!

Dagens ordspråk: Kom inte för sent till det du vill komma i tid till. -Nalle Puh

Hallå!

Snacka om att det har varit tråkigt väder hela dagen idag! Här har det bara regnat å regnat och åter regnat! Inget roligt alls, men så är det ju ibland. Då kan man passa på att göra andra roliga saker istället, som att åka och hälsa på min så gulliga, söta, rara och underbara 14-månaders systerson Lowe med familj! Vi åkte dit på förmiddagen om kom hem nu på kvällen efter en riktig heldag tillsammans, så mysigt så! Vi har lagat mat, fikat, lekt och busat och en massa annat. Jag skulle bland annat väcka Lowe efter att han hade sovit en lång stund, och då somnade han om i min famn, haha! Så kan det gå när man är trött! =)

Nu till någonting helt annat! Igår fick jag hem ett roligt paket i brevlådan efter att ha gjort en beställning på Nelly.com!
Jag har aldrig beställt någonting därifrån förut, men i måndags klickade jag in mig där och hittade ett jättefint armband och ett par örhängen! När jag loggade in på sidan såg jag att det var fri frakt under juli månad, och jag kom även på att jag dessutom får 10% rabatt på allt jag handlar hos Nelly genom att jag är student med CSN-kortet! Då blev jag jätteglad och beställde hem det och igår kom det! Smyckena såg jättefina ut på bild, men de var ännu finare i verkligheten! De var inte alls plastiga som många smycken kan vara och det gjorde att de såg mer "äkta" ut. Jag blev hur nöjd som helst! Armbandet var supercoolt och det hade verkligen ett bra lås på, så det lär inte vara någon risk att det ramlar av. Det var nästan inbrottssäkert istället, haha! Jag känner mig supernöjd med mina fynd!




Örhängen och armband från Nelly!


Helgen i Ullared!

Dagens ordspråk: Gammal kärlek rostar aldrig.

Hallå!

Här har inte blogginläggen regnat tätt märker jag, fast jag har lovat att berätta om vår tripp till Ullared, men bättre sent än aldrig, eller vad säger man?
Jag hade tänkt skriva om det igår, men då var jag med min kompis Sanna istället och gick på bio! Vi gick på den efterlängtade filmen Eclipse, som vi båda länge så länge har velat se! När filmen hade premiär jag var i Bulgarien och när jag har varit hemma har inte hon varit det och vice versa, men igår såg vi den i alla fall! Vi hade jättekul som vanligt och hade mycket att prata om sen sist vi såg. Hur kul och bra som helst!

I alla fall, nu ska jag berätta om när vi åkte till Ullared!

I fredags förra veckan åkte vi ner till Ullared för att bo där över helgen i en stuga och ha det trevligt och självklart gå på det stora varuhuset Ullared! Jag har aldrig varit där förut, så det var verkligen jättekul att åka ner dit! Vi var ett gäng på 9 personer som bodde i samma stuga och på fredagen tog vi oss ann den långa bilresan på 5 timmar dit ner. Min syster Malin och hennes pojkvän Adde och deras son Lowe var med, och eftersom att Lowe bara är 14 månader visste vi inte om han skulle tycka att bilresan ner dit var jobbig. Men han var hur duktig som helst och verkade inte alls tycka att det var jobbigt! Vi stannade lite ibland och sträckte på oss och då blev han ännu gladare när han fick komma ut, eftersom han älskar att vara ute!
 
På vägen ner till Ullared, var det väldigt dåligt väder. Vi åkte genom regn och det var inte alls roligt, bilresan känns ju om möjligt ännu längre då. Men när vi började närma oss Ullared började solen komma och när vi kom fram på eftermiddagen blev det jättefint väder och 31 grader! Det var väldigt skönt kan jag lova, för innan hade det bara varit 10 grader. Det var verkligen skillnad!
När vi kom till Ullared, fick vi vänta i en ganska lång kö för incheckningen av stugan. Det var så många som skulle checka in och just då vid kl 15.00, för det var då som man först fick checka in. Efter en tids köande kom vi i alla fall fram och fick bekanta oss med vår stuga! Den var jättefin och mysig, tycker jag, med en uteterass och olika rum. Där trivdes vi jättebra under hela helgen!

När vi hade kommit till rätta i stugan, åkte vi till varuhuset Ullared! Jag hade föreställt  mig att det skulle vara jättelång kö utanför som vi skulle få stå och trampa i en lång stund (som man såg på TV och har hört från alla), men det var inte en endaste liten kö in! Det var bara att gå in, vilket var väldigt skönt. Jag hade även föreställt mig att varuhuset skulle vara hur stort som helst, men när vi kom in och gick ut därifrån blev jag faktiskt besviken. Det var inte alls som jag trodde, för det var inte alls så stort som jag hade föreställt mig och det fanns heller inte alls det som jag trodde skulle finnas! Dock försvann besvikelsen dagen efter och jag kom på varför jag var så besviken på fredagen. Vi hade inte gått där inne så mycket för vi var så trötta och därför hade vi inte hittat allt som vi ville se. Men när vi kom in dit på lördagen var det mycket roligare och vi gick där i flera timmar, haha! Vi började med affärerna som låg runt omkring varuhuset och tittade lite i dem! Jag förstår verkligen varför det finns så mycket affärer runt omkring, för Ullared drar ju dit så oerhört mycket folk! Jag var bland annat inne på Panduro, MQ Outlet och Scorett Outlet! Inne på Scorett hittade jag ett par snygga och coola converse (ej äkta) som jag köpte, som var blå och vitrandiga! De hade ett väldigt bra material som verkar vara super till regniga dagar och hösten. Ett bra och snyggt alternativ till mina röda All Star Converse!

På lördagen hittade jag så mycket mer på Ullared, som bland annat en jättesnygg väska och en tavla! Tavlan föreställde ett hjärta i guld som jag fastnade direkt för som jag ska sätta upp i mitt rum. Mitt rum har ganska mycket inslag av guld (bland annat en stor helfigursspegel i guld!) och jag tänkte att den skulle passa perfekt där. Jag fyndade även en bok, nämligen "En shopaholic i väntans tider". Jag älskar den serien och just den boken hade jag inte i min samling! Den kostade typ bara 39 kr där, vilket är mycket billigare i andra bokbutiker. Det var ett bra fynd tyckte jag!
Jag hittade även lite annat smått och gott som underkläder, nagellack, nyckelringar, kortlek och lite annat! Jag blev jättenöjd i alla fall och tyckte jättemycket om Ullared på lördagen. Dit vill jag åka igen, snarast möjligt, haha! :D

På söndagen var det tyvärr redan dags att åka hem, efter mycket mysiga kvällar med grillning och matlagning och besök i lekparken med Lowe! Jag skulle spexa lite tyckte jag i lekparken, vilket slutade med mycket roliga bilder som min syster tog, haha! Jag hoppas att jag inte hade allt för stor publik och speciellt inte av snygga killar. Om det var en pinsam händelse? Det kan ni skriva upp! Jag säger bara det, jag ska aldrig mer spexa i en lekpark, haha!




Hemma igen!

Dagens ordspråk: Shoppa bör man, annars dör man!

Hallå allihopa!

Nu är jag hemma efter en helg i Ullared! Vi var ett gäng på 9 personer som bodde i en stuga från fredag till söndag och idag kom vi hem. Vi var i Ullared både i fredags och igår (och alla affärer runt omkring) och det blev allt en del saker handlat. Jag fick jättefina saker som jag är så nöjd över!
Tyvärr är jag trött idag efter att ha åkt 5 timmar (!!) i bil, men jag lovar att skriva om hur jag tyckte att det var och visa bilder imorgon!

Ha det jättebra allihopa så hörs vi snart igen!


Ullared 23-25 juli!

Idag åker jag iväg till Ullared över helgen! Kommer hem igen på söndag efter en helg med lyckad shopping och mycket roligt! Ha det så bra så länge, =)


Tripp imorgon!

Dagens ordspråk: Små grytor har också öron.

Hallå!

Nu är det bara en dag kvar tills vi ska åka till Ullared! Imorgon bär det av tidigt på förmiddagen dit ner med ett glatt gäng för att bo i en stuga över helgen och gå på det stora varuhuset och kolla i resten av affärerna som också ligger där nere! Jag har aldrig varit där så jag tycker att det ska bli hur kul som helst! Hoppas på fint väder också!

Idag har jag förberett inför morgondagens resa med såväl packning som fotbad! Jag gör ofta fotbad och speciellt när jag ska åka någonstans dit jag vet att jag ska gå mycket. Jag har ju lite svårt att gå och mina fötter tar lätt stryk, lite mer än andras, och jag får väldigt lätt blånaglar på fötterna när jag går mycket. Inte så roligt, men plåster brukar bespara dem lite i alla fall!

Förutom att packa och göra det nödvändiga inför imorgon, har jag vilat rätt mycket idag för jag har ganska så ont. Jag har ju en sjukdom som heter Ehlers Danlos Syndrom (den överrörliga sorten) som gör att man får ont i muskler och leder och två av symptomen är överrörliga leder och kronisk värk. Jag misstänker att jag har fått inflammation i både min handled/arm och i nacken. Det gör väldigt ont där, det liksom "maler" och det känns inte som min "vanliga" värk eller vad man ska säga, då den flytter runt väldigt mycket och ofta. Om det är inflammationer vet jag inte, men fortsätter det nästa vecka blir det att besöka doktorn! Hoppas det går över innan dess, =)

Allt bra mer er idag då? =)


Gröna fingrar

Dagens ordspråk: Bra karl reder sig själv.

Hallå!

Idag hoppades jag på att det skulle bli en dag ute i solen och bättre på brännan, men icke sa Nicke!
Vädret var inte alls så bra som de visade tidigare i veckan att det skulle bli, så då var jag så snäll att jag hjälpte mamma plocka ogräs, haha! Jag kände mig på tok för rastlös att bara sitta i skuggan och läsa en bok (jag som annars älskar att läsa) så jag bestämde mig för att jag lika gärna kunde hjälpa till. Det absolut värsta med ogräs är att det känns som en "never ending story", för det finns alltid mer fast man har ryckt upp massa! Men när man är två stycken går det ju lite fortare. Jag tycker att ogräset kan växa på gräsmattan istället, då det inte syns lika mycket, eftersom att det har en grön och fin färg i alla fall, ;)

Annars idag, har jag bara varit ute och njutit av det annars så sköna och varma vädret! Åker ju till Ullared för första gången på fredag och är där över helgen och ska bo på deras camping i en stuga, så jag samlar krafter tills dess! Det känns som att det kommer bli väldigt intensivt när vi ska gå i det stora varuhuset och affärerna som finns utanför också. Jag vet inte alls hur det ser ut, men jag har hört talas om att det finns en MQ Outlet där utanför. Någon som vet om den är bra? Det blir att ta reda på i alla fall, jag kommer vilja gå in i varje affär, haha!

Vad har ni haft för er idag? Har ni haft fint väder?


Paket med skönhetskitt!

Dagens ordspråk: Gratis är gott.

Hallå!

Idag har det varit en sådan där skön dag, då jag inte har gjort så mycket alls, utan bara varit!
Jag tycker det är så skönt när det är sommar och varmt ute och man bara kan lata sig utan dåligt samvete och bara göra precis det som faller en in. Är inte det härligt? Det tycker jag!

När jag hämtade posten iförmiddags blev jag jätteglad, för där i väntade nämligen ett paket till mig! Jag brukar väldigt sällan (man ska aldrig säga aldrig) vinna i tävlingar, fast jag är med i många, men nu gjorde jag äntligen det och idag fick jag min vinst! Jag var med i en tävling som http://lindapyykkonen.blogg.se/ hade i sammarbete med millisnageldesign.se för ett tag sedan där man tävlade om ett skönhetskitt! I paketet hittade jag jättefina produkter, bland annat ett häftigt nagellack, nagelfil, doftljus, badsalt, bodylotions, ögonskugga och mycket, mycket mer! Jag blev verkligen supernöjd! Tack så mycket ni båda!

Brukar ni vara med i många tävlingar och vinna priser? =)


Städa, måla, skriva!

Dagens ordspråk: Omväxling förnöjer.

Hallå på er!

Just nu håller jag på med väldigt många saker samtidigt känner jag, medan jag sitter här och bloggar! Jag både målar naglarna, funderar på vad jag ska skriva medan jag på samma gång städar i mitt rum. Väldigt blandad kombination, va? Haha! Jag kan säga att allting blir lite lidande, för ingenting får min fulla uppmärksamhet. Men medan naglarna torkar i en härligt korallig och somrig nagellacksfärg från Isadora som piggar upp på såväl fingernaglar som tånaglar, skriver jag i bloggen och lämnar städningen till sitt öde. I alla fall en liten stund!

Idag har min syster Malin och hennes 14-månader son Lowe varit här! De kom igår och sov över och det har varit så roligt och mysigt att ha dem här! Lowe älskar verkligen att vara ute och han gillar att leka "titt-ut" i trädgården och vi har sprungit efter varandra i och lekt, haha! Jag blir också som barn på nytt och vi skrattar lika mycket båda två! De åkte tyvärr hem sen någon gång på eftermiddagen, men vi ses säkert till veckan igen, om inte annat på fredag, för då ska vi åka till Ullared tillsammans! Vi är ett gäng på 9 personer som ska dit som ska bo i en stor stuga, så det ska verkligen bli superkul! Då blir det nog också bus!

Vad har ni sysselsatt er med denna måndag? :D




Mysig söndag

Dagens ordspråk: Gräset är inte alltid grönare på andra sidan.

Hallå!

Idag har jag haft fullt upp hela dagen, för min syster och hennes lilla söta och go'a son Lowe är här!
De kom hit redan på förmiddagen och sen dess har det varit full rulle, haha! Lowe blev 14 månader för bara några dagar sedan och han har så mycket spring i benen och vill inte alls sitta still! Han är verkligen före med allt som han tar sig för, han har nästan fått alla sina tänder redan och han har lärt sig hur man äter mat med gaffel! Om ni inte tycker att jag har skrytit för mycket om min fina systerson, måste jag säga att han är sötast i världen också, ;)

Syrran och Lowe sover över här tills imorgon, så ikväll blir det en riktig myskväll! Imorgon hoppas vi på lite sol så vi kan sitta ute i trädgården och sola och Lowe bada i sin lilla pool. Förhoppningsvis blir det jättefint! Nu ska jag gå ner och vara lite social igen, jag ville bara skriva lite här först!

Ha det så bra allihopa och njut av sommaren!

Vinterjacka mitt i sommaren!

Dagens ordspråk: För lata svin är marken alltid frusen.

Hallå!

Jag känner mig helt dagvilsen nu när det är sommar och både igår och idag har jag varit en dag före. Jag trodde att det var lördag igår och idag har det känt som söndag. Som tur var är det bara lördag idag, dagarna behöver ju faktiskt inte gå alltför fort! =)

Idag har det varit gråmulet och regnigt här! Jag trodde det skulle bli världens åskväder, men än har det faktiskt klarat sig, jag har inte hört något muller än i alla fall (peppar, peppar). De sa nämligen igår på nyheterna att det kunde bli ett sjudundrandes oväder, men än så länge har vädret bara nöjt sig med lite regn. När jag var på affären en sväng idag, såg jag att en jordgubbsförsäljare fick stå ute i regnet och sälja och då fick jag en riktig känsla av nostalgi, haha! För två år sedan var jag nämligen själv jordgubbsförsäljare utanför Coop Forum och då fick vi stå ute i riktigt dåligt väder och sälja och det var inte alltid så kul när det åskade och hade sig. Den sommaren var det väldigt kallt också, så jag kommer ihåg att jag till och med fick ha på mig vinterjacka vissa dagar - och att jag fortfarande frös! Det blir ju kallt när man sitter still och när vädret inte är det bästa blir det ju inte varmare direkt. Men det var hur kul som helst att sälja jordgubbar annars! Fick ju träffa nytt folk varje dag, vara ute och äta hur mycket jordgubbar jag ville! Eller...det sista kanske inte var riktigt sant... Men jag var ju tvungen att smaka på de varje dag så jag kunde svara kunderna på om de var söta och goda eller inte, ;)

Vad har ni gjort idag då? =)

Lata och fina sommardagar

Dagens ordspråk: Glöm aldrig att du förtjänar bättre än okej, du förtjänar det allra bästa.

Hallå!

Idag hade jag åter planerat en dag för sol och bad, men så blev inte riktigt fallet, speciellt inte bad. Jag hade sett en väderprognos på internet att det skulle bli jättefint idag, men på förmiddagen var det lite för mycket täta moln som förstörde den prognosen jag hade sett. Kändes typiskt och inte alls som badväder, men lite senare blev det faktiskt riktigt fint! Då satte jag på bikinin fort som bara den och la mig ute i solen och solade istället! Fungerar super det med! =)

När jag inte längre orkade sola, blev det en tur på stan! Mina biblioteksböcker var utlästa för länge sen och jag ville ha lite ny sommarläsning! Kollade lite i affärerna också, men jag hittade ingenting och dessutom åker jag ju till Ullared om precis en vecka! Då blir det nog mycket fint och roligt handlat!

Igår hade jag också en riktigt trevlig, bra och rolig dag! Det blev att sola lite då också, det är ju lika bra att passa på nu när vädret är så fint och det är så varmt! Det var faktiskt länge sedan som det var så fint och så varmt här, så jag är hur glad som helst och tar till vara på varje minut som det går att vara ute och sola! På eftermiddagen/kvällen träffade jag även min kompis Ida! Det var jätteroligt att träffa henne och umgås! En hur bra dag som helst, helt enkelt! =)

Ha en jättebra fredagskväll allihopa, så hörs vi snart igen!




Sola och bada!

Dagens ordspråk: Du kan inte ta dig an havet före sjön.

Hallå!

Åh, vilken härlig dag det har varit idag! Vädret har varit helt perfekt och jag har solat och badat hela dagen på mitt favoritbadställe, nämligen Gustavsvik i Örebro! Det är hur härligt som helst att sola och bada där, för det är som utomhuspooler och det är väldigt fräsch och fint, känns precis som utomlands!

Tyvärr var det inte riktigt lika kul där idag som det brukar vara, för det var så enormt mycket folk. Jag har aldrig varit med om att det har varit så mycket folk, och då har det alltid varit många där. Jag tycker det är roligt med mycket folk, men nu låg alla nästan på varandra, bokstavligt talat. Jag menar, hur ska man annars kunna få en dusch av någon annans solkräms-spray? Haha, det hände faktiskt mig! Jag kände att något kom på armen och mycket riktigt, där hade jag fått solkräm på mig av grannen. Man tackar ja! ;)

Det blev många timmar av sol och bad och det har verkligen gett resultat nu! Jag har solfrossa och är jätteröd i ansiktet, haha! Jag har även fått färg för solen tog verkligen mycket idag! Det blåste en hel del och då känns det ju inte lika väl hur varmt det faktiskt är och hur mycket solen tar. Så jag fick så jag tiger idag! Men jag älskar att sola! Och jag älskar sommaren över huvudtaget, =)

Vad har ni haft för er idag? =)

Gammal bild som är tagen på Gustavsviks utebad! Idag var det proppat med folk! Inte konstigt när solen sken utan konkurrens av molnen på himlen, =)


Anonyma Skoälskares Klubb - perfekt sommarläsning!

Dagens ordspråk: Smakar det så kostar det.

Hallå!

Jag tycker inte att man ska klaga på värmen när det äntligen har blivit sommar, för på vintern tjatar alla om hur fruktansvärt kallt det är. Även fast jag precis har skrivit det här, att man inte ska klaga, kan det komma att låta som att jag gör det ändå, haha! Det har verkligen känts som om jag har flytit bort här idag i värmen! Det har varit fruktansvärt kvavt hela dagen, över 30 grader i skuggan! Men nu har det kommit en rejäl regnskur med tillhörande åska så nu har vädret förhoppningsvis laddat ur lite! Men, jag vill fortfarande ha det varmt och skönt! Det behövs  efter den långa och ihärdiga vintern!

Idag har jag haft en riktigt skön dag ute i solstolen i skuggan. Det var så varmt att sitta i solen och det var ganska så molnigt så det var mycket skönare att sitta intill huskanten och läsa en bra bok istället. När vi var i Bulgarien läste jag en jättebra chiclit-bok som heter "Anonyma skoälskares klubb". Den handlade som man kan lista ut på namnet, om en klubb bestående av tjejer som älskar skor. I boken får man följa alla tjejerna som har en eller annan koppling till skor, hur de köper dem utan att egentligen ha pengar, om deras vardag bestående av pojkvänner och män, kärleksproblem, utpressning och mycket annat! Jag tycker att den var hur bra som helst, jag kan verkligen rekomendera den
till andra chiclit-älskare! Och speciellt om ni gillar skor, då blir den nog ännu bättre, ;)

Imorgon verkar det som att vädret ska bli jättefint och då ska jag passa på att sola och bada hela dagen! Jag solade och badade en hel vecka i Bulgarien men jag kan inte få nog av det! Jag har pratat så mycket om Bulgarien nu i mina inlägg angående min resedagbok, så jag har glömt att berätta att jag nästa helg ska åka till Ullared! Jag har aldrig varit där, men i år ska vi dit ett helg gäng och bo på deras camping i en jättestor stuga! Det ska bli hur roligt som helst! Vi ska dit tillsammans med min syster Malin, hennes pojkvän Adde och deras son Lowe och med Addes föräldrar! Jag tror det kommer bli hur roligt och trevligt som helst! Jag har ju som sagt aldrig varit där, så jag tror det kommer bli kul att springa runt där. Jag älskar att shoppa, så det blir nog inga problem att få mig sysselsatt i det varuhuset, haha!

Ha en jättebra kväll allihopa så hörs vi snart igen! =) Kram!

Sunny Beach 6 juli 2010 - hemresan

Dagens ordspråk: Hem ljuva hem.

Idag är den sista delen av min resedagbok från Bulgarien! Imorgon är det en hel vecka sedan vi badade i poolen för sista gången och åkte hem. Det är precis vad jag ska berätta om nu!

Tisdagen var vår sista dag som vi hade i Bulgarien, och vi skulle åka hem på förmiddagen, runt kl 12.20 med transferbussen till flygplatsen. Vi ville få ut som mycket som möjligt av dagen och hade redan börjat packa lite föregående dag, så när vi hade ätit frukost passade vi på att sola och bada en sista gång under vår vistelse i Sunny Beach! Vädret var strålande och det var jättevarmt! Den här dagen låg vi på andra sidan poolen, för det fanns som två sidor med solstolar runt om den, en för den djupa poolen och en för barnpoolen. Vid barnpoolen var solstolarna vända så att man fick solen rakt i ansiktet, vilket de inte var på andra sidan (vilket bara var att vända på). Där låg vi ungefär i 1,5 timma innan det var dags att packa i det sista och checka ut!

Vår transerbuss skulle som tidigare nämt gå vid kl 12.20 från hotellet till flygplatsen i Burgas. Vi och de andra resenärerna från hotellet stod där och väntade vid rätt tid, men ingen buss kom. Det var bara andra bussar som kom och folk som glänste förbi i sina fina bilar, men inte vår buss. Det var väldigt varmt att stå där, fast några moln skymde solen, men vi fick nog vänta i en halvtimme innan bussen kom. När den väl hade hämtat oss åkte vi till andra hotell och hämtade upp folk och det hela gjorde att vi blev lite försenade till flygplatsen. När vi sedan kom till flygplatsen var det bara att checka in bagaget och gå igenom säkerhetskontrollen! Dock var det inte så bara, för det tog väldigt lång tid. Jag som tyckte att bagageincheckningen tog lång tid, insåg snabbt sen att säkerhetskontrollen skulle ta om möjligt ännu längre tid. De hade nämligen bara en kontroll öppen och vi var hur många som helst som skulle igenom den. Efter att ha stått där riktigt länge kom det mer folk som hjälpte till och det hela gick något fortare.

Efter säkerhetskontrollen ville vi titta lite i Taxfreen innan planet gick, men det var den minsta taxfreen jag har sett. Jag har kanske inte så mycket att jämföra med, eftersom jag var utomlands förra året och gångerna innan det när jag var 5 och 6 år gammal, men den var verkligen yttepytte liten! Det var inte alls mycket som rymdes där, i princip bara en restaurang, en liten shop och en barnaffär. Mer var det inte! Men det var kanske bra i och för sig, för vi hann nästan inte kolla någonting eftersom att vår transferbuss var så försenad.

När vi skulle på flyget till Stockholm Arlanda tillbaka igen, fick vi gå upp på en flygplansstege. Jag tyckte det var lite häftigt eftersom jag aldrig har gjort det förut, men det var för att Burgas flygplats inte hade hängt med i utvecklingen.
På flygplanet var det i alla fall väldigt svalt och skönt och en Aftonbladet vilade på varje stolsrygg! Jag tyckte det kändes lite sorgligt att åka hem, det tyckte jag förra året med när vi åkte hem från Turkiet, men samtidigt var det också väldigt skönt att få komma hem till sitt eget! I Sverige landade vi 20 minuter för tidigt, vid kl 16.40 ungefär, och sen bar det äntligen hem!

Vår resa till Bulgarien kan jag sammanfattningsvis säga var BÄST! Det var så skönt att åka bort till värmen och bara ha det gött i en hel vecka! Vi blev riktigt bruna, mamma och jag, så nu har jag verkligen en solbränna att ta hand om så det heter duga, ;)

Om ni vill läsa om min Turkiet-resa som jag gjorde förra året, hittar ni den under kategorin resor! =)




Sunny Beach 4 och 5 juli 2010

Vår resa i Bulgarien tog slut väldigt fort kändes det som, speciellt när vi kom hem, och likaså är det med min resedagbok! Idag skriver jag näst sista delen om söndagen och måndagen.

På söndagen och måndagen hade vi de finaste dagarna vädermässigt i Bulgarien! Det var jättevarmt och strålande sol exakt hela dagen. Självklart blev det sol och bad för hela slanten på dagen! Jag har ju redan berättat att poolen var ganska så kall, men den var väldigt fin och det var lugnt där! Det fanns regler om att man inte fick bada om man var alkoholpåverkad (som inte följdes alla gånger av alla, men det var lugnt ändå) och man fick heller inte hoppa i poolen, vilken inte heller kanske följdes alla gånger. Men lugnt var det i alla fall och poolen stängdes kl 19.00 eller 20.00 varje kväll. Vi upplevde att hela hotellet var lugnt och i receptionen hade de till och med vakter som stod där hela tiden! Väldrigt bra med säkerheten!

På lördagskvällen var vi som vanligt ute och åt på någon god restaurang, men vi hittade även en ny gata med basarer som vi inte hade sett förut! Den låg inte på Flower Street (Strandpromenaden) utan lite innan och där hade de lite bättre priser och det fanns väldigt mycket att titta på där. I basarerna sa de på svenska att det de sålde var "jättefint" (fast många trodde konstigt nog inte att vi var svenskar, utan ryssar eller engelsmän), men de pratade inte lika mycket svenska där som de gjorde i Turkiet. Lite varstans i stan fanns även olika Supermarket och de var väldigt bra, för de hade mycket! Där (och i basarerna, förstås) sålde de bodylotion som luktade rosor! Rosor är något som är väldigt känt i Bulgarien, vad det verkade som, och riktig rosenolja kostar lika mycket som guld där. Lite häftigt, tycker jag!

När vi gick på Flower Street för att titta, där det hela tiden gick så otroligt många människor, såg vi något som vi inte tyckte om. Eller, som rättare sagt nästan fick mig att hoppa ur byxorna. Det stod nämligen två män på gatan som den ena höll i en stor, äcklig, fet orm och den andra i en liten krokodil! Jag har aldrig sett ormar mer än på zoo där de är bakom glas och bom och jag har aldrig haft något behov av att se dem i verkligheten heller. Jag tyckte det var jätteäckligt och även plågeri, för de hade de ju bara där i syfte av att turisterna skulle kolla. Usch säger jag bara!

På måndagen var det vår sista "hela dag" i Bulgarien, och då solade vi järnet! Det gjorde vi även på söndagen och alla de andra dagarna med, men ändå lite extra på måndagen för att vi snart skulle åka hem. När vi den kvällen gick på strandpromenaden och tittade, såg vi samma orm och krokodil som vi hade sett innan, men även en till orm som var tjock och gul som slingrade runt hela en tjejs kropp, och även en man som höll i en apa! Jag ryckte till varje gång jag såg dem, haha, men var glad att jag inte stötte på dem helt ovetandes. Något annat som också var väldigt vanligt, var att se häst och vagn som körde människor.

Något som vi också såg i Bulgarien, under någon av våra sista dagar, tror jag, var sekten Hare Krishna. De gick runt och satt på gatan och spelade. När vi var i Bulgarien när jag var liten, såg vi många tiggare, men vi såg inte så många den här gången. Dock såg vi en tjej som gick med en katt i en sjal runt halsen som tiggde pengar av oss. Hon strök mamma på armen och pussade henne till och med! Det är väldigt jobbigt när det är barn som tigger, men hon var nog den enda eller en av få tiggare som vi såg.


Vi solade järnet hela veckan, speciellt de sista dagarna!


Stranden i Sunny Beach på kvällen. Visst är det fint?


Stranden i Sunny Beach är omkring 6 km lång!


32 grader i skuggan

Dagens ordspråk: Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder.

Hallå allihopa!

Vilken dag det har varit idag! Vädret har varit jättefint med sol och blå himmel och det har varit så varmt! Vi har haft 32 grader i skuggan hela dagen. Det är så härligt med sol och värme, men den blev lite för tryckande och för en stund sedan började det åska och regna riktigt ordentligt. Hoppas det skiner upp snart och blir fint imorgon!

Idag har vi haft min syster Malin, hennes pojkvän Adde och deras son Lowe här på besök hela dagen! Det har varit jättekul som vanligt och vi har busat och Lowe har badat i hans lilla söta pool! Det har ju varit supervarmt så det var faktiskt riktigt skönt, säger jag som bara doppade fötterna i, haha! Vi grillade också lite senare och gick in när det började regna och åska. Har varit jättemysigt och roligt idag!

Nu snart, om bara en liten stund, ska jag skriva den näst sista dagen i min resedagbok från Bulgarien! Den börjar lida mot sitt slut lika fort som vår vecka gjorde där nere. Jag ska skriva om det på en gång nu!



Sunny Beach 2 och 3 juli 2010

Efter att ha skrivit i min resedagbok om de första dagarna i min resa i Bulgarien i Sunny Beach, ska jag nu berätta om vad vi gjorde på fredagen och lördagen! Lördagen var en väldigt rolig dag som vi hade i Bulgarien, men den var också läskig, otäck, nervkrypande, äcklig och dyr. Minst sagt. Läs för att veta mer!

Fredag: På fredagen gjorde vi samma sak som vi hade gjort de föregående dagarna - solade och badade hela dagen. Frukosten på hotellet serverades varje dag mellan kl 07.30-10.00 och vi brukade alltid äta runt halv 9-9.00 om morgnarna, för vi gick ut och solade direkt efter. Vi brukade sola från kl 09.30 ungefär på förmiddagarna och vid den tiden var det nästan fullt vid hotellets solstolar vid poolen! Alla ville få ut så mycket som möjligt av dagen. Vi solade väldigt många timmar och badade och det var så skönt! I Turkiet förra året fick vi sola en hel del under parasoll (jag lovar er, solen tog som bara den i alla fall!) men det behövde vi inte göra nu, inte förrän eftermiddagarna om det  inte blev alldeles för varmt, för det var mycket behagligare temperatur. Hur varmt det var vet jag faktiskt inte. I Turkiet var det 40-45 grader varmt hela veckan, men på hotellets reception stod det att det var 27 grader. Men det var i själva receptionen och inte ute i skuggan eller solen.

På kvällen gick vi ut och kollade i basarerna på Flower Street och åt på någon god restaurang som vanligt! Dock fick vi se någonting den kvällen som vi inte ville se och som inte var så roligt för den tjejen som blev utsatt för det. Vi gick på gångbanan ner mot stranden, och då blev en tjej utkastad från en bil! Han som körde kastade ut henne ur bilen och hennes bagage och solglasögon och allt låg på öppna gatan. När hon blev utslängd slog han även till henne jättehårt i nacken eller bakhuvudet! Han skrek även någonting åt henne, som vi självklart inte förstod för det var sägert på bulgariska, men det var nog inte snällt. Tjejen var jätteledsen och tog sig på huvudet där hon hade fått rejält med däng och det var nog verkligen inte en rolig situation. Jag kan tänka mig hur förnedrad hon kände sig, när det var så mycket folk runtomkring som såg precis vad som hade hänt och som hörde vad han sa. Som tur var fanns det några gäntlemän som samlade ihop hennes saker och hjälpte henne.



Lördag: På lördagen var det mulet väder på förmiddagen, även fast det var jättevarmt. Vi tyckte det var jättetråkigt för vi ville självklart sola och bada idag med, men när vädret var grått tog vi tillfället i akt att göra en utflykt istället! Vi ville se lite av Bulgarien och vi visste att det gick bussar utanför hotellet som åkte till halvön Nessebar! Vi har varit där förut, för 14 år sedan när jag var 5 år, men jag kom inte ihåg något, men det gjorde däremot mamma lite! I alla fall, när vi var klara gick vi ut till hållplatsen som låg utanför hotellet. Bussen till Nessebar skulle vara jättebillig och komma med täta mellanrum, vilket den också gjorde. Kruxet var bara att varje buss dit var överfull av människor och den svängde därför inte in till hållplatsen. Vi stod länge och väl och väntade, men såg sedan en minibuss som åkte körde till Nessebar, som fler skulle åka med som inte heller orkade vänta. Vi satte oss därför i den och åkte dit! Det var väldigt varmt, men det tog inte lång tid att åka dit. När vi sedan skulle ut ur bussen, hade jag jättesvårt för att komma ut. Jag har ju svårt att gå, och det var trångt i bussen och ett litet hopp från själva bussen och marken. Mannen som körde bussen hjälpte mig därför genom att ta min hand och hålla i den så att jag inte skulle tappa balansen och på så sätt göra det lättare för mig. Det var bara det att när jag var ute, ståendes stadigt på marken, släppte han inte min hand, haha! Jag tänkte "släpper han mig inte förrän han får betalt eller?" Haha, det var lite roligt men det var jag som var för ivrig för han ville bara vara artig och se till så att jag verkligen stod bra och inte skulle ramla för att han såg att jag hade svårt. Det var snällt gjort! Att åka dit kostade 10 leva för mig och mamma, vilket är ungefär 50 svenska kronor.

När vi hade hoppat av bussen, såg vi ut över Nessebar och sjön och hur fint det var! Vi hade självklart sett det under vår tur dit också, men det var jättefint och såg väldigt mysigt ut. Det första vi fick se när vi hade hoppat av, var Bulgarisk Bilbärgning! De skulle lyfta bort en bil som av någon anledning säkert inte fungerade, och det var jättemånga som stod där och tittade på och tog kort. Det gjorde även vi också, bör väl nämnas, haha! Det såg lite kul och häftigt ut, jag har aldrig sett någon bilbärgning förut, och i synnerhet inte en bulgarisk sådan!

I Nessebar gick vi runt och tittade i basarerna och vi gick även upp i någon slags gammal byggnad som var väldigt fin. Det var en jättefin utsikt därifrån också när vi väl kom upp! Inne i byggnaden satt även en gammal man och spelade.
När vi hade tittat en hel del, gick vi och satte oss på någonslags stenmur för att vila en stund. Då kom en kvinna till oss som sålde halsband med magneter. Hon la ett halsband runt om mammas hals och även ett runt hennes handled och ville att hon skulle köpa. Hon frågade inte ens, utan lade bara på. Halsbanden var faktiskt fina och häftiga, så vi köpte ett, men de försökte verkligen ta betalt. Vi hade nämligen sett sådana innan, så vi visste att de inte kostade lika mycket som de sa att de ville ha för dem. I Bulgarien ska man inte pruta, för de har oftast redan fasta priser, men på det halsbandet prutade vi lite. Kostade ungefär 15:-

Efter att ha köpt halsbandet, kollade vi på lite ringar! Som jag har berättat innan har Bulgarien väldigt fina silverringar och de sålde det överallt. När vi stod där och kollade, kände jag att någonting bet mig jättehårt på baksidan låret. Det gjorde skitont om jag ska vara ärlig och det kändes som att det var någonting runt med många fötter. Jag trodde det var någon slags fluga eller något, eller kanske rent av ett getingstick och att jag hade känt fel när jag trodde det var runt. Dock förstod vi att det inte var något getingstick sen, för det kom upp som två små hål i huden och det blev väldigt rött och svullet och det fortsatte att göra väldigt, väldigt ont. Vi gick vidare och köpte glass (De hade jättegod kulglass i Bulgarien! Dock blev vi dåliga i magen av den senare...) och satte oss på en parkbänk. Jag lutade mig bakåt mot bänken och där - aouch! - kände jag sticket igen och den här gången flög jag upp från bänken och skrek! Bettet den här gången satt under kanten på mina trosor under shortsen. Vi kunde inte alls förstå vad det var och varför den bara bet mig! Efter glassen gick vi vidare - jag med mina bett som gjorde jätteont verkligen. De ömmade och sved och värkte - tills det var dags igen. Nu bet den där jävla flugan mig en gång till, sa jag till mamma. Vi hade tittat förut för att se vad det var och på betten, men nu såg mamma att någonting KRÖP UNDER MIN TRÖJA! När hon sa det började jag skrika och springa, tills hon sa åt mig att komma tillbaks så hon kunde ta bort det (och då jag förstod att jag verkligen inte ville springa iväg med vad det nu var jag hade där). Hon slog mot ryggen för det var på höften den hade bitit mig, och då såg vi vad det var, när den föll mot marken. Kan ni gissa vad det var? -EN GRÖN 15 CENTIMETER LÅNG TUSENFOTING!!!!!!!! Den kröp fort som alla benen bar den under marken och gömde sig. Jag skrek och blev helt chockad. Hade jag gått runt med en jävla tusenfoting i brallan och under tröjan? Det var så äckligt så det var inte sant och jag hade lust att bara dra av mig jeansshortsen för att kolla så den inte var kvar. På det sista bettet hade tusenfotingen betit mig rejält så det blödde och jag fick jätte-jätte-ont. Det var inte konstigt för den hade ju sprutat in något gift och jag blev så svullen, röd och varm där. Inte roligt alls! Vi tog allsolsprit på så fort vi kom till hotellet. Jag har märken kvar från betten, men det är inget farligt och det gör inte alls ont nu.

När vi skulle hem från Nessebar, bestämde vi oss för att ta en taxi tillbaka till hotellet. Det var billigt att åka taxi i Turkiet och när vi frågade taxichauffören i Bulgarien, sa han att han körde efter taxameter. Det tyckte vi lät jättebra så vi hoppade in och åkte biten till hotellet som inte var så lång. När vi kom fram till hotellet och skulle betala, fick vi veta att vi verkligen hade åkt en lyxig taxiresa. Det kostade oss nämligen 96 leva - vilket i svenska kronor är nästan 500 spänn. Vi blev jättechockade för vi hade inte åkt långt och dessutom efter taxameter och bara åkt för 50 kr dit. Det var ingen idé att diskutera priset för chauffören såg inte medgörlig ut och dessutom satt jag fast bakom hans säte, för min fot hade fastnat bakom hans stol för den satt så hårt åt. Så det var bara att betala och se glad ut! Om han lurade oss vet vi inte, men på hotellet sa de att det inte skulle ha kostat så mycket. Kanske fick vi betala för hans resa tillbaka när taxin var tom. Jag vet inte, men det var första och sista gången vi åkte taxi där i alla fall, ;)

Bulgarisk bilbärgning!


En fin byggnad i Nessebar som vi klättrade uppför.


En trött och varm Marie i Nessebar. =)


I Nessebar blev jag biten 3 gånger (!!!) av en tusefonting som jag hade i shortsen och under tröjan!
Behöver jag säga att jag skrek när jag såg vad det var?





Marint

Dagens ordspråk: Anfall är bästa försvar.

Hallå!

Nu gör jag ett avbrott i min resedagbok från Bulgarien och Sunny Beach och skriver ett så kallat "vanligt" inlägg också! Jag skulle ha skrivit den tredje delen från vår resa igår, men jag hade så ont i huvudet så jag orkade helt enkelt inte. Jag tror det är värmen som gör att jag får ont i huvudet för det är verkligen varmt nu. Men jag klagar inte på värmen, (bara på huvudvärken som den ger mig) för jag älskar sommaren!

Idag åkte vi här hemma in till Örebro på förmiddagen för att hitta på någonting roligt! Vi hade hoppats på att vi skulle få åka till Gustavsvik och sola och bada, men tyvärr var det inte så fint väder. Värmen fanns där, men det var rätt molnigt och inte alls så fint. Därför valde vi att packa ner badkläderna i badväskan, ställa den i bilen ifall de skulle komma till användning, och åkte in till stan, Marieberg och IKEA! Vi åkte först in till stan för jag ville så gärna åka förbi Monki, för jag älskar den butiken och deras kläder! Där hittade jag en jättefin marin oversize top, och till halva priset till och med! Som hittat! När vi hade varit där åkte vi till Marieberg och gick runt och kollade i affärerna där. Vädret blev inte bättre när vi var där heller så bad blev det inte. Då åkte vi istället förbi IKEA en stund innan vi till sist tog Skopunkten som också ligger där, och åkte hem.

Imorgon kommer min syster Malin, hennes pojkvän Adde och deras son Lowe hit! De var här i torsdags också, men imorgon kommer de också som tur är, för det är så roligt! Vi ska grilla, sola, busa med Lowe och ha det jätteroligt. Längtar! När de var här i torsdags fick de presenter som vi hade köpt med från Bulgarien, och Lowe fick bland annat ett par jättesöta foppatofflor som ser ut som bilar! Han tyckte att de var så snygga att han såg riktigt stolt ut och tittade ner på de hela tiden och log! Haha, så söt! Han har säkert på sig de imorgon också, när han springer runt här hemma överallt, både ute som inne ;)

Kika in om en liten stund för då har det kommit upp den tredje delen om vår Bulgarien-resa!


Marin oversize top som jag köpte på Monki! =)




Sunny Beach - 30 juni och 1 juli 2010 - Del 2

Dagens ordspråk: Efter regn kommer solsken.

Idag skriver jag den andra delen från vår solsemester som vi hade i Sunny Beach i Bulgarien! Igår berättade jag om när vi reste dit och hur vi gick vilse när vi väl kom dit. Idag skriver jag om vår andra och tredje dag där, nämligen onsdag och torsdagen!

När vi kom till Sunny Beach på tisdagen var det molnigt och det hade regnat jättemycket. Det gjorde mig lite nervös, för jag ville ju självklart inte ha dåligt väder när vi skulle vara där en vecka. Som tur var oroade jag mig dock i onödan, för på onsdagen var det jättefint väder och det var väldigt varmt! Jag och mamma gick på morgonen ner för att äta frukost, som var otroligt god! De hade verkligen allt där, (till skillnad från förra året då vi var i Turkiet. Den frukosten var inte riktigt lika fin som den här på vårt hotel Opal.) som crossianter, flingor, kaffe, olika brödsorter, korv, pannkakor, bacon, ägg och mycket mer. Allt för att det skulle passa gästerna! Frukosten smakade hur gott som helst och efter det gick vi ner till poolen för att sola och bada. Poolen var uppdelad i en barnpool och en stor pool och runt om stod det solstolar med parasoll. Poolen såg hur härlig som helst ut, men när jag skulle bada visade det sig att den var iskall! Det var inte alls varmt som jag trodde! Jag brukar inte vara en badkruka egentligen, men jag blev det lite där innan jag vande mig och hoppade i ändå, det kalla vattnet till trots, haha! Det var omöjligt att bara ligga och sola hela tiden och inta ta sig ett dopp då och då, för det var så himla varmt. Dock var onsdagen inte den varmaste dagen, men det var jätteskönt och inte alls så svårt att ligga och sola hela dagen som det var i Turkiet. I Turkiet var det 40-45 grader när vi var där förra året, och då var det väldigt varmt och jobbigt att sola utan parasoll.

På torsdagen gjorde vi i stort sett samma sak på dagen! Vi var ute solade hela dagen och badade ända tills vi inte orkade mer. Det blev väldigt många timmar om dagen och vi lyckades att bränna oss lite grann. Jag brände mig redan på onsdagen, i ansiktet. Men det är ju så det är på solsemester! På torsdagen såg vi även att man gratis kunde surfa på hotellets internetcafé! Vi tog tillfället i akt och då loggade jag bland annat in på bloggen och skrev ett inlägg här! Det var väldigt svårt att skriva för deras tangentbord ser inte alls ut som vårt och inte heller finns alla bokstäver där som å, ä och ö. Vissa tangenter var även lite tröga, men jag lyckades knåpa ihop ett inlägg! Så här skrev jag då:

Hej!

Nu ar jag i Sunny Beach i Bulgarien! Vadret ar helt perfekt har och hotellet ocksa! Just nu sitter jag pa hotellets internetcafe. Vi kom hit i tisdags efter att ha rest hela dagen. Vi var valdigt trotta nar vi kom hit, men vi at pa hotellet och tog en valdigt laaaaaang promenad till stranden. Vi gick namligen helt jattefel. Igar solade och badade vi hela dagen och jag brande upp ansiktet. Idag har vi solat och badat hela dagen ocksa, men jag har lyckats att inte branna mig idag i alla fall (som det ser ut nu.) Har ar allting hur bra som helst och det ar sa varmt och skont! Jag mar sa bra har ska ni veta och det ar sa kul! Pa kvallarna gar vi ut och ater och kollar i basarerna. Jattekul!

Det ar lite svart att skriva har nar alla bokstaver inte finns. Men jag ville skriva att jag mar bra i alla fall och har det hur bra som helst har i solen och varmen! Hoppas ni har det bra hemma ocksa!
Kram Marie


På kvällarna gick vi ut och åt och kollade i basarerna! På onsdagen hittade vi till stranden där alla restauranger ligger, och den gatan heter Flower Street, och vi tittade mer än gårdagen på vad som fanns i basarerna. De sålde väldigt mycket kläder och väskor och typiskt "krimskrams", men även väldigt fina silversmycken! Det fanns massa stånd som sålde bland annat silverringar och vi gick till alla vi såg. I Bulgarien är silver mycket billigare än i Sverige och de hade faktiskt jättefina ringar! Jag blev helt kär i en ring som var silvrig med en turkos sten, redan den andra kvällen. Den var även nedsatt till halva priset så den köpte jag! Den var jättefin! Jag köpte även en ring sista "hela dagen" som vi hade, på måndagen. Mamma köpte ringar också som var jättefina! Dock var det lätt att bli lurad om man inte köpte ringarna i basarerna, för det fanns nämligen samma ringar i riktiga affärer som hade som en butik. Där kostade ringarna dubbelt så mycket, fast det var exakt samma! På onsdagen köpte jag även ett jättefint armband i en liten butik som sålde smycken billigt. Jag tycker det ser "utomlands-aktigt" ut, och jag älskar ju accessoarer. Armbanden där kostade runt 15-20 kr st i svenska pengar. Bulgariens valuta heter "leva"!

Hotellets vackra, men ack så kalla, swimmingpool!

Flower street, som är strandpromenaden i Sunny Beach.


I Bulgarien var silverringar billigare än i Sverige! Den turkosa köpte jag på onsdagen och den silvriga köpte jag på måndagen, näst sista dagen.

Missa inte nästa delen av min resedagbok!


Resdagen - Sunny Beach Bulgarien 29/6 2010

Dagens ordspråk: Hemma bra men Sunny Beach bäst.

Hallå allihopa!

Nu är jag hemma vid min minidator igen och kan skriva med alla bokstäver som vi har i vårt svenska alfabet! Jag har nämligen varit i Sunny Beach i Bulgarien i en hel vecka och jag är nyss hemkommen, eller igår, rättare sagt! Jag har haft en så fruktansvärt bra vecka så det kan ni inte ana! Jag är så glad och vi har haft det så bra, jag och mamma. Förra året var jag på semester i Side i Turkiet, och då skrev jag som en liten resedagbok här på bloggen! Jag tyckte att det var jättekul för då kunde jag visa upp bilder och berätta om allt vi upplevde. Jag tänkte göra det samma i år, med start idag!

Första delen - Flygresan och när vi kom till Bulgarien: Mamma och jag åkte till Sunny Beach i Bulgarien förra tisdagen, den 29:e juni. Vi bokade en sista-minuten på midsommar och packade väskorna för att åka till Arlanda där planet gick på tisdagen. Det blev en väldigt, väldigt tidig uppstigning på morgonen, redan vid kl 04.00. Vi bor ju en bra bit ifrån Stockholm Arlanda där planet gick ifrån och därför var vi tvugna att åka redan kl 05.00 på morgonen. Vi gjorde oss i ordning och packade in oss och allt i bilen och åkte iväg! Vi hade väldigt gott om tid och stannade därför efter vägen och åt frukost. När vi kom till Arlanda sen checkade vi in vårt bagage, gick igenom säkerhetskontrollerna och allt det där och kollade lite i Taxfreen. Vårt plan skulle gå vid kl 10.00 på förmiddagen, men det blev lite försenat. Jag hade allt lite resfeber, men när vi gick på planet kändes allt jättebra, men ändå lite overkligt! Resan skulle ta ungefär 3 timmar, men det gick snabbare för vi hade bra väder. Det kändes som att resan gick relativt fort och vid kanske kl 14.00 eller liknande (Bulgarisk tid, de ligger en timme framför svensk tid) landade vi på flygplatsen i Burgas! Burgas ligger en bit från Sunny Beach (35 min kanske) och den flygplatsen ligger lite "efter" i utvecklingen. Vi fick nämligen gå nerför en flygplansstege när vi skulle gå av planet! När vi gick av planet var det väldigt mulet och det regnade lite lätt. Vi fick veta (och såg, framförallt) att det hade regnat hur mycket som helst där på dagen! Det var inte så kul när vi kom dit, precis, men samtidigt var det ju vår resdag. Väldigt varmt var det i alla fall!

Efter att vi hade hämtat vårt bagage på flygplatsen åkte vi transferbussen till vårt fina, fina, fina hotell Opa i Sunny Beachl! På bussen satt en gubbe som pratade om att han hade bott i Sunny Beach och han berättade lite om det för sin kamrat som han satt bredvid, och jag tror alla på bussen tjuvlyssnade, haha! På bussresan fick vi höra lite om Sunny Beach och Bulgarien. Det var väldigt intressant att titta ut, för vi fick se många byggnader som var halvfärdiga och det såg väldigt fattigt ut. Jag tyckte att det var spännande att se och det var väldigt intressant, som sagt!
När vi kom till vårt hotell, Opal, checkade vi in och kom till vårt rum! Vi blev så glada över hotellet för det var ännu finare än på bilderna och det var så bra! I Bulgarien är standarden på hotellen sämre än i andra länder, så man bör bo på ett 3 eller 4-stjärnigt hotell för att bo bra, vilket vi gjorde. Vi hade luftkonditionering på rummet och en stor balkong med utsikt mot hotellets pool, det var jättefint! När vi kom till hotellet packade vi upp våra saker och sedan vilade vi en stund. Att gå upp kl 04.00 på morgonen är verkligen jobbigt, och speciellt när man har rest en hel dag!

När vi hade vilat en stund gjorde vi oss i ordning och gick ner till hotellets restaurang! Vi var hungriga och åt en jättegod kycklingrätt. När vi hade ätit ville vi bekanta oss lite med Sunny Beach och titta runt där! Jag har nämligen varit i Bulgarien och just Sunny Beach förut, fast då var jag bara 5 år gammal, vilket är 14 år sedan. Jag kom inte ihåg någonting, men mamma gjorde det lite men allt är verkligen inte sig likt. På hotellet fick vi lämna in vår nyckel och där hade de även säkerhetsvakter som stod vid receptionen! Receptionen var öppen dygnet runt och de stod där hela tiden också. Bra med hög säkerhet!

När vi gick ut ville vi se vart stranden låg, för det är där som Flower Street ligger, som är som en slags strandpromenad längs stranden, där alla basarerna och restaurangerna ligger. Vi visste att det inte skulle vara så långt dit, men vi visste inte vilken väg som var bäst att gå. Vi gick den vägen som vi trodde var bäst, men det visade sig vara en väldigt lång och jobbig omväg. Vi kom till någon jättefin gata där de sålde de riktigt fina (och självklart äkta märkena) som Chanel och Gucci. Vi visste inte alls vart vi skulle, men vi hörde att ett par pratade svenska och frågade dem om de visste vart beachen låg. Det visste dem och vi tog följe med dem en bit! De var jättetrevliga och mannen hade varit i Sunny Beach fyra gånger så han visste lite mer än oss, som inte hade varit där på 14 år. Han sa bland annat att i butikerna på den fina gatan, där kostar märkesparfymerna mer än dem gör hemma. Bra att veta!
I alla fall, vi hittade till Flower Street och kom sedan ner till stranden! Det var jättefint där och riktigt roligt att kolla i basarerna. De sålde väldigt, väldigt fina silversmycken på många av ställena (vi återkommer till det, hehe) och det fanns många stånd och restauranger. Något vi märkte var att de inte var lika på där som de var i Turkiet. I Turkiet spelade det ingen roll om man sa att man redan hade ätit, för då kunde man ta en drink eller en glass eller kanske dricka te. Sa man att man var mätt och redan hade ätit i Bulgarien, då accepterade de det och lät en gå vidare!

När vi hade gått längs den fina stranden (som för övrigt är över 6 km (!!) men vi gick inte hela den, såklart) skulle vi gå vidare till hotellet igen. Det var verkligen lättare sagt än gjort, för vi gick en omväg hem då också, vi gick helt enkelt vilse. Vi gick för långt och hittade inte tillbaka. Det var hur jobbigt som helst, för det var jättevarmt och jag har ju svårt att gå och blir trött av att gå för långa sträckor. Den kvällen hade vi gått i flera timmar (vilket vi gjorde varje dag, men inte så många som idag) och vi var så trötta och jag hade väldigt ont, eftersom att jag har sjukdomen Ehlers Danlos Syndrom som ger mig värk i hela kroppen. Vi gick och gick men tillslut kände vi igen oss och kom hem till hotellet! Äntligen, kan man säga efter den promenaden ;)

Imorgon skriver jag om vår första riktiga dag som vi hade i Sunny Beach! Då kommer jag visa ännu mer bilder och berätta om allt vi har gjort. Jag kan avslöja redan nu att lördagen som vi hade i Sunny Beach är spännande. Missa inte den eller någon annan av dagarna i min resedagbok!








I Bulgarien!!

Hej!

Nu ar jag i Sunny Beach i Bulgarien! Vadret ar helt perfekt har och hotellet ocksa! Just nu sitter jag pa hotellets internetcafe. Vi kom hit i tisdags efter att ha rest hela dagen. Vi var valdigt trotta nar vi kom hit, men vi at pa hotellet och tog en valdigt laaaaaang promenad till stranden. Vi gick namligen helt jattefel. Igar solade och badade vi hela dagen och jag brande upp ansiktet. Idag har vi solat och badat hela dagen ocksa, men jag har lyckats att inte branna mig idag i alla fall (som det ser ut nu.) Har ar allting hur bra som helst och det ar sa varmt och skont! Jag mar sa bra har ska ni veta och det ar sa kul! Pa kvallarna gar vi ut och ater och kollar i basarerna. Jattekul!

Det ar lite svart att skriva har nar alla bokstaver inte finns. Men jag ville skriva att jag mar bra i alla fall och har det hur bra som helst har i solen och varmen! Hoppas ni har det bra hemma ocksa!
Kram Marie


RSS 2.0