I Stockholm!

Dagens ordspråk: Shopping! It's still cheaper than therapy!

Hallå allihopa!

Nu sitter jag i Stockholm hemma hos min bror Mikael, lånar hans dator lite grann.
Så fort vi kom till Stockholm åkte vi till Kista Galleria! Vi brukar alltid åka dit och titta lite och jag hittade jättemycket fint där och saker som jag verkligen behövde, var superbra! Gina Tricot hade väldigt mycket rea, kan jag tipsa om. Efter några timmar där åkte vi vidare hem till Mikael och här är vi nu! Med redigt ont i fötterna...

Imorgon ska vi åka till Stockholm City! Blir att gå i affärer där och även gå på en loppis på gärdet som säljer vintage, prylar och en massa annat! Låter roligt, jag gillar sånt!

Nu ska jag gå och vara social igen, är jätteroligt att vara här och träffa brorsan eftersom att det inte blir så ofta!
Vi hörs imorgon igen förhoppningsvis! Ha en jättetrevlig kväll och valborg allihopa! =) Kram!


Trevlig helg!Trevlig Valborgsmässoafton på er allihopa! =)


Stockholm till helgen!

Dagens ordspråk: Alla människor föds lika, men det är få som kommer över det.

Hallå på er!

Åh, vad jag känner mig glad nu! För mig är det den sista skoldagen den här veckan, eftersom jag åker till min bror Mikael i Stockholm i morgon! Jag har tagit ledigt från skolan så jag ska inte gå dit överhuvudtaget. Det känns faktiskt skönt, jag brukar aldrig vara borta annars så en ledig dag tycker jag att jag är värd!

När jag kom hem efter avslutad skoldag började jag känna mig jättevarm. Jag hade bara ätit mat, tagit det lugnt och inte gjort någonting speciellt, men ändå blev jag kokhet. Jag tog tempen och såg att jag hade fått feber, en febertopp igen alltså! Jag vet inte varför jag får det, men jag tror som jag tidigare har nämnt i bloggen att det är ett symptom på min värk. Jag har troligtvis förhöjd kroppstemperatur hela tiden och det är jobbigt att gå runt och vara så varm hela tiden. Att sitta på en stol är ju inte direkt fysiskt krävande (beror hur man ser på det i och för sig... det krävs muskler till att sitta!) och jag tycker inte direkt att man borde få feber av den anledningen. Jag fick väldigt ont i huvudet också i samband med febern men nu är den nästan borta i alla fall, skönt!

På tal om Stockholm igen, så åker vi ju dit imorgon. Vi ska vara där över hela helgen och kommer hem på söndag. Imorgon ska vi åka till Kista Galleria innan brorsan slutar jobbet och på lördagen blir det att utforska stan och så! På söndagen när vi åker hem ska vi åka förbi syrran Malin, Adde och deras bebis Lowe! Åh, som jag har längtat! Det var ett tag sen nu och jag saknar Lowe så! Ska bli jätteroligt att åka dit och träffa dem!
Sen nästa helg blir det att åka upp till Stockholm igen på ett annat äventyr (jag har aldrig varit i Stockholm förut med så tätt mellanrum) och då ska jag och mamma se Lady Gagas konsert i Globen! Det var en present som vi fick av stiftelsen "Min stora dag" som hjälper svårt sjuka barn och ungdomar och rörelsehindrade. Jag kan inte med ord förklara hur roligt det ska bli och hur glad jag är! Jag har inte lyckats förstå att vi ska få åka dit, få övernattning på hotell och se konserten i en loge. Det var svårsmält men hur kul som helst!

Till helgen ska jag åka upp till min bror i Stockholm och nästa helg ska jag till Stockholm igen för att se Lady Gagas konsert!


30 april - 2 maj - Stockholm till brorsan


8 maj - Lady Gagas konsert i Globen


Frågor och svar om mitt rörelsehinder

Dagens ordspråk: Vi får inte tyngre bördor än vad vi klarar av.

Hallå allihopa!

Under hela mitt tredje och sista gymnasieår har jag hållit på med mitt projektarbete, som var att skriva en självbiografi om mig och mitt rörelsehinder! Jag har skrivit om den väldigt mycket här i bloggen och hela tiden sagt att jag tycker det är svårt att skriva om mitt rörelsehinder i bloggen samtidigt som jag skriver min bok, eftersom jag inte kan blanda ihop texterna. Jag har skickat mitt bokmanus till förlag och jag tycker det är hur spännande som helst! Men i och med den här boken har det ju blivit lite snålt om skriverier om mitt rörelsehinder, så jag tänkte svara på lite frågor som jag ofta får - både på bloggen och bland folk i min omgivning! Ni får jättegärna ställa mer frågor så svarar jag på dem också - vart gränsen går vet ni nog själva, men jag tar inte illa upp om ni frågar på ett fint sätt som inte är menat att göra mig ledsen!

Den mest vanliga frågan som jag får om mitt rörelsehinder, är självklart hur jag blev rörelsehindrad! Jag är nämligen född frisk och så här gick det till:

När jag var 2,5 år gammal, blev jag förlamad under natten när jag låg och sov. Ingenting var fel dagen innan, jag kunde gå och stå, krypa och sitta och göra allt sådant där som man brukar kunna vid 2,5 års ålder. Men när jag vaknade dagen därpå, kunde jag helt enkelt inte gå, för jag var förlamad från midjan och nedåt.
Jag hade fått ett förkylningsvirus i ryggmärgen under natten som satte sig i min ryggmärg. Vanligvis får man ju ett förkylningsvirus kanske i näsan så att man blir snorig, men mitt satte sig i ryggmärgen och gjorde att jag blev förlamad från midjan och nedåt. Jag var förlamad i ungefär ett halvår, innan jag kunde börja gå igen så smått. Det som hände mig är väldigt ovanligt och man brukar säga att det händer 3 personer per år. 1/3 blir aldrig friska igen, de kan aldrig gå mer. En annan 1/3 blir som jag, de kan gå igen men inte exakt som förut, och den sista 1/3 blir fullt friska, de kan gå som vanligt igen.

En annan vanlig fråga som jag får, väldigt ofta på bloggen, dessutom, är hur mitt handikapp påverkar min vardag.
Jag är ju 19 år nu, och det jag brukar säga här i bloggen är att jag starkt vill förmedla någonting till er - både handikappade och ohandikappade - är att jag (och andra handikappade, enligt min åsikt) är precis som vilka andra tonåringar som helst. Jag har fått som "restskador" från när jag blev sjuk när jag var liten, och det är att jag har lite svårare att gå än andra. Jag orkar inte gå lika fort, jag kan absolut inte gå i ett jättesnabbt tempo för då blir jag jättetrött i benen och då väljer jag att gå i min egen takt. Jag orkar heller inte gå så långt, fast det beror på hur man menar. Jag orkar inte gå en lång sträcka utan uppehåll, som när man går en promenad, för då blir jag väldigt fort trött. Pratar vi om att gå i ett shoppingcenter eller på stan en hel dag? Inga problem där! När man shoppar stannar man upp ungefär var 10:e sekund (om ens det) för att titta på någonting, kanske ett snyggt plagg eller ett par snygga skor eller så stannar man upp för att se om man ska gå in i en affär eller inte. Ja ni fattar. Jag älskar att shoppa och gå i affärer, för kläder och mode är ett stort intresse hos mig. När jag går på stan eller så är det mycket min vilja som styr. Jag kanske är jättetrött (och då vilar jag ju självklart) men om jag verkligen vill gå i fler affärer så är det mer min viljekraft som styr. Min vilja är väldigt stark (det vet alla som känner mig) och det är väldigt ofta den som tar över, i fler sammanhang än vid shopping.

Men om vi går tillbaka till ämnet om min gång, så går jag utan hjälpmedel, jag använder inga kryckor eller rullstol eller så. Jag tycker inte att min gång skiljer sig så mycket från alla andra, för jag tänker inte på det. Men man kan säga att jag "går med hela kroppen". Det är ansträngande för mig att gå för jag tror jag använder varenda muskel och led i hela kroppen. De flesta går ju med bara benen men jag rör hela kroppen när jag går och därför blir det ju väldigt ansträngande och jobbigare för mig.

En annan sak som påverkar min vardag, är min värk. Jag fick värk vid 11 års ålder efter en influensa, jag hade inte haft ont någonstans förut, utan det var den som "utlöste" min värk. Jag har fått en diagnos, Ehlers Danlos Syndrom, och den gör att jag får väldigt ont i kroppen. Det är i ärlighetens namn lättare att säga vart jag inte har ont än vart jag har ont, vilket kan beskrivas som ögonfransarna, öronen, tungan och ja... sådana ställen. Min värk flyttar runt väldigt mycket och jag har väldigt många ömma punkter över hela kroppen. De sitter lite överallt och om man trycker på en sån så kallad "triggerpunkt", tycker jag det känns som när man går in i armen i tex ett dörrhandtag. Smärtan bara växer sig större i upp till en minut kanske innan den sakta men säkert avtar.
Min värk gör mig också väldigt, väldigt trött för det tar energi att ha ont. Jag har ofta migrän och jag vilar varje dag efter skolan för att orka med andra saker som läxor, kompisar, cykling och saker som jag tycker är roligt. Vissa dagar har jag så ont att jag inte vill gå till skolan, men jag är ändå där VARJE DAG! Där pratar vi än en gång om min viljekraft. Jag vet vad jag vill göra efter gymnasiet, vilket är att gå på socionomprogrammet, och det är inte helt enkelt att komma in där. Jag är väldigt ambitiös och eftersom att jag har vetat vad jag vill göra ända sedan jag gick i 9:an, vill jag ju självklart ändå nå mitt mål. Jag vill kunna bestämma över min värk istället för att den ska bestämma över mig - även om det inte går alla gånger.


Det här var två vanliga frågor som jag ofta får. Är det någonting mer ni undrar över så får ni jättegärna fråga någonting om mitt handikapp! Jag svarar gärna om jag kan och om någon inte ställer en fråga som är menad att göra mig ledsen! =)


Så himlans glad!

Dagens citat: Idéer är som kaniner. Du får ett par stycken och lär sig att hantera dem och ganska snabbt har du ett dussin. - John Steinbeck

Hallå allihopa!

Idag är jag fortfarande lika glad som jag var igår, då jag fick reda på att jag nästa helg ska få åka och se Lady Gagas konsert i Globen i Stockholm! Jag har inte riktigt förstått det än och jag kommer säkert inte göra det förrän vi är där heller. Känns så otroligt kul att få göra någonting sånt och det är en sån fin present!
Åh, vad jag är glad! Det känns verkligen som en superdunder-uppmuntran att få göra någonting sånt. Tack än en gång!

Igår var jag lite nervös inför idag, för att jag hade ett stort prov i affärsjuridik som omfattade fyra hela kapitel. Jag hade provet direkt på morgonen, men när jag fick provet i min hand kändes det faktiskt riktigt bra, för jag har pluggat så mycket så jag visste verkligen vad det handlade om. Jag fick även veta resultatet idag när jag kom hem på mailen och jag blev jätteglad! Det gick så bra och jag är så nöjd! Det kunde inte ha gått bättre!

Hade en kort skoldag för övrigt, där vi bland annat fick lyssna på en föreläsning från en man från Hare Krishna! Deras religion är hinduismen och han berättade om den och det var faktiskt riktigt intressant att lyssna på. Han berättade först lite och sen fick vi ställa frågor och även ta en bok som en gåva. Det var kul att lyssna på, speciellt efter att vi har läst religon förra terminen!

När jag hade slutat skolan, vid kl 11.55, åkte jag hem och vilade! Jag skriver ofta det i min blogg, att jag vilar när jag kommer hem, och det gör jag för att jag helt enkelt måste. Som jag har skrivit tidigare i bloggen, har jag fått en diagnos som heter Ehlers Danlos Syndrom som är en bindvävssjukdom (finns olika former av den) och den gör att jag får väldigt ont hela min kropp i musklerna. Den gör även så att jag blir väldigt trött och det tar energi och därför vilar jag efter varje skoldag för att orka med andra saker, som att läsa läxor, cykla eller vara med kompisar!
Men efter jag hade vilat, tog jag ut cykeln och åkte på en cykeltur! Det blev jättefint väder på eftermiddagen och jag fick sådan lust att cykla! Jag tog min runda på 8 km idag med, jag ska öka den till 13 km senare, som jag gjorde i somras, men först vill jag ta det lite lugnt! Jag har lyckats pressa ner tiden varje gång jag har cyklat nu! Det känns jätteroligt verkligen, att det går så bra! Rekordet nu (den här våren) ligger på 29 minuter på 8 km, :D Och ännu snabbare blir det säkert!

Vad har ni haft för er idag då? =)


Lady Gaga 8/5. Tack, tack tack!!!

Dagens ordspråk: Gå inte över ån efter vatten.

Hallå!

Idag har det varit den varmaste dagen här hos oss, i alla fall vad jag vet! Hela +18 har vi haft, hur skönt och härligt som helst! Ute växer vitsipporna och skilla, tussilago och jag har även sett knoppar med sälg!
Åh, nu känns det verkligen som att våren börjar komma på riktigt!

Måndagar brukar vara en riktigt trist dag. Ni vet, det känns jobbigt att gå upp på morgonen, det känns segt att vara i skolan efter helgen och man vill inte riktigt sätta igång och plugga efter skolan även om berget med läxorna väller över. Det känns helt enkelt som en trist vardag igen och man längtar tills något roligt händer.
Jag kände precis så imorse, men det är allt annat mot vad jag gör nu. Jag är nämligen SKITGLAD OCH JÄTTESPÄND INFÖR NÅGOT RIKTIGT ROLIGT SOM SNART KOMMER HÄNDA!

Det hela hände när jag idag var på Barn&Ungdomshabiliteringen och tackade för mig! Jag har gått där enda sedan jag var liten, men när man går ut gymnasiet skrivs man ut därifrån. När jag var där fick jag veta en jätterolig sak som fick mig så chockad och så skakis i benen (för jag blev så glad!), nämligen att jag ska få gå på LADY GAGAS KONSERT I GLOBEN I STOCKHOLM DEN 8 MAJ! Jag blev helt chockad när dem sa det, jag trodde inte det var sant! Det finns en stiftelse som heter "Min Stora Dag", som uppmuntrar barn och ungdomar som är handikappade och svårt sjuka och ger dem chansen att göra riktigt roliga saker. Jag fick erbjudandet om det idag, att få gratis transport till Stockholm, gratis hotel och helt gratis se Lady Gagas konsert!!!! Vi kommer sitta i en loge och där bjuds vi på olika tilltugg som läsk, chips, frukt och godis m.m. Det är så coolt och jag är så glad att jag knappt kan skriva! Jag och mamma ska få åka dit och det är om två veckor. Jag
är fortfarande chockad och jag har verkligen svårt att ta in det här. Vilken upplevelse och vilken grej! Om två veckor ska jag få se Lady Gaga livslevande i Globen (där jag aldrig har varit dessutom! Har "bara" varit i Hovet en gång där jag såg Fame Factory Finalen 2004) och sitta i en loge och höra och se henne sjunga och dansa! Det är hur coolt och kul som helst. Åh, jag är så glaaaaaaaaaad!!!!!!!!!!!!!!!!


Jag ska aldrig säga att måndagar är tråkiga igen, nu vet jag att vad som helst kan hända.
Om två veckor ska jag och mamma se Lady Gaga i Globen i Stockhom, bo på hotel och ha det så kul!
Tack, tack, tack!! (Kommer ta ett tag att smälta det här, gaah!)

,


Lady Gaga i Globen i Stockholm 8:e maj, here I come!
Lugn helg! Skönt, =)

Dagens ordspråk: Katten vet precis när deras ägare kommer att vakna och väcker dem tio minuter tidigare.

Hallå!

Nu är det ännu en helg som lider mot sitt slut. Vad fort det har gått, nu igen! Jag tycker inte alls det var längesen som jag skrev "Åh, visst är det skönt med fredag idag? Jag tycker att det är superskönt!" Det var i och för sig i förgår som jag skrev det sist, men i alla fall. Lite längre kunde väl helgen få vara! Tycker ni inte?

Idag har jag tagit det lugnt om man bortser från att jag har pluggat en hel del affärsjuridik. Jag har prov i det på tisdag, på fyra kapitel, och det tar ett tag att plugga in. Jag tycker att det sitter ganska bra nu så det går säkert jättebra! Den här helgen har jag bara pluggat affärsjuridik, vilket har varit jätteskönt, för ibland har jag en hel hög med läxor att beta igenom. Jag lämnade in min rapport från projektarbetet i torsdags förra veckan så den har jag inte heller behövt oroa mig för! Förutom att ha pluggat då, har jag mest tagit det lugnt idag för jag har nämligen haft feber! Jag är minsann aldrig sjuk och det kan man väl kanske inte säga att jag är nu heller, men lite feber är det i alla fall som jag har dragits med. Förhoppningsvis är den borta imorgon!

Imorgon är det skola igen och för mig blir det en kort vecka! Jag ska ju åka till Stockholm på fredag för att hälsa på min bror så jag är ledig då! Det ska bli hur kul som helst och skönt att vara ledig en dag, haha.
Känns som jag kan behöva det, =)

Ha en fortsatt trevlig och jättebra söndagskväll så hörs vi snart igen! Kram!


Allt att fira!

Dagens ordspråk: Vackert är allt som ses med kärlekens ögon.

Hallå!

Vilken härlig lördag det har varit idag! På förmiddagen var det rätt så fint väder här och jag trodde att det skulle bli en dag ute i solen. Tyvärr hade jag fel, för det började mulna på och solen var bara framme ibland. Men det var perfekt gå-väder! Mamma och jag tog tillfället i akt och tog oss en promenad som tog en hel timme ungefär. Det kändes jättbra och det var jätteskönt! Tyvärr fick jag väldigt ont i mitt knä sen, på eftermiddagen. Det har med min Ehlers Danlos Syndrom att göra, för mina leder hamnar lätt i ytterläge för jag är överrörlig. Det gjorde inte ont när vi gick men det kom sen. Men nu är det bättre i alla fall!

När vi var ute och gick tänkte jag på att det är så skönt att det är vår och att sommaren ligger framför oss! Redan nästan lördag är det ju 1:a maj och det är inte alls långt kvar till studenten. Jag tycker det känns så konstigt, att det är min tur att gå ut skolan. Alla mina tre syskon har ju gjort det före mig och jag har sjungit Studentsången två år i rad för de studenterna som har gått ut (går estet och vi är med i kören, därför sjunger vi för studenterna) men om bara några veckor är det min egen tur att stå där i vit klänning och studentmössa! Det känns jättekonstigt, men också jätteskönt! Jag känner mig färdig med gymnasiet nu, jag vill börja på universitetet istället! Fast samtidigt är det ju ett stort kliv in i vuxenvärlden och det är ju också väldigt skrämmande. I 12 års tid har vi blivit flyttade från lågstadiet till mellanstadiet, från mellanstadiet till högstadiet och från högstadiet till gymnasiet. Nu är det vår eget ansvar att ta reda på vad vi vill göra och också ta oss dit! Jag ska ju läsa på universitetet till hösten och det känns väldigt skönt att veta vad jag vill göra. Jag har vetat det enda sedan jag gick i 9:an och nu är det snart dags att få göra det! Men innan allt börjar har vi ju en student att se fram åt, en varm och fin vår och förhoppningsvis en jättefin och supervarm sommar! Vi har allt att fira!När jag ser den här bilden tänker jag så på sommaren!
Snart är det dags för studenten och vi har allt att fira!


Kort och skön fredag!

Dagens ordspråk: Att leva är som att borsta tänderna, det ska göras varenda jävla dag!

Hallå!

Åh, visst är det skönt med fredag idag? Jag tycker att det är superskönt!

Idag hade jag en mycket kortare skoldag än vad jag brukar ha, men den höll på att bli väldigt lång ifall vi skulle ha haft alla hålen som stod på schemat! Jag började kl 08.00 och skulle då egentligen sluta vid kl 14.45, men vår näst sista lektion, filosofin, var inställd för att läraren vårdade sjukt barn. Vi i klassen blev jätteglada för då tänkte vi skjuta fram vår sista lektion och på så sätt slippa ha hål i tre timmar. Det enda hindret som stod i vägen var bara att två i klassen inte hade varit på de tidigare lektionerna och vi visste inte om de skulle komma till sista lektionen. Om de skulle komma då vi egentligen skulle ha lektion och vi andra redan hade slutat, då skulle det ju bli lite knasigt. Dock löste det sig till slut och vi fick flytta fram vår lektion och sluta en och en halv timma tidigare istället, vid 13.15. Det var hur skönt som helst! Att sluta kl 14.45 en fredag är ingen hit direkt!

Väl hemma vilade jag en stund för jag var så trött. Det har varit väldigt mycket den här veckan, läkarbesök på tisdagen, blodprov på onsdagen (en himla stor procedur med min blodfobi, läs tidigare inlägg) och tandläkarbesök igår. Det har tagit ut sin rätt och det gjorde att jag sov ganska så många timmar, haha! Men skönt var det. Jag hade egentligen tänkt att cykla sen men det har varit ett sånt skitväder här så det gick inte. Det har spöregnat och varit snöblask om vartannat så det blev att vara inne istället. Jag har tittat lite på vädret och förhoppningsvis blir det faktiskt fint till helgen! Hoppas, hoppas! Jag vill sitta ute i solen och bli bruuun!

Vad har ni för planer för helgen då? Ska ni hitta på någonting roligt? För mig blir det lugnt den här helgen, men nästa fredag åker jag till Stockholm och är där hela helgen hos min bror!

Ha en jättebra och trevlig fredagskväll alla så hörs vi snart igen! =)

Fobi mot blod och nålar

Dagens ordspråk: Hjälp andra, men när du gör det, glöm inte dig själv.

Hallå!

Igår blev det bara ett riktigt kort inlägg på bloggen, där jag berättade att det hade kommit snö här! Jag fick en chock när jag vaknade och såg att det var som ett vinterland ute med snö på marken och på grenarna. Såg ut som ett julkort och det var inte särskilt roligt eftersom att vi nu är inne i april! Men med tanke på just det, att vi är inne i april, är det ju kanske inte så konstigt. April brukar ju vara en riktigt lurig månad!
Åter till att det bara blev ett kort inlägg igår på morgonen, det berodde på att jag inte hann skriva någonting senare. Jag hade andra saker för mig och orkade inte stressa med att skriva ett inlägg här. Att blogga ska vara kul och jag tycker att det är superroligt, men det är inte roligt om jag inte har tillräckligt med tid till det! Det hade jag alltså inte igår och därför blev det inte mer än ett inlägg. Men det kommer idag istället!

Igår gjorde jag någonting som jag verkligen avskyr och tycker är fruktansvärt. Jag ville absolut inte göra det, men jag gjorde det i alla fall och jag var verkligen jätteduktig! Det kanske låter löjligt att säga så, att jag var så duktig, men det var jag och genom att skriva det här peppar jag mig själv till att vara lika duktig nästa gång!

I tisdags  var jag hos doktorn, för att prata om min värk. Jag har haft kronisk värk i mina muskler ända sedan jag var 11 år gammal, och nu är jag 19 år, och jag har aldrig riktigt fått det uträtt på varför jag har ont. Jag har fått en diagnos nu, som heter Ehlers Danlos Syndrom, men jag tror att jag har någonting som heter Fibromyalgi också, som är en sjukdom som likt Ehlers Danlos gör att man får överrörliga leder och ont i kroppen. När jag var hos doktorn, fick jag reda på att jag skulle ta lite olika blodprover. Jag blev stel i hela kroppen och helt förskräckt, jag kan inte med ord säga hur jag kände just då. Jag har nämligen en väldigt, väldigt stor fobi, och den är för blod och nålar. En del har fobier för spindlar och ormar, men jag har det istället för blod och nålar. Jag blir svimfärdig när jag ska ta blodprov, jag får svårt att andas (eller slutar att göra det, rättare sagt) skakar i hela kroppen, speciellt benen, svettas, får ont i huvudet och spänner mig i hela kroppen. Jag stressar upp mig själv något enormt och det är för att jag har en stor fobi för blod och nålar. Jag har till och med svårt att prata om blod och liknande, jag får alltid en rysning i armarna när jag hör det och jag har svårt att kolla på mina egna blodådror. Så att ta blodprov för mig är verkligen ingen piss i Mississippi. Men jag skulle i alla fall ta blodprover och det gick strålande! Jag tror aldrig att det har gått så här bra som det gick då, faktiskt! Jag var lika nervös som alltid, men hon som tog blodprovet var jätteduktig och jättesnäll. Jag fick ligga ned (ett krav, jag klarar det inte annars utan att bli helt snurrig i bollen) och jag kände ingenting för med min fobi hade jag givetvis Emlaplåster som ger bedövning. Jag stod helskinnad upp efteråt efter att ha druckit lite vatten och jag erkände att jag nog inte hellre skulle föda barn istället för att ta blodprov. Jag sa nämligen det till mamma innan jag tog blodprovet att jag hellre skulle vilja föda barn än att sticka mig. Jag kanske överdrev en smula där i studens hetta. Men bara lite. Jag kommer säkert säga samma sak nästa gång det är dags! (Snälla, låt det dröja länge!)Vinterland i april

Vad är det här? DET ÄR FULLT MED SNÖ UTE!
Aprilväder, jag menar då det...

Min snygga ring från Guldfynd!

Dagens ordspråk: Nöden är uppfinningarnas moder.

Hallå!

Då var det tisdag igen och vart denna dag har tagit vägen vet jag inte, den har gått jättefort!
Trött som jag var började jag i alla fall dagen med skolan kl 08.00 med affärsjuriduk! När den lektionen var slut åkte jag och Chenfei till Kulturskolan, för vi skulle åka dit idag och ha uppspelning. Det är någonting som alla estet-tvåor och treor har varje termin där man får spela upp en eller flera låtar för oss andra som är publik. Idag var det riktigt många som spelade upp och det var roligt att lyssna på! Jag blir verkligen imponerad för alla är så duktiga!

När uppspelet var avklarat var det tänkt att vi skulle ha vår sista lektion på skolan idag. Plikttrogna som vi är åkte vi dit, men då fick vi reda på att bildarna, som inte hade uppspel, redan hade slutat och då fick vi också gå hem! Var hur skönt som helst, skoldagen blev bara till kl 11 ungefär. Passade mig perfekt!
Eftersom jag slutade så tidigt åkte jag direkt ner till stan, för jag beställde en ring hos Guldfynd förra veckan. De hade 25% rabatt på silver och jag kärade ner mig riktigt i en ring. Tyvärr fanns den inte i rätt storlek men idag hade den kommit! Den var superfin och jag är så nöjd! Jag har sagt det förr och kommer säkert säga det många gånger igen: Jag älskar accessoarer och smycken i alla dess former!

Tänkte cykla min vanliga runda efter skolan, men tyvärr började det regna. Tråkigt, vart tog vårsolen som regerade förra veckan vägen? Hoppas den kommer tillbaka snart i alla fall. Så istället för att cykla tog jag det lugnt istället och pluggade. Jag skrev ju i söndags att jag var så omotiverad till idrottsprovet som jag skulle ha i måndags. Det gick riktigt bra i alla fall, trots noll motivation. Synd bara att jag inte kunde få mer än G, för annars hade det garanterat varit ett bättre betyg!

Ikväll blir det att ta det lugnt och lösa kryss och läsa Sofis Mode! Imorgon väntar åter en kort skoldag, skönt det! Hoppas ni har haft en riktigt bra dag, allihopa! =)


Min nya, fina ring från Guldfynd!

 


Pissgul klänning

Dagens ordspråk: Huvudkudden är bästa rådgivaren.

Hallå!

Helgen försvinner alltid svindlande fort och idag är det då måndag igen!
Jag hade en kort skoldag, började inte förrän kl 10.00 och fick redan gå hem vid kl 13.15. Inte mig emot!
När jag kom hem väntade ett paket från H&M! Jag beställde en klänning därifrån för flera veckor sedan, från The Garden Collection. Den var superfin och jag tänkte ha den som studentklänning. Det var många som tyckte om den, för redan samma dag som den kom in tog den slut! Idag kom den i alla fall och det blev världens besvikelse. På bilden är den vit och färgen heter naturvis. Färgen i verkligheten? Pissgul! Den är gul och beige och inte alls snygg. Blommorna ser jätteveka ut och usch vad jag blev besviken. Den var inte alls så som jag trodde, så den skickar jag tillbaka ögonaböj!

Eter lite vilning efter skolan åkte jag ut på en cykeltur! Jag har verkligen tidspressat varje gång! Idag cyklade jag 8 km på 29 min och 43 sekunder! Det tog flera månader för mig förra året att komma upp till det. Antingen har jag grundkonditionen kvar från hösten eller så är det för att jag har gått lite under vintern och våren. Hur som helst är det bra i alla fall och jag blir jätteglad efteråt! Det är väl alla endorfiner (kroppens eget lyckohormon) som virvlar runt i kroppen. Härligt är det i alla fall!


Den här fina klänningen beställde jag för fem veckor sedan. Den var inte alls lika vit och fin som på bilden, utan pissgul! Den skickas tillbaka ögonaböj.


Omotiverad? Skoja inte!

Dagens ordspråk: Alla känner apan, men apan känner ingen.

Hallå!

Åh, vad skönt det har varit med helg! Det har verkligen varit nödvändigt efter veckan som har varit och nu har jag förhoppningsvis blivit lite mer utvilad! Tyvärr har jag inte blivit brunare, för det har inte varit någon direkt sol idag heller. Den har tittat fram mellan molnen ibland men inte tillräckligt för att kunna sola utan att frysa ihjäl. Jag blev lurad imorse när det var fint väder ute. Jag tänkte "Yes! Här ska solas!" Ja, vad händer då? Innan jag har hoppat i kläderna har solen gått i moln. Jaja, det kommer fler soliga dagar!

På förmiddagen idag tog mamma och jag en promenad! Det var skönare idag för det blåste inte lika mycket som igår. Hade tänkt ta mig en cykeltur också men det blev inte så för jag har väldigt mycket läxor och bland annat ett prov i Idrott och Hälsa imorgon. Om jag är motiverad? Inte det minsta! Det är väldigt olikt mig, men det har sin anledning. Jag har nämligen fått reda på att jag inte ens kan uppnå ett VG i det ämnet, för att jag inte kan utföra den fysiska delen. MVG visste jag att jag inte kunde uppnå, men nu fick jag reda på att jag bara kan få ett G. Min ambition har ju varit mycket högre än så, men det hjälps inte. Jag tycker det är diskriminering och kränkande. Idrott och hälsa är ändå ett kärnämne, ett ämne som ALLA måste läsa (annars kan man inte söka till universitetet 2010) och då är det helfel. Förbannad är bara förnamnet på vad jag är!
Men att vara förbannad utan att göra någonting åt det brukar ju sällan fungera särskilt bra, det tillför ju ingenting i alla fall. Det tar bara energi. Så jag ska verkligen försöka förändra! Reglerna kommer inte ändras för mig, men har jag hjälpt och banat väg åt någon annan är det gott nog! Det tar bort lite av min ilska i alla fall.

Nu ikväll blir det att bara ta det lugnt och ha det skönt! Ladda batterierna inför nästkommande vecka och inte plugga en rad mer. Det tror jag blir bra! Hoppas ni har haft en riktigt skön söndag och helg för övrigt! Ha det jättebra allihooopa! =)
Vårtecken

Dagens ordspråk: Den som ger sig in i leken får leken tåla.

Hallå!

Efter att ha blivit bortskämd med fint väder hela veckan har det nu börjat bli lite sämre väder. Det har blåst som bara den idag och inte alls varit varmt eller särskilt fint. Tråkigt. Jag vill ju sola!

Idag har jag tagit det ganska så lugnt! Jag har varit så trött efter hela skolveckan och därför är det så skönt med helg. Har inte haft så mycket för mig, varit till affären en sväng och tagit en promenad! Det var skönt fast det blåste och det var betydligt bättre än om jag hade cyklat. Jag undviker att cykla när det blåser för jag får så ont i armarna när det är motvind, för då får jag ta i så mycket mer, eftersom att jag cyklar minst lika mycket med armarna som med benen. Så cyklingen fick vila idag! Förhoppningsvis är vädret mycket bättre imorgon så att jag kan ta mig en tur då, =)

Förresten! När jag var ute och gick såg jag en hel del vårtecken. För några veckor sedan såg jag videungen komma och idag såg jag krokusar, skilla och snödroppar och även tussilag ! Känns verkligen härligt när vårblommorna börjar komma upp i takt med att all snö försvinner! Och just det, jag och min cykel är också ett säkert vårtecken, ;)


På min promenad idag såg jag olika sorters vårblommor, bland annat krokusar!


Trött som jag vet inte vad!

Dagens ordspråk: Allt är inte guld som glimmar.

Hallå!

Åh, vad skönt att det är fredag idag! Det brukar jag säga varje vecka, men nu menar jag det mer än någonsin känns det som. Jag har varit så oerhört trött idag och jag tror det beror på redovisningen som vi hade igår av vårt projektarbete! Den tog verkligen på krafterna, att ladda upp innan och sen ge järnet när det var dags. Att vara nervös tar minst sagt också på krafterna. Jag höll på att somna på flera av lektionerna i skolan, men jag lyckades med nöd och näppe att hålla mig vaken! Nu är det helg i alla fall och nu blir det att ladda upp batterierna igen!

Även fast jag var trött idag, kände jag för en uppfriskande cykeltur! Jag hade inte så stor lust innan jag gick ut, men efteråt kändes det så bra! Jag blir så glad och på så bra humör efteråt och något som är väldigt positivt med att cykla och träna i största allmänhet, är att man gör av sig med stresshormonerna. När man blir stressad får man mer energi och den gör man ju sig av med när man tränar. Det funkar väldigt bra för mig och när jag kom in igen efter 30 minuter och 57 sekunders cyklande av 8 km, var jag mycket piggare!

Ikväll blir det att bara ta det lugnt! Är så trött så det ska bara bli skönt. Vet inte vad som händer i helgen riktigt, blir väl att plugga lite och förhoppningsvis sola om vädret blir fint! Tror att det ska bli dåligt väder i helgen, men jag hoppas på motsatsen! Hoppas måste man ju alltid göra i alla fall, =)

Ha nu en jättebra fredagskväll allihopa så hörs vi mer snart igen!

Projektredovisning av min bok!

Dagens ordspråk: Man lär så länge man lever.

Hallå bloggen!

Igår när jag skrev här var jag riktigt nervös, för att vi skulle ha muntlig redovisning idag av våra projektarbeten som vi har gjort under vårt tredje och sista gymnasieår! Jag har ju skrivit en bok om mitt rörelsehinder och idag fick jag berätta om den för elever och lärare på estetprogrammet. Jag hade förberett mig väldigt väl men jag var ändå så nervös att jag behövde kissa tre gånger på morgonen innan redovisningarna började, haha! Jag ville få det gjort så fort som möjligt, men ändå såg jag fram lite åt det. Jag skulle ju få läsa ur min bok! Se allas reaktioner och dela med mig av något som jag har jobbat så oerhört hårt med och som jag är så fruktansvärt nöjd och stolt över! Och vet ni vad? Det gick riktigt bra! I alla fall som jag tycker.

Efter redovisningen var jag tvungen att springa på toa och kissa innan nästa föreläsning började (förlåt, för mycket information. Men jag blev verkligen extremt kissnödig för att jag var så nervös! Förlåt igen) och när jag kom tillbaka blev jag stoppad av några vuxna som kom ifrån Skottland, för vi har besök ifrån dem på skolan. De var lärare och de frågade om jag inte hade skrivit min bok på engelska också!  Jag blev så glad att de frågade men jag var lite stressad och blev så nervös, men jag hann säga att jag inte har gjort det än i alla fall. Jag tyckte att det var jättekul, för de ville verkligen läsa min bok! Men tyvärr har jag inte den på engelska, än. Men som ni vet, min målsättning är att få ut min bok hos ett förlag och då kanske det kan bli aktuellt!

När alla redovisningarna var klara fortsatte skoldagen som vanligt, men den blev lite lugnare än innan i alla fall. Vi hade körlektion kvar (sång, inte bil-kör-lektion) och jag hade efter det klarinettlektion. Men sedan var jag äntligen klar för dagen! Då blev det hem och vila för jag har verkligen varit trött idag, har tagit så mycket energi att vara trött, tror jag. Har blivit lite läxläsning också men kvällen kommer fortsätta vara lugn. Har lite ont i huvudet så det ska bara bli skönt!

Hoppas att ni har haft en lika bra dag som jag har haft! Kram på er! =)

Idag har vi haft projektredovisning av våra projektarbeten!Kärat ner mig i en ring, typiskt mig.

Dagens ordspråk: Var försiktig med vad du önskar. Det kan slå in.

Hallå!

Pjuh! Nu har jag verkligen pluggat klart för idag, det kan jag allt säga er! Imorgon är det projektredovisning av våra projektarbeten som vi 3:or har gjort! Som jag har tjatat både länge och väl här i bloggen, så har jag ju skrivit och tryckt en bok om mitt rörelsehinder. Imorgon ska jag redovisa hur jag har gått till väga, syfte, m.m och även läsa en bit ur min bok! Åh, jag är så nervös! Jag önskar att ni alla som läser min blogg kunde vara med och lyssna imorgon. Men man vet aldrig, det kan bli verklighet någon annan gång!

Idag var det en ganska spännande skoldag, faktiskt! Vi hade en politiker i skolan, Lars Ohly från Vänsterpartiet, som givetivs pratade om sitt parti men som även svarade på publikens frågor. Som vanligt låter det ju alltid så bra när en politiker pratar, de vill ändra på ditt och datt om de kommer till makten och allt ska bli så bra! Tyvärr blir det väl inte riktigt så, men det var ändå intressant att lyssna på. Jag är faktiskt lite politiskt intresserad!

Efter politikerbesöket i skolan slutade jag för dagen! Var hur skönt som helst, då klockan bara visade runt halv 12. Jag åkte ner till stan en sväng då och bytte in en tröja på Kappahl som jag köpte för ett tag sen. Det var jättemånga hål i den så det var något fel på tyget, något fabriksfel. Det gick jättebra att byta i alla fall och jag fick pengarna tillbaka! Innan jag åkte hem svängde jag förbi Guldfynd som har 25% rea nu den här veckan på alla silversmycken, klockor och bijouterier. Jag kärade självklart ner mig i en jättefin silverring! Tyvärr fanns det bara en kvar och inte i min storlek, men de beställde en åt mig som jag får på tisdag nästa vecka! Den var hur fin som helst och jag blev så glad! Jag var varm om händerna där med men det blev inget missöde där som på Gina Tricot där en ring fastnade, haha! Som tur var gick det bra. Jag får visa den på tisdag när jag får den! Hur fin och snygg som helst i alla fall. Jag måste byta ut mina silveringar, de är lite kantiga. Så går när det när man får för sig att testa om de går att trycka ihop lite! Skyller på att jag har haft dem så många år, känns bättre så.

Nej, nu ska jag snart titta på Anna Anka söker assistent! Tittar ni också på det? Det finns mycket som jag stör mig på och vi delar inte många åsikter men om man slutar störa sig på henne så är det ganska kul att titta på, haha! Ha en trevlig kväll så hörs vi mer imorgon efter projektarbetesredovisningarna. Önska mig lycka till!


Skor

Dagens citat: If you snooze, you lose. - Boken "Elsas Mode" av Sofi Fahrman

Hallå!

Igår kunde jag säga hur skönt det var med sovmorgon till kl 10.00 och att det inte kändes så farligt att gå upp då. Idag var det ord och inga visor när klockan ringde 05.45 imorse. Då kändes det bra att ha läst Sofi Fahrmans bok i alla fall och hennes citat: "If you snooze, you lose."

Hade en riktigt kort skoldag idag också! Fick gå hem redan vid kl 11.55 och då satte jag mig i solen hemma för att njuta och förhoppningsvis få lite mer färg på armar och ansikte! Jag får alltid lite fräknar på våren, vid ögonen och munnen. De blir bara mer när jag solar! Som tur är kan det ju vara lite gulligt och charmigt med fräknar, får tänka på det när prickarna dyker upp lite här och var! =)

Jag har inte haft huvudvärk på ganska länge nu och det passade hur bra som helst med dagens planering då jag har lite läxor den här veckan att ta itu med. Gissa vad som händer då? Jo, jag får huvudvärk! Det var inte alls roligt och det är väl lite bättre nu, men det är ändå inte helt borta. Typiskt, men det är ju en dag imorgon också och då slutar jag också tidigt. Det finns alltid en mening med allt som händer!

På tal om korta skoldagar, så är det ju snart dags för studenten! Dagarna bara försvinner och det känns helt sjukt att jag snart har förbrukat alla mina skoldagar. Man går 12 år i svensk skola (med gymnasiet) och nu är det helt plötsligt snart slut. Borta. Det är jätteskönt, naturligtvis! Men ändå, nu börjar allvaret. Det var inte riktigt det jag hade tänkt att skriva om, utan jag hade tänkt skriva lite om skor!

Jag har ju lite svårt att gå och därför kan jag ju inte gå i höga klackskor. Jag har svårt nog ändå att hålla mig ståendes på benen så jag behöver ju inte direkt några fler snubbelrisker. Därför letar jag skor förfullt nu till studenten och jag har hittat ett par jättefia skor på Euroskos hemsida! Vet ni vad kruxet är? Tyvärr finns det ett sånt och det är att de inte finns i min stad och inte kommer komma in dit heller. Jag har ring och frågat Euroskos kundservice och frågat i butik här med. Kommer inte in i närheten heller. Som tur var ska jag ju till Stockholm och då kanske jag kan få tag på dem! Tänkte visa dem här i alla fall:


Skor från Eurosko. Visst är dem snygga? Någon som har dessa skor eller vet att dem finns i butik?


Skor från Dinsko. De är ju ganska lika, men jag tror tyvärr att de här inte är lika bra för mina fötter. Jag har opererat min högra fot för en halgus valgus (en knöl) och jag kan inte ha skor som trycker på för hårt för då får jag ont. Någon som har provat dessa skor? Är de "breda" och bra? Sköna?


Om någon av er har några av dessa skor, skriv jättegärna till mig då!Våren börjar komma

Dagens ordspråk: Den bästa medicinen är den som smakar värst.

Hallå!

Idag har det varit en repris på gårdagen vädermässigt! Varmt och fint väder. Nu känns det verkligen som att våren börjar komma!

Efter en hel veckas lov var det dags att komma tillbaka till verkligenheten, alltså skolan. Jag hade som tur var sovmorgon till kl 10.00 imorse, så jag slapp känna på den där nej-jag-tror-jag-dör-känslan, som säkert många gjorde som började tidigt imorse. Men imorgon börjar verkligen allvaret igen och jag börjar kl 08.00. Som tur var har jag en kort dag även imorgon, slutade 13.15 idag, så jag överlever nog! Det är ju trots allt bara 60 dagar kvar till studenten fick jag reda på idag, med lovdagar och helger inräknat. Snart är sista skoldagen här!

Annars idag då, efter skolans slut, har jag varit ute och cyklat! Det var jättehärligt och det går verkligen bra nu för att vara i början. Jag cyklade 8 km på 31 minuter! Det tar sig verkligen, det tycker jag är roligt! Det känns om inte annat väldigt bra efteråt, ;)

Vad har ni gjort idag då? =)Solig och kanon-vårig dag!

Dagens ordspråk: Väck inte den björn som sover.

Hallå!

Åh, vilken jättehärlig dag det har varit idag! Det har varit strålande solsken och varmt ute! Riktigt kanon vår-väder. I flera dagar har jag skrivit i bloggen att jag har längtat efter värme och fint väder och idag kom det äntligen. Jag har verkligen utnyttjat det fina vädret genom att sitta ute i solen och solat. Det blev några timmar i alla fall och nu är jag riktigt röd på kinderna! Solen är ju som starkast på våren och det har känts idag, kan jag lova. Dock är vinden lite kall, men sitter man som jag gjorde i lä mitt ute i solen, då är det jätteskönt! Hoppas att det röda snart återgår till brunt istället. Tror jag fick lite brun färg på armarna i alla fall, härligt! Lite senare på eftermiddagen tog jag mig även en cykeltur. Jag är så glad att snön äntligen är borta, jag har saknat mitt cyklande hela vintern nu!

Det är inte bara solen som har gjort den här dagen bra, utan även en till rolig händelse som händer i slutet på maj! Min bror Mikael tog examen från KTH förra sommaren (Kungliga Tekniska Högskolan) och ska i maj på diplomering i Blå Hallen i Stockholm. På diplomeringen får hans anhöriga följa med och vi ska dit upp då! Det ska verkligen bli jättekul! Först får man se på diplomeringen och efteråt är det mingel. Klädkod är det också. Killarna/männen ska ha mörk kostym och tjejerna/kvinnorna ska ha klänning som antingen går till över knäet eller som går till anklarna. Kommer bli jätteroligt!

På tal om något helt annat, så börjar skolan imorgon efter ett långt (tyvärr inte) påsklov. Känns konstigt att lovet redan är slut, det går ju så snabbt! Jag vill ha fler sovmorgnar, haha! Men vi kan se det så här, så känns det lite bättre: Påsklovet är inte slut förrän imorgon bitti när väckarklockan ringer!
Ikväll blir det därför att ta det lugnt framför TV:n och liknande. Har precis målat naglarna i en rosa, jättefin färg ifrån O.P.I! Den känns verkligen vårig och somrig! Kommer verkligen passa bra till en brun bränna. Jag fick det när jag fyllde och jag tror att det är den färgen som är nedan på bilden! Är inte helt säker, men tror det i alla fall!

Ha en jättebra söndagskväll allihopa så hörs vi mer imorgon!

Jag tror att det är mitt nagellack som är i nedersta raden i mitten. Jättefint är det i alla fall!Reaktioner på min bok

Dagens ordspråk: En vandring på tusen mil börjar alltid med ett steg.

Hallå!

Igår skrev jag att det inte alls vore fel att sitta ute i vårsolen som idag, med nästan ute i vädret. Jag trodde att det skulle bli jättefint väder och att det inte alls skulle bli några problem att ta ut några stolar för att sitta mot garageväggen och sola. Ha! Tji fick jag så det bara visslar om det. Idag har det varit mulet hela dagen, med undantag för nu på kvällen, och blåst riktigt mycket ute. Någon solning blev det då verkligen inte. Men, jag håller modet uppe. Jag hoppas på solsken imorgon istället!

Förutom att ha hoppats på fint och varmt väder idag, har jag färgat mitt hår! Det blev mellanbrunt som vanligt höll jag på att skriva, jag har ju haft brunt hår sedan i höstas och jag trivs riktigt bra med det. Jag har haft väldigt många hårfärger, allt från rödtonat, svart, blått, blondt, brunt, brunrött och olika nyanser av alla de färgerna. Det blev väldigt bra idag, så jag är mer än nöjd! Jag hade egentligen tänkt åka ut på en cykeltur idag också, men det blev inte av eftersom att det har blåst så mycket idag. Jag får så ont i armarna då (när kraften inte räcker till i benen tar jag till armarna) och det blir väldigt mycket mer ansträngt. Så istället för det har jag tagit en promenad istället! Det var riktigt skönt, för det var ju ganska varmt för övrigt i luften. Blir mycket piggare av att komma ut en stund, så det var skönt!

Vi var ju hos min syster Malin och hennes familj igår, som jag skrev om. Jag tog med min bok till henne då som äntligen har blivit tryckt och klar och hon fick läsa den. Hon ringde hem idag till mamma och hon sa att hon hade gråtit sig igenom hela boken! Det räckte med att jag visade henne min bok igår för att hon skulle börja gråta. Hon skrattade också ibland och jag tycker det är så kul att få reaktioner på boken! De som har läst den tidigare, förutom mig och mamma, har inte gråtit när de har läst men de är ju å andra sidan inte någon familjemedlem. Jag hoppas verkligen att ni som läser mig blogg kommer att få läsa den någon gång! Jag kan lova er en sak, jag kommer (och gör redan nu!) allt i min makt för att ni ska få läsa den. Jag tror ni kommer gilla den och många kommer säkert känna igen sig! Jag tror att både handikappade och ohandikappade kommer tycka om den, den är skriven för alla i vilket fall som helst!


Loweplutten

Dagens ordspråk: Man lär sig någonting nytt varje dag.

Hallå!

Idag har det varit en riktigt rolig dag igen! Har varit flera roliga dagar på lovet och idag är verkligen en av dem. Vi har nämligen varit hos systeryster idag, jag och mamma, och hälsat på henne, Adde och lillplutten Lowe!

På förmiddagen bar det av till Fellingsbro då. Vi hade egentligen tänkt åka dit igår, men Lowe har inte mått så bra av förkylningar som aldrig har givit med sig (känner igen mig, ska jag aldrig bli kvitt snorpappret?) så därför väntade vi en dag istället och åkte idag! Vi var där hela dagen, lagade mat, fikade och hade det jättetrevligt och roligt, som alltid! Lowe blir ju 11 månader nästa vecka (hjälp, vart tar tiden vägen?) och han är så duktig med allting, han lär sig så fort. Han började ju gå när han var 9 månader bara och nu springer han nästan. Han har kört riktigt hårt med sin moster idag, haha! Han sprang runt och jag efter! Han tycker det är jättekul när man jagar honom, så jag försöker det jag klarar av! Han har en leksak som han fick av mig i julklapp, en mask som åker av sig själv när man trycker på den, som han tycker mycket om. Jag trycker på den och han springer efter och hämtar den åt mig, haha! Gullunge där!

Efter en heldag hos dem kom vi hem ungefär vid 18-snåret. Lowe har inte sovit på hela dagen, det har verkligen varit full rulle! 10 minuter efter att vi hade åkt somnade han till slut i alla fall, haha. Väl hemma har jag inte gjort så mycket, utan bara tagit det lugnt och skönt. Ikväll blir det väl att titta på någon film och imorgon hoppas jag på riktigt fint vårväder så att jag kan sitta med näsan ute i solen. Vore inga fel det, inte!

Vad har ni haft för er idag då? =)


Fånga Dagen

Dagens ordspråk i bild:


Provrum utan stolar

Dagens ordspråk: Som man vill bli behandlad själv, behandlar man andra.

Hallå!

Idag har den dagen kommit som jag har längtat jättemycket efter! I måndags, förra veckan, lämnade jag in min bok som jag har gjort som projektarbete, som handlar om mitt handikapp, till ett tryckeri och idag var den klar! Jag är så obeskrivligt nöjd med hela resultatet, den blev så bra! Mitt hårda slit har verkligen lönat sig och gladare och stoltare kan ingen vara. Jag har aldrig skrivit någonting bättre i hela mitt liv!

Jag har skrivit på min bok under en väldigt, väldigt lång tid och det har drabbat min blogg litegrann, för jag har inte velat blanda ihop mina texter med det jag skriver på bloggen och därför har det varit svårt att skriva om mitt handikapp och min värk här. Jag har skrivit flera gånger att jag verkligen ska skriva mer om det när min bok är klar och jag har tänkt börja lite så smått med det redan nu! Det var en händelse i lördags som jag tänkte skriva om, när jag var på stan i Örebro:

Jag var inne på Gina Tricot och skulle prova ett par leggins. Det fanns massor mer provrum lediga men jag väntade tills handikappsprovrummet var ledigt för jag tycker det är väldigt bra och oftast finns det en stol där inne. Jag har nämligen svårt att ta på mig leggins och så om jag inte sitter ner, det går men det är svårare för mig att göra det ståendes. När provrummet blev ledigt gick jag in och såg till min besvikelse att det inte fanns någon stol. Jag tittade i de andra provrummen men det fanns ingen där heller. Jag tyckte att det var konstigt, för på Gina Tricot i Marieberg finns det alltid en stol där inne. Eftersom att det inte fanns någon var det inte så mycket mer att göra åt det, men vi gick och frågade en tjej som jobbade där om det inte fanns någon stol. Hon sa att det tyvärr inte fanns någon och inte gick hon och kollade efter om det fanns någon heller. Hon tänkte säkert inte på det, att hon kanske kunde hämta en, men jag ville så gärna prova de där leggisen så jag fick sätta mig ned på golvet, helt enkelt. Det var inte speciellt varmt och inte sådär jättekul heller, men vad gör man inte när det inte finns något annat sätt? Jag tycker det var riktigt dåligt att det inte fanns någon stol eller pall och inte någonting fastsatt i väggen heller att sitta på, som det tex finns på Lindex här hemma.
Även om man inte har svårt att ta på sig leggins stående så kanske man tycker det känns lättare att sitta ned, så det är ju säkert inte bara jag som vill ha stolar i provrummen. Dåligt som sagt, även fast det löste sig. Hoppas på att stolar i framtiden kommer finnas i provrummen! OBS! Det här var på en Gina Tricot butik jag bestökte, andra Gina Tricot butiker kan ha stolar i provrummen. OBS!Annars idag har jag bara tagit det lugnt, jobbat med mitt projektarbete (rapporten) och varit ute på en härlig promenad! Jag trodde att solen skulle vara framme idag men den lös med sin frånvaro istället. Nu verkar det som att det ska bli fint väder till helgen istället. Hoppas och håller tummarna för det! =)

Påsklov

Dagens ordspråk: Varje dag ovan jord är en bra dag.

Hallå!

Då var det tisdag och första dagen på påsklovet! Eller ja, påsklov fick vi ju egentligen i fredags, men då är ju alla lediga så idag kan ju vara den första dagen också! Hur som helst är det jätteskönt att få vara ledig en hel vecka till och inte tänka på skolan. Skönt!

Idag har jag varit förbi stan en sväng till biblioteket. Jag ville så gärna låna lite nya böcker så jag fick med mig några hem. Jag klarar mig inte utan böcker, jag är en riktig bokmal! Jag trodde det skulle bli fint väder att gå på stan i men det var lite mulet men ingen snö idag i alla fall, som tur var. Däremot var det väldigt varmt ute! Jag vet inte om det var min vintejacka som var väldigt varm eller om det var luften, men jag tror det var ungefär 10 grader ute. Det är verkligen annat mot den kalla vintern vi har haft!

Jag har även varit ute på en skön cykeltur idag! Jag har inte cyklat på flera månader eftersom att det har varit vinter och halt och jag har verkligen saknat det. Jag var så sugen på att cykla idag med så jag tog ut cykeln och körde 8 km! Jag börjar med det och ökar sträckan sen till 13 km som jag körde nästan varje dag på sommaren, för jag vill inte få för ont. Nu är det ju inte is ute längre men det är rullgrus och det är lika farligt det! Jag har lyckats hålla mig på benen än i alla fall och jag hoppas inte att det händer någon olycka. Får hoppas att de sopar gatorna snart!

Just ja, jag måste även berätta en rolig grej som händer imorgon! I måndags förra veckan lämnade jag in min bok hos ett tryckeri som ska trycka min bok och idag ringde de och sa att den var färdig! Det gick verkligen fort, med tanke på att det har varit påsk och röda dagar. Åh, vad spännande det ska bli och se resultatet!Lurig April

Dagens ordspråk: Skrattar bäst som skrattar sist.

Hallå!

Jag tror det var många som blev förvånade imorse, när det låg snö på backen och kom snö från skyn!
Det blev i alla fall jag, det var verkligen inte vad jag hade räknat med. Men april är en väldigt lurig månad och det har sina fördelar. Men, jag tror det ska bli fint väder redan imorgon igen!

Idag har jag haft en riktig vilar-dag! Det har behövts efter den här helgen, känns som vi har haft fullt upp hela påsken och det har vi ju haft också. I fredags kom brorsan, i lördags var vi på stan i Örebro och på Marieberg och igår var vi i Fellingsbro hos syrran och Lowe. Det har gått i ett men varit riktigt kul! Men jag har därför varit ganska trött idag och mest tagit det lugnt. Brorsan var här en sväng på förmiddagen också, det var kul! Han åker ju hem till Stockholm nu igen eftersom det är en vanlig arbetsdag imorgon, men han kom förbi en stund innan han åkte hem i alla fall. Det var synd att han inte var här längre, men jag vet att vi snart ska åka upp till Stockholm till honom, så då får vi träffas igen!

Och på tal om arbetsdag imorgon...Jag har ett helt påsklov kvar att gotta mig i, så imorgon blir det ingen skola för min del!


Påskdagen

Dagens ordspråk: Tänk på vad du säger, så du inte säger vad du tänker.

Hallå!

Jag höll på att skriva min första mening, den var något i stil med:" Nu har ännu en dag gått i rasande fart, tror jag! Jag...", men sedan avbröt jag mig plötsligt och skrek: "AAAH! En spindel i mitt rum!!"
Jag är inte sådär jätterädd för spindlar, (eller så är det precis vad jag är) men jag tycker att de är obehagliga och inte så trevliga fast de inte gör en fluga förnär. Jag får väl se den som ett tidigt vårtecken och tacka för att den satt på väggen vid mitt skrivbord och inte låg i sängen eller något. (Hemska tanke). Dessutom gav den mig ett bra ämne att börja med som inledning på det här inlägget! Kanske vore något när man har bloggtorka?

Då börjar jag om. Nu har ännu en dag gått i rasande fart, tror jag! Jag vet inte vart den här dagen har tagit vägen men riktigt roligt har jag haft i alla fall! Vi åkte nämligen till min syster Malin, hennes pojkvän Adde och deras gullunge Lowe idag i Fellingsbro! Brorsan följde också med dit, som är här över Påsken men som annars bor i Stockholm, och även Lowes morfar, farmor och farfar! Vi var riktigt många där och det var jättetrevligt och roligt! Lowe älskar när det är mycket folk, då har han väldigt många lekkamrater! Alla går ner på golvet nästan och krälar och leker med honom. Jag slängde upp honom i luften några gånger så att han fick hoppa och det älskar han verkligen! Dock gör inte mina armar det efter en stund, men som jag brukar säga: Bra värk är när jag får ont för något som jag i alla fall tycker är roligt! Och vad gör man inte för att höra charmtrollets underbara skratt?

Igår var vi ju i Örebro och då berättade jag ju att det var jättefint väder. Idag har det varit lika fint som igår och jättevarmt ute! Hos syrran var det +15 ute! Är inte helt säker på om det var helt i skuggan eller inte, men jag tror det. Jätteskönt var det i alla fall och nästan all snö har försvunnit. Nu nästan yr det grus på vägarna. Verkligen härligt efter all denna snö som vi har haft i vinter! Men, jag tycker inte att våren ska gå för fort fram. Jag vill ha en lång och fin sommar istället!

Har ni också haft fint och varmt vårväder denna påskdag? =)

Inga mer ringar fram över!

Dagens ordspråk: Vill man vara fin får man lida pin.

Hallå!

Har ni haft en bra påskafton idag? Det har jag! Vi har inte varit hemma på nästan hela dagen för vi har haft en heldag i Örebro!

På förmiddagen någon gång åkte vi in till Örebro. Vi åkte först in till stan, där Monki nyss har öppnat! Jag har varit inne på Monki varje gång vi har varit i Stockholm och jag har verkligen längtat länge tills den skulle komma till Örebro! Den finns i Karlstad också som annars är närmare än Stockholm, men där är jag inte så ofta. I alla fall, dit åkte vi först och jag hittade en jättefin tunika/oversize topp där inne! Den var vit och grå randig med en jättestor ficka på och knappar längs hela ryggen. Jag tyckte jättemycket om den och speciellt den stora fickan och knapparna i ryggen!

Efter Monki tittade vi i lite fler affärer på stan. Vi var bland annat inne på Gina Tricot som har byggts om inne på Åhléns! Jag provade olika jättefina ringar där och alla passade jättebra. När jag hade provat några stycken såg jag en till fin som jag ville prova och jag tog samma storlek som alla de föregående som hade gått på och av jättebra. Gissa vad som händer då! Ringen som jag provar sitter fast, den går inte att få av! Jag försöker dra av den och mitt finger svullnar upp mer och mer. Bakom varje ring sitter det ju en lapp bakom och den gjorde det svårt att få av ringen för jag kunde inte snurra. Där var det inte nog, utan mitt finger blir BLÅTT och LILA för att jag inte får av mig den förbannade ringen och då fick vi gå till kassan. Jag fick ju panik och vi bad om en sax så att vi kunde klippa bort lappen som satt bakom. Kassörskan såg inte hur illa det var och det tog lite tid innan jag fick en sax. När jag väl fick den klippte jag av lappen och då kunde jag börja snurra av den. Jag har aldrig varit så lättad som då när den äntligen åkte av! Jag fick prova med att ta saliv på fingret för jag hade ju varken vatten eller kräm, men det löste sig ju till slut. Nu ska jag verkligen inte prova mer ringar här framöver även fast det var samma storlek som alla de andra, haha!

När vi hade gått klart på stan stannade vi och satte oss på en rund bänk mitt på torget där det satt många andra. Det var jättevarmt då och vi satt och njöt riktigt av solen och den himmelsfria himmeln! Var så skönt, det kändes verkligen som vår. Jag hade tagit på mig min skinnjacka och tur var väl det. Vinterjackan hade verkligen blivit för varm mitt i den värmen. Var jätteskönt!

När stan var avklarad åkte vi vidare till Marieberg. Vi hade ingenting för oss och tänkte att vi kunde kolla lite där också! Jag hittade ett jättefint block inne på Lagerhaus, med texten: just write it down or forget it forever. Jag tyckte den var riktigt cool! Jag hade sett den förut i en tidning och som tur var hittade jag den där. Jag skriver ner väldigt mycket i block så den passade mig super!

Nu ikväll ska jag vila fötterna och bara ta det lungt! Imorgon blir det att åka till min syster Malin, hennes pojkvän Adde och deras bebis Lowe! Vi är flera stycken som ska dit, så det blir roligt!


Oversize tunika/topp från Monki!

Baksidan


Block från Lagerhaus - just write it down or forget it forever.


Påskafton - GLAD PÅSK!

GLAD PÅSK!


Långfredag

Dagens ordspråk: Ju fler kockar, desto sämre soppa.

Hallå!

Idag har det varit en riktigt rolig dag! Ni skulle bara gissa vad jag gjorde på förmiddagen, något som jag har längtat efter hela vintern. Jag har nämligen cyklat! Det var så fint väder ute och jag kände att jag inte kunde låta bli. I somras cyklade jag 13 km nästan varje dag. Idag orkade jag inte cykla riktigt så långt, jag börjar lungt, men det blev 8 km på 33 minuter! Det tycker jag var riktigt bra för att inte ha cyklat på flera månader!

Förra helgen var min bror Mikael här, som bor i Stockholm. Han är även här i påsk och idag kom han hem till oss! Vi har umgåtts hela dagen och haft det riktigt trevligt. Han stannar här till på måndag så vi hinner ses mycket mer. Imorgon, på Påskafton, ska vi åka in till Örebro! Det blir att gå på stan en stund och kolla in Monki som äntligen har kommit dit (!) och sen blir det att åka till Marieberg. På söndag ska vi åka till min syster Malin och hennes pojkvän Adde och deras bebis Lowe! Så jag har fullt upp nästan hela påskhelgen!

Nu ska jag titta på film en stund, blir Bröllopsfotografen! Är det någon av er som har sett den? Är den bra? Den verkar rolig i alla fall! Ha en fortsatt bra Långfredag så hörs vi mer imorgon. Kram!

Skärtorsdag

Dagens ordspråk: Lyckans fjäril sätter sig på den som har tid att vänta.

Hallå!

Då har vi bytt månad igen och idag är det den 1:a april! Jag tycker det känns helt sjukt, att det redan är april. Jag tycker inte att det var länge sedan som det var första mars och det började närma sig min 19-års dag. Nu är det bara två månader och några dagar kvar tills jag får sätta på mig min studentmössa och gå ut skolan!

På tal om 1:a april, är det många som har blivit lurade idag? Jag har helt glömt bort att det är den dagen idag då man säger "April, april din dumma sill, jag kan lura dig vart jag vill!" Det var väl mer när man var liten som man sa så, men tidningarna brukar ju luras lite ibland. Jag har i alla fall inte råkat ut för några aprilskämt.
Jag har bara råkat ut för snälla saker istället! Jag fick nämligen ett påskägg idag och biobiljetter från Barn&Ungdomshabiliteringen. Så snällt, tack så mycket!

Hade en kort skoldag även idag, har haft det hela veckan faktiskt, hehe. Kändes skönt! Har dock inte blivit sådär jättemycket mer än skolan, jag har mest tagit det lungt och så. Har varit skönt det också och nu har jag ett helt lov att gotta mig i och vara ledig! När det är dags för skola igen tycker jag att all snö ska vara bortsmält!

Ha en fortsatt bra skärtorsdag allihopa så hörs vi mer imorgon!


RSS 2.0