Accessories

Dagens ordspråk: Det man förlorar på gungorna tar man igen på karusellen.

Hallå!

"Tänka sig att det redan i veckan kom den allra första snön och att det idag snöade när jag gick upp i morse! Det är bara oktober men ändå har några flingor hunnit falla och i alla fall göra fläckvis gräsmattan vit!"

Haha, det som jag skrev ovan låter precis som om det skulle kunna vara något jag skrev för flera år sedan när jag var liten och den allra första snön kom. Det var alltid något speciellt och alltid lika kul varje år! Det var någon dag tidigare i veckan som det började snöa (och kom bort lika fort) och idag gjorde det också det! Jag tycker det är jättemysigt med snö, men då ska det vara runt jul och inte i slutet av oktober kanske... Men visst är det fortfarande lite speciellt med den första snön!

På tal om någonting helt annat. Jag har haft en superbra helg! Det har varit jätteskönt med helg, speciellt den här. Jag vet inte varför, kanske för att jag har lagt undan skolböckerna för en gångs skull på jag vet inte hur länge och gjort lite roligare och välbehövliga saker! Igår var jag på stan bland annat, vilket var jättekul och mysigt! Jag var även på två olika loppisar där jag hittade lite pocketböcker! Man kan väl säga att jag bunkrar upp inför kommande lata dagar i solen i sommar, haha! Men när man kan hitta helt nya böcker till jättelåga priser är det ju inga fel! Jag var ju även på stan en sväng som jag nämde, och där fikade vi i familjen och jag shoppade lite accessoarer på Kicks! Jag har hur mycket accessoarer i form av ringar, halsband, armband och örhängen som helst men ändå kan jag inte låta bli att alltid kika och köpa nya accessoarer, haha! Jag hittade ett jättecoolt armband med kedjor på och pärlörhängen i en jättefin lila färg som passar till mitt mörka hår! Jag hade även ett presentkort på Kicks så det passade ju alldeles utmärkt dagen till ära! Jag blev jättenöjd med mina nya och fina fynd, =)Armband och örhängen shoppade jag
 i helgen! Båda från Kicks. Supernöjd! =)


Shopping och kalas-helg!

Dagens ordspråk: Det bästa sättet att spara tid är att använda den.

Hallå!

Tänk vad fort helgerna går! Den här helgen har bara susat iväg, men den har varit jätterolig och mysig!
Nu är det bara att längta tills nästa, haha!

I fredags hade jag ingen föreläsning på universitetet och då passade jag på att ta en runda på stan och titta lite i butiker! Det var verkligen ett roligt avbrott i allt pluggande. Jag värmer nämligen upp inför hemtentan som vi har snart i Hälso-och sjukvårdsadministration A, som handlar om ekonomi. På stan gjorde jag fynd inne på Lindex där jag köpte en jättefin stickad tröja och ett par vantar! Det har blivit så kallt nu så jag köpte ett par vantar som är som fingervantar med en "vante" över. Tänk torgvantar över fingervantar, typ! Jag hade spanat in dem på hemsidan så jag blev jätteglad när de fanns kvar! Att göra härliga höstfynd i form av vantar och stickad tröja är då aldrig fel!

I fredags var det heller ingen vanlig dag, för då fyllde min storasyster Malin år! Vi åkte till henne och Adde och deras så otroligt söta son Lowe över lördagen för att fira hennes födelsedag! Det var jätteroligt och mysigt som vanligt och det blir inte en enda lugn stund när Lowe är i farten! Han springer som bara den (han är 17 månader och lärde sig redan gå vid 9 månader, så ni kan ju tänka er att det går snabbt!) och jag kommer efter och vi busar hela tiden. Det är hur roligt som helst och vi skrattar lika mycket både jag och Lowe, haha!

Har ni gjort något rolig i helgen? =)


Pinsamheter

Dagens ordspråk: Nöden har ingen lag.

Hallå!

Burr, vad kallt det har blivit ute! Nu är det verkligen höst på riktigt, för det har verkligen blivit kyligt! Imorse var det minusgrader, men fint väder med klarblå himmel! När det är fint väder brukar det i och för sig vara frost ute på hösten och det var vad det var idag. Nu åker verkligen vantarna fram, för imorse var det kallt när jag skulle till universitetet!

På tal om universitetet...idag hade jag föreläsning igen! Min första föreläsning på delkurs två, närmare sagt. Nu har jag tentat av den första delkursen i Medicin A, Medicinska grunder och normgivning och idag började vi med blodet och cirkulationen. Men det var inte det jag tänkte berätta om, jag tänkte berätta om något oerhört pinsamt jag gjorde idag på universitetet!

Jo, det var så här. Jag väntade på skjuts hem och läste i en tidning tills några av mina klasskamrater kom och satte sig vid mig och pratade. Vi satt där ett tag och jag lade inte ner min tidning under tiden. Efter en stund tänkte jag att jag skulle gå på toa och slå en drill innan jag åkte (nr 1 alltså). Jag lämnade min väska vid de andra och gick iväg till toan och efter halva vägen kom jag på - jag hade inte lagt ner tidningen i väskan och gick med den i högsta hugg på väg mot toaletten! Haha! Det kändes skitdumt och jag vet inte om någon tänkte på det men jag gjorde det, för det är ju inte helt ovanligt att man accossierar "tidning" och "toalett" med varandra och då i synnerhet inte det "första numret". Jag kan sammanfatta resten av händelsen med att jag kissade väldigt fort och försökte gömma tidningen på vägen tillbaka, haha!

Har ni gjort någon liknande "gå-på-toaletten-med-tidning-fast-ni-bara-ska-kissa-när-massa-folk-står-och-tittar-grejen?" Jag kan säga så här, jag ska alltid stoppa ner tidningen i väskan innan jag går någonstans, haha!


Första tentan

Dagens ordspråk: Allt klär en skönhet.

Hallå bloggen!

Hur är det med er? Nu var det länge sedan jag skrev här! Tyvärr har jag haft fullt upp med annat så jag har helt enkelt inte hunnit! Vad har jag varit så upptagen med då? Jo, det ska jag säga er, jag har haft tentaledigt!

Tentaledigt, tänker ni, det är ett bra påfund där man får vara hemma och plugga inför ett stor prov som man har och kan ta låååånga sovmorgnar och plugga efter lunch varje dag. Njae, så går det ju inte riktigt till, kan jag upplysa. Tentaledigt har man på universitetet inför en tenta! Jag har varit ledig i 10 dagar ungefär och alla de dagarna har jag pluggat nästan hela dagarna! Jag har verkligen hängt med näsan över böckerna. (Konstigt uttryck, haha!) Långa sovmorgnar har jag inte tagit direkt, för jag har haft så mycket att plugga, men att vara ledig (alltså inte ha några föreläsningar på campus) för att lära in alla latina ord, termer och det ena med det andra har varit jättebra!

Min tenta hade jag i fredags, så nu har jag gjort mig av med min "tenta-oskuld" som min bror så vackert uttryckte det (han har gått klart på universitetet) och ärligt talat, så farligt som jag trodde det skulle vara, var det inte! Jag hade föreställt mig ett häfte på omkring 1000 sidor (för det var mycket, mycket, mycket, mycket sidor att plöja igenom och lära sig i boken och utdelade kompendier plus anteckningar) och att frågorna skulle vara så svåra att jag skulle ha bitit ner naglarna till grunden innan jag var färdig. Som tur var hade jag fel! Provet var "bara" omkring 6 sidor och frågorna var inte alls så svåra! Att det inte var så svårt kan ju bero på all tid jag har lagt ner, men jag gick ut från tentasalen med naglarna i behåll (jag biter inte ens på dem, men hade tentan varit svår hade jag väl gjort det "bara för att") och huvudet högt! Det kändes jättebra, så förhoppningsvis gick det så också!

Tentan började tyvärr väldigt sent på fredagen, vid kl 14.15. Det kändes så segt att vänta nästan halva dagen och sen göra provet! Men jag kom dit tidigare, pratade med kompisarna i klassen och anmälde mig inför tentan. Man måste visa upp giltlig legitimation, annars får man inte göra provet! Det var en tjej som inte hade giltlig information och hon fick då heller inte göra provet. Det är jätteviktigt att ha ett ID-kort, körkort eller pass som inte har gått ut, så det är ett tips till alla er som läser på universitetet (eller alla överhuvudtaget, det är viktigt att kunna legitimera sig) - se till att det inte har gått ut!

När jag kom hem från Örebro universitet på fredagen var jag supertrött och det var så skönt att ta helg! Jag blev bemött av de här hemma och av min söta och goaste lilla systerson Lowe (16 mån) som sprang till dörren när jag kom och gav mig en bamsekram! Då försvann verkligen all spänning jag hade känt från tentan. Nu har jag gjort den första och det känns så braaa!!

Miniresväska

Dagens ordspråk: Repetition är kunskapens moder.

Hallå!

Nu var det några dagar sedan jag skrev här och nu har jag en liten lucka i mitt ack så fulla schema så jag kan blogga! Skämt åsido, men mycket plugg blir det och därför har jag helt enkelt inte hunnit med. Den här helgen har jag inte haft någonting speciellt inplanerat, så det har blivit väldigt mycket läsande i mina kursböcker, antecknigar och kompendier. Jag har tenta nästa vecka i första delkursen i Medicin A - Grundregler och normgivning. Sen kursen började har vi läst om cellen och dess uppbyggnad, det enokrina systemet, nervsystemet och rörelseapparaten m.m. I de områdena finns det oerhört mycket vi ska kunna, så det går inte att ligga på latsidan! Jag får även lära mig en hel del latinska ord, på bland annat muskler och ben och andra saker. Tur att jag har lätt för glosor!

På tal om kurslitteratur förresten...det är inte lätta böcker vi ska läsa och de är heller inte lätta att bära i handväskan när man ska till skolan, i alla fall inte för mig som har svårt att gå och sjukdomen Ehlers danlos Syndrom (bindvävssjukdom, den överrörliga typen) som gör att jag får ont i hela kroppen. För att underlätta det lite grann, har jag införskaffat en sak som många andra på universitetet också har, nämligen en trolley! Det är som en miniresväska som jag har alla min kurslitteratur i, block och pennor, ja, allt som jag ska ha med mig! Hur smidigt som helst att kunna dra böckerna efter sig istället för att bära dem, för det får jag väldigt ont av. Jag köpte min på Åhléns i Stockholm förra helgen, en Titan. Den är superbra! Dessutom är det jättemånga som har sådana på campus (jag blev förvånad först, men snodde självklart idéen från de andra. Hur bra som helst för mig!) så jag behöver inte känna att jag "sticker ut" på något sätt. Ett bra tips till er andra som kanske också har svårt att gå och bära era tunga böcker eller andra saker! =)

Hoppas ni har haft en bra helg!

Min lilla resväska från Titan är hur bra som helst för mina tunga skolböcker på universitetet! Superbra för mig som har svårt att gå och har ont i kroppen, =)


RSS 2.0