Jag lever, jag lovar!

Dagens ordspråk: Bättre sent än aldrig.

Hallå bloggen!

Nu var det flera dagar sedan som jag skrev sist här i bloggen! Jag har helt enkelt haft fullt upp och inte haft tid, även fast jag har velat skriva flera gånger om för att jag tycker det är så kul! Men här kommer en liten uppdatering om vad som har hänt sen sist.

Förra helgen åkte jag och min familj upp till Stockholm där min bror Mikael och hans sambo Sonja bor! Vi åkte dit för att hälsa på för det var flera månader sedan vi sågs sist, umgås och hitta på roliga saker i Sveriges största stad! Vi åkte på fredagen och på vägen till Stockholm stannade vi i Västerås på varuhuset Nisses! Vi åker alltid förbi Nisses när vi är i Västerås, för det är ett jättestort varuhus som har det mesta och det är väldigt roligt att titta där! Efter Nisses åkte vi den sista biten upp till Stockholm och tills brorsan slutade jobbet shoppade vi på Kista Galleria!

På lördagen tog vi oss en tur till Skärholmen, där vi hade fått reda på att det var loppis! Jag tycker loppis är roligt för man kan hitta fina fynd (faktiskt!) och det till en billig peng. Jag som är "accessoar-galen" hittade ett jättefint armband i silver och en ring! De var jättefina och jag blev så glad! Efter att vi hade varit på loppisen (som var riktigt kul!) åkte vi in till Stockholm city för mer shopping och jättegod mat på en restaurang!

Vad har jag nu gjort då som har tagit upp min tid så, efter helgen i Stockholm? Jo, jag har nämligen pluggat! Jag är tentaledig nu, som det så fint heter, vilket betyder att jag är hemma och pluggar inför ett stort prov som jag har i oktober. Det är mycket att läsa, men det är på samma gång jätteroligt!

det här var en kort liten uppdatering, jag lovar att skriva mer snart igen!

Sthlm, here I come!

Stockholm hela helgen! =)

Olika nivåer

Dagens ordspråk: Guld förblindar många, kärleken förblindar alla.

Hallå!

Hur är det mer er? Med mig är det bara bra, jag pluggar och står i med mina universitetsstudier på Medicinska sekreterarprogrammet! Det är verkligen skillnad att gå på gymnasiet och på universitetet, för nivån på universitetet är mycket högre. Det är mycket man ska läsa och det är inte alltid som svenskan är så lätt att förstå och det är mycket som ska tas in! Jag läser ekonomi som första delkurs i Hälso-och sjukvårdsadministration A (distans) och samtidigt läser jag Medicin A, grundregler och normgivning på campus. Vi har vår första tenta i Medicin A om några veckor! Det hålls föreläsnignar några gånger i veckan (inte varje dag eftersom vi läser distans också) och idag var jag på universitetet för att göra en gruppövning om hjärnan som vi måste lära oss! Det var jättekul och givande. Även om föreläsningar och gruppövningar inte är obligatoriskt (i alla fall inte för oss) tjänar man något enormt att gå på dem. Det är oftast de sakerna som tas upp på föreläsningarna som kommer på tentan!

När jag kom hem idag har jag pluggat och nu är jag helt slut! Blir bara att ta det lugnt och skönt. Till helgen ska jag åka till Stockholm till min bror Mikael! Det ska bli så roligt, jag längtar jättemycket! Blir att åka dit på fredagen och komma hem på söndagen. Ska bli superkul, som sagt! =)

Vad har ni gjort idag? =)


Riksdagdvalet 2010

Dagens ordspråk: Rösta bör man annars dör man.

Har ni som är 18+ gått iväg och röstat idag i riksdagsvalet 2010? Det har jag! =)


Fredagsmys!

Dagens ordspråk: Övning ger färdighet.

Hallå, hallå!

Åh, vad skönt att det är fredag och helg! Det var inte länge sedan det sist var helg, för veckorna går ju bara fortare och fortare, men ändå är det så skönt när helgen kommer! Idag har jag dessutom varit hemma hela dagen för hemmastudier. På mitt program, Medicinska sekreterarprogrammet på universitetet (som jag trivs såå bra på!!!) läser vi en kurs på distans och en på campus, så vi behöver inte åka in dit varje dag. Därför har jag ägnat dagen till att plugga här hemma och njuta av att det är fredag!

På tal om helg, så blir det imorgon att åka hem till min syster Malin, hennes pojkvän Adde och deras underbara lilla 16-månaders son Lowe! Det var två veckor sedan vi sågs och jag och mamma håller på att längta ihjäl oss efter Lowe, haha! Han är ju så go! Ska bli jättekul att träffa dem allihopa, längtar till imorgon! I helgen väntar också mer studier (är ledig på måndag också! Eller ledig och ledig...hemmastudier) men det blir även att gå iväg och rösta på söndag! Jag är ju 19 och får för första gången vara med i riksdagsvalet. Jag ska verkligen utnyttja min rösträtt!

Vad ska ni göra i helgen, då? =)Om ni undrar vad jag gör om dagarna...

Dagens ordspråk: Att tiga är bästa svaret på en dum fråga.

Hallå!

Jag är i skolan och pluggar för fullt, så jag har inte hunnit blogga nu på några dagar! Vi har många böcker, papper och anteckningar vi ska läsa, men allting känns så roligt! Jag tänkte lägga upp en bild och visa vad jag är upptagen med, så ni vet varför det har blivit få inlägg den här veckan, ;)


Det här är mina böcker som jag har (än så länge) på Medicinska sekreteraprogrammet, de första delkurserna i Hälso-och sjukvårdsadministration och Medicin A, grundregler och normgivning. Jag kan säga så här, vi har inte börjat med den allra tunnaste boken längst upp, direkt ;)

Loppisfynd

Dagens ordspråk: Lev dagen som om det vore den sista.

Hallå!

Nu har en hel helg gått igen, vad fort det går! Den bara susar förbi när den kommer, tycker jag. Men som tur var går ju veckorna också fort så det dröjer inte innan det blir helg igen!

Till den här helgen hade jag inga speciella planer, men igår blev det att gå på lite loppisar runtomkring i stan där jag bor! Jag tycker det är jättekul att gå på loppisar och speciellt när man kan fynda ordentligt! Det kan jag verkligen säga att jag gjorde igår. På den första loppisen hittade jag fyra stycken pocketböcker och jag fick dem för 10 kr! Allihopa! Det var böcker i nyskick också, bör verkligen tilläggas och den enda var "Djävulen bär prada." Ska verkligen bli roligt!
Sen när vi gick på en till loppis i Folkets Hus, hittade jag en till bok för 5 kr som jag fyndade. Nu har jag att läsa ett tag!

Idag har jag ängnat denna söndag till ganska mycket plugg. Jag har betat av en hel del och imorgon får jag vara hemma och plugga! Jag har nämligen ingen föreläsning förrän på tisdag så jag behöver inte åka in imorgon. Det är jätteskönt, men det kräver som sagt självdiciplin. Bara för att man inte åker in till skolan betyder det inte att man är ledig i den bermärkelsen det gjorde förr när man inte var i skolan och hade några lektioner. Men det är ändå bra att vara hemma och få plugga!

Vad har ni gjort i helgen då? =)Hemma idag!

Dagens ordspråk: Gott samvete är bästa huvudkudden.

Hallå på er!

Idag är det fredag och jag har varit hemma hela dagen från universitetet! På mitt program, Medicinska sekreterarprogrammet, läser vi två kurser samtidigt, varav den ena är på distans och därför behöver inte vi åka in varje dag. Den här veckan har jag bara varit inne på campus en gång, men då har jag ju haft fältstudier (studiebesök) på vårdcentralen och sjukhuset i två dagar. Nästa vecka är det kanske några mer dagar, men annars är vi hemma några dagar också! Fast ledig vore synd att säga att jag är. Det krävs ju väldigt mycket hemmapluggande och självdiciplin! Men det är ändå väldigt skönt att vara hemma, =)

Imorgon är det helg och lördag och jag har inga speciella planer vad jag vet just nu i alla fall! Det känns skönt för då kan jag ta det lite lugnt och plugga in det som behövs. Om två veckor däremot ska jag till min bror Mikael i Stockholm och vara där över helgen! Vi åker dit för att hälsa på och så går vi väl lite i affärer och hittar på annat skoj! Det ska bli jätteroligt, så det ser jag verkligen fram emot! Vad ska ni göra för någonting i helgen? =)


Så här har ni aldrig sett mig förut!

Dagens ordspråk: Man slutar aldrig att förvånas.

Hallå!

Nu i två dagar har jag gjort någonting som jag aldrig kunde tänka mig att jag skulle göra! Jag har nämligen gjort fältstudier på en av vårdcentralarna här där jag bor och även på lasarettet! Jag går ju Medicinska sekreteraprogrammet på Örebro universitet (första terminen, andra veckan) och både igår och idag har vi fått gått på "studiebesök" för att titta på hur vår framtida arbetsplats kan komma att se ut! Jag blir knäsvag bara av lukten på en vårdcentral eller sjukhus, men ändå har jag klarat av det här så galant och det har varit riktigt kul och intressant!

Anledningen till att vi fick göra studiebesök på två olika ställen, alltså både lasarett och vårdcentral, är för att det skiljer sig dem emellan. Jag utbildar mig till Läkarsekreterare, vilka bland annat har till uppgift att skriva läkarjournaler och på båda ställena har jag fått sett hur det har gått till! Jag har fått varit hos jättetrevlig personal som har tagit hand om mig och det har som sagt varit intressant och väldigt givande, även om jag var lite nervös i början. Idag på lasarettet blev jag även bjuden på mat! Det var jättesnällt och gulligt!

Igår när jag var på vårdcentralen fick jag ta på mig en sjukhusskjorta för allra första gången och ha på mig en namnbricka när det stod mitt namn och att jag var student! Jag var tvungen att ta kort på mig själv med mobilen bara för att det kändes så konstigt att jag hade på mig just det, haha, det hade jag väl aldrig trott! Det kändes verkligen speciellt att ha på sig det och en namnbricka. Det gjorde att många doktorer och annan personal hälsade på mig och såg vad jag hette vilket var kul!

Så här har ni aldrig sett mig förut! Det är första gången jag har på mig en sådan skjorta. Det kändes väldigt speciellt, och extra med tanke på att jag inte är jätteförtjust av sjukhus, ;) Men det var mycket bättre att stå innanför receptionen än utanför, om man säger så!


Upptagen med böcker

Dagens ordspråk: Livet är som en hiss.

Hallå!

Det var länge sedan jag skrev här i bloggen, eller några dagar sedan i alla fall. Jag har verkligen saknat att skriva (eftersom jag älskar det!) men tyvärr har jag inte haft tid till det. Jag tänkte lägga upp en bild som jag tog förut på vad det är som har tagit all min tid de här dagarna, men när jag skulle gå till datorn märkte jag att jag inte hade den rätta inställningen på min minilaptop från mobiluppladdningen, så jag får ta en ny med kameran och visa imorgon! Det som har tagit upp min tid är i alla fall mina universitetsstudier! Jag går ju på Medicinska sekreterarprogrammet (började förra veckan) och utbildar mig till Läkarsekreterare och det är väldigt mycket man ska ta sig igenom! Jag har medicinböcker och ekonomiböcker och det är inte några lätta grejer. Men som tur var är det kul, vilket underlättar massor!

Jag har inte bara pluggat de här dagarna, för i lördags var jag i Örebro och gick på IKEA, IKEAS loppis och shoppade på Marieberg galleria! Vi mötte upp min syster, hennes pojkvän och deras underbara son Lowe och spenderade en hel dag tillsammans med att hitta på en massa roliga saker! Vi var först på loppisen som var utanför IKEA (jag tror det hölls en loppis vid alla IKEA-butiker i landet den lördagen. Var någon mer där kanske?) och sen inne på IKEA och sist till Marieberg. På Marieberg hittade jag bland annat en jättesnygg tunika inne på Gina Tricot som jag köpte! Tycker jättemycket om den, så den fick följa med hem!

Igår var jag inne till Örebro igen, men denna gång för att ha en föreläsning på universitetet. Vi började med en ny kurs, Medicin A, grundregler och normgivning, och vi gick igenom cellen. Vi fick sluta en timme tidigare än vad beräknat, men vi fick ända lära oss mycket! När jag kom hem sen var det bara att börja plugga och repetera det som läraren hade sagt. Idag har jag också pluggat väldigt mycket, men ändå varit ute och njutit av det sköna vädret! Något som är viktigt när man pluggar, det är att ta pauser! Det går inte att hålla koncentrationen uppe i flera timmar utan att inte göra någonting annat. Det är mitt bästa pluggtips än så länge!

Vad har ni haft för er då? =)


Lärt mig mycket nytt

Dagens ordspråk: Repetition är kunskapens moder.

Hallå!

Nu har en hel vecka gått som jag har läst på universitetet, häftigt! Jag var där i tisdags på min första dag då jag fick en introduktion till min linje, Medicinska sekreteraprogrammet, och resten av veckan har jag varit hemma för att läsa! Medicinska sekreteraprogrammet är nämligen ett 50% webbaserat program som man läser på distans, och 50% läser man på själva universitetet. Min webbaserade kurs som jag har börjat med den här veckan, heter Hälso-och sjukvårdsadministration. Inom Hälso-och sjukvårdsadministration (HSA) läser man delkurser och min första delkurs handlar om ekonomi. Det är mycket statistik och digram och väldigt mycket begrepp och nya ord som man måste lära sig. För att läsa kursen får man lyssna på föreläsningar på datorn och läsa i den kurslitteraturen vi har. Jag beställde kurslitteratur tidigare i veckan men fick reda på att mina beställningar inte hade skickats förrän idag. Det var verkligen en besvikelse, men då tog jag tag i problemet och lånade den boken vi skulle ha (som jag får på måndag) på biblioteket istället så att jag kan läsa under helgen! Så idag har jag läst en hel del och lärt mig många nya saker, roligt!

Men nu har jag tagit ledigt för idag! Nu orkar jag inte plugga mer så nu ska jag bara ta det lugnt. Imorgon väntas en väldigt rolig dag! Då ska jag åka in till Örebro för att gå på IKEAS stora loppis som de ska ha på deras parkering och givetvis gå in på IKEA, och gå i butiker på Marieberg och se om det finns något roligt! Det ska bli jättekul, ser verkligen fram emot det! Vi ska även möta min syster Malin, hennes pojkvän Adde och deras så söta och goa lilla son Lowe för att spendera dagen med dem! Det kan inte bli bättre, =) Ska ni göra någonting roligt i helgen?

Ha en jättebra fredagskväll och helg, allihopa! =)

Hälso-och sjukvårdsadministration

Dagens ordspråk: Huvudkudden är bästa rådgivaren.

Hallå!

Det känns så häftigt att jag är universitetsstudent nu, måste jag säga! Det är helt annorlunda gymnasiet och det känns så roligt att jag har kommit igång! Igår började jag min första dag på det Medicinska sekreterarprogrammet där jag utbildar mig till just Medicinsk sekreterare/Läkarsekreterare, och idag gjorde jag min första distans-dag!

Universitetet är helt olikt gymnasiet, för på gymnasiet läser man hur många kurser som helst, men på mitt program läser vi bara två kurser i taget. Det är verkligen mycket skönare att bara läsa två kurser i taget! Men självklart är det ju något helt annat att läsa på universitetet också. Igår hade jag kursintroduktion och idag började jag läsa Hälso-och sjukvårdsadministration A på distans här hemma! Det kändes jättekonstigt för hela den kursen är webbaserad och jag fick lyssna på en föreläsning på datorn! Det var verkligen annot mot att lyssna på en lärare i gymnasiet som pratade och skrev på tavlan, för här fick jag bara lyssna på en röst och se på bilder. Men det gick bra det också! Det var en väldig omställning dock och det kändes väldigt konstigt. Det som gicks igenom på föreläsningen var ekonomi som ingår i kursen, och imorgon hoppas jag få mina kursböcker inom det. Jag kan säga så här, det är bra att man sparar anteckningar från gymnasiet från samhällskunskapslektionerna då vi gick igenom ekonomi, för det hade jag nytta av idag!

Annars idag har jag varit ute på lite ärenden och jag passade på att köpa en ny mascara! Blev den nya från Isadora, Wigwham Heavy Lashes Mascara. Någon som har testat den och vet om den är bra? =)

Nu ska jag göra någonting annat en stund, men jag lovar att skriva mer om universitetet när jag vet! Det är ju trots allt bara min andra dag idag, =)

RSS 2.0