Vi hörs när jag kommer hem! =)





Nu drar jag iväg till varmare stränder! Turkiet, here I come!

Ingen hemester i år, utan Turkiet imorgon!

Dagens citat: Det regnar på den gode och det regnar på den onde, dock långt mera på den gode, ty den onde stjäl hans paraply. - Charles Bowen

Att det är skitväder nu ute (eller ja, jag vet inte så noga egentligen. Har vart uppehåll och ganska fint hela dagen, men nu är det gråare och regnar säkert) gör bara att dagens citat blir mycket roligare och att det inte alls gör någonting att jag åker till TURKIET IMORGON! Haha, tycker inte jag i alla fall, ;)

Igårkväll när jag skulle gå och lägga mig började jag känna mig nervös, över resan imorgon. Jag låg och tänkte på en massa angående den och trodde att jag skulle få jättesvårt att sova, men tänkte att det kan jag spara till idag istället, eftersom att jag borde vara långt mer nervös nu, när det bara är en dag kvar. Lite dumt tänkt nu i efterhand kanske, men det är smällarna man får ta. Fast det hade nog inte spelat någon roll, för nu är jag jättenervööös!

Idag har jag tagit det mest lugnt, förutom att packa alla väskorna. Det var kul att packa idag, för jag skulle ju välja alla kläder jag skulle ha med mig och tänka ut vad som kan tänkas passa till vad och så. Det gick väldigt bra att välja! Jag tog inte med hela garderoben, bara nästan. Fast jag tror att jag säkert packade i för mycket och inte ens kommer använda en bråkdel av alltihop, men det gör ingenting. Då får kläderna komma ut och andas in lite Turkiet luft! Jag hoppas att jag hittar mycket där nere som jag kan köpa och ta med mig hem! Det blir nog superbra! =)

Vi åker vid en 09.30 imorgon härifrån till Landvetter i Göteborg. Planet går inte förrän kl 16.35, men vi tänkte att det kan vara bra att ha god tid på oss att åka dit och vi måste ju ha någonstans att äta också. Sen när vi kommer till Landvetter och har kommit in så kan vi ju gå runt och titta där. Bra om vi kommer tidigt också för då får vi välja vilka platser vi vill ha vid flyget! Går att göra vid någon automat. Det blir nog bra! Sen när planet lyfter kommer vi till Antalya i Turkiet vid kl 21.25, deras tid. De ligger en timme före oss. Sen får vi ta transfer till hotellet i Side. Åh, allting ska bli så kul! Jag hoppas att den här veckan kommer kännas som den längsta i mitt liv, att vi får njuta riktigt, riktigt länge av den, och att den inte kommer kännas som den kortaste i mitt liv, haha. Nej, jag ska bara njuta och ha det skööönt!

Får se om jag hinner skriva någonting imorgon innan vi åker. Eller om jag är för nervös för att inte kunna göra det, ;) Det spörs nog! Men kika gärna in i bloggen imorgon, för jag skriver säkert någonting, =)

Nu får ni ha det så bra ikväll och i en vecka framåt! För mig blir det att ta det riktigt lungt och skönt ikväll!



Världens bästa citat

Dagens citat: Om lyckan satt i två friska ben, skulle alla människor med två friska ben vara lyckliga.  - Någon från TV4:as nyhetsmorgon.

Detta inlägg tänker jag börja med att kommentera dagens citat. Imorse när jag åt frukost och tittade på TV:n i köket hade de något reportage om en man som hade blivit påkörd av en lastbil som 5-åring. Han hade blivit så illa påkörd så att han blev rullstolsbunden för resten av livet efter det. Det var någon som pratade om det, kanske var hans fru eller någon annan kvinna, och hon sa det här jättebra citatet, som kom från mannen som var rullsolsbunden. Det känns såå rätt! Vilket bra citat! Det var så bra så att jag gick och skrev ner det på en gång, för det tänkte jag att jag kunde använda mig av någon gång. Jag tycker att det beskriver det så himla bra. Jag har inte två friska ben även fast jag kan stå upp och gå. Men de som har det, vem säger att de är lyckliga? Människor kan ju vara djupt deprimerade över det ena och det andra och tänker inte alls på vad de borde vara lyckliga över. Jag är oerhört tacksam över att jag kan gå, men inte tänker jag på det varje dag, men jag är lycklig över att jag kan det jag kan. Citatet säger så mycket, att man kan vara lycklig fast man inte kanske har gångförmåga. Lyckan sitter inte alls i benen. Den finns någon annanstans.

Ja, förutom att gå och skriva citat, så har jag varit nere på stan en sväng idag! Det var nämligen så att jag har bokat en bok på biblioteket, kan ni gissa vilket? Den 4:e boken i Twilightserien, Så länge vi båda andas. Jag bokade den för ett tag sen och det var några i kö före mig men det gick ganska snabbt att få den. Känns jättebra! Jag kommer inte ta med den till Turkiet men då har jag ju någonting jättebra att läsa när jag kommer hem sen. Fast jag börjar kanske redan ikväll. Får se hur det blir! =)

Resväskorna hemma hos oss har stått öppna ett tag, haha, och vi har gått och pyntat i lite saker som vi har kommit på och så där. Inte så mycket kläder än, tar det imorgon. Men jag stod och valde mellan vilka solglasögon som jag skulle ta med mig. Jag har ganska så många olika par, men jag trodde att jag hade mer och visste inte alls vilka jag skulle ta med. Har ett par som har en väldigt fin färg som passar till mitt hår, men de är sådär jättestora och runda, sen har jag de som jag köpte i Stockholm i våras, men de känns inget bra på, och sen har jag massa andra som jag inte kunde bestämma mig vilket par jag skulle välja mellan, så det slutade med ett par pilotbrillor. Det får duga!
Det känns som om jag kommer glömma många saker som jag måste ha med mig, men jag har försökt att lägga i det viktigaste, eller såna saker som är näst viktigaste, eftersom jag inte har lagt i kläderna än, hehe. Jag har skrivit en lista med saker som absolut måste med, så jag får se till att följa den och hoppas på att allt som ska med kommer med. Resten får jag väl glömma, haha. Äh, det går nog bra. Det mesta finns ju att köpa där nere så!

Heldag i Örebro

Dagens språkgroda: Jag går alltid upp klockan sex på morgonen oavsett hur mycket klockan är. - Yogi Berra

Halloj!

Idag blev det i alla fall Örebro! Nu hade vi inget fint väder som hindrade oss från att åka in och växla pengar.
Vi åkte först förbi Rusta och sådär och lite andra småaffärer och efter det åkte vi till Mariberg! De har ju gjort om Marieberg så nu har dem fått Forex där också, så vi växlade våra pengar där till turkiska lira. Känns så konstigt, jag fattar fortfarande inte att vi ska åka! I alla fall, på Mariberg gick vi ganska så många timmar. Vi hade ju inte bråttom så vi tänkte att vi kunde gå runt och kolla lite! Jag gick in och köpte en pocketbok på Bokia, jag måste ju ha något att läsa på stranden i Turkiet! Valet av bok blev En shopaholic får en syster av Sophie Kinsella.Jag har ju läst alla de andra böckerna i den serien, eller jag håller på med en som jag inte har läst, så jag tänkte att den skulle bli rolig att läsa där nere! Det blev även en tröja inne på Gina Tricot, som hade jättestor rea där inne fortfarande! Det var en aprikosfärgad magtröja, som blir jättebra att ha över ett linne! Den kostade bara 49kr så det var 200kr i rabatt, det tyckte jag var bra! Blev lite småsaker sen som jag ska ha med mig till resan, som kan vara bra att ha. Tänk att jag åker på söndag, iiiih!


Tröja från Gina Tricot

En shopaholic får en syster av Sophie Kinsella

Solat idag!

Dagens ordspråk: Det är som magi. När du lever ensam så försvinner alla dina irriterande vanor.

Hallojs!

Vet ni, imorse blev jag riktigt förbannad på min granne, kan jag be att tala om för er. Prick klockan 08.00, och då menar jag verkligen prick på klockslaget, för han hade säkert väntat till 07.59 innan han gick ut. Han får väl gå ut om han vill, men inte för att klippa gräset när jag sover, haha! Prick klockan 8.00 går han ut och drar igång gräsklipparen, då är det kört att sova. Riktigt länge höll han på också, man kunde ju nästan tro att han tog våran gräsmatta också, ;)

Ja, tur i oturen kan man ju faktiskt, en smula motvilligt, säga att det faktiskt var. Vi skulle ändå gå upp inte allt för sent för att vi skulle göra oss i ordning och åka in till Örebro. Det hade ju varit ännu sämre om vi inte hade ställt klocka.
Men det blev inte Örebro för vår del i dag i alla fall. Vi märkte att det blev jättefint väder istället innan vi skulle åka, så vi bestämde oss för att inte åka idag, utan imorgon istället. Vi har ju inte bråttom med att växla pengar så vi tänker ta det imorgon. Det var nog ett mycket bra val, för idag har det varit jättefint väder här! Jag har suttit och solat i flera timmar idag, har varit hur skönt som helst. Har dock fått huvudvärk nu som är allt annat än skönt, men man kan ju inte få allt. Imorgon ska det nog regna, så då är det roligt att göra någonting istället, =)

Jättefint och härligt solväder idag! =)

Tisdaaag

Dagens ordspråk: God etikett är konsten att få gästerna att känna sig hemma när du önskar att de vore det.


Hejhej!

Idag har det inte alls blivit någon vardaglig cykeltur som jag nästan alltid annars brukar ta, det har blivit en gåtur istället! Var ute och gick efter att jag hade kollat på Top Model reprisen på 3:an, var riktigt skönt ute idag! Var frisk luft och så, eftersom att det har regnat hela dagen. För mig är det bra träning att gå också och inte bara cykla. Rundan tog nästan 40 minuter och då slog det mig att under den tiden som det tog för mig att gå den sträckan, tar det för mig att cykla 8 km och nu gick jag 2km. Det är en stor skillnad om man kollar tidsmässigt. Men att gå 2km för mig är väldigt bra gjort det också utan att stanna upp, som man exempelvis gör när man går på stan och så.

Imorgon blir det att åka in till Örebro en sväng! Vi ska växla lite pengar och så inför resan på söndag. Tänk vad kul det faktiskt kan vara att åka och växla pengar, eftersom att man vet att man gör det för att man faktiskt ska iväg utomlands, haha! Det blir nog bra, då har vi allting fixat innan vi reser, det kan ju alltid vara skönt! =)


En vecka kvar

Dagens ordspråk: Borta bra men hemma bäst.

Hallojs!

Då var det måndag igen och en ny vecka! Den här veckan tror jag kommer gå väldigt fort för mig, eftersom att jag åker till Turkiet på söndag! Åh, det ska bli så roligt! Tänk att nu har jag snart tjatat om den här resan i bloggen i fyra veckor och nu är jag snart där. Iiih, vad jag längtar!

Efter gårdagens dagsregn har det faktiskt varit fint och varmt väder här idag! Jag känner att jag genast blir på ett så mycket bättre och piggare humör. Vem blir inte deppig av regn, liksom? Känns himlans mycket bättre med sol och värme! Har väl varit ltie molnigt och inte sitta-i-bikini-väder-och-glassa-hela-dagen, men långt ifrån dåligt i alla fall.
Har inte gjort så mycket idag, hjälpt mamma med att hålla ner lite grenar på plommonträdet så att hon kan klippa dem, haha. Sen har vi varit och handlat lite och på eftermiddagen tog jag mig en cykeltur! Blev dock inte en så lång sådan, som jag har tagit de andra dagarna. Nöjde mig med 8km idag, dels för att det blåste ute och för att jag vill spara mina krafter lite. På så sätt kan jag ju kanske cykla imorgon också. Jag vill hushålla med mina krafter till Turkiet. En av mina sjukgymnaster sa ofta att jag måste göra just det, hushålla med mina krafter. Göra det jag orkar och det jag klarar av, helt enkelt!

Ikväll blir det att smaska jordgubbar också! De sålde billigt idag så vi köpte några liter. De sa att de inte skulle sälja jordgubbar mer än två dagar till. Det börjar väl bli ont om dem. Jag kommer inte ihåg hur länge jordgubbssessongen höll på förra året, eftersom att jag var jordgubbsförsäljare, men å andra sidan jobbade jag bara i fyra veckor. Eller bara skriver jag, det var inte alls så bara, ;) Men en väldigt bra erfarenhet!

Nu får ni ha det så bra ikväll så hörs vi imorgon! =)

Nu har jag sett Harry Potter och Halvblodsprinsen!

Dagens ordspråk: Rör aldrig till ett enstaka misstag med ett definitivt misstag.

Usch, idag bara regnar och regnar det och är riktigt grått och trist ute. Vårt plommonträd som vi har på gården, ena grenen från trädet har gått sönder idag. Jag såg att torkvindan hängde snett ifrån fönstret och sen såg jag att hälften av grenen låg på marken. Det beror nog dels på att det har regnat så mycket och på att det hänger jättemycket omogna körsbärsplommon på det. En sak som är väldigt konstigt är att vi har tänkt att såga ner det nu till veckan, haha. Nu hjälpte trädet till lite själv.

Idag på förmiddagen slingade jag mitt hår igen, för utväxten hade börjat breda ut sig. Resultatet blev jättebra och nu är den ljusare igen! Mitt hår kommer alldeles säkert bli ännu ljusare inom två veckor, för om exakt en vecka åker vi ju till Turkiet! Åh, det ska bli så härligt! Jag har redan fått resfeber men jag förstår nog inte riktigt att vi verkligen ska åka igen heller, eftersom att det var så många år sedan jag var utomlands. I veckan blir det att börja packa, växla pengar och göra allting i ordning. Om en vecka sitter jag på planet från Landvetter till Side i Turkiet!

Träffat min systerson Lowe, har jag gjort idag också! Malin och Adde var här idag igen innan de ska åka tillbaka till Fellingsbro igen. Vi har ju redan träffat Lowe två gånger den här veckan, men det känns som om det var en evighet sen i måndags. Han var lika söt och go som vanligt! Börjat dregla har han gjort och han skrattar jättemycket om man leker och busar med honom. Han är snart 10 veckor, vad tiden går fort! Jag kommer ihåg när han var nyfödd, då hade jag knappt hållt i en bebis, hihi.

Igår var jag på bio och såg Harry Potter och Halvblodsprinsen med Ida! Det var nästan fullsatt där inne, trots att premiären var i onsdags. Jag hade ju läst boken innan och var väldigt nyfiken på hur de hade filmatiserat den, om de hade fått med allting som var med i boken. Jag tycker att filmen var jättebra! Den var mycket bättre än vad jag hade förväntat mig att den skulle vara. Den innehöll mycket kärlek, spänning och komik och den blev aldrig långtråkig. Jag hade ju en fribiljett som jag hade fått från Barn och Ungdomshabiliteringen, så jag slapp betala 100 spenn för att se filmen, vilket inte alls var dumt, haha :D Det som slog mig sen när jag kom hem var, att vad dyrt det är att gå på bio egentligen. Klart att den tanken har slått mig förut, men det har verkligen blivit dyrare med åren. Jag hade en gammal biobiljett kvar från när den första Harry Potter filmen gick, De vises sten. Då kostade bion bara 65 kr, (de hade höjt en tia från det vanliga priset annars, för jag hade en annan biljett med) och nu kostar det att se filmen 100kr. Hur det kommer sig att jag har sparat gamla biobiljetter vet jag inte, haha! Men i syftet att jämföra biobiljetter var det bra, ;)



Den översta biljetten är från Harry Potter och De vises sten. Då kostade det bara 65kr att gå på bion. Igår kostade Harry Potter och Halvblodsprinsen 100kr. Bionostalgi, :D haha!

Bio ikväll

Dagens citat: Vissa människor verkar ha utvecklats från schimpanser senare än andra. - Kin Hubbard

Hallå på er!

Om en stund, vid halv 6 unefär, ska jag och Ida åka iväg till bion för att se Harry Potter och Halvblodsprinsen! Jag har precis läst klart boken nu, för att fräscha upp mitt minne från sist jag läste den, så nu ska det nog bli lättare att förstå filmen. Jag hoppas att filmen ska vara jättebra! Det ska i alla fall bli jättekul att gå på bio med Ida! Var väldigt länge sen jag var på bio.

Idag när mamma och jag var på stan för att uträtta några ärenden och stod vid kassan i Nöjesbutiken, hörde vi en gammal tant som frågade de i kassan om hon inte kunde få låna telefonen, för hon hade tappat sin nyckel hem. De i kassan tyckte inte alls att det gick för sig, de sa åt henne att hon skulle få gå till en telefonkiosk istället. Mamma och jag tyckte att det var riktigt taskigt, varför skulle hon inte kunna få låna telefonen? Vad trodde de att hon skulle göra, springa iväg med den, när hon är gammal? Jag vet inte hur dem tänkte, men när vi gick ut såg vi att hon inte hade hunnit gå så långt, så mamma gick ikapp henne och lånade ut sin mobiltelefon till henne. Jag riktigt såg hur hennes ansikte sken upp, hon blev så glad! Mamma och tanten visste ju inte ens om telefonkiosken fungerade längre, och tanten visste ju inte heller vad den skulle ha för slags pengar, om det visade sig att den funkade, om det var enkronor eller femmor. Vem vet, hon kanske inte hade småkronor heller, utan bara seldar. Hon fick i alla fall låna mobilen och ringde till sin syster som skulle hjälpa henne. När hon hade ringt klart tog hon mamma på axeln och sa att "Det här kallar jag medmänsklighet". Jag tycker att det är bra att man kan hjälpa andra när man kan! De i personalen på Nöjesbutik kan nog också komma i någon situation någon gång där de behöver hjälp. Kan ju alltid hoppas att de tänkte på det efteråt...

Imorgon ska jag berätta om vad jag tyckte om Harry Potter och Halvblodsprinsen!
Är det någon av er som har sett den ännu?




Näsan i vädret i solen

Dagens ordspråk: Dumheten är gränslös. Världsrymden sägs begränsas av sin egen krökning men dumheten fortsätter bortom oändligheten.

Hallå!

Kanske hade min rubrik på mitt föregående inlägg en liten inverkan på hur dagens väder blev. Idag har det nämligen varit sommar här! När jag vaknade var det morgondisigt, men efter några timmar sken det upp, blev blå himel och varmt! Gissa vem som genast gick ut i solen och satte sig med näsan i vädret. I solstolen har jag suttit i flera timmar och solat och läst, jätteskönt har det varit! Har passat på att sola ryggen en del också, för den har jag solat minst. Förutom det så har jag blivit väldigt brun, så jag har ju absolut grundbrännan. Det känns skönt att ha det till Turkiet, så att jag inte bränner mig på en gång. Men där ska jag i alla fall använda solskydd! Har till och med köpt solskydd för läpparna, för jag har redan brännt upp dem en gång den här sommaren, och då har jag ändå varit i Sverige. Så det tänker jag inte göra om!

Har inte blivit någon cykling här idag. Dels för att det har varit väldigt varmt och även för att jag har fått en blåsa i vardera hand. Det beror väl på att det har blivit varmt men säkert också på att jag nog har hållt jättehårt i cykelstyret, haha!
Jag tror inte att det skulle vara så bra att cykla med det, så jag har låtit bli det idag. Imorgon blir det säkert ingen cykling heller, för då ska jag ju gå på bio med Ida! Det ska bli jätteroligt, så det ser jag verkligen fram emot!

Vad har ni haft för er idag? =)

Tack för svalt väder, men nu vill vi ha sommar!

Dagens citat: Om du ser ut som ditt passfoto behöver du med all sannolikhet den där semestern. - Earl Wilson

Nu känner jag mig faktiskt väldigt hurtig! Under tre dagar har jag cyklat 3,9 mil. Nästan fyra mil, alltså. Det är riktigt roligt, tycker jag! Förut cyklade jag ju 8km varje dag, och då tar det ungefär 5 dagar att komma upp i samma antal mil, som nu istället tar tre dagar istället för fem. Jag trodde att Sanna inte kunde vara idag, för att hon kanske skulle packa eller så inför resan imorgon, men hon kunde allt följa med! Det var riktigt roligt för vi gör någonting bra samtidigt som vi umgås och vi cyklar i ett tempo som vi hela tiden orkar med att prata i. Tempot är det hela tiden jag som bestämmer, för att jag ska orka med.

Idag har jag förutom cyklingen, mest suttit ute i skuggan och läst. Det har varit jätteskönt väder idag! Lite mulet och så, så det har inte varit något direkt solarväder, men det har varit utmärkt att ha det skönt i skuggan och läsa i! Jag kopplade verkligen av och det är alltid skönt. Jag tänkte på det förut att förra sommaren jobbade jag fyra veckor av mitt sommarjobb med att sälja jordgubbar. Då kändes det som om sommarn väldigt snabbt försvann och jag kände mig inte så utvilad som jag brukar göra när jag har haft ett långt sommarlov. Jag kom även då på att mina sommarlov måste jag nog ha, för att kunna göra just det, vila ut och koppla av. Det känner jag att jag verkligen har fått gjort den här sommaren och det känns jättebra! Och det bästa av allt är, att det är lika långt kvar av lovet som den tiden som har varit. Och snart kommer min resa till Turkiet, yes! Den här sommaren kommer lätt bli en av dem bästa!

13 km idag med, minsann!

Dagens ordspråk: Lathet är en ursäkt, ingen anledning.

Hallå!

Imorse när jag vaknade var jag helt säker på att det skulle bli en dag att tillbringa ute i solstolen. Det såg ut att bli så länge, faktiskt, men det slutade med att himlen blev lite gråare. Men det har ändå varit varmt och skönt här idag, speciellt nu på kvällen. De har ju sagt att vädret ska stabilisera sig nu, så jag hoppas att det också blir så!

Idag fick jag mina leggins ifrån Gina Tricot, som jag beställde i måndags. De har så snabba leveranser där, det tycker jag är jättebra! De var jättefina och precis som jag hade tänkt mig, så de blir super att ha med till Turkiet.
Fick med mig Sanna på ännu en cykeltur idag! Det blev till och med två varv av rundan för henne med. När vi hade cyklat första varvet klart pratade vi så mycket och då frågade jag lite halvt på skämt om vi inte skulle ta ett varv till. Jodå, det gör vi säger Sanna energiskt, haha! Jag trodde inte hon skulle orka eftersom hon bor på andra sidan stan nu från mig, när hon har flyttat. Men det gick så bra! Så nu har jag cyklat 13 km två dagar i rad. Det känns så roligt att det går bra och jag blir så glad efteråt! Nu ska Sanna till Norrland några dagar och hälsa på släkten och efter det ska hon till hennes syrra i Stockholm. När hon kommer hem vet hon inte, så vi får se om vi hinner ses något innan jag drar till Turkiet eller om det blir efteråt, det blir nog bra vilket som. På lördag ska jag i alla fall gå på bio med Ida! Vi ska se på Harry Potter - halvblodsprinsen, såklart! Vi har sett alla dem filmerna tillsammans på bio, så självklart ska vi även gå på den här. Känns jätteroligt, var länge sedan jag var på bio, faktiskt. Det är så dyrt att man blir snål och tänker att det är bättre att vänta tills den kommer på dvd så man kan se den obegränsat med gånger hemma. Men Harry Potter skas se på bio!
Den har ju premiär nu idag. Jag har börjat läst om boken för att jag ska komma ihåg vad den handlar om, haha. Hoppas jag hinner läsa ut den innan lördag!

Är det någon av er läsare som ska på premiären av Harry Potter och Halvblodsprinsen idag?

Idag har jag cyklat 1 mil, 3 km och 04 meter ;)

Dagens ordspråk: Om din vän förargar dig - ge trumpeter till hans barn. -Kinesiskt ordspråk

Åh, vad jag är trött just nu i mina ben! Här har det cyklats ordentligt idag, kan jag lova er minsann!

Dagen började med att vi vaknade på morgonen och då var ju syrran och Lowe här, som hade sovit över!
Lowe är så snäll och hade inte varit så besvärlig inatt och jag hörde honom inte en enda gång under hela natten. Igår mysade vi och hade det roligt, kändes som när syrran fortfarande bodde hemma, haha! Tyvärr åkte de hem sen på eftermiddagen idag, kändes som om de inte alls hade varit här länge! Men senare i veckan kommer de nog och hälsar på igen, innan de ska åka iväg hemåt till Fellingsbro igen.

När de hade åkt, åkte jag för att hämta mitt H&M-paket! Jag har ju väntat på min retur med en ny bikinibh i tre veckor nu, men nu hade den äntligen kommit! Idag hade jag inte glömt mobilen heller som igår, var tur det. Den passade jättebra så den följer då verkligen med utomlands!  Efter att jag hade hämtat den skickade jag ett sms till Sanna och frågade om hon hade lust att cykla. Det ville hon gärna sa hon, hon hade kanske också tråkigt. I alla fall, hon kom hem till mig och sen tog vi ut cyklarna och tog en tur. När vi hade kommit till stan och skulle skiljas åt för att hon skulle hem och äta, stod vi och pratade en stund först. När vi sen skulle åka kom jag på att jag kunde cykla ett varv till! Det var så skönt ute och jag kände mig inte trött så jag tog samma runda en gång till. Det gick jättebra, bara det att jag blev jättetörstig och trött i slutet, haha. Men hela 13 km och 04 meter har jag kört idag! Det är ju över en mil, det tycker jag är väldigt bra gjort av mig. Hela rundan tog 56 minuter. Jag vet att jag brukade cykla den rundan för några år sedan med Sanna, innan hon flyttade. Nu förstod jag inte hur vi orkade, och speciellt inte när det var så varmt då och vi alltid var ute! Haha. Men nu känns det jättebra när det är gjort i alla fall. Jag hade en bra dag idag med värken, då är det bäst att passa på!

Stan, städning och promenad

Dagens ordspråk: Städa bör man, annars dör man. Städar gör man, ändå dör man.

Heej!

Jag hade tänkt att blogga mycket tidigare idag, faktiskt redan på eftermiddagen, men det hann jag inte. Anledningen till det var att min syster Malin och hennes bebis Lowe kom hit! De kom hit någon gång efter klockan tre, för de ska nämligen sova över hos oss idag! Malins pojkvän Adde, skulle vara med sin bror idag och kolla på bilar bland annat, så då tänkte de att de kunde komma hit, och det tyckte vi blev jättekul!

Innan de kom så var jag och mamma på stan på förmiddagen. Vi skulle leta efter ett par korta leggins åt mig, för det kan nog vara bra att ha några mer när vi ska till Turkiet. Men det skulle vi ju inte tro att vi kunde hitta, det fanns bara långa!
Då fick det väl vara, tills vi kom hem. Då gick jag in och köpte ett par på Gina tricots hemsida istället, smidigt och enkelt och kommer om några dagar! Efter det var det så fint väder här hemma så jag gick ut och solade en stund, jätteskönt var det! Jag tänkte att jag skulle vara lite effektiv också och städa mitt rum. När man inte ens kommer ihåg när man städade sist, då är det illa, haha! Nejdå, men jag hann inte så mycket för då kom syrran. Jag får fortsätta imorgon!

Jag fick även mitt H&M paket idag med min nya bikinibh som jag skulle ha i retur. Vi tog oss en promenad med barnvagnen till vårt utlämningsställe och till affären. När vi hade handlat det vi skulle gick vi dit, men då kom jag på att jag hade glömt mobilen hemma där numret stod som jag behövde för att hämta ut det. Inte gick det att bara visa leg heller, de kunde inte ta ut det. Jag får väl hämta det imorgon istället! Var skönt att komma ut och ta en promenad i alla fall. Det blev varmt att gå i värmen, men det är bra träning inför Turkiet där vi kommer få gå i den dubbla värmen, haha!

Nej, nu ska jag gå ner till de andra. Ikväll ska vi äta jordgubbar! Synd att Lowe är för liten för att äta det. Men han kommer nog garanterat gilla det när han blev större!

Ha det så bra nu alla! =)

14 days left!

Dagens citat: All musik är folkmusik. Jag har aldrig hört någon häsmusik. - Louis Armstrong

För att börja inlägget på traditionellt vis, som jag alltid brukar göra, kan jag idag berätta att vädret inte har pissat hela dagen! Idag har det faktiskt varit lite sol på förmiddagen och luften har varit väldigt skön och behaglig! På förmiddagen gick jag ut och solade en liten stund, haha! Känns som om det var evigheter sen det gick att ha öppen dörr utan att det blev kallt och att det regnade in...

Hur har jag fördrivit denna söndag då? Inte med så mycket, faktiskt. Var och handlade lite på förmiddagen och så, lite småplock som kan vara bra att ha med till Turkiet. Idag är det bara 2 veckor kvar tills vi åker dit! Det kommer bli helt underbart, jag längtar som bara den, ska ni veta! Fast jag betvivlar inte om att ingen vet det, så mycket som jag skriver om det. Så den här tiden nästa vecka kommer jag sitta på planet från Landvetter och vänta på att få komma till flygplatsen och sen åkak buss till hotellet. Jag kommer må så bra av att vakna upp på hotellet med strålande sol och poolen utanför balkongen dagen efter! ;)

Dag i Storfors

Dagens ordspråk: Lev dagen som om den vore den sista.

Hallå!

För en stund sen, kanske en halvimme sen ungefär, kom jag hem ifrån Storfors! Vi har varit där och hälsat på Malin och Adde och Lowe, som bor hos Addes mamma och pappa nu ett tag under sommaren, eftersom att Fellingsbro inte direkt är den roligaste staden att bo i, eftersom att det inte finns så mycket där. I Storfors har de nära hem till oss och stan och så. I alla fall, vi åkte dit på eftermiddagen för vi hade så himla tråkigt här hemma, haha! Det har varit dagsregn här nu i två dagar, så trött på allt regn. De hade ingenting emot att vi bjöd in oss själva, haha, så vi åkte dit och fikade och hade det jättetrevligt. Lowe sov när vi kom, men han vaknade till sen. Det märks att han har blivit större, för han är hela tiden med i allt vi gör. Han är även väldigt stark i nacken, så han kan blicka ut och se över alla. Han är alltid lika go!

Jag och syrran pratade lite om Turkiet medan vi var där. Imorgon är det bara två veckor kvar innan vi åker! Jag har redan resfeber kan jag be att få tala om, haha! Var ju så länge sedan vi var iväg sist. Vi har kollat upp lite kring det stället vi bor, och det verkar som om det är väldigt bra shopping i närheten av där vi bor, sen finns det ju i Side också. Finns faktiskt något som heter "Henkes Ullared" där, låter ju kul! Jag längtar efter att få ligga på stranden och vid poolen och steka hela dagarna och bli brun! Äta god mat, se mycket fint och ha det riktigt roligt! Syrran tyckte att jag inte skulle flörta så mycket när vi är där, haha! Nej, jag tror att den här resan kommer bli riktigt, riktigt rolig, underbar, fantastisk och skön och helt perfekt! Det är mina förhoppningar, =) Jag hoppas att de här veckorna kan gå fort också men fint väder så jag kan sola och inte bara gnälla över det dåliga vädret dagarna i ända... Jag älskar att sola!

 
Avslutar med en bild på Lowe! Här är han på midsommar, jättetrött, men lika
söt som alltid!

Promenerat idag

Dagens ordspråk: Hellre än lycklig 38:a än en hungrig 34:a.

Hallå!

Idag har det också varit pissigt väder här, bara regnat hela dagen nästan. Men lika illa som igår har det inte varit, för idag har det faktiskt varit lite uppehåll nu på kvällen! Jag har inte haft lika ont heller som igår, vilket har varit jätteskönt! Jag hade lite ont på morgonen, men annars har det faktiskt varit skapligt idag, inte alls som igår. =)

Var ute till affären en sväng på förmiddagen. Handlade ett slingpaket ifrån Mood och så! Jag ska slänga i lite färg innan vi åker till Turkiet tänkte jag. Jag tycker att Mood är jättebra vad det gäller färg. De är minst lika bra, om inte bättre, som alla andra märken och de har ett lite bättre pris också. Den färgen jag tog nu stod det att det innehöll lite silverfärg också. Det tyckte jag lät coolt, hoppas det blir bra! Köpte även ett par örhängen på Coop Forums Affection avdelning. De var marinfärgade med vita och blå ränder. Söta!

Mamma och jag tänkte förut att vi skulle ta oss en tur och gå ut och gå lite! Vi tänkte ju att det kunde vara bra att göra det innan vi ska till Turkiet. Precis när vi skulle gå kom det en regnsur, usch vad sur jag blev! Jag ville ju så gärna gå ut och gå. När det inte slutade bestämde vi oss för att gå ut ändå, fast med paraplyer. Så det gjorde vi! Efter några meter märkte vi att det hade slutat regna och solen kom fram. Det var jätteskönt att gå för det var så svalt ute och bra luft. Rundan som vi gick var på 2 km (som jag mätte med cykel en annan gång, haha) och det tog ungefär 40 minuter att gå den rundan.
Kändes jätteskönt när vi kom in sen igen, då var jag glad att jag hade orkat gå den och att vi gick ut trots regnet. Dagens goda är gjord nu!





Örhängen från Coop Forums Affectionsavdelning, där de säljer bla parfymer.
Liknar ett annat par örhängen som finns på Glitter, =)

Väderomslag

Dagens ordspråk: Varje dag ovan jord är en bra dag.

Hallå på er!

Allt väl med er idag? Här har det regnat hela dagen, absolut hela dagen! Har varit jättetråkigt med så dåligt väder, så fort man har tittat ut genom fönstret har det regnat och det har bara varit att konstatera att det inte har varit uppehåll någonting idag. Jag skulle hellre ha sådär klibbigt varmt nu igen, som jag inte ville ha när det var det, haha! Hellre nästan vad som helst, än att ha det såhär regnigt och tråkigt. Någon som vet något om en kommande värmebölja?

Idag är första dagen på länge som jag har haft riktigt ont. Jag hade ju ont i ena armen i början av sommarlovet, när jag hade slemsäcksinflamation. Det har ju gått över, men idag har jag haft väldigt ont i mina armar och händer. Har varit en sån där malande värk som inte har velat gett med sig på hela dagen. Jag skulle tro att det har att göra med väderomslaget. När det är dåligt väder får jag mer ont. Hoppas på att morgondagen bjuder på lite varmare och soligare väder och mindre värk i armar och händer! Jag måste ju hela tiden tänka på något annat när jag får ont, koncentrera mig på något annat så att jag inte bara tänker på hur ont det gör. Det blir ju knappast bättre. Jag har suttit och tittat på lite bilder på Turkiet, läst om Side och pratat med vänner på msn, så då tänker jag inte lika mycket på det mer! Men det är inte lätt att inte tänka på det, naturligtvis inte. Men jag tycker ändå att jag har blivit lite bättre på att tänka på något annat än just vart det värker, än vad jag har varit. Hur jobbigt det än är att ha ont, försök att tänka på någonting annat och gör någonting annat! Det är mitt bästa tips till alla andra som har ont. Det är jättesvårt, men det gör inte mer ont att tänka på någonting annat. Det lovar jag! Om ni har kronisk värk eller så, får ni jättegärna prata med mig om det, ifall ni tycker att det skulle kännas bra! Vill ni inte ta kontakt på bloggen är det bara att skriva på min kontakt mail: [email protected]. Det får ni gärna göra, för det har jag ett lika bra utbyte av som ni, =) Behöver inte alls vara frågor om just värken, utom om mitt handikapp eller vad som helst!





Cykla är min grej!

Dagens ordspråk: Det finns ingen så fattig att han inte kan hjälpa och ingen så rik att han inte behöver hjälp.

Ovanstående ordspråk tycker jag faktiskt är väldigt fint!

Idag var det tänkt att jag och Sanna skulle åka ner till stan och gå runt där och umgås lite. Så blev det tyvärr inte, för när det var tänkt att vi skulle åkte började det att först åska och sen komma regnskurar. Är ju lite mindre roligt att gå på stan då. Så vi bestämde oss för att ta det någon annan dag istället, kanske blir det nästa vecka eller så! Har känts så kvavt i luften idag också. Nu, omedbart, bums, genast, snarast, fortast möjligast, hoppas jag att vädret tar sitt förnuft till fånga och blir lite fint och varmt igen! Den där ryss-värmen jag pratade om, skulle inte den komma nu, tro?

I alla fall, nu kom jag nyss hem från en skön cykeltur. Det sken ju upp på förmiddagen men regnade förut, sen sken det upp igen och då passade jag på att ta ut cykeln! Jag blir alltid så glad när jag har cyklat och över att jag har orkat. 8km är ju inte bara, speciellt inte för mig. Det tar mellan 30-32 minuter, det tycker jag är ännu bättre och roligare, för för mig är den tiden jättebra! Nu spelar det ingen roll hur lång tid det tar, utan det viktiga är att jag orkar. Men att orka och samtidigt göra det på en bra tid enligt sig själv och sina egna förmågor, är lika roligt som det är bra!
Jag kände lite på hemvägen att jag hade ont i min högra fot. Hade lite svårt att orka ta i med den, men det gick bra ändå.
Som jag tidigare har nämt, cyklar jag nog lika mycket med mina armar som med mina ben. När kraften i armarna inte räcker till, då måste jag ju ha kraft ifrån någon annanstans. Då drar jag mig fram, på något konstigt vis, haha! Svårt att förklara. Om ni inte förstår men vill göra det, får ni nog prova på någon cykel hemma, ;) Nu lät det där lite konstigt, ehum! Haha!

Ikväll blir det att äta jordgubbar, mums! De hade billiga jordgubbar här idag, 20kr/litern. De hade tydligen någon kanpanj, sa dem. Det hade inte vi förra året när jag var jordgubbsförsäljare. Men jag åt så det räckte i alla fall, ;)




Heldag med Lowe

Dagens ordspråk: Vackert är allt som ses med kärlekens ögon.

Heej!

Idag har min syster Malin och hennes pojkvän Adde varit här med deras lilla bebis Lowe! Vi träffade dem förra veckan också, men det känns alltid som om det var så länge sedan eftersom att man längtar till att träffa lille Lowe så mycket, haha! Han är snart två månader, den 15 juli blir han 8 veckor. Åh ,vad tiden går fort! Jag kommer ihåg när han var nyfödd och så liten! Han är så himla go och söt, min lilla systerson!

Syrran och dem kom ungefär vid lunchdags. Först så åt vi lite och sen åkte vi till Ö&B och Netto och sådär. Lite senare på eftermiddagen kom Lowes morfar, gammalfarmor och gammelfarfar! Vädret var så bra så vi kunde sitta ute i trädgården och fika. Det var uppehåll och faktiskt ganska soligt ute, och luften var hur skön som helst! Inte alls sådär klibbigt varmt, utan riktigt skönt och behagligt. Där satt vi jättelänge och pratade och hade det trevligt. När de sen åkte hem så tog jag ut cykeln och tog mig en tur! Då var det jättesvalt och verkligen passande väder för att cykla i. Det känns alltid så bra efteråt när det är gjort, haha!

Imorgon har jag och Sanna bestämt att vi ska gå på stan tillsammans! Vet inte när vi träffades sist, var nog när vi var iväg och badade. Tror det ska vara uppehåll imorgon så vi tänkte umgås en stund, ska bli roligt! Kanske slinker jag förbi biblioteket också, jag ska se om den fjärde Twilight boken finns inne. Vill ju ha reda på den spännande fortsättningen, såklart! Jag känner ingen som har läst Twilightböckerna som inte har blivit fast, haha!

Förresten, jag måste få fråga er en sak här på bloggen. Ni vet väl vad sova räv betyder, va? Visst är det ingenting som bara vi värmlänningar säger, väl? Haha, syrran pratade om någon som trodde att det bara va vi härifrån som sa det.

"Ryss-värmen" till Sverige!

Dagens citat: Sömnlöshet? Jag känner till ett botemedel: se till att få mycket sömn. - W.C Fields

Heej!

Idag läste jag en mycket rolig nyhet i Expressen! Det stod på förstasidan att Ryss-värmen är på väg hit till Sverige!
Ryss-värmen låter ju lite kul, men de har varma vindar och de är nu påväg hit! Jag hoppas jag bara på att det verkligen stämmer, för då ska det bli så där härligt varmt och fint här igen! När jag läste lite längre ner i artikeln stod det att om vi har otur kan det komma Ukraina-vindar eller Polen-vindar, och då får vi istället massor med regn. Jag hoppas verkligen att det är fel och att det förstnämda stämmer till punkt och pricka!

En annan rolig sak som hände idag var att en Taxfree katalog låg i brevlådan! Vi har redan fått tillgång på den som finns ute på internet, men nu har vi katalogen också. Finns mycket fint där, massa parfymer, solgasögon, väskor och smycken m.m. Taxfree prylar är ju alltid billigare än i vanliga butiker som säljer samma saker, men hurvida billigt det är, går ju också att disskutera.

Idag fick jag ringa till H&M:s kundtjänst för att fråga vart mitt paket har tagit vägen. Jag returnerade en vara och det har nu tagit två veckor, men jag har inte fått tillbaka den bikinibh som jag beställde istället. Beställningen ska ju inte ta mer än 1-2 veckor. Hon som svarade kunde inte se om den var påväg, men om den inte kom den här veckan skulle vi ringa igen. Hoppas att den kommer snart!

Nu har jag äntligen fått vara ute på en cykeltur, vad skönt det var! Det småduggade litegrann i början men det gjorde inte så mycket, för det gjorde att det hela inte blev sådär jättejobbigt varmt, som det annars kan bli. Jag hoppas på att det går att cykla imorgon också! Imorgon kommer även Malin och Adde med deras lilla bebis Lowe hit. De ska åka till lassarettet och väga honom, som man gör med små nyfödda barn. Blir roligt att träffa dem igen!


Artikeln som var med i Expressen idag. Låt det stämma!



Taxfree katalogen kom idag! =)

Turkiet, Side

Dagens ordspråk: Skratta och världen skrattar med dig, gråt och världen skrattar åt dig.

Jag skulle inte ha skrivit om igår att jag ville att vädret skulle laddas ur så att den kvava värmen kom bort. Nu är det vad vädret precis har gjort! På förmiddagen var det bra, men sen på förmiddagen när jag skulle ta mig ut och äntligen cykla, gissa vad som händer då? Precis, det börjar spöregna ute. Nu har det regnat i en dag, så nu tycker jag att det kan bli fint väder igen, :D Sommar, kom tillbaka!

Jag kollade lite på Fritidsresors hemsida förut om Turkiet. De hade jättefina bilder på just Side som vi ska till och de hade även skrivit bra information om staden och saker som är bra att veta. Jag kunde inte motstå att spara några av bilderna och visa dem här! Nu är det 3 veckor kvar innan vi ska åka, och tills dess hoppas jag på att en riktigt fin sommar kommer att fortsätta gästa oss här i Sverige!


Det finns nog himla mycket fint att titta på också, utöver att sola och bada! Det finns någonting i Side som heter "Henkes Ullared". Roligt namn! Det ska tydligen finnas mycket fint att shoppa där!

Åska och regn

Dagens ordspråk: Man blir inte smalare av att kalla någon tjock, och man blir inte klokare av att kalla någon dum.

Hallå!

Igår skrev jag ju om att det var åskväder här hos oss, med både regn och hagel. Riktigt så illa har det väl kanske inte varit idag. På förmiddagen var det ganska fint väder och på eftermiddagen blev det lite molnigare. Har varit lite åska också, men inte så farligt. Men därimot natten till idag, då åskade det riktigt ordentligt! Jag vaknade mitt i natten av att det mullrade och smällde ute och det lät som att jag hade en flod utanför mitt fönster som hela tiden forsade regn. Det höll på en stund och sen slutade det, i alla fall så uppfattade jag det som det, men det kanske var att jag somade ifrån det, haha! På ett sätt känns det bra att det åskar, för då kommer all den här kvava värmen bort. Vädret kanske måste laddas ur lite, vilket det nog kommer göra nu i några dagar med dåligt väder. Bara det blir fint väder riktigt snart igen, är jag nöjd!

För en stund sedan var jag ute med cykeln en liten sväng. Tyvärr blev det inte 8km idag, utan snarare bara 2km. Det beror på att det fortfarande är för varmt för att cykla den vanliga rundan, men jag tänkte mäta hur lång en annan runda som jag brukar gå är! Jag visste inte sträckan förut men tänkte att jag kunde mäta den med min cykeldator och den visade att det var 2 km. Jag ville veta hur lång den var för att veta på ett ungefär hur långt det skulle bli att gå några sträckor från hotellet i Turkiet! Från vårt hotell New Garden, är det ungefär en kilometer till bland annat stranden och då ville jag få ett mer verkligt perspektiv av hur långt det skulle vara att gå den biten, eftersom att jag klarar av att gå den 2 kilometriga sträckan, som jag inte förut visste hur lång den var. Haha, vet inte riktigt om ni förstår hur jag menar, men i alla fall. Att gå den sträckan tar det för mig ungefär 30-35 minuter i lugn takt. Det är bra för mig att veta hur långt jag kan gå ungefär utan att jag blir för trött i benen när jag inte stannar upp. Så då vet jag att det bara är hälften av den sträckan att gå, så då ska det nog inte alls bli några problem! Jag och mamma ska nog gå den rundan lite nu när det blir svalare väder. Skönt att gå och inte bara cykla!

Vad har ni haft för väder hos er idag?

M a r i e s t a y r e a l

Dagens ordspråk: Lycka är ett sätt att resa, inte en destination.

Heej!

Nu har det varit ännu en dag då det känns som om det har varit lite för varmt. Jag älskar värme verkligen, men det har varit kvavt i luften både idag och igår. Sådär vidare konstigt är det kanske inte egentligen, för det har varit åska ganska länge här idag. På eftermiddagen kom det en riktig åskskur då det både regnade och haglade. Det kom in massa hagel genom dörren så det var bara att stänga, haha. Inte riktigt vad vi har varit vana med här nu, eftersom att det har varit ett sånt kanonväder! Tyvärr tror jag att det ska bli dåligt väder nu i ett par dagar, men det gör inget så länge det blir fint sen igen. Om inte annat har jag ju Turkiet att se fram emot!

Eftersom att det har varit så varmt här nu i ett par dagar har jag inte cyklat någonting. När det är 30 grader i skuggan är det väldigt mycket varmare i solen och då orkar jag inte riktigt med att cykla. Cyklingen tar så mycket energi och jag vill inte svimma på kuppen bara för att jag är envis med att cykla när det är varmt. Så cyklingen har fått varit ett tag. Om det blir lite svalare nu ett par dagar ska jag börja cykla igen, så jag har längtat! Det är nästan så att jag har gått och tjatat här hemma om att jag vill cykla, haha. Men nu ska det nog snart bli av om temperaturen ger med sig!

På min blogg skriver ju jag om mitt handikapp och om min värk. Sådär jättemycket prat om hur ont jag har, har det inte blivit på ett tag här - vilket jag tycker är positivt, om ni förstår vad jag menar, hehe. Jag önskar ju inget hellre än att inte ha ont. Jag har väldigt ofta ont i huvudet och så, men inte lika ont i resten av kroppen hela tiden som jag annars kan ha. Visst har jag ont, men det har lugnat ner sig lite. (Peppar, peppar ta i trä. Vill inte ha ont nu igen, haha!) Det kan nog bero mycket på att jag inte stressar om dagarna, som jag gör när det är skola. Nu sover jag ju länge på morgnarna och har inga måsten. En annan anledning kan också vara att det är sommar och varmt ute! Kyla är ju ingenting som gör min värk bättre, precis.

En sak som jag alltid vill att ni mina läsare ska komma ihåg, är att om ni är rörelsehindrade precis som jag, vare sig ni kan gå, sitter i rullstol eller har svårt på något annat vis med att röra er, så är ni precis som vilka andra tonåringar som helst. Det är ingen skillnad! Det är vad jag vill visa med min blogg i vartenda inlägg jag skriver. Jag skriver om shopping, för att det är ett av mina intressen, kläder. Jag skriver om cykling, för att det är vad jag tycker är kul att göra. Jag skriver om kompisar och aktiviteter för att jag är precis som vilken annan tjej i min ålder. Jag har lite svårare att gå, men det förändrar inte att jag inte vill vara med kompisar, träna, shoppa och göra roliga saker. Jag har ont, men det betyder inte att jag behöver sluta bry mig om mitt utseende. Jag är som vilken 18 årig tonårstjej som helst. Och jag står för det. M a r i e s t a y r e a l.

Sommarrean är bättre än mellandagsrean

Dagens ordspråk: Lär dig att säga nej. Låt inte munnen överbelasta ryggen.

Hallå!

Idag på förmiddagen åkte mamma och jag ner till stan, för vi behövde åka till polisstationen för att hämta ut mitt pass! Jag tog passet för två veckor sedan och skulle få ett sms när det var färdigt efter 5 arbetsdagar. Jag väntade och fick inte alls något sms, så lite tidigare i veckan ringde vi och frågade om det var klart i alla fall. Det var det ju såklart, och förklaringen till att jag inte hade fått något sms var för att det hade blivit något fel på systemet. Jaja, så kan det gå! Nu har jag i alla fall mitt pass som behövs tills vi ska till Turkiet. Jag tycker att kortet blev ganska bra, haha! Det syns att det är jag och det är huvudsaken!

Efter att vi hade hämtat passet åkte vi ner till stan för att gå lite i affärer. Jag ville kolla på skor eftersom att jag tänkte att det kanske kunde vara bra för Turkiet-resan. Jag vill ju ha mer en ett par som fungerar för mina fötter, eftersom att jag har svårt med att hitta skor, och om något par skulle gå sönder eller så är det ju bra att ha ett till par i resväskan! Vi gick in på Eurosko och där hittade jag ett par ballerinaskor. De såg riktigt bra ut innan jag provade dem, för de var riktigt breda, stabila och hade ett snyggt tvinnat resårband mitt över skon, som varken klämmer eller sitter åt eller ger skavsår. Jag provade dem och de var jättebra ju! De kändes mjuka och sköna. En som jobbade där frågade om vi behövde hjälp och när vi sa att skorna var så bra för att de var breda, sa hon att det var de bredaste dem hade. Jag tycker att det är bra när det finns snygga skor som faktiskt är breda och bra för mina fötter! Jag ska väl också få ha snygga skor även fast jag har lite svårt att hitta skor som är bra. De här är perfekta!

Vi gick i lite klädaffärer med eftersom att det fortfarande är sommarrea! Jag tycker nästan att sommarrean är bättre än mellandagsrean efter julen. Det var en tanke som slog mig när vi var och tittade bland allt för de hade mycket fint! Jag slog till på ett par vita shorts från Lindex. De blir jättebra till Turkiet, nu innan resan, på resan och efteråt till brunbrända ben. Att det var rea på dem gjorde det hela ännu mycket roligare!


Ballerina skor från Eurosko. De var på rea!



Vita shorts från Lindex! Reafynd

Lilla Lowe på besök igen

Dagens ordspråk: Den som gräver efter skatter i sitt inre hittar i alla fall till slut ett hål som inte fanns där förut.

Idag har det blivit en ny sommar månad - 1 juli. Det känns så härligt med sommar, nu när vi har fått det så himla varmt och fint ute! Idag har det varit fint på förmiddagen, åska och en regnskur lite senare och fint igen på eftermiddagen och kvällen. Varmt har det varit hela dagen och väldigt kvavt. Men sommar är det i alla fall och det finns verkligen inget bättre!

Idag har min syster Malin och hennes Adde varit här med deras lille son Lowe! Vi var ju där i söndags och hälsade på dem och det känns redan som om det var länge sedan vi såg dem - men nu kom de äntligen igen! Det är så roligt när de kommer och vi får träffa Lowe, han är ju så söt! Nu har han börjat att le lite också! Det ser ut som att han skrattar och ibland kommer det lite ljud också. En annan sak som han har börjat lärt sig är att hålla upp sitt eget huvud! Han börjar bli riktigt stark i nacken nu och han sträcker på halsen och bär upp huvudet helt själv. Duktig kille!
De kom hit på eftermiddagen och åkte för några timmar sedan. Längtar redan tills jag får se Lowe igen!

Jag var inne och läste lite om Turkiet förut på internet. Vi var inte säkra på tidsskillnaden här hemma, om det var en timmes skillnad eller inte. Det visade sig att vi hade rätt, de ligger en timme före oss! Jag tror att vi skulle åka någon gång vid 5 ungefär ifrån Landvetter som ligger i Göteborg. Vi har aldrig åkt därifrån förut, så det blir första gången. När vi kommer till Turkiet är klockan någon gång vid 22.25. Om det är vår tid eller deras, det vet jag inte, haha! Efter landningen får vi åka buss i ungefär en timme, för vi landar i Antalya som ligger ungefär en timmes bussfärd ifrån Side, dit vi ska till vårt lägenhetshotell. När vi var i Alanya i Turkiet sist landade vi också i Antalya och då fick vi åka buss i 6 timmar. Gissa om det var varmt! Nu kanske de har gjort vägen kortare, rätat ut vägen eller nåt. Tur att vi slipper åka så långt mitt i natten. Idag är det bara 25 dagar kvar innan vi ska åka! Jag hinner njuta av sommaren i Sverige innan vi ska iväg dit. Den här sommaren kommer bli bäst! =)



RSS 2.0