Vår helg i Stockholm, del 2

Dagens citat: Överskrid inte din budget, även om det innebär att du måste låna för att klara det. - John Billings

Hallå!

Efter en väldigt rolig helg är det åter måndag och skola igen. Mina sovmorgnar på måndagar börjar lida mot sitt slut (har inget inviduellt val, några klasser har praktik, det är anledningen till det) men jag fick i alla fall sova ut en sista gång idag! Började klockan 10.00 och fick sluta redan vid klockan 15.00 efter att ha gjort en redovisning i Nutida Konst. Skönt att få det gjort och sluta tidigt!

Tänkte avsluta min Stockholmsresa här i bloggen genom att via de sista bilderna - på det som jag shoppade!
Första dagen var vi ju i Kista Galleria och på lördagen gick vi på stan. Jag hittade lite i alla fall och blev jättenöjd!


På älskade Monki köpte jag två toppar! Jag har lagt de båda topparna
brevid varandra, så de är inte tvåfärgade. Det var 50% på dem så
jag köpte både en grå och en svart, för jag kunde inte bestämma mig
för vilken som var snyggast!


Axlarna var snyggt markerade med ringar! Älskar de detaljerna!


Axlarna igen!


Tröja ifrån MQ! Jag tycker jättemycket om färgen, snyggare IRL.
Ser dock väldigt skrynklig ut på bilden, hade lite bråttom när jag tog
den.



Armband ifrån Indiska! Älskar armband och accessoarer i största
allmänhet, blev väldigt nöjd med detta! =) Inhandlades i Kista!


Vår helg i Stockholm, del 1.

Dagens ordspråk: Borta bra men hemma bäst. (Stämmer alltid!)

Hallå på er!

Nu är jag hemma igen från huvustaden! Vi har haft det hur bra och roligt som helst, men trots det är det väldigt skönt att vara hemma. Sova i sin egen säng och bara känna att man är hemma. Men det känns alltid bäst när man har varit borta någonstans!

Jag tänkte berätta dag för dag om vår helg i Stockholm. Det blir nog två delar tror jag, för jag har väldigt många bilder! Jag tycker det är så roligt att skriva och berätta om det så jag kan inte låta bli. Men låt oss börja med fredagen:

Någon gång efter kl 10.00 packade vi in allt i bilen inklusive oss själva! Som jag nämde innan vi åkte kändes det som om vi skulle vara borta i över en vecka, men det finns så mycket som man behöver ha med sig (läs: som sina egna kuddar, flera ombyten om man har beslutsångest m.m.) Först så åkte vi till Nisses som ligger i Västerås och där gjorde vi självklart ett stopp! Det är ett stort varuhus som ligger mitt i en smet med andra affärer också, och de har mycket roliga saker att titta på! Vi var där förra året också innan jul, fast då hade de mycket mer prylar än vad de hade nu, som var lite av en besvikelse. I alla fall, där gick vi runt ett tag och åt mat i deras restaurang innan vi skulle åka vidare. Jag passade på att köpa en parfym där, de har väldigt många kopior av tex Paris Hilton och Britney Spears!

När vi hade åkt från Nisses åkte vi raka vägen till Stockholm! Vi åkte inte hem till brorsan på en gång, för dels hade han inte slutat och vi ville till Kista galleria! De har utökat med 25% och därför hade de 25% i butikerna! Jag vet inte om jag berättade det i något inlägg, men på tex Indiska hade de 25% på en valfri vara och på Gina Tricot var det på några toppar och några cardigans. Jag hittade ingenting i någon affär, förutom på Indiska då, där jag köpte ett jättefint armband!
Efter att vi var trötta i fötterna och klara på Kista åkte vi vidare till brorsan och Sonja. Hamnade i en bilkö men det gick ganska snabbt ändå. Var så roligt att komma dit och träffa dem, var väldigt länge sedan! På kvällen spelade vi ett spel som heter Carcasson och åt pannacotta som min bror hade gjort. Jag kunde inte låta bli att tänka på att min bror hade gjort dem. Jag har aldrig varit med om att han har bakat förut, men jag har underskattat honom, det var jättegott!

Lördag: Idag åkte vi till stan! Det skulle vara julmarknader där eftersom att det är första advent idag, så vi skulle blanda det med affärer. Jag ville in på Monki, eftersom att det inte finns här, bara i Karlstad som annars är närmast. Jag älskar deras kläder, hur de kombinerar färger och hur plaggen ser ut. Jag hittade två toppar där med markerade axlar, skitsnygga! Jag hade även tur, för det var 50% rabatt på dem, så jag köpte båda två till priset av en. Vi var inne i varuhuset PUB också, och där på MQ köpte jag en tröja! Den var randig och hade en jättefin färg som jag fastnade för på en gång! Jag hade inte tänkt gå in där först, men brorsan gick in så då passade jag på också. Bra det!

När butikerna var avverkade gick vi på julmarknaderna! Vi var vid Kungsträdgården och där hade de lite olika stånd och så, men det var inte så mycket som vi trodde. De hade lite vid plattan också så där var vi också och tittade! Det finaste och det som var roligaste att se, var NK:s julskyltning! De hade jättemycket ljus och det var jättefint, det gav julkänslor! De hade jättefina skyltfönster också, det lilla jag såg, vill säga. Det var massor med folk där, stora klungor så det gick inte alls att se! Det var många barn där också och de verkade tycka om det. Kul med en sån tradition att växa upp till!

Söndag: Idag åkte vi hem ganska tidigt ifrån Stockholm. Klockan var väl runt 11.30 när vi åkte. Vi ville iväg ganska tidigt för i vanliga fall brukar vi gå på Täby Centrum på söndagarna, men jag har så ont i fötterna och jag vill inte att jag ska ha så ont att jag inte kan gå till skolan imorgon. Så vi hoppade det och åkte istället till Fellingsbro där Malin, Adde och Lowe bor! Vi stannade över en fika och lekte med Lowe. Nu står han upp vid en bordskant om man håller i honom och han sitter alldeles själv. När vi skulle åka ville han ta tag i mitt hår och komma till min famn, så söt! Det dröjer ungefär en vecka så får jag se honom igen, =)

Ja, det här var vad vi hann med den här gången i Stockholm! Vi har haft det hur kul och bra som helst!
Tråkigt att vi måste åka hem och inte kan vara borta längre, men så är det ju. Mikael och Sonja ska ju snart åka utomlands, avis är jag! Jag hoppas att de får det jättebra där borta, nu när vi inte får se dem över jul.

Ikväll blir det att ta det lugnt, är trött efter helgen. Det är ju första advent också så det blir att tända första ljuset! Vi satte upp julstjärnor och adventsljusstakar innan vi åkte, så det är julpyntat här med! =)

Hoppas att ni har haft en jättebra helg allesammans! Imorgon kommer del två, där jag visar vad jag köpte i Stockholm!

Julskyltningen vid NK.










Julmarknad på Plattan


The last day

Godmorgon!

Nu är jag uppe med tuppen igen! Eller inte riktigt, men ganska tidigt med tanke på att jag inte somnade förrän efter kl 02.00 igår. Vi la oss runt kl 00.00 men det var någon som hade fest här igår halva natten och att lyssna på hög musik när man ska sova är kanske inte det bästa sättet att slumra till på.

I alla fall, här i Stockholm är det jättefint väder! Det är strålande solsken och blå himmel, jätteskönt!
Idag kommer vi åka hem ganska tidigt, för vi har så ont i fötterna och jag orkar inte gå i mer affärer. Istället åker vi förbi Malin, Adde och Lowe på hemvägen och tar en fika! Vi har fått ut jättemycket av den här helgen här, men det berättar jag mer om när jag kommer hem, =)

Nu får ni ha det så bra, så ska jag hoppa in i duschen en sväng och samla ihop alla mina shoppingpåsar.
Vi hörs senare!



25% i Kista galleria hela helgen

Godmorgon!

Nu är jag i Stockholm hos brorsan! Vi gick upp en för en stund sedan för att äta frukost, men jag smet in till datarummet en stund. Vi ska gå på stan idag och titta där, men just nu regnar det som bara den. Vi har ju inte gjort oss i ordning än så det kanske hinner bli bättre väder tills vi ska ut!

Igår när vi kom till Stockholm åkte vi till Kista Galleria. De har byggt ut där med 25% och firade det 25% rabatt i affärerna! Det var kanske inte riktigt i alla, men i väldigt många. På Gina Tricot hade de det också, men det var bara på vissa varor, inte så många. Men roligt i alla fall, eftersom det är fullpris om man går på stan istället!

Nu får ni ha en jättebra dag så hörs vi snart igen!


Stockholmo

Dagens ordspråk: Varför heter det rusningstrafik? Allting står ju helt still.

Godmorgon!

Medan ni antagligen sitter i skolbänken (beroende på när ni läser det här) sitter jag här hemma och väntar på att få åka iväg till Stockholm! Vi packade igår och nu har vi lagt ner lite små saker som också ska med. Det känns som att vi ska vara borta en hel vecka och inte bara en helg. Vi har samma resväska som när vi skulle till Turkiet i somras, haha! Fast då hade vi visserligen några fler än en...

Jag har förberett mig för en dag då jag kommer gå mycket! Mina tår är väldigt känsliga och jag får väldigt ont i dem när jag går länge och i värsta fall blir det blånaglar. För att spara dem liite i alla fall har jag satt plåster på varje tår! Man lär sig sina knep efter hand! Även om det kanske är lite knepigt. (Chenfei fattar vad jag menar med den meningen, hahaha!)

Vi ska väl inte åka riktigt än, men snart ska vi packa in allt i bilen och åka. Det var länge sedan som jag åkte till någon storstad, sist var det när vi skulle åka till flygplatsen i Göteborg... Gaah, får sluta tänka på det!

Ha en jättetrevlig fredag och helg så hörs vi när jag kan igen!


Stockholm hela helgen lång!


Har vunnit i Sofis Modekryss!

Dagens ordspråk: Det är inte alltid som det ser ut.

Hallå!


Jag måste börja med att berätta en väldigt rolig händelse från när jag kom hem från skolan idag!
Inne i köket låg det ett paket till mig som hade kommit med posten, som jag inte alls visste vad det var. Jag hade inte beställt någonting ifrån någon webbshop, så jag började fundera på vad det låg där i. Jag öppnade paketet som hade en logga med Aftonbladet på, och däri låg det en liten lapp och ett litet paket! Då när jag såg det, började jag förstå vad det kunde vara. Läser ni Sofis Mode, som är Aftonbladets bilaga på tisdagar? Om ni gör det vet ni att de alltid har med ett Modekryss. Jag har löst det varje vecka och skickat in svaret på det. Jag brukar aldrig vinna något hur många tävlingar jag än är med i, men det hade jag gjort nu! Kan ni gissa vad det var? Gwen Stefanis parfym från hennes märke L.A.M.B! (Love. Angel. Music.Baby) Jag blev jätteglad och läste på lappen att jag var en av deras vinnare från någon vecka då jag hade skickat in mitt svar! Parfymen hade en skitcool och snygg flaska och luktade jättegott. Jag blev så glad, jag vinner aldrig någonting och att få en parfym som kostar flera, flera hundra (Ja, jag erkänner. Jag kollade vad den kostade. Var för nyfiken för att låta bli) det piggar verkligen upp! Mer sånt här borde det vara tycker jag! ;)

Var för övrigt den sista skoldagen den här veckan för mig. Imorgon är jag ledig från skolan för då ska vi åka till min bror Mikael i Stockholm där han bor med sin sambo Sonja! Vi åker på förmiddagen för vi ska till Nisses i Västerås först, ett jättestort varuhus med en massa roliga grejer att köpa, finns att där! Efter det åker vi upp till Stockholm och går i någon galleria tills brorsan slutat jobbet. Vi stannar där hela helgen och kommer hem på söndag, ska bli skitkul! Jag kan inte lova att det blir någon bloggning, men kika in ändå för jag ska försöka göra det! Dator är inga problem att fixa, beror bara på om tid finnes, =)

Nu får ni ha det så bra så får vi se när vi hörs nästa gång! Hoppas kunna skriva några rader imorgon innan vi åker, det tror jag att jag kan! Ha det så bra så länge och simma lungt!


Det här fiskade jag först upp ur paketet från Aftonbladet.


Sedan det här!


Och till sist det här! Det är Gwen Stefanis parfym från hennes märke L.A.M.B.
Gissa om jag blev glad över att jag vann i Sofis Modes korsord!
Det piggar verkligen upp i vardagen! Dessutom är flaskan skitsnygg.
Det är en romantisk, blommig doft som  har fått sin inspiration av kärlekens krafter och innehåller fina noter av päron, jasmin, rosor och mysk!


Ett under att en människa kan födas med tio tår och tio fingrar

Dagens ordspråk: Det man inte vet får man ta reda på.

Hallå!

Nu är det inte så att jag slarvar med bloggningen här, utan det är precis tvärtom! Jag skrev ett jättelångt inlägg igår och när jag skulle publicera det låste sig allting och det blev självklart inte sparat. Blogg.se var väldigt trögt igår också, kanske beror på mitt internet, men de skulle göra något senare i alla fall, men inte under den tiden som jag bloggade. Hursomhelst, nu trasslar ingenting så nu ska det förhoppningsvis gå bra igen!

Igår såg jag Plastikkirurgerna på TV4+ och då började jag tänka några djupa tankar. Inte alls så att jag själv vill plastikoperera mig, men jag har heller ingenting emot det om man gör det för att man verkligen mår psykiskt dåligt övernågonting och av den anledningen vill operera sig. Men det var en utsvävning från ämnet från min sida, det jag tänkte skriva om var att det var med en liten pojke där som var ansiksförlamad. Han kunde ju då av naturliga skäl inte le, så de hjälpte honom och opererade någon muskel som gjorde att han tillslut kunde le!
Jag blev så glad då, för eftersom att jag själv är handikappad vet jag ju att man vill fungera precis som alla andra, och det hjälpte de honom med. Tänk att inte kunna utrycka sina känslor mer än med ögonen när man blir glad eller ledsen, utan bara kan visa en min hela tiden. Det fick mig att tänka på följande: Att det verkligen är ett under att en människa kan födas helt frisk med tio fingrar och tio tår, med hjälp av naturens medel. Att vi kan ha en annan levande varelse inom oss (det måste vara otroligt häftigt. Tänk att känna någon annan än sig själv i magen! Kanske lät lite konstigt, men ni fattar.) och att den personen kan komma ut helt komplett och fungera som den ska. Nu är det ju tyvärr inte alltid som det blir så, det blir fel och komplikationer. Om pojken i programmet var född ansiktsförlamad vet jag inte, det förtäljer inte historien. Men tänk tanken i alla fall. Allt är så noga uträknat hur vi ska vara utformade när vi kommer ut till stora vida världen. Så långt är det ju bra, det är ju det här med de jävla komplikationerna som inte borde få höra hit. Om inte de fanns, då skulle den här texten bli mycket bättre.

Såg ni förresten också på Plastikkirurgerna igår på tv4+ klockan 20.00? Går varje tisdag!

Plastikkirurgerna på TV4+ på tisdagar kl 20.00. Väldigt bra och intressant!



NYTT PRIS

NYTT PRIS PÅ VOLUMASTERN FRÅN OBH NORDICA DESIGNAD AV BJÖRN AXÉN.

Tidigare pris: 400kr + frakt


 NYTT PRIS: 400 kr med frakt, frakten INGÅR i priset.

BÄSTA JULKLAPPEN!

Säljer en endast provad Volumaster designad av Björn Axén från OBH Nordica.
Jag har den i orginalkartong med bruksanvisning och en DVD-skiva med tips på styling.

  • Volumaster är en revolutionerande produkt som lyfter håret från hårroten och skapar fantastisk volym.
  • Har keramisk beläggning för skonsam behandling.
  • Extra lång sladd: 2,8 meter.
  • Kan även användas som krustång!

Kostade när jag köpte den 599 kr.


Peppad

Dagens ordspråk: Ta dagen som den kommer.

Hallå!

Om exakt fyra veckor + en dag är det inte julafton, för det är det om fyra veckor + 3 dagar, men om exat fyra veckor och en dag är det jullov! I år slutar vi inte förrän den 22:a december. Det är jättesent, men det är i alla fall efterlängtat och välbehövt den dagen det väl kommer! Det är alltså bara fyra måndagar kvar...

Idag gick skoldagen relativt fort! Jag hade sovmorgon till kl 10.00 imorse. Tänk vad mycket bättre en inställning till skolan kan bli om man får sova ut på morgonen! Tyvärr har jag det bara nästa måndag också, sen får jag börja klockan 08.00 igen. Jag har sovmorgon nu för att Globalkunskapslektionerna (inviduellt val) är inställda för att vissa klasser har praktik, men vecka 50 blir allt som vanligt igen. I alla fall, fick sluta vid kl 15.30 från Nutida konsten, som är över en timme tidigare än vad jag brukar på måndagar. Vi har hållt på med grupparbeten och vi i min grupp blev klara, så därför fick vi gå!

Fick omdömena idag också från den här tiden som hittills har gått på terminen! Jag blev väldigt nöjd, allting såg jättebra ut! Jag blev peppad till att fortsätta i den stilen jag har gjort och det känns alltid kul att få bra respons på det som man har gjort. Skolan känns väldigt krävande och jobbig ibland, men allt hårt arbete är värt det i slutändan! Även om man inte som jag vet vad man vill göra efter gymnasiet, är det lika bra att göra så bra ifrån sig i alla fall. Det är nu man gör "skitgörat" med alla kurser som man läser samtidigt, på universitetet är det inte alls så. Då läser man oftast en eller två kurser i taget. Det krävs nog ännu mer självdisiplin men det kan ju ändå vara lättare. Om man är skoltrött, borde det inte då vara bättre att göra allt på en gång så man slipper läsa upp sina betyg på komvux sen? Jag tror man tjänar på att göra det man ska och det i tid.

Imorgon blir det en enkel skoldag. Vi har något som kallas brytdag, där vi får jobba med det som vi ligger efter i alternativt göra läxor. Jag kommer få göra det senare alternativet men det gör mig ingenting alls! Jag ska ju till Stockholm på fredag till min bror Mikael och hans sambo Sonja. Jag kommer inte hinna göra läxor i helgen alls och därför passar det ju alldeles utmärkt att få en hel skoldag till att göra det! Det ska bli hur kul som helst att komma till huvudstaden! Blir att shoppa, umgås och säkert gå på någon julmarknad på söndagen eftersom att det är första advent då! Det blir sista gången jag träffar brorsan i det här året, för han och Sonja ska åka bort i december. De ska vara borta i två veckor. Först till Hongkong och sen till Thailand! Om jag är avundsjuk? Snacka inte om det!



Hade riktigt kul igår!

Dagens ordspråk: En hungrig jägare jagar bättre.

Hallå!

Igår hann jag tyvärr inte blogga så mycket, det hann bara bli ett kort inlägg innan jag skulle iväg på bion. Varför det blev så var för att hela dagen gick i full karriär och när jag väl tog mig tid och satte mig vid datorn skulle jag ju nästan gå igen. Så kan det bli ibland, men idag har jag all tid i världen!

Igår på förmiddagen var jag först förbi affären för att fixa hårfärg. Jag färgade ju mitt hår brunt på höstlovet, men eftersom att jag då var så blond fäste inte färgen så bra och den har gått ut ganska mycket. Har inte hunnit visa er håret än på någon bild men får göra det snart!
Efter affären åkte jag på en loppis i skranta! Det är faktiskt kul med loppisar, man vet aldrig vad man kan hitta där. Jag var på en jättestor loppis i Örebro i våras och där fanns det mycket fina fynd! Hittade ingenting där i alla fall men det var kul att titta. Medan jag gick där var det någon som helt plötsligt bara högg tag i min arm. Jag blev jätterädd och tänkte vad händer nu. Då var det en tant som satt i rullstol som behövde hjälp med att lägga ner något hon hade köpt i hennes rullstol där bak. Hon undrade om jag kunde hjälpa henne att göra det och givetvis gjorde jag det! Nästa gång är det ju jag som behöver hjälp. Blev bara lite rädd av hennes plötsliga tag om min arm, haha!

Var sist men inte minst på stan när jag hade utfört de andra ärendena. Jag var på jakt efter ett par nya jeans och fyndade ett par på Lindex! Det var svarta stuprör, jättefina, och de hade 25% rabatt där på en valfri vara. Jag blev jätteglad när jag hittade dem och att de med rabatten bara kostade 149 pix var inte helt fel det heller!

När jag kom hem vilade jag en stund innan det var dags att åka på bio!
Den här veckan har jag inte mått bra med min värk, jag har haft väldigt ont i huvudet, och därför har bloggen också blivit lite lidande. Igår var jag så glad när jag skulle på bio med Madde och Sanna, var så kul att vi skulle hitta på något och det kändes extra bra för igår mådde jag hur bra som helst! Jag hade inte alls ont i huvudet utan mådde bara fint. Vi hade jätteroligt tillsammans, det blev mycket skratt och prat! Filmen som vi såg var ju givetvis New Moon. Jag läste de första böckerna i våras och visste därför vad som skulle hända. Jag hade inte så stora förhoppningar på filmen innan, för jag tycker ju alltid att böckerna är bättre. Kanske var det min inställning som gjorde att jag tyckte att filmen var skitbra! Jag tyckte den stämde överrens med böckerna och den var inte alls långtråkig eller dålig! Tvärtom hade jag inte haft något emot att gå på den igen, ;)

Idag då har jag fortsatt haft en bra helg! Har tagit det lugnt en hel del men även gjort läxor och spelat klarinett. På förmiddagen färgade jag om mitt hår också, det blev jättebra! När jag färgade mitt på lovet var det lite rött i, eftersom jag var tvungen att färga med en röd färg först för att inte bli mossgrön. Nu behövde jag inte det och det blev jättefint. Blev mörkt och bra, så som jag ville ha det. Jag är inte så rädd att färga brunt som blondt, för det kan bli för ljust med mörkt vet jag att jag passar i. (Har naturligt svarta ögonbryn, mörka ögon och svarta ögonfransar.) För några år sedan hade jag svart hår, men jag tycker inte att jag passar i riktigt så mörkt, men hellre det än sönderblonderat. Den här färgen blev alldeles lagom och efter några dagar är ju överskottsfärgen ur med och då blir det lite ljusare igen!

Hur har er helg varit? Har ni haft en lika bra helg som jag? Hoppas det i alla fall! =)


Bio ikväll

Dagens språkgroda: Jag sätter aldrig på mig ett par skor innan jag har gått in dem ett par månader. - Samuel Goldwyn

Hallå!

Här sitter jag lite halft stressad, jag ska nämligen snart på bio med Sanna och Madde! Jag och Sanna ska dit först för att hämta ut biljetterna för Madde bor inte här, och jag tror att det kan vara en väldig kö. Som tur var har vi bokat biljetter! Jag ska göra mig i ordning klart men jag tyckte att det kändes fel att inte blogga alls. Tidigare under dagen har jag varit på loppis, på stan, köpt jeans och hårfärg!

Får höras mer imorgon men hoppas att ni har haft en jättebra dag och att er kväll blir lika så!
Kram!

Twilight hysterin har nått mig också såklart. Ikväll ska jag, Madde och Sanna gå och se New Moon på bio!


Jag gillar OLW reklamens text

Dagens citat: Varför skulle jag betala tio dollar för något som jag kan se gratis framför badrumsspegeln? - Groucho Marx om musikalen Hair.

"Nu är det slut på veckan, nu är det dags för fredagsmyyyyyys!"

Den här välkända lilla melodislingan som jag har skrivit här uppe är väl något som nästan varje människa kan nu för tiden. För några år sedan var det "Jag vill ha fredag idaaag" från Kungfågelsreklamen om jag inte minns fel och nu är det alltså den här OLW reklamen. Är det bara 4:an som kör den reklamen, förresten? Undrar om det inte är lite synonymt med Idol? För många är det säkert så!

Idag hade vi i alla fall inga inställda lektioner i skolan. Skönt det, för man blir så slö av att bara vänta i rasthallen i flera timmar och höra på alla klasskamrater som säger "Jag vill heeem" och instämma. Men nu är det i alla fall fredag och slut på den här skolveckan. Härligt!

Imorgon blir det en rolig dag. Ska först på stan en sväng för att kolla lite i affärerna. Sen på kvällen ska jag träffa Madde och Sanna och gå på bion New Moon! Den har ju premiär idag så biosalongerna är säkert fullastade med spända och nyfikna biotittare! Ska ni också titta i helgen eller kanske rent av har gjort det redan idag?

Ha en riktigt trevlig fredagskväll allihopa så hörs vi mer imorgon! Simma lungt!


Lowe är här!

Dagens ordspråk: Man får rätta munnen efter matsäcken.

Hallå!

Jag hade precis skrivit klart mitt inlägg och hade bara några rader kvar. Gissa vad som hände då? Min dator hittade på ett spratt och gick till startsidan. Jaja, så kan det gå!

Är det bara jag som tycker det är konstigt att det redan är torsdag? Jag tycker att det inte var länge sedan som det var måndag. Det var det ju förstås, men ändå. När man ska upp på måndagsmorgonen känns det som om man ska bestiga ett helt Mount Everest, men så fort den är gjort är det nedförsbacke hela veckan!

Imorse gick jag till skolan kl 08.00 då vi började. Jag var glad för att vi inte hade något nationellt prov eller något annat heller för den delen. När vi skulle börja lektionen fick vi reda på att den var inställd för vår lärare var sjuk! I såna stunder önskar man att det skulle vara slutet på dagen och inte i början, hehe. Det var lite surt, men det gick bra ändå!

När jag kom hem idag var syrran och Lowe här! Han låg och sov när jag kom men han vaknade efter en liten stund. Det är alltid lika roligt när de kommer! Jag berättade ju igår att Lowe har fått sin fjärde tand och idag såg jag att han kan sitta upp helt själv och att han kan krypa så smått! Han imponerar hela tiden.

Jag lekte lite med Lowe i vardagsrummet förut på vår ryamatta. Han tyckte att det var kul men efter en stund blev han plötsligt jättegrinig och började grina och skrika. De andra var någon annanstans och jag ville göra han glad igen. Man blir ju rätt rådlös när de bara skriker, men jag lyckades lösa det! Först vaggade jag honom i famnen men när inte det gjorde saken bättre matade jag honom med välling. Han hade ätit lite förut men ville inte ha så mycket. Först gick det inte alls men tillslut tog han nappen och drack upp hela flasken. Under tiden som han åt somnade han i min famn. Det kändes så bra att jag kunde lösa det utan hjälp. Har ju som sagt aldrig haft småsyskon att träna på men man växer med uppgifterna. Bra träning inför framtiden!



Nationellt prov i Svenska B

Dagens ordspråk: Det jag inte minns från festen har inte hänt.

Hallå!

Onsdagar för min del brukar inte innebära sovmorgon, men idag hade vi nationellt prov i Svenska B och vi fick börja kl 08.30. En liten hjälp i alla fall! Jag var inte speciellt nervös inför provet innan, men däremot var jag nervös för mitt huvud. Finns det något mer opassande tillfälle att ha riktigt ont i huvudet på än när man skriver prov, och ett nationellt dessutom? Jag tror inte det. Jag var lite orolig över hur det skulle arta sig men som tur var gick den bort!

När jag fick provet läste jag först igenom alla uppgifterna. Jag ville egentligen ha den uppgiften där man skulle skriva om sin relation med sina syskon. Jag har ju tre stycken och tänkte därför att det skulle vara ett bra ämne. Kruxet med det var bara att man skulle skriva en artikel och jag skriver hellre krönikor. Jag fick då leta vidare och hittade den första uppgiften som handlade om pinsamma föräldrar. Det är väl något som vi alla kan relatera till, eller hur?

Vi fick sitta i fem timmar och göra provet men jag klarade mig på tre. Jag tyckte att det jag skrev blev väldigt bra och jag blev nöjd! Jag var noga med att rätta stavfel och se till så att det var indrag på alla rätta ställen och att ingenting såg fel eller konstigt ut. Jag gjorde mitt bästa och nu är det bara att vänta efter resultatet!

Slutade för dagen gjorde jag direkt efter provet. Skönt det när det är ett så ruskigt och tråkigt väder ute, då sitter jag hellre under en varm filt och läser eller tittar på en bra film! Blev inte det så mycket idag, vilade dock men istället för att sitta med näsan i en bok jobbade jag en hel del med mitt projektarbete! Jag har skrivit om när jag var skolans Lucia när jag gick i 9:an och vilken obeskrivlig känsla det var. Jag blev så glad när jag skrev om det och alla minnen kom upp igen. Om ni kollar tillbaka i bloggen i december 2008 så tror jag att ni kan få en liten glimt om hur det var. =)

Imorgon kommer syrran med Lowe hit! De ska sova över hos oss, ska bli jättemysigt. Sen vi var där sist för någon vecka sedan har Lowe fått sin fjärde tand. Han är tidig med allt den ungen, för att bara vara nyss 6 månader fyllda!

Ha en fortsatt trevlig kväll mina vänner så hörs vi mer imorgon!


Säljes: Volumaster




BÄSTA JULKLAPPEN!


Tänkte påminna er om att jag fortfarande säljer min endast testade Volumaster från OBH Nordica som är designad av Björn Axén. Jag har den i originalkartong med bruksanvisning och en DVD-skiva med tips på styling.

Kostade när jag köpte den 599 kr.

Mitt pris: 400 kr + frakt

Kommentera detta inlägg,http://mariestayreal.blogg.se/2009/november/saljes-volumaster-bjorn-axen.html#comment, om ni är intresserade av att köpa den.

Skickar produkten med post, tar inget extra för emballaget. Vill du hämta den personligen är det också okej, den finns i Karlskoga, Örebro län. Köparen betalar frakten.


Härmed är jag nu saxofonist!

Dagens ordspråk: Man lär sig någonting nytt varje dag.

Hallå!

Det sägs att man lär sig någonting nytt varje dag, och det kan jag verkligen säga att jag har gjort idag!
Inte bara en ny sak utan flera, om jag tänker efter. Det är nog bäst att ta det hela från början!

Började skolan kl 09.50, utvilad och pigg! Hade då svenska första lektionen där vi gick igenom det sista inför nationella provet. Imorgon är det alltså dags, att göra utomordentligt bra ifrån sig och inte alls få hjärnsläpp. Vi får sitta fem timmar om vi vill, så skulle inspirationen få fötter har man ju i alla fall tid på sig!
Efter svenskan åkte vi till Räddningstjänsten, alltså brandstationen. Vi har Arbetsmiljö och Säkerhet, ett ämne där vi får lära oss om vilka lagar det är som gäller och om skydd och såna saker, ämnets namn beskriver det rätt så bra. Vi var ju på ett studiebesök för några veckor sedan också och nu var det dags igen! Där fick vi en liten rundvisning och lite information om arbetsplatsen. Vi hade fått en uppgift att skriva en rapport om besöket, så vi fick anteckna en hel del.
Efter studiebesöket åkte jag hem en stund för jag hade hål! De andra i klassen fick antingen sluta eller åka till Bergslagsskolan, för att det är någon gymnasiemässa där för 9:orna. Men jag hade klarinettlektion efter en stund men jag passade på hemma att skriva min rapport. Det gäller att utnyttja tiden väl!

På klarinettlektionen blev det ingen vanlig lektion och det var där som jag fick lära mig en alldeles ny grej!
Min lärare hade tagit med sin fel instrument och istället fått med sig sin saxofon. Han frågade mig om jag hade spelat det någon gång, men det hade jag inte. När han då sa att jag skulle få prova på det idag blev jag jätteglad, för jag har faktiskt länge viljat prova på det! Jag tycker det är ett coolt instrument och det finns en hel del likheter med klarinetten. Trodde jag först i alla fall, haha.
Jag fick ha på mig ett halsband som han kallade det, som man fäste saxofonen i. Den väger ungefär 2,5 kg och det är ingenting som sitter och håller en lång stund när man spelar. När jag sen skulle spela var det inte lika lätt som jag trodde, för jag trodde på ett ungefär att det skulle vara lika grepp som på klarinetten, för de ser ungefär lika ut. Det var lite annorlundare än vad jag hade tänkt, men jag lyckades i alla fall spela Blinka lilla stjärna! Det är inte dåligt för en som aldrig har spelat saxofon förut att spela denna enkla lilla melodi, med helt nya grepp. Det var roligt i alla fall så jag hoppas jag får tillfälle att spela det någon mer gång! Fast då har jag antagligen glömt alla grepp, haha!

Ikväll ska jag bara ta det lugnt och inte öva någonting mer inför nationella provet i svenska. Det är uppsatsdelen och vi har fått en texthäfte att läsa, vilket jag har läst flera, flera gånger. Jag vill inte "överplugga" för jag blir bara mer nervös då när jag redan har läst tillräckligt. Jag brukar aldrig läsa minutrarna innan ett prov heller, för då blir jag nervös och tänker att jag har glömt en massa. Nej, det jag inte har fått in nu lär jag inte få in i skallen heller.

Härmed önskar jag er treor som ska göra provet imorgon lycka till! Hoppas det går bra och till er andra önskar jag en trevlig kväll! =)

 

 

Idag provade jag på att spela saxofon för första gången!




Skallebang

Dagens citat: Om jag någon gång ser leende joggare ska jag överväga saken. - Joan Rivers

Hallå!

Den här måndagen började väldigt bra med sovmorgon ända till kl 10.00! Det är guld värt när jag går så länge som till kl 16.40 om måndagarna, fast jag brukar gå hem runt kl 16.00 i alla fall, hehe. 
Hade en muntlig redovisning idag i Arkon (arrangemang och komposition) som vi egentligen skulle ha haft i fredags men eftersom så många var borta då tog vi den idag. Vi hade gjort en teknisk analys där av varandras kompositioner och vi hade aldrig gjort det förut så jag var inte säker om jag var helt med på noterna (;)) där men det var det minsta jag hade behövt vara orolig för, det gick ju jättebra!

Senare framåt dagen i skolan fick jag skallebang, som vanligt numera, höll jag på att skriva. I min värk är det väldigt vanligt att man har ont i huvudet och det är någonting som bara måste accepteras, men nu har jag haft migrän väldigt ofta på kort tid. Jobbigt när det blir så, men jag vilade en stund och nu är det liiite bättre än vad det var förut. Så fort huvudvärken börjar släppa tänker min effektiva sida: "Åh, jag kanske ska jobba lite med projektarbetet!" men mitt förnuft springer om och tänker att "Nej, så fort jag koncentrerar mig får jag ont igen och det vill du inte, Marie." Så det har inte blivit något direkt pluggande efter min hemkonst. Det kan vara bra det också ibland, finns inget som inte för någonting gott med sig!

Ska snart gå ner och titta på den nya såpan Ullared. Är det någon som tittar på det? Jag tycker det är lite småroligt, men Färjan var mycket bättre. Det var visserligen gamla tanter där med men nu tycker jag att det nästan bara är det. Får se vad dagens program innehåller och om jag ändrar uppfattning då!

Ha en trevlig kväll så hörs vi mer imorgon då jag förhoppningsvis inte lider av skallebang!



 

Effektiv söndag

Dagens ordspråk: Sköt dig själv och skit i andra.

Hallå!

Vilken effektiv söndag jag har haft idag! Jag har inte bara slöat och inte gjort någonting under hela dagen, utan faktiskt fått en hel del gjort. Började med att läsa igenom mitt texthäfte i svenskan imorse när jag gick upp, för jag brukar läsa en stund innan jag gör mig i ordning. Det är ju nationellt prov i Svenska B på onsdag för alla treor, och därför är det smart att läsa på i texthäftet om årets tema som är Relationer och starka band.

Lite senare frammåt halv-ett-snåret gick jag ut och tog mig en cykeltur! Jag har ju inte hunnit cykla nu på länge eftersom att skolan tar upp så mycket tid och för att det blir mörkt ute så fort. I somras cyklade jag 13 km varje dag. Idag orkade jag dock "bara" 8 km. Jag hade ont i låret innan jag cyklade och jag är ovan att cykla. Konditionen är ju en färskvara och den är väl inte lika på topp som den var i somras, men jag har cyklat mer det här året än förra!

Vad har jag mer gjort då för att kalla den här söndagen effektiv? Jo, jag har spelat klarinett, jag har jobbat med ett arbete i globalkunskap och varit ute och gått en promenad! I fredags blåste det en hel del och var väldigt kallt men idag var det riktigt skönt och behagligt ute! Jag går ungefär en halvtimme i sakta mak så jag vet inte hur långt det blir, men det är skönt att få frisk luft. Jag har ju tidigare i min blogg nämt att jag cyklar bättre än vad jag går, och med det menar jag att jag orkar cykla långt mycket längre än vad jag orkar gå. Men det är viktigt att jag går också och det spelar ingen roll att det inte blir lika långt som med cyklingen, jag är duktig ändå! En sak jag kan konstatera är att det känns jätteskönt efteråt, när jag vet att jag har varit duktig och motionerat, haha!

Imorgon står en ny skoldag på tur. Har ju sovmorgon till kl 10.00, vilket underlättar något väldigt då jag har en lång skoldag. Tror veckan inte kommer bli lika blodig som den förra, för har lite inlämningsuppgifter att lämna in men de är redan klara och annars verkar det inte vara något speciellt. På torsdag kommer syrran hit med sin lilla bebis Lowe, så de ska sova över! Det ska bli jätteroligt, är alltid lika mysigt när de kommer. På lördagen sen ska jag ju på bio med Madde och Sanna, så jag har någonting att se fram emot! Om jag känner tiden rätt kommer den här veckan också gå i ruskelig fart tills nästa helg!

Har ni haft en bra och skön helg? =)


Galopperande tandläkarskräck

Dagens citat: Jag har galopperande tandläkarskräck. - Christopher O´Reagan

Hallå!

Idag tänkte jag börja prata utifrån dagens citat från författaren Christopher O´Reagan, för honom har jag lyssnat på en föreläsning av idag! Det var för några veckor sedan då jag var på biblioteket, då fanns det biljetter till hans föreläsningar som skulle vara idag. Om jag ska vara ärlig visste jag inte alls vem han var då, men mamma berättade att han var en författare som skrev mycket om historia. Vi tyckte att det lät intressant och tog biljetter dit.
Jag har varit på en av bibliotekets föreläsningar förut, då var jag och Sanna där och lyssnade på Katarina von Bredow, som har skrivit Hur kär får man bli, Expert på att rodna, Räcker det om jag älskar dig?, Syskonkärlek och så vidare, men det är en annan historia. I alla fall, när vi kom dit lite innan var det många som redan stod i kö. Som tur var hade de inte börjat släppa in folk än så vi fick sitta längst fram. Det kändes lite konstigt, för på ena sidan hade jag mamma och Anders brevid mig och på andra sidan två persionärer. Det var mest gamla människor där och det var bara jag och en liten kille tillsammans med sin mamma som var unga där. Vi drog ner åldern lite, haha!

Christopher O´Reagan var en väldigt bra föreläsare, jag lyssnade verkligen när han pratade! Nu menar jag inte att jag inte brukar lyssna på folk, men han fick det hela tiden att flyta på och låta intressant precis hela tiden. Han pratade som en författare skriver tycker jag, väldigt detaljrikt. Han sa bland annat att han hade galopperande tandläkarskräck när han kom in på ett annat ämne, och det tyckte jag lät så kul. Han berättade bland annat att när under den franska revolutionen när de skulle storma bastiljen, var det bara 5 människor som satt där inne.
Det stämmer ju inte alls med vad jag har fått lära mig i skolan och inte vad han heller fick lära sig på sin tid.
Han sa massor av intressanta saker och han sjöng även en liten visa som hade något historiskt sammanhang i sig som jag för tillfället inte kommer ihåg. Sammanfattningsvis kan jag säga att det var en mycket intressant och bra föreläsning av Christopher O´Reagan som nu är aktuell med boken I Stormens Öga.



Christopher O´Reagan


Promenad i höstmörkret

Dagens ordspråk: Den månad som börjar på en söndag har alltid minst en fredag den trettonde.

Hallå!

Allt bra med er denna dag, trots att det är fredag den trettonde? Har ni drabbats av någon otur?
Jag är inte särskillt skrockfull av mig och jag har klarat mig från olycksamheter hela dagen, än så länge i alla fall!

Har haft en kort dag i skolan idag, om man bara ser på den tiden jag har varit där. Hade först historia och vi slutade innan kl 09.00 och efter det hade jag hål till kl 12.30. Jag åkte hem då istället för att sitta i skolan och uggla, och åkte sen tillbaka för en 45-minuters lektion. Det kändes inte så roligt, måste jag medge men jag åkte dit i alla fall trots att det kändes lite surt. Men hade jag inte gjort det hade jag genast drabbats av dåligt samvete, så väl känner jag mig själv!

Årets skolkatalog damp ner i brevlådan idag! Jag har samlat på dem ända sen jag gick i 6-årsverksamheten och har inte missat en enda, jag har varit med på alla kort. Årets upplaga var lite mindre och i färg, alltid trevligare då! Jag har jättesvårt att le på kort för jag tycker det ser så onaturligt ut, om jag inte får ta dem själv, vill säga. Men i år bjöd jag på ett litet leende i alla fall, dock inte med tänder. Nu har jag hela min skoltid samlad i de katalogerna, för någon mer lär det aldrig bli, tror inte man gör det på universiteten.

Var ute på en promenad i kylan förut också! Det har ju blivit så mörkt nu och då jag slutar skolan om dagarna är det ju nattsvart ute, och då vill jag inte så gärna cykla i trafiken. Var i alla fall jätteskönt att gå, vet inte hur långt, men att det var uppfriskande, roligt och bra är det viktigaste!



Har ni samlat på alla skolkatalogerna som ni har fått genom åren?


Tuff vecka mot sitt slut

Dagens citat: Jag är utomordentligt tolmodig, förutsatt att jag får som jag vill i slutändan. - Margaret Thatcher

Hallå!

Jag har inte hunnit vara så aktiv på min blogg under några dagar i den här veckan, så kommentarerna har blivit lidandes. Men idag hade jag lite mer tid så jag har nu svarat på dem! Jag tycker det är så kul med alla kommentarer jag får och jag blir jätteglad av dem! Tveka inte och skriv en rad eller två om vad ni vill, =)

I början av veckan kändes det som att det skulle bli tufft skolmässigt, för jag har haft en hel del att göra!
Jag har två muntliga redovisningar och den ena och största av dem bockade jag av idag. Det var i religionen och jag pratade om vad kvinnan har för rättigheter, om varför hon bär slöja och om mina tankar kring detta. Jag tycker att det gick strålande den här gången också. Det lönar sig verkligen att läsa på som bara den inför såna redovisningar för känslan när man står där och vet precis vad man ska säga är allt annat än dålig! Jag tycker att det är svårare men har nu blivit bättre på det. Övning ger färdighet, eller vad är det man säger?

Imorgon är det bara en analys av en komposition som står på tur! Har först en lektion som börjar kl 08.00 och slutar 09.20 och sen har jag hål i tre timmar tills min sista lektion, för religonen är inställd. Det känns sådär lagom kul, för jag åker hem då och hinner ju bli så trött och vill inte alls åka tillbaka bara för att vara där i 45 minuter... Men vad gör man inte för skolan och för att lindra sitt dåliga samvete, som jag vet att jag skulle ha om jag inte gick dit. Jag är för plikttrogen!

Skönt att det är fredag och helg imorgon i alla fall. Den här helgen blir det inget speciellt, men nästa helg ska jag ju på bio med några kompisar och helgen efter det är jag i Stockholm! Det ska bli så kul, känns hur bra som helst! Jag är ledig på fredagen från skolan då, så det blir kort vecka för mig.

Ska ni hitta på någonting roligt till helgen som piggar upp den sista skoldagen den här veckan? =)

New Moon

Dagens citat: Slalom? Jag deltar inte i någon sport som har en ambulans som väntar i slutet av backen. - Erma Bombeck

Hallå på er!

Tycker ni som jag, att det ibland är jättesvårt att börja på ett blogginlägg? Att det helt enkelt inte går att få ihop en bra början och att man inte riktigt kommer dit man vill? Att markören nästan blinkar ilsket och det känns som att den säger "Kom på något nu då, så svårt kan det väl ändå inte vara?" Ibland brukar jag ha en färdig idé innan jag skriver men idag var det verkligen jättesvårt! Men genom att skriva så här fick jag i alla fall en början!

Onsdagar för mig betyder en kort dag då jag bara har historia B och Ljudteknik B, så jag slutade redan vid kl 11.10! Jag tycker att varje dag borde vara så, för då blir man mycket effektivare. Ju längre dagen går, desto segare hinner man att bli och klockan bara hasar sig fram tills man får sluta. Men inte idag, det är en helt perfekt och lagom lång arbetsdag enligt mig, haha!

Idag har jag och två av mina kompisar, Sanna och Madde, bokat biljetter till New Moon som har premiär den 20 november! Jag har längtat efter den enda sen i somras då jag såg att den skulle ha premiär och nu har datumet äntligen kommit närmare. Vi går dagen efter, på lördagen och ser den, för jag tror det var väldigt svårt att få biljetter till premiären och Sanna kunde inte då. Jag hörde att biljetterna nästan hade sålt slut i Örebro förra veckan eller om det var i början på den här, att det bara fanns platser kvar i ytterkanterna. Jag är inte ett dugg förvånad, för vem har inte blivit fängslad av böckerna eller första Twilightfilmen?


Ska ni också gå och se New Moon, den andra filmen i Twilightserien?




Allt rullar på bra!

Dagens ordspråk: När katten är borta dansar råttorna på bordet.

Hallå, hallå!

Jag brukar ofta säga att så fort måndagen är gjord så går resten av veckan väldigt fort. Nu tycker jag att det är precis så, för det är redan tisdag kväll och imorgon är det onsdag! Snart är veckan gjord och vi har helg igen!

Hade en relativt kort skoldag idag. Började efter en sovmorgon till kl 09.50 och slutade vid kl 15.00.
Har pratat lite om projektarbetet med min handledare idag och det flyter på jättebra! Har skrivit nu innan jag började blogga, det är så svårt att sluta, det går nästan inte för det är så roligt! Önskar att jag kunde skriva in alla texter här i bloggen, men det går ju inte riktigt. Men jag hämtar mycket här ifrån bloggen från gamla inlägg och så!

När jag kom hem vilade jag som vanligt en stund innan jag tog tag i läxorna. Jag tränade lite inför min muntliga redovisning i religionen som jag har på torsdag. Kommer ni ihåg när jag berättade om min muntliga redovisning i historia? Den gick så bra eftersom jag hade läst på flera gånger för jag trodde jag skulle redovisa några lektioner innan. Den var min bästa och nu är jag så peppad att göra lika bra ifrån mig den här gången! Den är ingen dålig känsla man får när man känner att man verkligen kan det man ska prata om och att det inte stannar upp för att man behöver titta för mycket i anteckningarna!

Har ni haft en bra tisdag i skolan eller på jobbet? =)



Monday

Dagens citat: Jag är bra i sängen. Jag kan sova hela dagen.

Hallå!

Imorse kändes det för min del inte riktigt så jobbigt att gå upp som det brukar vara på måndagar!
Jag hade sovmorgon till kl 10.00 för nu i fyra veckor ska jag inte ha Globalkunskap, som är mitt inviduella val, för det är några av programen som har praktik. Inte mig emot höll jag på att skriva, jag tackar inte nej till sovmorgnar eller att sluta lite tidigare om dagarna!

Den här veckan känns ganska stressig, för det är många arbeten som ska in nu.
Imorgon är det först en rapport från studiebesöket vi var på förra veckan som ska in, på torsdag är det muntlig redovisning i religion, där jag ska prata om islamska kvinnors rättigheter och om varför de bär slöja och på fredag är det en till muntlig redovisning där jag i musiken ska prata om en analys på en komposition som jag har gjort. Alla dessa arbeten är som tur var redan gjorda, flitig som jag är, men det är en hel del andra läxor också som ska läsas på och arbeten som ska in nästa vecka. Som tur var är det snart jullov och efter det, studenteeen!

Igår när jag skrev mitt blogginlägg mådde jag jättebra, men efter en stund började jag få lite ont i huvudet.
Jag gick då ner för att vila och kolla på TV och fick efter en stund jätteont i huvudet som ledde till migrän.
Då blev det att lägga sig tidigt! Jag har fått mer ont i huvudet med åren och jag tror att det har med min värk att göra. Som jag har skrivit förut väntar jag på att få komma till en reuamatolog och se om jag har fibromyalgi eller inte. Vill ni läsa mer om det finns det på www.fybromyalgi.nu

Ha en bra kväll så hörs vi mer imorgon! =)

Mysig söndag

Dagens ordspråk: Alla vägar bär till Rom.

Hallå!

Internet fortsätter att fungera så nu är det inga svårigheter att blogga och svara på kommentarer igen!
Nu är jag dessutom hemma efter en heldag i Fellingsbro så nu finns det inga hinder i vägen!

Igår tog jag det lugnt stora delar av dagen, för jag var jättetrött och kände att jag var tvungen att vila. Kanske berodde det på vaccinet, för jag var väldigt trött i fredags också. Jag skrev ju även då att jag låg lite på febergränsen, men det blev ingenting mer med det så jag blev som tur var inte sjuk! Är lite öm fortfarande bara, men annars är allting precis som vanligt. Nu har de ju sagt på nyheterna också att det räcker med att ta sprutan en gång bara, förut var det ju två, så nu känns det extra bra att jag har fått mitt gjort!
Pluggade en hel del igår också och fick mycket gjort. Det är inlämningsuppgifter hit och redovisningar dit och prov åt alla håll, men nu känner jag mig lite mindre stressad när jag har betat av lite i alla fall!

Idag åkte vi ju som sagt till Fellingsbro, där min syster Malin bor tillsammans med hennes sambo Adde och deras snart 6-månaders bebis Lowe! Jag kommer ihåg när jag träffade Lowe för första gången endast två dagar gammal, han var så liten då! Det var en så speciell känsla, eftersom att jag nästan aldrig hade hållt i en bebis förut. Nu är det snart 6 månader sen, den 15 november. Vi blir Lowe-sjuka här hemma när vi inte träffar honom på länge, haha! När vi var där idag tog vi oss en liten promenad, men den blev inte så lång för det har varit jättetråkigt väder och småregnat hela dagen. Vi lagade även mat och åt tårta eftersom att det är Farsdag, den första för Adde att själv bli firad på! Jag matade Lowe med välling också och han somnade i mina armar, jag tror inte det har hänt förut. Det var jättemysigt! Han sov där en bra stund och såg ut att ha det jätteskönt!

Imorgon är det då skola igen, men jag börjar dagen med en sovmorgon till 10.00! Att bara börja kl 08.00 och gå upp kl 05.45 tre dagar i veckan istället för fyra, är inget som går att klaga på! Det är iställen en mycket bra start på dagen!

Har ni haft en bra helg då? =)


Internet i ide

Godmorgon!

Jag har inte gått i ide, men däremot tror jag att mitt internet har gjort det! Internet funferade inte igår så det är därför som det inte har blivit några nya inlägg eller svar på kommentarer. Men nu så, nu fungerar det igen!

Sitter här och fönar håret medan jag bloggar, för vi ska till syrran idag! Vi kom på det igår eftersom vi ändå inte hade något för oss idag och för att vi inte kommer träffa Lowe på ett tag nu, eftersom de ska till Stockholm en helg och vi med, så därför passade det så bra!

Ska fortsätta göra mig i ordning så vi kommer iväg. Hoppas på att internet fortfarande fungerar sen när jag kommer hem. Ha en jättebra dag så länge!

Älskar fredagar

Dagens ordspråk: Bästa sättet att hålla sitt ord är att aldrig ge det. - Napoleon

Hallå!

Tänk att det redan har gått en vecka nu efter höstlovet. Jag tycker att det har gått ovanligt fort, även fast veckorna aldrig brukar gå särskillt sakta. Fort eller ej, det är skönt med fredag och helg!

Jag tog ju vaccinet mot svininfluensan igår och jag kunde inte sova på det sidan inatt för jag var lite öm.
Har varit det idag med, men annars hade jag inga biverkningar av den, tills nu på kvällen ungefär. Kände mig lite varm förut och kollade om jag hade feber, men den visade bara på febergränsen typ. Jag brukar ha någonstans på 36 i vanliga fall och när jag har 37,5, som nu, känner jag att det är lite skillnad, hehe. Jag vet ju vad det beror på som sagt och det är ju inget farligt! Som jag sa igår har jag ju tagit influensavaccin två år tidigare, och jag har aldrig varit sjuk förut och det har varit väldigt mycket snack om vaccinet det här året. Jag tog det för att jag fick min värk som 11-åring efter en influensa och jag är glad om jag slipper bli sjuk, eftersom att jag redan har värk och får mer ont vid bara en förkylning. Jag skrev en debattartikel om svininfluensavaccinet i skolan för ett tag sedan, om för och nackdelar och så. Jag tycker att det är upp till var och en ifall man vill ta det eller inte, men för och nackdelar finns det ju med allt. Hoppas att vi håller och friska och krya i alla fall!

En rolig sak som i alla fall piggar upp mig här i höstmörkret och bland alla virus som går, är att jag ska till Stockholm den sista helgen i november! Vi ska dit till min bror Mikael och hans sambo Sonja som bor där. Det ska bli jätteroligt att träffa dem och vi kommer hitta på mycket kul! Inte helt fel med shopping i en storsstad! Mest längtar jag nog till Monki måste jag säga, finns inte på flera mils avstånd här. Eller okej, i Karlstad, men det är en bit bort.

Ha nu en jättebra fredagskväll så hörs vi mera imorgon!

Nu är jag vaccinerad!

Dagens ordspråk: Om du avslöjar dina hemligheter för vinden bör du inte klandra vinden när den upprepar dem för träden. - Kahlil Gibran

Hallå!

Först skulle jag bara vilja tacka för alla fina kommentarer som jag fick från mitt föregående inlägg!
Det verkar som att det var ett uppskattat inlägg då ni kanske fick reda på nya saker som ni inte visste, om ni är nya läsare eller har missat de andra liknande inläggen. Ni får fortfarande fråga om det är någonting ni undrar, jag tar som sagt inte illa upp om ni frågar på vilket vis jag är rörelsehindrad, om jag kan gå (vilket jag kan, jag sitter inte i rullstol. Kanske inte framgick helt klart i det tidigare inlägget) eller något om min värk. Skulle ni fråga eller säga något med avsikt att vara elaka eller göra mig ledsen, då tar jag självklart illa upp, men det har aldrig hänt här. =)

Nu är jag också vaccinerad mot svininfluensan och hoppas innerligt att jag inte kommer få den!
När jag åkte till lasarettet tänkte jag att nu kommer det väl vara flera i förväg, fast klockan var lite innan de skulle börja, men jag blev faktiskt först! Jag tyckte att det var skönt för jag har ju tidigare i bloggen nämt att jag är oerhört stickrädd. Jag vet inte om det har att göra med min värk, att jag uppfattar smärta på ett annorlundare vis. Det har säkert i så fall inte bara med det att göra, för jag stressar helt enkelt upp mig själv för att jag tycker det är så obehagligt. Jag vet att det inte är farligt, men det är det sista jag tänker då, haha! Kände mig inte så jättenervös i väntrummet, för jag tycker att sprutor är lite mer okej än blodprov, men när jag kom in var jag mer nervös. Jag berättade att jag var stickrädd och så och hon var jättesnäll och gullig. Vaccinationen var klar innan jag hann blinka och jag ryckte inte till den här gången eller så, utan jag var faktiskt lugn! Kändes jätteskönt att det gick fort och enkelt och att jag inte var så nervös, då det tar väldigt mycket energi. Jag var väldigt duktig idag helt enkelt! Det berodde nog mycket på att jag var lite lugnare och inte hade stressat upp mig själv så mycket heller och att jag var först! När allt var klart fick jag vänta 10 minuter innan jag fick gå hem. Det var massor med barn där eftersom det var på Barn&Ungdomsmotagningen, men det var faktiskt några i min egen ålder också där! Gissa om det kändes bra, då jag inte var den enda över 18, haha!

Här har det snöat väldigt mycket idag! Det började redan igår på kvällen och imorse gjorde det också. Har hållt på stora delar av dagen faktiskt och det håller på än. Den lär ju inte ligga kvar särskillt länge eftersom det inte är minusgrader och ingen kärle i backen än. Tur det, känns som att det är lite för tidigt med vinter i början av november!

Ikväll blir det att bara ta det lugnt och ha det skönt! Jag är lite småförkyld och hoppas innerligt att jag inte ska få feber eller några andra biverkningar av sprutan! Jag har tagit influensavaccin två år tidigare och aldrig blivit sjuk, så jag får hoppas att jag inte blir det nu heller. Lite ömt är det, men annars är det inga konstigheter än så länge!

Har ni tagit vaccin mot svininfluensan? Om inte, ska ni eller ska ni inte?


Mitt rörelsehinder

Dagens ordspråk: Livet blir inte lättare eller bättre för att man surar över det man inte har. Snarare tvärt om!

Hallå på er!

Jag har fått in ganska så många frågor den senaste tiden på min blogg, där många frågar på vilket sätt jag är handikappad! Varje gång någon frågor det ursäktar sig den personen och försäkrar sig om att de inte menade något illa och de vill inte göra mig illa upprörd. Jag brukar alltid småle lite när jag läser det, för jag tar inte alls illa upp över dem frågorna! Jag skriver ju dagligen i den här bloggen om mitt handikapp och om min värk och jag gör ingenting för att dölja på vilket sätt jag har svårt att gå! Jag har befarat mycket farligare frågor om mitt handikapp sen jag startade den här bloggen, elaka kommentarer och såna saker. Så länge ingen frågar den frågan för att göra mig ledsen, är det inga fara på taket! Jag svarar så gärna på det, men jag tänkte att jag för enkelhetens skull kunde skriva ett inlägg om det igen och lägga in det i en kategorin: Mitt rörelsehinder. Ni får givetvis fråga saker ändå, trots det här inlägget! =)

När jag var 2,5 år gammal, fick jag ett förkylningsvirus som satte sig i min ryggmärg. Vanligtvis brukar ju ett förkylningsvirus sätta sig i näsan så man blir förkyld och snorig, men eftersom att mitt hamnade i min ryggmärg blev jag förlamad. Jag kunde inte gå, stå eller ens sitta (Visst känns det sjukt att tänka på att det krävs muskler för att sitta upp? Det är ingenting man tänker på, men jag har börjat gjort det nu när jag ser hur min systerson försöker lära sig det). Förlamningen varade i ungefär ett halvår och efter det kunde jag gå med hjälp av stöd.
Vad det är för virus som jag fick, vet ingen och det kommer jag nog inte få reda på, om inte forskningen går framåt. (Det är nämligen som att leta efter en nål i en högstack, för det finns ju så obeskrivligt mycket virus så vi kan inte fatta det även om vi skulle se en siffra på det.)

Det som jag råkade ut för, händer 3 människor per år. 1/3 blir helt återställda efter virus, en annan 1/3 blir som jag, att de kan gå igen men inte precis som förut, och den sista 1/3 blir totalt återställd. Det är säkert många som undrar hur jag ser på det, att jag inte blev helt frisk. Jag är jätteglad och tacksam för att jag kan gå, för även om jag har svårt med olika saker, som att jag inte kan gå lika fort som andra och att jag inte orkar gå lika fort, så kan jag ju fortfarande gå! Jag fick det näst bästa av de tre alternativen. Jag tycker att jag är som vilken tonåring som helst och jag ser ingen mening i att grubbla över varför jag inte blev helt frisk eller varför jag ens blev sjuk. Visst, jag ska inte ljuga för er, vissa dagar tänker jag att "Varför blev just jag handikappad? Vad hade jag gjort för att förtjäna det? Och varför ska jag ha så jävla ont varje dag, när ingen av mina andra kompisar har det?"
Självklart tänker jag så, då jag har dåliga dagar. Men dåliga dagar, det har vi alla människor. Jag har fått lära mig att acceptera att det är så här det är, och som jag sa förut, jag ser mig som vilken tonåring som helst! Jag kan inte springa, jag kan inte åka skridskor (jag var ledsen över det när jag var liten, men jag försökte!) eller inlines, men jag kan gå, jag kan stå upp, jag kan röra mig, jag kan sitta, jag är inte förlamad! Jag är jätteduktig på andra saker istället! Som jag har skrivit förut, har jag min egna lilla filosofi. Jag tror att jag blev handikappad för att jag är stark i mig själv och klarar av det. Någon annan hade kanske inte alls klarat av det! Jag tror också att mitt handikappad har format min personlighet. Jag kanske inte alls skulle ha dem kompisar jag har idag, jag skulle kanske inte alls känna empati för andra människor eller ens bry mig om andra. Det finns brister i den filosofin, jag vet, jag kanske skulle ha varit precis samma person. Men i det sammanhanget kan jag tänka negativt, men det gör jag inte annars!




Studiebesök

Dagens ordspråk: Skvaller är en konstform som går ut på att säga ingenting på ett sätt som i princip inte lämnar någonting osagt. - Walter Winchell

Hallå!

Idag hade jag i alla fall en riktig sovmorgon innan jag skulle iväg till skolan. Det var riktigt skönt, i tanke med att vi började så tidigt igår! Jag hade inga problem att sova igår, somnade nog redan vid kl 21.30 tror jag, haha! Här har man inte vänt på dygnet i alla fall! ;)

Kom till skolan vid 10.50 då vi hade svenska. Det varade inte lång stund, eftersom att vi skulle på studiebesök till Transcom på lektionen därefter! Transcom finns på 5 olika ställen i Sverige, bland annat i Borås, det var det ända stället som jag kommer ihåg nu. De jobbar bland annat för Tele2 och Brebandsbolaget och svarar på frågor från kunder och är försäljare för olika saker. Vi fick komma dit och kolla runt lite på vad de gjorde och sitta och lyssna på när de tog emot samtal från kunder. Jag trodde att vi skulle få sitta flera stycken vid samma, men så var det inte, utan vi fick sitta enskilt med någon som jobbade. Vi tyckte först att det var lite pinsamt, men det gick bra! Jag fick sitta med två olika killar, för den ena skulle gå på rast efter en stund. Han var jättetrevlig och presenterade sig genom att skaka hand! Han berättade lite vad de arbetade med och när han tog rast gick han till en annan kille och frågade om jag kunde sitta med där. Han var lika trevlig han och där fick jag lyssna på lite fler samtal och veta ännu lite mer vad de jobbade med. Båda två frågade om jag var där på utbildning för att lära mig jobbet och börja där, men vi var ju där genom skolan på studiebesök.

På Transcom är det väldigt många ungdomar som jobbar, men jag ska ju läsa vidare efter studenten och har svårt att tro att jag skulle vilja jobba där. De får sitta vid en dator och en telefon hela dagen och inte göra någonting annat. Jag tror det är fruktansvärt segt och inte speciellt roligt. Det skulle dock passa mig ganska bra eftersom att jag kan tangetbordet helt utantill och kan skriva utan att kolla vad jag gör (jag är inte datanörd, tror det har att göra med att jag spelar klarinett och då kan man inte kolla vad man trycker på för klaffar. Gör likadant med mobilen när jag skriver) men annars tror jag inte att jag har några fördelar. Jag skulle ju inte heller kunna ta ett jobb på en hamburgebar som McDonalds eftersom att jag inte orkar stå så länge och får ont av stress. Annars är det ju bra jobb man kan ta, för arbetserfarenhet är aldrig dumt!


Vad vill ni ha för jobb och var skulle ni aldrig kunna tänka er att jobba eller jobba som?


Obarmhärtig sovmorgon

Dagens citat: Jag vet inte hur sanningen må vara; jag berättar historien så som jag har hört den bara. - Sir Walter Scott

Hallå!

Då var det måndag igen då och dags för skolan att börja igen för oss många som har haft en veckas höstlov!
Det var inte barmhärtigt imorse för mig då jag började kl 08.00 och började dagen kl 05.45 och steg upp ur sängen. Det är många av mina kompisar som tycker att jag är lite konstig som går upp så tidigt, eftersom att jag inte bor alltför långt bort från skolan, som de kanske gör. Jag klarar inte av att stressa på morgonen (mer än vad jag redan gör då, vill säga, ;)) och kan inte bara gå upp ur sängen och i skorna med en macka i ena näven och väskan i den andra. Det blir för jobbigt och därför går jag upp extra tidigt!

Slutade egentligen dagen vid kl 16.40, men gick hem en timme tidigare ungefär. Vi hade nutida konst när vi själva får ta ansvar för vårt eget arbete och därför får gå hem när vi känner att vi har gjort tillräckligt och inte kommer längre. Jag för min del gick då hem och vilade för jag har ont i huvudet. Veckan innan lovet hade jag migrän, men idag hade jag turen att kunna bota den innan det skedet. Jag har mycket ont i huvudet, nästan varje dag, och det tillhör min värk som jag har. Jag har haft ont i hela kroppen (utom snoppen, för det har jag ingen, men hade jag haft det hade jag haft ont där med. Kanske borde ha det som "Dagens ordspråk" någon dag.) sedan jag var 11 år och fick då förklaringen att det kan vara Myalgi, som betyder muskelvärk. Jag tror dock att det är Fibromyalgi istället och väntar på att få komma till en reumatolog och få det bekräftat! Skillnaden mellan Myalgi och Fibromyalgi är nog att med det förstnämda har man mer ont i musklerna och med Fibromyalgi har man ont i både muskler och leder. Man har även så kallade "triggerpunkter" på olika ställen i kroppen som det gör ont att trycka på.

Imorgon kommer vi inte vara på skolan hela dagen som vi brukar, utan vi ska på ett studiebesök på Transcom här i stan! De pratar i telefon och håller på med datorer och hjälper människor. Det är många ungdomar som jobbar där. Det är ungefär det som jag vet nu, men imorgon vet jag förhoppningsvis lite mer efter att ha varit där!

Är det någon som ska se TV-serien Ullared idag? De har gjort en såpa av det stora varuhuset idag, som de har gjort med exempelvis Färjan och Stockholm-Arlanda. Det går på 5:an kl 20.00 och jag kommer nog sitta bänkad, haha! Hela idéen att göra en tvserie av det låter lite knasigt tycker jag, men därför är det nog bra också!

Ha det så bra så hörs vi åter imorgon! Simma lungt!


Idag startar tvsåpan Ullared på 5:an.


Om en månad är det första advent

Dagens ordspråk: Idioten gör som idioten säger.

Hallå!

Var det någon som imorse tänkte att det är förutom söndag och sista dagen på höstlovet idag, även är 1:a november idag? Om exakt en månad har vi gjort i ordning våra adventsljusstakar för då är det första advent! Tänk vad fort det kommer gå nu! Det lindrar ångesten lite inför morgondagens tidiga uppstigning till skolan, att det snart är jullov igen!

Idag tog jag mig i kragen och åkte ut på en cykeltur! Det var längesedan nu, eftersom att jag inte har haft tid eller för att vädret har varit dåligt eller för att det har varit för mörkt ute. Idag började det redan skymma ute innan kl 15.00 och en timme senare var det nattsvart ute. Jag vill inte cykla ute i mörkret eftersom att jag är ute i trafiken och ramlar jag vill jag göra det så det syns, alltså att det inte händer något. Det var jätteskönt att få komma ut för det var riktigt fint väder! Det var kallt bara och vantarna värmde hemma på hatthyllan, men det gick bra ändå.
När jag kom hem var jag jätteglad att jag hade gjort det, jag blir alltid det. Det känns så bra att veta att jag har varit nyttig och har gjort någonting som jag tycker är riktigt kul! =)

Om en liten stund ska jag se på Ensam mamma söker tänkte jag. Blir att bara ta det lungt men att få lite massage av mamma. Jag är inne i en period nu då jag har ont i nacken och axlarna. När jag var lite yngre klarade jag inte av att få massage, det gjorde alldeles för ont tyckte jag. Nu gör det också ont men det går lite lättare! Jag har olika punkter som det gör ont på, men prickar man inte dem så är det rätt behagligt. Det blir väldigt varmt efteråt i alla fall när blodcirkulationen kommer igång mer! Hjälper gör det också, och det är huvudsaken!

Ha en fortsatt på söndagskväll allihopa så hörs vi mer imorgon!


RSS 2.0