IKEA och Fellingsbro

Dagens citat: Ett grundlöst ryke lyckas ändå alltid förankra sig på något sätt. - John Tudor

Hallå!

Idag har det blivit en heldag ute på vift!
Dagen började för mig redan vid kl 07.00 då jag gick upp, för att vi skulle äta frukost och göra oss i ordning innan vi skulle åka in till Örebro för att vara vid IKEA vid 10.00 när de öppnade. Det var tidigt, men det är bara att börja vänja sig igen! Vi skulle in dit idag för att hjälpa Malin och Adde som skulle köpa en soffa, och sen forsla hem den till Fellingsbro! Vi gick där inne ett tag och hittade en hel del grejer. Jag som kanske inte är IKEA:s största fan (Okej, jag ska börja plocka vuxenpoäng snart, men inte riktigt än...) hittade några lådor att ha papper och sånt i! Mina gamla är så slitna och trista så jag passade på när vi ändå var där. Efter att ha hämtat soffan på varuutlämningen (Observera att det är två "U":n, hur ofta förekommer det i svenskan egentligen? Finns det något mer sånt ord? åkte vi tillbaka till Fellingsbro!

Lowe väntade där hemma, eftersom att han var alldeles för förkyld för att följa med. Han har inte varit förkyld under de tidigare 5 månaderna, tack och lov, men nu var det tydligen dags för en! Tur att det bara var snor och lite nysningar istället för magsjukan. Vi hjälpte till att få upp den nya soffan och så åt vi mat där, mysigt! Vi lekte lite med Lowe när han låg på sängen och snart, snart kommer han lära sig krypa! Han är duktig och försöker hela tiden, den lille busen, =)

Ha en trevlig Halloween också, måste jag passa på att önska! =)

Mina nya lådor från IKEA! De heter någonting annat men kommer verkligen inte på det nu. De var snygga i alla fall!


Höstens alla färger färgar det annars så gröna gräset

Dagens citat: Kärlek och skandaler är det bästa sötningsmedlet till teet. - Henry Fielding

Hallå!

Idag har vi haft en riktigt fin höstdag här! Frosten har legat vit på hustaken och på gräsmattorna har löven legat utspridda och färgat det annars så gröna gräset med höstens alla färger. Luften har varit skön att andras, inte för varm men inte för kall och med solen tätt intill hela tiden. En riktigt skön dag helt enkelt att vara ute i!

Var ute på en hel del ärenden förut på dagen. Var på stan en sväng för att låna lite nya biblioteksböcker! De gamla var redan utlästa och nu behövde jag någonting nytt att sätta tänderna i. Kollade lite i affärerna när jag ändå var där. Var och handlade lite också och det var jättemycket folk ute! Det är ju röd dag imorgon, för att det är All helgonahelgen, och då kanske folk vill ha lite hemhandlat! :)

När jag kom hem vilade jag min vänstra fot, för jag har jätteont i en tå där. Jag kände ju av det när jag och Sanna var i Örebro i onsdags, och det kan ha blivit nageltrång där nu. Inte så roligt, men jag har behandlat den med spritomslag så förhoppningsvis är den bättre imorgon! Jag ville ju jättegärna cykla eftersom att det var så fint väder, men efter att ha tagit på mig jacka och stövlar kände jag att det gjorde för ont i foten och det var då som jag förstod att det kanske var någon nageltrång på väg där. Så det blev att ta det lilla lugna med den!
Imorgon ska vi till Örebro igen, för vi ska till IKEA! Syrran och Adde ska köpa soffa, så vi tar med oss kärra och hjälper dem. Blir att åka till Fellingsbro sen också, där vi får träffa lilla Lowe igen! Han var förkyld och lite snorig så han följer kanske inte med imorgon utan är hemma med hans pappa. Blir ju alla fall att vi får träffa honom sen!

Jag har läst igenom många gamla inlägg här på bloggen idag! Jag använder mig av det lite när jag skriver min bok om mitt handikapp och det är jättekul att se vad jag har skrivit! Det är många inlägg som jag tycker är viktiga och väldigt bra som ligger under "Allmänt", så jag ska försöka ta och skapa en ny kategori där alla såna bra inlägg finns. De är bra på det viset att det är många tips och säkert användbara texter som andra kan tycka är roliga att läsa! Ska fixa det så fort som möjligt och säger givetvis till när det är gjort. Tills dess får ni jättegärna gå tillbaka och läsa gamla inlägg om ni vill om ni kanske är nya läsare och så! =)
Nu flyter inspirationen på igen!

Dagens ordspråk: Det du inte har sett med egna ögon bör du inte bära vittnesbörd om med din tunga.

Hallå!

Igår blev det ingen bloggning här, jag vet, men det var för att jag helt enkelt inte visste hur jag skulle skriva!
Jag hade något att skriva om, vad jag hade haft för mig under dagen, men jag fick inte det att låta bra. Jag skrev flera möjliga kombinationer, men orden flöt inte på så bra som jag ville, så jag struntade helt enkelt i det! Ibland är inte inspirationen på topp och det är inte mycket man kan göra åt det. Men idag känns det som att fingrarna flyter på bättre på tangentbordet!

Tänkte börja med att berätta vad jag gjorde igår! Då var jag och min kompis Sanna till Örebro. Vi brukar nästan alltid när vi har lov, åka in till Örebro för att gå i affärer och shoppa. Det har nästan blivit som en tradition nu!
Vi åkte in dit vid halv-ett-snåret ungefär och var borta nästan hela dagen! Vi gick runt och tittade i lugn och ro och pratade en massa, så vi hade det jättetrevligt. Jag hittade ingenting som föll mig i smaken men Sanna hittade lite! När vi var på väg hem och skulle gå till bussen, då träffade vi på vår gemensamma vän Madelene! Det var så länge sedan vi träffade henne så det är nästan skrämmande, så det var jätteroligt att ses! Vi sprang på henne inne på Krämaren (en galleria) och gick ikapp henne. Vi stod och pratade en lång stund, men vi kunde tyvärr inte stanna kvar i Örebro, för jag hade jätteont i mina fötter. Jag har väldigt känsliga tår och jag får ont i dem när jag går mycket, och därför brukar jag plåstra om dem när jag ska ut på shoppingrundor för att de ska hålla sig lite bättre och inte ta allt för mycket stryk. De hade börjat göra väldigt ont då, men vi hann i alla fall bestämma att vi snart ska ses igen!

På väg till bussen såg vi att det var ganska många där redan som väntade. När vi var där tänkte vi försöka gå på bussen snabbt, men när den kom såg vi att den nästan var full! När alla andra i kön före skulle gå på skulle vi inte alls få någon sittplats, så det var bara att vänta tills nästa buss kom. Det tog lång tid, men vi stod upp och väntade så att vi garanterat skulle komma först på, haha! Jag kan ju inte stå upp i en buss utan jag måste sitta, och en annan gång när vi åkte och det var fullt, var det en snäll kvinna som erbjöd sig att ställa sig upp så att jag fick sitta. Jag vet inte hur länge vi väntade igår, men det kom två bussar innan vår kom. När rätt buss kom som skulle köra oss hem, stod vi så nära att vi höll på att få näsorna våra intrycka i bussen! Haha, jag skojar inte, vi fick hoppa bort från dörren. Men jag var den första på bussen också och vi fick två sittplatser, haha.

Idag då, har jag inte alls haft så mycket för mig. Jag har vilat lite men var ute på en liten promenad förut, för jag ville ha frisk luft. Det var jätteskönt och välbehövligt! Har haft en liten depp-dag idag, tror jag. Varför vet jag inte, men efter att ha gråtit en liten skvätt kändes allt mycket bättre! Vi alla människor har ju dåliga dagar ibland och då är det lika bra att acceptera att det är så. Nu tycker jag att det känns bättre, så imorgon är nog allt som vanligt igen! =)
 
Vad har ni haft för er idag? :)


Jag har sån tur ibland!

Dagens språkgroda: Jag brukar ta en två timmars tupplur mellan 1 och 4. - Yogi Berra

Hallå!

Idag har jag haft det fullt upp här hemma, för min systerson Lowe har varit här idag igen!
De var ju här i söndags men då kunde de inte stanna så länge eftersom att de skulle på kalas, men idag hade de bara oss inbokat på programmet! Jag skrev ju häromdan att Lowe höll på att lära sig sitta, nu är det nog inte långt kvar innan han börjar krypa heller. Vi la honom på ryamattan i vardagsrummet och han försökte ta sig framåt, fast det var kanske inte helt lätt, men det är verkligen på väg! Jag tycker det är så roligt med Lowe, eftersom att jag inte har haft några småsyskon själv. Så fort han ska äta banangröt är jag där och ska mata, eller om de andra behöver göra något, då tar jag hand om honom! Mysigt med bebisar!

Har idag förresten hittat en jättebra hemsida som trycker böcker! Jag gör ju en bok om mitt handikapp som projektarbete, och har kollat upp lite olika tryckerier omkring här. De har varit bra, men ingen har slagit den här sidan som heter www.gördinegenbok.se. De har inbundna böcker och det ser ut att vara jättefina sidor. Det bästa av allt är att man själv kan sitta och trixa i deras program och se exakt hur boken blir! Man kan välja massor med alternativ, det finns hur mycket som helst! Jag har ju redan börjat tänka lite på omslaget så jag har pysslat med det. Allting blir precis som jag vill! Jag säger som Maria Montazami från Hollywoodfruar: Jag har sån tur ibland!


Inbundna böcker från www.gordinegenbok.se!


Lovets första dag

Dagens ordspråk: En frisörcentimeter är en decimeter.

Hallå!

Det är måndag och första dagen på lovet för min del. Det har varit så mycket i skolan nu ett tag tycker jag, så det är verkligen välförtjänt med lov och lite vila. Dessutom kan jag passa på att göra roliga saker! Hoppas att veckan kommer bli låååång!

Blev inte direkt en lång sovmorgon, då jag hade tid hos frissan vid kl 11.00! Jag hade beställt tid hos henne för flere veckor sedan, för att jag ville göra någonting åt mitt hår. Förra året på höstlovet klippte jag av mitt långa hår till en lång page (fast den var kort för mig, jag hade aldrig haft kort hår förut!) Jag har sparat ut håret nu ett tag, för jag vill kunna välja om jag vill ha långt eller kort hår till studenten. Men det var ingen klipptid som jag hade bokat, utan tid för färgning! Jag har ju varit blond i två år nu ungefär, med målet att försöka komma min egen hårfärg så nära som möjligt med blonda slingor. Förra gången jag färgade blev det inte så bra och då funderade jag på att färga håret brunt. Men jag struntade i det då men för några veckor sedan kom jag på att jag kanske ville bli brunett igen! Jag har ju naturligt svarta ögonbryn, mörka, bruna ögon och svarta ögonfransar (inte helt fel när jag inte har mascara!) så jag vet ju att jag passar i det. Har varit mörkhårig förut, svarthårig och olika nyanser av brunt och rött.

När jag kom till henne klippte vi först av luggen lite, för jag får en sån där konstig "krok", det blir en böj på luggen om jag inte plattar den. Så den blev väck! Efter det fick jag kolla i en stor bok med färgprover. Jag tänkte först ta en färg som var lik min egen, så att jag slipper färga utväxten så ofta. Jag fick rådet av min frisör att inte ta den färgen, för då skulle jag kanske uppleva håret som grått och det vill jag ju inte, känner mig lite för ung för det. Vi kom fram till att jag skulle blanda två olika färger istället, någon moccabrun och någon annan brun nyans. Men innan det fick vi slänga i lite röd färg i håret, för om man inte tar rött i håret om man är blond och ska färga brunt, då kan det skifta i grönt! Det ville jag ju självklart inte, så det fixade vi först. När den hade verkat och vi skulle slänga i den andra färgen blev jag lite nervös. Jag visste ju inte hur det skulle bli! Men när den färgen också var utsköljd och hon började föna håret blev jag lugn. Hon är ju proffs och det var absolut ingenting att oroa sig för, det blev ju skitsnyggt!

Det blev en ganska mörk färg, som jag själv tycker är väldigt lik min ögonfärg! Jag blev så nöjd med håret, jag älskar det! Det skiftar i vissa ljus lite i rött, men det skulle gå ur efter några hårtvättar sa hon. Jag hajjar till varje gång i spegeln för att det känns så ovant, haha! Det första jag sa när håret var torrt var: Varför har jag inte gjort det här innan?" Nöjdare än vad jag blev kan man inte bli! Nu kommer jag nog alltid förbli brunett, :)


Städning och Lowebesök

Dagens ordspråk: Skratta bör man, annars dör man.

Hallå!

Då var det söndag återigen men ingen skola imorgon som det i vanliga fall brukar vara. Imorgon börjar nämligen höstlovets första dag, så skönt så!

Idag har vi haft Lowe, Malin och Adde på besök! De skulle på kalas på eftermiddagen men kom till oss före för att äta mat och umgås, mysigt! Lowe är alltid så söt och go när han kommer hit, och nu har han nästan lärt sig att sitta upp alldeles själv! Syrran och Adde var och handlade medan vi satt med Lowe i vardagsrummet och då satt han upp helt själv. Det gick visserligen kanske inte i så jättemånga sekunder, men det gick i alla fall! Han har varit snabb och duktig med allt trots sin lilla ålder. Snart kan han väl krypa också!

När de åkte härifrån passade jag på att städa mitt rum! Jag kommer knappt ihåg när jag gjorde det sist, vilket säger rätt så mycket, haha! Nejdå, jag skojar bara. Riktigt så länge sen var det inte, men välbehövligt! Det känns bra att få det gjort och att alla saker får sin plats och inte bara ligger huller och buller. Nu ser det bättre ut!

Har ni också haft en bra helg? :)


Grå och ruggig söndag? Nej, lördag var det ju!

Dagens språkgroda: Jag sätter aldrig på mig ett par skor innan jag har gått in dem ett par månader. - Samuel Goldwyn

Hallå!

När jag skulle skriva min första rad här i bloggen, blev det såhär: "Idag har det varit en riktigt grå och ruggig söndag här. Det har regnat hela dagen, solen har inte kommit fram och sagt hej och..." Först då kollade jag upp vad jag hade skrivit. Grå och ruggig söndag? Det är ju lördag idag! Jag valde att spara den meningen och visa det för er, för jag tycker att den raden beskriver rätt bra hur vädret har varit. En söndag brukar ju vara grå och ruggig (i alla fall på hösten), fast det idag är lördag.

Dagen till ära har jag inte gjort så mycket. Har tagit det lugnt mest med undantag för affären. Annars har jag bara spelat klarinett, skrivit på min bok och läst lite. Inte mig emot, eftersom att det ändå inte är ett så speciellt trevligt väder att vara ute i.

Imorgon kommer min syrra Malin, hennes sambo Adde och min systerson Lowe hit! De ska på kalas här och därför kommer de förbi oss först och äter. Jag blir riktigt Lowe-sjuk när han inte är här, för han är ju en 5-månader gammal bebis och de är alltid så söta! Det är de givetivs när de växer upp också, men extraextra nu.
Det är alltid fart och fläkt när han är här eftersom han inte kan sitta still och vill vara med hela tiden! Ser verkligen fram emot det, blir en bra avslutning på denna helg!

Vad har ni gjort idag då för skoj? =)


Höstlov idag!

Dagens ordspråk: Livet har sina goda stunder.

Yes! Nu är det höstlov som gäller här för hela slanten!

Imorse tyckte jag att det kändes lite segt att gå till skolan. Det kan bero på att klockan var 05.45 och jag inte ville något hellre än att lägga mig och somna om igen, men så är det ju i och för sig alla andra dagar också. Jag tror det berodde på att vi skulle få höstlov idag, för när ett lov närmar sig, då vill jag inget hellre än att ha det på en gång! Men när klockan slog 08.00 gick jag in på första lektionen och kl 13.15 gick jag hem och fick min efterlängtade ledighet!

Har varit halvruggit väder här idag. Det har varit kallt och blåst lite och även fast det har varit plusgrader så har det inte känts som det. Jag kände då inte för att åka ut och cykla, men jag tog en promenad istället! Jag brukar ju cykla 13 km och det brukar gå på under 50 min en bra dag. Idag gick jag en runda på 2 km och det tog ungefär 40 minuter. Jag går i ett l tempo som känns bra för mig för jag orkar inte springa och då snavar jag bara på fötterna. Men det kändes jätteskönt att vara ute och gå och få frisk luft! Ska försöka ta mig en runda imorgon också. Bra att blanda både cykling och promenader!

Nu blir det snart att gå ner och titta på Idol! Ska njuta som bara den av att jag inte behöver gå till skolan efter helgen. Ha en bra och trevlig fredagskväll alla! =)


Bra start på dagen

Dagens ordspråk: Nöden har ingen lag.

Hallå!

Idag fick jag en väldigt bra start på dagen i skolan, vilket alltid är härligt!
Vi hade religionslektion och fick tillbaka våra prov som vi gjorde förra veckan på Kristendomen. Jag tyckte då att det kändes som att det gick väldigt bra. Idag fick jag reda på att min magkänsla hade sagt mig rätt och jag hade fyra poäng ifrån maxpoängen! Det gjorde mig verkligen jätteglad och den känslan har hållit i sig hela dagen!

På sista lektionen som var globalkunskap, fick jag reda på att vi skulle titta på en teater i aulan! Den handlade om Alfred Nobel, för just nu är det någonting som kallas Alfred Nobeldagarna här. Alfred Nobel bodde ju i Karlskoga och i flera år här har det hållits noveltävlingar som har handlat om honom. När jag gick i 2:an förra året, fick min klass vara med och skriva noveller och min vann! Här kan läsa det inlägget  http://mariestayreal.blogg.se/2008/october/utkast-hejsan-nu.html#comment Det var därför som de spelade upp en teater idag, tror jag.
Efter det var det ju tänkt att vi skulle ha lektion, men det var inte så lång tid kvar och vi fick välja om vi ville ta hem och jobba eller om vi ville sitta kvar. Jag valde att gå hem istället, för jag vet att jag jobbar bättre hemma och att arbetet blir gjort! Inte helt fel att få gå hem lite tidigare, =)

Imorgon är då den sista dagen innan det äntligen är höstlov! Jag har gjort klart alla mina uppgifter och har inte en endaste läxa att göra och inga jobbiga måsten kvar. Jag kan med andra ord ta höstlov med gott samvete!Har ni också höstlov nästa vecka?


Bättre blogg på lovet

Dagens språkgroda: Jag spelade 21 månader i sträck förra året. - Tommy Svensson

Hallå!

Om jag förut har sagt att jag älskar onsdagar för att det då är så nära helgen, är det ingenting emot vad jag gör nu! Imorgon är det torsdag och sen är det helg, men inte bara det, utan även lov på fredagen! Kan det bli bättre än så? Njaee... inte alls faktiskt!

Idag har jag inte drabbats av någon jobbig huvudvärk som har hållt i sig i två dagar, har varit jätteskönt!
Hade en kort skoldag också så jag har haft tid att vila och ta det lugnt ganska så mycket idag. Men långt ifrån hela dagen, för jag blev alldeles nyss klar med en skoluppgift. Vi ska lämna in ett arbete imorgon, en romanredovisning, som jag har suttit och knepat och knåpat med. Jag är ju så självkritisk med allt jag gör så det tar mycket längre tid för mig att bli klar. Men nu har jag jobbat så mycket med den så det lilla som är kvar gör jag på lektionen imorgon!

En bra sak med att det är lov, är att jag nog kommer kunna skriva lite intressantare och bättre inlägg då!
Det känns som att jag har haft jättemycket och göra nu ett tag, så jag har inte riktigt hunnit med att skriva så mycket som jag har velat i bloggen. Känns som att den har blivit lite åsidosatt, men det ska jag försöka låta bli att göra när jag är ledig under en hel vecka! Då ska jag inte göra ett endaste litet skolarbete, (förutom projektarbetet då, för att jag tycker det är så kul att skriva på boken!) utan bara ta det lugnt och göra det jag vill. Det tror jag blir superbra! =)

Fick tid med Syon idag

Dagens citat: Jag kunde inte vänta på framgång - så jag fortsatte utan den. - Jonathan Winters

Hallå!

Här duggar inte blogginläggen tätt, som jag tror jag har skrivit någon gång förut när jag inte har bloggat. Det har då berott på att jag helt har glömt bort det eller haft för mycket att göra. Igår var det inte så att jag hade glömt bort det och inte heller för att jag hade för mycket att göra. Jag hade hoppats att det hade berott på det (för det är mycket bättre!) men det var för att jag hade migrän igår som jag inte kunde blogga. Jag låg ända från att jag kom hem igår tills kvällen då jag skulle sova. Då äntligen släppte det någorlunda. Jag har haft ont i huvudet idag också, det har smålurat lite, så jag har försökt att inte anstränga huvudet för mycket med läxor och så nu sen jag kom hem. Men idag kan jag sitta upp i alla fall och blogga!

Fick träffa Syon idag i skolan, äntligen! Jag har längtat till det länge faktiskt, för jag ville prata med henne om lite poäng och jämföra olika universitetlinjer och så. Vi fick gå ifrån lektionen en stund och sätta oss utanför och prata med henne. Jag frågade lite om Beteendevetenskapliga linjen, för jag har både läst och hört lite om den och har funderat om det var något liknande Socionomlinjen. Det visade sig att det var ganska stor skillnad, eller ja, man kan inte bli kurator om man går den linjen, då är det bättre att gå Socionomlinjen. Är man beteendevetare så har man stor konkurrens från socionomer och psykologer. Jag vill ju gå på Socionomlinjen, den står liksom högst på önskelistan att komma in, men jag vill ju även ha andrahandsval när jag söker in. Det visade sig även att det var olika intagningspoäng på Socionomlinjen och Socionomlinjen med inrikning Handikapp och åldrande. Jag vill ju in på den sistnämda, eftersom att jag har erfarenhet av ett handikapp själv, och det var som jag trodde, den var lite lättare att komma in på. Eller lättare och lättare, det var inte riktigt lika höga poäng där, inte 17 som på den andra. Jag har vetat sen 9:an att jag behöver ha VG rätt igenom för att komma in och som det ser ut nu så ser det ljust ut!

Vi pratade även om idrotten, syon och jag. Jag hade ju inte idrott på högstadiet och inte heller nu på gymnasiet för jag är befriad från det ämnet.
I ettan fick jag reda på att jag var tvungen att läsa teoretisk idrott, för annars är man inte behörig till högskole och universitetsstudier. Det är en ny regel som träder i kraft hösten 2010 och därför började jag läsa Idrott och Hälsa förra året. Om det inte fanns möjlighet för mig att läsa idrott teoretiskt skulle jag vara jättearg, för jag kan ju veta lika mycket om sport, idrott och hälsa lika mycket som någon annan, bara att jag inte kan utföra den.
Men nu läser jag ju det ämnet som tur är, så det är skönt. Det är faktiskt riktigt kul och intressant! Jag har även  skrivit lite om i bloggen vad jag anser att hälsa är under kategorin Hälsa. Läs gärna där om ni är intresserade!

Nu ska jag bara ta det lugnt och vila mitt huvud. Förhoppningsvis är den helt borta imorgon och jag mår mycket bättre! Hoppas att ni också har det bra, =)Babbeldrottningen i New York

Dagens citat: Jag tycker verkligen att TV:n är allmänbildande, så fort den slås på går jag in i biblioteket och läser en god bok. - Groucho Marx

Hallå!

Nu är det söndag och om exakt en vecka kommer jag må hur bra som helst, för då ska jag inte upp och iväg till skolan dagen därefter, för då är det lov! Nu är det ju skola imorgon, men jag har sovmorgon till kl 10.00, för Globalkunskapen är inställd eftersom 2:orna ska ha matte B prov. Det är så skönt att jag är klar med matten och att jag imorgon får sova ut istället för att tänka på globalkunskap!

Idag på förmiddagen var jag på stan, som var väldigt lugn. Det var inte många människor ute men det var väldigt skönt väder,  solen sken och det var faktiskt ganska varmt! Vi har ju inte söndagsöppet här, så alla affärer är stängda men jag var där ändå för jag skulle till biblioteket! När jag var där förra veckan ställde jag mig i kö på en bok, Babbeldrottningen i New York, och jag fick brev i fredags om att den hade kommit. Det är en riktig chiclit bok och är den andra boken i serien, den första heter bara Babbeldrottningen. Jag kan verkligen rekomendera de böckerna om ni gillar kärlek, kläder och komik! Händer mycket roligt i den första och därför ser jag så fram emot att läsa den här. Jag passade även på att köpa tidningen CHIC och en korsordstidning så jag har mycket att läsa ikväll, bra avslappning enligt mig!


 


Babbeldrottningen och Babbeldrottningen i New York är Meg Cabot (som har skrivit En prinsessas dagbok) vuxenböcker.


Accessoarshopping och kalas!

Dagens ordspråk: Tala är silver, tiga är guld.

Hallå!

Nu är jag hemma igen efter en heldag ute på äventyr! Vi åkte någon gång vid kl 12.30 och hämtade upp min mormor som självklart skulle med och fira syrran! När det var gjort åkte vi först in till Örebro och körde in på Marieberg. Jag köpte ju ett par boots från Dinsko med nitar, så tidigt som i augusti, men jag har kanske bara använt dem 2 gånger och de hade släppt i sulan. Jag var jätteledsen över det för jag tyckte om dem så mycket och jag har ju väldigt svårt att hitta bra skor som passar. Jag hade ju köpt dem över internet men det gick jättebra att byta in dem, det var inga problem. De hade kvar samma boots i samma skostorlek, så nu sitter jag och går in mina nya igen, haha!

Efter besöket på Dinsko svängde vi förbi Ur&Penn! Jag fick ju ett presenkort på 100 kr från Gratismode för ett tag sedan (jag fick det dagen efter jag hade beställt det, super!) och valde att ta det på Ur&Penn. Vi gick in där och jag hittade massor med fina saker. Jag älskar ju accessoarer så det var inga problem att välja ut någonting. De hade dessutom ett erbjudande om att alla örhängen kostade 25:- och alla halsband 50:-. Det var hur bra som helst, för jag hittade två par jättefina örhängen och ett jättecoolt halsband! Jag fick allt för det presentkortet var värt, och hade de inte haft rea hade jag bara fått halsbandet. Känner mig hur nöjd som helst, =)

När vi var klara på Marieberg såg vi att vi hade ganska mycket tid kvar innan vi skulle hämta upp min bror Mikael på resecentrum, eftersom att han har åkt ända från Stockholm. Vi gick då in på IKEA en sväng och kollade, de har redan fått julpynt! När vi hade gjort av med lite tid åkte vi och hämtade min käre bror, var så kul att träffa honom! Han och hans flickvän Sonja hade ju förlovat sig i somras i Rom, så nu fick jag äntligen se deras förlovningsring. Den var i guld och jättefin med ett speciellt mönster som är unikt för varenda ring. Självklart hade de namnen och datumet inristat med, så fint! Han berättade även att de över jul och nyår ska åka till Hongkong och till Thailand! Aaah, gissa om jag blev avundsjuk! Men det är de värda, som läser och jobbar så mycket.

Landade hos Malin, Adde och Lowe någongång runt kl 15.00. Det var så kul att träffas allesammans, vi var så många! Malin fick massor av paket och även Lowe! Sonja var ju i Kina i våras och somras, så hon hade köpt jättefina kläder till honom! En tröja i guld med drakar på och kinesiska tecken med matchande byxor. Det var så fint och materialet likaså. Lowe fick även lite leksaker utav Mikael som han genast stoppade i mun, haha! Det var något torn av något slag. Han har ju precis fått tänder, två stycken, så det kliar ju riktigt ordentligt.
Vi fikade och pratade och hade det väldigt trevligt hos dem. Jag fick även prova på att mata Lowe med banangröt! Jag har aldrig gjort det förut, eftersom att jag inte har några småsyskon för jag är det yngsta barnet. Det gick faktiskt väldigt bra, han kladdade själv ut det över hela ansiktet men han fick mycket i magen också!

Nu har jag kommit hem för en och en halv timme sen, kanske. Tiden går så fort när man har roligt! Vi får nog träffa dem igen när de kommer hit när jag har höstlov. Brorsan vet jag inte när jag träffar nästa gång, men förhoppningsvis innan de ska ut och resa! Det var i alla fall väldigt roligt att få träffa honom, även om det blev ganska kort. Men allt är bättre än ingenting! =)


Allting från Ur&Penn! Inget kan väl äska accessoarer mer än jag, haha!
Är så nöjd med allting, älskar halsbandet och örhängena var riktigt
snygga!


Fira syrran

God förmiddag!

Här sitter jag nu fullt påklädd och väntar på att vi ska åka till Fellingsbro till min syster Malin som fyllde år i torsdags! Vi ska dit och fira och på vägen dit hämtar vi upp min mormor och stannar lite i Örebro där vi måste uträtta lite ärenden. Efter det ska vi till resecentrum och hämta upp min bror från Stockholm! Han kommer också och hälsar på för att fira henne, ska bli jättekul att träffa honom också!

Vet inte när vi kommer hem men jag försöker att skriva då i alla fall! Så länge får ni ha en jättebra lördag! =)
Kram!

Första snön

 Dagens ordspråk: Man kan inte köpa kärlek, men man kan få betala dyrt för den. - Henny Youngman

"Kyckling på fredag vad var det jag sa, jag vill ha fredag idaaaag!"

Haha, kommer ni ihåg den reklamen som gick för många, många år sedan?  Det är reklam för Kungsfågels kyckling och de sjöng att de alltid ville ha fredag. Vet egentligen inte varför jag skriver det här, men det är ju fredag idag så man kan ju inte säga att det inte är relevant till denna dag!

Nu är det jätteskönt att sitta framför min laptops tangetbord, ska jag säga er. Jag har hållt på med mitt projektarbete och skrivit på min bok, och fråga mig inte varför men jag får inget bra flyt om jag börjar att skriva på datorn! Nu är det inte så att jag har alla mina blogginlägg i ett block, för jag skriver alltid dem här på datorn direkt, lovar. Men när det kommer till skolarbeten vill jag alltid ha en kladd först och det känns extra viktigt med mitt projektarbete. Vem vet, min dator kanske skulle krascha och där åkte då allt mitt material åt fanders och det är vår... Nej, så ska vi inte tänka. Men det jag ville komma till var i alla fall att jag har skrivit så mycket nu så jag har jätteont på fingrarna. Därför är det skönt att skriva på datorn!

Min bok som jag skriver som projektarbete handlar ju om mitt handikapp. Jag tycker att det är fantastiskt kul som jag så många gånger har sagt, och inte det minsta jobbigt! Många kanske tror att det skulle vara ett jobbigt ämne att skriva om, men jag tycker att det känns naturligt och inte konstigt alls. Jag har ju skrivit här på bloggen i 1 år och några månader, och jag tror det är bland det värsta man kan göra faktiskt. Inte att jag inte tycker om det, för jag älskar att blogga! - men jag menar, vad är värst, att skriva en bok om det eller att skriva om det offentligt på internet? Jag var lite rädd för det i början angående vilka reaktioner jag skulle få och om det bara skulle drälla in taskiga kommentarer. Än så länge har allting gått strålande och därför känns det inte konstigt att skriva en bok om det. Jag har haft författardrömmar ända sedan jag var liten, så att få trycka en bok om det här som projektarbete kan inte bli bättre. Jag älskar det!

På tal om någonting helt annat, imorse SNÖADE det här! Det har säkert gjort det i flera städer tidigare, men här är det alltså första gången för i år och det är väldigt tidigt. Det var ju bara snöblask förstås, det var ju inte minusgrader ute, så det regnade bort väldigt fort. Jag hoppas att snön tar lite längre tid på sig. Jag menar, jag har inte ens vant mig vid att det är minusgrader ute.


Har det hunnit komma någon snö hos er än?


Vägen till framgång - läs! Mitt bästa tips.

Dagens ordspråk: Ett mynt har alltid två sidor.

Hallå!

Nu lider en till arbetsvecka mot sitt slut, det går bara fortare och fortare. Så fort måndagen är gjord, då blir det en nedförsbacke hela vägen till fredagen. I alla fall är det så jag ser det, hehe!

Idag i skolan hade jag min första Idrotsslektion för det här året! Det har tagit jättelång tid innan det har kommit igång för mig, eftersom att jag har teoretisk idrott. Jag hade inte det första året, men började men det i 2:an för man kan inte söka in till universitetet utan det, dumt nog. Den fysiska delen har jag tagit bort för flera år sedan, eftersom att jag inte kan göra det som de gör på lektionerna, och för att jag aldrig skulle gå med på att bli bedömd för det jag gör, när jag inte har samma förutsättningar som alla andra.
Men idag hade jag i alla fall den första lektionen i det ämnet, men min nya lärare eftersom att min gamla är mammaledig. Vi gick igenom lite vad jag hade gjort innan och vad jag skulle göra det här året. Jag tycker faktiskt att det är ganska kul att jobba med den teoretiska delen, för idrott handlar ju om så mycket! Det handlar ju om hälsa, hur man mår och inte bara om att springa och utöva sporter. Bara för att jag inte kan göra samma saker som de på gympan, kan jag ju veta mycket kring ämnet!

Hade religion idag som första lektionen och där fick vi öva lite inför provet som vi har på kristendomen imorgon. Jag kände att jag kunde väldigt mycket på lektionen men jag har pluggat en hel del sen jag kom hem också, så nu vet jag nog det mesta! Vi fick även tillbaka våra hemtentor som vi hade gjort på judendomen. Jag blev så glad över betyget som jag fick, det kändes så bra! Jag älskar ju att skriva och jag tycker att det är intressant att läsa om andra människor och hur dem lever och har levt och så vidare. Teoretiska ämnen gillar jag ju som jag tidigare har nämt många gånger i bloggen. Vill ni veta vilket mitt bästa tips är inom det? Som tex historia, religion och andra läsämnen? Det är ju bara att läsa texterna om och om igen så kan man det! Det är ingenting man direkt behöver förstå, som grammatik eller matte. Det tog mig ganska lång tid att komma på det, att det bara är att läsa. Ibland är det ju självklart ointressant, men det är just det man ska tänka då. Att det bara är att läsa vidare, då kan man allt man ska på provet som ett smäck sen!

Tänkte även passa på att skriva att min syster Malin fyller år idag! Eftersom att vi bor så långt ifrån varandra har vi inte kunnat gratta henne idag, så det har bara blivit grattisgratulationer på telefon och så. Men på lördag, då åker vi dit och firar henne! Min bror Mikael som bor i Stockholm ska även komma dit, så vi får träffa honom också! Jag har inte sett honom sen i somras, så det var verkligen längesedan. Blir en väldigt rolig och bra lördag, ser fram emot det!
Var på en föreläsning idag om mobbing från "Friends"

Dagens citat: Problemet är inte de onda människornas ondska utan de goda människornas tystnad. - Martin Luther King.

Hallå!

Idag tänkte jag prata lite utöver det "Dagens citat" som jag har valt att ha idag.
Det var nämligen så att vi var på en föreläsning i aulan,  om mobbing och liknande saker. Hon som föreläste kom från "Friends" och spelade bland annat en enmannateater och pratade om mobbing. Syftet med det var nog att vi ska bli mer uppmärksammade på vad som händer i skolan, att det förekommer saker som inte är okej.
I slutet av föreläsningen sa hon det ovanstående citatet från Martin Luther King, att "Problemet är inte de onda människornas ondska utan de goda människornas tystnad". Därav har jag valt att ha det idag på min blogg.

Hon pratade lite om det att det finns väldigt många som får höra kränkande saker varje dag, som tex  "Fan, vad ful du är!" eller "Fan, vad du luktar äckligt och "Fan, vad konstigt du går egentligen!" När hon sa det sistnämda, om att vad konstigt du går, då kändes det som att alla i aulan tänkte på mig. De flesta har ju sett att jag har svårt att gå och då tänkte jag automatiskt på det. Jag har hört oerhört många gånger från människor att de tycker att jag går konstigt, men det var mest när jag var yngre. Nu är det ingen som säger så, men det är många som tittar på när jag går, pekar eller kanske skrattar. Det tycker jag är väldigt jobbigt, främst när det är bland ungdomar i min egen ålder, men allra värst när det är vuxna. Det finns mobbing på så många nivåer och det är inte alltid som man tänker på det. Men hur roligt är det egentligen att bli kallad "hora" eller "bög" varje dag man går till skolan, fast det är på så kallat "skämt" från den som säger det? Hon som föreläste pratade om det och på diskusionen som vi hade om det efter vi hade varit i aulan, pratade vi om det. Det är ju ingen som vet om den personen har hört det förut, fast det inte har sagts på skämt utan menats mer på allvar. Jag tycker att det borde ge alla en tankeställare. Nu är det inte alla som går runt och säger bög eller hora eller liknande saker, men ändå, ingen vet hur den andra personen tar det. Hur väl känner man en människa, var också något vi pratade om. Hur väl vet man om den personen man säger såna saker till, har samma humor som en själv eller inte? Det är inte alltid sånt syns. Har ni någon gång tänkt på sånt? Jag tänkte på det idag, eftersom att vi pratade om det.

Jag tycker att mobbing är ett väldigt viktigt ämne att ta upp och ingenting som man ska gå och blunda för. Jag vet inte hur många gånger jag har hört kränkande saker om att jag har svårt att gå när jag var yngre. Mobbing är något som jag ser seriöst på och därför skriver jag om det. Jag tycker att det är oerhört viktigt. Vad tycker ni?

Riktigt bra tisdag

Dagens ordspråk: Bara för att du omger dig med dvärgar blir du inte en jätte.

Hallå!

Idag har det varit en riktigt bra tisdag, i alla fall för min del!
Började med sovmorgon till kl 09.50 då vi hade svenska. Där fick vi tillbaka lite arbeten som vi hade gjort och jag hade fått väldigt bra resultat på mina. Hon hade skrivit det betyget på som vi hade fått om det varie det nationella provet, så det såg väldigt lovande ut. Det är kul och skönt att få bra resultat, för då växer självförtroendet och man sporras till att göra ännu bättre eller liknande arbeten! I alla fall tycker jag att det är så, =)

Slutade dagen med klarinettlektion och fick gå hem kl 15.00! Allting är ju relativt som jag brukar säga och för mig är det ganska så tidigt i alla fall, om man jämför med senare dagar. Tog det lugnt och vilade när jag kom hem för att orka ta nya tag med pluggning inför ett religionsprov som vi har på fredag. Nu när jag har det hyffsat lugnt på skolfronten (peppar, peppar) så kan jag läsa på mycket längre i förväg. Känns inte helt fel!

Imorgon blir min skoldag något längre än i vanliga fall, slutar lite mer än en timme senare. Det har och göra med att vi ska se på något som heter "Friends" i aulan. Tror de ska visa upp någon show och sen ska vi diskutera det och så i klassen. Det började ganska tidigt och därför får vi vår lektion i ljudteknik inställd. Då blir det att vara på skolan hela dagen och sen får jag gå hem! Egentligen skulle jag sluta senare på onsdagar än vad jag vanligtvis gör, vid kl 11.10, för vi har utsatt tid för projektarbete på schemat, men det är utan lärare. Eftersom att jag ändå jobbar självständigt kan jag disponera den tiden när jag vill, så jag gör det hemma istället. Känns bäst så!

Nu får ni ha det så bra så hörs vi igen imorgon! =)


Studentmössprovning

Dagens ordspråk: Det finns alltid dem som har det värre.

Hallå!

Ny vecka och ny måndag idag då, härligt!

Började skolan vid kl 08.00 idag som vanligt. Förra veckan blev vi bortskämda med sovmorgnar varje dag när vi hade temavecka, men nu är vi tillbaka i dem vanliga rutinerna igen!
Det var riktigt roligt i skolan idag, för vi hade STUDENTMÖSSPROVNING! Snacka om att det känns nära nu, när vi redan har börjat prova mössor. Jag kommer ihåg att jag varje år har tänkt att "Jaha... nu är det inte vår tur heller att prova mössor. Men snart så...snart är der vår tur." Men idag, då var det dags!

Innan mössprovningen var det lunch, och när vi kom tillbaka och skulle vänta utanför aulan innan vi skulle in, gissa vad jag gjorde då? Det är inte så lätt att gissa i och för sig, men kul var det inte. Jag ramlade över två trappsteg, och nu snackar vi stentrappsteg. Min första tanke var "Vad gör jag här, på golvet?" Det hela gick så fort så jag hann inte reagera innan jag låg där på golvet. Min andra tanke som kom ganska snabbt blev "Åh nej, vilka var det som såg?" Jag vet att jag absolut inte ska tänka så, för man behöver inte ha svårt att gå för att ramla. Vem som helst med friska ben kan också göra det, men jag tycker att det är extra genant. Alla i klassen som redan var där frågade hur det gick och det gick bra, men det är inte snällt för knäna när man ramlar i en stentrappa. Tur i oturen kan man ju i alla fall säga att det var. Jag hade kunnat ramla och knockat pannan eller nästan i golvet eller brötit någonting. Nu gick det ju bra ändå!

Vi fick inte själva gå in i aulan och prova våra mössor, utan mediaklassen var också med.
Först fick vi lite information om mössorna, för det fanns flera olika modeller att välja mellan. Ville man inte ha en vanlig så kunde man välja en som formade sig efter huvudet, en som var lite svalare än de andra och en med ett inbyggt plastficka som man kunde stoppa bankomat och idkort i. Lite snitsigt, men mindre lämpligt ifall man skulle råka tappa bort sin mössa. De pratade också om att man kunde pynta mössorna med strasstenar och få olika saker inbroderade. Det fanns helt enkelt hur mycket som helst! De visade även lite andra saker som man kunde köpa, champagneglas, plånbok, kläder, skor, väskor, och studentkondomer! Haha, det var lite roligt.

När killarna som pratade om mössorna var klara (de var väldigt roliga, men är ju försäljare) så fick vi gå och prova mössorna. Det fanns flera olika storlekar och det var inte lätt ska jag säga er att välja en! Antingen var den lite förstor eller lite för liten, det fanns ingen som passade exakt. Jag valde en liten större, för jag vet ju inte i nuläget hur jag ska ha mitt hår, om det ska vara tupperat eller så. Jag tyckte att det var bättre att ha en liten förstor än en lite för liten, det är aldrig kul! Jag kände mig som Emil i Lönneberga när jag provade mössorna, de såg precis ut som hans mysse, haha!

När mössorna var provade och vi visste vilken storlek vi ville ha, då var det bara att sätta sig vid en dator och börja "forma" sin egen mössa. Man får bestämma text och allting själv och får se hur det ser ut på. Vi på estet valde lila band, för det är vår programfärg. Vi valde även en lila sten till. Utöver det skrev jag bara "Marie", "ESMK" och "2010" där bak. Jag tycker att den blev fin och jag ville ha en enkel! Jag ville inte pynta den med en massa strasstenar som kostade ganska mycket styck. Man ska ju trots allt bara använda mössan en dag.
Längtar redan tills den kommer! Fast det tar nog ett tag, först kommer i alla fall räkningen, det gör den alltid, haha!

Idag fick vi prova Studentmössor! Äntligen, säger jag bara, =)Slut på helgen igen

Dagens ordspråk: Lita på din intution. Oftast bygger den på fakta som arkiverats strax under medvetandenivån.

Och så var det redan söndag igen! Tiden och helgerna går fort när man har roligt. Eller så går dem fort när man är trött och behöver vila ut, vem vet! =)

Idag har jag inte haft så mycket för mig, fast jag har fått ganska mycket gjort ändå! Jag har bland annat städat lite i mitt rum. Jag har rensat bort en hel massa tidningar som låg under hyllplanet på mitt nattduksbord. Den började nästan svämma över och då menar jag verkligen det. Jag älskar att läsa och tidningar är bland det bästa jag vet, så det är inte så konstigt att jag måste rensa mellan varven.

Förra veckan hade vi ju temavecka och då hade jag inte en enda läxa att göra, var hur skönt som helst! Läxor eller skolarbeten hade jag ju egentligen inte den här helgen heller, men jag har förberett mig lite inför ett prov i religion som vi har på fredag! När jag gick på högstadiet brukade jag träna inför provet minst en vecka innan det, men nu hinner inte jag det för att vi har så himla mycket annat att göra också. Då var visserligen fysik och kemiproven svårare än vad de proven vi har nu, om man räknar bort matten och så, fast det läser jag ju inte längre, läste klart det förra året. Men då blev jag glad när jag började med det idag, svarade på lite frågor och så i boken. Religion är ett intressant ämne och då blir det mycket roligare! =)

Spelat klarinett har jag gjort en stund också, så det känns som att jag har hunnit med mycket idag. Har vilat en hel del också och läst. Just nu skriver jag lite med kompisar och så och tar det lugnt. Blir väl att titta på TV och så sen.

Har ni haft en bra helg ni också? =)


Tävling hos Frida!

Idag har jag hittat en riktigt rolig och fin tävling igen, som ni också kan ta chansen att vara med i!
Jag är med och tävla hos
Frida om att vinna smycken för 300 kronor hos Frozza.se. Tävlingen håller på tills den 24/10!


Tävling hos Frida!

Idag har jag hittat en riktigt rolig och fin tävling igen, som ni också kan ta chansen att vara med i!
Jag är med och tävla hos
Frida om att vinna smycken för 300 kronor hos Frozza.se. Tävlingen håller på tills den 24/10!


En dag på stan

Dagens ordspråk: Så länge du är övertygad om att det du gör har en mening, kan du ta dig igenom både rädsla och utmattning och ta nästa steg.

Hallå!

Idag har det varit en jättefin dag här. Det har inte regnat en endaste droppe, bara löv som sakta har dalat ner från träden och en sol som utan konkurrens av moln har stått på himlen hela dagen!
Jag var på stan en sväng på förmiddagen, för jag skulle bara till biblioteket och lämna tillbaka lite böcker och låna några nya. Observera att min tanke var att bara göra det, men det blev inte riktigt så. Jag tog en slovisch genom affärerna och på Kappahl såg jag en jättefin vinterjacka! Jag letade efter en ny jacka redan förra året, eftersom att min gamla jättefina från Zara, tyvärr har blivit lite sliten. Jag hittade ingen då, men idag hittade jag alltså en på kappahl! Den var svart och hade knappar fast inte ända längst ner, för det var ett brett skärp som bröt av och gjorde hela jackan till en "balongjacka" eller vad man ska säga. Jättefin var den i alla fall! De hade även 25% rabatt på alla ytterkläder, så det passade ju alldeles utmärkt! Då fick jag ju mig en jacka som jag behövde, fast jag inte hade planerat det, haha. Försökte ta kort på den men det blev inget bra. Jackan finns inte på deras hemsida än heller, men när den kommer upp ska jag visa hur den ser ut!

Gick in på Lindex en sväng också och där hittade jag två olika pälsmössor! Jag själv har massor med mössor men jag har dem sällan på mig, det har nog med att göra att jag aldrig vill bli ruffsig i håret, fåfäng som jag är.
Men där hittade jag två stycken mössor som jag provade. Om jag får säga det själv passade jag väldigt bra i dem båda! Köpte dock ingen av dem eftersom att jag i alla fall säkert inte skulle använda dem. Men snyggt var det!

Var ute på en cykeltur förut idag också, runt 17 ungefär. Det var lite småkyligt när jag åkte, men när jag kom hem var det ännu kallare! Jag gick in och såg att det bara var +3 ute. Jag skulle då verkligen ha tagit med vantar!
Mötte en gammal kompis också när jag var inne på mitt andra varv, cyklade 13 km som vanligt, så vi stannade och pratade en stund. Alltid roligt att prata sådär när det var länge sen sist!

Såg de här pälsmössorna på Lindex idag! Jag passade riktigt bra i dem båda, enligt mig själv och mamma i alla fall. Köpte ingen av dem eftersom att jag inte brukar använda mössa för att inte "förstöra frisyren" (vet, det är dumt att tänka så.) men vad tycker ni om fuskpälsmössor? Har ni någon sådan eller tänker ni införskaffa er en sådan?


Jag skriver för mycket på min bok så tiden räcker inte till att blogga så mycket som jag vill!

Dagens ordspråk: Var försiktig med vad du önskar, det kan slå in.

Heej!

Åh, vad jag är glad nu! Jag känner mig på toppenhumör, av en rad olika anledningar!
Jag är jätteglad över att det äntligen är fredag, veckans bästa dag, och att det är lördag imorgon. Temaveckan är slut för i år, vilket är jätteskönt fast redovisningen av det gick jättebra idag, berättar om den lite längre ned.
Men det som jag är mest glad över, är att det går så bra med mitt projektarbete!

Jag har alltid gillat att skriva, ända sedan jag var liten. Då skrev jag väldigt mycket dikter och sånt, men jag har även skrivit mycket noveller och så. Förra året vann jag ju även en uppsatstävling bland alla skolorna i Karlskoga, men det var inte det jag tänkte skriva om nu. Mitt projektarbete går ju ut på, för alla nya läsare, att jag ska skriva en bok om mitt handikapp! Det går så bra och jag känner riktigt hur ivrig jag blir och bara måste få ner allt på papper. Det gör att bloggen blir lite åsidosatt ibland, för att jag sitter och skriver på boken alldeles för länge och helt enkelt glömmer bort att skriva här. Det är därför vissa inlägg kommer sent ibland, men bloggen kommer alltid med, älskar att skriva på den också! Nu har jag suttit och skrivit i 1,5 timmar och pennan skriker "skriv mer, skriv mer!" medan min hand säger, "nej... nu måste jag vila lite. Skriv på bloggen istället!" (Jag skriver i boken förhand.)

Tänkte berätta lite om vår temavecka också! Vi har ju hela veckan hållt på med att marknadsföra estet, genom att ta reda på vad 9:orna på högstadieskolorna tycker om estetprogramet, vad de vill veta mer och sådär. Vi har ju även gjort en grafisk profil med en egen logga som vi har kommit på och gjort jinglar, reklamsnuttar med musik och ljud.
Vi började vid kl 09.30 idag och skrev ut lite på papper, gick igenom redovisningen och vårt liveuppträdande, eftersom att vi hade valt att inte spela in våra jinglar i studion. Hela redovisningen gick jättebra, tycker jag!
Vi kunde det vi skulle säga och i rätt ordning och sånt, så det var skönt att det gick så bra. Jag är ju inte direkt att fan av att stå och prata inför hela estetprogrammet i microfon (är så ovan, eftersom att jag inte sjunger) men det kändes inte alls så farligt idag. Slutade fick vi göra vid kl 14.40 ungefär, då fick vi ta en välförtjänt och trevlig helg, som lärarna uttryckte det för att alla grupperna hade jobbat så bra!

Vad har ni haft för er idag då? =)


Oväder kom emellan min cykel och mig

Dagens ordspråk: Delad glädje är dubbel glädje.

Hallå!

Nu börjar årets temavecka lida mot sitt slut, vilket jag tycker är väldigt skönt. Även fast det är roligt att bryta av och göra någonting annat istället för vanliga lektioner, så föredrar jag nog det i jämförelse med det vi har gjort den här veckan. Men nu är det bara redovisningen kvar imorgon och sen blir det som vanligt igen! Idag blev det en kort men effektiv dag. Vi började vid kl 08.30 och gjorde klart det vi inte hade hunnit med förut, tränade på vår jingel och delade upp den muntliga redovisningen oss i gruppen emellan. Vid kl 12.20 fick vi gå hem, eftersom att allt var klart. Hur skönt som helst!

I och med den tidiga hemkomsten idag, tänkte jag ta mig en skön cykeltur! Igår blåste det jättemycket och det skulle nog ha varit svårt att cykla då, så det blev inget. Idag var det fint väder istället, men det bidde inget ändå för det kom ett oväder med regn och blåst emellan och jag fick huvudvärk. Det var nog helt enkelt meningen att jag inte skulle ge mig ut idag! Istället har jag vilat och tagit det lugnt. Har provat mitt hårpuder också, vilket verkade jättebra! Jag vågade inte ta så mycket eftersom att det inte finns så mycket i burken, men jag tycke resultatet blev bra, trots det lilla jag tog. Nästa gång när jag ska göra det kommer det nog bli bättre, då ska jag inte snåla lika mycket. Nu vet jag i alla fall hur jag ska göra!

Ska snart gå ner och titta lite på TV. Har inte fått bort huvudvärken än, så jag ska slappa och inte anstränga mig. Får skriva mer imorgon när jag är lite piggare istället! Har sovmorgon till kl 09.30 imorgon, vilken lyx!
Ha en jättetrevlig kväll så hörs vi som sagt imorgon, =)


Osis+ Dust it

Dagens ordspråk: Den enda människa du kan ändra på är dig själv.

Hallå mina vänner!

Skoldagen idag bestod av att vara på Kulturskolan, eftersom att vi fortfarande har temavecka och skulle komma på en "jingel". En jingel är ,som jag tidigare har berättat, en liten melodislinga där man har en slogan eller liknande, som tex McDonalds reklam "I'm lovin' it!" Vi satte den idag och har en sak mindre att göra innan redovisningen på fredag!

När jag kom hem idag, hade jag fått ett paket från Baresso. Jag berättade tidigare i veckan om att jag hade beställt hårprodukter därifrån, nämligen Schwarzkopf Osis+ Dust it! Det är ett hårpuder som man har i hårbotten för att skapa textur, separation och mycket volym! Jag har läst mycket om det och jag tyckte att det verkade bra. Hårpuder är väl ungefär som torrschampo tror jag, men man använder det på torrt hår istället för blött! Jag har inte provat det än men jag tror det kommer bli jättebra, det är mycket volymen som jag är ute efter, hehe. Själva förpackningen ser ut som bilden nedan visar, den är nästan som ett saltkar som man häller pudret ur, antingen i handflatan eller direkt i håret. Det ska inte bli kletigt, utan bara se matt och naturligt ut!
Jag har sett massor med olika priser på den lilla förpackningen som är på 50 ml. Vissa sidor säljer en för 189 kronor medan andra säljer den ungefär för en hundrig. Jag köpte mitt på Baresso, där de nu har ett erbjudande om att få två stycken Osis+ Dust it för 149 kr. Det är en fraktkostnad på 29 kr, men fortfarande billigare än 189 kr/st för en. Jag kan återkomma med att berätta hur det blev efter att jag har testat det om någon är intresserad! =)


             

Osis+ Dust it från Schwarzkopf. Jag köpte mitt hos
Baresso, eftersom att de hade bäst priser bland
de jag hittade.


Jag vill ha sommar och sol igen

Dagens ordspråk: Bättre att dö stående än att leva på knä.

Hallå!

Då var ännu en dag avklarad i skolan och det känns lite bättre med temaveckans uppgifter idag än vad det gjorde igår. Idag har vi kommit igång mer och fått en hel del saker gjorda, vilket är väldigt skönt! Imorgon ska vi till Kulturskolan för att spela in en "jingle", alltså en liten melodisnutt med vår slogan, eftersom att vi ska marknadsföra estet. Hur det går till och blir får vi reda på imorgon!

Nu tycker jag att det har blivit höst, på riktigt. Det har det ju varit ett tag, eftersom att sommaren är slut för länge sedan, men den känns mer verklig nu, tycker jag. Det är minusgrader på morgnarna, det blåser och är ruggigt ute och är inte alls så skönt. Jag har känt av det lite mer idag för jag har haft ont i mina armar. Igår frös jag väldigt mycket i skolan eftersom att vi var i aulan, men idag hade jag förberett mig med en varm tröja, vilket var väldigt skönt och hjälpte mot värken! Det är ju aldrig bra att sitta och spänna sig.

I somras var jag ju i Turkiet i en vecka! Det var så otroligt skönt, 40-45 grader varje dag, 27 grader i havet, badade på dagarna, shoppade och åt på kvällarna, det var så härligt! Längtar tillbaka som bara den! Jag skrev ju om hela veckan i min blogg, så vill ni gå tillbaka och läsa eller om ni har missat det så finns de under kategorin
"Resor". Bara för att ge er samma längtan som jag efter heta dagar på fina sandstränder i 40-graders hetta, svalkande dopp i poolen, laddar jag upp några bilder därifrån igen!


Nej, jag kunde inte hjälpa det. Längtar jag tillbaka ska ni också längta utomlands, ;)


Är det nôe att hänge i julgrana?

Dagens citat: Är det nôe att hänge i julgrana? - Helenas pappa i Ensam mamma söker

Som dagens citat lyder ovan: Är det nôe att hänge i julgrana, sa ju Helenas pappa i Ensam mamma söker igår. Anledningen till att jag skrev det idag, var för att ni skulle få en liten inblick i hur vi från Karlskoga pratar, haha!
Det var verkligen lokalt kan jag säga, haha! Att han sa så om sin dotter å andra sidan kan jag inte förstå, det lät inte så snällt, kanske insåg han det igår också. Men det lät kul i alla fall! Nu pratar ju kanske inte jag med sån dialekt, för vi tonåringar här pratar inte så mycket på det viset. Men visst blir det "gött", "hännerna" (händerna) "byxera" (byxorna) ibland på skämt. Och "Körv me brö" förstås! Haha, nej. Som sagt, inte jag och min årsgrupp kanske, men de som är lite äldre ö:ar mycket!

Idag har vi på estet påbörjat årets temavecka! Den startade vid kl 09.30 idag, för alla andra, men inte för mig som var tvungen att gå på inviduella val, globalkunskap. Egentligen skulle vi inte ha inviduella val den här veckan, men globallärarna tyckte att jag kunde komma ändå, eftersom att jag hann sluta i tid innan vi skulle samlas i aulan.
Hur som helst, när vi började fick vi reda på att vi i år ska marknadsföra estet! Vi ska göra en logga för estet, en slogan, en melodisnutt (som typ "I'm Lovin' it") en lång och kortversion, samt göra en grafisk profil. Det är själva slutprodukten, men vi ska intervjua 9:or på högstadieskolorna och se både vad de vet och tycker om estet. Det ska vi sen sammanställa och lite sånt. Om det känns sådär jättekul vet jag inte än... hehe. I nuläget känns det som att förra årets temavecka var roligare, då vi i min grupp gjorde om en rocklåt till en dansbandslåt, men det har ju bara gått en dag nu så det märks nog hur det blir och utvecklar sig. Slutade kl 16.00 i alla fall.

När jag kom hem värmde jag mig under en tjock filt, jag har frusit i skolan hela dagen. Vi har suttit i aulan och den är jättekall, så imorgon blir det mer än att bara ha på sig en långärmad tröja.
Har även beställt två hårprodukter från internet idag som jag aldrig har provat förut. De ska komma inom 1-3 arbetsdagar, så då ska jag visa er i bloggen vad det är jag har köpt! =)

Just ja, jag är med i en Veckans blogg tävling hos http://jagheterintesune.blogg.se/2009/october/dags-att-rosta.html#comment. Rösta jättegärna på mig där, tack på förhand!Tävling hos Ellas inspiration

Nu är jag med i en riktigt rolig tävling igen, och denna gång är det hos Ellas Inspiration där man kan vinna Micael Bindefelds nya bok - Bindefelds inbjudningskort! Till den 18:e oktober har ni på er att anmäla er, om ni som jag vill ha chansen att få ett exemplar av boken!


Kanelbullensdag

Dagens ordspråk: Lyckan är som en svensk solnedgång. Den finns där för alla men de flesta av oss tittar åt fel håll och går miste om den.

Hallå!

Den här söndagen har varit en av de skönaste på väldigt länge. Idag har jag inte behövt göra ett enda skolarbete, för vi har inga läxor eller inlämningsuppgifter tills nästa vecka. I vanliga fall brukar alltid helgerna innebära någon form av skola, men som sagt, inte den här söndagen eller helgen. Jag har bara kunnat njuta helt och fullt!

Har tyvärr inte blivit någon cykling idag, för det har varit så taskigt väder. Det har regnat och blåst och då är det ju mindre kul att sätta sig på cykeln. På ett sätt är det ju bra, då får jag vila kroppen och samla krafter, men jag älskar ju att cykla! Men än är det inte slut på cykelsesongen, så jag hinner. =)

Kanelbullens dag är det idag! Vi brukar inte fira den dagen, men idag hade vi faktiskt kanelbullar hemma. Vi diskuterade lite om hembakade är godare än de man köper i affären (självklart är de ju det!) eller om konditoribullar är godast. Vad tycker ni?


Bild från Google
Vad är godast, hembakta bullar, köpta eller bullar från konditori?


Inflyttningskalas!

Dagens ordspråk: Det är aldrig försent.

Hallå på er!

Idag blev det en sen uppdatering, men det beror på att jag inte har varit hemma på hela dagen!
På förmiddagen åkte vi till Örebro en sväng och gjorde lite ärenden och efter det körde vi till Fellingsbro till Malin, Adde och Lowe! Vi hjälpte ju dem att flytta förra helgen, så idag åkte vi dit igen.
När vi kom dit gick vi in en stund och Lowe hade fått en hoppgunga! En sån där som man sätter upp i dörrposten. Han har sån energi så han var verkligen överlycklig, så roligt att titta på! Efter en liten stund satte vi oss i bilen igen och åkte till Rockhammar, som ligger en bit bortifrån där de bor, i skogen. Det finns en affär där som heter "Nisses", men dock är den inte som Nisses som ligger i Västerås, men det är roligt där ändå och man kan göra bra fynd! Idag hade de visserligen inte så mycket, men vi kom ut en stund i alla fall.

När vi hade kommit tillbaka sov Lowe i sin vagn, han var nog så trött efter att ha hoppat runt så. Då passade vi på att laga mat och äta innan han vaknade. När vi hade gjort det hjälpte vi till att skruva lite möbler och jag gosade och underhöll Lowe lite. Innan vi åkte hem fikade vi också, för vi hade gjort en "inflyttningstårta" eftersom de fick en inflyttningspresent, hehe. Väldigt mysig och rolig dag!

Vad har ni haft för er denna lördag då? =)


Helg, helg, helg

Dagens tidningsgroda: Och skolbespisningarna, där barn jag åt. - Bergslagsposten

Det är freedag idaaag!

Nu är det äntligen helg och det kan inte kännas bättre! En effektiv skolvecka är över och nu väntar två lediga dagar att göra precis vad man vill på. Fredagar är oslagbara!

Gick i skolan från kl 08.00 och fick sluta redan vid kl 13.15. Förut hade vi 3h hål på fredagarna, men nu har vi ändrat det och har istället bara hål i 1,5h och matrast inräknat i det. Det är så konstigt, för det känns ändå som att vi går så länge, fast vi inte går till 14.45 som förut! Det har nog med att göra att vi har slutat innan kl 12.00 på fredagarna förut i 1:an och 2:an... ;)

Efter att ha vilat en stund när jag kom hem, så har jag varit ute och cyklat! Hade inte lika ont idag som i onsdags, så idag kunde jag cykla mina 13 km. Jag hade verkligen ingen lust alls först, men jag gjorde det ändå. När jag kommer in och vet att jag har rört på mig och varit duktig, då känns det så bra! Jag ångrar inte en sekund att jag tog fram cykeln, fast jag från början inte ville. Det var ruksigt kallt också, jag tror jag borde ha tagit på mig fingervantar eller någonting. Det måste vara psykigt för när man själv fryser då ser man varenda människa med vantar på sig! Likadant är det om man tex vill ha något, som ett klädesplagg eller så som man inte hittar någonstans. Då ser man hur många som helst på stan om har det, haha! Känner ni igen er?

Ska snart ta och gå ner och titta på Idol. Jag har ingen aning om vilka som har gått vidare och vilka som har åkt ut, så det blir en liten överraskning. Någon som ni håller på som har gått vidare, alternativt åkt ut?

Ha en trevlig fredagskväll så hörs vi imorgon! =)


Mitt bästa tips, ever!

Dagens ordspråk: Vissa människor tror att de är värda mycket pengar bara för att de har det.

Hallå på er!

Idag är jag väldigt glad känner jag, för den här dagen har varit mycket bättre än den som var igår!
Det var inget fel på dagen i sig, bara det att jag hade väldigt ont. Idag har jag knappt haft ont överhuvudtaget, så det känns jättebra och skönt! Det får mig på mycket bättre humör och jag blir piggare!

Ganska många gånger har jag nämt att jag håller på att skriva en bok som projektarbete - om mig själv och mitt handikapp! Något som jag kom på för ett tag sedan, var att det är inte min första bok som jag skriver. Min allra första bok skrev jag när jag var 11 år gammal. Kan ni gissa vad det är för bok? Jag har skrivit om den förut, till och med lagt ut bilder på den, men det var väldigt länge sedan. Svaret på den frågan är i alla fall "Min värkbok".
Den skrev jag när jag började få ont i min kropp. Jag skrev hur det kändes, hur jag mådde och hur det gick.
Jag har den sparad och den ligger mig oerhört varmt om hjärtat! När jag har en dag då jag har väldigt ont, eller en period med mycket värk, då tar jag fram den och läser. Är det något tips jag vill ge er där ute, så är det att skriva om det. Jag påminns varje gång jag läser den boken om hur mycket bättre det känns nu, eftersom att jag äter medicin. Jag blir glad av den också, väldigt glad! Det står tex att "Idag har jag haft väldigt ont, men jag orkade i alla fall hela skoldagen!" eller "Idag fick jag gå hem från skolan på grund av värken, men på kvällen orkade jag spela klarinett!" Ett till exempel är på julafton, då jag skrev att jag inte hade ont på hela dagen. Det var nog för att jag koncentrerade mig så på att det var just jul, och för att jag tycker om det så mycket!
Förstår ni vad jag menar, vart jag vill komma? Jag tänkte alltid positivt, och gör det fortfarande, och det är så roligt att läsa den. Det är det som gör mig på så bra humör. Det hjälper att skriva om det, och jämföra och se att det är bättre. Mitt bästa tips, ever!
RSS 2.0