Sol tycker jag om! =)

Dagens ordspråk: Ärligheten varar längst.

Hallå!

Idag har det blivit dålig uppdatering här på bloggen, men bättre sent än aldrig!
Har varit ett så strålande väder så jag har suttit ute på gården och solat i flera timmar. Det blev nog en 3,5 h i sträck i alla fall.  Tror att det har varit ännu varmare idag. Just nu tror jag det är 30 grader ute. Det var jättevarmt att sola, men vi tog ut en vattenflaska för att spruta ner oss lite när det blev för varmt, hahaha! Det är faktiskt ett bra sätt för att orka längre. Nu är vi nog röda allihopa här hemma. Jag solade ju lite igår också, dock inte lika mycket som idag, så jag är nog nästan mest röd, tror jag. Jag är helt vit där mitt bh-band och linnet har varit. Resten är röttröttrött. Nu har jag solat för hela veckan! I alla fall då jag går i skolan, ;)

Ungefär vid halv tre- tre, åkte vi iväg till mormor för att fira henne på mors dag. Har ni firat era mammor idag? Det har jag!
Vi pratade om det förut, att idag är det första gången som min syster Malin får bli firad på mors dag. Gulligt!

Imorgon blir det ju då skola, usch. Just nu vill jag bara ha lov! Tur att det är det snart. Blir inte en lika tidig uppstigning imorgon som på vanliga måndagar, för jag har nämligen ingen filosofi. Då börjar jag kl 09.40! Jag är ju klar med allt, så jag behövde inte gå dit. Sånt tycker jag om!

Vad har ni haft för er idag då?

Sommar, i alla fall sommarvärme!

Dagens ordspråk: Hur man än vänder sig har man alltid arslet bak.

Hallå på er!

Vilken härlig och fin dag det har varit idag! Det har verkligen känts som sommar, med all värme och det fina vädret.
Jag hade tänkt att blogga imorse, men det blev inte så för jag glömde helt enkelt bort det. Istället gick jag ut och la mig i solstolen, där jag har suttit i princip hela dagen. Så kan det gå när inte haspen är på!
Det har varit en 24 grader i skuggan hela dagen och i solen ska vi inte prata om hur varmt det måste ha varit! Vissa stunder har det varit rent olidligt att ligga i solen, det blir för varmt. Så jag har varvat solen med skuggan, vilket nog var bra för mitt huvud som så lätt får huvudvärk. Men idag har jag klarat mig ifrån det! När jag gick upp i morse vid kl 09.15 ungefär (jag vet, jag är tonåring men morronpigg!) var det redan nästan 20 grader ute. Åh, vad jag längtar till sommaren nu!

Imorgon ska det också bli fint väder, så det blir att gassa i solen då med. Om jag inte blir för röd idag vill säga, ehum.
Förutom det blir det att fira mamma imorgon, eftersom att det är mors dag! Vi ska även åka hem till min mormor för att fira henne, blir roligt! Vet ni vad jag inte ska göra imorgon, då? PLUGGA! Nu hoppas jag att vi inte får några mer läxor, nu vill jag bara njuta av att det snart är sommarlov! Jag har väl lite klarinettläxor kanske, men de är i alla fall roliga!

Nej, nu blir det att gå ner för att kolla på Robinson finalen! Jag hoppas på att Anna vinner, hon verkar vara en sann överlevare, och inte allra minst för att hon är yngst!

Vem tycker ni bör eller är värdig att ta hem Robinson titeln?

Härlig och rolig dag hos Malin och Lowe!

Dagens ordspråk: Man lär sig av sina misstag.

Hallå igen!

Nu är jag hemma efter först en skoldag, och sen en för och eftermiddag i Fellingsbro!
Min syster Malin har ju nyss fått sin lila son Lowe med sin pojkvän. Adde var på en intervju idag och då passade det bra att vi var hos Malin först, eftersom hon är så rädd att göra någonting fel med lilla Lowe, eftersom att det är deras första barn.
Jag gick i skolan från kl 08.35 till kl 10.45. Under den tiden hann jag ha naturkunskap, få reda på mitt slutbetyg (vad glad jag blev, yes!) och ha ett engelskaprov. Provet kändes bra, så det gick nog bra också. Känns skönt, nu har jag nog inga prov mer!
När jag slutade kom mamma och hämtade mig och vi åkte till syster yster. Jag fick en glad överraskning i bilen också, nämligen min nya mobil som jag beställde i onsdags! Jag skrev ju tidigare att jag hoppades att få den idag, vilket jag också fick. Den var jättefin, ännu bättre än vad jag trodde! 5 megapixel kamera också, som en digitalkamera ungefär, gött! Så jag blev nöjd, =)

Hemma hos Malin lagade vi först lite mat medan Lowe låg och sov. När han hade vaknat och han hade fått mat, tog vi oss en promenad! Malin behövde gå till apoteket, som låg en kort bit ifrån där de bor, så vi gick dit med barnvagnen. Jag fick köra honom och han somnade jättefort. Så enkelt att vara liten! Kändes skönt att vara ute och gå, och vad varmt det var! Idag har det verkligen varit sommarvärme ute, äntligen! Så imorgon vet ni vart ni har mig, i solstolen! Haha!
Var jättekul att få vara hos dem idag, har längtat hela veckan. Nästa helg tror jag att de kommer hit, hoppas!

Nu får ni ha det så bra så hörs vi mer imorgon. Ska sätta ihop min mobil och sätta den på laddning så att jag kan använda den imorgon. Det ser jag fram emot! =)

Lovely Friday

Godmorgon!

Äntligen fredag, vad skönt!
Idag blir det först att gå i skolan från kl 08.35 - 10.45. Har ett engelskaprov den andra och sista lektionen, jag hoppas att vi får gå när vi är klara! Efter skolan blir det att åka hem till min syster Malin och hälsa på Lowe! De har bestämt sig för att stava med w, fint tycker jag! Har ingen aning om när jag kommer hem, men jag får skriva mer då. Jag hoppas på att min nya mobil kommer idag, det hade varit roligt!

Nu får ni ha det så bra, så hörs vi senare idag! Passa på att vara ute i solen och njut om ni har lika fint väder som jag! =)

Hur mitt rörelsehinder påverkar min vardag

Dagens ordspråk: Efter regn kommer solsken.


Då var det torsdag igen då för denna vecka!

Började skolan efter veckans bästa, och också längta, sovmorgon till kl 10.25! Hade då klarinettlektion, som är den näst sista för den här terminen. I år kommer jag inte få något betyg i det, eftersom att jag inte har gjort klart B-kursen i klarinett. Jag kommer antagligen inte få göra någon C-kurs, eftersom att jag tog en A-kurs i gitarr och därmed har rätt antal poäng. Men det är positivt med det också, för då behöver jag inte stressa med att bli klar med B-kursen, vilket resulterar i att jag kan få ett bättre betyg. Det låter bra!
Jag trodde imorse att jag skulle få sluta vid kl 16.00 efter den sista lektionen, men jag fick gå hem vid kl 14.45 ungefär istället, eftersom jag var klar med allt i filosofin. Jag passade på att fråga om betyg också, som lät väldigt lovande! Jag blir så glad då, när hårt arbete resulterar i något bra!

Jag får ibland olika frågor som brukar handla om mitt rörelsehinder. Det kan vara allt ifrån vad jag har för slags rörelsehinder, hur min vardag ser ut med mitt rörelsehinder, om jag sitter i rullstol eller om jag inte kan röra mig så mycket över huvudtaget. Jag tycker att det är jätteroligt att ni frågar och väldigt bra också för den delen! Jag skriver bara på utan att tänka på att jag hela tiden får nya besökare på min blogg. Så jag tänkte att jag ska besvara dessa frågor, så får ni ställa någon mer fråga om det är något mer ni undrar över!

Jag fick ett förkyldningsvirus i ryggmärgen när jag var 2,5 år gammal. Det kom över en natt och gjorde mig förlamad, så dagen därpå kunde jag inte röra mig från midjan och nedåt. Ungefär ett halvår efter det, började jag kunna gå igen, med stöd. När jag var 7 år, opererade jag mina hälsener på båda benen eftersom att de var för korta. Jag gick på tå innan operationen. Jag är så glad att jag kan gå på hela foten nu, det är den bästa operationen jag någonsin har gjort! Även fast mina antal operationer bara är två...
Min andra operation gjorde jag när jag nyss hade fyllt 13. Då opererade jag bort en halgusvalgus knöl som jag hade på min högra fot. Den kom antagligen eftersom att jag hade gått på tå i så många år innan. Den orsakade mig mycket värk och pina, och när den vart bortopererad gick allt sånt över!
Mitt handikapp har inget namn, förutom spasstisk förlamning. Jag går alltså med mina spassmer!

En till sak som hände mellan mina två operationer, var att jag började få värk i min kropp. Jag var 10 år då ungefär och jag har aldrig någonsin haft så ont som jag hade då. Värken satte sig först i benen, som resulterade i att jag hade så ont att jag inte kunde gå. Då fick jag använda rullstol och kryckor, som gick bra tills värken spred sig till armarna, ungefär. Jag fick en medicin då som tog sex veckor innan den började hjälpa. Det var jobbiga veckor att vänta, men det var det värt!

Så jag kan gå och röra mig och jag sitter inte i rullstol, om jag inte skulle vara opererad eller göra mig illa eller något sånt, eller inte orka gå så långt. Hur påverkar då mitt handikapp och min värk mig i vardagen? Jag tycker att mycket fungerar bra, så ibland är det svårt att komma på på en gång hur det påverkar mig. Att jag har lite svårare att gå än andra gör att jag inte orkar gå lika långa sträckor och inte heller lika fort som andra. Det orkar jag inte med, jag måste få gå i min egen takt. Ska jag gå en promenad exempelvis, måste jag gå i mitt tempo och inte gå så långt, annars måste jag ta pauser. Det är inte samma sak att gå en promenad som att gå en shoppingrunda, som jag brukar säga.
Min värk påverkar mig också väldigt mycket i vardagen. Varje dag efter skolan måste jag vila för att orka göra mina läxor. Jag har då i regel ganska ont och måste samla nya krafter. Att gå och ha ont hela dagarna resulterar också i att man blir väldigt trött, vilket jag blir. Det är dels jobbigt att gå i gymnasiet, men att ha ont ger en helt annan trötthet. Jag orkar inte vara med mina kompisar lika ofta som jag vill, eftersom att jag inte alltid har den orken på grund av min värk. Kanske har jag för ont, är för trött eller känner att krafterna inte finns där. Jag kan vara jättepigg på morgonen en dag, men senare på dagen kan jag ha jätteont. Det kan resultera i återbud till kompisar, som varken dom eller jag tycker är kul.
Jag har även lite svårt att städa. Det är samma sak där, orken finns inte alltid där, även fast jag vill, och jag kanske har för ont för att göra det. Men jag försöker att damma och torka mitt rum. Dammsuga och torka golv får jag hjälp av mamma med.
Gå och handla har jag också svårt med, vilket jag nog inte heller kommer klara när jag flyttar hemifrån. Det kommer jag behöva en assistent till. Än så länge behöver jag ingen, eftersom att jag bor hemma. Om man säger så här, jag orkar inte ens gå och bära en påse med en liter mjölk i. Då kan ni tänka er hur det blir att storhandla...
Jag kan inte heller ta en ett körkort på en vanlig bil. Jag behöver en bil med hanreglage, där alla delar som broms och gas sitter på ratten. Jag är inte så stark i mina ben och inte heller så snabba i dem, så om jag skulle behöva tvärnita skulle det nog bli lite svårt. När jag vill och känner att jag behöver ett körkort, får jag ta det i en annan stad som har körskolebilar med handreglage.

Detta är vad jag kan komma på nu om hur min vardag ser ut. Jag får skriva mer om det är något annat jag kommer på. Och ni får givetvis fråga också! Jag tar inte illa upp, om jag inte skulle vilja prata om mitt handikapp skulle jag inte skriva den här bloggen. Om det är någon fråga jag inte vill svara på, då säger jag det. Det är bara att fråga!


Mobilletande

Dagens ordspråk: Hemligheten med framgång är att göra vanliga saker ovanligt bra.

Idag har det varit en riktigt bra onsdag, tycker jag!
Jag har nämligen varit ledig hela dagen eftersom att resten av skolan har friluftsdag halva dagen. Jag trodde först att jag skulle få gå iväg till skolan och sen gå hem vid lunch, men sen kom jag på att våra ljudteknikslektioner är slut. Det betyder så mycket som att jag inte har haft en enda lektion idag, och därmed har kunnat vara ledig!

Jag började dagen med att först ta sovmorgon. Efter det gjorde jag och mamma oss i ordning och åkte iväg till det nya köpcentrumet som har öppnat i stan, där de bland annat har Netto, Ö&B, Skokanonen, Elgiganten, Expert m.m. De två sistnämda affärerna var de som var mest intressanta idag, för jag skulle kolla efter en ny mobil!
Jag har ju en Sony Ericsson S500i som har gått sönder för mig, och nu har äntligen mitt abonemang gått ut så jag kan köpa en ny. Jag skulle kolla efter en Sony Ericsson c901 i rosa, men den var det ingen som hade. Den kom ut förra veckan, men expert hade bara fått in den i svart, vilket jag inte ville ha den här gången, och skulle vad det verkade som inte få in några nya rosa heller. Då gick vi till Elgiganten, som skulle få in den på fredag. Jag kunde ha förbokat den där, men det var bara det att det abonemanget de hade att erbjuda mig som jag ville ha, var lite onödigt dyrt när det fanns bättre priser på internet. Så vi åkte helt enkelt hem och beställde min Sony Ericsson c901 i rosa på tele2:s hemsida! Det trasslade en massa med sidan, men efter lite krångel så blev den beställd. Den kommer hem till mig om 1-3 arbetsdagar, kanon!

Efter mobilletandet när vi åkte hem och slingade jag mitt hår. Jag har ju fått en utväxt som jag vill bli av med, så nu är den borta. Håret blev jättebra, så nu är jag nöjd! Vad har jag mer gjort idag då? Jag har bland annat spelat lite klarinett och tränat på engelskan eftersom att vi ska ha prov på fredag. Sen har jag vilat lite och så, men det känns som om jag har fått gjort ganska mycket! Jag hade tänkt att ta en cykeltur också, men så blev det inte för det blåser jättemycket idag. Blåser halv orkan ute nästan, usch. Det får bli någon annan dag!

Nu ska jag göra lite annat innan det blir att kolla på Rent hus sen kl 20.00 på tv4. Jag skriver mer imorgon, ha en trevlig kväll!


Denna Sony Ericsson c901 har jag beställt idag! Den finns i svart och silver också utöver rosa. Jag valde den rosa för jag har alltid haft svarta mobiler förut, som jag nu har tröttnat lite på. Så jag valde en rosa för omväxlingsskull!

Snart är skolan slut... för detta läsår

Dagens citat: Att fråga en författare vad han tycker om en kritiker är som att fråga en lyckstolpe vad han tycker om en hund.

Idag har det varit en riktigt bra tisdag, känns det som!
Jag började med sovmorgon till kl 08.40, då jag hade samhällskunskap. Vi fick bland annat tillbaka provet i samhällskunskap som vi hade förra veckan, som gick mycket bättre än förväntat! Roligt när det blir så, tycker jag!
Vi fick även reda på vilket slutbetyg vi antagligen kommer få i våra kurser historia och kulturhistoria. Jag var lite nervös där för att inte riktigt få det jag ville, men det visade sig att jag är alldeles för självkritisk, för jag fick mina önskade betyg i de ämnena också! Hon poängterade även att jag hade lämnat in allt jag skulle, och att jag inte behövde oroa mig för någoting sånt. Skönt när lärare säger det. Fick även reda på beyget för våran tredje avslutande kurs, Musik och Gehörlära. Kändes så skönt att få veta det också, en sten föll nästan från mitt hjärta då, haha Så nu kan jag bara slappna av och vänta tills sommarlovet infaller, great!

Har blivit lite plugg nu efter skolan, har kollat lite på engelskan. Har prov i det på fredag, vilket jag tror (och hoppas) är det sista provet nu i 2:an. Så skönt att bara kunna bocka av allting. När jag gick i ettan var jag lite orolig för hur jag skulle klara av andra ring på gymnasiet. Jag tänkte att det kanske blir tufft med värken och så, att orka med allting. Självklart har det varit tufft, men det har verkligen gått jättebra! Kan inte kännas bättre!

Imorgon är jag ledig från skolan. De andra har nämligen friluftsdag och då är jag ledig. Det blir att först ta sovmorgon, plugga lite och åka och leta efter en ny mobil. Min mobil har varit trasig en längre period, flera månader, men har funkat okej i vissa stunder, och inte i andra. Jag har väntat utt mitt dåvarande abonemang och nu är jag fri att köpa en ny! Har spanat in en ny som nyss har släppts, så ska kolla om den finns imorgon. Jag hoppas på det bästa!

Nej, nu blir det att kolla lite på TV och sen läsa Sofis Mode. Hörs imorgon! Ha en trevlig kväll!


Varning för vardag

Dagens ordspråk: Frihet är rätten att ha fel, inte rätten att göra fel.

Hallå!

Usch, vad det var jobbigt att gå upp ur sängen imorse! Jag var trött, hade ingen lust att gå till skolan alls, haha. Dessutom var det grått ute, vilket inte gjorde saken bättre. Men jag steg upp i alla fall och tänkte att det är bara två måndagar kvar i skolan innan det är sommarlov. Två jobbiga måndagar till ska jag väl orka med!

Så jag började skolan kl 08.00 med filosofi. Det blev en väldigt lung timme, eftersom att jag redan har lämnat in alla uppgifter som jag ska göra. Dagen rullade på tills vi kom till svenskan, där jag också fick sitta och rulla tummarna. Jag har gjort klart och lämnat in alla uppgifter där också, så jag har ingenting som ligger och släpar in till 3:an i höst. Jag har ryggen fri. Det känns så skönt! Jag är en sån person som stressar och mår dåligt om jag inte har gjort allting jag ska. Om jag inte hade gjort det, hade det betytt att jag skulle behöva göra det senare, som i sin tur resulterar i mer stress och värk. Så jag känner mig väldigt nöjd just nu!
På sista lektionen, som var kör, fick jag sluta tidigare! Vi musik-esteter ska ju stå för musiken på skolavslutningen, och ska därför hitta på någonting att göra under 15 minuter. Jag har inte anmält mig till att spela någonting, så jag ska bara sjunga med i kören. Men idag fick de som skulle göra ett framträdande öva, och därför fick jag istället gå hem, skönt!
När jag skulle gå till skåpet och hämta mina saker, märkte jag att jag hade trollat bort nycklarna. Jag hittade dem ingenstans, så det var bara att knalla upp till expeditionen och be vaktmästaren knipsa upp mitt lås, haha! Jag har aldrig låst in mina nycklar under de här två åren på gymnasiet (inte på högstadiet heller, vad jag minns nu) så det kändes lite konstigt. Lite pinsamt också. Sen när jag skulle gå glömde jag att jag inte hade ett lås kvar, men jag kom på det när jag hade letat efter det i några sekunder. Jaja, allting kan inte gå bra! ;)

Fint väder har det blivit nu senare på eftermiddagen. Jag blir så pigg av det! Jag längtar fruktansvärt mycket efter sommaren nu, ska bli så skönt med sommarlov. Känner verkligen att jag behöver det, så det kan inte komma mer passande än om två veckor. Kanske lite tidigare, men om två veckor är okej.
När jag kom hem från skolan vilade jag först och sen spelade jag klarinett. Efter att jag hade vilat kände jag att jag hade jätteont i mitt vänstra ben! Hade sån nervvärk där, det kändes som om någont låg och skavde mot benet och det stack och kändes allmänt obehagligt. Nu vet jag att det inte är något som ligger och skaver, för jag har haft den här värken förut. Men det känns lite bättre när jag sitter ner, så det finns fler anledningar till att jag bloggar just nu, om ni förstår vad jag menar, haha! ;)

Just ja, på onsdag är jag turligt nog ledig! De andra på skolan ska ha friluftsdag på eftermiddagen, och jag har inga lektioner på förmiddagen. Det betyder att jag kan vara hemma från skolan med gott samvete och med ingen frånvaro. Vissa saker kan inte kännas bättre!

Filosofiskt tänkande

Dagens ordspråk: Kvickhet är konversationens krydda, inte själva födan.

Hejsan!

Då lider även denna helg mot sitt slut. I onsdags kändes det som om det var en evighet, eller i alla fall en kort sådan, innan det var söndag och nästan skola igen. Underbart är kort, som man brukar säga! Det stämmer väldigt bra i detta fall.
Idag har jag pluggat en del, har skrivit klart mitt fördjupningsarbete i filosofi. Jag skrev om vad kunskap är, utifrån tre olika huvudinriktningar. När den var klar vilade jag lite och så, och senare på dagen tog jag mig en cykeltur! Nu har jag gjort dagens goda, både pluggat och cyklat, så nu ska jag bara ta det lungt resten av kvällen!

På tal om mitt fördjupningsarbete i filosofin, så skrev jag om vad skepticismen anser att kunskap är. De anser att det inte går att få någon säker kunskap alls, för vi kan inte vara säkra på någonting. Skeptikerna är inte heller säkra på om vi människor ens existerar. De har en filosofi om att våran verklighet som vi människor har, bara existerar i vårt medvetande. Vi vet inte om vi har någon hjärna, för vi kan inte se den, och vet därmed inte att vi har någon. Vi tror att vi har en hjärna, eftersom att våra sinnen säger oss det. Skeptikerna säger att vi likagärna kan leva i en dröm, som vi inte vaknar upp ur, eftersom att ingen verklighet finns. Att vi känner om någon nyper oss, känner vi bara för att det uppstår i vårt medvetande. Vår kropp kanske bara finns i vårt medvetande, och vi kanske inte alls vet hur vi ser ut. Kanske stressbantar vi fast vi inte alls är tjocka.

När jag skrev det där började jag fundera på vad skeptikerna anser om döden. Vi människor kanske inte alls dör när vi blir gamla, vi kanske bara går ur från "en dröm till en annan". Vi kanske vandrar ut i den dröm vi levt i många år, och sen går vidare till någon annan. Kanske är det också därför som det sägs att vi kommer till ett annat liv när vi dör?
En sak till som skeptikerna anser är, att om vår verklighet bara finns i vårt medvetande, då skulle det jag skriver inte nu finnas i verkligheten. Min laptop som jag sitter och skriver på nu, skulle bara finnas i mitt medvetande. Och den texten som du nu sitter och läser framför dig, skulle bara uppstå i ditt medvetande.
Men om det skulle vara så att vi bara lever i en dröm, varför skulle då vissa människor leva i en så kallad mardröm då? Varför skulle det ha funnits judar som levde under Hitlers tid, varför finns det sjuka och handikappade människor? Varför har andra det bra och andra det dåligt? Varför drömmer inte alla samma dröm, eller är det kanske det vi gör?

Det här är hur snurrigt som helst, och det finns massor om det att skriva. Jag skrev en del om det, eftersom att jag i mitt fördjupningsarbete måste visa på "filosofisk fantasi". Men är det inte läskigt, om det just nu bara är ditt medvetande som spelar dig ett spratt och påstår att du just nu läser det jag har skrivit? Eller, att jag ens har skrivit något överhuvudtaget.

Nej, nu är det bäst att jag slutar innan jag själv blir yr av allt mitt filosofiska tänkande, haha! Men säg gärna om vad ni anser om det här! Det är alltid kul att disskutera!

Jag vill ge andra ett bra självförtroende också

Dagens ordspråk: Om du har pengar är du klok och vacker och kan till och med sjunga bra - Judiskt ordspråk

Hejsan!

Idag har det verkligen varit blandat bandat, vad det gäller vädret. I ena sekunden har det varit fint vänder, i andra har molnen kommit fram, och i den trejde har regnet kommit. Förutom nu på kvällen, såklart, då det alltid blir fint väder!
För en liten stund sen tog jag mig en cykeltur, och jag blev på ett sånt bra humör efteråt! Känner mig jätteglad och nöjd nu. Det känns så skönt att ha det gjort, att veta att jag har gjort någonting nyttigt som jag samtidigt tycker är väldigt roligt.
Jag har ju lättare för att cykla, än vad jag har att gå. För mig är det ganska snällt att cykla vad det gäller kroppen. Jag kan få lite ont i armarna och så, men om jag skulle gå en 8-8,5 km, kan vi snacka om smärta som jag skulle få då. Jag orkar gå på stan hur länge som helst, men inte att gå en sträcka utan pauser. När man shoppar stannar man ju upp hela tiden för att kolla på saker, men när man går en promenad, går man ju bara. Jag kanske klarar av att gå i en halvtimme, sen är jag jättetrött. Och då är det ju självklart i ett tempo som inte är så snabbt. Så på en halvtimme kan jag cykla 8-8.5 km och inte alls få så ont som om jag skulle gå den sträckan, det tycker jag är bra!

Men om jag skulle gå en sträcka, spelar det ju ingen roll för mig hur lång tid det tar. Jag går i min takt, så är det bara. Jag tycker jag är jätteduktig som överhuvudtaget kan gå och att jag kan cykla. Att jag klarar av det trots att jag har min värk i mina muskler, och att jag har ett rörelsehinder som gör att jag har lite svårare att gå än andra.  Men det är inte grejen, grejen är den att jag överhuvudtaget kan gå! Det är jag så otroligt nöjd över. För varje steg blir jag bättre. Från att ha varit förlamad till att göra allt det jag kan! Men givetvis måste jag ju kämpa. Men jag är nöjd över mig själv. Jag vet att det inte är många som skulle klara av min vardag. Att det är många som inte ens skulle klara av en endaste dag. Att ha ont, att ha svårt att gå. Men det klarar jag! Jag har inget annat val, kanske ni tänker då. Nej, det har jag inte. Men jag gör alltid det bästa av situationen! Vart jag vill komma med det här vet jag kanske inte, jag vill nog mest skriva av mig bara. Och, få andra unga att känna att de är duktiga. Att de klarar av att ha ett rörelsehinder. Jag vill fokusera på det som är bra, på det jag kan. Varför ska jag tänka på vad jag inte kan, när jag kan så himla många saker? Det är mycket det jag vill förmedla med min blogg, att bara för att man har ett rörelsehinder är man inte annorlundare än någon annan. Jag shoppar, jag är med kompisar, jag gör roliga saker, jag är duktig i skolan. Och jag är rörelsehindrad. So what? Jag är jag, det vill jag alltid vara. Jag är bra som jag är, och det är alla andra också.

Regn och rusk istället för sol

Dagens ordspråk: Kolla aldrig upp ett intressant faktum.


Hejsan!

I regn och rusk åkte mamma och jag ner till stan. Det var i alla fall regnigt när vi åkte, men det blev lite bättre sen. Har i stort sett varit grått och mulet hela dagen, tråkigt. Jag vill ju ut och sola och njuta av fint väder!
I alla fall, på stan lämnade vi först tillbaka en bok på biblioteket som jag hade lånat och läst ut. Sen gick vi och kollade lite grann. Jag hittade en jättefin tunika inne på Kappahl! Den var vit och hade lite spets och så, söt var den! Blev även två baslinnen som jag tyckte om. Baskläder behövs och är väldigt bra till att matcha andra grejer med. Så jag blev nöjd! Dessutom var det 25% rabatt på hela köpet, vilket gjorde saken ännu bättre.

Vad har jag mer gjort idag då, än att jag har varit på stan i regnet? Inte så mycket. Jag har njutit av att det är långhelg, tagit det lungt och så. Har varit jättetrött idag, det beror säkert på vädret också. Har gjort lite, lite läxor. Annars har jag mestadels haft en lung och skön dag!
Jag hoppas så på att morgondagen bjuder på lite sol, hade inte varit dumt. Kan ju vara uppehåll i alla fall så att jag kan cykla. Det får jag hoppas på i alla fall, får se på vad morgondagen bjuder!

Den här fina tunikan köpte jag från Kappahl! jag gillar att den typ har som "fickor" på sidorna! Kort på baslinnena tog jag inte.

Sötis

God förmiddag!

Igår innan jag skulle lägga mig tittade jag igenom korten på kameran som vi tog igår på lillen. Jag hittade en jättesöt bild där efter att han hade badat för första gången, så jag tänkte lägga upp den! Jag och mamma ska till stan en sväng, så jag skriver mer när jag kommer hem. Men nu har ni i alla fall något sött att titta på, ;)


Lilla Love när han är nybadad för första gången! =)

Hälsat på lille Love

Dagens ordspråk: Artighet är konsten att dölja sina naturliga impulser.

Hej igen!

Nu är jag hemma från lille Love, Malin och Adde i Fellingsbro!
Vi har varit där nästan hela dagen och det har varit så roligt! Kom nog hem runt kl 19 ungefär.
Han är så snäll och go och söt, haha! Vi har bland annat badat Love och så för första gången, hjälpt till lite i deras hem och lagat mat och så. När mamma fick oss tre barn, fick hon lära sig  på BB hur man badade bebisen, hur man tog hand om den, hur man tog upp den utan att tappa den och så vidare. Malin och Adde har inte fått lärt sig någonting sånt alls på BB. Tråkigt att allting sånt försämras, det är ju viktiga saker! Som förstabarnsförälder är ju inte allt helt självklart. Jag tycker att det är så roligt med bebisen, för jag har ju aldrig haft något småsyskon att ta hand om själv. Jag har ju knappt hållt i en bebis, höll jag på att säga. Jag har hållt i vänners och vänners syskon och så, men aldrig så där att jag har haft en bebis i familjen, eftersom att ingen av mina syskon har fått barn tidigare. Så jag tycker att det är superroligt! Jag fick mata lille Love också när han låg i min famn, mys!

Nu har jag väldigt ont i huvudet, tråkigt att jag alltid ska få det så fort jag gör någonting roligt. Annars så ser vädret väldigt fint ut nu, så om jag inte hade haft ont i huvudet hade jag kunnat cykla en tur. Men jag får göra det någon annan dag i helgen, eftersom att det turligt nog är långledigt! Skönt! Så nu blir det att gå ner och titta på Twilight filmen! Jag har ju läst de två första böckerna, så det blir till att se om den är så bra som böckerna. Men det har jag svårt att tro. Men jag ska absolut ge den en chans!

Jag och lilla söta Love under hans matstund! Snart en vecka gammal, =)

Fellingsbro

Hallå!

Åh, vad det är härligt med långledigt! Jag älskar det, verkligen. Tyvärr är denna krisiti himmelfärsdag väldigt grå och tråkig, i alla fall i skrivande stund. Jag hade hoppats på fint väder, men det kommer säkert under någon annan dag av helgen! Idag ska vi i alla fall åka till Fellingsbro, för att hälsa på lille Love, och hans mamma och pappa, Malin och Adde! Det ska bli jätteroligt! Vi ska åka om inte allför länge, så jag får skriva mer sen när jag kommer hem.

Förresten, han heter Love som det uttalas på svenska, och inte Love, som man uttalar det på engelska, (=

Ha en bra dag, så hörs vi senare!

Långhelgstider

Dagens tidningsgroda: Den som är under 16 år får inte börja arbeta före 06.00 och inte sluta efter 19.00. Den som fyller år får ta skiftarbete.

Åh, äntligen långhelg igen!

Idag har det varit en bra dag, tycker jag. Började med sovmorgon till kl 09.30, inga fel där inte. Första lektionen var ju då ljudteknik, och också den sista! Det känns faktiskt skönt, dels för att det blir ett ämne mindre, och för att det ibland är lite tråkigt, även fast det kan vara ganska kul också! Slutade skoldagen med ett prov i samhällskunskap på statsskicket. Det skulle vara som ett litet läxförhör sa läraren, vilket stämde ganska bra när man först såg det för det var bara 5 frågor, men det bör dock nämnas att det var a,b,c,d frågor på nästan alla 1-5 frågor, ;)

När jag kom hem så vilade jag en stund, jag är ju alltid så trött efter en skolvecka! Var det nu med, även fast det har varit en kort sådan. Känns så skönt med långhelg, jag behöver verkligen det!
Efter vilningen har jag gjort ett arbete i naturkunskap. Jag var ju borta när vi hade den lektionen i fredags, eftersom jag var ledig för att vi skulle till Stockholm, och missade den igen när jag var sjuk i måndags. Under den tiden har vi tydligen fått en uppgift att argumentera om ett ämne, och mitt är kol inom energi. Vi ska ha en debatt och så, och jag vet inte riktigt vad argumentationen om mitt ämne ska innehålla, eftersom jag har missat två lektioner. Men jag har gjort det bästa av situationen, jag har skrivit det jag ska säga. Jag har i alla fall försökt, så det kan inte läraren säga någonting om!

Förresten, nu har min syster Malin och hennes sambo Adde kommit på vad deras lille son ska heta. Love! Jag tycker att det är ett jättefint namn. Smaka på det, Love. Det låter så gulligt! Och det passar han jättebra också! Så det är väl bara att grattulera och säga Välkommen till världen lilla, söta Love!

Så här i långhelgstider, vad ska ni hitta på att göra då? Bara njuta av ledigheten eller hitta på något kul?Piggare idag!

Dagens citat: Det finns mer hunger efter kärlek och uppskattning i världen än efter bröd. - Moder Teresa

Hallå!

Idag har jag varit i skolan, jag har inte haft lika ont idag, även om fötterna och resten av kroppen har känts. Jag hatar att missa någonting, så därför kändes det väldigt skönt att jag mådde bättre!
Började skolan vid kl 08.40 och slutade vid kl 14.30. Verkligen en mjukstart för mig, bara två dagar kvar den här skolveckan, sovmorgon och tidig avslutning av skoldagen. Kan inte bli bättre, som jag brukar säga!

Idag efter skolan vilade jag en stund, var jättetrött. Efter det har jag nu pluggat lite samhällskunskap, för vi har nämligen ett litet prov på statsskicket imorgon. Läraren sa att det skulle vara ett litet prov, vilket känns skönt eftersom att jag inte har hunnit plugga så mycket. Vet redan ganska mycket ändå, så det ska nog allt gå vägen!

Måste passa på att tacka för alla fina kommentarer som jag har fått från förra inlägget, på bilden med mig och lillen!
Han är ju så sjukt söt, vill träffa honom snart igen! Nu idag är han fyra dagar gammal bara. Han var 52 centimeter lång när han föddes, så han är lång och smal. Så fin! Hoppas att jag får träffa honom igen i veckan, =)


Jag är stolt moster!

Jag är stolt moster till världens sötaste lille pojke!


Jag och Malin och Addes fina, fina bebis!

Stockholmsresan - Ullriksdals slott!

På söndagen innan Täby centrum åkte vi till Ullriksdals slott, som ligger i Solna!
Det var verkligen jättefint där, hela trädgården och allting runt omkring. Tyvärr kunde vi inte gå in, för de har inte öppnat dem visningarna än. Men när de öppnar det och vi är i Stockholm nästa gång, ska vi gå in och titta!
Snacka om att det var fint också, i all grönska och det fina vädret. Vi hade bästa vädret hela helgen!


Ullriksdals slott - framsidan


Stockholmsresan - shopping

Dagens ordspråk: Borta bra, men hemma bäst.

Dagens ordspråk kan inte stämma bättre in på vad jag känner just nu. Jag har haft en otroligt rolig och kanon helg uppe i Stockholm, men det är samtidigt oerhört skönt att vara hemma här igen. Nu har jag ett väldigt fint minne av resan, nya prylar och kläder jag har köpt, och jag har sett den sötaste lille pojken i hela världen, igår hos min syster. Men för att inte missa något, tar vi allt från början!

Dag 1: På fredagen åkte vi upp till Stockholm vid ungefär kl 10.30. Vi stoppade ingenting på vägen förrän vi kom till Västerås. Där gick vi på det roliga varuhuset Nisses, som vi var på i julas. De hade inte riktigt så många roliga saker där som förra gången, men det var roligt ändå. Där åt vi också en bit mat, innan vi åkte sista biten upp till Stockholm. Eftersom att min bror Mikael inte hade slutat sitt ex- jobb än (hans examensjobb som han har innan han får ta sin examen från KTH) så åkte vi till Kista gallerian! Jag tycker det är en kul galleria, men jag gillar Täby centrum mer, som vi åkte till en annan dag. Där hittade jag lite saker. När brorsan hade slutat åkte vi hem till honom.

Dag 2: Idag tog vi en skön sovmorgon, det behövdes verkligen! När vi alla hade gjort oss i ordning åkte vi ner till stan för att gå där. Vi gick där ungefär hela dagen, jätteroligt var det! Min favoritaffär blev där blev nog Monki tror jag, de har så snygga saker! När vi var inne i gallerian där, såg vi hon Mia som är med i bygglov. Hon var sig lik från TV! När vi gick på stan hamnade vi nästan i en paradorkester. De var ute och marscherade och spelade, roligt att se! Sen på kvällen kollade vi på ESC. Tråkigt att det gick dåligt för Sverige, men jag hade inte förväntat mig att det skulle gå strålande heller. Norges låt var väl sådär, tycker jag i alla fall.

Dag 3: Idag var det söndag och då skulle vi åka hem. Men inte på morgonen, så vi åkte till Ullriksdals slott! Det är ett jättefint slott, verkligen, och ligger inte så långt ifrån där min bror, i Solna. Vi tog en promendad där och tog massor med bilder. Det var så fint! Tyvärr kunde vi inte gå in i slotten, för de hade inte öppnat de visningarna än. Men i sommar öppnar de, och åker vi till Stockholm då med, då ska vi gå in där! Efter slotten åkte vi åkte till Sveriges största galleria, Täby Centrum! Jag tycker väldigt mycket om Täby, det är en bra galleria med mycket bra affärer. Där gick vi ända tills eftermiddagen. Och efter det, var det tyvärr dags att åka hem. Vi packade i ordning allt och sa hejdå till brorsan för den här gången!

På vägen hem åkte vi förbi USÖ, som är Örebros universitetssjukhus. Min syster var ju där med sin nyfödda bebis! Vi var så nyfikna på att se honom och de nyblivna föräldrarna, Malin och Adde! De kom ner med bebisen och vi fick kolla på den. Jag har blivit moster till världens sötaste lilla pojke! Åh, han var så fin! Det första jag sa var: "Jag vill också ha barn" haha. Det får nog vänta några år till. Både jag och mamma fick hålla i honom och vi tog massor med kort. Han har inget namn än, för de har inte lyckats enas om det. De hade lyckats enas om ett tjejnamn, men inte ett killnamn. Jag längtar tills jag får se han igen!

Idag har jag tyvärr inte varit i skolan. Jag har haft jätteont i kroppen och i mina fötter, så jag har inte orkat gå dit. Jag vill ju absolut inte missa någonting, men jag vet att jag hade jag gått dit hade jag gjort mer än vad jag hade orkat, och då fått mer ont. Hade kanske fått så ont att jag inte hade kunnat gå dit på de andra två dagarna som är kvar av denna skolvecka. Så jag tyckte att det var bäst så, och det har min kropp med tyckt. Jag måste lyssna på den när den säger ifrån.

 
Tunika från Gina Tricot

Solglasögon från Indiska


Bild från Hötorget på stan! Det är ett måste, de har alltid så fina
blommor! Det som är lite kul är att alla har alltid extrapris på frukt och
grönsaker. Alltid halva priset hos alla på sparris, ;)

Shopping lördag:

Topp från Monki! Jag tycker den var väldigt snygg, för den var vit och blå
randig, satt löst så att den var stor och hade uppvikta armar. Fynd!Armband från Ur&Penn


Armband från Ur&PennNagellack från Cubus! Jag har provat den vinröda/lila färgen, jättefin!

Shopping från söndagen:

Tröja från Kappahl! Gillar randigt!

Lördag inne i Stockholm city

Hallå!

Jag trodde inte alls att jag skulle blogga här när jag är i Stockholm, men jag har svårt att hålla mig ifrån, ;)
Idag har vi varit i Stor Stockholm och gått på stan! Vi har gått där nästan hela dagen, har varit jättemysigt! Har varit jättebra väder, skinande sol och inte ett moln på himlen. Har dock blåsit lite, men det är bara bra för jag blir så lätt varm när jag går, eftersom jag går "med hela kroppen". Jag hittade lite saker idag med, och en sak blev jag extra jättenöjd med!

Nu har jag fruktansvärt ont i fötterna, och ont på andra ställen också för den delen. Är kanske lättare att peka ut vart jag inte har ont. Öronen, munnen, näsan... Nejdå, men det går allt bra. Vi provade i alla fall en jättebra sak innan vi åkte till stan, nämligen Sporttejp! Det är tejp som man sätter runt fötterna för att få ett bra stöd. Det har hjälpt mig väldigt mycket idag. Utan det hade det nog varit lite värre.

Imorgon ska vi ju åka hem, tyvärr. Är så roligt att vara i Stockholm och hälsa på min bror! Men vi ska allt roa oss den sista dagen vi är här också. Mer om det berättar jag imorgon eller på måndag.

Ha en jättebra lördag allihopa så hörs vi!

I Stockholm

Heej!

Nu är jag i Stockholm hos min bror! Vi åkte någon gång vid kl 10.30, men innan vi åkte vidare till Stockholm åkte vi till Västerås först. De har ett roligt shoppingcenter där, som heter Nisses. Vi var där en stund och när vi skulle åka vidare till Kista Galleria, hamnade vi i rusningstraffiken. Som ett av mina ordspråk lyder: Varför heter det rusningstrafik när det står helt still? Det kan man verkligen undra.
På Kista Galleria hittade jag lite småsaker. Vi gick inte där så länge, för jag har fått så ont i fötterna redan. I torsdags fick jag nog antalgien nageltrång, vilket jag känner av nu. Jag ska hålla foten högt upp helt enkelt och vila inför morgondagen! Just nu lagar vi lite mat, så därför passade jag på att lägga beslag på brorsans dator, haha!


En bebis i familjen och Stockholmsresa

Goodmorning!

Nu är jag riktigt sprallig känner jag, haha! Vi ska ju åka till Stockholm idag och det känns verkligen jätteroligt!
En till sak som också är väldigt rolig, mycket roligare rättare sagt, är att min syster Malin och hennes sambo Adde har blivit föräldrar i natt! Klockan 01.10 den 15 maj, fick de deras son! De ringde till mamma i natt, men jag sov ju i godan ro.
Jag drömde om att de hade fått tvillingar, men det fick de ju inte förstås, haha! Vi har inte fått se några bilder än, men vi ska åka dit en snabbis innan vi åker vidare till Stockholm. Jag tror att det kommer bli en otroligt rolig dag och helg!

Jag får se om jag bloggar mer i helgen, jag kanske lånar Mikaels dator. Han föreslog att jag skulle ta med min bärbara som jag skriver på nu, men det känns lite onödigt när han redan har datorer hos sig. Så den som lever får se!

Ha det så bra allihopa i alla fall, så hörs vi! =)

Väntar på att bli moster

Dagens ordspråk: Alla sätt är bra, utom dem dåliga.

Hallå!

Då var den torsdag också avklarad, vad skönt! Om jag ska vara ärlig hade jag verkligen ingen lust att gå till skolan imorse, eftersom att vi hade en så kallas brytdag idag, då vi får jobba med det vi eventuellt har halkat efter med eller göra läxor. Jag ligger inte efter med någonting, har gjort allt, så jag tyckte att det skulle bli tråkigt att gå till skolan. Men duktig som jag är, gick jag dit i alla fall! Jag gjorde min bokrecension i svenska som vi hade i läxa tills idag, pluggade lite samhällskunskap och gick hem vid kl 13.30. Om vi var klara vid den tiden fick vi gå hem, annars skulle vi få stanna kvar till 15.30. I min klass var jag den enda som hade tid för att just gå hem, haha! Så går det när man gör allting i tid, ;)

Innan jag skulle åka hem från skolan, fick jag ett sms från min mamma, som handlade om min syster Malin!
Malin har gått och väntat länge och väl, (vi också) på att hennes lilla bebis som hon har i magen ska komma ut. Hon har gått över med tiden, men idag hade hon såna värkar så hon fick åka till förlossningen. Jag blev jätteglad! Inte för att hon hade ont, men för att den är påväg och att jag kanske ska bli moster idag, ikväll eller inatt. Eller imorgon. Hon har det säkert jättejobbigt nu med värkarna, är inte alls avundsjuk på hennes situation, men det ska nog gå bra. Jag tänkte på det förut, att vad sjukt det är att man kan ha en annan människa växande inom sig! Det är ett under att det går. Känns så konstigt på något vis. Men när jag själv får barn någon gång i framtiden, känns det nog mer naturligt.
Hursomhelst, har vi ingen aning om vad det är för kön än. De har inte kollat, och tur är väl det. Det är ju roligare om det kommer som en överraskning! Den är så välkommen så, vad det än blir, =)

Jaha, imorgon väntas Stockholms resan då! Jag är ledig från skolan imorgon innan vi åker, det känns bäst så. Visserligen slutar jag så tidigt, men jag vet inte om jag kommer att orka gå i skolan först. Jag har börjat få lite ont i en tå, eventuellt nageltrång, usch! Det kan komma när som helst, men inte nu när fötterna kommer få tillräckligt med stryk ändå. Jaja, det går nog vägen. Jag är inte säker på att det är det, och det ser inte så illa ut!
Hoppas att jag inte kommer ha så ont i helgen heller. Får hoppas att värken håller sig lugn. Här om dagen, tror det var i måndags, hade jag så sjukt ont i mina ben! Jag glömde nog skriva det här, men jag hade jätteont i mitt vänstra lår. Det sved och stack och jag kunde inte röra mig utan att det gjorde ont. Var besvärligt, men som tur är, som det brukar vara med min värk, gick det över till nästa dag. Träligt när det kommer såna där ont-attacker i benen, tycker jag!

Imorgon ska jag försöka skriva ett inlägg innan vi åker till Stockholm. Tror inte att det kommer bli så mycket bloggande i Stockholm, tyvärr, men det tar jag igen när jag kommer hem! Måste ju skriva om hur det har gått för min syster och bebisen också, såklart. :) Det blir nog jättebra!

Nu ska jag ladda mobilen med lite musik till morgondagen. Sköt om er så hörs vi mer i morgon bitti!

Lung och skön onsdag

Dagens ordspråk: Ingen skvallrar om andras hemliga, goda sidor.

Idag är det den första dagen den här veckan som jag inte har känt mig så stressad, som jag har varit de andra dagarna.
Det har varit väldigt lungt på läxfronten idag, har bara spelat lite klarinett. Skönt att för en gångs skull ha det lite lungt och skönt!

Imorgon är det då brytdag i skolan, då vi får jobba med det vi ligger efter med, eller göra läxor. Jag ska plugga lite inför prov som jag har snart och ha klarinettlektion, hade jag tänkt. Hade jag haft mycket att göra hade jag nog inte hunnit med det, men nu gör jag ju det som tur är! Känns så skönt att det är brytdag just imorgon, för då får vi sluta kl 13.30 istället för 16.00, haha! Kan inte bli bättre! När jag kommer hem ska jag packa i ordning resväskan, inför Stockholm som vi åker till på fredag! Det ska verkligen bli jättekul. jag har längtat i flera veckor. Den här gången tror jag att fötterna kommer klara sig lite bättre än i somras, när jag inte går i tygskor. Får hoppas på det i alla fall. Annars får jag väl sjunga som de gör i den där fot-reklamen. Vet inte riktigt vad de gör reklam för, kommer inte ihåg, men de sjunger nåt i stil med:
"Fötterna protesterar! Fötterna har fått nog!", medan kören i bakgrunden hummar, haha! Vet inte om ni hängde med där, men den är lite smårolig, ;)

Ikväll blir det att se lite på tv, blir nog att kolla på Rent hus, på kanal 4, tror jag att det är. Det kan vara så snuskigt äckligt att det blir intressant, haha! Kanske jag är ensam om att tycka, dock! ;)
Det borde inte få gå till så här

Dagens ordspråk: Optimisten tror att den värld vi lever i är den bästa möjliga, och pessimisten fruktar att det är sant.

Hej igen!

Nu har jag kommit hem från skolan för flera timmar sedan, skrivit min bokrecension i engelska, klippt mig, och spelat på mina klarinettläxor. Jag har hunnit göra allting som jag var stressad för tidigare under dagen. Skönt att jag inte har det att oroa mig för längre!
Klippningen blev jättebra! Jag toppade av en 3-4 cm av håret, det slits ju och jag vill behålla min pages form. Jag kortade även av luggen en bit, så nu är jag nöjd med den också! Jag hann att göra bokrecensionen innan klippningen, så nu har jag bara spelat på mina klarinettläxor. Nu resten av dagen blir det väl lungt, skulle jag tro.

Nu kommer jag till den delen av inlägget som jag sa att jag skulle skriva! Jag tycker att det är ett oerhört viktigt ämne att ta upp, så därför har jag valt att skriva om det i min blogg.

Jag har en kompis, som kommer ifrån ett annat land. Hon har bott här i Sverige i ungefär 3 år nu. Hon har lärt sig att prata vårat språk, och är jätteduktig på det, hon har anpassat sig efter våran kultur och känner att hon passar in i vårat samhälle. År 2004 gifte sig min kompis mamma, men en man som kommer härifrån Sverige. Han åkte till deras land, och de var gifta i två år innan de fick uppehållstillstånd och kom hit till Sverige. Mannen hade varit jättetrevlig under tiden de var gifta, men när de kom hit blev han som förbytt. Han var ett riktigt svin och kastade ut min kompis och hennes mamma, ifrån hans hus där de bodde.
Nu idag bor de fortfarande kvar i Sverige, men hennes mamma är inte längre gift med honom och de har ingen kontakt. Allting har varit bra efter omständigheterna, fram tills någon vecka ungefär. Då fick min kompis och hennes mamma brev från Migrationsverket, och när de kom dit var det de första de sa att de var tvunga att skaffa advokat. De har inte sagt rent ut att de måste åka, men de har inte sagt att de får stanna heller. Där min kompis kommer ifrån, kan hon inte längre fortsätta sina studier, för det är redan försent. Hon kan inte utbilda sig till någonting. De vill verkligen inte åka härifrån, och de har inte gjort något fel alls! Det var den mannen som hennes mamma gifte sig med, som har gjort fel. Det var han som betedde sig som ett svin. Och för det får de betala, genom att åka hem igen. Jag vill absolut inte att hon ska åka tillbaka, och jag kommer göra allt jag kan för att hon inte ska behöva det heller. Vi i klassen ska skriva namninsamlingar och göra det vi kan. Jag tycker att det är så jävla fel. Jag är skitarg över det här, och ledsen. Fy fan rent ut sagt, att det får gå till så här.

Nu när jag har skrivit det här, kan jag säga att jag inte är någon manshatare eller någonting sådant. Kvinnor kan också bete sig som svin och göra dumma saker, men i just det här fallet var det en man.

Håltimme i skolan

Godmorgon!

Nu sitter jag i skolan och har håltimme i ungefär 45 minuter. Jag har ingenting speciellt för mig, så jag tänkte att jag kunde slänga iväg ett blogginlägg så länge!

Började kl 08.40 idag med samhällskunskap. Slutar gör jag vid kl 14.30. Då blir det att vara hemma i två timmar, sen ska jag åka iväg och klippa mig! Blir bara att toppa håret lite, för jag har ju min långa page, och sen blir det att klippa av en bit på luggen. Det blir nog bra! Efter det ska jag göra en bokrecension i engelska, och spela lite på mina klarinettläxor. På torsdag har vi något som heter Brytdag, då får vi göra klart allting som vi ligger efter i, eller jobba med våra läxor. Det dumma med det är, att den dagen ligger på torsdag. Nu fram tills torsdag har jag jättemycket läxor som ska lämnas in, men absolut ingenting att göra på torsdagen. Jaja, jag får väl plugga lite till några prov! Det löser sig. Det bästa med brytdagen är i alla fall att vi kommer sluta kl 13.30 då, och inte 16.00 som vi brukar. Det tackar jag verkligen för, eftersom att jag ska åka till Stockholm dagen efter, på fredagen! Då hinner jag vila lite på torsdagen, och på fredagen är jag helt ledig. Det ska bli jätteroligt! Bara två skoldagar kvar, känns skönt!

Nej, nu ska jag göra några skolarbeten istället. Jag skriver ett inlägg senare ikväll, hoppas jag har tid till att skriva om det inlägget som jag berättade lite om igår. Den som lever får se!Bättre bloggdag imorgon

Dagens ordspråk: Om du älskar livet så kasta inte bort tiden, för livet är gjort av tid.

Hallå!

Igår lovade jag att jag skulle försöka blogga lite bättre än gårdagen, men jag är rädd för att det blir ett ganska kort inlägg idag ändå. Jag har hållt på och jobbat med min uppsats ända sedan jag kom hem nästan, eller ja, sen jag gick upp efter att jag hade vilat. Det blev lite finslipning och lite andra grejer som jag hade missat att göra. Men nu är den äntligen klar!

Jag har ett inlägg i huvudet som jag har tänkt att skriva, men tyvärr hinner jag inte det idag. Jag har alldeles för ont i huvudet för det, och ska snart gå ner och vila lite och titta på TV. Men förhoppningsvis har jag mer tid imorgon för bloggande, och då kommer det inlägget! Det är ett inlägg som jag vill ha många reaktioner på, kan jag säga!

Hoppas att det är bra med alla er bloggläsare i alla fall. Imorgon ska bli en bättre bloggdag! Även fast jag har sagt det två dagar i rad nu, ;)

Vilning och pluggning

Dagens ordspråk: I segerns stund förtjänar man chanpagne, i nederlagets behöver man den.

Hallå!

Idag har det inte alls blivit något aktivt bloggande, vilket jag är väl medveten om. Anledningen till det är att jag har vilat ganska mycket idag och tagit det lungt, och för att jag också har pluggat en hel del. Jag blev klar nu för en liten stund sen. Eller klar och klar, jag orkar inte göra något mer idag rättare sagt, haha!
Får bli ett lite bättre blogginlägg imorgon, för nu har jag suttit så länge vid skrivbordet att jag måste ta och göra något annat en stund.

Ha en fortsatt bra söndag, så hörs vi igen imorgon!

Osolig lördag

Dagens ordspråk: En sann gentleman är någon som vet hur man spelar säckpipa - men låter bli.

Hallå!

Denna lördag har inte alls bjudit på sånt fint och härligt väder som jag trodde, eller rättare sagt hade hoppats, på att den skulle göra. Det har visserligen varit lite fint med blå himmel, men med alldeles för många moln och så har det blåst väldigt mycket ute. Så idag har det faktiskt inte blivit någon dag ute i solstolen. Jag får hoppas på att den dagen kommer imorgon istället!
Så idag har jag varit lite nyttig och gjort lite läxor istället. Jag har skrivit väldigt mycket på min uppsats om Indien, som ska lämnas in nästa vecka, eftersom att vi fick en veckas tid till på oss. Förhoppningsvis blir jag klar med den nu i helgen, det är det jag jobbar för! Efter allt pluggande ville jag ränsa hjärnan en stund, så jag gick ut och tog mig en cykeltur! Jag hade inte hunnit komma halvägs ens en gång, innan jag verkligen började på att ångra mig att jag gick ut och cyklade över huvudtaget. Det var sån motvind att det blev riktigt jobbigt. Jag tänkte flera gånger på om jag skulle åka hem igen, men jag kämpade och tog mig runt den hela 8 km rundan. Nu i efterhand känns det väldigt bra, haha! Jag hoppas på att det inte regnar imorgon så att jag kan cykla då också, men gärna med lite mindre motvind.

Ikväll blir det att kolla på vad Robinson har att erbjuda idag! Det är inte sådär jättemånga avsnitt kvar nu, och det börjar dra ihop sig. Om vem som vinner har jag ingen aning om, men det finns ju bättre kandidater än vissa andra, kanske.

Vem tror ni vinner Robinson, eller vem hoppas ni på ska göra det?


 Nationelltprov i engelska och migrän

Dagens citat: Min favoritdikt är den som börjar "Trettio dagar har september" eftersom den verkligen säger någonting. - Groucho Marx

Äntligen sköna och härliga fredag!
Efter att ha längtat till helgen hela veckan, är den nu här. Det kan inte bli bättre!

Idag började jag skolan vid kl 08.45 med nationelltprov i engelska B. Vi hade sista delen idag, som var hör&läsförståelse. På hörförståelsen som vi hade först, fick vi bland annat höra olika personer som pratade med olika accenter. Vissa var det inte alls några problem att förstå, medan andra var mycket mera svårtolkade. Lite stressigt att hinna skriva i alla svaren innan man måste kolla på nästa frågor som kommer, annars var det bra. Jag försökte hela tiden tänka att det bara var en hörövning som vi har tränat på lektionerna för att inte göra mig så nervös. Jag tycker att det kändes bra, de båda delarna! Längtar tills jag får veta resultatet, (=
Skönt är det också att nu är alla nationella prov överstökade, nu är det bara slutspurten kvar!

Kom hem gjorde jag väl vid en 11.30 - snåret ungefär. Jag hade fått jätteont i huvudet efter provet, för jag hade ju spänt mig och så, som jag alltid gör inför ett prov. Jag gick och vilade men när jag trodde att den var helt borta, tog den ny fart igen och blev till något migränliknande. Började må illa också så jag la mig i soffan en stund till. Nu känns det väl lite bättre, men det känns som att huvudvärken ligger där och lurar i alla fall. Så för mig har det verkligen blivit en lung fredag.

Tråkigt väder har det varit här också. På morgonen började det skina upp lite och när jag gjorde det nationellaprovet trodde jag att det var strålande sol ute. När jag sen skulle gå ut från skolan när jag skulle hem, regnade det för fullt ute. Jag vill ha ju sol! Jag vill sitta ute i solstolen, haha! Jag hoppas på att morgondagen kommer bjuda på mycket sol, och att jag mår bättre och inte har huvudvärk. Jag hoppas även på att jag kan ta mig en cykeltur, det skulle vara kul! Nästa fredag är jag ledig från skolan, för då ska vi till Stockholm. Blir en kort och skön vecka för mig då! Det ser jag fram emot, =)

Nu får ni ha en så bra fredagskväll, så hörs vi mera imorgon! Förhoppningsvis har jag ingen migrän då och är lite piggare. Ha en trevlig kväll!

Inspelning av julkalender mitt i våren

Dagens ordspråk: Det är dags att gå hem när du börjar likna ditt passfoto.

Idag har det varit en riktigt grå, mulen och regnig torsdag. Tråkigt att det regnar när man annars är så bortskämd med det fina vädret, men det är bra för de grönskande träden och allt annat, det blir så fint när allt lyser härligt grönt! Gott börjar det lukta ute också, tycker jag!

Idag hade jag sovmorgon till kl 10.25, veckans lyxigaste dag! Slutade desto senare vid kl 16.00, men dagen gick ganska fort ändå. Väl nu här hemma har jag tagit det lugnt och inte pluggat något alls. Orkar inte det, så jag får göra det någon annan dag istället! Imorgon är det sista dagen i skolan för den här veckan, och då har vi även nationellt prov i engelska B. Den sista delen som är hör&läsförståelse. Jag hoppas på att det kommer gå lika bra på den som på de andra delarna! =)

Jag kom på en ganska rolig sak som jag har glömt att berätta här i bloggen! Förra veckan ringde min bror hem till oss och då berättade han om en märklig händelse som hade hänt utanför hans fönster. Vi skulle aldrig kunna gissa vad det var sa han, vilken han också hade rätt i. Han hade fått ett lapp i sin brevlåda där det stod att julkalendern för 2009 skulle filmas utanför hans lägenhet i Solna, från kl 20.00 på kvällen till omkring 05.00 någonting på morgonen, haha! Han hade vaknat mitt i natten av att de stod utanför och sjöng julsånger! På lappen som han hade fått stod det en liten berättelse om vad julkalendern skulle handla om. Jag tror att det var något med rymdvarelser, kommer inte ihåg vad han sa. Imorgon igen ska de tydligen filma igen. Jag tycker att det var tur att de ska filma den här helgen nu, och inte nästa helg, den 15 maj. Då ska ju vi åka upp till honom och jag vill inte vakna mitt i natten av att de sjunger julsånger utanför fönstret, även fast det skulle vara en liten kul grej, haha!

Lite funderingar kring olika saker

Dagens citat: Pålitikernas räddning är väljarnas korta minne.

Denna onsdag inleddes först med en sovmorgon till kl 09.30. Det är den första anledningarna till att jag tycker om onsdagarna så mycket, haha! Vi började i alla fall då med ljudteknik på kulturskolan. Vi håller nu på att mixa en låt som vi har spelat in i studion. Vi jobbar i programmet Cubase som är ett proffsprogram och ett ganska svårt sådant, enligt mig. Vi hade genomgång idag och sen fick vi jobba lite själva. Det känns lite coolt att kunna lägga på effekter på sången, på gitarrsolon och på vad man vill. Jag började tänka när jag satt med programet, att vad mycket man kan göra egentligen för att förbättra allting. Det är klart att jag visste det förut också, men när man själv håller på med det får man upp ögonen mycket mer för det. En sak till som jag  får upp ögonen mycket mer för, är vad mycket fake det är med musiken egentligen. Någon som sjunger skitbra på en platta kan ju suga live, tråkigt tycker jag. Aja, nog pratat om det!

Slutade vid kl 15.05 idag. Det är den andra anledningen till att jag tycker om onsdagar. Och att det är i mitten av veckan, förstås. När jag kom hem vilade jag som vanligt, sen har jag hållt på lite med läxor. Det här med att jag vilar varje dag efter skolan, beror på att jag inte orkar göra någonting annat om jag inte gör det. När man går runt och har ont hela tiden, blir man väldigt trött. Inte så att man blir trött på att ha ont, även fast jag självklart blir det också, utan det jag menar nu är att det är utmattande att ha det. Förut, när jag var yngre, låg jag aldrig och sov efter skolan. Jag förstod inte varför mina syskon kunde sova flera timmar efter skolan. Vad är det för roligt med att sova hela tiden? Nu kan jag förstå att de gjorde det. Det är jobbigt att gå på gymnasiet med så mycket läxor och plugg hela dagarna, först i skolan och sen när man kommer hem. Nu vilar jag själv varje dag. Det måste jag, för om jag inte gör det kan jag inte plugga eller vara med någon kompis. Jag orkar inte utan att vila och jag fungerar inte heller om jag inte gör det. Det är därför som jag vilar varje dag efter skolan. Ibland kan det vara svårt för mina kompisar att förstå detta, eftersom att de själva inte har värk eller blir trött av det. Ibland blir jag själv lite orolig för att de inte förstår när de säger att de gör det, för jag vill inte att de ska missförstå mig. Men för det mesta förstår de det, som tur är! =)

Hm, blev lite blandad kompott idag i det här inlägget, haha! Kan bli så ibland, lite olika funderingar hit och dit, =)

En inte alltför ansträngade tisdag

Dagens språkgroda: Jag är traditionalist med smak för förändring. - Valéry Giscard D' Estaing

Hallå!

Idag blev det ingen allt för ansträngade tisdag i skolan, tycker jag. Vi började verkligen med en mjukstart när vi först fick gå in i aulan för att lyssna på en debatt mellan olika partier om varför vi ska rösta på dem i EU-valet, som är den 7 juni.
Vi fick gå och kolla på det eftersom att många i våran klass redan har fyllt 18, eller kommer göra det. Som tur är har jag ju redan fyllt och kan rösta vid valet den söndagen! Jag tycker att man ska rösta när man kan det. Hur kan man annars säga att man inte får påverka någonting? Jag vet, jag låter som lärarna i skolan när dem säger: "om ni inte går med i elevrådet, ska ni inte klaga om ni inte får det ni vill ska ändras, ändrat..." men vet man inte vad man ska rösta, varför inte rösta blankt då bara?

I alla fall, vi fick lyssna på de olika partiernas debatt. Jag tycker att det var lite intressant faktiskt, för jag är lite småintresserad av politik. Jag kommer ihåg när Göran Persson var stadsminister, då skrev jag en låt till honom. En raplåt närmare bestämt, haha! Jag har texten sparad någonstans, och texten gick väl i stil med någonting att jag tyckte att han skulle ändra på en massa saker för oss handikappade. Själva budskapet i låten var väl bra, men musiken och det andra ska vi inte gå in på några detaljer om, haha!

Nu efter skolan har det blivit klarinettövande och lite skrivande på min utredande uppsats om Indien. Egentligen skulle uppsatsen lämnas in imorgon, men vi fick ännu en till vecka på oss att fortsätta med den. Det tycker jag var väldigt bra! Jag är inte riktigt klar med min uppsats, men om den skulle ha lämnats in imorgon, hade jag givetvis lagt på ett kol och skrivit mer. Kanske hade det tagit halva natten att finslipa allting, eftersom jag är så noga med allt sånt och kan skriva om en text minst hundra gånger. Men nu när vi har lite mer tid på oss kan jag ägna mig åt att sova när jag ska, och få uppsatsen att bli ännu bättre! Det mesta grovjobbet är ju gjort, bara finslipningen kvar. Jag tycker det känns så skönt när allt som ska lämnas in är klart. Härlig känsla av frihet, får jag då!

Ikväll blir det väl att titta på TV och ladda om tills nästa skoldag. Jag hoppas på att vädret kommer bjuda på lite mer sol då, än vad det har gjort idag. Det har spöregnat här hela dagen, usch vad trist. Nu lite senare på eftermiddagen har det blivit lite bättre på väderfronten. Tror det skulle bli bättre väder till helgen i alla fall! Hoppas det. Nu är det ju bara den här helgen kvar innan vi åker till Stockholm nästa helg. Längtar! Och innan dess lär min syster Malin ha fått sin bebis också, hoppas jag på! Om hon har fått det ska vi hälsa på henne och Adde innan vi åker till Stockholm. Det är mycket roligt som händer nu, minst sagt!

Förresten, om ni vill läsa en intervju med mig, gå in på http://josiieliive.blogg.se/category/bloggintervjuer.html och läsa på Josies blogg. Bläddra ner lite så kommer ni till den, =)

Today, is it my lucky day!

Dagens ordspråk: Äpplena faller inte långt ifrån päronträdet.

En ny och härlig vecka har nu tagit fart igen. En ny vecka som är steget närmare sommarlovet. Om man ser det så när man går upp på måndagsmorgnarna och känner sig seg som deg, så går det lite lättare!

Började kl 08.00 idag med filosofi. Dagen fortsatte som vanligt fram till kl 15.15 ungefär, för då var skoldagen slut för mig idag. Egentligen har jag ju alltid kör på måndagar efter engelskan, och det hade jag idag med för den var inte inställd.
Men anledningen till att jag inte gick till den idag, var för att jag skulle till lasarettet! Jag hade inte någon tid hos någon doktorn och behövde inte ta en massa prover, då hade jag haft världens ångest för att åka dit, haha! Idag kändes det faktiskt väldigt bra, och det var för att jag skulle på möte med sjukhusets kurator och arbetsterapueft. Vi skulle ha ett möte om vilka hjälpmedel som jag kan tänkas behöva ha, hur jag mår, och om det är någonting som måste fixas. Vi har det ibland för att utreda det och det känns väldigt bra. Innan vi skulle avsluta mötet pratade kuratorn om att hon hade fått olika saker från någon organisation som heter Min Stora Dag. Där är det olika personer och företag, (någonting liknande i alla fall, kommer inte ihåg riktigt) som skänker pengar till den organisationen, för barn som är funktionshindrade. Barnen kanske önskar att träffa någon kändis, och då ordnar de det. Bland annat Martin Timell och Nanne Grönvall skänker pengar dit. Hursomhelst, hon hade fått några biobiljetter ifrån den organisationen i påsk, som hon fick dela ut till barnen på barn&ungdomshabiliteringen. Hon hade några biobiljetter kvar och frågade om jag ville ha några. Självklart sa jag ja tack, och jag fick 4st! Jag tycker att det var jättegulligt och snällt av henne. Och att jag fick så många, det var ännu snällare!
Chenfei, jag har tänkt att bjuda dig på bio och popcorn. Nu vet du det! Säg till när det går någon bra film! ;)Ibland finns det fördelar med att gå till lasarettet, =)

Tips för spända axlar

Dagens ordspråk: Förr måste man vara skådespelare för att bli stjärna. Nu är det precis tvärt om.

Hallå!

Då var det söndag då, igen. Denna långhelg har inte alls känts så lång som jag hoppades att den skulle göra, men den var ju längre än vad det brukar vara! Jag har hunnit med mycket roligt i alla fall. Nu är det ju faktiskt inte så superduper många veckor kvar i skolan heller, så det ska nog gå bra det här!

Idag har det varit en lugn dag för mig, som det brukar vara på söndagar. Har mest bara kollat på film, läst lite och tagit det lungt. Har pluggat lite grann också, men inte så mycket idag. Jag satte mig här vid datorn för några timmar sedan för att skriva klart mitt Indien arbete som vi har i både historia, kulturhistoria, svenska och samhällskunskap. Det är en stor uppsats som vi ska skriva och det är mycket som ska vara med, men nu har jag inte så mycket kvar! Har fått riktigt mycket gjort nu, faktiskt. Skönt det, då kanske det blir lite mindre läxor den här veckan. Kan ju alltid hoppas på att kommande vecka kommer bli lung och inte allför stressig!

Ont har jag haft lite idag också. Värken sitter fortfarande ilsket kvar i nacken och axeln. Den verkar inte ha fått tankar på att flytta än. Jag brukar göra lite övningar när jag får ont i axlarna och känner mig stel, och det är att känna efter hur det känns när det är avslappnat!
Dra först upp axlarna så lång du kan och sen släpper du bara. Då känner du skillnaden på när du är stel och när du inte är det. Jag brukar alltid känna efter när jag sitter här vid datorn eller i skolan. Då är det bara att se om det går att få ner axlarna lite till eller inte. Det är värt att testa,  för det funkar faktiskt!Man kan göra fina loppisfynd, i alla fall jag!

Dagens ordspråk: Jag kan inte ge något recept på framgång, men däremot ett på misslyckande: försök att vara alla till lags.

Hallå!

Idag har jag inte ägnat dagen åt att sitta i någon solstol, som jag gjorde igår. Tur är nog det, för jag var så röd igår och hade solfrossa, så om jag hade solat idag hade det nog gjort ont väldigt fort. Jag vet faktiskt inte så noga ut vädret har varit här hemma, men hur det har varit i Örebro, det vet jag i alla fall!

På förmiddagen åkte vi in till Örebro för vi skulle till Conventum, som vi var till för några helger sen. Då hade de en trädgårdsmässa som inte var alltför rolig, men idag hade de en Loppis och hantverkar - mässa!
När vi kom in så såg det ut som om det inte fanns så mycket bord, men det var för att deras hall är så himla stor. Det var faktiskt skönt att hela Conventum inte var fullt den här gången, för nu var det mycket svalare och inte lika trångt!
Vi kollade runt bland alla borden, en del hade riktigt roliga och fina grejer och andra hade det inte. Men vi gjorde några fynd i alla fall! Mamma köpte bland annat ett par jättefina skor till MajBjörn (Malin och Addes bebis som vi väntar på ska komma ut. Vet inte vilket kön det blir, därav  det tillfälliga namnet MajBjörn). Jag trodde inte att jag skulle hitta något speciellt, men det gjorde jag! Ett riktigt bra fynd faktiskt, till och med. Vi kom till ett bord som hade lite olika kläder och jag kollade lite bland dem. I den högen såg jag en jättefin svart spetstunika, som var från Gina Tricot! Den var inte bara fin, den såg ut att vara helt ny också dessutom. Max använd en gång, inte mer. Jag frågade vad hon skulle ha för den och hon sa bara 30:-. Det tycker jag var himla billigt för en sån fin tunika, den lär ju ha kostat mer på Gina. Det blev dagens fynd för mig på loppisen!

Efter Loppisen åkte vi till Marieberg en stund. Jag var tvungen att byta mitt armband som jag fick ifrån Malin och Mikael, Adde och Sonja i födelsedagspresent när jag fyllde 18. Det hade släppt på ena stället och gått sönder. Jag var ledsen över det, men som tur var hade de kvar ett likadant som jag fick! Det var tur det. Blir nog att inte använda det till vardags något mer, jag nöjer mig med att ha halsbandet istället som ser likadant ut!
Vi gick inte in på så många ställen på Marieberg, för vi ska ju åka till Stockholm om bara 2 veckor! Jag sparar pengar till det, så vi gick inte in i så många klädaffärer. Dock gick vi in på Ur&Penn för jag älskar verkligen örhängen. Jag hittade ett par där idag med, ett par leopardfärgade! I vanliga fall kostade de 59 spenn, men nu kostade alla örhängen 25kr istället. Som hittat!
Efter Marieberg tog vi oss en tur till Rusta, IKEA och Bauhaus innan vi åkte hem igen. Skönt att komma hem. Har varit riktigt varmt idag! Har dessutom haft ont i nacken och axeln som jag skrev igår. Jobbigt när värken fastnar på något ställe. Jag får be mamma om massage sen ikväll!

Dagens loppisfynd! En svart spetstunika från Gina Tricot, jättefin!


Örhängen från Ur&Penn

Vårkänslor

Dagens ordspråk: Om du någon gång tar ner ett staket, ta först reda på varför det sattes upp.

Vilket härligt väder denna första maj har bjudit på idag! Har varit hur skönt som helst!
Som jag sa i mitt första inlägg så skulle jag gå ut och sätta mig i solstolen, vilket jag också gjorde. Har nog suttit där i princip hela dagen, det har varit så skönt! Framåt lunch tog vi fram grillen och grillade. Första gången i år!
Lite senare på eftermiddagen kom Sanna hit också! Det var jätteroligt, vi satt mest och pratade och så. Blir så långt mellan varven så då går flera timmar åt att bara prata. Trevligt!
Varit ute och cyklat har jag gjort idag också! Jag kom in för en liten stund sen. Känner mig stel i axlarna och nacken så nu blir det nog att gå ner och titta lite på TV. =)

Det här var min dag! Vad har ni haft för er idag då?

Jordgubbssaft smakar bäst i solen!

Våra plommonträd har redan börjat blomstra. Tidigt i år.

1:a maj

Godmorgon på er!

Idag är det 1:a maj, vad skönt!
Det är långhelg, ingen skola, soligt väder, värme och grönt.
Det är strålande väder och jag tror att ni kan gissa vad min dag kommer bestå av till viss del. Eller?
Precis! Självklart ska jag njuta av dagen ute i solstolen!
Hörs senare idag! =)


RSS 2.0