En skoldag fattigare

Dagens citat: Jag har ingenting emot ansiktslyftningar, men jag tycker det är dags att hejda sig när man ständigt ser förskräckt ut. - Susan Forfleet

Hejhej!

Nu är jag ännu en skoldag rikare, eller så kanske jag borde skriva fattigare? Jag hade den här meningen i huvudet och skrev ner den och då märkte jag att jag inte var den rikare. Jag är dagens information och lärdom rikare, men jag är skoldagen fattigare. För varje dag som går kommer jag närmare studenten!

Började kl 08.00 idag, och tro det eller ej, men det är inte lika jobbigt att börja kl 08.00 när man slutar tidigt på dagen! Jag hade sån tur att jag redan slutade vid kl 11.10. Jag gör det varje onsdag, så jag ska då verkligen inte klaga!  Något som jag däremot vill klaga på, är den här kylan som plötsligt har slagit till och kommit! Igår hade vi några ynka plusgrader på morgonen, men idag hade vi nästan -3. Det var jättekallt och det känns lite konstigt när vi har haft nästan +15-17 i stora delar av september. Men imorgon är det ju redan första oktober, så det är ju kanske teoretiskt inte så konstigt.

När jag hade slutat idag och kom hem, vilade jag ganska länge. Jag har haft väldigt ont idag i min nacke och i min vänstra axel. Värken har varit ganska så bra länge, men för varje dag som går börjar den smyga sig på. Det är nog för att vi går mot kallare tider och så. Men jag ville så jättegärna cykla idag, så jag gjorde en lite kompromiss med mig själv. Jag tänkte att jag kunde cykla 8 km idag, istället för 13 km som jag vanligtvis brukar cykla. Jag tror inte att det är så farligt, för ont har jag ju i vilket fall. Genom att cykla blir jag ju lite mjukare i kroppen också, och det är bra eftersom att jag är så stel i just det partiet som jag har ont. Jag tror jag ska be mamma om lite massage. Jag tycker att det gör väldigt ont, men det är bra för blodcirkulationen och det känns skönare efteråt! Ska nog ta på en vetevärmare också, den är oslagbar på många sätt. Värme är alltid ett vinnande koncept mot smärta!

Om det är någon som läser min blogg som också har värk, så kan ni gå in under kategorin Tips och läsa vad jag brukar göra bland annat när jag har ont. Kommer inte ihåg exakt allt jag har skrivit där, men mycket bra och användbart finns det i alla fall! =)


Sovmorgon

Dagens ordspråk: What goes around comes back around.

Hallå!

Imorse hade jag sovmorgon, var hur skönt som helst eftersom att jag bara har en i år. Förra året hade jag det nästan varje dag, förutom en tror jag. Så att börja kl 09.50 var mycket bättre än kl 08.00!
Märkte hur som helst när jag gick upp att det var jättekallt ute, temperaturen låg på + 0.0 och det var fullt med frost ute. Regnade som bara den igårkväll så det var lite konstigt att det var så kallt imorse.
Jag klagar nu, när det nästan är minusgrader, vad kommer jag då inte göra när det blir -15 eller så?
Jaja, allting är relativt. Vi har ju haft det "ganska" varmt ett tag nu, så det blir ju en omställning!

På samhällskunskapen idag, trodde jag att vi skulle lämna in alla våra artiklar som jag har skrivit om i bloggen att jag gjorde i helgen. Det var flera stycken, bland annat debattartikel, krönika, reportage och sånt. Jag var helt säker att vi inte skulle få någon mer tid till det i skolan, men det första läraren sa var att vi skulle få det. Och det var dubbellektion i det ämnet. Jag hade ingenting kvar att göra så jag fick jobba med mitt projektarbete istället, haha! Så kan det gå när man är flitig!

Avslutade skoldagen med klarinettlektion. Hade ju inte det förra veckan eftersom vi hade studiedag, och nästa vecka blir det inget heller för vi esteter ska ha temavecka, som vi hade förra året. Temat vet vi inte än, men vi ska inte ha vanliga lektioner i alla fall. Därför spelade vi extra länge idag, utan att veta om det! Vi skulle egentligen sluta kl 15.00, men drog över en kvart. Det innebar att jag missade min skoltaxi hem, haha. Så kan det gå när man inte har koll på tiden! Men jag fick ju lära mig mycket i alla fall, så någonting gott hade det ju med sig!

Vad har ni haft för er denna tisdag då? =)


Bestigit Mount Everest

Dagens ordspråk: Ingen snöflinga känner sig någonsin ansvarig.

Nu har jag äntligen bestigt Mount everest (läs: skoldagen) och det känns så skönt!
Måndagar är den absolut längsta dagen i veckan, då vi börjar vid kl 08.00 och inte slutar förrän kl slår prick 16.40. De resterande dagarna i veckan är mycket bättre, de är åtminstone liiiiite kortare än den här dagen!

Sen jag kom hem har jag vilat lite, spelat klarinett och suttit och jobbat med mitt projektarbete! Jag tycker att jag har ett sånt flyt med min bok nu, så det känns jättebra och jag har inte råkat ut för några stopp på vägen. Bättre kan det inte gå! Igår gjorde jag klart några artiklar som vi hade i uppgift att göra i svenskan och samhällskunskapen. Jag rättade min debattartikel, mitt reportage och skrev en krönika! Den sistnämda blev jag riktigt nöjd med, lyckades få till en riktig knorr på slutet. Eftersom att det redan var gjort hade jag inga direkt jobbiga måsten såhär efter den långa dagen. Det gäller att vara smart och planera sitt arbete noga och genomtänkt!

Nu ska jag fortsätta med lite annat och snart gå ner och titta på Idol. Blir att bara koppla av och ladda inför imorgon, då nya krafter och tag behövs. Hörs imorgon, ha det så bra så länge och simma lugnt!Flyttningen igår för syrran gick jättebra!

Dagens ordspråk: Vart man än ska flytta så är det alltid långt.

Hallå!

Vilken tur att jag skrev ett tidigt inlägg igår innan vi åkte till Fellingsbro. Som jag då i det tidigare inlägget nämde skulle vi hjälpa min syster Malin och hennes sambo Adde och deras lilla bebis Lowe att flytta!

Vi åkte dit tidigt på förmiddagen, vid kl 09.30 ungefär och kom dit en timme senare. Addes föräldrar var redan där när vi kom och de hade precis hyrt en kärra att lasta alla grejer i. Efter en stund kom även lilla Lowes farfar och både gammelfarmor och gammelfarfar! Vi var sammanlagt 9 personer, plus Lowe, hunden Hugo och katten Busan. Vi hjälpte till allihopa med att plocka ned bokhyllor, bära kartonger och göra det som behövdes. Teamwork ända ut i fingerspetsarna!

Eftersom att jag inte kan bära tunga kartonger med saker i på grund av min värk, tog jag hand om lilla Lowe hela dagen. Jag kände mig verkligen välbehövd och inte alls i vägen som man annars kan göra när man inte riktigt kan hjälpa till och flytta grejer, för Lowe är så nyfiken och ska vara med och se allt! Han vill inte ligga i någon vagn och sova inte, när det finns så mycket saker att se. Han trivs bäst när han får vara med och han har alla personers uppmärksamhet riktad mot sig, så söt så!
Jag satt med honom och lekte och han är så stark i sin rygg så han kan nästan sätta sig upp i barnvagnen, redan! Det är inte vanligt att man kan göra det som en 4-månaders bebis, han är tidig med exakt allt. Han har mycket spring i benen också och han vill att jag ställer ned honom på golvet ibland. Då hoppar och studsar han för glatta livet, haha! Han var jättesnäll också hela dagen och skrek ingenting alls. Det var skönt eftersom att jag tog hand om honom så mycket!

Vi kom inte hem förrän vid kl 20.30 igår ungefär, mycket senare än vad vi hade trott. Flyttningen gick fort, men vi skulle ju äta och laga mat också och hjälpa till så att Malin och Adde fick lite ordning i deras nya lägenhet. Den var jättefin och väldigt ljus och den upplevdes som mycket större än den gamla! När vi kom hem sen var jag jättetrött och orkade inte skriva någonting här på bloggen, därav den dåliga uppdateringen.
Men jag hade en väldigt rolig dag och vi var så duktiga allihopa som hjälpte till och fick det bra! Trevligt sällskap hela bunten var vi, =)

Nu ska jag gå ner och titta lite på TV. Har hållt på med läxor en bra stund, så nu ska jag bara koppla av och ta det lugnt. Får höras mer imorgon. Ha en trevlig söndagskväll!

Hjälpa till med flyttning

Godmorgon mina vänner!

Idag är jag verkligen uppe med tuppen, kan jag säga er!
Igår skrev jag att jag inte visste om jag skulle hinna skriva här på bloggen, och det beror på att vi idag ska till Fellingsbro till min syster Malin, Adde och Lowe! De ska nämligen flytta, så vi ska åka dit och hjälpa till.
Jag kan ju inte bära så mycket på grund av min värk och så, men jag kan vara med Lowe och hjälpa honom.
Han är så himla sällskapssjuk och bara 4 månader, (bara och bara, vart har tiden tagit vägen?!) så han vill vara med att se allt. Ska bli jättekul att träffa dem i alla fall och beroende på vilken tid vi kommer hem så får vi se om jag hinner blogga eller ej. Nu har jag ju skrivit vad jag ska ha för mig!

Ha en trevlig lördag så hörs vi sen!


Min besta redovisning ever

Dagens ordspråk: Rökare är också människor - fast inte lika länge.

Jag har märkt att varje gång det är fredag så inleder jag en liten text om det. Typ "Åh, nu är det veckans bästa dag" eller "Oj, nu är fredagen redan här" men "Nej, jag klagar inte för det är såå härligt". Och vet ni vad?
Alla de texterna och påståendena passar in idag!

Idag har jag haft min bästa muntliga redovisning, någonsin. Jag tycker att det är jobbigt, som många andra också tycker men jag vet egentligen inte varför. Jag presterar helt enkelt bättre på prov och sånt, fast det ligger ett bra och effektivt arbete under, men det liksom låser sig när jag ska prata och allt jag har lärt in tappar jag som de på Idolaudition igår, och jag får läsa lite på pappret i alla fall. Men inte idag!

Redovisningen hade vi i Historia B. Vi har hållit på att jobba med Indien och jag skulle prata om när Indien blev självständigt, Om Gandhi och om deras premiärministrar som ett självständigt land och så vidare. Eftersom att jag har trott att jag skulle redovisa vid två andra tillfällen, har jag läst på varje gång innan lektionen i historia. Har blivit lika besviken varje gång eftersom att jag ville redovisa och bli av med det. Så idag när det var min tur kunde jag ju allt jag skulle säga! Jag tittade ut över hela klassen (okej, det var för ungefär 5 st plus läraren, men jag kollade ut som om det vore masssoor med folk där ute som bara lyssnade på mig) och kollade bara ned för att veta vad jag skulle prata om härnäst. Tyvärr blev jag lite avbruten några gången utav läraren för att jag pratade för snabbt. Jag tyckte inte att jag pratade snabbare än någon annan, men det kan ha varit för att jag hade väldigt mycket exempel på allt jag pratade om och hade välutformade meningar och ett stort omfång (lärarens ord, jag tar åt mig som en sugpropp) och därför hann de inte att anteckna. Jag fick ta lite pauser då istället och titta så de hann med att skriva. Jag fick även skriva lite på tavlan, svåra namn och så. Det är inte lätt ska jag säga er, skitsvårt att skriva rakt! När jag sedan var klar hade vi en stor disskusion om allt jag hade pratat om, de fick fråga frågor och sånt. Jag hade förberett mig väldigt väl och kollat upp saker som jag inte visste innan, ifall någon skulle fråga, vilket de också gjorde. Det kändes så bra att veta allt sånt!

När jag var klar med redovisningen sen och skulle gå så stod jag kvar lite för jag visste inte om jag skulle dra upp den där vita gardinen som man ser overheadbilder på. Läraren bara: Du behöver inte stå kvar här, du kan gå och sätta dig om du vill. Haha, det var lite kul för jag ville ju inget hellre än att gå och sätta mig, men stod kvar för att jag inte visste om han eller jag skulle dra upp den. Jaja, det var lite kul!


Slutade skolan vid kl 13.15 och var så glad för att komma hem! Jag slappnar av på ett helt annat sätt när det är helg. I ettan var det inte så bra, för då fick jag mycket mer ont på helgerna. Jag vet inte om det var för att jag slappnade av, men jag tror det. Då kom det liksom som ett brev på posten från hela veckan. Men hoppas det inte blir så nu!

Har varit på stan en snabbsväng, vi skulle till Kicks! Var där och kollade på lite torrschampoo och sånt. Jag passade även på att ta en broschyr om nagellack från O.P.I! De har så många fina färger, men de är inte direkt budgetvänliga, fast det beror på vad man jämför med i och för sig. Fina var dem i alla fall!
Passade även på att köpa en CHIC tidning innan vi åkte hem, då har jag något bra att läsa i helgen!

Kommer inte vara hemma så mycket imorgon, men det berättar jag mer om då innan jag åker. Hoppas att jag hinner det! Ha en trevlig fredagskväll så hörs vi! =)
Bloggen hjälper mig mycket

Dagens citat: Vart sjutton ligger det där Australien egentligen? - Britney Spears

Skolveckan börjar lida mot sitt slut och snart är det äntligen fredag!

Som torsdagar alltid innebär, började jag kl 08.00 och slutade vid kl 16.20. Var en riktigt lång dag med lite långa hål, men annars har det gått bra! Hade Globalkunskap sista timmen, då vi fick lyssna på lite redovisningar och disskutera lite olika saker. Var så skönt att bara koppla av och lyssna och inte behöva tänka allt för mycket, eftersom att jag är jättetrött så sent på skoldagen, vilket alla andra också var. Inga läxor heller, ännu bättre!

Har tränat på min historiaredovisning för hundraelfte gången snart tror jag, haha! Det är inte för att jag har skrivit så mycket att jag inte kommer ihåg det, för i skrivande stund så gör jag det, utan för att jag har trott två gånger tidigare att jag skulle redovisa. Nu har jag blivit lovad att det är min tur imorgon, så då får jag äntligen det gjort!
Ännu en sak att bocka av på mitt osynliga papper med rubriken "To do".

Sitter paralellt med bloggen och skriver på min bok om mitt handikapp, som jag har som projektarbete! Har äntligen kommit igång med själva skrivandet nu. Det är jätteroligt och det flyter verkligen på! Var lite svårt att komma igång bara, var tvungen att sparka mig själv i baken och få fingrarna ur arslet och kunde börja.
Nu är det äntligen gjort och går som tidigare sagt, hur bra som helst! Känns så kul och ni skulle bara veta vilken bra hjälp bloggen är till mig just nu. Jag är så nöjd och stolt att jag startade den här bloggen så det tåls att upprepas hur många gånger som helst!

Imorgon är det ju fredag, har ni några planer inför helgen? =)


Kort skoldag

Dagens ordspråk: Man blir som dem man umgås med.

Att det var studiedag igår för min del, gjorde att det nu känns som att den här veckan snart är slut!
Så fort onsdagen är gjord, då är det ju bara torsdag och fredag kvar innan det är helgen! Känns väldigt skönt att tänka så, haha.

Blev en väldigt kort skoldag idag, som vanligt på onsdagar. Började vid kl 08.00 med historia men jag fick inte göra min redovisning idag heller. Jag hann inte det, men min historialärare sa att jag såg väldigt samlad ut och att det är bra att jag har tålamod för då kan jag göra min redovisning på fredag. Jag kan ju verkligen inte klaga att jag inte har fått tid till att förbereda mig inför det muntliga, haha! Blir skönt att få det gjort sen, blir en sak mindre att tänka på.

Sista lektionen blev ljudteknik, men den hade vi ingen lärare på. Idag hade Kulturskolan sin studiedag istället för igår, eftersom att grundskolorna har studiedag idag istället för igår. Det gick mycket bra ändå utan lärare, vi i klassen fixade det bra! När jag kom dit, först av alla, var det en gubbe som frågade om jag visste att det var studiedag idag. Det visste jag, och sa att vi skulle ha lektion ändå. Vi skolelever har bra koll på sånt där, för får vi gå hem tidigare så brukar inte det vara ett stort bekymmer, så det har vi koll på, ;)

När jag kom hem efter att ha slutat kl 11.10, hade jag väldigt ont i huvudet. Jag gick och vilade då en stund och då gick äntligen huvudvärken över, var så skönt att den var borta! Blev lite plugg då istället och efter det åkte jag på en härlig cykeltur! Få rensa tankarna och göra någonting annat är jätteskönt. Jag är så glad att jag kan cykla nu, trots värken. Den är inte riktigt så illa som den brukar vara, eller kommer att bli. Jag tror att det är lugnet före stormen nu, men det är skönt att kunna ta vara på alla cykeltillfällen som finns!
Träffade även på Sanna när jag cyklade! Jag såg henne inte alls först, så hon fick skrika lite på mig, hehe.
Hon var på stan med en kompis och de var påväg mot busstationen. Var jätteroligt att träffa henne en stund och stå och prata. Vi bestämde att vi snart ska ses igen, känns jättebra det! =)

Nu ska jag snart gå ner och titta på Idol. Följer ni det också, någon favorit än?


Tävling hos Millah

Hittade ännu en rolig tävling hos Millah, där man kan vinna en årsförbrukning av hudvårdsprodukter från Garniers nya produkter, Pure Active. 20 produkter till ett värde av 1500 kr. Inte helt fel, va?
Millah har även en massa andra tävlingar på sin blogg, så det är verkligen värt att ta sig en titt!
Tävla om ett söt armband hos Millah

Nu är jag åter med i en tävling hos Millah, där hon utlottar ett jättefint och sött armband i silver!
Armbandet heter Crazy Green och kommer från Mintiz. Gå med och tävla ni också!Studiedag i dubbel bemärkelse

Dagens språkgroda: Nothing sucks like an Electrolux! - Ur ELECTROLUX första reklamkampanj för dammsugare på den amerikanska marknaden.

Åh, vilken skön dag det har varit idag!
Det är en vanlig tisdag men ändå har jag fått tagit sovmorgon och inte behövt gå till skolan. Anledningen till det är att jag har haft studiedag! De infaller sällan men är desto mer uppskattade när de väl kommer!

Har inte blivit en massa slappande idag inte. Jag har gjort flera svenskauppgifter, tränat på en muntlig redovisning och spelat klarinett. Det har tagit sina timmar men det känns bra att ha varit så effektiv och fått så mycket gjort! Det resulterar i mindre plugg till helgen istället, vilket är väldigt skönt. Men jag har faktiskt vilat och tagit det lugnt också mellan varven. Men nu är jag ordentligt trött och vill inte se en enda skolbok till!

Det här med skolan är ett väldigt viktigt ämne, tycker jag. För mig betyder skolan mycket, som jag så många gånger förr har berättat. Jag vill efter gymnasiet börja på Socionomprogramet på Örebro Universitet, vilket inte är det lättaste eftersom det är höga intagningspoäng. För att nå mitt mål måste jag kämpa och göra allting jag ska. Jag tycker inte alltid att det är så kul att göra en massa läxor, det är jobbigt och det är svårt och det är inte alltid jag har lust till det. Men vet ni vad jag gillar med skolarbetet? Att få de resultaten jag får! Det är riktigt roligt att höra när det har gått bra, då får jag en värmande känsla i magen och får ännu mer energi till att göra bra ifrån mig!

Jag kommer absolut inte ta ett sabbatsår efter gymnasiet, jag kommer fortsätta direkt. Många i min klass och ålder vill verkligen inte börja läsa direkt efter studenten, för de är skoltrötta. Men jag tycker att det är likabra att göra det, det finns ju ändå inga jobb! Det är lågkonjuktur och inte alls lätt att få jobb i dagens läge som det ser ut nu. Jag tycker att det är likabra att plugga och läsa nu och när det finns jobb igen, ja då är jag  ju redan färdigutbildad! Det låter inte helt fel va?

Hur ser ni på det här med skolan, ska ni ta ett sabbatsår efter gymnasiet eller ska ni fortsätta att läsa direkt medan kunskaperna är färska? Och om ni ska läsa vidare, vad ska ni läsa till då? Berätta! Det är jättekul att veta sånt tycker jag, =)

Måndagskväll

Dagens ordspråk: Ta alltid det säkra före det osäkra.

Hallå, hallå!

Nu är det nya vecka och nya tag i skolan som gäller!
Började skoldagen kl 08.00 på morgonen med Globalkunskap. Där har vi hållt på några veckor med att göra grupparbeten om olika saker och idag hade vi muntlig redovisning! Det kändes jätteskönt att ha det gjort, nu kan jag bara njuta av att lyssna på alla andra gruppers intressanta ämnen som de har jobbat med, härligt!

Fick sluta något tidigare idag än beräknat, gick hem vid kl 16.00 ungefär istället för 16.40. Måndagar är ohyggligt långa dagar, jag tycker inte att vi borde få ha så långa dagar egentligen. Vi blir inte direkt effektivare vart dagen lider, men det är ju bra att vi bränner av ganska många lektioner den dagen i alla fall. Dock hade vi håltimmar i 4h idag, för vi hade lite inställda lektioner och så. Men vi slog hål på dem också!

Åh, nu sitter jag här och småler lite för mig själv och njuter av att det är måndagkväll. Varför? kanske ni undrar nu. Det skulle jag också ha undrat om jag vore ni, för måndagskvällar är väl inte direkt så spännande, men imorgon ska jag inte upp och iväg till skolan! Som jag berättade igår, har vi studiedag imorgon. Det betyder att vi inte behöver gå till skolan på hela dagen, åh så skönt! Dessvärre betyder det inte att jag inte behöver göra läxor och skolarbete, men det är nog så skönt att kunna sitta hemma och göra dem när jag vill och inte på bestämda tider. Jag har självdiciplin så jag vet att allting blir gjort och det blir ännu bättre gjort med en sovmorgon i bagaget! Så det är precis vad jag ska göra imorgon, sova ut!

Ikväll blir det att kolla lite på TV och så. Kollar ni på Hollywoods hemmafruar kl 21.00 på 3:an? Det gör jag, det är så bra och löjligt på samma gång att det inte är sant, haha! För er som inte vet är det en dokumentär i fyra delar som handlar om det namnet säger; hemmafruar i Hollywood. De delar med sig av deras syn på livet och hur dem lever. Jag tycker att det är riktigt kul, kolla bara på den här kommentaren: Att vara hemmafru är ett heltidsjobb. Jag tar på mig läppstift kanske...50 gånger om dan? Jag kommer inte ihåg exakt hur citatet lyder, men enligt min mening säger det ganska mycket om serien. Men bra är det!

Dokumentären Hollywoods hemmafruar på 3:an kl 21.00 ikväll!Slutkörd

Dagens ordspråk: Att bita på naglarna är som att slicka på sitsen på toaletten.

Hallå!

Det är en trött Marie som sitter och bloggar här idag, känner jag. Har gjort väldigt mycket skoluppgifter idag, bland annat skrivit klart hemtentamen i judendomen, (Ha! Jag fick ner allt på 4 sidor, utförligt och bra, med 1,5 mellanrum.) lite svenska, projektarbete och spelat på mina klarinettläxor. Nu känner jag mig helt slut och ska inte läsa en rad till på mitt föredrag på projektarbetet som vi också har imorgon. Nu är det söndagsmys som gäller!

Var ute på en uppfriskande cykeltur förut också. Jag hade ingen lust men så fort jag kom ut och hade satt mig på cykeln så gick det bra! Oftast är det inte jobbigt alls, men idag dividerade jag lite med mig själv innan, haha! Jag såg förresten en tant som också åkte cykel och hon hade cykellyse på. Redan? tänkte jag när jag såg det. Det var inte alls så mörkt när jag var ute, så jag tror inte att det behövdes. Känns konstigt att jag snart kommer behöva åka med lyse, att det snart kommer bli mörkt om kvällarna!

Var för övrigt kyrkoval idag, den 20 september. Jag fick hem ett röstkort för ett tag sedan, men eftersom att jag är alldeles för dåligt engagerad och inte bryr mig så mycket om det, gick jag inte iväg och röstade idag. Jag vill ju gärna veta vad det är jag röstar på, och varför. Eftersom att jag inte gjorde det utnyttjade inte min rösträtt i dagens val. Men den 7 juni var jag iväg och röstade i EU-valet. Min första röstning! :)
Var ni röstberättigade och röstade idag?

Kommande skolvecka känns ganska skön, för på tisdag har vi nämligen studiedag! Känns hur bra som helst, för då blir det bara 4 skoldagar och därmed går den fortare. Imorgon blir det ju tidig uppstigning eftersom att jag börjar kl 08.00, men det kommer kännas jättebra på måndagkväll när jag vet att jag kan sova hur läääänge jag vill på tisdagen. Studiedagar gör livet mycket lättare att leva!500 km på 6 månader

Dagens citat: Det räcker inte med att lyckas. Andra måste dessutom misslyckas. - Gorde Vidal

Hallå!

Vilken fin lördag det har varit idag! Klarblå himmel och solen har varit framme hela dagen, hur skönt som helst!
Tänk om det ändå vore så att vi gick mot våren istället för hösten. Att det höll på att bli ljusare ute än mörkare. Att det här var vårens första strålar och inte höstens undantag av fint väder. Men man kan inte få allt, men det finns fördelar med hösten med likväl som det finns nackdelar med våren. Inte för att jag kommer på några nackdelar med våren just nu då. Men den 21:a december eller någonting sånt, då går vi mot ljusare tider igen!

Idag har jag haft väldigt ont i mina axlar och nacke. Känns som jag är jättestel där och värken maler på ett och samma ställe hela tiden. Det har gjort att jag har vilat lite idag, men ändå rört på mig och fått mycket nyttigt gjort!
Jag kollade lite på En shopaholics bekännelser, men den får jag nog se igen imorgon eller så. Jag somnade nämligen under filmens gång för jag blev så trött, haha! Vaknade nog upp efter att halva filmen hade gått. Men skönt var det att vila! Har gjort en hel del läxor också, bland annat hemtentan som vi hade i judendomen. Vi får max skriva 4 sidor dataskrivet med 1,5 mellanrum och storlek 12. Jag har jättestora problem med att skriva kort, det går inte. Om det står "skriv utförligt" så gör ju idioten som idioten säger, om ni förstår vad jag menar, haha! Jag får helt enkelt försöka att korta ner det lite.

Var ute och tog mig en cykelrunda förut också! Jag tänkte att det var lika bra fast jag hade ont. När jag cyklar blir jag ju mjukare i kroppen genom att röra på mig och jag får någonting annat att tänka på. Jag resonerade med mig själv också att jag förmodligen skulle ha lika ont om jag inte cyklade, som jag skulle ha även om jag gjorde det. Det stämde så jag är jätteglad att jag gjorde det! Jag såg på min cykeldator att nu har jag cyklat 500 km, alltså 50 mil, från i mars då jag fick min cykeldator tills nu i september. Det är otroligt bra gjort av mig alltså, jag är så obeskrivligt nöjd! Jag har skrivit upp alla mina resultat för att se hur mycket jag har minskat i tid och för att se hur ofta och mycket jag faktiskt cyklar. Konditionen har blivit mycket, mycket bättre och muskler, det har jag sannerligen fått! Både i armarna och benen, eftersom att jag jobbar lika mycket med båda. Jag blev så glad när jag såg resultatet att jag blev tvungen att ta kort på det med mobilen när jag kom tillbaka hem. För 500 km på 6 månader är det inte alla som har gjort det här året! Jag återkommer med resultatet när det har gått ett år, ;)

500 km, alltså 50 mil, på 6 månader har jag cyklat, =)
Det bästa med fredagskvällar

Dagens ordspråk: Glöm dina bekymmer, du får nya imorgon.

"Nu är det slut på veckan, nu är det dags för fredagsmyyys...." *Sjunger*

Så sant som det är sagt, nu är det fredag och helg för hela slanten!

Den här fredagen har varit mycket kortare än vad de tidigare har varit den här terminen. Vi har nämligen fått vårt schema ändrat, så nu har vi inte hål i 3h längre som vi hade förut. Jag tycker det är så skönt, för istället för att vänta i tre timmar och bara rulla tummarna, är det bättre att rulla tummarna hemma istället, om man så vill!
Så kl 13.15 gick jag ut ur klassrummet och åkte hemåt, hur skönt som helst!

Jag har inte hunnit cykla på hela veckan på grund av läxor och sånt, som alltid går före eftersom att det är viktigast. Men idag hade jag inget som kom i min väg och hindrade mig från att cykla 13 km!
Jag cyklar ju alltid samma väg varje gång och när jag har cyklat klart ett varv tar jag om det igen. Jag tror att människorna som bor runt omkring där jag cyklar känner igen mig, eftersom att jag är där så ofta, haha! Som idag, en familj var ute på altanen och tittade på mig när jag åkte förbi. Sen när jag kom dit på andra varvet satt de fortfarande ute, haha! Åh, vad pinsamt. Men för att det ska bli mindre pinsamt för mig tänker jag på att istället för att sitta och dricka kaffe och njuta av att det är helg, gör jag någonting nyttigt! Inte mitt fel att de bor just intill den gatan som jag gillar att cykla förbi på. Ibland får jag någon konstig tanke att jag vill skrika hej, bara för att vi ses en gång till. Men det har jag aldrig gjort, så ni behöver inte tro att jag är knasig! ;)

Vet ni vad det bästa med fredagskvällar är, enligt mig? Att jag kan göra vad jag vill och ha vetskap om att imorgon kan jag sova ut, jag kan göra vad jag vill och inte behöva tänka att vad står härnäst på schemat.
Jag kan vila och ta igen mig och samla nya krafter, eller göra någonting riktigt roligt. Ingen annan än jag själv styr över det! Jag slappnar av i hela kroppen och bara andas in fredagsluften. Det mår både jag och min värk bra av.

Lugn torsdag

Dagens ordspråk: Man ska aldrig säga aldrig.

Änltigen heeemmmma!

Usch vad jobbigt det var att gå tillbaka till skolan igen efter det flera timmars långa hålet. Jag hann och bli jättetrött och ville vara med Lowe istället för att åka tillbaka till skolan, men de åkte ungefär när jag gick.
Plikttrogen som jag är gick jag tillbaka på den sista lektionen. Den gick ganska fort så det var inga problem, det jobbigaste var bara att ta sig dit.

Hade en jättetrevlig och mysig kväll igår med syrran och lilla Lowe. Han blev 4 månader i tisdags och han är verkligen före i utvecklingen! Det märks på flera plan och han är så go och charmig. Snäll var han hela kvällen också, skrek ingenting. Han var lugn och fin, förutom när han ville upp och stå och hoppa och studsa, haha!
Han har verkligen överskottsenergi som heter duga, ända in till det sista när han somnar. <3

Har blivit lite vila och plugg sen jag kom hem. Har en muntlig redovisning i historian imorgon men jag tränade så flitigt på det igår att jag inte behövde träna särskilt mycket idag, skönt!
Jag har även varit inne på gratismode.se och beställt ett gratis presentkort på 100:- från Ur&Penn! Länge har jag fått kämpat och gnott för att få ihop mina poäng, men äntligen fick jag tillräckligt så att jag kunde växla in till ett presentkort. Det kommer om några dagar direkt i brevlådan, enkelt och smidigt. Jag valde Ur&Penn eftersom jag gillar deras smycken och då passar det alldeles utmärkt att få ett presentkort där som jag inte behöver betala för. Man ska allt ha tur ibland!

Imorgon är det äääntligen fredag och helgen, vad skönt det ska bli! Har inga direkta planer i nuläget, så får se vad det blir. Bara skönt att ta det lugnt också ibland. Men först är det skola imorgon, till 13.15. Vi lyckades korta ner vårt 3 timmars långa hål vi har på fredagar, så det blir några timmar tidigare hemgång. Inte helt fel!

Ha en härlig och bra torsdagskväll så hörs vi mer imorgon! =)


Hemma på lunch

Heej på er!

Nu sitter jag inte framför en seg datorskärm i skolan, utan framför datorn hemma! Jag har nämligen ett långt hål idag på grund av inställda lektioner och så. Åkte hem vid kl 10.20 och ska inte tillbaka förrän vid kl 14.30. Alla i min klass har slutat, förutom jag som har inviduellt val idag, de har det på onsdagar, så då passade det bra att åka hem. Och ni kan säkert gissa vilka som fortfarande är hos oss! Malin och lilla Lowe såklart!
Lowe var jätteledsen förut för han var hungrig, men jag tog upp honom medan syrran gjorde mat och han blev kolugn i min famn, så söt så! Dock känner jag ganska snabbt i kroppen att jag får ont av att bära honom för länge, men det går ju inte att låta bli!

Ska gå till soffan nu en stund och vila. Sen blir det att äta lite mat innan jag ska tillbaka igen för sista lektionen. Känns lite surt att jag måste dit, men det är ju bara en lektion så det går förhoppningsvis fort!

Hörs senare när jag har slutat!


En bebis hos oss idag! =)

Dagens ordspråk: Det är som magi. När du lever ensam så försvinner alla dina irriterande vanor. - Merill Markoe

Hallå!

Åh, vet ni vilka som är hemma hos oss nu? Min syster Malin och hennes lilla bebis Lowe!
De ska sova över här hos oss en natt, för Adde går i skolan varje dag och då har inte Malin så mycket att göra om dagarna och ville då passa på att komma till oss och vara här en hel dag och sova över! Det är jättekul verkligen, och tur som jag hade slutade jag vid kl 11.10 idag!

Jag har precis pluggat klart nu, har suttit med en uppgift i histoira B:n och har jobbat med mitt projektarbete. Det är tur att det finns vissa roliga läxor! Jag syftar då giventivs på projektarbetet, eftersom att det går så bra!
Ikväll kommer jag titta på Idol och mysa med lilla Lowe, som blev 4 månader igår! Han har blivit så stor nu, har redan börjat få tänder. Han skrattar och är hur go som helst! Jag hör hur han skrattar där nere, så jag ska bara skriva klart här, sen ska jag gå ner och vara lite social en stund.

Får skriva lite mer här imorgon när jag har mer tid över!
Ha det jättebra och simma lugnt!
Avkoppling är viktigt för mig

Dagens ordspråk: Det finns inget ont som inte för något gott med sig.

Hallå!

Tisdagar är den enda dagen i skolan som jag har sovmorgon. Förra året hade jag nog sovmorgon varenda dag förutom en, men nu är det kl 08.00 varje dag. Förutom idag, då jag fick sovmorgon ända till kl 09.50! Det gör verkligen mycket att få sova ut, vakna lite piggare och känna sig redo för en ny dag!

På vår första lektion, som var svenska, hoppade jag nästan ur stolen för att jag blev så rädd. Anledningen till det var att det skulle vara en brandövning på skolan idag. Jag var lite orolig över att den skulle vara när jag hade klarinettlektion, för det är lite besvärligare att gå upp från källan och ut till matsalen, med en klarinett i ena handen och noter i den andra. Men så blev det inte, för uttryckningen blev på svenskan och startade med ett sånt tjut att jag blev jätterädd, haha! Vi fick gå ut en stund och vänta tills vi blev tillsagda att vi kunde gå in och fortsätta jobba. Jag och några i klassen började speckulera i hur det skulle vara om brandlarmet gick när man var på toa. Snacka om vilken stress man skulle känna! Tänk och sitta på toa och göra nummer 2 och så går brandalarmet. Vad gör man då? Nej, det vill jag inte tänka på. Vill inte hamna i den situationen. Men hemskt vore det, och lite kul på samma gång. Efteråt i alla fall. Möjligtvis.

Snart börjar idol på tv4! Det blir min avslappning höll jag på att säga, då ska jag titta på tv och slappna av och inte tänka på skolarbete. Har två muntliga redovisningar framför mig, så jag försöker att plugga in allting i huvudet. För mig är avkoppling väldigt viktigt, eftersom jag får mer ont av stress och om jag spänner mig. En stressande sak är ju läxor och skolarbete som måste bli gjort, och för att minska lite av den stressen gör jag alla mina läxor på en gång när jag har kommit hem. Eller efter att jag har vilat rättare sagt, annars orkar jag inte göra dem. När jag är klar med allt kan jag göra precis vad jag vill utan att känna "ja just ja, det skulle ju lämnas in imorgon..." och bara göra det jag känner för! Precis vad jag ska göra just nu då, med andra ord. =)

Ska ni se idol ikväll?

 

 


Tävling hos Millah

Gillar ni asseccoarer lika mycket som jag? Då borde ni gå med i tävlingen hos http://millahoman.blogg.se/2009/august/tavlingar.html! Där har ni chansen att vinna en silverring och ett läderband med silverdetaljer! Tävlingen avslutas imorgon, 16 augusti, så gå med och anmäl er idag!


Tävling om silverring och läderarmband hos Millah! http://millahoman.blogg.se/2009/august/tavlingar.html


Mount everest

Dagens ordspråk: Vi erkänner bara våra små brister för att få det att framstå som att vi saknar stora.

Hallå, hallå!

Då var det återigen måndag! Jag har ju ofta skrivit om hur fort veckorna går, men jag tycker att det faktiskt bara känns som måndagar och helg! Veckorna går hurt fort som helst och sen efter helgen kommer den långa måndagen som det känns som om man bestiger Mount everest. I alla fall tycker jag att måndagen känns väldigt seg. Förklaringen till det ligger väl någonstans i att jag går upp kl 05.45 på morgonen för att göra mig i ordning, äta frukost, duscha, föna håret, sminka mig och bla bla bla, för att sedan gå i skolan från kl 08.00 till 16.40.
Men så fort tisdagen kommer känns det som en nedförsbacke i 20 km/h tills nästa måndag...

När jag kom hem idag, kollade jag på Top Model som var igår. Jag spelade in det då för att kunna göra andra saker när det gick. Det var jätteskönt att vila och ta igen mig en stund, det behövs verkligen. Efter det tog jag tag i lite läxor och så innan jag satte mig här vid datorn där jag sitter nu. Ska snart gå ner för att kika lite på TV och så, =)

Vad har ni gjort denna måndag?Tävling hos Saos!

Nu är jag med i en ny tävling om 3 stycken ögonskuggor från det amerikanska märket MAD Minerals, hos Saos Blogg! Känner ni er också tävlingssugna? Gå och anmäl er till tävlingen t.o.m. den 17 september innan kl 12.00!


Färgat håret hela dagen, i alla fall nästan

Dagens citat: En bankir är en person som lånar ut sitt paraply när det är sol och vill ha det tillbaka när det regnar. - Mark Twain

Hallå!

Vet ni vad jag har hållt på med i stora delar av den här söndagen? Klart att ni inte vet det, eftersom att jag inte har bloggat tidigare, men jag ville ändå ställa frågan eftersom att det låter bättre så. Och svaret på frågan, vad är det då? Jo, färgat håret!

Igår köpte jag ett nytt slingpaket, eftersom att jag behövde färga min utväxt blond. Idag skulle jag färga om det och vi gjorde det utan hätta den här gången, för med en sån där mössa blir det inte alltid så bra. När håret var färdigslingat och tiden hade gått tills jag skulle tvätta ut det och jag hade fönat det, såg jag att resultatet inte alls hade blivit som jag hade velat. Det var lite fläckigt och så och det såg inte så bra ut. Då åkte vi och köpte ett till slingpaket och slängde i det i håret. Jag var jättenervös då också för att det inte skulle bli bra, men det blev mycket, mycket bättre än förra gången! Nu blev utväxten verkligen färgad och det blev jättebra. Lite ljust bara, men det brukar gå bort efter bara några tvättar. Trots att resultatet nu blev bra tillslut, så har mitt hår tagit upp ganska många timmar utav dagen. Men under tiden som hårfärgen har suttit i för att verka har jag hunnit att plugga lite också, så helt bortkastat blev det ju verkligen inte, eftersom att både pluggningen och håret fick ett bra resultat!

På eftermiddagen idag kände jag inte alls för att cykla. Jag hade ingen lust, men ändå ville jag göra det, för att det är så skönt efteråt när det är gjort! Jag tänkte först läsa en stund före, för att dra ut på det lite, men kom på att det är ju lika bra att få det gjort! Så jag satte mig på cykeln och trampade iväg mina 13 km. Och så sant som det var sagt, det kändes hur bra som helst när jag kom hem!

Snart ska jag gå ner och kolla på Kändisdjungeln! Har ni sett det programmet, på 4:an? Jag tycker att det är kul att titta på, speciellt på de där djungelkruppsgrejsimojerna, kommer inte ihåg riktigt vad det heter. Idag ska hon Hovreporten (kommer inte ihåg namnet nu för tillfället) få nöjet att äta testiklar och andra snuskiga härligheter.
Det är så galet äckligt men ändå så roligt att se på, förstår inte varför, haha!

Tittar ni på Kändisdjungeln?


Onyx

Dagens ordspråk: Det kostar att ligga på topp!

Hallå på er!

Idag blev det en tidigt uppstigning, jag tror jag vaknade redan vid kl 08.10. Bara för att jag får sova så går det inte, men jag var nöjd ändå. Var jag pigg kl 08.00 på morgonen så var jag, då spelar det ju ingen roll vad klockan var egentligen, jag får se det som så att jag har fått ut mer av dagen!

Har varit på stan idag en sväng. Jag ville låna lite nya Biblioteksböcker, så nu har jag några nya böcker att sätta tänderna i! Som mamma sa idag, det är inte klokt vad mycket böcker det finns egentligen. Hur mycket det finns att läsa av jättebra författare. Hela tiden kommer det ju nytt också. Jag älskar verkligen böcker, så det är tur att det finns lite att ta av!

På stan ville jag även gå runt och titta om det fanns någon fin ringar. Det är ju modernt med stora blaffiga ringar nu och jag älskar ju verkligen accessoarer, som ni här i bloggen nog har blivit varse om. Jag var inne på Lindex, på Kappahl, på H&M och hittade ingen ring. H&M hade jätteurplockat, tyvärr, så jag hittade ingen som föll mig i smaken där. Då kom vi på att vi kunde gå in på Guldfynd och titta där! Sagt och gjort, gick dit och tittade lite på deras avdelning som inte är av äkta silver. Hittade ingen fin där men tittade lite på resten. En tjej som jobbade där frågade om vi ville ha hjälp och då sa jag att jag letade efter en stor och svart ring. Hon tog upp två ringar som hon hade och sa att de var de ända  svarta hon hade. Men det var inte bara, där var exakt en sån ring som jag ville ha och hade letat efter! Den var av äkta silver och hade en stor svart sten ovanpå. Den var verkligen jättefin! Den kostade 298 i vanliga fall, lite mer än vad jag hade tänkt mig, men idag, passande nog, hade de en kanpanj! Idag kostade den ringen bara 149 kr, halva priset alltså. Ibland ska man verkligen ha tur!
Så jag köpte den och blev jätteglad. Äkta silver och en svart onyxsten. Jag tror inte att jag hade blivit lika nöjd om jag exempelvis hade köpt en ring på Glitter. De har jättefina smycken, men de blir ju missfärgade efter ett tag. Nu fick jag en fin på en gång som inte blir missfärgad!

Min nya svarta ring med silver och stenen Onyx. Från Guldfynd!Freedaag!

Dagens ordspråk: Skadeglädjen är den enda sanna glädjen.

Freeeedaaag! Jag säger bara det, åh fredag, så skönt!

Idag har jag varit i skolan endast 3 timmar och arbetat och slitit hårt. Redan kl 11.00 fick jag sluta idag och gå hem, underbart skönt! Varför jag fick göra det, berodde på att vi hade halv friluftsdag. Vi har någonting som heter "Minimaran" och det går ut på att man får springa eller gå, vilket man vill, 9 km på en viss tid för att få godkänt. Eftersom att jag inte har idrott och inte heller kan gå den sträckan, fick jag sluta tidigt och gå hem för dagen!
Det klagade jag verkligen inte för, var hur skönt som helst! Jag kan med gott samvete säga att jag har cyklat 13 km idag efter skolan. Dagens goda är gjort!

Eftersom att jag går 3:e och sista året på gymnasiet, håller jag på med mitt projektarbete! Jag har förut skrivit i min blogg att jag då vill göra en föreläsning i aulan, inför alla skolans elever och lärare, om mitt handikapp! Prata om hur det är, hur jag fick det, om min värk och allting som rör det ämnet. Ett ämne som jag tycker kan bli ett riktigt bra projektarbete!
Men en dag i mitten av juli ungefär, kom jag på en ny idé gällande mitt projektarbete. Om det var sent på kvällen som jag kom på det, eller om jag drömde det (kan ha legat och gnagt undermedvetet och därför drömde jag om det) vet jag inte, men då kom jag på en superbra idé! Jag kom på att jag vill inte alls göra en föreläsning om mitt handikapp. Jag vill inte stå i aulan och prata om det, jag vill skriva en bok om det! Istället för att stå där nervös i aulan och vara torr i munnen och undra vad tusan jag har gett mig in på, vill jag få ner mina texter i en bok. Det blir samma sak, texter måste jag ju ändå skriva, men nu behöver jag bara skriva dem och inte läsa upp dem för skolans alla elever. Åh, det känns så bra! Jag älskar ju att skriva och jag skrivit i min blogg i över ett år, så jag ser absolut inga hinder för att göra det. Hur coolt är det inte att skriva en bok också? Hur roligt skulle det inte vara? Jag är övertygad om att jag har det bästa projektarbetet! Så nu vet ni hur det ligger till, =)

Ikväll blir det att se Idol! Kollar ni också på det? Jag tycker uttagningarna är bäst, att se hur många gör bort sig och se och höra hur bra många andra är! Det är svårt att hålla sig för skratt där tycker jag. Och hur rolig är inte Anders Bagge? Han är cool tycker jag, kläcker ur sig bra kommentarer och är helt enkelt rolig.
När Idol är slut börjar Kändisdjungeln på samma kanal. Om det är bra tittar jag nog på det också!

Vad ska ni göra ikväll då? =)Fin höstdag

Dagens ordspråk: Man kan inte lära gamla hundar sitta.

Hallå, hallå!

Kan ni förstå vad jag tycker det är skönt med torsdag idag! Bara en dag kvar tills det är helg, då jag får sova ut och göra precis vad jag vill om dagarna. Då har snart en till vecka gått i svindlande fart! Har ni tänkt på att det är vecka 37 nu, av hela 52 veckor? Om man tänker så, märker man hur fort tiden faktiskt går!

Idag hade jag skola från kl 08.00 till 16.20. Förra året hade jag sovmorgon nästan varje dag, men i år är det slut med det. En enda sovmorgon har jag på tisdagar, som ligger mig väldigt varmt om hjärtat! Jag tror att schemat kommer bli mycket bättre nästa termin, för då har vi ju läst klart en del kurser och så. Tänk att jag kommer ta studenten nästa år! Det känns så overkligt, att jag har blivit så stor och att det snart är min tur att komma ut i arbetslivet. Så bra som vi har det nu, kommer vi aldrig få det igen. Eller såhär enkelt, kanske jag borde säga istället. Vi har någonting att gå till varje dag, människor som säger till oss vad vi ska göra, vi får betalt för att vara närvarande i skolan, vi har någonting att göra, vi har rutiner... Självklart längtar jag till studenten, det blir ju ett nytt kapitel och steg i mitt liv! Men det brukar ge en liten tankeställare det här med skolan om man ser det såhär från den här vinkeln.

Jättefint väder har det varit här idag med! Det var dock väldigt kallt på morgonen, bara +5 C. Vi tycker att det är kallt nu, tänkt när det blir -5 C istället, eller -20 C! Nej, så långt ska vi inte tänka.
Jag hade verkligen velat cykla i det här fina vädret, men eftersom att jag gick så sent i skolan idag orkade jag inte det. Sen jag kom hem har det blivit lite pluggande och slapp och Tv-tittande. Jag orkar inte så mycket mer efter en så lång dag. Jag får ta nya tag imorgon istället, då jag slutar kl 10.55! Varför jag slutar så tidigt berättar jag om imorgon, =)090909

Dagens ordspråk: Skenet kan bedra.


Har ni tänkt på en sak idag? Ni har säkert tänkt på massor av saker, jag tror att man aldrig kan vara i ett tillstånd som en levande människa då man inte tänker, alltid är det någonting som cirkulerar där uppe i skallen. Men det var inte det jag tänkte på, utan har ni tänkt på dagens datum? Idag är det 090909! Jag tänkte inte på det förrän jag skulle skriva datumet på ett papper i skolan, då slog det mig vilket datum det var. Det är väl ingenting speciellt med det, men det kommer aldrig bli 090909 igen. I och för sig finns det nog inga datum som upplevs igen, inte samma år och sådär och... nej, det kan vi ta någon annan gång. Men det finns en till sak man kan tänka på angånde det här också, det är inte många år till som det kommer kunna bli ett sånt här datum med samma siffror. Det går bara nästa år, 2010, 2011 och sen 2012. Sen går det inte mer! Snacka om att hänga upp sig på saker kanske ni tänker nu, men det är ganska fiffigt ändå, hehe.

Ja, onsdag som det är idag började jag kl 08.00 med Historia B. Det gick ganska snabbt och efter det växlade det om till Ljudteknik på Kulturskolan. Det var faktiskt en väldigt bra lektion där idag, tycker jag! Jag fick lära mig många nya saker som jag inte kunde förut. Jag inser verkligen hur viktigt det är att göra praktiska saker i praktiska ämnen. Rolig och bra lektion som sagt! Ännu roligare var det att jag slutade hela dagen efter den lektionen, vid kl 11.10. Härligt som bara den!

Effektiv som jag är ibland, har jag gjort en hel del efter skolan. Jag har rensat mitt skrivbord med skolböcker så nu ser det lite tommare ut. Först gjorde jag en uppgift i Globalkunskap, eftersom att datorerna i skolan inte fungerade i måndags. Då är det lite svårt att komma åt information och det man har skrivit och sparat ner på datorn... Efter det höll jag på med mitt projektarbete och gjorde mycket med det. När det också var gjort tyckte jag att jag hade jobbat så bra och hade väldigt ont i handen efter allt skrivande (Jag gillar att skriva förhand även fast jag får väldigt ont av det, varför jag gillar det vet jag inte) gjorde jag någonting som är väldigt skönt att göra efter att ha pluggat! Jag gick ut och cyklade mina 13 km! Det är verkligen avslappnande, jag tänker på någonting annat en stund, rensar huvudet och får frisk luft. Efteråt blir jag på jättebra humör för att jag har gjort något väldigt bra och är glad över att jag inte har några mer läxor att ta itu med. Det finns inte en bättre känsla än att känna att man är klar med allt, inte behöver oroa sig eller känna ångest för något som måste lämnas in, utan bara njuta! Koppla av helt enkelt, härligt är vad det är!


Egoboost, =)


Måste berätta en liten rolig sak i bloggen idag som hände i skolan!
Igår hade vi ett prov i ett notprogram som heter "Sibelius 5". Vi måste kunna det programmet i ämnet Arrangemang och Kompostion och hade därför ett litet test på det. Jag har det programmet hemma så jag hade tränat lite grann hemma och igår när vi fick provet var jag lite osäker på hur det gick. Jag hann inte göra klart uppgiften helt, fast det gjorde ingen annan heller, och jag trodde då att det kanske inte gick så jättebra fast jag hade övat riktigt ordentligen. Idag fick vi då reda på resultatet av provet:

-Hur gick det för oss på provet igår? frågade en i min klass.
- Ja... det var två stycken som det gick riktigt bra för, de andra gick det inte så bra för. sa vår lärare.
- Okej, vilka var det då? frågade han igen.
- Ja, det var faktiskt du och Marie!

Va? tänkte jag. Hörde jag riktigt rätt? Jag trodde inte att det hade gått så bra och så säger vår lärare att det gick riktigt bra för oss. Det känns alltid skönt när man har klarat av en uppgift bättre än vad man trodde själv! =)

Ps! Glöm inte att svara på frågan i mitt tidigare inlägg!


Vill vi verkligen ha höst?

Dagens citat: En filosof utan uppriktighet är bara en politiker. - Voltaire

Tjena!

För en vecka sedan var det den 1 september. Då kände jag ångest, för jag vill inte ha höst än, jag vill ju ha mer sommar! Jag vill inte gå in i en period där det faller gula och röda löv på backen, vattenpölarna duggar tätt och det blir frost på gräset på morgonen. Jag vill ha mer sol och värme! Men jag har märkt på väldigt många bloggar, att det är väldigt många som faktiskt längtar till hösten. Det står ofta "Åh, jag längtar till hösten!" och så har de lagt in ett kollage med kläder under, som har kommit ut i affärerna eller som snart ska komma ut. Det är varma, stickade tröjar, boots, stövlar, väskor, mössar, vantar, schalar, till och med halsdukar... ja ni fattar grejjen? Men är det verkligen hösten som vi längtar efter?

Jag började fundera på det för någon dag sedan, när jag sprang in på många bloggar som tog upp just det här, att de ville ha höst och så var det ett klädkollage längre ner. Är det kläderna som gör att vi vill ha höst, de nya snygga kläderna som affärerna gör reklam för, eller är det för att hösten i sig är en så fin årstid?
Missförstå mig rätt, jag tycker om att titta på kläder i bloggar, få inspiration och se vilka nya fina kläder som har kommit ut. Men är det inte kläderna som vi vill ha då, istället för hösten? Det var bara en tanke som slog mig, och som passade bra att ta upp nu när jag inte visste vad jag skulle skriva om.

Vad tycker ni, är det de nya höstkollektionerna som vi längtar efter, eller är det verkligen hösten?


Är det de nya höstkollektionerna som vi menar när vi säger "Jag vill ha höst!" eller...
... är det årstiden i sig vi vill ha...?Sista skolfotot

Dagens ordspråk: Vill du veta något om vägen du har framför sig, fråga den du möter.

Hejhej!

Imorse trodde jag att det skulle bli en lång och jobbig dag, som måndagar alltid brukar innebär eftersom vi går till kl 16.40 då. Men fullt så jobbigt blev det inte! Ibland ska man ju ha tur.

Dagen började kl 08.00 med Globalkunskap. Därefter blev det klassråd och efter en halvtimme eller så hade vi skolfoto! Jag tycker alltid att det är speciellt med skolfoton, jag vill se bra ut och vill vara förberedd. Förra året fick vi reda på det samma dag som fotot skulle ta, så i år kändes det bättre! Vi hade en riktigt bra fotograf också, hon sa att vi fick välja vilket foto vi ville ha, så vi fick se hur det blev. Det är alltid skönt att se! Efter det blev det inviduella kort. Jag tycker alltid att det är så svårt att le, för det blir ju aldrig naturligt, hur man än bär sig åt! Det är inte som när man tar själv, då man kan radera de korten som inte blir bra, hehe. Men jag tror att mitt kort blev ganska bra ändå. Jag tog nämligen två stycken, för jag ville välja och se om det andra blev bättre, vilket jag tyckte att det blev! Jag hoppas att det blev bra, sista skolkortet på gymnasiet, sista skokortet antagligen för alltid!

När klockan blev 14.10 skulle vi ha vår dubbellektion i Nutida konst. Vi gick till den salen vi skulle vara, men ingen lärare kom. Vi visste att vi kanske inte skulle ha lektion, men vi hade inte blivit informerade om vilket. Vi satt där och väntade men ingen kom, så då fick vi sluta! Åh, vad skönt det var! Jag hade haft hål från kl 13.15 och vi gick inte hem förrän kl 14.30. Lite surt, men jag kom ju i alla fall hem två timmar tidigare! Det räckte gott för min del, (=

Sen jag kom hem har jag haft en jobbig huvudvärk som inte har velat ge med sig. Jag kollade på gårdagens avsnitt av Top Model som jag hade spelat in, men jag somnade under programets gång, haha! När jag vaknade igen och tänkte oj, bestämde jag mig för att se det igen. Så två gånger har jag sett det, så nu vet jag i minsta detalj vad det handlade om, nästan i alla fall.

Den här tröjan hade jag på mig idag på fotot!

Top från Gina TricotEffektiv och slappar-söndag

Dagens ordspråk: Var mot dina föräldrar så som du vill att dina barn ska vara mot dig, och tvärt om.

Hallå!

Att det är söndag idag igen, behöver jag nog inte påminna någon om. Men att det snart är helg igen, det kan jag påminna om när det känns lite halvträligt inför måndagen när det vankas skola eller en ny arbetsvecka. Bara måndagen är gjord så går veckan jättesnabbt, tycker jag!

Idag tog jag igen lite förlorad sömn, höll jag på att säga, haha! Jag tog en lång sovmorgon imorse och det var verkligen jätteskönt. Som vanligt på söndagar har jag tagit det lugnt och så, men jag har gjort mer än att bara ligga och lata mig och kolla på TV:ns alla kanaler. Jag har bland annat skrivit klart en artikel som vi hade i läxa att göra i svenskan och samhällskunskapen, tränat på ett prov som vi har imorgon i Sibelius 5 (proffsigt notprogram som vi har i skolan och som jag också har, vi ska lära oss grunderna i det som jag nu kan bättre än förut) spelat klarinett och cyklat mina 13km! Jag var så glad att jag fick cykla idag, för jag har haft mindre ont idag. Har varit så skönt att inte behöva se det som ett hinder för att cykla. Till och med vädret har varit bra idag! Var regnigt och så på förmiddagen men lite senare på eftermiddagen blev det klarblå himmel! Jag såg folk på stan som satt i T-shirt i solen och åt glass när jag cyklade förbi, folk som var ute och gick...Åh, det kändes som sommar då, kan jag tala om för er! Förutom att alla i princip gick i jeans...

Ikväll blir det att kolla på Ensam mamma söker! Det är faktiskt rätt bra tycker jag, hehe. I år är det en tjej från Karlskoga med, så det blir kul att se. Jag tror nämligen att jag har sett henne på riktigt, på stan när jag cyklade en gång i somras! Hon kom och gick med något stort gäng människor (inte dem killarna hon dejtade) och jag kollade på dem alla för de tog upp hela gångbanan och cykelbanan så jag fick ju inte riktigt plats. Så råkade jag slänga ögat på henne, i alla fall tror jag det var hon. Spelar ju ingen roll, men lite kul ändå! =)

Sköt om er så hörs vi mer imorgon!


Hemma från en heldag på vift

Dagens citat: Kärlek besegrar allt förutom fattigdom och tandvärk. - Mae West

Denna gång när jag nu skriver är på min egen laptop här hemma! Jag vill också ha en sån dator, en liten bloggdator. Fast jag vill ha en sån när jag börjar på universitetet för då är den lätt och smidig att ta med sig varje dag. När jag hade med mig min dator på höstadiet (jag får ont när jag skriver för länge) var datorn+ dataväskan och alla tillbehör för tungt för mig att bära. Det gick på 6kg. Och sen kan ni ju tänka er alla skolböcker på det... Som tur var fick jag alltid hjälp av Sanna!

Idag har vi varit borta nästan hela dagen, kom hem nu för en liten stund sen. Vi åkte ganska tidigt för på vägen till Fellingsbro är ju Örebro, så där stannade vi för att gå in på Rusta, Biltema och Maxi. Vi hade lite ärenden att uträtta och efter det åkte vi vidare till Malin, Adde och Lowe! Lowe växer så himla mycket på längden, så nu är han ännu större än sist. Jag tröttnar aldrig på att få träffa honom, känns som en lillebrorsa, som jag aldrig har haft! Nu skrattar han och ler jättemycket och är så söt och glad och go. Går i gåstol och allting också! En riktigt duktig kille.

Hos syrran hjälpte vi till lite eftersom att de ska flytta i slutet av månaden. Vi har hjälpt dem att packa och ta hand om Lowe och så. Mamma och jag kommer åka upp dit när de flyttar sen och hjälpa dem då med. Som tur var så ska de inte flytta så långt bort, Fellingsbro är ju väldigt litet, kan jag ju säga, ;) Om ni vet vart Storfors ligger, som inte heller är stort, så är Fellingsbro mindre. I jämförelse känns Karlskoga rätt bra, haha!

Nu kom vi ju hem ganska sent, så jag har inte hunnit att cykla idag. Även om jag hade hunnit det hade det nog inte gått ändå, för jag har haft ganska så mycket ont idag. Jag tror att det beror på vädret, för det regnar och är kallt ute här. Hörde att vädret ska bli bättre nästa helg, så får hålla tummarna för det!

Ska snart gå ner och kolla på filmen Män som hatar kvinnor! Fick låna den av Ida igår, så det ska bli kul att se den! Har hört att boken ska vara bra av han, mamma har läst den när vi var i Turkiet. Jag vill med läsa den! Kanske dumt att se filmen innan, men äh, jag förlorar nog inte läsglädjen för det. Böckerna är ju som vanligt alltid bäst!


Här är Lowe i sin fina gåstol med Nalle Puh och en massa andra roliga saker! Lyckades få en bild när han skrattade, för jag stod i bakgrunden och gjorde lite roliga ljud som han gillar. Så söt är han!


Bloggar på en minilaptop!

Heej på er!

Vet ni vad jag gör nu? Jag är i Felllingsbro hos min syster och skriver på Addes minilaptop! Jag vill också ha en sån här, istället för min stora och gamla laptop. Jag tycker att vi kan byta, ;) Lowe sitter här brevid, så jag ska snart bli lite social men det var så kul att skriva på den här! Hörs igen när jag kommer hem, :)


Uppe med tuppen


Godmorgon!

Här är jag uppe med tuppen, höll jag på att skriva! Jag har sovit rätt länge ändå, så det känns bra, bättre än när det är skola! Varför vi är uppe så tidigt här hemma idag är för att vi först ska åka till Örebro en sväng och efter det till Fellingsbro! Min syster Malin bor ju i Fellingsbro och de ska flytta till en annan lägenhet, Adde, Lowe och hon. Därför ska vi åka dit och hjälpa till! Jag kommer vara med Lowe så att han inte blir ensam och hjälpa dem på det viset.

Hörs senare när jag kommer hem! Ni får ha en jättebra lördag så länge! =)
Kram

Brev från Fibro

Från Fibro

Mitt namn är "Fibromyalgi" Jag är en osynlig sjukdom och nu din ständiga följeslagare för resten av livet. Andra runt omkring dig kan inte se mig eller hota mig, men DIN kropp kan känna mig. Jag kan attackera dig dig var, när och hur jag vill. Jag kan osaka dig våldsam smärta eller, om jag är på bra humör, orsaka dig värk överallt. Jag minns när du och din energi sprang omkring tillsammans och hade kul. Jag tog energin ifrån dig och gav dig utmattning istället, försök ha kil nu! Jag tog även god sömn från dig och gav dig fibro-dimma i utbyte.


Jag kan få dig att darra inombords, eller få dig att frysa eller svettas när andra känner behag. Ja visst ja, jag kan få dig att känna ångest eller depression också. Om du har planerat något eller ser fram emot en spännande dag, så kan jag ta ifrån dig det med.


Du bad inte om mig, jag valde dig av olika anledningar, t.ex. det där viruset du aldrig blev fri ifrån, eller den där bilolyckan eller kanske de där åren av förödmjukelse eller trauman? Hursomhelst är jag här för tt stanna! Jag hör att du tänker gå till en läkare som kan göra dig av med mig. Jag skrattar så jag kiknar, försök du bara! Du kommer att vara tvungen att gå till många, många läkare innan du hittar någon som kan hjälpa dig på ett effektivt sätt. Du kommer att bli ordinerad värktabletter, sömntabletter, energipiller, tillsgad att du lider av ångest eller depression, rekomenderad att prova TNS, bli masserad, tillsagd att om du motionerad och sover regelbundet kommer jag att försvinna, tillsagd att tänka positivt, förnedrad, uppmanad att rycka upp dig och MEST AV ALLT, aldrig tagen på allvar med hur du känner dig, när du klagar till läkaren om hur utmattande livet är varje dag.


Din familj, dina vänner och dina arbetskamrater kommer att lyssna till dig ända tills de tröttnar på att höra om hur jag får dig att må och vilken utmattande sjukdom jag är. En del av dom kommer att säga saker som -"Äh du har bara en dålig dag" eller -"Ja jag kom ihåg för 20 år sedan" utan att höra att du faktiskt sa 20 dagar sedan. En del kommer att prata bakom din rygg, medan du sakta känner att du håller på att förlora din värdighet i dina ögon "försök få dem att förstå" Speciellt när du är inne i en diskussion med en "normal" människa och har glömt vad du skulle säga härnäst.


Avslutningsvis, (Jag hoppades kunna hålla denna del hemlig, men jag antar att du redan räknat ut det) Den enda plats du kan få någon support eller förståelse ifrån, angående mig, är ANDRA MÄNNISKOR MED FIBROMYALGI.Högaktningsfullt din osynliga kroniska sjukdom


Åh, vad bra jag tycker att det här brevet är! Det beskriver jättebra faktiskt, på ett lätt och enkelt sätt!

Regnig vistelse i Filipstad

Dagens ordspråk: Fyra öron är bättre än två.

Hallå!

Nu är jag hemma igen från vistelsen i Filipstad! Jag och Ida åkte dit idag för att det är en marknad där varje år i september som vi brukar gå på. Det är alltid roligt att titta på vad som finns! Den är ganska lång, men det är bra att gå på den på fredagar, då det inte brukar vara lika mycket folk som på lördagar. Men när vi åkte dit idag undrade vi nästan vad vi hade gett oss in på, haha! Det regnade jättemycket på vägen dit och ibland vart det uppehåll men det höll inte i sig så länge. Även fast det var blött så var det roligt och extra kul att träffa Ida också!
När vi gick där i regnet såg vi ett fik som vi gick in på och passade på att vila lite och värma oss. Nu är jag jättekall om mina fötter, så jag sitter här med mina varma tofflor.

Förut idag så skrev jag ju när jag var hemma på hålet från skolan. Anledningen till det var ju som jag sa förut, att jag hade varit på ett läkarbesök på lasarettet. Jag hade en tid inbokad där idag, som jag har varje år för att se hur jag mår och så. Vi pratade väldigt mycket om värken där idag, som vi i och för sig alltid gör, och idag blev jag jätteglad! Jag har fått en ny läkare och vi pratade om min värk, och då sa jag att jag misstänker att jag har Fibromyalgi, och inte Myalgi. Jag har alltid skrivit här i bloggen att jag har Myalgi, som är muskelvärk, men jag har egentligen aldrig vetat om så är fallet. Jag har aldrig fått en riktig utredning. Jag läste om fibromyalgi på nätet för ungefär ett år sedan och jag sa helt spontant till mamma att "det känns som om jag har suttit och skrivit allt det här själv." Jag började då fundera mer och mer över det och jag tror att det mer är det jag har, eftersom att jag har ont i leder och sånt också. Så vi gick igenom kroppen och han tryckte på några av de så kallade "triggerpunkterna". Triggerpunkter är speciella punkter som det gör ont om man trycker på när man har fibromyalgi. Självklart kan alla få ont om man trycker där, men har man fibromyalgi gör det ont vid ett lätt tryck. Jag har provat själv så jag visste om några i alla fall. Fick in några riktiga fullträffar och på mig gör det ont i minst en minut efter att man har tryckt.

Jag fick en remiss till en reumatalog, som har koll på muskler och sånt och som kan se om jag har fibromyalgi eller inte. Jag är så glad för att jag fick den här remissen så jag kan inte beskriva det! Jag har i så många år velat veta vad det är för någonting och nu ska jag snart få veta det också. För mig betyder det otroligt mycket att veta just det, varför! Då blir det så mycket, mycket lättare att acceptera det! När jag kom ut därifrån kändes det som om jag fick ny energi. Shit, vilken lättnad jag kände över den där remissen! Det är lätt att göra mig glad, hehe.
Jag kommer att få en tid förhoppningsvis inom 3 månader. 3 månader är en piss i Missisippi när jag har väntat i 7 år. Jag kommer leva länge på det här, att bara veta att jag ska dit.

Jag tänkte lägga in ett inlägg som beskriver hur bra som helst vad fibromyalgi är för någonting! Det är ett "Brev från Fibro" som förklarar jättebra. Jag kommer ihåg första gången jag läste det, jag tyckte det var så jäkla bra! Så nu vill jag dela med mig av det till er, =)

Hemma på lunch och håltimme


Hallå på er!

Just nu sitter jag hemma för tillfället. Jag har varit i skolan en stund på dagen men förut åkte jag på ett läkarbesök! Har hål nu och börjar inte förrän vid kl 14.00 igen, så jag passar på att äta och vila lite nu när jag är hemma. Jag tänkte skriva några rader nu, för jag ska bort en sväng ikväll. Jag och Ida ska på marken i Filipstad! Hoppas att vädret är bra då, det är lite ostadigt här idag. Jag skriver ikväll sen igen, hoppas jag!

Ha det så bra så länge så hörs vi sen!

"Vad fort du skriver på datorn! Blir ju nästan avundsjuk..."

Dagens citat: Om du kan se tillbaka på något och skratta åt det kan du lika gärna skratta åt det på en gång. - Marie Osmond

Hejhej!

Idag när jag slutade, tänkte jag på att det var en typisk höstdag. I alla fall just då, när jag stod utanför skolan och väntade på skjuts hem. Löven ramlade nedanför träden, de var gula, det blåste lite, och regnet började strila innan det plötsligt började spöregna... Men då kom mit skjuts som tur var! Det var ju så himla varmt och fint i måndags, vill ha det nu med!

Började skolan vid kl 08.00 idag, jag har bara sovmorgon en dag, otursamt nog. På sista lektionen som var globalkunskap, fick vi sluta lite tidigare, ungefär en halvtimme, för att vi jobbade så bra och hade kommit igång med vårt arbete! Det kändes skönt, det gör faktiskt mycket att få komma hem tidigare när man går länge, tycker jag! I alla fall, när vi satt där på lektionerna så skrev jag mitt arbete på datorn. Då kom läraren förbi och frågade de andra i gruppen hur det gick. När han sen gick förbi sa han "Vad fort du skriver på datorn! Jag blir nästan avundsjuk, jag skriver bara med pekfingrarna..." Haha, det tyckte jag var lite kul! Anledningen till att jag varken behöver kolla på tangenterna länge och kan skriva väldigt fort, beror nog på att jag spelar klarinett! När man spelar klarinett måste hjärnan tala om för fingrarna vad jag ska göra, för det går inte att titta på vad jag gör och titta på noterna samtidigt. Det måste jag veta ändå, via muskelminnet. Jag tycker att det är lätt att skriva snabbt och jag gör det på mobilen också utan att tänka på det. Jag kan prata med någon samtidigt som jag skriver, haha! Är jag inte kanske lite för mobilvan när jag till och med vet hur många hack jag ska trycka ner för att få rätt ord när jag använder T9:an...?

Skönt med fredag igen imorgon! Det känns hur bra som helst, är i stort behov av helg och sovmorgon känner jag! Ska inte bli några fel alls. Vad har ni för er i helgen?

Förresten, jag är med i många tävlingar nu om olika saker! På den här bloggen http://peetraanrtre.blogg.se/2009/september/tavling.html#comment ni chans att vinna en Goodibag med massor med smink och fina och sköna prylar såhär till hösten! Man behöver inte heller ha en blogg för att vara med och tävla, så det är bara att anmäla sig! =)
 har

Motion gör det lättare att plugga, enligt mig i alla fall.

Dagens ordspråk: Nu ska vi se sa den blinde till den döve när den lame hoppas stavhopp.

Hallå!

Jag gillar onsdagar väldigt starkt, har jag märkt. Det har jag nog alltid gjort, eftersom att det då är mitten av veckan och inte så långt kvar till helgen. Men nu har jag kommit och gilla onsdagar av en ytterliggare anledningen. Idag hade jag bara två lektioner, började kl 08.00 och slutade redan vid kl 11.10! Det tycker jag är en stark och bra anledning till varför onsdagar är så bra, haha! I alla fall för mig.

När jag kom hem vilade jag först ett tag innan jag började med läxor och så. För er nya läsare kan jag berätta att jag vilar varje dag när jag kommer hem från skolan. Alla blir nog trötta efter en skoldag, men jag som har värk blir ännu mer trött och jag måste ladda upp mina batterier innan jag orkar göra någonting annat. Riktigt skönt att slappna av en stund och tänka på lite annat!

Eftersom att skoldagen var kort orkade jag mig på en cykeltur! Vädret var inte så stabilit på morgonen när det höll på att regna hela tiden, men framåt eftermiddagen sken det upp och blev riktigt fint! Igår hade vi till och med 25 grader varmt här hemma, i september! Klagar det gör jag inte, skönt med värme! Idag var det dock inte lika varmt, vilket är skönt när jag cyklar och blir så varm ändå. Cyklade 13km idag också och jag blir alltid lika glad varje gång när jag har gjort det och tänker på vad bra det är! Jag tycker att det är riktigt roligt att cykla. Det är väldigt bra att cykla innan jag exempelvis ska plugga, har jag märkt. Jag blir mycket mer pigg och jag tar in nya saker mycket bättre. Om man har ett prov att plugga till och känner att ingenting sätter sig i huvudet, går det mycket lättare efter att man har varit ute och rört på sig, i alla fall tycker jag det! Inte så konstigt kanske, man får både frisk luft och endorfiner som virvlar runt i kroppen efteråt. Jag tyckte den tekniken var väldigt bra i 9:an när vi hade stora fysikprov att plugga inför!

Tävling om Reader's Nest hylla!

Jag har hittat en cool tävling här på en av blogg.se:s bloggar, nämligen här: http://proforma.blogg.se/2009/august/utkast-ar-ni.html! I tävlingen kan man vinna en hylla från Reader's Nest. Som ni ser här på bilden nedan är den väldigt praktiskt eftersom man inte behöver någon lapp eller något hundöra i boken man läser. Den är även i min mening väldigt cool och häftig! Självklart är jag med i tävlingen, som för övrigt slutar idag, onsdag 2 september kl 24.00. Vill ni också vara med i tävlingen om att vinna den? Gå in på Proformas blogg och tävla du med!

 


Gå in här för att tävla: http://proforma.blogg.se/2009/august/utkast-ar-ni.html!
Hur ser er bild av hösten ut?

Dagens citat: Hösten är som vår andra vår. Varje löv är som en blomma.

Angående dagens citat så vet jag inte om det är exakt så, och vem det är som har sagt det har jag inte på mitt minne just nu. Men jag tycker att det passar in ganska så bra idag! =)

Idag är det då första september! Idag vänder vi blad i almenackan och har en ny månad att vänta oss. Och inte vilken månad som helst egentligen, utan en höstmånad! Nu har vi haft våra tre sommarmånader, så nu är det dags för någonting annat, ett byte. Jag föredrar sommarmånaderna och våren mycket, mycket mer än vad jag gillar hösten. Visst, det är mysigt när löven sakta faller ner och går från grönt till rött, gult, orange och så, och regnet slår mot fönstret när man sitter ihopkrupen i soffan med en bra bok eller film, elller med någon man tycker om. Eller med en varm film. Men annars då? Vi går mot mörkare tider, vintern och kylan kommer krypandes, vi blir tröttare... Anledningen till att jag kanske inte tycker om hösten så mycket är ju också för att jag får mer ont då. Eller inte mer ont egentligen. Förr om åren mådde jag bättre på våren och sommaren när det började bli varmt och så, men nu är det ungefär lika året runt. Bra och dåliga perioder, helt enkelt. Det kanske har mycket med min bild på hösten att göra, värken alltså, men jag har en fin bild av den också!

Vilken bild har ni av hösten? Tycker ni att den är mysig och fin, eller lång, mörk och tråkig? Berätta!


Riktigt fin höstbild som jag tog förra året. Färgen på löven var så häftig, helt jätteröd var den i verkligheten!
Passande nog, eller höstigt nog, regnar det när bilden är tagen också, haha! =)


RSS 2.0