Ställ gärna frågor!

Dagens ordspråk: Människor är som pusselbitar - det finns alltid två som passar ihop.

Hallå!

Näst sista skoldagen är gjord och imorgon börjar påsklovet!
Förra året låg påsken lite tidigare i kalendariet än vad den gör i år och då kommer jag ihåg att det var riktigt varmt ute! Under hela påskafton satt jag ute med näsan i vädret och solade i T-shirt och njöt som bara den av solen och värmen. I år ligger ju påsken lite tidigare och det känns väl inte sådär jättelockande att sola just nu. Det har blåst väldigt idag men det är bara bra för då försvinner snön! Så förhoppningsvis dröjer det inte många veckor tills jag får sista där ute i solstolen igen, bakåtlutad mot garageväggen, endast iförd T-shirt. Eller ja, nästan i alla fall.

Idag hade jag en riktigt kort skoldag! Började vid kl 08.00 och fick sluta dagen redan innan kl 11.00. Det var inga fel! Jag har inte gjort sådär jättemycket, har vilat lite och jobbat med min projektarbetesrapport. Jag kommer på nya idéer hela tiden och vad jag ska ha med så jag får verkligen anteckna flitigt i ett block som jag har brevid och skriver ned allt i!

Jag har ju berättat att när jag skrev min bok tyckte jag att det var väldigt svårt att skriva i bloggen om mitt handikapp och min värk, eftersom att jag inte ville blanda ihop texterna. Nu är ju boken färdigskriven och nu kan jag börja så smått med att skriva lite mer om mitt handikapp och värk och så!
Min värk kan jag berätta om på en gång och just för tillfället har jag inte så ont. Det går ju i perioder och jag har inte mått så bra nu ett tag för att jag håller på och byter ut mediciner och så som kroppen givetvis reagerar på, men värken är ganska skaplig just nu. Jag vet inte om det är för att jag har varit ledig i två veckor och för att det snart är lov igen. Jag har ju tagit det ganska lugnt och det är bra för jag får mer ont när jag stressar och har mycket att göra. Bara för att jag skriver här nu att värken är ganska bra, kommer det väl säkert vända nu bara för det, haha (peppar, peppar). Nejdå, skämt å sido. Det får vi väl verkligen hoppas att den inte gör! Men om ni har några frågor om mitt handikapp och om min värk så får ni jättegärna fråga! Jag tar inte illa upp när ni frågar om varför jag har svårt att gå (jag har gjort en kategori om det som heter Mitt Rörelsehinder). Är det något som jag absolut inte vill svara på så säger jag det! Annars tror jag ni själva vet vad som är lämpligt eller olämpligt. Jag blir inte ledsen för att ni frågar om ni inte medvetet vill göra mig ledsen! =)


Korta skoldagar

Dagens ordspråk: Det viktigaste är inte att vinna utan att kämpa väl.

Hallå!

Den här veckan består bara av fyra dagar innan det är påsklov, visst är det skönt?
Jag hade en kort skoldag igår och idag med och därför är det kanske inte så konstigt att jag tycker att de här två dagarna redan har gått fort. Imorgon har jag en kort dag också och sen är det äntligen lov!

Idag efter skolan har jag både tagit det lugnt och pluggat i massor, i alla fall vad det känns som. Jag var jättetrött när jag kom hem, kanske är det för att jag är förkyld och så, men den börjar släppa lite i alla fall! Vilade en stund och sen tog jag tag i historia B:n, min klarinettläxa och affärsjuridiken! Jag vill ju ha så lite i läxväg att göra på lovet så jag försöker få undan det mesta innan. Har lite andra uppgifter kvar men det tar jag tag i i morgon! Planering mina vänner, det är en bra uppfinning!

Hur har er tisdag varit idag? =)

Brevpussare!

Dagens ordspråk: Om du tycker att du borde vara rikare, kommer du alltid att känna dig fattig.

Hallå!

Åh, den här veckan hade verkligen inte kunnat börja bättre!
Jag är jätteglad idag och det är för att jag har lämnat min projektarbetsbok till ett tryckeri idag! De ska trycka den åt mig så att det blir till en riktig bok, det ska bli så spännande att få tillbaka den som en färdig produkt!
Jag åkte dit efter skolan och vi hann precis dit i tid innan det blev någon kö. Den blir inte klar den här veckan, för de had mycket att göra nu innan påsk, men på fredag nästa vecka ska den vara klar i alla fall!

Det var det första glädjemomentet idag. Det andra är att jag har skickat iväg mitt manus till förlagen!
Är det någon av er som har sett filmen "Livet är en schalger?" I den filmen skickar Helena Bergström (kommer inte ihåg vad hennes karaktär i filmen heter i skrivande stund) iväg en låt till Melodifestivalen och innan hon lägger på kuvertet på lådan pussar hon det, för att få tur! Så gissa vad jag gjorde idag innan jag lade kuverten på lådan, haha! Marie, alias "Brevpussaren!", haha! ;)

4 dagar kvar till påsklov!

Dagens ordspråk: Ett gott skratt förlänger livet.

Hallå på er!

Har ni kommit ihåg att ställa om klockorna idag då till en timme bakåt? Jag höll på att glömma det igår, men kom på det innan jag skulle gå och lägga mig. Känns så härligt att det är sommartid nu, som enligt mig är den bästa tiden på året, men visst känns det lite taskigt att förlora en timme? Det kommer kännas imorgon om inte andra ord!

Idag ska jag berätta vad jag höll på med hela dagen igår och vad jag har fortsatt med idag! Att jag skriver en bok vet nu ju sedan länge, men varför jag igår skrev ut 225 sidor på vår skrivare (den överlevde, faktiskt) vet ni kanske inte? Jag ska nämligen skicka ut den till olika förlag! Igår fixade jag med alla utskrifter och idag har jag paketerat dem. Till veckan ska jag lägga dem på brevlådan, så spännande!

Utöver allt som jag har jobbat med min bok idag har jag tagit det lugnt och haft en skön söndag. Jag är ju fortfarande förkyld och jag nyser stup i kvarten och snorar som en liten barnunge, så jag har tagit igen mig lite och samlat krafter inför de sista fyra dagarna som kommer nu innan påsklovet! Det ska bli så himla skönt med lov. Nästa vecka kommer nog gå väldigt snabbt!

Har ni haft en bra helg? =)

Fullt upp!

Dagens ordspråk: En knuten näve kan varken ge eller ta.

Hallå!

Idag har jag haft fullt upp hela dagen, ända från förmiddagen till nu på kvällen! Om jag tänker efter har jag haft fullt upp nästan hela veckan, med skolarbeten och lite jobb kring min bok. I torsdags hann jag inte med någon uppdatering alls för efter skolan var jag hos min sjukgymnast och sedan hade jag inte tid att skriva. Men idag har jag svarat på mina kommentarer i alla fall! Även om jag inte har hunnit svara på dem förrän nu så uppskattar jag dem supermycket! =)

Igår kom min bror Mikael hit ifrån Stockholm! Sonja, hans flickvän, är i Kina just nu och därför kom han hit i helgen och han kommer även hit i påsk! Det är jätteroligt för vi ses så sällan och så kort, men nu blir det lite mer i alla fall.
Jag har varit med honom i hela dagen och samtidigt jobbat med min bok. Det har tagit nästan hela dagen, för jag ska nämligen trycka den till veckan! Jag har läst igenom allting och fått hjälp av två andra korrekturläsare och allt ser rätt ut. Ska bli så spännande att få trycka den till en bok!

Nu ikväll blir det att ta det lugnt. Jag mår inte så bra, för jag är ordentligt förkyld. Jag har ont i halsen, hostar jättemycket och snoren rinner som bara den. Kanske inte så smickrande eller roligt för er att läsa då men, haha, men det är så det är! Så det blir att mysa lite i soffan istället och ta det lugnt, =)

Hur har eran lördag varit idag?


Chenfei's Asiatiska Musikafton var bäst!

Dagens ordspråk: Den som vågar har allt att vinna.

Hallå!

Jag måste börja detta inlägg med att säga vilken fantastiskt bra konsert jag har varit på idag! Chenfei, min bästa kompis, hade en Asiatisk Musikafton på Kulturskolan! Det var hennes projektarbete som hon har jobbat med under hela trean och den var helt fantastisk, så otroligt bra! Chenfei har spelat piano sedan hon var 5 år gammal (hon fyller 20 i år) i Kina och hon bjöd både på pianomusik, tvärflöjtsmusik och sång! Jag har sagt flera gånger förut i min blogg att hon spelar som en Gud och det gjorde hon ikväll också! På konserten visade hon ett bildspel med bilder från Kina och det var några tjejer från estet som sjöng en japansk körlåt! Det var verkligen häftigt, skitbra gjort! Sen var det en kille till som spelade piano, det var olika snuttar ur låtar och jag kände igen varenda en. Han var också fantastisk duktig!

Det var verkligen kul att se och lyssna på och det var jättemånga andra där, så hon hade en stor publik! När konserten började spelade en pianolärare frå Kulturskolan lite på pianot och så kommer Chenfei och hennes kör in och sjunger "Fredagsmys". Det var jättekul, haha! Chenfei pratade lite också och berättade om hennes låtar och om Kina och det, Chenfei, jag vet att du kommer läsa det här, gjorde du skitbra!


Chenfei's första klänning. Hon var så fin!


Chenfei's andra klänning! Det är en klassisk kinesisk klänning.
Hennes konsert var obeskrivligt bra!


Universitetsansökan - check!

Dagens ordspråk: Den som ger sig in i leken, får leken tåla.

Hallå!

Vet ni vad jag har gjort idag? Det kanske var en dum fråga, för det är ju ganska svårt för er att veta om ni inte har varit med mig idag och sett det, men jag frågar i alla fall. Jag har nämligen sökt in till Universitetet idag!

När jag kom hem från skolan tog jag ned min minidator direkt och loggade in på studera.nu. Jag hade bestämt mig för att söka idag och tänkte att jag kan ju försöka i alla fall, är det krångligt får jag väl fråga syon imorgon.
Krånligt och svårt är det sista jag skulle beskriva det som, det var hur enkelt som helst! Det var bara att logga in, söka rätt på de kurser och program man vill söka och sedan klicka på "lägg till". Sen hade man allt på plats och fick börja rangordna (om man inte hade gjort det innan när man plockade i dem, som jag gjorde, men det behöver man alltså inte) och sen var det bara att söka! Det gick jättefort för mig för jag hade skrivit ner innan vad jag skulle söka. Nu har jag till den 15:e april på mig att lägga till mer och ändra hur mycket jag vill om jag så skulle önska!

Har någon utav er sökt till universitetet till hösten än? Ska/funderar ni på att söka?

Jeg heter Marie og jeg liker å skrive

Hallå!

Aldrig tidigare har jag väl trott att jag skulle säga att jag blev glad av att det regnade, men idag blev jag faktiskt det!
När jag skulle upp imorse till skolan såg jag att det regnade och först tänkte jag " Åh nej, jävla pissväder!", men efter en knapp sekund kom jag på att "Yes, då försvinner ju snön fortare! Snart får jag cykla!" Haha, som det kan bli.
Men, det är bara nu som jag är glad över regn. Påminn mig inte i sommar att jag har sagt det här förut, okej?

Idag hade jag en superkort skoldag! Jag började kl 09.50 och slutade ungefär två timmar senare vid kl 11.55. Var hur skönt som helst! Jag hade egentligen ett möte inbokat med syon för att ställa lite frågor inför mina universitetsstudier, men imorse innan skolan skickade jag iväg ett mail lite snabbt innan jag var tvungen att skynda mig och ta på ytterkläderna. Jag sa att jag redan hade tagit reda på allt jag behövde veta själv, vilket jag har gjort via studera.nu och kurs och programkatalogen och att jag på så vis inte behövde ställa några frågor. Det var ju lite kort varsel men hon fick mitt mail och sa att det gick jättebra och att hon ändå skulle till vår klass på torsdag. Så det löste sig ju på bästa sätt ändå!

Jag måste berätta en lite rolig grej, på svenskan idag i skolan skulle vi skriva en presentation om oss själva på norska eller danska! Vi använde oss av Google's översättningsfunktion och skrev lite om oss själva och sen översatte datorn allt. Så långt gick det ju bra men sen skulle vi läsa upp högt det som vi hade skrivit, haha! Gissa om jag fick panik, det var jättepinsamt för jag vågade inte "sjunga" ut orden direkt (jag valde norska) men jag gjorde i alla fall ett försök som alla andra i klassen. Sen fick vi reda på att vi ska göra som en liten miniteater där vi pratar norska eller danska. Jag berättar mer om det om jag överlever, haha!

Prova själva att göra en presentation om er själva på ett annat språk med Google's översättningsfunktion!

Intensiv relation

Dagens ordspråk: Avundsjukan vilar aldrig.

Hallå!

Idag var det måndag igen och min första skoldag efter två hela veckor. Det kändes verkligen konstigt måste jag säga, att ställa klockan och gå upp tidigt när jag har varit ledig så länge nu, men jag hade i alla fall sovmorgon!
Utöver det gick det bara bra och det var roligt att träffa alla igen! Dock blev jag väldigt trött så det var skönt med en kort skoldag som bara varade till kl 13.15!

Efter avslutad skoldag gick jag och vilade direkt, haha! Tittade lite på repriserna av Top Model som jag har sett hundra gånger om men som fungerar bra när det inte finns så mycket annat att se. När jag var pigg igen gick jag och kollade lite i kurskatalogen igen till universitetet! När syrran var här sist kollade vi jättemycket i den och diskuterade och vi fick många bra tips av varandra. Jag ska träffa syon imorgon efter skolan för att diskutera lite olika kurser och så. Efter det blir det att söka in! Känns jättespännande, faktiskt!

I två veckors tid har jag skrivit om min bok men nu kan jag inte längre skriva på den, för allt är ju klart! Det känns verkligen som ett sorgligt avsked, haha! Jag har levt så intensivt men den, det känns som om vi skulle ha haft en lång relation tillsammans som helt plötsligt bara... poff! Försvinner! Fast vi har ju haft en lång relation tillsammans (tänk att jag skriver det i ett sammanhang om en bok) men det är så det är! Jag kommer älta det länge här i bloggen, haha! Fast som jag har sagt tidigare, än är det en bit kvar.

Nu ska jag kila från datorn ett tag och sluta svamla om min kärleksrelation till min bok, haha! Blir att titta på "Håkans Bar" som började förra veckan. Tittar ni också på det? =)

Födelsedagskalas

Dagens ordspråk: Allting löser sig.

Hallå!

Igår kom ju som sagt min syster Malin och hennes bebis Lowe hit till oss för att sova över igen!
Det var jättemysigt som alltid men lilla Lowe var både magsjuk och förkyld och hade lite feber, stackarn. Jag kan ju inte låta bli att gosa och pussa på honom ändå så igår på kvällen och på förmiddagen idag hade jag också lite feber! Jag kände att jag hade ont i varje led i kroppen och var väldigt varm och då hade jag lite feber. Den verkar vara borta nu dock, så jag hoppas att den inte kommer tillbaka! Jag är ju aldrig sjuk så jag hoppas på att inte bli det nu heller!

På förmiddagen idag åkte syrran och Lowe hem igen för den här gången. Lowe är så söt för han kramar om en ibland, faktiskt! Han tar armarna runt nacken och borrar in sig i halsen, så söt!
När de åkte var det bara att ladda om batterierna igen (han tar mycket energi, jag blir totalt slutkörd!) för på eftermiddagen kom min mormor hit och lite andra från släkten för vi hade födelsedagskalas för mig! Det var jättetrevligt och vi åt tårta och pratade och jag fick presenter. Jag har verkligen haft en bra födelsedag (i torsdags) och födelsedagsfirande, tack så mycket!

Imorgon är det dags för skola igen! Känns lite konstigt när jag har varit borta i två veckor, men det känns samtidigt skönt att vara tillbaka också. Som tur var har jag sovmorgon så det blir inte lika jobbigt som att gå upp kl 05.45, haha!

Ha en fortsatt jättebra söndag så hörs vi snart igen!Snart är all snö borta!

Dagens ordspråk: Det som göms i snö kommer upp i tö.

Hallå!

Vilken otroligt härlig dag det har varit idag!
Har ni haft en lika smältande, varm och fin vårdag som vi har haft här? På förmiddagen var det lite grådassigt ute men lite senare blev det finare väder och runt 8 plusgrader! Det är hur skönt som helst för snön smälter bort som bara sjutton här nu! Det har blåst en hel del också och det tar ju väldigt, väldigt mycket på snön med. Nu syns det att det är gräsmatta under snön och asfalten bara visar sig mer och mer!

På tal om smältande snö, igår när jag hade somnat vaknade jag upp mitt i natten och jag trodde hjärtat skulle hoppa ur kroppen på mig. Jag drömde någon konstig dröm och så brakade det till ordentligt utanför! Det var isbumlingar som ramlade ner ifrån taket och fy vad rädd jag blev, haha!

Idag har det varit en väldigt skön och lugn dag! Syrran och Lowe sov ju över här från torsdags till igår, men de åkte igår på förmiddagen för att sova över en natt hos Lowes farmor. De ska komma hit och sova över här en natt igen, men de har inte kommit än. Jag har därför passat på att jobba med boken och vilat en hel del, det tar på krafterna att leka med lillplutten hela dagarna och jag gör nog mer än vad jag egentligen orkar. Men det är ju svårt att låta bli när man har en så söt 10-månaders bebis hos sig!

Var på affären en liten sväng för vi skulle väga några paket och då hittade jag en ny tidning! Det var en bilaga till Expressen som heter Mode & Skönhet! Jag missade helt först att det var en bilaga men jag köpte den med mig hem.
Jag tänkte direkt att det nog är deras motsvarighet till Sofis Mode som kommer med Aftonblandet och blev därför så nyfiken. Den var riktigt tjock, hade många sidor och den var väldigt bra, i alla fall på det lilla jag har läst! Elin Kling var även med i tidningen som stilexpert, blir kul att läsa!

Imorgon är det söndag och den sista dagen på helgen och då ska jag ägna dagen till att ha kalas! Jag fyllde ju 19 i torsdags och imorgon kommer min mormor och några andra ur släkten för att fira mig. Blir trevligt! Syrran och Lowe är inte kvar till kalaset, men de är ju här på förmiddagen i alla fall. Får passa på att leka och busa då!

Ha en jättetrevlig lördagskväll så hörs vi snart igen!

Hittade en ny tidning idag, Mode & Skönhet, bilaga från Expressen!Bästa födelsedagen!

Dagens ordspråk: Gott samvete är bästa huvudkudden.

Hallå!

Jag hann inte skriva något mer inlägg igår än det första att jag fyllde år! Jag hade världens bästa dag och hade fullt upp hela tiden. Men jag tackar så hemskt mycket för alla gratulationer som jag har fått! Gulliga ni är!

Igår var det ju som sagt min födelsedag och jag fyllde 19 år! När jag vaknade på morgonen fick jag paket och skönsång, haha! Var jätteroligt och på eftermiddagen efter min enda lektion (klarinettlektion) kom min syster Malin och hennes lilla bebis Lowe! Eller de var redan hemma när jag kom, rättare sagt. Då fick jag mer paket! Jag fick så jättemycket fint och jag blev så glad! Jag fick bland annat pengar, parfym, nagellack från O.P.I, böcker, tavlor, eller skyltar kanske man ska kalla det, som bildar orden "Fånga Dagen", tårta (haha!) och mycket mer! Jag hade helt enkelt världens bästa födelsedag!

Syrran och Lowe sov över igår till idag! Var så mysigt att de var kvar och Lowe är alltid så go på morgonen är han precis har vaknat. På förmiddagen var vi inne i mitt rum, lyssnade på musik och han fick spela på min gitarr, haha! Bara 10 månader gammal men ändå musikintresserad, han tyckte det var skitkul! När vi alla hade gjort oss i ordning åkte vi iväg till lite affärer en stund och sen åt vi mat. Syrran och Lowe åkte på eftermiddagen någon gång för de ska åka till Lowes farmor och sova över där en natt också! Men det blir bara en natt där, för imorgon kväll kommer de tillbaka hit igen och sover över och hälsar på. Blir jätteroligt!

Förutom att vara med Lowe idag så har jag vilat lite! Man blir trött alltså av att leka på golvet hela dagen med Lowe och hålla på och hoppa med honom i luften, haha! Jag har behövt vila också och ta det lite lugnt för jag har en inflamation i min vänstra armbåge och mitt högra knä gör också ont. Så jag har en led-dag idag! Jag ska till en sjukgymnast på torsdag nästa vecka för att jag tros ha bindvävssjukdomen Ehlers Danlos Syndrom (jag tror fortfarande att jag har Fibromyalgi, eller möjligtvis Ehlers Danlos Syndrom och Fibromyalgi) så jag får se vad han säger om saken!
Annars har jag hållit på med min bok idag igen och gjort lite ändringar. Jag har bara lite kvar så snart ska den gå i tryck så att det blir en riktig bok!

Nu ska jag titta på TV, det är ju semifinalen av Let's Dance! Blir att titta på det en stund. Jag ska även passa på att önka alla estetare lycka till med Restaurangshowen! Jag vet att ni gör ett bra jobb!

Min födelsedag idag!

Idag fyller jag 19 år! =)


Min sista dag som 18-åring

Dagens ordspråk: Lite skit rensar magen.

Hallå!

Ingen rast och ingen ro - precis så har det känts idag, haha!
Igår skrev jag ju att jag var klar med min bok, men att det fortfarande är mycket jobb kvar. Idag har jag gjort en hel del med den och även ringt runt till tryckeriet som ska trycka den för att fråga lite frågor. Jag räknade igenom alla sidor som jag har skrivit också för att se hur lång boken blir. Jag avslöjar inget än, men det är hur coolt som helst!

Idag på förmiddagen kom det snöskottare hit till oss, för de skulle skotta lite på taken! Det är jättemycket snö här och det tynger så alla husen i området får hjälp med det. När de kom utanför och skulle gå upp på stegen till taket satt jag och åt frukost. Det var tur, för jag visste att de skulle komma någon gång men inte när. Jag har mitt rum på ovanvåningnen och om de hade kommit precis när jag hade kommit ut ur duschen eller något, då hade det verkligen blivit en syn, haha! Men nu kom de som tur var lite tidigare. Det brakade riktigt på taket och dundrade och ned föll en massa is och snö. Nu blev vår snövall om möjligt ännu högre där ute så gissa om det kommer ta tid innan snön försvinner!

Imorgon blir det en riktigt rolig dag! Syrran Malin och hennes bebis Lowe kommer hit för jag fyller nämligen 19 år imorgon! De ska hit och fira mig och passar även på att sova över. Det ska bli hur roligt som helst! De kommer någon gång på eftermiddagen, vilket är bra för jag har bara en lektion imorgon (sista veckan jag är ledig) som är klarinettlektion och när jag kommer hem är de förhoppningsvis redan hemma! Så idag är det min sista dag som 18-åring!

Ha det fint så hörs vi igen imorgon!Intensivt skrivande har nått sitt slut

Dagens ordspråk: Bättre ett ärligt nej än ett falskt ja.

Hallå!

Idag har jag skrivit klart den allra sista raden på min bok. Alla kapitel är färdigskrivna, efterorden skrev jag igår och förorden blev klara idag på förmiddagen. Undera flera, flera månaders tid har jag så intensivt jobbat med min bok, skrivit och tänkt på den dag som natt, på innehåll, formuleringar och uttryck.
Idag blev den klar som sådan med alla texter, men nu börjar arbetet med att skriva rent de sista texterna, rätta till felskrivningar, göra så att allting passar ihop och till sist trycka boken. Det känns fruktansvärt sorgligt att den är färdigskriven nu, samtidigt som det är väldigt skönt för jag är så spänd på att se min bok som helhet! Men eftersom att jag har jobbat med den så intensivt som jag sa, skrivit på den varje dag i flera månader och nu helt plötsligt inte kommer göra det längre, det kommer kännas så tomt! Mycket jobb återstår, men ändå känns det så konstigt! Jag har verkligen fått en kick av att skriva den här boken, åh det har varit så roligt! Det är inte någon fråga om jag kommer skriva mer böcker, det är ett faktum. Jag kommer verkligen skriva fler!

Efter flera månaders intensivt skrivande har jag nu skrivit klart alla texter till min bok.
Det är inte en fråga om jag kommer skriva fler, det är ett faktum. Jag har verkligen fått en kick av det!Universitetsansökan!

Dagens ordspråk: Hemligheten med framgång är att göra vanliga saker ovanligt bra.

Hallå!

Åter en ny vecka och en ny dag! Veckorna och veckodagarna går otroligt fort och nu är det alltså måndag igen.
Vart förra veckan tog vägen är ett mysterium, den gick mycket fortare än vad jag trodde att den skulle göra!

I förra veckan bläddrade jag igenom Örebro Universitets Kurs och programkatalog som jag hade beställt ifrån deras hemsida! Idag är det ju den 15:e mars och den första dagen som man kan amäla sig till hösten kurser och program på, om man gör en webbanmälan vill säga som öppnar tidigare, på studera.nu. Jag har inte anmält mig idag för jag ska prata med syon på skolan lite först, men jag har kollat upp en hel del kurser och program som jag är intresserad av! Jag vill ju gå på Socionomlinjen, men det programet har olika inriktningar och man kan även läsa lösa kurser. När man gör sin anmälan får man göra max 20 stycken utbildningsalternatativ, blandat med program och kurser, som man rangordnar i en lista. Jag har kollat lite på vad det finns för mer alternativ! Det är alltid bättre att söka flera på en gång och tacka nej än att ångra sig och vänta en hel termin tills man kan söka nästa gång!

Idag då, har jag arbetat en hel del med min bok! Nu är det inte alls mycket kvar och det är så spännande! Jag är så otroligt nöjd och stolt och det känns hur kul som helst verkligen! Jag har även vilat lite, vilket är bra nu när jag är hemma när de andra har Restaurangshowen. Jag kan vila när jag känner att jag måste det och arbeta när jag orkar! Det betyder mycket för mig och min kropp mår väldigt bra av det.

Överallt känns det som att det görs reklam för TV-programet Håkans Bar som är ikväll! Jag såg reklam på Blondinbellas blogg, på blogg.se och till och med på MSN, haha! Jag har ju följt Färjan när det gick och självklart ska jag se det första avsnittet av den här serien med. Det börjar om bara några minuter så jag får skynda mig! Ska ni också se Håkans Bar ikväll?


Slut på helgen!

Dagens ordspråk: Delad glädje är dubbel glädje.

Hallå!

Eftersom att jag skrev om finalen i Melodifestivalen igår måste jag ju skriva om det idag med! Jag blev jätteförvånad när det stod klart att Anna Bergendahl hade vunnit. Jag var säker på att Salem Al Fakir skulle vinna när han fick så mycket poäng och jag trodde även att Eric Saade med "Manboy" hade en stor chans att ta hem det hela! Jag hejade under hela kvällen på Andreas Johnsson och sedan även på Salem och Darin, för att hans låt är så fin. Peter Jöbacks låt gillade jag också, men ingen av dem tog sig vidare. Anna var ju också bra såklart och det är bara att hoppas att det går bra för henne i Eurovision Song Contest senare i vår! Vem hejade ni på och hoppades skulle vinna?

Idag har jag inte gjort så mycket utan tagit det rätt lugnt! Jag har renskrivit lite texter på min bok och kollat lite på film och så. Bara haft en skön söndag helt enkelt! Min bror ringde tidigare idag och han berättade att han skulle komma hem till påsk! Det tyckte jag var jättekul att höra, för jag har inte träffat honom sen han och hans flickvän Sonja var här i januari. Är alltid kul när han kommer hit eller när vi åker till honom i Stockholm och hälsar på!

Till veckan har jag inga större planer, förutom att jag fyller 19 år på torsdag! Då kommer syrran hit med lilla Lowe och firar mig och på söndag blir det lite kalas. Blir roligt! Syrran och Lowe ska sova över här när jag fyller och även någon mer dag så det blir full rulle! Så lite planer kan man väl säga att jag har ändå. Jag ska inte allra minst skriva på boken, som faktiskt snart är klar! Kommer kännas så tomt utan den sen!

Vad har ni gjort i helgen då?Melodifestivalen 2010

Dagens ordspråk: Det man inte drar in på karusellerna får man ta igen på gungorna.

Hallå!

Idag har det varit en skön och härlig lördag! Solen har skinit idag också och det har varit jättefint väder. Jag var ju ute på en promenad igår och då hade snön börjat smälta på cykelbanorna men idag har det hänt väldigt mycket mer sedan igår! Mycket mer snö har smält och gräsfläckar och lera har kommit fram på lite olika ställen. Det var jätteskönt att gå ut idag med och extra härligt att se vad solen faktiskt gör på snön, hur mycket den tar. Vi har haft en 5+ grader också i skuggan! I solen har det säkert varit betydligt varmare men det är skönt efter att ha haft en så kall och intensiv vinter. Förutom sugen på att cykla när det är så här fint väder blir jag sugen på att sola, haha! Tänk vad skönt att luta huvudet mot husväggen och få lite färg på sig. Mmm...längtar!

Om man går in på SVT:s hemsida, svt.se, ser man att det idag är "Dagen D!" Haha, de menar givetvis att det är finalen på årets Melodifestival! Förra året vet jag att jag missade den för jag var upptagen med annat, men i år ska jag allt titta efter att ha följt alla delfinalerna och andra chansen. Det ska bli roligt att titta och jag tror att jag har glömt bort en del av bidragen, hur de går och så. Jag lär bli påmind när det snart drar igång! Jag vet inte vem jag ska gissa på eller vem jag vill ska vinna, för det blir aldrig den man i själva verket vill själv, eller hur? Jag tycker i alla fall att Andreas Johnsson är bra, det har jag alltid tyckt (och han är ju så snygg!) och det skulle vara roligt om han vann för han har ju alltid kommit tvåa när han har varit med! Den som lever får se helt enkelt efter ikväll! Vem hoppas/tror ni på ska ta hem segern i den svenska Melodifestivalen i år?I finalen:
Andreas Johnsson - "We Can Work It Out"
Anna Bergendahl - "This Is My Life"
Darin - "You're Out Of My Life"
Eric Saade - "Manboy"
Jessica Andersson - "I Did It For Love"
Ola - "Unstoppable"
Pernilla Wahlgren - "Jag Vill Om Du Vågar"
Peter Jöback - "Hollow"
Salem Al Fakir - "Keep On Walking"
Timoteij - "Kom"


Vårpromenad

Dagens ordspråk: Den som alltid vet bäst lär sig aldrig något.

Hallå!

Då var det redan fredag igen! Den här veckan har gått lika fort som de brukar göra, fast jag inte trodde det i början av veckan. Den har i alla fall varit hur skön och bra som helst!

Idag vaknade jag upp till en fin dag igen, så skönt! Det har varit några grå dagar nu med solen i moln men idag kom den tillbaka och tillsammans med plusgraderna har ännu mer snö försvunnit från hustaken och vägarna.
När jag var ute och hämtade posten imorse såg jag att asfalten hade kommit fram lite och jag blev så sugen på att ta fram cykeln! Det kommer ta lång tid för alla snöhögar att smälta, men cykelbanorna går ju lite fortare och med den här farten kanske det inte dröjer så länge till innan jag får cykla. I somras cyklade jag 13 km nästan varje dag om det inte var alldeles för varmt eller om jag hade för ont. Det är mitt sätt att träna på, för jag kan inte gå den sträckan men cykla den går bra. Dock cyklar jag inte på vintern för jag vill inte ramla på någon hal fläck och slå mig gul och blå. Jag stukade foten en gång när jag ramlade på en hal fläck innan det blev vinter. Det gjorde ju ont först men gick sedan över men sedan efter ungefär två veckor svullnade den upp igen och blev jättestor. Jag röntgade den för på vårdcentralen trodde de att jag hade en spricka i foten men som tur var hade den klarat sig och bara blivit en svår stukning. Jag förstår inte än idag varför jag fick problem med den efter två veckor när den var bra innan. Mycket märkligt, men jag vill inte gärna råka ut för samma sak igen! Därför håller jag mig till promenader i det fina vårvädret som jag gjorde idag!

Vad har ni haft för er idag då? Några roliga planer till helgen? =)
Exakt 3 månader kvar till studenten

Dagens ordspråk: Friskt vågat hälften vunnet.

Hallå!

Åh, vad fort den här veckan har gått! Jag trodde inte att den skulle rusa iväg så fort men nu har det redan hunnit och bli torsdag. Långdraget och segt har det verkligen inte blivit i alla fall!

Idag hade jag min enda lektion för den här veckan, nämligen klarinettlektion! Att åka till skolan för endast en lektion känns ju alltid sådär lite småsegt och inget undantag var det idag, men jag ska verkligen inte klaga! Det gick jättebra och var roligt! Min låt jag hade fått i läxa från förra veckan var väldigt svår, men jag klarade av den mycket bättre än vad jag trodde att jag skulle göra. Det känns skönt när det blir så, det visar att det verkligen lönar sig att inte ge upp i första taget och att man kan mer än vad man tror!

Ni lär inte bli förvånade att jag även idag har skrivit på min bok, haha! Det går inte att beskriva hur roligt jag tycker att det är. Jag skulle så gärna vilja skriva ut att jag skrev i min bok så att ni fick läsa för jag tror den skulle kunna vara till nytta för många, men tyvärr går ju inte det. På ett eller annat vis hoppas jag att ni kommer få läsa den!

På tal om torsdag, som jag skrev där uppe. Nästa vecka på torsdagen den 18:e mars, då är det min födelsedag! Om en vecka fyller jag hela 19 år. Det känns faktiskt skrämmande, vart har tiden och åren tagit vägen liksom! Det blir mitt sista år som tonåring, för när jag fyller 20 har jag ju lämnat tonåren. Usch, det låter som att jag kommer bli gammal då, haha!
En till sak som det inte är så långt kvar till, är studenten! Idag är det den 11:e mars och den 11:e juni springer vi ut från skolan för sista gången! Det är exakt 3 månader dit idag. Tur att jag vet vad jag ska göra efter gymnasiet, annars hade jag nog haft en hel del ångest nu! Mer än jag redan har, vill säga. Livet blir aldrig så lätt sedan när man har gått ut skolan, tro det eller ej. Våra sötebrödsdagar är räknade!
Berörande dokumentär

Dagens ordspråk: Bättre dåligt minne än dåliga minnen.

Hallå!

I flera dagar i rad har jag börjat mina inlägg med att säga vilket fint väder vi har haft här! Idag kan jag inte riktigt göra det, för det har varit gråmulet och tråkigt väder hela dagen. Inte ens en gnutta regn har kommit som kan ta med sig snön härifrån, haha! Men det finns ju fördelar med det också. Roligare är det ju med uppehåll!

Idag har det varit en riktigt lugn dag! Jag har bara skrivit på min bok och jag börjar känna mig som en riktig författare som har det som yrke, haha! På bara de här tre dagarna den här veckan har jag ägnat den jättemycket tid, men det är ju så roligt! Jag känner mig på något vis mycket lugnare nu, när jag inte håller på och stressar och det gör att värken blir lite lättare och jag mår bättre! Det känns jättebra, jag behöver verkligen koppla av!

Imorgon har jag min enda lektion den här veckan - eftersom att de andra har Restaurangshow som jag tyvärr inte är med på i år, som är klarinettlektion! Den börjar vid klockan 13.30 och håller på en timme. Det känns konstigt att bara ha en lektion men väldigt skönt måste jag säga, haha!

Nu ska jag snart gå ned och titta på TV. Igårkväll såg jag en dokumentär på TV4+, som handlade om hemlösa barn som bor på barnhem i Bulgarien. Det var bland det värsta jag har sett, fyfan säger jag bara! Var det någon mer som såg den dokumentären? Barnen där var så vanvårdade så att det inte var klokt. En pojke hade så smala ben att han inte kunde gå själv utan att någon höll i honom. En flicka hade haft kallbrand i ena handen och därför hade de fått amputera bort hennes tumme. De hade inga som helst planer på att rädda hennes andra hand som höll på att få samma sak. Barnen fick ingen som helst kärlek av personalen som jobbade på barnhemmet. De var så smala och tunna, jag har aldrig sett någon så smal förut, de var som skelett med ett skinnöverdrag bara. De fick inte mycket till mat, och det var de starkaste som fick mest. Jag kan omöjligt måla upp den bild i ord som jag såg igår men det var hemskt. Barnen hade blivit bortadopterade för att de hade olika handikapp, var blinda, döva eller förståndshandikappade. De dog, en efter en där och de blev misshandlade av vissa i personalen. Och Bulgarien ska föreställa ett EU land. Det var helt sjukt! Dokumentären lämnade mig verkligen inte oberörd. Usch. Var det någon mer som såg den dokumentären om Bulgariens hemlösa barn?

Hoppas på snöfritt till påsk!

Dagens ordspråk: Gå inte framför mig, jag kanske inte följer efter; gå inte bakom mig, jag kanske inte leder dig; gå vid sidan om och var bara min vän.

Hallå!

Ännu en dag med fint väder, precis som gårdagen i repris! Det märks verkligen vad solen tar på snön, den har sjunkit ihop jättemycket och den försvinner ifrån hustaken litegrann, sakta men säkert. Plusgraderna hjälper ju också till såklart! Har vi tur är det ingen snö kvar till påsk, eftersom att den är så tidig i år! Påskveckan är redan den sista veckan i mars i år. Det har kommit så mycket snö och därför är jag osäker på om den är borta tills dess, men fortsätter det så här så ser det riktigt bra ut!

Idag har det varit en lugn och fin dag! Jag har läst lite, vilat, promenerat och skrivit på boken! Ett helt kollegieblock är färdigskrivet förhand, och snart är även loggboken (det är ett projektarbete och vi måste skriva upp all tid vi jobbar) och nu är det bara några få sidor kvar i den också, haha! När vi ska skriva något arbete i klassen frågar alla hur långt jag har skrivit, för jag har svårt att fatta mig kort. De dör nästan varje gång när de hör svaret, haha!

Vad har ni haft för er denna fina tisdag? =)


Bra start på veckan

Dagens ordspråk: Man tager vad man haver.

Hallå på er!

Nu blev det sent med bloggningen, men det är sånt som händer när någonting annat tar upp så mycket av ens tid! Det jag pratar om är min bok som jag skriver! Det är så fantastiskt roligt att skriva och jag kan bara inte sluta när jag väl har börjat. Nu när jag skriver i boken blir det lite svårare att skriva om mitt handikapp här, eftersom att jag inte kan samköra texterna. Men det kommer bli bättre! Och dessutom kan ni fråga om det är något ni undrar över, så skriver jag om det! =)

Idag har jag inte varit i skolan. Jag har inte varit sjuk så det beror inte på det, men nu i två veckor ska jag inte gå till skolan. Vi har något som heter Restaurangshowen nu, vecka 10 och 11, men i år ska jag tyvärr inte vara med. Det är jättetråkigt, men anledningen till att jag i år inte ska medverka är för att jag inte mår bra fysiskt - kroppsmässigt. Jag har börjat trappa ned med en medicin som jag ska byta ut som jag har ätit i flera år, och därför reagerar kroppen på det. Jag mår inte alls bra av det, blandat med min värk och jag får ont i huvudet, mår illa, blir svettig och blir stressad och jag känner att min hälsa är viktigare än allting annat. Därför är jag inte i skolan under de här veckora. Förutom på torsdagarna, för då har jag karinettlektion. Så under den här tiden ska jag jobba med mitt projektarbete - som är min bok!

Förutom skrivandet idag har jag varit ute på en promenad! Det har varit så fint väder och även plusgrader! Det var jätteskönt att gå. När jag är i skolan blir jag väldigt trött och får ont eftersom att jag är i gång hela tiden och det kommer i "efterskott" , men på helgerna och så brukar jag gå ut och gå om jag inte gör så mycket för då mår jag oftast bättre. Så det blev en liten runda i vårsolen bland droppande tak och smältande snö. Så skönt! =)

Hur har er start på veckan varit? =)

The Mad Hatter var bäst!

Dagens citat: Perfektionist: En person som inte kan njuta av Tjajkovskijs musik utan att samtidigt veta hur man stavar hans namn. - Jim Reed

Hallå!

Jag måste börja det här inlägget med att säga hur bra Alice i Underlandet var igår! Jag var ju på den på bio och jag blev helnöjd, den var skitbra! Jag vill inte avslöja handlingen för den som inte har sett den än, för den är inte som den tecknade Alice i Underlandet, men det jag lugnt kan säga är att Johnny Depp lätt var bäst! Och katten då förstås, haha! Så om ni inte har sett den och funderar på att gå och se den - gör det! Ni kastar inte biljetterna i sjön! Det enda som var lite negativt var att småtjejerna som satt bredvid höll på och sms:ade hela tiden så att biomörkret lystes upp och att de pratade en himla massa och hade fötterna ivägen så att vi stundtals inte såg texten. Störande och irriterande, men filmen var hur bra som helst ändå!

Idag har vi ägnat dagen med att hälsa på Malin, Adde och Lowe i Fellingsbro! Malin är ju min syster och Adde är deras pojkvän och tillsammans har de ju sin bebis Lowe. Han är ju 9 månader, men ändå tycker jag att han är en bebis. Jag frågade hur länge man egentligen är en bebis, hur länge man räknas som det, men det var ingen av oss som visste. Syrran tyckte inte att han räknades som bebis längre, eftersom att han redan är så stor och kan gå! När vi var där för två veckor sedan kunde han ta några steg, men nu kunde han ta väldigt många steg och gick hur bra som helst! 9 månader och redan kan gå, det är riktigt tidigt. Han har varit tidig med allt, <3

Hem kom vi efter en heldag där borta vid 18-snåret kanske. Vi lagade mat och åt och hade det jättetrevligt och kul! Det som alltid är så roligt när vi åker dit är att vi alla går ner på Lowes nivå och ligger på golvet och leker och busar med honom, haha! Jag kan tänka mig att det nog ser riktigt kul ut i alla fall!Bio och bus har den här helgen bjudit på! Har ni också sett Alice i Underlandet? Säg vad ni tycker! Jag tycker den var skitbra!


Bio idag

Dagens ordspråk: Det är bättre att misslyckas i originalitet än att lyckas i imitation. - Herman Melville

God förmiddagen! Eller vad det nu är man säger den här tiden på dagen, hehe! =)

Idag vaknade jag upp till strålande solsken och fågelkvitter! Tänka sig att det var ljust ute, det känns så skönt och underbart eftersom att hösten och vintern har känts så lång och mörk. Då är det hur härligt som helst med lite ljus och fint väder! Som vår rektor sa förra året när treorna tog studenten (vi esteter fick höra hans tal för vi sjunger Studentsången för studenterna) ska man uppskatta fågelkvitter tidigt på morgnarna, för det finns de som inte kan höra hur fåglarna låter. Det har han verkligen en poäng i!

Igår blev det inget bloggande för min del, för jag mådde inte bra. Jag hade jätteont i huvudet sista lektionen på skolan och senare under dagen utvecklades det till migrän. Så jag fick ligga ned och vila och ta det lungt och imorse när jag vaknade hade det som tur var äntligen gått över. Huvudvärk, och i synnerhet migrän, är bland det värsta och jobbigaste som finns!

Denna lördag har jag inga direkta planer för på dagen, men ikväll ska jag gå på bio! Jag tror ni kanske kan gissa vilken film det är jag ska se, eftersom att den har haft premiär nu i veckan. Det är hur som helst Alice i Underlandet och det ska bli så kul! Johnny Depp är ju med och eftersom att han är en sådan cool snubbe (enligt min åsikt) tror jag den kommer vara riktigt bra! I alla fall hoppas jag på det. I filmen är ju Alice 19 år också, vilket jag tycker är bra, för då är vi lika gamla!

Har ni sett Alice i Underlandet eller ska ni göra det? =)


Chenfeis asiatiska musikafton!

Dagens ordspråk: I kärlek och krig är allt tillåtet.

Hallå!

Ännu en dag med fin vinterväder! Vi har blivit riktigt bortskämda med det nu de följande dagarna och jag klagar då verkligen inte! När jag sist kollade på vädret såg jag att det skulle bli riktigt fint väder till helgen också! Det är ju aldrig fel, =)

Idag var det skola igen efter min lediga dag igår! Jag hade sovmorgon till klockan 09.35, så det var skönt! Jag och Chenfei satte upp affischer på förmiddagen i skolan för hon ska ha en konsert som projektarbete! Chenfei har spelat piano sedan hon var 5 år och hon är så grymt duktig! Den 26:e mars kl 18.00 har hon en asiatisk musikafton i Kulturskolan dit jag tycker ni som bor här ska gå på! Ni lär inte bli besvikna och det är fri entré.
Affischen har hon gjort tillsammans med en tjej i vår klass som går bild och den är jättefin med en bild på Chenfei vid pianoflygeln och med text. Jättefint! Här fick du lite gratisreklam Chenfei, haha! :D

Utöver skoldagen har jag skrivit lite på min bok som är mitt projektarbete! Det går jättebra och det är så fruktansvärt roligt att skriva! Den har verkligen fått en djupare betydelse för mig än bara ett projektarbete som alla elever gör i 3:an, den betyder så himlans mycket mer. Det är kanske inte ofta som ett skolarbete i skolan får en sådan betydelse för en själv, men det har det verkligen fått gör mig!

Nu ska jag göra någonting annat och ladda krafterna tills imorgon! Då är det fredag och den sista skoldagen den här veckan och sedan väntar helgen! Ska ni hitta på något rolig denna helg? =)

Ledig dag

Dagens citat: Ju mer vi gräver ner oss i vår olycka, desto större skada kan den göra oss. - Voltaire

Hallå!

Vilken härlig och fin dag det har varit här igen! Det har varit jättefint väder, soligt och klarblå himmel!
Det var likadant igår och det känns jättehärligt, mer vår vill jag ha! Vi är ju ändå inne i mars nu, så jag tycker att det är på tiden att snön smälter undan och lämnar plats åt våren. Det var kallt i morse, -14 tror jag, men mitt på dagen var det nästan plusgrader, så skönt! Jag tog tillfället i akt och passade på att ta en promenad och tanka lite ljus!

Denna onsdag har jag varit ledig från skolan. Alla mina lektioner har varit inställda för vi har fått hemuppgifter att göra istället! Som tur var hade jag bara en uppgift i Historia B, för resten var jag klar med. Så därför har jag mestadels tagit det lugnt och varit på promenaden då, som jag nämde förut. Har varit en väldigt skön och avslappnande dag!

Nu ikväll väntas tårta och födelsedagsfirande! Det är Anders som fyller år och vi ska fira honom. På tal om födelsedagar så är det inte långt kvar tills jag heller fyller år! Imorgon är det exakt två veckor kvar innan jag firar min 19:e födelsedag! Det känns lite konstigt, jag vet inte vart åren tar vägen. Som min syster sa: Ska du redan ta studenten! Haha, hon tycker det har gått så fort, eftersom att jag är minst av oss syskon. Men det gör jag, den 11 juni tar jag studenten och lämnar gymnasiet och den 18:e mars fyller jag 19!

Vad har ni haft för er idag, denna onsdag? =)Nu är våren nära!

Dagens ordspråk: Att gå upp tidigt är inte bra för kroppen, men bra för själen.

Hallå!

Idag var det minsann ingen mjukstart efter lovet i skolan, utan jag började klockan 08.00, haha!
Det gick bra och jag var pigg men när jag kom till skolan fick jag reda på av en lärare att jag inte hade min första lektion, som var affärsjuridik. Några klasser har praktik och därför är det uppehåll i kursen. Jag visste om det men vi skulle ha lektion i alla fall de veckorna (förutom när jag har min restaurangshow) men min lärare kom inte ihåg hur vi hade sagt. Därför kom istället en annan lärare med uppgifter till mig som jag fick göra. Lite surt när jag kunde ha haft sovmorgon till klockan 09.50, men det gick bra ändå! Jag hann med alla uppgifterna så jag slapp ta hem det som hemläxa. Det lönar sig att vara flitig!

Det märks verkligen att det börjar bli ljusare tider nu! Det har varit jättefint väder idag och förhoppningsvis smälter snön ordentligt så att det snart blir vår. När klockan var 17.30 började det skymma. Jag menar, halv 6 och det är inte mörkt än! Det är hur skönt som helst och ljusare blir det för varje dag som går. Tänk när det börjar bli varmare i luften och det går att vara ute på ett helt annat sätt än nu och när man kan cykla igen! Jag blir på något sätt jättesugen på att cykla när det är så fint väder, haha! Men än får det dröja, för det krävs lite mer än fint väder för att cykeln ska få tas fram. All denna is och snö måste ju bort först!

På tal om någonting helt annat blev jag jätteglad idag när jag kom hem! På köksbordet låg ett av mina armband! Jag fick ett jättefint armband i julklapp av mamma som jag tyckte så mycket om och för några veckor senare hade jag tappat det. Jag blev jätteledsen såklart och undrade vart det kunde ha tagit vägen, antaligen på affären trodde jag för vi hade varit och handlat innan. Men idag hittade mamma det! Det låg i bilen, under sätet, av någon konstig anledning. Det hade ramlat där i alla fall och idag såg hon det. Ibland ska man ha tur!

När jag ändå är inne på ämnet tur, har jag den äran att berätta att jag är ledig imorgon! Jag har varit ledig några onsdagar nu och det är så skönt! På morgonen har jag eget arbete, på andra lekionen spelar vi in låtar på ljudtekniken och den här veckan är det inte min och Chenfeis tur och den sista lektionen, affärsjuridik, är inställd som imorse! Jag klagar då inte, det känn skitbra om jag ska vara ärlig över att vara ledig, haha! Jag vet att mina uppgifter blir gjorda (har bara en) och därför missar jag ju på så sätt ingenting. Självdiciplin är mitt förnamn just nu tror jag!Universitetskataloger

Dagens citat: Jag tycker verkligen att TV:n är väldigt allmänbildande, så fort den slås på går jag in i biblioteket och läser en god bok. - Groucho Marx

Hallå!

Gaah, jag skrev precis ett inlägg och hade hunnit en bra bit. Gissa vad som händer då? Datorn byter sida av sig själv och hela mitt inlägg försvinner! Jaja, jag skriver ett nytt. Det är ju kul att blogga så det gör inte så mycket! =)

Då var första dagen efter sportlovet gjord! Jag brukar tycka att den första dagen är den allra segaste, för sen känns det som att vi inte har varit lediga, för jag kommer in i rutinerna igen! Jag hade en mjukstart i alla fall med sovmorgon till kl 10.00, så skönt! På klassrådet var vi bara 4 stycken idag, jag vet inte alls vart de andra hade tagit vägen, haha! Kanske hade de tagit ett längre sportlov, =)

Idag fick jag hem program och kurskataloger från Örebro Universitet! Jag skickade efter det för några veckor sedan och jag trodde inte att de skulle komma, men idag hade de hittat hit! Jag tycker det är bra att kolla i dem för även om Socionomlinjen är mitt förstahandsval, är det bra att veta några fler alternativ. Jag tror när brorsan sökte till universitetet, då kunde man skriva i 10 olika alternativ. Det ska jag också göra! Lika bra att ta så många alternativ som går, haha. Bättre det än att ångra sig sen! Den 15:e mars kan man börja söka på internet och den 15:e april är den sista ansökningsdagen!

Är det någon av er läsare som ska söka till universitetet till hösten? =) Berätta gärna!RSS 2.0