Lång och seg skoldag

Dagens ordspråk: Var av hjärtat är fullt talar munnen.

Hallojs!

Åh, vad jag är trött nu efter en lång och arbetssam måndag! Jag var nästan död när jag kom hem, känner jag. Ont i huvudet som bara den, trött som bara den, seg som bara den... nejdå, men ont i huvudet och trött var jag i alla fall!

Började kl 08.00 och dagen tog inte slut förrän kl 16.40! Jag tycker att skoldagar inte borde få vara så långa, vem orkar vara helt och fullt koncentrerad så länge, vara på topp och alert hela dagen och inte ha hängande ögonlock? Jag kan lätt svara på den frågan, inte jag i alla fall, hehe. Det som gjorde att jag blev mest trött var för vår dubbellektion i Nutida konst! Det är ett ämne där vi går igenom konst i form av musik och bild, från förr till nu. Kl 14.10 började lektionen och kl 16.40 slutade den alltså. Jaja, nu är det gjort i alla fall, skönt det!

När jag kom hem såg jag att mina nya boots från Dinsko hade kommit till Ica! Åh, vad glad jag blev! Då fick jag ny energi och efter maten så åkte vi och hämtade dem. Jag var lite nervös när jag öppnade paketet, för jag tänkte att kanske passar dem inte, eftersom att jag har svårt med skor. Jag har breda fötter och så har jag opererat en tå på den högra, så jag har det inte alltför lätt att hitta skor. Jag tog ur dem ur kartongen och provade den första och märkte att det gick hur bra som helst! Jag har lite svårt att styra ner fötterna i stövlar och boots, men i dem här var det inga större problem. När jag fick på den andra kunde jag konstatera att båda var jättebra och sköna! Och inte bara det, skitsnygga! Jag vet inte hur det är med er, men jag tycker det är skitsnyggt och läckert med remmar med nitar på som slingrar sig över skorna. Det var precis vad de gör på de här bootsen.
Går inte att hitta ett fel när de är både snygga, sköna och tuffa!

Mina nya boots kom idag från Dinsko! De var jättesköna, fina och tuffa! Är hur nöjd som helst, =)


Vadå olika "nivåer"?

Dagens ordspråk: Det man inte vet har man inte heller ont av.

Hallå på er!

Nu är det helgens sista dag igen, vad fort det går! Vilat och tagit det lugnt har jag gjort idag, har varit jätteskönt. Jag måste ladda upp batterierna inför skoldagen imorgon. Då kör vi igång en helt ny vecka, med nya resultat och ny energi!

Jag var ute och cyklade för en stund sedan också. Körde på mina 13km idag också! Förra veckan cyklade jag nog fem gånger och den här veckan har det blivit tre. Men förra veckan hade jag också sommarlov i tre dagar innan och den här veckan har det varit skola varje dag. Att jag har kunnat cykla nu är för att jag har haft det ganska bra med värken, i alla fall då jag har varit ute. Känns så skönt att jag kan cykla, även fast jag är handikappad så vill ju jag självklart också träna som alla andra! Mina kompisar brukar ibland klaga över hur jobbigt det är med idrott och tycker att det är tur att jag slipper det (den fysiska delen, läser teoretisk idrott) och då brukar jag tänka att jag inte vill någon hellre än att vara med där, om jag kunde. Det är ju så, är det någonting man inte kan, så vill man kunna det. Därför är det sån tur att cyklingen funkar bra för mig!

Just ja, jag kom på att jag har en fråga till er andra bloggare där ute! Vet ni vad det menas med "Nivå:" som det står under hur många inlägg man har skrivit och så vidare? Jag har förut haft "bas", men nu står det "grundnivå". Har ni någon aning om vad det betyder? Vilka nivåer kan man komma upp till? Funderade på det igår, vad det kunde vara. Skulle vara kul att veta, berätta gärna om ni vet!Lördag today

Dagens citat: Det finns mer hunger efter kärlek och uppskattning i världen än efter bröd. - Moder Teresa

Hejs!

Då var det lördag igen och denna dag har inte alls bjudit på lika mycket regn som igår! Har faktiskt varit ganska fint väder idag, i alla fall mestadels, även fast det har förekommit lite regnskurar och blåst lite. Jag tycker att det verkligen känns som höst nu, lite i alla fall. Det är inte lika varmt ute längre, blir kyligare och kyligare och varenda klädaffär har fått in nya saker och nu är all rea som bortblåst - eftersom att höstnyheterna har kommit in.

På tal om höstnyheter, så har jag varit en liten sväng på stan idag! Tittade lite och sådär och slog ihjäl lite tid.
Var väldigt mycket folk där idag, så jag började undra om det var någonting speciellt, men det verkade inte så. När jag kom hem var jag hur trött som helst märkte jag, så jag tittade lite på tv och somnade nog till lite grann, skönt var det i alla fall! Tittade sen ut genom fönstret och noterade att det inte regnade och var bra cykelväder! Dock blåste det lite, men det gick bra ändå. När jag kom till stan beslutade jag mig för att cykla ett varv till och skulle då kolla på klockan på min cykeldator - och vad gör jag inte, om inte nollställer den! Skit, tänkte jag då. Men jag hann att se både klockan, hur långt jag hade cyklat och på vilken tid, så jag kunde räkna ihop allting sen i alla fall. Jag skriver ju ner alla mina resultat, har gjort det enda sen i våras, så det är så kul att jämföra och kolla på alla resultat jag får!

Nu sitter jag här framför datorn och gör inte så mycket alls. Ska väl snart gå ner och kolla på TV lite och så, blir lugnt. Vad har ni gjort idag då? =)Nu är det slut på veckan...

Dagens språkgroda: Jag ska säga dig en sak - det kanske är ganska ointressant, men det är intressant. - Barbara Cartland

Fredaaaag! Nu är det äntligen fredag! Åh, vad skönt! Helg i två dagar utan att tänka på läxor och skolböcker och scheman. Bara vara och göra vad man känner för. Veckans bästa dag, helt klart. Som jag nog har sagt i ett års tid nu, här på bloggen.

Ute regnar det som aldrig förr, är verkligen ett riktigt oväder! Jag slutade vid kl 14.45 idag, efter tre timmars hål, och när jag kom hem vilade jag och så. Tänkte lite senare på eftermiddagen att jag skulle ta mig en cykeltur! Jag märkte då att det duggade lite, men tänkte att det är ju inte så farligt och att jag kanske kunde gå ut och cykla ändå. Sagt och gjort! Jag hann några meter innan jag tänkte att det kanske är bäst att åka hem igen, för då började det regna lite mer. Det var tur att jag gjorde det, för det började regna hur mycket som helst kort efter det! Tråkigt med allt det här regnet, tycker jag. Regn får vi nog mycket ändå under hösten, vilket jag tycker att vi kan vänta ett tag till med. Aja, får hoppas att vädret bjuder på mer sol och värme imorgon!

Efter en veckas skola känner jag mig jättetrött! Känns riktigt skönt med sovmorgon kommande dag och slippa gå upp tidigt. Ikväll kommer det för min del bara bli att ta det lugnt och kolla på TV och så. Väldigt skönt och bra! Vad ska ni ha för er idag då, hade ni tänkt? =)

Inskolningsdag

Dagens ordspråk: Var mot andra som du själv vill bli behandlad och bemött.

Hallojs!

Idag var det ju som sagt inskolningsdag, som jag pratade lite om igår på bloggen! Dagen gick alltså ut på att vi alla ifrån estetprogramet skulle lära känna varandra; ettor, tvåor och treor tillsammans. Vi fick sovmorgon och började vid kl 09.00 och fick gå in i aulan och samlas. Där fick vi reda på att vi skulle bli indelade i våra klasser och göra olika saker. Vi som går i 3:an och så 2:orna, fick ta oss till kulturskolan för att prata om årets Restaurangshow! (Restaurangshowen är ett samarbete som vi har tillsammans med hotell&restaurangeleverna i samma årskurs och frisöreleverna. Kolla in restaurangshows kategorin här till höger om ni vill läsa mer om den!) Jag trodde att vi skulle prata om det på skolan, men vi fick som sagt ta oss till kulturskolan. Jag fick som tur var skjuts dit, eftersom att jag inte klarar av att gå dit själv på bara ett fåtal minuter. Där snackade vi om olika teman, låtar och lite annat som är viktigt att bestämma redan från början!

När vi var klara där, fick vi åka tillbaka till skolan. Där fick vi reda på att vi tillsammans i olika små grupper skulle göra en estetsång! Det är tradition att göra varje år, och då skriver vi om programet estet. Det blir ofta om hur roligt vi tycker att det är och så blandar vi in lite skämt om lärarna och sådär. Jag hamnade i en väldigt bra grupp och vi blev klara ganska snabbt med en bra låt som innehöll både text, gitarr, sång och tamburin och trummor. När vi då blev klara så fort gick vi på lunch och sen samlades vi lite senare och tränade igenom sången! Efter det fick vi gå till våra lärare och ge dem vår text och då fick vi ett "uppdrag" av dem, att svara på en massa konstiga frågor om lärarna, om vad svartråtta heter på latin (Rattus rattus, haha!) och andra saker. Vi fick även veta att vi skulle grilla och att vi skulle lista ut vart vi skulle vara. Jag fick sen reda på av en etta i gruppen att vi skulle vara vid Näset, som är en sjö längre bort. Jag började då fundera på hur jag skulle ta mig dit, och just då ringde Chenfeis mobil av min lärare och frågade om vi hade listat ut vart vi skulle grilla (kom man inte på det fick man öppna ett kuvert och förlora en massa poäng) och när vi sa att vi visste det fick vi skjuts ner dit.

Väl på plats tändes grillen och vi grillade korv. Det började regna lite men jag hade fått en stol inne i ladan där, så jag klarade mig. Det blev lite bättre sen och då fick vi gå ut spela upp vår estetsång! Det gick jättebra och alla tog verkligen i och gjorde bra ifrån sig. Det var kul att se de andra också, roligt att höra alla texter!
Slutade fick vi göra runt kl 16.20. Sent, tycker jag, men egentligen skulle vi ha fått gått till kl 17.00! Så ja... klaga allt för mycket ska jag väl inte göra, ;)

Vad har ni gjort idag?


New Arrivals

När jag kom hem från skolan idag såg jag att jag hade fått en rabattscheck från Dinsko, för att jag hade beställt skor från dem på internet för ett tag sedan. 10% rabatt fick jag på ett valfritt bar skor och då passade jag på att köpa mig ett par nya boots, som jag behöver ha ett par i år!

Jag kan ju inte gå i skor med höga klackar, eftersom att jag har svårt att gå ändå och det räcker med att ett hårstrå ligger i vägen för att jag ska kunna ramla, så jag tycker att de här skorna var väldigt bra, eftersom att de var klackfria! Det är minst lika snyggt att ha skor utan klack, om inte  till och med snyggare i vissa fall! De här bootsen hade nitar och remmar som detaljer! Dinsko har fått in mycket nytt nu inför hösten. Jag beställde mina skor över internet och där tar det bara 2-4 arbetsdagar innan dem kommer till sitt ombud! Bra va?


Boots från Dinsko. Nitar och remmar som detaljer är snyggt på en rockigt sätt!

Om några generationer kanske vi åker till månen istället för Thailand

Dagens citat: Den mest trovärdiga delen av en tidning är annonsdelen. - Thomas Jeferson

Hallå, hallå!

Då var det onsdag igen då och mitt i veckan! Idag stod det på schemat att jag skulle vara i skolan kl 08.00 och läsa historia B. Vi väntade på att några andra skulle komma och som också skulle vara med, och då pratade vi lite om att åka upp till rymden. Några i gruppen tyckte att nej aldrig, det skulle de inte våga göra. Jag var lite tveksam och det syntes säkert, för läraren undrade vad jag ville, haha. Jag tycker att det skulle vara en enorm, grym och häftig upplevelse att åka upp till rymden, en upplevelse som inte slår någonting annat! Anledningen till att jag tar upp det här, är för att vår lärare sa en ganska rolig sak. När våra barnbarns barn växer upp (eller något i den stilen) så kanske vi människor inte åker till Thailand längre på semester, utan till månen! Haha, fatta vad coolt!

Efter historian skulle jag ha Ljudteknik B på kulturskolan. Eftersom att det är en bit dit, får jag åka skolskjuts dit! Det rör sig inte om så många meter kanske, men när jag har tidspress på mig och ska förflytta mig från ett ställe till ett annat av egen maskin, blir det ganska jobbigt. Jag vet ju heller aldrig hur jag mår från en dag till en annan. Ibland kanske jag är jättepigg och har inte alls ont på något ställe, och ibland har jag hur ont på vartenda ställe. (Ont i hela kroppen utan snoppen, men hade jag haft en hade jag säkert haft ont där med. Skämt å sido, men det beskriver rätt bra.) I alla fall, idag var första gången för den här terminen som vi skulle dit, och jag var lite stressad över om taxin skulle komma eller inte, för den har en tendens till att inte komma ibland, nämligen. Jag tänkte att den kommer säkert inte, men det gjorde den! Den stod så fint och väntade på mig och på några minuter var vi på kulturskolan.

På ljudtekniklektionen började vi direkt med vad vi ska göra den här terminen; jobba i studion, spela in låtar och mixa och sådär. Det lät ganska kul, faktiskt! Men idag nöjde vi oss med att bara få lite teori om olika saker. Vi fick även sluta tidigare, bara för att vi hade suttit och lyssnat så fint hela lektionen. Det gjorde mig ingenting alls, för vid kl 10.50 ungefär slutade jag för hela skoldagen! Egentligen har vi projektarbetstid på onsdagar, men vi har inga lärare där och får jobba själva. Eftersom att jag då jobbar bäst hemma, så åkte jag hem! Jag har inte alls bara legat på latsidan (även fast jag har vilat och slappat också) utan faktiskt jobbat riktigt mycket och effektivt med det idag!

Eftersom att jag slutade så tidigt, har jag även hunnit med att spela klarinett. Känns så konstigt att vara igång igen, efter att inte ha spelat på en hel sommar! Men roligt, det är det! Vad har jag mer gjort då? Jo, jag har varit ute på en cykeltur! Tyvärr blev det inte en så lång som jag hade velat. När jag gav mig ut hade jag målet att cykla 13km, men jag beslutade mig för att nöja mig med 8km idag, för det började spöregna! Det har regnat hela dagen, men det sken upp lite senare så jag trodde inte att det var några problem alls. Tji fick jag, men 8km gjorde jag i alla fall!

Imorgon har vi någon inskolningsdag i skolan, så vi får sovmorgon till kl 09.00! Tack, skolan! Vad dagen kommer att innehålla har jag för övrigt ingen vetskap om, så det får jag berätta mer om imorgon! =)

Är ni färdiga med sommaren?

Dagens ordspråk: Man måste pussa många grodor innan man hittar sin prins.

Hallå!

Idag har det varit en fulldag i skolan. Det är nu som det börjar kännas att vi faktiskt är igång, det börjar bli rutiner, vi följer schemat och jobbar hela lektionerna...ja, såna saker! Jag tycker att det är roligt, faktiskt! Visst, det är jobbigt att gå i skolan, det är krävande, det är mycket att göra, man måste lyssna och koncentrera sig hela dagarna i ända, men... jag gillar att lära mig nya saker! Jag gillar att anteckna på lektionerna och visa vad jag kan sen när ett läxförhör eller prov kommer. Förutsatt att inte alla lärarna har planerat ihop prov så att det blir till en enda stror klump. Men ja, ni hänger med på vad jag menar!

Hade min första klarinettlektion idag också. Jag har inte spelat på hela sommaren, men min lärare tog inte illa upp för det,  det visade sig att även han inte har spelat varje dag! Då känns det faktiskt riktigt bra, slipper jag ha dåligt samvete över det! Men jag kunde ändå inte undgå att tänka flera gånger "Marie, du har haft sommarlov i 10 veckor och spelat i 9 år, varför kommer du inte ihåg hur man tar det greppet till den och den tonen!" Jag tycker att man får vara lite ringrostig sådär efter ett sommarlov. Min lärare sa även en väldigt smart sak, att om man inte har ställt in sig mentalt på att sommaren är slut, så blir det svårt att gå tillbaka till skolarbetet. Om man känner att man inte har hunnit med det man egentligen har velat och så vidare. Jag har hunnit med fester, sol&bad, varit med kompisar, shoppat, grillat, cyklat, varit i Turkiet, slappat och sovit ut. Jag känner mig nog klar med sommaren, men jag skulle inte tacka nej om vi här och nu fick 10 veckor till!

Imorgon börjar jag kl 08.00 med Historia B. Efter den lektionen ska jag till Kulturskolan för att påbörja kursen Ljudteknik B. Jag vet inte vad den kommer att innehålla, men det jag vet är att jag slutar efter den lektionen! Kl 11.10 blir det hemgång, på en onsdag. Det kommer bli så skönt så! Då hoppas jag på att kunna cykla på eftermiddagen, det blir bra det!

Vad har ni haft för er för roligt idag?

Grattis bloggen, 1 år!

Nu ska jag berätta vad det är för någonting som jag tycker är så roligt idag!
Det är någonting som för mig betyder väldigt mycket, något som jag har lagt ner mycket jobb på och som har gått väldigt bra! Kan ni kanske gissa vad det är för någonting...? Jo, min blogg fyller nämligen 1 år idag!

För exakt ett år sedan satt jag bakom skärmen på min laptop och var nervös. Jag var nervös för att jag hade skrivit och knåpat på ett inlägg i flera dagar, för att jag ville att det skulle bli så bra som möjligt. Min första inlägg på min egna blogg, som vem som helst skulle få tillgång till att läsa. För många andra kanske det inte är så nervöst att publicera ett inlägg, men för mig som för första gången skrev på internet om mitt eget handikapp, var det otroligt nervöst för. Jag visste inte om jag skulle få höra hur mycket skit som helst, om jag skulle bli kallad "din handikappade jävel" och såna saker, bara för att jag skrev om att jag hade svårt att gå. Eller inte bara skriva om att jag hade svårt att gå, utan om allt annat som föregick och försegår i mitt liv! Jag skriver min blogg för att skriva av mig, för att hjälpa andra handikappade som är i tonåren som jag och för att visa att jag är som vilken annan tonåring som helst. Och nu har det alltså gått ett år sen jag publicerade mitt första inlägg! Jag är så jävla nöjd och stolt över mig själv, ska ni veta! Jag tycker att det är så roligt att skriva blogg, och att få skriva om det jag vill. Min blogg har utvecklats och förändrats under vägen. I början hade jag inga dagens ordspråk, dagens citat eller språkgrodor m.m, som jag har nu, och som verkar vara väldigt uppskattat i min blogg. Min blogg har förändrats och bara blivit bättre, i alla fall enligt mig själv!

Så här såg mitt första inlägg ut, för exakt ett år sedan:

Hej!

Här är min blogg och det är jag som är Marie!

Jag har länge gått och funderat på att börja skriva blogg. Skriva ner det man tycker och tänker och dela med sig av saker om sig själv för att andra ska kunna läsa det. Jag har läst andras bloggar som handlar om deras liv och om vad dom sysslar med. 
   Men det var för några dagar sedan, som jag funderade på vad jag egentligen skulle vilja skriva om. En blogg är som en öppen dagbok där alla kan läsa vad man har skrivit. I en dagbok öppnar man sig och skriver vad som faller en in. Om jag ska börja skriva en blogg, då vill jag vara helt ärlig med vem jag är. Jag skäms inte över mig själv, och inte över det jag tänker berätta.
  Om jag skulle skriva en presentation om mig själv så skulle det ungefär bli så här:
Jag är en tjej på 17 år som heter Marie. Jag ska börja mitt 2:a år på Musik-Estetiska programmet. Jag spelar klarinett och har gjort det sedan jag var 8 år, och jag spelar gitarr som jag har gjort i ett år.
Jag är en glad och trevlig person som tycker om att träffa nya människor, lyssna och spela musik, vara med mina kompisar och gå på stan och shoppa.
Jag är precis som vilken vanlig tonåring som helst fast jag har ett funktionshinder som gör att jag har svårt att gå.
När jag var 2,5 år gammal fick jag ett förkylningsvirus som satte sig i min ryggmärg som gjorde att jag blev förlamad från midjan och neråt.
Förlamningen gick över och efter ca 6 månader så kunde jag gå igen med hjälp av stöd. Jag kunde då inte gå på hela foten, utan jag gick på tå för att jag hade för korta hälsenor. Dom opererades när jag var 7 år gammal och nu går jag på hela foten igen.
  Det som jag fick när jag var väldigt liten är någonting som kanske händer 3 människor/år. 1/3 som blir drabbade kan gå igen normalt, en annan 1/3 kan bli förlamade hela livet, och den sista 1/3 delen blir som mig som kan gå igen men inte exakt som förut.
  När jag blev 10 år började jag få värk i kroppen som först satte sig i benen. Det gjorde så ont att det blev svårt att gå och jag undrade vad det var. Det visade sig sen vara någonting som heter Myalgi som betyder muskelvärk. Jag har nevvärk och muskelvärk i hela kroppen men mest i överkroppen som armar, nacke, nyckelben m.m. Nervvärk är inget ovanligt att man få om man är ryggmärgsskadad.
  Om jag ska försöka förklara min värk hur det är så brukar jag säga att det känns som om jag har tandvärk i hela kroppen hela tiden. Om jag är spänd eller stressad så blir min värk ännu värre. Jag har också bra och dåliga perioder där jag har väldigt ont eller mindre ont. På  våren och sommaren när det är varmt ute får jag mindre värk, men på hösten och vintern får jag mer ont, och det är oftast då jag har dåliga perioder. Ibland har jag en bra dag då jag inte har lika ont och orkar göra mer, och ibland har jag en dålig dag då jag har vädligt ont och inte orkar göra någonting.

Anledningen till att jag har börjat att skriva en blogg är att jag i framtiden vill hjälpa andra människor som är handikappade som vill och behöver prata med någon som har gått i genom allt det som dom går igenom.
  Ett jobb som socionom eller kurator eller någonting annat som jobbar och hjälper andra människor är självklart för mig, för någon som inte är handikappad har inte min erfarenhet och kan inte ge andra samma svar som jag kan, eftersom att jag själv är handikappad.
  En annan anledning till att jag skriver den här bloggen är att förbereda mig själv inför ett projektarbete som jag ska göra i trean. Det kommer gå ut på att jag vill hålla ett föredrag för skolans elever och berätta om mig själv och om hur det är att vara ung och handikappad.

Mitt första inlägg och dess kommentarer finns under kategorin Bakgrund/första inlägget här: http://mariestayreal.blogg.se/category/bakgrundforsta-inlagget.html


Idag, den 24 augusti, fyller min blogg 1 år!


Hemma tidigt idag

Dagens ordspråk: Ett leende kostar mindre än elektriskt ljus och ändå lyser det upp mer i ett hem.

Jaaaa, jag slapp att gå till skolan till kl 16.40 idag!

Igår skrev jag ju i bloggen att jag hade en lång dag att vänta mig, börja kl 08.00 och sluta så sent som kl 16.40. Riktigt så blodigt som det stod på schemat blev det inte, tack och lov! Vi fick sluta runt kl 3 istället och lite tidigare ändå. Som läraren sa, det blir ni nog inte så ledsna över, och tro mig, jag blev jätteglad!

Idag när jag kom till skolan hände det en väldigt konstig grej. Jag gick fram till ytterdörren och skulle gå in till mitt skåp och låsa upp och hämta mina saker. Det var vad jag ville och trodde att jag skulle göra, i alla fall. Men så blev det inte. När jag kom dit och rog tag i dörren så gick det inte - den var låst! Jag fattar inte, den brukar aldrig vara låst. Det var ingen mer än jag där heller utanför, så jag fick stå där så fint och vänta. Som tur var jag rektorn ungefär efter tio minuter. Hon undrade vad jag gjorde där ute, jag också, och jag sa att det var låst. Hon tyckte det var konstigt men sen fick vi reda på av någon städerska som kom när vi kom in, att vaktmästaren var sjuk och att det var därför dörren var ständ. Jaja, imorgon har jag sovmorgon i alla fall, så samma sak händer förhoppningsvis inte igen!

När jag kom hem idag åt jag och sen tänkte jag gå och vila. Då ringde min klarinettlärare och vi bestämde tid när jag skulle ha min klarinettlektion. Tyvärr kunde han inte på någon av mina håltimmar, synd nog, så vi fick ta det när jag slutar på tisdagar, så det blir ungefär vid kl 14.00 och en timme framåt. Vi sa att vi skulle ha första lektionen imorgon, så jag får ta med mig klarinetten till skolan. Att gå till kl 15.00 är ju inte så farligt ändå!

Glöm inte att kolla in mitt andra inlägg förresten, som kommer om en liten stund! Där ska jag berätta om någonting riktigt roligt för er, så det får ni inte missa! Det kommer upp om en liten stund, =)Bättre med ett halvfullt glas än ett halvtomt!

Dagens ordspråk: Allt som är värt att ha, är värt att vänta på.

Hallå!

Då var det åter söndag igen då och imorgon vankas det skola igen! Jag hade ju turen att jag började på torsdagen förra veckan, så vi hade verkligen en mjukstart med bara två dagar. Men imorgon börjar redan allvaret igen! Då börjar vi kl 08.00 och slutar när klockan slår 16.40. Blir en ruskigt lång dag med lektioner i ett, men redan på tisdagen blir schemat lite bättre. Som när man kanske säger att glaset är halvtomt, då kan man lika gärna säga att glaset är halvfullt! Det är samma sak! Som om man skulle säga att schemat är halvdåligt, då blir ju det samma sak som att det är halvbra, eller hur?

Eftersom att det är söndag idag har jag mest tagit det lugnt och laddat batterierna inför morgondagen. Jag har varit jättetrött, eller jag blev det på eftermiddagen i alla fall. Jag tittade på TV en stund och märkte att jag hade missat halva programet för jag låg och halvsov, haha! Men skönt var det i alla fall. När jag sen hade piggnat till en stund åkte jag ut på en cykelrunda. Nu har jag cyklat 5 dagar den här veckan, 13km varje gång. Känns så härligt! Hur många gånger det blir nu till veckan vet jag ju inte, men en runda är ju mer än ingen runda. Att jag mår bra och hinner med det jag ska och det jag orkar och vill är det som betyder något!

Just ja! Glöm inte att kika in i min blogg imorgon, då kommer det stå om någonting väldigt roligt! Det får ni inte missa! Men mer om det i morgon, =)


Vad har ni haft för er denna helgen?

En runda på staden

Dagens ordspråk: Framsteg är omöjligt untan förändring; och de som inte kan förändra sina tankar och åsikter kan inte ändra någonting.

Hallå!

Jag tycker inte alls att det känns som lördag idag. Det känns inte heller alls som att vi har gått i skolan i två dagar, igår kändes det så, absolut, men inte idag. Idag känns det som om vi fortfarande har sommarlov, då man var lite dagvilsen och inte behövde bry sig om vad det var för dag, eftersom att man var ledig på vardagarna med. Jag önskar att jag kunde ha kvar känslan av sommarlov till den kommande veckan nu också, haha!

Imorse njöt jag över att det var helg och att jag inte behövde gå upp tidigt för att duscha och göra mig i ordning. Visserligen sov jag kanske inte så länge, men jag sov tills jag vaknade och det är mycket värt det med!
Lite senare på dagen kom jag på att jag behövde åka till stan på jakt efter en ögonfransböjare, så jag tog med mig Sanna och så gick vi runt och tittade lite i affärerna! Var kul att ses, prata och umgås en stund! Jag hittade till slut min ögonfransböjare efter mycket om och men, så nu har jag en ny och fräsch! Det gömmer sig säkert miljontals med bakterier i alla makeup-borstar och dylikt, så det behövs köpas nytt ibland. Någonting annat följde inte med hem idag, jag njöt av att vara ute i solen i det vackra vädret med ett gott sällskap!

Vad jag har gjort lite senare på eftermiddagen är inte särskilt svårt att lista ut. Jag tog mig en cykeltur för en liten stund sedan. Jag brukar ju ofta använda begreppet "snacktempo", och för er som inte vet vad det är kan jag berätta att det betyder att man cyklar i ett tempo som man orkar snacka i. När jag cyklar själv gör jag lite mer sport över det hela och cyklar i ett tempo där jag blir så andfådd i att jag inte orkar prata. Men när jag cyklar med en kompis cyklar vi så att vi orkar prata hela tiden, och det är bra för då vet man att man inte tar i för hårt och för mycket.
Idag cyklade jag också en sträcka på 13km och slog mitt personliga rekord som förut var 48 min och 09 sekunder. Idag cyklade jag några sekunder snabbare, på 47 min och 53 sek. Det är så roligt att jämföra tycker jag och se hur mina resultat blir! Jag hoppas att jag kommer orka cykla fast skolan har dragit igång. När jag slutar tidigt kan jag cykla om jag inte har läxor - eller för ont! Hur min värk är och hur jag mår är den som får bestämma. Jag vill inte göra så att jag får mer ont än vad jag redna har. Men idag har jag haft en bra dag med värken och det har gått jättebra att cykla! Den här veckan har jag cyklat 13km 5 dagar! Det känns skönt, =)
Blev en runda på stan med Sanna idag i det vackra vädret! =)

Fredagsmys

Dagens ordspråk: Två fel gör inte ett rätt.

Åh, vad skönt! Nu är det äntligen fredag! Efter två dagar är jag redan alldeles slutkörd känns det som, haha!
Igår somnade jag nog innan kl 22.00 för att jag var så trött, men det var skönt att sova eftersom att det blev tidig uppstigning idag, vi började nämligen kl 08.00. Dagens första lektion var då Historia B! Vi var inte alls många där, bara 5 eller 6 personer. Kändes lite konstigt först, men jag tror att det är en fördel för då kommer man gruppen mycket närmare och då blir det inte ens hälften så farligt att prata inför klassen när det är muntliga redovisningar. Det är ju bra! Ett extra plus var att läraren verkade vara väldigt bra också, han verkade intresserad och inte så tråkig som vissa lärare kan vara, haha. Ni förstår vad jag menar, när de pratar helt utan inlevelse och verkar vilja vara någonannanstans lika mycket som oss elever, vissa studer. Jag tror i alla fall att kursen kommer bli jättebra!

Slutade gjorde jag idag vid kl 14.45. Det är ju relativt tidigt egentligen, men inte på en fredag! Förra året slutade vi vid kl 10.45 på fredagar, så det känns lite segt nu. Speciellt när vi har 3h hål innan sista lektionen. Men det är bara att gilla läget helt enkelt! Jag kom på mig själv med att jag på religionskunskapen tänkte på att det i alla fall är liite kul att vara tillbaka i skolan. Jag älskar ju att läsa och skriva och vi har flera intressanta ämnen det här året, så det går nästan inte att låta bli att se fram emot det. Har man en bra inställning till skolan så tror jag att det blir hundra gånger lättare att gå där också! Om man är avigt inställd redan från början blir det ju bara ännu jobbigare för en själv. Nej, jag tror att det kommer bli ett bra läsår och jag ska satsa järnet, för nästa år är det universitetsstudier som gäller!

Efter skolan när jag kom hem var syrran Malin, hennes pojkvän Adde och deras lille son Lowe hos oss! Jag blev jätteglad över att de var här, så mysigt att träffa lillkillen. De hade varit här innan jag kom hem, så de stannade inte så jättemånga timmar till. Efter det åkte då jag och mamma ner till Degerfors för det är ju Vulkanmarknaden där! Lite halvdåligt väder sådär, småregnade lite, men vi åkte dit ändå för då slipper vi imorgon då jag säkert hellre vill sova, hehe.
Hittade i alla fall lite strumpor där, 14 par för 100 spenn, det är ju jättebilligt. Strumpor går ju åt nu när vi kommer till höstens mörka och kalla tider. Nej usch, det lät inte bra. Vi förtränger hösten ett tag till och njuter för fullt av det som är kvar av sommaren!

Nu får ni ha en trevlig kväll så hörs vi mer imorgon! Nu ska jag ha fredagsmys!
 Ha det så bra! =)

Bjuder på en söt bild på Lowe där han äter banangröt för första gången! Han är jätteduktig med allt, även fast han bara är 3 månader. Han sitter redan upp, han går i gåstol, han är jättestark i nacken och ja, massor! Och söt och charmig, det är han!
Varning för vardag

Dagens ordspråk: Alla människor föds lika, men det är få som kommer över det.

Hallå allihopa!

Nu är jag hemma efter en ganska så lång dag i skolan. Jag och Chenfei tog sällskap till skolan och kom lite tidigare så då hann vi träffa klassen och alla kompisar och så, det är det bästa med att börja skolan, att återse alla igen!
Vid kl 10.00 var det upprop i aulan då rektorerna gick igenom de vanliga gamla sakerna som ordningsregler m.m, och de tog även upp ämnet svininfluensan och att vi måste tvätta händerna extra noga. Jag har vaccinerat mig mot den vanliga influensan i två år nu, eftersom att jag fick min värk efter att ha varit sjuk i det för 8 år sedan, så jag kommer verkligen att tänka mig lite extra för!
 
Efter aulanbesöket fick vi gå till vårt hemklassrum och möta våra elevhandledare. Där fick vi scheman och pratade lite och så. På tal om schemat så är jag inte helt nöjd, fast det är inte ofta man brukar vara det i och för sig, haha! På måndagar slutar vi inte tidigare än kl 16.40! Det känns inte så roligt med så sena dagar, men förhoppningsvis blir schemat lite bättre på vårterminen.

Jag hade varit i skolan och fixat ett lås några dagar innan vi började, för att det blir så tungt för mig att bära med alla böcker tillbaka annars, eftersom att jag inte är så stark i mina armar och har ont i dem på grund av min värk. Jag hade pratat med en lärare och det var inga problem. När jag kom dit till skåpet efter att ha varit i klassrummet, såg jag en lärare stå och hålla i min handväska och mina block och pennor! Han hade knipsat upp mitt lås för att det fanns något schema där det stod att någon skulle ha det skåpet, som jag har haft i två år och hade blivit lovad att få nu med. (Hade även satt en lapp där det stod att det inte skulle knipsas) Jag har det skåpet för att det är ett överskåp och i ett bra läge, för att det inte ska bli för svårt för mig. Jag blev inte så glad när han sa att alla andra skåp var upptagna. Hopp, tänkte jag, då får jag väl fixa det på något vis. Men han sa att han skulle göra det och sen komma tillbaka. Då blev det lite problem för vi hade olika åsikter och så, men jag fick mitt skåp i alla fall tillslut tack vare goda argument. Men det är träligt att det ska bli diskussioner om något sånt, speciellt första dan. Men nu är det löst i alla fall!

Vi följde inte schemat riktigt idag, förutom sista lektionen där jag skulle läsa Globalkunskap! Jag fick reda på det nu att jag skulle ha det och visste inte så mycket om det, men lektionen var väldigt intressant och rolig! Vi fick en läxa på en gång men den har jag redan hunnit och gjort. Slutade vid kl 16.20 ungefär, så den här första skoldagen blev ganska sen. Men imorgon är det fredag, så den blir en kort vecka i alla fall!

Har ni haft en bra skoldag idag? =)


Varning för vardag! Nu har skolan börjat!

Idag blir jag en 3:a!

Godmorgon på er!

Nu är det då torsdag och kl 10.00 ska jag sitta i skolans aula med alla de andra blivande 3:orna och även 2:orna.
Känns så konstigt att börja skolan igen efter ett så bra och långt lov, men nu har jag hunnit ladda om batterierna så nu är det bara att tuta och köra och satsa rejält det sista året i skolan!

Jag skriver mer när jag kommer hem, så länge får ni ha en jättebra skoldag vare sig ni börjar idag eller redan har börjat. Önskar er alla andra en bra dag också, givetvis, men lite mindre kanske om ni fortfarande har sommarlov, ;)
Haha, nejdå, skojade bara!

Kram!

Sista sommarlovet

Dagens ordspråk: Underbart är kort.

Hejsan!

Idag är det sista dagen på det här sommarlovet, eller mitt sista sommarlov, som kanske är mer rätt att säga. Visserligen ska jag ju börja universitetet nästa år och får ju på så sätt lov emellan, men sista sommarlovet från grundskolan och gymnasiet. Jag ska försöka att inte tänka allt för mycket på det, jag tar dagen som den kommer imorgon istället!

Har blivit en hel del vila idag för min del. Har sovit ut och slappat lite, men även varit och motionerat! Jag och Sanna tog oss som vanligt en cykeltur. Blev 13km idag med så nu har jag gjort dagens goda, haha! Det har varit väldigt fint väder här idag, men luften är inte alls lika varm som förut. Den börjar bli kallare och svalare, men bara det är fint väder och solen är framme så gör det ju ingenting! Väldigt behagligt cykelväder är det ju i alla fall!

Jag har försökt svara på kommentarer hela dagen men sidan vill inte ladda klart så de kommer inte fram. Konstigt och lite irriterande. Jag får svara på kommentarerna imorgon istället och hoppas att det går bättre dåå! =)

Ha det så bra allihopa så hörs vi mer imorgon!
Nya kläder inför torsdagens skolstart

Dagens citat: Jag är utomordentligt tålmodig, förutsatt att jag får som jag vill i slutändan. - Margaret Thatcher

Hallå på er!

Idag har det varit en riktigt rolig och bra tisdag, tycker jag i alla fall! Eftersom att skolstarten redan är på torsdag (ja, jag tycker att det är redan. Sommarlovet känns alltid kort när det går mot sitt slut) ville jag ha lite nya kläder, så mamma och jag åkte in till Örebro till Marieberg! Vi åkte dit någon gång på förmiddagen, vid kl 11 eller så och kom hem vid 13.30 ungefär. Vi hann med mycket och gjorde många fina fynd!

Bland de första affärerna vi gick in på var Gina Tricot! Där hade de mycket rea fortfarande, mycket mer än vad jag trodde att de skulle ha! Vi gick runt och tittade lite först och då hittade jag en vit tröja med svarta ränder på, som finns i alla sorters möjliga färger! Den var riktigt snygg så den ville jag ha! Jag köpte även ett svart "baslinne" där som jag tänkte kunde vara bra att bland annat ha under den nya tröjan, för då kan jag ha leggins under! När vi hade tittat klart på resten som inte var på rea, gick vi ner längst ner i affären där det var en hel vägg med ställningar som hade reakläder från 29kr. Mamma hittade två par jättesnygga byxor där som hon köpte. Vi tittade lite mer och på en annan ställning såg jag att det hängde klänningar på. Jag gick dit och tittade - och fann en jättefin, snygg, vit klänning som jag har kollat på tidigare, men som nu var på rea! Förut hade den kostat 349kr och nu kostade den endast 49kr! Den hade varit på rea ett tag tydligen för förut hade den kostat 99kr. Jag gick genast in och provade den och tänkte att det kan bli min studentklänning!
När den satt på beslutade jag mig direkt - den köper jag som min studentklänning nu! Jättefin och bra, och för det priset dessutom! Det lär jag inte få tag på när det vankas studenttider nästa år. Då är ju allt så utplockat och alla har likadana och så, men nu har jag hittat en redan!

Vi gick i fler affärer och när vi kom till H&M tänkte jag först inte gå in, men sen kom jag på att de kanske hade fått in mer kläder där från höstkatalogen än vad de hade hemma! Det kan jag verkligen säga att de hade, och där sprang jag på ett par snygga, svarta jeans! De hade guldiga detaljer på knappar och dragkedjor på bakfickorna men även nere vid benen också! Och så var de stuprör, precis som jag vill ha dem! Kunde inte bli bättre, så dem fick också följa med hem. När vi var där vid kassan passade jag även på att gå med i H&M Club! Jag tänkte att det var likabra att gå med och det är ju bara att gå ur sen om det inte är något bra. Rabatter och erbjudanden är ju aldrig fel att få!

När vi kom hem sen så vilade jag en stund och kollade lite på TV. Jag var lite trött eftersom att vi hade varit och shoppat. Efter en stund kollade jag lite i det nya numret av Sofis Mode som kom ut idag, och där fick jag se att mina jeans som jag köpte på H&M idag, var med i tidningen! Då var det fler än jag som tyckte att de var snygga!

Efter vilningen då jag var pigg och inte lika trött längre åkte jag ut och tog mig en cykeltur på 13km! Det var jätteskönt och idag slog jag mitt eget rekord på just den sträckan. Klarade det på 48 minuter idag! =)


Vit tröja med svarta ränder från Gina Tricot!Enkelt, långt och svart baslinne, också från Gina Tricot!


Min klänning som jag köpte från Gina Tricot! Förut kostade den 349kr, fullpris,
men nu kostade den endast 49kr! Den är jättefin och cool, så det blir nog min
studentklänning nästa vår! Snacka om fynd!
Den passade väldigt bra till min Turkiet-bränna också, haha!Svarta jeans från H&M! Det är snygga gulddetaljer på, som tex kedjor
på fickorna och vid bensluten. Finns även i gröna och beiga på H&M:s
hemsida under kategorin "Byxor". På deras bilder syns även de stora
fickorna som är på, som tyvärr inte syns på bilden här.Såg när jag kom hem att mina nyinköpta jeans även var med i veckans
nummer av Sofis Mode! Då var det fler än jag som tyckte att de var snygga, =)


Monday

Dagens citat: Idéer är som kaniner. Du får ett par stycken och lär dig att hantera dem och ganska snart har du ett dussin. - John Steinbeck

Hallå!

Jag passar på och njuter som bara den att jag fortfarande har sommarlov i några dagar till! Det är nog många som har börjat idag, men jag får sova ut i i alla fall två dagar till innan jag måste hasa mig iväg till skolan. Det känns skönt!
Med posten idag kom mina Chanel-örhängen som jag hade vunnit på Tradera! Jag tycker att de var mycket finare än på bilden och därmed mycket bättre och snyggare än vad jag hade tänkt mig! Det var en bra start på dagen, att bli nöjd över någonting fint som jag hade fått för en liten peng!

Lite senare idag åkte jag iväg och köpte block till skolan. Jag köpte fem stycken och jag kommer säkert att behöva mer men jag börjar med några i taget i alla fall. Jag tycker alltid att det är en speciell känsla att öppna ett nytt block och börja skriva! Varför har jag ingen aning om, haha! På tal om det här så såg jag mitt schema idag på internet på skolans hemsida. Ja, som det alltid brukar vara så ändras det väl och blir inte stabilt inom några veckor. Vissa saker såg bra ut och andra inte. Mina onsdagar såg i alla fall underbara ut, då har jag ingen lektion på hela dagen! Haha, jag hoppas att det förblir så!

Cyklat med Sanna har jag också gjort idag. Hon kom hit och vi tog oss en tur på 13km. När jag cyklar ensam tävlar jag mot mig själv och ser om jag kan förbättra min egen tid och när vi cyklar tillsammans pratar vi mest och cyklar i ett "Snack-tempo!" Det är roligt bägge delarna. Hon berättade att hon skulle börja skolan redan imorgon, för vi går inte på samma skola för hon går i Degerfors, fast vi bor fortfarande i samma stad. Jag är glad att jag slipper börja så tidigt, hon var lite avundsjuk på att hon inte heller hade lov tills torsdag, haha! Men hon fick sommarlov en dag före mig, vilket hon har fått i två år nu så det är ju inte mer än rätt, ;)


Ni som började skolan idag, hur var er första skoldag?
Mina Chanel - örhängen som jag fick med posten idag! =)Ingen skolstart imorgon för min del!

Dagens ordspråk: Erfarenhet är vad vi brukar kalla summan av våra misstag.

Hallojs!

Idag är bloggtorkan som bortblåst och jag är inspirationsfylld av bloggämnen igen, haha!
Ibland kan nog en bloggtorka vara nyttig, om vi ska tänka lite filosofiskt, för då får man ladda om sen igen med nya batterier och ny lust, om någonting som är roligt och som inte känns segt och tråkigt att skriva om. Eller vad tror ni?

Idag är det ju då söndag och det är säkert många som har ont i magen och har ångest för att det snart är måndag morgon och därmed skolstart för många! Jag har ju sån tur att jag börjar på torsdag, så än behöver jag inte känna någon ångest. Men den kryper sig på lite i alla fall och jag försöker ställa in psyket på att det snart inte blir några långa, sköna sovmorgnar och inga lediga dagar att göra vad jag vill på. Inte heller långa dagar att glassa i solen och inga fler lovdagar!
Nu blir det istället att börja mitt 3:e och sista år i gymnasiet och satsa gärnet för att sen nästa år vid den här tiden börja bli nervös för universitetsstudier! Jag tror att det håret kommer gå fruktansvärt fort och även om det känns som att det är miljoner år kvar tills nästa vår och sommar tror jag att det inte kommer bli så blodigt ändå. Låt oss hoppas på att det blir ett bra skolår!

Och ett bra skolår, det tror jag att det kommer att bli! Nu är det säkert jättemånga som läser det här med skeptisk min och undrar hur i helskotta det kan bli ett bra skolår, men för mig kommer det bli det! Nu har jag läst klart mina hatämnen i skolan, engelska och matte! I 11 år har jag längtat efter den dagen då jag skulle slippa att läsa dem. Förra året läste jag både Matte B och Engelska B. Det är väldigt bra att ha läst både A och B, så jag tycker absolut inte att jag borde ha ångest över att jag inte ska läsa dem längre. Tvärtom, jag har fått bra betyg i dem båda och nu kan jag lägga ner mer engergi på annat, kanske andra ämnen eller någonting som jag tycker är roligt och vill göra istället för att traggla engelska glosor och fraser eller träna in olika matematiska termer!

Jag kommer få nya skolämnen i år också. Religon A vet jag att vi kommer att få läsa bland annat, ljudteknik B, nutida konst och lite annat, allt har jag inte hållt reda på nu under sommaren. Jag har även gjort mina inviduella val som består av rättskunskap, affärsjuridik, svenska C och filosofi B! Jag hoppas att jag kommer få alla mina förstahandsval. Jag har bara valt pluggämnen, men det är ett taktiskt val från min sida, eftersom att jag är bäst i dem! Som jag alltid brukar säga, i ämnen som tex historia och religon och såna liknande ämnen, är det ju bara att läsa! Läs, läs,läs tills allt sitter så ska du se att ett bra betyg sitter på provet! Det är ju inte som exempelvis matte som man måste förstå allting som man lär sig!

När börjar ni skolan? Är det imorgon eller har ni turen som jag att börja på torsdagen?

Bloggtorka drabbar alla bloggare

Dagens ordspråk: Gratis är gott.

Har ni tänkt på hur jobbigt det är när fingrarna inte vill någonting hellre än att nästan glida på tangenterna för att det finns någonting jätteintressant ni vill skriva, men absolut inte vill missa eller glömma bort att få ner eftersom att inspirationen bara rusar ner i fingrarna, och det absolut inte går under några som helst omständigheter att få det att hända? Då vet ni hur jobbigt jag har det just nu! Jag önskar att jag hade något jätteroligt, intressant och inspirationsaktigt att skriva, men jag kommer inte på någonting alls. Eller jo, jag kan i och för sig berätta om vad jag har gjort idag, men det får mig inte att bli helt tillfredställd och jag tycker inte att det uppfyller vad jag skrev där uppe att jag ville uppnå. Är det här kanske symptomen för en tillfällig endags-bloggtorka?

Jaja, i brist på inspiration och något ämne att skriva om återkommer jag imorgon med bloggandet! Då har jag förhoppningsvis något roligare att skriva om! :D


Bloggtorka idag - Bild från google.

Nästan dränkt i fågelbajs

Dagens citat: Det enda som krävs för att starta ett dårhus är ett tomt rum och rätt sorts människor.

Idag har det varit riktigt soligt och fint här! Jag vaknade och såg att solen lyste in genom rummet och blev på jättebra humör för jag tänkte att idag kanske det går att sitta ute i solen! När jag kom ner sedan och kollade på temperaturen ute var det bara 14 grader. Inte alls så varmt som jag trodde att det skulle vara, men längs med dagen blev det i alla fall några grader varmare!

Jag satt ute i solen och njöt och läste lite, och rätt vad det var kom det någonting på min hand som störde friden. Jag tittade dit och såg att det var två fläckar på den som var bruna! Fy vad äckligt, tänkte jag och gick genast in och tvättade händerna. Jag trodde först när jag kände att det kom någonting på den att det kanske började regna eller så. Men det var det alltså inte, utan något som jag mer tror är fågelbajs än regnstänk. Jag har aldrig råkat ut för det i hela mitt liv och så händer det nu, usch! Vad är det man brukar säga? Bättre sent än aldrig? Hoppas jag har fått min gång gjord då så att jag slipper uppleva det igen!

Lite senare på dagen på eftermiddagen kom Sanna hit! Vi tänkte ta oss en cykeltur idag med och trampade iväg på våra 13km. När vi var inne på vårt andra varv hände det någonting med mitt ben, eller vrist kanske det rättare sagt heter. Jag råkade tappa trampan på högerbenet och fastnade mellan trampan och cykel - och kom givetvis inte loss! Jag försökte slita och dra men det gick inte. Inte kunde jag ju trampa på heller, eftersom att ena foten satt fast. Jahopp, tänkte jag. Det är bara att vänta tills jag ramlar då! Jag förklarade problemet för Sanna och sa att jag ramlar när som helst och att hon måste hjälpa mig. Då körde hon upp längs med min vänstra sida och när jag höll på att ramla åt hennes håll stötte hon upp mig så att jag kom upp igen, vilket gick väldigt bra för då kom min vrist loss! Åh, tänk om jag hade cyklat själv. Då hade det nog gått riktigt illa. Att ramla på asfalt är ju inte direkt att föredra, men det är inte så mycket man kan göra åt saken. Men nu gick det ju faktiskt bra och jag klarade mig!

Hoppas på att morgondagen också bjuder på lite sol. Då ska jag sitta ute med näsan i vädret och sola igen! Jag vill ta vara på varje gnutta sol jag kan få, jag vill inte tappa brännan! Tyvärr gör jag väl det ändå, sakta men säkert, med alla flagningar. Take me back to Turkey!

Systersonen på besök igen

Dagens ordspråk: Få saker är så uppmuntrande som en olycklig lottovinnare.

Hallå!

Tänk att det nu redan är torsdagen den 13 augusti. Om det ändå hade varit 13 juni istället, då hade inte alls många utav oss skolungdomar varit oroliga och haft ångest nu, haha! Tvärtom hade nog många känt en skön, avslappnande och härlig känsla i magen om att det äntligen var sommarlov och ingen skola på hela två månader! Nu är det bara en vecka kvar, i alla fall tills jag börjar skolan. Nästa torsdag kl 10.00 sitter jag i aulan och väntar på att få börja mitt 3:e år på gymnasiet. Men än är det inte dags, så jag ska njuta lite till! Så... jag tror jag tar och skjuter upp det ämnet ett tag till, ;)

Idag blev det tidigt uppstigning för mig, minsann! Det berodde på att min syster Malin skulle komma med sin lille son Lowe till oss som vi skulle vara barnvakt till idag, när hon och Adde åkte till IKEA i Örebro. De tänkte att han kunde vara här så kunde de få åka själva en stund, och det tackade ju jag och mamma såklart inte nej till! De kom på förmiddagen någon gång ungefär och då låg Lowe och sov efter bilfärden hit. När de hade åkt sen vaknade han och då gav vi han lite mat och satte på han lite andra kläder för vi tänkte att vi skulle gå ut och gå med vagnen en sväng! Mamma behövde handla så vi gick till Ica. Det var väldigt svalt och skönt ute, inte för varmt och inte heller för kallt. Det tyckte jag var bra, för då blir det mindre jobbigt för mig att gå än om det är strålande sol och 25 grader varmt. Jag körde vagnen och hade den som stöd och vi gick sakta till affären eftersom att vi inte hade bråttom alls. Eftersom att jag har lite svårt att gå är det jättebra att vi går sakta för det blir bara ännu svårare för mig att gå om vi ska gå fort. Om jag själv skulle gå den rundan som vi gick nu skulle jag gå jättefort. Jag gör det för när jag blir trött vill jag ju bara komma fram så fort som möjligt. Det får jag väldigt ont av, inte i mina ben - men i mina nyckelben! Det är för att jag går inte bara med mina ben, utan med hela kroppen. Jag brukar ju cykla 8 km dem dagar som jag orkar med med värken, och att gå den här biten till affären är mycket mer ansträngade än att cykla de kilometrarna. Så vi gjorde verkligen dagens goda när vi gick dit, haha!

När vi kom hem låg Lowe och sov så gott så han gjorde verkligen inget väsen av sig. Jag gick in och läste lite och efter en stund kom Malin och Adde hem igen. Vi tyckte att det gick jättefort, kändes som om de inte hade varit borta länge alls.
De stannade kvar en stund innan de åkte hem till sig igen. Det är verkligen en konstig känsla när det känns som om det var länge sedan de var här, när de var hos oss senast i  tisdags, haha! Nåja, det dröjer inte länge innan vi ser dem igen heller, för på lördag ska de på kalas hos några och då kommer de förbi en stund innan. Då får jag träffa min fina systerson igen!

Vad har ni haft för er idag?


Cykla bör man, annars dör man ;)

Dagens språkgroda: Jag är traditionalist med smak för förändring. - Valéry Giscard D´Estaing

Hallå!

Idag har det varit en lugn dag här hemma, i alla fall stora delar av dagen. Jag trodde att det skulle bli pissväder och regna hela dagen, men det har faktiskt varit uppehåll! Det känns skönt, vi är ju bara inne i augusti så än borde ju inte regnväderstiden börja!

Jag var inne på Tradera för några dagar sen, för att stilla min nyfikenhet och kolla om det var någon som sålde Chanel örhängen där, ni vet såna där med strass på? Jag såg att reseledaren i Turkiet ha såna när vi skulle åka hem och då blev jag sugen på att också ha såna, eftersom att jag är galen i allt som har med accessoarer att göra, som ni säkert redan vet. Jag kollade runt i Taxfreen på flygplatsen men såg inga där heller, så igår tänkte jag att jag skulle se om det fanns några och vad dem tog för dem. Det fanns faktiskt väldigt många och de var inte så dyra, men det berodde ju på att en del aktioner inte var klara än utan hade några dagar kvar. Jag kollade idag igen och klickade in på "Sista chansen" och där såg jag ett par riktigt fina! Utropspriset låg på 89 kronor och det var bara en som hade bjudit 90kr. Då bjöd jag över det så att jag skulle få ha det högsta budet, vilket jag också hade tills det bara var några minuter kvar. När det var exakt en minut kvar kom det någon annan och bjöd över! Jag ville så gärna ha dem så vi provade att bjuda över i exakt samma minut som den skulle sluta, haha! Jag trodde inte att jag fick dem men sen såg vi att vi hade fått ett vinnarmail där det stod att jag hade fått dem för 110kr! Då blev jag glad. Så om några dagar är dem väl här. Frakten låg på bara 6 kr också så det var inte så farligt!

På eftermiddagen frågade jag Sanna om hon hade lust att åka ut och cykla! Det ville hon, hon skulle bara äta först och sen kom hon hit. Vi har ju inte träffats sen jag kom hem från Turkiet och innan det var ju hon i Norrland, så vi hade jättemycket att prata om. Vi cyklade två varv idag vilket resulterade i 13km och 07m på 55 minuter ungefär. Jag var jätteskakis när jag kom hem i benen. Brukar inte vara så skakis men då var det skönt att komma hem. Det är väldigt bra att cykla två stycken tillsammans, för då kör man i ett "snack-tempo" som gör att man inte kör på mer än att man orkar prata. Det är ett väldigt bra tips för att inte ta ut sig för hårt!

Cykelresultat

Dagens språkgroda: Mina föräldrar har alltid funnits där för mig, ända sedan jag var ungefär sju. -David Beckham

Hallå!

Nu kan jag inte skriva något mer om min resa i Turkiet. Jag kan inte heller skriva om hur mycket jag längtar till att åka dit, eftersom att jag redan har varit där. Det känns lite tomt nu, faktiskt, eftersom att jag har skrivit om det så mycket. Ända sedan den 29 juli, om vi ska vara exakt. Jaja, nu får jag väl skriva om hur mycket jag längtar tillbaka, ;)

Idag har det varit en ganska lugn dag här, fast väldigt rolig! Min syster Malin och Adde och deras lilla bebis Lowe (som inte alls är så liten längre! Han är ju snart 3 månader!) har varit här och hälsat på. Det är alltid så kul att se Lowe för det känns som om han har blivit så mycket större sen sist man såg han. Vilket faktiskt är sant, kom jag på, han växer ju nästan en centimeter i veckan. Han har blivit väldigt stark i sina ben nu också, för om man håller i honom och han står i ens knä så går det faktiskt riktigt bra! Det märks nog verkligen att jag inte har haft några småsyskon, eftersom att jag tycker att det är så roligt och tänker på såna saker, hehe. Innan Malin och Adde fick barn hade jag knappt hållt i en bebis! Jag har hållt i kompisars systras bebisar, men aldrig i någon annan direkt. Men någon gång måste ju vara den första!

Cyklat har jag hunnit med idag också! Jag tog en sväng efter att dem hade varit här och efter att vi hade varit till affären. Det hade regnat lite innan och jag trodde att det skulle vara kört, som igår, att det inte skulle gå och cykla något mer på hela dagen, men det gick faktiskt! Det kändes himla skönt, speciellt efteråt. Idag slog jag mitt förra rekord från i söndags, då jag cyklade på 29 minuter och 29 sekunder, mina 8 km. Nu körde jag på 28 och 51 istället! Inte så stor skillnad kanske kan tyckas, men jag tycker att det är bra. När jag i våras började att cykla igen efter vinterns uppehåll, tog det nog ungefär 36 minuter. Så resultat, det är det!

2/8-09 Sjunde dagen i Side, Turkiet

Dagens ordspråk: Tiden går fort när man har roligt.

Dagens ordspråk är så sant som det är sagt! Idag är det exakt en vecka sedan som vi kom hem från Turkiet, och igår var det exakt en vecka sen vi lämnade det. När vi kom hem tänkte jag nästan konstant på att jag ville åka tillbaka. Det vill jag nu också, även fast jag kanske tänker lite mindre på det.

Sjunde dagen i Side, Turkiet söndag: Idag var det den sjunde och sista dagen för oss i Turkiet. Jag försökte att inte tänka på det och njöt fullt ut hela dagen! Eftersom att vi kom så sent till Turkiet söndagen före, fick vi åka hem sent därifrån idag, något som jag var jätteglad över. Då fick vi ju en hel dag att sola och bada på!

På frukosten när vi hade ätit klart, såg vi servitrisen Ahmet, och frågade vad han tyckte om att bli islängd i poolen dagen före. Han svarade inte så mycket på den frågan, haha! Vi gick till hotellets reception för att prata med den trevlige Nebil, för vi hade frågat han dagen före om vi kanske kunde få behålla vårt rum hela dagen fram tills kvällen då vi skulle åka. Det gick jättebra, vi fick ha det till kl 19.00, men tyvärr inte vårt eget rum, eftersom att det skulle bli upptaget lite längre fram på dagen. Istället fick vi ta ett annat rum lite högre upp, men det var bara bra för då kunde jag ta bra poolbilder! Vi tyckte att det var skönt med ett rum ända tills vi skulle åka, för då kunde vi vila där en stund, packa i lugn och ro och duscha innan vi skulle åka. Det var en bra lyx för 200 svenska kronor ungefär.

Runt två på dagen när vi hade solat och badat väldigt länge, gick vi till restaurangen och åt. Vi skulle åka med transferbussen till flygplatsen vid kl 19.15 och ville hinna äta innan restaurangen stängde inför bufféen på kvällen.
Efter att vi hade ätit gick vi och solade en stund till innan vi gick upp till vårt rum. Jag kunde inte vila så mycket, hade alldeles för svårt för att koppla av, så jag gick ut och satte mig på balkongen och tog en massa bilder på omgivningen runt omkring. Jag önskade att vi kunde stanna kvar där en vecka till och ville inte missa någon minut alls som vi hade kvar. Jag gick och duschade och gjorde mig i ordning efter en stund och när alla var klara och packningen likaså gick vi ner till entrén och satte oss och väntade på transferbussen. Kändes så sorgligt att sitta där, för jag blev verkligen van Turkiet fort! Det var så skönt att inte ha ont där en enda gång för all värmen och allting var så bra. Men samtidigt var det liiite skönt att komma hem också. När bussen kom och hämtade oss sa vi hejdå och gick på den. Vi hade turen att gå på bussen näst sist, så vi behövde inte åka lika länge som alla andra. Från vårt hotell till flygplatsen skulle det ungefär en timme, men det tog lite längre tid för det var någon som var tvungen att hoppa av bussen. Vi trodde att han mådde dåligt först, men det berodde mer på att han behövde göra ett toalettbesök. ;p

När vi kom till flygplatsen i Antalya och hade gått igenom alla säkerhetskontroller och skulle checka in, tog det en otrolig tid. Köerna, som bara var tre stycken, var jättelånga och de verkade inte röra på sig en milimeter. Efter en stund kom en man fram till oss som jobbade där och frågade om vi skulle till Göteborg. Jaa... sa vi. Det ska vi. Precis som alla andra ska, som står i den här kön, fast det tänkte vi bara. I alla fall, han sa att vi kunde få gå till en annan kö och där fick vi stå först! Vad skönt det var, det var ju så varmt att stå och köa i den andra som aldrig rörde på sig. Vi såg att några andra också fick gå till den kön, som stod före oss i den förra. Vadå lång näsa till dem!

Nu var det dags att gå i taxfreen för våran del när vi hade blivit av med vårt bagage. Jag hade lite turkiska lira kvar och tänkte att jag tjänar mest på att göra av med pengarna på flygplatsen, än att växla tillbaka dem efter att svenska kronan står i så låg kurs. Jag tittade efter en massa parfymer men tyckte inte att jag hittade någon speciell först och det var nog mycket för att vi var lite stressade. Då gick vi till en annan butik som hette "Bazar" eller något liknande. Där sålde dem lite fina souvenirer och jag hittade fler nyckelringar med "onda ögon"! De var jättefina så jag köpte några stycken. Hade dem varit i Sverige hade jag aldrig köpt dem för det priset kan jag ju säga, men så brukar det ju vara med souvenirer.
När vi hade gått klart där inne hade vi ännu mindre tid kvar, men jag gick och kollade på lite parfymer igen. Nu gick jag till en annan hylla som jag inte hade varit vid förut och där hittade jag två som jag tyckte jättemycket om! Den ena var Sergio Tacchini - Stile Donna och den andra var Salvador Dali -Sea&Sun. Den ena från Sergio hade en bodylotion med och det hade den andra också, men det märkte jag inte förrän vi satt på flyget. Det är alltid bra när man blir överraskad och ser att man har fått mer saker för pengarna!

På planet hem var jag väldigt trött och hade ont i mina stackars fötter. Jag hade inget fönster vid mitt säte som vi hade på resan dit, men istället hade vi jättebra med fotutrymme! Det var för att vi satt vid en nödutgång, så vi kunde verkligen sträcka på benen. Jag upptäckte sen att jag hade ett fönster lite bakom mig så jag såg lite grann i alla fall. 
Vi hade tänkt köpa mackor på planet, eftersom att vi inte hade någon äcklig flygplansmat tack och lov, men när flygvärdinnan kom till oss var alla mackorna slut! Det var riktigt dåligt, så vi fick stanna på en mack på vägen hem istället.
Till Sverige i Göteborg vid Landvetters flygplats var vi inte förrän kl 01.30 på måndagen. Vid kl 01.58 (vilket sifferminne jag har!) kom vi iväg med bilen efter att ha betalat vår långtidsparkering och så. Jag hade sovit lite på planet och sov lite på bilfärden hem också. När vi lämnade Turkiet såg vi solnedgången och nu var det nattsvart ute. När vi sedan kom hem vid kl 05.30 på morgonen såg jag soluppgången istället och då var det ju ljust ute! Snacka om svårt att sova då.
Jag lade mig ungefär vid kl 06.15 och vaknade efter två och en halvtimme vid kl 08.45, pigg som en nötkärna!
Men, jag var väldigt, väldigt trött på kvällen då. Något som ni nog märkte förra måndagen i bloggen, ;)


Poolen från balkongen.


Växte små palmisar utanför vår första balkong.


Poolen från vår andra balkong. Där hade vi fin utsikt!


Jag satt på balkongen och tog kort på allt som utsikten gav oss. Här är
restaurangen och baren,Utsikten från vår andra balkong. Så här såg det ut! Ser ni bergen svagt,
svagt långt där borta? =)Hotellet hade en gran på gården, som de hade ljusbelysning i på kvällen.Entrén på hotellet.


Baksidan av hotellet.


Mitt Onda öga som jag köpte på flygplatsen i Antalya på Taxfreen.


Mina parfymer som jag köpte i Taxfreen


Salvador Dali - Sea&Sun


Sergio Tacchini - Stile DonnaHejdå Turkiet och Side för denna gången, hoppas vi ses igen!
Och tack för brännan, ;)


1/8-09 Sjätte dagen i Side, Turkiet

Dagens citat: Tänk så underbart det är, att ingen behöver vänta ett enda ögonblick innan de börjar med att göra världen bättre på något sätt. - Anne Frank


Idag kommer jag skriva om den sista kvällen som vi hade kvar i Turkiet, lördagen.
Men jag börjar med att skriva om dagens händelser! Eller ja, händelser och händelser. Jag har inte gjort så mycket idag, förutom att jag har suttit ute i solen och läst ganska mycket. Lite senare på eftermiddagen åkte jag ut och tog mig en cykeltur! Jag har inte cyklat på länge, så jag trodde att jag skulle vara lite segare idag, men jag var precis tvärtom!
Jag cyklade mina 8 km och 4 meter på 29,29! Det är rekord för mig, jag har aldrig cyklat hela rundan på 29 minuter och 29 sekunder. Är otroligt nöjd över att jag gjorde det nu!

Sjätte dagen i Side, Turkiet lördag: Idag var det vår sista hela dag kvar i Turkiet, om med vår sista hela dag menar jag hela dagen plus kvällen. På söndagen hade vi hela dagen också på ett sätt eftersom att vi inte åkte hem förrän kl 19.15 på kvällen, men idag hade vi precis hela dagen kvar. Eftersom att vi hade tänkt äta på hotellet på kvällen tänkte vi vara lite bekväma av oss och bada i deras pool också. Vi gick ut, eller rättare sagt Anders, gick ut och la handdukarna på de bästa stolarna (där solen var hela dagen) kl 07.00 på morgonen. Efter att vi hade ätit frukost gick vi ut och la oss i solen och låg där större delen av dagen, precis som alla andra dagar. Den delen kan ni nog utantill vid det här laget.

Vid kl 19.00 på kvällen gick vi ut till hotellets restaurang. Den här kvällen skulle de ha en turkisk buffe som skulle serveras kl 19.30, men vi gick ut lite tidigare eftersom att vi ville ha bra bord för att det skulle bli underhållning efter middagen. De som jobbade där hade redan satt ut en lapp där vi skulle sitta och en av servitörerna frågade om vi ville ha något att dricka medan vi satt och väntade. Jag passade på att ta lite kort på omgivningen och poolen, eftersom att det var så lungt där just då. Under tiden började fler och fler komma och sätta sig vid borden, om de inte redan satt där, vill säga. När klockan började närma sig halv åtta började alla gå och köa till maten. Jag fick känslan av att stå i skolmatkön, när alla stod där med sina tallrikar, haha! De hade väldigt mycket mat där, grillad kyckling, kött, ris, pommes frites, olika sallader och någonting som jag inte vet vad det var riktigt. Jag som är lite rädd för att prova nya saker, provade faktiskt! Men jag vet fortarande inte vad det var, det kändes som någon blandning mellan omelett och pannkaka.

En timme senare när alla hade ätit klart, började underhållningen. Om jag ska vara riktigt ärlig så tyckte vi att underhållningen var väldigt B, om ens det. C-klassat kanske skulle vara bättre, men barnen tyckte nog att det var kul. Det började med att en trollkarl och hans assistent gjorde några trix. Vissa var de här gamla vanliga trolla-fram-en-duva-ur-en-hatt-som-man-aldrig-aldrig-har-sett-förut och lite andra trix. Vissa såg man lite för mycket på som det inte var meningen att man skulle se men framåt slutet blev trixen lite bättre.
Efter trollkarlens show kommer jag inte ihåg riktigt vad som hände, inte ordningen i alla fall. Jag vet att barnen fick leka "Hela havet stormar". Det var kul att se på faktiskt, för det var en liten pojke som hela tiden sprang till en annan stol brevid när han inte fick någon, så söt! Haha! Efter det blev det lotteri och vi hade faktiskt köpt två lotter. Man kunde vinna bland annat en T-shirt, örhängen, nyckelring, mössa, vinflaska och en massa andra saker. Om man vann var man tvungen att gå upp och säga vart man kom ifrån och så. Helt plötsligt ropades vårt nummer upp! Jag ville inte gå upp så det fick Anders göra. Hotellägaren frågade då vart han kom ifrån och om han gillade hans hotell. Den vinsten som vi vann var en nyckelring, som faktiskt var väldigt fin! Lite söt var den i alla fall och ett fint minne att ta med sig tillbaka hem.
Han körde sitt lotteri ganska många gånger men mellan det hände lite andra saker. Bland annat gick en av bartenderna upp och jonglerade med flaskor med eld på. Han var ganska duktig, men inte särskillt kul att titta på kanske. Efter det kom den andra bartendern upp, Ahmet, och gjorde breakdance! Det var kul att se han dansa när han annars bara gick runt i baren, hehe. Efter det drogs det lite mer lotter och sen gick hotellägaren själv upp och lekte Michael Jacksson och dansade till en av hans låtar! Om han dansade särskillt bra och likt  är nog inte jag rätt person att bedöma, men det var lite kul ändå, ;)

Under tiden som vi tittade på alla showerna, kom Ahmet, bartendern, fram och frågade om vi ville ha cocktails. De hade något erbjudande i baren om att man kunde få två drinkar och endast betala för en. Vi sa ja att vi ville ha det och då kom han med två Sex on the beach och en drink med apelsinjuice till mig, haha! Jag smakade lite av mamma men jag är glad att jag inte drack den, för den smakade inte så gott faktiskt. Det var mer färgen som var fin bara!

När alla shower var slut var det vi gäster som vi stå för underhållningen! När klockan slog 23.00 var det nämligen dags för poolparty! Vi hade hört ryktas om att alla skulle bli islängda då i poolen och vi var inte riktigt säkra på om vi skulle vara kvar eller inte när det började. Men det hela slutade med att vi stannade kvar och såg på en stund för jag ville ta lite bilder och så. Han bartendern Ahmet kände sig nog lite hotad, för han gick omvägar för att inte stöta ihop med någon som kunde tänkas slänga i honom. I bland gick det mindre bra och då fick han springa men han klarade sig. Förutom en gång, då det var två killar som tog tag i honom! Han försökte att streta emot och göra så att de inte fick något grepp om honom och när de tillslut fick det försökte han stålsätta sig i en av pelarna i restaurangen. Hans tappra försök att klara sig gick inte så bra, för han blev tillslut islängd, haha! Och inte bara en gång, utan två! Mamma sa att han även hoppade i en gång frivilligt sen, men det missade jag tyvärr att se. Då kan han ju inte ha varit så kinkigt inställd till att bli blöt. Han hade tagit ut sin mobil innan som tur var, men hans block med alla beställningar och notor blev väldigt blött, haha!

Men bartendern var inte den ända som höll på att bli islängd! När vi skrattade åt det kom papporna från familjerna som var från Skåne mot vårt bord. Jag var säker på att de skulle slänga i Anders, för det såg ut som om de tittade på honom. Men jag förstod ganska snart att det inte var honom de tänkte på, utan mig!
"Nu ska vi slänga i en blondin... som är ifrån Sverige."  sa den ena av dem.  Nej, tänkte jag, haha! Jag tog tag i bordet och i stolen och vägrade att låta mig slängas i, haha. Då strök den ena mig över håret och då förstod jag att jag slapp, pjuh! Men... om sanningen ska fram, så hoppade jag i själv sen. Och inte bara jag för den delen, utan mamma och Anders också, haha! Det var så varmt i luften så det var inga problem alls, men det var lite kallt i vattnet. Lite tungt att bada med kläderna på också, hehe. Tur att jag valde shorts istället för kjol, som jag först tänkte ta. Efter att ha tagit kort som istället blev på oss, gick vi in och böt kläder. Allting som vi hade på oss var väldigt, väldigt blött... Men kul var det!


Idag var vi på hotellet hela dagen - både i poolen och på restaurangen
och åt turkisk buffé.En blomma som var utanför vårt rum! Fanns många fina blommor där,
vilket passade bra eftersom hotellet hette "New Garden"Det växte även någon sorts frukt där. Vi såg mycket fruktträd i Turkiet.
När vi var ute och gick en dag såg vi något Lime-träd.Poolen var väldigt lugn, men den var ju stängd då. Här satt vi och väntade
på maten.Ölen i Turkiet heter Efes. Den är ljus och väldigt god.


Trollkarlen började med kvällens underhållning. Han började väldigt lamt,
och njae, han blev kanske lite bättre under tiden, men inte mycket.
Men jag kanske jämför med fel person. För två år sedan var jag i Dalhalla
och såg Joe Labero. Han är nog svår och lite orättvis att jämföra någon
annan med, ;)


Trollkarlen och hans assistent som blev bunden och skulle få...


...sig en av gästernas skjorta med hjälp av magi.


Bartendern Ahmet kom med två Sex on the beach och en apelsinjuice.
Jag tycker drinken hade finare färg än vad den smakade gott.Jag fick apelsinjuice med tomtebloss i och lite andra saker. Smakade gott
i värmen!På lotteriet vann vi en nyckelring. Det ska föreställa onda ögon. De onda
ögonen ska vaka över oss eller någonting sånt där. Jag kommer inte ihåg
allting men tydligen har de såna i Grekland också!
När vi vann på lotteriet skrek och tjoade Skåningarna. "SWEDEN" skrek
dem, haha! Och sen Heja Sverige!Barnen som lekte Hela havet stormar.Här slänger en av bartenderna upp två flaskor i luften samtidigt som det
är eld på dem.


Här ska bartendern Ahmet börja dansa breakdance! Det var även han som
blev isläng i poolen, ;) Han var mycket snäll!Innan poolpartyt. Kul att bada i jeans, ;)


Här är hotellägaren utklädd till Michael Jacksson och dansar till en av
hans låtar.Haha, bjuder på denna! Här är jag efter poolpartyt.
31/7-09 Femte dagen i Side, Turkiet

Dagens ordspråk: Själviskhet är inte att leva som man själv vill, utan att tvinga någon annan att leva som man själv vill.

Jag ber om ursäkt för dålig uppdatering både idag och igår! Igår var jag med en kompis och hjälpte till med en sak, så jag hann inte sitta så lång stund vid datorn. Jag hann dock börja på inlägget igår och skrev klart det nu alldeles precis.
Hoppas att det inte gör någonting, men missa inte inlägget under!

Idag har jag haft en till dag i sköna solen, underbart! Inte ett enda moln har konkurrerat med solen, då är det som det ska vara. Jag hoppas att dåligare väder inte är på ingång nu. Jag hoppas på att hela augusti blir fin och varm!

Femte dagen i Side, Turkiet fredag: Idag blev det minsann ingen dag vid poolen i alla fall! Idag ville vi åka ner till stranden, trots all sand som hamnade överallt och alla vågor som ibland var lite för höga och jobbiga så att det blev svårt att gå. Vi ville dit för vi visste inte om vi skulle komma tillbaka dit på lördagen heller och på söndagen skulle vi ju åka hem. Vi ville även passa på att ta lite bilder också och det fick vi gott om!

Tog badbussen ner till stranden vid den vanliga tiden efter frukosten, kl 10.00. Jag har för mig att det var ganska många som ville åka till stranden den dagen och mer blev det under dagen. Det var lite molnigt också, men inte moln så att de störde solen, de var långt borta. Men de förekom i alla fall och det var mer än vad vi hade sett de andra dagarna! Det var även lite svalare, om man nu kan kalla den temperaturen som det var sval, men svalare än vad det hade varit i början av veckan i alla fall.
När vi kom upp ifrån att ha badat i havet en stund, såg jag hål i stranden. Jag frågade mamma vad det var men hon var inte säker. Jag började tänka på ormar och skrämde upp mig själv med min egen fantasi, men det visade sig lite senare att det inte var ormar, tack och lov. Däremot var det en krabba som steg upp ur ett sånt där hål! Jag har nog aldrig sett en livslevande krabba förut, vilket jag är tacksam över, men nu såg jag den på nära håll. Det var många som ville ta kort på den, även vi, och gissa vart den tog vägen? Jo, under min solstol! Jag låg ju redan där och nu kom det jättemånga som ville ta kort på den. Någon tjej ville att jag skulle resa mig upp så att hon kunde luta min solstol och ta kort på den. Är du galen, tänkte jag! Den där springer snabbare än vad jag gör! Haha! Hon fick tjata ganska mycket på mig för att jag skulle resa på mig men jag gjorde det tillslut. Hoppas att hon fick bra bilder!

Åkte väl hem från stranden vid den vanliga tiden och då vilade vi en stund och gjorde oss sen i ordning för utgång.
Idag gick vi till den restaurangen som vi var på i tisdags, Lavash! En av dem som jobbade där såg oss när vi var på väg dit och han började flina och blev jätteglad! Att vi kommer tillbaka till en restaurang betyder ju att vi tyckte att den var väldigt bra, så det förstod han nog. Han drog ut stolarna och satte in den åt oss allihopa. Efter att vi hade beställt vår mat kom han tillbaka och gav mig någon slags blomma, eller vad man nu kan kalla det. Han sa att jag skulle lukta på den och det gjorde jag. Den luktade ganska gott! Sen sa han att jag fick den, det var snällt! Jag tror att det kanske var någon krydda vid närmare eftertanke, för lukten som den gav kändes som den kryddan jag hade på maten. Jag är inte säker, men det kan vara så!
När vi skulle gå ville de bjuda oss på frukt igen, som de gjorde i tisdags! De var så snälla där så det var jättetrevligt. Vi trodde att vi skulle få ett likadant frukfat som i tisdags, men istället fick vi ett annat med en skål med eld i som föreställde en fågel! Det såg riktigt coolt ut! Servitrisen som serverade den hade frågat mig förut vad jag hette och när han nu sererade frukten sa han "For Marie!" med ett stort leende! Sen när vi skulle gå tillbaka till hotellet vinkade han och sa "Hejdå Marie" på svenska. Det hade varit lite passande om jag hade tränat in "hejdå" på turkiska där, men det hade jag inte tänkt på innan. Det får bli nästa gång!

Flera dagar under resan hade vi sett folk som hade jättefina handdukar, som vi hade sett på olika marknader. Vi ville också köpa några handdukar därifrån, som minne, och på tillbaka vägen till hotellet gick vi förbi några stånd med handdukar. En utav dem ville ha jättemycket betalt för sina handdukar, vilket vi tyckte var väldigt dyrt eftersom att kvaliten säkert inte är den bästa och för att handdukar i Sverige inte kostar så mycket. Eller ja, det var ett argument vi tog ibland, ;)
Vi gick då vidare en liten bit och kom till han som hade sålt Adidasjackan till mig. Han försökte också ta bra betalt men vi prutade och fick dem tillslut till ett bra pris. Varför betala mer än vad man behöver när man kan pruta. Han tyckte nog att vi var lite jobbiga, för han drog en suck och sa att vi fick dem till det priset vi begärde, haha! Det är ju känt att de tycker att vi svenskar är snåla. Jaja, vi fick i alla fall två handdukar från Lacoste som var väldigt stora och fina!

När vi kom till hotellet gick vi till baren och pratade med hotellägaren. Vi hade tänkt att vi skulle äta mat där sista kvällen på deras buffée. Skåningarna (vet inga namn så får bli så) hade ätit där några gånger innan så de sa att det var bra. Vi var tvungna att boka bord kvällen innan ifall alla borden skulle bli upptagna. De skulle även ha lite underhållning där, bland annat en trollkarl, breakdance, Michael Jacksson show och poolparty på kvällen/natten. Där gav jag er en liten hint om vad morgondagens inlägg kommer innehålla, ;)


En av Lacoste handdukarna vi köpte. Är lite mer mönster på den än vad bilden
visar.Här är krabban som vi såg på stranden! Även den krabban som sprang
under min solstol så att jag fick springa därifrån när alla ville ta kort.
Jag tyckte inte om den då, men nu så här i efterhand kan jag ju säga att den
var ganska söt, när den är på datorn. Men njae, det är ganska skönt att jag slapp
se någon sån mer igen.

Bilder ifrån stranden.


På fredagen märkte vi att jag var lika lika brun som dörren. Eller kanske
brunare. Benen ser brunare ut i alla fall.


Idag åt vi på restaurangen Lavash igen.


På restaurangen fick vi jättegott bröd - som heter Lavash! Det är jättestort
och fluffigt först och sen sjunker det ihop, som det har börjat gjort på bilden.
När det har svalnat blir det som tunnbröd fast lite knaprigt. Ovanpå är det
sesamfrön.


Den här blomman, om det inte är någon krydda, fick jag av en av servitriserna.
Han ville att jag skulle lukta på den och sen sa han att den var till mig. Luktade
ganska gott faktiskt. Bilden blev  väldigt suddig bara.


Det här fick vi gratis efter maten! När den ena killen serverade som tidigare
hade frågat om mitt namn, sa han "For Marie!" och log. Gulligt!
Den gröna frukten var jättegod men vi vet inte alls vad det var. Det visste
inte dem heller. Det var någonting från Indien i alla fall, smakade sött.
Vi åt bara det som var inuti men sen fick vi reda på att vi skulle äta skalet också!
Var mycket godare än vad det kanske låter, hehe.

30/7-09 Fjärde dagen i Side, Turkiet

Dagens ordspråk: Om du vattnar den och den dör, då är det en planta. Om du drar upp den och den kommer tillbaka så är det ogräs.

När man är hemma i sin egen vardag, så märker man hur fort dagarna verkligen går. Idag är det fredag och förra fredagen var jag i Turkiet. Det har gått så fort! Tänk att det snart redan var en vecka sedan vi var där! Det känns konstigt, men det som är ännu konstigare är nog att förra veckan är en av de veckor som har gått fortast i mitt liv, haha!

Idag har jag varit på stan en sväng med mamma och syrran! Malin och Adde kom hit med Lowe idag och medans de stannade hemma gick vi på stan och kollade. Jag hittade ingenting men syrran hittade en hel del fint till lilla Lowe! Affärerna har väldigt mycket rea fortfarande och har inte fått in så mycket av höstkläderna än. Tur det, höll jag på att säga. Jag vill inte att sommaren ska ta slut!

Fjärde dagen i Side 30/7 torsdag: Idag var det en stor marknad i Manavgat som ligger i Turkiet. Vi fick höra om den marknaden när vi satt på bussen in till Side från flygplatsen. Marknaden var fem fotbollsplaner stor, sa dem. Där måste de ha haft riktigt mycket med kläder, skor och väskor och allt annat som de säljer där. Marknaden hade öppet från kl 07.00 på morgonen till kl 19.00 på kvällen. Mamma och jag ville gärna åka dit och kolla men det var så varmt så vi bestämde oss för att inte åka dit, men Anders åkte dit för att kolla. Vi orkade inte gå i 40 graders värme och ville inte slösa en dag med solningen heller, så vi gick ut och lade oss vid poolen istället! Där solade och badade vi hela dagen och lite senare på eftermiddagen märkte vi att det var några mer svenskar som bodde där, på samma hotell som vi! Dem var ifrån Malmö i Skåne sa dem, de var jättetrevliga och tyckte att det var lika roligt som vi att det fanns några svenskar där att prata med, för det var mest turister från Tyskland där, som antog att vi också var från någon Tysk stad. Dem pratade vi ganska mycket med unde resten av veckan också. De skulle vara där en vecka längre än vi också, fuskigt! De var två familjer som var där och två utav dem hade blivit sjuka! Den ena mamman hade fått 39 graders feber och den ena dottern hade fått någon pärla i örat som de hade fått åkt till doktorn med, eftersom att den låg och skavde. Jag tyckte jättesynd om de, tråkigt att bli sjuka på semestern. Men det var ju tur att de hade två veckor i alla fall, så de får ju förhoppningsvis njuta av solen några fler dagar än om de bara hade varit borta en!

På kvällen kom vi på att vi skulle åka in till Side centrum igen. Vi hade hört att man kunde åka ett traktortåg där, som skulle gå en liten bit i Side. Vi trodde att det skulle gå lite längre, som det tyvärr inte gjorde, men vi kom till en marknad i alla fall! På marknaden där fanns det inte så många stånd, men jag handlade lite i alla fall. Jag köpte mig ett Dolce&Gabana skärp, ett halsband och två parfymer! Parfymerna var Lacoste - Touch of pink och Escada - Pacific Paradise. Jag tyckte att det var riktigt fina saker och jag fick det till ett bra pris!
Efter att ha gått där och tittat tog vi en taxi till en restaurang som låg nära vårt lokala centrum, som hette Umut.
Vi hade läst om den också på internet och det verkade som om den var bra. Det var nästan fullsatt där inne men det fanns ett bord ledigt till oss. De hade en stor platt-teve där inne och gästerna kollade på fotboll. Rätt vad det var började de applådera och tjoa och då var det någon som gjorde mål. haha. När vi ville betala där ville de absolut inte att vi skulle göra det. De ville bjuda på kaffe eller te också, för att de tyckte att vi var deras vänner. Jag som varken dricker te eller kaffe fick tacka nej men mamma och Anders tog. Hoppas de inte tog illa upp, men jag kan inte hjälpa att jag inte tycker om varma drycker, hehe (=

På vägen tillbaka till hotellet såg vi en kamel mitt i alltihop! Eller inte bara en utan två, vad jag antog att det var,en kamelmamma och sin kamelunge! De stod någonstans på en gräsplätt och en man ville försöka få oss att rida på den stora kamelen mot betalning. Aldrig! Jag tycker att det är plågeri att ha kameler sådär som måste bära runt på människor som vill rida på dem. De blir ju väldigt utnyttjade. Vi frågade mannen hur gammal kamelungen var och han sa ett år ungefär. Stackars den, han eller hon vet vad han har att vänta sig!

Just ja, det hände en lite rolig grej när vi var i centrumet i Side. Vi gick in i en affär där de sålde mycket halsband och accessoarer (inte där jag handlade mina) och där kom en man fram till oss som jobbade där. Han frågade vart vi kom ifrån och visade lite av sina svenska kunskaper. Han frågade mig sen om jag pratade engelska och då sa jag ja.
Vår konversation lät ungefär så här:

-How old are you?
-18.
-Do you have a boyfriend?
-Yes.
-Oh, you broken my heart Marie!


Haha, det tyckte jag var lite kul. Sen sa han till mamma att "She seems like a very clean and quiet girl." Hm, okej, tänkte jag. Sen frågade han mamma om det han sa var bra. "It's okay" svarade hon då. Han borde ha frågat vad jag tyckte om det, ;)Idag blev det ännu en dag vid poolen vid hotellet. Det var en fem fotbollsplaner
stor marknad i Manavgat, men vi hoppade över den när det var så varmt.Mitt Dolce&Gabana skärp som jag köpte på en marknad inne i Side Centrum.


Ett halsband som jag köpte på samma marknad.


Lacoste - Touch of pink


Escada - Pacific Paradise. Tyvärr blev förpackningen lite skadad i resväskan hem.


29/7-09 Tredje dagen i Side, Turkiet

Dagens ordspråk: Det som inte har ihjäl en stärker en.

Heej!

Vilken rolig kväll det var igår hemma hos Chenfei! Vi tjejerna i klassen var där hos henne och blev bjudna på kinamat. Chenfeis mamma lagar hur god mat som helst och det var jättekul och trevligt igår! Jag kommer ihåg första gången jag åt hemma hos Chenfei, då var jag lite nervös eftersom att jag då aldrig hade ätit kinamat förut. Jag har vart på kinarestaurang en enda gång i mitt liv, men då åt jag svensk mat! Haha, lite konstigt, jag vet. Vi kom dit vid kl 18.00 ungefär och vi gick inte förrän kl 22.30 ungefär. Väldigt rolig och trevlig kväll med mycket skratt och prat!

Idag har det varit jättefint väder här med, vad glad jag blir! Förra veckan när jag var borta var det skitväder här, så för mig gör det ingenting alls att det är så fint väder här nu, ;) Jag har suttit ute och solat i flera timmar, skönt! Hoppas att det fina vädret håller i sig. Utöver solningen idag har jag varit och hämtat ut ett paket från posten. Jag beställde nya skor från DinSko i måndags på deras webshop och jag fick dem idag. Jag tycker att dem känns bra men är inte hundra än, så jag ska prova och se imorgon igen innan jag bestämmer mig. Snygga var dem i alla fall!

Tredje dagen i Side, 29/7 onsdag: På kvällen på tisdagen kom vi på att vi skulle ta en dag vid poolen istället för stranden. Vi tyckte jättemycket om stranden, men det var lite jobbigt med alla vågor och all sand som hamnade överallt. Så vi tog en dag vid poolen istället och där blev vi inte heller missnöjda! Det enda som var lite jobbigt var att Anders behövde gå upp kl 07.00 för att gå ut och lägga handdukar på solstolarna. Jag skojar inte, klockan 07.00 låg det redan handdukar ute så det var folk som hade varit där tidigare för att välja dem bästa platserna. Vi hade tur och fick dem platserna vi ville, men vi såg vid frukosten att det var väldigt fullt där och inte en enda solstol var ledig. Att gå upp tidigt var alltså väldigt bra.

Vi hade provat poolen på måndagen också och jag som är kort i rocken tyckte att det var ganska så djupt. Poolen var 1.55 centimeter djup och jag är bara 1.68. Så när man står där på botten med hela foten nere och inte på tå, så ser man rätt uppkäftig ut när bara näsan sticker fram, haha! Men eftersom att det var rätt så djupt så kom jag på att jag skulle försöka att ta några simtag och se hur det gick. Jag trodde inte att jag skulle kunna simma, för jag brukar mest ta mig fram via hundsim, om jag inte går, vill säga. Men det gick faktiskt bra! Jag kunde mycket mer än vad jag trodde, jag kunde simma två längder fram och tillbaka. Det var inte dåligt för att tro att man inte kunde simma. Det gjorde ont i ryggen och blev lite jobbigt på tillbaka vägen, men jag gjorde det! Hela vägen blev det kanske en 30 meter i alla fall. Jag simmade bara de två längderna då, men jag simmade lite längre några andra dagar. Snacka om att jag blev stolt över mig själv!

Från att ha solat och badat från tidig morgon till eftermiddagen, gick vi in på rummet en stund. Där läste vi och vilade en stund för vi blev så trötta och utmattade av all värmen. När vi började piggna till lite gjorde vi oss i ordning och så. Något som var lite konstigt där var att deras vattenkranar i badrummen satt på snedden. Våra sitter ju rakt, så det såg lite roligt ut. När vi var klara och i ordninggjorda gick vi till hotellets reception och frågade om Nebil kunde ringa en taxi åt oss. Det gjorde han så gärna och efter bara några minuter stod det utanför vårt hotell! Vi sa till taxichaffuören att han skulle köra oss till hotellet Tropic, tror jag det hette, har blivit lite glömsk nu i efterhand. Vi kände igen där så det var inte för någonting sånt, men mamma hade läst på internet att det skulle ligga en affär som heter Maria's där! Maria är en svensk tjej som har gift sig med en man i Turkiet och tillsammans äger de den affären.  Den affären är väldigt populär för hon har schyssta priser redan innan så man behöver inte pruta. Där köpte jag mig en vit T-shirt med Björn Borg på. Det var en gul fläck på den som antagligen var någonting från plasten, så jag fick den jättebilligt! Fläcken fick vi dessutom bort här hemma sen, så det var bra. När vi hade varit där och kollat länge och bra gick vi till en annan man som hade ett stånd där han sålde mycket armband och halsband. Jag älskar ju allt som heter accessoarer och jag köpte mig tre armband av honom. De såg riktigt "utomlandsaktiga" ut så jag blev jättenöjd!

När vi hade kollat klart gick vi och åt på en restaurang som heter Tropic Steak House. Den restaurangen (och affärerna också för den delen) låg alldeles vid stranden, så det var jättefint att sitta där och kolla ut över havet och solnedgången! Där provade vi faktiskt på att äta pizza! Pizzan var god och smakade som pizzorna gör i Stockholm. Jag undrade om de inte skulle smaka samma men de gjorde de och den var jättegod!
När vi hade ätit klart märkte jag att någonting landade på min axel. Det kändes som om någon hade kastat en pappersboll på axeln. Jag reagerade inte över varför någon skulle ha gjort någonting sånt, konstigt nog, och tittade mig lite över axeln men såg ingenting. Jag sa till mamma att det kändes som om någonting hade landat där, och från att ha normalstora ögon blev hennes ögon jättestora! Hon tog hennes solfjäder och slog bort någonting, som jag senare fick reda på var en jättestor, äcklig, grön gräshoppa! Usch, den var inte liten, men som tur var hann jag inte se den, för efter att den hade hoppat till mitt huvud och blivit iväg schasad en gång till av solfjädern hoppade den bort. Usch, jag hatar insekter!

Efter restaurangbesöket när vi kom tillbaka till hotellet var klockan inte så mycket. Vi bestämde oss för att sätta oss vid baren på hotellet. Där såg vi att bartenderna som hade varit där på frukosten  hela veckan,jobbade nu med. De hade jobbat hela dagen, från tidig morgon till sent på kvällen när baren stängde. Det måste vara jobbigt att jobba så mycket, men de har ju semester på hela vintern när det inte är sesong där nere längre, så de måste ju dra in så mycket pengar som möjligt. Inponerande var det i alla fall!


Här simmar jag i hotellets pool! Jag hade solen i ögonen så jag fick
kisa med ena ögat. Vet inte om det syns på den här bilden, men jag ser
väldigt nöjd och stolt ut!


När vi åt mat på Tropic Steak House vid stranden såg vi solnedgången!
Åh, det var så fint och mysigt! Världens mysfaktor och bästa utsikten.
Ser ni paret som står där i vattnet? Det gör bilden ännu finare! Ser så
romantiskt ut, =)


Efter restaurangen gick vi och satte oss vid baren. Vi hade köpt solfjädrar
som var bra att ha i värmen. Och när jag skulle flörta, förstås. Haha, nejdå
skojade bara!

Mina armband som jag köpte vid strandgatan. Jag tycker att de ser väldigt
utomlandsaktiga ut, =)


Jag köpte en Björn Borg T-shirt hos Maria's!
28/7-09 Andra dagen i Side, Turkiet

Dagens ordspråk: När man är ute på djupt vatten är det klokt att hålla munnen stängd.

Hallå!

Idag har jag tänkt att skriva om vår andra dag i Side i Turkiet. Jag hoppas ni tyckte att det var kul att läsa de förra inläggen, för jag kommer att skriva om hela veckan i bloggen! Men eftersom att jag gör andra saker nu i veckan när jag är hemma vill jag ju berätta om det med. Så det jag har gjort idag är att sola i trädgården! Det var jättefint på förmiddagen så självklart gick jag ut och solade, jag vill ju inte förlora brännan på en gång heller, ;) Satt ute en två timmar nästan, för den började det bli lite molnigt. Känns så konstigt när det är 26 grader i skuggan här i Sverige och jag tycker det är varmt! Det var ju dubbelt så varmt i Turkiet, så det känns lite konstigt, men allting är ju relativt. Ikväll blir det att åka hem till Chenfei där hon ska bjuda mig och de andra tjejerna i klassen på kinamat! Ska bli jättekul att träffas alla igen och prata, mysa och ha det trevligt. Jag har ätit kinamat hos Chenfei och hennes mamma förut och de lagar jättegod mat!

Andra dagen i Side 28/7 tisdag: Efter att vi hade varit på stranden på måndagen och vi tyckte att det var så bra och mysigt där, beslutade vi oss för att åka dit idag igen! Vi gick först ner och åt frukost och sen när vi hade packat i ordning allt gick vi ut och väntade på bussen. Idag såg vi att det bara var vi tre som skulle åka dit så tidigt, men det gjorde ingenting för vi kunde åka i alla fall. Det var skillnad att åka bara vi tre mot att åka många, kan jag säga! Idag körde han hur snabbt som helst och då menar jag verkligen snabbt! Han körde på vägen där det var flera gatugupp, men inte saktade han ner farten för det. I ett av guppen gick det riktigt fort, och vi FLÖG ur våra säten, haha! Vi hoppade en bra bit ovanför sätena för att han körde så fort. Mest synd var det om Anders, för han hade inget säte framför sig och han höll på att ramla ut på golvet. Som tur var hände det inget, annars hade det kunnat gått rätt så illa. Vi blev väldigt förvånade och asgarvade nästan hela vägen till stranden efter det. Han som körde hade också lite kul åt det där och flinade och sa "Sorry!" haha! Eftersom att vi tyckte att det var så kul gav vi han lite dricks. Han förstod nog att det var för den roliga åkturen, ;)

På stranden låg vi ungefär lika länge som förra dagen. Det var fruktansvärt varmt och det blev väldigt jobbigt så det blev många turer ner till vattnet. Jag försökte pressa i solen men det gick inte så bra, så jag fick sola under ett parasoll. Även fast jag då fick lite skugga fick jag ändå färg på mig, för jag blev röd efter solen. Mamma som hade suttit en hel del under parasollet den dagen var skitröd i fejjan, så solen tog verkligen mycket ändå.
Lite senare under dagen gick vi upp till restaurangen och tog en hamburgare. All värme gjorde att vi inte blev så hungriga, men vi åt någonting lätt i alla fall för att vi skulle stå oss. Vi behövde även dricka mycket vatten för att det var så varmt, vilket jag hade lite svårt för. Jag drack nog alldeles för dåligt och det resulterade såklart i huvudvärk, men när jag hade druckigt lite så gick det över. Under hela den här veckan hade jag aldrig, och då menar jag verkligen aldrig, någon värk i mina muskler. Det var så underbart skönt så det var inte sant! Min värk blir bättre utav värmen och jag har nog aldrig mått så bra som jag gjorde när vi var i Turkiet, om man räknar under de här 8 åren som jag har haft värken.
Huvudvärken som jag hade berodde ju bara på att jag hade druckigt för lite och det var inte så många gånger som jag hade det, så det räknas inte.

På kvällen sen tog vi oss en tur för att leta upp en restaurang. Den här gången tog vi rätt väg för att komma till marknadena, så vi slapp ta en omväg. Vi hade inte bestämt vart vi skulle gå eftersom att vi inte visste någon bra restaurang, så på vägen till vårt letande gick vi lite i basarerna. Det var många som sålde samma saker, krimskrams och en massa kläder blandat med skor och väskor. Det var roligt att titta och alla vi gick förbi hade något som de ville sälja. "Vänta, jag har något alldeles speciellt jag måste visa dig! Vi har ett specialerbjudande idag också", det var något som alla sa nästan och så fort man tittade på något kom de framspringandes. Jag tittade på en Adidasjacka som jag tyckte var snygg. Försäljaren såg att jag tittade och tog fram den så att jag fick prova den. Han ville absolut inte ge med sig när vi försökte pruta, så vi gick därifrån. Jag ville jättegärna ha den där jackan, så vi tänkte att vi kunde gå tillbaka dit sen. Man ska försöka att inte visa sig vara för intresserad, men det är svårt när man vill ha någonting. När vi sen gick tillbaka efter restaurangbesöket och han såg oss kolla omkring slängde han Adidasjackan framför mig på en av klädhögarna, haha! Så bra gick det för mig att inte visa mig intresserad.

När vi hade gått förbi många av basarerna såg vi en restaurang som hette Lavash! Det stod en man där utanför som skakade hand med oss och vi tyckte att restaurangen verkade bra. Vi bestämde oss för att äta där och han blev jätteglad! Maten var verkligen jättebra där, mycket bättre än gårdagen. Priset var även billigare där och det var ju ett extra plus när maten var så bra! Det var väldigt varmt att äta där, för tisdagen var en av de varmaste dagarna. Lägg sedan på att det var så fuktigt där, så det blev hur varmt som helst! När vi ville få notan och betala sa de att vi skulle vänta och ta lite frukt. Vi ville inte det men servitören sa att han redan hade beställt åt oss, haha! Vi var glada att vi stannade för frukten var verkligen jättegod! Den var fint uppskuren också och den behövde vi inte betala för. De frågade även på restaurangen vart vi kom ifrån och då sa vi Sverige. En av servitörerna frågade då vad vi hette och hur vi mådde. Det lät som "Hur mår dy?" och "Vad heter dy?" det lät lite kul, hehe. När de sedan skulle ta våra tallrikar när vi hade ätit klart frågade dem "finnish?" "yes", svarade vi då. Då frågade han igen "finnish?" och då fick vi säga nej, haha! Det var en liten ordlek, om vi kom från Finland, haha. Det var kul!


Utanför ett av våra fönster i lägenhetshotellet.
Så här såg det ut utanför vårt hotell när vi var på väg till marknaderna och
restaurangerna. Hotellet låg verkligen i en lugn omgivning, om man säger så.
Vi hörde jättemycket syrsor när vi gick där, de lät jättemycket som om de var någon
elektrisk apparat. På  den andra bilden ser ni även en bil lite längre bort, de kunde inte få igång
den och vi erbjöd hjälp men de klarade sig ändå.


Min Adidasjacka som jag köpte i en av basarerna.Restaurangen Lavash! Den här restaurangen gillade vi väldigt mycket och
vi gav den betyget 3 stjärnor. Bra personal, bra priser och jättegod mat!
De serverade även jättegott bröd där!


Imorgon kommer det lite mer bilder från vårt hotell på poolen och på mig! Då får ni se mer bilder och läsa om vad vi gjorde då för någonting!

27/7-09 Första dagen i Side, Turkiet

Dagens ordspråk: Hem ljuva hem.

Hallojs!

Nu är det dags att skriva om vår första dag som vi hade i Side i Turkiet! Jag tycker att det är jättekul att skriva om allt, för då känns det som om jag upplever allting igen. Det enda som är negativt med det är att jag saknar det ännu mer när jag kollar igenom alla bilder. Men som jag skrev i förra inlägget, det är när man längtar tillbaka som man vet att det man har upplevt är bra!

Första dagen i Side 27/7 måndag: När jag vaknade på morgonen såg jag att det var jättefint väder ute! Det kändes overkligt att vi faktiskt var i Turkiet, men det kändes så jäkla bra att vara där! På morgonen när vi hade vaknat och gjort oss i ordning gick vi iväg till frukosten som var vid restaurangen vid hotellet. De hade dukat upp bröd, grönsaker och juice och kaffe, te, sylt, allt möjligt! Och självklart vattenmelon. Det är verkligen utomlandskänsla att äta det till frukost! Smöret smakade inte alls som hemma, smakade i princip ingenting av det. Jag tyckte att det var så kletigt och att det kändes som ett flottigt lip gloss efteråt, hur mycket man än hade torkat med servetten, haha! När vi hade ätit klart gick vi in och böt till bikini för vi hade ju bestämt oss kvällen före att vi ville åka ner till stranden redan första dagen! Det vi inte visste då innan. var att det gick en gratis buss som hämtade upp oss på hotellet! Bussen var en gammal omgjord "Dolmus", som de tog upp folk i.  Dolmus är en slags liten buss och själva ordet dolmus betyder proppfull på turkiska. Det var en ung kille som körde och han kom och hämtade upp oss. Första bussen som gick på dagen var vid kl 10.00 så den hoppade vi på. Tänk vad härligt att redan kunna bada och sola så tidigt på morgonen! Fast 10.00 var klockan lokal tid, Turkiet ligger en timme före oss i Sverige. Bussen körde oss till den östra stranden i Side. I Turkiet kör de inte alls som oss här hemma, det kan jag ju lova. De kör som galningar och som om de vore biltjuvar, de körde jättesnabbt! Det blev väldigt skumpigt på vägen då kan jag säga, haha. Om det är någon i vägen för dem så tutar de, och det händer ungefär varannan sekund, men de använder det även om de vill hälsa på någon, märkte jag.

När vi kom till stranden vart vi välkomnade av en kille som hette någonting som jag inte kommer ihåg. Namnet var väldigt svårt att uttala och även om jag skulle komma ihåg det skulle jag säkert inte kunna stava det. Han kom fram till oss direkt och sa "Hello my friends!" och presenterade sig. Riktigt trevlig var han! Han sa också "I guess it's your first day here" Haha, det tyckte jag var lite roligt, för det såg han säkert på våran bränna. Jag tyckte att jag var brun när jag var hemma i Sverige, men i jämförelse med honom och alla andra så kände jag mig ganska blek. Han berättade att vi skulle ligga på den främre raden av alla solstolarna, det berodde nog på vilket hotell vi kom från, tror jag. Han sa också att om vi handlade dricka eller mat där skulle få ligga gratis på solstolarna, vilket annars kan kosta väldigt mycket. Det tyckte jag var väldigt bra, för vi beställde dricka av honom och då gick han upp till restaurangen och gick ner och gav det till oss vid solstolarna! Snacka om service, haha! När vi hade pratat klart med honom gick vi i havet direkt för det var så himla varmt i solen! I havet var det 27 grader varmt, så det var så skönt att gå ner och bada! Det var vågor där också så det var riktigt roligt att bada och dyka i dem. Blev dock väldigt jobbigt att komma upp ur havet, för vågorna gjorde så att jag ramlade flera gånger. Efter ett antal försök lyckades jag, dock med uppskrapna knän och hela stranden i bikinin. Men det gick bra ändå!

Vid en halv 4 tog vi bussen hem till hotellet igen. Vi hade ju solat från kl 10.00 och i 5,5 timmar framåt, så vi ville inte bränna upp oss första dagen och det gjorde vi inte heller! Berodde nog på att vi hade grundbrännan redan innan. När vi kom tillbaka tog vi oss ett dopp i poolen på hotellet och sen gick vi in och vilade vi en stund och gjorde oss i ordning och när klockan ungefär var 19.30 gick vi ut för att äta mat! Vi gick en bit för att sen ta en taxi in till Side, men självklart gick vi fel så det blev ganska långt. Men vi stötte på en man som jobbade vid en restaurang. Han ville att vi skulle äta där men det var ju inte direkt dit vi skulle. Han hjälpte oss i alla fall med att visa vägen till taxistationen och gav oss ett råd att alltid fråga innan vad taxiresan skulle gå på. Ibland kunde de höja priset till nattaxa när det egentligen skulle vara dagtaxa. Det var ett väldigt bra och användbart tips!
Vi kom till sist fram till taxistationen där det stod många taxibilar och väntade på att få kunder. På vägen dit var det många försäljare som ropade att man skulle komma. De frågade också vart vi kom ifrån och när vi sa ifrån Sverige så sa dem "Tjena, tjena kompis" haha! De hade lärt sig lite fraser på svenska men tjena, tjena kompis var den som vi hörde mest.

I alla fall, vi fick tag på en taxi (som heter och stavas Taksi, på turkiska) och åkte in till Side centrum. Det var billigt att åka taxi i Turkiet, om man jämför med vad dem tar här. Visserligen kanske vi inte åkte så långt, men vi hade aldrig orkat gå den biten i värmen, när vi redan hade gått en eller två kilometer redan i 40 gradig värme. För oss tre kostade det 10 turkiska lira och det är ungefär 50 svenska kronor. Taxichaffuören var väldigt trevlig och öppnade dörren både när vi skulle gå in i bilen och när vi skulle gå ur den. Väl i Sides centrum gick vi längs en gata och där stötte vi på en man som sålde mattor. Han frågade genast vart vi kom ifrån och sa att han hade varit i Norrland i Sverige. Han berättade på svenska att han inte gillade våra myggor, haha! Det var lite roligt. Världens längsta ögonfransar hade han också, lite orättvis när han inte är tjej, ;) Han ville att vi skulle stanna i hans affär och dricka te med honom. Att dricka te med försäljaren gör dem för att de vill diskutera ett bra pris. Men vi ville inte köpa någon matta och vi var så hungriga så vi fick gå vidare. Vi var tvugna att lova att vi skulle komma tillbaka sen och dricka hans te. Han pratade om att det var viktigt för honom och klappade sig för hjärtan hela tiden. Han var som sagt väldigt trevlig, men vi gick inte tillbaka dit. Jag tycker det var bra eftersom att jag inte gillar te och hade jag sagt det hade jag förolämpat honom, för de blir det om man säger så. Hoppas han tog det på rätt sätt i alla fall och förstod att det inte var något personligt!

Vi gick och letade matställe och hittade till slut ett kebabställe som verkade bra. Kebab är inte samma sak i Turkiet som i Sverige, tack och lov för det eftersom jag inte gillar kebab, utan kebab i Turkiet betyder grillat! Restaurangen hette Ugur. Efter att ha tittat i menyn bestämde jag mig för att ta ett grillspett med kyckling! Först fick mamma och Anders maten och till mig sa dem att kyckligen skulle komma imorgon. Servitören sa att jag fick sova på deras hammock och vänta, haha!
Det var ju lite kul men jag fick min kyckling. Det var jätteskönt att sätta sig där för det var så varmt på kvällen! Det var varmast i början av veckan och väldigt fuktigt, så det blev väldigt jobbigt att röra sig. Innan vi gick därifrån kom vi på att vi skulle skriva upp restaurangens namn, ifall vi kom dit igen. Vi gav den även ett betyg. Betyget blev inte sådär jätte högt, den fick bara en stjärna av oss. Det som spelade in var att det inte var någonting jättespeciellt och så. Vi gick på en mycket, mycket bättre restaurang på tisdagen!

Efter restaurangbesöket kollade vi lite mer på marknadena som sålde mycket väskor, kläder, smycken och allt möjligt. Jag köpte ingenting första dagen utan vi kollade bara. När vi hade kollat klart åkte vi med en Taksi tillbaka till hotellet. Klockan var ganska mycket och vi var jättetrötta för värmen tog verkligen energi, så vi gick in och kollade lite på TV. Det var bara tyska eller turkiska TV-program så det vi kollade mest på var BBC News! Haha, då har man verkligen brist på bra tv-program, ;)


Jag på hotellets balkong innan vi skulle gå och äta frukost. Efter det tog vi
bussen till den östra stranden!Stranden! Åh, vad jag längtar tillbaka när jag ser den här bilden. Vattnet
var så varmt, 27grader! Det var vågor och klarblå himmel. Stranden var så
varmt så vi var tvugna att ta skor på oss ner till vattnet.Att sitta här på strandkanten och låta vattnet skölja över en var såå härligt!


En trött och sliten Marie. Här släppte Taksin av oss vid Takistationen.
Jag står vid någon fin pelare i Side Centrum.Den här bilden blev fel, var inte meningen att det skulle bli någon bild alls.
Men den är faktiskt bra på ett vis, för den visar hur bruna mina ben var första
dagen, haha! Jag har tagit mer bilder på benen så efter att jag har visat alla
bilder kan vi jämföra hur bruna dem blev sen, ;)Den här bilden bjuder jag på! Efes är öl på turkiska, och tro det eller ej men
jag har faktiskt bara druckit en. Det ser ut som om jag har druckigt 10 stycken,
men så var det inte. Sliten var jag här av all värme. Bilden är tagen på restaurangen
Ugur.


Det här var då första delen av min resa! Om ni missade mitt första inlägg med resturen så finns det i inlägget under.
Nästa del kommer imorgon så glöm inte att titta då! Då kommer det ännu mer bilder och jag berättar om vad vi gjorde mer! =)

Resdagen till Turkiet, 26/7-09

Dagens ordspråk: Allting har en ände. Förutom korven, för den har två.

Hallå på er! Nu är jag tillbaka och kan skriva mycket mer än vad jag kunde igår. Idag har jag fått mycket mer sömn än gårdagen, då jag bara sov 2,5 timmar. Jag kan lova er att jag somnade tidigt igår, haha! Så nu kan jag äntligen berätta om allt roligt som jag har upplevt under förra veckan! Jag ska även svara på alla kommentarer som jag har fått. Tack så jättemycket alla ni som önskade mig en trevlig resa! Jag kan säga att den minst sagt har varit bra, ;)

 Måste bara börja med att säga att dagens ordspråk är så sant som det är sagt, allting har en ändå och det har våran semester i Turkiet också. Snacka om att jag längtar tillbaka! Jag har haft världens bästa semester som man kan tänka sig i the lovely Turkey! Det har varit 40-45 grader varmt varenda dag! Jag vill så gärna åka tillbaka nu, på en gång! Men det är väl det som är det fina med semestrar utomlands, att man längtar tillbaka och att man verkligen har uppskattat det! Eftersom att jag längtar tillbaka så obeskrivligt mycket (gissa om jag har tjatat om det här hemma) så vet man att det har varit bra!

För att inte förvirra er eller göra så att ni missar någonting om min resa, och för att jag inte ska missa att berätta eller visa något, hehe, tänker jag skriva om hela den här veckan i Turkiet, dag för dag i min blogg. Det här inlägget kommer handla om flygresan dit och om hur det var att komma dit på natten till Side, staden som vi var i, och om New Garden, lägenhetshotellet som vi bodde på.,  På så vis får jag ett fint minne sparat här på bloggen från resan och ni får ta del av allt skoj som jag har varit med om!

Flygresan från Landvetter: Vi packade in allting i bilen och oss själva och åkte till Landvetter i Göteborg, vid kl 10.00 ungefär den 26:e juli. Jag var jättenervös inför hela resan, bara tanken av att flyga var nervöst eftersom att jag senast flög när jag var  6 år gammal. Innan dess hade jag flugit en gång också. Jag tänkte på att om jag klarade av det då, varför skulle jag då vara nervös nu? Det funkade väl inte fullt ut att tänka så men, haha, men allting gick jättebra när vi väl kom till planet. Det tog väl en ungefär 3timmar för oss att åka upp till Göteborg och till flygplatsen. (Vi stannade en sväng efter vägen och åt på ett ställe som hette Rasta. När vi skulle ut därifrån stod det som spön i backen, det regnade som bara den!) Väl där fick vi leta parkering och sen gå och hämta bagagevagnar. Efter det blev det incheckning och gå igenom alla säkerhetskontroller. När allting var klart fick vi gå lite i taxfreen! Sådär jättelång tid hade vi inte på oss för vi var tvugna att gå till avgångshallen ganska snabbt. När vi kom dit fick vi sitta och vänta tills det var dags att gå på planet! Väl inne på planet fick vi våra platser och jag satt närmast fönstret och där satt jag nog klistrad under hela resan ner till Turkiet, haha! För mig var det ju en upplevelse att bara åka flygplan igen, så det tyckte jag om. De visade även en film där, Bröllopsduellen! Jag har velat se den och fick göra det nu, men jag vet inte om jag kollade så mycket direkt. Allt annat var så spännande runt omkring. Planet skulle gå vid kl 16.35, men det var lite försenat, men när vi väl kom iväg så tog det bara 3 timmar och 15 minuter! Resan var annars  beräknad att ta 3h och 50min, men vi hade medvind hela vägen så det gick snabbare. När vi gick av planet höll jag på att få en chock för att det var så varmt! Det var 38 grader då på kvällen, så det var lite mer än vad jag var van vid. Men gissa om det kändes bra att vara i Turkiet! Efter det fick vi gå igenom fler säkerhetskontroller och sen hämta vårt bagage. När vi var klara med det fick vi hoppa på transferbussen som skulle ta oss till Side! Där var det som tur var luftkonditionering så det gick bra och bussresan gick ungefär på en timme. Där fick vi reda på av vår reseledare att Turkiet ligger mer i Asien än vad det gör i Europa! Turkiet ligger 97% i Asien och 3% i Europa, det tyckte jag var coolt. Hon berättade lite information med om att vi helst skulle dricka vatten på flaska, för de har en helt annan tarmflora än vad vi har. Hon sa även att vi skulle dricka en liter per 10 grad, alltså en 4liter vatten per dag. Något annat som lät bra som hon sa var att det var 27 grader i havet! Tänk er utepooler här i Sverige, där är det väl en 25 grader om man har tur, men här var det 27 grader i vattnet. Skönt!
Hon åkte inte med oss hela vägen utan gick av efter halva ungefär. På vägen till vårt hotell New Garden, som låg först av alla, såg vi en massa bensinmackar! Det var så mörkt ute så mycket mer gick inte att se, men låg det en bensinmack på höger sida så låg det en på den högra också. "Åh, en bensinmack" sa vi hela tiden, haha!

Till vårt hotell kom vi ungefär kl 23.30. Vi fixade då aircondition på vårt hotellrum,  vet inte hur vi hade klarat oss annars. Vi fixade deponeringsskåp också så att vi kunde låsa in alla våra pengar och pass. Mycket mer gjorde vi inte för vi var så trötta! En ung kille i receptionen hjälpte oss med att ta in väskorna bara och som tur var låg vårt rum på första våningen. Vi mötte även en till man som jobbade i receptionen, Nebil hette han, som var jättetrevlig! Han hade jättestora ögon och sken alltid upp när vi såg han senare i veckan. Då när vi kom hälsade han oss välkomna och så och vi sa att vi skulle prata lite mer dagen efter, eftersom att vi var så trötta. Det var bara att lägga huvudet på kudden och så somnade jag i alla fall, ;)
Jag som har svårt att sova borta var så trött att det inte blev några problem alls! Det enda som vi gjorde utöver det var att bestämma att vi skulle åka till stranden dagen efter, alltså på måndagen. Det var ett mycket, mycket bra val och det blev mycket bättre än vad vi hade väntat!Från Landvetter Flygplats åkte vi med Novair, från Apollo, till flygplatsen i Antalya i Turkiet.

Så här såg sovrummet ut på vårt hotell New Garden! Bilderna är tagna ifrån apollos hemsida, för jag tog ingen bild på sjävla rummen.


Det här är det kombinerade stora rummet med köket. Det var ett jättestort fönster och vi hade lite utsikt ut mot poolen. Vi hade även en balkong, som vi först inte hittade när vi kom dit på kvällen, haha! Vi trodde att vi inte hade fått någon, fast vi hade bokat med balkong. Men balkong hade vi alltså. Skönt att rummet låg på första våningen. Man ska ju ha tur någongång!

Det här var alltså första inlägget om vår resa, dagen då vi kom till Turkiet! Vi räknade inte det här som vår första dag utom som resdagen, för vi hade hela nästa söndagen för vi åkte inte hem förrän på kvällen. Missa inte nästa inlägget om vår första riktiga dag i Turkiet!

Honey, I'm home!

Hejsan allihopa!

Nu är jag hemma ifrån the lovely Turkey! Vi har haft det så underbart bra så det går inte att beskriva! Sol varenda dag, 40-45 grader varmt och vi har bara njutit av varenda sekund! Flygresan gick jättebra och likaså hemresan. Vi kom hem klockan 05.30 imorgon, efter att ha kört bil hem från Landvetter efter planet. Jag gick och la mig vid 06.15 ungefär och vaknade konstigt nog vid 08.45, hur pigg som helst! Jag fattar inte varför, då jag bara hade sovit i två timmar och en halv timme. Som mamma sa, när man är ung så orkar man mer, haha! Men jag måste säga att det börjar ta emot nu, jag är så trött att jag blir yr i huvudet. På grund av detta orkar jag inte skriva så mycket mer nu, så jag kommer berätta allting för er imorgon istället! Jag ville bara berätta att allting var bra. Hoppas det är bra med er också!

Hörs mer imorgon!

RSS 2.0