Roliga dagar!

Dagens citat: Slalom? Jag deltar inte i någon sport som har en ambulans som väntar i slutet av backen. - Erma Bombeck

Hallå!

Även om januari räknas som en vintermånad, kändes det som att våren var på väg här för någon dag sedan! Det var klarblå himmel ute och jättefint och även om temperaturen kanske inte visade på vårtermostat, kändes det i alla fall som en hint om att våren inte ligger hur långt bort som helst - utan att vi faktiskt går mot varmare och ljusare tider! Jättehärligt, tycker jag!

Förra helgen var jag på stan en sväng och då fyndade jag verkligen må ni tro! I butikerna var det jättemycket rea och jag hade fått ett erbjudande från Lindex om att jag fick halva priset på alla deras reavaror. Jag tittade lite och vips hittade jag en jättefin sommarklänning! Jag föll för den direkt och eftersom att vi är på rätt sida av året för att handla vår-och sommarkläder passade den ju helt perfekt och inte mindre passande var det ju eftersom vi ska till Turkiet i sommar! Så jag blev jättenöjd och eftersom att det var halva reapriset så blev den barnsligt billig, haha. Vet ni vad den gick på? 25 kr! Ibland ska man ha riktigt tur och det hade jag ju sannerligen. Letar man så kan man absolut göra jättefina och bra fynd!


På tal om någonting helt annat - igår träffade jag äntligen min bästa kompis Chenfei igen! Att inte ha träffat sin bästa kompis på flera månader kanske verkar konstigt, men vi har inte kunnat träffas på flera månader då Chenfei har varit på andra sidan jorden - i Kina! Chenfei fick åka dit i somras när hennes uppehållstillstånd gick ut, men nu har hon äntligen fått uppehållstillstånd igen och kommit tillbaka till Sverige! Åh, vad jag är glad för det! Så igår träffades vi verkligen igen och det var så otroligt kul att ses igen efter så länge (sen i somras) och vi hade så mycket att prata om och ta igen! Jag fick även en present från Chenfei som hon köpt i Kina och jag blev så glad för den var så otroligt fin! Det var en väska med jättehäftiga detaljer, som fuskpäls och nitar och en jättefin kedja! Jag får ta kort på den och visa här i bloggen, den är så häftig och gullig! Men det allra bästa med dagen var att träffa Chenfei! Snart får vi ses igen!
Ny favorit i bokhyllan!

Dagens citat: Man ser mer av världen om man håller huvudet högt. - Okänd

Hallå!

Åh, vad skönt att det är fredag!

Jag vet inte hur många gånger jag har nämnt den meningen i bloggen ("Åh, vad skönt att det är fredag!") men även idag passar den in mer än bra! Att det är så skönt med fredag är för att jag nu kan koppla av för jag har gjort terminens sista tenta! Nu undrar ni säkert vad jag menar med "terminens sista tenta" (jag går på universitetet), då det nya året nyss har börjat och jag borde ha påbörjat en ny termin. Det är lätt att tro, men på universitetet i Örebro håller höstterminen på till den 16 januari och vårterminen börjar dagen efter, den 17 januari. Så idag har jag gjort terminens sista tenta, i HSA A - Hälso-och sjukvårdsadministration A!
Tentan bestod var i form av en webbtenta där man skulle svara på ett antal kluriga frågor! Det kändes väldigt bra när jag gjorde tentan, så förhoppningsvis gick det väldigt bra också! Nu kan jag pusta ut och njuta av att det är fredag och helg och samla krafter inför måndag då termin 2 av min utbildning börjar. Spännande!

På tal om någonting helt annat - vet ni vad jag fick hem i brevlådan idag? Det är ju förstås svårt för er att veta, men det var en bok som jag hade beställt på internet! Den här gången var det inte kurslitteratur som kom, utan en bok som jag har väntat på länge ska komma ut och som jag faktiskt har haft på bevakning för att få veta när den skulle komma! Boken jag fick hem var...En mini-shopaholic i mammas fotspår av Sophie Kinsella! Alltså den nyaste boken i Shopaholic-serien av Sophie Kinsella! Jag såg för några månader sedan att den skulle komma ut och klickade genast på att få den på bevakning så jag kunde beställa den. Jag älskar Sophie Kinsellas böcker och har läst alla hennes böcker och idag kom äntligen nykomlingen! Jag har inte börjat läsa den än, men jag kan nog nästan lova så här på rak arm att den kommer vara lika bra som de föregående!


Gillar ni också Sophie Kinsellas Shopaholic-serie? Idag fick jag hem hennes senaste bok En mini-shopaholic i mammas fotspår!


Vet ni vart jag ska...?

Dagens ordspråk: Den som spar han har.

Hallå bloggen!

Vet ni vad jag gjorde dagen före nyårsafton förra året, alltså den 30 december 2010? Jag bokade en utlandsresa till värmen sommaren 2011!

Den 20 juli 2011 bär det av till varmare breddgrader med min familj! Vi har bokat en resa till inte mindre än Alanya i Turkiet! För två somrar sedan var vi också i Turkiet, fast då i staden Side! Efter att vi var i Bulgarien sommaren 2010 (går att läsa om i kategorin "Resor") åker vi i år tillbaka till Turkiet men nu till Alanya. Vi ska bo på ett All Inclusive hotell (Hur härligt?!) som heter Krizantem som är jättefint och som ligger nära havet och centrum. Dock är det centrumet vi har nära till inte Alanya centrum, det ligger något längre bort men som det går bara fint att åka taxi in till! (Vi åkte mycket taxi i Side när vi var där). Jag tycker det ska bli så himla roligt och jag hoppas verkligen att de här sju månaderna som är kvar går fort så vi får åka snaaart! Men den som väntar på något gott ni vet...haha!

Jag är så otroligt glad över att vi ska åka men ändå fattar jag det inte riktigt. Det måste nog komma lite närmre inpå för att jag ska förstå att vi verkligen ska åka till Turkiet igen! När vi var där sist, i juli år 2009, var det 40-45 grader varmt varje dag och hur härligt och underbart som helst! I havet var det nog 25-26 grader om jag minns någorlunda rätt. Jag har aldrig varit på en All Inclusive resa heller förut så det ska verkligen bli en upplevelse! Åh, jag vill bara åka nu! Men tills dess får jag nöja mig med att titta på bilder, drömma mig bort och längta...Vårt hotel Krizantem som vi ska bo på! All Inclusive, nära till strand och centrum, sol och bad, värme...Hörde jag härligt?!?!?

Fler bilder finns HÄR: http://www.ving.se/turkiet/alanya/krizantem?QueryDepID=2788&QueryDepDate=20110604&QueryDur=8


RSS 2.0