Galopperande tandläkarskräck

Dagens citat: Jag har galopperande tandläkarskräck. - Christopher O´Reagan

Hallå!

Idag tänkte jag börja prata utifrån dagens citat från författaren Christopher O´Reagan, för honom har jag lyssnat på en föreläsning av idag! Det var för några veckor sedan då jag var på biblioteket, då fanns det biljetter till hans föreläsningar som skulle vara idag. Om jag ska vara ärlig visste jag inte alls vem han var då, men mamma berättade att han var en författare som skrev mycket om historia. Vi tyckte att det lät intressant och tog biljetter dit.
Jag har varit på en av bibliotekets föreläsningar förut, då var jag och Sanna där och lyssnade på Katarina von Bredow, som har skrivit Hur kär får man bli, Expert på att rodna, Räcker det om jag älskar dig?, Syskonkärlek och så vidare, men det är en annan historia. I alla fall, när vi kom dit lite innan var det många som redan stod i kö. Som tur var hade de inte börjat släppa in folk än så vi fick sitta längst fram. Det kändes lite konstigt, för på ena sidan hade jag mamma och Anders brevid mig och på andra sidan två persionärer. Det var mest gamla människor där och det var bara jag och en liten kille tillsammans med sin mamma som var unga där. Vi drog ner åldern lite, haha!

Christopher O´Reagan var en väldigt bra föreläsare, jag lyssnade verkligen när han pratade! Nu menar jag inte att jag inte brukar lyssna på folk, men han fick det hela tiden att flyta på och låta intressant precis hela tiden. Han pratade som en författare skriver tycker jag, väldigt detaljrikt. Han sa bland annat att han hade galopperande tandläkarskräck när han kom in på ett annat ämne, och det tyckte jag lät så kul. Han berättade bland annat att när under den franska revolutionen när de skulle storma bastiljen, var det bara 5 människor som satt där inne.
Det stämmer ju inte alls med vad jag har fått lära mig i skolan och inte vad han heller fick lära sig på sin tid.
Han sa massor av intressanta saker och han sjöng även en liten visa som hade något historiskt sammanhang i sig som jag för tillfället inte kommer ihåg. Sammanfattningsvis kan jag säga att det var en mycket intressant och bra föreläsning av Christopher O´Reagan som nu är aktuell med boken I Stormens Öga.



Christopher O´Reagan


Kommentarer
Postat av: Amanda

hej kolla in min blogg

2009-11-14 @ 20:27:42
URL: http://mystylemydreams.blogg.se/
Postat av: Tanja

jag har match imån. ett lycka till kanske?

2009-11-14 @ 21:30:15
URL: http://tanjaanderssoon.blogg.se/
Postat av: maria

sv; aha okej:)

2009-11-14 @ 21:57:20
URL: http://miiaahhh.devote.se
Postat av: Mirlinda

ok :D hihi. just nu sitter jag också och svarar på lite kommentarer. kram

2009-11-14 @ 23:53:57
URL: http://mirliworld.blogg.se/
Postat av: Alexsandra

Precis! :) Hittade du något snyggt då?

2009-11-14 @ 23:58:26
URL: http://ahallen.blogg.se/
Postat av: Anonym

fin blogg :D

2009-11-15 @ 03:28:41
URL: http://schaackmatt.blogg.se/
Postat av: miijauh

SV: Ja usch, jag ser inte fram emot det :p Jag är ju väldigt bra på svenska och ligger på MVG men ändå.. uusch! :p hihi



Nej precis det har du rätt i :) Men jag är bara glad för att mitt IG i idrotten inte gör något =) Väldigt glad faktiskt, haha ^^



Jaha okej haha :) Jag har två småsyskon och dem är jättehemska.. ;) hihi



Härligt, det är bra här med! :D

Ska du hitta på något skojj idag? :)



kram!

2009-11-15 @ 11:33:45
URL: http://miijauh.devote.se
Postat av: Mina

God middag gumman.Vet inte vem han är heller..men mysigt att få höra hur han live :) Hoppas att din helg har varit en skön helg som min har varit..Ja det ska bli så underbart med familje livet om några veckor.Ha en mysig söndag.kram kram

2009-11-15 @ 11:46:50
URL: http://blondis81.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0