Det borde inte få gå till så här

Dagens ordspråk: Optimisten tror att den värld vi lever i är den bästa möjliga, och pessimisten fruktar att det är sant.

Hej igen!

Nu har jag kommit hem från skolan för flera timmar sedan, skrivit min bokrecension i engelska, klippt mig, och spelat på mina klarinettläxor. Jag har hunnit göra allting som jag var stressad för tidigare under dagen. Skönt att jag inte har det att oroa mig för längre!
Klippningen blev jättebra! Jag toppade av en 3-4 cm av håret, det slits ju och jag vill behålla min pages form. Jag kortade även av luggen en bit, så nu är jag nöjd med den också! Jag hann att göra bokrecensionen innan klippningen, så nu har jag bara spelat på mina klarinettläxor. Nu resten av dagen blir det väl lungt, skulle jag tro.

Nu kommer jag till den delen av inlägget som jag sa att jag skulle skriva! Jag tycker att det är ett oerhört viktigt ämne att ta upp, så därför har jag valt att skriva om det i min blogg.

Jag har en kompis, som kommer ifrån ett annat land. Hon har bott här i Sverige i ungefär 3 år nu. Hon har lärt sig att prata vårat språk, och är jätteduktig på det, hon har anpassat sig efter våran kultur och känner att hon passar in i vårat samhälle. År 2004 gifte sig min kompis mamma, men en man som kommer härifrån Sverige. Han åkte till deras land, och de var gifta i två år innan de fick uppehållstillstånd och kom hit till Sverige. Mannen hade varit jättetrevlig under tiden de var gifta, men när de kom hit blev han som förbytt. Han var ett riktigt svin och kastade ut min kompis och hennes mamma, ifrån hans hus där de bodde.
Nu idag bor de fortfarande kvar i Sverige, men hennes mamma är inte längre gift med honom och de har ingen kontakt. Allting har varit bra efter omständigheterna, fram tills någon vecka ungefär. Då fick min kompis och hennes mamma brev från Migrationsverket, och när de kom dit var det de första de sa att de var tvunga att skaffa advokat. De har inte sagt rent ut att de måste åka, men de har inte sagt att de får stanna heller. Där min kompis kommer ifrån, kan hon inte längre fortsätta sina studier, för det är redan försent. Hon kan inte utbilda sig till någonting. De vill verkligen inte åka härifrån, och de har inte gjort något fel alls! Det var den mannen som hennes mamma gifte sig med, som har gjort fel. Det var han som betedde sig som ett svin. Och för det får de betala, genom att åka hem igen. Jag vill absolut inte att hon ska åka tillbaka, och jag kommer göra allt jag kan för att hon inte ska behöva det heller. Vi i klassen ska skriva namninsamlingar och göra det vi kan. Jag tycker att det är så jävla fel. Jag är skitarg över det här, och ledsen. Fy fan rent ut sagt, att det får gå till så här.

Nu när jag har skrivit det här, kan jag säga att jag inte är någon manshatare eller någonting sådant. Kvinnor kan också bete sig som svin och göra dumma saker, men i just det här fallet var det en man.

Kommentarer
Postat av: Linda

blev håret bra?

2009-05-12 @ 19:47:18
URL: http://ndail.blogg.se/
Postat av: Nikolina

ja 60 mil typ :( Har frågestund nu sötnos så om du undrar över något fråga på!! :)

2009-05-12 @ 20:03:05
URL: http://mjaubaby.blogg.se/
Postat av: Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

bra att ni engagerar er med namninsamlingar och så - hoppas verkligen det hjälper! kram!

2009-05-12 @ 20:34:40
URL: http://pyttis.blogg.se/
Postat av: Heve D

haha :D jaa dina citat e bra hehe men d kan va drygt o lägga in nya hela tiden :P



usch va hemsmkt !:S men man får uppehållstillstånd om man vart gift me ngn i Sverige som har o vart gifta i 2 år?:S

2009-05-12 @ 21:09:00
URL: http://heved.blogg.se/
Postat av: moa

haha okej :D jaa jag vet inte om jag sa de men jag håller på med tvåan nu. Började läsa igår och nu har jag snart läst ut den. Jag kan inte sluta... haha och de gör ju inte saken bättre när en av mina vänner sa att man absolut inte kan sluta läsa trean! ;)

2009-05-12 @ 21:16:53
URL: http://moaseliina.blogg.se/
Postat av: Gökce Ebru

- Jaa hehe :) ska du titta på ESC? :P

2009-05-12 @ 21:18:45
URL: http://ttturkia.blogg.se/
Postat av: stina

nejd e hoppas jag inte heller på.. sol och värme vill vi ha

2009-05-12 @ 21:55:52
URL: http://kittygitty.blogg.se/
Postat av: matilda

Sv: Jag hoppas på att framtiden blir ljus... utan sorg men med saknad :)

2009-05-12 @ 22:46:35
URL: http://elitecyclist.blogg.se/
Postat av: Fii

sv: haha nej verkligen inte. Fast jag har svårt att "ta det lugnt" och inte göra ngt. Df jag alltid stressar för jag vill ha så mkt gjort. Fast det mår man inte bra av ;(

2009-05-13 @ 00:04:59
URL: http://fiii.blogg.se/
Postat av: Hanniz

Ne fy fan säger jag bara, vilken sjuk jävla gubbe!! Jag hoppas verkligen att dem får stanna det tycker man ju efter omständigheterna!! Fattar inte att dem skikcar ut folk från detta land som verkligen vill studera o jobba. Hoppas hoppas att allt kommer och gå bra!!

2009-05-13 @ 02:50:30
URL: http://hanniz.blogg.se/
Postat av: Stina

Fy faan vad dålig stil =/... Hoppas dem får stanna kvar i Sverige. Kram Stina

2009-05-13 @ 03:12:29
URL: http://stiiiinas.blogg.se/
Postat av: angelica

Sv: ja preics :)..jag vill bli låg-mellad stadie lärare så jag behöver typ eng b svenska b och historia a, så det är lugnt :) svenskan och eng får jag sen väljer jag bara till hitorian så det är lugnt :) hihi!

2009-05-13 @ 09:15:06
URL: http://angelicasdays.blogg.se/
Postat av: Erika

Vad gör du nu? :)

2009-05-13 @ 09:26:59
URL: http://icanpikan.blogg.se/
Postat av: Nakenhunden

Roligt att klippa sig! :)

Stackars din kompis, håller tummarna för att det ordnar sig!!



I helgen är jag ledig men har inte hunnit planera nåt ännu. Är förkyld så får se hur det blir.

Själv då?

Kramar

2009-05-13 @ 16:04:47
URL: http://nakenhunden.blogg.se/
Postat av: Maria

Svar: Ja, och det gjorde det ju verkligen också :D



Det låter mycket tragiskt, det du skrivit om. Jag hoppas verkligen att din kompis och hennes mamma får stanna kvar i Sverige trots allt.

2009-05-13 @ 16:12:13
URL: http://various.blogg.se/
Postat av: Anonym

haha jag gillar ordspråk som jag förstår annars äre int så kul ;<

2009-05-13 @ 17:40:59
URL: http://modemix.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0