Ett halvår idag


Nu kommer mitt lilla speciella inlägg, som jag har berättat skulle komma. Och det här inlägget handlar helt enkelt om att jag nu har bloggat i ett halvår!

Den 24:e augusti 2008 publicerade jag mitt första inlägg här på min blogg mariestayreal. Att starta den här bloggen var ett beslut som jag gjorde några dagar innan jag började skriva på mitt första inlägg. Det var ett ganska lätt beslut just då, för jag tyckte att det kändes helt rätt! Om någon hade kommit på idén att jag skulle blogga om mitt handikapp förut, så hade jag kollat konstigt på den personen och sagt nej utan att tveka. För flera år sen så trodde jag aldrig att jag skulle kunna tänka mig att skriva om det, då skulle jag aldrig våga visa det för någon, och absolut inte för mina kompisar! Jag undrade vad de skulle tycka och tänka och så där. Jag hade ju berättat för dem om mitt handikapp, och var bara glad om någon frågade något, för jag tycker mer om det än att folk själv ska gå och filosofera om vad som är fel. Då skulle jag aldrig kunna tänka mig att skriva om mitt handikapp. Men det är ju precis det som jag gör nu! Varje dag skriver jag blogg om det, hur min vardag ser ut som ung och handikappad. Jag har till och med bild på mig själv, jag visar vem jag är!
Och vet ni vad? Jag är så fruktansvärt nöjd över mig själv, att jag skriver om det! Jag är så otroligt stolt och glad över att jag gör det. Det hjälper både mig själv, och andra handikappade som läser min blogg! Och det gör mig så glad, för jag kanske kan hjälpa någon annan genom att ge en inblick i mitt liv. Det är ju precis det jag vill göra! Och när jag började med den här bloggen, så var det för att det skulle hjälpa mig att komma närmare en dröm som jag har. Att stå och prata om mitt handikapp som projektarbete i 3:an, inför alla i aulan. Och genom att varje dag skriva här, så kommer jag ju närmare det! Kort och gott, jag är skitnöjd.

Och att jag började skriva blogg just den dagen som jag började, hade faktiskt med att göra att jag hade jätteont i min högra fot. Jag hade ont i den för att vi hade varit i Stockholm en helg hos min bror Mikael och hans sambo Sonja. Vi hade gått mycket, och jag hade kanske inte de bästa skorna, som jag märkte när jag hade fått så ont i dem. Det hela slutade med att jag hade jätteont i den foten, och den var svullen och jag hade alsolsprit och bandage om den i flera veckor. Och jag vet att jag skrev på bilddagboken om hur vi hade haft det i Stockholm, men jag kände inte att jag ville skriva om där vilka svårigheter det var för mig som handikappad och det där. Det kändes inte bra, men att skriva en blogg om det kändes bättre, så jag gjorde det! Men i början visade jag inte min blogg så mycket för andra. Den stod på min msn ibland, för jag var lite osäker på om jag ville att alla skulle se min blogg. Men det har förändrats nu, nu står min bloggadress på bilddagboken och på msn, och jag vill mer än gärna visa den!

Jag kommer även ihåg att jag frågade mamma flera gånger om hon kunde läsa mitt första inlägg. Frågade om det var tillräckligt bra, om jag skulle ändra på något och om det verkligen var en bra idé. Men hon tyckte att det var jättebra, och då publicerade jag det! Och tur var väl det, för nu har jag ju min blogg, och jag tycker det är jättekul! =)

I nästa inlägg publicerar jag mitt första inlägg!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0