Jag lär inte dö nyfiken!

Dagens tidningsgroda: Fram mot kvällen kan det bli kallare i södra Götaland på grund av omslag till kallare väder. - Expressen

Idag var det en riktigt isande och bitande kyla ute, som tog tag i allt den kunde, som kinder, läppar, hals och ben.
Den lämnade ingen orörd, alla som var ute berövades på värmen som de hade innombords och blev kallare än is.

Haha, det där hade kunnat bli en bra inledning i en spökhistoria, va, som handlade om vinterns iskalla kyla?
Skämt åsido, jag var bara tvungen. Jag tänkte på hur jag skulle skriva en inledning om att det har varit förbaskat kallt idag, och sen fantiserade jag iväg som vanligt och hittade på en liten snutt till.

Utan att svamla till det ännu mer, tänkte jag på ett lite seriösare sätt säga vad jag ville från början.
Idag när jag vaknade och steg ur sängen trappade jag ned för trappan och kollade på vilken temperatur det var ute. Det var inte någon nådig temperatur inte, utan -20 grader. Utan termometer hade jag förstått att det var kallt också, för snön glittrade sådär som den gör när det är kallt och det var klart väder ute. Hade det inte varit för snön och siffran 20 med ett minustecken före, hade jag fått lite vårkänslor av den blåa himlen!

Har blivit en lugn dag idag. Jag fick ju fyra böcker i julklapp och än har jag läst klart, Blod heter den, av Åsa Anderberg Strollo som skrev boken Bryta om. Jag har tänkt att jag ska skriva en recension av den i bloggen, så håll utkik här i dagarna! Jag började istället på en av de andra böckerna, som var Genom dina ögon, av Stephenie Meyer,som bekant har skrivit Twilightböckerna! Än har jag inte kommit så långt, har knappt läst 100 sidor av 606, men den verkar bra såhär långt! Den är inte så lätt att komma in i kanske i början, men det blir lättare efterhand. Jag tror att den kommer vara minst lika bra som Twilightböckerna. I alla fall hoppas jag på att den ska vara det, fast det kan bli svårslaget!

Vad har jag mer gjort idag då, då jag har skrivit om bitande bitter kyla? Jo, trots att temperaturen inte har blivit mildare gav vi oss ut på en promenad idag med, jag och mamma. Svängen blev något kortare än vad den brukar bli, kan jag ju sammanfatta den promenaden som. Det var iskallt, trots vantar och halsduk och mössa. Men det  var skönt att komma ut en stund och röra på sig! Jag slipper dö nyfiken nu i alla fall, när jag fick känna på hur kallt det faktiskt var.

Nu till någonting helt annat! Såg ni möjligtvis en dokumentär på 5:an igår, vid kl 20.00? Det gjorde jag, och det handlade om små gulliga och söta apor, som människor i USA hade som sina barn. De klädde dem i fina prinsessklänningar, lät dom äta godis som klubbor och tårtor och bananer som borde vara deras naturliga föda, tyckte i alla fall en av aporna inte om. Dokumentären var intressant, men det kändes ganska sjukt. Skulle ni vilja ha en apa? De berättade även på dokumentären att de kan leva upp till 50 år. Där har man en vän för livet!


Kommentarer
Postat av: Maria

Jag fick också Meyer-boken till julklapp. Fast på engelska då. :) Har inte hunnit börja läsa den ännu för jag började på den nya Dan Brown-boken istället och den är otroligt bra.



sv: Haha, så är det. Ibland skriver man bara ut en massa grejer ur huvudet, det är skönt. Det är bra att skriva ner en del av alla tankar man har, och då är en blogg perfekt.



Ja, det är verkligen svårt. Jag köpte en förstoring av ett foto som jag ramade in till min brorsa, han blev jätteglad :D

2009-12-29 @ 21:50:42
URL: http://various.blogg.se/
Postat av: matilda

sv:oekj jag ska nog köpa nyårs klapp :P till nyårsleken typ:P sån man kör på julafton

2009-12-30 @ 11:13:36
URL: http://tildaas.webblogg.se/
Postat av: Erika

Den boken har jag läst i början på bara, sen orka jag inte mer, haha.



sv: Tack :)

Ja, det var verkligen konstigt :S

2009-12-30 @ 17:46:17
URL: http://icanpikan.blogg.se/
Postat av: Sofia

SV: Håller helt med dig. Jag tänkte verkligen inte att han inte hade några kompisar bara för att han satt där själv. Istället blir jag nyfiken på anledningen. :) Att det anses som modigt är som du säger, för att det är ganska ovanligt och få som skulle våga göra det på grund av vad andra ska tycka.

2009-12-30 @ 18:28:15
URL: http://travelingaroundtheworld.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0