Jag är som vilken tonåring som helst!

Dagens ordspråk: Kvickhet är konversationens krydda, inte själva födan.

Hallå!

Redan onsdag, härligt! Det känns som om den här veckan har gått jättefort, eftersom att vi började skolan igår och hade ledigt i måndags. Egentligen har ju inte veckan gått fortare än vanligt, men det känns så, och då blir det fortare helg!
Idag slutade jag skolan vid kl 15.05, tidigt och bra. Nu när jag har varit hemma har jag bara vilat och tagit det lungt, för jag har inga läxor idag heller! Vi hade inställd engelskalektion, men det vi egentligen skulle ha gjort på lektionen gjorde jag på ett hål, så att jag inte skulle ha något när jag kom hem. Det känns bra, då kan jag lägga den tiden på någonting annat!

Jag har börjat få mer läsare här på bloggen, det är jätteroligt! Fina kommentarer får jag också och det värmer verkligen! För mig spelar läsarantalet ingen större roll, det som är viktigt för mig är att de som läser tycker att det jag skriver är bra, och att det kanske kan hjälpa eller glädja någon annan!

I den här bloggen skriver jag ju om mig själv, om mitt liv som ung och rörelsehindrad, som det står på min header. Jag tar inte alls illa upp om någon frågar om det, jag tycker bara att det är bra att ni frågar om ni undrar över något. Det är ju det min blogg går ut på, att skriva om det. Men som ni säkert har märkt, så skriver jag inte bara om att jag har ett rörelsehinder och att jag har kronisk värk. Jag vill inte bara skriva i stil med att "nu har jag ont där, nu gör det ont där", utan om andra, viktiga saker också! Något som jag starkt vill förmedla i min blogg, och även till andra handikappade och andra människor också såklart, är att jag är precis som vilken annan tonåring som helst, även fast jag har ett rörelsehinder! Man kan ha osynliga handikapp, som tex att man har dyslexi, läs och skrivsvårigheter, eller att man har svårt med saker, även fanns det inte syns. Men även om man har det, vem säger då att man inte kan vara som en vanlig tonåring? Jag har ofta varit med om att folk förknippar mitt handikapp med att jag skulle vara dum i huvudet. De kan prata med mig som om jag vore det, eller anta att jag hade något fel där uppe. Jag har hört saker som "Du är ju dum i huvudet", "Ditt jävla CP-barn", av folk som inte ens känner mig.  Vad vet dem om det? Jag fick ett förkyldningsvirus i ryggmärgen när jag var 2,5 år som gjorde mig förlamad över en natt. Precis, det satte sig i min ryggmärg, inte någon annanstans. Mitt fel sitter inte i huvudet, utan i benen. Vart deras fel sitter någonstans kan vi ju disskutera.

I ettan fick jag ofta höra av lärare att "du ser så fräsch ut Marie! Du sminkar dig varje dag och du är alltid så fin i håret."
Okej, tack, tack säger jag då. Det jag börjar fundera på då, är varför jag inte skulle sminka mig eller kamma håret? Jag har att rörelsehinder i benen och jag har kronisk muskelvärk. Sen då? Måste jag se ut som sju svåra år, bara för det? Jag menar, jag är en tonåring som är precis som alla andra. Varför skulle jag inte sminka mig? Det är många som sminkar sig i min ålder, men även många som inte gör det. Ska vi då anta att de som inte sminkar och kammar håret har ett rörelsehinder eller kronisk värk? Så tänker inte jag. Folk menar säkert ingenting illa när de säger så, det förstår ju jag med, men det kan uppfattas lite konstigt.

På tal om dum i huvudet, så kan jag märka det på lite olika ställen. Det kan hända att jag får intrycket av att folk tror att jag är det, när jag åker skolskjuts, tex. Vissa verkar tro att jag har något fel där uppe då med. Nu har jag ju typiskt nog inget bra exempel på det, i skrivande stund, men så fort jag kommer på något kan jag skriva om det här sen. Det är sådant man märker, utan att analysera vartenda ord dem säger.

Så här i min blogg skriver jag alltså inte bara om mitt handikapp och min värk. Jag skriver om allt möjligt, om det jag shoppar, om det jag gör i skolan, kompisar, fritid m.m. Jag skriver om det för att det intresserar mig och för att jag tycker det är roligt! Jag skriver om sånt som alla andra unga tjejer gör på deras bloggar. Varför? Jo, för att jag är precis som vilken annan tonåring som helst. Fast, jag har ett rörelsehinder och daglig värk. Men det gör mig inte till mindre tonåring för det.


Jag är som vilken annan tonåring som helst- fast jag har ett rörelsehinder!
Men det gör mig inte till mindre tonåring för det. Som mitt bloggnamn
heter, Marie Stay Real.

Kommentarer
Postat av: emma härnqvist/perfektion

priserna var allt från 200 och uppåt. men de va väldigt fina alla de dr plain vanilla-sakerna.



hoppas att du har haft en bra dag söt.

2009-04-15 @ 20:38:49
URL: http://perfektion.blogg.se/
Postat av: Linda

Jag tittar på rent hus!

2009-04-15 @ 20:41:15
URL: http://ndail.blogg.se/
Postat av: Tonårsliv by Leonora - Sälja eller köpa sexleksaker?

sv; okej okej :)

ne inte mkt, vart hemma bara :(

2009-04-15 @ 20:41:37
URL: http://magiskaminnen.blogg.se/
Postat av: LuxuryPink - en blondins syn på saken!!

men ja måste få fråga, du verkar så positiv hela tiden, hur klarar du det? skulle ja ha stött på motgångar hade ja nog bara rasat ihop :/

2009-04-15 @ 20:47:36
URL: http://luxurypink.blogg.se/
Postat av: Anonym

Ja mörk choklad hette den:D

2009-04-15 @ 21:04:23
URL: http://karinolofsson.blogg.se/
Postat av: matilda

sv: skola och träningar! :) själv?

2009-04-15 @ 21:33:58
URL: http://elitecyclist.blogg.se/
Postat av: Mikaela - hockeyfru

vad skönt! :)

2009-04-15 @ 22:11:15
URL: http://thisismikaela.blogg.se/
Postat av: CASSANDRA

sv; tack så mkt :)



min kusin är rörelsehindrad så han kan inte heller gå. men han fungerar precis som alla andra hjärnan och allt annat, faktum är att han är jättesmart :D blir så sur när folk dömer ngn utan att veta hur dt egentligen ligger till!

2009-04-15 @ 23:30:45
URL: http://casses.blogg.se/
Postat av: Fii

sv: ja det är sant. Fast då ska man jobba ju :P

2009-04-16 @ 00:19:59
URL: http://fiii.blogg.se/
Postat av: Michaela

det är bara vara med ;)

finns länk i väntra menyn om du vill komma direkt till inlägget

2009-04-16 @ 01:14:34
URL: http://mejx.blogg.se/
Postat av: maja

sv: okej, min är one tree hill <3

kram

2009-04-16 @ 06:59:31
URL: http://anderssonmaja.blogg.se/
Postat av: Nakenhunden

Det är ju hemskt att folk kan vara så fördomsfulla...

Det är klart du ska få vara som vilken annan tonåring som helst! :)



Jag hade en kanon påsk helg, jag jobbade och umgicks med familjen :)



Nej nu närmar sig sommarlovet och min semester med full fart! :)

Skönt det!!

Gick du i tvåan? Kommer inte ihåg vad du har sagt..

Kram kram

2009-04-16 @ 09:47:16
URL: http://nakenhunden.blogg.se/
Postat av: Elisabet

Jättebra skrivet!

2009-04-16 @ 16:31:13
URL: http://stenvreten.blogg.se/
Postat av: Sofia

Bra skrivet! :)

2009-04-16 @ 17:59:54
URL: http://chicflia.blogg.se/
Postat av: alexandra

åh, det där gillar jag inte riktigt.. som dina lärare sa. EXAKT - VARFÖR skulle du inte vilja sminka dig elleer kamma dig precis som alla andra?! Rörelseförhindrade/handikappade behandlas så sär.. Jag blir arg på det! Har du läst boken "Utan dig kan jag inte smaka på snön"? Den är så himla bra, har du inte läst den så SNÄLLA LÄS DEN! Jag typ ber dig :D haha. Kommer inte ihåg författare. men det är en bok med en massa noveller som personliga assistenter å handikappade själva skrivit, hur fint som helst :$ det får en att tänka till lite. DET DÄR kunde varit jag...t.ex.! Du förståår. Läs den <'3

2009-04-16 @ 21:08:28
URL: http://evelinaalexandra.blogg.se/
Postat av: Agnes

Hej, jag tycker verkligen om din blogg! Får jag fråga dig en sak, kan du berätta lite om din fritid. Vad du gör och så? :)



/AgnesEriksson

2011-06-08 @ 12:36:48
URL: http://agneseriiiksson.blogg.se/
Postat av: Agnes

Hej, jag tycker verkligen om din blogg! Får jag fråga dig en sak, kan du berätta lite om din fritid. Vad du gör och så? :)



/AgnesEriksson

2011-06-08 @ 12:37:34
URL: http://agneseriiiksson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0