Gårdagens bästival


Heejsan!

Igår hann jag inte skriva så mycket blogg, och därför skrev jag inget heller om Bästivalen som var i skolan idag!
Bästivalen är en tävling som vi har varje år innan jul, dit man kan anmäla sig om man vill vara med och göra ett framträdande. Det var ganska många som hade anmält sig faktiskt, och det var roligt! Modigt att så många ville vara med.

Det som var tråkigt med bästivalen, var att det hände lite grejer som inte får hända när man ska göra ett framträdande!
Det handlade inte om att någon tappade text eller så, det var snarare att tekniken trasslade lite.
Det hela började med att en tjej skulle börja, och hon skulle spela gitarr och sjunga en egen låt som hon hade gjort!
Hon var jättenervös sa hon innan hon skulle börja, och det blev ju inte bättre av det som hände, direkt. När hon skulle spela, märke de vid mixerbordet att hon hade fel sladd till förstärkaren, och de fick byta. Det tog en liten stund, och sen fick hon börja igen. När hon väl kom igång och började spela så lät det jättebra, och det var en jättefin låt som hon hade skrivit! Väldigt modigt att våga framföra den. Efter henne var det några andra på tur, och några som var med gick i min klass! Var roligt att se när de var med och lirade.
Efter några nummer så var det dags för en tjej och en kille att framföra deras låt. Killen skulle spela gitarr, och tjejen skulle sjunga. Från början så gick allting bra, tills mickrofonen slutade att fungera! Den bara tvärdog, men hon fortsatte att sjunga. Men efter en liten stund gick ridån ihop, och de fick sluta att spela. Då fick några musiklärare gå och göra någonting, och de blev lovade att få spela igen lite senare i programet. Och sen när de skulle få spela upp sin låt igen i slutet av programet, så händer samma sak igen! Hennes mickrofon slutar att fungera! Åh, va pinsamt. Jag skulle inte ha klarat av att gå upp dit och sjunga en gång till efter första gången det hände. För tänk er själva, man är nervös och så händer någonting sånt och man tvingas avbryta. Men hon gick upp igen, och det var väldigt bra gjort av henne!

När alla hade framfört sina nummer, skulle jurryn gå iväg och bestämma vilka som skulle få pris. Jurryn bestod av elever i skolan som själva hade anmält sig. Under tiden som de bestämde, fick vi kolla på julkalendern som Media 3:orna hade gjort! Den var roligt och fick alla i publiken att skratta. Sen när jurryn kom tillbaka, fick alla medverkande komma upp på scenen. Jurryn delade ut ganska många priser, som tex för Bästa försök, Det seriösaste, Det mest publikvänligaste, och Det mest förbereddaste, och några till. Och gissa vilka som vann! Tjejen och killen som hade haft såna problem med mickrofonen, de vann! Och det var de värda också, för hon sjöng otroligt bra och han spelade väldigt bra gitarr.
Eftersom att de hade vunnit, fick de framföra deras låt igen. Och den här gången funkade allt som det skulle, som tur var!


Bästivalen var i skolan igår. Det kom även folk från
en annan gymnasieskola och tittade!

Kommentarer
Postat av: Diana

Det var ett tag sedan! Är allt bra?? =)

Nu har du chansen att vara med i läsarpanelen och svara på frågor och komma mer förslag till innehåll i min blogg! Alla som kommer med i läsarpanelen är med i regelbundna utlottningar av lyxiga presenter!Läs mer på min blogg! Stor kram// Diana

2008-12-19 @ 19:45:32
URL: http://dianasblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0