Doplomering Blå Hallen 2010

Dagens ordspråk: Allt är inte guld som glimmar. (Fast igår var det det)

Hallå!

Igår blev det inte någon uppdatering här på bloggen, eftersom att jag var i Stockholm! Det var den tredje gången den här månaden (först hälsa på brorsan och shoppa, sen helgen efter se Lady Gagas konsert i Globen) för igår var vi nämligen på min storebror Mikaels Diplomering i Blå Hallen, (Statshuset) där Nobelfesten brukar hållas!!

Min bror Mikael flyttade upp direkt efter studenten till Stockholm för att börja på KTH (Kungliga Tekniska Högskolan) och igår tog han sin examen i Blå Hallen. Vi åkte upp till Stockholm på förmiddagen, vid 11.00 ungefär, och kom efter en matrast och flera timmars bilsittande äntligen dit. När vi kom dit hämtade vi upp Sonja, hans flickvän, vid KTH (hon går där) och körde sedan hem till dem för att byta om (det var klädkod. Svart kostym för killar/män och klänning för tjejer/kvinnor). Efter det gick vi till tunnelbanestationen för att åka till Blå Hallen, statshuset.

Blå Hallen, eller Statshuset som det kanske egentligen heter eller kallas, jag vet inte, var det inte alls blått som man kan tro av namnet. Det var heller inte lika stort som det ser ut på TV, men otroligt häftigt var det i alla fall att vara där! När alla hade kommit som skulle komma, var det nästan helt fullsatt. Det fanns ett fåtal platser kvar, men mer var det inte. Under själva cermonin höll KTH:s rektor tal, en kör sjöng olika låtar (bland annat Pippi Långstrump) och alla som tog examen fick gå upp för den stora trappan till scenen för att ta emot diplomet. Det var jättemånga som skulle få sitt diplom, så det tog flera timmar och det var väldigt varmt där inne, men det var jättehäftigt när brorsan skulle ta emot sitt diplom! Han fick gå uppför den stora trappan själv och ta emot diplomet, så häftigt!

Efter att alla hade fått sina diplom, var det mingel i "Den Gyllene salen". Namnet var verkligen passande, för allt var i guld där inne! De hade guldmosaik och målningar över väggarna och det var en upplevelse att bara se den salen. Där inne bjöds det på snittar och mousserande vin. Minglet höll på i en halvtimme ungefär och sedan var det slut. Men innan minglet var slut såg vi KTH:s rektor och vi tog kort på honom tillsammans med Mikael! Det blev jättefina kort och han var nog väldigt stolt!

När vi kom hem igen åt vi mat innan det tyvärr var dags för oss att åka hem. Alla var jättetrötta efter den långa dagen (och inte allra minst Mikael, för han hade repeterat under dagen hur de skulle göra på kvällen) och en lika lång bilfärd som det var dit väntade hem. Vi kom hem sent på natten men det var väldigt skönt att få komma hem! Vi hade en så otroligt rolig dag och det var verkligen en upplevelse som jag alltid kommer komma ihåg!






Statshuset i Stockholm



Inne i Statshuset innan alla hade satt sig.


Den långa och stora trappan.







Utanför Statshuset, så fint var det!



Den gyllende salen levde verkligen upp till sitt namn, det var bara guld där!


Kommentarer
Postat av: Emma

där har jag haft konsert två gånger :)

2010-05-27 @ 21:12:34
URL: http://emmichs.blogg.se/
Postat av: Millah

Hej :)

Jag har nu igång tävlingar och det kommer in nya hela tin.

Kanske finns det något som intresserar just dig.



Var gärna med :)

http://millahoman.blogg.se/2009/august/tavlingar.html



Är du int intresserad ber jag så hemskt mycket om ursäkt

och då är det bara radera den hära kommentaren eller nå:)



Ha det bra :)

Kramar // Millah

2010-05-28 @ 12:29:41
URL: http://millahoman.blogg.se/
Postat av: Matilda

Väldigt fin byggnad stadshuset är!! :)



Men jo, onkologi är cancer :) barncancerläkare är mitt mål... eller neurokirurg, haha. vi får se. men förklara lite mer vad socionom är!

2010-05-28 @ 22:20:57
URL: http://matildamodigh.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0