Mina tips mot stress!

Dagens citat: Bry er aldrig om vad kritikerna säger, kom ihåg att en staty aldrig har rests för att ära en kritiker. - Jean Sibelius

Hallå!

Hjälp, nu har det verkligen blivit vinter här!
Igår när jag lade mig på kvällen såg jag att det snöade lite och imorse när jag vaknade fick jag verkligen mig en syn, haha! Det har verkligen snöat hela natten här och imorse var det så mycket snö att trappstegen på trappan inte syntes ute och man fick pulsa sig genom snö ända upp till knäna för att komma fram. Det var helt sjukt!
Har fortsatt och snöat stora delar av dagen också. Jag har aldrig upplevt så här mycket snö i mitt snart 19 åriga liv, kan jag be att få tala om. Det har inte varit så här mycket snö på 23 år här. Helt sjukt!

Det är nog många som tycker att det är tråkigt med all den här snön och visst ställer den till rikligt med bekymmer, minst sagt! Bilar är helt igensnöade, det är dåligt plogat och ingen vill ha vår och sommar mer än nu kanske. Men när jag skulle åka till Kulturskolan för att ha en lektion där idag, fick jag och några i klassen skjuts av en lärare dit. När vi skulle gå ur bilen var det snö jäms med bildörren, den fick nästan ploga för att vi skulle komma ut först, haha! Fast jag hade snö till knäna kunde jag inte hålla mig för skratt. Har aldrig varit så glad för att jag har haft på mig vinterstövlar förut och inte boots!

Sedan jag kom hem idag har jag tagit det lugnt och även pluggat. Jag har väldigt mycket läxor och uppgifter att göra nu känner jag och jag blir jättestressad. Jag vet att jag ligger bra till, jag gör allt i tid och jag hinner med minsta lilla grej som vi ska göra. Ändå blir jag så stressad. Jag har idag betat av affärsjuridiken, spelat klarinett och gjort uppgifter som vi har i Historia B:n. Nu orkar jag inte göra någonting mer och tänker inte göra det heller.
Jag har några saker som jag alltid gör och tänker på när jag är stressad och jag tänkte att jag kan dela med mig av det till er! Det är jätteskönt att skriva av sig lite plus att jag då ser att jag gör allt jag kan. Ni kan säkert också ta lärdom av mina tips!

1.Jag gör alltid mina läxor före jag gör någonting annat. Vila är ett undantag, för det måste jag göra för att orka med. Det tar på krafterna att ha ont, det blir man väldigt trött av. Därför vilar jag varje dag för att orka.
2. När jag har vilat gör jag mina läxor. Känner jag att jag har svårt att koncentrera mig och känner att "Åh, jag måste in och kolla bloggen" eller "Jag måste in på msn eller kolla en viss blogg" m.m, så gör jag det. Allt går ju lättare om man kan koncentrera sig och när jag har kollat det jag vill kan jag koncentrera mig igen!
3. Jag gör de uppgifter som jag har tänkt mig. Kanske gör jag de en viss tid för att hinna med mer saker, som andra läxor eller andra saker jag vill göra. Jag har planerat innan och skrivit upp när saker ska göras så att jag har koll på det. Kalender är ett måste för mig. Man blir faktiskt mindre stressad av att skriva upp när saker ska vara klart så att man har koll på det!
4. Jag gör det jag vill göra också. Jag älskar att skriva och skriver därför jättemycket på mitt projektarbete som är att göra en bok.
5. Jag pluggar inte längre än till 19.00 eller 20.00 på kvällen. Jag brukar kalla det för "Min tid" efter de klockslagen för att jag ska få slappna av, vilket är väldigt viktigt för mig eftersom att jag har ont. Jag får bara mer ont om jag är stressad.

Det här är i alla fall några av mina tips! Jag pluggar självklart inte bara, jag gör andra saker också men jag planerar och ägnar mycket tid åt skolan. Jag vill komma in på Socionomlinjen efter gymnasiet vilket kräver bra betyg. Jag ska inte sticka under stol med att jag tycker det är roligt ibland också, haha! Bra prestationer ger bra och goda resultat och det är alltid roligt!



Kommentarer
Postat av: Victoria

Svar: Ja, vinterkräksjukan är vi gärna utan :).

2010-02-01 @ 20:32:24
URL: http://victoriadays.blogg.se/
Postat av: LIENE

sv: jag längtar:D

2010-02-01 @ 21:52:26
URL: http://lienes.blogg.se/
Postat av: Angelica - MakeupArtist

sant sant

2010-02-01 @ 21:55:53
URL: http://angelicajarleros.blogg.se/
Postat av: Ness

gu vad härligt :D jodå de funkar !

2010-02-02 @ 13:40:52
URL: http://sness.blogg.se/
Postat av: Maria

Vilka bra tips! :)



sv: Det gör det verkligen. Ibland är det nästan roligare att vänta och längta än att faktiskt ha det.



Haha, jaa. -15 räcker nog gott och väl tycker jag. Under -20 behöver det i alla fall inte bli.



Jo, det är det som är så bra. Efter gymnasiet kan man söka till i stort sett vad som helst, eftersom man läst så många olika ämnen.

2010-02-02 @ 17:02:59
URL: http://various.blogg.se/
Postat av: matilda

tack så mycket! :)

skaffat bloglovin nu,följa? :)

2010-02-02 @ 19:48:44
URL: http://tildaas.webblogg.se/
Postat av: Ness

har varit på stan sjd :)?

2010-02-02 @ 19:56:48
URL: http://sness.blogg.se/
Postat av: FLOOSAN

Håller med dig, helt klart beundransvärt!

Vilken bra och inspirerade blogg du har

2010-02-02 @ 20:23:19
URL: http://floosan.blogg.se/
Postat av: Erica

Bra tips! :)

2010-02-02 @ 23:12:16
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: Maria

sv: Jag hade inte heller hört talas om den innan jag snubblade över en nyhet om att den snart infaller, så jag var tvungen att kolla upp det. :D



Det låter bra. Jag känner mig oftast väldigt stressad. Jag kan liksom inte bara ta det lugnt utan att jag börjar tänka på en massa som jag "borde" göra istället för att göra det där som känns onödigt men egentligen är mycket roligare.

Jag måste nog följa dina tips :)



Ibland är det roligt med mycket snö. När man har den på lagom avstånd vill säga. ;) T.ex. när man själv är inomhus och får sitta och titta på den fina nya snön och inte behöver plumsa runt i den.



Haha, ja säg det till lärarna! ;D

2010-02-03 @ 17:34:55
URL: http://various.blogg.se/
Postat av: LIENE

Tack du:) Ringarna gillade väldigt många ser jag.

2010-02-04 @ 06:33:17
URL: http://lienes.blogg.se/
Postat av: simone

Vad bra du skriver :)

2010-02-04 @ 16:06:16
URL: http://fattybom.blogg.se/
Postat av: Carolina

TACK så mycket för ditt svar i min blogg. Bra svar, och jag kan bara hålla med ♥



Tänkte kommenterat på ditt nyaste inlägg men kunde inte skriva där. Blogg.se bygger om och är knas. Men en sån gåvagn från Brio hade jag med haha. Dom är bra!!!

2010-02-04 @ 16:48:31
URL: http://caroflina.blogg.se/
Postat av: Maria

Det verkar inte funka att kommentera på dina två senaste inlägg, men vad roligt att Lowe börjat gå! :D



sv: Tack så mycket! :)



Ja, det är viktigt att inte all ens tid går åt till att stressa med läxor och hemuppgifter, men samtidigt måste man se upp så att inte all tid går åt till datorn heller. Man måste nog finna en medelväg.



Exakt! :D Haha. Fast när jag var mindre så älskade jag att vara ute i snön, nu ryser jag bara av att gå utanför dörren. :P

2010-02-04 @ 17:48:05
URL: http://various.blogg.se/
Postat av: jessica

Det går inte att kommentera dina första två inlägg :S därför svarar jag här!



Tack för tipsen angående elektriskt hår, ska testa det! Blir tokig när håret är så!



Planer för helgen?

2010-02-04 @ 21:33:01
URL: http://saywhatyouwant.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0