Studiedag i dubbel bemärkelse

Dagens språkgroda: Nothing sucks like an Electrolux! - Ur ELECTROLUX första reklamkampanj för dammsugare på den amerikanska marknaden.

Åh, vilken skön dag det har varit idag!
Det är en vanlig tisdag men ändå har jag fått tagit sovmorgon och inte behövt gå till skolan. Anledningen till det är att jag har haft studiedag! De infaller sällan men är desto mer uppskattade när de väl kommer!

Har inte blivit en massa slappande idag inte. Jag har gjort flera svenskauppgifter, tränat på en muntlig redovisning och spelat klarinett. Det har tagit sina timmar men det känns bra att ha varit så effektiv och fått så mycket gjort! Det resulterar i mindre plugg till helgen istället, vilket är väldigt skönt. Men jag har faktiskt vilat och tagit det lugnt också mellan varven. Men nu är jag ordentligt trött och vill inte se en enda skolbok till!

Det här med skolan är ett väldigt viktigt ämne, tycker jag. För mig betyder skolan mycket, som jag så många gånger förr har berättat. Jag vill efter gymnasiet börja på Socionomprogramet på Örebro Universitet, vilket inte är det lättaste eftersom det är höga intagningspoäng. För att nå mitt mål måste jag kämpa och göra allting jag ska. Jag tycker inte alltid att det är så kul att göra en massa läxor, det är jobbigt och det är svårt och det är inte alltid jag har lust till det. Men vet ni vad jag gillar med skolarbetet? Att få de resultaten jag får! Det är riktigt roligt att höra när det har gått bra, då får jag en värmande känsla i magen och får ännu mer energi till att göra bra ifrån mig!

Jag kommer absolut inte ta ett sabbatsår efter gymnasiet, jag kommer fortsätta direkt. Många i min klass och ålder vill verkligen inte börja läsa direkt efter studenten, för de är skoltrötta. Men jag tycker att det är likabra att göra det, det finns ju ändå inga jobb! Det är lågkonjuktur och inte alls lätt att få jobb i dagens läge som det ser ut nu. Jag tycker att det är likabra att plugga och läsa nu och när det finns jobb igen, ja då är jag  ju redan färdigutbildad! Det låter inte helt fel va?

Hur ser ni på det här med skolan, ska ni ta ett sabbatsår efter gymnasiet eller ska ni fortsätta att läsa direkt medan kunskaperna är färska? Och om ni ska läsa vidare, vad ska ni läsa till då? Berätta! Det är jättekul att veta sånt tycker jag, =)





Kommentarer
Postat av: Emma

Tack! blev riktigt nöjd med armbanden:)



själv funderar jag på att ta ett ledigt år efter studenten, bara resa och vara hemma... :)

2009-09-22 @ 21:28:30
URL: http://emmichs.blogg.se/
Postat av: Ida

SV: Hmm, har ingen aning faktiskt. Måste kolla upp det! :O



Vi såg filmen "Prinsessa". Den var riktigt bra faktiskt! =)

Kramar

2009-09-22 @ 21:33:30
URL: http://idabjelkert.blogg.se/
Postat av: LIENE

sv: böcker brukar va bättre, iaf om man läser odm först, man ska se filmerna först:) jag ska nog försöka få tag på böckerna efter jag ser filmen.

2009-09-22 @ 21:35:07
URL: http://lienes.blogg.se/
Postat av: Matilda

studiedagar gillas! :D

2009-09-22 @ 21:36:57
URL: http://elitecyclist.blogg.se/
Postat av: Erica

Svar: Mm, precis. :)



HAHA! Nice språkgroda!

2009-09-22 @ 22:09:23
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: Angelica

hahah ja men skoja inte ,allt bra med dig ?

2009-09-22 @ 22:52:37
URL: http://angelicajarleros.blogg.se/
Postat av: Morgan- The One

sv: mm :)



allt bra idag då?:)

2009-09-22 @ 23:57:01
URL: http://matildaabergs.blogg.se/
Postat av: amanda

jag bytte ju linje efter tvåan på media, så nu går jag tvåan på frisör. kommer ju vara 21 när jag tar studenten, så att studera vidare känns mest vettigt. å andra sidan kanske jag är rätt skoltrött efter fem år i gymnasiet. men vi får se :) vill utbilda mig inom design/styling

2009-09-23 @ 07:40:21
URL: http://amandaengland.blogg.se/
Postat av: mindy

Godmorgon söta.Det är helt ok med mig..känner mig skum i kroppen..men jag står ut..behöver inte tänka på jobbet..så skönt att slappa innan min prins är hos mig...

Mitt tycke om plugga efter gymnasium är det bästa för man är som färskas i minnet & inte komma ut i arbetslivet för det blir lätt att man fastnar & vill ha mera pengar än gå tillbax till skolan..Det var många år sedan jag gick ut skolan & började jobba direkt men hade jag inte gjort det så hade jag haft en bra utbilidning i dag..men aldrig för sent att skola om sig men man blir lätt lat av sig att ta tag i det.jag vet..Ha en skön onsdag.kram

2009-09-23 @ 07:45:23
URL: http://blobndis81.blogg.se/
Postat av: Anna

skönt att du inte behöver betala, det blev en chock när dom sa summan! Jag kunde inte rå för det men det slapp bara ut " Gud va dyrt det är!" Hon bakom kassan: "eeeh ja, jo det kostar att ha fina tänder. hehe":P

2009-09-23 @ 08:36:29
URL: http://justapieceoftheaction.blogg.se/
Postat av: BLONDINBELLA ELLER BRUNETTBELLA?

ja visst är det:) okej va bra! samma här:) vad gördu?

vad tycker du att blondinbella ska ha för hårfärg? Rösta på min blogg :) kram

2009-09-23 @ 15:22:36
URL: http://coconutkiller.webblogg.se/
Postat av: Emelie

Åhhh tack så jääätte mycket! :*



Du gör rätt i som planerar att plugga på direkt! Det är ett smart drag. Men det är lite jobbigt vill jag lova ;) Men mycket bra!



Ha en fortsatt bra dag!

Puss & Kram

2009-09-23 @ 16:09:13
URL: http://makrills.blogg.se/
Postat av: Camilla

Tusen tack! Fast nu har jag ju bytt header igen, men jag hoppas du gillar denna också :)



Svar: Jo, som sagt blev det en liten besvikelse. Dock blev ju plånkan glad! Tror du det går? Hm. Då måste jag dit och fråga igenom det! För det skulle ju vara kanon om det gick :)

2009-09-23 @ 16:38:48
URL: http://camillaloov.blogg.se/
Postat av: Anna

sv: haha ja verkligen :D

2009-09-23 @ 18:57:20
URL: http://annaahellgren.blogg.se/
Postat av: Erika

Allt bra idag då? :)

2009-09-23 @ 18:59:49
URL: http://icanpikan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0