Lugn lördag


Hallå där!

Det känns hur bra som helst att det är lördag nu, efter en skolvecka som bara bestod av två dagar.
Vad skönt det vore om det alltid skulle vara så! Men frågan är då hur mycket man skulle lära sig egentligen...
Vi har det nog bra som vi har det, även fast jag inte tackar nej till fler veckor med bara två skoldagar, bort i mellan åt!


Dagen till ära har jag mest tagit det lungt hela dagen. Jag har känt att jag har behövt det, för jag har fortfarande så ont i ryggen. Att jag sträckte mig i ryggen gjorde väl så att det började göra ont där, och nu har värken beslutat sig för att sätta sig där också och göra det hela ännu smärtsammare. Men jag har haft lite variation i alla fall, har haft ont i armarna, nacken och huvudet också. Ni som har ständig värk, förstår nog vad jag menar med att det är skönt med omväxling. Att det bara mal på och värker i ett och samma ställe hela tiden, är ingen höjdare direkt.
Men det bästa man kan göra i den situationen, är att hela tiden försöka tänka bort värken! Göra någonting roligt, koncentrera sig på någonting annat! Saker som jag brukar göra när jag har ont, är att spela klarinett, läsa, titta på film, skriva blogg, chatta med kompisar på msn, eller andra saker som gör att jag inte tänker på vart det gör ont. Och i värkperioder där jag har väldigt ont, läser jag min värkbok som jag skrev när jag var 10-11 år ungefär och började få värken. Då skrev jag ner i detalj hur det kändes. Det hjälper mig enormt i jobbiga värkperioder. Då brukar jag tänka att nu har jag jätteont, men det är ingenting emot vad jag hade då, när jag skrev det där! Det är en tröst, som funkar väldigt bra!
Ett år har jag skrivit hur värken var på julafton, och då skrev jag att jag inte hade ont alls och att jag var så glad över det, bara för att det var julafton! I boken har jag även gjort ett självporträtt där jag är glad, och så står det "Marie utan värk =)".
Jag blir glad när jag läser den boken, och jag blir glad över att jag faktiskt skrev den! Det tycker jag att alla borde göra, som har värk. För då kan man jämföra med hur det kändes förut, och hur det känns nu. Det kanske inte funkar för alla, men det gjorde det för mig!


Urdrag ur Min Värk Bok


Urdrag ur Min Värk Bok


Kommentarer
Postat av: Anonym

va gulligt :P

2009-01-10 @ 22:28:46
URL: http://ddoruntinas.blogg.se/
Postat av: Anonym

va gulligt :P

2009-01-10 @ 22:28:47
URL: http://ddoruntinas.blogg.se/
Postat av: Louise

Javisst! Det är finfint med mig! :)

Hänt något skoj idag?Puss!

2009-01-10 @ 22:29:01
URL: http://lowice.blogg.se/
Postat av: Mimmi

svar: jag håller med, superfina! :)

haha, ja det har du rätt i. då håller de iaf på svaren i flera veckor så det spelar ju ingen roll om de är snabba eller ej :P

2009-01-10 @ 23:03:52
URL: http://bubbelsnubbel.blogg.se/
Postat av: Amanda Björk

nej, verkligen inte ;P

2009-01-10 @ 23:21:08
URL: http://nolltretjugofyra.blogg.se/
Postat av: Mimmi

svar: Haha ja exakt. Men eftersom betygen i matte ska sättas om en vecka så måste hon ju rätta provet jag gör på torsdag ganska fort :)

2009-01-11 @ 14:07:50
URL: http://bubbelsnubbel.blogg.se/
Postat av: Rosita

Haha, härliga bilder du. ;>

2009-01-11 @ 16:38:32
URL: http://fewlix.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0