29/7-09 Tredje dagen i Side, Turkiet

Dagens ordspråk: Det som inte har ihjäl en stärker en.

Heej!

Vilken rolig kväll det var igår hemma hos Chenfei! Vi tjejerna i klassen var där hos henne och blev bjudna på kinamat. Chenfeis mamma lagar hur god mat som helst och det var jättekul och trevligt igår! Jag kommer ihåg första gången jag åt hemma hos Chenfei, då var jag lite nervös eftersom att jag då aldrig hade ätit kinamat förut. Jag har vart på kinarestaurang en enda gång i mitt liv, men då åt jag svensk mat! Haha, lite konstigt, jag vet. Vi kom dit vid kl 18.00 ungefär och vi gick inte förrän kl 22.30 ungefär. Väldigt rolig och trevlig kväll med mycket skratt och prat!

Idag har det varit jättefint väder här med, vad glad jag blir! Förra veckan när jag var borta var det skitväder här, så för mig gör det ingenting alls att det är så fint väder här nu, ;) Jag har suttit ute och solat i flera timmar, skönt! Hoppas att det fina vädret håller i sig. Utöver solningen idag har jag varit och hämtat ut ett paket från posten. Jag beställde nya skor från DinSko i måndags på deras webshop och jag fick dem idag. Jag tycker att dem känns bra men är inte hundra än, så jag ska prova och se imorgon igen innan jag bestämmer mig. Snygga var dem i alla fall!

Tredje dagen i Side, 29/7 onsdag: På kvällen på tisdagen kom vi på att vi skulle ta en dag vid poolen istället för stranden. Vi tyckte jättemycket om stranden, men det var lite jobbigt med alla vågor och all sand som hamnade överallt. Så vi tog en dag vid poolen istället och där blev vi inte heller missnöjda! Det enda som var lite jobbigt var att Anders behövde gå upp kl 07.00 för att gå ut och lägga handdukar på solstolarna. Jag skojar inte, klockan 07.00 låg det redan handdukar ute så det var folk som hade varit där tidigare för att välja dem bästa platserna. Vi hade tur och fick dem platserna vi ville, men vi såg vid frukosten att det var väldigt fullt där och inte en enda solstol var ledig. Att gå upp tidigt var alltså väldigt bra.

Vi hade provat poolen på måndagen också och jag som är kort i rocken tyckte att det var ganska så djupt. Poolen var 1.55 centimeter djup och jag är bara 1.68. Så när man står där på botten med hela foten nere och inte på tå, så ser man rätt uppkäftig ut när bara näsan sticker fram, haha! Men eftersom att det var rätt så djupt så kom jag på att jag skulle försöka att ta några simtag och se hur det gick. Jag trodde inte att jag skulle kunna simma, för jag brukar mest ta mig fram via hundsim, om jag inte går, vill säga. Men det gick faktiskt bra! Jag kunde mycket mer än vad jag trodde, jag kunde simma två längder fram och tillbaka. Det var inte dåligt för att tro att man inte kunde simma. Det gjorde ont i ryggen och blev lite jobbigt på tillbaka vägen, men jag gjorde det! Hela vägen blev det kanske en 30 meter i alla fall. Jag simmade bara de två längderna då, men jag simmade lite längre några andra dagar. Snacka om att jag blev stolt över mig själv!

Från att ha solat och badat från tidig morgon till eftermiddagen, gick vi in på rummet en stund. Där läste vi och vilade en stund för vi blev så trötta och utmattade av all värmen. När vi började piggna till lite gjorde vi oss i ordning och så. Något som var lite konstigt där var att deras vattenkranar i badrummen satt på snedden. Våra sitter ju rakt, så det såg lite roligt ut. När vi var klara och i ordninggjorda gick vi till hotellets reception och frågade om Nebil kunde ringa en taxi åt oss. Det gjorde han så gärna och efter bara några minuter stod det utanför vårt hotell! Vi sa till taxichaffuören att han skulle köra oss till hotellet Tropic, tror jag det hette, har blivit lite glömsk nu i efterhand. Vi kände igen där så det var inte för någonting sånt, men mamma hade läst på internet att det skulle ligga en affär som heter Maria's där! Maria är en svensk tjej som har gift sig med en man i Turkiet och tillsammans äger de den affären.  Den affären är väldigt populär för hon har schyssta priser redan innan så man behöver inte pruta. Där köpte jag mig en vit T-shirt med Björn Borg på. Det var en gul fläck på den som antagligen var någonting från plasten, så jag fick den jättebilligt! Fläcken fick vi dessutom bort här hemma sen, så det var bra. När vi hade varit där och kollat länge och bra gick vi till en annan man som hade ett stånd där han sålde mycket armband och halsband. Jag älskar ju allt som heter accessoarer och jag köpte mig tre armband av honom. De såg riktigt "utomlandsaktiga" ut så jag blev jättenöjd!

När vi hade kollat klart gick vi och åt på en restaurang som heter Tropic Steak House. Den restaurangen (och affärerna också för den delen) låg alldeles vid stranden, så det var jättefint att sitta där och kolla ut över havet och solnedgången! Där provade vi faktiskt på att äta pizza! Pizzan var god och smakade som pizzorna gör i Stockholm. Jag undrade om de inte skulle smaka samma men de gjorde de och den var jättegod!
När vi hade ätit klart märkte jag att någonting landade på min axel. Det kändes som om någon hade kastat en pappersboll på axeln. Jag reagerade inte över varför någon skulle ha gjort någonting sånt, konstigt nog, och tittade mig lite över axeln men såg ingenting. Jag sa till mamma att det kändes som om någonting hade landat där, och från att ha normalstora ögon blev hennes ögon jättestora! Hon tog hennes solfjäder och slog bort någonting, som jag senare fick reda på var en jättestor, äcklig, grön gräshoppa! Usch, den var inte liten, men som tur var hann jag inte se den, för efter att den hade hoppat till mitt huvud och blivit iväg schasad en gång till av solfjädern hoppade den bort. Usch, jag hatar insekter!

Efter restaurangbesöket när vi kom tillbaka till hotellet var klockan inte så mycket. Vi bestämde oss för att sätta oss vid baren på hotellet. Där såg vi att bartenderna som hade varit där på frukosten  hela veckan,jobbade nu med. De hade jobbat hela dagen, från tidig morgon till sent på kvällen när baren stängde. Det måste vara jobbigt att jobba så mycket, men de har ju semester på hela vintern när det inte är sesong där nere längre, så de måste ju dra in så mycket pengar som möjligt. Inponerande var det i alla fall!






Här simmar jag i hotellets pool! Jag hade solen i ögonen så jag fick
kisa med ena ögat. Vet inte om det syns på den här bilden, men jag ser
väldigt nöjd och stolt ut!


När vi åt mat på Tropic Steak House vid stranden såg vi solnedgången!
Åh, det var så fint och mysigt! Världens mysfaktor och bästa utsikten.
Ser ni paret som står där i vattnet? Det gör bilden ännu finare! Ser så
romantiskt ut, =)


Efter restaurangen gick vi och satte oss vid baren. Vi hade köpt solfjädrar
som var bra att ha i värmen. Och när jag skulle flörta, förstås. Haha, nejdå
skojade bara!

Mina armband som jag köpte vid strandgatan. Jag tycker att de ser väldigt
utomlandsaktiga ut, =)


Jag köpte en Björn Borg T-shirt hos Maria's!




Kommentarer
Postat av: Louize

tack :)

2009-08-06 @ 21:29:12
URL: http://thegirlfromstockholm.blogg.se/
Postat av: Louize

tack :)

2009-08-06 @ 21:29:13
URL: http://thegirlfromstockholm.blogg.se/
Postat av: Erika

sv: Vad bra :D

& vad bra att läget är bra. Här är allt fint också :D

2009-08-06 @ 21:39:42
URL: http://icanpikan.blogg.se/
Postat av: Deniesé

sv. Åh det låter som om ni haft det väldigt bra! :D så kuul för er! :D

KRam

2009-08-06 @ 22:22:08
URL: http://liketolive.blogg.se/
Postat av: pelle

härligt långt inlägg! jag tänkte skriva något, men kom av mig när jag fick se poolbilden. jävla var gött det där såg ut :D

2009-08-06 @ 22:38:23
URL: http://pellespersonliga.se
Postat av: Anonym

jaa =)

2009-08-06 @ 22:39:00
URL: http://josefinesoderberg.blogg.se/
Postat av: Erica

Svar: Naw.. du får åka tillbaka nån gång sen då! :D

2009-08-06 @ 23:42:11
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: Deniesé

Älskar ordspråket , det stämmer helt! :) bara att man aldrig tänker på det!



Hur är det med dig idag sötnos? :)

Kram

2009-08-07 @ 10:10:23
URL: http://liketolive.blogg.se/
Postat av: Anonym

god morgon! =)

Allt bra idag? =)

2009-08-07 @ 10:50:29
URL: http://josefinesoderberg.blogg.se/
Postat av: SANNA

Hej sötan! :) allt bra med dej?:) Kram♥

2009-08-07 @ 13:02:48
URL: http://HTTP://SANNAAKARIN.BLOGG.SE
Postat av: Erica

Svar: Okej, jo det är ju en fördel.. :)

2009-08-07 @ 14:12:48
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: bella

Fin blogg du har :D



www.bellalahdo.blogg.se

2009-08-07 @ 14:49:36
URL: http://bellalahdo.blogg.se/
Postat av: Mikaela O

härliga pool bilde :D

2009-08-07 @ 15:48:53
URL: http://mikz.blogg.se/
Postat av: Hilda

Vilka härliga bilder! :D

2009-08-07 @ 16:26:51
URL: http://hiildas.webblogg.se/
Postat av: Carro

svar:godeftermiddag :)

2009-08-07 @ 16:38:58
URL: http://carolineamandaanette.blogg.se/
Postat av: Erika

sv: Tack :D

2009-08-07 @ 19:27:17
URL: http://icanpikan.blogg.se/
Postat av: Emelie

Vad kul att höra :D det ser ut som att du haft det suuuper! :D



Ha en fantastiskt fin helg och fortsatt bra kväll!

Kram Emelie

2009-08-07 @ 21:46:46
URL: http://makrills.blogg.se/
Postat av: pelle

Men ändå, ett 27-gradigt hav är ganska bra. Här får vi nöja oss med om sjön är över 20 grader ;)

2009-08-07 @ 22:57:25
URL: http://pellespersonliga.se
Postat av: Sallie

Härliga bilder =) har vart själv där i Turkiet (:

2009-08-08 @ 11:21:42
URL: http://sallie.blogg.se/
Postat av: Amanda

Hallå där partypinglan! :D

2009-08-08 @ 16:38:17
URL: http://litesweet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0