1/8-09 Sjätte dagen i Side, Turkiet

Dagens citat: Tänk så underbart det är, att ingen behöver vänta ett enda ögonblick innan de börjar med att göra världen bättre på något sätt. - Anne Frank


Idag kommer jag skriva om den sista kvällen som vi hade kvar i Turkiet, lördagen.
Men jag börjar med att skriva om dagens händelser! Eller ja, händelser och händelser. Jag har inte gjort så mycket idag, förutom att jag har suttit ute i solen och läst ganska mycket. Lite senare på eftermiddagen åkte jag ut och tog mig en cykeltur! Jag har inte cyklat på länge, så jag trodde att jag skulle vara lite segare idag, men jag var precis tvärtom!
Jag cyklade mina 8 km och 4 meter på 29,29! Det är rekord för mig, jag har aldrig cyklat hela rundan på 29 minuter och 29 sekunder. Är otroligt nöjd över att jag gjorde det nu!

Sjätte dagen i Side, Turkiet lördag: Idag var det vår sista hela dag kvar i Turkiet, om med vår sista hela dag menar jag hela dagen plus kvällen. På söndagen hade vi hela dagen också på ett sätt eftersom att vi inte åkte hem förrän kl 19.15 på kvällen, men idag hade vi precis hela dagen kvar. Eftersom att vi hade tänkt äta på hotellet på kvällen tänkte vi vara lite bekväma av oss och bada i deras pool också. Vi gick ut, eller rättare sagt Anders, gick ut och la handdukarna på de bästa stolarna (där solen var hela dagen) kl 07.00 på morgonen. Efter att vi hade ätit frukost gick vi ut och la oss i solen och låg där större delen av dagen, precis som alla andra dagar. Den delen kan ni nog utantill vid det här laget.

Vid kl 19.00 på kvällen gick vi ut till hotellets restaurang. Den här kvällen skulle de ha en turkisk buffe som skulle serveras kl 19.30, men vi gick ut lite tidigare eftersom att vi ville ha bra bord för att det skulle bli underhållning efter middagen. De som jobbade där hade redan satt ut en lapp där vi skulle sitta och en av servitörerna frågade om vi ville ha något att dricka medan vi satt och väntade. Jag passade på att ta lite kort på omgivningen och poolen, eftersom att det var så lungt där just då. Under tiden började fler och fler komma och sätta sig vid borden, om de inte redan satt där, vill säga. När klockan började närma sig halv åtta började alla gå och köa till maten. Jag fick känslan av att stå i skolmatkön, när alla stod där med sina tallrikar, haha! De hade väldigt mycket mat där, grillad kyckling, kött, ris, pommes frites, olika sallader och någonting som jag inte vet vad det var riktigt. Jag som är lite rädd för att prova nya saker, provade faktiskt! Men jag vet fortarande inte vad det var, det kändes som någon blandning mellan omelett och pannkaka.

En timme senare när alla hade ätit klart, började underhållningen. Om jag ska vara riktigt ärlig så tyckte vi att underhållningen var väldigt B, om ens det. C-klassat kanske skulle vara bättre, men barnen tyckte nog att det var kul. Det började med att en trollkarl och hans assistent gjorde några trix. Vissa var de här gamla vanliga trolla-fram-en-duva-ur-en-hatt-som-man-aldrig-aldrig-har-sett-förut och lite andra trix. Vissa såg man lite för mycket på som det inte var meningen att man skulle se men framåt slutet blev trixen lite bättre.
Efter trollkarlens show kommer jag inte ihåg riktigt vad som hände, inte ordningen i alla fall. Jag vet att barnen fick leka "Hela havet stormar". Det var kul att se på faktiskt, för det var en liten pojke som hela tiden sprang till en annan stol brevid när han inte fick någon, så söt! Haha! Efter det blev det lotteri och vi hade faktiskt köpt två lotter. Man kunde vinna bland annat en T-shirt, örhängen, nyckelring, mössa, vinflaska och en massa andra saker. Om man vann var man tvungen att gå upp och säga vart man kom ifrån och så. Helt plötsligt ropades vårt nummer upp! Jag ville inte gå upp så det fick Anders göra. Hotellägaren frågade då vart han kom ifrån och om han gillade hans hotell. Den vinsten som vi vann var en nyckelring, som faktiskt var väldigt fin! Lite söt var den i alla fall och ett fint minne att ta med sig tillbaka hem.
Han körde sitt lotteri ganska många gånger men mellan det hände lite andra saker. Bland annat gick en av bartenderna upp och jonglerade med flaskor med eld på. Han var ganska duktig, men inte särskillt kul att titta på kanske. Efter det kom den andra bartendern upp, Ahmet, och gjorde breakdance! Det var kul att se han dansa när han annars bara gick runt i baren, hehe. Efter det drogs det lite mer lotter och sen gick hotellägaren själv upp och lekte Michael Jacksson och dansade till en av hans låtar! Om han dansade särskillt bra och likt  är nog inte jag rätt person att bedöma, men det var lite kul ändå, ;)

Under tiden som vi tittade på alla showerna, kom Ahmet, bartendern, fram och frågade om vi ville ha cocktails. De hade något erbjudande i baren om att man kunde få två drinkar och endast betala för en. Vi sa ja att vi ville ha det och då kom han med två Sex on the beach och en drink med apelsinjuice till mig, haha! Jag smakade lite av mamma men jag är glad att jag inte drack den, för den smakade inte så gott faktiskt. Det var mer färgen som var fin bara!

När alla shower var slut var det vi gäster som vi stå för underhållningen! När klockan slog 23.00 var det nämligen dags för poolparty! Vi hade hört ryktas om att alla skulle bli islängda då i poolen och vi var inte riktigt säkra på om vi skulle vara kvar eller inte när det började. Men det hela slutade med att vi stannade kvar och såg på en stund för jag ville ta lite bilder och så. Han bartendern Ahmet kände sig nog lite hotad, för han gick omvägar för att inte stöta ihop med någon som kunde tänkas slänga i honom. I bland gick det mindre bra och då fick han springa men han klarade sig. Förutom en gång, då det var två killar som tog tag i honom! Han försökte att streta emot och göra så att de inte fick något grepp om honom och när de tillslut fick det försökte han stålsätta sig i en av pelarna i restaurangen. Hans tappra försök att klara sig gick inte så bra, för han blev tillslut islängd, haha! Och inte bara en gång, utan två! Mamma sa att han även hoppade i en gång frivilligt sen, men det missade jag tyvärr att se. Då kan han ju inte ha varit så kinkigt inställd till att bli blöt. Han hade tagit ut sin mobil innan som tur var, men hans block med alla beställningar och notor blev väldigt blött, haha!

Men bartendern var inte den ända som höll på att bli islängd! När vi skrattade åt det kom papporna från familjerna som var från Skåne mot vårt bord. Jag var säker på att de skulle slänga i Anders, för det såg ut som om de tittade på honom. Men jag förstod ganska snart att det inte var honom de tänkte på, utan mig!
"Nu ska vi slänga i en blondin... som är ifrån Sverige."  sa den ena av dem.  Nej, tänkte jag, haha! Jag tog tag i bordet och i stolen och vägrade att låta mig slängas i, haha. Då strök den ena mig över håret och då förstod jag att jag slapp, pjuh! Men... om sanningen ska fram, så hoppade jag i själv sen. Och inte bara jag för den delen, utan mamma och Anders också, haha! Det var så varmt i luften så det var inga problem alls, men det var lite kallt i vattnet. Lite tungt att bada med kläderna på också, hehe. Tur att jag valde shorts istället för kjol, som jag först tänkte ta. Efter att ha tagit kort som istället blev på oss, gick vi in och böt kläder. Allting som vi hade på oss var väldigt, väldigt blött... Men kul var det!


Idag var vi på hotellet hela dagen - både i poolen och på restaurangen
och åt turkisk buffé.En blomma som var utanför vårt rum! Fanns många fina blommor där,
vilket passade bra eftersom hotellet hette "New Garden"Det växte även någon sorts frukt där. Vi såg mycket fruktträd i Turkiet.
När vi var ute och gick en dag såg vi något Lime-träd.Poolen var väldigt lugn, men den var ju stängd då. Här satt vi och väntade
på maten.Ölen i Turkiet heter Efes. Den är ljus och väldigt god.


Trollkarlen började med kvällens underhållning. Han började väldigt lamt,
och njae, han blev kanske lite bättre under tiden, men inte mycket.
Men jag kanske jämför med fel person. För två år sedan var jag i Dalhalla
och såg Joe Labero. Han är nog svår och lite orättvis att jämföra någon
annan med, ;)


Trollkarlen och hans assistent som blev bunden och skulle få...


...sig en av gästernas skjorta med hjälp av magi.


Bartendern Ahmet kom med två Sex on the beach och en apelsinjuice.
Jag tycker drinken hade finare färg än vad den smakade gott.Jag fick apelsinjuice med tomtebloss i och lite andra saker. Smakade gott
i värmen!På lotteriet vann vi en nyckelring. Det ska föreställa onda ögon. De onda
ögonen ska vaka över oss eller någonting sånt där. Jag kommer inte ihåg
allting men tydligen har de såna i Grekland också!
När vi vann på lotteriet skrek och tjoade Skåningarna. "SWEDEN" skrek
dem, haha! Och sen Heja Sverige!Barnen som lekte Hela havet stormar.Här slänger en av bartenderna upp två flaskor i luften samtidigt som det
är eld på dem.


Här ska bartendern Ahmet börja dansa breakdance! Det var även han som
blev isläng i poolen, ;) Han var mycket snäll!Innan poolpartyt. Kul att bada i jeans, ;)


Här är hotellägaren utklädd till Michael Jacksson och dansar till en av
hans låtar.Haha, bjuder på denna! Här är jag efter poolpartyt.
Kommentarer
Postat av: Emelie

Jo här är det fin fint =)

Själv då??Ha en fortsatt bra dag och start på den nya veckan! :)Kram

2009-08-10 @ 12:40:28
URL: http://makrills.blogg.se/
Postat av: Maria

svar: Ja, det är ju det :)Ja vi försöker alltid få ner priset på typ kameror, mobiler och sådant. Man kan ju alltid försöka med att säga att de säljer den billigare hos konkurrentens affär (Elgiganten och Tekniset har oftast samma saker till olika pris, så där funkar det). Och på ställen där man ofta handlat datorer och sådant brukar man kunna få rabatt också, eller få andra saker att ingå i priset.Ja, det tycker jag också. Trevligt och avslappnande. Jag och mamma brukar lösa korsord tillsammans.Då passar det säkert bra att ni åker då! :) Vad ska du studera efter studenten förresten?

2009-08-10 @ 12:55:24
URL: http://various.blogg.se/
Postat av: Maria

Låter som ett roligt poolparty. Bada med kläderna på, haha ;Dsvar: Tack! Kul att du tyckte det. :)Är det så? Jag trodde att det var likadant i Sverige som här i Finland. :P

Vi prutar alltid när vi köper nya datorer och sånt. Med min förra mobil så fick jag minneskortet på köpet, fast den här gången så var det en så sur gubbe i kassan att vi inte fick någon rabatt.Det låter intressant måste jag säga. :) Vad är det man arbetar med om man utbildar sig till socionom?

2009-08-10 @ 13:27:06
URL: http://various.blogg.se/
Postat av: Erika

sv: hehe ja verkligen :D

2009-08-10 @ 14:54:09
URL: http://icanpikan.blogg.se/
Postat av: Carro

svar:ett sånt öga har jag, fick det i present av vår grekiska "släkting" pappa till min kusin tror jag det är :p

2009-08-10 @ 16:18:53
URL: http://carolineamandaanette.blogg.se/
Postat av: Emma

ja det var väldigt lyxigt faktiskt:)

ja vi åkte in till Side och shoppade, och så låg det en marknad i närheten av hotellet med lite "billigare" kläder än i side men ändå samma märken och sånt :)

själv då? :D

2009-08-10 @ 18:03:51
URL: http://emmichs.blogg.se/
Postat av: Elena

Åh, härligt med Turkiet. (: Jag ska till Grekland i slutet av Augusti. (:Ställ gärna en fråga i min frågestund.

2009-08-10 @ 18:54:26
URL: http://ellisono.blogg.se/
Postat av: Maria

svar: Ja just det. Det var säkert kul att se personalen plaska runt med kläderna på också, haha. :DDet är nog faktiskt rätt bra att man kan få ner priset lite på det sättet. För oftast är ju saker billigare att handla via nätet, så någon rabatt måste man ju få när man går till butikerna istället också.

Du har rätt i det. Det gäller att satsa på ställen där folk känner en, då kan de inte prompt säga nej alltid. ;DVad roligt det skulle vara att ha ett sånt arbete. Jag skulle också vilja satsa på någonting där man får vara social och hjälpa andra, psykolog till exempel. Men jag har inte riktigt bestämt mig vad jag vill satsa på ännu, så jag har ingen aning om vad jag ska bli.

2009-08-10 @ 19:07:51
URL: http://various.blogg.se/
Postat av: Anonym

jodå, det var de faktiskt =)

2009-08-10 @ 19:09:11
URL: http://josefinesoderberg.blogg.se/
Postat av: SANNA

SV: Okej vad härligt att det är bra! :) jo tack det är bara bra :) Händer hos dig?♥

2009-08-11 @ 14:11:25
URL: http://HTTP://SANNAAKARIN.BLOGG.SE

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0