Inskolningsdag

Dagens ordspråk: Var mot andra som du själv vill bli behandlad och bemött.

Hallojs!

Idag var det ju som sagt inskolningsdag, som jag pratade lite om igår på bloggen! Dagen gick alltså ut på att vi alla ifrån estetprogramet skulle lära känna varandra; ettor, tvåor och treor tillsammans. Vi fick sovmorgon och började vid kl 09.00 och fick gå in i aulan och samlas. Där fick vi reda på att vi skulle bli indelade i våra klasser och göra olika saker. Vi som går i 3:an och så 2:orna, fick ta oss till kulturskolan för att prata om årets Restaurangshow! (Restaurangshowen är ett samarbete som vi har tillsammans med hotell&restaurangeleverna i samma årskurs och frisöreleverna. Kolla in restaurangshows kategorin här till höger om ni vill läsa mer om den!) Jag trodde att vi skulle prata om det på skolan, men vi fick som sagt ta oss till kulturskolan. Jag fick som tur var skjuts dit, eftersom att jag inte klarar av att gå dit själv på bara ett fåtal minuter. Där snackade vi om olika teman, låtar och lite annat som är viktigt att bestämma redan från början!

När vi var klara där, fick vi åka tillbaka till skolan. Där fick vi reda på att vi tillsammans i olika små grupper skulle göra en estetsång! Det är tradition att göra varje år, och då skriver vi om programet estet. Det blir ofta om hur roligt vi tycker att det är och så blandar vi in lite skämt om lärarna och sådär. Jag hamnade i en väldigt bra grupp och vi blev klara ganska snabbt med en bra låt som innehöll både text, gitarr, sång och tamburin och trummor. När vi då blev klara så fort gick vi på lunch och sen samlades vi lite senare och tränade igenom sången! Efter det fick vi gå till våra lärare och ge dem vår text och då fick vi ett "uppdrag" av dem, att svara på en massa konstiga frågor om lärarna, om vad svartråtta heter på latin (Rattus rattus, haha!) och andra saker. Vi fick även veta att vi skulle grilla och att vi skulle lista ut vart vi skulle vara. Jag fick sen reda på av en etta i gruppen att vi skulle vara vid Näset, som är en sjö längre bort. Jag började då fundera på hur jag skulle ta mig dit, och just då ringde Chenfeis mobil av min lärare och frågade om vi hade listat ut vart vi skulle grilla (kom man inte på det fick man öppna ett kuvert och förlora en massa poäng) och när vi sa att vi visste det fick vi skjuts ner dit.

Väl på plats tändes grillen och vi grillade korv. Det började regna lite men jag hade fått en stol inne i ladan där, så jag klarade mig. Det blev lite bättre sen och då fick vi gå ut spela upp vår estetsång! Det gick jättebra och alla tog verkligen i och gjorde bra ifrån sig. Det var kul att se de andra också, roligt att höra alla texter!
Slutade fick vi göra runt kl 16.20. Sent, tycker jag, men egentligen skulle vi ha fått gått till kl 17.00! Så ja... klaga allt för mycket ska jag väl inte göra, ;)

Vad har ni gjort idag?


Kommentarer
Postat av: FRIDA HJÄRTA KEVIN

sv; okej ;D

2009-08-27 @ 19:57:31
URL: http://fridasjoblom.blogg.se/
Postat av: Jagheterintesune

Följa varandra via bloglovin? :D Kramar

2009-08-27 @ 19:59:55
URL: http://jagheterintesune.blogg.se/
Postat av: Emma

bra ordspråk :)

2009-08-27 @ 21:51:46
URL: http://emmichs.blogg.se/
Postat av: Sabi

Gör det:)

Mår du fint?

2009-08-27 @ 22:35:42
URL: http://sabi.blogg.se/sabahudinsabani
Postat av: Anna

sv: Haha vesst :D hänt idag ?

2009-08-28 @ 00:13:31
URL: http://annaahellgren.blogg.se/
Postat av: simone

Ditt ordspråk där, det är nätan det enda man behöver lära sig.. riktigt bra, och så bör man alltid tänka!

2009-08-28 @ 00:47:27
URL: http://fattybom.blogg.se/
Postat av: Alexandra

s: Tack så mkt :)



hihi jaa det är ju tur :)

Ska du hitta på nått kul idag då? :D kram

2009-08-28 @ 10:45:26
URL: http://alxxz.blogg.se/
Postat av: Maria

sv: Tack! Det hoppas och tror jag också att vi kommer att göra en dag. :)



Vad bra att du haft en bra dag! Min dag har också varit helt okej. Det är skönt att det är helg nu så man slipper tänka på skolan ett tag.

2009-08-28 @ 18:08:51
URL: http://various.blogg.se/
Postat av: Maria

sv: Ja, det gör ju verkligen det! Jag har märkt att jag har en lätt huvudvärk varje dag när jag kommer hem från skolan. Inte roligt i längden det inte.

2009-08-28 @ 19:04:57
URL: http://various.blogg.se/
Postat av: Erika

sv: Ja eller hur, jag måste kolla in dem skorna ^^

2009-08-28 @ 19:07:09
URL: http://icanpikan.blogg.se/
Postat av: GOTTEOCHVI

SV; JA, DET TYCKER JAG MED! VILKET BRA ORDSPRÅK DU VALT, HELT RÄTT! =)

2009-08-28 @ 19:16:08
URL: http://gotteochvi.blogg.se/
Postat av: simone

Sv: Exakt, smart där ;) Vad hittar du på förresten?

2009-08-28 @ 19:24:43
URL: http://fattybom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0